Zásahy hasičů za měsíc červenec

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zásahy hasičů za měsíc červenec"

Transkript

1 Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do celkem 209 událostí. Z tohoto počtu je 14 požárů s předběžně vyčíslenou škodou ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou vyčísleny částkou ,- Kč. Při těchto požárech nedošlo ke zranění ani usmrcení osob. Mezi nejčastější události s výjezdem hasičských jednotek patří technické zásahy, konkrétně technické havárie 152 výjezdů, dále je evidováno 23 dopravních nehod, 12 výjezdů na únik nebezpečné chemické látky a 8 planých poplachů. Dne 4. července došlo k požáru lesního porostu v k.ú. Velká Bíteš. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca 2 000,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo k úmrtí ani zranění osob. Příčina vzniku požáru je v šetření HZS Kraje Vysočina a PČR. Dne 11. července došlo při sklizni k požáru slámy a obilí na poli v k.ú. Záblatí u Osové Bítýšky. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Při požáru nedošlo k úmrtí ani zranění osob. Příčinou vzniku požáru byla stanovena technická závada, přesněji cizí předmět ve stroji. Dne 18. července došlo v odpoledních hodinách k požáru slámy ve skladovací hale v k.ú. Křižanov. Požárem vznikla škoda předběžně vyčíslená částkou ve výši cca ,- Kč. Uchráněné hodnoty jsou ve výši ,- Kč. Příčinou vzniku požáru byla stanovena technická závada, přesněji cizí předmět ve stroji, který při rozdružování slámy způsobil požár.

2 por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

3 Koňky opět v Jamách Šesté závody historických koňských stříkaček s mezinárodní účastí pořádali dobrovolní hasiči z Jam v neděli 31. července. Mezi šestnáctkou sborů se objevily i dva týmy ze Slovenska DHS Kaplná a Senec. Klání započalo před polednem slavnostním nástupem s prapory. Soutěžilo se ve štafetě s jamským překvapením, které se mohlo zúčastnit 6 členů, zakončeným klasickým požárním útokem s koněspřežnou stříkačkou. Soutěžící museli při štafetě spořádat dvě vařená vajíčka, bez zapití; další soutěžící musel vypít půllitr piva jeden metr dlouhým brčkem, o něco jednodušší to měli další 3 členové štafety. Dva museli tzv. na ex pozřít půllitr piva a třetí vypít sklenici mléka. Poslední jen přerovnat pivní lahve z jedné přepravky do druhé. Pak už vyráželi na trať hasit domeček. Nebyly by to Jámy, kdyby soutěž nekomplikovalo počasí. Během odpoledne se střídalo dusné počasí a přes sportovní areál za obcí, kde se nově soutěž konala, se 2x přehnala silná letní bouřka. Přesto mnozí svůj útok provedli i za silného deště. Poněvadž proudy vody byly nekonečné, tak i vyhlášení výsledků muselo proběhnout improvizovaně. V rámci doprovodného programu byla k vidění výstava modelů leteckých modelářů. Největším lákadlem byla historická letecká bitva z roku 1915 s vystoupením trojice nejmenších hasičů SDH Jámy s hašením požáru hangáru po bombardování. Pro kluky to bylo jedno z posledních vystoupení, neboť ze svých malých replik historických uniforem už vyrostli. Celkové výsledky : muži 1. Dlouhé (1,53 min), 2. Veselíčko (2,06 min), 3. Jámy (2,20 min); ženy 1. Jámy.

4 Text a foto: David Dvořáček Sraz historické hasičské techniky v Oslavanech sobota 10. záři zámecký park V. sraz hasičské historické techniky a I. setkání hasičských sběratelů Setkání proběhne v rámci XVII. Oslavanských historických slavností a Dny kulturního dědictví; slavnosti jsou připomínkou příjezdu krále Přemysla Otakara I. a královny Konstancie do Oslavan během vysvěcení ženského cisterciáckého kláštera Údolí sv. Marie v roce Z oslav výročí sborů 80 let Kuklík V sobotu 11. června se v sále hasičské zbrojnice v Kuklíku konala slavnostní valná hromada při příležitosti 80. výročí založení sboru. O týden později 18. června se u hasičské zbrojnice konal program pro veřejnost; oslava započala úderem 16. hodiny slavnostním nástupem dvaceti spřátelených sborů a všechny přítomné přivítal starosta obce Ing. Radek Regent. Náměstek starosty sboru Vladimír Peňáz přednesl zprávu o historii a současnosti sboru. Následovala zdravice hostů, kterou za všechny pro horké počasí přednesl náměstek starosty SH ČMS a krajský starosta Jan Slámečka. Na připomínku tohoto významného dne starosta obce dekoroval slavnostní prapor sboru pamětní stuhou a hasičům předal sponzorský dar - automatický externí defibrilátor Philips. Tímto zvýšil možnost účinného zásahu v odlehlých koutech Českomoravské Vysočiny, kde v zimních měsících jsou složité dopravní možnosti. Předposledním bodem oficiálního programu bylo přijetí nových 19 členů sboru. Pro diváky byl připraven i bohatý doprovodný program. Zasloužený potlesk sklidili mladí hasiči SDH Kuklík, kteří předvedli zásah s příběhem o požáru domu. Dále vystoupila taneční skupina

5 s neobvyklým názvem Neprůstřelní řízci s bramborovým salátem ze Žďáru nad Sázavou. Nechyběl ani oblíbený kvíz, v němž zvítězili hasiči z SDH Studnice. Jejich hostem byl Daniel Pantie z Mosambiku, který se v hasičské uniformě účastní cvičení a akcí sboru. Celý průběh oslav konaný na výletišti zaštítilo nádherné letní počasí a umocnilo tak prožitek z dobře připravené akce. Průběh slavnostního odpoledne sledoval velký počet místních občanů. Akci podpořil Kraj Vysočina a obec Kuklík. foto Tomáš Marek 80 let Kochánov V sobotu 2. července oslavil SDH Kochánov 80. výročí své existence. Celý program oslav začal bohoslužbou v kapli sv. Cyrila a Metoděje na návsi, kterou sloužil R.D. Mgr. Blažej Hejtmánek, spirituál na Biskupském gymnáziu v Brně a farář z Netína. Hodinu po obědě proběhl slavnostní nástup u hasičské zbrojnice. V čele průvodu šli hasiči se slavnostními prapory, dále hasiči ve vycházkových i v historických uniformách a následované zástupem veřejnosti na výletiště. Tam starosta sboru Stanislav Sojka přivítal hosty a všechny zástupce okolních sborů z okrsku Měřín a zástupce sboru ze sousedních Laviček. Po minutě ticha za zemřelé členy sboru následovaly projevy. Po projevech byla předána zasloužilým členům čestná uznání a pamětní listy. Následovaly ukázky hašení za pomocí ručních stříkaček hasičských sborů Lavičky, Blízkov a Černá. Dále pokračoval program ukázkami požárních útoků v podání domácích družstev. Jako první si odbylo svoji premiéru družstvo přípravky, po nich mladší žáci a starší žáci. Pro diváky byly připraveny i ukázky útoků žen a mužů. V rámci doprovodného programu předvedl pan Augustin výcvik dravců. Celý odpolední program doprovázela dechová hudba Ladislava Prudíka.

6 foto Ing. Stanislav Sojka 80 let Mostiště Velkým dnem pro dobrovolné hasiče z Mostišť byla sobota 16. července, kdy se po celý den slavilo 80. výročí založení sboru. V ranních hodinách mířil zástup hostů ke kulturnímu domu. V 9 hodin se vypravil průvod do starobylého kostelíka sv. Marka na Krásné Hoře, kde byla sloužena mše svatá za hasiče. V čele průvodu byl nesen nový prapor sboru, následovaný dechovou kapelou Toufaranka z Rudíkova, zástupci samosprávy, následovaný početným zástupem dětí, hasiček a hasičů v soutěžních, pracovních, vycházkových i historických uniformách. Průvod uzavírali občané obce a hasičská technika. Slavnostní bohoslužbu spojenou s žehnáním praporu sloužil velkomeziříčský děkan R.D. Mgr. Pavel Šenkyřík. V odpoledních hodinách se vypravil průvod od kulturního domu do sportovního areálu. Po slavnostním nástupu zúčastněných sborů a úvodním proslovu starosty SDH a současně starosty místní části Bc. Miroslava Mejzlíka proběhlo předání vyznamenání a ocenění zasloužilým členům sboru za vykonanou práci. Na hřišti byla pro diváky připravená hasičská technika profesionálních a dobrovolných sborů a k vidění byly ukázky požárního útoku; psovodi PČR předvedli výcvik služebních psů a zadržení nebezpečného pachatele. Ve stanu byla připravena výstava hasičských uniforem, medailí, sekyrek a přileb, dále výstava Prezidenti a jejich bankovky Miroslava Homoly z SDH Lavičky. Ve večerních hodinách pokračovala společenská zábava s kapelou Rámus Rock.

7

8 110 let Maršovice V pátek 17. června se uskutečnila slavnostní valná hromada, při které byli oceněni zasloužilí členové sboru. Starosta Krajského sdružení hasičů Jan Slámečka předal sboru Čestné uznání a medaili sv. Floriána. V sobotu 25. června oslavil SDH Maršovice 110 let své činnosti. Od 15 hodin probíhalo vítání spřátelených sborů na malebné návsi u kapličky sv. Máří Magdaleny a hasičské zbrojnice z roku Následovaly slavnostní projevy a pochod obcí. Nejprve byl nesen historický prapor sboru, který byl v loňském roce požehnán. Za ním šla vlajková četa s prapory zúčastněných sborů, následovaná dlouhým zástupem hasičů a hasiček. Do kroku jim hrála dechová hudba Bobrůvanka. Na hřišti proběhly ukázky činnosti domácích mladých hasičů mladších a starších žáků. Program zpestřilo vystoupení aerobic teamu DDM Nové Město na Moravě; zástupci firmy THT Polička předvedli modely hasičských Tater 815/7 a u obecního domu byla připravena výstava digitálních leteckých fotografií Martina Drápalíka s názvem Letem světem Novoměstskem (fotografie pořizuje na padákovém kluzáku). Slavnost ukončila večerní taneční zábava s Duo Kazan. 120 let Bory Dobrovolní hasiči v Borech oslavili o víkendu července 120. výročí založení sboru. V pátek proběhla slavnostní schůze a při této příležitosti zasloužilí členové z rukou náměstků starosty OSH Žďár nad Sázavou Miroslava Jágrika a Antonína Teplého, starosty SDH Bory Ondřeje Zikmunda a velitele Františka Zikmunda převzali čestná uznání, medaile i věrnostní stužky; několika členům byl udělen Řád svatého Floriána; slavnostní prapor sboru z roku 2006 pořízený při 110. výročí založení, byl dekorován pamětní stuhou. Hlavním slavnostním dnem pro širokou veřejnost byla neděle 24. července. V dopoledních hodinách se vypravil průvod do Hornoborského kostela sv. Martina, kde byla sloužena slavnostní mše svatá obětovaná Za hasiče. Během mše svaté proběhlo rozloučení s farním vikářem Jaroslavem Sojkou. Následně se průvod hasičů a zástupu věřících vypravil před hasičkou zbrojnici, kde byly požehnány dva nové požární přívěsy. Odpolední program započal vítáním

9 hasičských sborů a hostů před obecním úřadem. Následoval průvod ke kostelu sv. Jiljí, k pomníku obětí 2. světové války v Dolních Borech, kde proběhla pietní vzpomínka za zemřelé hasiče a oběti světových válek s položením věnce. Další část oslav probíhala ve sportovním areálu, kde se uskutečnila soutěž hasičských sborů v požárním útoku; protože hodnotícími kritérii vedle rychlosti byla i celková estetika při provedení útoku, nápaditost a originalita, zvítězili starší muži z Borů, a to právě díky originalitě namísto požární stříkačky závodili s plovoucím čerpadlem. Pro přítomné byl vystavený hasičský automobil Laurin & Klement SDH Krásněves. Závěrem odpoledne proběhlo předání pamětních listů. foto Josef Večerka

10 Žehnání obecních symbolů V neděli 26. června proběhla v obci Radenice tradiční Antonínská pouť; ta letošní byla výjimečná. Při bohoslužbě před slavnostně vyzdobenou kapličkou sv. Antonína Paduánského na návsi požehnal velkomeziříčský děkan R.D. Mgr. Pavel Šenkyřík nové obecní symboly znak a vlajku. Dále byl požehnán prapor sboru dobrovolných hasičů. Slavnost započala průvodem obcí za doprovodu dechové hudby k pomníku padlých, kde starosta obce Josef Sýkora položil kytici k uctění památky obětí válek. Obecní znak byl udělen Poslaneckou sněmovnou 24. února Autorem nových obecních symbolů je heraldik Jan Tejkal. foto Josef Večerka zpracováno dle příspěvků Davida Dvořáčka P O Z V Á N K A SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů ve Žďáře nad Sázavou 2 Zámek, SH ČMS okresní sdružení Žďár nad Sázavou ve spolupráci s Hasičskou vzájemnou pojišťovnou, a.s. oblastní pobočkou ve Žďáře nad Sázavou a společností Požární bezpečnost s.r.o. - hasičská a záchranářská výzbroj a výstroj se sídlem v Jihlavě za sponzorské podpory marketingového partnera pivovaru REBEL a Města Žďáru nad Sázavou pořádají v rámci oslav 130. výročí založení hasičského sboru v sobotu 10. září 2016 od hod na víceúčelové sportovní dráze (SPORTIS příspěvková organizace města) u Zimního stadionu ve Žďáře nad Sázavou 13. ročník Memoriálu Jana Dřínka v požárním útoku a o putovní pohár čestného velitele sboru Karla HEROLDA Soutěží se v disciplíně požární útok klasika (propozice v plném rozsahu na odkaz soutěže); vítězem putovního poháru Karla Herolda se stane družstvo bez ohledu na kategorii s největším věkovým průměrem a podmínkou, že musí dokončit požární útok.

11 Program : do hod příjezd soutěžních družstev, presentace nástup družstev, slavnostní zahájení plnění disciplíny v požárním útoku (muži, ženy) přátelské setkání hostů doprovodný program DAN MORAVSKÝ (zpívající hasič) po celé odpoledne skákací hrad pro děti hod vyhlášení výsledků, předání cen od sponzorů a pohárů foto Ivo Havlík Do druhé poloviny vstoupila 13. srpna v Herolticích Žďárská hasičská liga 2016; na Žďársko se vrací do Jabloňova, dalšími zastávkami je Katov (28.8.), Maršovice (3.9.), Lhotky (11.9.) a poslední závod se běží 17. září ve Stanovištích. Dvojstranu připravil Luboš Zeman, starosta OSH

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 31. 7. celkem 206 událostí. Z tohoto počtu je 17 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 310

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 330 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 083 000,-

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 207 událostí. Z tohoto počtu je 19 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 5 535 000,-

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. celkem 146 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 775

Více

Zásahy hasičů za měsíc prosinec

Zásahy hasičů za měsíc prosinec Zásahy hasičů za měsíc prosinec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.12. do 31. 12. 2016 celkem 162 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc srpen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.8. do 31. 8. celkem 363 událostí. Z tohoto počtu je 29 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 2 528 500

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 139 událostí. Z tohoto počtu je 7 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 250

Více

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů.

IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. IX. propagační jízda dobrovolných hasičů. Ve dnech 27. a 28.5.2017 se uskutečnila XI. Propagační jízda hasičů. Zahájení jízdy bylo v Jáchymově v Karlovarském kraji, odkud pokračovala do Ústeckého kraje,

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červenec HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.7. do 31. 7. celkem 224 událostí. Z tohoto počtu je 37 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 832

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc únor HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.2. do 29. 2. celkem 108 událostí. Z tohoto počtu je 6 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 9 077 000,-

Více

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16.

HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. HASIČSKÝ DEN SETKÁNÍ HASIČŮ, TECHNIKY A POŽÁRNÍCH AUTOMOBILŮ OD ZRODU HASIČSTVA V ČESKÝCH ZEMÍ BOSKOVICE - MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 16. DUBNA 2016 Organizační výbor: OSH ČMS Blansko, Sadová 2, 678 15 Blansko

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do 30. 6. celkem 165 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 1 598 000,-

Více

Zásahy hasičů za měsíc září

Zásahy hasičů za měsíc září Zásahy hasičů za měsíc září HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.9. do 30. 9. celkem 129 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 281 000,-

Více

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ 5. - 6. září 2014 OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ Minihistorie trnovských hasičů Časté požáry vedly k zakládání Sborů dobrovolných hasičů (SDH). Roku 1898 zakládají SDH v Krašovicích, společný pro obce Trnová

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 133 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 817

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.10. do 31. 10. celkem 145 událostí. Z tohoto počtu je 10 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 233 000,-

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - - Okresní sdružení hasičů OSTRAVA město ve spolupráci s HZS MSK

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - - Okresní sdružení hasičů OSTRAVA město ve spolupráci s HZS MSK Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - - Okresní sdružení hasičů OSTRAVA město ve spolupráci s HZS MSK ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ OKRESNÍHO KOLA družstev sborů dobrovolných hasičů SH ČMS v požárním sportu

Více

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

Sbor má 104 členů 68 hasičů a 36 mladých hasičů. Z hasičů je 22 žen a 46 mužů.

Sbor má 104 členů 68 hasičů a 36 mladých hasičů. Z hasičů je 22 žen a 46 mužů. 108 Rok 2010 Rok 2010 byl rokem volebním. Proběhly volby do všech orgánů Sdružení hasičů ČMS. Také v našem sboru byl vybrán nový výbor. Stalo se tak na výroční valné hromadě 9. ledna. Výbor pracuje v tomto

Více

Zásahy hasičů za měsíc květen

Zásahy hasičů za měsíc květen Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.5. do 31. 5. celkem 137 událostí. Z tohoto počtu je 15 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 128 000,-

Více

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009

2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 2. kapitola: přehled událostí v roce 2009 Leden 3. ledna se v sokolovně konalo představení morkovských ochotníků. Šlo o hru Tři v tom od Jaroslava Vostrého. Účast byla vysoká a návštěvníci byli velmi spokojeni.

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Sváteční dny ve znamení oslav 125. výročí založení SDH Níhov Zásahy hasičů za měsíc květen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. 5. celkem 131 událostí. Z tohoto počtu je 12 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 436 000,-

Více

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka

Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané v v hostinci U Šodka Zápis z volební výroční valné hromady SDH Vratimov Konané 17. 1. 2015 v 17 00 v hostinci U Šodka 1. Zahájení, uvítání hostů, minuta ticha, program schůze Vedením schůze byl pověřen Ing. Dalibor Vlček.

Více

Vzpomínka na události roku 1938 v Lužických horách

Vzpomínka na události roku 1938 v Lužických horách Vzpomínka na události roku 1938 v Lužických horách Osmé výročí odhalení Pomníku československých hraničářů na hraničním přechodu Dolní Světlá Waltersdorf 1. října 2011 1/5 V sobotu 1. října 2011 se v Dolní

Více

P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF. O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy v klasických disciplínách CTIF 2017)

P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF. O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy v klasických disciplínách CTIF 2017) Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje vydávají P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany v Zahořanech 25.1.2014 Program: 1) Zahájení: p. Dolejš 2) Volba návrhové komise p. Dolejš 3) Zpráva o činnosti okrsku p. Dolejš 4) Zpráva velitele okrsku

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Kraj Pardubický Pořadatel: ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Krajského kola soutěže mladých hasičů ve hře PLAMEN 2016 - Skuteč SHČMS - KSH Pardubice, OSH Chrudim, odborná

Více

Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen ročník

Organizační zabezpečení okresního kola hry Plamen ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne

Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne Zápis z jednání Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice ze dne 20. 5. 2019 Porada Okresní odborné rady soutěží SH ČMS okresu České Budějovice (dále jen OORS) byla svolána na den 20.

Více

HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV.

HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV. HASIČSKÉ SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU, KTERÝCH SE V ROCE 2012 ZÚČASNILI HASIČI A HASIČKY Z SDH KYJOV. V roce 2012 se za SDH Kyjov v hasičských soutěžích v požárním útoku účastnili: Za ŽENY: Brožová Veronika,

Více

SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH

SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH S M Ě R N I C E SH ČMS OKRESNÍHO SDRUŽENÍ HASIČŮ PLZEŇ - JIH Ročník: 2018 V Jarově dne 10. března 2018 Částka: 2 O B S A H: Část I. 1. Směrnice SH ČMS Okresního sdružení hasičů Plzeň - jih ze dne 10. 03.

Více

Informace o činnosti duben 2015

Informace o činnosti duben 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti duben 2015 24. března 2015 v 16:07 hodin Jednotka SDH Mirovice vyjela s CAS 32 Tatra 815 k technické pomoci do Husovy

Více

Sbor dobrovolných hasičů v Únanově Únanov IČ:

Sbor dobrovolných hasičů v Únanově Únanov IČ: Zápis z Výroční valné hromady Sboru dobrovolných hasičů v Únanově v roce 2009 Základní údaje: termín konání sobota 19. prosince 2009 od 18:00 místo konání salónek Restaurace u Molíků přítomno 31 členů

Více

PROPOZICE SOUTĚŽE NOČNÍ HLÍDKA 2014

PROPOZICE SOUTĚŽE NOČNÍ HLÍDKA 2014 PROPOZICE SOUTĚŽE NOČNÍ HLÍDKA 2014 SDH Březiny ve spolupráci s SDH Krásné, Daňkovice, Spělkov, Sněžné, Milovy a Křižánky, pořádají 1. ročník brutální noční soutěže hasičských družstev 1+5 Noční Hlídka.

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2014

Cvičení jednotek SDH v roce 2014 Cvičení jednotek SDH v roce 2014 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán cvičení jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník

Organizační zabezpečení okresního kola soutěže dorostu ročník Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresu Žďár nad Sázavou; kraj Vysočina Žďár nad Sázavou 3, Komenského 1, PSČ 591 01; tel. 566 621 139 e-mail: zdar@hvp.cz; www.dh-vysocina.cz IČ 488 996 15 DIČ CZ-488

Více

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na

Informace k organizačnímu zajištění soutěží mladých hasičů OSH Šumperk jsou k dispozici také na Věc: Organizační zajištění okresního kola Celostátní hry PLAMEN 2015/2016 Odborná rada mládeže OSH Šumperk vyhlašuje 43. ročník Celostátní hry PLAMEN pro mladé hasiče na okrese Šumperk. Soutěž bude probíhat

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003

STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 2004. rok 2003 STATISTICKÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH v Moravskoslezském kraji za ROK 24 I. UDÁLOSTI EVIDOVANÉ U HZS MSK V roce 24 bylo u HZS MSK *1) evidováno celkem 17 337 událostí *2), což je o 136 událostí více než za

Více

Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži

Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v klasické soutěži Pořadatel soutěže: Sbor dobrovolných hasičů Dobřany Datum konání soutěže: 7. září 2019 Místa konání: areál Kynologického klubu Dobřany

Více

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise

1. Zahájení, schválení programu jednání 2. Volba návrhové komise Zápis se Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Znojmo konaného dne 23.3.2019 v 9:30hod, v Blížkovicích V 9:30 hod. všechny přítomné pozdravil a přivítal ing. Novosad, jmenovitě přivítal

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

sobota 1. dubna 2017

sobota 1. dubna 2017 SH ČMS OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ JABLONEC NAD NISOU ve spolupráci s ÚZEMNÍM ODBOREM JABLONEC NAD NISOU HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO KRAJE, KRAJSKÝM ŘEDITELSTVÍM HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO

Více

Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do celkem 227 událostí.

Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do celkem 227 událostí. Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do 30.6. celkem 227 událostí. Z tohoto počtu je 20 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 330 000,-

Více

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S.

por. Ing. Tomáš POUL, HZS Kraje Vysočina ÚO Žďár n. S. Zásahy hasičů za měsíc říjen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1. do 31. 10. celkem 522 událostí. Z tohoto počtu je 14 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 605 000,-

Více

Akce se koná pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. SDH Březiny ve spolupráci s SDH Krásné, Daňkovice, Spělkov, Sněžné, Milovy, Křižánky, Kuklík a Pustá Rybná, Vás srdečně zve na 2. ročník brutální noční soutěže hasičských družstev 1+5 Soutěž se koná v

Více

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2018 a dny záchranářů Pelhřimov 2018 100 000,0 Kč Česká speleologická společnost Součinnostní výcviky Hasičského

Více

Právní předpisy a předpisy SH ČMS

Právní předpisy a předpisy SH ČMS Právní předpisy a předpisy SH ČMS -zákon o PO a související předpisy -stanovy SH ČMS, statut vyznamenání, stejnokrojový předpis 1. Fyzická osoba je mimo jiné povinna ze zákona o PO č.133/1985 Sb.ve znění

Více

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever

Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Soutěž o čestnou standartu OSH Plzeň sever Tato soutěž má za úkol motivovat všechny sbory dobrovolných hasičů, potažmo okrsky k zvýšení své aktivity v oblasti represe, prevence, ochrany obyvatelstva, činnosti

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů OSTRAVA - město

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů OSTRAVA - město Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů OSTRAVA - město ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ OKRESNÍHO KOLA družstev sborů dobrovolných hasičů SH ČMS v požárním sportu 2012 1. Pořadatelem Okresního

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2013 4. 1. 2014 Vážení bratři hasiči, vážení hosté. Dovolte, abych Vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2013. K dnešnímu dni má náš sbor 45 členů.

Více

Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2019.

Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2019. Organizační zabezpečení krajského kola v požárním sportu mužů a žen v roce 2019. Pořadatel Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 předložená VÝROČNÍ VALNÉ HROMADĚ SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MARŠOV U ÚPICE Vážení hosté, vážení členové sboru. Vítáme vás na Výroční valné hromadě Sboru dobrovolných hasičů

Více

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM Odhalení památníku starostou Ing. Jiřím Černým a generálem Ing. Jiřím Kubalou V odpoledních hodinách 30. dubna 2013, v den 68. výročí osvobození Buchlovic

Více

Název akce/projektu. Termín akce/ realizace. Žadatel

Název akce/projektu. Termín akce/ realizace. Žadatel Žadatel hasičů Třeština 64094201 Třeština 123 78973 Třeština hasičů Skorošice Název akce/ Popis akce/ Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl Pohárová soutěž mladých hasičů 24.6.2016, Třeštinská

Více

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014

Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Zpráva o činnosti ORV OSH Pardubice za rok 2014 Vážená paní starostko Okresního sdružení, vážení hosté. Vážení zástupci jednotlivých sborů našeho okresu. Dovolte mi, abych Vás ve stručnosti seznámil s

Více

19. ročník NÁRODOPISNÝCH

19. ročník NÁRODOPISNÝCH DĚDINA NA POMEZÍ HANÁCKÉHO SLOVÁCKA A BRNĚNSKA OBEC TĚŠANY TĚŠANY www.outesany.cz Obec Těšany 19. ročník NÁRODOPISNÝCH 1.-3. 9. 2017 Představení tradičních řemesel Vystoupení folklorních souborů a cimbálové

Více

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl

Popis akce/projektu. Účel použití dotace na akci/projekt a jeho cíl 111 1 SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané 12. ročník soutěže hasičské všestrannosti O hanáckó sekyrko a prezentace techniky a dovedností pro veřejnost Jakubské náměstí 552 79841 Kostelec

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2015 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Čtvrtek 1. ledna 2015 Pátek 9. ledna 2015, Indoor golf GCMA Zimní turnaj v patování 1.kolo Sobota

Více

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ 470 05 581 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s., zapsaný ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, v oddílu

Více

10. ročník. Soutěž v netradičním požárním útoku o putovní pohár starostky města Přelouče (o pohár muži a ženy) Všeobecná ustanovení

10. ročník. Soutěž v netradičním požárním útoku o putovní pohár starostky města Přelouče (o pohár muži a ženy) Všeobecná ustanovení 10. ročník Soutěž v požárním útoku o putovní pohár ředitele TEPOSTOP, spol. s.r.o. (o pohár starší a mladší žáci, přípravka formou libovolných ukázek) a součástí soutěže Prezidentské kolo v požárním sportu

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Okrsek xxx Okresní sdružení hasičů XXX Krajské sdružení hasičů XXX. Vzorové PROPOZICE

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Okrsek xxx Okresní sdružení hasičů XXX Krajské sdružení hasičů XXX. Vzorové PROPOZICE Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okrsek xxx Okresní sdružení hasičů XXX Krajské sdružení hasičů XXX Vzorové PROPOZICE OKRSKOVÉHO/OKRESNÍHO/KRAJSKÉHO KOLA, MISTROVSTVÍ ČR družstev Sborů dobrovolných

Více

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ

ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - okres C H R U D I M Dne 9. dubna 2018 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ okresního kola družstev a jednotlivců dorostu 2018 v Třemošnici Pořadatel: SHČMS okresu Chrudim, odborná

Více

Organizační zabezpečení

Organizační zabezpečení Č.j. OSH 18/2014 Organizační zabezpečení OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 4 konaná pod záštitou senátora senátu ČR pana ing. Miroslava Krejči a starostky obce Varvažov paní

Více

Zásahy hasičů za měsíc listopad

Zásahy hasičů za měsíc listopad Zásahy hasičů za měsíc listopad HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.11. do 30. 11. celkem 104 událostí. Z tohoto počtu je 13 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 3 056

Více

Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v požárním sportu

Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v požárním sportu Organizační zabezpečení hasičské soutěže I. kola v požárním sportu Pořadatel soutěže: Sbor dobrovolných hasičů Přeštice POZOR ZMĚNA Datum konání soutěže: 19. května 2019 Místa konání: areál Základní školy

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN A SOUTĚŽE DOROSTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Královéhradeckého kraje a Okresním sdružením hasičů Čech, Moravy

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

Zápis č. 10 z VV KSH JMK

Zápis č. 10 z VV KSH JMK Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Krajské sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zubatého 1, 614 00 Brno Zápis č. 10 z VV KSH JMK 21. 6. 2016 Přítomni: Bc. Z. Jandova, J. Gargula, I. Musil, Mgr. M.

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření JSDH Popůvky za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření JSDH Popůvky za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření JSDH Popůvky za rok 2014 Pro rok 2014 byly stanoveny tyto hlavní úkoly: 1. Zabezpečovat průběžné plnění práce sboru na rok 2014. 2. Podílet se na zabezpečování akceschopnosti

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA SOUTĚŽE DOROSTU PARDUBICKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA SOUTĚŽE DOROSTU PARDUBICKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA SOUTĚŽE DOROSTU PARDUBICKÉHO KRAJE 2011 Pořadatel Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů ČMS

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Schůze 1/ ORV OSH Ústí nad Orlicí. konaná dne 14. dubna 2015 od 15:00 hodin v Ústí nad Orlicí.

Schůze 1/ ORV OSH Ústí nad Orlicí. konaná dne 14. dubna 2015 od 15:00 hodin v Ústí nad Orlicí. Schůze 1/2015 - ORV OSH Ústí nad Orlicí konaná dne 14. dubna 2015 od 15:00 hodin v Ústí nad Orlicí. Přítomní členové Odborné rady velitelů: Kubík Jiří - vedoucí ORV ANO, Beneš Miloš - člen ORV omluven,

Více

Zásahy hasičů za měsíc červen

Zásahy hasičů za měsíc červen Zásahy hasičů za měsíc červen HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.6. do 30. 6. celkem 273 událostí. Z tohoto počtu je 11 požárů s předběžně vyčíslenou škodou 395 000,-

Více

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek

Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek Ocenění a vyznamenání členů a Sborů dobrovolných hasičů zpracoval Michal Bílek Jak můžete ocenit své členy - Řídíme se Statutem čestných vyznamenání a titulů SH ČMS, který byl schválen shromážděním starostů

Více

Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012

Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012 Zápis z Valné výroční hromady SDH Ohrobec 2012 Místo konání 21.1.2012 Restaurace U Trojánků Přítomni: S. Balík, F. Hatle, F. Kolář, L. Kolář ml., F. Král, O. Křehlík, M. Machata, J. Pikous, V. Plíhal,

Více

NOVINKY květen 2016 Hasiči

NOVINKY květen 2016 Hasiči NOVINKY květen 2016 Hasiči Zásahy hasičů za měsíc duben HZS Kraje Vysočina, územní odbor Žďár nad Sázavou eviduje v období od 1.4. do 30. 4. celkem 103 událostí. Z tohoto počtu je 8 požárů s předběžně

Více

Havlíčkobrodské stovkování

Havlíčkobrodské stovkování Havlíčkobrodské stovkování SOUTĚŽ V BĚHU NA 100 M PŘEKÁŽEK JEDNOTLIVCŮ V KATEGORIÍCH DOROSTENCŮ, DOSPĚLÝCH A VETERÁNŮ Pořadatel : Okresní sdružení hasičů Havlíčkův Brod Okresní odborná rada represe Okresní

Více

Cvičení jednotek SDH v roce 2013

Cvičení jednotek SDH v roce 2013 Cvičení jednotek SDH v roce 2013 (okres Strakonice JPO III a JPO V) Schvaluje:... starostka OSH Strakonice Plán jednotek 1. Dokumentace zdolávání požárů Operativní karta a Operativní plán (dále jen DZP

Více

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí

ZPRAVODAJ OSH. 1/2018 březen Úvodem. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí ZPRAVODAJ OSH 1/2018 březen 2018 Úvodem Vážené hasičky a hasiči, čas plyne neúprosně velmi rychle a je za námi další období výročních valných

Více

Organizační zajištění. I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015. dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav

Organizační zajištění. I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015. dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav Organizační zajištění I. kola postupové soutěže v požárním sportu v roce 2015 dobrovolných hasičů OSH Mladá Boleslav Pořadatelem I. kola postupové soutěže je Okresní sdružení hasičů Mladá Boleslav. Soutěž

Více

Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok: Leden 14.1.2010 se konalo v Praze v Poslanecké sněmovně

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení... 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 04 a dny záchranářů Pelhřimov 04 Česká speleologická společnost Součinnostní

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ okresního kola hry Plamen 2017/2018 Konaného pod záštitou senátora PČR Mgr. Jaroslava Větrovského Pořadatel: SH ČMS Okresní sdružení hasičů Tábor SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů

Více

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013

Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Jednání starostů SDH po obvodech 4. 11. 2013 Program jednání 1) Zpráva o činnosti OSH Ústí nad Orlicí, 2) Výsledky soutěží v roce 2013, 3) Zajištění výročních valných hromad, 5) Hlášení o činnosti sboru

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresní sdružení Pelhřimov Požárnická 1240, Pelhřimov

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresní sdružení Pelhřimov Požárnická 1240, Pelhřimov Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okresní sdružení Pelhřimov Požárnická 1240, 393 01 Pelhřimov Propozice soutěže v disciplínách TFA OKRESNÍ KOLO TFA 2017 1. Nejvyšší orgán nejvyšším orgánem je OSH

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

EXTRALIGA HVP v požárním útoku

EXTRALIGA HVP v požárním útoku EXTRALIGA HVP v požárním útoku Benešovský pohár 24. srpna 2014 Benešov u Semil Podolí Sbor dobrovolných hasičů Benešov u Semil pořádá v neděli 24. srpna 2014 soutěž mužů a žen v požárním sportu o Benešovský

Více

Podpořené projekty splňující podmínky Programu

Podpořené projekty splňující podmínky Programu % % % 8,,, 9,, 9, % % % Hodnotící formulář - tabulka projektů Číslo a název oblasti podpory, programu: č. oblast podpory Požární ochrana, program č.. Podpora Sdružení Čech, Moravy a Slezska Libereckého

Více

MINISTERSTVEM VNITRA - GENERÁLNÍM ŘEDITELSTVÍM HZS ČR a SDRUŽENÍM HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA POŘÁDAJÍ

MINISTERSTVEM VNITRA - GENERÁLNÍM ŘEDITELSTVÍM HZS ČR a SDRUŽENÍM HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA POŘÁDAJÍ SH ČMS OKRESNÍ SDRUŽENÍ HASIČŮ JABLONEC NAD NISOU ve spolupráci s ÚZEMNÍM ODBOREM JABLONEC NAD NISOU HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO KRAJE, KRAJSKÝM ŘEDITELSTVÍM HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU LIBERECKÉHO

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA Obec Rosička se nachází 9 km jihozápadně od okresního města Žďáru nad Sázavou. První písemná zmínka o Rosičce pochází z roku 1356, kdy patřila k panství Polná. Obec byla

Více

Program na podporu dobrovolných hasičů v roce 2018

Program na podporu dobrovolných hasičů v roce 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Jablunkov Metylovice Stará Ves nad Ondřejnicí Mniší Paskov Horní Lomná Jablunkov Pobočný spolek 65494482 Pobočný spolek 64121976 Pořízení vybavení pro zabezpečení nově vznikajícího

Více