Strojírenský podnik se stoletou tradicí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strojírenský podnik se stoletou tradicí"

Transkript

1 Strojírenský podnik se stoletou tradicí Kv a l i t a d o b ře o d ve d e n é p r á ce

2 Obsah Kde sídlíme Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice 2 3 Kdo jsme Kde sídlíme...3 Tradice a historie v regionu... 4 Vývoj a současnost TENEZ...5 Co nabízíme Nerez... 6 Smalt... 8 Výměníky...10 Pastery Servis Proč s TENEZ Reference Certifikáty Ekologie Společenská odpovědnost KONTAKTY Kontakty... 18

3 SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO POLSKO PRAHA OSTRAVA BRNO SLOVENSKÁ republika RAKOUSKO EVROPA Česká republika

4 Tradice a historie v regionu Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice 4 5 Společnost TENEZ a.s., sídlící v Chotěboři, je v České republice jediným výrobcem smaltovaných zařízení pro chemický, farmaceutický a potravinářský průmysl. Zároveň je jedním z mála výrobců těchto zařízení v Evropě. TENEZ a.s. je výrobcem vysoce technologicky náročných nerezových nádrží pro renomované mezinárodní zákazníky a rozebíratelných i svařovaných výměníků tepla dle konkrétních požadavků zákazníka. Počátky historie vedoucí ke vzniku společnosti TENEZ a.s. spadají do začátku 20. století, kdy v roce 1906 koupil český továrník z Brna malou textilku. Otevřel zde tkalcovnu na výrobu koberců a nábytkových látek. V roce 1936 pak koupil továrnu továrník Vilém Eckhardt a vyráběly se zde protiplynové důlní, civilní a vojenské masky, dýchací přístroje, vrtulové kryty, chladiče na letadla a konve na mléko. Během druhé světové války se rozšířila výroba autogenních a řezacích přístrojů. Po válce byla továrna znárodněna a podnik dostal nový název Chotěbořské kovodělné závody, národní podnik, Chotěboř. V padesátých letech se začalo s výrobou zařízení pro mlékárny a pivovary, výroba se dále rozrůstala. V roce 1956 byla zahájena výroba smaltovaných výrobků. Při privatizaci Chotěbořských strojíren v devadesátých letech došlo k rozdělení na samostatné podniky. TENEZ a.s. jako samostatný právní subjekt existuje od roku Dnes se pod vedením generálního ředitele, Ing. Davida Hejnara, TENEZ a.s. snaží, aby strojírenské řemeslo, které mělo v regionu vždy velkou tradici, bylo nejen zachováno, ale i dále rozvíjeno. Na rozdíl od mnoha firem v České republice, které se zabývají velkosériovou výrobou s nižší přidanou hodnotou, jako např. automobilovými díly, TENEZ a.s. pokračuje ve výrobě technologicky náročnějších výrobků. Výroba je dnes rozdělena do tří divizí. Současným sortimentem společnosti je výroba výměníků tepla, smaltovaných a nerezových zařízení, především pro chemický a farmaceutický průmysl. Více na

5 Vývoj a současnost TENEZ a.s. Po privatizaci v roce 1992 vzniká společnost TENEZ a. s. (Výroba technologických nerezových zařízení) 1995 další rozšíření výroby smaltovaných zařízení 2002 certifikace ASME Code Sec VIII. Div rekonstrukce haly pro výrobu zařízení pro farmaceutický průmysl výrobní program je složen z výroby nerezových zařízení, deskových výměníků tepla a investičních celků 1997 certifikace ISO nová obrobna s CNC stroji 2013 rekonstrukce pálící pece a stříkárny smaltu

6 Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice 6 7 Nerez Aparáty jsou navrhovány a vyráběny tak, aby umožňovaly zvládnout složité technologické výrobní procesy včetně ohřevu, chlazení a míchání při podtlaku nebo přetlaku při různých teplotách. Sortiment těchto nádob obsahuje jednoduché skladovací nádoby, ale i procesní míchané nádoby s ohřevem nebo chlazením. Aplikace nerezových výrobků: Nádoby a aparáty z austenitických (nerezových) ocelí jsou prioritně určeny pro technologické procesy vyžadující maximální čistotu vnitřního a vnějšího prostředí. Korozní odolnost požadovaná chemickým a farmaceutickým průmyslem je dosahována použitím vysoce legovaných korozně odolných materiálů. Kvalitní povrchové zpracování s důrazem na nízkou drsnost dále tuto vlastnost pozitivně ovlivňuje. Nerezová zařízení mají také široké uplatnění v potravinářském průmyslu. Nádoby mohou být vybaveny celou řadou příslušenství - pracovními hrdly, osvětlením, průlezy a míchacím zařízením, topným pláštěm a dalším příslušenstvím podle požadavku zákazníka. Používané materiály: Nerezové oceli , a a speciální materiály pro náročné aplikace například Povrchové úpravy: Strojní a ruční broušení a leštění vnějších a vnitřních povrchů. Drsnost strojního broušení až Ra 0,2 μm, ručního broušení zrcadlový lesk až Ra 0,1 μm, satinování, elektrochemické leštění, tryskání keramickým abrazivem a další.

7 Víko k tlakové nádrži Nerezová nádrž Tlakový reaktor, určený do farmaceutického provozu

8 Smalt Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice 8 9 Smaltované nádoby se používají k homogenizaci nízkovizkozních i vysocevizkozních kapalin, emulgaci, vznosu pevné fáze, dispergaci, k uchování kapalných produktů při uskladnění nebo ve výrobním procesu, k oddělování pevné a kapalné fáze ve výrobním procesu. Sortiment těchto nádob obsahuje jednoduché skladovací nádoby, ale i procesní míchané nádoby s ohřevem nebo chlazením, filtry, kolony. Aplikace smaltovaných výrobků: Smalt se svojí výbornou technickou odolností, která je srovnatelná s laboratorními skly, a také svými povrchovými vlastnostmi ve spojení s mechanickými vlastnostmi oceli vytvářejí systém předurčený pro zařízení chemického, farmaceutického a potravinářského průmyslu. V chemických a farmaceutických procesech se používá chemicky vysoce odolný smalt, který odolává všem kyselinám a roztokům jejich solí, s výjimkou sloučenin fluoru, zejména kyselině fluorovodíkové a roztokům jejich solí, dále koncentrované kyselině fosforečné (nad 85%). Nádoby mohou být vybaveny celou řadou příslušenství podle požadavku zákazníka. Odolnost smaltu v alkalickém prostředí je nepřímo úměrná hodnotě ph a teplotě. Doporučuje se použití smaltu pro roztoky ph 12 do teploty 100 C, při ph 14 do 50 C. Pro neagresivní látky lze použít smalt potravinářský, který odolává potravinářským produktům a dále pak kyselině dusičné a kyselině sírové.

9 Smaltovaná míchaná nádrž Smaltovaný výpustný ventil

10 Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice Výměníky tepla Aplikace výměníků: nologických procesech chemického Návrh a výroba konkrétního výměníku se provádí podle konkrétních požadavků na provozní hodnoty (teplotu, teplosměnnou plochu, provozní tlak) a je vždy předmětem individuálního výpočtu. Výměníky jsou vhodné k ohřevu/chlazení různých médií využívaných především v chemickém, farmaceutickém, potravinářském nebo energetickém průmyslu. Svařované výměníky jsou vhodné zejména při použití agresivních médií v náročných provozních podmínkách (tlak, teplota). Požadavek potravinářského a farmaceutického průmyslu na kontrolu a čištění vnitřního prostoru teplosměnného aparátu zohledňuje konstrukce rozebíratelného deskového výměníku. Tento způsob skladby je optimální pro rychlé rozebrání a následné složení výměníku. Široký sortiment pracovních desek umožňuje řešit různorodé požadavky (na průtok, výkon a různá pracovní média). Aplikace trubkových výměníků je vhodná v případě provedení bez mrtvých prostor nebo znečištěných médií v tech- a energetického průmyslu. Vlastnosti trubkových výměníků jsou využívány zejména ve farmacii a potravinářském průmyslu. Speciální provedení smaltovaného výměníku, případně výroba aparátů z titanových, tantalových a vysoce legovaných ocelí najde uplatnění v procesech s vysokými nároky na korozní odolnost. Používané materiály pro rozebíratelné i svařované výměníky: austenitické oceli, superaustenitické oceli, duplexové oceli, niklové slitiny, molybdenové slitiny, titanové slitiny, tantalové slitiny. Materiál těsnění: NBR, EPDM, VITON, PTFE, AFM 34, SILIKON.

11 Svařovaný výměník řady ST03 Rozebíratelný deskový výměník Celosvařovaný výměník

12 Pastery specifické výměníky využívané v potravinářství Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice Pastery rozdělujeme podle typu, teplot a výdrží na pasterační teplotě, ohřívacího a chladicího media, provedení pasterační stanice, zpracovávaných produktů nebo podle úrovně regulace. Aplikace pasterů: pasterační stanice jsou vhodné na různé produkty, které vyžadují tepelné ošetření. Deskové výměníky umožňují snížit náklady na energii potřebnou pro ohřev a ochlazení produktu. Lze dosáhnout úspory až 90%, produkt je přitom velmi málo tepelně namáhán. Pasterace se provádí z důvodu deaktivace vegetativních forem mikroorganismů pro zvýšení trvanlivosti produkce a zajištění zdravotní nezávaznosti. Pasterační stanice obsahuje systém MaR, který zajišťuje její chod a poskytuje uživateli možnost zařízení nejen ovládat, ale tvořit technologii potřebnou pro specifický produkt. Provozní data jsou zaznamenávána do paměti řídicího systému nebo jsou odesílána na nadřazený systém k provedení archivace či vyhodnocení dat. Materiálové provedení desek se volí podle produktu. Výkony pasterů: od 400 l/hod. až l/hod Pasterované produkty: mléko, smetana, syrovátka, podmáslí, pivo, kvas, nápoje, šťávy, cukerný roztok, voda, solanka, vaječná melanž - slazená a neslazená.

13 Servis Servis společnosti TENEZ a.s. realizuje servisní práce pro pivovary, mlékárenské, potravinářské, chemické, farmaceutické a další provozy. Poskytuje náhradní díly na všechny dodávané výrobky. Garantuje záruční a v případě požadavku i pozáruční servis pro zákazníky dle jejich potřeb. HoTliNE: servis: Náhradní díly:

14 REFERENCE Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice Na kvalitu naši práce dlouhodobě spoléhají významné mezinárodní i české výrobní společnosti, mezi něž se řadí také:

15 Certifikáty Kvalita našich výrobků je zabezpečena profesionalitou a umem našich zaměstnanců. Naše výrobky zcela splňují legislativní požadavky nařízení Evropské unie. Vyrábíme podle zahraničních standardů do cizích zemí.

16 Ekologie Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice Společnost se úpravou technologických procesů dlouhodobě snaží o minimalizaci negativních dopadů výrobního procesu na životní prostředí.

17 Společenská odpovědnost Snažíme se vnímat potřeby našeho nejbližšího okolí a pomáhat těm, kteří naši pomoc nejvíce potřebují. Jsme dlouhodobě významným zaměstnavatelem v regionu. Dětský domov Nová Ves u Chotěboře Podpora sportovního vyžití dětí a zimních pobytů na horách. FOKUS Vysočina Příspěvek na rekonstrukci prostor pro Sociálně terapeutickou dílnu. Ekoklub Gymnázia Chotěboř Finanční podpora ekologického projektu Tůně u Chotěboře. Český červený kříž Finanční příspěvek na vydání publikace Podivuhodná dobrodružství rodiny Vojtíškovy aneb co všechno se může stát o prázdninách. Spolek Spektrum Vysočina Podpora azylového domu pro matky s dětmi.

18 Kvalita dobře odvedené práce TENEZ a.s. - stoletá tradice Kontakty tel.: sekretariat@tenez.cz TENEZ a.s. Žižkova Chotěboř Česká republika obchod@tenez.cz servis@tenez.cz personalni@tenez.cz SVINNÝ TENEZ železnice Žižkova Žižkova směr Česká Bělá 351 DOBKOV CHOTĚBOŘ 345 Horní Sokolovec PŘÍJEMKY

19 TENEZ a.s. - stoletá tradice v regionu

20 Strojírenský podnik s tradicí, TENEZ a.s., Žižkova 990, Chotěboř 180 cm

Zásobníky ocelové - až do max. průměru 4 500 mm

Zásobníky ocelové - až do max. průměru 4 500 mm Systémy úpravy vod Výrobková řada KASPER KOVO systémy úpravy vod zahrnuje aparáty pro různé použití, které jsou využívány převážně v energetice a průmyslové výrobě. Zahrnuje technologickou cestu úpravy

Více

Introduction LIQUIfit Markets. FSCE: Fluid System Connectors Division Europe

Introduction LIQUIfit Markets. FSCE: Fluid System Connectors Division Europe Introduction LIQUIfit Markets FSCE: Fluid System Connectors Division Europe FSCE Offer Pro rozvody pitné vody a potravinářských kapalných médií nabízíme LIQUIfit. Tělo Těsnění Mazivo Upínací kleština Upínací

Více

Čištění a servis deskových výměníků tepla

Čištění a servis deskových výměníků tepla Čištění a servis deskových výměníků tepla Alfa Laval spol. s r.o. je v České republice spolu s prodejem aktivní i v oblasti poprodejního servisu a má vlastní servisní centrum. Servisní centrum provádí

Více

Obsah KAPITOLY. 1 Svařované nerezové trubky 4-6. 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9. 3 Bezešvé trubky 10-14.

Obsah KAPITOLY. 1 Svařované nerezové trubky 4-6. 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9. 3 Bezešvé trubky 10-14. KATALOG PRODUKTŮ Obsah KAPITOLY listy 1 Svařované nerezové trubky 4-6 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9 3 Bezešvé trubky 10-14 4 Duté tyče 15-16 5 Tyčové materiály 17-22 6 Nerezové potrubí

Více

OBSAH. ZVU Engineering a.s., člen skupiny ZVU, UTILIZAČNÍ KOTLE strana 2

OBSAH. ZVU Engineering a.s., člen skupiny ZVU, UTILIZAČNÍ KOTLE strana 2 UTILIZAČNÍ KOTLE OBSAH 1 ÚVOD...3 2 KONCEPCE UTILIZAČNÍCH KOTLŮ...4 2.1 Komplexní řešení... 4 2.2 Druh tepelné výměny... 4 2.3 Utilizační jednotky a jejich využití... 5 2.4 Konstrukční materiály, normy...

Více

Sondex Svět výměníků tepla Pro všechny druhy aplikací

Sondex Svět výměníků tepla Pro všechny druhy aplikací Sondex Svět výměníků tepla Pro všechny druhy aplikací SONDEX HEAD OFFICE Sondex Přední výrobce deskových výměníků tepla Sondex A/S je dánská společnost, kterou v roce 1984 založil Aa. Søndergaard Nielsen.

Více

Možné aplikace dodávaných komponentů POTRAVINÁŘSTVÍ

Možné aplikace dodávaných komponentů POTRAVINÁŘSTVÍ Výhradní zastoupení SAMSON AG pro Českou a Slovenskou republiku Možné aplikace dodávaných komponentů POTRAVINÁŘSTVÍ Regulační technika se stoletou tradicí Regulační ventily SAMSON řady 240 typ 3347, 3249

Více

Rozebíratelné deskové výměníky

Rozebíratelné deskové výměníky Rozebíratelné deskové výměníky Typová řada Varitherm Deskové výměníky řady Varitherm jsou výměníky tepla složené z teplosměnných desek, vyrobených z nerezové oceli, titanu, nebo speciálních slitin, které

Více

VINUTÉ SVÍČKOVÉ FILTRY

VINUTÉ SVÍČKOVÉ FILTRY VINUTÉ SVÍČKOVÉ FILTRY Nabídka a využití svíčkových filtračních vložek PP EKOFIL VYUŽITÍ A VLASTNOSTI Slouží k filtraci kapalin a plynů znečištěných mechanickými nečistotami. Vyrobeny jsou z perforované

Více

Technický list. Vakuová destilace pro úpravu odpadních vod. Snadná úprava odpadních vod!

Technický list. Vakuová destilace pro úpravu odpadních vod. Snadná úprava odpadních vod! Vakuová destilace pro úpravu odpadních vod Snadná úprava odpadních vod! Destilační zařízení pro úpravu odpadních vod z průmyslové výroby. Tato vakuová destilace je evropskými směrnicemi uznávaná jako nejlepší

Více

Technický list. Ochranný profil (nerez)

Technický list. Ochranný profil (nerez) www.havos.cz Technický list Výrobce: HAVOS s.r.o. Kateřinská 495 463 03, Stráž nad Nisou. e-mail: havos@havos.cz IČO: 25046110 Ochranný profil (nerez) Základní materiálové složení Technologie výroby: tváření

Více

Pořadí Číslo certifikátu Předmět certifikace

Pořadí Číslo certifikátu Předmět certifikace Seznam vydaných certifikátů Certifikačního orgánu č. 3184 KOMORACERT dle ČSN EN ISO 9001:2009 popř. 2016 (černě), zrušené (červeně) Stav k 31. 07. 2018 Pořadí Číslo certifikátu Předmět certifikace 1 A

Více

Použití výrobku Profil se používá jako dekorační prvek do obkladových ploch za použití keramických obkladů a dlažeb.

Použití výrobku Profil se používá jako dekorační prvek do obkladových ploch za použití keramických obkladů a dlažeb. www.havos.cz Technický list Výrobce: HAVOS s.r.o. Kateřinská 495 463 03, Stráž nad Nisou. e-mail: havos@havos.cz IČO: 25046110 Listela ACERO Základní materiálové složení Technologie výroby: tváření za

Více

Váš partner pro zpracování sypkých hmot

Váš partner pro zpracování sypkých hmot Váš partner pro zpracování sypkých hmot PROFIL SPOLEČNOSTI ZK ING s.r.o. již dlouhodobě úspěšně působí v oblasti dodávek technologických celků a dodávek zařízení do průmyslových odvětví zabývajících se

Více

Maximální flexibilita

Maximální flexibilita LMI čerpadla Maximální flexibilita Elektromagnetická dávkovací čerpadla Kompaktní, inovační přesná, universální čerpadla LMI Již více než 25 let jsou dávkovací čerpadla LMI používány k přesnému dávkování

Více

PROFESIONÁLNÍ PRŮMYSLOVÉ VYSAVAČE

PROFESIONÁLNÍ PRŮMYSLOVÉ VYSAVAČE PROFESIONÁLNÍ PRŮMYSLOVÉ VYSAVAČE DEX HERMES MISTRAL FEBOS TANTAL PROFESIONÁLNÍ VYSAVAČE V prodeji trvale nabízíme veškeré typy profesionálních vysavačů Dle velikosti a druhu uklízených prostor Pro práci

Více

DIN PN 10/ANSI 150 CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ

DIN PN 10/ANSI 150 CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Typ: L50 Nožové šoupátko DN 50 DN 600 DIN PN 10/ANSI 150 Volitelně P.E.D. 97/23/EC média: skupina 1(b), 2 (kat. I, mod. A) CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Konstrukce: dvojdílné těleso mezi příruby

Více

Možné aplikace dodávaných komponentů CHEMICKÝ A PETROCHEMICKÝ PRŮMYSL

Možné aplikace dodávaných komponentů CHEMICKÝ A PETROCHEMICKÝ PRŮMYSL Výhradní zastoupení SAMSON AG pro Českou a Slovenskou republiku Možné aplikace dodávaných komponentů CHEMICKÝ A PETROCHEMICKÝ PRŮMYSL Regulační technika se stoletou tradicí Pro technologii zpracování ropy,

Více

OBSAH. ZVU Engineering a.s., člen skupiny ZVU, TEPELNÉ VÝMĚNÍKY strana 2

OBSAH. ZVU Engineering a.s., člen skupiny ZVU, TEPELNÉ VÝMĚNÍKY strana 2 TEPELNÉ VÝMĚNÍKY OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 KONCEPCE TRUBKOVÝCH VÝMĚNÍKŮ... 4 2.1 Komplexní řešení...4 2.2 Druhy tepelné výměny...5 2.3 Standardní typy výměníků a jejich použití...7 2.4 Konstrukční materiály,

Více

CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ

CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Typ: M08 Nožové šoupátko 150X150 až 600X600 Volitelně P.E.D. 97/23/EC média: skupina 1(b), 2 (kat. I, mod. A) CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Konstrukce: jednodílné těleso mezi příruby Materiál

Více

SONDEX. Celosvařované výměníky tepla SPS a SAW. Copyright Sondex A/S

SONDEX. Celosvařované výměníky tepla SPS a SAW. Copyright Sondex A/S SONDEX Celosvařované výměníky tepla SPS a SAW Copyright Sondex A/S Sondex A/S je dánská společnost specializující se na vývoj, konstrukci a výrobu deskových výměníků tepla. Od svého založení v roce 1984

Více

THINK GREEN SITA UV PR UNIT

THINK GREEN SITA UV PR UNIT SOCIETÀ ITALIANA TRATTAMENTO ACQUE, váš partner již od roku 1982 S.I.T.A. Srl (Societa Italiana Trattamento Acque), je společnost s 35-ti letou zkušeností s výrobou jednotek UV dezinfekce z nerezové oceli.

Více

MRB/MRBV - Měřící a regulační blok pro chlazení a čištění lisovacích forem

MRB/MRBV - Měřící a regulační blok pro chlazení a čištění lisovacích forem MRB/MRBV - Měřící a regulační blok pro chlazení a čištění lisovacích forem - Skleněné měřící trubice - Použití pro vyšší teploty, tlaky a agresivní média - Rychloupínací trubice bez nutnosti použití nářadí

Více

Výrobce plochých produktu z nerezové oceli

Výrobce plochých produktu z nerezové oceli Stainless Service Poland Výrobce plochých produktu z nerezové oceli Budova Servisního střediska ArcelorMittal v Siemianowicích Śląských. 01 Stainless Service Poland Naše firma je předním dodavatelem plochých

Více

2182091 Oborový projekt 2013/2014 (návrh témat)

2182091 Oborový projekt 2013/2014 (návrh témat) 2182091 Oborový projekt 2013/2014 (návrh témat) 1. MATERIÁLY PRO STROJNÍ ZAŘÍZENÍ V BIOTECHNOLOGIÍCH A TECHNOLOGIÍCH ZPRACOVÁNÍ AGRESIVNÍCH LÁTEK Seznamte se s materiály používanými pro strojní zařízení

Více

OBSAH: CANFIL...3.1.2 OPTIFIL...3.1.6. číslo 3.1.0. Tento katalog podléhá změnové službě 04/2012

OBSAH: CANFIL...3.1.2 OPTIFIL...3.1.6. číslo 3.1.0. Tento katalog podléhá změnové službě 04/2012 FILTRACE A FILTRAÈNÍ TECHNIKA AUTOMATICKÉ SAMOÈISTÍCÍ FILTRY EFEKTIVNÍ FILTRACE NÍZKÉ POØIZOVACÍ NÁKLADY TÉMÌØ ŽÁDNÉ PROVOZNÍ NÁKLADY KONTINUÁLNÍ FILTRACE KAPALIN VYSOKÉ PRÙTOKY JEDNÍM FILTREM MOŽNÉ PRO

Více

Využití tepelného čerpadla v malém pivovaru

Využití tepelného čerpadla v malém pivovaru Technická fakulta ČZU Praha Autor: Jan Mikšovský Semestr: letní 2008 Využití tepelného čerpadla v malém pivovaru Použití: Tepelnými čerpadly je možné vytápět budovy, ohřívat teplou vodu (TUV) nebo ohřívat

Více

NEREZOVÁ OCEL PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA

NEREZOVÁ OCEL PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA NEREZOVÁ OCEL PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA 1. DRUHY OCELI A JEJICH VLASTNOSTI 2. DRUHY KOROZE NEREZOVÉ OCELI 3. NEREZOVÁ OCEL U BAZÉNOVÝCH INSTALACÍ 4. KOROZE NEREZOVÉ OCELI 5. PRAKTICKÉ RADY PRO POUŽITÍ NEREZOVÉ

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE s plynulou regulací výkonu 3,5-12kW

Více

DIN PN 10/ANSI 150 CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ

DIN PN 10/ANSI 150 CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Typ: L20 Nožové šoupátko DN 50 DN 1200 DIN PN 10/ANSI 150 Volitelně P.E.D. 97/23/EC média: skupina 1(b), 2 (kat. I, mod. A) CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Konstrukce: jednodílné těleso mezi příruby

Více

Hodnoticí standard. Operátor pasterační stanice (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Operátor pasterační stanice (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Operátor pasterační stanice (kód: 29-051-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Operátor pasterační stanice Kvalifikační

Více

Membránové ventily, kovové

Membránové ventily, kovové Membránové ventily, kovové Konstrukce Membránový 2/2 cestný pístový ventil GEMÜ je navržen pro použití ve sterilním prostředí. Všechny kovové díly ventilu jsou vyrobeny z nerezové oceli. Tlačné pružiny

Více

Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN.

Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN. Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN. Investor: PACOVSKÉ STROJÍRNY, a.s. Nádražní 697 395 01 Pacov PACOVSKÉ STROJÍRNY jsou tradiční českou strojírenskou výrobu, která se dynamicky

Více

maximum pro zákazníky

maximum pro zákazníky o nás maximum pro zákazníky Pokračujeme v nikdy nekončícím rozvoji, klademe důraz na kvalitu, osobní přístup, vývoj nových technologií a konstrukci vlastních výrobků splňující nejnovější trendy. www.steptrutnov.cz

Více

KLAPKA UZAVÍRACÍ CENTRICKÁ L 32.1

KLAPKA UZAVÍRACÍ CENTRICKÁ L 32.1 Technický popis Uzavírací klapky jsou navrženy a vyrobeny tak, aby byla zajištěna maximální životnost a spolehlivost. Uzavírací klapky splňují požadavky norem API 609, BS 5155 a MSS SP67. Materiálové provedení

Více

kyve všech profilech, velikostech a standardech

kyve všech profilech, velikostech a standardech . kyve všech profilech, velikostech a standardech Instalační materiál Alfa Laval Společnost Alfa Laval je kompletním zdrojem speciálních fitinek a potrubí, požadovaných pro vaše potřeby v pivovarnictví,

Více

Přehled měřicích přístrojů vyráběných firmou KROHNE Plováčkové průtokoměry jsou použitelné pro kapaliny a plyny. Mají skleněný, keramický nebo kovový měřicí kónus (příp. s výstelkou z PTFE), mohou být

Více

Teorie měření a regulace

Teorie měření a regulace Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Teorie měření a regulace měření hladiny 2 P-10b-hl ZS 2015/2016 2015 - Ing. Václav Rada, CSc. Hladinoměry Principy, vlastnosti, použití Jedním ze základních

Více

Korozivzdorné oceli jako konstrukční materiály (1. díl) Využití korozivzdorných ocelí jako konstrukčního materiálu představuje zejména v chemickém

Korozivzdorné oceli jako konstrukční materiály (1. díl) Využití korozivzdorných ocelí jako konstrukčního materiálu představuje zejména v chemickém Korozivzdorné oceli jako konstrukční materiály (1. díl) Využití korozivzdorných ocelí jako konstrukčního materiálu představuje zejména v chemickém průmyslu často jediné možné řešení z hlediska provozu

Více

zakázková strojní a zámečnická Výroba

zakázková strojní a zámečnická Výroba E S L, a.s. Dukelská třída 247/69 zakázková strojní a zámečnická Výroba Převedeme vaše představy v reálný výrobek. O nás Již od roku 1993 se věnujeme navrhování a realizování systémů vybraných technických

Více

Hadicové ventily VZQA

Hadicové ventily VZQA technické údaje Funkce VZQA-C-M22C Hadicový ventil je ventil 2/2 k řízení průtoku různých médií. V klidové poloze je uzavřený. Uzavírací prvek má tvar hadice a je vyroben z elastomeru. Je-li na ovládání

Více

VÝROBA A DISTRIBUCE ČISTÉ PÁRY. vyvíječ čisté páry STEAMEX

VÝROBA A DISTRIBUCE ČISTÉ PÁRY. vyvíječ čisté páry STEAMEX VÝROBA A DISTRIBUCE ČISTÉ PÁRY vyvíječ čisté páry STEAMEX Co je čistá pára pro zdravotnická zařízení? Čistá pára je vyráběna z demineralizované vody v odparkách a vyvíječích vyrobených z ušlechtilých nerezových

Více

typ: FB2 Diagram tlaku a teploty www.fluidtechnik.eu Průmyslové armatury kulové kohouty Kulový kohout kompaktní DN150 200, PN10 40, ANSI150 300

typ: FB2 Diagram tlaku a teploty www.fluidtechnik.eu Průmyslové armatury kulové kohouty Kulový kohout kompaktní DN150 200, PN10 40, ANSI150 300 Vlastnosti a použití: Pro vodu, páru, tlakový vzduch, vakuum a další plynná a kapalná média s přihlédnutím na odolnost použitých materiálů. Díky konstrukčnímu provedení lze použít i na agresivní plynné

Více

Druhy ocelí, legující prvky

Druhy ocelí, legující prvky 1 Oceli druhy, použití Ocel je technické kujné železo s obsahem maximálně 2% uhlíku, další příměsi jsou křemík, mangan, síra, fosfor. Poslední dva jmenované prvky jsou nežádoucí, zhoršují kvalitu oceli.

Více

LMK 351 / 331 Snímače tlaku s keramickou čelní membránou

LMK 351 / 331 Snímače tlaku s keramickou čelní membránou JSP Měření a regulace Snímače tlaku - KD0159CZ - 2017/06 LMK 351 / 331 Snímače tlaku s keramickou čelní membránou Měření tlaku nebo výšky hladiny kapalin, kalů, suspenzí a emulzí bez tlakových rázů. Rozsahy

Více

kymnoho typø, sv tlost a standardø

kymnoho typø, sv tlost a standardø . kymnoho typø, sv tlost a standardø ky Instalační materiál Alfa Laval Společnost Alfa Laval je kompletním zdrojem speciálních armatur a potrubí, požadovaných pro vaše potřeby v pivovarnictví, potravinářských,

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE SPLIT SET 1 Objednatel: Petr Novák

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více

Aweld E71T-1. Aweld 5356 (AlMg5) Hořáky

Aweld E71T-1. Aweld 5356 (AlMg5) Hořáky Pod značkou Aweld nacházejí naši zákazníci již celou řadu let velice kvalitní přídavné svařovací materiály, jako jsou svařovací dráty pro CO 2, hořáky, příslušenství a doplňky. Klademe velký důraz na vysokou

Více

OK AUTROD 347Si (OK AUTROD 16.11)

OK AUTROD 347Si (OK AUTROD 16.11) OK AUTROD 347Si (OK AUTROD 16.11) SFA/AWS A 5.9: ER 347Si EN ISO 14343A: G 19 9 NbSi Drát typu 18Cr8Ni stabilizovaný niobem pro svařování nerezavějících ocelí odpovídajících AISI 347, AISI 321. Svarový

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000. Tradice od roku 1956

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000. Tradice od roku 1956 AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000 UKV 102, 300, 500 Tradice od roku 1956 AKUMULAČNÍ NÁDRŽE Akumulační nádrže slouží k akumulaci přebytečného tepla od jeho zdroje. Zdrojem tepla může být kotel

Více

DEPA membránová čerpadla. ELRO hadicová čerpadla

DEPA membránová čerpadla. ELRO hadicová čerpadla DEPA membránová čerpadla ELRO hadicová čerpadla DEPA membránová čerpadla Čerpadla řady M, těleso odlitek z kovu Používají se pro bezproblémové čerpání abrazívních, viskózních medií s obsahem pevných látek.

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti Hlavními předměty podnikání společnosti jsou výroba, instalace a opravy elektrických strojů a elektronických zařízení dle OKEČ 33200 a související vývoj a konstrukční práce. Výrobky

Více

CENÍK 2015 WWW.ABOVALVE.COM

CENÍK 2015 WWW.ABOVALVE.COM PLATNOST: 1. 5. 2015 31. 12. 2015 Ceny jsou uvedeny v Kč bez DPH. Dodací podmínka: EXW Olomouc Uzavírací centrické klapky Uzavírací excentrické klapky Uzavírací klapky pro agresivní média Nožová šoupátka

Více

Technický list. Přechodový samolepící profil. Výrobce: HAVOS s.r.o. Základní materiálové složení. Technické parametry

Technický list. Přechodový samolepící profil.   Výrobce: HAVOS s.r.o. Základní materiálové složení. Technické parametry www.havos.cz Technický list Výrobce: HAVOS s.r.o. Kateřinská 495 463 03, Stráž nad Nisou. e-mail: havos@havos.cz IČO: 25046110 Základní materiálové složení Technologie výroby: tlakové lisování Hliníková

Více

4.Mísení, míchání MÍCHÁNÍ

4.Mísení, míchání MÍCHÁNÍ 4.Mísení, míchání MÍCHÁNÍ - patří mezi nejvíc používané operace v chemickém průmyslu ( resp. příbuzných oborech, potravinářský, výroba kosmetiky, farmaceutických přípravků, ) - hlavní cíle: o odstranění

Více

Membránový ventil, kovový

Membránový ventil, kovový Membránový ventil, kovový Konstrukce 2/2-cestný membránový ventil GEMÜ má pístový pohon nevyžadující údržbu, který lze řídit pomocí inertních plynů. Ventily se dodávají ve verzích Ventily se dodávají ve

Více

Korozivzdorná ocel: uplatnění v oblasti spojovacího materiálu

Korozivzdorná ocel: uplatnění v oblasti spojovacího materiálu Korozivzdorná ocel: uplatnění v oblasti spojovacího materiálu 1. Obecné informace Korozivzdorná ocel neboli nerezivějící ocel či nerez je označení pro velkou skupinu ušlechtilých ocelí, které mají stejnou

Více

Elastomery, mazy, tmely,...

Elastomery, mazy, tmely,... Elastomery, mazy, tmely,... Elastomery těsnění, spoje, přenos rotace a posuvu do vakua, ventily přírodní kaučuk syntetický kaučuk - neopren,... viton silikonové gumy teflon Vakuová fyzika 2 1 / 39 1 1

Více

PROFIL PODNIKU VOP CZ, s.p. Největší výrobce vojenské techniky v ČR Firma s mezinárodně uznávanými odborníky v oblasti výzkumu a vývoje Renomovaný partner v oblasti zkušebnictví a certifikace Podnik s

Více

verze 06/2005 PRS 301 REGULAČNÍ VENTIL TYP PRS 301

verze 06/2005 PRS 301 REGULAČNÍ VENTIL TYP PRS 301 verze 06/2005 PRS 301 REGULAČNÍ VENTIL TYP PRS 301 POUŽITÍ Těsné klapky typu PRS se používají v automatických systémech a aplikacích dálkového ovládání k regulaci průtoku kapalin, par a plynů. Vzhledem

Více

Membránový oddělovač s připojením přes závit Šroubované připojení Model

Membránový oddělovač s připojením přes závit Šroubované připojení Model Tlak Membránový oddělovač s připojením přes závit Šroubované připojení Model 990.10 Údajový list WIKA DS 99.01 další schválení viz stranu 6 Použití Pro agresivní, horká, korozivní, ekologicky riziková

Více

typ: FN2 Diagram tlaku a teploty Průmyslové armatury kulové kohouty Kulový kohout přírubový DN15 300, PN10 160

typ: FN2 Diagram tlaku a teploty  Průmyslové armatury kulové kohouty Kulový kohout přírubový DN15 300, PN10 160 Kulový kohout přírubový DN15 300, PN 160 Vlastnosti a použití: Pro široký rozsah použití včetně médií s vyšším pracovním tlakem a s přihlédnutím na odolnost použitých materiálů. V provedení podle ATEX

Více

COOLSTAR - F. coolstar.cz glykol.cz unichterm.cz. Unichterm, s.r.o., Liberecká 20, Jablonec nad Nisou

COOLSTAR - F. coolstar.cz glykol.cz unichterm.cz. Unichterm, s.r.o., Liberecká 20, Jablonec nad Nisou Unichterm, s.r.o., Liberecká 20, Jablonec nad Nisou coolstar.cz glykol.cz unichterm.cz COOLSTAR - F Super-nízkoviskozní, ekologická, teplonosná, nemrznoucí kapalina. Technický list Proč COOLSTAR-F? EKONOMIKA

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136247893 Investor : Hrstka Rd Podsedice Tel: Email: Montážní firma: Tomáš Mach

Více

Základy chemických technologií

Základy chemických technologií 4. Přednáška Mísení a míchání MÍCHÁNÍ patří mezi nejvíc používané operace v chemickém průmyslu ( resp. příbuzných oborech, potravinářský, výroba kosmetiky, farmaceutických přípravků, ) hlavní cíle: odstranění

Více

coolstar.cz glykol.cz unichterm.cz

coolstar.cz glykol.cz unichterm.cz Unichterm, s.r.o., Liberecká 20, Jablonec nad Nisou coolstar.cz glykol.cz unichterm.cz NGL NGL-COOLSTAR Nízkoviskozní, ekologická, teplonosná, nemrznoucí kapalina. Kapalina NGL- COOLSTAR, na rozdíl od

Více

Technický list. Ukončovací profil pravoúhlý.

Technický list. Ukončovací profil pravoúhlý. www.havos.cz Technický list Výrobce: HAVOS s.r.o. Kateřinská 495 463 03, Stráž nad Nisou. e-mail: havos@havos.cz IČO: 25046110 Ukončovací profil pravoúhlý Základní materiálové složení Technologie výroby:

Více

Možné aplikace dodávaných komponentů KRYOGENIKA

Možné aplikace dodávaných komponentů KRYOGENIKA Výhradní zastoupení SAMSON AG pro Českou a Slovenskou republiku Možné aplikace dodávaných komponentů KRYOGENIKA Regulační technika se stoletou tradicí Přímočinné regulátory pro nízké teploty (od -200 C):

Více

dle standardů EN, s plným průtokem KM 9107.X-01-MD5 (MDS) dlouhé stavební délky DN PN 16, 25, 40, 63, 100, (160)

dle standardů EN, s plným průtokem KM 9107.X-01-MD5 (MDS) dlouhé stavební délky DN PN 16, 25, 40, 63, 100, (160) E.8 / 1 / 5 dle standardů EN, s plným průtokem KM 9107.X-01-MD5 (MDS) dlouhé stavební délky 15 100 PN 16, 25, 40, 63, 100, (160) Materiály Typ KM 9107.X-01- MD5(MDS) Pozice Název součásti 1 Těleso 2 Víko

Více

Představení společnosti

Představení společnosti TOPENÍ VODA PLYN MĚŘENÍ A REGULACE ELEKTROINSTALACE PROJEKTOVÁ ŘÍZENÍ V OBORU TZB Představení společnosti www.esl.cz 04 / 2012 Přinášíme nové systémy pro technická a technologická zařízení budov. Základní

Více

Chromované pístní tyče tvoří základní pohyblivou část přímočarého hydromotoru. Nabízíme je v jakostech:

Chromované pístní tyče tvoří základní pohyblivou část přímočarého hydromotoru. Nabízíme je v jakostech: Chromované tyče Chromované pístní tyče tvoří základní pohyblivou část přímočarého hydromotoru. Nabízíme je v jakostech: ocel 20MnV6 (podle ČSN podobná oceli 13 220) Vanadiová ocel, normalizovaná, s vyšší

Více

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač)

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) Digitální snímač tlaku ATE 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) analogový výstupní signál přesnost 0,5% z rozsahu (ve vhodných případech i 0,25%) vysoká přetížitelnost dlouhodobá stabilita

Více

Uzavřené chladící věže

Uzavřené chladící věže Uzavřené chladící věže O nás Společnost Sultrade Praha s.r.o. je exkluzivním zástupcem společnosti Cofely Refrigeration GmbH, dříve Axima Refrigeration GmbH pro území bývalého Československa. Vzhledem

Více

typ: FT4 Diagram tlaku a teploty Průmyslové armatury kulové kohouty 3-cestný kulový kohout kompaktní DN15 150, PN10 40, ANSI 150

typ: FT4 Diagram tlaku a teploty   Průmyslové armatury kulové kohouty 3-cestný kulový kohout kompaktní DN15 150, PN10 40, ANSI 150 Vlastnosti a použití: Kompaktní -cestný kulový kohout s L nebo T vrtáním, funkcí rozdělovače nebo pro universální použití. Vhodné pro plynná a kapalná média s přihlédnutím na odolnost použitých materiálů.

Více

Profesionalita a spolehlivost

Profesionalita a spolehlivost Profesionalita a spolehlivost Švédská společnost Swegon působící v oblasti vzduchotechniky je synonymem kvality, technické dovednosti a energetické úspory. Swegon je jedním z předních evropských výrobců

Více

typ: FB8 Diagram tlaku a teploty Průmyslové armatury kulové kohouty Kulový kohout pod nádrže DN40 200, PN10 16, ANSI150

typ: FB8 Diagram tlaku a teploty  Průmyslové armatury kulové kohouty Kulový kohout pod nádrže DN40 200, PN10 16, ANSI150 Vlastnosti a použití: Přírubový kulový kohout upravený pro montáž pod nádrže. Vhodný pro plynná a kapalná média s přihlédnutím na odolnost použitých materiálů. Díky konstrukčnímu provedení lze použít i

Více

Uzavírací ventily DN 25 s ručním ovládáním

Uzavírací ventily DN 25 s ručním ovládáním 3 Ventily a kohouty 1 těleso ventilu se sedlem 2 napojovací koncovky 3 teflonový vlnovec s těsnící kuželkou 4 ovládací hlavice 3 VENTILY A KOHOUTY Skleněné armatury se používají v sestavách potrubních

Více

Svařitelnost korozivzdorných ocelí

Svařitelnost korozivzdorných ocelí Svařitelnost korozivzdorných ocelí FAKULTA STROJNÍ, ÚSTAV STROJÍRENSKÉ TECHNOLOGIE L. Kolařík Rozdělení ocelí podle struktury (podle chemického složení) Podle obsahu legujících prvků můžeme dosáhnout různých

Více

Nádrže na vodu. Ideální řešení pro skladování dešťové a pitné vody. Zkušenosti, spolehlivost a důvěra

Nádrže na vodu. Ideální řešení pro skladování dešťové a pitné vody.   Zkušenosti, spolehlivost a důvěra Water Storage Tanks Zkušenosti, spolehlivost a důvěra Czech Republic Nádrže na vodu Ideální řešení pro skladování dešťové a pitné vody www.kingspan.com Lídr ve výrobě nádrží na vodu Energy Storage Solutions

Více

Vyspělé technologie přenosu tepla

Vyspělé technologie přenosu tepla Vyspělé technologie přenosu tepla Zakázkové provedení, zabezpečující podstatné úspory ergie Výrobky z výměníkových desek pro zpracovatelský průmysl Výrobky z výměníkových desek pro zpracovatelský průmysl

Více

CENÍK Solární systémy, Tepelná čerpadla, komponenty a příslušenství. Solar Solution, s.r.o Smetanova 870, Chotěboř IČ:

CENÍK Solární systémy, Tepelná čerpadla, komponenty a příslušenství. Solar Solution, s.r.o Smetanova 870, Chotěboř IČ: CENÍK 2014 Solární systémy, Tepelná čerpadla, komponenty a příslušenství Solar Solution, s.r.o Smetanova 870, Chotěboř 583 01 IČ: 28879295 www.solarsolution.cz info@solarsolution.cz +420608888385 Nabídka

Více

Akumulační nádrže NAD, NADO, UKV AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000 UKV 102, 300, 500

Akumulační nádrže NAD, NADO, UKV AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000 UKV 102, 300, 500 kumulační nádrže ND, NDO, UKV KUMULČNÍ NÁDRŽ ND, NDO 250, 500, 750, 0 UKV 102, 300, 500 ND 250 v1 ND 500 v1 ND 750 v1 ND 0 v1 ND 250 v1 Maximální tlak vody v nádobě 0,3 MPa Maximální teplota topné vody

Více

Ventily se šikmým sedlem VZXF, NPT

Ventily se šikmým sedlem VZXF, NPT -V- novinka Ventily se šikmým sedlem VZXF, NPT technické údaje funkce Ventily se šikmým sedlem jsou jsou externě řízené ventily. Tyto ventily jsou aktivovány přímým přívodem stlačeného vzduchu. Přitom

Více

Je vaše aplikace nestandardní? Teplota víc jak 180 C? Tlak nad 2,5 MPa nebo je medium agresivní na těsnění?

Je vaše aplikace nestandardní? Teplota víc jak 180 C? Tlak nad 2,5 MPa nebo je medium agresivní na těsnění? Vahterus Kompletně svařené tepelné výměníky Vahterus Je vaše aplikace nestandardní? Teplota víc jak 180 C? Tlak nad 2,5 MPa nebo je medium agresivní na těsnění? Pak Vám můžeme nabídnout kruhové nerezové

Více

DIG. Digestoř laboratorní. 1200/1500/1800/2100 x 930 x 2500 mm. Rozměry: šířka x hloubka x výška. Popis: DKN

DIG. Digestoř laboratorní. 1200/1500/1800/2100 x 930 x 2500 mm. Rozměry: šířka x hloubka x výška. Popis: DKN Název standardu Digestoř laboratorní Číslo standardu DIG Rozměry: šířka x hloubka x výška 1200/1500/1800/2100 x 930 x 2500 mm Popis: DKN Vnitřní rozměry pracovního prostoru: šířka 1070/1370/1670/1970,

Více

Filtrace. Vlastní pomocné filtrační prostředky Vlastní svíčky Křemelina Perlity Filtrační desky

Filtrace. Vlastní pomocné filtrační prostředky Vlastní svíčky Křemelina Perlity Filtrační desky Filtrace Vlastní pomocné filtrační prostředky Křemelina Perlity Filtrační desky Vulcostar filtrační svíčky Vulcostar BF 30 DOE PP Vulcostar BF 30 A PP Vulcostar A 10 PP Vulcostar A 50 PP Vulcostar A 100

Více

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0014000264 Montážní partner: E-mail: Tel.: Investor: Jiří Seifert Ranná E-mail: seifert24@seznam.cz tel.: 603263820 Vytvořil:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

DIN PN 10/ANSI 150 CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ

DIN PN 10/ANSI 150 CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Typ: L65 Nožové šoupátko DN 50 DN 600 DIN PN 10/ANSI 150 Volitelně P.E.D. 97/23/EC média: skupina 1(b), 2 (kat. I, mod. A) CHARAKTERISTIKA STANDARDNÍHO PROVEDENÍ Konstrukce: jednodílné těleso mezi příruby

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 500/200v7 NADO 750/200v7 NADO 1000/200v7 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326 370 990 fax:

Více

Ventily se šikmým sedlem VZXA

Ventily se šikmým sedlem VZXA technické údaje Funkce jsou externě řízené ventily, které jsou aktivovány přímým přívodem stlačeného vzduchu a používají se k uzavírání plynných nebo kapalných médií v potrubních systémech. Přitom se pomocí

Více

dle standardů EN (DIN), s plným průtokem KM 9103.X-01-MD5 (MDS) DN PN 16, 25, 40, 63, 100, (160)

dle standardů EN (DIN), s plným průtokem KM 9103.X-01-MD5 (MDS) DN PN 16, 25, 40, 63, 100, (160) E.7 / 1 / 5 dle standardů EN (DIN), s plným průtokem 10 50 PN 16, 25, 40, 63, 100, (160) Materiály Typ KM 9103.X-01-MD5(MDS) Pozice Název součásti 1 Těleso 4 Přivařovací hrdlo X=1 Pro běžné teploty od

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 25092034 Investor: Roman Boušek Bytová jednotka, ul. Na Příkopě 74/7, Beroun

Více

Specifikace přístrojů pro laboratoř katalyzátorů

Specifikace přístrojů pro laboratoř katalyzátorů Specifikace přístrojů pro laboratoř katalyzátorů Uchazeč použije části odpovídající jeho nabídce. V tabulkách do sloupců doplní podle povahy parametru buď ANO/NE (případně jiný slovní údaj) nebo konkrétní

Více

Ventilová souprava do 200 C

Ventilová souprava do 200 C Ventilová souprava do 200 C Použití soupravy 984 jsou určeny pro použití v běžných měřících a regulačních okruzích systémů průmyslové automatizace, především pro teplárenské provozy ventilové soupravy

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADS 800 v3 NADS 900 v3 NADOS 800/140v1 NADOS 900/140v1 NADOS 800/140v2 NADOS 900/140v2 Družstevní závody Dražice strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky

Více

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz MANAGEMENT KAREL KALNÝ generální ředitel tel.: +420 585 072 000 e-mail: ceo@unex.cz JIŘÍ MAŠEK viceprezident strojírenství tel.: +420 585 073 106 e-mail: strojirenstvi@unex.cz ZDENĚK TUŽIČKA ředitel výroby

Více

17 % lepší tlumení vodního rázu než je průmyslový standard. Chraňte svůj systém Stlačte dolů své náklady. ia.danfoss.com

17 % lepší tlumení vodního rázu než je průmyslový standard. Chraňte svůj systém Stlačte dolů své náklady. ia.danfoss.com Chraňte svůj systém Stlačte dolů své náklady Elektromagnetické ventily, ventily se šikmým sedlem a termostatické ventily přehled výrobků pro řízení průtoku 17 % lepší tlumení vodního rázu než je průmyslový

Více

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač)

Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) Digitální snímač tlaku TSZ-M ATEX 0311 s procesním připojením (membránový oddělovač) analogový výstupní signál přesnost 0,5% z rozsahu (ve vhodných případech i 0,25%) vysoká přetížitelnost dlouhodobá stabilita

Více