Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do celkem 227 událostí.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do celkem 227 událostí."

Transkript

1 Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do celkem 227 událostí. Z tohoto počtu je 20 požárů s předběžně vyčíslenou škodou ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou vyčísleny částkou ,- Kč. Při těchto požárech došlo ke zranění jedné osoby. Mezi nejčastější události s výjezdem hasičských jednotek patří technické zásahy, konkrétně technické havárie 146 výjezdů, dále je evidováno 41 dopravních nehod, 6 výjezdů na únik nebezpečné chemické látky a 13 planých poplachů. Dne 5. června došlo k požáru pojízdného včelína a lesního porostu v k.ú. Olší nad Oslavou. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Příčina vzniku požáru je v šetření PČR a HZS. Dne 6. června došlo v odpoledních hodinách k požáru dodávkového automobilu v k.ú. Jimramov. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Příčinou vzniku požáru byla stanovena technická závada na elektroinstalaci vozidla. Dne 12. června došlo k požáru plastové popelnice, která byla umístěna v objektu sokolovny ve Vojnově Městci. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru došlo ke zranění jedné osoby. Příčinou vzniku požáru bylo stanoveno nedodržení bezpečnostních předpisů při manipulaci s nevychladlým popelem.

2 por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

3 Hasičské slavnosti v Litoměřicích Ve dnech června se v Litoměřicích uskutečnil již sedmý ročník celorepublikového srazu hasičstva s nejrozsáhlejší výstavou hasičské techniky od té nejstarší až po tu nejmodernější. Největší a nejvýznamnější akci svého druhu v České republice se koná jednou za tři roky na výstavišti Zahrada Čech. Sem za dva dny zavítalo téměř návštěvníků. Dvě stě padesát sborů dobrovolných hasičů vystavovalo na 300 kusů techniky. Záštitu nad akcí převzali prezident republiky Miloš Zeman, ministr vnitra Milan Chovanec, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, starosta SH ČMS Karel Richter, generální ředitel HZS ČR Drahoslav Ryba a starosta města Litoměřice Ladislav Chlupáč. Páteční dopoledne patřilo vyhlášení výsledků 43. ročníku literárně-výtvarné soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže. Na výstavišti pak byla vystavena a předváděna technika jak moderní, tak historická a další hasičská výzbroj, přičemž nejstarší stříkačku z roku 1807 přivezl sbor z Drahenic a nejstarším automobilem (1915) byla Praga z Českých Budějovic. Večer byla v katedrále Sv. Štěpána sloužena Floriánská mše. V sobotu brzy ráno se na Mírové náměstí přesunula veškerá technika k vystavení a sbory dobrovolných hasičů nastoupily k nástupu. Ten zahájil příchod 121 praporů a státní hymna. Přítomným za práci i v těch nejmenších vesnicích poděkoval kardinál Dominik Duka, který přítomným hasičům požehnal. Všechny přivítal také ministr vnitra, hejtman Ústeckého kraje, starosta SH ČMS, generální ředitel HZS ČR, místopředsedkyně Sdružení pro obnovu hasičských tradic Alena Borlová a viceprezident Dobrovolnej požiarnej ochrany Slovenské republiky Anton Urdovič a starosta města Litoměřice. Pak přišel okamžik závěru IX. propagační jízdy SH ČMS. Po dekorování centrálních praporů a ukázce práce s potahovanou stříkačku SDH Jeřišno začala komentovaná přehlídka techniky a průvod dobrovolných hasičů směřující zpět na výstaviště. Večerní program vyplnila Hasičská hudební fontána a ohňostroj. Mezi vystavenými prapory byly k vidění zástavy Krajského sdružení hasičů Kraje Vysočina, Okresního sdružení hasičů Žďár nad Sázavou a sborů dobrovolných hasičů z Osové Bitýšky, Březského, Radňovsi a Velké Bíteše. Při přehlídce byl představen nový dopravní automobil DA-L1Z MB Sprinter 4x4 JSDH Radňoves a automobilová stříkačka Praga SDH Žďár nad Sázavou 2 Zámek. Na výstavišti se se svými historickými skvosty představily hasičské sbory z Osové Bitýšky, Radňovsi, Žďáru nad Sázavou 2, Škrdlovic a Sázavy.

4 Bezpečnostní veletrhy na brněnském výstavišti Ve dnech proběhl na brněnském výstavišti 18. mezinárodní veletrh požární techny a služeb PYROS V sobotu 3. června patřilo Dnem bezpečnosti výstaviště široké veřejnosti. 14. mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET sice skončil v pátek 2. 6., ale Armáda ČR zůstala i do soboty a představila své nejmodernější vybavení. Výstavní expozice veletrhů PYROS a ISET byly přístupné pro návštěvníky. Nejbohatší program s názvem Záchranáři dětem vyzkoušejte si práci záchranářů si připravili hasiči. Probíhaly různé ankety o ceny pro všechny věkové kategorie, praktické ukázky práce složek IZS Policie ČR, Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, Hasičského záchranného sboru, Městské policie Brno, Vězeňské služby České republiky; soutěž v disciplínách TFA O pohár prezidia Moravské hasičské jednoty, slavnostní vyhlášení krajské soutěže PO očima dětí, stánek Záchranného kruhu. Pro děti tanková bitva modelů a mnoho dalších. Na kolejišti byly představeny tři vozy (krejčovský, kovářský a poštovní ambulance) ze soupravy Legiovlak a v provozu byl také terénní polygon IDET Arena s velice atraktivními ukázkami armádní, hasičské a policejní techniky a speciálních složek. Své zastoupení v expozici mělo i Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. V rámci výstavy historické hasičské techniky se představili dobrovolní hasiči z Laviček v replikách historických uniforem se svojí koněspřežnou stříkačkou. Vedoucí odborné rady historie OSH Žďár nad Sázavou Miroslav Homola zde vystavoval sbírku hasičských medailí a uniforem.

5 text a foto: Mgr. David Dvořáček Nový dopravní automobil v Radňovsi Za krásného nedělního dopoledne 4. června se v Radňovsi na Žďársku odehrál mimořádný okamžik. Obec ani ne se sto obyvateli slavnostně předala JSDH Radňoves zcela nový dopravní automobil DA-L1Z MB Sprinter 4x4 v ceně 1,8 mil Kč. Předání bylo spojeno s požehnáním vozidla. V brzkých raných hodinách se na vyzdobeném hasičském cvičišti začali scházet delegace okolních sborů. Na slavnostním nástupu bylo přítomno 8 praporů a téměř čtyři desítky uniformovaných hasičů. Polní mši svatou obětovanou Za živé a zemřelé farníky z Radňovsi celebroval farář křižanovské farnosti R.D. Mgr. Bc. Václav Hejč. V úvodu mše starosta SDH Radňoves Josef Habán přivítal starosty okolních obcí, za výkonný výbor Okresního sdružení hasičů Žďár nad Sázavou Jiřího Klusáka, obchodního zástupce THT s.r.o. Polička Pavla Trnku a hasiče okrsku Heřmanov a Strážek. Na slavnost se dostavilo množství věřících z celé Heřmanovské farnosti. Liturgií doprovázela zpěvy Heřmanovská schola. Po mši proběhlo představení nového automobilu. Starosta SDH uvedl, že v roce 2016 vypsalo Ministerstvo vnitra Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a Kraj Vysočina dotaci na pořízení nových dopravních automobilů pro JPO 5. Dotace z Ministerstva vnitra činila 450 tisíc, Kraj Vysočina přispěl 300 tisíci, obec 300 tisíci a zbývající částku uhradili sponzoři a úvěr SDH. Nejvíce se o pořízení automobilu zasloužil velitel JSDH Antonín Habán. Jiří Klusák popřál, aby vozidlo jezdilo jen k reprezentaci a ne k požárům. Po projevech kněz vozidlo požehnal a pro místní i přespolní byla připravena prohlídka nového automobilu. Místní ženy napekly cukroví a byl připraven i výborný guláš. Odpoledne se konal již 23. ročník soutěže O putovní pohár SDH Radňoves v rámci Poháru tří okrsků. Soutěž v Radňovsi ovládla domácí družstva, když zvítězila v kategoriích starší žáci, ženy a muži. Pouze v kategorii mladších žáků se na první místo probojovali školáci ze Březí. Mgr. David Dvořáček

6 Hasičská vzájemná pojišťovna, a.s. oslavila na zámku v Přibyslavi 22. června 25. výročí znovuobnovení své činnosti; o úvod oslav se postaralo všech 8 regionálních poboček svými presentačními stánky, které symbolizovaly svůj kraj; pobočka Kraje Vysočina se oděla do horáckých krojů a nabízela ochutnávku produktů z brambor, které symbolizovaly zdejší kraj. foto Dr. Ivo Havlík Poslední rozloučení V sobotu 1. července jsme se rozloučili, za účasti široké veřejnosti i účasti 26 hasičů, v evangelickém kostele v Rovečném s nejstarším hasičem Žďárského okresu, možná i nejstarším hasičem Kraje Vysočina, bratrem Vlastimilem Kadlecem, členem SDH Věstín, kam vstoupil ve svých 17 letech. Narodil se a zemřel tak krátce před svými 101 narozeninami. Smutečního obřadu se za VV SH ČMS okresu Žďár n. S. br. Stanislav Kříž a br. Ladislav Fajmon. Ladislav Fajmon V sobotu 8. července se v obřadní síni v Bystřici nad Perštejnem naposledy rozloučili profesionální a dobrovolní hasiči okresu Žďár nad Sázavou s Aloisem Stehlíkem, který zemřel ve věku 75 let. Člen SDH Bystřice nad Perštejnem od , kde vykonával funkci velitele; dne nastoupil na požární stanici v Bystřici nad Perštejnem do funkce staršího požárníka v hodnosti rotný PO. Od pracoval ve funkci staršího požárníka specialisty. Od vykonával funkci velitele družstva a poté velitele stanice až do svého odchodu do starobního důchodu Dne byl povýšen do hodnosti poručíka. Hasičské činnosti věnoval všechen svůj volný čas a pro tuto práci žil. Dokud zdraví jen trochu sloužilo, chodil na stanici denně a rád. Za dobrou práci obdržel několik čestných uznání a vyznamenání, mj.: vzorný požárník II stupně, Věrnostní stužka za 30 let, Čestné uznání OSH, Za příkladnou práci, Za zásluhy. Čest jejich památce!

7 Mgr. David Dvořáček Mistrovství republiky v požárním sportu dorostu ve Zlíně. 4. a 5. července se konalo mistrovství v požárním sportu, do kterého se probojovala Kateřina Mašková z SDH Ruda. Po ubytování a slavnostním nástupu se začal běhat překážkový běh na 100 metrů. Katka hned se startovním číslem 2 v prvním rozběhu nasadila laťku tak vysoko, že ji žádná dorostenka nepřekonala. Následoval test z požární ochrany, který zvládla bezchybně. Ve středu závody pokračovaly dvojbojem. To je proskočit oknem a přenést ruční hasící přístroj na předepsané místo. V této disciplíně získala 2 místo. Celkový součet bodů za umístění byl 4 body, čímž se stala mistryní republiky v kategorii mladší dorostenky. To se ještě nikomu z SDH Ruda za 122 roků co sbor existuje, nepodařilo. JaKř Vzpomínáme 21. července uplynulo 5 let, kdy navždy odešel náš hasičský bratr Ing. Petr Beran. Jako dlouholetý funkcionář SH ČMS, byl nositelem odbornosti Hasič I. stupně a mnoha nejvyšších vyznamenání sdružení, včetně Řádu sv. Floriána. Svoje celoživotní zkušenosti, předával studentům Univerzity dobrovolného hasiče i ostatním mladým hasičům. Za tichou vzpomínku, děkuje VV OSH Žďár n/s., okrsek Dolní Rožínka a SDH Rožná.

8 Poděkování za záchranu života Starosta města Velkého Meziříčí Ing. Radovan Necid a místostarosta Josef Komínek ve čtvrtek 22. června poděkovali jménem města za květnovou pomoc při záchraně lidského života členovi jednotky SDH Netín Petru Průšovi. Jmenovaný jel na kole kolem řeky Oslavy a viděl, že se v řece něco děje. Místo přejel, ale pak se vrátil a zpozoroval, že se jedná o vážnější věc. Přímo v řece se v tu chvíli odehrával dramatický boj o lidský život. Muž, který zde chytal ryby, dostal epileptický záchvat, při kterém spadl do vody a začal tonout. Z řeky se jej pokoušel vytáhnout místní občan František Javůrek, který ovšem sám potřeboval pomoci. Petr Průša pomohl tonoucího dostat z řeky a zavolal záchrannou službu, která rybáře ošetřila a odvezla do nemocnice.

9 Prezidentská návštěva v Heřmanově Prezident ČR Miloš Zeman navštívil v pátek 30. června obec Heřmanov. Obec zvítězila v krajském kole vesnice roku. První uvítání vzácného hosta proběhlo na prostranství před kostelem zasvěceném svatému Mikuláši. Zde ho přivítala starostka obce Pavla Chadimová. Prostranství zdobili nastoupení hasiči okrsku Heřmanov ve vycházkových uniformách i v replikách historických uniforem u sochy Panny Marie Karmelské s malovanými korouhvemi. Dětský sbor Heřmánek prezidenta mile překvapil speciální písní pro jeho návštěvu. Následovalo setkání s vedením obce a pozvaných hostí v kulturním domě. Následně se přesunul na pódium před obecním úřadem, kde se na slavnostně vyzdobené návsi setkal s občany nejen Heřmanova, ale i okolních obcí. Proběhla tradiční diskuze, kdy se mohli občané zeptat na cokoliv. Prezident se podepsal do pamětní knihy obce a nezapomněl vrátit pero. Následovalo předání daru. V dárkovém koši byly místní produkty jako makové buchty, heřmanovská jeřabinka a slivovice, bylinky a vzácná heřmanovská koule. Dále obdržel publikaci o obci a další dárkové předměty. Při této příležitosti nemohli chybět ani místní dobrovolní hasiči jako čestná stráž s obecním znakem a praporečník. Na závěr setkání s občany dekoroval prezident prapor sboru pamětní stuhou. Následoval pracovní oběd s hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem na místní faře. Menu tvořila polévka s knedlíčky a kuřecí a vepřový plátek se šťouchanými bramborami, koláčky, jednohubky, chlebíčky a trubičky s krémem s dia cukrem. Po obědě následovala v zahradě farního úřadu tisková konference k ukončení třídenní návštěvy Kraje Vysočina. Nadšení místních neznalo mezí, neboť v dějinách obce to byla první hlava státu, která ji poctila svou návštěvou.

10 text Mgr. David Dvořáček, foto Velkomeziříčsko POZVÁNKA SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů ve Žďáře nad Sázavou 2 Zámek, SH ČMS okresní sdružení Žďár nad Sázavou ve spolupráci s Hasičskou vzájemnou pojišťovnou, a.s. oblastní pobočkou ve Žďáře nad Sázavou a společností Požární bezpečnost s.r.o. - hasičská a záchranářská výzbroj a výstroj se sídlem v Jihlavě za podpory Města Žďáru nad Sázavou pořádají v sobotu 9. září 2017 od hod na víceúčelové sportovní dráze u Zimního stadionu ve Žďáře nad Sázavou 14. ročník Memoriálu Jana Dřínka v požárním útoku a o putovní pohár čestného velitele sboru Karla HEROLDA Dvojstranu připravil ZEMAN Luboš, starosta OSH ČMS Žďár nad Sázavou

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 31. 7. celkem 206 událostí. Z tohoto počtu je 17 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 310

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. 2016 celkem 162 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 207 událostí. Z tohoto počtu je 19 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 5 535 000,-

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. celkem 146 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 775

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc únor HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.2. do 29. 2. celkem 108 událostí. Z tohoto počtu je 6 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 9 077 000,-

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 363 událostí. Z tohoto počtu je 29 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 528 500

Více

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů.

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. Ve dnech 27. a 28.5.2017 se uskutečnila XI. Propagační jízda hasičů. Zahájení jízdy bylo v Jáchymově v Karlovarském kraji, odkud pokračovala do Ústeckého kraje,

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 133 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 817

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení... 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 04 a dny záchranářů Pelhřimov 04 Česká speleologická společnost Součinnostní

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 139 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 250

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do 30. 6. celkem 165 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 598 000,-

Více

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16.

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. DUBNA 2016 Organizační výbor: OSH ČMS Blansko, Sadová 2, 678 15 Blansko

Více

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů zpracoval Michal Bílek Jak můžete ocenit své členy - Řídíme se Statutem čestných vyznamenání a titulů SH ČMS, který byl schválen shromážděním starostů

Více

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2018 a dny záchranářů Pelhřimov 2018 100 000,0 Kč Česká speleologická společnost Součinnostní výcviky Hasičského

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. 5. celkem 131 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 436 000,-

Více

Právní předpisy a předpisy SH ČMS

Právní předpisy a předpisy SH ČMS Právní předpisy a předpisy SH ČMS -zákon o PO a související předpisy -stanovy SH ČMS, statut vyznamenání, stejnokrojový předpis 1. Fyzická osoba je mimo jiné povinna ze zákona o PO č.133/1985 Sb.ve znění

Více

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Program jednání 1) Zpráva o činnosti OSH Ústí nad Orlicí, 2) Výsledky soutěží v roce 2013, 3) Zajištění výročních valných hromad, 5) Hlášení o činnosti sboru

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. 10. celkem 522 událostí. Z tohoto počtu je 14 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 605 000,-

Více

Zápis č. 10 z VV KSH JMK

Zápis č. 10 z VV KSH JMK Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno Zápis č. 10 z VV KSH JMK 21. 6. 2016 Přítomni: Bc. Z. Jandova, J. Gargula, I. Musil, Mgr. M.

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.10. do 31. 10. celkem 145 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 233 000,-

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 330 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 083 000,-

Více

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS Soubor předpisů SH ČMS I/3-2006 STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS I. Řádní členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v souladu se Stanovami sdružení, zákonnými předpisy a potřebami občanů,

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2013

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2013 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení 1. 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 201 a dny záchranářů Pelhřimov 201 100 00 100 00 Kynologická záchranná

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Zásahy hasičů za měsíc červenec

Zásahy hasičů za měsíc červenec Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 30. 7. celkem 209 událostí. Z tohoto počtu je 14 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 958 000,-

Více

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově zahájení: 16 30 hod. přítomni: Výkonný výbor OSH Trutnov zástupci SDH okresu

Více

Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne

Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne Zápis č. 8/2016 z pravidelného zasedání VV OSH ČMS Písek rozšířeného o členy KaRR při OSH ČMS Písek dne 29.9.2016 Přítomni: dle presenční listiny Program : 1. Zahájení 2. Kontrola usnesení z posledního

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 31. 7. celkem 224 událostí. Z tohoto počtu je 37 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 832

Více

Sbor má 104 členů 68 hasičů a 36 mladých hasičů. Z hasičů je 22 žen a 46 mužů.

Sbor má 104 členů 68 hasičů a 36 mladých hasičů. Z hasičů je 22 žen a 46 mužů. 108 Rok 2010 Rok 2010 byl rokem volebním. Proběhly volby do všech orgánů Sdružení hasičů ČMS. Také v našem sboru byl vybrán nový výbor. Stalo se tak na výroční valné hromadě 9. ledna. Výbor pracuje v tomto

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 104 událostí. Z tohoto počtu je 13 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 056

Více

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise Zápis se Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Znojmo konaného dne 23.3.2019 v 9:30hod, v Blížkovicích V 9:30 hod. všechny přítomné pozdravil a přivítal ing. Novosad, jmenovitě přivítal

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2014

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2014 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 214 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Okres (kraj) / jednotka Celkem HZS krajů JSDH obcí Počet Podíl % Počet Podíl %

Více

pod záštitou poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Marie Benešové

pod záštitou poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Marie Benešové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Ústecký kraj a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Louny Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen a celoroční činnosti

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2014

Cvičení jednotek SDH v roce 2014 Cvičení jednotek SDH v roce 2014 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán cvičení jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále

Více

Školení starostů 2019

Školení starostů 2019 Školení starostů 2019 Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Obec: zřizuje jednotku SDHO udržuje akceschopnost jednotky zabezpečuje OP členů jednotky zabezpečuje

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Zásahy hasičů za měsíc květen

Zásahy hasičů za měsíc květen Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.5. do 31. 5. celkem 137 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 128 000,-

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2015

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2015 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 215 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Okres (kraj) / jednotka Celkem JHZS krajů JSDH obcí Počet Podíl % Počet Podíl

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno. ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno. ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno ZÁPIS z VV KSH JMK 17. 9. 2015 Přítomni: Bc. Z. Jandova, I. Musil, J. Gargula, Ing. T. Letocha,

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

Velká sláva u hasičů v Malém Březně

Velká sláva u hasičů v Malém Březně Velká sláva u hasičů v Malém Březně Velkou oslavu uspořádali o víkendu hasiči v Malém Březně u příležitosti převzetí nového vozidla a otevření zmodernizované klubovny mládeže. Oba projekty výrazně podpořil

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 předložená VÝROČNÍ VALNÉ HROMADĚ SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MARŠOV U ÚPICE Vážení hosté, vážení členové sboru. Vítáme vás na Výroční valné hromadě Sboru dobrovolných hasičů

Více

NOVINKY květen 2016 Hasiči

NOVINKY květen 2016 Hasiči NOVINKY květen 2016 Hasiči Zásahy hasičů za měsíc duben HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.4. do 30. 4. celkem 103 událostí. Z tohoto počtu je 8 požárů s předběžně

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden-březen 2017

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden-březen 2017 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za leden-březen 217 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Celkem JHZS krajů JSDH obcí JHZS podniků JSDH podniků Okres (kraj) /

Více

Zásahy hasičů za měsíc červen

Zásahy hasičů za měsíc červen Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do 30. 6. celkem 273 událostí. Z tohoto počtu je 11 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 395 000,-

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2017

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 2017 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok 217 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Celkem JHZS krajů JSDH obcí JHZS podniků JSDH podniků Okres (kraj) / jednotka

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ 1. ZAHÁJENÍ p. Arnošt Urbánek (starosta SDH Předín) přivítání p. Robert Válala (ředitel Požární bezpečnosti) anketa PB o spokojenosti s firmou 2. VOLBA

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Neinvestiční dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Neinvestiční dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. 1. 2. 3. 4. neziskových organizací pomoci při Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2017 a dny záchranářů Pelhřimov 2017 Česká speleologická společnost

Více

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM Odhalení památníku starostou Ing. Jiřím Černým a generálem Ing. Jiřím Kubalou V odpoledních hodinách 30. dubna 2013, v den 68. výročí osvobození Buchlovic

Více

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

sobota 7. dubna 2018

sobota 7. dubna 2018 SH ČMS OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ JABLONEC NAD NISOU ve spolupráci s ÚZEMNÍM ODBOREM JABLONEC NAD NISOU HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO KRAJE, KRAJSKÝM ŘEDITELSTVÍM HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO

Více

Rok 2005. Vajrauch Zdeněk, Telecí

Rok 2005. Vajrauch Zdeněk, Telecí 85 Rok 2005 Rok 2005 jsme zahájili znovuobnovením tradice pořádání hasičských plesů. Z důvodu malé kapacity společenského sálu našeho obecního úřadu jsme plesy uspořádali hned dva, a to 29. ledna a 5.

Více

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok I. čtvrtletí 2018

I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok I. čtvrtletí 2018 I. Základní statistické údaje o zásahové činnosti za rok I. čtvrtletí 218 Tab. 1 Přehled počtu zásahů v okresech Zlínského kraje ZÁSAHY Celkem JHZS krajů JSDH obcí JHZS podniků JSDH podniků Okres (kraj)

Více

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí ZPRAVODAJ OSH 1/2018 březen 2018 Úvodem Vážené hasičky a hasiči, čas plyne neúprosně velmi rychle a je za námi další období výročních valných

Více

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - okres C H R U D I M Dne 9. dubna 2018 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ okresního kola družstev a jednotlivců dorostu 2018 v Třemošnici Pořadatel: SHČMS okresu Chrudim, odborná

Více

P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF. O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy v klasických disciplínách CTIF 2017)

P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF. O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy v klasických disciplínách CTIF 2017) Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje vydávají P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 26

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2013

Cvičení jednotek SDH v roce 2013 Cvičení jednotek SDH v roce 2013 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále jen DZP

Více

sobota 1. dubna 2017

sobota 1. dubna 2017 SH ČMS OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ JABLONEC NAD NISOU ve spolupráci s ÚZEMNÍM ODBOREM JABLONEC NAD NISOU HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO KRAJE, KRAJSKÝM ŘEDITELSTVÍM HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO

Více

pod záštitou primátora města Most Mgr. Jana Paparegy

pod záštitou primátora města Most Mgr. Jana Paparegy Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Ústecký kraj a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Most Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen a celoroční činnosti

Více

Zásahy hasičů za měsíc září

Zásahy hasičů za měsíc září Zásahy hasičů za měsíc září HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.9. do 30. 9. celkem 129 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 281 000,-

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2016 ze dne

Zápis z jednání Výkonného výboru SH ČMS KSH Kraje Vysočina č. 3/2016 ze dne Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska krajské sdružení Kraje Vysočina Husova 300, 582 22 Přibyslav www.dh-vysocina.cz e-mail : kvv@dh-vysocina.cz IČO 86553216, DIČ : CZ86553216 Zápis z jednání Výkonného

Více

ZÁPIS z VV KSH JMK 29. 10. 2015

ZÁPIS z VV KSH JMK 29. 10. 2015 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno ZÁPIS z VV KSH JMK 29. 10. 2015 Přítomni: Prezenční listina Omluveni: JUDr. Michal Hašek, P.

Více

Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen ročník

Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Ústecký kraj a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Teplice

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Ústecký kraj a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Teplice Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Ústecký kraj a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Teplice Organizační zabezpečení krajského kola hry Plamen a celoroční činnosti

Více

V Mladé Boleslavi proběhlo mistrovství ve vyprošťování, zvítězili hasiči z Třince

V Mladé Boleslavi proběhlo mistrovství ve vyprošťování, zvítězili hasiči z Třince V Mladé Boleslavi proběhlo mistrovství ve vyprošťování, zvítězili hasiči z Třince 15.09.2016 18:00 Ve čtvrtek 15. září se v Mladé Boleslavi uskutečnilo VIII. Mistrovství Hasičského záchranného sboru České

Více

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb

Spolupráce s obcemi. plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Spolupráce s obcemi plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb Integrovaný záchranný systém systém koordinace složek IZS při přípravě na MU a při záchranných a likvidačních

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 27. 6. 2016 15 Věc: Poskytnutí finančních dotací z Programu 2016 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu

Více

STATUT VYZNAMENÁNÍ SH ČMS II.

STATUT VYZNAMENÁNÍ SH ČMS II. Soubor předpisů I/3-2002 STATUT VYZNAMENÁNÍ I. Členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v souladu se Stanovami sdružení, zákonnými předpisy a potřebami občanů, obcí i celé společnosti vyvíjejí aktivní

Více

ZPRAVODAJ OSH. 1/2016 únor. Úvodem. Z obsahu. Nový vzhled webových stránek OSH. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí

ZPRAVODAJ OSH. 1/2016 únor. Úvodem. Z obsahu. Nový vzhled webových stránek OSH. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí ZPRAVODAJ OSH 1/2016 únor Úvodem Vážené hasičky a hasiči, dostává se Vám do rukou, resp. do monitorů, první vydání elektronického čtvrtletníku

Více

Zápis ze Shromáždění představitelů SDH okresu Svitavy konaného v Chornicích. Program zasedání: 1. Uvítání hostů

Zápis ze Shromáždění představitelů SDH okresu Svitavy konaného v Chornicích. Program zasedání: 1. Uvítání hostů Zápis ze Shromáždění představitelů SDH okresu Svitavy konaného 12.11.2011 v Chornicích Přítomni: dle mandátové komise Program zasedání: 1. Uvítání hostů 2. Schválení programu jednání 3. Schválení mandátové

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003 STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 24 I. UDÁLOSTI EVIDOVANÉ U HZS MSK V roce 24 bylo u HZS MSK *1) evidováno celkem 17 337 událostí *2), což je o 136 událostí více než za

Více

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS

STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS Soubor předpisů SH ČMS I/3 2013 STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS I. Řádní členové Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v souladu se Stanovami sdružení, zákonnými předpisy a potřebami občanů,

Více

1.DUBNA 30.ČERVNA HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE. Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje 2Q 2008

1.DUBNA 30.ČERVNA HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE. Statistický přehled událostí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje 2Q 2008 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE STATISTICKÝ PŘEHLED UDÁLOSTÍ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA OBDOBÍ : 1.DUBNA 3.ČERVNA 28 Export dat : 15. července 28 Zpracoval: por. Ing. Miroslav Kuchtík Strana

Více

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané 17. 1. 2015 v 17 00 v hostinci U Šodka 1. Zahájení, uvítání hostů, minuta ticha, program schůze Vedením schůze byl pověřen Ing. Dalibor Vlček.

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0

Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov. Č.j.: HSJI- 87-3/PE-2015 Počet listů: 2 Přílohy: 0 Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina územní odbor Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov HZSJX0037UG2 HZSJX0037UG2 prvotní identifikátor DRESÁT: Městský úřad, Městys, Obecní úřad, DDL Lukavec, Nemocnice

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 24

Více

Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok: Leden 14.1.2010 se konalo v Praze v Poslanecké sněmovně

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Kraj Pardubický Pořadatel: ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Krajského kola soutěže mladých hasičů ve hře PLAMEN 2016 - Skuteč SHČMS - KSH Pardubice, OSH Chrudim, odborná

Více

Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově

Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově Zápis z jednání VV KSH Pardubického kraje ze dne 29.3.2011 ve Svojanově Přítomni : - dle prezenční listiny ( příloha zápisu) Program jednání : 1) Zahájení, 2) Zpráva starosty KSH 3) Informace z ústředních

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresní sdružení Pelhřimov Požárnická 1240, Pelhřimov

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresní sdružení Pelhřimov Požárnická 1240, Pelhřimov Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresní sdružení Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov Propozice soutěže v disciplínách TFA OKRESNÍ KOLO TFA 2017 1. Nejvyšší orgán nejvyšším orgánem je OSH

Více

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, Mirovice

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, Mirovice Sbor dobrovolných hasičů Mirovice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Mirovice Tyršova 315, 398 06 Mirovice Zpráva o činnosti SDH Mirovice za duben, květen a červen 2018 Dne 6. dubna se Mirovičtí hasiči

Více

OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ OLOMOUC. doc. Mgr. Antonína Staňka, Ph.D.

OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ OLOMOUC. doc. Mgr. Antonína Staňka, Ph.D. OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ OLOMOUC Vás zve na 2. závod seriálu ČESKÉHO POHÁRU REBEL 2015 OLOMOUCKÝ DVOJBOJ a 100m překážek Pod záštitou Primátora statutárního města Olomouc doc. Mgr. Antonína Staňka, Ph.D.

Více

Sbor dobrovolných hasičů v Únanově Únanov IČ:

Sbor dobrovolných hasičů v Únanově Únanov IČ: Zápis z Výroční valné hromady Sboru dobrovolných hasičů v Únanově v roce 2009 Základní údaje: termín konání sobota 19. prosince 2009 od 18:00 místo konání salónek Restaurace u Molíků přítomno 31 členů

Více

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Tato soutěž má za úkol motivovat všechny sbory dobrovolných hasičů, potažmo okrsky k zvýšení své aktivity v oblasti represe, prevence, ochrany obyvatelstva, činnosti

Více

Zásahy hasičů za měsíc březen

Zásahy hasičů za měsíc březen Zásahy hasičů za měsíc březen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. března celkem 140 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 502

Více

Organizační zabezpečení

Organizační zabezpečení Č.j. OSH 18/2014 Organizační zabezpečení OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 4 konaná pod záštitou senátora senátu ČR pana ing. Miroslava Krejči a starostky obce Varvažov paní

Více

Záštitu nad celým seriálem převzal hejtman Ústeckého kraje, pan Oldřich Bubeníček.

Záštitu nad celým seriálem převzal hejtman Ústeckého kraje, pan Oldřich Bubeníček. Asi každý trénoval během měsíce září, jak se dalo, aby se ukázal ve své nejlepší formě na závěrečném pátém kole soutěže STIMAX CUP 2015. V sobotu 26. září 2015 se na stadion v Krupce sjeli jednotlivci

Více

Organizační zajištění. I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015. dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav

Organizační zajištění. I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015. dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav Organizační zajištění I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015 dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav Pořadatelem I. kola postupové soutěže je Okresní sdružení hasičů Mladá Boleslav. Soutěž

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Třebíč číslo 1 ročník 2016

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Třebíč číslo 1 ročník 2016 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Třebíč číslo 1 ročník 2016 Vážené sestry a bratři hasiči, stalo se tradicí, že se Vám v době konání Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů našeho

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 19. února 2013 Částka: 10 O B S A H : Část I. 10. Pokyn generálního ředitele

Více

Český pohár XVII. ročník seriálu závodů v běhu na 100 m s překážkami

Český pohár XVII. ročník seriálu závodů v běhu na 100 m s překážkami Český pohár 2019 XVII. ročník seriálu závodů v běhu na 100 m s překážkami Pořadatelem seriálu závodů Český pohár 2019 je Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska a jeho realizaci zajišťuje Sbor dobrovolných

Více

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ 5. - 6. září 2014 OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ Minihistorie trnovských hasičů Časté požáry vedly k zakládání Sborů dobrovolných hasičů (SDH). Roku 1898 zakládají SDH v Krašovicích, společný pro obce Trnová

Více

od Jana Theimera, český překlad zněl Městské světelné hry.

od Jana Theimera, český překlad zněl Městské světelné hry. KINO v Moravském Berouně - historie U městského kina v našem městě je známo přesné datum vzniku, a to 28. 7. 1918. Toto datum a název je zaznamenán v knize Heimatbuch für den Bezirk Bärn od Jana Theimera,

Více