Motto měsíce: I kus ledu se někdy vznítí. Citát měsíce: Ty idiote, chceš do vězení zavřít nevinného člověka!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Motto měsíce: I kus ledu se někdy vznítí. Citát měsíce: Ty idiote, chceš do vězení zavřít nevinného člověka!"

Transkript

1 Patronus 4/05

2 Vážení přátelé, tak jsem tu opět. Vůbec ještě nevím jak se Vám líbil ten předchozí, protože hned začínám dělat další, abych případně stačil zařadit Vaše ohlasy. Tak se prosím nedivte, že v průběhu vzniku tohoto čísla budu postupně číst Vaše zprávy a možná i žasnout, v rozporu se slovy úvodníku. Mějte se moc pěkně a přeji Vám dobrou náladu. Váš Remus Lupin

3 Motto měsíce: I kus ledu se někdy vznítí. Citát měsíce: Ty idiote, chceš do vězení zavřít nevinného člověka! Remus Lupin k prof. Snapeovi, Harry Potter a vězeň z Azkabanu.

4 Klubový výrok měsíce: Stát na dvou březích je ošidné. Vždycky se najde někdo kdo mi s ní svačinu aniž se obtěžoval rozdělit. prof. Snape Výrok měsíce: "Myslím si, že každému vztahu by mělo být dovoleno, aby měl svá vlastní pravidla. Ona je tolerantní. Ona je neuvěřitelně tolerantní. Je zřejmým kandidátem na svatořečení." Alan Rickman (o přítelkyni Rimě Hortonové)

5 Obdivuhodný pár z Anglie! Po gay páru Eltonu Johnovi a jeho snoubenci, budoucím manželovi Davidu Furnishovi si oblibu našich klubových učitelů získal anglický pár Alan Rickman a Rima Hortonová. A není to jen obdiv klubový, kterého se páru dostává. Čím je zajímavý? Žijí spolu aniž by se vzali jíž 27 let. Hojné diskuse rozpoutává i to, že mnohým Rickman připadá stále i po 27 letech do této ženy nesmírně zamilovaný. Albus Brumbál se rozhodl schválit členství z Rickmenově FC: RSZ (Rytíři stříbrné zmije) a PSS (Přívrženci Severuse Snapea) i žákům mimo zmijozelskou kolej. Tyto klubíky spadají pod klub Fénixův řád. cz

6 ROZHOVOR: Alex Black (Hrnčíř) též Snake pokud chce mít příjmení stejné jako jeho bratři. Řečený Elrond, 32 (Průvodce, nyní invalidní důchodce, lektor), Jak si přišel ke svému elfímu jménu? Jde o velmi váženého muže? Ani nevím. Kamarádi a já jsme si přečetli Hobita a Pána prstenů a najednou mě tak začali oslovovat. Velmi si toho vážím, je to pro mě pocta. Nejdřív mě to rozplakalo, ale pak mi povyrostlo sebevědomí a jsem na to hrdý. Jsem hrdý na to, že mě přátelé opravdu milují. Elrond byl vždy můj oblíbený hrdina. Tvůj bratr Lukáš se stal v příbuzném klubu, tedy u nás v řádu Smrtijedem, jak na to nahlížíš? Ale nijak. Luck je nesmírně hodný a přátelský kouzelník. Dělá to jen z důvodu, aby více vyniklo to světlé, což se může stát jen tehdy pokud bude přítomna i temná strana. Bavím se s ním, ale do Roklinky má vstup zakázán. Je členka Arwen tvá dcera?

7 :-) Ne. Já a sestra Arwen nejsme v příbuzenském vztahu. To jméno se k ní hodí. Jinak máš pravdu. Arwen je jedna ze tří Elrondových dětí. Máš rád vodu? :-)) Ano. Tedy nevěděl jsem, že psát odpovědi na otázky do rozhovoru, je taková psina. Jistě, že mám. Jaká je tvá oblíbená hudba? Hradišťan. Myslím, že takhle zpívají Elfové. Taky Elton John, ale nezlobte se ostatní, méně. Málo kdo ví, že tvým pomocníkem je bílá hůl. Můžeš raději ostatním přiblížit, jak to vlastně je? Jistě. Není to tajemství, beru si jí jen ven. Nejsem úplně slepý, ale rozeznávám barvy, nerozeznávám tvary. Jde tedy jen o barevné čmouhy, proto jsem venku odkázaný na bílou hůl. Jak se to stalo, o tom mluvit nechci. Byla to jen nehoda.

8 Zábava se rozjíždí: Klub bude mít možná Lenstrongovou!!! I o tom to je vážení. Bez zla by nemohl být dobro, jak říká náš profesor Malfoy. Jak píši pokud půjdu vše dobře, což jako asi půjde, proč by nešlo bude mít FŘ.CZ Lenstrongovou. Myslím, že teď to začíná být opravdu zajímavé! Každý se snaží klub zmodernizovat. Profesor Malfoy to vyřešil jednoduše: Našel své ženě Narcise setru. Pořádně to tu provětral že jo! Obrázek Bellatrix Lenstrongové poskytla Bystrozorům, Venea, prefektka Havraspáru. Děkuji moc i já páč se mi hodil.

9 Vzkazy a inzeráty: Poděkování, Chtěl bych poděkovat za milé dopisy, které mi posíláte a žačce Venee také za obrázky, které mám od Bystrozorů. Děkuji. Profesor Lupin Poděkování, chtěl bych poděkovat Sáře Wellsové za rychlé poslání známek Bystrozům. Byla to vážně úžasná rychlost děkuji. Poděkování, chtěl bych poděkovat slečně Venee za prvotní nápad zkusit založit vlastní školu na netu a osvobodit se od xchatu, přáli jsme si to dlouho, ale tohle nás pošťouchlo to rychle udělat. Děkuji. A Vlčinkovi za inspiraci pro Candle. Albus Brumbál Candle Wind

10 Myslánka Někdy, se najdou i kresby, které neplivou po zobrazené postavě. Je to príma. Bystrozorům obrázek zaslala Veni z Ravenclaw. Albus Brumbál.

11 Napsali jste mi: Drahý Remusi, minule jsi psal o slavných lidech, tak mě napadlo poslat ti vzorek písma, který jsem našel na internetu není to sice nic z HP, ale možná to bude lidičky zajímat. Ono totiž z písma se dá o té osobě zjistit hodně. Pravděpodobně to psal Elton John. Flower Drahý Flower, snaha se oceňuje! Buď jak buď máš to tady a děkuji. Remus

12 Drahý Remusi, já nevím jestli se to hodí, ale třeba by lidičky potěšila fotka nějaké hvězdy z doby, kdy byla malá. Takový pohled mě vždy velmi potěšilo. Davídek Drahý Davídku, posílám tobě a ostatním tedy obrázek italského pěvce Andrea Bocelli na houpacím koníku. Remus (Nikoho jiného jsem nenašel)

13 Ahoj, musím říct, že Patronus byl úplně skvělý (ale to je všechno co dělá Remus Lupin ^_^). Asi si napíšu pro nějaký podpis...to opravdu moooc dík za adresy a návod. Nicméně vím o dobrém webu kde je spousta informací, pokud vím tak jsou potvrzeny JKR, takže se z něj dá bez obav čerpat, i když samozřejme oficiální stránky JKR jsou asi jistější, moc tam toho ale neprozrazuje, teda myslím najednou. Ona toho řekne dost v různých rozhovorech a tady na tom webu se to všechno spojí dohromady. Moc pěkný počteníčko...snad bych mohla dát něco dohromady...pro Patronus, mám jen o Removi sou to právě hlavně data, i když takový narozeniny jsem zase našla u JKR v kalendáři, ale ty určitě znáte... (snad malý háček by byl pro někoho, že ten web je anglicky) tady je Mno teď mě tak napadá, proč sem to sem vlastně že? Dík moc za Patronus Venea Glorthiel (Havraspár) Odpověď na druhé straně

14 Drahá Veni, děkuji ti za pěknou sovu. Velmi mě potěšila. Pokusím se tvojí adresu prozkoumat, ale nevím, kdy na to budu mít čas, ale klidně mi můžeš něco poslat sama. Promiň, že ti odpovídám takhle, ale opravdu nemám čas jinak. Na závěr bych ti chtěl ještě jednou poděkovat a říct ti, že pokud myslíš narozeniny postav, tak ty neznáme, protože nejsou v knihách a na internetu jsme nikdo nenašel. Pokud myslíš JKR, tak ty známe a slavíme. Píšeš, že máš něco o mě teda o Remusovi, klidně, pokud chceš, mi to můžeš poslat. Budu jen rád. Promiň, že ti zase píšu, ale mám pocit, že se mám ze všemi podělit. Tak ti to posílám. Flower Děkuje Remus

15 Drahý Flower, nevadí, pokud se ti ulehčilo, když si nám to zdělil, je vše v pořádku. Remus

16 Snape je prý sexy!! Na internetu jsem nalezl informaci, kterou si sdělovali dva Potter fans. Nejvíce přitažlivým mužem z HP je prý podle tisíců žen profesor Severus Snape. To bude asi tím Rickmanem, že? No Severusi to čučíš co? :-) Dá se diskutovat o tom jestli by o to stál, kdyby opravdu v reálu existoval asi těžko.

17 Vaše reakce: Rovnou říkám, že mě to těší, ale nechte mě na pokoji! Nemám chuť se slunit na Rickmanově slávě. Kéž by si někdo uvědomil úplně něco jiného. Prof. Snape.

18 BÁSNIČKA: Písničky zpíváme jen kdo si umí přát kouzla dáváme mockrát na pořár lacanum inglemare kouzlíčko ohňový kdo nechce být takový at si hůlku obnoví.-) VLKODLAČÍ TVORBA!!! Vlčínek z Havraspáru.

19 Roklinka.cz VÍTEJ POUTNÍKU!!!! Jedna z podobizen, které poslala Veni (Havraspár) vítězka na celé čáře Až do nedávna neměl PP FC Roklinka.cz internetovou klubovnu, pak ale Alex zdejší Elrond dostal nápad. My jsme si zařídili svou klubovnu a s radostí mu to běželi oznámit. Proč ne? Je z Keronu a tak jeho mini klub spadá k nám. On se plácl do čela a pravil Kouzelníčci drahí a vlkodlačku můj drahý! Vždyť já bych si mohl postavit dům i tam. Budem mít k sobě blízko a lehce půjdeme si na návštěvu! A tak i učinil. Všichni jsme u něj vítání!!! Takže pokud máte chuť nebo depresi...

20 BIOGRAFIE HERCE Z HP Alan Rickman! Krátce: Věk: 59 Výška: 185 cm Váha: 182 (nebojte liber!) - 82,5 kg Stav: Svodný, bezdětný, ale zadaný Bydliště: Londýn (VB) Přítelkyně: Rima Horton Alan Sidney Patrick Rickman se narodil velšsko irským rodičům. Není jedináček. Je druhým nejstarším ze čtyř dětí. Jak vám s úsměvem zdělí každý Rickmanmaniak datem jeho narození je ( v Hammersmithu Londýn). Alanovi rodiče patřili k dělnické třídě. Nijak tím netrpěl. Měl šťastné dětství. V osmi letech bohužel postihlo Alana neštěstí. Jeho otec totiž zemřel na rakovinu. Paní Rickmanová a její děti, tak zůstali sami. Přestěhovali se na předměstské sídliště, kde paní Rickmanová začala peacovat.

21 (Někteří lidé jsou dokonce názoru, že Alan nemá děti, protože je nechce, že prý se bojí, aby třeba nemuseli prožít to co musel vytrpět on, když stratil otce. Ale to jsou jen dohady.) Jak sám Alan říká, museli děti své mamince pomáhat zvládat tuto složitou situaci. A ona musela zvládnout roli itce a matky naráz. Což nebylo jednoduché. Alan rostl a snil, že bude uměleckým grafikem proto vystudoval design a tři roky pracoval jako grafik v Soho. V této době se také zamiloval, a to na pořád. Dodnes trvající vztah byl započat roku Tehdy do Alanova života vstoupila okouzlující Rima Horton. Začali spolu učinkovat v amatérské divadelní skupině. Ovšem stále studoval design. V 25 letech však dospěl k názoru, že herectví bude pro něj lepší volba. A začal je studovat. Z divadlem dokonce procestoval celou Anglii. Pak přišli první příležitosti zahrát si ve filmu nebo seriálu. Vše začalo rolí záporného, ale přesto diváky milovaného Valmonta ve filmu Nebezpečné známosti. Ta přinesla téměř okamžitě další ovoce. Následovala roce v Smrtonosné pasti, kde si zahrál Hanse Grubera, to už Alan oslavil 42 narozeniny.

22 Tím ale výčet zcela nekončí. Pokračujme dál, potom přišel propadák Ledový muž, ale buďme za něj rádi. Náš Alan opět někde hrál. A přicházeli další a větší role do níž můžeme započítat třeba Rasputina nebo obdivovaného i nenáviděného profesora Snapea v Harrym Potterovi. Co se týče Alanova osobního života, tak o v tomto směru se o něm ví jen málo. Nechce příliš hovořit o své přítelkyni Rimě Horton, s kterou žije už 27 let. Rima je učitelkou ekonomiky na jedné anglické škole. Nerad o ní Alan mluví. Respektuje její právo na soukromí a miluje jí opravdu z celičkého srdce. Velmi si její lásku chrání jako ten největší poklad. Je jí zcela oddaný a také tím okouzluje a protože je i dobrý řečník a umí své city dát dobře najevo je jeho charizma o to větší. Alan Rickman je přitažlivý jak pro ženy, tak i pro muže. Svým pravdivým a upřímným hraním si získal mnohá srdce. Okouzlení lidé po celém světě Alana milují jako vzor v lásce, hraní i dobrotě a upřímnosti. Co víc říct k Alanu Rickmanovi?

23 Krátce o postavě, kterou Alan Hraje v HP Prof. Severus Snape: Věk: Bydliště: Bradavice Zaměstnání: Učitel Zaměření: Kouzelné lektvary a elixíry Postavení: Ředitel Zmijozelu Prof. Snape

24 Povídka na pokračování: Díl 2. : Přítel z Fénig Autor: Candle Wind Není jasné kdy to tu postavili a kdo byli oni tvůrci, ani vlastník není známý. Vedou se o to spory a hádky. Taky se o tom vyprávějí pověsti. Zámeček má čtyři velké věže a jednu malou věžičku. Pravděpodobně tu bydlel nějaký bohatý šlechtic ze svou rodinou. Ale to nikdo nemůže najisto říct, protože prý všechny zápisy shořely, když tu vypukl náhlý požár, při prodeji místní realitní kanceláří. Nikdo díky bohu neuhořel. A požár ustal, když přijeli zavolaní hasiči. Po ohni nebyly prý ani stopy. Jen ohořelé nepoužitelné záznamy a prodejní smlouva, roztavený mobilní telefon, šok realitní pracovnice a nápis... Toma přerušil Danovo zasténání: Nápis? Tom přikývl. A co tam stálo? Podivila Minie. Neber co ti nepatří! Tento nápis s spolu jíž uvedenými věcmi byl jediným důkazem, že hořelo. Úředníci jsou pokakáni strachy. Takže stačila láhev vodky z obchůdku u benzínky, která stejně ani nechutnala žádnému Rusovi, protože je tam hnusná. A já je varoval. A oni si jí vzali. Byli rádi za můj zájem. Poplácal se hrdě Tom po prsou.

25 A ty tomu věříš? Zeptala se Minie překvapeně. Čemu? Tomu ohni. Ne, tomu já nevěřím. Je to výmysl. Jen jsem toho využil. Usmál se Tom pobaveně. Mladíky projel zvláštní studený mráz. Trhli sebou a rozhlídli se. Oni uvěřili každému slovu. Na stěnách vyseli obrazy malované nepodepsaným autorem. Vyobrazovali koně a nějaké dámy v tlustých šatech. Čtveřice vstoupila do jednoho z pokojů naproti schodišti. V dáli zahřmělo. Všechno je na mě moc vysoko. Posmutněl Daniel. Začínalo se stmívat. Verano si všiml, že lustry na stropě jsou na svíce nikoliv na elektřinu. Oba mladíky náhle zaplnila tesknota. Ze zdi z místečka nad zdobnou komodou s vázou plnou suchých květin na ně z obrazu hleděl pohledný mladý muž. Pronikavost jeho pohledu těžce bodal až někam do hloubky duše, jako kdyby nebyl vůbec namalovaný a díval se na ně živý člověk. Tma se vkradla do místnosti. Kapitola 5. Přízrak? Tento pokoj Tom Veranovi s Danem přidělil, jako jejich pokojík. Byla již úplná tma. Ta zakryla také tvář mladíka na obrazu. Verano rozeznával jen

26 obrysy nábytku. Tlačil před sebou Daniela na vozíčku. Šel pomalu. Snad možná proto, že ten pohled portrétu ještě viděl před očima. Bál se otočit směrem k obrazu. Zastavil se až u postele pro dva. Napadá tě kdo by to mohl být. Promluvil chvějící se Dan. Ne. Zašeptal Verano, jako kdy by nechtěl aby to obraz slyšel. Pomohl Danovi na postel. Pak ho přikryl dekou, aby mu nebyla zima. Záře měsíce nakoukla dovnitř. Verano přešel k oknu. A zahleděl se ven. Jeho zrak náhle zaostřil na cosi bílého se mezi stromy. Ztuhl. Pomalu ani nedýchal. To bíle zářivé jako čerstvě napadený sníh, byla nějaká bytost, která se právě teď ohlédla, jako by měla pocit, že je sledována nežádaným pozorovatelem, takže nyní její pohled směřoval k Veranovi. Měsíční svit se odrážel od její vysoké postavy a zvýrazňoval tak tvorovi zvláštní rysy. Postava, zahalena do dlouhého pláště chvíli strnule hleděla k domu, pak se otočila úplně a šla tři kroky vpřed. Snad mě ta bytost nezahlédla. Pomyslel si Verano a možná, se i v duchu pomodlil. Jenže ono to ušlo ještě krok a ještě jeden. Beznadějně se to ono blížilo k němu. Veranovi divoce tlouklo srdce, jako by chtělo z hrudi vyskočit. Celé to cosi svítilo od světla kulaté luny, až se zdálo, že je jejím světlem tvořeno. A pak podobalo se to člověku, vysokému, štíhlému člověku. Potom se bytost náhle rozplynula. Verano si oddychl.

27 Co tam vidíš, Verano? Zeptal se tiše Daniel a schoulil se pod přikrývku až mu z ní koukaly jen oči s brýlemi. Na okamžik mu po zádech přeběhlo chladno. Už je to pryč. Vydechl těžce Verano. Čelo se mu lesklo potem. Co tam bylo? Dan zavrtěl hlavou. Tohle nemohla být jen kuna nebo ježek. Muselo to být něco víc. Nic. Pojď už spát. Pokrčil rameny Verano a donutil se k úsměvu, ačkoliv byl ještě pořádně vyděšený. Zachumlal se pod druhou peřinu vedle přítele. A po několika minutách oba tvrdě usnuli. Kapitola 6. Sen Daniela Winda Druhý den u snídaně si Verano všiml, že Daniel trochu třese. Pro boha snad nemá strach? V pokoji byli sami. Proto se Danovi naskytla příležitost si ze svým dlouholetým přítelem promluvit. Veranovi dobře chutnalo. Pozůstatky strachu ze včerejší noci zcela vymizeli. Ale přesto Daniel pochyboval, má-li se vůbec zeptat. Verano?! Oslovil váhavě svého přítele. Ano Danny? Usmál se Verano.

28 Mohu se tě na něco zeptat? Jistě, ty vždycky. A odpovíš mi? Chtěl předem vědět Daniel. Jasně. Přikývl bez rozmyslu Verano. Co jsi včera viděl venku? Daniel se zachvěl. To nevím. Odpověděl Verano po právě. Tak aspoň jak to vypadalo? Zajímal se Dan. Bylo to bílé, asi dva metry vysoké a podobalo se to člověku. Zašeptal Verano. Před očima se mu objevila ta bytost. Z té vzpomínky se mu roztřásl hlas. A myslíš, že by to mohl být duch? Zauvažoval Daniel nyní už beze strachu. Může. Ten nápis. Ten požár. To podivné prostředí. Sekaný trávník. Opečovávané růže. Spálené dokumenty. Všechno je to zvláštní. Ale to nevíme jistě. A pak si z nás může dělat legraci. Pokrčil rameny Verano. To si nemyslím. Víš, něco se mi zdálo dnes v noci. Dan zvedl ukazováček aniž by počkal na Veranovo přikývnutí a hned začal vyprávět. Tam, ukazoval před sebe z okna. tam jsem se odsud díval. Verano k němu tiše přistoupil blíž, aby viděl kam Dan ukazuje. Byla noc. Hovořil Daniel pohnutě. Na nebi svítil srpek měsíce.

29 Pokračování v dalším čísle. Zákaz šíření povídky, používání jmen a příjmení z povídky! Autorská práva vyhrazena! Porušení je protizákonné! Povídka byla uveřejněna ze souhlasem autora. Tak to je ode mě zatím všechno!!! Mějte se zatím dobře a při dalším Patronovi pa. Váš Remus Lupin d.velisek@seznam.cz Šíření časopisu zakázáno. Časopis Patronus je zpravodajem klubu Fénixův řád.cz! Jména postav z HP byla použita s úctou k J.K. Rowling!

30

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni Patronus 15/05 Školní hřiště od Veni Rozhovor s profesorem Severusem Snapem (Ředitel klubového Zmijozelu) 1) Jak moc jste si podobní s knižním Snapeem? Jaký na něj vůbec máte svůj názor? S knižním Severusem

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

Patronus 2/06. Trojlístek od Veni z Havraspáru

Patronus 2/06. Trojlístek od Veni z Havraspáru Patronus 2/06 Trojlístek od Veni z Havraspáru Elrond už má všechny tři děti! Mistr Elrond z Roklinky.CZ je konečně po třetí otcem. Oficiální přijetí Charlieho Weasleyho do Roklinky jako Elladana bylo provedeno

Více

Co přinesla moje sova:

Co přinesla moje sova: Patronus 9/05 Obrázek na obálce: Remus Lupin, zaslala Veni z Havraspáru Co přinesla moje sova: Ahoj, Zase se vám povedlo jedno skvělé číslo Patrona! Díky za něj... Mám tu pár datumů narození, které sou

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Na přední straně: Remus Lupin od Veni z Havraspáru. Klubová reakce měsíce:

Na přední straně: Remus Lupin od Veni z Havraspáru. Klubová reakce měsíce: Patronus 11/05 Na přední straně: Remus Lupin od Veni z Havraspáru Klubová reakce měsíce: Lupin: Robbie Williams si myslí, že Anglii okupují mimozemšťané. Snape: Že by jeho rodina? Rozhovor: Adam Marcesi

Více

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej..." Já:,,A jak ale mohl vzít roha?"

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej... Já:,,A jak ale mohl vzít roha? 2. Kapitola - Útěk,,Pink..probuď se!!" Já:,,Ehh...coo?? Nazdar Kurte.." Kurt:,,Pink, máme problém..pamatuješ na toho včerejšího návštěvníka?" Já:,,Na toho se nedá zapomenout...*zíív*" Kurt:,,Výborně..je

Více

Motto měsíce: Máj, lektvarů čas. Citát měsíce: Můžete nechat otevřeno, Lupine. U tohle opravdu nemusím být.

Motto měsíce: Máj, lektvarů čas. Citát měsíce: Můžete nechat otevřeno, Lupine. U tohle opravdu nemusím být. Patronus 5/05 Vážení přátelé, jsem tu opět a přináším další číslo mého časopisu. Za to minulé číslo se mi dostalo hodně pochval. Moc si vaší přízně vážím a přeji si, abych vás nikdy nesklamal. Budu se

Více

Patronus 5/06. Plakát od Veni

Patronus 5/06. Plakát od Veni Patronus 5/06 Plakát od Veni Rickmancon, Celebrityparty jak se chovat, co dělat. Tyhle mě chatovací akce u nás mají dost velikou tradici a v poslední době se nedaří dospět k jejich vrcholu, na který každý

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Na přední straně: Lucius Malfoy od Draca Malfoye. Rozhovor s Veni z Havraspáru

Na přední straně: Lucius Malfoy od Draca Malfoye. Rozhovor s Veni z Havraspáru Patronus 12/05 Na přední straně: Lucius Malfoy od Draca Malfoye Rozhovor s Veni z Havraspáru 1) Jaký hudební styl je Tvému srdci nejblíže?:o) Jakou konkrétní skupinu či zpěváka si pustíš např. když máš

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w.

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Výuka na dopravním hřišti 23.10. 2015. A. Mašek

Výuka na dopravním hřišti 23.10. 2015. A. Mašek E. Brodníčková Výuka na dopravním hřišti 23.10. 2015 A. Mašek Náš Pavlík č. 2 říjen 2015 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756,

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

JEŽÍŠ JE PRAVÝ BŮH Ježíš nám svými zázraky dal poznat, že je Pán všech věcí. Mohl dělat zázraky, protože byl Bůh. Katechismus o tom říká: Ježíš vrátil v pouhém okamžiku slepým zrak, hluchým sluch, němým

Více

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko e- kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena.

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Jak tak bloudila lesem, objevila se před ní najednou babička. Byla celá shrbená, na zádech nesla dříví a samotnou ji nohy sotva nesly.

Jak tak bloudila lesem, objevila se před ní najednou babička. Byla celá shrbená, na zádech nesla dříví a samotnou ji nohy sotva nesly. Jak tak bloudila lesem, objevila se před ní najednou babička. Byla celá shrbená, na zádech nesla dříví a samotnou ji nohy sotva nesly. Neměla bys něco k jídlu, holčičko? zeptala se Sněhurky unaveně. Celý

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Pondělí. Den: já svoje čepice!!!

Pondělí. Den: já svoje čepice!!! Den: Pondělí Dnes jsem se rozhodla začít si psát deníček. Už dlouho jsem o tom přemýšlela, ale až dneska se stalo něco, co bych myslím měla sepsat. Ještě pořád jsem trochu v šoku. Vlastně se ještě teď

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Bible pro děti představuje Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Byron Unger; Lazarus Upravili: M. Maillot; Tammy S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children

Více

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap JEŽÍŠOVO DĚTSTVÍ O Ježíšově dětství toho mnoho nevíme. Víme jen tolik, že bydlel v Nazaretě, ve vesnici, kde byla doma Panna Maria, a že by velmi poslušný. Když zemřel zlý král Herodes, Svatá Rodina se

Více

Telefonní budka. Varovný telefonát

Telefonní budka. Varovný telefonát MEZI NEBEM A ZEMÍ Mezi nebem a zemí Telefonní budka Tohle se prý stalo nedávno, někde na Kladně. Jednu mladou dívku právě proti její vůli opustil přítel a k tomu se přidaly jak problémy ve škole, tak

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Od chvíle, kdy se na ně podívala naposledy, neuplynuly ještě ani dvě minuty. Měla pocit, jako by se ocitla v nějaké časové pasti.

Od chvíle, kdy se na ně podívala naposledy, neuplynuly ještě ani dvě minuty. Měla pocit, jako by se ocitla v nějaké časové pasti. Kapitola 1 Už to máš? zeptala se Olivia Abbottová mámy. Olivii se konečně podařilo přimět tátu, aby si dal pauzu od svého pravidelného úterního maratonu tai-či tím, že mu zatřepala pompony přímo před obličejem,

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně.

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně. 1. kapitola Muselo se něco stát! Tohle přece není normální! víří mi hlavou. Okolo mě jezdily tanky a motorky. Co se to děje? Náhle mi hlavou bleskla strašlivá myšlenka: ocitla jsem se v minulosti. Ano,

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015 2015 Hospodin vede na různá místa zelené pastvy, stezky spravedlnosti. Po příjemných cestách pomyslel David na cestu roklí stínu smrti. Tam se nebude bát. Ne pro svo odvahu, nýbrž pro přítomnost pastýře.

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ

PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ JINDŘICH MALŠÍNSKÝ verše ALOIS KOLÁŘ PRINCEZNY TO MAJÍ TĚŽKÉ aneb POHÁDKY PRO ANIČKU 2015 Veškerá práva vyhrazena. Žádná část tohoto díla nesmí být přenášena

Více

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval,

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, ... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, my jsme byly s maminkou vlastně šťastné, měly jsme, a teď já ovšem také mám, ty všední denní problémy, kdo je nemá,

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil, jak řídit školu a být

Více

Daniela Kováøová MINUTOVÉ POVÍDKY

Daniela Kováøová MINUTOVÉ POVÍDKY Daniela Kováøová MINUTOVÉ POVÍDKY Nová vlna 2013 Copyright Daniela Kováøová, 2007, 2013 Photo Pavel Janouškovec, 2003-2013 Copyright Nová vlna, Praha, 2007, 2013 ISBN 978-80-85845-14-3 Tyto povídky jsou

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex.

Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex. Při milování má ráda tmu, upřednostňuje jen jednu polohu, neprovozuje orální sex. Ve vztahu velmi šťastná, se svým manželem nerozlučná dvojka, přátelé, partneři, parťáci. On v sexu stále při chuti, ona

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Dagmar Pospíšilová VY_32_INOVACE_ČJ5-L_12_DETEKTIVNÍ PŘÍBĚHY CZ.1.07/1.4.00/21.3536 ANOTACE

Dagmar Pospíšilová VY_32_INOVACE_ČJ5-L_12_DETEKTIVNÍ PŘÍBĚHY CZ.1.07/1.4.00/21.3536 ANOTACE Základní škola Habartov, Karla Čapka 119, okres Sokolov Autor: Téma sady: Název výstupu: Dagmar Pospíšilová Český jazyk pro 5. ročník - literatura VY_32_INOVACE_ČJ5-L_12_DETEKTIVNÍ PŘÍBĚHY Datum vytvoření:

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 04.05.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 04.05.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Jak se v parku narodil dráček

Jak se v parku narodil dráček Jak se v parku narodil dráček Klárka a Matýsek jsou dobří kamarádi. Nejradši chodí ven do parku. Hrají si s dalšími kamarády na schovku SCHOVKA POD DEKOU, na honěnou HONIČKA SE ZÁCHRANOU nebo si jen tak

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

PRÁCE S TEXTEM - Císařovy nové šaty. OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě seřazení rozstříhaných odstavců textu

PRÁCE S TEXTEM - Císařovy nové šaty. OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě seřazení rozstříhaných odstavců textu PRÁCE S TEXTEM - Císařovy nové šaty AUTOR Mgr. Jana Pikalová OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě seřazení rozstříhaných odstavců textu FORMA VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU pracovní

Více

Ludwig Polzer-Hoditz. Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství

Ludwig Polzer-Hoditz. Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství Ludwig Polzer-Hoditz Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství IV. obraz 1928 Pohled najeden zámeček v Horních Rakousích. Berta a já rozmlouvající na okraji lesa. Já: Tři roky jsou tomu již, co od

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TMA SE SNÁŠÍ NA MĚSTO TAK TĚ PROSÍM BUĎ SE MNOU UPÍR KROUŽÍ KOLEM NÁS SCHOVEJ HLAVU POD POLŠTÁŘ ZKOUŠÍM TO DÁL R. ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKOUT SE OBLAKŮ ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKNOUT SE HVĚZD

Více

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Více

Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění

Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění B a r b o r a L í p o v á Závidím svému hrobu protože on se dočká naplnění 1999 2009 Barbora Lípová,

Více

7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C

7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Ježíš pozvedl oči k nebi a modlil se: Otče svatý, prosím nejen za své učedníky, ale také za ty, kdo pro jejich slovo uvěří ve mne: ať všichni jsou jedno. Ježíš pozvedl oči k nebi a modlil se: Otče svatý,

Více

CD IPD PRAHA IPD Kouzelná duha. Kouzelná duho, záři nade mnou, svými barvami, mě ochraňuj.

CD IPD PRAHA IPD Kouzelná duha. Kouzelná duho, záři nade mnou, svými barvami, mě ochraňuj. IP PRAHA 2017 01. IP Větrný mlýn V ručičkách svou lásku probudím, aby roztočila větrný mlýn, od něj vítr fouká do výšin, kde sluníčko svítí. 02. IP Motýlku, vyleť výš Motýlku, motýlku, vyleť výš, vyleť

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Přílohy Příloha: Obrázek č. 1 Novoroční oltář předků

Přílohy Příloha: Obrázek č. 1 Novoroční oltář předků Přílohy Příloha: Obrázek č. 1 Novoroční oltář předků [PECHOVÁ, Eva. Vietnamské novoroční lahůdky. Klub Hanoi [online]. 2005, [cit. 2011-03- 24]. Dostupný z WWW: .]

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své

Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své velké bílé knihy. Napsal několik stránek, ale Pepík pořád

Více

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím Tak se mi zdá, řekla, tak se mi zdá, že nadešel čas, abychom podnikli nějaký opravdu pěkný výlet. S jídelním košem. A šla rovnou zpátky k majáku, aby se dala do balení. Když maminka sbalila všechno potřebné

Více

Petra Braunová. O chlapci, který spadl z nebe

Petra Braunová. O chlapci, který spadl z nebe Albatros Petra Braunová O chlapci, který spadl z nebe Petra Braunová Ilustrovala Magda Veverková O chlapci, který spadl z nebe Albatros 5 Petra Braunová, 2012 Illustrations Magda Veverková Hrnčířová,

Více

m.cajthaml Na odstřel

m.cajthaml Na odstřel m.cajthaml Na odstřel Ach Bože! zakřičel směrem všude tam, kde nic nebylo. William Eastlake I. Já ho vůbec neznal. Teda předtím jsem ho vůbec neznal. I když bydlíte v jednom městě, tak nemůžete znát všechny

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Princ se stane pastýřem

Princ se stane pastýřem Bible pro děti představuje Princ se stane pastýřem Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Růžová víla jde do města

Růžová víla jde do města Růžová víla jde do města V Růžovém lese žila s maminkou, tatínkem a dědečkem v malé chaloupce Růžová víla. Jednoho dne se procházela po kraji lesa a zasněně hleděla na nedaleké město. Jakpak to tam asi

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Řehořovi bylo jasné, co Markétka zamýšlí, chce odvést matku do bezpečí a jeho pak zahnat ze stěny dolů. Ale jen ať si to zkusí! Řehoř sedí na svém

Řehořovi bylo jasné, co Markétka zamýšlí, chce odvést matku do bezpečí a jeho pak zahnat ze stěny dolů. Ale jen ať si to zkusí! Řehoř sedí na svém f r a n z k a f k a Řehořovi bylo jasné, co Markétka zamýšlí, chce odvést matku do bezpečí a jeho pak zahnat ze stěny dolů. Ale jen ať si to zkusí! Řehoř sedí na svém obraze a nevydá ho. Raději skočí Markétce

Více

část jedenáctá K čemu je dobrý půst

část jedenáctá K čemu je dobrý půst část jedenáctá K čemu je dobrý půst V polovině února začal půst a popeleční středu u Vojty doma nikdo moc rád neměl. Tatínek s maminkou se postili tak, že celý den pili jenom vodu nebo čaj. To by Vojta

Více

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928)

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928) Zpracovali: Burdová Monika, Havlíčková Zuzana, Kraftová Anna, Pečenka Tomáš, Šíp Josef Pedagog: Mgr. Romana Křížová Škola: Základní škola, Příbram VII, Bratří Čapků 279 Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ A) Téma oborové (= téma OSV č. 1) Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Tematický okruh OSV Dodržujeme základní

Více

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Pastorale Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20 Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Hudba: Bohdan Mikolášek Liturgie: Jana Mikolášková Nebojte se! Liturgická vánoční slavnost pořad:

Více

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Více

Boží slib daný Abramovi

Boží slib daný Abramovi Bible pro děti představuje Boží slib daný Abramovi Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Byron Unger; Lazarus Upravili: M. Maillot; Tammy S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa

Speciální ZŠ a MŠ Adresa Subjekt: Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. Programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 21 Název výzvy: Žádost o fin.

Více

Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda.

Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda. Znáte tyto údaje o vodě? Přečtěte si text. Označte, co je/není pravda. 157/3 Víte, že... 20 až 50 litrů je minimální množství vody, kterou člověk denně potřebuje pro své základní životní potřeby?... 575

Více

ÚTĚK NA ZÁPAD. (Günter Götz [1])

ÚTĚK NA ZÁPAD. (Günter Götz [1]) ÚTĚK NA ZÁPAD Koupit lístek, nastoupit do vlaku, to všechno proběhlo v pořádku. Ale kousek od východního Berlína vlak zastavil a objevila se lidová policie s kalašnikovy. Museli jsme ukázat dokumenty a

Více

Bůh povznese Josefaotroka

Bůh povznese Josefaotroka Bible pro děti představuje Bůh povznese Josefaotroka Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

Příloha 1: Váš individuální zákon přitažlivosti. Nalezněte své osobní energetické číslo

Příloha 1: Váš individuální zákon přitažlivosti. Nalezněte své osobní energetické číslo Nalezněte své osobní energetické číslo Na úvod knihy jsem představila tři základní aspekty zákona přitažlivosti. Na vašem nebeském štěstí se přitom zakládá i váš vysoce individuální zákon přitažlivosti.

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM ČTVRTÁ ITERACE Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM HLAVNÍ CESTA Do střechy elektromobilu bubnoval déšť. Tim cítil, jak ho brýle pro noční vidění nepříjemně tlačí do čela.

Více