3 Kompetence a důvěra. 4 Životní prostředí a efektivita. 5 Modulární kvalita. 6 Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD. 10 Parní kotel UNIVERSAL U-MB

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "3 Kompetence a důvěra. 4 Životní prostředí a efektivita. 5 Modulární kvalita. 6 Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD. 10 Parní kotel UNIVERSAL U-MB"

Transkript

1 Efektivita ve velkém měřítku Parní kotle

2 2 Efektivita ve velkém měřítku Úvod Bosch Industriekessel Vám nabízí válcové kotle pro všechny oblasti použití. Naše kotle jsou nejen úspěšně využívány v průmyslových závodech, ale také přináší své výhody řemeslným podnikům, poskytovatelům služeb, v kancelářských budovách a obytných domech. Dnes jsme součástí celosvětově působící skupiny Bosch a kompetenčního centra Bosch Thermo- technika pro velká průmyslová kotlová zařízení. Do poloviny roku 2012 byly systémy prodávány a distribuovány pod značkou LOOS, nyní jsme naše silné stránky sloučili a vystupujeme pod značkou Bosch. Tento prospekt Vám poskytne detailní přehled o našem spektru produktů a služeb v oblasti parních kotlů. Především Vám však následující stránky zřetelně ukáží, na čem nám u Bosch Industriekessel obzvláště záleží: na perfektním plnění Vašich individuálních přání. Obsah 3 Kompetence a důvěra 4 Životní prostředí a efektivita 5 Modulární kvalita 6 Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD 10 Parní kotel UNIVERSAL U-MB 14 Parní kotel UNIVERSAL UL-S 18 Parní kotel UNIVERSAL ZFR 22 Pro Vás funguje náš servis na plný výkon V našich vysoce moderních výrobních závodech v Gunzenhausenu v Německu a Bischofshofenu v Rakousku je ročně vyrobeno až 1500 velkých průmyslových kotlů.

3 Efektivita ve velkém měřítku 3 Kompetence a důvěra Bosch Industriekessel je celosvětově renomovaným specialistou na kotlové systémy všech velikostí a výkonových řad. Již přes 140 let se staráme o inovaci v průmyslové výrobě kotlů. Nastavujeme laťku Profitujte ze zkušeností a inovační síly: Od našeho založení v roce 1865 jsme se specializovali na výrobu průmyslových kotlů, a proto jsme získali v této oblasti velké know-how. Inovační síla, povědomí kvality a efektivita jsou měřítkem pro náš výrobní program a naše servisní služby. Z důvodu této vysoké specializace zaujímáme vedoucí pozici na trhu. Spolehlivá energie pro celý svět Více než dodaných kotlových systémů ve více než 140 zemích je jasným důkazem vysoké kvality a spolehlivosti našich průmyslových kotlů. Na přání Vám rádi poskytneme reference. Naše zařízení najdete prakticky v každém průmyslovém odvětví. Kromě jiného, také ve výrobě nápojů, potravinářském, stavebním, chemickém, textilním a papírenském odvětví. Globální hráči na trhu jako Coca Cola, BASF, Siemens, Ytong, Heineken, Nestle nebo Esso důvěřují našim inovativním parním, horkovodním a teplovodním kotlům úplně stejně, jako naši tuzemští zákazníci. Partnerstvím k optimálnímu řešení Důvěra a otevřené jednání partnerů jsou nejdůležitějšími předpoklady pro oboustranný úspěch. Jako přední výrobce inovativní kotlové techniky jsme se rozhodli pro distribuci prostřednictvím odborných firem. Ve spolupráci s příslušným specialistou tak obdržíte optimální řešení pro Vaši konkrétní potřebu. Průmyslové kotle s pečetí kvality Nejmodernější výrobní provozy zajišťují našim zařízením kvalitní know-how, které potvrzují certifikáty kontroly a jakosti téměř všech homologačních a certifikačních institutů na světě.

4 4 Efektivita ve velkém měřítku Životní prostředí a efektivita Jako odpovědný inovativní výrobce kotlů sázíme důsledně na ochranu životního prostředí a šetrné zacházení se zdroji. Naše efektivní systémy udržují nízké emise CO 2 a přispívají ke zmírňování změny klimatu. Nejvyšší efektivita Jako jeden z prvních výrobců vybavujeme integrovanými spalinovými tepelnými výměníky plamencové žárotrubné kotle všech velikostí. Zpětným využitím tepla ve spalinách se tak zvyšuje účinnost až o 7% v normálním provozu a až o 15% v kondenzačním provozu. S naším příslušenstvím kotelny v modulovém provedení mohou být využívány přídavné energetické potenciály. Naše tlakové kondenzátní moduly udržují vratný kondenzát na tlaku a teplotě, čímž jej lze vrátit do kotlového systému bez ztráty energie. Odpadní teplo, které je například obsaženo v brýdových parách nebo odluhu, může být částečně získáno zpět naším tepelným výměníkem brýdových par nebo naším expanderem a chladičem odpadních vod s rekuperací. Nejnižší emise Naše kotlové systémy jsou vhodné pro všechna kapalná a plynná paliva. Moderní spalovací zařízení bez problémů splňují v příslušných zemích specifické směrnice o zabraňování vzniku a snižování výskytu emisí. Díky používání bioolejů nebo bioplynů je možno dosáhnout úplné neutrality CO 2. Perfektně regulováno, nižší spotřeba Další možnosti úspor vyplývají z inteligentních regulačních a řídicích systémů. Napojení našeho inovativního zařízení na analýzu vody chrání zařízení nejen před škodami na základě nedostatečných parametrů vody, nýbrž také dosahuje přídavných úspor u spotřeby paliva a surové vody. Ventilátory hořáku enormně snižují příkon v oblasti částečného zatížení. Moderní spalovací zařízení s O 2 nebo CO regulací zajišťují minimální přebytek vzduchu, a tím spalování s nejvyšší účinností. Investice, které se vyplatí S našimi vysoce efektivními kotlovými systémy a k tomu vhodně dimenzovanými komponenty kotelen může být podstatně snížena spotřeba energie a emise. Snížením provozních nákladů se nové zařízení amortizuje ve velmi krátkém čase. Spoříte peníze a současně šetříte životní prostředí. Pomýšlíte již na modernizaci nebo plánujete Vaše nové kotlové zařízení? Rádi Vám poradíme! Naše zařízení jsou perfektně přizpůsobena Vašim požadavkům. To šetří nejen přírodní zdroje, ale i Vaše finance.

5 Efektivita ve velkém měřítku 5 Modulární kvalita Kotlové systémy Bosch vykazují v maximální míře spolehlivost a dlouhou životnost. Vysokou kvalitu našich výrobků zaručují nejmodernější výrobní zařízení, přísná kontrola kvality, jakož i kontinuální zlepšování a inovace. Perfektně vzájemně sladěno Kotlové zařízení střižené na míru Vašim potřebám je základním kamenem pro to, aby bylo nadále možno zajistit trvalou konkurenceschopnost Vašeho podniku. Nabízíme Vám k tomu modulární i celková komplexní řešení pomocí našeho kompletního dodavatelského programu. Pro každého zákazníka probíhá dimenzování a návrh produktů specificky s bohatými volitelnými opcemi a možnostmi variace. Díky vysoké kvalitě provedení našich zařízení je zaručeno jednoduché převzetí bez vad a reklamací. Inteligentně řízeno Všechna kotlová zařízení mohou být vybavena intuitivním řízením s dotykovým panelem. Uzavřená logika obsluhy s integrovanými ochrannými funkcemi garantuje plně automatický provoz kotlových zařízení. Výkonný systém BUS zajišťuje inteligentní propojení jednotlivých modulů a umožňuje jednoduché napojení na nadřazený řídicí systém. Stejně tak je možné napojení na cenově příznivý diagnostický systém Teleservice prostřednictvím modemu. Silný v propojení systémů Často obsahuje ideální energetický koncept vedle inovativní techniky kotlových systémů ještě další důležité prvky, jako jsou kombinovaná výroba elektřiny a tepla, tepelná čerpadla nebo solární prvky. Jako součást skupiny Bosch máme přístup k dalším rozsáhlým systémovým řešením. To nám umožňuje vzájemně spolu kombinovat různé technologie a realizovat je pro Vás tak, aby Vám přinášely zisk.

6 6 Efektivita ve velkém měřítku Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD Tento kotel v sobě snoubí výhody techniky válcových kotlů s efektivitou systému plamencových žárotrubných kotlů. Jedná se o kotel s obratovou spalovací komorou.

7 Efektivita ve velkém měřítku 7 Jako středotlaký nebo nízkotlaký parní kotel Velkoobjemový plamenec a svazky žárových trubek jsou k sobě vzájemně ideálně sladěny. Kotel se vyznačuje velmi kompaktním konstrukčním provedením. Parní kotel UNIVERSAL Vám nabízíme jako středotlaký nebo nízkotlaký parní kotel. Příslušenství, které spoří energii Pro šetrný a efektivní provoz může být kompaktní kotel vybaven ekonomizérem, plynulou regulací napájecí vody a mnoha dalšími zařízeními na zpětné získávání tepla. Investice do těchto opatření na úsporu energie zajišťují vysokou účinnost Vašeho kotlového zařízení, šetří životní prostředí a trvale snižují Vaše provozní náklady. Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD je nejvhodnější speciálně pro malé až střední spotřeby páry ideální řešení zejména pro řemeslné podniky, zpracovatelský průmysl a sektor služeb. Výhody na první pohled: Intuitivní řízení kotle na bázi SPS s nejvyšší přehledností provozních dat Efektivní tepelně izolační materiály, vysoká účinnost Automatické najížděcí, pohotovostní a sjížděcí zařízení SUC Vhodný pro hořáky všech výrobců Spalování s redukcí škodlivin díky použití vysoce vyvinutých spalovacích zařízení a pečlivému odladění nejlepší kombinace kotel/hořák Příznivý z hlediska údržby pohodlně přístupný jak na straně spalin, tak na straně vody Robustní, spolehlivý a s dlouhou životností Všechna středotlaká kotlová zařízení jsou certifikována dle Evropské směrnice o vyhrazených tlakových zařízeních aplikovatelné téměř celosvětově Jednoduché možnosti rozšíření pomocí modulové techniky Jednoduché uvedení do provozu díky předem parametrizovanému řízení kotle Jednoduchá montáž díky hotovým kabelovým propojkám s konektory Technická data UNIVERSAL Typ U-ND U-HD Teplonosné médium nízkotlaká sytá pára středotlaká sytá pára Konstrukční typ plamencový žárotrubný plamencový žárotrubný Výkon v kg/h 175 až až Pojistný přetlak v bar do 0,5 do 16 Max. teplota v C Palivo olej, plyn olej, plyn

8 8 Efektivita ve velkém měřítku Konstrukce Cenově výhodný válcový parní kotel si Vás získá svou kompaktní konstrukcí a svou technicko-ekonomickou funkčností. Velký centrálně uspořádaný plamenec zaručuje vynikající vyhoření paliv. Centricky umístěné žárové trubky okolo plamence přitom zajišťují optimální přenos tepla. Spaliny se v protiproudém plamenci vrací zpět k přední obratové komoře a zde ve dveřích se obrací a rozdělují do žárových trubek. Výkyvné čelní dveře kotle (vpravo/vlevo) umožňují pohodlný přístup pro revizi kotle a hořáku. Vysoce kvalitní izolace celého tělesa kotle z rohoží minerální vlny a speciální tepelně izolační materiály v čelních dveřích zajišťují zanedbatelně malé ztráty sáláním. Příslušenství kotelny: Modul chemické úpravy vody WTM Modul tepelné úpravy vody WSM Kondenzátní modul CSM Expander a chladič odpadních vod BEM Expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHM Kombinovaný expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHB Napájecí modul PM Samostatně stojící spalinový tepelný výměník ECO 3 Chladič brýdových par VC Plynová regulační řada GRM Cirkulační modul oleje OCM Modul zásobování olejem OSM Řídicí systém kotelny SCO Další informace naleznete v našem prospektu Příslušenství kotelny.

9 Efektivita ve velkém měřítku 9 Výstroj Naše válcové kotle jsou nabízeny včetně kompletní výstroje* a jsou tak jako jednotka plně funkční. Vysoce kvalitní základní výbava obsahuje tlakové těleso kotle, regulační a zabezpečovací techniku, hořák, napájecí modul, svorkovnici a rozvaděč s řídicím systémem kotle BCO. Všechna čidla a všechny ovladače kotle jsou již propojeny s integrovanou svorkovnicí. Kabelové svazky opatřené kódovanými konektory zjednodušují instalaci elektrického propojení mezi skříní rozvaděče kotle a svorkovnicí. Stojatá či nástěnná skříň rozvaděče může tak být optimálně přizpůsobena požadavkům v místě instalace Rozvaděč kotle s řízením BCO 2 Odvzdušnění 3 Reflexní ukazatel hladiny vody 4 Uzavírací ventil s manostatem, bezúdržbový 5 Omezovač tlaku 6 Převodník tlaku (4-20 ma) 7 NW-Omezovací elektroda 8 Manometr 9 Převodník hladiny (4-20 ma) 10 Manometrový uzavírací ventil 12 Hlavní parní ventil 13 Pojistný plnozdvižný ventil 14 Plně automatické měření vodivosti a odluh 15 Zpětný ventil napájecí vody 16 Uzavírací ventil napájecí vody, bezúdržbový 17 Průhledítko do plamence 18 Hořák 19 Izolace s ochranným opláštěním 20 Základový rám 21 Plynová regulační řada 22 Svorkovnice 23 Napájecí modul 24 Vypouštěcí uzavírací ventil 25 Odkalovací rychlouzavírací armatura 26 Revizní otvor na straně páry 27 Revizní otvor na straně vody 28 Revizní otvor na straně spalin *Výstroj je variabilní a volně konfigurovatelná dle přání zákazníka.

10 10 Efektivita ve velkém měřítku Parní kotel UNIVERSAL U-MB Produktové označení U-MB znamená UNIVERSAL Modular Boiler (třítahový parní kotel v modulové konstrukci). Kotel U-MB se skládá z několika modulů, které perfektně splní Vaše individuální požadavky. Flexibilita stavebnice Odpovídající prvky kotle jsou konfigurovány se zaměřením na nízké emise, vysokou kvalitu páry a optimální energetickou efektivitu. Díky modulové konstrukci s důsledným používáním konstrukčních prvků a stejných dílů u různých konstrukčních řad profitujete z obzvláště atraktivního poměru ceny a výkonu. Rozmanitost se systémem Třítahový parní kotel je univerzálně použitelný pro všechny aplikace. Samozřejmě může být kombinován se všemi ostatními použitelnými příslušenstvími z naší modulové stavebnice pro přívod paliva, napájení vodou, odpadní vody, analýzu vody a zpětné získávání tepla. Také řízení SPS dotykovým panelem, schopnost dálkové diagnózy pomocí Teleservice a další výstroj parního kotle jsou identické s konstrukčními řadami velkých průmyslových kotlů. Výhody na první pohled: Cenově přístupný i přes velký vodní prostor a třítahový princip Vysoká účinnost díky integrovanému ekonomizéru Rozsáhlé sériové základní vybavení Intuitivní obsluha na bázi dotykového panelu a řízení SPS Malá potřeba prostoru díky kompaktní základové ploše Jednoduché uvedení do provozu díky předem parametrizovanému řízení kotle Jednoduché propojení na stavbě díky hotovým kabelovým propojením s konektory Automatické najížděcí, pohotovostní a sjížděcí zařízení SUC Jednoduchá instalace díky dodávce kompletní jednotky výstroj, hořák a ekonomizér namontovány již v závodě výrobce UNIVERSAL U-MB najde své uplatnění všude tam, kde je požadavek na malé až střední množství páry. Klasické oblasti použití jsou výroba nápojů a potravinářský průmysl, prádelny a čistírny, jakož i malé průmyslové podniky. Technická data UNIVERSAL Typ Teplonosné médium Konstrukční typ U-MB středotlaká sytá pára třítahový plamencový žárotrubný Výkon v kg/h 200 až Pojistný přetlak v bar do 16 Max. teplota v C 204 Palivo olej, plyn

11 Efektivita ve velkém měřítku 11

12 12 Efektivita ve velkém měřítku Konstrukce Parní kotel U-MB je konstruován jako třítahový plamencový žárotrubný kotel. Skládá se z několika modulů, kotlového tělesa v třítahovém konstrukčním provedení, nad ním se nacházejícího parního prostoru a integrovaného ekonomizéru. Jako pravý třítahový kotel nevyžaduje vestavby pro usměrňování proudění v žárových trubkách. Část vyvíjení tepla U-MB je založena na kotlové konstrukci UNIMAT po desetiletí a tisíckrát osvědčené v praxi. Velkoryse dimenzovaná geometrie plamence umožňuje efektivní proces spalování. Volba parní části ovlivňuje rozhodujícím způsobem kvalitu páry. Velkorysé dimenzování má pozitivní vliv na zbytkovou vlhkost páry. Příslušenství kotelny: Modul chemické úpravy vody WTM Modul tepelné úpravy vody WSM Kondenzátní modul CSM Expander a chladič odpadních vod BEM Expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHM Napájecí modul PM Kombinovaný expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHB Plynová regulační řada GRM Cirkulační modul oleje OCM Modul zásobování olejem OSM Řídicí systém kotelny SCO Integrovaný ekonomizér má přímý vliv na energetickou efektivnost. Teplo obsažené ve spalinách se využívá k předehřevu napájecí vody, a tím se z velké části získává zpět, spotřeba paliva a emise se redukují. Další informace naleznete v našem prospektu Příslušenství kotelny. Parní kotel je homologovaný konstrukční typ a je vyráběn dle přísných směrnic systému kontroly kvality podle modulu D směrnice o vyhrazených tlakových zařízeních.

13 Efektivita ve velkém měřítku 13 Výstroj Parní kotel UNIVERSAL U-MB dostáváte jako plně vystrojenou jednotku. Ta obsahuje izolovaný kotel s namontovanou výstrojí, rozvaděč kotle a nízkoemisní spalovací zařízení. Čidla a ovladače kotle jsou již propojeny s integrovanou svorkovnicí. Kabelové svazky opatřené kódovanými konektory zjednodušují instalaci elektrického propojení mezi skříní rozvaděče kotle a svorkovnicí. Stojatá či nástěnná skříň rozvaděče může tak být optimálně přizpůsobena požadavkům v místě instalace Rozvaděč kotle s řízením BCO 2 Odvzdušnění 3 Reflexní ukazatel hladiny vody 5 Omezovač tlaku 6 Převodník tlaku (4-20 ma) 7 NW-Omezovací elektroda 8 Manometr 9 Převodník hladiny (4-20 ma) 10 Manometrový uzavírací ventil 12 Hlavní parní ventil 13 Pojistný plnozdvižný ventil 14 Plně automatické měření vodivosti a odluh 15 Zpětný ventil napájecí vody 16 Uzavírací ventil napájecí vody, bezúdržbový 17 Průhledítko do plamence 18 Hořák 19 Izolace s ochranným opláštěním 20 Základový rám 21 Plynová regulační řada 22 Svorkovnice 23 Napájecí modul 24 Vypouštěcí uzavírací ventil 25 Odkalovací rychlouzavírací armatura 26 Revizní otvor na straně páry 27 Revizní otvor na straně vody 28 Revizní otvor na straně spalin 32 Spalinový výměník ECO 33 Spojovací potrubí ECO/kotel 34 Odvzdušňovací uzavírací armatura ECO *Výstroj je variabilní a volně konfigurovatelná dle přání zákazníka.

14 14 Efektivita ve velkém měřítku Parní kotel UNIVERSAL UL - S Kotel typu UNIVERSAL UL - S je třítahový válcový parní kotel, který splňuje veškeré nároky ve středních a vysokých oblastech výkonu. Promyšlený do detailu V ležatém válcovém tlakovém tělese jsou plamenec, uvnitř ležící zadní spalinová obratová komora chlazená vodou, 1. tah a 2. tah žárových trubek optimálně uspořádané z hlediska proudění. Součinnost sálavé a konvekční výhřevné plochy vyvíjí razantní cirkulaci vody a vede tak k zrychlení dopravy parních bublin do parního prostoru. Přiváděné teplo paliva se díky rovnoměrnému přenosu tepla přemění, rychle a bez namáhání materiálu, na páru. Velký vodní prostor poskytuje dostatečnou akumulaci, aby bylo možno pokrýt náhlé špičky spotřeby. Optimalizovaná efektivita Spaliny z parního kotle obsahují značný tepelný potenciál. Pro zvýšení účinnosti kotle je proto tato konstrukční řada kotlů také nabízena s integrovaným ekonomizérem pro zpětné získávání tepla ze spalin. Jako opci nabízíme plynulou regulaci napájecí vody, ventilátor hořáku vybavený frekvenčním měničem otáček a regulací O 2 a CO pro ještě efektivnější a ekologičtější provoz. Výhody na první pohled: Intuitivní řízení kotle na bázi SPS s nejvyšší přehledností provozních dat Vysoká účinnost díky třítahovému principu, integrovanému ekonomizéru a efektivním tepelně-izolačním materiálům Vysoká stálost tlaku a kvalita páry i při silně kolísající potřebě páry Kotel může být vybaven odděleným čtvrtým tahem pro využívání odpadního tepla Těleso kotle je použitelné i jako čistě spalinový kotel za kogenerační jednotku nebo plynovou turbínu Automatické najížděcí, pohotovostní a sjížděcí zařízení SUC Vhodný pro hořáky všech výrobců Spalování s redukcí škodlivin díky použití vysoce vyvinutých spalovacích zařízení a pečlivému odladění nejlepší kombinace kotel/hořák Jednoduché uvedení do provozu díky předem parametrizovanému řízení kotle Jednoduchá montáž díky hotovým kabelovým propojkám s konektory Parní kotle UNIVERSAL UL-S jsou použitelné všude tam, kde je požadavek na páru nebo teplo ve střední či vysoké oblasti výkonu, jako například ve zpracovatelském průmyslu, v řemeslných podnicích nebo v komunálních zařízeních.

15 Efektivita ve velkém měřítku 15 Technická data UNIVERSAL Typ UL -S UL -SX Teplonosné médium středotlaká sytá pára středotlaká přehřátá pára Konstrukční typ třítahový plamencový žárotrubný třítahový plamencový žárotrubný Výkon v kg/h až až Pojistný přetlak v bar do 30 do 30 Max. teplota v C Palivo olej, plyn olej, plyn

16 16 Efektivita ve velkém měřítku Konstrukce Náš třítahový patent z roku 1952 tvoří základ pro mimořádný, dodnes trvající úspěch této konstrukční řady. Plamenec (1. tah) a dva svazky žárových trubek (2. a 3. tah) jsou se zadní obratovou komorou chlazenou vodu ideálním způsobem integrovány v tlakové části. Na straně umístěný plamenec a horizontální zadní a vertikální přední obrat spalin mají za výsledek velkou teplosměnnou výhřevnou plochu a konvekční výhřevnou plochu s velkým parním prostorem při nejmenších vnějších rozměrech. Elastická dna jsou spojena s velkým průchozím plamencem a pláštěm kotle pomocí velkého počtu rohových kotev tak, aby bylo dodrženo rovnoměrné rozložení zátěže. Pokud je místo syté páry požadavek na přehřátou páru, je přehřívák instalován na přední obratové komoře. By-passová klapka konstantně reguluje teplotu přehřáté páry ve velkém výkonovém rozsahu. Pole žárových trubek zůstane díky výkyvným dveřím obratové komory pohodlně přístupné. Modulový systém řízený na straně spalin k regulaci teploty přehřáté páry není nutná žádná vstřikovací voda Příznivý z hlediska údržby a montáže jednoduchá možnost čištění druhého a třetího tahu kotle Vysoká životnost díky nízkému termickému zatížení svazku tepelného výměníku přehříváku Další informace naleznete v naší odborné informaci. Výstroj Všechny naše válcové kotle si můžete objednat včetně výstroje* jako plně funkční jednotky. Základní vybavení obsahuje tlakové těleso kotle, regulační a zabezpečovací techniku, hořák, napájecí modul, svorkovnici a rozvaděč včetně našeho pohodlného řídicího systému kotle BCO. Integrovaná svorkovnice je již propojena. Kabelové svazky opatřené kódovanými konektory zjednodušují instalaci elektrického propojení mezi skříní rozvaděče kotle a svorkovnicí. *Výstroj je variabilní a volně konfigurovatelná dle přání zákazníka.

17 Efektivita ve velkém měřítku 17 1 Rozvaděč kotle s řízením BCO 2 Odvzdušnění 3 Reflexní ukazatel hladiny vody 4 Uzavírací ventil s manostatem, bezúdržbový 5 Omezovač tlaku 6 Převodník tlaku (4-20 ma) 7 NW-Omezovací elektroda 8 Manometr 9 Převodník hladiny (4-20 ma) 10 Manometrový uzavírací ventil 11 Odlučovač vlhkosti z páry 12 Hlavní parní ventil 13 Pojistný plnozdvižný ventil 14 Plně automatické měření vodivosti a odluh 15 Zpětný ventil napájecí vody 16 Uzavírací ventil napájecí vody, bezúdržbový 17 Průhledítko do plamence 18 Hořák 19 Izolace s ochranným opláštěním 20 Základový rám 21 Plynová regulační řada 22 Svorkovnice 23 Napájecí modul 24 Vypouštěcí uzavírací ventil 25 Odkalovací rychlouzavírací armatura 26 Revizní otvor na straně páry 27 Revizní otvor na straně vody 28 Revizní otvor na straně spalin 30 Spalinová komora 32 Spalinový výměník ECO 33 Spojovací potrubí ECO/kotel Příslušenství kotelny: Modul chemické úpravy vody WTM Modul tepelné úpravy vody WSM Kondenzátní modul CSM Expander a chladič odpadních vod BEM Analyzátor vody WA Samostatně stojící spalinový tepelný výměník ECO 1 Kondenzační výměník ECO 6 Expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHM Napájecí modul PM Kombinovaný expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHB Chladič brýdových par VC Plynová regulační řada GRM Cirkulační modul oleje OCM Modul zásobování olejem OSM Modul předehřevu oleje OPM Řídicí systém kotelny SCO Další informace naleznete v našem prospektu Příslušenství kotelny.

18 18 Efektivita ve velkém měřítku Parní kotel UNIVERSAL ZFR Kotel typu UNIVERSAL ZFR je válcový třítahový kotel se dvěma plamenci a plně oddělenými spalinovými cestami. Používá se všude tam, kde je požadavek na spolehlivé zásobování párou a teplem s vysokým výkonem.

19 Efektivita ve velkém měřítku 19 Již po desetiletí osvědčený a stále ještě průkopnický Dvouplamencový žárotrubný kotel je se dvěma oddělenými spalinovými cestami určen pro jednoplamencový či dvouplamencový provoz. Třítahový princip se zadní spalinovou obratovou komorou ležící ve vodním prostoru byl patentován v roce Ekonomizér a přehřívák mohou být jednoduše doplněny jako moduly. Dimenze pro plamence, svazky žárových trubek, vodní prostor a parní prostor jsou termodynamicky optimalizované. Součinnost sálavé a konvekční výhřevné plochy a možnost jednoplamencového provozu vytváří zvláštní dynamiku. Přiváděné teplo spalovaného paliva je vestavbami proudění na straně vody rovnoměrně přenášeno a bez namáhání materiálu přeměňováno v páru. Moduly, které pomáhají šetřit Pro parní kotel UNIVERSAL ZFR je povinná plynulá regulace výkonu a plynulá regulace napájecí vody pro neomezený jedno- či dvouplamencový provoz. Aby bylo možno využít přídavné potenciály úspor, nabízíme Vám při zohlednění systémových podmínek volitelné moduly ke zvýšení efektivity: ventilátor hořáku s frekvenčním měničem otáček regulaci O 2 regulaci CO Výhody na první pohled: Intuitivní řízení kotle na bázi SPS s nejvyšší přehledností provozních dat Vysoká účinnost díky třítahovému principu, integrovanému ekonomizéru a efektivním tepelně-izolačním materiálům Vysoká stálost tlaku a kvalita páry i při silně kolísající spotřebě páry Automatické najížděcí, pohotovostní a sjížděcí zařízení SUC Vhodný pro hořáky všech výrobců Spalování s redukcí škodlivin díky použití vysoce vyvinutých spalovacích zařízení a pečlivému odladění nejlepší kombinace kotel/hořák Příznivý z hlediska údržby pohodlně přístupný jak na straně spalin, tak na straně vody Robustní, spolehlivý a s dlouhou životností Schválení dle Evropské směrnice o vyhrazených tlakových zařízeních - aplikovatelné celosvětově Extrémně vysoký regulační rozsah díky jednoplamencovému provozu Jednoduché možnosti rozšíření pomocí modulové techniky Jednoduché uvedení do provozu díky předem parametrizovanému řízení kotle Jednoduchá montáž díky hotovým kabelovým propojkám s konektory Konstrukční řada UNIVERSAL ZFR se také skvěle hodí k dynamickému spojení více kotlů. Důležité oblasti použití jsou průmyslové podniky všech odvětví, zpracovatelský průmysl, potravinářský průmysl, jakož i komunální zařízení. Technická data UNIVERSAL Typ ZFR ZFR-X Teplonosné médium sytá pára přehřátá pára Konstrukční typ třítahový plamencový žárotrubný třítahový plamencový žárotrubný Výkon v kg/h až až Pojistný přetlak v bar do 30 do 30 Max. teplota v C Palivo olej, plyn olej, plyn

20 20 Efektivita ve velkém měřítku Konstrukce Náš třítahový patent z roku 1952 tvoří základ pro nepřekonatelný, dodnes trvající, úspěch této konstrukční řady. Vhodnost pro neomezený paralelní či jednotlivý provoz hořáků je dán nejen stabilním oddělením na straně spalin. Zvláštní konstrukční opatření k neutralizaci sil pnutí při jednoplamencovém provozu jsou rozhodující pro trvalou stabilitu. Plamence jsou uloženy v předním a zadním dně a pevně svařeny. Vodou chlazená zadní spalinová obratová komora je oddělena stabilizační trubkovnicí s protékající vodou a připevněna k zadnímu dnu. Cirkulace vody a přenos tepla jsou účinně dynamizovány vodícími profily na dně kotle a přídavně zrychlovány proudícími plyny mezi plamenci a vedle sebe ležícími poli žárových trubek. Díky schválenému jednoplamencovému provozu je neomezeně možný plně automatický provoz s jedním nebo s oběma hořáky. Ani rozdílná paliva obou topenišť nepředstavují žádnou překážku. Regulační rozsah se zdvojnásobuje a každá fáze malé zátěže se vyrovná jedním hořákem při zisku účinnosti. Další informace naleznete v naší odborné informaci. Pokud je místo syté páry požadavek na přehřátou páru, je přehřívák instalován na přední obratové komoře. By-passová klapka konstantně reguluje teplotu přehřáté páry ve velkém výkonovém rozsahu. Pole žárových trubek zůstane díky výkyvným dveřím obratové komory pohodlně přístupné. Modulový systém řízený na straně spalin k regulaci teploty přehřáté páry není nutná žádná vstřikovací voda Příznivý z hlediska údržby a montáže jednoduchá možnost čištění druhého a třetího tahu kotle Vysoká životnost díky nízkému termickému zatížení svazku tepelného výměníku přehříváku Další informace naleznete v naší odborné informaci. Výstroj Všechny naše válcové kotle si můžete objednat včetně výstroje* jako plně funkční jednotky. Základní vybavení obsahuje tlakové těleso kotle, regulační a zabezpečovací techniku, hořák, napájecí modul, svorkovnici a rozvaděč včetně našeho pohodlného řídicího systému kotle BCO. Integrovaná svorkovnice je již propojena. Kabelové svazky opatřené kódovanými konektory zjednodušují instalaci elektrického propojení mezi skříní rozvaděče kotle a svorkovnicí. *Výstroj je variabilní a volně konfigurovatelná dle přání zákazníka.

21 Efektivita ve velkém měřítku 21 1 Rozvaděč kotle s řízením BCO 2 Odvzdušnění 3 Reflexní ukazatel hladiny vody 4 Uzavírací ventil s manostatem, bezúdržbový 5 Omezovač tlaku 6 Převodník tlaku (4-20 ma) 7 NW-Omezovací elektroda 8 Manometr 9 Převodník hladiny (4-20 ma) 10 Manometrový uzavírací ventil 11 Odlučovač vlhkosti z páry 12 Hlavní parní ventil 13 Pojistný plnozdvižný ventil 14 Plně automatické měření vodivosti a odluh 15 Zpětný ventil napájecí vody 16 Uzavírací ventil napájecí vody, bezúdržbový 17 Průhledítko do plamence 18 Hořák 19 Izolace s ochranným opláštěním 20 Základový rám 21 Plynová regulační řada 22 Svorkovnice 23 Napájecí modul 24 Vypouštěcí uzavírací ventil 25 Odkalovací rychlouzavírací armatura 26 Revizní otvor na straně páry 27 Revizní otvor na straně vody 28 Revizní otvor na straně spalin 30 Sběrná komora spalin 31 Vodící profily na vodní straně 32 Spalinový výměník ECO 33 Spojovací potrubí ECO/kotel Příslušenství kotelny: Modul chemické úpravy vody WTM Modul tepelné úpravy vody WSM Kondenzátní modul CSM Expander a chladič odpadních vod BEM Napájecí modul PM Kombinovaný expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHB Chladič brýdových par VC Analyzátor vody WA Expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHM Plynová regulační řada GRM Cirkulační modul oleje OCM Modul zásobování olejem OSM Modul předehřevu oleje OPM Řídicí systém kotelny SCO Samostatně stojící spalinový tepelný výměník ECO 1 Kondenzační výměník ECO 6 Další informace naleznete v našem prospektu Příslušenství kotelny.

22 22 Efektivita ve velkém měřítku Pro Vás funguje náš servis na plný výkon Jste v případě nouze odkázáni na rychlou a spolehlivou pomoc, protože výpadky způsobují vysoké náklady? Přejete si podporu při modernizaci Vašeho stávajícího zařízení? S Bosch Industriekessel a naším prvotřídním servisem máte vždy jistotu. Jsme tu vždy pro Vás: prvotřídní servis Náš zákaznický servis Vám je k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně, každý den v roce. Díky rozsáhlé síti servisních regionů zajišťujeme nejkratší reakční časy. Spolehlivé dodávky náhradních dílů Náhradní díly jsou i po mnoha letech skladem a ihned k dodání. I mimo pracovní dobu a o nedělích a státních svátcích je naše zákaznická linka pro náhradní díly k dispozici. Vedle údržby, odstraňování poruch a provádění oprav Vám také nabízíme i podporu při pravidelné kontrole Vašich zařízení. Nevíte, zda Vaše zařízení ještě odpovídá nejnovějšímu stavu techniky a pracuje efektivně? I tady Vám rádi poradíme, analyzujeme Vaše zařízení a v případě potřeby jej modernizujeme. Další informace na Během pracovní doby se obraťte přímo na Vašeho příslušného technika zákaznického servisu, kontaktní údaje naleznete na skříni rozvaděče Vašeho kotlového zařízení. Klademe důraz na osobní péči a navíc tato přímá cesta spoří drahocenný čas. V případě, že u Vás nastane porucha mimo pracovní dobu, obraťte se prosím, na naši 24-hodinovou servisní linku Service-Hotline. Při telefonátu z pevné telefonní linky budete dle regionu spojeni přímo s pracovníkem zákaznického servisu příslušným pro Váš region. V kompetentním telefonickém poradenství bude lokalizován Váš problém, resp. koordinováno nasazení servisního technika.

23 Efektivita ve velkém měřítku 23

24 Bosch Termotechnika s.r.o. Průmyslová 372/ Praha 10 Tel.: Fax: Výrobní závody: Závod 1 Gunzenhausen Bosch Industriekessel GmbH Nürnberger Straße Gunzenhausen Německo Závod 2 Schlungenhof Bosch Industriekessel GmbH Ansbacher Straße Gunzenhausen Německo Závod 3 Bischofshofen Bosch Industriekessel Austria GmbH Haldenweg Bischofshofen Rakousko Bosch Industriekessel GmbH Ӏ Ilustrace slouží pouze jako příklad Ӏ Změny vyhrazeny Ӏ 07/2012 Ӏ

Perfektní a efektivní v modulovém provedení Příslušenství kotelny

Perfektní a efektivní v modulovém provedení Příslušenství kotelny Perfektní a efektivní v modulovém provedení Příslušenství kotelny 2 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Úvod Bosch Industriekessel Vám nabízí válcové kotle pro všechny oblasti použití. Naše kotle

Více

THM AUTOMATICKÉ PARNÍ STŘEDOTLAKÉ KOTLE

THM AUTOMATICKÉ PARNÍ STŘEDOTLAKÉ KOTLE AUTOMATICKÉ PARNÍ STŘEDOTLAKÉ KOTLE THM Automatické parní středotlaké THM na plynná a kapalná paliva jsou standardně vyráběny v 8 výkonových typech. POPIS KOTLŮ THM: Provedení je dvoutahové s vratným plamencem

Více

PRODUKT POPIS PARAMETRY. Napájecí modul Kondenzátní modul Chemická úprava vody Expandér odluhu a odkalu Parní/ teplovodní rozdělovač/ sběrač atd.

PRODUKT POPIS PARAMETRY. Napájecí modul Kondenzátní modul Chemická úprava vody Expandér odluhu a odkalu Parní/ teplovodní rozdělovač/ sběrač atd. PRODUKTOVÝ LIST PRODUKT POPIS PARAMETRY Parní kotle PB-P PB-PP PB-NP Parní středotlaké třítahové kotle na plynná a kapalná paliva v provedení na sytou nebo přehřátou páru. Parní nízkotlaké třítahové kotle

Více

MGM-I AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE

MGM-I AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE MGM-I Automatické teplovodní MGM-I na plynná a kapalná paliva jsou standardně vyráběny ve 14 výkonových typech. Na přání zákazníka lze vyrobit i jiné výkonové varianty kotlů

Více

Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice

Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice 2 Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice Vše má jeden cíl: Efektivní využívaní energie Efektivní

Více

Servisní služby pro průmyslové kotle

Servisní služby pro průmyslové kotle Servisní služby pro průmyslové kotle Industrieservice 2 Servisní služby Rozsáhlé servisní služby v blízkosti zákazníků po celém světě Naším cílem je bezproblémový a nepřetržitý provoz Vašeho kotlového

Více

Město Příbram rekonstrukce kulturního domu

Město Příbram rekonstrukce kulturního domu VYBRANÉ REFERENCE Město Slaný Kompletní rekonstrukce šesti městských kotelen, dodávka předávacích stanic, hlavních technologických prvků pro ostatní tepelné zdroje, realizace teplovodních předizolovaného

Více

Univerzální středotlaké parní kotle KU

Univerzální středotlaké parní kotle KU Univerzální středotlaké parní kotle Popis Kotle jsou plamencožárotrubné, velkoprostorové kotle s přirozenou cirkulací kotelní vody, pro spalování kapalných a plynných paliv. Rozměry spalovací komory jsou

Více

THS - P TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-3/THS-P-1

THS - P TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-3/THS-P-1 Teplo-Hospodárnost 2-3/THS-P-1 Automatický parní středotlaký kotel THS - P na plynná a kapalná paliva v 15 výkonových typech v provedení s přehřívákem páry. Palivo Zemní plyn, svítiplyn, kapalný plyn,

Více

Plynové kotle. www.viadrus.cz

Plynové kotle. www.viadrus.cz Plynové kotle www.viadrus.cz Plynové kotle G36 stacionární samotížný plynový kotel G42 (ECO) stacionární plynový nízkoteplotní kotel vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost litinového tělesa vysoká

Více

Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw

Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw Rotační šroubové kompresory RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF vysoký výkon vysoká spolehlivost snadná údržba to vše je výsledkem desetiletí zkušeností s vývojem

Více

Rotační šroubové kompresory. RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Rotační šroubové kompresory. RMF 110-132 - 160 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF - - kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Rotační šroubové kompresory RMF vysoký výkon vysoká spolehlivost snadná údržba to vše je výsledkem desetiletí zkušeností s vývojem a konstrukcí

Více

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

THP-IN AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE

THP-IN AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE AUTOMATICKÉ TEPLOVODNÍ KOTLE THP-IN Automatické teplovodní kotle THP-IN na plynná a kapalná paliva jsou standardně vyráběny v 18 výkonových typech. Kotle jsou vybaveny injektorem pro snížení teploty vratné

Více

Modulová. dokonalost. Výrobní program. Příslušenství kotelny

Modulová. dokonalost. Výrobní program. Příslušenství kotelny Modulová dokonalost Výrobní program Příslušenství kotelny Úvodem Již od roku 1865 se firma LOOS těší důvěře významných projektantů a výrobců zařízení a průmyslových a komunálních podniků z celého světa.

Více

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D.

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. Funkce, rozdělení, parametry, začlenění parního kotle do schémat

Více

1/62 Zdroje tepla pro CZT

1/62 Zdroje tepla pro CZT 1/62 Zdroje tepla pro CZT kombinovaná výroba elektřiny a tepla výtopny, elektrárny a teplárny teplárenské ukazatele úspory energie teplárenským provozem Zdroje tepla 2/62 výtopna pouze produkce tepla kotle

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

TYPY KOTLŮ, JEJICH DĚLENÍ PODLE VYBRANÝCH HLEDISEK. Kotel horkovodní. Typy kotlů 7.12.2015. dělení z hlediska:

TYPY KOTLŮ, JEJICH DĚLENÍ PODLE VYBRANÝCH HLEDISEK. Kotel horkovodní. Typy kotlů 7.12.2015. dělení z hlediska: Typy kotlů TYPY KOTLŮ, JEJICH DĚLENÍ PODLE VYBRANÝCH HLEDISEK dělení z hlediska: pracovního média a charakteru jeho proudění ve výparníku druhu spalovaného paliva, způsobu jeho spalování a druhu ohniště

Více

PLYNOVÝ PARNÍ ZVLHČOVAČ. PŘÁTELSKÝ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ. BEZPEČNÝ. ÚČINĚJŠÍ NEŽ OSTATNÍ

PLYNOVÝ PARNÍ ZVLHČOVAČ. PŘÁTELSKÝ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ. BEZPEČNÝ. ÚČINĚJŠÍ NEŽ OSTATNÍ Condair GS ZVLHČOVÁNÍ PLYNOVÝ PARNÍ ZVLHČOVAČ. PŘÁTELSKÝ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ. BEZPEČNÝ. ÚČINĚJŠÍ NEŽ OSTATNÍ SYSTÉMY. Condair GS Condair GS ZVLHČOVÁNÍ Condair GS venkovní provedení Condair GS vnitřní

Více

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov 1. Klimatické poměry a prvky (přehled prvků a jejich význam z hlediska návrhu a provozu otopných systémů) a. Tepelná

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

Odborná informace. Zásady pro optimální projektování průmyslových kotlů

Odborná informace. Zásady pro optimální projektování průmyslových kotlů Odborná informace Dipl.-Ing. Hardy Ernst Dipl.-Wirtschaftsing. (FH), Dipl.-Informationswirt (FH) Markus Tuffner, Bosch Industriekessel GmbH Zásady pro optimální projektování průmyslových kotlů Úspora energií

Více

Kondenzační kotle Výkon kw. THISION L EVO Nová definice výkonného nástěnného kotle

Kondenzační kotle Výkon kw. THISION L EVO Nová definice výkonného nástěnného kotle Kondenzační kotle Výkon 60 140 kw THISION L EVO Nová definice výkonného nástěnného kotle THISION L EVO Nepřekonatelná adaptabilita na každou topnou soustavu Nepřekonatelná adaptabilita, účinnost a výkon

Více

Mittel- und Großkesselsysteme

Mittel- und Großkesselsysteme Energiesparen und Klimaschutz serienmäßig Technische Technická dokumentace Dokumentation Kotle středních a vyšších výkonů řady GKS Mittel- und Großkesselsysteme GKS Eurotwin-K GKS Eurotwin-K GKS Dynatherm-L

Více

Nové hořáky v modelových řadách RIELLO R...

Nové hořáky v modelových řadách RIELLO R... Nové hořáky v modelových řadách RIELLO R... Plynové, olejové a dvoupalivové hořáky RIELLO Modelová řada R zahrnující hořáky RIELLO o velikostech 300-500, které stávající sérii uzavíraly na 5000 kw, byla

Více

Přehled produktů Alfa Laval pro přenos tepla

Přehled produktů Alfa Laval pro přenos tepla Díky více než 125 letům věnovaným výzkumu a vývoji a miliónům instalací v oblasti vytápění a chlazení po celém světě pro nás neexistují žádné hranice, žádná omezení. Kompaktní předávací stanice Alfa Laval

Více

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zeleno-žlutá má sílu Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zaručená kvalita originálního náhradního dílu: Program výrobků MANN-FILTER pro stavební stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry

Více

Kotel na pelety

Kotel na pelety Kotel na pelety Nejmodernější technologie Nová generace kotlů pro spalování dřevěných pelet Kotel Fröling P4 Pellet představuje novou generaci kotlů pro spalování dřevěných pelet, která svým uživatelům

Více

Rotační šroubové kompresory RMD 30-37 - 45-55 kw

Rotační šroubové kompresory RMD 30-37 - 45-55 kw Rotační šroubové kompresory RMD 30-37 - 45-55 kw S P O L E H L I V Á T E C H N O L O G I E Rotační šroubové kompresory RMD vysoká spolehlivost velký výkon snadná údržba jsou výsledkem desetiletí zkušeností

Více

THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1

THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1 THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1 Automatický parní středotlaký kotel THS na plynná a kapalná paliva v 15 výkonových typech jako standardní výrobek. Palivo Zemní plyn, svítiplyn,

Více

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Plynové kondenzační kotle 26 až 60 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCROSSAL 300 Typ CU3A Plynový kondenzační kotel na zemní plyn a zkapalněný plyn (26 a

Více

Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů. www.istockphoto.com. BHKW na zemní plyn Účinná alternativa

Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů. www.istockphoto.com. BHKW na zemní plyn Účinná alternativa Zemní plyn Moduly BHKW do 4 000 kw ti Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů www.istockphoto.com BHKW na zemní plyn Účinná alternativa innos č ú v e c d ů V Silný partner Šetrné ke klimatu a účinné

Více

Technická dokumentace Kotle středních a vyšších výkonů řady GKS

Technická dokumentace Kotle středních a vyšších výkonů řady GKS Technická dokumentace Kotle středních a vyšších výkonů řady GKS GKS Eurotwin GKS Dynatherm-L 1 Ocelový kotel s přetlakovým spalováním pro nízkoteplotní provoz podle DIN 4702/EN 303 a platných směrnic ES.

Více

Bioplynové BHKW Energie s přidanou hodnotou

Bioplynové BHKW Energie s přidanou hodnotou Moduly BHKW do 3 000 kw Bioplynové BHKW Energie s přidanou hodnotou Nejvyšší účinnost díky inovačním technologiím pro W K H B : ě v No ní malá zaříze 5 kw) 7 ( n y l p o i b na www.corbis.com Bioplyn Progresivní

Více

Plynový konzenzační kotel Výstup: kw TRIGON XL. Kompaktní, vysoký výkon

Plynový konzenzační kotel Výstup: kw TRIGON XL. Kompaktní, vysoký výkon Plynový konzenzační kotel Výstup: 150 570 kw TRIGON XL Kompaktní, vysoký výkon TRIGON XL Flexibilní pro všech Nový standard TRIGON XL představuje významný krok kupředu v technologii vytápění. Díky extrémně

Více

PÍSTOVÉ KOMPRESORY. Objem od 150 4.470 l/min. Pístové. do 400 baru

PÍSTOVÉ KOMPRESORY. Objem od 150 4.470 l/min. Pístové. do 400 baru PÍSTOVÉ KOMPRESORY Objem od 150 4.470 l/min Pístové do 400 baru 6... bezolejové / mazné - jako agregát... 239 309 279 469 609 559 759 859 Mazné Agregát Max. koncový tlak Sací výkon Dopravní Výkon motoru

Více

Zeleno žlutá je odolná. Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje

Zeleno žlutá je odolná. Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje Zeleno žlutá je odolná Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje Stejná výkonnost jako první den Program výrobků MANN-FILTER pro zemědělské stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry Filtry

Více

DOMUSA BioClass kw

DOMUSA BioClass kw DOMUSA BioClass 10 16 25 43 kw Plně automatický teplovodní kotel určený pro vytápění peletami, vybavený již v základním provedení automatickým zapalováním, čištěním tepelného výměníku a dvoustupňovým čištěním

Více

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o.

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o. PROENERGY ProSun - alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie využíváme v oblasti dodávky a instalace plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel,

Více

Automatický kotel SAS BIO EFEKT

Automatický kotel SAS BIO EFEKT Automatický kotel SAS BIO EFEKT Nová generace kotlů 5 emisní třídy s EKODESIGNEM dle normy EN 303 5:2012, které se vyznačují robustní konsrukcí a dlouhou životností. Automatický kotel pro spalování pelet

Více

Úsporné teplo pro pohodlný život

Úsporné teplo pro pohodlný život AUTOMATICKÉ KOTLE NA PELETY, OBILÍ, DŘEVNÍ ŠTĚPKU A UHLÍ Úsporné teplo pro pohodlný život www.benekov.com BENEKOVterm s.r.o., Masarykova 402, 793 12 Horní Benešov, tel.: +420 554 748 008, fax: +420 554

Více

SCK. Vzduchové kompresory. SCK 3-40 & Allegro 8-11

SCK. Vzduchové kompresory. SCK 3-40 & Allegro 8-11 SCK Vzduchové kompresory SCK 3-40 & Allegro 8-11 Alup Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma Alup Kompressoren má více než 90 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet

Více

Fröling kotel na štěpky

Fröling kotel na štěpky T4-CZ-5.qxd 31.8.2011 15:20 Page 1 Fröling kotel na štěpky www.froeling.cz T4-CZ-5.qxd 31.8.2011 15:20 Page 2 Robustní technika s promyšlenými detaily 8 7 6 9 4 2 1 10 5 3 A T4-CZ-5.qxd 31.8.2011 15:21

Více

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo,

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, sluneční energie, termální teplo apod.). Nejčastější je kotelna.

Více

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Profil společnosti Jsme Conteg Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Od svého založení v roce 1998 se CONTEG, ryze česká společnost, neustále rozvíjela a rostla. Dnes patříme mezi přední

Více

příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem

příslušenství PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 HBX mini Hydrobox s ovládacím panelem PŘÍSLUŠENSTVÍ K TEPELNÉMU ČERPADLU VZDUCH-VODA AWX Systémová jednotka HBX300 Kompaktně řešená systémová jednotka HBX300 pod svým elegantním pláštěm skrývá všechny důležité komponenty potřebné pro připojení

Více

THERM 28 KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ5.A, KDZ10.A

THERM 28 KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ5.A, KDZ10.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ.A, KDZ0.A THERM KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ.A, KDZ0.A sešit Kotle jsou určeny pro vytápění objektů s tepelnou ztrátou do kw. Díky široké modulaci výkonu se optimálně

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Vaillant roční prohlídka

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Vaillant roční prohlídka Vaillant roční prohlídka Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Celková kontrola výrobku dle doporučení výrobce Originální náhradní díly Vaillant Prováděno vyškolenými servisními

Více

CleanAIR. bezolejové kompresory CNR 5,5-7,5

CleanAIR. bezolejové kompresory CNR 5,5-7,5 CleanAIR bezolejové kompresory CNR 5,5-7,5 Bezolejové kompresory Průmyslové obory, jako jsou potravinářství, nápojový průmysl, elektronická a textilní výroba, nemohou riskovat jakoukoliv přítomnost oleje

Více

Používání energie v prádelnách

Používání energie v prádelnách Leonardo da Vinci Projekt Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách Modul 5 Energie v prádelnách Kapitola 2 Používání energie v prádelnách Modul 5 Energie v prádelnách Kapitola 2 Používání energie 1

Více

KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ. Plynové závěsné kotle II. Změna vyhrazena! 6/5/2014 M

KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ. Plynové závěsné kotle II. Změna vyhrazena! 6/5/2014 M KATALOG NÁHRADNÍCH DÍLŮ Plynové závěsné kotle II. Změna vyhrazena! 6/5/2014 M7742190014 Důležité poznámky Náhradní díly smí instalovat pouze servisní pracovník s platným oprávněním! Ceník náhradních dílů

Více

Energie v. hrsti. Teplovodní a horkovodní kotle. Výrobní program

Energie v. hrsti. Teplovodní a horkovodní kotle. Výrobní program Energie v hrsti Výrobní program Teplovodní a horkovodní kotle Úvodem Již od roku 1865 se společnost LOOS těší důvěře významných projektantů a výrobců zařízení a průmyslových a komunálních podniků z celého

Více

Kotel je vybaven dvoustupňovým oběhovým čerpadlem s rychloodvzdušňovačem,

Kotel je vybaven dvoustupňovým oběhovým čerpadlem s rychloodvzdušňovačem, Verze 0 VSC 9-C 0, VSC -C 0 ecocompact 0-S Stacionární kondenzační kotel ecocompact spojuje výhody kondenzačního kotle a zásobníku o objemu 00 l s vrstveným ukládáním užitkové vody. Tímto řešením je zajištěna

Více

Rychloběžná spirálová vrata pro mrazírenské prostory. Série TK

Rychloběžná spirálová vrata pro mrazírenské prostory. Série TK Rychloběžná spirálová vrata pro mrazírenské prostory Série TK 02 Série TK U hluboko zmrazených výrobků nesmí být během skladování a při přepravě přerušen chladicí řetězec. To vyžaduje enormní spotřebu

Více

trak systems Systémy trakční energie

trak systems Systémy trakční energie trak systems trak systems Systémy trakční energie trak Hoppecke - systémy trakční energie Žádný pohyb není možné uskutečnit bez energie. Materiál je třeba přepravovat z místa A do místa B. Trh vyžaduje

Více

BySpeed Pro. laser cutting. efficiency in. Dynamický úsporný balíček pro maximální spolehlivou produkci

BySpeed Pro. laser cutting. efficiency in. Dynamický úsporný balíček pro maximální spolehlivou produkci efficiency in laser cutting BySpeed Pro Dynamický úsporný balíček pro maximální spolehlivou produkci 2 BySpeed Pro dynamické, efektivní, nepostradatelné BySpeed Pro je dynamický úsporný balíček pro maximální

Více

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min www.almig.cz ŠROUBOVÉ KOMPRESORY Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min 2 INTELIGENTNĚ STLAČENÝ VZDUCH MADE IN GERMANY ALMiG KOMPRESORY s. r. o. je dceřiná společnost tradičního německého výrobce zařízení

Více

Dopravní množství: 0.43 43.07 m 3 /min

Dopravní množství: 0.43 43.07 m 3 /min www.almig.cz ŠROUBOVÉ KOMPRESORY Dopravní množství: 0.43 43.07 m 3 /min 2 INTELIGENTNĚ STLAČENÝ VZDUCH MADE IN GERMANY ALMiG KOMPRESORY s. r. o. je dceřiná společnost tradičního německého výrobce zařízení

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min

Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min ŠROUBOVÉ KOMPRESORY Dopravní množství: 3.58 71.15 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ uspořádání komponentu 30-75 90-200 201-500 4 Odlučovací systém 1 Air Control (řídicí jednotka) 2 Hnací systém 3 Kompresor 4 Chladicí

Více

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min www.almig.cz Šroubové kompresory Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min 2 INTELIGENTNĚ STLAČENÝ VZDUCH MADE IN GERMANY ALMiG KOMPRESORY s. r. o. je dceřiná společnost tradičního německého výrobce zařízení

Více

Odborná informace. Využití spalného tepla

Odborná informace. Využití spalného tepla Odborná informace Dipl.-Ing. Matthias Raisch, Bosch Industriekessel GmbH Využití spalného tepla Provozovatelé parních a horkovodních kotelních zařízení mohou při použití dostupné a osvědčené kondenzační

Více

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka TEDOM MICRO Malá kogenerační jednotka energie Neplaťte za teplý vzduch! Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník platíte v ceně elektřiny i energii, kterou

Více

Projekční podklady. Teplovodní kotle Logano S825L a S825L LN a plynové kondenzační kotle Logano plus SB825L a SB825L LN. Teplo je náš živel

Projekční podklady. Teplovodní kotle Logano S825L a S825L LN a plynové kondenzační kotle Logano plus SB825L a SB825L LN. Teplo je náš živel Projekční podklady Vybrané technické parametry Projekční podklady Vydání 06/2005 Teplovodní kotle Logano S825L a S825L LN a plynové kondenzační kotle Logano plus SB825L a SB825L LN Teplo je náš živel Obsah

Více

21.4.2015. Energetické využití a technologie spalování uhelného multiprachu v soustavách CZT a průmyslových energetikách

21.4.2015. Energetické využití a technologie spalování uhelného multiprachu v soustavách CZT a průmyslových energetikách 21.4.2015 Energetické využití a technologie spalování uhelného multiprachu v soustavách CZT a průmyslových energetikách 2 SÍDLA SPOLEČNOSTÍ 3 SCHÉMA KOTELNY NA UHELNÝ PRACH sklad paliva a dávkování parní

Více

Acvatix vynikající kombiventily s vysokou energetickou účinností

Acvatix vynikající kombiventily s vysokou energetickou účinností Acvatix vynikající kombiventily s vysokou energetickou účinností Zvýšená flexibilita a jednoduchost pro projektování, montáž a uvedení HVAC zařízení do provozu Answers for infrastructure. Acvatix kombiventily

Více

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A

THERM 14 KD.A, KDZ.A, KDZ5.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A THERM KD.A, KDZ.A, KDZ.A sešit Výkonový rozsah kotlů THERM KD.A, KDZ.A a KDZ.A je uzpůsoben pro využití v objektech s malou tepelnou ztrátou, např. nízkoenergetických

Více

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna TEDOM MICRO Malá tepelná elektrárna energie Nepla te za teplý vzduch! zákazníci efektivita Komu se kogenerace vyplatí? Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník

Více

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE

ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE EMI-TEST s.r.o. Na Sibiři 451 549 54 Police nad Metují ZPRÁVA O KONTROLE KOTLŮ A ROZVODŮ TEPELNÉ ENERGIE podle 3 odstavec 1 a 3 vyhlášky 194/2013 Sb., o kontrole kotlů a rozvodů tepelné energie číslo 0043/14

Více

PROSUN PLYNOVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN PLYNOVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Pro centrální rozvody sterilní tlakové páry ABSOLUTNĚ TĚSNÝ! Zvlhčovač vzduchu pro tlakovou páru z centrálního zdroje CONDAIR ESCO

Pro centrální rozvody sterilní tlakové páry ABSOLUTNĚ TĚSNÝ! Zvlhčovač vzduchu pro tlakovou páru z centrálního zdroje CONDAIR ESCO Pro centrální rozvody sterilní tlakové páry ABSOLUTNĚ TĚSNÝ! Zvlhčovač vzduchu pro tlakovou páru z centrálního zdroje CONDAIR ESCO Rotační keramický ventil systému Condair ESCO v poloze Otevřeno CONDAIR

Více

S PLYNULOU REGULACÍ Dopravní mnozství: ˇ 1.09 56.60 m 3 /min

S PLYNULOU REGULACÍ Dopravní mnozství: ˇ 1.09 56.60 m 3 /min SROUBOVÉ ˇ KOMPRESORY S PLYNULOU REGULACÍ Dopravní mnozství: ˇ 1.09 56.60 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ MODULÁRNÍ SYSTÉM 16 34 16 34 PLUS * 35 70 90 210 * Varianta PLUS : s integrovanou kondenzační sušičkou

Více

DENTAL. Revoluce v kvalitě vzduchu

DENTAL. Revoluce v kvalitě vzduchu DENTAL Revoluce v kvalitě vzduchu SÉRIE DH 150 SÉRIE DL 150 Série dentálních kompresorů DH garantuje maximální kvalitu vzduchu díky inovacím ve filtračním systému. Speciální samoregenerační membránová

Více

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1

(R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M. Plynové kondenzační kotle 1 (R)evoluce ve vytápění Plynové kondenzační kotle Condens 9000i/M Plynové kondenzační kotle 1 2 Plynové kondenzační kotle Plynové kondenzační kotle Princip od přírody, technika od Bosch Plynové kondenzační

Více

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100

SCK. Vzduchové kompresory SCK 41-100 SCK Vzduchové kompresory SCK 41-100 ALUP Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma ALUP Kompressoren má více než 85 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet taková

Více

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM

DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM DÁLKOVÉ VYTÁPĚNÍ =DISTRICT HEATING, = SZT SYSTÉM ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM = CZT CENTRALIZOVANÉ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM 184 Zdroj tepla Distribuční soustava Předávací stanice Otopná soustava Dálkové vytápění Zdroj tepla

Více

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo,

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, sluneční energie, termální teplo apod.). Nejčastější je kotelna.

Více

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ SAS SPARK NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ VE VÝKONU 12 kw- 36 kw speciálně vyvinutý pro nízké kotelny MATERIÁL: P265GH ocel 6 mm, prvky topeniště z nerezové oceli 1.4301 ÚČINNOST:

Více

FLUIDNÍ KOTLE. Fluidní kotel na biomasu(parní) parní výkon 16 150 t/h tlak páry 1,4 10 MPa teplota páry 220 540 C. Fluidní kotel

FLUIDNÍ KOTLE. Fluidní kotel na biomasu(parní) parní výkon 16 150 t/h tlak páry 1,4 10 MPa teplota páry 220 540 C. Fluidní kotel FLUIDNÍ KOTLE Osvědčená technologie pro spalování paliv na pevném roštu s fontánovou fluidní vrstvou. Možnost spalování široké palety spalování pevných paliv s velkým rozpětím výhřevnosti uhlí, biomasy

Více

Parní a spalinové kotle

Parní a spalinové kotle Parní a spalinové kotle 2/3 Systémová řešení pro hospodárnou výrobu páry Jak energeticky úsporná a nízkoemisní výroba páry, tak také vysoká míra provozní spolehlivosti a dostupnosti zařízení představují

Více

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění Zásobník TUV ROTEX SANICUBE 1 )Přednosti hygienicky optimalizovaný nepodléhá korozi zcela bezúdržbový systém Minimal limescale Vysoká účinnost díky vysokému objemu Nízké tepelné ztráty díky skvělé izolaci

Více

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min

Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min Šroubové kompresory Dopravní množství: 1.75 48.72 m 3 /min 3 INTELIGENTNÍ STAVBA SYSTÉMU 11-22 11-22 PLUS * 37-55 75-160 * Varianta PLUS: Varianta O : s integrovanou kondenzační sušičkou, lze realizovat

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.10 Srpen 2014 ČSN 06 0310 Tepelné soustavy v budovách Projektování a montáž Heating systems in buildings Design and installation Nahrazení předchozích norem Touto normou

Více

Průmyslové pístové kompresory RL - RH - RK

Průmyslové pístové kompresory RL - RH - RK Průmyslové pístové kompresory RL - RH - RK SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE RL - RH - RK Kompresor přímo spojený s motorem řešení pro průmysl Vyzkoušená technologie, solidní konstrukce RL-RH-RK jsou kompresory přímo

Více

DRYPOINT M PLus. Sušení. Hospodárnost na minimálním prostoru. DRYPOINT M PLUS, řešení dva v jednom pro filtraci a sušení

DRYPOINT M PLus. Sušení. Hospodárnost na minimálním prostoru. DRYPOINT M PLUS, řešení dva v jednom pro filtraci a sušení Výrobky Beko DRYPOINT M PLus Sušení Hospodárnost na minimálním prostoru DRYPOINT M PLUS, řešení dva v jednom pro filtraci a sušení Výrobky BEKO Sušení DRYPOINT M PLUS Dva v jednom: úspěšný koncept membránových

Více

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

ENGEL e-connect.24. rychle a bezpečně opět připraveno k provozu. be the first.

ENGEL e-connect.24. rychle a bezpečně opět připraveno k provozu. be the first. ENGEL e-connect.24 rychle a bezpečně opět připraveno k provozu be the first. Perfektní on-line podpora přímo ve vašem systému: prostřednictvím služby ENGEL e-connect.24 získáte nepřetržitou kvalifikovanou

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

PÁRA S KVALITOU. Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Condair EL. Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu

PÁRA S KVALITOU. Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Condair EL. Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu PÁRA S KVALITOU Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Condair EL Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Rozvod páry flexibilní hadicí Condair EL

Více

PLOCHÉ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY

PLOCHÉ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY PLOCHÉ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY Ploché klimatizační jednotky proč právě aeromaster fp? Klimatizační jednotky Aeromaster FP jsou ideální pro větrání a klimatizaci administrativních, obchodních, restauračních

Více

SYMPATIK Vila Aku. Obrázek RD

SYMPATIK Vila Aku. Obrázek RD SYMPATIK Vila Aku Obrázek RD Obr. Budova SYSTHERM SYMPATIK Vila Aku je předávací stanice, určená pro individuální vytápění a přípravu teplé vody v rodinných domech a malých objektech připojených na systémy

Více

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD

Efektivní energie (NRQRPLFN¾ RKďHY YRG\ Y GRP FQRVWL SRPRF WHSHOQªKR ÎHUSDGOD Efektivní energie Jak to funguje Tepelné čerpadlo vzduch / voda získává energii z atmosféry. Tento systém vyžaduje pouze 1 kw elektrické energie k výrobě 3 až 5 kw tepelné energie. 2-4 kw ENERGIE ZE VZDUCHU

Více

Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu.

Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu. Kondenzační sušičky MDX 400-84000 Jednoduché, chytré a spolehlivé odstranění vlhkosti ze stlačeného vzduchu. Kondenzační sušičky MDX Uživatelské benefity Jednoduchá instalace - lehký a kompaktní design

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7.

Filtry Vstupní a výstupní G4 vestavěné filtry zajišťují filtraci sání a odtahu vzduchu. U některých jednotek lze použít vstupní filtr F7. Rekuperační jednotky VUT PE EC VUT PW EC Energeticky úsporné podstropní rekuperační jednotky s kapacitou až 4000 m 3 /h(vut PE EC) a 3800 m 3 /h(vut PW EC) a účinností rekuperace až 90 % v tepelně a zvukově

Více

Viesmann VITOLIGNO 250-F Kotel pro manuální a automatické zavážení 35 až 100 kw

Viesmann VITOLIGNO 250-F Kotel pro manuální a automatické zavážení 35 až 100 kw Viesmann VITOLIGNO 250-F Kotel pro manuální a automatické zavážení 35 až 100 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOLIGNO 250-F Plně automatický topný kotel ke spalování suchých dřevních

Více