Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2015"

Transkript

1 Materiál k bodu č. 63 Rada Jihomoravského kraje 89. schůze konaná dne programu: Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2015 Projednáno: Materiál nebyl projednán v žádné komisi RJMK. Návrh na usnesení: Rada Jihomoravského kraje v souladu s ustanovením 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, s c h v a l u j e Plán aktivit Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii na rok 2015, který tvoří přílohu č. zápisu (příloha č. 1 materiálu).

2 K materiálu: Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2015 Zpracoval: Mgr. et Mgr. Eliška Buzková, v. r. Kancelář Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci, p.o. Vedoucí odboru: Ing. Ludmila Hrachovinová, v. r. pověřena vedením odboru kancelář hejtmana Předkládá (za příslušný úsek): Předkládá: JUDr. Michal Bc. Roman Celý, Hašek, v. r. DiS., v. r. hejtman náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Jihomoravského kraje Právní garance: Vedoucí úseku: Spolupředkládá: Mgr. Petra Vančurová, v. r. odbor kancelář hejtmana Ing. Ludmila Hrachovinová, v. r. vedoucí úseku ekonomického a organizačního Mgr. Václav Božek, CSc., v. r. náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Dotčené odbory: Ing. Ludmila Hrachovinová, v. r. vedoucí odboru ekonomického X

3 DŮVODOVÁ ZPRÁVA Usnesením č. 6568/07/R 110 Rady Jihomoravského kraje a 1172/07/Z 17 Zastupitelstva Jihomoravského kraje byl schválen seznam prioritních oblastí, v nichž bude Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (dále jen zastoupení ) sledovat vývoj evropské politiky, legislativy a finančních instrumentů, informovat o nich a prosazovat zájmy Jihomoravského kraje zejména v následujících oblastech: - moderní technologie a produkty s vysokou přidanou hodnotou - vzdělávání - kvalitní životní prostředí a krajina - zemědělství a rozvoj venkova - transport V rámci těchto stanovených tematických priorit, které jsou v souladu s cílem Programu rozvoje Jihomoravského kraje, bude zastoupení zaměřovat své aktivity v roce 2015 hlavně na: 1) Podporu při získávání finančních zdrojů z EU sloužících rozvoji Jihomoravského kraje, 2) propagaci Jihomoravského kraje v EU. Plánované aktivity budou financovány z rozpočtu Kanceláře Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci, příspěvkové organizace. Agenda a aktivity zastoupení budou v průběhu roku průběžně doplňovány na základě podnětů Jihomoravského kraje. Přílohy: Příloha č. 1 Plán aktivit Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii na rok 2015

4 Příloha č. 1 Plán aktivit Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii na rok 2015 Během roku 2015 se bude Zastoupení Jihomoravského kraje při EU v Bruselu (dále jen zastoupení ) zaměřovat na: 1) Podporu subjektům Jihomoravského kraje při získávání finančních zdrojů z EU sloužících rozvoji kraje, 2) propagaci Jihomoravského kraje v EU. Plánovanými aktivitami jsou: Název akce Zasílání projektových výzev, vytipovávání možností čerpání finančních prostředků Rozpočet Cca Kč (kancelářské potřeby, telefon) Zastoupení pravidelně informuje o možnostech zapojení do projektů v síti ERRIN či PURPLE, projektů s jinými regiony. Dále zastoupení sleduje možnosti čerpání finančních prostředků, setkává se pravidelně se zástupci Evropské komise, Evropského parlamentu a Stálého zastoupení ČR při EU. Název akce Stáže v kanceláři zastoupení Termín Průběžně během roku 2015 Předpokládaní Masarykova univerzita (zejm. Fakulta sociálních studií, Právnická fakulta, Ekonomicko-správní fakulta), Mendelova univerzita, další subjekty dle domluvy Rozpočet Cca Kč (kancelářské potřeby, telefon) Několikaměsíční pracovní stáže studentů MU (případně Mendelu) na zastoupení v Bruselu. Stipendia budou stážistům hrazena z evropského programu Erasmus, případně z fakultního stipendijního fondu či fondu děkana/děkanky. Další stáže dle aktuální domluvy (v roce 2014 to byli např. administrativní pracovníci ICRC). Název akce Aktivity v rámci sítě ERRIN Předpokládaní Síť ERRIN a její členové Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů) V rámci mezinárodní sítě vědecko-výzkumných regionů ERRIN se zastoupení na základě domluvy s JIC, CEITEC a dalšími partnery bude pravidelně účastnit zasedání konkrétních pracovních skupin, konferencí a workshopů a sledovat konkrétní témata, prezentovat aktivity JMK.

5 Název akce Aktivity v rámci sítě PURPLE Předpokládaní Síť PURPLE a její členové Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů) V rámci sítě periurbánních regionů PURPLE se zastoupení bude pravidelně účastnit zasedání pracovní skupiny PURPLE, případně i lobbistické skupiny PURPLE a sledovat konkrétní témata, prezentovat aktivity JMK a prosazovat zájmy JMK. Název akce Aktivity v rámci koordinačních jednání Podunajské strategie Předpokládaní Regiony Podunajské sítě Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů) Zastoupení Bádenska - Wűrttemberska při Evropské unii pořádá cca jedenkrát za 2 měsíce pravidelná setkání regionů Podunajské strategie, kterých se vždy účastní i zástupce Evropské komise. Probírají se možnosti financování projektů, příklady dobré praxe, připravované konference a další aktuální témata. Název akce Prezentace univerzitám Předpokládaní Masarykova univerzita, ULB Brusel, případně další univerzity či školy Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů) Zastoupení připraví v průběhu roku stejně jako v předchozích letech prezentaci svých aktivit pro studenty českého jazyka v Bruselu, pro studenty Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity a dalších jihomoravských středních a vysokých škol, pro studenty, kteří přijedou na studijní pobyt do Bruselu a další dle aktuálního zájmu a domluvy. Název akce Aktualizace webových stránek Rozpočet Cca Kč (správa webu) Zastoupení informuje o své činnosti, stěžejních evropských tématech a možnostech zapojení do různých aktivit na svém webu.

6 Název akce Spoluorganizace konferencí a workshopů Předpokládaní Partneři z regionu (univerzity, CEITEC, JIC, ICRC), kancelář CZELO, Velvyslanectví ČR při EU a při Belgii Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů, drobné občerstvení) Zastoupení pomáhá s organizací workshopů a konferencí pro řadu jihomoravských subjektů, v lednu pro ICRC, v únoru a březnu pro Mendelovu a Masarykovu univerzitu a během roku pak pro další. Zastoupení poskytuje své prostory, zajišťuje jiné zázemí, pomáhá šířit pozvánky na akce, sehnat speakery, propagovat akci. Název akce Prezentace kultury Předpokládaní Partneři z regionu (odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK, Moravská galerie), České centrum v Bruselu, Vinařský fond Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů) Zastoupení pomáhá s organizací kulturních akcí v Bruselu. Na jaře 2015 chystá zastoupení v návaznosti na úspěšné promítnutí filmu Bobule filmový večer s filmem Bobule 2. Dále zastoupení spolu s Českým centrem připravuje výstavu o díle architekta Hoffmanna a prezentaci našich památek UNESCO. Název akce Spolupráce s kanceláří CZELO Předpokládaní Kancelář CZELO, z regionu (univerzity, CEITEC, JIC) Rozpočet Cca Kč (tisk materiálů) Zastoupení pomáhá s organizací stáží pracovníků jihomoravských vědeckovýzkumných institucí v kanceláři CZELO v Bruselu a spolu s touto kanceláří také spoluorganizuje workshopy a konference, např. na téma regionálních inovačních strategií. Název akce Prezentace na veletrhu Regiontour Termín ledna 2015 Partneři KrÚ JMK, partnerské regiony JMK Rozpočet Cca 200 Kč (tisk materiálů) Zastoupení představilo své aktivity na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v rámci stánku Jihomoravského kraje.

7 Název akce Vyhlášení Evropského stromu roku Termín 22. dubna 2015 Předpokládaní Nadace Partnerství, ELO (Evropské sdružení majitelů půdy), Tetra Pak Rozpočet Cca Kč (převoz vín a materiálů) Jihomoravský kraj se bude již pátým rokem spolupodílet na organizaci vyhlášení Evropského stromu roku a při této příležitosti také prezentovat vína z jižní Moravy. Anketa o strom se silným příběhem byla založena Nadací Partnerství a zapojují se do ní organizace zaměřené na ochranu životního prostředí v rámci celé Evropy. Název akce Zajištění vín na Český ples v Lucemburku Termín 25. dubna 2015 Partneři Vinařský fond, Velvyslanectví České republiky v Lucembursku, česká menšina v Lucemburku Rozpočet Cca 500 Kč (převoz vín) V Mameru u Lucemburku se 25. dubna koná tradiční ples pořádaný českými krajany, kterého se účastní cca 300 hostů, zejména cizinců. Zastoupení ve spolupráci s Vinařským fondem zajistí poskytnutí vín a materiálů o vínech a Jihomoravském kraji. Název akce Interinstitutional Day Termín 9. květen 2015 Předpokládaní Výbor regionů Rozpočet Cca Kč (tisk a převoz materiálů, drobné občerstvení) Výbor regionů spolu s ostatními evropskými institucemi a regiony každoročně pořádá u příležitosti Dne Evropy 9. května den otevřených dveří Interinstitutional Day. Zastoupení plánuje svou účast na oslavách prostřednictvím propagačního stánku v budově Výboru regionů, kde jako každý rok představí zejména turistické možnosti regionu. Název akce Czech Streetparty (Česká pouliční slavnost) Termín 12. června 2015 Předpokládaní České instituce a regiony zastoupené v Bruselu, Stálé zastoupení ČR při EU Rozpočet Kč (honorář účinkujícím, doprava, regionální speciality, zajištění propagačních materiálů) České kraje ve spolupráci se Stálým zastoupením ČR při EU a Českým centrem, kanceláří CZELO a dalšími připravují již devátý ročník tradiční Street party, show pod širým nebem. Akce se koná na ulici před budovou Stálého zastoupení ČR při EU a každý region prezentuje své zajímavosti, turistické cíle a krajové speciality na svém stánku. Návštěvnost akce se pohybuje kolem lidí.

8 Název akce Wine Party Termín 1. polovina července 2015 Předpokládaní Stálé zastoupení ČR při EU, Ministerstvo zemědělství, Vinařský fond Rozpočet Cca Kč (letenky a ubytování someliérů) V první polovině července se uskuteční v Bruselu již sedmá Wine Party v rezidenci velvyslance Povejšila v Bruselu, setkání se zástupci institucí EU, diplomatické a podnikatelské komunity i vysoce postavených Čechů pracujících v Bruselu v příjemném prostředí zahrady rezidence velvyslance. Akce se zúčastní cca 300 osob, především VIP představitelů evropských institucí. Jihomoravský kraj je tradičně jediným krajem, který se na této akci bude podílet a zabezpečí prezentaci špičkových jihomoravských vín a degustaci. Kromě výběrových jihomoravských vín proběhne ochutnávka specialit českých výrobců s prestižní značkou kvalitních potravin KLASA. Na akci vystoupí cimbálovka Slovácko mladší z Mikulčic. Nad akcí pravidelně přebírá záštitu ministr zemědělství. Název akce Konference v rámci Open Days Termín polovina října 2015 Předpokládaní CZELO, síť ERRIN, PURPLE (bude domluveno) Rozpočet Kč (tisk materiálů, občerstvení) Týden regionů a měst Open days je sérií seminářů, konferencí a workshopů věnovaných zejména tématu regionálního rozvoje a výměně příkladů dobré praxe. Předloni se JMK zapojil do příprav konference sítě PURPLE, v loňském roce prezentoval své zkušenosti s příhraniční a přeshraniční spoluprací v rámci konsorcia s rakouskými, slovenskými, německými holandskými a belgickými regiony. V letošním roce je opět otevřená spolupráce v rámci PURPLE, loňského konsorcia či regionů sítě ERRIN. Název akce Termín Předpokládaní Rozpočet Vítání českých občánků narozených v Belgii Podzim 2015 (přesné datum není ještě stanoveno) Stálé zastoupení ČR při EU, Velvyslanectví České republiky v Belgii, představitelé města Brna, Vinselekt Michlovský Cca Kč (tisk a převoz materiálů) Zastoupení se stejně jako v předchozích letech bude organizačně podílet na akci, při které velvyslanec České republiky v Belgii a primátor města Brna přivítají české občánky narozené v Belgii a předají jejich rodičům pamětní dekret, repliku stříbrného Pražského groše a plyšového brněnského draka. Při Vítání občánků budou prezentována vína z Jižní Moravy a turistické možnosti kraje.

9 Název akce NATO Wives Bazaar 2015 Termín Listopad 2015 (přesné datum není ještě stanoveno) Předpokládaní NATO, Vinařský fond Rozpočet Cca Kč (tisk a převoz materiálů) Jedná se o nejvýznamnější a největší společenskou akci NATO v Bruselu. Akce probíhá pod záštitou Generálního tajemníka NATO. Organizuje se každoročně od roku Podniku se účastní přes 30 zemí, které působí na velitelství NATO (nejenom členské země, ale i partnerské). Pořádající země se v budově NATO prezentují svými národními stánky. V rámci stánku České republiky budou propagována moravská vína a turistická místa jižní Moravy. Akce se účastní okolo hostů z celého světa. Název akce Termín Předpokládaní Rozpočet Čtvrtý ročník Czech Fashion and Design Weekend Přelom listopadu/prosince 2015 (přesné datum není ještě stanoveno) České centrum, Zastoupení Plzeňského kraje při EU, Vinařský fond Cca Kč (tisk pozvánek, drobné občerstvení) Zastoupení spolu s Českým centrem a Zastoupením Plzeňského kraje při EU založilo prodejní akci českých návrhářů, šperkařů a dalších umělců. Každým rokem víkendovou akci navštíví přes návštěvníků, většina prodejců je z Jihomoravského kraje. Akce tak pomáhá propagaci regionu a obchodním kontaktům našich drobných podnikatelů. Celkové předpokládané náklady plánovaných akcí Kč

Plán aktivit Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2014 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Plán aktivit Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2014 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Materiál k bodu č. Rada Jihomoravského kraje 45. schůze konaná dne 13. 2. 2014 programu: Plán aktivit Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii v roce 2014 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Více

Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii na období

Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii na období Materiál k bodu č. Rada Jihomoravského kraje 30. schůze konaná dne 29. 8. 2013 programu: Aktivity Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii na období červenec - prosinec 2013 (důvodová zpráva je

Více

Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 7. zasedání konané dne 19. 9. 2013 Materiál k bodu č. programu: Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Více

Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii

Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii Materiál k bodu č. 7 programu: Rada Jihomoravského kraje 10. schůze konaná dne 17. 2. 2017 Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii Projednáno: Materiál nebyl projednán v žádné

Více

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU ZASTOUPENÍ Zájmové sdružení právnických osob OK4EU OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU ČLENOVÉ OK4EU ČINNOST ZASTOUPENÍ prosazovat a hájit zájmy OK při přípravě programovacího období 2014 2020 podílet se na vytváření

Více

Smlouva o spolupráci s Vládou Republiky Tatarstán (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Smlouva o spolupráci s Vládou Republiky Tatarstán (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Materiál k bodu č. 3 programu: Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne 25. 9. 2014 Smlouva o spolupráci s Vládou Republiky Tatarstán (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení: Rada

Více

Rada Jihomoravského kraje 98. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 101 programu:

Rada Jihomoravského kraje 98. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 101 programu: Rada Jihomoravského kraje 98. schůze konaná dne 9. 4. 2015 Materiál k bodu č. 101 programu: Kapesné pro Branku Petković (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Projednáno: Komise pro meziregionální vztahy

Více

Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA

Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Leoš Horníček Instituce a programy EU Informace ze stáže v Bruselu Školicí stáž Název: Školicí stáž Interoperabilita (dopravní část) Organizátor: Bohemia

Více

ERRIN. síť vědeckovýzkumných regionů 116 členů/25 zemí založen 2001 JMK od 2012 2700 EUR/rok

ERRIN. síť vědeckovýzkumných regionů 116 členů/25 zemí založen 2001 JMK od 2012 2700 EUR/rok ERRIN síť vědeckovýzkumných regionů 116 členů/25 zemí založen 2001 JMK od 2012 2700 EUR/rok Hlavní aktivity výměna a sdílení informací a know-how mezi regiony budování partnerství zapojování subjektů do

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Z Á P I S z 21. zasedání v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Přítomní členové Rady AKČR : 1. Mgr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje 2. MUDr. Jiří Běhounek, hejtman

Více

Z Á P I S z 19. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 6. března 2007 v 16:00 hod.

Z Á P I S z 19. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 6. března 2007 v 16:00 hod. Z Á P I S z 19. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 6. března 2007 v 16:00 hod. na MěÚ Ivančice Přítomni : viz presenční listina Omluveni : Jaromír Schoř, Ladislav

Více

Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne

Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 2 programu: Rada Jihomoravského kraje 74. schůze konaná dne 25. 9. 2014 Vyloučení uchazečů z účasti v zadávacím řízení na nadlimitní veřejnou zakázku Zhotovitel stavby - Domov pro seniory

Více

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC Partnerství 1 INDEX Středočeský kraj...3 Olomoucký kraj...4 Plzeňský kraj...5 Zlínský kraj...6 2 Středočeský kraj (Regional Partnership on Transition

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Rada Jihomoravského kraje. schůze konaná dne

Rada Jihomoravského kraje. schůze konaná dne Rada Jihomoravského kraje. schůze konaná dne 9.4. 2015 Materiál k bodu č. programu: Úvěr od EIB - aktualizace Seznamu akcí v rámci Investičního úvěrového programu Jihomoravského kraje II a realokace č.

Více

Rada Jihomoravského kraje 160. schůze konaná dne Přijetí návrhu na uzavření smlouvy na veřejnou zakázku Komunikační kampaň JMK v MHD II

Rada Jihomoravského kraje 160. schůze konaná dne Přijetí návrhu na uzavření smlouvy na veřejnou zakázku Komunikační kampaň JMK v MHD II Rada Jihomoravského kraje 160. schůze konaná dne 19.4.2012 Materiál k bodu č. programu: Přijetí návrhu na uzavření smlouvy na veřejnou zakázku Komunikační kampaň JMK v MHD II (důvodová zpráva je uvnitř

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 23. zasedání konané dne 17. prosince 2015 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení:

Více

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 15. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu:

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 15. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu: Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 15. zasedání konané dne 18. 12. 2014 Materiál k bodu č. 2 programu: Kontrola plnění úkolů z minulých zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje Projednáno: Materiál

Více

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 12. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu:

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 12. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu: Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 12. zasedání konané dne 19. 6. 2014 Materiál k bodu č. 2 programu: Kontrola plnění úkolů z minulých zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje Projednáno: Materiál

Více

Zaměření činnosti a přehled aktivit EUREGIA EGRENSIS v roce 2016

Zaměření činnosti a přehled aktivit EUREGIA EGRENSIS v roce 2016 Zaměření činnosti a přehled aktivit EUREGIA EGRENSIS v roce 2016 1. Program Evropské územní spolupráce - EÚS Malé projekty EÚS Euregio Egrensis se stane v tomto plánovacím období správcem i administrátorem

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

Rada Jihomoravského kraje. schůze konaná dne

Rada Jihomoravského kraje. schůze konaná dne Materiál k bodu č. Rada Jihomoravského kraje. schůze konaná dne 18.6.2015 programu: Významná veřejná zakázka SÚS JMK III/39613 křiž. Pasohlávky Drnholec Návrh na usnesení: (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Více

Návrh plánu aktivit MAS Podještědí na rok 2010

Návrh plánu aktivit MAS Podještědí na rok 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Návrh plánu aktivit MAS Podještědí na rok 2010 Rozdělení prostředků na projekty a na činnost MAS : Roční rozpočet MAS

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor právní a organizační Žerotínovo náměstí 3/5, Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor právní a organizační Žerotínovo náměstí 3/5, Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor právní a organizační Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Vaše č.j. Naše č.j. Naše SpZn. Vyřizuje/linka Brno JMK /2006 S-JMK52473/ 2006/OPO JUDr. Sychrová/2216 5.5.

Více

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum Odbor kancelář starosty a tajemníka 4.6. Pro jednání zastupitelstva města dne 14. října 2015 Zpracovali: Bc. Lubomír Dobeš, tajemník úřadu, JUDr. Jaroslava Báčová, právník úřadu, Mgr. David Šimek, starosta

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska Projekt z integrovaného operačního programu, Prioritní osa 6.4. a, b. Národní podpora cestovní ruchu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska ÚVOD uvedení do projektu ČR je významnou destinací

Více

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Dne 17. 10. 2013 v 14 00 hodin Restaurace Obecní Dům v obci Sepekov Přítomni: Hroch Pavel, Tollinger Jindřich, Ing. Čunát Miroslav, Ing. Málek Bohumil, Souhrada

Více

ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ

ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Podmínky pro přijetí obchodních partnerů do ADMD Výrobci i dodavatelé materiálů, technologického zařízení, služeb a informačního servisu pro montované stavby na bázi dřeva se sídlem, dceřinou společností

Více

FORMOVÁNÍ POLITIK NA EU ÚROVNI

FORMOVÁNÍ POLITIK NA EU ÚROVNI ELARD AKTIVITY 2016 FORMOVÁNÍ POLITIK NA EU ÚROVNI ŠÍŘENÍ PRINCIPŮ LEADER/CLLD POSILOVÁNÍ A ROZŠIŘOVÁNÍ ČLENSKÉ ZÁKLADNY PROPAGACE ELARD, LEADER A CLLD ORGANIZACE A ŘÍZENÍ ELARD FORMOVÁNÍ POLITIK NA EU

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍCMS nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 13. 6. 2018 OBSAH PRESENTACE 1 2 3 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU PRACOVNÍ SKUPINY 4 NOSNÉ PILÍŘE

Více

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice ADONIS ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu 29.10.2009, Dolní Kounice Základní informace o organizaci občanské sdružení s právní subjektivitou dle zákona č. 83/1990 nevládní nezisková organizace registrace

Více

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 7. 12. 2017 CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 OBSAH PŘEHLED AKTIVIT REALIZOVANÝCH V ROCE 2017 PLÁN AKTIVIT PRO ROK 2018 CENTRÁLNÍ ÚROVEŇ REGIONÁLNÍ PLÁNY TEMATICKÉ PRACOVNÍ

Více

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje Představení Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob Vznik 2012 Navazuje na stejnojmenné volné sdružení právnických osob vzniklé 2004 13 let organizované

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení

S T A N O V Y. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek. Čl. I Úvodní ustanovení S T A N O V Y Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, zapsaný spolek Čl. I Úvodní ustanovení 1. Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (používaná zkratka dále jen HSR-ÚK ) se zřizuje jako: -

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU. Zájmové sdružení právnických osob OK4EU ZASTOUPENÍ Zájmové sdružení právnických osob OK4EU OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU ČLENOVÉ SDRUŽENÍ OK4EU Olomoucký kraj Statutární město Olomouc Statutární město Přerov Město Jeseník Město Šumperk Město Prostějov

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2016

PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2016 PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2016 15. 16. října 2016 Dny kantonské opery v Jihomoravském kraji Šest klasických čínských příběhů ve formě tradičního umění zahrnujícího hudbu, zpěv, bojová

Více

PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE Hejtman Hašek jednal s představiteli Čínské rozvojové banky

PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE Hejtman Hašek jednal s představiteli Čínské rozvojové banky PROJEKTY A AKTIVITY S PARTNERY V ČÍNĚ V ROCE 2015 9. prosince 2015 Hejtman Hašek jednal s představiteli Čínské rozvojové banky V návaznosti na svá jednání v Pekingu během státní návštěvy v listopadu přijal

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

ZÁPIS Z 1. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE V 16:00

ZÁPIS Z 1. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE V 16:00 STUDENTSKÁ KOMORA AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZÁPIS Z 1. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 2. 12. 2014 V 16:00 Program jednání: 1. Zahájení...

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ CENTRA SPOLEČNÝCH

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ CENTRA SPOLEČNÝCH ZPRAVODAJ CSS č. 2. INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ CENTRA SPOLEČNÝCH SLUŽEB mikroregionu MIKULOVSKO, jaro 2017. Vážení občané, milí přátelé. v letošním prvním, v pořadí však již druhém čísle našeho zpravodaje Vám

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018 Vypracovala: Ing. Soňa Krátká, koordinátorka PZM a MA21 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 1. Naplňování kritérií MA21 splnění kritérií

Více

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Jihočeská hospodářská komora P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 Vznik JHK Hospodářské komory jsou v ČR zřizovány na základě zvláštního

Více

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 29.03.2016 Bod pořadu jednání: 44. Název : Účelové v rámci schváleného rozpočtu odboru životního prostředí a zemědělství 2016 Důvod předložení: Usnesení

Více

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017

Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Zápis č. 1 ze zasedání Výboru pro regionální rozvoj Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 16. února 2017 Přítomni: Nepřítomni: Ing. Petr Bartoník Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Ivana Dvořáková Rostislav

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

FOND MALÝCH PROJEKTŮ Rakousko Česká republika. Seminář pro žadatele 24. září 2018 Brno

FOND MALÝCH PROJEKTŮ Rakousko Česká republika. Seminář pro žadatele 24. září 2018 Brno FOND MALÝCH PROJEKTŮ Rakousko Česká republika Seminář pro žadatele 24. září 2018 Brno 1 Obsah semináře Základní dokumenty FMP materiály ke stažení Programové území Vhodní žadatelé Podporované typy projektů

Více

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Anna Vosečková Seminář ČVUT, Praha 2. 10. 2014 Historické souvislosti Česká styčná kancelář pro výzkum a vývoj (CZELO) v Bruselu od května

Více

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 5. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu:

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 5. zasedání konané dne Materiál k bodu č. 2 programu: Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 5. zasedání konané dne 25. 4. 2013 Materiál k bodu č. 2 programu: Kontrola plnění úkolů z minulých zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje Projednáno: Materiál

Více

Partnerství s PEF MENDELU

Partnerství s PEF MENDELU Partnerství s PEF MENDELU C h a r a k t e r i s t i k a fa k u lt y Prestižní studium praktické a flexibilní studium vysoká zaměstnanost absolventů nejlepší ekonomická fakulta na Moravě* třetí nejlepší

Více

PROGRAM ZASEDÁNÍ 1. ZAHÁJENÍ

PROGRAM ZASEDÁNÍ 1. ZAHÁJENÍ Z Á P I S z 43. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 13. června 2013 v 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Ivančice Přítomni : Omluveni : viz presenční listina

Více

meet europe. meet centrope. 5. května 2011 budova radnice v Győru, Maďarsko Zasedání Politické rady Mobilita pracovních sil & obchodní lokalita

meet europe. meet centrope. 5. května 2011 budova radnice v Győru, Maďarsko Zasedání Politické rady Mobilita pracovních sil & obchodní lokalita 5. května 2011 budova radnice v Győru, Maďarsko Zasedání Politické rady Mobilita pracovních sil & obchodní lokalita Veřejná konference Region bez hranic Workshop Obchodní lokalita Vytváření obchodní značky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Koruna Vysočiny, z.s. destinační management turistické oblasti

VÝROČNÍ ZPRÁVA Koruna Vysočiny, z.s. destinační management turistické oblasti VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Koruna Vysočiny, z.s. destinační management turistické oblasti Koruna Vysočiny, z.s., Kancelář managementu destinace se sídlem Příční 405, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem, IČ: 04415868

Více

Zápis. K bodu 1. Úvod, usnášeníschopnost, schválení programu jednání, schválení přítomnosti hostů.

Zápis. K bodu 1. Úvod, usnášeníschopnost, schválení programu jednání, schválení přítomnosti hostů. Zápis z 33. jednání Výboru pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 8. 3. 2016 v 9,30 hodin v zasedací místnosti P1 118 v budově KÚ Přítomni: Bc. P. Luska,

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Jednání koordinačního výboru CSV 15.2.2011

Jednání koordinačního výboru CSV 15.2.2011 Jednání koordinačního výboru CSV 15.2.2011 Plán aktivit Sítě na rok 2011 1 Obsah Návaznost plánu aktivit/rozpočtu na hlavní úkoly CSV Celkový rozpočet Sítě na rok 2011 - princip tvorby rozpočtu - plán

Více

Žádost o finanční podporu z rozpočtu JMK pro rok 2014

Žádost o finanční podporu z rozpočtu JMK pro rok 2014 , 682 01 Vyškov Žádost o finanční podporu z rozpočtu JMK pro rok 2014 ZAMĚŘENÍ A ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ PROJEKTU: TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Předkládá dne 7. 4. 2014 PhDr. Antonín

Více

STANOVY. Společnost vědeckotechnických parků ČR. Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti. Článek 1 Název a sídlo společnosti. Článek 2 Právní forma

STANOVY. Společnost vědeckotechnických parků ČR. Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti. Článek 1 Název a sídlo společnosti. Článek 2 Právní forma STANOVY Společnost vědeckotechnických parků ČR Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti Článek 1 Název a sídlo společnosti 1. Společnost vyvíjí činnost pod názvem: Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.

Více

KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku. Čl. I Název a sídlo. KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov

KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku. Čl. I Název a sídlo. KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov KOVÁŘOVNET, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo KOVÁŘOVNET, z.s. ( dále jen spolek ) má sídlo na adrese Radvánov 33, Kovářov 398 55. Čl. II Účel spolku 1) Účelem spolku je poskytovat svým členům, připojení

Více

MENDELU , Kunovice

MENDELU , Kunovice CMS v JMK MENDELU 13. 6. 2018, Kunovice OBSAH PREZENTACE 1 2 3 4 PŘEDSTAVENÍ PARTNERA REGIONÁLNÍ PRACOVNÍ SKUPINA ÚZEMÍ ROZVOJE CM STEZKY PŘEDCHOZÍ VÝSLEDKY 1 PŘEDSTAVENÍ PARTNERA STRANA 1 MENDELOVA UNIVERZITA

Více

Vaše budoucnost začíná zde

Vaše budoucnost začíná zde Vaše budoucnost začíná zde Proč Mexiko? Mexiko aktuálně spolupracuje s 44 zeměmi (včetně zemí Evropské unie) a disponuje 12. dohodami o volném obchodu. Mexiko je 14. největší ekonomika světa. Ve světě

Více

Rada Jihomoravského kraje 18. schůze konaná dne

Rada Jihomoravského kraje 18. schůze konaná dne Materiál k bodu č. Rada Jihomoravského kraje 18. schůze konaná dne 2.5.2013 programu: Zajištění 4. a 5. tranše úvěru od EIB úrokovým swapem (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení: Rada

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011

Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2011 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační zajištění

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 1/ 2018

VĚSTNÍK ANNO JMK 1/ 2018 VĚSTNÍK ANNO JMK 1/ 2018 Vážení a milí přátelé v členských organizacích ANNO JMK, srdečně Vás zdravím v době dovolených a přináším aktuální informace o připravovaných akcích nejen u nás, ale i ve vašich

Více

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská Zdravý kraj Vysočina Cílové skupiny VEŘEJNOST VEŘEJNÁ SPRÁVA Neziskové organizace Příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ, domov pro seniory, DDM PODNIKATELSKÝ SEKTOR 2 3 M MA 21 Místní Agenda 21 MAS Místní akční

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Zápis z jednání Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů Rady Kraje Vysočina č. 4/2016 konané dne 22. září 2016

Zápis z jednání Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů Rady Kraje Vysočina č. 4/2016 konané dne 22. září 2016 Přítomni: Zápis z jednání Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů Rady Kraje Vysočina č. 4/2016 konané dne 22. září 2016 1. Daněk Antonín (předseda) 6. Daněk Pavel František 2. Pavlíková Eliška

Více

Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí

Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Partnerství LEADER 2011 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc Obsah prezentace Program rozvoje územního obvodu

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK)

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Hodnocení z hlediska vlivů na ŽP, soustavu NATURA 2000 a veřejné zdraví, Liberec, 1. července 2009 Zdůvodnění tvorby RIS LK- 1 Rostoucí konkurence

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane,

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane, Kde nás najdete: INFOTHERMA OSTRAVA 16. 19. 1. 2012 FOR WOOD PRAHA 8. 11. 2. 2012 DŘEVOSTAVBY PRAHA 23. 26. 2. 2012 KONFERENCE DŘEVOSTAVBY VOLYNĚ, 5. 6. 4. 2012 STAVEBNÍ VELETRH BRNO 24. 28. 4. 2012 FOR

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK )

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Termín jednání: 12. prosince 2014, čas 10:05 11:45 Místo jednání: Krajský úřad Jihomoravského

Více

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu

Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu 1 Ekonomická diplomacie jako nástroj podpory exportu Pavel Bobek Ministerstvo zahraničních věcí ČR PROEXPORTNÍ SEMINÁŘ 24. srpna 2017 Výstaviště České Budějovice, veletrh Země živitelka Nástroje ekonomické

Více

STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009)

STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009) STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009) ZAKLÁDACÍ PREAMBULE Sdružení cestovní ruch (dále jen SCR) bylo založeno sdružením Jižní Čechy pohostinné a sdružením Služby v cestovním ruchu jako společná

Více

Pětiletý program rozvoje letiště Brno - Tuřany 2009-2014

Pětiletý program rozvoje letiště Brno - Tuřany 2009-2014 Materiál k bodu č. Rada Jihomoravského kraje 15. schůze konaná dne 19.3.2009 programu: Pětiletý program rozvoje letiště Brno - Tuřany 2009-2014 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Projednáno: Komise

Více

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI)

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) čl. 1. Název a sídlo Název společnosti: Česko-Slovenská společnost pro mechaniku zemin a geotechnické

Více

Obsah: edstavení produktu ník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce po ádané Sdružením

Obsah: edstavení produktu ník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce po ádané Sdružením Obsah: představení produktu měsíčník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce pořádané Sdružením další možnosti plnění Partnerství v Service Clubu Vám

Více

Rada Jihomoravského kraje 107. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 4 programu:

Rada Jihomoravského kraje 107. schůze konaná dne Materiál k bodu č. 4 programu: Rada Jihomoravského kraje 107. schůze konaná dne 23. 6. 2015 Materiál k bodu č. 4 programu: Dotace na významné sportovní akce roku 2015 (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Projednáno: Materiál nebyl

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015

Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Grantový systém Zdravého města Třebíče - Obecná pravidla pro rok 2015 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2015 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

Organizační a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči

Organizační a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči Příloha č. 2 k Zápisu č. 2 z jednání Řídící skupiny ze dne 01.12.2017 Organizační a jednací řád Řídící skupiny a Pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči

Více

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy

Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Oslavy 10. výročí obnovení krajské samosprávy Den Jihomoravského kraje 5. června 2010 v Brně započaly oslavy desátého výročí obnovení krajské samosprávy v České republice tedy i Jihomoravského kraje. Oslavy

Více

Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 13. zasedání konané dne 18. 9. 2014 Materiál k bodu č. 11 programu: Zpráva o činnosti Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Více