MUHO/26770/2017 Žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MUHO/26770/2017 Žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím"

Transkript

1 MUHO/26770/2017 Žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Dobrý den, dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, Vás žádám o poskytnutí následujících informací: Jakým způsobem vymáháte daňové nedoplatky za nezaplacené pokuty pomocí daňové exekuce podle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, anebo využíváte služeb soudního exekutora, který vymáhá nedoplatky exekucí dle zákona č. 120/2001 Sb., exekuční řád? Zároveň žádám o informaci, zda v případě, že tak činíte prostřednictvím daňové exekuce podle daňového řádu, zda daňový nedoplatek vymáhá odbor Vašeho úřadu nebo o vymáhání požádáte příslušný celní úřad? Zároveň žádám o informaci, zda máte uzavřenou smlouvu s konkrétním exekutorem, pokud ano, s jakým. Odpověď odboru finančního a školství: Vážený pane, ve věci Vaší žádosti týkající se vymáhání daňových nedoplatků sdělujeme, že pro vymáhání daňových nedoplatků využíváme služeb soudního exekutora, který vymáhá nedoplatky dle zákona č. 120/2001 Sb., exekuční řád. Vzhledem ke skutečnosti, že je využíváno právě služeb soudního exekutora, pak sdělujeme, že pro tento účel máme uzavřenou Smlouvu o spolupráci a poskytování služeb exekutorského úřadu v rámci projektu Prime Legal, a to s jejím zástupcem Mgr. Ing. Jiřím Proškem, soudním exekutorem Exekutorského úřadu Plzeň město, se sídlem Rychtaříkova 1, IČO: MUHO/23975/2017 Žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Dotaz Vážení zastupitelé, vzhledem k tomu,že Územní plán města (dokumentace pro celé území obce, resp. dokumentace a vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území, se má povinně vystavovat k nahlédnutí na obecním úřadu a na internetu po dobu 45 dnů, a to již ve fázi, kdy probíhá společné jednání dotčených orgánů a shromažďují se stanoviska pro rozhodnutí zastupitelstva obce o tom, která varianta řešení bude dopracována a následně projednávána, žádáme níže o zodpovězení několika otázek. Zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí definuje trvale udržitelný rozvoj společnosti jako takový rozvoj, který současným i budoucím generacím zachovává možnost uspokojovat jejich základní životní potřeby a přitom nesnižuje rozmanitost přírody a zachovává přirozené funkce ekosystémů.

2 Po celou dobu projednávání Územního plánu města a během uvedeného společného 45 denního jednání má mít veřejnost možnost uplatňovat své připomínky, které jsou pořizovatelem vyhodnocovány a předloženy zastupitelstvu obce jako podklad pro jeho rozhodnutí o variantě k dopracování. Věcná specifikace žádosti: 1. Kdy byla Dokumentace a vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území na internetu vystavena? 2. Pokud nebyla vystavena, jaký byl k tomu důvod? 3. Žádáme o zaslání kopie Dokumentace a vyhodnocení vlivů na udžitelný rozvoj území 4. Měla veřejnost možnost uplatňovat připomínky v době výše uvedeného společného jednání mezii dotčenými orgány? Odpověď odboru výstavby a životního prostředí Městský úřad Hořovice, odbor výstavby a životního prostředí, obdržel dne žádost pod č. j. MUHO/23975/2017 o poskytnutí informací na základě zákona č. 106/1999 Sb., kdy žádost podalo sdružení.. K požadavku uvedenému v žádosti uvádím. Bod 1) Orgán posuzování vlivů na životní prostředí příspušný podle ust. 20 písm. b) a 22 písm. e) zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, nepožaduje zpracovat vyhodnocení vlivů územního plánu Žebrák na životní prostředí (SEA). Orgán ochrany přírody a krajiny příslušný podle ust. 77a odst. 4 písm. n) zákona č. 114/1992 Sb., ve svém stanovisku ze dne č. j /2014/KUSK vyloučil významný vliv na evropsky významnou lokalitu nebo ptačí oblast. V případě, že Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky svým stanoviskem nevyloučí významný vliv koncepce na území NATURA 2000 podle ust. 45i zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, je třeba v dalších etapách pořizování územního plánu respektovat její požadavky a zpracovat vyhodnocení vlivů územního plánu Žebrák na životní prostředí (SEA). Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, regionální pracoviště Střední Čechy, oddělení správa CHKO Křivoklátsko, jako orgán ochrany přírody příslušný podle ust. 75 odst. 1 písm. e) ve spojení s 78 odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny svým stanoviskem zn. SR/1870/SC/ ze dne vyloučil významný vliv na příznivý stav předmětu ochrany nebo celistvost evropsky významné lokality ani ptačí oblasti. Bod 2) Odůvodnění v bodu a Bod 3) Nelze poskytnout, jelikož se nepořizuje Bod 4)

3 Nyní se projednává návrh zadání územního plánu, společné jednání je jiným úkonem v procesu pořizování územního plánu. Veřejnost měla možnost uplatnit připomínky a to v zákonné lhůtě od doručení návrhu zadání veřejnou vyhláškou. Pozn. V obsahu žádosti uvádíte postupy pořizování územního plánu: veřejnost může uplatňovat připomínky pouze v zákonem určených případech a ne po celou dobu pořizování územního plánu. MUHO/23963/2017 Žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Vážený pane, vážená paní, s ohledem na skutečnost, že se naše advokátní kancelář zabývá implementací Nařízení Evropského parlamentu a Rady 106/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracovnáním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů nebo též GDPR) ve veřejném sektoru, Vás ve smyslu zákona č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím žádáme o sdělení následujících informací: Dotazy citovány v odpovědi. Odpověď odboru technického a dopravního Vážený pane, na základě Vaší žádosti o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, ze dne Vám zasílám odpovědi na níže uvedené dotazy: 1. Jakým způsobem zajišťujete/hodláte zajistit soulad zpracování osobních údajů s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů? Obecní úřad Hořovice má k dané problematice smluvního poradce. Finanční prostředky na technickou vybavenost úřadu by měly pokrýt dotační tituly: Výzva 28. IROP - Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura Výzva 10. IROP - Kybernetická bezpečnost 2. Zadali jste nebo plánujete zadat v rámci zadávacího řízení veřejnou zakázku na právní služby (advokátních kanceláří) v souvislosti s implementací Obecného nařízení o ochraně osobních údajů? Ne 3. Kolik příspěvkových organizací zřizujete? Město zřizuje 8 příspěvkových organizací.

4 4. Jako obec s rozšířenou působností implementujete nebo plánujete implementovat Obecné nařízení o ochraně osobních údajů i pro obce/ společně s obcemi ve vašem správním obvodu? Toto je otázka na Mikroregion Hořovicko, ale i zde se předpokládá s podporou. MUHO/23892/2017 Žádost podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen InfZ) Jako účastník řízení, vedeném vaším úřadem pod č.j. S-MUHO..., žádám podle IntZ, o úplnou kopii spisového materiálu. Odpověď odboru technického a dopravního: Na základě Vaší žádosti ze dne Vám jako účastníku řízení zasílám úplnou kopii spisového materiálu č.j. S-MUHO/, a to v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. MUHO/23421/2017 Žádost podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen InfZ) Jako účastník řízení, vedeném vaším úřadem pod č.j.s-muho..., žádám podle IntZ, o úplnou kopii spisového materiálu. Odpověď odboru technického a dopravního: Na základě Vaší žádosti ze dne Vám jako účastníku řízení zasílám úplnou kopii spisového materiálu č.j. S-MUHO/ včetně sběrného archu spisu a to v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. MUHO 21582/2017 Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Žádám o zaslání kopie podání návrhu na vydání souhlasu s dělením ppč.. v k.ú. Chaloupky dle geometrického plánu č /1999, kterým došlo ke změně původních vlastnických hranic po obnově katastrálního území Chaloupky.

5 Odpověď odboru výstavby a životního prostředí: Městský úřad Hořovice, odbor výstavby a životního prostředí, obdržel dne žádost pod č. j. MUHO/16156/2017 o poskytnutí informací na základě zákona č. 106/1999 Sb., kdy žádost podal pan (dále jen žadatel). K uvedené žádosti Vám sděluji následující: Návrh podání na vydání souhlasu s dělením p. č. v k. ú. Chaloupky se v archivu odboru výstavby a životního prostředí nenachází. Z tohoto důvodu Vám nelze poskytnout kopii tohoto podání. MUHO19577/2017 Žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím V souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím si Vás tímto dovolujeme požádat o poskytnutí kopie rozhodnutí či jiného zákonného podkladu, na základě něhož bylo na pozemku parc. č. 571/14 (orná půda) v k.ú. Praskolesy umístěno v platné územně plánovací dokumentaci ochranné pásmo hygienické ochrany ze zemědělského areálu. K předložení tohoto dokladu nás vyzval odbor výstavby a životního prostředí MěÚ Hořovice v rámci vedeného řízení o zrušení předmětného ochranného pásma, o jehož vydání jsme požádali. Odpověď odboru výstavby a životního prostředí: Městský úřad Hořovice, odbor výstavby a životního prostředí, obdržel dne žádost pod č. j. MUHO/19577/2017 o poskytnutí informací na základě zákona č. 106/1999 Sb., kdy žádost podala paní. (dále jen žadatel). K požadavku uvedenému v žádosti uvádím. Rozhodnutí o vymezení ochranného pásma objektu ZD Praskolesy se v archivu odboru výstavby a životního prostředí MěÚ Hořovice nenachází. Nelze tak z hlediska úřadu územního plánování takovéto rozhodnutí poskytnout. Dle sdělení starostky obce Praskolesy a jednatele společnosti AGRONA RPETY s. r. o., se u těchto subjektů taktéž žádné takovéto rozhodnutí nenachází. Z výše popsaných důvodů Vám jej nemůžeme poskytnout.

6 MUHO 19167/2017 Žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Váženy orgáne, dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím žádám o poskytnutí a zaslání následujících informací: 1. Sběrný arch spisu č.j. S-MUHO 1204/2017TAD 2. Oznámení od PČR z č.j. KRPS /PŘ včetně fotodokumentace( součástí spisu č.j. S-MUHO1204/2017TAD) 3. Otázka: Jsou pokuty správní poplatky uložené obcí Hořovice rovněž příjmem obce Hořovice? 4. Otázka: Plánuje obec Hočovice výši vybraných pokut předem v rozpočtu obce na následující rok? Odpověď odboru technického a dopravního: Vážený pane. Dne obdržel Městský úřad Hořovice Vaši žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, o zaslání kopie části spisu č. j. S- MUHO/1204/2017/TAD, včetně sběrného archu spisu. 1. Sběrný arch spisu č. j. S-MUHO/1204/2017/TAD Vám zasílám v datovém souboru, nazvaném x y - scan části spisu.pdf 2. Oznámení od PČR z č. j. KRPS /PŘ včetně fotodokumentace Vám zasílám v datovém souboru, nazvaném xy - scan části spisu.pdf. 3. Na otázku, jestli jsou pokuty a správní poplatky uložené obcí Hořovice rovněž příjmem obce Hořovice, odpovídám ANO jsou. 4. Na otázku, zda obec Hořovice plánuje výši vybraných pokud předem v rozpočtu obce na následující rok, odpovídám ANO, odhadovaná výše vybraných pokut je v příjmové části rozpočtu města uváděna. MUHO 18421/2017 Žádost o poskytnutí informace dle ust. z.č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vážení, tímto žádám o poskytnutí informace dle ust. z.č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, a to ve věci záměru prodeje nemovitého majetku pozemku p. č. 892/5, o výměře m2 v katastrálním území Velká Víska, pro obec Hořovice, zapsaný na LV č u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, katastrální pracoviště Beroun, dle oznámení vyvěšeného dne Tímto žádám o poskytnutí informace spočívající v posktnutí informací o bližších podmínkách k uvedenému záměru, tedy zejména o poskytnutí úplného znění předmětnmých příloh č. 1 a č. 2 k danému záměru prodeje pozemku, dle přílohy této žádosti.

7 Odpověď odboru vnitřních věcí a právního: Vážená paní, tímto Vám předáváme přílohu č. 1 a přílohu č. 2 k záměru prodeje nemovitého majetku města Hořovice, konkrétně pozemku parc. č. 892/5 o výměře m 2, zapsaného u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, Katastrální pracoviště Beroun na LV pro obec Hořovice (531189), k.ú. Velká Víska (645389). Součástí odpovědi jsou kopie dokumentů: Příloha č. 1 k záměru prodeje pozemku p.č. 892/5 podmínky prodeje Příloha č. 2 k záměru prodeje pozemku p.č. 892/5 smlouva o účasti MUHO 16995/2017 Žádost o poskytnutí informace podle zákona č. 106/1999Sb. Vážené dámy a pánové, ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím si Vás dovoluji požádat o zpřístupnění informace o tom, zda bylo vůči osobě mého klienta XY nar.. podáno oznámení o spáchání přestupku, podán podnět správnímu orgánu k zahájení správního řízení nebo je vedeno správní řízení spadající do Vaší věcné a místní příslušnosti a postoupení tohoto podání. Odpověď odboru vnitřních věcí a právního: Vážení, dne byla Městskému úřadu Hořovice doručena Vaše žádost o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb. V příloze Vám zasíláme požadované informace ve formě kopie - jedná se o podání ze dne MUHO 17282/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. 1. Máte ve vaší obci problémy s holuby, špačky, kormorány či jinými škodlivými ptáky? 2. Bráníte se nějak proti škodlivým ptákům? Pokud ano, pak jak? 3.Setkali jste se někdy s plašiči škodlivých ptáků značky Birdgard? 4. Poskytuje vaše obec dotace na obranu proti škodlivým ptákům majitelům památek či zemedělcům? 5. Poskytuje vaše obec někomu náhrady škod způsobené ptáky? Odpověd odboru technického a dopravního: Odpověď na otázku č. 1) Město Hořovice nemá žádné zásadní provlémy s holuby, špačky, kormorány či jinými škodlivými ptáky. Odpověď na otázku č. 2) Ano. Město Hořovice provádí každoroční zimní odchyt holubů. Odpověď na otázku č. 3)

8 S plašiči škodlivých ptáků značky "Brigard" jsme se dosud nesetkali. Odpověď na otázku č. 4) Město Hořovice neposkytuje žádné dotace na ochranu proti škodlivým ptákům ani majitelům památek, ani zemědělcům. Odpověď na otázku č. 5) Město Hořovice neposkytuje náhradu za škody způsobené ptáky. Tento typ náhrady po městu nikdo nepožadoval. MUHO 16156/2017 Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Žádám o zaslání kopie Rozhodnutí k dělení pozemku na návrh dne 24. července 1989 pro navrhovatelku. Současně byla vydána dvě rozhodnutí v příloze: rozhodnutí čj. 745/89, rozhodnutí čj. 747/89. Odpověd odboru výstavby a životního prostředí: V archivu stavebního úřadu se nenachází rozhodnutí k dělení pozemku na návrh ze dne pro navrhovatelku Z tohoto důvodu Vám nemůžeme kopii rozhodnutí poskytnout. MUHO 16688/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. 1. Firma smi podnikat jen v oborech na co má povolení? 2. Firma může podnikat i v jiných oborech, na které nemá Živnostenské oprávnění bez toho že neporušuje zákon? Odpověď odboru organizačního a obecní živnostenský úřad: K Vaší žádosti o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, Vám sdělujeme následující: Přestože Vaše žádost postrádá náležitosti, stanovené výše uvedeným zákonem, odpovídáme na Vaše dotazy takto: Živnostenské podnikání upravuje zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů (živnostenský zákon). Živností se rozumí soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených živnostenským zákonem. Rozsah oprávnění je stanoven živnostenským zákonem, obsahové náplně jednotlivých živností jsou uvedeny v Nařízení vlády č. 278/2008 Sb., o obsahových náplních jednotlivých živností. K tomu, aby podnikatel mohl provozovat některou ze živností, musí disponovat příslušným živnostenským oprávněním. Absence živnostenského oprávnění při provozování činnosti, která je živností, je podnikáním neoprávněným. Neoprávněné podnikání je velmi závažným přestupkem a v případě většího rozsahu může být i trestným činem.

9 MUHO 15890/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. Vážení, dne nabyla účinnosti novela zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší ( dále jen OchOvzd ) č. 369/2016 Sb., která změnila znění 17 odst. 2 OchOvzd a svěřila obecním úřadům obcí s rozšířenou působností pravomoc provádět kontroly přímo v domácnostech fyzických osob nepodnikajících, popř. jim nejdříve zaslat upozornění a poučení o povinnostech provozovatele spalovacího stacionárního zdroje. Tímto Vás zdvořile žádám o písemné zodpovězení následujících otázek: 1. Kolik podnětů k provedení kontroly podle 17 odst. 2 OchOvzd u Vás, jako příslušné obce s rozšířenou působností, bylo podáno? 2. V kolika případech bylo provozovateli stacionárního zdroje zasláno upozornění s poučením podle 17 odst. 2 OchOvzd? 3. V kolika případech byla provedena kontrola přímo v obydlí provozovatele stacionárního zdroje podle 17 odst. 2 OchOvzd? 4. kolik bylo uloženo pokut, v jaké výši ( jednotlivě) a na základě jakých skutkových podstat přestupků uvedených v 23 OchOvzd na základě provedených kontrol podle 17 odst. 2 OchOvzd? 5. Jakým způsobem reálně probíhají kontroly přímo v domácnostech prováděné na základě 17 odst. 2 OchOvzd? ( Pokud je odpověď na otázku č. 3 alespoň jeden případ.) 6. Kolikrát orgán ochrany ovzduší využil možnosti vyžádat si od provozovatele stacionárního zdroje informace o jeho provozu podle 17 odst. 1 písm. d) OchOvzd? Všechny výše uvedené otázky se vztahují k období od dodnes. Odpověď odboru výstavby a životního prostředí: K Vaší žádosti o informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, Vám sděluji, že: ad 1: v období od bylo evidováno 9 podnětů občanů, z toho 8 u fyzických osob a 1 u právnické osoby, ad 2: 8 ad 3: 0 ad 4: 0 ad 5: kontroly v domácnostech nebyly realizovány, úřad neobdržel opakovanou stížnost na provozovatele spalovacího zdroje ad 6: byla provedena kontrola spalovacího zdroje u právnické osoby včetně vyžádání informacích o provozu spalovacího zdroje Závěr: Při kontrole nebylo shledáno pochybení ze strany provozovatele spalovacího zdroje, protokol o kontrole kotlů dle 17 odst. 1 písm h) doložily na výzvu všechny osoby.

10 MUHO 14942/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. Jakým způsobem vymáháte daňové nedoplatky(například nezaplacené pokuty) pomocí daňové exekuce podle zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, anebo využíváte služeb soudního exekutora, který vymáhá nedoplatky exekucí dle zákona č. 120/2001 Sb., exekuční řád? Zároveň žádám o informaci, zda v případě, že tak činíte prostřednictvím daňové exekuce podle daňového řádu, zda daňový nedoplatek vymáhá odbor Vašeho úřadu nebo o vymázání požádáte příslušný celní úřad? Zároveň žádám o informaci, zda v případě, že tak činíte prostřednictvím soudního exekutora podle exekučního řádu, zda máte uzavřenou smlouvu s konkrétním exekutorem, a pokud ano, s jakým nebo zda využíváte služeb stejného exekutora, a pokud ano, jakého. Odpověď odboru finančního a školství: K Vaší žádosti sdělujeme, že pro vymáhání daňových nedoplatků využíváme služeb soudního exekutora, který vymáhá nedoplatky dle zák. č. 120/2001 Sb.,, exekuční řád. Pro tento účel máme uzavřenou Smlouvu o spolupráci a poskytování služeb exekutorského úřadu v rámci projektu Prime Legal. Zástupcem je Mgr. Ing. Jiří Prošek, soudní exekutor Exekutorského úřadu Plzeň město, se sídlem Plzeň, Rychtaříkova 1, IČ MUHO 14342/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. V souvislosti s předchozími dotazy, které byly uvedeny mimo tuto žádost, nám dovolte, abychom Vás ve smyslu zákona č. 106/1999Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, požádali o poskytnutí informace: 1) zda je Vaše obec na základě jakéhokoli smluvního ujednání či ve vazbě na současně nastavené smluvní vztahy a závazky povinna informovat stávající autorizovanou obalovou společnost.. či jiný subjekt ( a který), pokud by hodlala a) deklarovat zájem o spolupráci s.. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; b) přistoupit k jednání o spolupráci s. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; c) uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí či jiný typ smlouvy nebo vydat potvrzení o spolupráci a zajištění zřízení sběrných míst ve Vaší obci; 2) zda existuje jakékoli smluvní ujednání či jiný závazek obce nebo jakákoli okolnost na straně obce, které by představovaly překážku nebo okolnost jakkoli bránící či komplikující a) deklarování zájmu o spolupráci s. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; b) jednání o spolupráci s. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů;

11 c) uzavření smlouvy o smlouvě budoucí či jiný typ smlouvy nebo vydání potvrzení o spolupráci a zajištění zřízení sběrných míst ve Vaší obci; a pokud ano, co z tohoto ujednání či závazku obce či okolnosti vyplývá ( včetně poskytnutí jeho doslovné citace, resp. popisu příslušné okolnosti, a dále poskytnutí odkazu na konkrétní právní skutečnosti, ze kterých tuto okolnost dovozujete. Odpověď odboru technického a dopravního: Odpověď na Vaši žádost, podanou ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, týkající se smluvních vztahů mezi městem Hořovice a společností. Odpověď na otázku č. 1) Město Hořovice není povinno informovat společnost pokud by hodlala a. deklarovat zájem o spolupráci s.. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; b. přistoupit k jednání o spolupráci s... při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; c. uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí či jiný typ smlouvy nebo vydat potvrzení o spolupráci a zajištění zřízení sběrných míst v našem městě. Odpověď na otázku č. 2) Neexistuje jakékoliv smluvní ujednání, jiný závazek nebo okolnost na straně města Hořovice, které by představovaly překážku nebo okolnost jakkoliv bránící či komplikující a. deklarování zájmu o spolupráci s.. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; b. jednání o spolupráci s.. při zajišťování sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů; c. uzavření smlouvy o smlouvě budoucí či jiný typ smlouvy nebo vydat potvrzení o spolupráci a zajištění zřízení sběrných míst v našem městě. MUHO 12355/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb. Ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vás žádám o zpřístupnění následujících informací: 1. Složení konkruzní komise na obsazení pracovního místa ředitele 1. Základní školy, Komenského 1245, Hořovice 2. Počet podaných přihlášek a jména všech kandidátů na přihláškách 3. Závěrečnou zprávu s hodnoceními, případně bodovými hlasy 1. A 2. Kola konkruzní komise 4. Jméno pověřeného pracovníka úřadu, vykonávajícího veškeré náležitosti související s konkurzním řízením

12 Ve smyslu 17 odst. 2 zákona č. 106/1999 Sb. Žádám o potvrzení předpokládané výše úhrady nákladů, budou-li účtovány. Informaci žádám poskytnout v písemné formě a zaslat poštou na níže uvedenou adresu. Za jejich poskytnutí předem děkuji. Odpověd odboru finančního a školství: 1. Složení konkurzní komise dle vyhl. č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkurzního řízení a konkurzních komisí: dle 2 odst. 2 a) za zřizovatele: Dr. Ing. Jiří Peřina, PhDr. Jiří Vlček dle 2 odst. 2 b) za krajský úřad: Mgr. Blanka Ludačková dle 2 odst. 2 c) za školu přísl. typu odborníka v oblasti státní správy: Mgr. Jana Vlčková dle 2 odst. 2 d) za pedagogické pracovníky příslušné školy: Mgr. Eva Krištufová dle 2 odst. 2 e) za Českou školní inspekci: Mgr. Miroslava Březinová dle 2 odst. 2 f) za školskou radu: Ing. Tomáš Mikula 2. Dvě podané přihlášky. 3. Zápis o průběhu konkurzu přílohou 4. Usnesením č. 7 ze dne jmenovala rada města dle 1 odst. 2 vyhl. č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkurzního řízení a konkurzních komisí tajemníka, který organizačně a administrativně zabezpečuje jednání komise. Tajemník není členem komise a jejích jednání se nezúčastňuje. Jmenována byla vedoucí odboru finančního a školství MěÚ Hořovice pí Jaroslava Šumerová MUHO 11535/2017 Žádost o poskytnutí informace podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Tímto v souladu s ust. 14 zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím ( dále jen InfZ ), žádám o zaslání kompletní kopie spisového materiálu, vedeného výše uvedeným správním orgánem pod výše uvedeným číslem jednacím, a to ve lhůtě do 15 dnů ( 14 odst. 5 písm. d) InfZ) prostřednictvím datové schránky ( 4 odst. 5 InfZ). K dané žádosti dále uvádím následující: Podle ust. 2 odst. 3 InfZ se zákon nevztahuje na poskytování informací, pokud zvláštní zákon upravuje jejich poskytování, zejména vyřízení žádosti včetně náležitostí a způsobu podání žádosti, lhůt, opravných prostředků a způsobu poskytnutí informací. Je tedy zřejmé, že InfZ není aplikovatelný pouze v případě, že zvláštní právní předpis stanoví jinou komplexní úpravu podmínek a provedení práva na informace ( viz např. rozsudek Krajského soudu v Plzni ze dne 30. března 2007, č.j. 57 Ca 87/ ). Ustanovení správního řádu o nahlížení do spisu potřebný komplexní charakter nevykazují; oba instituty navíc mají odlišnou právní povahu. Zatímco postup žadatele o informace v režimu InfZ je realizací hmotného práva, garantovaného předpisy ústavního pořádku (čl. 17 Listiny), úprava správního řádu, jakožto procesního předpisu, stanoví postup uplatnění procesního práva účastníků řízení ( a za stanovených podmínek jiných osob) seznámit se s obsahem spisu formou ( fyzického) nahlédnutí. Taková procesní úprava proto nijak nevylučuje možnost uplatnění hmotného práva na informace cestou podání žádosti dle InfZ, jejímž předmětem je obdržení požadovaných informací jinou formou než fyzickým nahlédnutím u správního orgánu. Správní řád je proto ve vztahu k InfZ zvláštní úpravou pouze ve vztahu k nahlížení do spisu a uplatní se proto jen v případě žádosti, které jsou svým obsahem žádostmi o nahlédnutí do spisu ( rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ze dne 27. ledna 2004, č.j. 5A 158/ ). Požaduje li naproti tomu žadatel s odkazem na InfZ poskytnutí informací ze správního spisu jinou formou (zasláním kopií listin či sdělením konkrétních údajů), uplatní se plošně

13 režim vyřízení žádosti stanovený InfZ (rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ze dne 13. prosince 2006 č.j. 5As 3/ ). Odpověď odboru vnitřních věcí a právního: Vážení, Vaší žádost o poskytnutí informací dle příslušných ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, jsme obdrželi prostřednictvím elektronických komunikací. Tímto Vám sděluji, že výše popsaná žádost neobsahuje podstatné náležitosti pro podání žádosti o poskytnutí informace dle našeho vnitřního předpisu č. 2 / 2011 čl. 2, ve smyslu ustanovení 14 zákona č. 106/1999 Sb. Dle těchto ustanovení musí v podané žádosti žadatel uvést, pokud je žadatelem fyzická osoba : jméno, příjmení datum narození adresu místa trvalého pobytu, popř. adresu bydliště doručovací adresu liší-li se od adresy trvalého pobytu nebo bydliště, nebo je-li žadatelem právnická osoba : název identifikační číslo osoby adresu sídla a adresu pro doručování, liší-li se od adresy sídla adresou pro doručování se rozumí též elektronická adresa Vzhledem k tomu, že žádost byla přílohou plné moci sepsané dne , lze z tohoto dovozovat, že žadatelem bude zřejmě právnická osoba uvedená ve zmíněné plné moci. Podstatné náležitosti tj. označení žadatele (viz výše) však v žádosti chybí. Městský úřad Hořovice, jako povinný subjekt Vás ve lhůtě sedmi dnů od doručení žádosti vyzývá, aby jste do 30 dnů od doručení této výzvy doplnil nedostatečné údaje k žádosti, jinak bude Vaše žádost odložena. Poté Vám rádi odpovíme. MUHO 11641/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vás žádám o zpřístupnění následujících informací: 1. Došlo již ve vašem městě k uplatnění mechanismu podle 17 odst. 2 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší, tedy k provedení kontroly spalovacího stacionárního zdroje, jeho příslušenství nebo používaných paliv v rodinnémm domě nebo stavbě pro rodinnou rekreaci? 2. Pokud je odpověď na první otázku kladná, o kolik případů se jednalo? 3. Jaké byly výsledky učiněných kontrol? Byly zjišgěny nějaké nedostatky a případně učiněny kroky ke zjednání nápravy? Odpověď odboru výstavby a životního prostředí:

14 Městský úřad Hořovice, odbor výstavby a životního prostředí, obdržel dne žádost pod č. j. MUHO/11641/2017 o poskytnutí informací na základě zákona č. 106/1999 Sb., kdy žádost podal pan XY (dále jen žadatel). Dle jednotlivých bodů uvedených v žádosti Vám sděluji následující: Požadavky dle bodu č.1 a č. 2:,,v období od bylo evidováno 9 podnětů občanů, z toho 8 u fyzických osob a 1 u právnické osoby. Požadavky dle budou č. 3:,,kontroly u fyzických osob spočívaly v zaslání upozornění na dodržování povinností provozovatele spalovacího zdroje uložených dle ustanovení 17 odst. 1 zákona č. 201/2012 Sb.,o ovzduší, u právnické osoby byla provedena kontrola na místě. Při kontrole nebylo shledáno pochybení ze strany provozovatele spalovacího zdroje, protokol o kontrole kotlů dle 17 odst. písm. h) doložily na výzvu všechny kontrolované osoby. MUHO 11023/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Společnost XY tímto s odkazem na ustanovení 4 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění, podává žádost o poskytnutí informace, a to konkrétně seznamu právnických osob, které splňují podmínky ustanovení 2 odst. 1 písm. n) zákona č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a registru smluv ( zákon o registru smluv), v platném znění, v nichž máte majetkovou účast, tj. takových právnických osob, v nichž máte samostatně nebo s jiným územním samosprávným celkem většinovou majetkovou účast, a to i prostřednictvím jiné právnické osoby. Vyžádanou informaci o právnickcých osobách nám, prosíme, poskytněte alespoň v rozsahu obchodní firma, identifikační číslo a sídlo takové právnické osoby, případně v takovém rozsahu a formátu, který máte k dispozici. Odpověd odboru vnitřních věcí a právního: Vážení, s ohledem na Vaše podání, Vám sdělujeme, že město Hořovice nemá většinovou majetkovou účast v žádné právnické osobě a to ani prostřednictvím jiné právnické osoby. MUHO 8992/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Na základě zákona č. 106/1999Sb. Žádám o zaslání fotokopie projektové dokumentace rodinného domu na adrese. Odpověď odboru výstavby a životního prostředí: Městský úřad Hořovice, odbor výstavby a životního prostředí, jako stavební úřad příslušný podle 13 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů, obdržel dne žádost o zaslání fotokopie projektové dokumentace na základě zákona č. 106/1999 Sb. fotokopie projektové dokumentace na rodinný dům č. p. v ulici Tyršova v k. ú. Hořovice, kterou podal pan

15 Vaše žádost o poskytnutí fotokopie byla stavebním úřadem přijata, nicméně v archivu stavebního úřadu se tato dokumentace nenachází tzn., že dokumentace se nedochovala nebo nebyla pořízena. Z tohoto důvodu Vám nelze fotokopii projektové dokumentace poskytnout, jelikož se na našem úřadu nenachází. Dále Vás upozorňuji na to, že podle ustanovení 125 odst. 1 stavebního zákona, je vlastník stavby v případech, kdy dokumentace stavby nebyla vůbec pořízena, nedochovala se, nebo není v náležitém stavu, povinen pořídit dokumentaci skutečného provedení stavby. MUHO/8683/2017 Žádost o poskytnutí informace dle 14 odst. 2 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozděších předpisů Tímto v zastoupení paní XY, narozené, bytem, žádám nadepsaný správní orgán, Městský úřad Hořovice, jakožto speciální stavební úřad pro stavby místních komunikací a veřejných účelových komunikací dle 15 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, ve spojení s ustanovením 40 odst. 4 písm. a), odst. 2 a contrario a odst. 3 a contrario zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, přílohou č. 2 zákona č. 314/2002 Sb., o stanovení obcí s pověřeným obecním úřadem a stanovení obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů, a 10 vyhlášky č. 388/2002 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s pověřeným obecním úřadem a správních obvodů obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů, o poskytnutí informace v souladu s 14 odst. 2 zákona č. 106/1999Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v následujícícm rozsahu. 1. Poskytnutí informace o stavebně technických parametrech stavby pozemní komunikace umístěné na pozemku parc. č... o výměře.. m2, ostatní ploše, ostatní komunikaci, zapsané na listu vlastnictví č. vedeném Katastrálním úřadem pro Středočeský kraj, Katastrálním pracovištěm Beroun, pro katastrální území Běštín, obec Běštín, zejména pak o únosnosti vozovky této pozemní komunikace ve smyslu 26 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů. 2. Poskytnutí informace o způsobu užívání pozemní komunikace uvedené pod bodem č. 1 jakožto stavby ve smyslu zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, zejména pak z hlediska práva užívat tuto stavbu k pojíždění silničními vozidly s celkovou hmotností větší než 3,5 t. Odpověď odboru technického a dopravního: Městský úřad Hořovice odbor technický a dopravní, příslušný dle zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a navazujících předpisech, Vám jako příslušný speciální stavební úřad ve věcech místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikacích sděluje následující: Na pozemku par. č. v k.ú. Běštín se dle informace silničního správního úřadu, kterým je obec Běštín nachází místní komunikace v majetku obce Běštín. Tyto informace získal majitel místní komunikace ze základní evidence komunikací a tím je Pasport místních komunikací. S ohledem na skutečnost, že v loňském roce vykonávaly funkci speciálních stavebních úřadů ve věcech místních komunikací příslušné obce, zde obec Běštín, povolovala v loňském roce provedenou opravu na výše zmiňované místní komunikaci obec Běštín, a proto nemáme žádné informace o provedené opravě místní komunikace.

16 Místní komunikace je veřejně přístupná pozemní komunikace, která slouží převážně místní dopravě na území obce. V současné době nám na výše uváděné místní komunikaci nejsou známa žádná námi odsouhlasená a povolená dopravní omezení. Pokud by obec Běštín, jako majitel místní komunikace shledala a doložila závažný důvod k omezení vjezdu vozidel s větší hmotností než 3,5t, vydáme, po souhlasu Policie ČR DI Beroun, příslušné stanovení místní úpravy silničního provozu a obec pak může osadit schválené dopravní značení a tím omezit vjezd vozidel s větší hmotností jak 3.5t. MUHO/6280/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vážený pane starosto, Podle zákona č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a podle čl. 17 Listiny práv a svobod si Vás dovoluji požádat o poskytnutí informací ve věci parkovacího systému města Hořovice: 1) Kolik parkovacích automatů je na území města? 2) Kolik se na parkovném celkem vybralo za rok 2016? 3) Jaké byly celkové náklady na parkovací systém za rok 2016? 4) Jaký byl čistý zisk či ztráta za rok 2016? Odpověď: K Vašim dotazům sděluji následující: 1) Na území města Hořovice je 5 parkovacích automatů. 2) Za rok 2016 bylo celkově vybráno na parkovném ,- Kč z toho z parkovacích automatů ,- Kč a za vydané parkovací karty do modré zóny ,- Kč 3) Náklady na parkovací systém za rok 2016 byly ,- Kč 4) Čistý zisk za rok 2016 je ,- Kč MUHO/6186/2017 Žádost o informaci dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Dobrý den, v příloze zasílám fotografie kouře od Andělů. Naše podání bylo ze dne tjs. dnes uplynula doba 2 měsíce a jeden týden od podání. Upozorňuji, že situace se opakuje; včera opět zápach spálených odpadků. Prosím o informaci dle zák. č. 106/1999 Sb. Zákon o svobodném přístupu k informacím, jak jste s podnětem naložili a jaký byl výstup z proběhlé kontroly, či jaké budou další kroky. Dle stejného zákona Vás žádám o informaci, jaké jsou výstupy z našich podání na váš úřad z a Odpověd odboru výstavby a životního prostředí: K Vámi podané žádosti o poskytnutí informací, Vám zasílám řešení jednotlivých podnětů takto:

17 1. Sdělení k žádosti o pomoc při řešení podnětu paní XY č. j.muho/20116/2015 ze dne včetně dokladů souvisejících s prošetřením podaného podnětu (kopie dokladů) 2. Protokol o dodržování právních předpisů na úseku odpadového hospodářství včetně souvisejících dokladů s provedenou kontrolou ze dne (kopie dokladů) 3. Prošetření podnětu ve věci porušování právních předpisů na úseku životního prostředí ze dne včetně dokladů souvisejících s provedením kontroly č. j.muho/22271/2014 (kopie dokladů) 4. Odpověď na podání k upozornění na možné nedodržování povinnosti provozovatele stacionárního zdroje uložené dle 17 zákona č. 201/2012 Sb., zákona o ochraně ovzduší ze dne č. j. MUHO/2120/ Upozornění na povinnosti provozovatele stacionárního zdroje vytápění ze dne č. j. MUHO/2142/2017 Zaslané kopie dokumentů jsou veškerými dostupnými dokumenty ve věci na základě podaných podnětů o prošetření, které jsou uloženy na odboru výstavby a životního prostředí MěÚ Hořovice. MUHO/6565/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Na základě zákona č. 106/1999 Sb. Žádám o zaslání fotokopie projektové dokumentace na rodinný dům č.p. XY Hořovice. Odpověď odboru výstavby a životního prostředí: Městský úřad Hořovice, odbor výstavby a životního prostředí, jako stavební úřad příslušný podle 13 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů, obdržel dne žádost o zaslání kopie projektové dokumentace na základě zákona č. 106/1999 Sb. kopie projektové dokumentace na rodinný dům č. p. XY v ulici XY v k. ú. Hořovice. K podané žádosti o zaslání kopie projektové dokumentace Vám sděluji následující: Podle ustanovení 168 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů (stavební zákon), toto ustanovení zákona stanoví: Vedení spisové služby a nahlížení do spisu se řídí ustanoveními správního řádu a zvláštního právního předpisu. Kopii dokumentace stavby stavební úřad poskytne, pokud žadatel předloží souhlas toho, kdo dokumentaci pořídil, případně souhlas vlastníka stavby, které se dokumentace týká. Jelikož jste k podané žádosti nedoložila souhlas toho, kdo dokumentaci pořídil ani souhlas vlastníka stavby, Vaši žádost na základě chybějících souhlasů zamítám. MUHO/4621/2017 Žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Žádám Vás, abyste mi poskytli informace, týkající se věci vedené vaším úřadem pod shora uvedeným č.j.

18 1) Žádám o úplnou kopii spisu, včetně soupisky spisového materiálu. 2) Protože jsem účastníkem tohoto správního řízení, není třeba znečitelňovat osobní údaje ve spise, proto vás žádám, abyste tak nečinili. Odpověd odboru technického a dopravního: Vážený pane, Dne obdržel Městský úřad Hořovice Vaši žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, o zaslání úplné kopie spisu včetně soupisky spisového materiálu. Kopii tohoto spisu Vám zasílám v příloze, a to vč. CD s fotodokumentací. MUHO/4403/2017 Žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, Vás žádám o zpřístupnění následujících informací: vedete jakoukoliv evidenci tzv. šikanózních žádostí o informace? (jako příklad šikanózní žádosti lze uvést nadměrný počet žádostí žadatele, které spolu obsahově nesouvisejí či neúčelné lpění na formalitách) pokud ano, kolik takových žádostí evidujete? (např. ročně nebo v porovnání s ostatními žádostmi), případně, zda se setkáváte s dalšími či jinými případy, které podle Vás lze označit za záměrně šikanózní výkon práva na informace počet vyřízených žádostí o informace v letech Odpověd odboru organizačního a obecní živnostenský úřad: Vážená paní, na Městském úřadu Hořovice nevedeme doposud žádnou evidenci tzv. šikanózních žádostí o informace, ani se s nimi často nesetkáváme. Počet vyřízených žádostí o informace přikládám v souhrnné tabulce. Podrobnější informace naleznete pak na webových stránkách Města Hořovice, konkrétně ve výročních zprávách za jednotlivé roky. Počet podaných žádostí za kalendářní rok Počet vydaných rozhodnutí o odmítnutí žádosti nebo její části 3 Počet vyřízených žádostí 20 Počet podaných žádostí za kalendářní rok Počet vydaných rozhodnutí o odmítnutí žádosti nebo její části 3 Počet odložených žádostí 2 Počet vyřízených žádostí 19

19 MUHO/3827/2017 Žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Žádám o zaslání investičních plánů Vašeho města pro rok 2017, resp. seznam stavebních projektů, které jsou plánovány městem na rok 2017 a budou financovány z rozpočtů obce nebo z jiných veřejných rozpočtů. U těchto projektů žádáme o název projektu, stručný popis projektu, rozpočet projektu v mil. Kč, plánovaný termín započetí projektu, předpokládaný termín výběrového řízení na dodavatele. V případě, že rozpočet není ještě schválený, napište nám prosím, kdy k jeho schválení dojde. Odpověď odboru technického a dopravního: Vážení, Město Hořovice v roce 2017 plánuje, dle schváleného rozpočtu města, následují stavební a projekční práce: Knížecí cesta - obnova aleje Jedná se o revitalizaci a novou výsadbu aleje podél tzv. Knížecí cesty Rozpočet: 1,315 mil. Kč vč. 21% DPH Termín zahájení: březen 2017 Dodavatel: VYKRUT zahradní služby a. s., IČ: , Pavlova 3048/40, Ostrava - Zábřeh Dražovka - lesní cesta Mohykán - Podluhy Jedná se o obnovu cesty v lesoparku Dražovka v délce cca 650 m. Rozpočet: 3,011 mil. Kč vč. 21% DPH Termín zahájení: březen 2017 Dodavatel: Kaiser spol. CZ s.r.o., IČ: , nám. 14. října 1307/2, Praha 5 Valcverk - revitalizace rybníka - projektová dokumentace Jedná se o zpracování dokumentace pro provádění stavby, řešící úpravy rybníka v podobě celkové rekonstrukce hráze, rekonstrukce bezpečnostního přelivu, odbahnění rybníka a jeho rozšíření a rekonstrukce přítokového potrubí. Rozpočet: 0,773 mil. Kč vč. 21% DPH Termín zahájení: již se projektuje Dodavatel: Inženýrské a stavební práce s.r.o., IČ: , U Kaštanu 4/1217, Praha 6 Náměstí Boženy Němcové - autobusový terminál - projektová dokumentace Jedná se o zpracování všech potřebných stupňů projektové dokumentace, týkající se výstavby provozní budovy u autobusového nádraží na náměstí Boženy Němcové v Hořovicích. Rozpočet: 1,187 mil. Kč vč. 21% DPH Termín zahájení: již se projektuje Dodavatel: ANTA spol. s r.o., IČ: , Hanzlíkova 527/13, Praha 8

20 K Nemocnici - rekonstrukce ulice - projektová dokumentace Jedná se o zpracování dokumentace pro provádění stavby, řešící úpravu komunikačního systému v ulici K Nemocnici v Hořovicích, vč. výstavby dešťové kanalizace, rekonstrukce veřejného osvětlení a sadových úprav. Rozpočet: 0,303 mil. Kč vč. 21% DPH Termín zahájení: již se projektuje Dodavatel: Ing. Vladimír Musil, IČ: , U Větrolamu 987/14a, Praha 8 K Nemocnici - rekonstrukce ulice viz. odstavec k projektové dokumentaci Rozpočet: 12 mil. Kč Termín zahájení: září 2017 VOS: červen - červenec 2017 MUHO/1359/2017 Žádost o informace dle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Kolik bylo u Vás na ORP vyřízeno žádostí o trvalé/dočasné vyjmutí ze ZPF? Odpověď prosím doplňte do přiložené tabulky. Odpověď odboru výstavby a životního prostředí: Počet žádostí o dočasné či trvalé odnětí pozemků ze zemědělského půdního fondu uvádím jako číselný počet do Vámi zaslané tabulky. Počet vyjmutí ze ZPF za rok 2014 Počet vyjmutí ze ZPF za rok 2015 Počet vyjmutí ze ZPF za rok 2016 Trvalé/Dočasné Trvalé/Dočasné Trvalé/Dočasné 56/0 51/0 69/0

Datum Dotaz Odpověď Žádost o poskytnutí informací, které se týkají správních řízení v letech (ke dni ) podle ust.

Datum Dotaz Odpověď Žádost o poskytnutí informací, které se týkají správních řízení v letech (ke dni ) podle ust. Datum Dotaz Odpověď 11.12.2017 Žádost o poskytnutí informací, které se týkají správních řízení v letech 2015-2017 (ke dni 27.11.2017) podle ust. 39 Městský úřad Horažďovice, odbor památkové péče, školství

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INFORMACE

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INFORMACE V Praze, dne 28. 6. 2017 Vážená paní starostko, vážený pane starosto, ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INFORMACE obracíme se na Vás v souvislosti s řízením vedeným Ministerstvem životního prostředí, ve kterém naše

Více

Výroční zpráva města Sokolov za rok 2017

Výroční zpráva města Sokolov za rok 2017 Výroční zpráva města Sokolov za rok 2017 zák. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K 2 0 1 7 Město Sokolov je povinným

Více

Výroční zpráva Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., Za kalendářní rok 2016

Výroční zpráva Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., Za kalendářní rok 2016 Výroční zpráva Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Za kalendářní rok 2016

Více

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í. Dopisem ze dne povinný subjekt mimo jiné sdělil žadateli:

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í. Dopisem ze dne povinný subjekt mimo jiné sdělil žadateli: Praha: 18.12.2012 Číslo jednací: 177689/2012/KUSK Spisová značka: SZ_171565/2012/KUSK Vyřizuje: JUDr. Jaroslava Malá / l. 397 Značka: OVV/Ma R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Středočeského kraje, Odbor

Více

Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím

Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Rada města Šluknov se na své 87. schůzi dne 30.09.2013 usnesením č. XX/87R/2013 usnesla vydat v souladu s 103 odst. 4 písm. e) zákona č.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K

VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K 2 0 1 5 Město Sokolov je povinným subjektem, který má podle výše uvedeného zákona povinnost poskytovat informace vztahující se k

Více

Žádosti o informace ve smyslu zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Žádosti o informace ve smyslu zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Žádosti o informace ve smyslu zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů I. Úvodní ustanovení Právo na informace je zakotveno v čl. 17 Listiny základních práv

Více

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, Prostějov, IČ:

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, Prostějov, IČ: Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov, IČ: 479 21 293 VNITŘNÍ SMĚRNICE ORG. č. 4 Poskytování informací žadatelům dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Více

Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím

Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím Č. j.: 342/17 Spisový znak: 2a Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy

Více

Konzervatoř, Plzeň, Kopeckého sady 10

Konzervatoř, Plzeň, Kopeckého sady 10 Škola: Konzervatoř, Plzeň, Kopeckého sady 10 Směrnice k poskytování informací vyplývající ze zákona č. 106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím Č.j.: A/0265/2016 Účinnost od: 1.5.2016 Spisový znak:

Více

Dotaz č. 1. Odpověď: Dotaz č. 2. Odpověď: Dotaz č. 3

Dotaz č. 1. Odpověď: Dotaz č. 2. Odpověď: Dotaz č. 3 Poskytnuté informace na žádosti o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů za měsíc únor 2019 Dotaz č. 1 Zda byly u Lesů ČR, s.p.

Více

Čl. 5 Náležitosti žádosti o poskytnutí informace Čl. 6 Způsob evidence žádostí Čl. 7 Odložení žádosti 7 dnů 30 dnů 7 dnů 60 dnů

Čl. 5 Náležitosti žádosti o poskytnutí informace Čl. 6 Způsob evidence žádostí Čl. 7 Odložení žádosti 7 dnů 30 dnů 7 dnů 60 dnů Směrnice č. 139 Domov pro seniory Jesenec, p.o. Směrnice o poskytování informací žadatelům dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Čl. 1 Základní ustanovení 1) Podle příslušných ustanovení

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 SMĚRNICE K REALIZACI ZÁKONA č. 106/1999 SB., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ V PODMÍNKÁCH OBCE NOVÁ VES A OBECNÍHO ÚŘADU NOVÁ VES datum vzniku

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ , IČO

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ , IČO DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ 382 26, IČO 60084413 SMĚRNICE O PODÁVÁNÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA č. 106/99 Sb. Zákon č.106/99 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Více

Doručovací adresa: datová schránka. Věc: Žádost o poskytnutí informace podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Doručovací adresa: datová schránka. Věc: Žádost o poskytnutí informace podle zák. č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Doručovací adresa: datová schránka Městský úřad Vsetín Odbor správních agend Přestupkové oddělení Svárov 1080 755 24 Vsetín Vyhotoveno: 16.04.2018 Doručeno: 16.04.2018 Kzn.: MUVS-S 12786/2018 Poř. č.:2018/009392

Více

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM SMĚRNICE č.2 O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM GYMNÁZIUM VODŇANY www.gymnaziumvodnany.cz Tel./fax 383 383 743, kancelar@gymnaziumvodnany.cz 1 GYMNÁZIUM VODŇANY Směrnice o svobodnému přístupu k informacím

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Domov Sněženka Jeseník, příspěvková organizace Moravská 814/2, 790 01 Jeseník Směrnice Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (účinnost od 1.7.2017) Čl. 1

Více

Příloha 3 Přehled nejdůležitějších předpisů (ve znění pozdějších předpisů)

Příloha 3 Přehled nejdůležitějších předpisů (ve znění pozdějších předpisů) Příloha 3 Přehled nejdůležitějších předpisů (ve znění pozdějších předpisů) Ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění ústavního zákona č. 347/1997 Sb., ústavního zákona č. 300/2000 Sb.,

Více

MĚSTO SLAVKOV U BRNA

MĚSTO SLAVKOV U BRNA MĚSTO SLAVKOV U BRNA Rada města Slavkova u Brna Palackého náměstí 65, 684 01 Slavkov u Brna Směrnice č. 2/2019 k uplatňování zákona o svobodném přístupu k informacím Tato směrnice upravuje postup jednotlivých

Více

POUČENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ:

POUČENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ: POUČENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ: V souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

Evidenční číslo: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Korespondenční adresa Adresát: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta:

Evidenční číslo: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Korespondenční adresa Adresát: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Příloha č. 2c k Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek Žádost o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu

Více

Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu

Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu Směrnice č. 5/14 Základní škola Pelhřimov, Komenského 1326 Poskytování informací Vypracoval: Mgr. Nella Slavíková Pedagogická rada projednala dne 22. ledna 2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne 1. února

Více

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE III Rada městského obvodu Vnitřní směrnice č. 14/2013 Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic ve znění dodatku č. účinného od Obsah: Část I.

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBEC ROUSKÉ Č.j: ORM/ 24067/18-19 V Rouském dne 18.1.2019 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Rouské, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

Celkem 22 otázek ohledně počtu ks veřejného osvětlení, pokrytí zastavěného území,průměrné stáří svítidel, stáří sloupů apod.

Celkem 22 otázek ohledně počtu ks veřejného osvětlení, pokrytí zastavěného území,průměrné stáří svítidel, stáří sloupů apod. Zveřejňování informací za rok 2015 1/15 Žádost o podání informací týkajících se veřejného osvětlení města Celkem 22 otázek ohledně počtu ks veřejného osvětlení, pokrytí zastavěného území,průměrné stáří

Více

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI Přílohy: Příloha č. 1: Formulář na žádost o územně plánovací informaci Příloha č. 2: Formulář na námět na změnu Územního plánu města Pardubic Příloha č. 3: Formulář na žádost o vydání rozhodnutí o umístění

Více

Územní plány - aktuální problémy

Územní plány - aktuální problémy Územní plány - aktuální problémy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Aktivní zóny záplavového území 62 odst. 2 zák. 254/2001 Sb., o vodách - v zastavěných územích

Více

(žádost byla podána dne , oznámení dne řešil Odbor výstavby ÚMČ Praha 1)

(žádost byla podána dne , oznámení dne řešil Odbor výstavby ÚMČ Praha 1) 34. Žádost o poskytnutí informace které osoby zúčastnily kontrolní prohlídky na výzvu S UMCP1/020007/2017/VÝS-Kn-3/136 dne 28.2.2017 Pod Bruskou 136, Praha 1 - které osoby zúčastnily kontrolní prohlídky

Více

Vnitřní směrnice č. 41. Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím)

Vnitřní směrnice č. 41. Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) Vnitřní směrnice č. 41 Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) Platnost od 1. 5. 2017 Schválila: Mgr. Simona Hašová 1 Článek I Základní ustanovení

Více

Odbor legislativy a vnitřních věcí

Odbor legislativy a vnitřních věcí Přehled účelů zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších Vedení správního řízení na úseku přestupků 10 let 0307,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j. 4/2015 Vypracoval: Eva Nováková, ředitelka školy Schválil: Eva Nováková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 21. 9. 2015 Platnost ode

Více

Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč

Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč Praha: 23. 1. 2018 Obecní úřad Jesenice Číslo jednací: 155826/2017/KUSK Mírové náměstí 368 Spisová značka: SZ_155826/2017/KUSK 270 33 Jesenice Vyřizuje: Ing. Soňa Kučerová/ l. 788 Značka: OŽP/Kuč Krajský

Více

Poučení obce Kamenice o zákonných právech subjektu osobních údajů

Poučení obce Kamenice o zákonných právech subjektu osobních údajů Poučení obce Kamenice o zákonných právech subjektu osobních údajů Obec Kamenice zpracovává osobní údaje v souladu se zákony a nařízeními platnými na území České Republiky. Z nich dominantní jsou zákon

Více

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace, Liberec 3, 460 01 Pokyn ředitelky školy k svobodnému přístupu k informacím a k ochraně informací Č.j.: 5/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový

Více

Novela zákona č. 183/2006 Sb.

Novela zákona č. 183/2006 Sb. Novela zákona č. 183/2006 Sb. Během týdne 22.6.-26.6.2015 bude zahájeno mezirezortní připomínkové řízení V souvislosti s touto novelou je možno uplatnit náměty na změnu vyhlášek č. 500/2006 Sb a č. 501/2006

Více

MAGISTRÁT MĚSTA PROSTĚJOVA ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A PAMÁTKOVÉ PÉČE ODDĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA 130/14, PROSTĚJOV

MAGISTRÁT MĚSTA PROSTĚJOVA ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A PAMÁTKOVÉ PÉČE ODDĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA 130/14, PROSTĚJOV MAGISTRÁT MĚSTA PROSTĚJOVA ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A PAMÁTKOVÉ PÉČE ODDĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA 130/14, 796 01 PROSTĚJOV ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU PODLE USTANOVENÍ 66 ZÁKONA

Více

Obecní úřad Těšovice Těšovice 21, Sokolov. Povinné informace dle zákona 106/1999 Sb

Obecní úřad Těšovice Těšovice 21, Sokolov. Povinné informace dle zákona 106/1999 Sb Obecní úřad Těšovice Těšovice 21, 356 01 Sokolov Povinné informace dle zákona 106/1999 Sb Oficiální název : Obec Těšovice IČ : 00670715 DIČ: CZ - 00670715 Důvod a způsob založení: Obec Těšovice byla založena

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU

ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU Příloha č. 10 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Adresa pořizovatele: Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne..... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU podle ustanovení 66 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Výroční zpráva města Sokolov za rok 2016

Výroční zpráva města Sokolov za rok 2016 Výroční zpráva města Sokolov za rok 2016 zák. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K 2 0 1 6 Město Sokolov je povinným

Více

Výroční zpráva Městského úřadu Česká Lípa dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, za rok 2015

Výroční zpráva Městského úřadu Česká Lípa dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, za rok 2015 Strana č.: 1/8 Výroční zpráva Městského úřadu za rok 2015 zpracovaná v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění a se směrnicí Městského úřadu č. 6/2008. žádostí

Více

SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM

SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 V Ladech 6, 149 00, Praha 4 SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM Č.j.: Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá platnosti a účinnosti ode dne: ZSEB/113 /2015/STR Mgr. Jaroslav

Více

Vnitřní směrnice Městyse Ostrovačice k uplatňování zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Vnitřní směrnice Městyse Ostrovačice k uplatňování zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Vnitřní směrnice Městyse Ostrovačice k uplatňování zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném

Více

1. Oficiální název. Obec Zálezly

1. Oficiální název. Obec Zálezly 1. Oficiální název Obec Zálezly 2. Důvod a způsob založení Obec Zálezly (dále jen obec ) vznikla jako územní samosprávná jednotka v souladu s 1 a 2 zákona č. 367/1990 Sb.*), o obcích, v platném znění ke

Více

uplatní se plně režim vyřízení žádosti stanovený InfZ (rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ze dne 13. prosince 2006 č.j. 5 As 3/ ).

uplatní se plně režim vyřízení žádosti stanovený InfZ (rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ze dne 13. prosince 2006 č.j. 5 As 3/ ). Magistrát města Havířova správní odbor Svornosti 86/2 736 01 Havířov - Město V Praze dne 21.11.2017 Doručovací adresa: Spisová značka: l0644/p/76642/2017/vít Jednací číslo: MMH/76642/2017-4 Věc: Žádost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K

VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K 2 0 1 4 Město Sokolov je povinným subjektem, který má podle výše uvedeného zákona povinnost poskytovat informace vztahující se k

Více

Magistrát města České Budějovice Odpověď na dotaz vznesený s využitím zákona o svobodném přístupu k informacím

Magistrát města České Budějovice Odpověď na dotaz vznesený s využitím zákona o svobodném přístupu k informacím Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění. Statutární město České, Magistrát města České, jako povinný subjekt ve smyslu ustanovení 2 odst. 1 zákona

Více

Přehled záznamů o činnostech zpracování osobních údajů ve smyslu čl. 30 GDPR Odbor školství, mládeže a tělovýchovy

Přehled záznamů o činnostech zpracování osobních údajů ve smyslu čl. 30 GDPR Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Přehled záznamů o činnostech zpracování osobních údajů ve smyslu čl. 30 GDPR Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Účel zpracování - KUJČK Právní titul pro zpracování Právní základ pro zpracování dle GDPR

Více

Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti

Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti Porada pořizovatelů 11/2017 Změny ÚP a nabytí jejich účinnosti Změny ÚP po novele SZ Pořízení změny klasicky dle dosavadního postupu (ZO rozhodne o pořízení

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí - Veřejná vyhláška

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí - Veřejná vyhláška KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01ZD9M3* Čj: MSK 88785/2018 Sp. zn.: ŽPZ/17660/2018/Bal 208.3 V10 Vyřizuje: Ing. Jana Balonová

Více

Územní plány - aktuální problémy

Územní plány - aktuální problémy Územní plány - aktuální problémy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování ÚP dle staré právní úpravy pozbývají platnosti 188 SZ odst. 1 Územně plánovací dokumentaci sídelního

Více

Odbor stavební a rozvoje města Spisová značka: SZ_028092/2018/KUSK. Oddělení územního plánování Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l.

Odbor stavební a rozvoje města Spisová značka: SZ_028092/2018/KUSK. Oddělení územního plánování Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. Praha: 15. 3. 2018 Magistrát města Mladá Boleslav Číslo jednací: 028092/2018/KUSK Odbor stavební a rozvoje města Spisová značka: SZ_028092/2018/KUSK Oddělení územního plánování Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová

Více

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2017

Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2017 Vyhodnocení kontrolní činnosti Krajského úřadu Kraje Vysočina za 1. pololetí roku 2017 Odbor analýz a podpory řízení 0 ne 0 provedené mimořádné kontroly 1) Průběžná veřejnosprávní kontrola u PO Kraje Vysočina

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU

ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU Příloha č. 10 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Adresa pořizovatele: Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne..... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU podle ustanovení 66 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Odpověď dle zákona č. 106/1999 Sb.

Odpověď dle zákona č. 106/1999 Sb. Odpověď dle zákona č. 106/1999 Sb. Předmět žádosti: Poskytnuté informace: ROZHODNUTÍ O ODMÍTNUTÍ ČÁSTI ŽÁDOSTI Odbor stavební Městského úřadu Šternberk, jako stavební úřad příslušný podle 13 odst. 1 písm.

Více

FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ INFORMACE -VZOR- *Příjmení: *Č.p.:

FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ INFORMACE -VZOR- *Příjmení: *Č.p.: Příloha č.1 Vzor 1 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ INFORMACE -VZOR- *Jméno: *Příjmení: Titul: *Ulice: *Č.p.: *Město: *PSČ: e-mail: Předmět žádosti: Vaše žádost: V dne podpis * označuje povinné údaje dle

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T.G.Masaryka, Uherské Hradiště Mařatice, 1.máje 55, příspěvková organizace Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 13. SMĚRNICE K POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Pedagogická rada projednala

Více

ČÁST A. fyzická osoba jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu (popř. jiná adresa pro doručování)

ČÁST A. fyzická osoba jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu (popř. jiná adresa pro doručování) Městský úřad Frýdlant Odbor stavebního úřadu a životního prostředí T. G. Masaryka 37 464 01 Frýdlant V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU podle ustanovení 66 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu K informacím, ve zněni pozdějších předpisu (dále jen zákon o svobodném přístupu k informacím 44 ) 1. Název Centrum kardiovaskulární a transplantační

Více

Bc. Jitka Oharková, ředitelka školy

Bc. Jitka Oharková, ředitelka školy MATEŘSKÁ ŠKOLA, POLEŠOVICE, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ, příspěvková organizace SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č. j.: MŠ 14/2018 Spisový a skartační znak: 1.2 / A5* Vypracoval: Schválil a vydal:

Více

O svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů.

O svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. 1/ NÁZEV DLE ZŘIZOVACÍ LISTINY: Mateřská škola Hvězdlice, okres Vyškov, příspěvková organizace Nové

Více

2. Důvod a způsob založení povinného subjektu, podmínky a principy, za kterých provozuje svoji činnost

2. Důvod a způsob založení povinného subjektu, podmínky a principy, za kterých provozuje svoji činnost 1. Úplný název povinného subjektu Nejvyšší státní zastupitelství 2. Důvod a způsob založení povinného subjektu, podmínky a principy, za kterých provozuje svoji činnost Nejvyšší státní zastupitelství bylo

Více

Organizační struktura Ing. Josef Řehák, předseda svazku; Ing. Eva Šmoldasová, místopředsedkyně svazku; Ing. Michaela Marks, místopředsedkyně svazku

Organizační struktura Ing. Josef Řehák, předseda svazku; Ing. Eva Šmoldasová, místopředsedkyně svazku; Ing. Michaela Marks, místopředsedkyně svazku Povinně zveřejňované informace dle 5 odst. 4 InfZ. Důvod a způsob založení LOŠBATES, dobrovolný svazek obcí, byl založen v roce 2017 jako dobrovolný svazek obcí a jeho činnost se řídí zákonem č. 128/2000

Více

část E V Y H O D N O C E N Í S T A N O V I S E K D O T Č E N Ý C H O R G Á N Ů A K R A J S K É H O Ú Ř A D U uplatněných k návrhům

část E V Y H O D N O C E N Í S T A N O V I S E K D O T Č E N Ý C H O R G Á N Ů A K R A J S K É H O Ú Ř A D U uplatněných k návrhům V Y H O D N O C E N Í S T A N O V I S E K D O T Č E N Ý C H O R G Á N Ů A K R A J S K É H O Ú Ř A D U uplatněných k návrhům vyhodnocení připomínek a rozhodnutí o námitkách uplatněných proti upravenému

Více

Městský úřad, odbor stavebního úřadu, územního plánování a životního prostředí, poskytl dne žadateli tyto informace:

Městský úřad, odbor stavebního úřadu, územního plánování a životního prostředí, poskytl dne žadateli tyto informace: 1/2018 Městský úřad, odbor stavebního úřadu, územního plánování a životního prostředí, poskytl dne 18.01.2018 žadateli tyto informace: Zda Městský úřad Slavkov u Brna vydal v období od 15. září 2017 do

Více

Povinně zveřejňované informace orgánů veřejné správy

Povinně zveřejňované informace orgánů veřejné správy Povinně zveřejňované informace orgánů veřejné správy Povinně zveřejňované informace podle vyhlášky č. 442/2006, která stanoví strukturu informací zveřejňovaných o povinném subjektu dle 5 odst. 1 a 2 zákona

Více

Město Hrádek nad Nisou

Město Hrádek nad Nisou MĚSTO MĚSTSKÝ ÚŘAD HRÁDEK NAD NISOU Horní náměstí 73 PSČ 463 34 Hrádek nad Nisou IČO: 00262854 IDDS: 4tkbw8g www.hradek.eu KANCELÁŘ ÚŘADU, Zákon o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí - Veřejná vyhláška

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí - Veřejná vyhláška KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01SM389* Čj: MSK 50629/2017 dlesp. zn.: ŽPZ/10997/2017/Huj 208.3 V10 Vyřizuje: Mgr. Kateřina

Více

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.I ÚP DRAHANOVICE - POŘIZOVATEL

ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.I ÚP DRAHANOVICE - POŘIZOVATEL ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU D R A H A N O V I C E ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.I ÚP DRAHANOVICE - POŘIZOVATEL 1. Postup pořízení změny územního plánu Schválení a pořízení změny územního plánu O pořízení

Více

Základní informace o škole a postup při vyřizování žádostí o informace

Základní informace o škole a postup při vyřizování žádostí o informace Základní informace o škole a postup při vyřizování žádostí o informace Na základě zákona č.106/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů a pokynu MŠMT k zajištění úkolů vyplývajících z tohoto zákona zveřejňujeme

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BORŠICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SE SÍDLEM V BORŠICE 500, BORŠICE SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. Č. j.

MATEŘSKÁ ŠKOLA BORŠICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SE SÍDLEM V BORŠICE 500, BORŠICE SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. Č. j. MATEŘSKÁ ŠKOLA BORŠICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SE SÍDLEM V BORŠICE 500, 687 09 BORŠICE SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č. j.: MŠ 82 /2017 Vypracovala: Dagmar Cilečková -ředitelka mateřské školy Schválila:

Více

Obsah. Směrnice č. 6 Poskytování informací účinnost Od Ing. Katarína Hurychová Mgr. Karolína Ranglová

Obsah. Směrnice č. 6 Poskytování informací účinnost Od Ing. Katarína Hurychová Mgr. Karolína Ranglová Směrnice č. 6 Poskytování informací účinnost Od 1. 9. 2015 zpracoval Ing. Katarína Hurychová schválil Mgr. Karolína Ranglová Obsah Obecná ustanovení... 2 1. Žadatel... 2 2. Informace... 2 3. Zveřejnění

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Povinně zveřejňované informace Povinně zveřejňované informace podle vyhlášky č. 442/2006, která stanoví strukturu informací zveřejňovaných o povinném subjektu dle 5 odst. 1 a 2 zákona č. 106/1999 Sb.,

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Správní a stavební Ulice:Masarykovo náměstí 6 PSČ, obec:789 01 Zábřeh na Moravě V Olomouci dne 30. 11. 2011 Věc: x ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU podle ustanovení 96 zákona č.

Více

Dovoluji si požádat o odpovědi na následující otázky a to vždy za období 2010 až 2017, pro každý rok zvlášť:

Dovoluji si požádat o odpovědi na následující otázky a to vždy za období 2010 až 2017, pro každý rok zvlášť: MINISTERSTVO FINANCÍ PID: MFCR8XSPPU Č. j.: MF-19028/2018/10-4/775 IK Praha 6. 8. 2018 Poskytnutí informací podle 14 odst. 5 písm. d) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění

Více

Směrnice o poskytování informací

Směrnice o poskytování informací Základní škola Mladá Boleslav, Komenského náměstí 91, příspěvková organizace Vypracoval: Schválil: Směrnice o poskytování informací Pedagogická rada projednala dne: 16. dubna 2012 Řád nabývá platnosti

Více

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011 Pan Zeqirja Sahatciu jednatel společnosti Z-PRINC GOLD, s.r.o. Stará Louka 326/64 360 01 Karlovy Vary ----------------------------------------------- IČ 263 55 906 Váš dopis značka / ze dne Naše značka

Více

Směrnice pro poskytování informací

Směrnice pro poskytování informací Směrnice pro poskytování informací Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu informacím vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice je umístěna

Více

ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ INFORMACÍ podle zákona č.106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím

ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ INFORMACÍ podle zákona č.106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím Obec Pravlov, Pravlov 30, 664 64 Dolní Kounice Směrnice č.1/2009 ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ INFORMACÍ podle zákona č.106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím Úvodní ustanovení:

Více

Směrnice o poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Směrnice o poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Směrnice o poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Čl. 1. Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup Gymnázia a Střední odborné školy, Rýmařov, příspěvkové

Více

Informace podle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Informace podle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Informace podle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím 1. Oficiální název Obec Tupadly 2. Důvod a způsob založení Nabytím účinnosti zákona ČNR č. 367/1990 Sb., o obcích, ke dni 24.11.1990

Více

Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech

Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech Rada města v Dobřanech schválila svým usnesením č. 2194 ze dne 29.05.2012 dle ustanovení 102, odst. 2, písm. n) zákona

Více

Odvolání. Věc: Odvolání proti Rozhodnutí Obecního úřadu Kostelec u Holešova č.j. OÚKUH/194/2017

Odvolání. Věc: Odvolání proti Rozhodnutí Obecního úřadu Kostelec u Holešova č.j. OÚKUH/194/2017 Odvolání oprávněný: fyzická soukromá osoba Ing. Petr Žůrek, narozen 5.12.1959, bytem č.p. 73 Kostelec u Holešova, petr.zurek@bigoriginal.cz povinný: obec Kostelec u Holešova, obeckuh@volny.cz na vědomí:

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice tel: , IČ: Informace o škole

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice tel: , IČ: Informace o škole Informace o škole 1. Údaje o jmenování ředitelky školy do funkce V souladu s dikcí 166 odst. 2 zákona 561/2004 Sb., školský zákon, na základě výsledku konkurzního řízení, jmenoval Krajský úřad dne 1. 1.

Více

Olomoucký kraj Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kultury a památkové péče Jeremenkova 40a, Olomouc

Olomoucký kraj Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kultury a památkové péče Jeremenkova 40a, Olomouc Olomoucký kraj Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kultury a památkové péče Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č. j.: KUOK/30448/2018 V Olomouci dne 9. 3. 2018 Sp. zn.: KÚOK/27017/2018/OSKPP/7537/3 Oprávněná

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Zábřeh Ulice: Masarykovo náměstí 510/6 PSČ,obec: 789 01 Zábřeh V Olomouci dne 1. 11. 2011 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 31. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č. j. 28/2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 19.

Více

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Rada města Roztoky schválila dne 7. 12. 2016 dle 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Městský úřad Klatovy Odbor výstavby a územního plánování pracoviště Balbínova 59. Oznámení o projednání návrhu zadání změny č.

Městský úřad Klatovy Odbor výstavby a územního plánování pracoviště Balbínova 59. Oznámení o projednání návrhu zadání změny č. Městský úřad Klatovy Odbor výstavby a územního plánování pracoviště Balbínova 59 č.j.: OVÚP/7192/17/Mk vyřizuje: Tomáš Martínek tel.: 376 347 227 tmartinek@mukt.cz Klatovy dne 11.10.2017 Dle rozdělovníku

Více

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností Na základě zmocnění v 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje Rada města Písku tato pravidla,

Více

SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ŽADATELŮM DLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb.

SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ŽADATELŮM DLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIČOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Bratří Čapků 662, 783 91 Uničov Označení vnitřního předpisu: Nahrazuje předpis: Směrnice: Sm. č. 1/2017 Název vnitřního předpisu: SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastup it e ls t v a obce Vysoký Újezd è. 1/2 0 1 6 / O O P ZMĚNA č. 6 územního plánu obce Vysoký Újezd OBEC VYSOKÝ ÚJEZD ZASTUPITELSTVO OBCE Vysoký Újezd 113, 267 16 Vysoký Újezd

Více

Vnitřní předpis o poskytování informací

Vnitřní předpis o poskytování informací VNITŘNÍ PŘEDPISY ÚTVARU KONCEPCE A ROZVOJE MĚSTA PLZNĚ Vnitřní předpis o poskytování informací Označení: ÚKRMP/PINF/2015 Vydání: 1 Nahrazuje: - Počet stran: 5 Počet příloh: 2 Zpracoval: Kontroloval: Schválil:

Více

ha ,3 Ne ( Rudolfov) Ne Ne Ne Ano Ano Ano

ha ,3 Ne ( Rudolfov) Ne Ne Ne Ano Ano Ano POVINNĚ ZVEŘEJŇOVANÉ INFORMACE (Povinně zveřejňované informace podle vyhlášky č. 442/2006 Sb., která stanoví strukturu informací zveřejňovaných o povinném subjektu podle 5 odst. 1 a 2 zákona e. 106/1999

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 12. 2017 Bod programu: 20 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina

Více

ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM KONCEPTU A NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. Metodika je určena pořizovatelům územních plánů

ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM KONCEPTU A NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. Metodika je určena pořizovatelům územních plánů ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM KONCEPTU A NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU Metodika je určena pořizovatelům územních plánů Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ústav územního rozvoje leden 2012 Obsah

Více

Změnu č. 1 Územního plánu obce Lhotka

Změnu č. 1 Územního plánu obce Lhotka Obec LHOTKA, 739 47, okr. Frýdek-Místek IČ: 00296864, tel. i fax 558661850, e-mail info@obec-lhotka.eu Č.j.: 82/2010 Datum 15. 12. 2010 Záznam o účinnosti Správní orgán, který Změnu č. 1 Územního plánu

Více

Městský úřad KRALUPY NAD VLTAVOU Odbor životního prostředí Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou

Městský úřad KRALUPY NAD VLTAVOU Odbor životního prostředí Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou Příloha Směrnice č. T S.02/2009, kterou se stanovují pravidla postupu při zpracovávání a vydávání koordinovaných závazných stanovisek a koordinovaných stanovisek Městským úřadem Kralupy nad Vltavou - Vzor

Více