ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ"

Transkript

1 ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ

2 Výbor ČSEKFT pracoval ve složení: Pavel Anzenbacher (předseda) Stanislav Mičuda (místopředseda), Petr Pávek (vědecký sekretář), Jaroslav Chládek (pokladník), Vladimír Geršl, Jan Juřica, Jiří Kassa, Eva Kmoníčková, Milan Nobilis, Ondřej Slanař, Martin Votava Sekretářka: Hana Kalhousová Revizní komise: Josef Šedivý (předseda), Martin Kuneš, Pavel Suchý

3 Proběhla celkem čtyři jednání výboru ( ; ; ; ) MEZI HLAVNÍ CÍLE ČINNOSTI VÝBORU PATŘILA NÁSLEDUJÍCÍ TÉMATA: Podpora akceschopnosti Společnosti Snaha o ozdravění rozpočtu ČSEKFT Aktualizace a rozšíření webové stránky Společnosti Snaha o rozšíření spektra odborných akcí Udržování a rozšiřování pracovních kontaktů se slovenskými společnostmi a dalšími společnostmi v rámci ČLS JEP i mimo ni např. Polská farmakol. společnost

4 ODBORNÉ AKCE ČSEKFT: Česko-Slovenské Farmakologické dny, Praha, (všechny sekce, díky zejména prof. Slanařovi a spolupracovníkům)) - TOXCON 2015 (20. Mezioborová slovensko-česká toxikologická konference), , Brno (sekce toxikologická, díky doc. Suchému a spolupracovníkům) - v rámci TOXCONu Květinův den 2015, Mezioborový seminář mladých farmakologů a toxikologů (sekce toxikologická, díky doc. Suchému a spolupracovníkům) - workshop In vitro imaging, Hradec Králové (sekce buněčné a molekulární farmakologie, díky prof. Pávkovi a spolupracovníkům)

5 WEBOVÉ STRÁNKY SPOLEČNOSTI: Administrátor: prof. MUDr. S. Mičuda, Ph.D. (LF HK) inovovány a průběžně aktualizovány. Možnost prezentace farmakologických pracovišť (včetně informací o řešené výzkumné a výukové problematice, užívaných metodách apod.) na www stránce ČSEKFT - rubrika odborné profily pracovišť.

6 SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ PUBLIKACE ZA ROK 2014 Experimentální farmakologie: Neumanova Z, Cerveny L, Ceckova M, Staud F. Interactions of tenofovir and tenofovir disoproxil fumarate with drug efflux transporters ABCB1, ABCG2, and ABCC2; role in transport across the placenta. AIDS Jan 2;28(1):9-17. Klinická farmakologie: Tesfaye H, Branova R, Klapkova E, Prusa R, Janeckova D, Riha P, Sedlacek P, Keslova P, Malis J. The importance of therapeutic drug monitoring (TDM) for parenteral busulfan dosing in conditioning regimen for hematopoietic stem cell transplantation (HSCT) in children. Ann Transplant. 2014;19: Toxikologie: Jansová H, Macháček M, Wang Q, Hašková P, Jirkovská A, Potůčková E, Kielar F, Franz KJ, Simůnek T. Comparison of various iron chelators and prochelators as protective agents against cardiomyocyte oxidative injury. Free Radic Biol Med. 2014;74:210-21; čestné uznání: Smutny T, Bitman M, Urban M, Dubecka M, Vrzal R, Dvorak Z, Pavek P. U0126, a MAP kinase 1 and 2 inhibitor, selectively upregulates main isoforms of CYP3A subfamily via a pregnane X receptor (PXR) in HepG2 cells. Arch Toxicol. 2014, 88:

7 DALŠÍ INFORMACE Z VÝBORU SPOLEČNOSTI - Výbor zaslal na sekretariát ČLS JEP připomínky k Akčnímu plánu MZd č. 10 návrhu Celoživotního vzdělávání lékařů doplnění role České stomatol. komory a České lékárnické komory, doplnění interakce se vzděláváním nelékařských odborníků, podporu klin. farmakologie do seznamu prioritních oborů, a k doplnění části studia v doktorském programu omezování nemá smysl, v praxi se jedná o úsporu mzd. fondů v nemocnicích, ale studenti plní pracovní povinnosti řádně, nutno konzultovat s lék. fakultami - Výbor zaslal na sekretariát ČLS JEP připomínky k návrhu novely vyhlášky o seznamu zdrav. výkonů s bodovými hodnotami - Ke sdílení výkonů klinické farmakologie s odborností klinické biochemie výbor podporuje stanovisko Společnosti klin. farmakologie (nesouhlas se sdílením těchto kódů) - Výbor zaslal na sekretrariát ČLS JEP stanovisko k ke Koncepci klinickofarmaceutické péče pozitivní snaha o systémové zlepšení; je třeba ale projednat s klinickými farmakology a fakultami a návrh dopracovat

8 DALŠÍ INFORMACE Z VÝBORU SPOLEČNOSTI - Výbor zaslal na sekretrariát ČLS JEP stanovisko k alternativním léčebným metodám, ve kterém uvádí, že by na ně mohlo být pohlíženo jako na komplementární k evidence based medicine a nikoli jako na alternativu postupů podle Evid. Based Medicine; a dále, aby homeopatie byla vyjmuta ze zákona o zdrav. službách a namísto toho byla regulována jako živnost s požadavky na vzdělání v humánní farmacii nebo lékařství a minimálně 2 roky praxe v oboru klin. farmacie nebo lékařské praxe - Výbor zaslal na sekretariát ČLS připomínky k Zákonu o zdrav. prostředcích formulace a připomínky ke skladovému hospodaření, organizačního charakteru a k povinnosti desinfekce skladových prostor - Výbor zaslal na sekretariát ČLS rovněž připomínky k novele Zákona o podmínkách získávání a uznávání odb. způsobilosti doporučil specifikovat nutnost získání specializace z klinické farmacie a praxe 5 let

9 DALŠÍ INFORMACE Z VÝBORU SPOLEČNOSTI -Výbor projednal celoevropskou iniciativu pod AIFP Transparentní spolupráce ke spolupráci mezi farmaceutickými firmami a lékaři, na www stránce AIFP pod odkazem Transparentní spolupráce je v současnosti etický kodex a návod na vyhledání odborníků s tím, že by se měly jednou ročně zveřejňovat plnění poskytovaná firmami informace byla rozeslána členům společnosti vědeckým sekretářem; za výbor delegován ke spolupráci s AIFP doc. Juřica - Výbor projednal stav přípravy konference EPHAR (Federace evr. farmakol. společností) v Praze r. 2020, spolupráci s firmou GUARANT, a případné smlouvy s touto společností, které budou konzultovány na sekretariátu ČLS JEP- akce mimořádného významu, akci bude třeba využít k informování poučené i laické veřejnosti o práci a významu farmakologie; presidentem je designován prof. Slanař

10 INFORMACE O SLOŽENÍ PŘEDSEDNICTVA ČLSJEP od 28.1.t.r. předseda prof. MUDr. Štěpán Svačina, DrSc. čestný předsedaprof. MUDr. Jaroslav Blahoš, DrSc. statutární místopř. prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc. 1. místopředseda prof. MUDr. Vladimír Palička, DrSc. 2. místopředseda prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc, MBA věd. sekretář prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. pokladník prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., MBA členové prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. prof. MUDr. Petr Broulík, DrSc. MUDr. Otto Herber doc. MUDr. Debora Karetová, CSc. prof. MUDr. Jiří Raboch, DrSc. MUDr. Alena Štelová, Ph.D., MPH prof. MUDr. Jan Švihovec, DrSc. prof. MUDr. Tomáš Trč, CSc., MBA (návrhem naší Společnosti byl prof. Švihovec)

11 Zpráva o činnosti Sekce buněčné a molekulární farmakologie Výbor Sekce pracoval ve složení: prof. Petr Pávek (předseda), doc. Stanislav Mičuda (místopředseda), prof. Anzenbacher, doc. Jaroslav Blahoš, prof. Ondřej Slanař Akce pořádaná Sekcí buněčné a molekulární farmakologie In vivo imaging, Hradec Králové, , značný zájem a vysoká úroveň přednášek Sekce se aktivně podílí na přípravě konference ČeskoSlovenské Farmakologické dny Sekce připravuje seminář 2. řijna v Hradci Králové z cyklu Moderni metody v molekularni farmakologii na téma Microscale thermophoresis for ligand binding testing.

12 Zpráva o činnosti Sekce klinické farmakologie ČSEKFT Předsedou Výboru sekce byl zvolen Prof. MUDr. Ondřej Slanař, Ph.D. - V uplynulém období se sekce KF podílela zejména na přípravách kandidatury společnosti o pořádání konference EPHAR Dále se sekce aktivně podílí na přípravě konference 65. Česko-Slovenské Farmakologické dny - Výbor sekce klinické farmakologie v uplynulém období také pokračoval v podporování stanovených priorit, kterými jsou: --organizace vzdělávacích a odborných akcí pod záštitou sekce, --spolupráce s příbuznými odbornostmi, --podpora vzdělávání v oboru klinické farmakologie, --kultivace zdravotních výkonů, --podpora výzkumu v oblasti vedoucí k optimalizaci farmakoterapie - Zástupci výboru jsou v aktivním kontaktu s představiteli SLG a ČSKB a podílejí se na formování představ o doporučeních pro farmakogenetická vyšetření a v rámci Rady pro akreditaci klinických laboratoří se podíleli na specifikaci požadavků pro obor klinické farmakologie.

13 Zpráva o činnosti výboru Toxikologické sekce ĆSEKFT Do května 2015 pracoval výbor ve složení doc. Pavel Suchý (předseda), dr. Martin Kuneš, prof. Pavel Anzenbacher, prof. Jiří Kassa, doc. Ladislava Bartošová; v červnu 2015 se sešel nově zvolený výbor TS. Předsedou výboru byl zvolen doc. Pavel Suchý, a místopředsedou prof. Jiří Kassa, novou členkou byla zvolena doc. Eva Kmoníčková. Tajemnicí výboru byla zvolena doc. RNDr. Ladislava Bartošová, Ph.D. (členka bez hlasovacího práva). Hlavním cílem TS bylo, podobně jako v minulých letech, udržet tradici pořádání každoročních Toxikologických konaných střídavě v České republice, nebo na Slovensku. Dalším cílem TS v uplynulém období bylo navazovat, případně prohlubovat a rozšířit spolupráci a vzájemnou informovanost s příbuznými společnostmi. - V letošním roce proběhla ve dnech úspěšná 20. Mezioborová toxikologická konference (TOXCON 2015) v Brně a v rámci TOXCONu Květinův den. Odeznělo celkem 29 přednášek v šesti sekcích a bylo prezentováno 75 posterů. Celkový počet účastníků přesáhl 130.

14 Jubilanti ČSEKFT v roce let Prof. MUDr. Oldřich Vinař, DrSc. 85 let Doc. MUDr. Danuše Waitzová, CSc. RNDr. PhMr. Ivan Krejčí, CSc. Prof. RNDr. Jaroslav Květina, DrSc., Dr.h.c. 75 let Doc. MUDr. Věra Klenerová, DrSc. Prof. MUDr. Jiřina Martínková, CSc. Prof. MUDr. Jaroslav Perlík, DrSc. Prof. MVDr. Alfred Hera, CSc. Doc. MUDr. Otto Mayer, CSc. 70 let Doc. MUDr. Tomáš Sechser, CSc. Prof. MUDr. Josef Fusek, DrSc. Prof. MUDr. Alexandra Šulcová, CSc. 65 let Prof. RNDr. Marie Stiborová, DrSc. RNDr. Hana Brozmanová, CSc. Prof. MUDr. Jeffrey Idle RNDr. Martin Valchář, CSc. 60 let MUDr. Karel Macek, CSc. PharmDr. Rostislava Helešicová MUDr. Ivan Ulč, CSc. Ing. Dana Kotyzová 55 let PharmDr. Jiří Kopecký, CSc. Mgr. Petr Hartman MUDr. Hundie Tesfaye, Ph.D. 50 let MUDr. Jolana Cermanová, Ph.D. RNDr. Pavel Souček, CSc. Doc. MUDr. Rostislav Večeřa, Ph.D.

15 ČLENSKÉ OTÁZKY - Změna výše členských příspěvků: výbor zaslal na sekretrariát ČLS JEP návrh na změnu výše členských příspěvků od r. 2015: členky/členové do 35 let na 150 Kč (+ 50,-), mezi 30 a 62 léty 350 Kč (+100,-), nad 62 let beze změny (100,- Kč) realizováno od Noví členové: Dr. Doleželová, Mgr. Jansová, Mgr. Vanduchová, Mgr. Krasulová, Ing. Kolouchová, Mgr. Matušková, Dr. Kováčová, Dr. Bučková, Dr. Kotolová, Dr. Hradecký Zrušení členství: Dr. Sadílková, Mgr. Hiršová, Mgr. Dubecká, Dr. Hofman, prof. Idle, Dr. Matějka, Dr. Vršková

16 Zpráva o hospodaření ČSEKFT (doc. J. Chládek) presentuje doc. ing. Jaroslav Chládek, Ph.D., hospodář Společnosti

17 Zpráva revizní komise ČSEKFT MUDr. Josef Šedivý, CSc. presentuje MUDr. Josef Šedivý, CSc., předseda Revizní komise Společnosti

18 DÍKY ZA POZORNOST Váš Výbor České společnosti pro experimentální a klinickou farmakologii a toxikologii ČLS JEP

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU A SEKCÍ ČSEKFT ČLS JEP A DALŠÍ INFORMACE A ZPRÁVY ZA OBDOBÍ

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU A SEKCÍ ČSEKFT ČLS JEP A DALŠÍ INFORMACE A ZPRÁVY ZA OBDOBÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU A SEKCÍ ČSEKFT ČLS JEP A DALŠÍ INFORMACE A ZPRÁVY ZA OBDOBÍ 18. 9. 2015 13. 9. 2016 PODĚKOVÁNÍ A ROZLOUČENÍ Prof. MUDr. Vladimír Geršl, CSc. 29. října 2015, 69 let Předsedou výboru

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 13. 9. 2012 11. 9. 2013 Výbor ČSEKFT pracoval ve složení: Geršl Vladimír (předseda), Anzenbacher Pavel (místopředseda), Pávek Petr (vědecký sekretář),

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 15. 9. 2011 12. 9. 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 15. 9. 2011 12. 9. 2012 ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 15. 9. 2011 12. 9. 2012 Výbor ČSEKFT pracoval ve složení: Geršl Vladimír (předseda), Anzenbacher Pavel (místopředseda), Pávek Petr (vědecký sekretář),

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 11. 9. 2013 15. 9. 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 11. 9. 2013 15. 9. 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝBORU ČSEKFT ČLS JEP ZA OBDOBÍ 11. 9. 2013 15. 9. 2014 Výbor ČSEKFT pracoval ve složení: Geršl Vladimír (předseda), Anzenbacher Pavel (místopředseda), Pávek Petr (vědecký sekretář),

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

15. Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady a hlasování o návrhu

15. Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady a hlasování o návrhu v Hradci Králové dne 31.1.2011 pořízený za účelem zveřejnění přijatého usnesení 15. Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady a hlasování o návrhu Návrh na přijetí usnesení z jednání vědecké rady

Více

STANOVY. České společnosti pro experimentální a klinickou farmakologii a toxikologii (ČSEKFT) ČLS JEP

STANOVY. České společnosti pro experimentální a klinickou farmakologii a toxikologii (ČSEKFT) ČLS JEP STANOVY České společnosti pro experimentální a klinickou farmakologii a toxikologii (ČSEKFT) ČLS JEP Část první Obecná ustanovení, charakteristika společnosti 1 (1) Česká společnost pro experimentální

Více

Aktivity ČLS JEP v oblasti ehealth

Aktivity ČLS JEP v oblasti ehealth Česká společnost zdravotnické informatiky a vědeckých informací České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně Pracovní skupina pro elektronické zdravotnictví České lékařské společnosti Jana Evangelisty

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2013 O SPOLEČNOSTI Aktivity ČOSKF od r. 2010 1. ČOSKF se svou činností zasadila o prosazení klinickofarmaceutické péče do Zákona o zdravotních

Více

Odborné zaměření společnosti EDUKACE Vytváření a aktualizace odborných doporučení schválená. Příloha č. 1 Zpráva o činnosti výboru ČSKB

Odborné zaměření společnosti EDUKACE Vytváření a aktualizace odborných doporučení schválená. Příloha č. 1 Zpráva o činnosti výboru ČSKB Příloha č. 1 Zpráva o činnosti výboru ČSKB Tomáš Zima, Pardubice 20.9.2010 Volby do výboru společnosti Výbor společnosti Předseda prof. Zima Místopředseda prof. Racek Místopředseda a vědecký sekretář Ing.

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Průvodce pacienta, z.ú. za rok 2018 Motto ústavu: Správná informace, správnému pacientovi, ve správnou dobu pomáhá v léčbě. 2 Obsah I. Poslání a cíle ústavu... 2

Více

Volby SFA ČAS 2009 24.1.2009, Kongresové centrum IKEM Praha

Volby SFA ČAS 2009 24.1.2009, Kongresové centrum IKEM Praha Volby SFA ČAS 2009 24.1.2009, Kongresové centrum IKEM Praha Kandidáti do výkonného výboru SFA ČAS: Jiří Fűrst Nemocnice Na Františku, Ústavní lékárna Barbora Hervertová FNKV, lékárna, Šrobárova 50, Praha

Více

Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají

Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají 13. konferenci pod záštitou ředitele Agentury vojenského zdravotnictví

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2014 HLAVNÍ ÚKOLY ROKU 2014 I. Koncepce klinickofarmaceutické péče v ČR II. III. IV. Vzdělávací program oboru klinická farmacie Spolupráce

Více

Výroční zpráva Společnosti lékařské genetiky za rok 2002

Výroční zpráva Společnosti lékařské genetiky za rok 2002 Výroční zpráva Společnosti lékařské genetiky za rok 2002 Členská základna: Počet členů k 31.12.2002 byl 159, 7 členů bylo pro dlouhodobé neplacení členských příspěvků vyloučeno, 15 členů bylo v roce 2002

Více

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5).

1. Poslání a cíle ČSAKI jsou shodné s posláním a cíli ČLS JEP, uvedenými ve Stanovách ČSL JEP (viz 2, bod 1-5). Stanovy společnosti Část první: Obecná ustanovení 1 Charakteristika 1. Česká společnost alergologie a klinické imunologie (dále jen ČSAKI ) je dobrovolné sdružení lékařů, vysokoškoláků-nelékařů a ostatních

Více

Doc. RNDr. Josef Hynek, MBA, Ph.D. Prof. MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc. Prof. RNDr. Jitka Ulrichová, CSc.

Doc. RNDr. Josef Hynek, MBA, Ph.D. Prof. MUDr. RNDr. Vilím Šimánek, DrSc. Prof. RNDr. Jitka Ulrichová, CSc. Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 28. března 2006 Přítomni: Omluveni: Hosté: Doc. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. Doc. RNDr. Pavel Doleţal, CSc.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

Zápis z 58. jednání Rady pro akreditaci klinických laboratoří ČLS JEP konaného dne 5. září 2016 v LD ČLS v Praze

Zápis z 58. jednání Rady pro akreditaci klinických laboratoří ČLS JEP konaného dne 5. září 2016 v LD ČLS v Praze Zápis z 58. jednání Rady pro akreditaci klinických laboratoří ČLS JEP konaného dne 5. září 2016 v LD ČLS v Praze Přítomni, omluveni: viz níže Jednání řídil předseda Rady, prof Palička Hosté: NASKL: p Kotrbatý,

Více

KURZ FARMACEUTICKÉ MEDICÍNY

KURZ FARMACEUTICKÉ MEDICÍNY KURZ FARMACEUTICKÉ MEDICÍNY Pořádaný Asociací farmaceutické medicíny ve spolupráci s 1. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy a pod záštitou děkana 1. LF UK prof. MUDr. Aleksiho Šeda, DrSc. Programový

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 14. 9. 2017 Přítomní členové RVH: prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. doc. RNDr. Jiří

Více

Volby výboru ČGS 2014

Volby výboru ČGS 2014 Programové téze kandidátů do výboru ČGS Vážené kolegyně, vážení kolegové, vývoj nelze zastavit. Probíhá nezadržitelně v každém společenství v různých časových periodách s odlišnou intenzitou. Česká gastroenterologická

Více

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014 MEZIOBOROVÁ KONFERENCE CHIRURGIE HLAVY A KRKU, PATOLOGIE & ONKOLOGIE HRADEC KRÁLOVÉ 28. - 29. března 2014 Organizátoři: Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové a Onkologická sekce

Více

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Aula Právnické fakulty UP, tř. 17. listopadu, Olomouc 23. června 2011 Vaše Magnificence, vážený pane rektore,

Více

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační STATUT Koordinační

Více

Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP.

Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně. Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP. Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ČLS JEP Stanovy 1 Obecná ustanovení (1) Česká společnost anesteziologie, resuscitace

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 3

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ. OBĚŽNÍK č. 3 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 30. října 2015 OBĚŽNÍK č. 3 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/fakulta/dokumenty/obezniky-lf/ 1. Oznámení 2. Ocenění

Více

výboru ČSKB Tomáš Zima Pardubice 24.9.2012

výboru ČSKB Tomáš Zima Pardubice 24.9.2012 Zpráva o činnosti výboru ČSKB Tomáš Zima Pardubice 24.9.2012 Činnost výboru innost výboru I Zasedání výboru 1x měsíčně Zástupci ČSKB v IFCC a EFLM prof. Racek - IFCC a EFCC, national representant in EC4

Více

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle

S T A N O V Y. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny S T A N O V Y 1 Obecná ustanovení 1. Česká společnost hyperbarické a letecké medicíny ( dále jen ČSHLM

Více

listopadu 2018 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno

listopadu 2018 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno BRNĚNSKÉ NEUROCHIRURGICKÉ DNY s doprovodnou výstavou zdravotnické techniky a farmacie 29. - 30. listopadu 2018 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno Pod

Více

Protokol o volbách do Akademického senátu Lékařské fakulty OU v Ostravě

Protokol o volbách do Akademického senátu Lékařské fakulty OU v Ostravě Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Česká republika telefon +420 596 781 630, fax +420 596 781 630 www.osu.cz IČ 61988987 DIČ CZ61988987, Bankovní spojení: ČNB

Více

Zápis č. 2/2016 z jednání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s.,

Zápis č. 2/2016 z jednání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s., Zápis č. 2/2016 z jednání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP, z. s., konaného dne 7. dubna 2016 na Farmaceutické fakultě (FaF) UK v Hradci Králové od 14:00 do 17:30 hod. Přítomni: Doležal,

Více

POZVÁNKA KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE KONGRES VII. ročník. Hotel Flora, Olomouc

POZVÁNKA KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE KONGRES VII. ročník. Hotel Flora, Olomouc POZVÁNKA KONGRES KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE VII. ročník Společnost pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP Společnost infekčního lékařství ČLS JEP Společnost pro epidemiologii

Více

Prof. RNDr. Emil Havránek, Ph.D. Prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc

Prof. RNDr. Emil Havránek, Ph.D. Prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 12. prosince 2006 Přítomni: Omluveni: Hosté : Doc. RNDr. Pavel Doleţal, CSc. Prof. MUDr. Jaroslav Dršata, CSc.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÝ OBČANSKÝ SPOLEK PROTI PLICNÍM NEMOCEM. Kartouzská Praha 5 IČO DIČ: CZ

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÝ OBČANSKÝ SPOLEK PROTI PLICNÍM NEMOCEM. Kartouzská Praha 5 IČO DIČ: CZ 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÝ OBČANSKÝ SPOLEK PROTI PLICNÍM NEMOCEM Kartouzská 6 150 98 Praha 5 IČO 70105081 DIČ: CZ70105081 ZPRÁVA O ČINNOSTI ČOPN ZA ROK 2015 Valná hromada ČOPN, restrukturalizace spolku

Více

Výzkumný ústav balneologický, veřejná výzkumná instituce Mšené-lázně, Česká Republika

Výzkumný ústav balneologický, veřejná výzkumná instituce Mšené-lázně, Česká Republika Výzkumný ústav balneologický, veřejná výzkumná instituce Mšené-lázně, Česká Republika byl zapsán do Rejstříku veřejných výzkumných institucí, vedeném Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy dne 9.6.2011

Více

PLÁNOVANÉ MEZINÁRODNÍ A DOMÁCÍ AKCE

PLÁNOVANÉ MEZINÁRODNÍ A DOMÁCÍ AKCE PLÁNOVANÉ MEZINÁRODNÍ A DOMÁCÍ AKCE Redakce DMEV vítá veškerá oznámení o vědeckých a postgraduálních seminářích konaných v České republice i upozornění na mezinárodní akce. Oznámení o plánovaných akcích

Více

Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne v Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou. Přítomni: (abecedně)

Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne v Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou. Přítomni: (abecedně) Zápis ze zasedání výboru ČSHLM ze dne 6. 6. 2017 v 10.30. Místo konání: Vojenská zotavovna Měřín, Jablonné nad Vltavou Přítomni: (abecedně) MUDr. Michal Hájek, Ph.D. PhDr. Miloslav Klugar, Ph.D. MUDr.

Více

V ý p i s. habilitační přednášky: Možnosti zneužití průmyslových škodlivin a agrochemikálií v terorismu.

V ý p i s. habilitační přednášky: Možnosti zneužití průmyslových škodlivin a agrochemikálií v terorismu. v Hradci Králové dne 30. ledna 2012 pořízený za účelem zveřejnění přijatého usnesení 12. Návrh na přijetí Usnesení z jednání VR FVZ a hlasování o návrhu aklamací schválila u s n e s e n í : 1. odsouhlasila

Více

Úkoly a cíle České gerontologické a geriatrické společnosti ČLS JEP, výboru a revizní komise

Úkoly a cíle České gerontologické a geriatrické společnosti ČLS JEP, výboru a revizní komise Úkoly a cíle České gerontologické a geriatrické společnosti ČLS JEP, výboru a revizní komise Současná situace a východiska: Českou gerontologii a geriatrii nepěstujeme dosud v příznivých podmínkách, a

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 6. března 2012

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 6. března 2012 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 6. března 2012 Přítomni: Omluveni: Hosté: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Prof. MUDr.

Více

KLINICKÁ FARMACIE - základ pro péči farmaceuta orientovanou na pacienta PharmDr. Fialová Daniela, PhD.

KLINICKÁ FARMACIE - základ pro péči farmaceuta orientovanou na pacienta PharmDr. Fialová Daniela, PhD. KLINICKÁ FARMACIE - základ pro péči farmaceuta orientovanou na pacienta PharmDr. Fialová Daniela, PhD. Katedra sociální a klinické farmacie Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Universita Karlova v

Více

Stanovy. 1 Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle. 3 Formy činnosti

Stanovy. 1 Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle. 3 Formy činnosti Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně z.s. Společnost psychosomatické medicíny ČLS JEP z.s. Stanovy 1 Obecná ustanovení (1) Společnost psychosomatické medicíny (dále jen SPM ) je dobrovolnou,

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK)

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Hodnocení z hlediska vlivů na ŽP, soustavu NATURA 2000 a veřejné zdraví, Liberec, 1. července 2009 Zdůvodnění tvorby RIS LK- 1 Rostoucí konkurence

Více

OBEZITOLOGIE. a BARIATRIE Hradec Králové hotel Nové Adalbertinum. PRVNÍ OZNÁMENÍ a

OBEZITOLOGIE. a BARIATRIE Hradec Králové hotel Nové Adalbertinum. PRVNÍ OZNÁMENÍ   a Česká obezitologická společnost ČLS JEP ve spolupráci s Traumatologicko-ortopedickou a Interní sekcí České asociace sester pořádá Celostátní konferenci s mezinárodní účastí OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2013

Více

PRVNÍ OZNÁMENÍ. 16. 18. 10. 2014 Olomouc. pořádá. www.ob2014.cz www.obesitas.cz

PRVNÍ OZNÁMENÍ. 16. 18. 10. 2014 Olomouc. pořádá. www.ob2014.cz www.obesitas.cz BARIATRICKÁ SEKCE ČCHS A ČOS, ČLS JEP ZALOŽENO 3. 3. 2005 Česká obezitologická společnost Česká obezitologická společnost ČLS JEP ve spolupráci s Traumatologicko-ortopedickou a Interní sekcí České asociace

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 16. října 2012

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 16. října 2012 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 16. října 2012 Přítomni: Omluveni: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Prof. MUDr. RNDr.

Více

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc. Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc.   Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod Cíl: seznámit nové studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále LF UP) se základními informacemi, souvisejícími se studiem na LF UP. Prezentace: zásady kreditového systému základní normy

Více

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie

Soulad studijního programu. Molekulární a buněčná biologie Standard studijního Molekulární a buněčná biologie A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí

Více

listopadu 2017 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno

listopadu 2017 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie. Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno BRNĚNSKÉ NEUROCHIRURGICKÉ DNY s doprovodnou výstavou zdravotnické techniky a farmacie 15. - 16. listopadu 2017 Velké Bílovice Seminární hotel Akademie Pořádá Neurochirurgická klinika LF MU a FN Brno Pod

Více

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017 1. Zlepšení informovanosti o Cíle Úkoly Termín Výstupy Gestor Spolupráce Předpoklady 1.1. Provoz, rozvoj a aktualizace webových portálů pro ;

Více

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK Pod záštitou Evropské onkologické společnosti Záštitu nad kolokviem dále převzaly: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR První anonce 1. LF UK pořádá ve spolupráci

Více

Stanovy. 1. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle

Stanovy. 1. Obecná ustanovení. 2 Poslání a cíle Stanovy Společnost pro transfuzní lékařství České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně 1. Obecná ustanovení 1 (1) Společnost pro transfuzní lékařství (dále STL) je odbornou společností, která

Více

Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají

Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají 13. konferenci pod záštitou ředitele Agentury vojenského zdravotnictví

Více

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017

Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017 Národní akční plán pro vzácná onemocnění na léta 2015-2017 1. Zlepšení informovanosti o Cíle Úkoly Termín Výstupy Gestor Spolupráce Předpoklady 1.1. Provoz, rozvoj a aktualizace webových portálů pro ;

Více

Práce sestry na úseku domácí péče

Práce sestry na úseku domácí péče Program Práce sestry na úseku domácí péče Certifikovaný kurz MZ ČR 1. kurz 2014 Praha Česká republika Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se smluvními zařízeními Úvod Studijní plán V rámci celoživotního

Více

Složení stálých orgánů ČSNM pro funkční období

Složení stálých orgánů ČSNM pro funkční období Složení stálých orgánů ČSNM pro funkční období 2018 2022 předseda MUDr. Zogala David Ústav nukleární medicíny 1. LF UK a VFN, Salmovská 3, 120 00 Praha 2 david.zogala@vfn.cz I. místopředseda (pro vnitřní

Více

Za správnost výpisu: Ivana Šáchová plk. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. děkan FVZ

Za správnost výpisu: Ivana Šáchová plk. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. děkan FVZ 26. 1. 2009 Vědecká rada aklamací schválila u s n e s e n í : 1. Vědecká rada schválila bez připomínek zápis a splnění usnesení ze zasedání VR FVZ ze dne 26. listopadu 2008. Současně schválila bez připomínek

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 2. října 2018 Akademický senát FZS TUL schválil dne 10.

Více

NÁRODNÍ ANTIBIOTICKÝ PROGRAM

NÁRODNÍ ANTIBIOTICKÝ PROGRAM NÁRODNÍ ANTIBIOTICKÝ PROGRAM USTAVENÍ A STRUKTURA Jan Šturma sturma@szu.cz Sekretariát Národního antibiotického programu (SNAP) 28. dubna 2010 Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví OSNOVA

Více

Usnesení. Představenstvo Hospodářské komory České republiky. 30. ledna 2013, Praha

Usnesení. Představenstvo Hospodářské komory České republiky. 30. ledna 2013, Praha Usnesení Představenstvo Hospodářské komory České republiky 30. ledna 2013, Praha Přítomni: Dvořák Martin, Dvořák Rostislav, Ernest Karel, Hlinka Pavel, Hrabák Václav, Juračka Zdeněk, Kleinová Lidmila,

Více

ZPRAVODAJ. reformy péče o duševní zdraví NEPŘEHLÉDNĚTE

ZPRAVODAJ. reformy péče o duševní zdraví NEPŘEHLÉDNĚTE ZPRAVODAJ reformy péče o duševní zdraví červen 2017 Číslo 6 NEPŘEHLÉDNĚTE Odborná rada Složení Odborné rady Výkonný výbor Složení Výkonného výboru Řízení reformy psychiatrické péče V minulých číslech jsme

Více

2.2 STL podporuje rozvoj mezinárodní spolupráce v oboru transfuzní lékařství. Zastupuje

2.2 STL podporuje rozvoj mezinárodní spolupráce v oboru transfuzní lékařství. Zastupuje Stanovy Společnosti pro transfuzní lékařství České lékařské společnosti JEP 1. Obecná ustanovení Společnosti pro transfuzní lékařství ČLS JEP 1.1. Společnost pro transfuzní lékařství (STL) je dobrovolnou

Více

NOVÉ INICIATIVY PRO PODPORU ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ V ČR Martin Zeman

NOVÉ INICIATIVY PRO PODPORU ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ V ČR Martin Zeman NOVÉ INICIATIVY PRO PODPORU ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ V ČR NOVÉ INICIATIVY PRO PODPORU ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ V ČR Martin Zeman Anotace Odborná veřejnost v oblasti elektronického zdravotnictví

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

CEREBROCON

CEREBROCON CEREBROCON 25. - 26. 10. 2017 PORÁDAJÍ STÁTNÍ LÉCEBNÉ LÁZNE JANSKÉ LÁZNE S.P. KONFERENCE SE KONÁ V KINOSÁLU DL VESNA, HORNÍ PROMENÁDA 268, JANSKÉ LÁZNe 2. ročník multioborové dvoudenní konference. Hlavním

Více

Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003

Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003 Institut rozvoje evropských regionů, o.p.s. Výroční zpráva 2003 duben 2004 OBSAH ÚVOD... 3 POSLÁNÍ A ČINNOST IRER... 3 HLAVNÍ ČINNOST... 3 DOPLŇKOVÁ ČINNOST... 4 PŘEHLED ČINNOSTÍ VYKONÁVANÝCH V KALENDÁŘNÍM

Více

vydání monografie Onkologická imunologie recenzenti : Prof. MUDr. Milan Buc DrSc. Prof. MUDr. Jindřich Fínek Ph.D.

vydání monografie Onkologická imunologie recenzenti : Prof. MUDr. Milan Buc DrSc. Prof. MUDr. Jindřich Fínek Ph.D. vydání monografie Onkologická imunologie recenzenti : Prof. MUDr. Milan Buc DrSc. Prof. MUDr. Jindřich Fínek Ph.D. onkologové : Dr. Bajčiová, Doc. Büchler, Doc. Feltl, Dr. Halámka, Doc. Konopásek, Dr.Kopecký,

Více

SPOLEČNOST URGENTNÍ MEDICÍNY A MEDICÍNY KATASTROF ČLS JEP

SPOLEČNOST URGENTNÍ MEDICÍNY A MEDICÍNY KATASTROF ČLS JEP SPOLEČNOST URGENTNÍ MEDICÍNY A MEDICÍNY KATASTROF ČLS JEP 2015 2019 MUDr. Jana Šeblová, Ph.D. Předsedkyně SUMMK ČLS JEP Jednání AZZS ČR, 1. 2. 2017, Střítež u Jihlavy SLOŽENÍ VÝBORU 2015-2019 MUDr. Deyl

Více

Z Á P I S dne 14. dubna 2009 od 13:30 hod. neveřejné zasedání Vědecké rady v zasedací místnosti děkanátu Program:

Z Á P I S dne 14. dubna 2009 od 13:30 hod. neveřejné zasedání Vědecké rady v zasedací místnosti děkanátu Program: Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 14. dubna 2009 Přítomni: Doc. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Doc. RNDr. Pavel Doleţal, CSc.

Více

54. DIABETOLOGICKÉ DNY

54. DIABETOLOGICKÉ DNY ČESKÁ DIABETOLOGICKÁ SPOLEČNOST ČLS JEP ve spolupráci se SLOVENSKOU DIABETOLOGICKOU SPOLEČNOSTÍ Pořádají: 54. DIABETOLOGICKÉ DNY 25. 28. dubna 2018 Luhačovice www.diab.cz www.dialuha2018.cz Úvodní slovo

Více

Zápis z jednání Hodnoticí komise Řídicího orgánu OP VVV (dále jen Komise )

Zápis z jednání Hodnoticí komise Řídicího orgánu OP VVV (dále jen Komise ) Zápis z jednání Hodnoticí komise Řídicího orgánu OP VVV (dále jen Komise ) I. Identifikace Komise Datum jednání 15. 2. 2017 Čas zahájení jednání 9:30 Místo konání Modrá zasedací místnost 3. NP, Harfa Office

Více

Naplňování Národní strategie Zdraví 2020

Naplňování Národní strategie Zdraví 2020 Naplňování Národní strategie Zdraví 2020 MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví USNESENÍ VLÁDY ČR č. 23 ze dne 8. 1. 2014 V l á d a I. bere na

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 21. října 2008

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 21. října 2008 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 21. října 2008 Přítomni: Omluveni: Hosté: Doc. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. PharmDr. Aleš Berka Doc. RNDr.

Více

PRÁCE NA ÚSEKU HYGIENY A EPIDEMIOLOGIE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ. Certifikovaný kurz akreditovaný MZ ČR. IX. běh 2018 Sídlo Skupiny B.

PRÁCE NA ÚSEKU HYGIENY A EPIDEMIOLOGIE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ. Certifikovaný kurz akreditovaný MZ ČR. IX. běh 2018 Sídlo Skupiny B. PRÁCE NA ÚSEKU HYGIENY A EPIDEMIOLOGIE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍ Certifikovaný kurz akreditovaný MZ ČR IX. běh 2018 Sídlo Skupiny B. Braun Praha 4 ÚVOD V rámci celoživotního vzdělávání sester nabízí společnost

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

Program workshopu tvoří kazuistiky, které nebyly prezentovány na kurzu ČOSKF Psychofarmaka v praxi klinického farmaceuta I. z dubna 2018.

Program workshopu tvoří kazuistiky, které nebyly prezentovány na kurzu ČOSKF Psychofarmaka v praxi klinického farmaceuta I. z dubna 2018. ODBORNÝ PROGRAM Pátek 12. října 2018 10:00 12:00 WORKSHOPY I. ANTITROMBOTIKA V PRAXI KLINICKÉHO FARMACEUTA PharmDr. Jana Gregorová Oddělení klinické farmacie, NNB, Praha, Ústav aplikované farmacie, Farmaceutická

Více

OBEZITOLOGIE A BARIATRIE 2017

OBEZITOLOGIE A BARIATRIE 2017 Česká obezitologická společnost ČLS JEP Společná sekce bariatrické a metabolické chirurgie ČOS a ČCHS ČLS JEP Ortopedicko-traumatologická a Interní sekce České asociace sester pořádají Celostátní konferenci

Více

Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015

Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015 Zápis z 13. zasedání kolegia rektora dne 19. ledna 2015 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VÝZKUMNÉ RADY TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 36 Datum: 7. 3. 2014 Od do: 9.00 13.30 hodin Místo: Sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 VR TA ČR Přítomni: Omluveni: prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Výroční zpráva za rok 2017 Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s.

Výroční zpráva za rok 2017 Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s. Výroční zpráva za rok 2017 Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s. Česká asociace zdravotníků v revmatologii, z.s. Sdružuje zdravotníky, kteří pracují nebo pomáhají v oblasti revmaticky nemocných

Více

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 22. března 2011

Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 22. března 2011 Z Á P I S ze zasedání Vědecké rady UK v Praze, Farmaceutické fakulty v Hradci Králové dne 22. března 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. Prof. MUDr. RNDr. Miroslav Červinka,

Více

V. výroční zasedání Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP

V. výroční zasedání Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP V. výroční zasedání Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP Kongresovém centrum Nemocnice na Homolce 14. 16. února 2013 Program V. VZ SLM ČLS JEP 2013_v3 Čtvrtek 14.2.2013 Zahájení: 14,00, místo

Více

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO REGENERATIVNÍ MEDICÍNU ČLS JEP, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO REGENERATIVNÍ MEDICÍNU ČLS JEP, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Článek I. Úvodní ustanovení 1. Česká společnost pro regenerativní medicínu ČLS JEP, z.s. (dále jen ČSRM nebo společnost ) je dobrovolným sdružením osob zaměřeným na rozvoj odborné a vědecké úrovně oboru

Více

Kandidáti do výboru České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP

Kandidáti do výboru České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP Kandidáti do výboru České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP PharmDr. Jana Gregorová Nemocnice Na Bulovce v Praze od roku 2013 doposud, na pozici klinického farmaceuta od roku 2010 do roku 2012,

Více

USNESENÍ Akademického senátu Fakulty vojenského zdravotnictví

USNESENÍ Akademického senátu Fakulty vojenského zdravotnictví UO) na svém zasedání konaném dne 19. ledna 2016 v Hradci Králové: Změnu ve Statutu FVZ UO Termín příštího zasedání AS FVZ UO dne 22.3.2016 v 12.00 hodin V Hradci Králové 19. ledna 2016 UO) na svém zasedání

Více

SLAVNOSTNÍ LÉKAŘSKÁ KONFERENCE setkání českých a slovenských lékařů

SLAVNOSTNÍ LÉKAŘSKÁ KONFERENCE setkání českých a slovenských lékařů SLAVNOSTNÍ LÉKAŘSKÁ KONFERENCE setkání českých a slovenských lékařů pořádaná k 20. výročí vzniku samostatné ČR a SR NOVÉ PATOFYZIOLOGICKÉ POZNATKY MĚNÍ PARADIGMA TERAPIE DIABETICKÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY

Více

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy Libor Grubhoffer a kol. 13. 5. 2014, Clarion Congress Hotel České Budějovice Česká biotechnologická platforma CEBIO Česká biotechnologická platforma

Více

Senátorky a senátoři AS UK

Senátorky a senátoři AS UK Senátorky a senátoři AS UK V současnosti je Akademický senát složen ze 70 členů (34 studentů a 36 pedagogů). Informace o organizaci a výsledcích voleb do senátu. 1. lékařská fakulta UK Prof. MUDr. Jiří

Více

Usnesení výboru ČDS č. 2014 / 49: Výbor ČDS vzal na vědomí zprávu Volební komise ČDS ČLS JEP.

Usnesení výboru ČDS č. 2014 / 49: Výbor ČDS vzal na vědomí zprávu Volební komise ČDS ČLS JEP. Zápis z 1. zasedání nového výboru České diabetologické společnosti, konaného dne 09. 04. 2014 od 13,30 hodin, Luhačovice. (Salonek, KD Electra, Luhačovice.) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

V Praze 05. 03. 2015 Č.j. 12-2/2015-UK3LF počet listů: 9

V Praze 05. 03. 2015 Č.j. 12-2/2015-UK3LF počet listů: 9 V Praze 05. 03. 2015 Č.j. 12-2/2015-UK3LF počet listů: 9 Zápis ze zasedání Vědecké rady 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze dne 5. března 2015 ve 14 hodin na 3. LF UK Přítomní: Prof. MUDr. Michal

Více

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2015

ZPRÁVA. České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2015 ZPRÁVA České odborné společnosti klinické farmacie ČLS JEP ROK 2015 HLAVNÍ ÚKOLY ROKU 2015 I. Koncepce klinickofarmaceutické péče v ČR diskuze II. III. IV. Výkaz o činnosti oboru klinická farmacie Definice

Více

Zápis z 1. zasedání VR ze dne

Zápis z 1. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Zápis z 1. zasedání VR ze dne 18. 1. 2001 Vědecká rada Zápis z 1. zasedání

Více

GRAMOTNOST VE ŠKOLE doc. Ing. Vladimír Jehlička, CSc., MUDr. Zdeněk Fink,

GRAMOTNOST VE ŠKOLE doc. Ing. Vladimír Jehlička, CSc., MUDr. Zdeněk Fink, Katedra českého jazyka a literatury Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové ve spolupráci s Českou pedagogickou společností pořádá vědeckou konferenci GRAMOTNOST VE ŠKOLE Cílem konference spolupořádané

Více

Zápis č. 23 ze schůze výboru STL konané dne 28. února 2013

Zápis č. 23 ze schůze výboru STL konané dne 28. února 2013 1 Zápis č. 23 ze schůze výboru STL konané dne 28. února 2013 Přítomni: MUDr. Masopust, MUDr. Bohoněk, Z. Drobníková, MUDr. Kracíková, MUDr. Písačka, Z. Pospíšilová, MUDr. Řeháček, MUDr. Turek, Omluveni:

Více

Zápis ze zasedání výboru České fytopatologické společnosti 3.12.2008, 12:00 ÚZPI, Slezská 7, Praha 2, 2. patro, salónek. Zápis č.

Zápis ze zasedání výboru České fytopatologické společnosti 3.12.2008, 12:00 ÚZPI, Slezská 7, Praha 2, 2. patro, salónek. Zápis č. Zápis č. 5/2008 Přítomni: Prof. Ing. Aleš Lebeda, DrSc.; Prof. Ing. Vladimír Táborský, CSc.; Ing. Petr Komínek, Ph.D.; Ing. Věra Mokrá, CSc.; Ing. Alena Hauptmanová host: Doc. Ing. Radovan Pokorný, Ph.D.,

Více

Výroční zpráva Společnosti lékařské genetiky ČLS JEP

Výroční zpráva Společnosti lékařské genetiky ČLS JEP Výroční zpráva Společnosti lékařské genetiky ČLS JEP Členská základna K datu 31.12.2004 byl počet členů Společnosti lékařské genetiky (SLG) celkem 227. Oproti roku 2003 došlo k navýšení o 41 nově přihlášených

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 28. 3. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav

Více

XVII. Opařanské dny. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 20. 21. 9. 2013. ve spolupráci se

XVII. Opařanské dny. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 20. 21. 9. 2013. ve spolupráci se XVII. Opařanské dny 20. 21. 9. 2013 Dětská psychiatrická nemocnice Opařany Dětská psychiatrická nemocnice Opařany ve spolupráci se Sekcí dětské a dorostové psychiatrie PS ČLS J. E. Purkyně a Asociací dětské

Více