ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Obecné ustanovení. 2 Prostředky vězeňské a justiční stráže

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Obecné ustanovení. 2 Prostředky vězeňské a justiční stráže"

Transkript

1 SBÍRKA NAŘÍZENÍ generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2014 Nařízení č. 23 o vězeňské a justiční stráži Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů, stanovím ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1 Obecné ustanovení Účelem nařízení je stanovit systém střežení, výstroj a výzbroj, organizaci a prostředky vězeňské stráže a justiční stráže a úkoly příslušníků Vězeňské služby České republiky (dále jen Vězeňská služba ) velených k výkonu služby ve vězeňské stráži a justiční stráži, zajišťující střežení, předvádění kromě případů zajišťovaných příslušníky dozorčí služby (dále jen předvádění ) a eskortování osob ve výkonu vazby (dále jen obviněný ), osob ve výkonu trestu odnětí svobody (dále jen odsouzený ) a osob ve výkonu zabezpečovací detence (dále jen chovanec ), při střežení a obraně objektů Vězeňské služby (dále jen objekt ) tak, aby byl zabezpečen účel výkonu vazby, výkonu trestu odnětí svobody a výkonu zabezpečovací detence (dále jen výkon trestu, pokud z jednotlivých ustanovení nebo z povahy věci nevyplývá něco jiného), dále pořádek a bezpečnost, a to i v budovách soudů, státních zastupitelství nebo Ministerstva spravedlnosti (dále jen justiční objekt, pokud není dále stanoveno jinak), v jiných místech výkonu a správy soudnictví a při činnosti státních zastupitelství a zajištěna bezpečnost zaměstnanců soudů, státních zastupitelství a Ministerstva spravedlnosti České republiky (dále jen ministerstvo ). 2 Prostředky vězeňské a justiční stráže (1) K plnění úkolů uvedených v tomto nařízení využívá vězeňská a justiční stráž zejména tyto prostředky: a) výzbroj a výstroj, b) technické a stavebně technické prostředky, c) spojovací a signálně zabezpečovací prostředky, d) informační technologie, e) operační střediska, f) služební psy, g) dopravní prostředky. (2) Rozsah zřizování a využívání prostředků k zajištění jednotlivých činností stanoví služební funkcionář v souladu s právními a vnitřními předpisy, kdy musí odpovídat úkolům vězeňské a justiční stráže, typu objektu, charakteru místa výkonu služby a bezpečnostní situaci.

2 7 Technické a stavebně technické prostředky (1) Stavební řešení a uspořádání technických a stavebně technických prostředků ve střežených objektech nebo prostorech musí odpovídat zásadám bezpečnosti. K projektové dokumentaci se písemně vyjadřuje vedoucí oddělení a odbor vězeňské a justiční stráže. (2) K zajištění bezpečnosti střežených objektů se zřizuje ohrazení, oplocení, strážní věže, osvětlení, popřípadě další stavby nebo soubory technických a stavebně technických prostředků a opatření. (3) Stavebně technické prostředky jsou zejména mříže, jejichž rozteč nesmí přesáhnout 12 cm, pevné nebo pohyblivé ocelové, drátěné a jiné překážky včetně oplocení ze žiletkového pletiva nebo válci ze žiletkového drátu, zátarasy v kanalizaci a šachtách, doplňující vnější okenní zábrany. (4) Ve střežených objektech mohou být též použity i speciální stavebně technické prostředky, jako např. okenní výplně z pancéřového skla nebo skla opatřená bezpečnostními fóliemi, bezpečnostní dveře a jiné. (5) O zřizování technických a stavebně technických prostředků uvedených v odstavci 2, které vyžadují stavební povolení, rozhoduje Stavební úřad ministerstva. (6) Výstavbu stavebně technických prostředků využívaných justiční stráží, např. mříže, zábrany, speciální okenní výplně, zabezpečuje správa budov příslušného justičního objektu. Na této výstavbě se Vězeňská služba nepodílí. 8 Spojovací a signálně zabezpečovací prostředky (1) Spojení se uskutečňuje za využití spojovacích prostředků. (2) Signálně zabezpečovacími prostředky jsou zařízení nebo soubory zařízení, které slouží k detekci a indikaci narušení střeženého prostoru nebo objektu, detekují a signalizují pokusy o vnášení nepovolených předmětů, slouží k přivolání pomoci v tísni apod.; tyto prostředky zvyšují účinnost střežení, zesíleného střežení a obrany objektů, snižují fyzickou náročnost při výkonu služby, vytvářejí podmínky k přenosu poplachových a souvisejících informací a umožňují jejich využití při řízení výkonu služby, zvyšují osobní bezpečnost osob, zrychlují možnost zásahu a působí preventivně. (3) Signálně zabezpečovací prostředky jsou zpravidla členěny do systémů s ovládáním, vyhodnocováním nebo zobrazováním v informačním centru operačního střediska, popřípadě na určených pracovištích, kde je po dobu jejich využívání přítomna nepřetržitá služba; vybrané informace z určených systémů a zařízení mohou být také zpřístupněny na řídících pracovištích věznice. (4) Zřizování vhodných systémů spojovacích a signálně zabezpečovacích prostředků schvaluje generální ředitelství.

3 (5) Spojovací a signálně zabezpečovací prostředky se napojují na náhradní zdroj elektrické energie, a to vzhledem k nutnosti jejich nepřetržitého využití. (6) Spojovací a signálně zabezpečovací prostředky justiční stráže slouží zejména k zajištění komunikace, přivolání pomoci, monitorování stanovených prostor a k indikaci narušení střeženého objektu nebo prostoru. O pořizování obrazového nebo zvukového záznamu nebo jakémkoli poskytování získaných informací třetím osobám rozhoduje předseda soudu, vedoucí státní zástupce nebo ředitel odboru bezpečnosti a krizového řízení ministerstva nebo jimi pověřený zaměstnanec. 9 Informační technologie (1) K plnění úkolů vězeňské stráže se využívá informační systém Vězeňské služby (dále jen informační systém ), a to zejména k evidenci: a) příjmu a propuštění obviněných, odsouzených a chovanců (dále jen vězněná osoba, pokud z jednotlivých ustanovení nebo z povahy věci nevyplývá něco jiného), (1) Objekty se ohrazují a oplocují takto: 21 Ohrazení a oplocení a) věznice se zvýšenou ostrahou, vazební věznice a ústavy pro výkon zabezpečovací detence jsou vně ohrazeny pevnou ohradní zdí (panelovou nebo zděnou) nebo oplocením z drátěného pletiva o výšce 5 až 8 m nebo kombinací pevné ohradní zdi navýšené žiletkovým pletivem, z vnitřní strany oplocením z drátěného pletiva o výšce min. 3,5 m; ohrazení a oplocení je zpravidla zajištěno na vrcholu válci žiletkového drátu a dále může být osazeno z vnitřní strany válci žiletkového drátu v různých výškových úrovních; b) věznice s ostrahou jsou vně ohrazeny pevnou ohradní zdí (panelovou nebo zděnou) nebo oplocením z drátěného pletiva o výšce 4,5 m nebo kombinací pevné ohradní zdi navýšené žiletkovým pletivem, z vnitřní strany oplocením z drátěného pletiva o výšce min. 3,5 m; ohrazení a oplocení je zpravidla zajištěno na vrcholu válci žiletkového drátu a dále může být osazeno z vnitřní strany válci žiletkového drátu v různých výškových úrovních; ve věznici s ostrahou může být ve výjimečných případech, s přihlédnutím ke stavu ostatních používaných prvků stavebně technického zabezpečení, druhu použitých vnějších signálně zabezpečovacích prostředků a systému střežení ve věznici, výška vnějšího ohrazení nebo oplocení nižší než je stanovena; c) věznice s dozorem jsou ohrazeny oplocením z drátěného pletiva nebo ohradní zdí o výšce minimálně 3,5 m, které je zpravidla zajištěno na vrcholu válci žiletkového drátu; vnitřní oplocení o výšce minimálně 2,5 m se zřizuje fakultativně v závislosti na druhu použitých vnějších signálně zabezpečovacích prostředků; d) věznice s dohledem (samostatné oddělení výkonu trestu s dohledem) se ohrazují především za účelem ochrany majetku, e) ve věznicích, kde vykonávají trest odnětí svobody především odsouzené ženy, se způsob ohrazení a oplocení stanoví individuálně ve spolupráci s odborem vězeňské a justiční stráže. (2) V zájmu zajištění bezpečnosti se ve věznicích zřizuje zakázané pásmo.

4 (3) Zakázané pásmo je prostor, který bezprostředně z vnitřní a vnější strany přiléhá k ohradní zdi nebo oplocení z drátěného pletiva; zřizuje se ve věznicích se zvýšenou ostrahou, s ostrahou a v ústavech pro výkon zabezpečovací detence. Ve vazebních věznicích, resp. v odděleních pro výkon vazby se zřizuje pouze vnitřní zakázané pásmo. Ve věznicích s dozorem se zřizuje vnitřní zakázané pásmo, je-li zřízeno vnitřní oplocení. Vnitřní zakázané pásmo se zřizuje o šířce minimálně 4,5 m (pokud tomu nebrání stavební dispozice). Vnější zakázané pásmo se zřizuje fakultativně, a to o šířce 1 až 2 m, vytyčené pramenem drátu. (4) Zakázané pásmo se označuje z vnější i vnitřní strany výstražnými tabulkami, vzdálenými od sebe 40 až 50 m. Prostor zakázaného pásma musí být pravidelně udržován tak, aby nedocházelo k narušování přehlednosti prostoru při jeho střežení. (5) Ve vnitřním zakázaném pásmu mohou být rozmístěny prostředky vězeňské stráže zesilující střežení. (6) Ředitel věznice může v odůvodněných případech a se souhlasem ředitele odboru vězeňské a justiční stráže rozhodnout, že se zakázané pásmo nezřizuje, např. pro nedostatek místa. (7) Grafické vyobrazení jednotlivých typů ohrazení a oplocení objektů, včetně vytýčení zakázaného pásma, je uvedeno v příloze č Strážní věže (1) Strážní věže se zřizují zpravidla jako strážní stanoviště k zajištění střežení vazebních věznic, věznic se zvýšenou ostrahou, ostrahou a výrobních zón, které jsou jejich součástí. Ve věznicích s dozorem se strážní věže využívají zpravidla při realizaci Plánu zesíleného střežení nebo Plánu obrany objektu. (2) Strážní věže určené pro střežení objektů se umísťují zpravidla do zakázaného pásma tak, aby byl zajištěn výhled, pozorovací a palebné sektory a aby pokrývaly střežený úsek. (3) Strážní věže se ve střežených objektech podle odstavce 1 vybavují spojovacími a signálně zabezpečovacími prostředky a světlomety. (4) Strážní věže lze zřídit i k zajištění vnitřní bezpečnosti věznice, zajištění vycházek, apod. 23 Osvětlení (1) Ve věznicích s dozorem, ostrahou, zvýšenou ostrahou, ve vazebních věznicích, na střežených pracovištích a ústavech pro výkon zabezpečovací detence musí být ohrazení a oplocení při střežení od setmění do rozednění osvětlena; zřizuje se též přiměřené osvětlení vnitřních prostorů střežených objektů. (2) Pro případ výpadku elektrické energie ze sítě a k zajištění náhradního osvětlení musí být zřízeny náhradní zdroje elektrické energie.

5 24 Zabezpečení hlavního vchodu pro vstup osob a vjezd vozidel do věznice (1) Hlavní vchod a vjezd do věznice (dále jen hlavní vchod, pokud dále není stanoveno jinak) musí být stavebně i vybavením řešen tak, aby vyhovoval hledisku bezpečnosti, účelnosti a estetiky. (2) Dle architektonického uspořádání a možností věznice se do prostoru hlavního vchodu instaluje dostatečný počet odkládacích skříněk pro odložení zbraní a nepovolených předmětů (např. mobilních komunikačních zařízení) vstupujících nebo vjíždějících osob. (3) Na strážním stanovišti u hlavního vchodu musí být zabezpečen dokonalý přehled o vstupujících a odcházejících osobách, vjíždějících a vyjíždějících vozidlech a dostatečný prostor ke kontrole osob, prohlídkám vozidel a k jejich evidenci. Prostor musí být dostatečně osvětlen a větrán od výfukových zplodin. (4) Strážní stanoviště u hlavního vchodu se vybavuje zejména: a) signálně zabezpečovacími prostředky např. tísňovou signalizací, kamerovým systémem, dveřní signalizací, prostorovými detektory v případě, že na stanovišti není stálá služba, a dále elektrickými zámky, elektricky ovládanou bránou pro vjezd vozidel s blokovacím zařízením, b) prostředky ke kontrole osob a věcí, např. detekčním rámem, ručním detektorem kovů, rentgenem k prohlídce zavazadel (dále jen rentgen ), zařízením k odhalování ukrytých osob nebo nepovolených předmětů v dopravních prostředcích a nákladech, prohlížecím zrcadlem, ruční svítilnou, kovovými bodly, žebříkem, c) spojovacími prostředky, např. vnitřním komunikačním zařízením, radiostanicemi, telefonem, d) počítačovou technikou pro elektronickou evidenci všech vstupujících osob (včetně osob vězněných) a vjíždějících vozidel, e) uzamykatelnou, pevně zabudovanou plechovou skříní nebo trezorem pro případné ukládání zbraní a mobilních komunikačních nebo záznamových zařízení, f) odkládacími přihrádkami pro uložení dokumentů, g) účelným nábytkem a ostatním vybavením, např. stoly, židlemi, umyvadlem, topným tělesem, klimatizací, hasicím přístrojem, vařičem, lékárničkou, chladničkou, rychlovarnou konvicí. (5) Okna místnosti strážního stanoviště u hlavního vchodu se osazují pancéřovým sklem nebo sklem s bezpečnostní fólií a mřížemi. V místě komunikace s osobami vstupujícími do prostoru hlavního vchodu se stanoviště opatřuje pancéřovým sklem, dorozumívacím zařízením a manipulační přepážkou s aretací. Dveře pro vstup na strážní stanoviště jsou zabezpečeny proti vstupu nepovolaných osob.

6 (6) V prostoru pro vstup osob do objektu se zpravidla zřizuje návštěvní místnost nebo čekárna a místo k provedení osobní prohlídky. (7) Prostor pro vstup osob a vjezd vozidel je oddělen. (8) Prostor vjezdu motorových vozidel se zpravidla doplňuje pohyblivými mechanickými zábranami ke zvýšení odolnosti vjezdových vrat.

7 Příloha č. 1 k NGŘ č. 23/2014 Ohrazení, oplocení a vytýčení zakázaného pásma ve věznicích se zvýšenou ostrahou, ve vazebních věznicích a ústavech pro výkon zabezpečovací detence Ohrazení, oplocení a vytýčení zakázaného pásma ve věznicích s ostrahou 2

8 Ohrazení, oplocení a vytýčení zakázaného pásma ve věznicích s dozorem Oplocení a vytýčení zakázaného pásma střeženého pracoviště Výstražná tabulka

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 44 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A Vrchní rada ředitel Věznice a ÚVZD Opava plk. Mgr. Ivo TUROK V Opavě dne 1.3.2010 Č.j. VS 32/03/2010-32/000

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 590 Sbírka zákonů č. 58 / 2017 58 ZÁKON ze dne 19. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody

Více

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 28

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 28 S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2015 Nařízení č. 28 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

S B Í R K A N AŘÍZ E N Í

S B Í R K A N AŘÍZ E N Í S B Í R K A N AŘÍZ E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2011 Nařízení č. 15 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ Oddíl první Postavení a působnost Věznice Kynšperk nad Ohří Čl. 1 Základní ustanovení Věznice Kynšperk nad Ohří (dále jen věznice ) je organizační jednotkou Vězeňské

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 588 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 588 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19. 29 11. funkční období 29 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody a o změně některých souvisejících

Více

Vláda nařizuje podle 116 odst. 2 zákona č. 361/ /2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních

Vláda nařizuje podle 116 odst. 2 zákona č. 361/ /2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních Strana 6194 Sbírka zákonů č. 460 / 2011 460 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 21. prosince 2011, kterým se mění nařízení vlády č. 104/2005 Sb., kterým se stanoví katalog činností v bezpečnostních sborech, ve znění

Více

Sbírka instrukcí a sdělení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY

Sbírka instrukcí a sdělení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2004 Sbírka instrukcí a sdělení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY Částka 7 Rozeslána dne 27. ledna 2005 Cena 18,- Kč OBSAH 37. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 3. srpna

Více

Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné

Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné církve sdružené v Ekumenické radě církví České republiky (dále jen "ERC") jako členové a pozorovatelé

Více

ZÁKON. ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON. ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů 157 ZÁKON ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Aktualizováno v únoru 2012 23 606 (10.2.2012) 1 724 (10.2.2012) Vězeňská služba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 41 kterým se vyhlašuje Dohoda o duchovní službě Čl. 1 Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona ČNR č. 555/1992

Více

Fyzická ochrana objektů pozemních komunikací

Fyzická ochrana objektů pozemních komunikací Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Fyzická ochrana objektů pozemních komunikací Úvod Oblast ochrany se postupně vyvíjí Nejčastěji vloupání do objektů, jejich narušení nebo vandalismus Použité pojmy

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 V Praze dne 30. prosince 2009 Částka 197 OBSAH Část I 172. Závazný pokyn policejního prezidenta ze dne 30. prosince 2009,

Více

436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, ČÁST PRVNÍ

436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, ČÁST PRVNÍ 436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změna: 127/2005

Více

I. Úvod edm tný materiál je zpracován s cílem pojmenovat popisnou formou stav, úkoly a cíle v oblasti bezpe nosti eských v znic odpovídající sou

I. Úvod edm tný materiál je zpracován s cílem pojmenovat popisnou formou stav, úkoly a cíle v oblasti bezpe nosti eských v znic odpovídající sou I. Úvod Předmětný materiál je zpracován s cílem pojmenovat popisnou formou stav, úkoly a cíle v oblasti bezpečnosti českých věznic odpovídající současné právní úpravě. Zpracovaný materiál je koncipován

Více

BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE VE VĚZEŇSKÉ SLUŽBĚ. Jiří Pižl

BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE VE VĚZEŇSKÉ SLUŽBĚ. Jiří Pižl BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE VE VĚZEŇSKÉ SLUŽBĚ Jiří Pižl Bakalářská práce 2016 Prohlašuji, že beru na vědomí, že odevzdáním bakalářské práce souhlasím se zveřejněním své práce podle zákona č. 111/1998 Sb.

Více

Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D.

Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. Fyzická bezpečnost Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici

P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici A. Obecná ustanovení B. Provozní řád C. Ochrana majetku D. Závěrečná ustanovení A. Obecná ustanovení 1. Tento provozní řád navazuje na

Více

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 67,

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 67, S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2013 Nařízení č. 67, kterým se vyhlašuje Dohoda o duchovní službě Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona č. 555/1992 Sb.,

Více

Připomínky a doporučení k návrhu Hodnotícího standardu Pracovník výjezdové skupiny

Připomínky a doporučení k návrhu Hodnotícího standardu Pracovník výjezdové skupiny Připomínky a doporučení k návrhu Hodnotícího standardu Pracovník výjezdové skupiny 1. Provedení výjezdu a) Přijetí pokynu k výjezdu výjezdové skupiny a typu poplachové informace, komunikace s dohledovým

Více

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje:

Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: Dokumentace o začlenění do kategorie činností se zvýšeným požárním nebezpečím a s vysokým požárním nebezpečím obsahuje: a. označení druhu provozované činnosti a uvedení místa, kde je tato činnost provozována,

Více

CHRÁNĚNÁ ZÓNA S AKTIVNÍM ZABEZPEČENÍM

CHRÁNĚNÁ ZÓNA S AKTIVNÍM ZABEZPEČENÍM ÚČINNÉ ZABEZPEČENÍ PEVNÝCH I MOBILNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH OPLOCENÍ, STAVEBNÍCH KONSTRUKCÍ VŠECH OBJEKTŮ A HISTORICKÝCH PAMÁTEK ELEKTROMECHANICKÉ SYSTÉMY ZABEZPEČENÍ CHRÁNĚNÁ ZÓNA S AKTIVNÍM ZABEZPEČENÍM 1

Více

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 54

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 54 S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2017 Nařízení č. 54 o organizaci a výkonu duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst.

Více

Trest odnětí svobody a jeho výkon

Trest odnětí svobody a jeho výkon Trest odnětí svobody a jeho výkon 10.10.2011 Osnova přednášky Nepodmíněný trest odnětí svobody Penologie a penitenciaristika Právní úprava výkonu trestu odnětí svobody TZ, TŘ a zákon o výkonu trestu odnětí

Více

VYZNAČENÍ ZMĚN. Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

VYZNAČENÍ ZMĚN. Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn VYZNAČENÍ ZMĚN Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a) s dohledem, b) s dozorem, 56 Výkon trestu odnětí svobody (1) Nepodmíněný

Více

Aktualizováno v únoru 2013

Aktualizováno v únoru 2013 Aktualizováno v únoru 2013 16 238 (17.4.2013) 1 444 (17.4.2013) Vězeňská sluţba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Ing. Pavel Fiala Trade FIDES, a.s. Rámec pro řešení zabezpečení muzeí výtvarných umění Základní

Více

Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Úsek trestní politiky

Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Úsek trestní politiky Ministerstvo spravedlnosti České republiky Úsek trestní politiky Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, milí hosté, dovolte mi, abych v úvodu svého vystoupení jménem Ministerstva spravedlnosti ČR poděkoval

Více

TREZOR TEST s.r.o. Certifikační orgán společnosti TREZOR TEST s.r.o. pro certifikaci výrobků Na Vršku 67, Klecany.

TREZOR TEST s.r.o. Certifikační orgán společnosti TREZOR TEST s.r.o. pro certifikaci výrobků Na Vršku 67, Klecany. 1* Okna, balkónové dveře a jejich rámy a zárubně, dveře a jejich rámy, zárubně a prahy, dřevěné 2* Dřevěné výrobky stavebního truhlářství a tesařství jinde neuvedené 16.23.11 ČSN EN ISO/ 16.23.19 ČSN EN

Více

Česká biskupská konference se sídlem v Praze 6, Thákurova 3, zastoupená jejím předsedou kardinálem Dominikem Dukou OP,

Česká biskupská konference se sídlem v Praze 6, Thákurova 3, zastoupená jejím předsedou kardinálem Dominikem Dukou OP, DOHODA O DUCHOVNÍ SLUŽBĚ VE VĚZEŇSTVÍ Vězeňská služba České republiky se sídlem v Praze 4, Soudní 1672/1a, zastoupená jejím generálním ředitelem vrchním státním radou brig. gen. Mgr. Petrem Dohnalem na

Více

TREZOR TEST s.r.o. Certifikační orgán společnosti TREZOR TEST s.r.o. pro certifikaci výrobků Na Vršku 67, Klecany

TREZOR TEST s.r.o. Certifikační orgán společnosti TREZOR TEST s.r.o. pro certifikaci výrobků Na Vršku 67, Klecany List 1 z 7 1 Okna, balkónové dveře a jejich rámy a zárubně, dveře a jejich rámy, zárubně a prahy, dřevěné 2 Dřevěné výrobky stavebního truhlářství a tesařství jinde neuvedené 16.23.11 systém 1a, 1b, 5

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 118 12 Praha 1, Karmelitská 7 V Praze 10. 12. 2002 S M Ě RNICE pro provádění a organizaci požární ochrany v objektech a na pracovištích Ministerstva školství,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VLEČKY. DKV Praha PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II. ČESKÉ DRÁHY, a. s. Ing. František Kozel v.r. Vrchní přednosta DKV

PROVOZNÍ ŘÁD VLEČKY. DKV Praha PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II. ČESKÉ DRÁHY, a. s. Ing. František Kozel v.r. Vrchní přednosta DKV ČESKÉ DRÁHY, a. s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD VLEČKY PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II Sedlčany JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Ing. František Kozel v.r. Vrchní přednosta DKV Změna č. 2 platí od 28. 4. 2017-1 - ZÁZNAM O ZMĚNÁCH

Více

Všeobecná ženijní podpora. T2/12 - Projektování a výstavba dočasných a stálých zařízení pro ubytování

Všeobecná ženijní podpora. T2/12 - Projektování a výstavba dočasných a stálých zařízení pro ubytování Všeobecná ženijní podpora T2/12 - Projektování a výstavba dočasných a stálých zařízení pro ubytování Cvičení Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního

Více

5.17.17.14. Kotelny http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/sektory-bozp/kotelny Bezpečnost práce v kotelnách stanovuje ČSN 07 0703, bezpečnost práce v nízkotlakých kotelnách stanovuje Nařízení vlády

Více

objektu, s ohledem na charakter hranice objektu a v závislosti na vyhodnocení rizik těmito technickými prostředky.

objektu, s ohledem na charakter hranice objektu a v závislosti na vyhodnocení rizik těmito technickými prostředky. Strana 5888 Sbírka zákonů č. 454 / 2011 454 VYHLÁŠKA ze dne 21. prosince 2011, kterou se mění vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění vyhlášky č.

Více

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit.

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. www.asociacebezpecnaskola.cz Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. Fyzická ochrana datových úložišť Návrh technických prostředků zabezpečení Bezpečnost

Více

Systém pro zabezpečení garážových stání a dálkového otevírání vjezdových bran GEWA

Systém pro zabezpečení garážových stání a dálkového otevírání vjezdových bran GEWA Systém pro zabezpečení garážových stání a dálkového otevírání vjezdových bran GEWA Celý systém se skládá z několika částí (modulů) : 1. elektronické a mechanické zabezpečení společných prostor garážových

Více

TREZOR TEST s.r.o. Certifikační orgán společnosti TREZOR TEST s.r.o. pro certifikaci výrobků Na Vršku 67, Klecany.

TREZOR TEST s.r.o. Certifikační orgán společnosti TREZOR TEST s.r.o. pro certifikaci výrobků Na Vršku 67, Klecany. osvědčení o akreditaci č.: 750/ ze dne: 21.12. Certifikační orgán společnosti pro certifikaci výrobků 1* Okna, balkónové dveře a jejich rámy a zárubně, dveře a jejich rámy, zárubně a prahy, dřevěné 2*

Více

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ.

ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ. ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY (EZS) JSOU FINANČNĚ MNOHEM DOSTUPNĚJŠÍ, NEŽ SI ŘADA LIDÍ MYSLÍ. Cenově jsou srovnatelné například s běžnými elektrickými spotřebiči, které jsou v každé domácnosti samozřejmostí.

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 P a r l a m e n t Č e s k é re p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 410/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o Generální inspekci bezpečnostních sborů a o změně souvisejících

Více

Platné znění příslušných ustanovení vyhlášky č. 177/1995 Sb. s vyznačením navrhovaných změn a doplnění ČÁST DRUHÁ

Platné znění příslušných ustanovení vyhlášky č. 177/1995 Sb. s vyznačením navrhovaných změn a doplnění ČÁST DRUHÁ IV. Platné znění příslušných ustanovení vyhlášky č. 177/1995 Sb. s vyznačením navrhovaných změn a doplnění.. ČÁST DRUHÁ TECHNICKÉ PODMÍNKY ČLENĚNÍ ŽELEZNIČNÍCH DRAH, ZPŮSOB OZNAČENÍ A ZABEZPEČENÍ KŘÍŽENÍ

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR Budovy L, M, N, O Konstrukce budovy KONSTRUKCE základy a základová deska - železobeton nosné zdi železobeton nebo zdivo nenosné zdi a příčky

Více

NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002,

NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002, NAŘÍZENÍ KRAJE č. 2/2002, kterým se stanoví zabezpečení požární ochrany v budovách zvláštního významu Rada Jihočeského kraje vydává, podle 7 zákona č.129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů

Více

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav Obsah 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2 1.1 ÚČEL A ZÁVAZNOST 2 1.2 VYMEZENÍ POJMŮ 2 2. PRAVIDLA PRO POHYB NÁVŠTĚVNÍKŮ MPBV

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 8.8.2016 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

Řízení služeb provozu vojenské techniky a materiálu

Řízení služeb provozu vojenské techniky a materiálu Řízení služeb provozu vojenské techniky a materiálu T 21 - Parky vojenské techniky Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 7.4.2015 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

ČREPUBLIKA - OKRESNÍ SOUD VE SVITAVÁCH

ČREPUBLIKA - OKRESNÍ SOUD VE SVITAVÁCH ČREPUBLIKA - OKRESNÍ SOUD VE SVITAVÁCH správa soudu Dimitrovova 33, 568 19 Svitavy tel.:461 352 811, fax 461 352 837, e-mail: posta@osoud.svy.justice.cz ID datové schránky: a6babkt 20Spr: 280 /2018 Svitavy

Více

BSS111 Vnitřní bezpečnostní sbory a zpravodajské služby. PhDr. JOSEF SMOLÍK, Ph.D., MBA Mgr. Miroslava Pavlíková BRNO 2017

BSS111 Vnitřní bezpečnostní sbory a zpravodajské služby. PhDr. JOSEF SMOLÍK, Ph.D., MBA Mgr. Miroslava Pavlíková BRNO 2017 BSS111 Vnitřní bezpečnostní sbory a zpravodajské služby PhDr. JOSEF SMOLÍK, Ph.D., MBA Mgr. Miroslava Pavlíková BRNO 2017 Bezpečnostní sbory a jejich úloha v IZS S pojmem bezpečnostní sbor se setkáváme

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 11.1.2016 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-OŘ Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

POKYNY KE STANOVENÍ ÚROVNĚ ZABEZPEČENÍ ŠKOL

POKYNY KE STANOVENÍ ÚROVNĚ ZABEZPEČENÍ ŠKOL POKYNY KE STANOVENÍ ÚROVNĚ ZABEZPEČENÍ ŠKOL 1 Vypracování S využitím evropských norem z oblasti bezpečnosti zpracovala Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm z.s., Centrum technické normalizace

Více

Sankční systém trestního práva. Přednáška

Sankční systém trestního práva. Přednáška Sankční systém trestního práva Přednáška 30. 3. 2016 Sankční systém Dospělí - dualismus sankcí = tresty a ochranná opatření Mladiství - monismus sankcí = opatření Právnické osoby dualismus sankcí = tresty

Více

ÚST A VNÍ S OUD B E Z P E ČNO S T N Í A NÁVŠ T Ě VNÍ ŘÁD Ú S T AVNÍ H O S O UDU. (úplné znění účinné od )

ÚST A VNÍ S OUD B E Z P E ČNO S T N Í A NÁVŠ T Ě VNÍ ŘÁD Ú S T AVNÍ H O S O UDU. (úplné znění účinné od ) ÚST A VNÍ S OUD B E Z P E ČNO S T N Í A NÁVŠ T Ě VNÍ ŘÁD Ú S T AVNÍ H O S O UDU (úplné znění účinné od 1. 9. 2018) Podle 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších

Více

Zákon o výkonu zabezpečovací detence

Zákon o výkonu zabezpečovací detence KOMENTÁŘE WOLTERS KLUWER Zákon o výkonu zabezpečovací detence Komentář Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Věra Kalvodová Josef Kuchta Petr Škvain Zákon o výkonu zabezpečovací detence

Více

2. Současný stav. 3. Nové konstrukční řešení. 4. Náplň akce a popis způsobu řešení

2. Současný stav. 3. Nové konstrukční řešení. 4. Náplň akce a popis způsobu řešení 1. Cíl investičního záměru Vazební věznice Praha - Ruzyně v současné době má ubytovací kapacitu cca 900 míst, a to s respektováním pravidla/normy 4 m2/osoba. Vzhledem k předpokladu nárůstu vězněných resp.

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 7.července 2010 I N F O R M A C E o stavu a složení

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 12.2.2015 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2004 V Praze dne 20. října 2004 Částka: 43 O B S A H : Část I. 43.

Více

ÚSTAVNÍ SOUD BEZPEČNOSTNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD ÚSTAVNÍHO SOUDU

ÚSTAVNÍ SOUD BEZPEČNOSTNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD ÚSTAVNÍHO SOUDU ÚSTAVNÍ SOUD BEZPEČNOSTNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD ÚSTAVNÍHO SOUDU Podle 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů, vydávám tento bezpečnostní a návštěvní řád Ústavního

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 67/a, P.O.Box, 67 Praha Tel.: 8 Fax: 8 www.vscr.cz V Praze dne 7. září I N F O R A C E o stavu a složení vězňů ve vazebních věznicích a věznicích

Více

Crime Prevention security management in planning, implementing and using schools and educational institutions

Crime Prevention security management in planning, implementing and using schools and educational institutions ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.310; 03.180 Srpen 2016 ČSN 73 4400 Prevence kriminality řízení bezpečnosti při plánování, realizaci a užívání škol a školských zařízení Crime Prevention security management

Více

DIG. Digestoř laboratorní. 1200/1500/1800/2100 x 930 x 2500 mm. Rozměry: šířka x hloubka x výška. Popis: DKN

DIG. Digestoř laboratorní. 1200/1500/1800/2100 x 930 x 2500 mm. Rozměry: šířka x hloubka x výška. Popis: DKN Název standardu Digestoř laboratorní Číslo standardu DIG Rozměry: šířka x hloubka x výška 1200/1500/1800/2100 x 930 x 2500 mm Popis: DKN Vnitřní rozměry pracovního prostoru: šířka 1070/1370/1670/1970,

Více

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Schvaluje: Doc. Mirjam Friedová, Ph.D., děkanka fakulty Platnost od: 1. 12. 2015 Účinnost od: 1. 1. 2016 Počet stran: 4 Počet příloh: 1 Směrnice pro provoz

Více

o odmítnutí části žádosti

o odmítnutí části žádosti V ě z eňská služba České republiky V a zební vězn i c e Olomo u c Švermova 2, pošt. přihrádka 84, 771 57 Olomouc, tel.: 585 525 111, fax: 585 525 211, ISDS: qpnd4z7 Č. j.: VS-106574-2/ČJ-2017-803740 V

Více

Řídící norma o instalaci a provozu kamerového systému v domech č.p. 288 a 296 Strašnice, Praha 10

Řídící norma o instalaci a provozu kamerového systému v domech č.p. 288 a 296 Strašnice, Praha 10 Společenství vlastníků Průběžná 288, 296 se sídlem Praha 10, Strašnice, Průběžná 288/11, PSČ 100 00 IČ 046 40 381, zapsané v Rejstříku společenství vlastníků jednotek vedeném Městským soudem v Praze, oddíl

Více

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz

Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz Újezdní úřad Hradiště 1. m á j e č. 5/3, 3 6 0 0 6 K a r l o v y V a r y, I D: i76bpnz NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Hradiště č. 2/2016 ze dne 29. srpna 2016, kterým se dočasně zpřístupňuje část území vojenského

Více

Ceny typových instalací

Ceny typových instalací Ceny typových instalací Bezplatná zákaznická linka 800 800 522 www.jablotron.cz Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí,

Více

Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU

Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU č. j.09/0149/15 Vodňany, 29. 4. 2015 Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU Ostraha objektů Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (dále jen FROV JU)

Více

Platná znění s vyznačením navrhovaných změn a doplňků. Změna trestního zákoníku

Platná znění s vyznačením navrhovaných změn a doplňků. Změna trestního zákoníku Platná znění s vyznačením navrhovaných změn a doplňků Změna trestního zákoníku 56 Výkon trestu odnětí svobody (1) Nepodmíněný trest odnětí svobody se vykonává diferencovaně ve věznici a) s dohledem, b)

Více

VYHLÁŠKA ze dne 17. října 2016 o zabezpečení jaderného zařízení a jaderného materiálu

VYHLÁŠKA ze dne 17. října 2016 o zabezpečení jaderného zařízení a jaderného materiálu Strana 5690 Sbírka zákonů č. 361 / 2016 Částka 143 361 VYHLÁŠKA ze dne 17. října 2016 o zabezpečení jaderného zařízení a jaderného materiálu Státní úřad pro jadernou bezpečnost stanoví podle 236 zákona

Více

Informace o výkonu trestu v České republice

Informace o výkonu trestu v České republice Informace o výkonu trestu v České republice Tato informace obsahuje vybrané informace z předpisů regulujících výkon trestu odnětí svobody v České republice (tj. zákona č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu

Více

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100 Ceny typových instalací Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí, kterou by měly provádět pouze proškolené montážní

Více

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1 Název projektu: Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1 Profil absolventa: Absolvent kurzu se orientuje v základních otázkách systému vězeňství v České republice. Je seznámen se základní právní

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 503 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 23.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 503 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 23. 236 10. funkční období 236 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 218/2003 Sb., o odpovědnosti mládeže za protiprávní

Více

Okresní soud v Ústí nad Labem

Okresní soud v Ústí nad Labem ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ OKRESNÍHO SOUDU V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov

POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Obecně závazná vyhláška č. 2/2007 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD Města Broumov Zastupitelstvo města Broumov se na svém zasedání dne 12. 12. 2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985

Více

ROZHODNUTÍ o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace

ROZHODNUTÍ o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace V ě z eňská služba České republiky V a zební vězn i c e Olomo u c Švermova 2, pošt. přihrádka 84, 771 57 Olomouc, tel.: 585 525 111, fax: 585 525 211, ISDS: qpnd4z7 Č. j.: VS-37586-2/ČJ-2017-803740 V Olomouci

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 10.2.2019 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 15.2.2018 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2012 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2012-3 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 5/2 (7) Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád krizového

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 10.7.2018 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 10.5.2019 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 146 Rozeslána dne 29. prosince 2008 Cena Kč 35, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 146 Rozeslána dne 29. prosince 2008 Cena Kč 35, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 146 Rozeslána dne 29. prosince 2008 Cena Kč 35, O B S A H : 447. Nařízení vlády o úpravě náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti

Více

202/1999 Sb. VYHLÁŠKA. kterou se stanoví technické podmínky požárních dveří, kouřotěsných dveří a kouřotěsných požárních dveří

202/1999 Sb. VYHLÁŠKA. kterou se stanoví technické podmínky požárních dveří, kouřotěsných dveří a kouřotěsných požárních dveří 202/1999 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 31. srpna 1999, kterou se stanoví technické podmínky požárních dveří, kouřotěsných dveří a kouřotěsných požárních dveří Ministerstvo vnitra stanoví podle

Více

Komunikace a cesty

Komunikace a cesty 6.17.13.5. Komunikace a cesty http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracoviste/komunikacea-cesty Cesty a komunikace podle použití rozdělujeme na: 1. Únikové cesty služí k evakuaci osob přítomných na

Více

Kdo pro duševní poruchu v době spáchání činu nemohl rozpoznat jeho protiprávnost nebo ovládat své jednání, není za tento čin trestně odpovědný.

Kdo pro duševní poruchu v době spáchání činu nemohl rozpoznat jeho protiprávnost nebo ovládat své jednání, není za tento čin trestně odpovědný. Hmotněprávní pojmy Krajní nouze Situace, kdy někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému trestním zákonem. Čin provedený v této situaci pak není trestným činem, byť by jinak trestným činem byl.

Více

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Více

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 24. listopadu 2008 č. 1500 Statut Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení Ústřední krizový štáb (dále jen Štáb ) je pracovním orgánem

Více

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Školení zaměstnanců... 2. 2. Školení vedoucích zaměstnanců...

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Školení zaměstnanců... 2. 2. Školení vedoucích zaměstnanců... Studijní opora Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky Garant předmětu: prof. Ing. Aleš Komár CSc. Obsah: 1. Školení zaměstnanců... 2 2. Školení vedoucích zaměstnanců... 3 3. Školení

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 340/2017 Sb. ze dne 25. září 2017,

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 340/2017 Sb. ze dne 25. září 2017, NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 340/2017 Sb. ze dne 25. září 2017, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje

Více

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ

Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdní úřad Březina Víta Nejedlého 692, 682 01 Vyškov, ID 7q2b3ka NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 14/2018 ze dne 15. října 2018, kterým se dočasně upravují režimová a bezpečnostní opatření na území

Více

Statut. Krizového štábu města Ivančice

Statut. Krizového štábu města Ivančice MĚSTO IVANČICE STAROSTA MĚSTA N A Ř Í Z E N Í starosty města Ivančice č. 3 /2003 V souladu s ustanovením zákona č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) zákona č. 128/2000

Více

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU Domov mládeže Střední školy průmyslové, Krnov, příspěvkové organizace, Soukenická 137/27, Krnov Označení vnitřního předpisu Č. j. SSPKR/0812/2016 Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016

Více

Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů

Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 33 a 53 písm. a), c), d), e), f) a j) zákona č.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/85087/2015/275500/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 31, 31a (ve znění účinném od 15. 9.

Více