Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "-------------------------------------------------------------- -------------------------------------"

Transkript

1 Tisková zpráva (aktualizováno ) Hračky z Fatry Napajedla se prezentují na Designbloku +reedice hraček Libuše Niklové +nové návrhy od současných designérů +dětský koutek na Designbloku +druhé rozšířené vydání monografie Libuše Niklové místa konání: 1/Superstudio Nákladové nádraží Žižkov, Praha 3 2/Galerie umění pro děti, Kafkův dům, Praha Společnost: Fatra, a.s. Designéři: Libuše Niklová ( ) Jan Čapek (1976) Anna a Jerry Kozovi (1982 a 1976) Zuzana Lednická (1974) Kurátorka projektu, stánku Fatry a dětského koutku: Tereza Bruthansová Společnost Fatra, založená v roce 1935 v Napajedlích, se vrací ke své světově úspěšné tradici výroby plastových hraček, již v roce 2000 ukončila z důvodu příliš silné konkurence levné čínské produkce. Dnes jsou její hračky opět žádané u nás i v zahraničí, a to nejen rodiči pro jejich nadčasovost a půvab, ale i samotnými dospělými jako designové retro objekty do interiéru a v neposlední řadě též sběrateli. Obdržely navíc certifikát Bezpečná hračka.

2 Designbloku se Fatra účastní poprvé, a to ve velkém stylu. Ve své velkoryse pojaté expozici v Superstudiu na Nákladovém nádraží Žižkov, již navrhl Jerry Koza z Ateliéru SAD, ukáže jak rozšířenou reedici tak nové hračky. Zároveň pro Galerii umění pro děti v Kafkově domě, v němž probíhá Openstudio Designbloku, vytvoří pod taktovkou designérky Anny Kozové ve spolupráci s Petrem Niklem dětský koutek, v němž bude na návštěvníky a jejich ratolesti čekat nejedno hravé překvapení. Nadčasový design Libuše Niklové Hračky Libuše Niklové, jež v rámci cen Czech Grand Design 2011 vstoupila do Síně slávy českého designu, zaznamenávají v posledních letech velký úspěch díky putovní retrospektivě designérky - ta se doposud konala v Domě umění ve Zlíně (2010), ve stejném roce také v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze a v Muzeu dekorativních umění v Paříži (2011). Její hračky mají již své čestné místo ve sbírkách prestižních zahraničních muzeí jako pařížského Muzea dekorativních umění v Paříži a Muzea moderního umění v New Yorku. Na svém stánku v Superstudiu Designbloku představuje Fatra Napajedla reedici 6 sedacích nafukovacích hraček Libuše Niklové, jejichž inovativní řešení si designérka nechala patentovat. Slavnou trojici Buvol (1971), Slon (1972) a Žirafa (1971), kterou firma začala znovu vyrábět při příležitosti putovní retrospektivy designérky v pražském Uměleckoprůmyslovém museu (2010) a v Muzeu dekorativních umění v Paříži (2011), nyní nově doplňují Prasátko (1974), Housenka (1974) a Koník (1971). Ty všechny se dnes vyrábějí a jsou v prodeji. Pro Designblok navíc Fatra připravila ještě lahůdku v podobě reedice nafukovacích hraček Sluníčko, Micinka a Punťa, které Niklová navrhla v roce 1974 pro nejmenší děti a kromě důvtipného tvaru, aby se jim dobře držely, je obohatila o půvabné barevné potisky. Tyto tři hračky se zatím neprodávají, ale pokud o ně během Designbloku veřejnost projeví zájem, Fatra je též opětovně zařadí do výroby.

3 AKTUALIZACE: Libuše Niklová se dočkala dalšího mezinárodního úspěchu - The Museum of Modern Art (MoMA) v New Yorku totiž tuto českou návrhářku zařadilo do výstavy Designing Modern Women MoMA již ocenila tvorbu Niklové v loňském roce, kdy se její hračky objevily na výstavě Století dětí: Vyrůstání s designem. Nafukovací žlutá žirafa z Fatry dokonce zdobila titulní stránku katalogu a webových stránek výstavy. Libuše Niklová se tak v od letošního 5. října v New Yorku objeví vedle takových ženských ikon designu jako jsou Charlotte Perriand spolupracující s architektem Le Corbusier, nebo Lella Vignelli. Výstava Designing Modern Women potrvá až do 1. října příštího roku. Obaly hraček z reedice včetně brožurek jsou dílem grafické designérky Zuzany Lednické. Nové hračky od současných designérů Zároveň Fatra letos dala volnou ruku současným českým designérům, kteří pro ni navrhli jedinečnou kolekci nafukovacích hraček. Ta bude mít premiéru právě na Designbloku. Kurátorka projektu Tereza Bruthansová vybrala čtveřici našich předních designérů, kteří mají k hračkám od Fatry, především těm od paní Niklové blízko: Iniciovala jsem tento projekt, neboť mi to přišlo jako další logický krok poté, co jsme díky retrospektivě a knize o Libuši Niklové vzbudili v lidech velký zájem o její dílo. Nejprve nechal Petr Nikl, syn designérky ve Fatře vstát z mrtvých Buvola. Po jeho úspěchu Fatra začala vyrábět znovu i jeho další kolegy - Žirafu a Slona a nyní ještě další zvířátka z této jedinečné série dětských sedacích hraček. Takže dnes nastal čas paralelně s touto reedicí dát slovo též současným designérům. Jan Čapek i Anna a Jerry Kozovi již hračky v minulosti navrhovali. Grafická designérka Zuzana Lednická (mimochodem původně vystudovala obor hračka) žije dílem Niklové již několik let, neboť právě ona je autorkou vizuální podoby jak monografie tak výstav o ní. Všichni mají více než jednoho potomka, takže dětský svět důvěrně znají.

4 Jan Čapek vytvořil Psa Bulíka, jímž navázal na design sedacích hraček Niklové. Jeho ztvárnění anglického bulteriéra se může pochlubit nafukovacím obojkem. Bulteriéra máme doma a vizuálně je pro mě stále zdrojem fascinace. Je to jedno ze snadno rozpoznatelných plemen a baví mě hrát si v kontextu dětské hračky se stereotypem takzvaného bojového psa- zabijáka dětí, což je kategorie, kam je neprávem zahrnován. Jeho druhým objektem je aerodynamicky elegantní Formule se zajímavými detaily, pro niž ho inspirovalo tělo Žirafy od Libuše Niklové. Nápad na závodní auto jsem dostal přímo ve fabrice, kdy se vedle sebe povalovaly zkoušky obojků mého psa a Žirafa Niklové. Byla naležato a její dlouhý krk ve spojení s koly mi připomněl doutníkový tvar závodních aut první poloviny 20. století. Anna a Jerry Kozovi, kteří spolupracují zatím výhradně při navrhování hraček, navrhli jak jinak než Kozu, která ponouká dítě k objevování a prozkoumávání všemi smysly. Má tři nohy, což mimochodem umožňuje jednodušší svařování, veselou bradku, výrazné rohy, pískací vemínko a průhledné vypouklé oči z měkčeného plastu, jimiž lze nahlédnout do tajemného prostoru uvnitř zvířete. Je bílá, ale má výrazné barevné prvky včetně cedulky s logem Fatry. Dále z jejich dílny vzešel Traktor, jenž se vyznačuje velmi příjemně zaobleným tvarem a velkými koly, které dětem poskytují kulaté průhledy a vybízejí je ke hře. Jeho světla jsou pojata podobně jako oči Kozy. Jelikož máme dva syny, pustili jsme se do návrhu hračky jako dopravního prostředku, který je obvzláště pro kluky zajímavý. Chtěli jsme vytvořit charakteristický princip, který bychom mohli následně rozvíjet do celé kolekce navázat např. buldozerem, autem, ale i ovečkou nebo krávou. Zuzana Lednická se podepsala pod kolekci nafukovacích míčů s výraznými několikabarevnými ale i černobílými grafickými vzory. Dost jsem přemýšlela, co bych mohla navrhnout, a obávala jsem se, že návrh celé hračky, protože jsem především grafická designérka, nezvládnu. Potom mě napadlo, že můžu použít technologii sítotisku a navrhnout nové potisky míčů. Využít toho co umím nejlíp a spojit to s hračkou. Chtěla jsem vytvořit jednoduché výrazné a vzájemně kombinovatelné rastry a

5 využít tak maximálně možnosti výroby ve Fatře. A koneckonců tak i navázat na práci Libuše Niklové, která byla sama autorkou nespočtu úžasných potisků na hračkách a právě i míčích. OTÁZKY A ODPOVĚDI: Co pro vás znamená výzva navrhovat pro Fatru? Čapek: Tato práce je snem každého designéra. Nafukovací hračky Fatry jsou součástí našeho kolektivního vědomí. Jsou to ikony českého designu a mít možnost stát se součástí historie značky je skvělé. Kozovi: Hračky Libuše Niklové milujeme a je pro nás nepřekonatelnou metou a motivací se pokusit přiblížit k jejímu odkazu. Je to tedy opravdu velká výzva. Máme možnost pracovat na hračkách, které jsou cenově dostupné téměř každému! Lednická: Možnost navázat na práci Libuše Niklové a pro mě osobně návrat k navrhování hraček, které jsem studovala na střední škole. A také se přiblížit tvorbě Niklové z jiného pohledu než dosud, kdy jsem se starala o vizuální prezentaci její tvorby ve formě monografie či výstavy. Jakou zkušenost jste při této práci nabyli? Čapek: Navrhovat nafukovací hračky pro mě znamenalo začít úplně od nuly! Vzdáleně by se to asi dalo přirovnat k navrhování oblečení. I tady se vychází z plošného střihu folie, která se potom nesešije, ale svaří. Oproti oděvům tady ale jednotlivé švy/sváry musí být všechny v jedné ploše. Svařuje se totiž vždy na absolutní rovině. Zároveň je to oproti krejčovství citlivější na tvar v tom, že nafouknutím, vše vyjde najevo. Vlastní proces výroby prototypů je také značně časově náročný. Svařuje se po kouskách pomocí různě naohýbaných plechů, které fungují jako elektrody. Pokud si tedy nějaký tvar vymyslíte, trvá značné úsilí, než máte možnost zjistit že jste obrazně zcela vedle. Tento postup nejde nijak přeskočit a v podstatě to zcela vyřazuje použití počítače. Navrhování nafukovacích hraček tedy pro mě byl totální oldschool, návrat k poctivé manuální práci. Ve výsledku ale zase s hrdostí mohu říct, že na hračkách doslova každý milimetr tvaru prošel fakticky mýma rukama, a to mnohokrát! Kozovi: Bylo to zajímavé, neboť jsme byli v koncích se všemi klasickými postupy jako je vizualizace, 3D modely, papírové modely, pevné modely - nic z toho nefungovalo. Museli jsme se dostat ke střihům, následně svařeným v rovině, přičemž výsledný detailní tvar je navíc daný roztažností materiálu. Nekonečný proces pokusů a omylů. Může podle vás současná designová hračka konkurovat čínské masové výrobě? Čapek: Od začátku jsem se snažil nedělat takzvaně designovou, ale českou masově vyráběnou hračku. Výrobní náklady naší hračky budou vždy vyšší než u hračky čínské, hlavním zájmem ale je, aby všechna ostatní hlediska byla už na straně české hračky, a to tak razantně, že to člověku ve výsledku za tu stovku navíc stojí. Navíc trend se jednoznačně kloní k podpoře lokálních a původních věcí. Od jídla, přes vše ostatní.

6 Kozovi: Ten příběh a autorský design vymaňuje tyto hračky z jejich přímé konkurence. Lednická: Myslím že to jsou dva oddělené světy - takže si ani vzájemně nekonkurují. A obecně věřím v návrat kvality a výjimečnosti. Nové vydání monografie Libuše Niklové název monografie: Libuše Niklová autorka: Tereza Bruthansová grafická designérka: Zuzana Lednická (Studio Najbrt) vydává: Taktum, počet stran: 300, datum vydání: říjen 2013 Prezentace Fatry na Designbloku bude též spojena s křtem druhého, upraveného a rozšířeného, vydání úspěšné monografie Libuše Niklové, jejíž první vydání (2010) získalo cenu Nejkrásnější česká kniha roku 2010 a bronzovou medaili v prestižní mezinárodní soutěži Nejkrásnější kniha světa v roce 2012 v Lipsku. K druhému vydání nás vedla hlavně poptávka, neboť o knihu je stále velký zájem u nás i v zahraničí a je již dlouho zcela vyprodána, říká její autorka Tereza Bruthansová. A navíc jsme od jejího prvního vydání objevili nejen některé nové údaje, ale rovněž především díky Fatře a některým sběratelům celou řadu hraček, které jsme dosud znali jen z černobílých fotografií a tudíž jsme je nyní mohli vyfotografovat a knihu o ně obohatit. Jde například o první gumové hračky jako Slona či Libušku, ale také o mnoho nafukovacích hraček včetně Housenky a Koníka, které díky tomu dnes Fatra znovu vyrábí. Také jsem monografii doplnila o

7 aktuální informace o putovní retrospektivní výstavě, již jsme uspořádali ve Zlíně, v Praze a Paříži, a o letos v červnu otevřené stálé expozici Fatry v Muzeu města Napajedla. V novém vydání nechybí ani samostatná dvoustrana věnovaná Fatře a právě vzniklým novým hračkám od současných designérů, kteří tak navazují na práci paní Niklové INFORMACE PRO MÉDIA: Na Dropboxu jsou uloženy fotografie ve vysokém rozlišení, tato tisková zpráva, fotografie designérů a loga subjektů. Adresa: V případě dotazů, potřeby dalších informací, podkladů či rozhovorů se zástupci Fatry, designéry a kurátorkou, nás neváhejte kontaktovat. Kontakty: Petr Podlešák, Fatra Napajedla, tel: , gsm: , petr.podlesak@fatra.cz Tereza Bruthansová, kurátorka projektu a autorka monografie, tbruthansova@gmail.com

NAFUKOVACÍ

NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ Nafukovací hračky ve Fatře vznikly už v sedmdesátých letech minulého století a dodnes v nich dokonale souzní jednoduchý tvar s výrazným barevným provedením. Věříme, že Vás stejně

Více

NAFUKOVACÍ

NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ Nafukovací hračky ve Fatře vznikly už v sedmdesátých letech minulého století a dodnes v nich dokonale souzní jednoduchý tvar s výrazným barevným provedením. Věříme, že Vás stejně

Více

NAFUKOVACÍ

NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ NAFUKOVACÍ POČET KS HRAČKA KÓD V BALENÍ FRISBEE FRENCHIE 31113171 10 KROUŽEK FRENCHIE 31113172 20 KRUH FRENCHIE 31113173 10 MÍČ FRENCHIE 31113174 20 KOZA 31108349 18 PES BULÍK ČERNÝ 31108351

Více

Pocta designérce Libuši Niklové v Paříži

Pocta designérce Libuši Niklové v Paříži Tisková zpráva k výstavě Pocta designérce Libuši Niklové v Paříži Plastique ludique Libuše Niklová (1934-81) designer de jouets / designérka hraček 9. červen 6. listopad 2011 Les Arts Décoratifs, 107 rue

Více

stories stories srpen architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories srpen architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects stories srpen 2015 12 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED 3 EDITORIAL stories 4 TÉMA: BYT PUŠKINOVO NÁMĚSTÍ PRAHA 5 VILA BŘEVNOV 6 RODINNÝ DŮM MATĚJSKÁ 7 HISTORIE: TŘI

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz

Hager Electro s.r.o. Poděbradská 186/56 180 66 Praha 9 - Hloubětín. Tel: +420 281 045 735 Fax: +420 266 107 310 vypinace@hager.cz Bombastické, prvotřídní, špičkové! Slova nadšení a překvapení se ozývala každou chvíli Šestnáctý ročník tradiční mezinárodní přehlídky designu a módy, který se letos konal na 65 výstavních místech, navštívilo

Více

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž,

Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, Světlá nad Sázavou, leden 2016 Tisková zpráva Účast na veletrhu designu Maison et Objet, Paříž, 22.1. - 26.1.2016 Po velkém úspěchu na loňském zářijovém veletrhu Maison et Objet se BOMMA opět vrací do

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie

TISKOVÁ ZPRÁVA. V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie TISKOVÁ ZPRÁVA TISKOVÁ ZPRÁVA představí novou tvorbu Jiřího Sopka V rámci vernisáže bude pokřtěna autorova nová velkolepá monografie Od 6. září 2007 bude v pražské Galerii Rudolfinum probíhat výstava zcela

Více

Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se

Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se Redesign popartových kazet navržených v roce 1973 pro pražské metro ožívá v nových odstínech, texturách a barevných kombinacích. Designový skvost se teď vrací v podobě atraktivního nástěnného reliéfu,

Více

Design pro konkurenceschopnost Propojujeme firmy a designéry. Zuzana Sedmerová Vedoucí projektu

Design pro konkurenceschopnost Propojujeme firmy a designéry. Zuzana Sedmerová Vedoucí projektu Design pro konkurenceschopnost Propojujeme firmy a designéry Zuzana Sedmerová Vedoucí projektu DESIGN PRO KONKURENCESCHOPNOST Interní projekt CzechTrade, spolufinancován z OP PIK, programu Marketing Doba

Více

Závěs z bílého, žlutého a červeného zlata z kolekce VIVA VISION SMALL PLANETS I. Ruční práce. Design: JITKA MLYNARČÍK KUDLÁČKOVÁ

Závěs z bílého, žlutého a červeného zlata z kolekce VIVA VISION SMALL PLANETS I. Ruční práce. Design: JITKA MLYNARČÍK KUDLÁČKOVÁ Závěs z bílého, žlutého a červeného zlata z kolekce VIVA VISION SMALL PLANETS I. Ruční práce. Design: JITKA MLYNARČÍK KUDLÁČKOVÁ Kvalita je krásná a oduševnělá. Radost je inspirace, vytváří hojnost a trvalou

Více

Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč

Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč PROGRAM NA ŘÍJEN Galerie Malostranská beseda Malostranské náměstí 21, 110 00 Praha 1, (3. np.) Otevřeno út- ne: 12 20 h. Vstupné snížené 30,-Kč, plné 50,-Kč 2.10. - 30. 10. 2012 vernisáž 2. 10. od 19h

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI:

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY 10. ROČNÍK 7. - 11. 12. 2016 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: 1. 9. 2016 I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

anna steinerová AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D

anna steinerová AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

PPM Newsletter. Duben PPM skončila a přípravy na další ročník se již rozbíhají.

PPM Newsletter. Duben PPM skončila a přípravy na další ročník se již rozbíhají. v PPM NEWSLETTER Duben 2017 PPM Newsletter Duben 2017 ÚVOD 11. PPM skončila a přípravy na další ročník se již rozbíhají. Jana Štěrbová OBSAH Úvod 1 Další výstavy 4 PW Praha 5 Krásné počasí, úžasná nabídka

Více

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE PODMÍNKY ÚČASTI 7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE 4. 8. 12. 2013 KAFKŮV DŮM NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 O DESIGNSUPERMARKETU designsupermarket je mezinárodní festival současného

Více

TIP: Umělecké sklo očima českých a polských výtvarnic genusplus.cz

TIP: Umělecké sklo očima českých a polských výtvarnic genusplus.cz FEMME FATALE TIP: Umělecké sklo očima českých a polských výtvarnic 5.6.2016 genusplus.cz rukopis. Můžete ji od 10. června navštívit v jabloneckém Muzeu skla a bižuterie. Na výstavě nazvané FEMME FATALE

Více

CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem. Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce

CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem. Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce CzechTrade podporuje spolupráci mezi firmou a designérem Když se potká skvělý designér a kvalitní výrobce Plastia Lenka Novotná, jednatelka firmy Plastia s.r.o. Jdeme cestou originality a vysoké přidané

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 2 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF GRAHPIC DESIGN 2 KATEŘINA HIKADOVÁ

BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 2 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF GRAHPIC DESIGN 2 KATEŘINA HIKADOVÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 2 FACULTY OF FINE ARTS STUDIO OF GRAHPIC DESIGN 2 VLASTNÍ ZNAČKA PAPÍRENSKÝCH VÝROBKŮ PERSONAL

Více

Špička ledovce 2013 Výběr z oceněných bakalářských a diplomových prací studentů Ústavu umění a designu ZČU

Špička ledovce 2013 Výběr z oceněných bakalářských a diplomových prací studentů Ústavu umění a designu ZČU Tisková zpráva Galerie Ladislava Sutnara, Plzeň Špička ledovce 2013 Výběr z oceněných bakalářských a diplomových prací studentů Ústavu umění a designu ZČU Vernisáž výstavy: Místo konání: Termín konání

Více

KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ

KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ březen 2015 KATALOG DESIGNOVÝCH VÝROBKŮ prodejní benefiční výstavy pro Amelii v galerii KusKovu Výtěžek z prodeje bude použit na podporu bezplatných služeb Amelie, o.s. Radka Jandová věnovala Amelii pět

Více

MORAVSKÁ GALERIE BRNO. Koncept rozvoje, poslání, cíle a řízení organizace. Obsah

MORAVSKÁ GALERIE BRNO. Koncept rozvoje, poslání, cíle a řízení organizace. Obsah MORAVSKÁ GALERIE BRNO Koncept rozvoje, poslání, cíle a řízení organizace Obsah 1. Úvod 2. Cíle, rozvoj a poslání MG dle státní kulturní politiky 3. Analýza současného stavu 4. Návrhy dalšího rozvoje pro

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS Ateliér grafického designu 1 Studio of Graphic Design 1 Archiv Bienále Brno Archive Biennal of

Více

Práce s textem a získávání informací

Práce s textem a získávání informací Autor: Předmět/vzdělávací oblast: Tematická oblast: Téma: Mgr. Lenka Dvořáková Vzdělávání a komunikace v českém jazyce Práce s textem a získávání informací Porozumění publicistickému textu Ročník: 1. 4.

Více

více než 1000 zrealizovaných projektů za 14 let

více než 1000 zrealizovaných projektů za 14 let Ve zkratce o historii a základních rysech firmy: Filosofie a poslání firmy je poskytovat a vytvářet pro naše zákazníky dobré nápady, návrhy, realizace a tím pro ně přispět k zabezpečení stálého postavení

Více

PPM Newsletter. Květen Začínáme s návrhy soutěžních quiltů pro rok 2020

PPM Newsletter. Květen Začínáme s návrhy soutěžních quiltů pro rok 2020 v PPM NEWSLETTER KVĚTEN 2019 1 PPM Newsletter Květen 2019 ÚVOD Začínáme s návrhy soutěžních quiltů pro rok 2020 Jana Štěrbová Hlavní dojmy z letošní výstavy postupně odeznívají a autoři se již začínají

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Nabídka Mgr. Alžběta Mrnuštíková

Nabídka Mgr. Alžběta Mrnuštíková Nabídka Mgr. Alžběta Mrnuštíková Nenavrhuji anonymní interiéry. Navrhuji pro své klienty. A podle toho k práci přistupuji Designérka Katka Tomčíková A jak pracuji? Na začátku každého projektu stojí konkrétní

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

2017

2017 2017 O firmě Společnost millaminis s.r.o. vznikla v roce 2012 a byla založena úspěšným českým konstruktérem a designérem hraček, Milošem Hábou. Ten po mnoha letech působení ve světě hračkářského průmyslu

Více

PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N

PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N PRAGUE PRIME HOMES OVENECKÁ N O. 33 O PROJEKTU Rezidenční projekt OVENECKÁ N O. 33 představuje nadstandardní bydlení pro náročné. Během přestavby je zdůrazňován původní modernistický koncept a současně

Více

Vize. Flow East koupil budovu Václavské náměstí 47 v roce 1994 a kompletně ji zrekonstruoval v roce 1996.

Vize. Flow East koupil budovu Václavské náměstí 47 v roce 1994 a kompletně ji zrekonstruoval v roce 1996. Design Vize Flow East koupil budovu Václavské náměstí 47 v roce 1994 a kompletně ji zrekonstruoval v roce 1996. Rekonstrukce nicméně odhalila mnohá neodstranitelná poškození způsobená stářím budovy a použitým

Více

OSLAVY 125. VÝROČÍ AKADEMIE VĚD HISTORIE AKADEMIE VĚD NÁZEV AVČR V SOUVISLOSTI S OSLAVAMI

OSLAVY 125. VÝROČÍ AKADEMIE VĚD HISTORIE AKADEMIE VĚD NÁZEV AVČR V SOUVISLOSTI S OSLAVAMI OSLAVY 125. VÝROČÍ AKADEMIE VĚD V roce 2015 Akademie věd slaví 125. výročí svého založení. Při této příležitosti připravuje pro odbornou i laickou veřejnost mnoho kulturních a vzdělávacích doprovodných

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

Photoshop Elements 11 design 1

Photoshop Elements 11 design 1 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 39 Photoshop Elements 11 design 1 Třída: 8. Učivo: Seznámit žáky s funkčností a uplatněním designu při navrhování užitého umění, vytvoření návrhu v programu Photoshop

Více

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Žižkovo náměstí 1300/1 130 00 Praha 3 Povinné a nepovinné zkoušky profilové části maturitní zkoušky pro školní rok 2010/2011 Termíny

Více

Podpora průmyslového designu a jeho propagace v zahraničí

Podpora průmyslového designu a jeho propagace v zahraničí Podpora průmyslového designu a jeho propagace v zahraničí CzechTrade Zuzana Sedmerová Podpora internacionalizace zuzana.sedmerova@czechtrade.cz 2. 12. 2015 www.czechtrade.cz Adresář designérů CzechTrade

Více

Newsletter Vydání č. 3 ročník V. 24. 4. 2013

Newsletter Vydání č. 3 ročník V. 24. 4. 2013 Newsletter Vydání č. 3 ročník V. 24. 4. 2013 Vážení a milí obchodní přátelé, před dvěma měsíci jsme na trh uvedli novou kolekci výrobků RAVAK, která kromě koupelnového konceptu Chrome zahrnuje i inovaci

Více

STERLING SILVER Made in Germany

STERLING SILVER Made in Germany Již od 18. století je Pforzheim znám jako středisko Kdo byl Otto Hutt? zpracování drahých kovů. V malých řemeslných dílnách stejně jako v průmyslových závodech zde vyrábějí zlaté a stříbrné šperky, hodinky

Více

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015

Tisková zpráva. Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Tisková zpráva Salone del Mobile 14. 19. dubna 2015 Výroba skla v naší společnosti je nejmodernější v celé Evropě, v roce 2012 jsme otevřeli zcela novou sklárnu o rozloze 3500 m2. Navazujeme tak na bohatou

Více

Značka DEVOTO, založená v roce 2008, se zaměřuje především na dětský nábytek a interiérové doplňky.

Značka DEVOTO, založená v roce 2008, se zaměřuje především na dětský nábytek a interiérové doplňky. KATALOG Značka DEVOTO, založená v roce 2008, se zaměřuje především na dětský nábytek a interiérové doplňky. Filozofií značky je vyrábět promyšlený, kvalitní a bezpečný nábytek, který má svůj vnitřní příběh

Více

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

imm cologne 2009 TON spolupracuje s designéry ironica & punton design TON doma - senior living novinky villa thonet

imm cologne 2009 TON spolupracuje s designéry ironica & punton design TON doma - senior living novinky villa thonet imm cologne 2009 2006 2007 TON spolupracuje s designéry ironica & punton design TON doma - senior living novinky villa thonet BERLÍN PRAHA BRATISLAVA BUDAPEŠŤ SOFIA TBILISI ON spolupracu ranný architects

Více

KRÁSNÉ VÁNOCE. stories. prosinec. stories. architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

KRÁSNÉ VÁNOCE. stories. prosinec. stories. architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects KRÁSNÉ VÁNOCE 16 prosinec 2015 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED 4 EDITORIAL: KRÁSNÉ VÁNOCE 2015. ODPOJTE SE 5 TÉMA: ROK 2015 V NAŠEM ATELIÉRU 15 BYDLENÍ PODLE AKA 21

Více

KAA-WA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA. připojte se k nám. stránky autorky www.annasteinerova.cz

KAA-WA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA. připojte se k nám. stránky autorky www.annasteinerova.cz AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA CZ EN FR D AKTUÁLNĚ O PROJEKTU KOLEKCE KONTAKT MÉDIA

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

a)zahájení seznámení s novými členy z SOŠ v Lužické ulici, kde se dnešní schůzka uskutečnila.

a)zahájení seznámení s novými členy z SOŠ v Lužické ulici, kde se dnešní schůzka uskutečnila. SCHŮZKA ŽÁKOVSKÉ RADY ZE DNE 24.2.2012 Program: a)zahájení seznámení s novými členy z SOŠ v Lužické ulici, kde se dnešní schůzka uskutečnila. b)soutěž O putovní studentský pohár trvá celý rok a jednotlivé

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART INTERIÉROVÝ MOBILIÁŘ INTERIOR MOBILIARI

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART INTERIÉROVÝ MOBILIÁŘ INTERIOR MOBILIARI VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR PRODUKTOVÉHO DESIGNU STUDIO OF PRODUCT DESIGN INTERIÉROVÝ MOBILIÁŘ INTERIOR MOBILIARI 1

Více

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni [Tisková zpráva] Chinese Characters Poster in the Czech Republic Místo konání: Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň Vernisáž: 30. 5. od 18 hodin Termín výstavy: 31. 5. 23. 6. 2018 Výstavu pořádá:

Více

Bytová kultura a nábytek v

Bytová kultura a nábytek v Bytová kultura a nábytek v meziválečném č období bí Proměna bytové kultury a nábytku v souvislosti s počátky průmyslové výroby 20. 30. léta 20. století zdůraznění funkce a funkčních vlastností první polovina

Více

Návrh ocenění pro vítěze studentské soutěže POPAI STUDENT AWARD

Návrh ocenění pro vítěze studentské soutěže POPAI STUDENT AWARD Návrh ocenění pro vítěze studentské soutěže POPAI STUDENT AWARD i Obsah 3 O soutěži 4 5 6 7 8 9 Řešení Ocenění Placka Stuha Obal Fotodokumentace 3 O soutěži Soutěž POPAI STUDENT AWARD patří mezi projekty

Více

Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR

Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR 1. ÚVOD Pravidla pro publicitu (dále jen Pravidla) stanovují povinné náležitosti v oblasti zajištění propagace projektů a jejich výsledků

Více

umění bydlet 55 Kč prosinec 2013 prosinec 2013 kovové efekty Palombovi rozhovor fešandy jídelny časopis o designu a bydlení 55 Kč 3,69

umění bydlet 55 Kč prosinec 2013 prosinec 2013 kovové efekty Palombovi rozhovor fešandy jídelny časopis o designu a bydlení 55 Kč 3,69 55 Kč prosinec 2013 umění bydlet prosinec 2013 kovové efekty Palombovi rozhovor časopis o designu a bydlení fešandy jídelny 55 Kč 3,69 rozhovor čisté souznění Pod rukama manželů Palombových vznikají výrobky

Více

SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE

SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE Muzejní sbírka pohlednic patří k nejbohatším, čítá několik tisíc kusů, přičemž její velká část je zatím uložena jako netříděný fond. Vedle místopisných tématik jsou

Více

Č.j.:TACR/3635/2012. Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR

Č.j.:TACR/3635/2012. Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR Č.j.:TACR/3635/2012 Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. VYSVĚTLENÍ POJMŮ... 3 3. PRAVIDLA PRO PUBLICITU... 4 4. TYPY VÝSLEDKŮ... 5 5. TECHNICKÉ PROSTŘEDKY

Více

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013

Česká centra. Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra Konference ekonomických radů a ekonomických tajemníků 2013 Česká centra - představení Agentura MZV ČR pro prezentaci země POSLÁNÍ: Efektivní zahraniční propagací ČR posilovat její dobré jméno

Více

GIGANTI.CZ Praha, Česká republika

GIGANTI.CZ Praha, Česká republika Vznik podnikatelského záměru Myšlenka podnikat v tomto oboru se zrodila společně s touhou Národního muzea získat vlastní model oživlého mamuta (Mammuthus primigenius). Skupina vedená paleomodelářem Radkem

Více

Katalog novoročních přání 2013

Katalog novoročních přání 2013 Katalog novoročních přání 2013 Systém Moje tiskoviny - novoroční přání Novoroční přání V tomto katalogu najdete novoroční přání, která si dotvoříte přesně podle Vašich představ. Na dalších stranách Vám

Více

Fascinace. Impozantní zvuk AZUMI flétny Vás ohromí čistými a briliantními výškami, silnými středy a sytými spodními tóny.

Fascinace. Impozantní zvuk AZUMI flétny Vás ohromí čistými a briliantními výškami, silnými středy a sytými spodními tóny. www.azumi.eu Fascinace Impozantní zvuk AZUMI flétny Vás ohromí čistými a briliantními výškami, silnými středy a sytými spodními tóny. Flétny AZUMI série Z jsou především oblíbené studenty pro svou čistou

Více

Egyptská hrobka hrobka Sennedjema v podzemních chodbách Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě

Egyptská hrobka hrobka Sennedjema v podzemních chodbách Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě Egyptská hrobka hrobka Sennedjema v podzemních chodbách Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě společná práce studentů Gymnázium Havlíčkův Brod Gymnázium zve do podzemí města! Návštěvníci Muzea Vysočiny si

Více

Jaksprávně určitstáří starožitnéhosvítidla

Jaksprávně určitstáří starožitnéhosvítidla Jaksprávně určitstáří starožitnéhosvítidla MarekPohunek www.starozitnasvitidla.cz Obsah KRÁTKÝ VÝLET DO HISTORIE SVÍTIDEL... 2 URČENÍ STÁŘÍ SVÍTIDLA PODLE UMĚLECKÉHO STYLU... 2 Secese (cca 1900 1920)...

Více

Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství

Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství 9. 8. 2011; autor: Marie Kohoutová; rubrika: Rozhovory & portréty Několik

Více

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ?

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? Otevřete si svůj pop up v nejlukrativnější předvánoční období spolu s projektem MINT: Pop Up Hall

Více

INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010

INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010 INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010 Přátelé a kamarádi! Druhé číslo hudebně-mládežních novin je tu! Dočtete se, jak proběhl náš hlavní festival Mladá Smetanova Litomyšl a co vás čeká na podzimním

Více

stories stories září architektura Design koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories září architektura Design koncepty od Ateliéru Kunc architects S T O R I E S září 2014 architektura Design koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED PO HORKÉM A ODPOČINKOVÉM LÉTĚ K VÁM PŘICHÁZÍME S PRVNÍM VYDÁNÍM AKA STORIES, NEWSLETTERU ATELIÉRU KUNC ARCHITECTS.

Více

Muzeum dýmek v Proseči

Muzeum dýmek v Proseči Muzeum dýmek v Proseči Materiál mapující vývoj Muzea dýmek v Proseči zejména od roku 2007 po současnost a předkládá možnosti dalšího směřování a rozvoje tohoto dlouhodobého projektu. Stanoviska a návrhy

Více

Na pražském Václavském náměstí vyrostl obří krmelec

Na pražském Václavském náměstí vyrostl obří krmelec Na pražském Václavském náměstí vyrostl obří krmelec Na Václavském náměstí v Praze je k vidění obří krmelec Pavilon designové přehlídky Designblok od studia a1architects. Dřevěná stavba v sobě ukrývá designové

Více

Dodatečné informace č. 1 k poptávce České národní banky na výběr dodavatele veřejné zakázky

Dodatečné informace č. 1 k poptávce České národní banky na výběr dodavatele veřejné zakázky NA PŘÍKOPĚ 28 115 03 PRAHA 1 Sekce správní odbor obchodní V Praze 18. května 2016 Č.j.: 2016/058599/CNB/420 Dodatečné informace č. 1 k poptávce České národní banky na výběr dodavatele veřejné zakázky Komunikační

Více

Gymnázium Boženy Němcové

Gymnázium Boženy Němcové Gymnázium Boženy Němcové Manuál jednotného vizuálního stylu Štěpán Soukeník, 2009 Gymnázium Boženy Němcové Obsah Specifikace značky 1.0 Úvodní slovo 1.1 Logotyp a logo 1.2 Inverzní varianta 1.3 Barevnost

Více

Vizuální styl Muzea hl. m. Prahy

Vizuální styl Muzea hl. m. Prahy Vizuální styl Muzea hl. m. Prahy Muzeum hl. m. Prahy je příspěvková organizace zřizovaná městem Praha, jejíž ředitelkou je PhDr. Zuzana Strnadová. Muzeum má zrhruba 1 milion sbírkových předmětů a spravuje

Více

nová koncepce design shaker 2015 19. 22. 3. Letňany

nová koncepce design shaker 2015 19. 22. 3. Letňany nová koncepce design shaker 2015 19. 22. 3. PVA EXpo praha Letňany proč vystavovat vysoká návštěvnost díky konání v rámci jarních veletrhů For Habitat, For Furniture, For Office a For Garden tři sekce

Více

VIZUÁLNÍ IDENTITA ČESKÉHO RAGBY 2015. Rozšířené a revidované 2. vydání logomanuálu Nová loga platná od března 2015

VIZUÁLNÍ IDENTITA ČESKÉHO RAGBY 2015. Rozšířené a revidované 2. vydání logomanuálu Nová loga platná od března 2015 VIZUÁLNÍ IDENTITA ČESKÉHO RAGBY 2015 Rozšířené a revidované 2. vydání logomanuálu Nová loga platná od března 2015 Logo, koncept a design identity navrhl a zpracoval Lumír Kajnar 2010 2015 -A- PŘEHLED GRAFICKÝCH

Více

Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně

Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně Závěrečná zpráva z akce: Prezentace nábytkářského průmyslu z ČR prostřednictvím CzechTrade v Číně Termín konání: 14. září 2007 Místo konání: I. Úvod Shanghai, Čína, areál výstavního komplexu New International

Více

PŘEMÝŠLENÍ O DESIGNU. stories. stories. duben. architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

PŘEMÝŠLENÍ O DESIGNU. stories. stories. duben. architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects PŘEMÝŠLENÍ O DESIGNU duben 2015 08 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 PŘEHLED 3 EDITORIAL 4 NA ČEM NÁM V ATELIÉRU ZÁLEŽÍ 7 AKA & SALONE DEL MOBILE 14 PRÁVĚ SE DĚJE V ATELIÉRU

Více

PPM Newsletter. Prosinec Krásné svátky vám všem!

PPM Newsletter. Prosinec Krásné svátky vám všem! v PPM NEWSLETTER PROSINEC 2018 1 PPM Newsletter Prosinec 2018 ÚVOD OBSAH Krásné svátky vám všem! Jana Štěrbová Úvod 1 Konec roku 2018 je pro nás všechny obdobím příprav na Vánoce a s přelomem roku i časem

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme BAUMA 2016 Mezinárodní veletrh stavebních strojů a vozidel, stavebního nářadí a příslušenství Obor: stavebnictví BAUMA je světově nejdůležitějším veletrhem ve stavebním

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Pro školní rok 2012/13 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky:

Pro školní rok 2012/13 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky: Pro školní rok 2012/13 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky: Platí pro profilovou část maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období. Termíny konání

Více

Ver.02/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.02/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.02/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PROPAGACE MUZEA

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: PROPAGACE MUZEA PROPAGACE MUZEA Od počátku 90. let jsme se pokoušeli používat promyšlené, dostatečně strukturované formy propagace. Dlouhá léta jsme však vzhledem k podprůměrnému rozpočtu neměli prostředky na spolupráci

Více

H i s t o r i e p r o f e s n í c h ř e m e s l n ý c h o r g a n i z a c í o d s t ř e d o v ě k u p o s o u č a s n o s t

H i s t o r i e p r o f e s n í c h ř e m e s l n ý c h o r g a n i z a c í o d s t ř e d o v ě k u p o s o u č a s n o s t M U Z E U M H L A V N Í H O M Ě S T A P R A H Y Z Á M E C K Ý A R E Á L C T Ě N I C E B o h d a n e č s k á 2 5 9 / 1, 1 9 0 1 7 P r a h a 9 V i n o ř H i s t o r i e p r o f e s n í c h ř e m e s l n

Více

tradice před diaprojektory.

tradice před diaprojektory. Poloprofesionální švýcarské 16 mm kamery Paillard-Bolex sloužily v 50. letech v Československu i v televizi. Velká cívka 16 mm filmu pojala hodinový záznam. Dole cívka amatérského 8 mm filmu. 20 Diaprojektory

Více

LOUTKOVÁ DIVADLA. Loutkové divadlo pro 20 cm loutky Loutkové divadlo univerzál 3 v Věšák na loutky bez nití. 50 Věšák na loutky

LOUTKOVÁ DIVADLA. Loutkové divadlo pro 20 cm loutky Loutkové divadlo univerzál 3 v Věšák na loutky bez nití. 50 Věšák na loutky LOUTKOVÁ DIVADLA Loutkové divadlo pro 20 cm loutky - 62 Velikost: Šířka 59 cm, výška 35 cm, hloubka 29 cm, výška otvoru na předním portálu 30 cm Materiál: Dřevo, textil (opona) Určení: Loutky dřevěné 20

Více

Česká republika Hlavní materiál: 1-2 stavitele Kontakt: suma. construct PLU EAN PLU EAN PLU EAN. 859nnnn nnnn000049

Česká republika   Hlavní materiál: 1-2 stavitele Kontakt: suma. construct PLU EAN PLU EAN PLU EAN. 859nnnn nnnn000049 Základní sestava I Základní sestava I - stavitele 99 Počet dílů: - Základní sestava I 9 9 8 7 79 8 dop. věk + dop. věk + 89nnnn 89nnnn9 89nnnn 89nnnn 89nnnn 89nnnn 89nnnn 89nnnn [stavebnic dřevěná stavbenice

Více

KATALOG. reklamních Up-cycled předmětů

KATALOG. reklamních Up-cycled předmětů KATALOG reklamních Up-cycled předmětů Ručně vyrobeno z materiálů CYKLO DUŠE... strana 04 HASIČSKÁ HADICE... strana 06 banner a autoplachta... strana 08 Mesh... strana 10 edice dakar... strana 12 PLOŠNÝ

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

Údaje o firmě. Realizační tým Profil Media. Profil Media, s.r.o. Sídlo Komunardů 32, 170 00 Praha 7 IČ 25726501 DIČ CZ25726501.

Údaje o firmě. Realizační tým Profil Media. Profil Media, s.r.o. Sídlo Komunardů 32, 170 00 Praha 7 IČ 25726501 DIČ CZ25726501. Údaje o firmě Firma Profil Media, s.r.o. Sídlo Komunardů 32, 170 00 Praha 7 IČ 25726501 DIČ CZ25726501 Právní forma společnost s ručením omezeným zapsaná Krajským obchodním soudem v Praze, oddíl C, vložka

Více

Náš příběh. Od APLA Praha k NAUTISU.

Náš příběh. Od APLA Praha k NAUTISU. Náš příběh Od APLA Praha k NAUTISU. Naše organizace vznikla v roce 2003 na základě dlouhodobé spolupráce odborníků (psychologů, psychiatrů, terapeutů a pedagogů) s rodinami dětí s poruchou autistického

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

science ntrum Logotyp VIDA! v kombinaci s podnázvem science centrum a logotyp bez podnázvu.

science ntrum Logotyp VIDA! v kombinaci s podnázvem science centrum a logotyp bez podnázvu. science ntrum Logo science centra by mělo vybízet k aktivitě diváka, aby naznačilo, že expozice bude lákat k přemýšlení, dotýkání, zkoumání a hře. Proto je logo trochu rébusem. Logotyp VIDA! je reakcí

Více

11/2014 NOVÝ MATERIÁL INOVACE IZOLAČNÍ DESKY. www.alcaplast.cz. Ve svém živlu! tlumí vibrace přenášené mezi zařizovacím předmětem a nosným prvkem

11/2014 NOVÝ MATERIÁL INOVACE IZOLAČNÍ DESKY. www.alcaplast.cz. Ve svém živlu! tlumí vibrace přenášené mezi zařizovacím předmětem a nosným prvkem INFO IZOLAČNÍ DESKY Varianty pro: závěsné WC samostatně stojící WC umyvadla bidety pisoáry sprchové vaničky NOVÝ MATERIÁL tlumí vibrace přenášené mezi zařizovacím předmětem a nosným prvkem lepší tvarová

Více

Novinky v oborové bráně Umění a architektura (ART) http://art.jib.cz

Novinky v oborové bráně Umění a architektura (ART) http://art.jib.cz Novinky v oborové bráně Umění a architektura (ART) http://art.jib.cz Květa Hartmanová Uměleckoprůmyslové museum v Praze Petr Novák Ústav výpočetní techniky UK Brána ART se představuje navazuje na projekt

Více

ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ŘEDITEL STŘEDNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY, OSTRAVA, PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE v souladu s ustanovením 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., ve znění zákona č. 49/2009 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

O FESTIVALU Krása v nás a kolem nás

O FESTIVALU Krása v nás a kolem nás fdfestival.cz O FESTIVALU Krása v nás a kolem nás. Přesně tak zní motto horké novinky ve světě módy a designu. Doposud byly tyto věci výsadou těch, kteří se chtěli aktivně a osobně zúčastňovat módních

Více

ZÁŽITKOVÁ PRACOVNÍ KONFERENCE

ZÁŽITKOVÁ PRACOVNÍ KONFERENCE 18 & 19 / 03 / 2016 Dlouhodobě se věnujeme tématům, jež vloni Úřad Vlády také zařadil do Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014-2020. ZÁŽITKOVÁ PRACOVNÍ KONFERENCE EQUAL PAY DAY V ČR

Více

logo nadačního fondu Campanula Martin Cimala Campanula

logo nadačního fondu Campanula Martin Cimala Campanula logo nadačního fondu Martin Cimala Obsah Obsah Logo 1.1 Filosofie značky 1.2 Ochranná zóna 1.3 Minimální velikost 1.4 Umístění v mřížce 1.5 Barevnost 1.6 Černobílá varianta 1.7 Plnobarevná verze 1.8 Typografie

Více