Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ stavby/zařízení:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ stavby/zařízení:"

Transkript

1 Životní situace Název: Žádost o ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Základní informace: Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ stavby/zařízení: Rozhodnutí o umístění stavby je základním druhem územního rozhodnutí, jímž se povoluje určitý záměr v území a stanoví podmínky pro provedení tohoto záměru. Toto územní rozhodnutí vymezuje: - stavební pozemky, na nichž se stavba umisťuje - podmínky pro umístění stavby - druh a účel stavby - podmínky pro zpracování projektové dokumentace pro následné vydání stavebního povolení či pro ohlášení stavby - podmínky pro napojení na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu - podmínky pro ochranu území (ochranu ŽP, urbanistických, architektonických hodnot atd.) jde o správní rozhodnutí vydané v územním řízení, které se zahajuje podáním žádosti o vydání územního rozhodnutí územní rozhodnutí lze nahradit územním souhlasem za podmínek 96, veřejnoprávní smlouvou dle 78a nebo regulačním plánem (je-li vydán) o umístění stavby musí být rozhodnuto VŽDY, s výjimkou záměrů uvedených níže Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.): Žádost podává ten, kdo chce realizovat záměr umístit stavbu tedy žadatel. Jaké jsou podmínky pro řešení životní situace: PODMÍNKY pro vydání územního rozhodnutí o umístění stavby: Územní rozhodnutí lze vydat: 1. na základě žádosti 2. nepostačuje-li k umístění stavby žádost o územní souhlas (viz životní situace: žádost o územní souhlas)

2 Rozhodnutí o umístění stavby se NEVYŽADUJE za splnění následujících podmínek (tzv. VOLNÝ REŽIM ve fázi územního rozhodování) - 20 taxativně stanovených případů: stavební úpravy a udržovací práce stavba do 25 m² zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepená nejvýše do hloubky 3 m na pozemku RD či stavby pro rodinnou rekreaci, neslouží k výrobě či skladování hořlavin či výbušnin, nejde o stavbu pro podnikatelskou činnost, umístěna nejméně 2 m od společných hranic pozemků, plocha části pozemku schopného vsakovat dešťové vody po jejím umístění bude nejméně 50 % z celkové plochy pozemku, je-li v souladu s územně plánovací dokumentací (tedy nejen s územním plánem) skleník do 40 m² zastavěné plochy a do 5 m výšky umístěný min. 2 m od hranice pozemku bazén do 40 m ² zastavěné plochy na pozemku RD či stavby pro rodinnou rekreaci v zastavěném území umístěný nejméně 2 m od hranice pozemku přístřešky o 1 nadzemním podlaží, které slouží veřejné dopravě a jiné veřejně přístupné přístřešky do 40 m² zastavěné plochy a do 4 m výšky výměna vedení technické infrastruktury, pokud se nemění její trasa a nedochází k překročení hranice stávajícího ochranného nebo bezpečnostního pásma (vodovody, kanalizace, energetická vedení, komunikační vedení atd.) informační a reklamní zařízení do 0,6 m² umísťovaná mimo ochranná pásma pozemních komunikací stožáry pro vlajky do výšky 8 m povrchové rozvody nebo odvody vody na zemědělské půdě nebo na pozemcích určených k plnění funkcí lesa signální věže, signály a pyramidy pro zeměměřičské účely podpěrné konstrukce dopravního značení a zařízení pro informace na pozemních komunikacích opěrné zdi do výšky 1 m (nehraničí-li s veřejnou komunikací či veřejným prostranstvím) cirkusové stany scénické stavby pro film, televizi, divadlo sjezdy a nájezdy na pozemní komunikace sloužící k připojení sousední nemovitosti antény do výšky 8 m oplocení lesních školek a oplocení zřízené k ochraně lesních porostů před zvěří stavby pro hospodaření v lesích a pro výkon práva myslivosti do 30 m² zastavěné plochy a do 5 m výšky, bez podsklepení důlní díla (podléhají horním předpisům)

3 stavby mostních vah Jakým způsobem můžete zahájit řešení této životní situace: Podáním předepsané žádosti o vydání územního rozhodnutí. Na kterém úřadu můžete tuto životní situaci řešit: Situaci je nutné řešit na Městském úřadu v Kroměříži odboru stavební úřad, který se nachází na ulici 1. máje 3191, budova C, 3. a 4. patro. Kde, s kým a kdy můžete tuto životní situaci řešit: Žádost o územní rozhodnutí je nutné podat na podatelně MěÚ Kroměříž - přízemí budovy C 1. máje Nevíte-li si rady, je možné vaši situaci řešit individuálně s pracovníky stavebního úřadu, a to v úředních dnech v pondělí a ve středu od 7:30 do 12:00 hod a od 12:30 do 17:00 hod. Vaše otázky lze zodpovědět i v neúředních dnech, nejlépe po telefonické či ové domluvě. Telefonní čísla a ové adresy pracovníků jsou dostupné na Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici: Forma žádosti o vydání územního rozhodnutí: Žádost se podává na předepsaném formuláři, jehož obsahové náležitosti jsou upraveny ve vyhlášce č. 503/2006 Sb. PŘÍLOZE č. 1. Tento formulář lze nalézt na internetových stránkách města Kroměříž Tento formulář si můžete vyzvednout i na odboru stavebního úřadu. Formulář obsahuje část A stanovící základní náležitosti žádosti a část B vymezující přílohy, které je nutné k žádosti přiložit. Obsahové náležitosti žádosti o vydání územního rozhodnutí: Základní údaje o stavbě (označení stavby) Pozemky, na nichž se stavba umisťuje Identifikační údaje žadatele Uvedení osob, které mají vlastnické nebo jiné věcné právo k sousedním pozemkům či stavbám, jež může být územním rozhodnutím přímo dotčeno Posouzení vlivu stavby na životní prostředí (vyžaduje/nevyžaduje posouzení vlivů na životní prostředí dle zákona č. 100/2001 Sb.)

4 Jaké doklady a informace musíte mít s sebou: PŘÍLOHY žádosti o vydání územního rozhodnutí: Dokumentace pro vydání územního rozhodnutí dle vyhlášky č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb PŘÍLOHA č. 1 - musí být zpracována projektantem, tedy autorizovanou osobou dle 158 stavebního zákona - obsahuje průvodní zprávu, souhrnnou technickou zprávu, výkresovou dokumentaci, dokladovou část - dále obsahuje situační výkresy (celková situace v měřítku katastrální mapy vč. parcelních čísel, se zakreslením stavebního pozemku, požadovaného umístění stavby, s vyznačením vazeb a účinků na okolí, zejména vzdáleností od hranic pozemku a sousedních staveb - předkládá se dvojmo (je-li obecní úřad v místě stavby stavebním úřadem, tedy nachází-li se stavba na území města Kroměříže a místních částí) nebo trojmo (není-li obecní úřad v místě stavby zároveň stavebním úřadem, tedy nachází-li se stavba mimo území města Kroměříže a místních částí). Závazná stanoviska dotčených orgánů (pokud mohou být veřejné zájmy, které tyto orgány podle zvláštních právních předpisů hájí, záměrem dotčeny), popř. koordinované závazné stanovisko (je-li dotčeným orgánem tentýž orgán veřejné správy, který hájí několik dotčených veřejných zájmů jde o jednotlivé odbory MěÚ Kroměříž, např. odbor služeb, dopravy, ŽP apod.), tato stanoviska jsou závazným podkladem pro rozhodnutí správního orgánu. Stanoviska (vyjádření) dotčených vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury (E.ON, VAK, RWE, Telefónica apod.) k možnosti a způsobu napojení inženýrských sítí nebo k podmínkám dotčených ochranných a bezpečnostních pásem. Smlouvy s příslušnými vlastníky veřejné dopravní a technické infrastruktury nebo plánovací smlouvu (vyžaduje-li záměr vybudování nové nebo úpravu stávající veřejné dopravní a technické infrastruktury). Doklad prokazující vlastnické právo žadatele, smlouva nebo doklad o právu provést stavbu (pouze pokud stavební úřad nemůže existenci takového práva ověřit v katastru nemovitostí dálkovým přístupem); jestliže žadatel nemá vlastnické právo, smlouvu nebo doklad o právu provést stavbu, předloží souhlas vlastníka (typicky v případě, kdy napojení na inženýrské sítě vede přes pozemek, který není ve vlastnictví žadatele). Jaké jsou v této životní situaci správní a jiné poplatky a jak je máte uhradit: Správní poplatek: Vydání rozhodnutí o umístění stavby je zpoplatněno podle zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích POLOŽKA 17 BOD 1.

5 a. stavba pro bydlení s nejvýše 3 byty nebo stavba pro rodinnou rekreaci Kč b. stavba pro bydlení s více než 3 byty Kč c. stavba, která plní doplňkovou funkci ke stavbě uvedené v písm. a., b., s výjimkou stavby garáže 500 Kč d. stavba garáže nejvýše se 3 stáními nebo stavba řadových garáží Kč a 500 Kč za čtvrté a každé další stání, nejvýše Kč e. stavba, která nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení s výjimkou staveb veřejné technické infrastruktury, či stavba, která vyžaduje ohlášení a není uvedená v písm. a. nebo b Kč f. stavba neuvedená v písm. a. až e Kč g. stavba studny nebo vodního díla určeného pro čištění odpadních vod do kapacity 50 ekvivalentních obyvatel Kč h. stavba vodních děl neuvedených v písmenu g Kč Vydání rozhodnutí je podmíněno předchozím zaplacením tohoto poplatku. Poplatek lze uhradit v hotovosti na pokladně MěÚ Kroměříž (přízemí budovy C) nebo bezhotovostním převodem na účet. Jaký je postup stavebního úřadu a lhůty pro vyřízení: Žádost o územní rozhodnutí se projednává v ÚZEMNÍM ŘÍZENÍ: Územní řízení se zahajuje podáním žádosti o vydání územního rozhodnutí, která má všechny obsahové a formální náležitosti. Stavební úřad oznámí zahájení řízení účastníkům a k projednání žádosti nařídí ústní jednání, které může spojit s ohledáním na místě. Nejpozději při ústním jednání (popř. ve lhůtě, kterou stavební úřad určí, je-li upuštěno od ústního jednání) musí účastníci uplatnit své námitky a dotčené orgány svá stanoviska, neboť později se k nim nepřihlíží (dochází k tzv. koncentraci řízení). V územním řízení stavební úřad posuzuje, zda je záměr žadatele v souladu - s vydaným územním plánem, s cíli a úkoly územního plánování (dle 18, 19 stavebního zákona) - s požadavky stavebního zákona i s obecnými požadavky na využívání území dle vyhlášky č. 501/2006 Sb. - s požadavky na veřejnou technickou a dopravní infrastrukturu - se stanovisky dotčených orgánů Stavební úřad vydá územní rozhodnutí o umístění stavby do 60 dnů od zahájení řízení (od

6 podání žádosti), ve složitých věcech nejpozději do 90 dnů od zahájení řízení. Ve výroku rozhodnutí stavební úřad schválí navrhovaný záměr a stanoví podmínky pro využití a ochranu území. Územní rozhodnutí o umístění stavby má platnost po dobu 2 let od nabytí právní moci (SÚ může stanovit dobu platnosti delší nejdéle však 5 let); v této lhůtě musí být podána žádost o stavební povolení (které následně musí být vydáno a nabýt právní moci), vydán souhlas s provedením stavby na základě ohlášení či jinak započato s využitím území, v opačném případě rozhodnutí pozbývá platnosti. Kteří jsou další účastníci (dotčení) postupu: ÚČASTNÍCI ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ: Vymezení účastníků řízení je důležité s ohledem na jejich ochranu, kterou jim stavební zákon přiznává, a to prostřednictvím práva podat námitky proti záměru v územním řízení; účastníky jsou: a) Žadatel b) Obec, na jejímž území má být záměr uskutečněn c) Vlastník pozemku či stavby, na nichž má být záměr uskutečněn (není-li sám žadatelem) d) Osoby, jejichž vlastnické či jiné věcné právo (typicky právo věcného břemene) k sousedním stavbám nebo pozemkům či stavbám na nich může být územním rozhodnutím přímo dotčeno - SOUSEDÉ - předpokladem účastenství u sousedů jsou tedy 2 podmínky: 1. existence vlastnického či jiného věcného práva 2. přímé, bezprostřední dotčení tohoto práva (vydání územního rozhodnutí může ovlivnit jeho postavení zejména jeho práva) e) Osoby, o nichž tak stanoví zvláštní právní předpis (jde např. o občanská sdružení dle zákona o ochraně přírody a krajiny, která mají právo na informace o záměru a na to navazující právo přihlásit se do řízení jako účastník) Jaké další činnosti jsou po vás jako žadateli požadovány: Nemá-li žádost předepsané náležitosti, není-li doložena potřebnými přílohami či trpí jinými vadami, stavební úřad vyzve žadatele k jejímu doplnění a poučí žadatele o tom, v čem spatřuje vadu či neúplnost podání, a k tomuto doplnění poskytne přiměřenou lhůtu. Nebude-li žádost ve lhůtě doplněna, stavební úřad územní řízení zastaví. Podle kterého právního předpisu se postupuje: Právní úprava se nachází v 79 a násl. stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu).

7 Jaké jsou opravné prostředky a jak se uplatňují: Řádným opravným prostředkem proti územnímu rozhodnutí je odvolání, které může účastník řízení podat do 15 dnů ode dne doručení rozhodnutí (každé územní rozhodnutí obsahuje poučení o právu podat odvolání, v jaké lhůtě, ke kterému orgánu a o tom, který orgán o něm rozhoduje). Jaké sankce mohou být uplatněny v případě nedodržení předepsaných povinností: Porušení povinností odpovědnost za přestupky, správní delikty + sankce: Speciální právní úprava odpovědnosti za přestupky (FO) a za správní delikty (FO podnikatel, PO) na úseku stavebního práva je obsažena ve stavebním zákoně v 178 a násl. (obecnou právní úpravu obsahuje zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích). Přestupku se obecně dopustí fyzická osoba, pokud: a. provede činnosti, ke kterým je třeba územní rozhodnutí bez takového rozhodnutí b. provede činnosti v rozporu s územním rozhodnutím, nebo provede činnosti jím zakázané v obou případech lze uložit pokutu nejvýše do Kč - přestupkový zákon obsahuje obecnou úpravu zvláštních druhů řízení, v nichž lze přestupky za splnění příslušných podmínek projednat jde o blokové řízení, v němž lze uložit pokutu nejvýše do Kč, a příkazní řízení, v němž lze uložit pokutu nejvýše do Kč Správního deliktu se dopustí podnikající fyzická osoba nebo právnická osoba, pokud: a. provede činnosti, ke kterým je třeba územní rozhodnutí bez takového rozhodnutí b. provede činnosti v rozporu s územním rozhodnutím, nebo provede činnosti jím zakázané v obou případech lze uložit pokutu nejvýše do Kč Související životní situace a návody, jak je řešit: Záměr umístit stavbu je možné namísto žádosti o územní rozhodnutí realizovat podáním žádosti o územní souhlas (jde-li o záměry, u nichž územní souhlas k umístění stavby postačuje) viz životní situace: žádost o územní souhlas. Za správnost návodu odpovídá útvar: Městský úřad v Kroměříži odbor stavební úřad. Návod je zpracován podle právního stavu ke dni: 9/2014

Změnit stavbu před jejím dokončením lze na základě ŽÁDOSTI O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM:

Změnit stavbu před jejím dokončením lze na základě ŽÁDOSTI O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM: Životní situace Název: Žádost o POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM Základní informace: Změnit stavbu před jejím dokončením lze na základě ŽÁDOSTI O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM:

Více

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLENÍ:

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLENÍ: Životní situace Název: Žádost o STAVEBNÍ POVOLENÍ Základní informace: Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLENÍ: Stavební povolení představuje jeden ze tří zákonných režimů

Více

Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O ÚZEMNÍ SOUHLAS:

Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O ÚZEMNÍ SOUHLAS: Životní situace Název: Žádost o ÚZEMNÍ SOUHLAS Základní informace: Záměr umístit stavbu/zařízení lze uskutečnit na základě ŽÁDOSTI O ÚZEMNÍ SOUHLAS: Územní souhlas představuje zjednodušující postup namísto

Více

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ stavby stavebnímu úřadu:

Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ stavby stavebnímu úřadu: Životní situace Název: OHLÁŠENÍ STAVBY Základní informace: Záměr provést stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ stavby stavebnímu úřadu: Ohlášení záměru provést stavbu představuje jeden ze tří zákonných

Více

Možný postup povolování vybraných staveb dle novely stavebního zákona včetně správních poplatků

Možný postup povolování vybraných staveb dle novely stavebního zákona včetně správních poplatků RODINNÉ DOMY, ZAHRADNÍ CHATKY Stavby pro bydlení a pro rodinnou rekreaci do 150 m 2 celkové zastavěné plochy, s jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a nejvýše s dvěma nadzemními podlažími a podkrovím

Více

Záměr odstranit stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby/zařízení/terénních úprav:

Záměr odstranit stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby/zařízení/terénních úprav: Životní situace Název: ODSTRANĚNÍ STAVBY Základní informace: Záměr odstranit stavbu lze uskutečnit na základě OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby/zařízení/terénních úprav: Každý je povinen ohlásit stavebnímu úřadu

Více

Umisťování, povolování a užívání vybraných staveb, podle stavebního zákona č. 183/2006 Sb.

Umisťování, povolování a užívání vybraných staveb, podle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. Umisťování, povolování a užívání vybraných staveb, podle ho zákona č. 183/2006 Sb. poř. - ne památka, památková rezervace, zóna - vyžaduje stanovisko hasičů stavby pro BYDLENÍ, pro REKREACI, RODINNÉ DOMY

Více

PŘEHLED STAVEB, TERÉNNÍCH ÚPRAV, ZAŘÍZENÍ A UDRŽOVACÍCH PRACÍ POSTUPY PŘI JEJICH UMISŤOVÁNÍ, POVOLOVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ

PŘEHLED STAVEB, TERÉNNÍCH ÚPRAV, ZAŘÍZENÍ A UDRŽOVACÍCH PRACÍ POSTUPY PŘI JEJICH UMISŤOVÁNÍ, POVOLOVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ PŘEHLED STAVEB, TERÉNNÍCH ÚPRAV, ZAŘÍZENÍ A UDRŽOVACÍCH PRACÍ POSTUPY PŘI JEJICH UMISŤOVÁNÍ, POVOLOVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ PODLE ZÁKONA Č. 183/2006 Sb., STAVEBNÍ ZÁKON Nový stavební zákon (dále jen SZ ) přináší

Více

Problematika územního rozhodování

Problematika územního rozhodování Problematika územního rozhodování vodoprávní úřady Medlov 15. a 16. 10. 2013 Mgr. Jana Machačková ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ diferenciace rozhodování v zastavěném a nezastavěném území využití zjednodušujících

Více

Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací

Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací Návody pro řešení nejdůležitějších životních situací 1. Pojmenování (název) životní situace: Povolení ke stavbě, ke změně stavby, ke změně užívání či k zrušení a odstranění stavby vodního díla 2. Základní

Více

ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ s důrazem na změny v souvislosti s velkou novelou stavebního zákona a prováděcích vyhlášek. Mgr.

ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ s důrazem na změny v souvislosti s velkou novelou stavebního zákona a prováděcích vyhlášek. Mgr. ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ s důrazem na změny v souvislosti s velkou novelou stavebního zákona a prováděcích vyhlášek Mgr. Jana MACHAČKOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

Kácení dřevin rostoucích mimo les

Kácení dřevin rostoucích mimo les Kácení dřevin rostoucích mimo les 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Kácení dřevin rostoucích mimo les dle 8 zákona o ochraně přírody a krajiny. 4. Základní informace

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

Metodické sdělení Ministerstva pro místní rozvoj kdy se nevydává závazné stanovisko orgánu územního plánování

Metodické sdělení Ministerstva pro místní rozvoj kdy se nevydává závazné stanovisko orgánu územního plánování Č. j. MMR-18848/2018-81 Metodické sdělení Ministerstva pro místní rozvoj kdy se nevydává závazné stanovisko orgánu územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj, odbor územního plánování (dále jen

Více

REGIONSERVIS konference o územním plánování a stavebním právu

REGIONSERVIS konference o územním plánování a stavebním právu REGIONSERVIS konference o územním plánování a stavebním právu Praha 22. 1. 2013 Mgr. Jana Machačková PRÁVNÍ ÚPRAVA zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění

Více

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU podle ustanovení 96 zákona č.

Více

3. Název životní situace. Společné územní a stavební povolení. 4. Základní informace k dané životní situaci, předmětu žádosti apod.

3. Název životní situace. Společné územní a stavební povolení. 4. Základní informace k dané životní situaci, předmětu žádosti apod. 3. Název životní situace Společné územní a stavební povolení 4. Základní informace k dané životní situaci, předmětu žádosti apod. Podá-li žadatel žádno o vydání společného územního a stavebního povolení

Více

Stavební úřad OHLÁŠENÍ STAVBY, TERÉNNÍCH ÚPRAV A ZAŘÍZENÍ. Ohlášení k provedení. Adresa příslušného úřadu. Obecní úřad Sokolnice

Stavební úřad OHLÁŠENÍ STAVBY, TERÉNNÍCH ÚPRAV A ZAŘÍZENÍ. Ohlášení k provedení. Adresa příslušného úřadu. Obecní úřad Sokolnice Adresa příslušného úřadu Obecní úřad Sokolnice Stavební úřad Komenského 435 664 52 SOKOLNICE V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY, TERÉNNÍCH ÚPRAV A ZAŘÍZENÍ podle ustanovení 104 odst. 2 písm. e) až p)

Více

PŘEHLED POSTUPY PŘI JEJICH A UŽÍVÁNÍ

PŘEHLED POSTUPY PŘI JEJICH A UŽÍVÁNÍ PŘEHLED STAVEB, TERÉNNÍCH ÚPRAV, ZAŘÍZENÍ A UDRŽOVACÍCH PRACÍ POSTUPY PŘI JEJICH UMISŤOVÁNÍ, POVOLOVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ metodický návod Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební

Více

PŘEHLED POSTUPY PŘI JEJICH NEAKTUÁLNÍ A UŽÍVÁNÍ

PŘEHLED POSTUPY PŘI JEJICH NEAKTUÁLNÍ A UŽÍVÁNÍ PŘEHLED STAVEB, TERÉNNÍCH ÚPRAV, ZAŘÍZENÍ A UDRŽOVACÍCH PRACÍ POSTUPY PŘI JEJICH UMISŤOVÁNÍ, POVOLOVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ metodický návod Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební

Více

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hornídolní, odbor výstavby Ulice: Horní 321/8 PSČ, obec: 444 00 Hornídolní V Hornídolní dne 12.5.2007 Věc: OZNÁMENÍ O

Více

01. Identifikační kód. 02. Kód životní situace. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci

01. Identifikační kód. 02. Kód životní situace. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci 01. Identifikační kód 02. Kód životní situace Územní rozhodnutí. 03. Pojmenování (název) životní situace Územní souhlas. 04. Základní informace k životní situaci Umisťovat stavby nebo zařízení a jejich

Více

ZÍSKÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ

ZÍSKÁNÍ STAVEBNÍHO POVOLENÍ Podmínky pro realizaci stavby ném provedení a běžné údržbě po dobu předpokládané existence splní požadavky na mechanickou odolnost a stabilitu, požární bezpečnost, hygienu, ochranu zdraví a životního prostředí,

Více

Adresa příslušného úřadu. Městský úřad Žamberk Stavební úřad Masarykovo nám Žamberk

Adresa příslušného úřadu. Městský úřad Žamberk Stavební úřad Masarykovo nám Žamberk Adresa příslušného úřadu Městský úřad Žamberk Stavební úřad Masarykovo nám. 166 564 01 Žamberk V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ podle ustanovení 104 odst. 2 písm. e) až p) zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Vodní zákon - velká novela stavebního zákona a poplatková novela

Vodní zákon - velká novela stavebního zákona a poplatková novela Váš partner v profesním rozvoji Vodní zákon - velká novela stavebního zákona a poplatková novela Postup povolovacího procesu vodního díla ve společném územním a stavebním řízení Stavebník se rozhodne,

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A Příloha č. 1 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení podle

Více

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Povolení k nakládání s povrchovými a podzemními vodami. 04. Základní informace k životní situaci Agenda týkající se povolení k nakládání

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 6 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č.

Více

ČÁST A I. Základní údaje o změně využití území (druh, stávající účel, nový účel, celková výměra)...

ČÁST A I. Základní údaje o změně využití území (druh, stávající účel, nový účel, celková výměra)... Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: MěÚ Vysoké Veselí, stavební úřad Ulice: Mírové náměstí 9 PSČ, obec: 507 03 Vysoké Veselí Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ

Více

Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80 zákona

Více

ÚVOD DO PROFESNÍ PRAXE Průběh řízení

ÚVOD DO PROFESNÍ PRAXE Průběh řízení Územní a stavební řízení Ing.arch.Petr Lédl, Ph.D říjen 2016 Územní řízení x stavební řízení Územní řízení Účastníci územního řízení - žadatel - obec - vlastníci pozemků - vlastníci sousedních pozemků

Více

3. Pojmenování, název ŽS. Žádost o povolení zkušebního provozu stavby pozemní komunikace. 4. Základní informace k ŽS

3. Pojmenování, název ŽS. Žádost o povolení zkušebního provozu stavby pozemní komunikace. 4. Základní informace k ŽS 3. Pojmenování, název ŽS Žádost o povolení zkušebního provozu stavby pozemní komunikace. 4. Základní informace k ŽS Zkušebním provozem stavby se ověřuje funkčnost a vlastnosti provedené stavby podle dokumentace

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Světlá nad Sázavou odbor stavebního úřadu a územního plánování Ulice: náměstí Trčků z Lípy 18 PSČ, obec: 582 91 Světlá

Více

Žádost o kolaudační souhlas (rozhodnutí) pro stavby pozemních komunikací.

Žádost o kolaudační souhlas (rozhodnutí) pro stavby pozemních komunikací. Napsal uživatel Mgr. Filip Matějka 3. Pojmenování, název ŽS Žádost o kolaudační souhlas (rozhodnutí) pro stavby pozemních komunikací. 4. Základní informace k ŽS Dokončenou stavbu pozemních komunikací nebo

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VLIVU UŽÍVÁNÍ STAVBY NA ÚZEMÍ v územním řízení ve zjednodušeném

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ ČÁST A Příloha č. 6 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č.

Více

ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLEN

ŽÁDOSTI O STAVEBNÍ POVOLEN Životní situace Název: Stavební povolení k vodním dílům Základní informace: Stavební povolení vodního díla vydává vodoprávní úřad odboru životního prostředí Městského úřadu Kroměříž jako speciální stavební

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 ČÁST A

Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 ČÁST A Příloha č. 1 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč

Více

Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl. 04. Základní informace

Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl. 04. Základní informace Žádost o povolení k provedení stavby vodních děl 04. Základní informace K provedení vodních děl, k jejich změnám a změnám jejich užívání, jakož i k jejich zrušení a odstranění je třeba povolení vodoprávního

Více

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) (v platném znění ke dni ), výběr některých ustanovení

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) (v platném znění ke dni ), výběr některých ustanovení Příloha 1 Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) (v platném znění ke dni 27. 9. 2017), výběr některých ustanovení ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ ÚSTANOVENÍ 2 Základní pojmy (1)

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Č. 4 4 / VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Č. 4 4 / VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU Městský úřad Jablunkov Odbor územního plánování a stavebního řádu Dukelská 144, 739 91 Jablunkov *MEJAX007TMXT* MEJAX007TMXT Sp. zn.: ÚPSŘ/1257/2015/Ka Jablunkov, 14. července 2015 Č. j.: MEJA 11618/2015

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Dolní Bousov STAVEBNÍ ÚŘAD I.stupně nám. T.G.Masaryka 1 294 04 Dolní Bousov V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o umístění stavby nebo zařízení o změně stavby a o změně vlivu stavby

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. f) až k) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI Přílohy: Příloha č. 1: Formulář na žádost o územně plánovací informaci Příloha č. 2: Formulář na námět na změnu Územního plánu města Pardubic Příloha č. 3: Formulář na žádost o vydání rozhodnutí o umístění

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A Příloha č. 1 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad v Sezimově Ústí Ulice: Dr. E. Beneše 21 PSČ, obec: 391 01 Sezimovo Ústí Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY

Více

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 6 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Světlá nad Sázavou odbor stavebního úřadu a územního plánování Ulice: náměstí Trčků z Lípy 18 PSČ, obec: 582 91 Světlá

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Zábřeh Ulice: Masarykovo náměstí 510/6 PSČ,obec: 789 01 Zábřeh V Olomouci dne 1. 11. 2011 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

Více

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování JUDr. Jana Tkáčiková, PhD. Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu Stavební pozemek pozemek, jeho část nebo soubor pozemků, vymezený a určený k umístění stavby územním rozhodnutím anebo

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Správní a stavební Ulice:Masarykovo náměstí 6 PSČ, obec:789 01 Zábřeh na Moravě V Olomouci dne 30. 11. 2011 Věc: x ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ ČÁST A. Adresa příslušného úřadu

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ ČÁST A. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 6 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč

Více

Úřad: Ulice: náměstí 9. května 4. PSČ, obec:

Úřad: Ulice: náměstí 9. května 4. PSČ, obec: Úřad: Městský úřad Moravský Beroun Ulice: náměstí 9. května 4 PSČ, obec: 793 05 Moravský Beroun Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ ČÁST A Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení

Více

1. Identifikační číslo 19 2. Kód 083, 143, 189, 190, 191, 192, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216

1. Identifikační číslo 19 2. Kód 083, 143, 189, 190, 191, 192, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 Životní situace podle stavebního a vodního zákona 1. Identifikační číslo 19 2. Kód 083, 143, 189, 190, 191, 192, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 3. Pojmenování

Více

ŢÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ ČÁST A

ŢÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ ČÁST A Příloha č. 6 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŢÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č.

Více

STAVBA NA CIZÍM POZEMKU Stavební fórum ING. KAREL HOREJŠ

STAVBA NA CIZÍM POZEMKU Stavební fórum ING. KAREL HOREJŠ STAVBA NA CIZÍM POZEMKU Stavební fórum 16. listopadu 2016 ING. KAREL HOREJŠ i. Územní rozhodnutí ii. Společné územní a stavební řízení iii. Zjednodušené územní řízení iv. Územní souhlas v. Společný územní

Více

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Zvláštní užívání - reklamní zařízení, stavební práce, umístění inženýrských sítí, vyhrazené parkovací stání, provozování stánků, sportovní

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:...

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Příloha č. 10 k vyhlášce č. 503 /2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OZNÁMENÍ STAVEBNÍHO ZÁMĚRU s certifikátem autorizovaného inspektora podle ustanovení 117 zákona

Více

OBECNÍ ÚŘAD VRDY stavební úřad Smetanovo náměstí 28, Vrdy

OBECNÍ ÚŘAD VRDY stavební úřad Smetanovo náměstí 28, Vrdy OBECNÍ ÚŘAD VRDY stavební úřad Smetanovo náměstí 28, 285 71 Vrdy Č.j.: Výst. 795/16 Vrdy, dne: 4. 4. 2016 Spis zn. 227/2015mar Oprávněná úřední osoba: Tel.: E-mail: IDS: Martinec J. 313 035 905 jindrich.martinec@obecvrdy.cz

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:...

Adresa příslušného úřadu. Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, VIMPERK R O Z H O D N U T Í

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, VIMPERK R O Z H O D N U T Í Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 17.06.2010 Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování VÚP 18177/10-788/10-RAJ-328.3 Jana Randáková

Více

KOLAUDACE, UŽÍVÁNÍ STAVEB a jejich právní záruky

KOLAUDACE, UŽÍVÁNÍ STAVEB a jejich právní záruky KOLAUDACE, UŽÍVÁNÍ STAVEB a jejich právní záruky MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Marcela Pavlová, ředitelka odboru stavebního řádu Email: marcela.pavlova@mmr.cz tel: 224 862 267, 731 628 446 Užívání

Více

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL

ZÁSADY č. 1/2015 I. ÚČEL ZÁSADY pro uzavírání smluv o zřízení věcného břemene služebnosti inženýrské sítě při budování a rekonstrukcích inženýrských a jiných sítí a staveb na pozemcích ve vlastnictví Města Klecany dle usnesení

Více

Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ. Filip Dienstbier

Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ. Filip Dienstbier Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ Filip Dienstbier Program: A. Právní úprava B. Stavební úřady C. Rozhodování o území územně plánovací informace územní rozhodnutí územní souhlas veřejnoprávní smlouva

Více

Základní informace občanům o rozhodování v území, povolování a ohlašování staveb, terénních úprav a zařízení, jejich užívání a odstraňování.

Základní informace občanům o rozhodování v území, povolování a ohlašování staveb, terénních úprav a zařízení, jejich užívání a odstraňování. Všem obcím Zlínského kraje Základní informace občanům o rozhodování v území, povolování a ohlašování staveb, terénních úprav a zařízení, jejich užívání a odstraňování. Prvního ledna 2007 nabývá účinnosti

Více

Zvláštní užívání užitím dálnice, silnice nebo místní komunikace a silničního pomocného pozemku pro umístění inženýrských sítí.

Zvláštní užívání užitím dálnice, silnice nebo místní komunikace a silničního pomocného pozemku pro umístění inženýrských sítí. 3. Pojmenování, název ŽS Zvláštní užívání užitím dálnice, silnice nebo místní komunikace a silničního pomocného pozemku pro umístění inženýrských sítí. 4. Základní informace k ŽS Dálnice, silnice a místní

Více

Adresa příslušného. Úřad: Ulice: PSČ, obec: ČÁST A

Adresa příslušného. Úřad: Ulice: PSČ, obec: ČÁST A Příloha Č. 6 k vyhlášce č. 50312006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ č, č. podle ustanovení 94a zákona 183/2006

Více

Magistrát města České Budějovice OZNÁMENÍ

Magistrát města České Budějovice OZNÁMENÍ Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í ú ř a d n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice Viz

Více

Jedná se o stavební úpravy nebo udržovací práce na stavbách dálnic, silnic, místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikací.

Jedná se o stavební úpravy nebo udržovací práce na stavbách dálnic, silnic, místních komunikací a veřejně přístupných účelových komunikací. Napsal uživatel Mgr. Filip Matějka 3. Pojmenování, název ŽS Ohlášení stavebního záměru na pozemní komunikaci. 4. Základní informace k ŽS Jedná se o stavební úpravy nebo udržovací práce na stavbách dálnic,

Více

Obecní úřad Tršice, stavební úřad Tršice č.p. 50 Tel./fax:

Obecní úřad Tršice, stavební úřad Tršice č.p. 50 Tel./fax: VZOR ŽÁDOSTI Příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Obecní úřad Tršice, stavební úřad 783 57 Tršice č.p. 50 su.trsice@seznam.cz Tel./fax: 585 750 663 Věc: ŽÁDOST O ÚZEMNÍ SOUHLAS podle ustanovení 96 zákona

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Lhota u Vsetína - kanalizace prodloužení 03

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Lhota u Vsetína - kanalizace prodloužení 03 MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 8223/2009/OÚPSŘ-328/Va-13 6.11.2009 Vyřizuje: Valentová Věra VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Vsetín,

Více

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad 1 Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad MUPTX002JVSL VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 26.1.2012 SPIS. ZNAČKA: 88/2012/VaŽP/Hli ČÍSLO JEDNACÍ: MěÚP/2275/2012/Hli

Více

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Nové Hrady Stavební úřad Ulice: nám. Republiky 46 PSČ, obec: 373 33 Nové Hrady Tel./GSM.: 386 101 017 / 606 644 521 E-mail:

Více

Magistrát města České Budějovice OZNÁMENÍ

Magistrát města České Budějovice OZNÁMENÍ Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í ú ř a d n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice Viz

Více

VELKÁ NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA NA ÚSEKU POVOLOVÁNÍ STAVEBNÍCH ZÁMĚRŮ

VELKÁ NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA NA ÚSEKU POVOLOVÁNÍ STAVEBNÍCH ZÁMĚRŮ VELKÁ NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA NA ÚSEKU POVOLOVÁNÍ STAVEBNÍCH ZÁMĚRŮ JUDr. Vladimíra Sedláčková Medlov 15. a 16. 10. 2013 Stavební řád Hlava I: Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce 103 až

Více

OHLÁŠENÍ STAVBY ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55

OHLÁŠENÍ STAVBY ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80

Více

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad MUPTX00264BW VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 4.3.2011 SPIS. ZNAČKA: 154/2011/VaŽP/Hli ČÍSLO JEDNACÍ: MěÚP/1229/2011/Hli

Více

Místo pro číslo jednací:

Místo pro číslo jednací: Městský úřad Klášterec nad Ohří Odbor stavebního úřadu a územního plánování nám. Dr. E. Beneše č. p. 85 431 51 Klášterec nad Ohří Místo pro číslo jednací: Věc: ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY podle

Více

ČÁST A. katastrální území parcelní č. druh pozemku podle katastru nemovitostí výměra

ČÁST A. katastrální území parcelní č. druh pozemku podle katastru nemovitostí výměra Příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Magistrát města Liberec odbor stavební úřad nám. Dr. E. Beneše 1 460 59 Liberec I Věc: ŽÁDOST O ÚZEMNÍ SOUHLAS podle ustanovení 96 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hornídolní, odbor výstavby Ulice: Horní 321/8 PSČ, obec: 444 00 Hornídolní V Hornídolní dne 2.4.2007 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad MUPTX0022VNF VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 17.12.2010 SPIS. ZNAČKA: 10/2011/VaŽP/Hli ČÍSLO JEDNACÍ: MěÚP/65/2011/Hli VYŘIZUJE:

Více

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu

ČÁST A. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Moravské Budějovice odbor výstavby a územního plánování Ulice: nám. Míru 31 PSČ, obec: 676 02 Moravské Budějovice Věc:

Více

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad

Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad Městský úřad Petřvald Gen. Svobody 511, 735 41 Petřvald Odbor výstavby a ŽP stavební úřad MUPTX002RXBO VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 21.12.2013 SPIS. ZNAČKA: 63/2013/VaŽP/Gu ČÍSLO JEDNACÍ: MěÚP 545/2013 VYŘIZUJE:

Více

Magistrát města České Budějovice OZNÁMENÍ

Magistrát města České Budějovice OZNÁMENÍ Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í ú ř a d n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice Viz

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD RUMBURK. Územní rozhodnutí STAVEBNÍ ÚŘAD. Výroková část: Třída 9. května 1366/48, 408 01 Rumburk, tel.: 412 356 228

MĚSTSKÝ ÚŘAD RUMBURK. Územní rozhodnutí STAVEBNÍ ÚŘAD. Výroková část: Třída 9. května 1366/48, 408 01 Rumburk, tel.: 412 356 228 MĚSTSKÝ ÚŘAD RUMBURK STAVEBNÍ ÚŘAD Třída 9. května 1366/48, 408 01 Rumburk, tel.: 412 356 228 Č. j.: OSÚ/11558-12/Ra /764-2012 Rumburk, 6. dubna 2012 Oprávněná úřední osoba: Ranušová E-mail: ranusova.stavu@rumburk.cz

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM (STAVEBNÍ POVOLENÍ) ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM (STAVEBNÍ POVOLENÍ) ČÁST A Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Rumburk odbor stavební úřad Ulice: Třída 9. května 1366/48 PSČ, obec: 408 01 Rumburk Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Slaný stavební úřad Ulice: Velvarská 136 PSČ, obec: 274 53 Slaný Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

OHLÁŠENÍ STAVBY, TERÉNNÍCH ÚPRAV A UDRŽOVACÍCH PRACÍ

OHLÁŠENÍ STAVBY, TERÉNNÍCH ÚPRAV A UDRŽOVACÍCH PRACÍ Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY, TERÉNNÍCH ÚPRAV A UDRŽOVACÍCH PRACÍ podle ustanovení 104 odst. 1 písm. f) až k) zákona č. 183/2006 Sb., o

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD SLUŠOVICE STAVEBNÍ ÚŘAD Nám. Svobody 25, Slušovice, PSČ Tel.: , FAX: ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

MĚSTSKÝ ÚŘAD SLUŠOVICE STAVEBNÍ ÚŘAD Nám. Svobody 25, Slušovice, PSČ Tel.: , FAX: ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA MĚSTSKÝ ÚŘAD SLUŠOVICE STAVEBNÍ ÚŘAD Nám. Svobody 25, Slušovice, PSČ 763 15 Tel.: 577 981 141, FAX: 577 981 476 Spisový znak: MUS-785/2016-SU/Lun Číslo jednání: 3/2016 Oprávněná úředně osoba: Lunga Luděk

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Světlá nad Sázavou odbor stavebního úřadu a územního plánování Ulice: náměstí Trčků z Lípy 18 PSČ, obec: 582 91 Světlá

Více

ROZHODNUTÍ. ú z e m n í r o z h o d n u t í o u m í s t ě n í s t a v b y

ROZHODNUTÍ. ú z e m n í r o z h o d n u t í o u m í s t ě n í s t a v b y Úřad městyse Suchdol nad Odrou Komenského 318, 742 01 Suchdol n.o. - stavební úřad - pracoviště Suchdol n.o. - tel.: 556 770 107, fax.: 556 713 210, e-mail: stavebni.urad@suchdol-nad-odrou.cz Sp.zn.: 1158/2015/Gr

Více

UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ

UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ 1 Identifikační číslo 2 Kód 220 List1 UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ 3 Pojmenování (název) životní situace Poplatek za užívání (zábor)veřejného prostranství 4 Základní informace k životní situaci 5 Kdo

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ. o zahájení spojeného řízení o povolení výjimky s územním a stavebním řízením a pozvání k ústnímu jednání

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OZNÁMENÍ. o zahájení spojeného řízení o povolení výjimky s územním a stavebním řízením a pozvání k ústnímu jednání Městský úřad Jablonné nad Orlicí odbor výstavby a ŽP nám. 5. května čp. 4, 561 64 Jablonné nad Orlicí tel.:465 461 560, fax: 465 461 551, e-mail: vystavba@jablonneno.cz, www. jablonneno.cz, IČ: 00278963

Více

Žádost o vydání stavebního povolení

Žádost o vydání stavebního povolení Městskému úřadu v Morkovicích-Slížanech, stavebnímu úřadu Žádost o vydání stavebního povolení - ke stavbě - ke změně stavby (nadstavbě, přístavbě, stavebním úpravám, při nichž se zachovává půdorysné a

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

Městský úřad KRALUPY NAD VLTAVOU Odbor životního prostředí Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou

Městský úřad KRALUPY NAD VLTAVOU Odbor životního prostředí Palackého nám. 1, Kralupy nad Vltavou Příloha Směrnice č. T S.02/2009, kterou se stanovují pravidla postupu při zpracovávání a vydávání koordinovaných závazných stanovisek a koordinovaných stanovisek Městským úřadem Kralupy nad Vltavou - Vzor

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST A. Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč

Více

(FORMULÁŘ NENÍ STANOVEN PRÁVNÍM PŘEDPISEM)

(FORMULÁŘ NENÍ STANOVEN PRÁVNÍM PŘEDPISEM) (FORMULÁŘ NENÍ STANOVEN PRÁVNÍM PŘEDPISEM) Městský úřad Týn nad Vltavou Odbor regionálního rozvoje Úřad územního plánování náměstí Míru 2 375 01 TÝN NAD VLTAVOU ŽÁDOST O VYDÁNÍ ZÁVAZNÉHO STANOVISKA ORGÁNU

Více