P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici"

Transkript

1 P r o v o z n í ř á d areálu Zahradnické fakulty MENDELU v Lednici A. Obecná ustanovení B. Provozní řád C. Ochrana majetku D. Závěrečná ustanovení A. Obecná ustanovení 1. Tento provozní řád navazuje na směrnici č. 5/2007 Mendelovy univerzity v Brně a stanoví pravidla pro pohyb osob, provoz budov a ochranu majetku v areálu Zahradnické fakulty v Lednici. 2. Provozní řád je závazný pro všechny zaměstnance Zahradnické fakulty v Lednici i pro osoby, které se v jejich prostorách pouze krátkodobě zdržují. 3. S obsahem provozního řádu musí být seznámeni všichni zaměstnanci ZF, a to v rozsahu odpovídajícím jejich pracovní činnosti. Cizí organizace a osoby musí být poučeny v rozsahu týkajícím se jejich pobytu v areálu ZF. Poučení zajišťuje zaměstnanec, který s těmito organizacemi spolupracuje. 4. Za seznámení zaměstnanců ZF s obsahem provozního řádu odpovídají jejich vedoucí zaměstnanci. 5. Vedoucí zaměstnanci ZF odpovídají za dodržování tohoto provozního řádu fakulty na všech pracovištích a v prostorách přidělených jimi řízeným pracovištím, pokud není dále stanoveno jinak. B. Provozní řád areálu Zahradnické fakulty v Lednici 1. Vstup a vjezd do objektů 1.1 Budovy slouží k výuce, výzkumu a ateliérové tvorbě, dále k provozním a účelovým činnostem fakulty. Mimo výukových prostor - poslucháren, laboratoří a specializovaných učeben (ateliérů, počítačové učebny, skleníků a dalších) jsou zde pracovny pedagogů, doktorandů, technického personálu a administrativy. 1.2 Vstup do budovy je povolen zaměstnancům a studentům fakulty a univerzity a dále osobám plnícím úkoly v rámci fakulty nebo jiným subjektům na základě smlouvy. 1.3 Ostatní osoby se považují za návštěvu, za jejich pohyb po budovách odpovídá osoba, která jim umožnila vstup do budovy. 2. Provozní režim objektů 2.1 Budova A, experimentální zahrada, skleník. Volný přístup do budovy je schodištěm hlavního vchodu a bočním vchodem od parkoviště, a to v pracovní dny od 6,30 hod. do 16,30 hod., v pátek do 16,00 hod. Vstup na ústavy v této budově je volný v pracovní době. Vstup na děkanát fakulty je na kartu přístupového systému. Zadní vchod do budovy A (ze zahrady) je na kartu přístupového systému. Vstup brankou do areálu za budovou A je v pracovní dny od 7,00 hod. do 16,30 hod. Stejná doba pro volný vstup platí i do skleníku (hydroponického) hlavním vchodem. Boční vstup u schodiště skleníku je na kartu. Vstup mimo pracovní dobu a ve dnech pracovního klidu je povolen oprávněným osobám

2 na kartu přístupového systému. Zahrada se sortimenty je přístupna rovněž brankou ve stejném čase. Volný vstup do malého skleníku je v pracovní dny od 7,00 hod. do 15,30 hod. Vstup do objektu na hospodářském dvoře, kde jsou pracovny doktorandů je rovněž na karty. Vjezd bránou na hospodářský dvůr je pro zaměstnance ovládán kartou přístupového systému. Služební vjezd z pozemku za skleníkem na Mendeleum je určen výhradně pro přejezd zemědělské techniky a zaměstnanců do areálu Mendeleum. Bránu otevírají a zavírají pověření pracovníci (vrátní, dělníci). Vstup do experimentální zahrady může být upraven v případě požadavku zpřístupnění zahrady pro veřejnost. 2.2 Budova B. Vstup je řízen přístupovým systémem dle nastavených oprávnění. V pracovní dny od 6,00 hod. do 20,00 hod. 2.3 Budova C. Vstup není řízen, otevírají a zavírají vrátní podle potřeby. 2.4 Mendeleum. Volný vstup brankou v pracovní dny od 6,00 hod. do 16,30 hod. Budovu odemyká první příchozí, zamyká vrátný dle potřeby. Vjezd bránou jen na nastavení povolení v přístupovém systému. Bránu na hospodářském dvoře Mendelea zamykají vrátní nebo pověření pracovníci. 2.5 Budova D. Hlavní vchod je přístupný v pracovní dny od 6,00 hod. do 22,00 hod. na kartu přístupového systému. Na ústavy budovy D, včetně knihovny, se vstupuje přepážkou na karty zaměstnanců a studentů podle nastaveného oprávnění v přístupovém systému.v pracovní dny od 6,00 hod. do 22,00 hod. Kanceláře ústavů jsou zajištěny klíčovým systémem. Zadní vchod je rovněž na kartu. V pracovní dny od 6,00 hod. do 22,00 hod. 2.6 Objekt Genobanka. Vjezdová brána je otevírána kartou v přístupovém systému dle oprávnění. 2.7 Akademická zahrada. Je rovněž přístupna na kartu v přístupovém systému. Volný vstup je v termínu až 1.3. od 7,00 hod. do 18,00 hod., v období od 2.3. do od 6,00 hod do 20,00 hod. 2.8 Pro budovy a pozemky uvedené v bodech lze upravit příslušné časy dle potřeby omezení vstupu z provozních důvodů (např. chemická ochrana). 3. Komunikace 3.1 K provozu v areálu slouží účelová komunikace ve smyslu platných předpisů. 3.2 Za udržování, čištění a obnovování vodorovných i svislých dopravních značek, jakož i za udržování, čištění a provádění zimní údržby komunikací, přístupových chodníků a schodiště, včetně zajištění řádného osvětlení všech komunikací odpovídá vedoucí vnitřní správy ZF. 3.3 Na všech komunikacích v areálu ZF je stanovena nejvyšší povolená rychlost dopravních prostředků 20 km/hod. 3.4 Chodci jsou povinni používat chodníky určené pro pěší. V místech, kde nejsou chodníky, jsou chodci povinni užívat levý okraj komunikací. 4. Parkování motorových vozidel a ukládání jízdních kol 4.1 Pro parkování všech silničních motorových vozidel jsou v areálu vyhrazeny označené venkovní plochy u objektů A, B, Mendeleum, D, na ploše mechanizačního dvora za budovou A a na dvoře u Genobanky. Parkovací místa nejsou hlídaná a nemají charakter provozování parkoviště a garáží. 4.2 Garážovaná jsou pouze služební vozidla.

3 4.3 Fakulta se nezavazuje podle pracovněprávních předpisů zajistit bezpečnou úschovu dopravních prostředků. 4.4 Kromě tohoto prostoru mohou silniční motorová vozidla stát v areálu fakulty pouze krátkodobě za účelem nakládky a vykládky zboží na základě povolení vedoucího pracoviště. 4.5 K ukládání jízdních kol zaměstnanců a studentů po dobu výkonu práce nebo trvání výuky v kalendářním dni jsou určena následující místa: - stojan na kola u garáží za budovou A (ve dvoře) - stojany na kola u budov B a D - stojany na kola v Mendeleu. 4.6 ZF se nezavazuje podle pracovněprávních předpisů zajistit bezpečnou úschovu kol. ZF nepřebírá kola do úschovy. Odpovědnosti za ně jsou dány obecně závaznými občansko-právními předpisy. 5. Opatření k zajištění evidence příchodů a odchodů osob 5.1 Zaměstnanci a studenti ZF mohou využívat prostory fakulty pro svoji práci v pracovní dny od 6,00 hod. do hod. 5.2 Doba od 6,00 hod. do 20,00hod. ve dnech pracovního volna a pracovního klidu se považuje za dobu klidového režimu. 5.3 Doba od 22,00 hod. do 6,00 hod. v pracovní dny a od 20,00 hod do 6,00 hod. ve dnech pracovního volna a pracovního klidu se považuje za dobu nočního režimu. Po tuto dobu je v činnosti elektronická zabezpečovací signalizace (EZS). 5.4 V klidovém režimu je zaměstnanec nebo student povinen každý vstup do budovy i do specializovaných učeben a ateliérů evidovat čtečkou, i když jsou dveře otevřeny. U specializovaných učeben, opatřených čtečkou i při výstupu, je zaměstnanec a student povinen evidovat i odchod. Při prokázaném nesplnění této povinnosti budou zaměstnancům a studentům omezena přístupová práva po dobu klidového režimu. O rozsahu omezení rozhoduje vedení fakulty. 5.5 V době nočního režimu jsou zaměstnanci a studenti povinni - kvůli odblokování elektronické zabezpečovací signalizace (EZS) z důvodů bezpečnosti a požární ochrany, kvůli regulaci topení a ostatních technologií - ohlásit předem svoji přítomnost a ukončení pobytu na pracovišti telefonicky strážnému na vrátnici na tel. číslo nebo (v případě obchůzky) na mobilní telefon Při nesplnění této povinnosti spustí EZS poplach. Zaměstnancům nebo studentům budou omezena přístupová práva po dobu klidového a nočního režimu. O rozsahu omezení rozhoduje vedení fakulty. 5.6 Akce konané v objektu v době klidového režimu musí být hlášeny 3 dny předem na sekretariátě děkana ZF. 5.7 Z důvodu bezpečnosti práce je v pracovní dny po 22,00 hod. a ve dnech pracovního volna a pracovního klidu zakázána práce na pracovištích se zvýšeným nebezpečím (zejména v laboratořích), pokud je zaměstnanec nebo student na pracovišti sám. 5.8 Pracovní doba pro pracovníky úklidu je stanovena v rozmezí od 5,00 hod. do 22,00 hod. Rozvržení pracovní doby jednotlivých zaměstnanců provádějících úklid stanoví vedoucí vnitřní správy. 5.9 Všechny uzavřené prostory jsou nekuřácké. Kouření je povoleno pouze na vyhrazených místech.

4 6. Ostraha 6.1 Ostrahu areálu ZF v Lednici zajišťují zaměstnanci strážní. V pracovní dny od 18,00 hod. do 6,00 hod. a ve dnech pracovního klidu celých 24 hodin. 6.2 Strážní svou kontrolní činností přispívají k zamezení možnosti zcizení, poškození a zničení majetku univerzity. Při své činnosti se řídí stanovenými pravidly pro provoz pracoviště. 6.3 Strážní zabezpečují v areálu fakulty: - vizuální kontrolu záběrů kamerového systému budov - pravidelnou obchůzkou areálu kontrolují objekty a zařízení budov a jejich zabezpečení - provádí zapínání a vypínání EZS po dobu nočního režimu - kontrolují prostor Akademické zahrady a zajišťují uzavírání a otevírání zahrady - zabezpečují uzavírání a otevírání objektu C - zavírají brány do dvora i na Mendeleu - provádí záznamy závad a nedostatků zjištěných při službě 7. Provozní režim při mimořádných událostech 7.1 Mimořádnou událostí se rozumí poškození majetku, neoprávněné vniknutí, krádež, požár, živelná pohroma. 7.2 Dojde-li k mimořádné události v pracovní době, oznámí zaměstnanec nebo student, který mimořádnou událost zjistil, tuto skutečnost na vnitřní správě ZF. Pokud jde o neoprávněné vniknutí, případně krádež, přivolá vedoucí vnitřní správy, případně zaměstnanec, který událost zjistí, Policii ČR. Příslušníka policie doprovází po celou dobu šetření zaměstnanec, na jehož pracovišti se mimořádná událost šetří. 7.3 V případě zjištění mimořádné události mimo pracovní dobu zajišťuje úkony podle bodu 7.2 strážný. 7.4 Požární ochrana je upravena směrnicí č.3/2007.čj.416/ univerzity ze dne Klíčový režim 8.1 Generální klíč od objektu slouží k řešení mimořádných situací. Je uložen na vrátnici v zapečetěné obálce a o jeho použití je vždy pořizován záznam v knize o průběhu služby. 8.2 Vedoucí pracoviště zodpovídá za objednávku ke zhotovení pouze nezbytně nutného počtu klíčů pro ústav. Každý zaměstnanec, jemuž je klíč přidělen, odpovídá za jeho případné zneužití a ztrátu. Náhradní klíče jsou uloženy v zabezpečené skříni u sekretářky ústavu včetně jejich evidence. 8.3 Klíče od ústavních učeben a laboratoří jsou uloženy na ústavu, náhradní pak na vrátnici. U obecných učeben pak na vnitřní správě. V případě použití klíče z vrátnice se provede záznam do knihy o průběhu služby. Klíče od všech učeben, laboratoří, ateliérů jsou opatřeny štítkem s číslem místnosti a objektu. 8.4 Zaměstnanci provádějící úklid mají přiděleny klíče od prostor, které uklízí. 8.5 Klíče od hlavního uzávěru vody, plynu a elektřiny, včetně situačního plánku jejich rozmístění, jsou uloženy na vrátnici. 8.6 Všechny kopie klíčů jsou uloženy na vnitřní správě.

5 C. Ochrana majetku 1. Ochrana objektů proti neoprávněnému vniknutí 1.1 Mechanické zábranné prostředky a elektronické zábranné prostředky jsou základním druhem ochrany areálu. 1.2 Systém zábran je tvořen oplocením, elektronickým zabezpečením, uzamykáním vstupů. V budově D je dále použito bezpečnostních fólii na oknech, (I.NP a I.PP) dveře učeben a laboratoří jsou vybaveny bezpečnostním zámkem a bezpečnostním štítkem. V budově D je umístěn systém šatních skříněk na kovové mince pro studenty. Skříňky jsou i na budově A a ve skleníku (hydroponickém), nejsou zde však na mince. Šatní skříňky jsou určeny výhradně pro krátkodobé ukládání osobních věcí po dobu konání výuky. V týdnu po posledním výukovém dni semestru je případný zapomenutý obsah uložen maximálně 2 měsíce na vnitřní správě, poté je provedena likvidace. V případě ztráty klíče a náhradním otevření skříňky je uživatel povinen uhradit náklady na výměnu zámku. 1.3 Za udržování provozuschopnosti mechanických a elektronických zábranných prostředků odpovídá vedoucí vnitřní správy. 1.4 Venkovní i vnitřní prostory areálu ZF v Lednici jsou monitorovány kamerovým systémem s ukládáním záznamu, výhradně pro potřeby ZF. Monitorovaná místa jsou označena tabulkou. 1.5 Část objektů je zajištěna pomocí elektronické zabezpečovací signalizace (EZS) s propojením na vrátnici budovy A. 1.6 Zablokování EZS po dobu nočního režimu provádí strážní a pověřené osoby. Provoz EZS může být upraven zvláštním nařízením. 1.7 Přístupová práva (nastavování karet přístupového systému) jsou udělována prostřednictvím univerzitního informačního systému. Tato práva mohou být omezena denní dobou, osobou, skupinou osob a termínem platnosti. Přístupová práva pro body přístupového systému na Zahradnické fakultě v Lednici nastavuje administrátor přístupových bodů (vedoucí vnitřní správy) na základě pověření správce přístupových bodů (děkan fakulty). 1.8 Po ukončení práce jsou zaměstnanci i studenti povinni zabezpečit pracoviště proti neoprávněnému vniknutí (uzamknout, zkontrolovat uzavření oken), vypnout všechny elektrické a plynové spotřebiče a uzavřít vodu (laboratoře). 1.9 Vedoucí pracoviště odpovídá za ochranu majetku univerzity a provádí na příslušném pracovišti jeho průběžnou kontrolu. D. Závěrečná ustanovení 1. Tento provozní řád ruší Provozní řád z Tento provozní řád nabývá účinnosti dnem vydání. Doc.Ing.Robert Pokluda, Ph.D. děkan Zahradnické fakulty MENDELU V Lednici,

6

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/85087/2015/275500/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 31, 31a (ve znění účinném od 15. 9.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ O b s a h : Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8:

Více

Provozní řád. pravidla provozu integrovaného objektu VUT v Brně, Kolejní ul. č. 4. Článek 1 Úvod

Provozní řád. pravidla provozu integrovaného objektu VUT v Brně, Kolejní ul. č. 4. Článek 1 Úvod Vysoké učení technické v Brně Rozdělovník: děkanům a tajemníkům FEKT a FP vedoucím rektorátních útvarů a pracovišť nájemcům dislokovaným v objektu IO Kolejní 4, Brno Č. j.: 02/90460/04 Zpracoval: Ing.

Více

Provozní řád. Rektorát - R

Provozní řád. Rektorát - R Provozní řád Rektorát - R Tento provozní řád je závazný pro všechny osoby vstupující do budovy, jež je majetkem Univerzity Hradec Králové, Rokitanského 62, Hradec Králové. A. Vstup do budovy 1. Vstup do

Více

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu Kód: SD/09/12 Druh: Organizační směrnice Název: Provozní řád pro objekt VTP ICT, Nad Stráněmi 5656, Zlín Organizační závaznost: Vědeckotechnický park Informačních a komunikačních technologií, Fakulta aplikované

Více

Provozní pokyn č. 1/2018

Provozní pokyn č. 1/2018 UK, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn č. 1/2018 Č.j. 4/2018/T Provozní řád budov Univerzity Karlovy Pedagogické fakulty Zpracovali: Odpovídá: tajemnice fakulty, JUDr. K. Krůfa právní zástupce fakulty,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 7,9,11

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 7,9,11 Masarykova univerzita Č. j.: MU/60245/2013/PdF Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 1/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 7,9,11 (ve znění účinném od 10. 12. 2013) Podle

Více

Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, IČO:

Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, IČO: Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, 405 02 IČO: 71009485 Směrnice č.j. 01/2019 k ochraně majetku Na základě vyhlášky FMV 135/83 přípisu MŠMT č.j. 7739/85-49 vydávám tuto směrnici

Více

Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU

Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU č. j.09/0149/15 Vodňany, 29. 4. 2015 Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU Ostraha objektů Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (dále jen FROV JU)

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Označení vnitřního předpisu Směrnice č. S063 Provozní řád školy Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016 Zpracoval

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY MĚNÍNSKÁ 4 Směrnice č.: 93 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

Provozní řád podzemních garáží

Provozní řád podzemních garáží Provozní řád podzemních garáží Společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 1145, ulice Wassermannova, Werichova, Kováříkova, Praha 5 - Kaskády Barrandov III se sídlem Praha 5, Werichova 1145/33, 152 00

Více

Rozhodnutí tajemníka FIT č. 2/2015: Režim vstupu a pobytu v areálu FIT VUT v Brně

Rozhodnutí tajemníka FIT č. 2/2015: Režim vstupu a pobytu v areálu FIT VUT v Brně Rozhodnutí tajemníka FIT č. 2/2015: Režim vstupu a pobytu v areálu FIT VUT v Brně I. Úvod 1. Rozhodnutí tajemníka FIT VUT v Brně č. 2/2015 upravuje režim vstupu a pobytu v areálu FIT Božetěchova 1 a 2,

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele PID: 00701-9119 Č.j.: 03/19/91832 PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele I. Úvodní ustanovení 1. Vlastníkem Betlémské kaple a Domu kazatele, domu čp. 256, který je součástí parcel p.č.

Více

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD GARÁŽOVÉHO OBJEKTU CORSO Účinnost: 1.7.2005 Zpracovatel: MS Provozovatel: MS Datum vydání: 24.6.2005 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Popsané jednopodlažní garáže, jsou částí stavebního areálu

Více

VÝKON SLUŽBY OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA

VÝKON SLUŽBY OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA VÝKON SLUŽBY Služba Základní cíl OSTRAHA OBJEKTU - BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA Zajištění ochrany života a zdraví uživatelů a návštěvníků olomouckého archivního areálu (dále jen objektu objednatele ), ochrana majetku

Více

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU

PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU PROVOZNÍ ŘÁD OBJEKTU Domov mládeže Střední školy průmyslové, Krnov, příspěvkové organizace, Soukenická 137/27, Krnov Označení vnitřního předpisu Č. j. SSPKR/0812/2016 Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016

Více

Zabezpečení a provoz školní budovy Nade Mží 1

Zabezpečení a provoz školní budovy Nade Mží 1 Zabezpečení a provoz školní budovy Nade Mží 1 Obsah 1. Bezpečnostní požadavky správy budovy... 2 2. Základní pravidla pro společné zajištění budovy nájemci a podnájemci... 2 3. Uzamčení vstupu do budovy

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7 Statutární město Brno, městská část Brno-střed PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY STAROBRNĚNSKÁ 7 Směrnice č.: 94 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil:

Více

Bezpečnostní plán školy. Školní rok 2017/2018

Bezpečnostní plán školy. Školní rok 2017/2018 Bezpečnostní plán školy Školní rok 2017/2018 1. Vymezení Bezpečnostního plánu Bezpečnostní plán školy je dokument vypracovaný na základě Metodického doporučení k bezpečnosti dětí, žáků a studentů ve školách

Více

Směrnice o provozování kamerového systému

Směrnice o provozování kamerového systému Základní škola Brno, Měšťanská 21, příspěvková organizace Fakultní škola Pedagogické fakulty MU Brno Brno, Měšťanská 21, okres Brno-město, PSČ 620 00 Telefon: 533 433 313-14 E-mail: reditel@zsmestanska.cz

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk. nepřetržitý provoz

PROVOZNÍ ŘÁD. pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk. nepřetržitý provoz PROVOZNÍ ŘÁD pro objekt Garáže Těšíkova 912/1, Praha 4 Kamýk nepřetržitý provoz Vydaný provozovatelem Správou bytových objektů Praha Modřany, příspěvková organizace Obchodní nám. 25/3, Praha 4 Modřany

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl.

Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob. Čl. Vyhláška E 2/2003 města Čelákovic, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob Zastupitelstvo města Čelákovic se dne 24.9.2003 usneslo vydat

Více

Provozní řád podzemního parkování budovy

Provozní řád podzemního parkování budovy Příloha č. 3 Provozní řád podzemního parkování budovy Rezidence Riegrovy sady Bytové a administrativní centrum na náměstí W, Churchilla v Praze 2 1. etapa Rezidence Riegrovy sady Předpoklady, za kterých

Více

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE č. 4/2018 O provozu budov Městské policie Břeclav Obsah 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2 1.1 ÚČEL A ZÁVAZNOST 2 1.2 VYMEZENÍ POJMŮ 2 2. PRAVIDLA PRO POHYB NÁVŠTĚVNÍKŮ MPBV

Více

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže, Jablunkov, Dukelská 145, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD TURISTICKÉ UBYTOVNY JASENÍ čp. 343 pokyny pro účastníky pobytu v turistickém středisku DDM Jablunkov v Jasení Název zařízení:

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D areálu Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně Technická 2896/2, 616 69 Brno Úvod Provozní řád stanoví pravidla provozu areálu Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně (dále jen

Více

PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ

PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ PROVOZNÍ ŘÁD průmyslového a komerčního areálu PRAGORENT Praha 9 Horní Počernice, Jiřího ze Vtelna 1731, PSČ 193 00 Provozní řád je soubor právních předpisů a směrnic sloužících k zajištění provozu průmyslového

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ PROVOZNÍ ŘÁD STŘEŠNÍ TERASY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ (dále jen Provozní řád ) Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Střešní terasa Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity

Více

Provozní řád učeben ČVUT FIT

Provozní řád učeben ČVUT FIT FAKUTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ ICT Ing. Tomáš Kadlec vedoucí Praha, 5. 5. 2017 čj. 71-1/18301/17 Strana 1/4 Provozní řád učeben ČVUT FIT 1 Úvodní ustanovení 1. Tento provozní řád v návaznosti

Více

Nařízení města Nový Bydžov č. 1/2015 o tržním řádu (tržní řád)

Nařízení města Nový Bydžov č. 1/2015 o tržním řádu (tržní řád) Nařízení města Nový Bydžov č. 1/2015 o tržním řádu (tržní řád) Rada města Nový Bydžov se na svém zasedání dne. usnesením č. usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 118 12 Praha 1, Karmelitská 7 V Praze 10. 12. 2002 S M Ě RNICE pro provádění a organizaci požární ochrany v objektech a na pracovištích Ministerstva školství,

Více

Obec: Žernov IČO:

Obec: Žernov IČO: Obec: Žernov IČO: 002 73 295 Adresa: 552 03, Česká Skalice ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU Preambule I. S přihlédnutím k počtu osob tvořících obecní úřad a k rozsahu činnosti obecního úřadu,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVÁNÍ OBJEKT KORUNNÍ 810, 100 00 PRAHA 10

PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVÁNÍ OBJEKT KORUNNÍ 810, 100 00 PRAHA 10 Příloha Domovního řádu PROVOZNÍ ŘÁD PARKOVÁNÍ OBJEKT KORUNNÍ 810, 100 00 PRAHA 10 Platný pro všechny spoluvlastníky a uživatele nebytových jednotek parkovacích stání v podzemních garážích a parkovacích

Více

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE

Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6 - Dejvice Provozní řád fakulty OBJEKT THÁKUROVA 2077/7, 166 29 PRAHA 6 - DEJVICE 2015 Pro zajištění bezpečnosti osob,

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Provozní řád tělocvičny

Provozní řád tělocvičny Základní škola a mateřská škola Dobratice, okres Frýdek-Místek příspěvková organizace Provozní řád tělocvičny Článek I. Základní ustanovení Tělocvična v Dobraticích je majetkem obce Dobratice, která pověřila

Více

Táborová zákládná VŠCHT v Práze Běstviná Běstviná č. p Běstviná

Táborová zákládná VŠCHT v Práze Běstviná Běstviná č. p Běstviná Provozní r á d Táborová zákládná VŠCHT v Práze Běstviná Běstviná č. p. 155 538 45 Běstviná PROVOZNÍ ŘÁD ukládá povinnosti všem hostům Táborové zákládny Běstviná (dále jen TZB) a všem osobám vstupujícím

Více

Fyzická ostraha areálu skladů Celní správy v Klášterci nad Orlicí

Fyzická ostraha areálu skladů Celní správy v Klášterci nad Orlicí Příloha č. 1 ZD - Specifikace předmětu veřejné zakázky Fyzická ostraha areálu skladů Celní správy v Klášterci nad Orlicí Obecné vymezení: 24 hodinová nepřetržitá fyzická ostraha areálu skladů Celní správy

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S PŘEDPISY V OBLASTI POŽÁRNÍ OCHRANY A BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 1) Požární ochrana V souladu se zákonem č.133/85 Sb. o požární ochraně, v platném znění, studenti jsou k

Více

Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, Plzeň. Provozní řád

Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, Plzeň. Provozní řád Nákupní centrum Galerie Slovany náměstí Generála Píky 2703/27, 326 00 Plzeň Provozní řád 1) Obecná ustanovení Tento provozní řád upravuje práva a povinnosti nájemce. Nájemce se zavazuje dodržovat jeho

Více

PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2. Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín. Článek I.

PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2. Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín. Článek I. PROVOZNÍ ŘÁD 2015_2 Kulturního a společenského střediska Střelnice příspěvkové organizace města Český Těšín Článek I. Úvodní ustanovení Provozní řád Kulturního a společenského střediska Střelnice, příspěvkové

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 66 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

POKYNY K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANY V LABORATOŘI VÝUKY ENVIRONMENTÁLNÍCH A EKOETOLOGICKÝCH METOD PŘF UJEP

POKYNY K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANY V LABORATOŘI VÝUKY ENVIRONMENTÁLNÍCH A EKOETOLOGICKÝCH METOD PŘF UJEP POKYNY K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI A POŽÁRNÍ OCHRANY V LABORATOŘI VÝUKY ENVIRONMENTÁLNÍCH A EKOETOLOGICKÝCH METOD PŘF UJEP Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Autoři:

Více

Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti

Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti Pokyn ředitele Domu dětí a mládeže Hradec Králové k minimálnímu standardu bezpečnosti Dům dětí a mládeže Rautenkrancova 1241 Hradec Králové 500 03 Čj.: 2/2015 1. Identifikační údaje 1.a. Základní údaje

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

Dohoda o BOZP a vzájemné písemné informování o rizicích

Dohoda o BOZP a vzájemné písemné informování o rizicích Příloha č. 3 k Opatření děkanky č. 2/2019 Opatření o řízení bezpečnosti a ochraně zdraví při práci - Dohoda o BOZP a vzájemné písemné informování o rizicích. Dohoda o BOZP a vzájemné písemné informování

Více

SR 19/07. Ochrana a ostraha majetku VŠE v Praze

SR 19/07. Ochrana a ostraha majetku VŠE v Praze Strana 1/7 Ochrana a ostraha majetku VŠE v Praze Anotace: Tato směrnice stanovuje zásady a postupy při ochraně a ostraze majetku Vysoké školy ekonomické v Praze a v oblasti ostrahy a ochrany vymezuje povinnosti

Více

Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany

Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany Strana 1 / 11 Organizační uspořádání, řízení a kontrola požární ochrany Anotace: Tato směrnice s celoškolskou působností stanoví organizační uspořádání, vymezuje základní povinnosti týkající se požární

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY 1 Provozní řád zámecké kočárovny Účelem provozního řádu je zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví zúčastněných osob, ochrany majetku, cílem provozního řádu je zajištění příjemné

Více

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova. Opatření děkana č. 15/

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova. Opatření děkana č. 15/ Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova Opatření děkana č. 15/2016-2017 Název: Provozování elektrických zařízení a elektrických spotřebičů Platnost a účinnost: dnem podpisu děkana Čl. 1 Úvodní

Více

Provozní řád areálu Botanická 68a

Provozní řád areálu Botanická 68a Směrnice děkana č. 2/2015 Provozní řád areálu Botanická 68a (ve znění účinném od 1. 5. 2015) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný Pro vstup do objektu jsou rozlišovány 3 skupiny osob: 1. zaměstnanci firmy 2. nepravidelné návštěvy 3. pravidelné

Více

Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D.

Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. Fyzická bezpečnost Téma: Normy a legislativa z oblasti fyzické bezpečnosti - zákon č. 412/2005 Sb. Ing. Kamil Halouzka, Ph.D. kamil.halouzka@unob.cz Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Provozní řád pro vjezd a stání vozidel v areálu školy Nade Mží 1, Plzeň

Provozní řád pro vjezd a stání vozidel v areálu školy Nade Mží 1, Plzeň Provozní řád pro vjezd a stání vozidel v areálu školy Nade Mží 1, Plzeň Obsah Provozní řád pro vjezd a stání vozidel v areálu školy Nade Mží 1, Plzeň... 1 1. Účel vnitřního provozního řádu... 2 2. Vjezd

Více

SŽDC PO-36/2018-ŘO15. Pokyn ředitele odboru provozuschopnosti. Ochrana osobních údajů při zajištění činnosti odboru provozuschopnosti

SŽDC PO-36/2018-ŘO15. Pokyn ředitele odboru provozuschopnosti. Ochrana osobních údajů při zajištění činnosti odboru provozuschopnosti Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-36/2018-ŘO15 Pokyn ředitele odboru provozuschopnosti Ochrana osobních údajů při zajištění činnosti odboru provozuschopnosti Schváleno pod čj. S53507/2018- SŽDC-GŘ-O15 dne

Více

SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY K ZABEZPEČENÍ VSTUPŮ DO BUDOVY ZÁKLADNÍ ŠKOLY, LIBEREC, VRCHLICKÉHO 262

SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY K ZABEZPEČENÍ VSTUPŮ DO BUDOVY ZÁKLADNÍ ŠKOLY, LIBEREC, VRCHLICKÉHO 262 SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY K ZABEZPEČENÍ VSTUPŮ DO BUDOVY ZÁKLADNÍ ŠKOLY, LIBEREC, VRCHLICKÉHO 262 Č.j.: 59-03-17 Účinnost dokumentu 1.4. 2017 Skartační znak: A Skartační lhůta: 5 Směrnice vymezuje vstupy

Více

Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní ul. č. 378/84, Karlovy Vary

Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní ul. č. 378/84, Karlovy Vary Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní ul. č. 378/84, 360 01 Karlovy Vary Směrnice č. 2 PROVOZNÍ ŘÁD BUDOVY KRAJSKÉ KNIHOVNY, ZÁVODNÍ 378/84, 360 06 KARLOVY VARY - DVORY I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Provozní

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011

PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 PROVOZNÍ ŘÁD LOGISTICKÉ A DISTRIBUČNÍ CENTRUM JENEČ 2011 PROVOZNÍ ŘÁD 1 / 5 2011 Tento pro provozní řád obsahuje 5 stran tištěného textu. Platnost provozního řádu je od 1. 1. 2011. 1. PROVOZOVATEL BraFil

Více

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO:

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: DÍLENSKÝ ŘÁD Číslo vydání: Řády Účinnost od: 1. 9. 2017 Obsah: A. Rozvrh učebního dne B. Členění pracovního dne C. Povinnosti žáka D. Žákům na pracovištích odborného výcviku je zakázáno E. Práva žáka ZPRACOVAL:

Více

Provozní řád zasedacích místností ČVUT FIT

Provozní řád zasedacích místností ČVUT FIT FAKUTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ ICT Ing. Tomáš Kadlec vedoucí Praha, 5. 5. 2017 čj. 71-4/18301/17 Strana 1/4 Provozní řád zasedacích místností ČVUT FIT 1 Úvodní ustanovení 1. Tento provozní řád

Více

TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ NEMOCNICE DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD IV-Ř-01

TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ NEMOCNICE DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD IV-Ř-01 Strana : 1 / 16 TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ NEMOCNICE IV-Ř-01 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Zpracoval funkce datum jméno / podpis Ing. Petr Třetina vedoucí dopravy 10.2.2014 Ověřil za SM manažer kvality 10.2.2014 Ing.

Více

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kostelec nad Orlicí, Komenského 873.

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kostelec nad Orlicí, Komenského 873. Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kostelec nad Orlicí, Komenského 873. Dopravně provozní řád Dopravně provozní řád, platný pro VOŠ, SOŠ a SOU Kostelec nad Orlicí, Komenského

Více

Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6. O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 14/2018. Provozní řád Centrální spisovny Kolejí a menz

Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6. O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 14/2018. Provozní řád Centrální spisovny Kolejí a menz Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6 č.j. UKKaM/168442/2018 Praha, 28. 11. 2018 O P A T Ř E N Í Ř E D I T E L E č. 14/2018 Provozní řád Centrální spisovny Kolejí a menz Článek 1 Základní

Více

Specifikace úklidových činností

Specifikace úklidových činností Specifikace úklidových činností 1. Úklid společných prostor A) Společné prostory 14 bytových domů 1x týdně zametení a setření společných prostor domů (společnými prostory se rozumí chodby, schodiště, pavlače

Více

USTANOVENÍ ŘEDITELKY ŠKOLY PRO ČINNOST ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY V OBLASTI ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI VŠECH OSOB V AREÁLU ZŠ A MŠ NOVÁ BYSTŘICE.

USTANOVENÍ ŘEDITELKY ŠKOLY PRO ČINNOST ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY V OBLASTI ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI VŠECH OSOB V AREÁLU ZŠ A MŠ NOVÁ BYSTŘICE. Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 3 7 8 3 3 Nová Bystřice, okres Jindřichův Hradec telefon: 384 386 433, 388 288 131 e-mail: zakladni.skola@novabystrice.cz USTANOVENÍ ŘEDITELKY

Více

Ochrana a ostraha majetku VŠE v Praze (SR 19/2007)

Ochrana a ostraha majetku VŠE v Praze (SR 19/2007) Ochrana a ostraha majetku VŠE v Praze (SR 19/2007) Anotace: Tato směrnice stanovuje zásady a postupy při ochraně a ostraze majetku Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen "VŠE") a v oblasti ostrahy a

Více

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní stadion v Jilemnici 514 01 Jilemnice e-mail: info@sport-jilemnice.cz www.sport-jilemnice.cz

Více

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, 101 00 Praha 10, IČ 242 19 835 Identifikace nebytové jednotky garáží: Adresa: ul. Moskevská 1464/61 Číslo jednotky

Více

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Strana: 1 Organizační směrnice Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Společnost: Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Sídlo: Brno, Helceletova 234/4 IČ: 44993412 Zpracoval:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na realizaci veřejné zakázky malého rozsahu podle 31 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, mimo režim tohoto zákona: Veřejná zakázka Zajištění služeb ostrahy majetku

Více

Příkaz. k zajištění požární ochrany na úseku seznámení

Příkaz. k zajištění požární ochrany na úseku seznámení Příkaz k zajištění požární ochrany na úseku seznámení Pan Jiří Krupička byl seznámen s opatřeními zabezpečení požární ochrany dle zákona 133/85 Sb., ve znění pozdějších předpisů v DOZP Leontýn, na akci

Více

Obec Nezvěstice, provozovatel,,domu klidného stáří Nezvěstice 350. vydává. Provozní řád

Obec Nezvěstice, provozovatel,,domu klidného stáří Nezvěstice 350. vydává. Provozní řád Dům klidného stáří v Nezvěsticíh Příloha č.2 Obec Nezvěstice, provozovatel,,domu klidného stáří Nezvěstice 350 účinnost od 1.2. 2008 vydává Provozní řád Čl.1 Úvodní ustanovení Tento provozní řád stanoví

Více

Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku. Článek I. Úvod

Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku. Článek I. Úvod Příloha č. 10 Bezpečnostní pokyny pro obchodní partnery v oblasti požární ochrany, bezpečnosti práce a ochrany majetku Článek I. Úvod Tento dokument: 1) je písemnou informací o rizicích a dokladem o dohodnuté

Více

budova Náměstí č. 3 Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí Ing. Anna Ležáková DATUM 23.9.2009 PODPIS

budova Náměstí č. 3 Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí Ing. Anna Ležáková DATUM 23.9.2009 PODPIS PROVOZNÍ ŘÁD budova Náměstí č. 3 Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí ZPRACOVAL SCHVÁLIL ÚTVAR KS FUNKCE Tajemnice JMÉNO Ing. Anna Ležáková DATUM 23.9.2009 PODPIS Provozní řád Městský úřad Frýdlant nad

Více

NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č. 1 / 2004

NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č. 1 / 2004 2004 - Nařízení č. 1, o vymezení místní komunikace náměstí Lužické v Rumburku ke stání silničních motorových vozidel za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy. zrušeno NA Ř Í Z E N Í M Ě S T A č.

Více

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7 NÁZEV: PRÁCE VE VÝŠKÁCH PŘENOSNÉ ŽEBŘÍKY Gestor: O B S A H Č. kap. Název kapitoly Strana Č. revize Účinnost od 1 Rozsah platnosti 2 0 01.1.2018

Více

Provozní řád Centra sociálních služeb Praha pro poskytování služby Azylového domu Šromova

Provozní řád Centra sociálních služeb Praha pro poskytování služby Azylového domu Šromova Provozní řád Centra sociálních služeb Praha pro poskytování služby Azylového domu Šromova 1. Základní údaje o poskytování služby 1.1. Zařízení poskytuje na dobu určitou pobytovou službu osobám v dlouhodobě

Více

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana

Směrnice pro provoz kamerového systému. Sdělení děkana Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Schvaluje: Doc. Mirjam Friedová, Ph.D., děkanka fakulty Platnost od: 1. 12. 2015 Účinnost od: 1. 1. 2016 Počet stran: 4 Počet příloh: 1 Směrnice pro provoz

Více

Směrnice Dopravní řád S3. 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc. děkan 2. LF UK

Směrnice Dopravní řád S3. 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy. prof. MUDr. Vladimír Komárek, CSc. děkan 2. LF UK Směrnice Dopravní řád S3 Veřejná vysoká škola: 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy Datum účinnosti 1.10.2018 Vypracoval Kontrolovala Schválil Tomáš Fencl OZO v prevenci rizik Mgr. Jan Šmejcká tajemnice

Více

Úvodní ustanovení. Základní pojmy

Úvodní ustanovení. Základní pojmy Nařízení Města Bruntálu číslo 7/2003, kterým se vymezují místní komunikace na území města Bruntálu, které nelze užít ke stání (parkování) silničních vozidel. Rada města Bruntálu se usnesla na svém zasedání

Více

SŽDC PO-27/2018-ŘO5. Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění

SŽDC PO-27/2018-ŘO5. Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-27/2018-ŘO5 Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů Schváleno pod čj. 44924/2018- SŽDC-GŘ-O5 dne 5.9.2018 JUDr. Hana Honzáková ředitelka odboru

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15 PROVOZNÍ ŘÁD Centrum dopravní výchovy Praha 15 Provozní řád Centrum dopravní výchovy Praha 15 I. Údaje o CDV Údaje o zařízení: dětské dopravní hřiště Název zařízení: Centrum dopravní výchovy Praha 15 Adresa:

Více

DORPAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

DORPAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Stránka 1 z 8 DORPAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Stránka 2 z 8 OBSAH: OBSAH:... 2 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 4 1. ORGANIZACE DOPRAVY... 4 2. VÝJEZDY A VJEZDY... 5 3. NAKLÁDKA A VYKLÁDKA... 5 4. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY PŘI

Více

Technická univerzita V Liberci Liberec I, Hálkova 6 Telefon : , Fax : Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Technická univerzita V Liberci Liberec I, Hálkova 6 Telefon : , Fax : Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Technická univerzita V Liberci 461 17 Liberec I, Hálkova 6 Telefon : 485351111, Fax : 485105882 Řád bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Technické univerzity v Liberci V Liberci dne 12.03.2007 1. ÚVODNÍ

Více

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města

MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ P. O. BOX 33 Rada města MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Rada města Nařízení města Uherský Brod č. 9/2005, kterým se vymezují oblasti a úseky místních komunikací na území města Uherského Brodu

Více

Petra Hyšplerová, technik BOZP + PO Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor. Článek I.

Petra Hyšplerová, technik BOZP + PO Ing. Aleš Pék, vedoucí Technického odboru Ing. Petr Gabriel, MBA, kvestor. Článek I. UNIVERZITA PARDUBICE Příkaz rektora č. 2/2016 Věc: Provedení prověrek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochrany v roce 2016 Působnost pro: všechna pracoviště Univerzity Pardubice Účinnost

Více

Provozní řád specializovaných studoven

Provozní řád specializovaných studoven Věc: Působnost pro: Účinnost od: Číslo jednací: Vypracovala a předkládá: Schválil: UNIVERZITA PARDUBICE Dodatek č. 1 ke Směrnici č. 17/2006 Knihovní řád Univerzity Pardubice všechny útvary univerzity a

Více

Provozní řád Parkovací dům RYCHTÁŘKA

Provozní řád Parkovací dům RYCHTÁŘKA Provozní řád Parkovací dům RYCHTÁŘKA Provozovatel: Pověřený správce: Statutární město Plzeň Parking Plzeň s.r.o. IČ: 00075370 IČ: 29088011 Nám. Republiky 1 Edvarda Beneše 430/23 30600 Plzeň 30100 Plzeň

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Číslo veřejné zakázky VZ1143 Název veřejné zakázky: Ostraha objektů Povodí Odry, státní podnik na období 2019-2020 Druh zakázky: veřejná zakázka malého rozsahu

Více

Opatření děkana č. 5/2008 k zabezpečení budovy sídla fakulty, pravidlům pobytu osob v budově a obsluze elektronických zámků

Opatření děkana č. 5/2008 k zabezpečení budovy sídla fakulty, pravidlům pobytu osob v budově a obsluze elektronických zámků Opatření děkana č. 5/2008 k zabezpečení budovy sídla fakulty, pravidlům pobytu osob v budově a obsluze elektronických zámků Po provedení rekonstrukce elektronického zabezpečovacího systému v budově sídla

Více

Organizační směrnice č. 2/2007

Organizační směrnice č. 2/2007 Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, České Budějovice, Rudolfovská 92 Organizační směrnice č. 2/2007 ZÁKLADNÍ ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE

Více

PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II

PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II ČESKÉ DRÁHY, a. s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍ PRACOVIŠTĚ II Praha hlavní nádraží JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Ing. Miroslav Kupec v.r. Vrchní přednosta DKV - 1 - OBSAH: A. Všeobecná část B. Provozní část

Více

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-18/2018-ŘO18 Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Zajištění ochrany osobních údajů při zjišťování příčin a okolností vzniku mimořádných událostí,

Více

Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011

Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011 Nařízení Města Kutná Hora č. 5 / 2011 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích ve vymezené oblasti města Kutné Hory Rada města Kutné Hory podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola speciální, Frýdlant, okres Liberec, příspěvková organizace Husova 784, 464 01 Frýdlant, tel.: 482312110, e-mail: zvps@volny.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.J. : ZŠS/212-a/2017 Vypracoval:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K PROVOZU KAMEROVÉHO SYSTÉMU Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 53 - POR/01/2008 Mgr. Jiří

Více