Za Teplice... jaké jsme znali

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Za Teplice... jaké jsme znali"

Transkript

1 září ročník zdarma 9 9 Za Teplice... jaké jsme znali koalice Patriotů České republiky a ČHNJ Cíl jediný, za Teplice krásnější, zelenější, čisté a bezpečnější. Co však nelze slíbit a hlavně splnit? Vrátit Teplicím bývalý lesk Malé Paříže. To je ta vzdálenější podoba Teplic, jakou znali dříve narození a na jejíž devastaci se podepsala předchozí doba. Po roce kdy za dobou společenské ZMĚNY následovala doba likvidace teplického průmyslu. Došlo na likvidaci: Bonexu, Sometu, Ezetu, Krušnohorských a Teplických strojíren a nelze ve výčtu opomenout ani likvidaci Teplických jatek a mlékárny. A pokud s námi bude souhlasit dlouholetý starosta pan Kubera... stalo se tak vždy za vlády ODS!! A co do takovéhoto výčtu připomenout starší generaci i bývalá místa tance a zábavy? Co si tak zavzpomínat na Felix bar, Vyhlídku, Hotel de Saxe, Lipák, Waršavu či Pramen....samozřejmě, že k místům tance a zábavy patřilo i teplické Divadlo. ANO, Teplice byly kdysi nejen městem lázeňství, průmyslu, ale i zábavy..., té která v Teplicích pro starší generaci naprosto...u h y n u l a. Zato dobře se daří teplickým hernám, které se množí jako houby po dešti. Samozřejmě naplněné prapodivnými individui, jež nepatří k těm, kdo se chtějí živit prací. Pravdou však je a pravdou zůstává, jak říkají Patrioti ČR, že vzpomínky důchodcům nemůže vzít ani současná hnusná a antisociální nespravedlivá doba!!!

2 TREFA STRANA 2 Další otázkou, kterou by se po říjnových volbách měla teplická radnice zabývat, je zajištění... určité kapacity sociálního bydlení. Jak známo, stalo se, že již v samém počátku změny sociálně hospodářského systému,a to hned po devadesátých letech, se... teplická radnice začala zbavovat veškerého bytového fondu, a to ve prospěch různých spekulantů... v nově se tvořících bytových družstvech. A bylo to družstvo Krušnohor, které jako prvé získalo městský bytový fond v Řetenicích. Pokud zapomněli občané.. starosta Teplic jistě NE... a hlavně že se tak dělo vždy za vlády ODS. Velký krajíc si ukrojilo i družstvo Trnovany. ANO, a nakonec se z těchto družstevních bytů stalo jedno velké kupčení. Jak známo...vstup do bytového družstva byl průměrně za vstupní poplatek Kč. Krátce nato se již přeprodávaly byty...2+1,3+1 i za více než tři sta tisíc. Patrioti České republiky stojí rozhodně za myšlenkou zajištění bytového fondu pro sociálně slabší skupiny, či pro začínající mladé rodiny. Tím samozřejmě nemají na mysli zajišťování bytů pro nepřizpůsobivé, a to ať z řad cikánů nebo Čechůňů... štítících se práce!!!! Bytové družstvo - Prosetice Patrioti České republiky jsou přesvědčeni, že ať bude na radnici kdokoliv, tak otázka přístupu k sociálně slabším... patří k slušnému vedení každé radnice a každého zastupitele!!!!

3 TREFA STRANA 3 J E Z D I T PATRIOTI ČESKÉ REPUBLIKY PROHLAŠUJÍ Na adresu teplické radnice a teda i věčného starosty, Patrioti ČR tvrdí: Starci a stařenky pracovali celý život a tehdá skutečně poctivě! Většina důchodců je dnes pod hranicí minimální mzdy, a to především u žen. Zkrátka a dobře: Všechny ženy po 65 letech si zaslouží jezdit zdarma!

4 TREFA STRANA 4 PROMIŇ VLADIMÍRE, JÁ NETUŠIL, ŽE JSTE TAK VELCÍ... jinak bych si dal pozor na hubu a na to, co o vás říkám. Druhá polovina července se zapsala do evropského dění helsinským setkáním prezidentů dvou velkých a významných zemí. Uskutečnilo se setkání (a snad i jednání?).. ruského prezidenta Vladimíra Putina s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Setkání, od kterého si nikdo moc nesliboval. A mezi tyto, do značné míry skeptiky, bylo možné řadit i ruského prezidenta Putina. Důvod? Vždyť to byl a je Donald Trump, jehož řeči a sliby už druhý den neplatí!! Přijel, aby možná pochopil, že Rusko je do budoucna více jak vyrovnaný soupeř. A aby se asi dozvěděl pravdu...muselo jednání probíhat za zavřenými dveřmi. A tak se mohli novináři jen dohadovat, jaké že se tam řešily otázky.?????... Krym ale i Sýrie a další možná vojenská ohniska, za kterými stojí právě americká vojenská mašinérie. Při svém jednání zcela jistě neopomněli americká omílání prezidentských voleb. Co se týče Evropy... ta byla v amerických prezidentských volbách do značné míry rozdělena. I v České republice si řada českých občanů přála za vítěze právě Trumpa. Patřil k nim i český prezident Miloš Zeman. Mýlit se...je však lidské!! A tomu,co se nakonec z Trumpa vyklubalo chybí pouze malý knírek pod nosem. Setkání v Helsinkách skončilo. I novináři se přiklánějí k názoru,že pozitivně. Těžko však říci, zda Trump při svém odletu pochopil to,co ví většina českých občanů (mimo protičeských živlů z ODS, TOP 09, KDUČSL), že ruská země je nejen velká, o čemž se přesvědčil i Napoleon či Hitler, ale surovinově tak bohatá, že si nepotřebuje suroviny vymáhat za hranicemi vojensky, jako to činí americká administrativa!! Jedinou věc, kterou Putin zatím neřešil a hlavně nevyřešil??...tou je malá ruská populace. A pokusit se poradit? Československá republika tento problém řešila v 70 roce,a to velkým skokem. Stalo se tak po velké pomoci mladým začínajícím rodinám... což se projevilo velkým populačním přírůstkem, který se již v budoucnu nikdy neopakoval. I Vladimír Putin by měl tento ruský problém řešit, aby Trump a další váleční štváči pochopili, že v Rusku je místo jen pro Rusy a případně Slovany jim blízké. Trump a ostatní američtí štváči musí jednou pochopit, že Krym spojil Rusy s Rusama.

5 TREFA STRANA 5 DUCHCOVSKÁ NEMOCNICE SE SVOU STOLETOU HISTORIÍ... má i v současné době velmi dobré jméno a ve svých řadách mnoho kvalitních lékařů - a hlavně vděčných, uzdravených pacientů!!! MUDr. Khalouf Abdul, lékař chirurg, za kterým se po operacích vrací do jeho zbudovaného lékařského domu desítky a stovky jeho vděčných pacientů. A právě jednoho z těchto kvalitních duchcovských lékařů oslovil i přípravný volební štáb Patriotů České republiky. Desítky a stovky uzdravených pacientů svědčí o tom, že na kandidátní listinu rozhodně patří. A co na jeho adresu prozradit jak uzdraveným pacientům, tak těm, kteří potřebují zdravotní pomoc?? Pokud by občané Teplic či okresu Teplice chtěli vyhledat pomoc, či se poradit o svém zdravotní stavu, najdete pana MUDr.Khalouf Abdula v duchcovské nemocnici, kde je primářem NOP odd., a to již od roku MUDr. Khalouf Abdul, původem Syřan, je občanem České republiky, je ženatý a je otcem dvou dětí. A co se týče odborné stránky...?..lékařskou fakultu vystudoval na fakultě J.A.Komenského v Bratislavě ( ).. I.atestace z chirurgie II.atestace z chirurgie Rádi prozradíme, že byl jako voják-lékař zařazen do slovenské armády ( ). A jeho další odborná činnost? Po ukončení roční vojenské služby nastupuje jako chirurg v litoměřické nemocnici ( )...odkud přechází na chirurgické oddělení duchcovské nemocnice, kde je do současnosti a kam za ním dojíždějí řady jeho pacientů. A jak sám říká...mimo své profese se zajímá o kulturu,společenské dění, ale na prvém místě je rodina. Profesionalitu, spojenou s obětavostí jistě řady jeho pacientů ocení tím, že mu dají svou důvěru v komunálních volbách!!!

6 TREFA STRANA 6 Za Teplice...jaké jsme znali koalice Patriotů České republiky a ČHNJ Cílem Patriotů i Českého hnutí je, aby Teplice měli stejnou občanskou vybavenost, jako mají ostatní města minimálně Ústeckého kraje a nespokojit se pouze bezplatným odvozem komunálního odpadu. Koalice Patriotů ČR a ČHNJ chtějí zajistit nejen odvoz teplických odpadů. ZDARMA, ale v případě důvěry teplických občanů se chtějí vydat cestou evropských dotací a zajistit Teplice koupaliště a stadionem. Stejně velkou pozornost chce koalice Za obnovu Teplic... jaké jsme znali, věnovat řadě polorozbořeným teplickým objektům s tím, že by koalice uplatňovala do této doby nevyužívané sankce, jaké městskému úřadu přísluší. SLIBY SE MAJÍ PLNIT Patrioti ČR a České hnutí za národní jednotu si za těmito sliby budou stát a v případě důvěry občanů je plnit.

7 TREFA STRANA 7 PŘED TOP 09 STOJÍ VELKÉ DILEMA... KOMUNÁLNÍ VOLBY.. A KAM S NÍM? I když nebyl študent Feri na vojně... přesto by se měl rozhodnout, jakým směrem se dál ubírat. Zda se po tatínkově linii zapojit v severní Africe, či na Středním východě do osvobozovacích bojů, nebo se vydat cestou matky a tak se zapojit do úklidových prací v Matiční. Výběr je veliký! Zatím se však tento hoch ještě asi nerozhodl a tak šokuje s dalšími exoty z TOP 09 nejen v parlamentu ČR, ale i v zastupitelstvu města Teplic, a to vše za peníze českých občanů. Bohužel v parlamentu mu zbývá ještě nějaký čas??... v zastupitelstvu Teplic by mohlo dojít k řešení přece jen o trochu dříve. Ostudy nadělal Feri již dost a dost, a to jak na Hradě, tak v podhradí. Jak však stále říkáme: V Teplicích by musel jít občan volič k volbám. Rozhodnout se může zcela svobodně a návod jak postupovat? Stačilo se dívat na hlasování o důvěře Babišově vládě, které díky exotům z TOP 09 a dalším protičeským živlům probíhalo celé hodiny!! Asi jen jedinci, patřící do skupin těchto exotů, vydrželi až do samé půlnoci!! Pane Feri, Patrioti České republiky nechtějí v Teplicích... Matiční a slibují, že pokud dostanou občanskou důvěru, bude odvoz odpadů stále z d a r m a.

8 TREFA STRANA 8 MALÉ, ALE NUTNÉ ZAMYŠLENÍ... JAK DÁL??? Hamáček: Andrej, co myslíš, je lepší být v EU nebo v NATO??? Babiš: Já myslím, že je to, co si myslí většina české veřejnosti. Prdelky jsou to hezké a je jedno tedy v jaké Jsme přesvědčeni, že si tuto otázku nekladou jen patrioti České republiky, ale naopak široká česká veřejnost. Pravdou je, že Andrej Babiš vyhrál suverénně parlamentní volby. Vítězství bylo dáno především jeho osobou, ve které viděli voliči levice, coby bývalého komunistu. A tak přetáhl mizerně se chovajícím Sobotkovcům a laxně se chovajícím komunistům řady jejich voličů. Obě strany si to plně zasloužily. Vždyť komunisté se svým advokátem a pravičácky se chovajícím Dolejšem ztrácí punc levicovosti a řady českých levicově se chovajících občanů. Nikdo však z voličů neviděl dopředu, a to ani do duše či mozku Abdreje Babiše. A tak to, co se děje po parlamentních volbách... je šokem pro celou českou veřejnost. A většina voličů si povzdychne... a to tam volíme léta... ODS, KDU-ČSL, TOP 09, ale i STAN. To k oné komedii, kterou český parlament označuje coby volbu důvěru české vládě. A kdo za to může? Na prvém místě Okamura a hned za ním Babiš. Vždyť právě ON by se dnes spojil třeba s čertem... má však smůlu, protože proti jeho milionům stojí milionáři a lotři typu Bakaly a dalších. Pokud pak proběhlo vyděračské ustavení vlády ze strany ČSSD... doufejme, že se bude do budoucna jednat o to menší zlo. Napovídají tomu pevná stanoviska, a to ohledně migrace. Pokud se bude Andrej Babiš ještě dál ohlížet po onom slizkém Fialovi, může být otázkou, zda by získal případně v dalších volbách oněch 30%??? I to může být malé zamyšlení v okamžiku, kdy se přece jen teplický volič rozhodne jít, jak k senátním, tak komunálním volbám!!!! Měsíčník TREFA vydává předseda VS-MJH Pavel Svoboda, MK ČRE 11316, IČO: , náklad ks, redakce: Teplice, J. Wolkera 14, tel.: , rytirsvoboda@seznam.cz Vydání čísla 23/09 vychází 15. září 2018, uzávěrka 1. den v měsíci. Anonymní příspěvky neuveřejňujeme.

TREFA VLASTENECKÉHO SPOLKU M. J. HUSA, TEPLICE. To znamená se po 16 letech rozhodnout pro změnu na teplické radnici.

TREFA VLASTENECKÉHO SPOLKU M. J. HUSA, TEPLICE. To znamená se po 16 letech rozhodnout pro změnu na teplické radnici. TREFA VLASTENECKÉHO SPOLKU M. J. HUSA, TEPLICE říjen 2014 19. ročník www.os-mjh.wz.cz zdarma VOLIT č.2 To znamená se po 16 letech rozhodnout pro změnu na teplické radnici. znamená si zvolit cestu obecného

Více

Bleskový výzkum SC&C a STEM pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C a STEM pro Českou televizi Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz Závěrečná zpráva VOLBY DO PS 2010 - Jihomoravský kraj Bleskový výzkum SC&C a STEM pro Českou televizi Praha,

Více

VOLBY 2017: Volební rozhodování, kampaně a povolební realita

VOLBY 2017: Volební rozhodování, kampaně a povolební realita VOLBY 2017: Volební rozhodování, kampaně a povolební realita Menší zlo, nebo volba srdcem? Emoce lidí ze strany, kterou volili. Emoce z lídra strany, kterou volili. ANO 2011 ODS Piráti SPD KSČM ČSSD KDU-ČSL

Více

Dva týdny před volbami. 51 % nerozhodnutých

Dva týdny před volbami. 51 % nerozhodnutých NEROZHODNUTÍ VOLIČI Dva týdny před volbami 51 % nerozhodnutých Kdy se voliči rozhodli? Kdy se rozhodli jakou stranu volit? SPD KSČM ANO 2011 ČSSD TOP 09 Piráti Kdy se voliči rozhodli? Nejdříve se rozhodovali

Více

VOLIČI A VOLIČSKÉ MOTIVACE 2013

VOLIČI A VOLIČSKÉ MOTIVACE 2013 VOLIČI A VOLIČSKÉ MOTIVACE 13 KDO JSOU VOLIČI STRAN? KDO VOLIL ANO 11? JAK SE ROZPADL ELEKTORÁT ETABLOVANÝCH PARTAJÍ? VOLIČI STRAN 13 VĚK A VZDĚLÁNÍ Zdroj: Volební výzkumy MEDIAN a StemMark pro ČT, CAPI

Více

PATRIOTI ČR SE PTAJÍ: Chtějí Tepličáci své město hezké, čisté, zelené a krásné, nebo jenom k o m i c k é?

PATRIOTI ČR SE PTAJÍ: Chtějí Tepličáci své město hezké, čisté, zelené a krásné, nebo jenom k o m i c k é? říjen 2018 23. ročník www.os-mjh.wz.cz zdarma 9 9 PATRIOTI ČR SE PTAJÍ: Chtějí Tepličáci své město hezké, čisté, zelené a krásné, nebo jenom k o m i c k é? Na co si ještě vzpomenout a co svému městu přát??

Více

VOLEBNÍ PREFERENCE LISTOPAD 2018

VOLEBNÍ PREFERENCE LISTOPAD 2018 VOLEBNÍ PREFERENCE LISTOPAD 2018 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference (listopad 2018) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku

Více

Politické strany. Autor: Mgr. Václav Štěpař Vytvořeno: leden 2014

Politické strany. Autor: Mgr. Václav Štěpař Vytvořeno: leden 2014 Politické strany Autor: Mgr. Václav Štěpař Vytvořeno: leden 2014 ANOTACE Kód DUMu: Číslo projektu: VY_6_INOVACE_2.ZSV.12 CZ.1.07/1.5.00/34.0851 Vytvořeno: leden 2014 Ročník: 4. ročník střední zdravotnická

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE ČERVEN 2014

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE ČERVEN 2014 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE ČERVEN 201 V červnovém volebním modelu STEM by se do Poslanecké sněmovny nedostalo hnutí Úsvit, sněmovna by tak byla složena ze šesti stran. Poslední tři měsíce před prázdninami

Více

Lidský kapitál Bleskový výzkum Hamé: QN výstupy

Lidský kapitál Bleskový výzkum Hamé: QN výstupy Bleskový výzkum Hamé: QN výstupy K aktuálnímu dění okolo kauzy Čapí hnízdo a okolností vyvolaných zveřejněným rozhovorem s Andrejem Babišem ml. Říjen 2018 Lidský kapitál 2018 22. listopadu 2018 Listopad

Více

METODOLOGIE. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice

METODOLOGIE. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference (duben 2017) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku 18+let Reprezentativní vzorek odpovídá

Více

Za obnovu Teplic, jaké jsme znali...

Za obnovu Teplic, jaké jsme znali... červen 2018 23. ročník www.os-mjh.wz.cz zdarma Koalice politických stran a hnutí: Patrioti České republiky a České hnutí za národní jednotu Za obnovu Teplic, jaké jsme znali... název koalice KDO JSME A

Více

Volební preference v pěti největších krajích ČR

Volební preference v pěti největších krajích ČR Volební preference v pěti největších krajích ČR V Praze vítězí TOP 09, v Ústeckém kraji KSČM a v Moravskoslezském, Jihomoravském a Středočeském kraji ČSSD Před nadcházejícími volbami, kdy ještě nejsou

Více

1/5. Celá ČR. PREFERENCE PROSINEC 2018 sběr: Celá ČR Preference politických subjektů - PROSINEC % 20% 10%

1/5. Celá ČR. PREFERENCE PROSINEC 2018 sběr: Celá ČR Preference politických subjektů - PROSINEC % 20% 10% 1 1/5 Preference politických subjektů - PROSINEC 2018 celkový přehled 30% 29,7% volební účast 20% 53,9% 14,2% 14,1% 10% 6,3% 6,1% 5,5% 5,1% 4,9% 0% ANO ODS Piráti Nevím, neumím odpovědět 3,5% 3,0% 0,4%

Více

Dle prezenční listiny, která je přílohou tohoto zápisu, bylo v 18:00 hodin přítomno 15 členů Zastupitelstva města Židlochovice (dále jen ZM).

Dle prezenční listiny, která je přílohou tohoto zápisu, bylo v 18:00 hodin přítomno 15 členů Zastupitelstva města Židlochovice (dále jen ZM). Zápis z 1. ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Židlochovice, konaného dne 5. listopadu 2014 v 18:00 hodin v kulturním sále Masarykova kulturního domu, Tyršova 161 v Židlochovicích Dle prezenční

Více

svobodné volby jsou základním prvkem moderních demokratických režimů

svobodné volby jsou základním prvkem moderních demokratických režimů Mgr. Jakub Dziergas Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková sada OBČANSKÁ

Více

OBSAH METODOLOGIE KOMENTÁŘ VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY

OBSAH METODOLOGIE KOMENTÁŘ VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY OBSAH METODOLOGIE KOMENTÁŘ VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY 2 Důvěra členům vlády (listopad 2016) 3 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Důvěra členům vlády (listopad 2016) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP

Více

Filip Jakš Zuzana Roithová Jan Fischer

Filip Jakš Zuzana Roithová Jan Fischer V lednu proběhly v České republice první přímé prezidentské volby. Předvolební přípravy i průběh voleb pečlivě sledovali také žáci naší školy. Přečtěte si, co o tom všem napsali: Filip Jakš: V pátek 11.

Více

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ŘÍJNA A LISTOPADU 2012

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ŘÍJNA A LISTOPADU 2012 INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 11/12 vydáno dne 15. 11. 12 STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PŘELOM ŘÍJNA A LISTOPADU 12 Aktuální průzkum STEM se uskutečnil koncem října a začátkem listopadu, tedy

Více

Evropské volby a evropské postoje české veřejnosti Porovnání s volbami do Poslanecké sněmovny

Evropské volby a evropské postoje české veřejnosti Porovnání s volbami do Poslanecké sněmovny Evropské volby a evropské postoje české veřejnosti Porovnání s volbami do Poslanecké sněmovny Doc. PhDr. Tomáš Lebeda, Ph.D. tomas.lebeda@email.cz Katedra politologie a evropských studií, Filozofická fakulta

Více

15,4 2,4 0,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0. cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů % 19% % 19%

15,4 2,4 0,0 5,0 10,0 15,0 20,0 25,0 30,0. cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů % 19% % 19% 5 5 volební výzkum PRAHA 1.9.2014-30.9.2014 S 1 1/ preference a potenciál Demokraté Jana Kasla Domov SVOBODNÍ Úsvit přímé demokracie Restart 2014 ostatní Česká pirátská strana prefepotenciál TOP ### 59

Více

PRVÝ ČESKOSLOVENSKÝ PREZIDENT T.G.MASARYK, OBNOVITEL ČESKÉ STÁTNOSTI, SE JISTĚ OBRACÍ V HROBĚ...vždyť sté výročí Obnovy

PRVÝ ČESKOSLOVENSKÝ PREZIDENT T.G.MASARYK, OBNOVITEL ČESKÉ STÁTNOSTI, SE JISTĚ OBRACÍ V HROBĚ...vždyť sté výročí Obnovy listopad 2018 23. ročník www.os-mjh.wz.cz zdarma PRVÝ ČESKOSLOVENSKÝ PREZIDENT T.G.MASARYK, OBNOVITEL ČESKÉ STÁTNOSTI, SE JISTĚ OBRACÍ V HROBĚ...vždyť sté výročí Obnovy Projev prezidenta Československé

Více

TYP NÁZEV POLITICKÉ STRANY, POLITICKÉHO HNUTÍ A KOALICE VYLOSOVANÉ ČÍSLO

TYP NÁZEV POLITICKÉ STRANY, POLITICKÉHO HNUTÍ A KOALICE VYLOSOVANÉ ČÍSLO Výsledky losování čísel, kterými budou označeny hlasovací lístky politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do zastupitelstev krajů, které se uskuteční ve dnech 12. a 13. října 2012 I. podle

Více

Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám. Srpen 2013

Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám. Srpen 2013 Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám Srpen 01 Hlavní zjištění Těsná většina (56 %) věří, že se najde potřebných 10 poslanců k rozpuštění sněmovny, výrazněji levicoví voliči a senioři. Pokud by měly

Více

Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018

Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018 Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018 POLICY PAPER / ŘÍJEN 2018 JAKUB KONRÁD Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018 Policy Paper Jakub Konrád, říjen 2018 Hodnotit komunální volby je nesmírně obtížné.

Více

VOLEBNÍ PREFERENCE BŘEZEN 2018

VOLEBNÍ PREFERENCE BŘEZEN 2018 VOLEBNÍ PREFERENCE BŘEZEN 2018 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference (březen 2018) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku

Více

Výzkum před komunálními volbami 2018 Volební potenciál. Závěrečná zpráva, Zpracováno exkluzivně pro

Výzkum před komunálními volbami 2018 Volební potenciál. Závěrečná zpráva, Zpracováno exkluzivně pro Výzkum před komunálními volbami 2018 Volební potenciál Závěrečná zpráva, 7. 9. 2018 Zpracováno exkluzivně pro Metodika výzkumu Velikost vzorku N = 1 210 respondentů ve věku 18 a více let Termín dotazování

Více

VOLBY parlamentní, prezidentské, komunální

VOLBY parlamentní, prezidentské, komunální Pracovní list 03 25 VOLBY parlamentní, prezidentské, komunální Úkol č. 1: Doplňování A. Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají co... roky podle zásad... volebního systému ve 14 volebních

Více

Dalajlama v ČR Udílení státních vyznamenání

Dalajlama v ČR Udílení státních vyznamenání Dalajlama v ČR Udílení státních vyznamenání 26. 10. 2016 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz

Více

magazín senátní magazín senátní senátní volební obvod 78 Zlín Jen mluvit nestačí! MUDr. Miroslav Šindlář kandidát do Senátu

magazín senátní magazín senátní senátní volební obvod 78 Zlín Jen mluvit nestačí! MUDr. Miroslav Šindlář kandidát do Senátu senátní volební obvod 78 Zlín senátní 2008 Jen mluvit nestačí! kandidát do Senátu 1 Úvodní slovo Dopis kandidáta Velmi vítám, když do Senátu kandiduje výrazná osobnost daného regionu a za takového člověka

Více

POBAVÍ TENTO DRUH APRÍLU ZNECHUCENÉ TEPLICKÉ OBČANY?

POBAVÍ TENTO DRUH APRÍLU ZNECHUCENÉ TEPLICKÉ OBČANY? duben 2017 22. ročník www.os-mjh.wz.cz zdarma POBAVÍ TENTO DRUH APRÍLU ZNECHUCENÉ TEPLICKÉ OBČANY? V prosincovém vydání se měsíčník Trefa, a to díky vypnutým prsům senátora - primátora Jarouška Kubery

Více

Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v letech 1996 až 2006

Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v letech 1996 až 2006 Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v letech 1996 až 2006 Výsledky voleb 1996 První volby do zastupitelského orgánu samostatné České republiky, Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, se konaly

Více

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PROSINEC 2012

STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PROSINEC 2012 INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 12/12 vydáno dne 18. 12. 12 STEM PREFERENCE PREZIDENTSKÝCH KANDIDÁTŮ PROSINEC 12 Aktuální průzkum STEM se uskutečnil začátkem prosince, tedy po vyřazení J. Bobošíkové, T.

Více

Příloha k usnesení Státní volební komise č. 182 ze dne 23. srpna 2016

Příloha k usnesení Státní volební komise č. 182 ze dne 23. srpna 2016 Příloha k usnesení Státní volební komise č. 182 ze dne 23. srpna 2016 Výsledky losování čísel, kterými budou označeny hlasovací lístky politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do zastupitelstev

Více

OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU KOMENTÁŘ PANEL BOOK KONTAKTY

OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU KOMENTÁŘ PANEL BOOK KONTAKTY OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU KOMENTÁŘ PANEL BOOK KONTAKTY 2 Volební preference - listopad 2015 3 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference listopad 2015 REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK:

Více

PREZIDENTSKÁ VOLBA 1. kolo - Leden 2018

PREZIDENTSKÁ VOLBA 1. kolo - Leden 2018 PREZIDENTSKÁ VOLBA 1. kolo - Leden 2018 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Prezidentská volba 1.kolo - leden 2018 REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA:

Více

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek-

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek- Historie voleb do zastupitelstva Moravskoslezského kraje V průběhu 1. pololetí 2000 přijal Parlament ČR nový zákon o volbách do zastupitelstev krajů a dne 12. listopadu 2000 se tak v ČR uskutečnily první

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN

ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro rovnost a mužů. Mgr. Veronika

Více

Bleskový výzkum SC&C a STEM pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C a STEM pro Českou televizi Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz Závěrečná zpráva VOLBY DO PS 2010 - Středočeský kraj Bleskový výzkum SC&C a STEM pro Českou televizi Praha,

Více

VÝVOJ DŮVĚRYHODNOSTI VÁCLAVA KLAUSE CELKOVÝ PŘEHLED

VÝVOJ DŮVĚRYHODNOSTI VÁCLAVA KLAUSE CELKOVÝ PŘEHLED Informace STEM ze dne 5. 3. 13 CESTA VÁCLAVA KLAUSE ČESKOU POLITIKOU I. VÝVOJ DŮVĚRYHODNOSTI VÁCLAVA KLAUSE CELKOVÝ PŘEHLED První část seriálu věnovaného osobnosti Václava Klause sleduje důvěru veřejnosti

Více

Favoritem komunálních voleb je ČSSD, většinově však vítězí pravice

Favoritem komunálních voleb je ČSSD, většinově však vítězí pravice Favoritem komunálních voleb je ČSSD, většinově však vítězí pravice Z modelového exkluzivního průzkumu společnosti SANEP, který se zaměřil na politické nálady občanů ČR, Pražanů a obyvatel Brna a Ostravy

Více

Preference politických subjektů - leden celkový přehled. cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů % 35+

Preference politických subjektů - leden celkový přehled. cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů % 35+ 5 5 SOŠ 1 1/9 Preference politických subjektů - leden 2016 celkový přehled 30% 244% 20% 18 10% 105% 102% 89% 62% 52% 50% 50% 0% 16% 12% 12% 10% 18+ 35+ 45+ 55+ 35% 35% 16% ZŠ 16% OU VŠ 2 2/9 Preference

Více

ZÁKONODÁRNÁ VÝKONNÁ Parlament Prezident Porušování zákonů

ZÁKONODÁRNÁ VÝKONNÁ Parlament Prezident Porušování zákonů PIV4 JÁ JAKO OBČAN 1 Česká republika důležité pojmy a jejich definice Parlamentní demokratický stát Republika je stát, ve kterém je hlava státu (obvykle prezident) volena buď přímo, nebo nepřímo parlamentem

Více

Hodnocení aktérů kauzy A. Babiše. (bleskový průzkum, sběr 26. a 27. listopadu 2018) zpracováno pro

Hodnocení aktérů kauzy A. Babiše. (bleskový průzkum, sběr 26. a 27. listopadu 2018) zpracováno pro Hodnocení aktérů kauzy A. Babiše (bleskový průzkum, sběr 26. a 27. listopadu 2018) zpracováno pro metodika výzkumu velikost vzorku 1013 respondentů ve věku 18 nebo více let termín dotazování sběr 26. a

Více

Prezident Miloš Zeman ve vánočním projevu nabízel něco, na co nemá ústavní sílu. Zřejmě měl na mysli komplexnější operaci.

Prezident Miloš Zeman ve vánočním projevu nabízel něco, na co nemá ústavní sílu. Zřejmě měl na mysli komplexnější operaci. Prezident Miloš Zeman ve vánočním projevu nabízel něco, na co nemá ústavní sílu. Zřejmě měl na mysli komplexnější operaci. Ve vánočním projevu prezidenta republiky se našlo jediné podstatné tvrzení, a

Více

Výsledky. Sociologicko-politologický průzkum. Filip Žáček a Philip Ridgill sexta

Výsledky. Sociologicko-politologický průzkum. Filip Žáček a Philip Ridgill sexta Výsledky Sociologicko-politologický průzkum Filip Žáček a Philip Ridgill sexta Základní informace o výzkumu Výzkum probíhal v době předčasných Parlamentních voleb do Poslacké sněmovny ČR (-. Říjen, 0)

Více

Krajské preference sběr: ,6% 15,5% 14,0% 12,5% cílová skupina věk respondentů pohlaví respondentů vzdělání respondentů 49,1% žena

Krajské preference sběr: ,6% 15,5% 14,0% 12,5% cílová skupina věk respondentů pohlaví respondentů vzdělání respondentů 49,1% žena 10,7% 10,7% 18,0% 18,0% 16,2% 16,2% 37,6% 37,6% 49,1% 50,9% 18,6% 1 1/16 Jihočeský kraj 4 288 638 638 2 20,1% n=638 15,6% 15,5% 14,0% 12,5% Jihočeský kraj 1 9,0% 7,3% 6,0% ČSSD ostatní (pod 3,5%) ANO Jihočeši2012

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE PROSINEC 2016

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE PROSINEC 2016 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE PROSINEC 2016 V říjnu preference odrážely emotivně vzepjatou situaci těsně po volbách. Obraz počátku prosince ukazuje určité zklidnění. Sociální demokracie si dílčím způsobem polepšila,

Více

ZÁPIS č. 54/10 ze zasedání Zastupitelstva města Deštná, konaného dne 21. 07. 2010 od 18:00 hod na Městském úřadě v Deštné.

ZÁPIS č. 54/10 ze zasedání Zastupitelstva města Deštná, konaného dne 21. 07. 2010 od 18:00 hod na Městském úřadě v Deštné. ZÁPIS č. 54/10 ze zasedání Zastupitelstva města Deštná, konaného dne 21. 07. 2010 od 18:00 hod na Městském úřadě v Deštné. Přítomno: devět zvolených členů zastupitelstva, František Drs, Bc. Vilma Szutová,

Více

Preference politických subjektů - prosinec celkový přehled 10,4% 10,3% 9,1% 6,5% 5,0% 5,0% 4,6% 1,5% 1,3% 1,2% 1,2% 1,1%

Preference politických subjektů - prosinec celkový přehled 10,4% 10,3% 9,1% 6,5% 5,0% 5,0% 4,6% 1,5% 1,3% 1,2% 1,2% 1,1% 14% SOŠ 1 1/8 Preference politických subjektů - prosinec 2015 celkový přehled 30% 243% 20% 185% 10% 0% 104% 103% 9 65% 50% 50% 46% 13% 12% 12% 1 35+ 45+ 55+ 35% ZŠ 19% OU SŠ 33% 14% VŠ 35% 33% 19% 2 2/8

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Za obnovu Teplic, jaké jsme znali...

Za obnovu Teplic, jaké jsme znali... červenec 2018 23. ročník www.os-mjh.wz.cz zdarma Koalice politických stran a hnutí: Patrioti České republiky a České hnutí za národní jednotu Za obnovu Teplic, jaké jsme znali... název koalice KDO JSME

Více

VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016

VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016 VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016 VÝSLEDKY V JANOVICÍCH NAD ÚHLAVOU Celk. Okrsky Zpracováno v % Voliči v seznamu Vydané obálky Volební účast v % Odevzdané obálky Platné hlasy % platných hlasů

Více

VOLEBNÍ POTENCIÁL ČERVEN 2017

VOLEBNÍ POTENCIÁL ČERVEN 2017 VOLEBNÍ POTENCIÁL ČERVEN 2017 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební potenciál (červen 2017) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku 18+let

Více

Preference politických subjektů - březen celkový přehled 5,5% 5,5% 5,4% 4,5% 2,0% 1,6% 1,5% 1,5% 1,4%

Preference politických subjektů - březen celkový přehled 5,5% 5,5% 5,4% 4,5% 2,0% 1,6% 1,5% 1,5% 1,4% 1 1/9 Preference politických subjektů - březen 2016 celkový přehled 30% 250% 20% 180% 10% 0% 102% 102% 77% ANO ČSSD KSČM ODS nevím KDU-ČSL Úsvit s Blokem proti Islámu 55% 55% 54% 45% 20% TOP 09 ostatní

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. zpracovaný v rámci projektu. Materiál slouží k seznámení se se současností města Teplice.

VÝUKOVÝ MATERIÁL. zpracovaný v rámci projektu. Materiál slouží k seznámení se se současností města Teplice. VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu Škola CZ.1.07/1.4.00/21.1825 Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy, Teplice, Koperníkova 2592 Šablona klíčové aktivity I/2 Sada

Více

ZA-Archiv Nummer hours before elections (Chamber of Deputies) Czech Republic. - Czech language -

ZA-Archiv Nummer hours before elections (Chamber of Deputies) Czech Republic. - Czech language - ZA-Archiv Nummer 3126 24 hours before elections (Chamber of Deputies) 1996 - Czech Republic - Czech language - číslo dotazníku: Volby 1996 číslo tazatele: kraj Z tohoto seznamu 16 stran, které nyní kandidují

Více

Krajské preference sběr: ,0% 16,0% 14,8% 14,2% 14,1% cílová skupina věk respondentů pohlaví respondentů vzdělání respondentů

Krajské preference sběr: ,0% 16,0% 14,8% 14,2% 14,1% cílová skupina věk respondentů pohlaví respondentů vzdělání respondentů 10,7% 10,7% 18,0% 18,0% 16,2% 16,2% 37,6% 37,6% 49,1% 50,9% 18,6% 1 1/16 Jihočeský kraj 4 288 638 638 2 1 16,0% 14,8% 14,2% 14,1% n=638 8,5% 6,2% 6,2% Jihočeský kraj Jihočeský kraj 49,1% 17,4% 50,9% 17,4%

Více

SSOS_ON_2.13 Člověk jako občan

SSOS_ON_2.13 Člověk jako občan Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ON_2.13

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE LEDEN 2016

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE LEDEN 2016 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE LEDEN 2016 Na startovní čáře roku 2016 potvrzuje hnutí ANO svoji vedoucí pozici v žebříčku volebních preferencí před druhou ČSSD. Obě strany oproti konci roku mírně získaly. Příznivci

Více

Předběžné výsledky. Sčítání lidu domů a bytů 2011

Předběžné výsledky. Sčítání lidu domů a bytů 2011 Předběžné výsledky Sčítání lidu domů a bytů 2011 Trendy v naší společnosti Roste počet obyvatel ČR především díky cizincům Česká populace stárne Roste počet vzdělaných lidí Přibývá lidí, kteří nemají vůbec

Více

nezávislá analýza nad daty pro

nezávislá analýza nad daty pro VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU volební účast a pravděpodobná volba podle věku a vzdělání a minulé preference nezávislá analýza nad daty pro 19. 5..5. 019 metodika výzkumu Velikost vzorku Termín dotazování

Více

Obecní samosprávy od 90. let do současnosti:

Obecní samosprávy od 90. let do současnosti: Obecní samosprávy od 90. let do současnosti: škola demokracie a personální rezervoár politického systému? Josef Bernard 24.10.2014 Zdůvodnění existence územní samosprávy dle Sharpe 1970 Funkční argument

Více

Výsledky losování čísel pro označení hlasovacích lístků politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do Evropského parlamentu v roce 2019

Výsledky losování čísel pro označení hlasovacích lístků politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do Evropského parlamentu v roce 2019 Výsledky losování čísel pro označení hlasovacích lístků politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do Evropského parlamentu v roce 2019 Státní volební komise na svém zasedání dne 8. dubna

Více

METODOLOGIE. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice

METODOLOGIE. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference (srpen 2016) REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku 18+let Reprezentativní vzorek odpovídá

Více

METODOLOGIE. Praha N= Brno N= 351 Ostrava N= 348 Plzeň N= 242 Liberec N= 228 Ústí nad Labem N= 186. internetový CAWI on/off-line průzkum

METODOLOGIE. Praha N= Brno N= 351 Ostrava N= 348 Plzeň N= 242 Liberec N= 228 Ústí nad Labem N= 186. internetový CAWI on/off-line průzkum VOLEBNÍ PREFERENCE KOMUNÁLNÍ VOLBY - ČERVEN 2018 METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: Volební preference - Komunální volby - červen 2018 REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: REPREZENTATIVITA: SANEP s.r.o.

Více

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera PR Akademie pro veřejnou správu Roman Kučera PR AKADEMIE Institut veřejné správy MU + LESENSKY.CZ PR AKADEMIE Vzdělávací centrum nabízející školení, semináře, konference a workshopy zaměřené na veřejnou

Více

Zpráva z bleskového výzkumu

Zpráva z bleskového výzkumu STEM - Středisko empirických výzkumů, Sabinova 3, 0 02 Praha 3 Zpráva z bleskového výzkumu STEM pro Friedrich Naumann Stiftung V Praze dne 15. dubna 0 I. Údaje o výzkumu Typ výzkumu: bleskový reprezentativní

Více

Město MILOVICE Kancelář starosty nám. 30. června 508, Milovice, PSČ tel ,

Město MILOVICE Kancelář starosty nám. 30. června 508, Milovice, PSČ tel , Město MILOVICE Kancelář starosty nám. 30. června 508, Milovice, PSČ 289 23 tel. 325 517 100, e-mail: meu@mesto-milovice.cz USNESENÍ z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milovice č. 7/2014 ze dne

Více

Koaliční smlouva mezi hnutím ANO 2011 a ČSSD na 8. volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

Koaliční smlouva mezi hnutím ANO 2011 a ČSSD na 8. volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Koaliční smlouva mezi hnutím ANO 2011 a ČSSD na 8. volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Hnutí ANO 2011, zastoupené předsedou Andrejem Babišem a předsedou poslaneckého klubu Jaroslavem Faltýnkem

Více

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í čj.:mh/11916/2014 Horažďovice 22.08.2014 strany SDRUŽENÍ NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTŮ VOLBA 2010 pro volby do zastupitelstva obce HORAŽĎOVICE konané ve dnech 10. a 11. října 2014, a rozhodl takto: kandidátní

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace FORMY DEMOKRACIE Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ,

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE KVĚTEN 2015

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE KVĚTEN 2015 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE KVĚTEN 2015 Na konci května by se do Poslanecké sněmovny dostalo 6 stran. Hnutí ANO vede žebříček preferencí, ale ztrácí. Snižuje se tak jeho odstup od druhé ČSSD. Nadále je patrna

Více

ANO ČSSD KSČM nevím jiné strany ODS TOP09 KDU-ČSL Piráti STAN Svobodní Strana zelených

ANO ČSSD KSČM nevím jiné strany ODS TOP09 KDU-ČSL Piráti STAN Svobodní Strana zelených S 1 1/ Přehled politických subjektů 30 2 243 20 169 1 10 110 88 83 77 64 9 32 21 21 17 16 0 ANO ČSSD KSČM nevím jiné strany ODS TOP09 KDU-ČSL Piráti STAN Svobodní Strana zelených Úsvit 18+ 1 112 2+ 3+

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Návrh na neplatnost volby kandidátů ve volebním kraji Hlavní město Praha s e z a m í t á.

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Návrh na neplatnost volby kandidátů ve volebním kraji Hlavní město Praha s e z a m í t á. č. j. Vol 59/2006-31 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Vojtěcha Šimíčka a soudců JUDr. Miluše Doškové, JUDr. Josefa Baxy, JUDr. Brigity Chrastilové, JUDr.

Více

Názorový průzkum k volbám do poslanecké sněmovny 2017 společnosti CZECHIA REGIONAL TV

Názorový průzkum k volbám do poslanecké sněmovny 2017 společnosti CZECHIA REGIONAL TV Názorový průzkum k volbám do poslanecké sněmovny 2017 společnosti CZECHIA REGIONAL TV Před letošními volbami přicházejí jednotlivé strany s konkrétnějšími obrysy předvolební kampaně, ale také s kumulací

Více

Výzkum před komunálními volbami 2018 Volební potenciál

Výzkum před komunálními volbami 2018 Volební potenciál Výzkum před komunálními volbami 2018 Volební potenciál Závěrečná zpráva, 7. 9. 2018 Zpracováno exkluzivně pro Metodika výzkumu Velikost vzorku N = 1 229 respondentů ve věku 18 a více let Termín dotazování

Více

Výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu PČR 2012

Výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu PČR 2012 Výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu PČR 2012 Veronika Šprincová Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů 8. ledna 2013 Hlavní výsledky z hlediska zastoupení Zastupitelstva krajů žen a mužů

Více

Výsledky voleb do parlamentu ČR ze dne 29.5.2010

Výsledky voleb do parlamentu ČR ze dne 29.5.2010 Vážení spoluobčané! Letošní jarní měsíce přinesly klimatické podmínky, v opačném pořadí než jsme obvykle zvyklí. Poměrně rychlý nástup jara a vysokých teplot vystřídal abnormálně deštivý a chladný květen.

Více

Krajské volby volební potenciál sběr: ,0% 5,0% cílová skupina věk respondentů pohlaví respondentů vzdělání respondentů 49,1%

Krajské volby volební potenciál sběr: ,0% 5,0% cílová skupina věk respondentů pohlaví respondentů vzdělání respondentů 49,1% 10,7% 10,7% 16,2% 16,2% 37,6% 37,6% 49,1% 50,9% 18,6% 1 1/16 Jihočeský kraj 4 288 433 433 3 27,0% n=433 17,0% 16,0% 12,0% Jihočeský kraj 1 6,0% Jihočeský kraj 49,1% 17,4% 50,9% 17,4% 18,6% Jihočeský kraj

Více

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. - a počátkem 20. století v oblasti hospodářské, - společenské, kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny vzniku ohnisek napětí v Evropě - a v

Více

1. Hlasy a mandáty parlamentních stran v PS PČR

1. Hlasy a mandáty parlamentních stran v PS PČR 1. Hlasy a mandáty parlamentních stran v PS PČR 1.1 Kandidující strany a jejich úspěšnost Ve volbách do PS kandidovaly převážně samostatné politické strany a hnutí. Pouze v roce 2006 kandidovala 1 koalice

Více

číslo 4 2010 V čísle naleznete... TOULKY LONDÝNEM POLITICI URÁŽEJÍ POLITICKÉ VĚZNĚ! www.politicti-vezni.cz

číslo 4 2010 V čísle naleznete... TOULKY LONDÝNEM POLITICI URÁŽEJÍ POLITICKÉ VĚZNĚ! www.politicti-vezni.cz číslo 4 2010 V čísle naleznete... TOULKY LONDÝNEM POLITICI URÁŽEJÍ POLITICKÉ VĚZNĚ! www.politicti-vezni.cz 2010 TOULKY LONDÝNEM Členové SBPV se konečně vydali na cestu do světa. Better late than never

Více

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne z nebe, většinou v nás zraje delší dobu. Po loňských

Více

ČSSD by si mohla vybírat

ČSSD by si mohla vybírat 4. dubna 2013 ČSSD by si mohla vybírat Vládu by ČSSD mohla vytvořit s účastí, podporou nebo tolerancí TOP 09 a Starostů (104 mandátů), KSČM (102 mandátů) nebo ODS (101 mandátů). Volební model, který ppm

Více

Historie v kostce. Z historie obce Trstěnice

Historie v kostce. Z historie obce Trstěnice Historie v kostce Z historie obce Trstěnice Obec Trstěnice leží vzdušnou čarou 4 km jihozápadně od Mariánských Lázní, v nadmořské výšce 550, na hlavní silnici E 21 spojující města Cheb a Plzeň. První písemná

Více

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Rýmařovsko

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Rýmařovsko Břidličná Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Rýmařovsko Zapsaných voličů 2937 Počet voličů 1496 Volební účast 50,94 Česká strana sociálně demokratická 416 Komunistická strana Čecha a Moravy 316

Více

Volby Evropského parlamentu krajských zastupitelstev obecní samosprávy Senátu Poslanecké sněmovny Mezi základní znaky voleb patří

Volby Evropského parlamentu krajských zastupitelstev obecní samosprávy Senátu Poslanecké sněmovny Mezi základní znaky voleb patří Volby V historii se vyvinulo mnoho různých volebních systémů, v různých zemích světa se proto volí jinak. V České republice se volí do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev, do obecní samosprávy,

Více

Hodnocení povolební situace

Hodnocení povolební situace Hodnocení povolební situace 16. 11. 2017 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz

Více

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích Dějiny od konce 19.století do 1. světové války - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. a počátkem 20.století v oblasti hospodářské, společenské,kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny

Více

11,0% 10,5% 7,9% 6,3% 5,8% 5,5% 3,4% 2,5% 2,0% 1,7% 1,3% ANO ČSSD nevím KSČM ODS KDU-ČSL TOP09 jiné strany Piráti STAN Strana zelených

11,0% 10,5% 7,9% 6,3% 5,8% 5,5% 3,4% 2,5% 2,0% 1,7% 1,3% ANO ČSSD nevím KSČM ODS KDU-ČSL TOP09 jiné strany Piráti STAN Strana zelených Preference listopad 214 sběr 22.11. - 11.12.214 S 1 1/ Přehled politických subjektů 2 1 79% 63% 8% % 34% 2% 2% 13% ANO ČSSD nevím KSČM ODS KDU-ČSL TOP9 jiné strany Piráti STAN Strana zelených Úsvit Svobodní

Více

OBČASNÍK KŘINICE VOLIT NEVOLIT? NEVOLIT VOLIT? Vydává OÚ Křinice

OBČASNÍK KŘINICE VOLIT NEVOLIT? NEVOLIT VOLIT? Vydává OÚ Křinice OBČASNÍK KŘINICE listopad 2004 Vydává OÚ Křinice VOLIT NEVOLIT? NEVOLIT VOLIT? 5. a 6. listopadu 2004 už budeme zase volit. Jistě stojí za to, vzít do úvahy, co pro nás jako pro lidi obyčejné opravdu tyto

Více

Sociální nerovnosti a spravedlnost

Sociální nerovnosti a spravedlnost Sociologický ústav Akademie věd České republiky STEM - Středisko empirických výzkumů Jilská 1, 110 00 Praha 1 KARTY K DOTAZNÍKU Sociální nerovnosti a spravedlnost A 1 Podstatné 2 Velmi důležité 3 Důležité

Více

POLITICKÁ TURISTIKA Thriller o převratech a převlékání kabátů v Zastupitelstvu MČ Praha 5 ve volebním období 2010 2014

POLITICKÁ TURISTIKA Thriller o převratech a převlékání kabátů v Zastupitelstvu MČ Praha 5 ve volebním období 2010 2014 POLITICKÁ TURISTIKA Thriller o převratech a převlékání kabátů v Zastupitelstvu MČ Praha 5 ve volebním období 2010 2014 Úvod Ve volebním období 2010-2014 došlo v Praze 5 k ojedinělé sérii převratů a k nevídaným

Více

Zápis z ustavujícího jednání Zastupitelstva obce Strašice ze dne

Zápis z ustavujícího jednání Zastupitelstva obce Strašice ze dne Zápis z ustavujícího jednání Zastupitelstva obce Strašice ze dne 1.11.2018 Místo konání: Účast: Doba konání: Velký sál Společenského domu ve Strašicích 15 členů zastupitelstva obce 18:00 19:30 hod. 1)

Více

Hodnocení výsledků voleb a vnímání povolební situace voliči

Hodnocení výsledků voleb a vnímání povolební situace voliči Hodnocení výsledků voleb a vnímání povolební situace voliči. 10. 017 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 7, 0 1 Praha 9, tel.: 01 1, fax: 01 101 e-mail: median@median.cz

Více

1/5. volební výzkum PRAHA 1.9.2014-18.9.2014. Praha S 1 5. preference a potenciál

1/5. volební výzkum PRAHA 1.9.2014-18.9.2014. Praha S 1 5. preference a potenciál S 1 1/ preference a potenciál preference potenciál Domov 6 TOP Demokratů 09 ### 89 ## Jana Kasla ANO 2011 ### 68 Restart ## 2014 ČSSD### Úsvit přímé 26 ## demokracie SZ + KDU-ČSL 91 32 + ## PRO PRAHU STAN

Více

sc3 Hledáme pro výzkum obyvatele sídliště Dědina a jejího okolí. Kde přesně bydlíte?

sc3 Hledáme pro výzkum obyvatele sídliště Dědina a jejího okolí. Kde přesně bydlíte? sc1 Bydlíte na území MČ Praha 6? 82 sc1 Bydlíte na území MČ Praha 6? Ano Frequency Cumulative 82 1, 1, 1, sc2 Jakým způsobem bydlíte? 82 sc2 Jakým způsobem bydlíte? Ve vlastním domě či v domě, který patří

Více

Tisková zpráva. Důvěra stranickým představitelům září /5

Tisková zpráva. Důvěra stranickým představitelům září /5 Tisková zpráva Důvěra stranickým představitelům září 2016 Mezi představiteli parlamentních stran v září 2016 občané nejčastěji vyjadřovali důvěru Andreji Babišovi (46 %), nejvyšší podíl nedůvěřujících

Více

PREFERENCE KVĚTEN 2017 sběr: ,7% 10,3% 7,7% 7,4% 5,9% 4,9% 3,8% 3,4% 2,8% 1,6% 1,3% 1,1%

PREFERENCE KVĚTEN 2017 sběr: ,7% 10,3% 7,7% 7,4% 5,9% 4,9% 3,8% 3,4% 2,8% 1,6% 1,3% 1,1% 1 1/8 71 216 1162 638 Preference politických subjektů - KVĚTEN 2017 celkový přehled 22,9% 20% 15,2% 10% 11,7% 10,3% 7,7% 7,4% 5,9% 4,9% 3,8% 3,4% 2,8% 1,6% 1,3% 1,1% 0% ANO ČSSD KSČM KDU-ČSL a STAN nevím

Více