Výroční zpráva Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva 2006. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR."

Transkript

1 APA VČAS občanské sdružení sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, Olomouc, tel.: , fax: kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, Olomouc, tel.: Výroční zpráva 2006 Hlavní náplní a činností občanského sdružení je především celoroční integrační program osob zdravotně postižených prostřednictvím pohybových aktivit. A dále pak vytváření podmínek a seznamování s novými možnostmi v rámci normálního občanského soužití. Cílem bylo ovlivnit životní styl osob zdravotně postižených v rámci celoročního pohybového programu, a tak se podílet na jejich resocializaci a začleňování v rámci regionální infrastruktury. Hlavní strukturu tvořily dvě roviny: a) aktivity pravidelné (plavání, atletika, sledge hokej, voltiž a paravoltiž, boccia, orientální tance) b) aktivity blokové (rekondiční pobyty, soustředění). Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: SEKCE PARAVOLTIŽE Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR. Mateřský klub APA VČAS dále - JITRO Olomouc Handicap club PAMIR Radíkov EPONA Brno Dětský domov Čechy pod Kosířem DUHA Plumlov SNĚŽENKA Nový Malín NA DOBRÉ CESTĚ Nový Malín CENTRUM při ÚSP Mladá Boleslav APA VČAS v roce 2006 jako pořadatel uspořádala 4 celorepublikové závody a na 3 celorepublikových závodech na jejich pořádání měla poloviční spoluúčast. Také se podílela na uspořádání 2 závodů s mezinárodní účastí a MČR v paravoltiži Strana 1 (celkem 7)

2 Závody, které APA VČAS pořádala nebo byla spolupořadatelem: - Nový Malín (pořadatel APA VČAS, NDC Nový Malín) - Horka nad Moravou (pořadatel APA VČAS) - Drásov (pořadatel TJJ LUCKY, APA VČAS) - ORION Praha - Frenštát p.r. 2x(APA VČAS) - Radíkov (APA VČAS) - Hlučín - Brno (MČR) (ČHS,APA VČAS a EPONA) 2 zahraniční závody - Bratislava - Nitra Paravoltižní soustředění: jako každoročně, tak i v srpnu 2006 se konal čtrnáctidenní rekondiční pobyt s hiporehabilitací v rekreačním středisku Chata pod Věží Radíkov u Olomouce. Pobytu se účastnilo celkem 63 osob. Z toho 52 zdravotně oslabených dětí a mládeže a 11 osob (odborný personál) specielně na tento pobyt proškolený při ČHS. Prezentace paravoltiže: Na celostátní konferenci České hiporehabilitační společnosti, která se konala v Litoměřicích ve dnech Prezentace paravoltiže se konala druhý den konference dopoledne ve společnosti VALDEK se sídlem Slatina pod Hazenbergem. Náplň prezentace: - příprava a lonžování koně (Jarmila Jablonská) - příprava cvičenců (Daniela Weingartnerová) - cvičení na ternažéru (Martina Faksová) - voltižní cvičení na koni(arnoštka Ježková cvičení jednotlivců,dvojic a skupin). Integrace: Po dosažení sportovních výsledků v paravoltiži a po poradě s lékařem paravoltiž integrovala tři cvičence do voltižního oddílu TJJ LUCKY Drásov, kde získali jezdeckou licenci ČJF a reprezentovali APA VČAS na národních závodech pořádaných ČJF. Nejlépe si v této sezoně vedl Jakub Weingartner, který získal nominaci na MČR a umístil se na 5 místě ve voltižní nejvyšší kategorii. Leona Drnovská a Petr Maurer si také nevedli nejhůře. Jejich výkonnost na voltižních závodech byla průměrná, ale na nominaci MČR to nestačilo. Hipoterapie: V rámci sportovního ježedění jsme ve spolupráci s lékaři vykonávali terapeutické ježdění HIPOTERAPII. Celkem odpracováno na hipoterapii 420 terapeutických jednotek u 78 handicapovaných. Pracovní tým se skládal: lékař MUDr.Pavel Brokowski zdravot.sestra- Daniela Weingartnerová fyzioterapeut Arnoštka Ježková Martina Faksová hipolog Michaela Kubáčková Marie Chromčáková APA VČAS v roce 2006 jako nejlepší oddíl paravoltiže opět získala POHÁR 2006 České hiporehabilitační společnosti. Titul MČR získali tito cvičenci: kat.jednotlivců lehký handicap muži Jiří Weingartner a ženy Daniela Wagnerová kat. jednotlivců mentální handicap ženy Jaroslava Pospíšilová a muži Pavel Tylšar kat. jednotlivců těžký handicap muži Marek Pospíšil kat. jednotlivců těžký handicap ženy Veronika Konečná kat. dvojic lehký handicap Jiří Weingartner a Leona Drnovská kat.dvojic mentální a tělesný handicap Veronika Konečná a Petra Pálková Strana 2 (celkem 7)

3 Tréninková střediska paravoltiže: RADÍKOV: klubovna, tělocvična, krytá jízdárna, venkovní jízdárna, hygienické zařízení vše bezbariérové. Tři voltižní trenažéry, jeden vlastní kůň a dva pro tréninkovou činnost možnost zapůjčení. Českou hiporehabilitační společností byl APA VČAS pro tréninkové středisko Radíkov, udělen statut školícího střediska pro ČR na dobu do roku Tréninky celoročně: každý pátek každou sobotu každou neděli Paravoltiž má odborný dobrovolný pracovní tým v tomto složení: Lékař MUDr. Pavel Brogowski Fyzioterapeut: Arnoštka Ježková Martina Faksová Vanda Casková Hipolog: Marie Chromčáková Michaela Kubáčková Pomocníci: Veronika Vokounová Daniela Weingartnerová Petra Kreuzingërová Všichni tito pracovníci absolvovali odborné školení ČHS a ČJF. Letní rekondiční tábor s hiporehabilitací ve dnech až na Radíkově Pobytu se účastnilo celkem 63 osob. Z toho 52 zdravotně oslabených dětí a mládeže (40 dětí do 18let a 12 do 26let) a 11 osob (odborný personál) specielně na tento pobyt proškolený při ČHS. Veškerá činnost a práce s dětmi byla s individuálním přístupem a ohledem na zdravotní stav účastníka. Účastníci byli rozděleni do pěti oddílů. I přes nepříznivé počasí, které nám letos příliš nepřálo, jsme dodrželi předepsaný rámcový program s etapovou hrou. Účastníci za splnění daných úkolů sbírali body do svých táborových deníčků, který si potom jako trofej odvezli domů. Na závěr pobytu se účastníci zúčastnili celorepublikové paravoltižní soutěže, kterou uspořádala APA VČAS Olomouc ve spolupráci s ČHS. Také 14 účastníků se zúčastnilo paravoltižních závodů v zahraničí, dne v Nitře, kde se ve všech kategoriích umístnili na prvních místech. Co jsme se všechno učili? Teorii o hipologii (na závěr cvičenci podstoupili testy) Práce u koní Rytmická cvičení Tance Rehabilitační gymnastiku Cvičení na voltižním trenažéru Cvičení na koni Jako další jsme se učili jezdit v loďkách (veslování), plavání, různé společenské hry, jeden výlet do ZOO na Svatém Kopečku a jeden výlet po památkách města Olomouce. Plnili jsme etapovou hru SHREKOVA BAŽINA, při které jsme zažili spousty legrace a mnohé se naučili. Pobytu se také zúčastnili lektoři z ČJF Jarmila Jablonská, MVDr.Stanislav Vaverka a Dalibor Blažek. Během pobytu nás také navštěvovali naši spolupracovníci, sólisté baletu z Moravského divadla, a pomáhali nám s rytmickou přípravou. Souběžně s naším pobytem probíhal na Radíkově mezinárodní jezdecký tábor složený z dětí z Belgie, Španělska, Francie a Německa. Tito zahraniční účastníci se přidali k našemu programu a učili se paravoltižnímu sportu od našich dětí. Domluva probíhala pomocí tlumočníků a děti se zkoušely domlouvat v angličtině, což bylo zajímavé. Všichni se domluvili. Strana 3 (celkem 7)

4 SEKCE SLEDGE HOKEJE Důležitá fakta roku 2006: leden 2006 utkání základní části ČSHL v Jindřichově Hradci (s Českými Budějovicemi) a v Kolíně únor 2006 utkání základní části ČSHL ve Zlíně Olomouc v sezóně 2005/06 nepostoupila do play-off květen 2006 víkendové soustředění v Lanžhotě srpen 2006 týdenní soustředění v Lanžhotě srpen 2006 zahájení sezóny 2006/07 - tréninky každý čtvrtek 1,5 hodiny září 2006 utkání základní části ČSHL v Olomouci s Českými Budějovicemi a s Kolínem říjen 2006 utkání základní části ČSHL v Karlových Varech a v Praze listopad 2006 utkání základní části ČSHL ve Zlíně prosinec 2006 utkání základní části ČSHL v Českých Budějovicích a v Kolíně prosinec 2006 víkendové soustředění v Pasece Sledge hokejový tým APA VČAS Olomoučtí Kohouti existuje již pátým rokem. V současné době má 21 členů. Účastní se mistrovské soutěže - České sledge hokejové ligy. Česká sledge hokejová liga má jeden z nejpropracovanějších hracích systémů na světě. V porovnání s ostatními sledge hokejovými zeměmi se jí účastní velké množství týmů, hned šest, kromě Olomouce ještě Sparta Praha, Hamé Zlín, SKV Karlovy Vary, SKV České Budějovice a SC Draci Kolín. Zápasy České sledge hokejové ligy se hrají formou víkendových kol jednou za měsíc. V každém takovém víkendu odehraje tým jeden nebo dva mistrovské zápasy. Po desetikolové základní části následuje play-off (semifinále, poté finále a zápas o třetí místo) hrané na dva zápasy. Na začátku kalendářního roku 2006 bojovala Olomouc zdecimovaná odchody dvou klíčových hráčů o postup do vyřazovacích bojů. Klíčový zápas v Jindřichově Hradci s Českými Budějovicemi Hanákům nevyšel. Po vyrovnaném průběhu duelu prohráli 0:1 a šance na postup do play-off se rozplynuly. Další dvě utkání už Olomouc hrála jen jako přípravu na následující sezónu. Porazila Kolín a prohrála se Zlínem. Českou sledge hokejovou ligu vyhrála pražská Sparta, druhé skončily Karlovy Vary, třetí Zlín. České Budějovice skončily čtvrté, Olomouc pátá a poslední místo patřilo Kolínu. Nejlepším nepostiženým hráčem z kádru Olomouce byl na slavnostním večeru vyhlášen Martin Brix, oficiální internetové stránky klubu získaly cenu pro nejlepší webovou prezentaci sledge hokeje v České republice. Stránky provozuje jeden ze sponzorů, studio r3d. V květnu 2006 se uskutečnilo víkendové soustředění v Lanžhotě, které bylo přípravou na letní týdenní soutředění na stejném místě. Hráči měli k dispozici venkovní hřiště s umělou trávou, atletický ovál, krytou halu na míčové sporty, basketbalové hřiště, prostory pro posilování. Velkou část programu tvořil trénink na handbajcích, tedy jízdních kolech, na kterých se šlape rukama. V Lanžhotě měli hráči veškerý komfort a příprava na novou sezónu se i přes proměnlivé počasí vydařila. Soustředění se zúčastnili hned tři noví hráči, kteří se základy sledge hokeje postupně učí. K nim je třeba připočíst ještě dva dlouhodobě nemocné, kteří by se měli do tréninku zapojit od nové sezóny, tedy v srpnu V první polovině srpna začaly na zimním stadionu v Olomouci pravidelné čtvrteční tréninky. V září se naplno rozběhly boje v České sledge hokejové lize. Olomouci se vydařily hned první dva duely, porazila České Budějovice a Kolín, čímž si vytvořila slibnou pozici pro boje o play-off. V říjnu zajížděli Hanáci na led Karlových Varů a Sparty Praha. Oba zápasy Olomouc s velkými favority celé sezóny prohrála. Liga se rozdělila na dvě trojice. Trojice silných - Praha, Karlovy Vary a Zlín a trojice bojující o čtvrté místo zajišťující postup do play-off - Olomouc, České Budějovice a Kolín. V listopadu cestovali sledge hokejisté Olomouce do Zlína, kde prohráli 0:3. V prosinci si však spravili náladu klíčovým vítězstvím celé sezóny v Budějovicích, druhý den ale prohráli v Kolíně. Přesto na konci kalendářního roku drželi vysněné čtvrté místo tabulky. Těsně před svátky vánočními se uskutečnilo víkendové soustředění a setkání hráčů, trenérů a realizačního týmu v Pasece. V kádru Olomouce jsou mimojiné i hráči z Valašského Meziříčí, Přerova, Paseky, Frýdku-Místku, Prostějova, Brna a Náměště na Hané. Pro rok 2007 má sledge hokejový tým v plánu co nejlépe se umístit v České sledge hokejové lize, rozšířit hráčkou základu a najít nové sponzory. V srpnu se tradičně uskuteční týdenní soustředění, v září 2007 začne nový ročník České sledge hokejové ligy. Problémem je stálý nedostatek financí na pokrytí nákladů na činnost klubu, konkrétně výjezdů na utkání na hřištích soupeřů, ubytování, výstroj, placení ledu apod. Dalším nedostatkem je úzký kádr. Postižených lidí se zájmem o sledge hokej je v Olomouckém kraji poskrovnu. Strana 4 (celkem 7)

5 SEKCE SPASTIC HANDICAP BOCCIA (PODSEKCE BOCCE V ČESKÉM HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD) Naše sekce je členem Spastic Handicap, který organizuje sportovní soutěže pro sportovce s poruchami hybnosti. Účastnili jsme se celoročně I., II. a II. ligy v boccii. Čtyři naši hráči (Pavla Třísková, Michaela Zdráhalová, Šárka Hynková a Ladislav Martin Kolert) v roce 2006 soutěžily v I. lize boccii, ostatní v lize II. a III. Šárka Hynková byla klubem APA VČAS zvolena nejlepším mladým sportovcem sportovního oddílu (do 23 let) a vyhlášena v anketě Sportovec roku Spastic Handicap v Praze. Celkové výsledky I. ligy OZP CUP 2006 (viz tabulka) naši sportovci červeně: Soutěž I. Ligy měla v roce kola a započítávali se body za pořadí v jednotlivých kolech. Tabulka uvádí celkové výsledky OZP CUPu 2006, mezi významné výsledky našich prvoligových sportovců lze počítat také úspěšné umístění na stupních vítězů v některých kolech OZP CUPu. Konkrétně: I. kolo OZP CUPu: 1. místo ve třídě BC1 Šárka Hynková (APA VČAS Olomouc) III. kolo OZP CUPu: 2. místo ve třídě BC2 Pavlína Třísková (APA VČAS Olomouc) TŘÍDA BC1 1. Liga Pořadí Příjmení a jméno Klub 1. kolo 2. kolo 3. kolo VelMez Brno Brno Celkem 1. GRŰSSER Michal JU HANDLOVIČ Jan SL MRKVIČKOVÁ Šárka BR DUŽEVIČOVÁ Kristýna BR MACHUTA Jan JU HYNKOVÁ Šárka AP URBAN Jan HA TRNKOVÁ Denisa LK FOUSEK Kamil BR VANÍČKOVÁ Pavla HA HUMLOVÁ Sylvie JE STREJČEK Zdeněk NL TŘÍDA BC2 1. Liga Pořadí Příjmení a jméno Klub 1. kolo 2. kolo 3. kolo VelMez Brno Brno Celkem 1. SERBUS František JU KOŘÍNEK Michal SP VLK Jiří NL FRONĚK Jakub JU TŘÍSKOVÁ Pavlína AP FAFEJTA Tomáš HA BARGEL Filip LK CUŘÍNOVÁ Kateřina NL FAJKUS Martin DS rozhodnutím RTB BORKOVEC Roman JU MALEC František BR KOLERT Vladimír AP TŘÍDA BC3 1. Liga Pořadí Příjmení a jméno Klub 1. kolo 2. kolo 3. kolo VelMez Brno Brno Celkem 1. KŘENEK Radovan BR PEKARA Štefan LK PETREMENTOVÁ Lucie JE MILKOVÁ Vladislava BR BIDLAS Aleš LK ŠVECOVÁ Zuzana DS ZDRÁHALOVÁ Michaela AP ŠMILAUER Vladimír JU SOLAŘ Radek HA PÁNEK Boleslav JU FOREJT Petr SP RYBIČKA Tomáš LK Strana 5 (celkem 7)

6 Ve II. a III. lize OZP CUP 2006 soutěžili tito sportovci: Aleš Vysoudil Eva Kvapilová Lukáš Vláčil Sportovci neměli možnost se v loňském roce probojovat do I. ligy, ani se celkově umístit na vyšších příčkách, neboť jsme se z organizačních důvodů nemohli zúčastnit obou kol soutěže. Tréninky oddílu boccii probíhaly v roce 2006: každé pondělí hod v prostorách obč. sdružení Jitro v Olomouci (začátečníci procvičování základních dovedností) každou středu hod v tělocvičně bývalé ZŠ Svornosti, Olomouc Naše sekce se zabývá i dalšími sportovními aktivitami: Sportovní kroužek pro děti s postižením a) všeobecná sportovní průprava a boccia b) bocce Hnutí Speciálních olympiád každé pondělí/čtvrtek hod v tělocvičně FTK UP v Olomouci Soustředění boccii pořádané Spastic Handicap Naší snahou je, aby se mohlo soustředění boccii zúčastnit co nejvíce sportovců, bohužel v roce 2006 se z finančních důvodů soustředění zúčastnila pouze M. Zdráhalová s asistentkou. Některé další aktivity probíhají ve spolupráci se speciální školou Credo a občanským sdružením Jitro v Olomouci. Tým trenérů a cvičitelů: Vedoucí sekce: Mgr. Julie Wittmannová, Ph.D. Trenéři a cvičitelé: Lenka Janalíková Bc. Eduard Zacha Mgr. Zuzana Drápalová Miroslav Kubíček Martin Kučera PODSEKCE BOCCE V ČESKÉM HNUTÍ SPECIÁLNÍCH OLYMPIÁD V této oblasti se naši sportovci, kteří mají kombinované postižení, připravují na soutěže ve sportovní hře BOCCE, pořádané Českým Hnutím SO (dále ČHSO). Dvěma z našich sportovkyním se v roce 2006 podařilo reprezentovat Českou republiku na Evropských hrách mládeže Speciálních Olympiád v Římě. Evropských her se zúčastnila: Lucie Domesová a Zuzana Liebicherová (spolu s trenérkou J. Wittmannovou, která je zároveň ředitelkou tohoto sportu v ČHSO). Obě sportovkyně se nevrátily s prázdnou získaly společně bronzovou medaili za soutěž v bocce párů a dále obě dvakrát obsadily 4. místo (v soutěži jednotlivců) a 4. místo v soutěži družstev (spolu s hráči oddílu Otrokovic). SEKCE MONOSKI V letošním roce neproběhl žádný rekondiční pobyt, který by přímo organizovalo a zajišťovalo naše sdružení. Činnost sekce se odvíjela od individuálních osobních asistencí, kterou členové APA VČAS zajišťovali lyžařům monoski. SEKCE ATLETIKY Činnost pouze individuální formou. Strana 6 (celkem 7)

7 SEKCE PLAVÁNÍ Činnost sekce se odvíjela od individuálních osobních asistencí. SEKCE ORIENTÁLNÍCH TANCŮ Orientální tanec našim tanečnicím pomáhá jak po stránce psychické, tak i fyzické. Nemalou roli zde hraje i fakt, že jde snad o jedinou pohybovou aktivitu umožňující mentálně postiženým ženám i dívkám, cítit se dobře jako žena. Přehled našich vystoupení: Vystoupení na předvánočním setkání klientů ÚSP Klíč v Armádním domě Výuka orientálního tance v prostorách kavárny Meli café ( Kapucínská 5 ) Připravované vystoupení Květen opět zatančíme v prostorách kavárny Meli café Červen vystoupení na závěrečném večírku Studia orientálního tance Eset Prosinec vystoupení na předvánočním setkání klientů ÚSP Klíč Další vystoupení jsou v jednání. V roce 2007 chystáme také nácvik choreografie se závojem a nácvik dalších kruhových tanců z celého světa ( Irsko, Řecko, skandinávské tance atd. ) V současné době probíhají lekce každé úterý od do hod v budově ÚSP Klíč.V hodinách se snažíme o výuku a zdokonalování jednotlivých prvků, nácviku krátkých choreografií a kruhových tanců. S klientkami se účastníme příležitostných vystoupení. OSTATNÍ VÝZNAMNÉ AKCE A ČINNOSTI Již posedmé jsme se podíleli na akci MOSTY. Poprvé to bylo v roce 2000 a od roku 2001 jsme vstoupili do této akce i s novým projektem pod názvem Mostlympiáda, která se tak stala nedílnou součástí celé akce. Jedná se o sportovní soutěže přizpůsobené dětem zdravotně postiženým i zdravým, kdy se tak setkávají v jedné soutěži společně. V tomto směru lze tuto soutěž považovat za zcela unikátní a ve světě ojedinělou. Celá soutěž má obrovský úspěch a pro mnohé školy, ústavy, kluby se stala nedílnou součástí v jejich ročním programu. HOSPODAŘENÍ A FINANCE Vzhledem k omezeným finančním možnostem, kdy naše sdružení pro rok 2006 dostalo jen zlomek požadovaných dotací, se přesto podařilo udržet nastavený standard poskytovaných služeb a mohlo pokračovat v nastoleném rozvoji aktivit z roku předcházejícího a plynule tak navázat na činnosti, které jako jeden z největších poskytovatelů služeb v oblasti volnočasových a sportovních aktivit můžeme nabídnout především zdravotně postiženým spoluobčanům našeho kraje i nad jeho rámec. Obecně můžeme konstatovat, že naše sdružení hospodaří s vyrovnaným finančním rozpočtem a nemá žádné závazky (dluhy) vůči dodavatelům ani orgánům státní správy. Zároveň nemá ani žádné pohledávky. Podrobněji viz Finanční zpráva. V prosinci 2006 proběhla v naší organizaci kontrola z FÚ Olomouc, jež se týkala užití dotace z MŠMT za rok Kontrola neshledala žádných vážných pochybení a konstatovala správnost a účelovost využití finančních prostředků z dotace. Jediné co jsme dle podmínek nedodrželi, bylo pozdní zaslání Výroční zprávy poskytovateli, tj. MŠMT ČR. Je to sice formální nedostatek, ale je důvodem k vrácení přijaté dotace. Daná věc byla řešena formou žádosti o prominutí a žádosti bylo vyhověno. V Olomouci dne Vypracoval: Mgr. Milan Svoboda prezident APA VČAS Strana 7 (celkem 7)

Výroční zpráva 2005. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 8 klubů v ČR.

Výroční zpráva 2005. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 8 klubů v ČR. APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc, tel.:

Více

Výroční zpráva 2007. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR.

Výroční zpráva 2007. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Je složena z 9 klubů v ČR. APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc, tel.:

Více

Výroční zpráva 2004. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Celkem je složena z 13 klubů v ČR.

Výroční zpráva 2004. Paravoltiž APA VČAS má působnost nad rámec Olomouckého kraje. Celkem je složena z 13 klubů v ČR. APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc, tel.:

Více

Výroční zpráva 2008. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení:

Výroční zpráva 2008. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř. Míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr. Milan Svoboda, Dr. Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

Výroční zpráva 2011. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení:

Výroční zpráva 2011. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř. Míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr. Milan Svoboda, Dr. Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

Výroční zpráva APA VČAS občanské sdružení. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: SEKCE PARAVOLTIŽE.

Výroční zpráva APA VČAS občanské sdružení. Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdružení: SEKCE PARAVOLTIŽE. APA VČAS občanské sdružení www.volny.cz/apavcas sídlo: APA VČAS, tř.míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr.Milan Svoboda, Dr.Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

OZP CUPU V BOCCIE 4. kola I. Ligy

OZP CUPU V BOCCIE 4. kola I. Ligy Sportovní klub Kociánka Brno o.s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o.s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Centrum Kociánkou a Masarykovou univerzitou

Více

I. ZÁKLADNÍ ČÁST. Datum konání: 25. 27. února 2011. Místo konání: 3. základní škola Velké Meziříčí, ulice Školní 2055

I. ZÁKLADNÍ ČÁST. Datum konání: 25. 27. února 2011. Místo konání: 3. základní škola Velké Meziříčí, ulice Školní 2055 TJ Dětské středisko Březejc, o.s ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Městem Velké Meziříčí a Nadací Charty 77 Výsledky OZP CUP I. liga, 1. kolo pro

Více

I. ligy, 4. kolo října 2010 SOŠ a SOU informatiky a spojů Čichnova 23, Brno

I. ligy, 4. kolo října 2010 SOŠ a SOU informatiky a spojů Čichnova 23, Brno Sportovní klub Kociánka Brno o. s. ve spolupráci s ÚSP pro TPM KOCIÁNKA a SOŠ a SOU informatiky a spojů, Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, VÝSLEDKY OZP CUP v BOCCIE

Více

OZP CUP V BOCCIE 4. kolo I. Liga

OZP CUP V BOCCIE 4. kolo I. Liga Sportovní klub Kociánka Brno o. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Centrem Kociánkou a Masarykovou univerzitou

Více

Výroční zpráva Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdruţení:

Výroční zpráva Následuje hodnocení činností dle jednotlivých sekcí sdruţení: APA VČAS občanské sdružení www.apavcas.cz sídlo: APA VČAS, tř. Míru 115, 771 11 Olomouc, tel.: 585 204 341, fax: 585 204 342 kontaktní adresa: Mgr. Milan Svoboda, Dr. Milady Horákové 7, 772 00 Olomouc,

Více

Výsledky. Handicap sport club Havířov o. s.

Výsledky. Handicap sport club Havířov o. s. Výsledky Handicap sport club Havířov o. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví a Magistrátem města Havířova

Více

TJ zdravotně postižených Halma ÚSP Zbůch z pověření České federace Spastic Handicap za podpory Plzeňského kraje a Nadace 700 let města Plzně VÝSLEDKY

TJ zdravotně postižených Halma ÚSP Zbůch z pověření České federace Spastic Handicap za podpory Plzeňského kraje a Nadace 700 let města Plzně VÝSLEDKY TJ zdravotně postižených Halma ÚSP Zbůch z pověření České federace Spastic Handicap za podpory Plzeňského kraje a Nadace 700 let města Plzně VÝSLEDKY NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. ligy sportovní

Více

NÁRODNÍ TURNAJ V BOCCIE

NÁRODNÍ TURNAJ V BOCCIE TJ DS Březejc ve spolupráci s ÚSP pro TPM KOCIÁNKA a Sportovním klubem Kociánka Brno a Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap, o.s., Oborová zdravotní pojišťovna a Krajský úřad Ústeckého kraje VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3.

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy TJ zdravotně postižených Nola z pověření České federace Spastic Handicap, o. s., ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou a za podpory Krajského úřadu Ústeckého kraje VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy TJ zdravotně postižených Nola z pověření České federace Spastic Handicap, o.s., Oborová zdravotní pojišťovna a Krajský úřad Ústeckého kraje VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I.

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy TJ zdravotně postižených Nola z pověření České federace Spastic Handicap, o.s., Oborová zdravotní pojišťovna a Krajský úřad Ústeckého kraje pořádají NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy pro

Více

Výsledky. Mistrovství České republiky v boccie pro soutěžní třídy BC1, BC2, BC3,BC4

Výsledky. Mistrovství České republiky v boccie pro soutěžní třídy BC1, BC2, BC3,BC4 TJ Březejc, z.s. z pověření České federace Spastic Handicap, z.s. za podpory města Velké Meziříčí, ve spolupráci s Centrem Kociánka, pracoviště Březejc a 3.ZŠ Velké Meziříčí Výsledky Mistrovství České

Více

OZP CUP V BOCCIE 4. kolo I. Liga

OZP CUP V BOCCIE 4. kolo I. Liga Sportovní klub Kociánka Brno o. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Centrem Kociánkou a Masarykovou univerzitou

Více

října 2010 Tělocvična ZŠ Komenského v Nové Pace

října 2010 Tělocvična ZŠ Komenského v Nové Pace pořádané z pověření České federace Spastic Handicap o. s., ve spolupráci se ZŠ Komenského Nová Paka, Občanským sdružením Sportem proti bariérám Český ráj a Oborovou zdravotní pojišťovnou 23. 24. října

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy TJ zdravotně postižených Nola z pověření České federace Spastic Handicap, o.s. a Oborová zdravotní pojišťovna pořádají NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy pro sportovce zdravotních tříd BC1,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2016/2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2016/2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2016/2017 Sezona 2016/2017 HC Střelci Jindřichův Hradec - hokejový klub pro všechny Třetí sezóna, sezóna r. 2016/2017 byla již třetí sezonou nově vzniklého hokejového mládežnického

Více

VÝSLEDKY Národní turnaj v boccie

VÝSLEDKY Národní turnaj v boccie TJ Dětské středisko Březejc, o.s. z pověření České federace Spastic Handicap, o.s. ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví a městem Velké Meziříčí, pod

Více

OZP CUP V BOCCIE 4. kolo I. Liga

OZP CUP V BOCCIE 4. kolo I. Liga Sportovní klub Kociánka Brno o.s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o.s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Centrum Kociánkou a Masarykovou univerzitou

Více

Národní soutěž v boccie 2016/2017 I. liga, 3. kolo

Národní soutěž v boccie 2016/2017 I. liga, 3. kolo Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. z pověření České federace Spastic Handicap, z. s., ve spolupráci s CESA VUT Brno a Centrem Kociánka pořádá Národní soutěž v boccie 2016/2017 I. liga, 3. kolo pro jednotlivce

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Realizační tým boccie SH. z pověření České federace Spastic Handicap, z. s., ve spolupráci s SK Kociánka Brno VÝSLEDKY

Realizační tým boccie SH. z pověření České federace Spastic Handicap, z. s., ve spolupráci s SK Kociánka Brno VÝSLEDKY Realizační tým boccie SH z pověření České federace Spastic Handicap, z. s., ve spolupráci s SK Kociánka Brno VÝSLEDKY Národní soutěže v boccie 2016/2017 BARÁŽ 2017 pro jednotlivce soutěžních tříd,, Sportovní

Více

ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2015/2016. Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec

ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2015/2016. Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec ZPRÁVA ZA SEZÓNU 2015/2016 Spolek ledního hokeje Jindřichův Hradec Sezona 2015/2016 HC Střelci Jindřichův Hradec - hokejový klub pro všechny Sezóna 2015/2016 byla již druhou sezonou nově vzniklého hokejového

Více

Národní turnaj SH v boccie I. liga

Národní turnaj SH v boccie I. liga Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap, z. s., Centrem Kociánka a CESA VUT Brno pořádá Národní turnaj SH v boccie 2016 I. liga pro soutěžní třídy BC1, BC2,

Více

SPORTOVEC, TRENÉR, DRUŽSTVO SEZÓNY 2013/2014

SPORTOVEC, TRENÉR, DRUŽSTVO SEZÓNY 2013/2014 SPORTOVEC, TRENÉR, DRUŽSTVO SEZÓNY 2013/2014 SPORTOVEC SEZÓNY 2013/2014 jméno oddíl (navrhovatel) sport úspěchy Tomáš Korený Korený - racing, s.r.o. karting (motokáry) 13x 1.místo, 1x 2.místo, 3x 3.místo,

Více

Národní soutěž v boccie 2016/2017 I.liga, 2.kolo

Národní soutěž v boccie 2016/2017 I.liga, 2.kolo Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap, z. s., CESA VUT Brno a Centrem Kociánka pořádá Národní soutěž v boccie 2016/2017 I.liga, 2.kolo pro soutěžní třídy

Více

Handicap sport club Havířov, z. s.

Handicap sport club Havířov, z. s. Handicap sport club Havířov, z. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví a Magistrátem města Havířova a Krajským

Více

C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ

C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ Č e s k á f e d e r a c e S p a s t i c H a n d i c a p o. s. Soutěžní řád C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ S p a s t i c H a n d i c a p 2 0 1 1 / 2 0 1 2 Aktualizace: Platnost od: Zpracovali: Roman Suda,

Více

Národní soutěž v boccie SH 2018 I. a II. liga, 4. kolo

Národní soutěž v boccie SH 2018 I. a II. liga, 4. kolo Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. & Emilova sportovní, z. s. z pověření České federace Spastic Handicap, z. s., ve spolupráci s Centrem Kociánka emilovasportovníz.s. pořádá pod záštitou poslance Parlamentu

Více

OZP CUP V BOCCIE 2. kolo I. Ligy O pohár hejtmana JMK pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4

OZP CUP V BOCCIE 2. kolo I. Ligy O pohár hejtmana JMK pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4 Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Centrem Kociánkou a Masarykovou univerzitou FSpS pořádá OZP CUP V BOCCIE 2. kolo I. Ligy O pohár hejtmana JMK

Více

I. ZÁKLADNÍ ČÁST. Partneři SK Kociánka Brno o.s.

I. ZÁKLADNÍ ČÁST. Partneři SK Kociánka Brno o.s. Sportovní klub Kociánka Brno o.s. z pověření České federace Spastic Handicap o.s. pořádá ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, ÚSP Kociánkou a Masarykovou

Více

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok 2017 Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Základní údaje o spolku Předseda: Romana Beranová Místopředseda:

Více

VÝSLEDKY Národní soutěž v boccie SH 2018 I. a II. liga, 4. kolo

VÝSLEDKY Národní soutěž v boccie SH 2018 I. a II. liga, 4. kolo Sportovní klub Kociánka Brno, z. s. & Emilova sportovní, z. s. z pověření České federace Spastic Handicap, z. s., ve spolupráci s Centrem Kociánka emilovasportovníz.s. VÝSLEDKY Národní soutěž v boccie

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. a III. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. a III. ligy TJ zdravotně postižených Halma Zbůch z pověření České federace Spastic Handicap za podpory Plzeňského kraje a Nadace 700 let města Plzně pořádá NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. a III. ligy sportovní

Více

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Úspěch mentálně postižených sportovců aneb III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Myslím, že málokdo z nás zaznamenal, že se konaly Světové letní speciální olympijské hry. Ve stínu moha

Více

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016

Výroční zpráva ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec. za rok 2016 ČSS, z.s. - sportovně střelecký klub Liberec za rok 2016 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SSK Liberec a její jednotlivá

Více

NÁRODNÍ TURNAJ V BOCCIE II. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ V BOCCIE II. ligy TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap, z.s.; a za podpory firmy KnaufInsulation spol. s r.o. Krupka pořádají NÁRODNÍ TURNAJ V BOCCIE II. ligy pro sportovce zdravotních

Více

Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí

Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí TJ Březejc, z.s. pořádá Regionální soutěž v boccie jednotlivců 2016 pro soutěžní třídy BC1, BC2, BC3 region VÝCHOD Česká federace Spastic Handicap, z.s. Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí Neděle, 6. března

Více

Výroční zpráva za rok Sportovní klub Kociánka Brno, z.s.

Výroční zpráva za rok Sportovní klub Kociánka Brno, z.s. Výroční zpráva za rok 2016 Sportovní klub Kociánka Brno, z.s. Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Sportovní aktivity... 4 2.1. Atletika... 4 2.2. Boccia... 4 2.3. Cyklistika... 5 2.4. Lukostřelba... 5 2.5. Plavání...

Více

BADMINTON Club Kladno

BADMINTON Club Kladno BADMINTON Club Kladno Badminton Club Kladno byl založen v roce 1969. Z jeho řad vyšli hráči a hráčky, kteří v průběhu jeho osmatřicetiletého působení získali řadu domácích i zahraničních mistrovských titulů.

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy TJ zdravotně postižených Nola z pověření České federace Spastic Handicap, o.s. a Oborová zdravotní pojišťovna pořádají NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo II. ligy pro sportovce zdravotních tříd BC1,

Více

Výroční zpráva. Č e s k á h i p o r e h a b i l i t a č n í s p o l e č n o s t * V ý r o č n í z p r á v a *

Výroční zpráva. Č e s k á h i p o r e h a b i l i t a č n í s p o l e č n o s t * V ý r o č n í z p r á v a * Výroční zpráva 2010 2 Poslání a cíle organizace Česká hiporehabilitační společnost (ČHS) je nástupnickou organizací Československé hiporehabilitační společnosti, která byla založena v roce 1991. Společnost

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ SOUTĚŽ V BOCCIE III. liga

VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ SOUTĚŽ V BOCCIE III. liga TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap, z.s.; za podpory firmy KnaufInsulation spol. s r.o. Krupka VÝSLEDKOVÁ LISTINA NÁRODNÍ SOUTĚŽ V BOCCIE III. liga pro sportovce

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2016 2017 Zlín dne 15. 9. 2017 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce

MONFISH JUNIOR. Výroční zpráva o činnosti v roce MONFISH JUNIOR Výroční zpráva o činnosti v roce 2013 Cílem programu Monfish Junior je budovat v Praze silný klub mladých muškařů a tyto učit muškařským dovednostem. Přivést děti od televizí a počítačů

Více

Výsledková listina Národní soutěže v boccie 2016/2017 I.liga, 2.kolo

Výsledková listina Národní soutěže v boccie 2016/2017 I.liga, 2.kolo Sportovní klub ociánka Brno, z. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap, z. s., CESA VUT Brno a Centrem ociánka Výsledková listina Národní soutěže v boccie 2016/2017 I.liga, 2.kolo soutěžní

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo I. ligy

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 1. kolo I. ligy TJ zdravotně postižených Nola Teplice z pověření České federace Spastic Handicap ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, a za podpory firmy KnaufInsulation

Více

2. kolo II. ligy OZP CUP BOCCIA

2. kolo II. ligy OZP CUP BOCCIA ve spolupráci se ZŠ Komenského Nová Paka a Občanským sdružením Sportem proti bariérám Český ráj pořádá 2. kolo II. ligy OZP CUP BOCCIA 23. 24. října 2010 Tělocvična ZŠ a ZvŠ Nová Paka Komenského 555, 509

Více

Sportovní klub TRASKO Vyškov, z.s. Oddíl moderní gymnastiky. Výroční zpráva za rok 2016

Sportovní klub TRASKO Vyškov, z.s. Oddíl moderní gymnastiky. Výroční zpráva za rok 2016 Sportovní klub TRASKO Vyškov, z.s. Oddíl moderní gymnastiky Výroční zpráva za rok 2016 Obsah Základní údaje o oddílu, historie, cíle Členská základna struktura oddílu Hospodaření oddílu za rok 2016 Úspěchy

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2017 Brněnského svazu malé kopané, z. s. je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a její jednotlivá

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JEZDECKÝ KLUB BRILIANT PETROVICE Z.S. ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA JEZDECKÝ KLUB BRILIANT PETROVICE Z.S. ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA JEZDECKÝ KLUB BRILIANT PETROVICE Z.S. ROK 2015 Vážení čtenáři, představujeme Vám naši výroční zprávu spolku Jezdecký klub Briliant Petrovice z.s. za rok 2016. Náš spolek byl přeregistrován

Více

RFA Olomouckého kraje

RFA Olomouckého kraje b RFA Olomouckého kraje 7. 3. 2019 Divadlo na Šantovce Představení projektu Klíčové body 1) Současný stav mládeže v ČR 2) Představení projektu 3) Provozní zabezpečení Akademie 4) Nadstandardní péče 5)

Více

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014

Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 Kategorie sportovní kolektiv Blansko roku 2014 VZPĚRAČI BOSKOVICE, TJ SOUz Boskovice Trenér: Čestmír Sekanina Složení kolektivu: Lukáš Liška (kapitán), Petr Mareček, Miroslav Parolek, Ondřej Hovjacký,

Více

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016

Výroční zpráva Brněnského svazu malé kopané, z. s. za rok 2016 Brněnského svazu malé kopané, z. s. Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti Brněnského svazu malé kopané a

Více

pořádá národní turnaj v boccie pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4 (O březejckého medvěda)

pořádá národní turnaj v boccie pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4 (O březejckého medvěda) TJ Dětské středisko Březejc, o.s ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Městem Velké Meziříčí a Nadací Charty 77 pořádá národní turnaj v boccie OZP

Více

Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen v Brně

Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen v Brně Mistrovství ČR v beachvolejbalu neslyšících mužů a žen 7. 6. 008 v Brně Hodnocení: V sobotu 7. června 008 se konalo MČR neslyšících v beachvolejbalu. Hrálo se na kurtech v Brně v areálu zvané "Káčata".

Více

Účast na první kole 1. Goalballové ligy dospělých v sezóně 2013 2014. Po prvním kole náš tým se dvěma výhrami a dvěma porážkami drží druhou příčku.

Účast na první kole 1. Goalballové ligy dospělých v sezóně 2013 2014. Po prvním kole náš tým se dvěma výhrami a dvěma porážkami drží druhou příčku. GOALBALL 1. Období leden až červen 2013 pravidelné tréninky každé úterý od 18 do 19 hodin na Základní škole genpor. Františka Peřiny v Praze na tento pronájem nám přispěla Nadace Českého rozhlasu účast

Více

EWSC LITA SPORT Praha o. s.

EWSC LITA SPORT Praha o. s. Výroční zpráva 2007 EWSC LITA SPORT Praha o. s. Sportovní klub vznikl na podzim roku 2003, aby umožnil těžce tělesně postiženým lidem zapojit se do sportovního dění. Hlavním sportovním odvětvím je electric

Více

OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. liga a III. liga

OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. liga a III. liga Tělovýchovná jednota zdravotně postižených Nola a Oborová zdravotní pojišťovna pořádají OZP CUP V BOCCIE 2. kolo II. liga a III. liga pro sportovce zdravotních tříd BC1, BC2, BC3, BC4 Teplice 18. - 19.

Více

SK MALEŠOV, PSČ mob: , ,

SK MALEŠOV, PSČ mob: , , mob 728 046 280,723 879 596, e-mail skmalesov@seznam.cz MEMORIAL FRANTIŠKA LHOTÁKA Mezinárodní fotbalový turnaj mladších žáků 18.ročník Záštitu turnaje převzal. Vojtěch Novotný Odchovanec SK Malešov v

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2017 2018 Zlín dne 3. 10. 2018 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

MEZINÁRODNÍHO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BOCCIE

MEZINÁRODNÍHO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BOCCIE SC Jedličkova ústavu Praha o. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Magistrátem Hlavního Města Prahy a

Více

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku Slávistky vyrazí v pátek ráno vstříc předvánočnímu házenkářskému dobrodružství do švýcarského St. Gallenu. V 620 kilometrů vzdáleném městě se zúčastní kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje Stadtwerk-Cup

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Tělocvičné

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Tělocvičné Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti Tělocvičné jednoty Sokol Ostroměř a její jednotlivá ustanovení byla

Více

Pohár města Česká Lípa

Pohár města Česká Lípa HOKEJOVÝ CLUB ČESKÁ LÍPA Z.S. www.hcceskalipa.cz Hokejový turnaj 2017 Pohár města Česká Lípa 23. 24. 9. 2017 2-denní turnaj pro děti narozené r. 2010 a mladší Hokejový turnaj 2017 - Česká Lípa - r. 2010

Více

Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995

Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995 Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 Skoro všichni účastníci M ČR v alpském lyžování ČSNS 2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995

Více

VÝSLEDKY. v boccie. Mikulášský turnaj. SOBOTA 12. prosince 2015 Tělovýchovný areál Univerzity Pardubice

VÝSLEDKY. v boccie. Mikulášský turnaj. SOBOTA 12. prosince 2015 Tělovýchovný areál Univerzity Pardubice Mikulášský turnaj v boccie VÝSLEDKY 16. ročník turnaje v boccie bez rozdílu kategorií SOBOTA 12. prosince 2015 Tělovýchovný areál Univerzity Pardubice Pořadatel: Partneři TJ: Sponzoři TJ: Sponzoři (věcné

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

Turnaj mladšího dorostu U /2018

Turnaj mladšího dorostu U /2018 ************************************** MEMORIÁL VLASTISLAVA MAREČKA ČESKÝ POHÁR MLADŠÍHO DOROSTU **************************** Turnaj mladšího dorostu U 16 2017/2018 X.. ROČNÍK Tři fáze turnaje: - základní,

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2016 2017 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Český svaz plaveckých sportů Zátopkova 100/2 PS 40 Praha tel: fax: IČ:

Český svaz plaveckých sportů Zátopkova 100/2 PS 40 Praha tel: fax: IČ: 1. Reprezentační družstvo mladších juniorů Projekt přípravy reprezentačního družstva mladších juniorů na sezónu 2017 18 vychází z aktuálních podmínek v českém plavání. Cílem tohoto projektu je vytvořit

Více

Rozdělení grantů vypsaných MČ Praha 14 v roce 2002

Rozdělení grantů vypsaných MČ Praha 14 v roce 2002 Rozdělení grantů vypsaných MČ Praha 14 v roce 2002 Zastupitelstvo MČ dne 14.3.2002 rozhodlo usnesením č. 10/Z/2002 o přidělení grantů takto: 1) Oblast sociální péče a zdravotnictví: Svaz tělesně postižených,

Více

2009 IPC ICE SLEDGE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIPS MAY 9-16, OSTRAVA CZECH REPUBLIC. www.sledge2009.cz

2009 IPC ICE SLEDGE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIPS MAY 9-16, OSTRAVA CZECH REPUBLIC. www.sledge2009.cz Historie a význam Mistrovství světa ve sledge hokeji Mistrovství světa ve sledge hokeji (dále jen MS) je po Zimních paralympijských hrách nejvýznamnější akcí Mezinárodního paralympijského výboru v patnáctileté

Více

Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2013 ROZPIS SOUTĚŽE

Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2013 ROZPIS SOUTĚŽE A. Všeobecná ustanovení Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2013 ROZPIS SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala Štvanice 38, 170 00 Praha 7 tel. 222 333 417, mobil 777

Více

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BOCCIE

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V BOCCIE SC Jedličkova ústavu Praha o. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Magistrátem Hlavního Města Prahy a

Více

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018

Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Hlavní úspěchy OK Dobříš v roce 2018 Historie OK Dobříš se píše od roku 2011, kdy vznikl jako nový sportovní klub se zaměřením na sporty v přírodě, především orientační běh. Cílem zakladatelů OK Dobříš

Více

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4

NÁRODNÍ TURNAJ OZP CUP V BOCCIE 3. kolo I. ligy pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4 Handicap sport club Havířov o. s. ve spolupráci s Českou federací Spastic Handicap o. s., Oborovou zdravotní pojišťovnou, zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví a Magistrátem města Havířova a Krajským

Více

Výroční zpráva 2016 Stáj PIAFA,z.s.

Výroční zpráva 2016 Stáj PIAFA,z.s. Stáj PIAFA, z.s. Výroční zpráva 2016 2 Základní údaje: Stáj PIAFA, z.s. Žerotínova727/2, 682 01 Vyškov IČ: 04749979 právní forma: zapsaný spolek ve spolkovém rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl

Více

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate

Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Filip VÍT sportovní naděje Mladé Boleslavi v karate Mladá Boleslav prosinec 2010 2 Filip Vít (*1996) se stal členem oddílu karate TJ Auto Škoda Mladá Boleslav koncem roku 2006. Od následujícího roku začal

Více

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO:

FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/ Kyjov IČO: FBC Dragons, z.s. Sídliště U Vodojemu 1262/2 697 01 Kyjov IČO: 031 23 901 Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016

Více

Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku

Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Komise sportovní V Písku dne 23.08.2011 Z Á P I S č. 06/2011 z jednání, které se konalo dne 22.08.2011 od 15:00 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Přítomni p. Václav

Více

Závěrečná zpráva Sportovního centra mládeže Hanácké oblasti 2009

Závěrečná zpráva Sportovního centra mládeže Hanácké oblasti 2009 Závěrečná zpráva Sportovního centra mládeže Hanácké oblasti 2009 Obsah 1. Název projektu 2. Předkladatel 3. Řešitel projektu 4. Personální zajištění činnosti SCM v roce 2009 5. Seznam členů SCM v roce

Více

HC VLCI ČESKÝ TĚŠÍN SEZÓNA 2018/2019 SEZÓNA 2019/2020

HC VLCI ČESKÝ TĚŠÍN SEZÓNA 2018/2019 SEZÓNA 2019/2020 HC VLCI ČESKÝ TĚŠÍN SEZÓNA 2018/2019 SEZÓNA 2019/2020 SHRNUTÍ LOŇSKÉ SEZÓNY poprvé otevřena kategorie junioři po základní části se probojovali do vyšší skupiny v té skončili na 7. místě doplněni o hráče

Více

PROPOZICE. Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov

PROPOZICE. Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov PROPOZICE Pořadatel: Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov Kontakt: Jiří Pavelka ředitel turnaje; mobil: +420 602 503 273; mail: pavelkaj@medialine.cz Petr Nadymáček organizační zajištění; mobil: +420

Více

Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram

Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram Závěrečná zpráva o činnosti Fotbalového sportovního centra mládeže při ISŠ HPOS Příbram Sezóna 2014/2015 Zpracovali: Mgr. Jaroslav Černý, šéftrenér FSCM Mgr. Josef Dobeš, ředitel fotbalové akademie 1.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA HC ZNOJEMŠTÍ ORLI MLÁDEŽ ZA SEZONU 2011-2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA HC ZNOJEMŠTÍ ORLI MLÁDEŽ ZA SEZONU 2011-2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA HC ZNOJEMŠTÍ ORLI MLÁDEŽ ZA SEZONU 2011-2012 VÁŽENÍ PŘÁTELÉ ZNOJEMSKÉHO MLÁDEŽNICKÉHO HOKEJE Dovoluji si Vám předložit 1. výroční zprávu hokejového klubu HC Znojemští orli mládež za sezonu

Více

Krajský svaz orientačních sportů Olomouckého kraje

Krajský svaz orientačních sportů Olomouckého kraje Krajský svaz orientačních sportů Olomouckého kraje Hodnocení účasti družstva lyžařského orientačního běhu na Hrách 8. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 1. Příprava sportovců Lyžařský orientační

Více

Věc: Žádost o zřízení sportovního centra mládeže (SCM)

Věc: Žádost o zřízení sportovního centra mládeže (SCM) Adresát: VR ČSKe Atletická 100/2 160 17 Praha 6, Strahov Věc: Žádost o zřízení sportovního centra mládeže (SCM) Tímto podává sportovní klub karate ( dále jen SK) Kamura ryu shotokan Ústí nad Labem žádost

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

Mistrovství České republiky ve voltiţi. Rozpis

Mistrovství České republiky ve voltiţi. Rozpis 2012 Mistrovství České republiky ve voltiţi 2012 Rozpis Číslo závodu: 928H7 I. Základní údaje Mistrovství České republiky ve voltiţi 2012 1.1. Pořadatelé: Z pověření ČJF, TJ Slovan Frenštát p/radhoštěm

Více

Mezinárodní fotbalový turnaj starších přípravek U11

Mezinárodní fotbalový turnaj starších přípravek U11 Mezinárodní fotbalový turnaj starších přípravek U11 sobota 23. června 2018 Místo konání : Městský stadion, U stadionu 1339, Veselí nad Moravou Kontaktní osoba: Pres Richard, +420 725 636 501, rpres@centrum.cz

Více