Perfektní a efektivní v modulovém provedení Příslušenství kotelny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Perfektní a efektivní v modulovém provedení Příslušenství kotelny"

Transkript

1 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Příslušenství kotelny

2 2 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Úvod Bosch Industriekessel Vám nabízí válcové kotle pro všechny oblasti použití. Naše kotle jsou nejen úspěšně využívány v průmyslových závodech, ale také přináší své výhody řemeslným podnikům, poskytovatelům služeb, v kancelářských budovách a obytných domech. Dnes jsme součástí celosvětově působící skupiny Bosch a kompetenčního centra Bosch Thermotechnika pro velká průmyslová kotlová zařízení. Do poloviny roku 2012 byly systémy prodávány a dis- tribuovány pod značkou LOOS, nyní jsme naše silné stránky sloučili a vystupujeme pod značkou Bosch. S rozsáhlou nabídkou příslušenství kotelny v modulovém provedení Vám umožňujeme zvolit si Vaše kotlové zařízení variabilně a využívat tak velkého potenciálu energetických úspor. Tento prospekt Vám poskytne detailní přehled. Především Vám však následující stránky zřetelně ukáží, na čem nám u Bosch Industriekessel obzvláště záleží: na perfektním plnění Vašich individuálních přání. Obsah Hodnoty 3 Kompetence a důvěra 4 Životní prostředí a efektivita 5 Modulární kvalita Moduly pro parní kotle 6 Modul tepelné úpravy vody WSM 8 Akumulátor páry SAM 9 Kondenzátní modul CSM Tlakový kondenzátní modul CHP 10 Expander a chladič odpadních vod BEM 10 Expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHM 10 Kombinovaný expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHB 12 Chladič brýdových par VC 12 Napájecí modul PM 13 Regulační modul napájení RM 13 Parní rozdělovač SD 14 Samostatně stojící spalinový výměník ECO 15 Analyzátor vody WA Moduly pro horkovodní kotle 16 Výstupní mezikus SP 16 Vstupní mezikus RP 17 Jištění teploty vstupní vody RTS 17 Samostatně stojící spalinový výměník ECO Moduly pro bezpečný provoz kotlů 18 Modul chemické úpravy vody WTM 19 Řídicí systém kotelny SCO 20 Plynová regulační řada GRM 20 Cirkulační modul oleje OCM 20 Modul zásobování olejem OSM 22 Modul regulace tlaku oleje ORM 22 Modul předehřevu oleje OPM Servis 23 Pro Vás funguje náš servis na plný výkon

3 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 3 Kompetence a důvěra Bosch Industriekessel je celosvětově renomovaným specialistou na kotlové systémy všech velikostí a výkonových řad. Již přes 140 let se staráme o inovaci v průmyslové výrobě kotlů. Nastavujeme laťku Profitujte ze zkušeností a inovační síly: Od našeho založení v roce 1865 jsme se specializovali na výrobu průmyslových kotlů, a proto jsme získali v této oblasti velké know-how. Inovační síla, povědomí kvality a efektivita jsou měřítkem pro náš výrobní program a naše servisní služby. Z důvodu této vysoké specializace zaujímáme vedoucí pozici na trhu. Spolehlivá energie pro celý svět Více než dodaných kotlových systémů ve více než 140 zemích je jasným důkazem vysoké kvality a spolehlivosti našich průmyslových kotlů. Na přání Vám rádi poskytneme reference. Naše zařízení najdete prakticky v každém průmyslovém odvětví. Kromě jiného, také ve výrobě nápojů, potravinářském, stavebním, chemickém, textilním a papírenském odvětví. Globální hráči na trhu jako Coca Cola, BASF, Siemens, Ytong, Heineken, Nestle nebo Esso důvěřují našim inovativním parním, horkovodním a teplovodním kotlům úplně stejně, jako naši tuzemští zákazníci. Partnerstvím k optimálnímu řešení Důvěra a otevřené jednání partnerů jsou nejdůležitějšími předpoklady pro oboustranný úspěch. Jako přední výrobce inovativní kotlové techniky jsme se rozhodli pro distribuci prostřednictvím odborných firem. Ve spolupráci s příslušným specialistou tak obdržíte optimální řešení pro Vaši konkrétní potřebu. Průmyslové kotle s pečetí kvality Nejmodernější výrobní provozy zajišťují našim zařízením kvalitní know-how, které potvrzují certifikáty kontroly a jakosti téměř všech homologačních a certifikačních institutů na světě.

4 4 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Životní prostředí a efektivita Jako odpovědný inovativní výrobce kotlů sázíme důsledně na ochranu životního prostředí a šetrné zacházení se zdroji. Naše efektivní systémy udržují nízké emise CO 2 a přispívají ke zmírňování změny klimatu. Nejvyšší efektivita Jako jeden z prvních výrobců vybavujeme integrovanými spalinovými tepelnými výměníky plamencové žárotrubné kotle všech velikostí. Zpětným využitím tepla ve spalinách se tak zvyšuje účinnost až o 7% v normálním provozu a až o 15% v kondenzačním provozu. S naším příslušenstvím kotelny v modulovém provedení mohou být využívány přídavné energetické potenciály. Naše tlakové kondenzátní moduly udržují vratný kondenzát na tlaku a teplotě, čímž jej lze vrátit do kotlového systému bez ztráty energie. Odpadní teplo, které je například obsaženo v brýdových parách nebo odluhu, může být částečně získáno zpět naším tepelným výměníkem brýdových par nebo naším expanderem a chladičem odpadních vod s rekuperací. Nejnižší emise Naše kotlové systémy jsou vhodné pro všechna kapalná a plynná paliva. Moderní spalovací zařízení bez problémů splňují v příslušných zemích specifické směrnice o zabraňování vzniku a snižování výskytu emisí. Díky používání bioolejů nebo bioplynů je možno dosáhnout úplné neutrality CO 2. Perfektně regulováno, nižší spotřeba Další možnosti úspor vyplývají z inteligentních regulačních a řídicích systémů. Napojení našeho inovativního zařízení na analýzu vody chrání zařízení nejen před škodami na základě nedostatečných parametrů vody, nýbrž také dosahuje přídavných úspor u spotřeby paliva a surové vody. Ventilátory hořáku enormně snižují příkon v oblasti částečného zatížení. Moderní spalovací zařízení s O 2 nebo CO regulací zajišťují minimální přebytek vzduchu, a tím spalování s nejvyšší účinností. Investice, které se vyplatí S našimi vysoce efektivními kotlovými systémy a k tomu vhodně dimenzovanými komponenty kotelen může být podstatně snížena spotřeba energie a emise. Snížením provozních nákladů se nové zařízení amortizuje ve velmi krátkém čase. Spoříte peníze a současně šetříte životní prostředí. Pomýšlíte již na modernizaci nebo plánujete Vaše nové kotlové zařízení? Rádi Vám poradíme! Naše zařízení jsou perfektně přizpůsobena Vašim požadavkům. To šetří nejen přírodní zdroje, ale i Vaše finance.

5 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 5 Modulární kvalita Kotlové systémy Bosch vykazují v maximální míře spolehlivost a dlouhou životnost. Vysokou kvalitu našich výrobků zaručují nejmodernější výrobní zařízení, přísná kontrola kvality, jakož i kontinuální zlepšování a inovace. Perfektně vzájemně sladěno Kotlové zařízení střižené na míru Vašim potřebám je základním kamenem pro to, aby bylo nadále možno zajistit trvalou konkurenceschopnost Vašeho podniku. Nabízíme Vám k tomu modulární i celková komplexní řešení pomocí našeho kompletního dodavatelského programu. Pro každého zákazníka probíhá dimenzování a návrh produktů specificky s bohatými volitelnými opcemi a možnostmi variace. Díky vysoké kvalitě provedení našich zařízení je zaručeno jednoduché převzetí bez vad a reklamací. Inteligentně řízeno Všechna kotlová zařízení mohou být vybavena intuitivním řízením s dotykovým panelem. Uzavřená logika obsluhy s integrovanými ochrannými funkcemi garantuje plně automatický provoz kotlových zařízení. Výkonný systém BUS zajišťuje inteligentní propojení jednotlivých modulů a umožňuje jednoduché napojení na nadřazený řídicí systém. Stejně tak je možné napojení na cenově příznivý diagnostický systém Teleservice prostřednictvím modemu. Silný v propojení systémů Často obsahuje ideální energetický koncept vedle inovativní techniky kotlových systémů ještě další důležité prvky, jako jsou kombinovaná výroba elektřiny a tepla, tepelná čerpadla nebo solární prvky. Jako součást skupiny Bosch máme přístup k dalším rozsáhlým systémovým řešením. To nám umožňuje vzájemně spolu kombinovat různé technologie a realizovat je pro Vás tak, aby Vám přinášely zisk.

6 6 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Moduly pro parní kotle Naše moduly pro parní kotle umožňují vybavení Vašeho zařízení dle Vašich požadavků. Zajišťují maximální provozní bezpečnost, jakož i dlouhou životnost a vysokou efektivitu za specifických provozních podmínek. Modul tepelné úpravy vody WSM Modul tepelné úpravy vody zásobuje parní kotel odplyněnou a chemicky upravenou napájecí vodou a likviduje odluh a odkal. Přívod a shromažďování kondenzátu a přídavné vody Částečné termické odplynění napájecí vody pomocí WSM-T Plné termické odplynění napájecí vody s WSM-V Dávkování chemikálií do napájecí vody Expanze a chlazení odluhu a odpadních vod Chlazení vzorků vody SPS regulace a zobrazování hladiny vody v nádrži teploty napájecí vody u WSM-T tlaku v nádrži u WSM-V teploty vypouštěné vody Řízení dávkování chemikálií Ochrana modulu napájecích čerpadel proti běhu nasucho Jištění proti přeplnění Všechny komponenty v nejvyšší kvalitě jsou hydraulicky spojeny do multifunkční montážní jednotky, hydraulicky propojeny potrubím, tepelně izolovány a elektricky zapojeny. Je tak možno vynechat náročné lešení. Kompaktní modul je namontován na stabilním nosném rámu a je dimenzován na usazení na rovnou podlahu. Všechny funkce jsou podporovány počítačem a samostatně regulovány paměťově programovatelným řízením SPS a panelem s dotykovým panelem. Modul se skládá z napájecí nádrže ohřívané párou, dávkovacího zařízení chemikálií, expanderu a chladiče odpadních vod, chladiče vzorků a příslušných armatur, jakož i rozvaděče. Jako volitelné opce jsou k dispozici přídavné komponenty jako např. zařízení na zpětné získávání tepla z odluhu, druhé dávkování chemikálií nebo napájecí moduly. U WSM-V je na napájecí nádrž nasazen kaskádový nebo tryskový odplyňovák. Rychlé a jednoduché plánování, montáž a převzetí Žádné požadavky na nátokovou výšku, usazení na podlahu Pro zprovoznění stačí přivést několik přípojek Jednoduché uvedení do provozu, obsluha a údržba Kompletní jednotka se zárukou Zajištěné dodávky náhradních dílů Jednoduchá přeprava a změna umístění Vysoký odplyňovací účinek s WSM-T Nejvyšší odplyňovací účinek s WSM-V Redukovaná spotřeba chemikálií s WSM-V

7 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 7 Modul tepelné úpravy vody WSM-V k plnému odplynění pro všechny parní kotle s výkonem od do kg/h Modul tepelné úpravy vody WSM-T k částečnému odplynění pro všechny parní kotle s výkonem do kg/h

8 8 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Akumulátor páry SAM Modul slouží k zásobě definovaného obsahu energie, který je při poklesu tlaku k dispozici jako expanzní pára. Oblast použití je pokrytí špičkového zatížení, např. při krátkodobém překračování kapacity parního kotle. Teplo z dodatečného odpařování páry je tím větší, čím větší je obsah vody v akumulátoru. Parní zásobník je z 50% naplněný vodou a párou se nahřeje na nabíjecí tlak. Otevřením uzávěrů na straně spotřebičů se zásobník vyprázdní. Do zásobníku je přiváděno vždy stejné množství páry, které bylo předtím odebráno. Tak není v normálním případě třeba přivádět do parního zásobníku během provozu přídavnou napájecí vodu. Aby se zamezilo stoupání hladiny vody, je akumulátor vybaven plovákovým odváděčem kondenzátu. Akumulátor páry se skládá z ležatého válcového zásobníku s vestavěnou barbortážní trubkou. Modul je tepelně izolovaný a je dodáván plně funkční s namontovanou výstrojí. Modul je vybaven odvzdušňovací armaturou, vypouštěcí uzavírací armaturou, napouštěcí uzavírací armaturou, vstupní parní armaturou a odběrovou parní armaturou, přímým ukazatelem teploty, jakož i zařízením na zobrazení hladiny vody. Vyrovnání krátkodobých výkonových špiček Redukce přestřiku vody do páry a jeho negativního důsledku Redukce četnosti spínání parního kotle Redukce spotřeby energie a opotřebení Akumulátor páry SAM

9 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 9 Kondenzátní modul CSM Tlakový kondenzátní modul CHP Do kondenzátního modulu se přivádí kondenzát z parních spotřebičů, sbírá se a zde dochází k jeho meziuložení. Čerpadlo kondenzátu dopravuje kondenzát při odpovídající spotřebě vody a v závislosti na hladině zpět do napájecí nádrže s termickým odplyněním. Beztlaké kondenzátní moduly jsou obvykle usazovány v blízkosti spotřebičů. U tlakového kondenzátního modulu je kondenzát udržován na tlaku a teplotě, aby bylo zabráněno expanzním ztrátám páry, respektive aby se tyto ztráty silně redukovaly. V případě potřeby se kondenzát přivádí čerpadlem kondenzátu přímo do parního kotle. Opětovné odplynění vysokotlakého kondenzátu není nutné. Vysokotlaké kondenzátní moduly by měly být použity vždy tehdy, když by bylo z důvodu parametrů kondenzátu vypouštění do napájecí nádrže nebo beztlakých kondenzátních modulů spojeno s velkými expanzními ztrátami páry. Všechny komponenty v nejvyšší kvalitě jsou hydraulicky spojeny do multifunkční montážní jednotky, tepelně izolovány a elektricky zapojeny. Beztlaký kondenzátní modul je namontován na stabilním nosném rámu a je dimenzován na usazení na rovnou podlahu. Tlakový kondenzátní modul je připraven pro samostatnou montáž a potřebuje nátokovou výšku minimálně 1,5 metru. Všechny funkce jsou podporovány počítačem a samostatně regulovány paměťově programovatelným řízením SPS. Zařízení se skládá z komponentů zásobníku kondenzátu, modulu čerpadel kondenzátu, rozvaděče a příslušenství. Zařízení je od výrobce dodáváno hotové včetně potrubních propojení a tepelné izolace. Snížení spotřeby energie a vody díky redukování množství přídavné vody Minimalizace expanzních ztrát páry, množství odluhu a odkalu, menší spotřeba chemikálií a snížení korozního potenciálu v parním kondenzačním systému při používání tlakových kondenzátních modulů Beztlaký kondenzátní modul sbírá vratné toky kondenzátu a odvádí je přes odplyňovací zařízení zpět do vodního okruhu parního zařízení. Množství paliva, spotřeba přídavné vody a použití dávkovaných chemikálií k úpravě vody jsou při použití tlakového kondenzátního zařízení drasticky redukovány.

10 10 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Expander a chladič odpadních vod BEM Expander a chladič odpadních vod slouží k shromažďování všech teplých odpadních vod kotle. Tyto odpadní vody jsou v modulu sbírány, expandovány a zchlazovány na přípustnou nastavenou vstupní teplotu pro kanalizaci. Modul je koncipován pro vícekotlová zařízení s max. 3 parními kotli. Uzavřená stojatá nádoba namontovaná na nosné konstrukci s různými přívodními a vypouštěcími hrdly. Spodní polovina modulu je během provozu naplněná vodou, horní polovina je expanzní prostor. Převodníkem teploty ve spodní části modulu je teplota média evidována a přeměňována v elektrický signál. Pomocí napájení studenou měkkou přídavnou vodou je docíleno směsného chlazení a odpadní vody jsou při dosažení povolené vstupní teploty bezpečně odváděny do kanálu. Regulaci teploty vypouštěcí vody může zajišťovat řídicí jednotka modulu tepelné úpravy vody. Modul se skládá ze stojatého válce z obou stran uzavřeného dny a opatřeného tepelnou ochranou před dotykem. Je vybaven všemi potřebnými armaturami, od výrobce dodáván namontovaný a tepelně izolovaný. Expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHM Modul získává zpět velkou část obsaženého tepla z teplých vod kotlového zařízení (odpadní voda/kondenzát). V expanzní nádobě jsou vody, které jsou pod tlakem, expandovány. Expanzní pára, která přitom vzniká, podporuje ohřev zásobníku napájecí vody. V následném tepelném výměníku se přídavná voda kotlového zařízení předehřeje a odluh/kondenzát se zchladí na teplotu cca 35 C. Modul se skládá z expanzní nádoby, integrovaného tepelného výměníku pro zpětné získávání tepla, nosné konstrukce a potřebného vybavení. Modul je nabízen přímo od výrobce smontovaný se všemi nezbytnými armaturami a tepelně izolovaný. Kombinovaný expander a chladič odpadních vod s rekuperací EHB Modul se skládá z kombinace Expanderu a chladiče odpadních vod s rekuperací EHM a Expanderu a chladiče odpadních vod BEM. Slouží tak ke zpětnému získávání obsažené tepelné energie z teplých odpadních vod (odpadní voda/kondenzát) a k odvádění odpadních vod při dodržování přípustné vstupní teploty pro vypouštění do kanálu. Modul se skládá z expanzní nádoby a zásobníku odpadních vod a chladícího zásobníku. Pro zpětné získávání tepla je integrován tepelný výměník s příslušnými armaturami. Dva nad sebou uspořádané válce s oboustranně uzavřenými dny, sběrné potrubí, všechny nezbytné armatury, vzájemné potrubní propojení a tepelná izolace: to vše patří do rozsahu dodávky. Je nabízeno smontováno přímo ze závodu výrobce.

11 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 11 Rychlá a jednoduchá montáž, s malým množstvím přípojek, rychlá připravenost k provozu Přesné dodržování příslušných nařízení díky automatickému provozu Rychlá a jednoduchá montáž, s malým množstvím přípojek, rychlá připravenost k provozu Zvýšení účinnosti zařízení Redukce nákladů na palivo, chladící a odpadní vodu Rychlá a jednoduchá montáž, s malým množstvím přípojek, rychlá připravenost k provozu Přesné dodržování příslušných nařízení díky automatickému provozu Zvýšení účinnosti zařízení Redukce nákladů na palivo, chladící a odpadní vodu

12 12 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Chladič brýdových par VC Napájecí modul PM U termických plně odplyňovacích zařízení již z principu vzniká brýdová pára. Bez chladiče brýd by byly brýdové páry nevyužité odváděny do volného prostoru. V chladiči brýdových par naproti tomu kondenzuje brýdová pára v tepelném výměníku. Tepelná energie vznikající při zchlazování brýdových par se využívá k ohřevu přídavné vody. Deskový tepelný výměník se závitovými přípojkami, díly přicházející do styku s médiem z nerezové oceli. Modul se skládá z tepelného výměníku s příslušnými armaturami. Modul je používán k dopravě napájecí vody z napájecí nádrže do válcového kotle nebo k dopravě kondenzátu z kondenzační nádrže do odplyňováku. Napájecí modul může být opčně vybaven motorem s frekvenčním měničem pro plynulou regulaci množství vody v souladu s její potřebou. Dodávaná čerpadla jsou vertikální vícestupňová vysokotlaká odstředivá čerpadla s plně zapouzdřeným vzduchem chlazeným motorem. Jsou dimenzována speciálně pro nasazení u válcových kotlů. Napájecí modul je od výrobce dodáván smontovaný na konzoli s ukazatelem tlaku, uzavírací armaturou, filtrem a zpětnou armaturou. Zpětné získávání tepla, a tak zlepšení účinnosti Využitelná energie pro přídavný ohřev nebo pro přenos do odděleného okruhu vody Dodávány ve smontovaném stavu pro rychlou montáž Variantně motor s frekvenčním měničem otáček ke zvýšení efektivnosti výměníku tepla spalin (ekonomizéru) Snížení el. příkonu a zvýšení komfortu obsluhy

13 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 13 Regulační modul napájení RM Pokud není k dispozici žádné napájecí čerpadlo řízené otáčkami, doporučuje se pro všechny kotle, které jsou vybaveny modulovanými hořáky a výměníky odpadního tepla spalin (ekonomizéry), alternativně plynulá regulace regulačním modulem napájení RM. Modul zajišťuje delší průtoky tepelným výměníkem odpadního tepla, a tak optimální zpětné získávání tepla ze spalin. Současně je přes regulační modul napájení zajištěn minimální průtok, který je nutný pro chlazení napájecích čerpadel. Prefabrikovaný modul se instaluje na vhodné místo do výtlačného potrubí napájecí vody. Je zapojen jako regulace přítoku. Regulační modul napájení RM pro plynulou regulaci se skládá z regulačního ventilu napájecí vody, odtokového zařízení, filtru a dvou uzavíracích armatur, jakož i obtokového by-passu. Zvýšení efektivity tepelných výměníků spalin Redukce četnosti spínání čerpadel Konstantní hladina vody v kotli Bezpečné minimální průtokové množství k chlazení napájecího čerpadla Parní rozdělovač SD V rozdělovači se objemový proud páry rozdělí ke spotřebičům, zbytková vlhkost se odloučí a odvodní. Sběrné potrubí s počtem potrubních výstupů dle konkrétní zakázky je kompletně smontované s přírubovými přípojkami a všemi nezbytnými armaturami do jedné modulové jednotky. Rozdělovače jsou dle rozsahu dodávky vybaveny ukazatelem tlaku, uzavírací armaturou, zpětnou armaturou a armaturou na odvod kondenzátu a dodávány tepelně izolované. Snížení ztrát v síti díky centrálnímu rozdělování u zařízení s komplexními strukturami spotřebičů Úspory díky centrální obsluze a údržbě

14 14 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Samostatně stojící spalinový výměník ECO Spalinový výměník slouží k úsporám energie díky snížení teplot spalin prostřednictvím ohřívání vratné vody ze sítě. Proudy spalin obsahují značný tepelný potenciál na vysoké teplotní úrovni. Moduly ekonomizéru se svými vysoce efektivními dodatečně ohřívanými teplosměnnými plochami tento tepelný potenciál využívají a zvyšují tak podstatným způsobem účinnost nových nebo stávajících parních kotlů. Spalinový tepelný výměník zařazený za kotlem je používán k suchému provozu k ohřívání napájecí vody. Aby byla využita kondenzace, může v dalším následně zařazeném modulu spalinového výměníku probíhat kondenzace spalin a být ohřívána přídavná voda. Dodatečné doplnění stávajících jednoplamencových parních kotlů je díky těmto modulům realizováno velmi jednoduše. Ve spodní části dochází ke sběru spalin a v horní části proudí tyto spaliny integrovaným tepelným výměníkem tak, aby docházelo ke zpětnému získávání tepla. Modul je namontován na stabilním základovém rámu a pro přepravu má na zadní straně umístěné kolejnice. Servopohon, potrubí a přípojky, regulace spalin a vypouštěcí uzavírací armatury jsou již namontovány a patří stejně tak jako tepelná izolace k rozsahu dodávky přímo od výrobce. Zvýšení účinnosti kotle Redukce spotřeby paliva Jednoduché dovybavení stávajících zařízení

15 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 15 Analyzátor vody WA Bezproblémový provoz kotle je závislý na dobré kvalitě vody. Zařízení na analýzu vody přebírá kontinuálně měření a monitoring: hodnoty ph v napájecí vodě obsahu O 2 v napájecí vodě zbytkové tvrdosti v přídavné vodě hodnoty ph v kotlové vodě Všechna data jsou přenášena pomocí sběrnice do řídícího systému kotelny SCO. Společně s vodivostí kotlové vody a vodivostmi proudů kondenzátu jsou tak v SCO k dispozici všechny relevantní parametry vody. Regulační a řídící úlohy v souladu se spotřebou mohou být prováděny plně automaticky. Při překročení stanovených limitních hodnot probíhá přenos všech parametrů do paměti poruchových hlášení SCO. Je možné také kontinuální protokolování dat. Ta mohou být přenášena buď sběrnicí Profibus do nadřazeného řídicího systému nebo přes definované rozhraní být poslána přímo na místní tiskárnu. Zařízení na analýzu vody se skládá z analytické části a elektronické části, které jsou umístěny ve dvou od výrobce propojených nástěnných skříních. Analytická část obsahuje měřící moduly: TH-Control k měření zbytkové tvrdosti přídavné vody za úpravnou vody ph-control k měření hodnoty ph v kotlové vodě max. 3 kotlů a v napájecí vodě O 2 -Control k měření obsahu O 2 v napájecí vodě V dolní části je příprava vzorku s průtočnými chladiči pro napájecí a kotlovou vodu a regulační armatury ke spouštění a rozdělování jednotlivých médií Elektronická část obsahuje: Elektrické napájení Elektroniku měřících modulů Komunikační procesory pro výměnu dat mezi WA a SCO Redukované používání dávkovacích prostředků na základě přesného kontinuálního měření a regulace Zvýšení provozní bezpečnosti díky analyticky přesným výsledkům měření Úspora času díky automatickému měření Rychlá možnost reakce při odchylkách díky okamžité signalizaci Redukce škod z důvodu nedostatečných parametrů vody Redukce ztrát odluhu a odkalu díky dávkování přesně přizpůsobenému potřebám Redukce přídavné vody, dávkovacích prostředků a ohřívací páry díky menším ztrátám z odluhu a odkalu

16 16 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Moduly pro horkovodní kotle Naše moduly pro horkovodní kotle Vám ulehčují montáž a bezpečný provoz Vašeho zařízení. Kompletně smontované od výrobce jsou vhodné i k dovybavení stávajících zařízení. Výstupní mezikus SP Vstupní mezikus RP Přírubový mezikus včetně bezpečnostně technického vybavení pro uzavřená zařízení. Přírubový mezikus k namontování na hrdlo vstupního potrubí. Trubka s přírubovými přípojkami pro výstupní potrubí s přípravou pro montáž bezpečnostně technického vybavení. Výstupní mezikus je vybaven vestavěným omezovačem hladiny, ukazatelem tlaku, manostatovou smyčkou s uzavíracím ventilem, uzavíracími armaturami (vypouštění, kontrolní funkce) a uzavíracím ventilem s kontrolní přípojkou. Tvarová trubka ve tvaru T s různými přírubovými přípojkami a přípojkou pro monitoring teploty. Na tomto vstupním mezikusu je již k dispozici jedna přírubová přípojka pro expanzní potrubí, jakož i přípojka pro teploměr nebo teplotní čidlo. Kompletně hotový prvek pro rychlou montáž Přesné dodržení příslušných nařízení Kompletně hotový prvek pro rychlou montáž

17 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 17 Jištění teploty vstupní vody RTS Samostatně stojící spalinový výměník ECO Jištění teploty vstupní vody horkovodního kotle může být realizováno udržováním vstupní teploty nebo zvyšováním teploty vstupní vody. Jednotlivé díly příslušenství jako výstupní mezikus s bezpečnostně technickým vybavením, vstupní mezikus, výstupní a vstupní armatury, cirkulační čerpadlo a motorový třícestný ventil jsou pevně namontovány do připraveného modulu RTS. Udržování teploty vstupní vody se skládá z: Čerpadla kotlového okruhu Třícestné regulační armatury Regulace vstupní teploty Uzavíracích klapek výstup/vstup Zvyšování teploty vstupní vody se skládá z: Přimíchávacího čerpadla Uzavírací klapky na straně sání Uzavírací klapky na straně výtlaku Zpětné klapky na straně výtlaku Motorové uzavírací klapky vstupní vody do kotle Uzavírací klapky kotle na výstupu Pro další redukci teploty spalin jsou pro horkovodní kotle nabízeny různé druhy spalinových výměníků. K dovybavení jsou vhodné samostatně stojící varianty typu ECO bez by-passu pro kotle s plynovými hořáky, jakož i s by-passem a spalinovou klapkou pro horkovodní kotle s duálními hořáky olej/plyn. Aby byla využita kondenzátní technika, může v každém dalším následně zařazeném modulu spalinového tepelného výměníku z nerezové oceli probíhat kondenzace spalin. Tepelný výměník ve svařovaném provedení k instalaci za kotlem s přípojným hrdlem pro přívod vody, odtok vody a odvodnění včetně revizního otvoru na straně spalin. U varianty s by-passem jsou horké spaliny řízeny regulační klapkou. Modul je kompletně smontován. Zdvihací oka, nohy, resp. přepravní kolejnice a spalinová regulační armatura patří k rozsahu dodávky přímo od výrobce stejně jako tepelná izolace. Krátká doba montáže Bezproblémové dodržování provozních podmínek Zlepšení účinnosti Redukce spotřeby paliva Jednoduché dovybavení stávajících zařízení

18 18 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Moduly pro bezpečný provoz kotlů Provoz horkovodních a parních kotlů si můžete s našimi kompletně namontovanými hotovými moduly zařídit dle Vašich požadavků. Naše technika Vám přitom nabízí možnost optimalizovat Váš systém řízení kotelny, jakož i chránit zařízení před škodlivými provozními vlivy. Modul chemické úpravy vody WTM K zabránění tvorby kotelního kamene je přípustný provoz kotlových zařízení pouze s měkkou napájecí vodou. Ve směrnicích k vlastnostem vody je omezena celková přípustná tvrdost pro různé konstrukční typy kotlů a způsoby provozování. Ke změkčování vody se surová voda filtruje a při procesu úpravy vody pomocí měničů iontů se vyrábí přídavná voda. Ionty vápníku a hořčíku, které způsobují tvrdost vody, se vyměňují za ionty sodíku. Plně automatické provedení Vám ušetří obsluhu, vyloučí chyby v obsluze, umožní trvalý provoz a zajišťuje při stabilní tvrdosti surové vody zvýšené využití kapacity. Na nosné konstrukci jsou přehledně a funkčně namontovány všechny prvky zařízení na změkčování vody. Modul WTM je vhodný pro všechny velikosti kotlů. Modul WTM se skládá ze zařízení na změkčování vody a zásobníku na rozpouštění solí. Přípojka na vypouštění vody, kohout na odběr vzorků, ukazatel tlaku, jakož i regulační armatury, uzavírací armatury a armatury filtrů kompletují tento modul. Stále měkká napájecí voda k prevenci tvorby kotelního kamene na teplosměnných plochách kotle Dobrý přenos tepla, vysoká ekonomičnost a dlouhá životnost kotle Vysoká bezpečnost provozu Při provedení s regulací na základě kontroly kvality odpadá nutnost externího monitoringu tvrdosti. Využití pro zařízení s bezobslužným provozem a pro zlepšení využití kapacity zařízení.

19 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 19 Teleservice Řídicí systém procesu Řídicí systém kotle BCO BCO Řídicí systém kotelny SCO Parní kotel UNIVERSAL UL-S Analyzátor vody WA Modul chemické úpravy vody WTM Modul tepelné úpravy vody WSM Kondenzátní modul CSM Řídicí systém kotelny SCO SCO sdružuje řízení parních kotlů a/nebo horkovodních kotlů, i jednotlivá řízení modulů do nadřazeného řídicího systému, a tak otevírá velké množství nových možností. Komunikace mezi jednotlivými řídicími systémy kotlů BCO, možnými dalšími systémy a SCO probíhá pomocí výkonného sběrnicového systému. Náročné kabelážní práce a oddělování signálů jsou tak přebytečné. Napojení na nadřazené vizualizační a řídicí systémy může probíhat pomocí rozhraní sběrnice Profibus-DP. Řízení kaskády kotlů Integrace analýzy vody Integrace odplyňovacích zařízení Integrace kondenzátních zařízení Zapojení monitoringu cizích látek Zapojení zařízení na zásobování olejem Nejrůznější tlakové a teplotní regulace atd. Udržování teploty vstupní vody (pouze teplovodní a horkovodní kotle) Regulace kotle v závislosti na venkovní teplotě (pouze teplovodní a horkovodní kotle) Výkonné řízení s programovatelnou pamětí s obslužnou obrazovkou jako TFT barevným displejem s citlivým dotykovým povrchem. Jednoduché napojení na nadřazené vizualizační a řídicí systémy Integrovaná monitorovací a ochranná funkce proti chybám obsluhy Rozsáhlé ukládání provozních parametrů a provozních hlášení Příprava na dálkový diagnostický systém Teleservice: opčně volitelným modemem je možno získat přístup k provozním parametrům a provozním hlášením Intuitivní obsluha díky použití grafických symbolů a zobrazení na moderních dotykových displejích

20 20 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Plynová regulační řada GRM Modul reguluje konstantní tlak plynu před hořákem nezávisle na vstupním tlaku a průtokovém množství plynu. Chrání proti nepřípustnému přetlaku a nepřípustnému průtoku plynu. Plynová regulační řada GRM obsahuje všechny armatury jako filtr, kulový ventil, uzavírací armaturu atd., které jsou nezbytné k zásobování hořáku plynem. Na nosné konstrukci jsou v potřebném pořadí uspořádány všechny prvky přiřazené k rozsahu dodávky a takto namontované dodávány. Cirkulační modul oleje OCM Cirkulační modul oleje upravuje kapalná paliva a eviduje průtokové množství. Jako kompletně zapojený odběrový modul se používá pro každý hořák a vyznačuje se jednoduchou montáží do cirkulačního potrubí se vstupním tlakem minimálně 1,5 bar. Dvoukomorový olejový zásobník je navržen pro hořáky s tlakovým rozprašovačem se systémem zpětných trysek pro spalování lehkých a těžkých topných olejů. Cirkulační modul oleje je kompletně namontovaný jako kompaktní jednotka na nosné desce a je dodáván s krytem. Modul obsahuje dvoukomorový olejový zásobník, armaturu filtru, ukazatel množství oleje, uzavírací armaturu, armaturu zajištění proti přetlaku, odvzdušňovací uzavírací armaturu, jakož i vypouštěcí zátku. Při provozu na těžký topný olej přídavně ohřev pro filtr a zásobník. Modul zásobování olejem OSM Modul zásobování olejem se používá pro přepravu a filtraci těžkého topného oleje v cirkulačním potrubí k zásobování jednoho či více hořáků. Dvojité stanice umožňují čištění filtrů bez přerušení provozu a poskytují 100% rezervu. Přepravní modul na těžký topný olej je vybaven elektrickým nebo kombinovaným ohřevem párou nebo teplou vodou. Modul je kompletně smontován jako jednoduchá nebo dvojitá stanice se všemi armaturami a záchytnou olejovou vanou pro jednoduché namontování do cirkulačního potrubí.

21 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 21 Kompletně hotový prvek pro rychlou montáž Přesné dodržení příslušných nařízení Zvýšení provozní bezpečnosti Kompletně hotový prvek pro rychlou montáž Bezpečná evidence průtoku oleje Modul použitelný pro všechny kotlové systémy Bosch s olejovými hořáky a cirkulačním přídavným potrubím Kompletně hotový prvek pro rychlou montáž

22 22 Perfektní a efektivní v modulovém provedení Modul regulace tlaku oleje ORM Modul předehřevu oleje OPM Tlakové regulační zařízení k udržování konstantního tlaku v cirkulačním olejovém potrubí. Modul regulace tlaku oleje se skládá z regulátoru včetně přípojných dílů, jako jsou manometr, ventil manometru a obtoková armatura. S modulem předehřevu oleje se předehřeje čerpatelný těžký olej na rozprašovací teplotu příslušného hořáku. Cylindrický tepelný výměník je s armaturami smontován do kompaktní jednotky a dodáván na stabilní nosné konstrukci. Tepelný výměník s vyjmutelným svazkem trubek je volitelně vybaven parním nebo parním/elektrickým ohřevem. Modul je kompletně smontován včetně regulace ohřevu, tepelné izolace a všech armatur a připravený k zapojení. Kompletně hotový prvek pro rychlou montáž Zvýšení provozní bezpečnosti Modul použitelný pro všechny kotlové systémy Bosch s olejovými hořáky a cirkulačním přívodním potrubím Zvýšení provozní bezpečnosti

23 Perfektní a efektivní v modulovém provedení 23 Pro Vás funguje náš servis na plný výkon Jste v případě nouze odkázáni na rychlou a spolehlivou pomoc, protože výpadky způsobují vysoké náklady? Přejete si podporu při modernizaci Vašeho stávajícího zařízení? S Bosch Industriekessel a naším prvotřídním servisem máte vždy jistotu. Jsme tu vždy pro Vás: prvotřídní servis Náš zákaznický servis Vám je k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně, každý den v roce. Díky rozsáhlé síti servisních regionů zajišťujeme nejkratší reakční časy. Spolehlivé dodávky náhradních dílů Náhradní díly jsou i po mnoha letech skladem a ihned k dodání. I mimo pracovní dobu a o nedělích a státních svátcích je naše zákaznická linka pro náhradní díly k dispozici. Vedle údržby, odstraňování poruch a provádění oprav Vám také nabízíme i podporu při pravidelné kontrole Vašich zařízení. Nevíte, zda Vaše zařízení ještě odpovídá nejnovějšímu stavu techniky a pracuje efektivně? I tady Vám rádi poradíme, analyzujeme Vaše zařízení a v případě potřeby jej modernizujeme. Další informace na Během pracovní doby se obraťte přímo na Vašeho příslušného technika zákaznického servisu, kontaktní údaje naleznete na skříni rozvaděče Vašeho kotlového zařízení. Klademe důraz na osobní péči a navíc tato přímá cesta spoří drahocenný čas. V případě, že u Vás nastane porucha mimo pracovní dobu, obraťte se prosím, na naši 24-hodinovou servisní linku Service-Hotline. Při telefonátu z pevné telefonní linky budete dle regionu spojeni přímo s pracovníkem zákaznického servisu příslušným pro Váš region. V kompetentním telefonickém poradenství bude lokalizován Váš problém, resp. koordinováno nasazení servisního technika.

24 Bosch Termotechnika s.r.o. Průmyslová 372/ Praha 10 Tel.: Fax: Výrobní závody: Závod 1 Gunzenhausen Bosch Industriekessel GmbH Nürnberger Straße Gunzenhausen Německo Závod 2 Schlungenhof Bosch Industriekessel GmbH Ansbacher Straße Gunzenhausen Německo Závod 3 Bischofshofen Bosch Industriekessel Austria GmbH Haldenweg Bischofshofen Rakousko Bosch Industriekessel GmbH Ӏ Ilustrace slouží pouze jako příklad Ӏ Změny vyhrazeny Ӏ 07/2012 Ӏ

Modulová. dokonalost. Výrobní program. Příslušenství kotelny

Modulová. dokonalost. Výrobní program. Příslušenství kotelny Modulová dokonalost Výrobní program Příslušenství kotelny Úvodem Již od roku 1865 se firma LOOS těší důvěře významných projektantů a výrobců zařízení a průmyslových a komunálních podniků z celého světa.

Více

THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1

THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1 THS TH, s.r.o. Tepelná technika Teplo-Hospodárnost 2-2/THS-1 Automatický parní středotlaký kotel THS na plynná a kapalná paliva v 15 výkonových typech jako standardní výrobek. Palivo Zemní plyn, svítiplyn,

Více

3 Kompetence a důvěra. 4 Životní prostředí a efektivita. 5 Modulární kvalita. 6 Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD. 10 Parní kotel UNIVERSAL U-MB

3 Kompetence a důvěra. 4 Životní prostředí a efektivita. 5 Modulární kvalita. 6 Parní kotel UNIVERSAL U-ND/U-HD. 10 Parní kotel UNIVERSAL U-MB Efektivita ve velkém měřítku Parní kotle 2 Efektivita ve velkém měřítku Úvod Bosch Industriekessel Vám nabízí válcové kotle pro všechny oblasti použití. Naše kotle jsou nejen úspěšně využívány v průmyslových

Více

Cetetherm Maxi S - sek

Cetetherm Maxi S - sek Cetetherm Maxi S - sek Tlakově závislá kompaktní předávací stanice Naše firma působí v oboru přípravy teplé vody a vytápění od roku 1923. U systému Cetetherm Maxi S - sek je využito našich mnohaletých

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact VK ecovit plus VKK ecocraft exclusiv ecocompact revoluce ve vytápění Stacionární

Více

Hoval TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28) Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným ohřevem vody

Hoval TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28) Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným ohřevem vody Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným ohřevem vody Popis výrobku Hoval TopGas combi (21/18, 26/23, 32/28) Nástěnný plynový kotel s kondenzační technologií výměník tepla ze slitiny hliníku odolné

Více

Pružné řešení pro každou potřebu. Teplo je náš živel. Kompaktní plynový kondenzační kotel Rozsah výkonu: 6 až 24 kw. Logamax plus GB152 T.

Pružné řešení pro každou potřebu. Teplo je náš živel. Kompaktní plynový kondenzační kotel Rozsah výkonu: 6 až 24 kw. Logamax plus GB152 T. [ Vzduch ] [ Voda ] [ Země] Kompaktní plynový kondenzační kotel Rozsah výkonu: 6 až 24 kw [ Buderus ] Pružné řešení pro každou potřebu Logamax plus GB152 T Teplo je náš živel [ Vzduch ] [ Voda ] Vhodný

Více

Energie v. hrsti. Teplovodní a horkovodní kotle. Výrobní program

Energie v. hrsti. Teplovodní a horkovodní kotle. Výrobní program Energie v hrsti Výrobní program Teplovodní a horkovodní kotle Úvodem Již od roku 1865 se společnost LOOS těší důvěře významných projektantů a výrobců zařízení a průmyslových a komunálních podniků z celého

Více

UŽ NYNÍ NÁSKOK. ZAJISTĚTE SI

UŽ NYNÍ NÁSKOK. ZAJISTĚTE SI ZAJISTĚTE SI UŽ NYNÍ NÁSKOK. 2 Členem Impressum: aqotec s.r.o U Sladovny 425 CZ-671 25 Hodonice Telefon: +420 515 294 462 Fax: +420 515 230 624 office@aqotec.com www.aqotec.cz Dotisk nebo rozmnožování

Více

- technologická úroveň - snímače a akční členy (sběr dat-ovládání technologie)

- technologická úroveň - snímače a akční členy (sběr dat-ovládání technologie) Řídicí systémy dodávané naší společností jsou projektovány "na míru" dle požadavku zákazníka a dané technologie. Typický řídicí systém můžeme rozdělit do následujících celků: - technologická úroveň - snímače

Více

Cena v Kč (bez DPH) Logano G215 bez hořáku a bez regulace Logano G215-40 kw, bez. Litinový článkový kotel, technologie Ecostream, pro provoz s hořáku

Cena v Kč (bez DPH) Logano G215 bez hořáku a bez regulace Logano G215-40 kw, bez. Litinový článkový kotel, technologie Ecostream, pro provoz s hořáku a zvláštnosti nízkoteplotní kotel podle DIN EN 303 pro spalování oleje nebo plynu s plynulou regulací teploty kotlové vody bez omezení minimální teploty kotlové vody 5 velikostí kotle se jmenovitým výkonem

Více

Topení peletami. 10-60 kw

Topení peletami. 10-60 kw Topení peletami 10-60 kw Kompetence je i naším úspěchem HERZ FAKTA: 22 firem Centrála skupiny v Rakousku Výzkum a vývoj v Rakousku Rakouské vlastnictví 1600 zaměstnanců ve více než 75 zemích 11 výrobních

Více

Technologický postup. Technologický postup 7.3.2015. Funkční návrh procesní technologie. Funkční návrh procesní technologie

Technologický postup. Technologický postup 7.3.2015. Funkční návrh procesní technologie. Funkční návrh procesní technologie Funkční návrh procesní technologie Technologie procesní kontinuálně zpracovávají látky a energie (elektrárny, rafinérie, chemické závody, pivovary, cukrovary apod.) jednotlivá zařízení jsou propojena potrubím

Více

3.022012 UB 80-2 3.022013 UB 120-2 3.022014 UB 200-2

3.022012 UB 80-2 3.022013 UB 120-2 3.022014 UB 200-2 3.022012 UB 80-2 3.022013 UB 120-2 3.022014 UB 200-2 Nerezové zásobníky teplé vody (TUV) řady UB-2 Návod k montáži a použití s kotli Immergas NEREZOVÉ ZÁSOBNÍKY TEPLÉ VODY (TUV) - řada UB-2 VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

Largo a Allegro. Šroubové kompresory LARGO A ALLEGRO 31-110

Largo a Allegro. Šroubové kompresory LARGO A ALLEGRO 31-110 Largo a Allegro Šroubové kompresory LARGO A ALLEGRO 31-110 ALUP je dědictví Společnost byla založena v Německu v roce 1923 a její název byl odvozen od produktů, které byly vyraběny v malé mechanické dílně

Více

THM AUTOMATICKÉ PARNÍ STŘEDOTLAKÉ KOTLE

THM AUTOMATICKÉ PARNÍ STŘEDOTLAKÉ KOTLE AUTOMATICKÉ PARNÍ STŘEDOTLAKÉ KOTLE THM Automatické parní středotlaké THM na plynná a kapalná paliva jsou standardně vyráběny v 8 výkonových typech. POPIS KOTLŮ THM: Provedení je dvoutahové s vratným plamencem

Více

Vytápění dřevní štěpkou a peletami

Vytápění dřevní štěpkou a peletami YOUR RELIABLE PARTNER Vytápění dřevní štěpkou a peletami Present years on the market 110 for over 20-60 kw 80-301 kw Za našim úspěchem stojí odbornost HERZ FAKTA: 22 firem Centrála skupiny v Rakousku Výzkum

Více

Nerezové boilery TUV řady UB

Nerezové boilery TUV řady UB NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI Nerezové boilery TUV řady UB Výrobce : Dovozce : 420 41 BRESCELO (RE), ITALY Via Cisa Ligure 95 9 / 2009 460 06 LIBEREC 6 Na Bělidle 1135 VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU Děkujeme za Vaše rozhodnutí

Více

Teplo pro váš domov od roku 1888

Teplo pro váš domov od roku 1888 PRODUKTOVÝ KATALOG Teplo pro váš domov od roku 1888 katalog produktů společnosti viadrus KATALOG PRODUKTŮ PROFIL, MEZNÍKY SPOLEČNOSTI Profil společnosti VIADRUS je tradičním ryze českým výrobcem produktů

Více

VÝROBNÍ LINIE REŠENÍ PITNÉ VODY

VÝROBNÍ LINIE REŠENÍ PITNÉ VODY REŠENÍ PITNÉ VODY REŠENÍ PITNÉ VODY Kompaktní a výkonné produkty pro ohrev pitné vody ZAJISTĚTE SI UŽ NYNÍ NÁSKOK. Impressum: aqotec GmbH Vöcklatal 35, 4890 Weißenkirchen im Attergau, Österreich Telefon:

Více

MAKAK ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5. Ekologické a komfortní vytápění. Dřevo až do délky 55 cm!

MAKAK ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5. Ekologické a komfortní vytápění. Dřevo až do délky 55 cm! ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5 Ekologické a komfortní vytápění Dřevo až do délky 55 cm! Vysoká účinnost až 92 % ZPLYŇOVACÍ KOTEL dřevo Úspory na vytápění až 40 % Nerezové

Více

EcoCBelt. Průchozí čistící Beltwasher zařízení

EcoCBelt. Průchozí čistící Beltwasher zařízení EcoCBelt Průchozí čistící Beltwasher zařízení Tak jednoduché. Tak čisté. Nové čistící zařízení EcoCBelt. Individuálně přizpůsobitelné, za krátkou dobu k dispozici, za výhodnou cenu: Čistící zařízení EcoCBelt

Více

Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování. Nerezový výměník a hořák. NOx5. Nejmenší rozměry kotle. Ekvitermní regulace

Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování. Nerezový výměník a hořák. NOx5. Nejmenší rozměry kotle. Ekvitermní regulace ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování Nerezový výměník a hořák NOx5 Nejmenší rozměry kotle ADAX Závěsné plynové kondenzační kotle Zemní plyn G20, Propan G31 Ekvitermní

Více

Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,15 m 3 /min, tlak 5,5 až 15 bar

Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,15 m 3 /min, tlak 5,5 až 15 bar Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,5 m 3 /min, tlak 5,5 až 5 bar Co očekáváte od kompresoru? Jako uživatel očekáváte od zásobování tlakovým vzduchem

Více

Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data

Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data CZ 4 8 12 24 38 42 46 Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data Firma Hoxter Specialista na teplo Nositel hodnot Hoxter Lední medvěd je opravdovým specialistou

Více

Logamax U052(T)/U054(T)

Logamax U052(T)/U054(T) a zvláštnosti Vhodné pro modernizace v řadových domech, rodinných domech a dvojdomech a také při etážovém vytápění Velikost kotle s modulačním rozsahem výkonu od 7,8 do 28 kw Varianty provedení pro zemní

Více

Ceník. Vytápěcí systémy. platné od 1. 8. 2015

Ceník. Vytápěcí systémy. platné od 1. 8. 2015 Ceník Vytápěcí systémy platné od 1. 8. 2015 2 Kondenzační kotle do 100 kw Strana 5 Stacionární kondenzační kotle do 630 kw Strana 69 Společné příslušenství kotlové techniky Strana 97 Stacionární nekondenzační

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2 Nové závěsné kondenzační kotle VU 466/4-5 a 656/4-5 ecotec plus se odlišují od předchozích VU 466-7 ecotec hydraulickým zapojením. Původní kotel VU 466-7 ecotec byl kompletně připraven pro napojení nepřímotopného

Více

VIESMANN. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOLA 200. hlubokoteplotní kotel na olej/plyn 18 až 63 kw. Pokyny pro uložení:

VIESMANN. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOLA 200. hlubokoteplotní kotel na olej/plyn 18 až 63 kw. Pokyny pro uložení: VIESMANN VITOLA 200 hlubokoteplotní kotel na olej/plyn 18 až 63 kw List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 1 VITOLA 200 Typ VB2A, 18 až 63 kw Hlubokoteplotní

Více

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Příloha č. 2 k č.j.: VS 18/004/001/2014-20/LOG/500 Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Stávající stav Vytápění a rozdělení objektu Funkčně je objekt rozdělen na tři části označené A, B a C. Objekt

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I Příloha č. 1 - Technická specifikace pro výběrové řízení na dodavatele opatření pro Snížení energetické náročnosti firmy Koyo Bearings Česká Republika s.r.o. ČÁST Č. 1 Výměna chladícího zařízení technologie

Více

Regulační systém Logamatic 2000. [ Vzduch ] [ Voda ] [ Země] [ Buderus ] Vše pod Vaší kontrolou. Teplo je náš živel

Regulační systém Logamatic 2000. [ Vzduch ] [ Voda ] [ Země] [ Buderus ] Vše pod Vaší kontrolou. Teplo je náš živel [ Vzduch ] [ Voda ] Regulační systém Logamatic 2000 [ Země] [ Buderus ] Vše pod Vaší kontrolou Teplo je náš živel Snadná regulace a řízení Od dobrého vytápění můžete očekávat víc než pouhé teplo. Získat

Více

Návod pro instalaci obsluhu a údržbu N - mini / N 1 / N 2 / N 3

Návod pro instalaci obsluhu a údržbu N - mini / N 1 / N 2 / N 3 N Návod pro instalaci obsluhu a údržbu N - mini / N 1 / N 2 / N 3 CZ 1 OBSAH Úvod 3 Komu je návod určen 3 Symboly 3 Platné normy 3 Důležité poznámky 3 Uživatelská příručka 4 Použití kotle 4 Bezpečné nastavení

Více

Olejové, plynové a dvoupalivové hořáky

Olejové, plynové a dvoupalivové hořáky Olejové, plynové a dvoupalivové hořáky Hořáky série 130...150 250, 280 Skupina 3 Výkon 390-3,500 kw Obsah Všeobecně 1 Jak vybrat hořák 2 Hořáky na lehký topný olej Technické údaje a rozměry 3-4 PI schémata

Více

CoolTop. Unikátní klimatizační jednotka pro horní chlazení serveroven a datových sálů AC-TOPx-CW-240/60

CoolTop. Unikátní klimatizační jednotka pro horní chlazení serveroven a datových sálů AC-TOPx-CW-240/60 CoolTop Unikátní klimatizační jednotka pro horní chlazení serveroven a datových sálů AC-TOPx-CW-240/60 Aplikace CoolTop je unikátní chladicí jednotka vyráběná společností Conteg. Tato jednotka pro datová

Více

Servisní služby pro průmyslové kotle

Servisní služby pro průmyslové kotle Servisní služby pro průmyslové kotle Industrieservice 2 Servisní služby Rozsáhlé servisní služby v blízkosti zákazníků po celém světě Naším cílem je bezproblémový a nepřetržitý provoz Vašeho kotlového

Více

Stacionární kotle. VK atmovit VK atmovit exclusiv

Stacionární kotle. VK atmovit VK atmovit exclusiv Stacionární kotle VK atmovit VK atmovit exclusiv VK atmovit Stacionární litinové kotle, ekvitermní regulace, zásobníkové ohřívače a další příslušenství nabízí mnoho způsobů komplexního řešení topných systémů

Více

Ohřev teplé vody 01-O1. Modul: Nepřímotopné zásobníky. Verze: 05 unistor VIH R 120 až 200, VIH Q 75 B, actostor VIH QL 75 B, unistor VIH R 300 až 500

Ohřev teplé vody 01-O1. Modul: Nepřímotopné zásobníky. Verze: 05 unistor VIH R 120 až 200, VIH Q 75 B, actostor VIH QL 75 B, unistor VIH R 300 až 500 Zásobníky unistor VIH R 120 až VIH R 200 unistor VIH R 120 200/6 M unistor VIH R 120 200/6 B Stacionární zásobníky teplé vody jsou k dispozici v následujících variantách: Název Označení unistor VIH R 120/6

Více

Správná volba pro každého

Správná volba pro každého Nový nástěnný plynový kondenzační kotel Wolf FGB Správná volba pro každého NOVINKA ROKU 2016 kombinovaná zapalovací a ionizační elektroda průhledítko pro kontrolu plamene vestavěný odvzdušňovací ventil

Více

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « ESTIA Náš příspěvek k ochraně životního prostředí Pokud dnes hovoříme o obnovitelných

Více

VIESMANN. List technických údajů Obj.č.: viz ceník, ceny na dotaz VITOMAX 200 LS. Nízkotlaký parní kotel 2,9 až 5,0 t/h 1900 až 3300 kw

VIESMANN. List technických údajů Obj.č.: viz ceník, ceny na dotaz VITOMAX 200 LS. Nízkotlaký parní kotel 2,9 až 5,0 t/h 1900 až 3300 kw VIESMANN VITOMAX 200 LS Nízkotlaký parní kotel 2,9 až 5,0 t/h 1900 až 3300 kw List technických údajů Obj.č.: viz ceník, ceny na dotaz Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 22 VITOMAX 200 LS Typ M233

Více

TECHNICKÉ PODKLADY pro projektanty

TECHNICKÉ PODKLADY pro projektanty TECHNICKÉ PODKLDY pro projektanty Díl 4, část h příslušenství a akumulační zásobníky Reflex příslušenství a akumulační zásobníky Široký výrobní program firmy Reflex zaměřený na expanzní nádoby, expanzní

Více

DUPLEX Flexi 2 kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla

DUPLEX Flexi 2 kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla s a v e y o u r e n e r g y UPLEX Flex kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla Větrací jednotky nové originální patentované konstrukce řady UPLEX Flexi jsou určeny pro komfortní větrání s nejvyšší

Více

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX BASIC CZ DUPLEX Basic Kompaktní větrací jednotka s rekuperací tepla DUPLEX Basic je díky svým špičkovým vlastnostem předurčena pro nejširší použití ve všech typech budov. Tyto jednotky

Více

Hoval Titan-3 E (1500-10000) Kotel pro spalování oleje/plynu. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011. Hoval Titan-3 E kotel pro spalování oleje/plynu

Hoval Titan-3 E (1500-10000) Kotel pro spalování oleje/plynu. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011. Hoval Titan-3 E kotel pro spalování oleje/plynu Popis výrobku ČR 1. 10. 2011 Hoval Titan-3 E kotel pro spalování oleje/plynu Kotel třítahový ocelový žárotrubný kotel, s hladkými trubkami upevněnými v ocelových konstrukcích (zařízení podle podle ČSN

Více

Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii DRACO Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1

Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii DRACO Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1 Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za zakoupení automatického kotle Tekla. Prosíme Vás, abyste věnovali

Více

Zásobníky nepřímoohřívané zásobníky teplé vody

Zásobníky nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Zásobníky nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody objem 58 až 200 litrů stacionární i závěsné provedení ochrana proti korozi minimální tepelné ztráty Komfortní zásobování

Více

Stacionární kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact VK ecovit plus

Stacionární kondenzační kotle. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact VK ecovit plus Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact VK ecovit plus ecocompact revoluce ve vytápění Stacionární kondenzační kotle

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 10 VUW 236/3-5, VU 126/3-5, VU 186/3-5, VU 246/3-5 a VU 376/3-5 ecotec plus 01-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 10 VUW 236/3-5, VU 126/3-5, VU 186/3-5, VU 246/3-5 a VU 376/3-5 ecotec plus 01-Z2 Závěsné kotle Kondenzační kotle Verze: 10 VUW 236/3-5, VU 126/3-5, VU 186/3-5, VU 246/3-5 a VU 376/3-5 ecotec plus 01-Z2 Závěsné kondenzační kotle ecotec plus se výrazně odlišují od předchozí řady ecotec.

Více

Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX

Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX Katalog výrobků ÚČINNOST podle normy 92/42/CEE ROKY ZÁRUKA MODEL: Exclusive Boiler Green 30 B.S.I. Dvoufunkční

Více

F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB

F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB OPRAVA KOTELNY V OBJEKTU MŠ Střelecká 1067/14, Jablonec nad Nisou Investor : Stupeň : Statutární město Jablonec nad Nisou Mírové náměstí 19 467

Více

OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ

OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ OKCE 100 NTR/2,2kW OKCE 125 NTR/2,2kW Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69 294 71 Benátky nad Jizerou Telefon: 326 370 911, -965,

Více

Logano G334. 2029 Technický katalog 2011/1 2012/1. Popis a zvláštnosti. Změny vyhrazeny

Logano G334. 2029 Technický katalog 2011/1 2012/1. Popis a zvláštnosti. Změny vyhrazeny Popis a zvláštnosti nízkoteplotní kotel podle DIN EN 656 s plynulou regulací teploty kotlové vody bez omezení minimální teploty vody v kotli 7 velikostí kotle se jmenovitým výkonem od 71 do 260 kw provedení

Více

KOTEL NA ZPLYNOVÁNÍ KUSOVÉHO DŘEVA KOTLE DĚLAT FLEXIBILNĚJŠÍMI

KOTEL NA ZPLYNOVÁNÍ KUSOVÉHO DŘEVA KOTLE DĚLAT FLEXIBILNĚJŠÍMI BIOSMART KOTEL NA ZPLYNOVÁNÍ KUSOVÉHO DŘEVA KOTLE DĚLAT FLEXIBILNĚJŠÍMI 2 GUNTAMATIC HEIZTECHNIK GMBH JSME JEDNÍM Z HLAVNÍCH VÝROBCŮ INOVATIVNÍCH A VYSOCE HOSPODÁRNÝCH TOPNÝCH KOTLŮ NA DŘEVO A BIOMASU

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY

NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY NÁVOD K OBSLUZE A INSTALAI NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY OK 300 NTR/HP OK 400 NTR/HP OK 500 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna sro Dražice 69 94 7 Benátky nad Jizerou Tel: 36 370 9, 36 370 965, fax:

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

Obsah. Technologie. Produkty. 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání

Obsah. Technologie. Produkty. 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání HAKA 89/72h Obsah Technologie 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání 10 13 Dvojité prosklení Stabilní dveřní profil Rohová dvířka

Více

Návod pro provoz. Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300

Návod pro provoz. Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300 Návod pro provoz Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300 Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 92, 634 00 Brno, tel. +420 547 429 311, fax +420 547 213 001, www.wolfcr.cz Art.-Nr.:

Více

ZEM NÁVOD K INSTALACI

ZEM NÁVOD K INSTALACI 40 20 0 60 C 80 100 120 ZEM NÁVOD K INSTALACI 1 4 10 5 13 3 11 12 15 13 6 14 13 7 9 8 2 1. kotel ZEM 2. zásobník TV 3. topný systém 4. výstup ÚT 5. zpátečka ÚT 6. pojišťovací ventil se zpětnou klapkou

Více

Podle druhu paliva a spalovacího zařízení; Podle pracovního média; Podle tlaku spalin v ohništi; Podle materiálu kotlového tělesa;

Podle druhu paliva a spalovacího zařízení; Podle pracovního média; Podle tlaku spalin v ohništi; Podle materiálu kotlového tělesa; Přednáška č. 1 Kotle, hořáky, spalovací zařízení [1] Kotle rozdělení: Podle druhu paliva a spalovacího zařízení; Podle pracovního média; Podle tlaku spalin v ohništi; Podle kotlové konstrukce; Podle materiálu

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ Obsah: 1.0 Koncepce zásobení teplem 2.0 Systém vytápění 3.0 Tepelné ztráty 4.0 Zdroj tepla 5.0 Pojistné zařízení 6.0 Topné okruhy 7.0 Rozvod potrubí 8.0 Topná plocha 9.0 Doplňování

Více

ECONCEPT STRATOS 25, 35

ECONCEPT STRATOS 25, 35 ROZMĚRY A PŘÍPOJKY ECONCEPT STRATOS 25 ECONCEPT STRATOS 35 Legenda: 1 Náběhový okruh vytápěni ¾ 2 Výstup TUV ½ 3 Vstup plynu ½ 4 Vstup TUV ½ 5 Zpátečka okruhu vytápění ¾ CHARAKTERISTIKA Tepelné generátory

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A :

T E C H N I C K Á Z P R Á V A : Základní škola Partyzánská ZAŘÍZENÍ VYTÁPĚNÍ Investor: Město Česká Lípa, nám. TGM 1, 470 36 Česká Lípa Číslo zakázky: 17/2013 /DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY/ ********************************************************

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY

NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY OKC 300 NTR/HP OKC 400 NTR/HP OKC 500 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69 294 71 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370 911,

Více

Kotel na dřevní štěpku

Kotel na dřevní štěpku Kotel na dřevní štěpku 20 - Kvalita je náš úspěch... Firma HERZ Armaturen Ges.m.b.H., založena v roce 1896 disponuje víc jak 110 letou historií působení na trhu. HERZ Armaturen Ges.m.b.H. má v Rakousku

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VU 146/4-7, 206/4-7 a 276/4-7 ecotec exclusiv 03-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VU 146/4-7, 206/4-7 a 276/4-7 ecotec exclusiv 03-Z2 Verze: 0 VU /, 0/ a / ecotec exclusiv 0Z Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusiv jsou výjimečné svým modulačním rozsahem výkonu. VU /,, kw/ kw pro TV VU 0/,0, kw/ kw pro TV VU /,, kw/ kw pro TV Součástí

Více

Regulace topných okruhů

Regulace topných okruhů Regulace topných okruhů 18.1 Vitotronic 200-H Regulace topných okruhů 18.2 pro regulace Stacionární kotle Nástěnné kotle Směšovače Motory směšovačů Regulátory teploty 18 5825 911-3 CZ 09/2010 5825 911

Více

SECOTEC Kondenzační sušička stlačeného vzduchu Průtok vzduchu 0,6 až 25 m³/min. www.kaeser.com

SECOTEC Kondenzační sušička stlačeného vzduchu Průtok vzduchu 0,6 až 25 m³/min. www.kaeser.com SECOEC Kondenzační sušička stlačeného Průtok 0,6 až m³/min www.kaeser.com Proč sušení stlačeného? Kompresorem nasávaný atmosférický vzduch je, jak známo, směs plynů, která vždy obsahuje také vodní páry.

Více

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 VK 654/9-1654/9 Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 - nízkoteplotní kotel s dvoustupňovým hořákem a vestavěnou spalinovou klapkou pro zachování konstantní účinnosti v obou režimech (1. stupeň/jmenovitý

Více

STACIONÁRNÍ A PRŮMYSLOVÉ KOTLE

STACIONÁRNÍ A PRŮMYSLOVÉ KOTLE STACIONÁRNÍ A PRŮMYSLOVÉ KOTLE Pegasus litinové s atmosférickým hořákem GN litinové s přípravou pro tlakový hořák Prextherm ocelové s přípravou pro tlakový hořák BEZPEČNOSTNÍ TŘÍDA IP X0D DIN EN ISO 9001

Více

Vybavené NTC-čidlem pro připojení na plynové závěsné kotle Junkers ST 120-1 Z...

Vybavené NTC-čidlem pro připojení na plynové závěsné kotle Junkers ST 120-1 Z... Návod k instalaci, k obsluze a údržbě Nepřímo vytápěný zásobník teplé vody STORACELL Vybavené NTC-čidlem pro připojení na plynové závěsné kotle Junkers ST 120-1 E ST 160-1 E ST 160-1 EO ST 120-1 Z... Bezvadná

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU ELEKTRICKÝCH ZÁSOBNÍKOVÝCH OHŘÍVAČŮ VODY

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU ELEKTRICKÝCH ZÁSOBNÍKOVÝCH OHŘÍVAČŮ VODY NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU ELEKTRICKÝCH ZÁSOBNÍKOVÝCH OHŘÍVAČŮ VODY PŘÍSLUŠENSTVÍ OHŘÍVAČE dvě vsuvky na připojení vodovodního potrubí Seznam servisních pracovníků oprávněných spouštět ohřívače

Více

MagixX & HelixX. Systémy čištění odsávaného vzduchu k efektivnímu snižování emisí ze stájí prasat

MagixX & HelixX. Systémy čištění odsávaného vzduchu k efektivnímu snižování emisí ze stájí prasat MagixX & HelixX Systémy čištění odsávaného vzduchu k efektivnímu snižování emisí ze stájí prasat MagixX & HelixX efektivní čistící systémy pro odloučení Význam snižování emisí ze stájí bude mít v budoucnosti

Více

CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE

CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE KOTLE 3 4 5 PELETOVÉ KOTLE COMPACT SLIM 15 COMPACT SLIM 15 PŘÍSLUŠENSTVÍ DOPRAVA A MONTÁŽ Ochranný kryt Bílá barva 40A13013 15 400,- HYDRAULIKA Pružné potrubí

Více

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX MULTI

UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX MULTI UNIVERZÁLNÍ ŘADA DUPLEX MULTI CZ DUPLEX Multi Kompaktní větrací jednotky řady DUPLEX jsou používány pro komfortní větrání, stejně jako horkovzdušné vytápění a chlazení malých kanceláří, obchodů, maloobchodů,

Více

Rozvody tepla. 34.1 Rychlomontážní sady. 34.2 Oběhová čerpadla Grundfos. 34.3 Hydraulické výhybky

Rozvody tepla. 34.1 Rychlomontážní sady. 34.2 Oběhová čerpadla Grundfos. 34.3 Hydraulické výhybky Rozvody tepla 34.1 Rychlomontážní sady 34.2 Oběhová čerpadla Grundfos 34.3 Hydraulické výhybky 34.4 Deskové výměníky tepla pro zařízení s tepelným čerpadlem 34.5 Ponorná čerpadla Grundfos 34.6 Zařízení

Více

Solární kondenzační centrála s vrstveným zásobníkem 180 litrů PHAROS ZELIOS 25 FF

Solární kondenzační centrála s vrstveným zásobníkem 180 litrů PHAROS ZELIOS 25 FF Solární centrála s vrstveným zásobníkem 180 litrů PHAROS ZELIOS 25 FF teplo pro všechny OVLÁDACÍ PRVKY KOTLE 1 multifunkční LCD displej 2 tlačítko ON/OFF 3 otočný volič TEPLOTY TOPENÍ + MENU 4 MODE volba

Více

your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání.

your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání. your global specialist Mazací systémy pro jednobodové a vícebodové mazání. Správné mazivo ve správný čas na správném místě Automatické dávkování - Vaše výhody ve zkratce Pro každou aplikaci odpovídající

Více

Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav 03/04

Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav 03/04 solarito II akumulační solární zásobník pro ohřev TUV a podporu topení Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav 03/04 Všeobecné bezpečnostní pokyny Solarito II jsou kombinované zásobníkové ohřívače pro topnou

Více

ČSN 06 0310 ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září. 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž

ČSN 06 0310 ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA. Září. 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.10 2006 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž ČSN 06 0310 Září Heating systems in buildings - Design and installation Nahrazení předchozích norem Touto normou

Více

Witzenmann Opava, spol. s r.o. Nákladní ul. č.7 74601 Opava Telefon +420-553 760 200 Telefax +420-553 625 223 opava@witzenmann.cz www.witzenmann.

Witzenmann Opava, spol. s r.o. Nákladní ul. č.7 74601 Opava Telefon +420-553 760 200 Telefax +420-553 625 223 opava@witzenmann.cz www.witzenmann. Witzenmann Opava Witzenmann Opava, spol. s r.o. Nákladní ul. č.7 74601 Opava Telefon +420-553 760 200 Telefax +420-553 625 223 opava@witzenmann.cz www.witzenmann.cz SKUPINA S 23 podniky v 18 zemích je

Více

Ceník. Vytápěcí systémy. platné od 1. 8. 2015

Ceník. Vytápěcí systémy. platné od 1. 8. 2015 Ceník Vytápěcí systémy platné od 1. 8. 2015 Komfortní větrání obytných prostorů Komfortní větrání CWL Excellent Strana 146 obytných prostorů CWL-F Excellent Strana 147 CWL Strana 148 Regulace a elektropříslušenství

Více

DUPLEX-S Flexi kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla

DUPLEX-S Flexi kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla s a v e y o u r e n e r g y UPLEXS Flexi kompaktní větrací jednotky s rekuperací tepla Větrací jednotky nové originální patentované konstrukce řady UPLEXS Flexi jsou určeny pro komfortní větrání s nejvyšší

Více

(str. 5) Technika úpravy vody

(str. 5) Technika úpravy vody (str. 5) Technika úpravy vody Technické informace Typ. označení strana 6 MultiSafe KLS 3000 2400 strana 9 MultiSafe KS 3000 2402 strana 13 MultiSafe LS 2401 strana 17 Dvojitá připojovací příruba 2402 strana

Více

Projektová dokumentace - technická zpráva

Projektová dokumentace - technická zpráva Příloha č. 4 Výzvy zájemcům k podání nabídky Projektová dokumentace - technická zpráva Zakázka : Rekonstrukce kompresorové stanice vč. 2 ks sušiček Zadavatel : Oblastní nemocnice Jičín a.s., Bolzanova

Více

a podporu vytápění Teplo je náš živel Kompletní sortiment solární techniky Cenově zvýhodněné solární pakety Solární pakety pro ohřev teplé vody

a podporu vytápění Teplo je náš živel Kompletní sortiment solární techniky Cenově zvýhodněné solární pakety Solární pakety pro ohřev teplé vody [ Vzduch ] [ Voda ] Solární pakety pro ohřev teplé vody [ Země] [ Buderus ] Solární pakety pro ohřev teplé vody Kompletní sortiment solární techniky Cenově zvýhodněné solární pakety Deskové kolektory Logasol

Více

Stručná teorie kondenzace u kondenzačních plynových kotlů - TZB-info

Stručná teorie kondenzace u kondenzačních plynových kotlů - TZB-info 1 z 5 16. 3. 2015 17:05 Stručná teorie kondenzace u kondenzačních plynových kotlů Datum: 2.4.2004 Autor: Zdeněk Fučík Text je úvodem do problematiky využívání spalného tepla u kondenzačních kotlů. Obsahuje

Více

ohře v vody obnov I telné zdroje energie v Y tápění tepelná čerpadla vzduch voda

ohře v vody obnov I telné zdroje energie v Y tápění tepelná čerpadla vzduch voda ohře v vody obnov I telné zdroje energie v Y tápění tepelná čerpadla vzduch voda 1 1 tepelná čerpadla vzduch voda Tepelná čerpadla Stiebel Eltron se mohou pochlubit již téměř 40- letou tradicí výroby.

Více

Návod k použití a montáži

Návod k použití a montáži KOTEL-SPORÁK NA TUHÁ PALIVA Návod k použití a montáži Dovozce PechaSan spol.s r.o. Písecká 1115 386 01 Strakonice tel. 383 411 511 fax 383 411 512 www.pechasan.cz TEMY PLUS KOTEL- SPORÁK NA TUHÁ PALIVA

Více

HDS 12/14-4 ST. Vysoká hospodárnost. Čtyřpólový, vodou chlazený elektromotor (ohřev na olej)

HDS 12/14-4 ST. Vysoká hospodárnost. Čtyřpólový, vodou chlazený elektromotor (ohřev na olej) Čisticí zařízení s nezvykle vysokým komfortem bezpečnosti díky integrované, automatické redukci tlaku, kontrole teploty spalin, ochraně před chodem na sucho v plovákové skříni. 1 2 3 4 1 2 Čtyřpólový,

Více

TrueCompact rotor Kompaktní a hospodárný.

TrueCompact rotor Kompaktní a hospodárný. TrueCompact rotor Kompaktní a hospodárný. TrueCompact rotor je nová řada jednotek od robathermu s rotačním výměníkem tepla, který kombinuje nejvyšší energetickou účinnost s kompaktními vnějšími rozměry.

Více

Logano GE434 - Ecostream

Logano GE434 - Ecostream nízkoteplotní kotel podle DIN EN 656 s technologií Thermostream bezpečný provoz bez směšovacího čerpadla a bez omezení minimální teploty kotlové vody 10 velikostí kotle se jmenovitým výkonem od 150 do

Více

KOTLE NA SPALOVÁNÍ BIOMASY

KOTLE NA SPALOVÁNÍ BIOMASY Použití: Námi dodávané kotle na spalování biomasy lze využít zejména pro vytápění objektů s větší potřebou tepla (průmyslové objekty, CZT, obecní výtopny, zemědělské objekty, hotely, provozovny atd.) Varianty

Více

Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST

Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST PLYNOVÉ ZÁVĚSNÉ KOTLE Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST Zastoupení pro Českou republiku: Baxi Heating (Czech republic) s.r.o., Jeseniova 2770/56, 130 00 Praha 3 Tel.:+420-271 001 627,

Více

MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ

MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ 3 PRO TOPENÍ A CHLAZENÍ STROPŮ A STĚN Koncept aquatherm black system chce vytvořit tepelný komfort obytného prostoru prostřednictvím základního fyzikálního procesu,

Více

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol).

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol). Rekuperační jednotky VUT R EH VUT R WH Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 1500 m 3 /h, integrovaným elektrickým (VUT R EH ) nebo vodním (VUT R WH ) ohřívačem a účinností rekuperace až

Více