Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz."

Transkript

1 Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od a končí první týden v červnu Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pondělí O termínu první schůzky budou děti ZŠ Mládežnická informovány šk. rozhlasem a na nástěnkách. Děti tř., děti a mládež z ostatních škol budou na první schůzku pozváni písemně. Při odevzdání přihlášky po termínu, si každý účastník musí již zjistit termín 1. a dalších schůzek sám. Na tuto schůzku si přinesou přezůvky a školné na celý školní rok. Rodiče svým podpisem souhlasí s účastí svého dítěte v kroužku a zavazují se uhradit školné. Školné v plné výši je nutné uhradit do konce října Školné do zájmových kroužků a kurzů pro školní rok je diferencováno podle nákladů na činnost a podle nákladů souvisejících s provozem kroužků či kurzů. Všechny další finanční příspěvky (uvedené s * u jednotlivých zájmových útvarů) vybírané vedoucími kroužků nad výši školného slouží jednotlivým kroužkům na úhradu dalších nákladů na svoji činnost (registrace svazům, členské známky, atd.). Tyto další příspěvky budou rodičům vyúčtovány vedoucími jednotlivých kroužků. Jestliže se dítě přihlásí do kroužku, který navštěvovalo v minulém roce, musí mít opět řádně vyplněnou přihlášku! Do každého kroužku či kurzu musí být vyplněna samostatná přihláška. Pokud na základě vlastního rozhodnutí a bez uvedení závažného důvodu přestane dítě do zájmového kroužku či kurzu docházet, nebude mu školné vráceno! Za závažné porušení povinností stanovených vnitřním řádem může být člen ze zájmového kroužku vyloučen. O tomto rozhodnutí jsou rodiče informováni prostřednictvím pracovníků KZČDM. Přesné termíny schůzek jednotlivých kroužků budou upřesněny později dle počtu přihlášených. Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese eldorado@zsmltu.cz.

2 VÝPOČETNÍ TECHNIKA - POČÍTAČE WÉWÉWÉ - DĚTSKÝ INTERNET Základy práce s Internetem hravou formou. INTERNET začátečníci Seznámení se základními možnostmi Internetu vyhledávání informací, elektronická pošta, chat, on-line hry. INTERNET pokročilí Získávání informací a komunikace pomocí sítě Internet převážně formou samostatné práce tř tř tř. VÝPOČETNÍ TECHNIKA Seznámení dětí se základy práce s PC prostředí Windows, textový editor Word, program Malování. V případě zájmu je možné využití i dalšího softwaru (kompletní balík MS Office, Zoner PhotoStudio, Zoner Calisto, ). POČÍTAČOVÉ FÍGLE PRO DOSPĚLÉ - kurz pro začátečníky a lehce pokročilé Digitální fotografie - jak dostat fotku do počítače, jak ji upravit, jak ji poslat. Internetové nástroje a multimedia jak dostat fotografii a video na internet, jak jednoduše vytvořit fotogalerii, jak si jednoduše vytvořit blog/internetovou stránečku. Internetové služby a weby. Kurz proběhne v období říjen-listopad 2010 v hodinové dotaci cca 8x2 hodiny. MEDIAL Kroužek zaměřený na vytváření digitálních materiálů, jejich zpracování a publikaci. Naučíme se zacházet s digitálním fotoaparátem a kamerou, zpracovat a upravovat fotografie s videem na počítači. Zapojíme se do aktivit etwinning a budeme spolupracovat přes internet s kamarády v zahraničí tř let 500,- Kč let 400,- Kč JAZYKOVÉ KROUŽKY ANGLIČTINA HROU Základy cizího jazyka zábavnou a hravou formou tř. RUSKÝ JAZYK Základy ruského jazyka. NĚMECKÝ JAZYK začátečníci a mírně pokročilí Základy německé konverzace a gramatiky a německý jazyk pro mírně pokročilé. Přihlášení budou dle pokročilosti rozděleni do dvou skupin. FRANCOUZŠTINA začátečníci Základy francouzské konverzace a gramatiky. MLUVÍNEK Kroužek je vhodný nejen pro děti s poruchami učení, s problémy s výslovností, ale pro všechny děti, které si chtějí správně nabrousit jazýček formou her a zábavy. 4. tř. - dospělí 400,- Kč 4. tř. - mládež 400,- Kč 4. tř. - mládež 400,- Kč 5-8 let 200,- Kč

3 SPORT A TĚLOVÝCHOVA KOPANÁ Kroužky jsou vedeny trenéry fotbalového oddílu FKM ÚPA a členové kroužků se zařazují do mládežnických družstev tohoto oddílu. Bude proveden výběr a následné rozdělení do několika kategorií! *Další fin. příspěvky v částce je započítáno školné: 1.800,-Kč/rok chlapci tř. CVIČENÍČKO Formou her a soutěží cvičení k návyku správného držení těla, relaxace, radost z pohybu. 4-6 let SPORŤÁČEK Všestranný rozvoj dítěte za pomoci různých her a náčiní tř. VYBÍJENÁ Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry tř. VOLEJBAL Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. 6. tř. - mládež VČELIČKY - CVIČENÍ RODIČŮ S DĚTMI Cvičení s říkadly, písničkami, říkanky cvičené v kruhu, jednoduché pohybové hry,. Cvičení a hry v tělocvičně jsou přizpůsobeny věku dětí. 2-4 roky VOLEJBAL PRO DÍVKY A ŽENY Míčové hry pro radost z pohybu let KARATE začátečníci i pokročilí Rozvoj fyzické zdatnosti a umění sebeobrany. 3. tř. - mládež SOFTBALL Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. Účast na domácích i mezinárodních turnajích pod hlavičkou SK Trutnov HSM. dívky tř. STOLNÍ TENIS Zdokonalení hry. 4. tř. - mládež ELEKTRONICKÉ ŠIPKY 301DO, 501DO, Cricket, Nácvik přesnosti a zručnosti, pořádání turnajů tř.

4 SPORT A TĚLOVÝCHOVA FLORBAL chlapci Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. Účastníci budou rozděleni do několika skupin dle věku a pokročilosti. U mládeže od 15 let bude proveden výběr! *Další fin. příspěvky jsou vybírány pouze od registrovaných hráčů účastnících se oficiálních soutěží (členové docházející pouze na zájmový kroužek platí jen školné) v částkách je započítáno školné: - registrovaní členové narození 1993 a starší 2.500,-Kč/rok - registrovaní členové narození 1994 a mladší 2.000,-Kč/rok FLORBAL dívky Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. *Další fin. příspěvky v částkách je započítáno školné: - juniorky 2.500,-Kč/rok (platí pouze registrované členky, které se účastní oficiálních soutěží) FLORBAL přípravka Seznámení s pravidly a základy hry. Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. 6. tř let 6. tř. 18 let dívky a chlapci tř tř. 400,- Kč 400,- Kč TANEČNÍ A POHYBOVÉ AKTIVITY DĚTSKÝ AEROBIK Seznámení s aerobikem, základní kroky, posilování a protažení s OVERBALLY. Základy aerobiku formou her tř. DRAK AND ROLL akrobatický rokenrol Výuka akrobatického rokenrolu ve formacích a párech. *Další fin. příspěvky: 200,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) od 10-ti let 400,- Kč REBELS TEAM AKROBATICKÝ ROKENROL Výuka akrobatického rokenrolu ve formacích a párech. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) REBELS TEAM HIP-HOP, R n B Tanec v rytmu Hip-Hop a R n B. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) REBELS TEAM CAPOEIRA Tradiční bojové umění s tanečními a akrobatickými prvky. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) 6 let mládež 400,- Kč 6 let mládež 400,- Kč 6 let mládež 400,- Kč JÓGA PRO DĚTI Udržování správné fyzické a psychické rovnováhy hravou formou tř.

5 VÝTVARNÉ, RUKODĚLNÉ A SPOLEČENSKÉ AKTIVITY KLUBÍČKO Hrátky s papírem, pastelkami a dalšími materiály pro předškoláky. 5-6 let VÝTVARNÍČEK Různé výtvarné činnosti rozvíjející dovednosti a fantazii tř. ŠIKULKY Základy výtvarných technik, práce s papírem, stříhání, lepení, tř. DÍVČÍ KLUB Základy pletení, háčkování, vyšívání, výroba drobných šperků, kosmetika, PALIČKOVÁNÍ Zhotovení tradiční i netradiční paličkované krajky, ozdob, obrázku a oděvních doplňků. KERAMIKA Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Zájemci budou dle věku a dovednosti rozděleni do tří skupin. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! KURZ KERAMIKY PRO DOSPĚLÉ - začátečníci Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! KURZ KERAMIKY PRO DOSPĚLÉ - pokročilí Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Pro přihlášené z loňského roku bez náboru nových zájemců. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! MINIKURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ Proběhne v období leden-únor 2010 v hodinové dotaci 6x3 hodiny. Maximální počet přihlášených je 15 osob. SEDMIKRÁSKY DIVADELNÍ KROUŽEK Činohra, jevištní projev, práce s textem. Pohádky a drobné divadelní hry. VAŘENÍ Základy vaření a stolování, zdravá výživa, studená kuchyně, vánoční cukroví, tř. dívky od 4. tř. a ženy 3. tř. - mládež 400,- Kč 18 - let 750,- Kč 18 - let 750,- Kč od 16 let tř. Stávající členové mohou pokračovat! 500,- Kč tř. KUCHTÍK Základy vaření pro nejmenší tř. SLAVÍČEK Lidové i moderní písničky s hudebním doprovodem tř. FLÉTNIČKA Základy hry na zobcovou flétnu tř.

6 TURISTIKA, PŘÍRODOVĚDA A OSTATNÍ RYBAŘÍCI začátečníci Základy rybolovu, příprava ke zkouškám k získání rybářského lístku, rybářské závody. 1. tř. - mládež RYBÁŘSKÝ pokročilí Získání rybářského lístku, rozvoj znalostí a dovedností, účast na soutěžích. SOPTÍCI - MLADÍ HASIČI Cvičení s hasičskou technikou, soutěže. *Další fin. příspěvky: 100,-Kč/ročně (členství ve Sboru dobrovolných hasičů Trutnov) STŘELCI Střelba ze vzduchové pušky a pistole, rozvoj střeleckých dovedností, účast v soutěžích. HOKUS - POKUS Pro zájemce o vědu a techniku při jednoduchých pokusech se zábavnou formou učí poznávat svět kolem sebe, kouzelnické triky, 3. tř. - mládež tř. 200,- Kč 5. tř. - mládež tř. ZDRAVOTNÍČEK Zábavnou a hravou formou tě seznámíme se základy 1.pomoci tř. MATEŘSKÝ KLUB ŽELVIČKA určený především pro maminky na mateřské dovolené, ale i tatínci zde budou vítáni. Nabídneme vám: - Baby hernu - Junior hernu - výtvarnou dílničku - místnost pro odpočinek - společenskou místnost pro rodiče Program: - přednášky a semináře - cvičení pro děti i dospělé - tvořivé dílničky - Drbárna - pánský koutek - výlety a pobytové akce Díky zázemí, které nám škola poskytuje, může Želvička využívat školní stadion, tělocvičny, cvičnou kuchyňku, kinosál a samozřejmě můžete využít i služeb ŠKOLNÍ JÍDELNY. Cena: - školné na celý rok pro rodinu činí 500,- Kč a je možné ho uhradit pololetně (2x250,-Kč) nic jiného již při jednotlivých vstupech neplatíte - bez uhrazení školného stojí vstup 20,- Kč pro dospělého a 5,-Kč pro dítě. Přihlášku: - pokud se rozhodnete platit školné je nutné vyplnit pro každé dítě samostatnou přihlášku do zájmového útvaru KZČ Eldorádo - bez úhrady celoročního (pololetního) školného se při každém vstupu rodič zapíše do docházkového sešitu Více: na kde postupně přidáváme důležité informace k provozu klubu.

7 ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA do zájmového útvaru KZČDM Eldorádo při Základní škole, Mládežnická 536, Trutnov ZÁJMOVÝ ÚTVAR /KROUŽEK, ODDÍL, KLUB/: Jméno a příjmení účastníka: Rodné číslo: Státní příslušnost: Zdravotní pojišťovna: Škola, třída: Adresa trvalého bydliště: Dítě má toto zdravotní znevýhodnění: Jméno a příjmení otce: telefon: Jméno a příjmení matky: telefon: Kontaktní Prohlášení zákonného zástupce: Potvrzuji správnost výše uvedených údajů a prohlašuji, že jsem se seznámil se všemi údaji v příloze přihlášky. Dne: Podpis účastníka ZÚ Podpis rodičů (zákonného zástupce) KZČDM Eldorádo, ZŠ Mládežnická 536, Trutnov, tel.: , eldorado@zsmltu.cz, Strana 1

8 PŘÍLOHA PŘIHLÁŠKY DO ZÁJMOVÉHO ÚTVARU Organizační informace Podepsané přihlášky musí být doručeny do KZČDM nejpozději do 14. září Jestliže chce dítě navštěvovat stejný ZÚ, který navštěvovalo v minulém roce, musí mít opět řádně vyplněnou přihlášku! Do každého ZÚ musí být vyplněna samostatná přihláška! Rodiče svým podpisem souhlasí s účastí svého dítěte v ZÚ a zavazují se uhradit školné. ZÚ zahajují svou činnost v týdnu od 29. září 2009 a končí první týden v červnu O termínu první schůzky budou děti ZŠ Mládežnická informovány školním rozhlasem a na nástěnkách. Děti z tříd, děti a mládež z ostatních škol budou na první schůzku pozvání písemně (papírová pozvánka nebo ) či telefonicky. Proto je nutné tyto údaje na přihlášce vyplnit! Školné v plné výši je nutné uhradit do konce října Školné je diferencováno podle nákladů na činnost a podle nákladů souvisejících s provozem ZÚ. Všechny další finanční příspěvky vybírané vedoucími ZÚ nad výši školného slouží jednotlivým kroužkům na úhradu dalších nákladů na svoji činnost (registrace svazům, členské známky, ). Tyto další příspěvky budou rodičům vyúčtovány vedoucími jednotlivých ZÚ. Práva a povinnosti KZČDM Eldorádo Zajišťuje podmínky pro bezpečný a zdraví neohrožující průběh zájmového vzdělávání členů ZÚ 1) V případě že, se členu ZÚ stane úraz v průběhu zájmového vzdělávání, je postupováno podle 2). Všichni členové zájmových útvarů jsou pojištěni proti úrazu a odcizení věcí z uzamčené šatny. Pokud schůzka ZÚ odpadne, musí být účastník touto změnou včas seznámen. Účastníci, kteří nenavštěvují ZŠ Mládežnická a děti navštěvující třídy na ZŠ Ml., jsou informování formou SMS nebo u. Všichni ostatní žáci ZŠ Ml. Jsou informováni školním rozhlasem. KZČDM je povinen shromažďovat a archivovat osobní data členů ZÚ za účelem školní matriky 3)4)5). Osobní data účastníka ZČ jsou užívána jen pro potřebu KZČDM 6). KZČDM si vyhrazuje právo na případnou změnu termínu nebo místa konání ZÚ. V případě závažného porušení vnitřního řádu může být účastník ZČ na základě rozhodnutí ředitele školy ze zájmové činnosti vyloučen. V tomto případě se nevrací alikvotní část školného. KZČDM nenese odpovědnost za ztrátu cenností (mobily, přehrávače, peníze, šperky). V době školních prázdnin a státních svátků si vyhrazuje právo uzavřít provoz ZÚ. Propagovaný ZÚ nebude otevřen v případě nízkého počtu přihlášených zájemců. V tomto případě budou zákonní zástupci účastníka informováni o řešení této situace (zrušení ZÚ, sloučení se ZÚ pořádaným jinou organizací). Vyhrazuje si právo člena ZÚ fotografovat při činnosti, pořizovat videozáznamy s jeho osobou. Tuto dokumentaci použije jako propagační materiál KZČDM (webové stránky, plakáty, vývěsky apod.). Vyhrazuje si právo zařadit člena ZÚ do účasti na soutěžích, přehlídkách, vystoupeních na veřejnosti a dalších nepravidelných aktivitách pořádaných KZČDM Eldorádo. Práva a povinnosti nezletilých účastníků zájmové činnosti Účastníci ZČ mají právo na zájmové vzdělávání odpovídající jejich možnostem a potřebám. Mohou se podílet na tvorbě a realizaci nabídky aktivit. Mohou vyjádřit svůj názor k záležitostem zájmového vzdělávání. Účastníci ZČ musí řádně docházet na pravidelné schůzky ZÚ. Jsou povinni dodržovat vnitřní řád KZČDM a ZŠ Mládežnická a předpisy a pokyny KZČDM a ZŠ Mládežnická k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni. Musí respektovat pokyny pedagogických pracovníků KZČDM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem. Práva a povinnosti zákonných zástupců nezletilých účastníků ZČ Mají povinnost donést nebo zaslat vyplněnou přihlášku na adresu KZČDM nejpozději do 14. září Mají právo na informace o průběhu zájmového vzdělávání nezletilého účastníka ZČ. Mají povinnost uhradit školné za zájmové vzdělávání nezletilého účastníka ZČ ve stanoveném termínu. Jsou povinni umožnit nezletilému členu ZÚ jeho řádné docházení na zájmové vzdělávání a nesou plnou zodpovědnost za cestu dítěte na ZÚ a zpět. Na vyzvání vedoucí KZČDM nebo ředitele ZŠ Mládežnická jsou povinni se osobně zúčastnit případného projednávání závažných otázek, které se týkají zájmového vzdělávání dítěte (kázeňské přestupky, poškození majetku a další). Jsou povinni oznamovat KZČDM údaje požadované pro školní matriku a další údaje, které jsou podstatné pro průběh zájmového vzdělávání nebo bezpečnost nezletilého, a změny v těchto údajích (zdravotní stav, osobní údaje, změna bydliště). Práva a povinnosti zletilých účastníků ZČ (žáků a studentů) Mají povinnost donést nebo zaslat vyplněnou přihlášku na adresu KZČDM nejpozději do 14. září Účastníci ZČ mají právo na zájmové vzdělávání odpovídající jejich možnostem a potřebám. Jsou povinni uhradit školné za zájmové vzdělávání ve stanoveném termínu. Mají povinnost řádně docházet na zájmové vzdělávání. Jsou povinni oznamovat KZČDM údaje požadované pro školní matriku a další údaje, které jsou podstatné pro průběh zájmového vzdělávání nebo jejich bezpečnost, a změny v těchto údajích (zdravotní stav, osobní údaje, změna bydliště). Jsou povinni dodržovat vnitřní řád KZČDM a ZŠ Mládežnická a předpisy a pokyny KZČDM a ZŠ Mládežnická k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni. Musí respektovat pokyny pedagogických pracovníků KZČDM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem Mohou se podílet na tvorbě a realizaci nabídky aktivit. Mohou vyjádřit svůj názor k záležitostem zájmového vzdělávání. Zásady plateb zájmových útvarů Školné za pravidelnou činnost v zájmových útvarech (dále jen ZÚ ) a kurzech se stanovuje v souladu s 12 vyhl. č. 74/2005 Sb. o zájmovém vzdělávání. O přijetí účastníka v zájmovém vzdělávání se rozhoduje na základě písemné přihlášky. Přihláška do ZÚ je závazná pro školní rok 2009/10. Způsob úhrady je možný: v hotovosti vedoucímu ZÚ Školné je celoroční a je nutné ji uhradit do 31. října Při neuhrazení úplaty do stanoveného termínu přihláška zaniká a není možná účast na činnosti. Školné může být sníženo: Pokud se zájemce přihlásí do ZÚ po 31. lednu, uhradí 50% z celoroční stanovené částky. V tomto případě je školné splatné do 15 dnů od podání písemné přihlášky. Odhlášení ze ZÚ je možné písemně s uvedením závažného důvodu. Pokud účastník uhradil celoroční školné, mohou mu být na základě písemné žádosti a rozhodnutí ředitele ZŠ Mládežnická vráceny ušetřené náklady. V ostatních případech se školné nevrací. 1) Metodický pokyn MŠMT ČR č. j / ze dne k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních zřizovaných Ministerstvem mládeže a tělovýchovy 2) Vyhláška č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů 3) 28 zákona č. 561/2004 Sb., (Školský zákon) 4) Zákon č. 499/2004 Sb.,o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů 5) Vyhláška č. 364/2005 Sb., o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky a o předávání údajů z dokumentace škol a školských zařízení a ze školní matriky (vyhláška o dokumentaci škol a školských zařízení) 6) 5 odst. 2, 4 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů KZČDM Eldorádo, ZŠ Mládežnická 536, Trutnov, tel.: , eldorado@zsmltu.cz, Strana 2

9 Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od a končí první týden v červnu Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pondělí O termínu první schůzky budou děti ZŠ Mládežnická informovány šk. rozhlasem a na nástěnkách. Děti tř., děti a mládež z ostatních škol budou na první schůzku pozváni písemně. Při odevzdání přihlášky po termínu, si každý účastník musí již zjistit termín 1. a dalších schůzek sám. Na tuto schůzku si přinesou přezůvky a školné na celý školní rok. Rodiče svým podpisem souhlasí s účastí svého dítěte v kroužku a zavazují se uhradit školné. Školné v plné výši je nutné uhradit do konce října Školné do zájmových kroužků a kurzů pro školní rok je diferencováno podle nákladů na činnost a podle nákladů souvisejících s provozem kroužků či kurzů. Všechny další finanční příspěvky (uvedené s * u jednotlivých zájmových útvarů) vybírané vedoucími kroužků nad výši školného slouží jednotlivým kroužkům na úhradu dalších nákladů na svoji činnost (registrace svazům, členské známky, atd.). Tyto další příspěvky budou rodičům vyúčtovány vedoucími jednotlivých kroužků. Jestliže se dítě přihlásí do kroužku, který navštěvovalo v minulém roce, musí mít opět řádně vyplněnou přihlášku! Do každého kroužku či kurzu musí být vyplněna samostatná přihláška. Pokud na základě vlastního rozhodnutí a bez uvedení závažného důvodu přestane dítě do zájmového kroužku či kurzu docházet, nebude mu školné vráceno! Za závažné porušení povinností stanovených vnitřním řádem může být člen ze zájmového kroužku vyloučen. O tomto rozhodnutí jsou rodiče informováni prostřednictvím pracovníků KZČDM. Přesné termíny schůzek jednotlivých kroužků budou upřesněny později dle počtu přihlášených. Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese eldorado@zsmltu.cz.

10 VÝPOČETNÍ TECHNIKA - POČÍTAČE WÉWÉWÉ - DĚTSKÝ INTERNET Základy práce s Internetem hravou formou. INTERNET začátečníci Seznámení se základními možnostmi Internetu vyhledávání informací, elektronická pošta, chat, on-line hry. INTERNET pokročilí Získávání informací a komunikace pomocí sítě Internet převážně formou samostatné práce tř tř tř. VÝPOČETNÍ TECHNIKA Seznámení dětí se základy práce s PC prostředí Windows, textový editor Word, program Malování. V případě zájmu je možné využití i dalšího softwaru (kompletní balík MS Office, Zoner PhotoStudio, Zoner Calisto, ). POČÍTAČOVÉ FÍGLE PRO DOSPĚLÉ - kurz pro začátečníky a lehce pokročilé Digitální fotografie - jak dostat fotku do počítače, jak ji upravit, jak ji poslat. Internetové nástroje a multimedia jak dostat fotografii a video na internet, jak jednoduše vytvořit fotogalerii, jak si jednoduše vytvořit blog/internetovou stránečku. Internetové služby a weby. Kurz proběhne v období říjen-listopad 2010 v hodinové dotaci cca 8x2 hodiny. MEDIAL Kroužek zaměřený na vytváření digitálních materiálů, jejich zpracování a publikaci. Naučíme se zacházet s digitálním fotoaparátem a kamerou, zpracovat a upravovat fotografie s videem na počítači. Zapojíme se do aktivit etwinning a budeme spolupracovat přes internet s kamarády v zahraničí tř let 500,- Kč let 400,- Kč JAZYKOVÉ KROUŽKY ANGLIČTINA HROU Základy cizího jazyka zábavnou a hravou formou tř. RUSKÝ JAZYK Základy ruského jazyka. NĚMECKÝ JAZYK začátečníci a mírně pokročilí Základy německé konverzace a gramatiky a německý jazyk pro mírně pokročilé. Přihlášení budou dle pokročilosti rozděleni do dvou skupin. FRANCOUZŠTINA začátečníci Základy francouzské konverzace a gramatiky. MLUVÍNEK Kroužek je vhodný nejen pro děti s poruchami učení, s problémy s výslovností, ale pro všechny děti, které si chtějí správně nabrousit jazýček formou her a zábavy. 4. tř. - dospělí 400,- Kč 4. tř. - mládež 400,- Kč 4. tř. - mládež 400,- Kč 5-8 let 200,- Kč

11 SPORT A TĚLOVÝCHOVA KOPANÁ Kroužky jsou vedeny trenéry fotbalového oddílu FKM ÚPA a členové kroužků se zařazují do mládežnických družstev tohoto oddílu. Bude proveden výběr a následné rozdělení do několika kategorií! *Další fin. příspěvky v částce je započítáno školné: 1.800,-Kč/rok chlapci tř. CVIČENÍČKO Formou her a soutěží cvičení k návyku správného držení těla, relaxace, radost z pohybu. 4-6 let SPORŤÁČEK Všestranný rozvoj dítěte za pomoci různých her a náčiní tř. VYBÍJENÁ Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry tř. VOLEJBAL Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. 6. tř. - mládež VČELIČKY - CVIČENÍ RODIČŮ S DĚTMI Cvičení s říkadly, písničkami, říkanky cvičené v kruhu, jednoduché pohybové hry,. Cvičení a hry v tělocvičně jsou přizpůsobeny věku dětí. 2-4 roky VOLEJBAL PRO DÍVKY A ŽENY Míčové hry pro radost z pohybu let KARATE začátečníci i pokročilí Rozvoj fyzické zdatnosti a umění sebeobrany. 3. tř. - mládež SOFTBALL Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. Účast na domácích i mezinárodních turnajích pod hlavičkou SK Trutnov HSM. dívky tř. STOLNÍ TENIS Zdokonalení hry. 4. tř. - mládež ELEKTRONICKÉ ŠIPKY 301DO, 501DO, Cricket, Nácvik přesnosti a zručnosti, pořádání turnajů tř.

12 SPORT A TĚLOVÝCHOVA FLORBAL chlapci Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. Účastníci budou rozděleni do několika skupin dle věku a pokročilosti. U mládeže od 15 let bude proveden výběr! *Další fin. příspěvky jsou vybírány pouze od registrovaných hráčů účastnících se oficiálních soutěží (členové docházející pouze na zájmový kroužek platí jen školné) v částkách je započítáno školné: - registrovaní členové narození 1993 a starší 2.500,-Kč/rok - registrovaní členové narození 1994 a mladší 2.000,-Kč/rok FLORBAL dívky Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. *Další fin. příspěvky v částkách je započítáno školné: - juniorky 2.500,-Kč/rok (platí pouze registrované členky, které se účastní oficiálních soutěží) FLORBAL přípravka Seznámení s pravidly a základy hry. Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. 6. tř let 6. tř. 18 let dívky a chlapci tř tř. 400,- Kč 400,- Kč TANEČNÍ A POHYBOVÉ AKTIVITY DĚTSKÝ AEROBIK Seznámení s aerobikem, základní kroky, posilování a protažení s OVERBALLY. Základy aerobiku formou her tř. DRAK AND ROLL akrobatický rokenrol Výuka akrobatického rokenrolu ve formacích a párech. *Další fin. příspěvky: 200,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) od 10-ti let 400,- Kč REBELS TEAM AKROBATICKÝ ROKENROL Výuka akrobatického rokenrolu ve formacích a párech. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) REBELS TEAM HIP-HOP, R n B Tanec v rytmu Hip-Hop a R n B. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) REBELS TEAM CAPOEIRA Tradiční bojové umění s tanečními a akrobatickými prvky. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) 6 let mládež 400,- Kč 6 let mládež 400,- Kč 6 let mládež 400,- Kč JÓGA PRO DĚTI Udržování správné fyzické a psychické rovnováhy hravou formou tř.

13 VÝTVARNÉ, RUKODĚLNÉ A SPOLEČENSKÉ AKTIVITY KLUBÍČKO Hrátky s papírem, pastelkami a dalšími materiály pro předškoláky. 5-6 let VÝTVARNÍČEK Různé výtvarné činnosti rozvíjející dovednosti a fantazii tř. ŠIKULKY Základy výtvarných technik, práce s papírem, stříhání, lepení, tř. DÍVČÍ KLUB Základy pletení, háčkování, vyšívání, výroba drobných šperků, kosmetika, PALIČKOVÁNÍ Zhotovení tradiční i netradiční paličkované krajky, ozdob, obrázku a oděvních doplňků. KERAMIKA Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Zájemci budou dle věku a dovednosti rozděleni do tří skupin. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! KURZ KERAMIKY PRO DOSPĚLÉ - začátečníci Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! KURZ KERAMIKY PRO DOSPĚLÉ - pokročilí Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Pro přihlášené z loňského roku bez náboru nových zájemců. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! MINIKURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ Proběhne v období leden-únor 2010 v hodinové dotaci 6x3 hodiny. Maximální počet přihlášených je 15 osob. SEDMIKRÁSKY DIVADELNÍ KROUŽEK Činohra, jevištní projev, práce s textem. Pohádky a drobné divadelní hry. VAŘENÍ Základy vaření a stolování, zdravá výživa, studená kuchyně, vánoční cukroví, tř. dívky od 4. tř. a ženy 3. tř. - mládež 400,- Kč 18 - let 750,- Kč 18 - let 750,- Kč od 16 let tř. Stávající členové mohou pokračovat! 500,- Kč tř. KUCHTÍK Základy vaření pro nejmenší tř. SLAVÍČEK Lidové i moderní písničky s hudebním doprovodem tř. FLÉTNIČKA Základy hry na zobcovou flétnu tř.

14 TURISTIKA, PŘÍRODOVĚDA A OSTATNÍ RYBAŘÍCI začátečníci Základy rybolovu, příprava ke zkouškám k získání rybářského lístku, rybářské závody. 1. tř. - mládež RYBÁŘSKÝ pokročilí Získání rybářského lístku, rozvoj znalostí a dovedností, účast na soutěžích. SOPTÍCI - MLADÍ HASIČI Cvičení s hasičskou technikou, soutěže. *Další fin. příspěvky: 100,-Kč/ročně (členství ve Sboru dobrovolných hasičů Trutnov) STŘELCI Střelba ze vzduchové pušky a pistole, rozvoj střeleckých dovedností, účast v soutěžích. HOKUS - POKUS Pro zájemce o vědu a techniku při jednoduchých pokusech se zábavnou formou učí poznávat svět kolem sebe, kouzelnické triky, 3. tř. - mládež tř. 200,- Kč 5. tř. - mládež tř. ZDRAVOTNÍČEK Zábavnou a hravou formou tě seznámíme se základy 1.pomoci tř. MATEŘSKÝ KLUB ŽELVIČKA určený především pro maminky na mateřské dovolené, ale i tatínci zde budou vítáni. Nabídneme vám: - Baby hernu - Junior hernu - výtvarnou dílničku - místnost pro odpočinek - společenskou místnost pro rodiče Program: - přednášky a semináře - cvičení pro děti i dospělé - tvořivé dílničky - Drbárna - pánský koutek - výlety a pobytové akce Díky zázemí, které nám škola poskytuje, může Želvička využívat školní stadion, tělocvičny, cvičnou kuchyňku, kinosál a samozřejmě můžete využít i služeb ŠKOLNÍ JÍDELNY. Cena: - školné na celý rok pro rodinu činí 500,- Kč a je možné ho uhradit pololetně (2x250,-Kč) nic jiného již při jednotlivých vstupech neplatíte - bez uhrazení školného stojí vstup 20,- Kč pro dospělého a 5,-Kč pro dítě. Přihlášku: - pokud se rozhodnete platit školné je nutné vyplnit pro každé dítě samostatnou přihlášku do zájmového útvaru KZČ Eldorádo - bez úhrady celoročního (pololetního) školného se při každém vstupu rodič zapíše do docházkového sešitu Více: na kde postupně přidáváme důležité informace k provozu klubu.

15 ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA do zájmového útvaru KZČDM Eldorádo při Základní škole, Mládežnická 536, Trutnov ZÁJMOVÝ ÚTVAR /KROUŽEK, ODDÍL, KLUB/: Jméno a příjmení účastníka: Rodné číslo: Státní příslušnost: Zdravotní pojišťovna: Škola, třída: Adresa trvalého bydliště: Dítě má toto zdravotní znevýhodnění: Jméno a příjmení otce: telefon: Jméno a příjmení matky: telefon: Kontaktní Prohlášení zákonného zástupce: Potvrzuji správnost výše uvedených údajů a prohlašuji, že jsem se seznámil se všemi údaji v příloze přihlášky. Dne: Podpis účastníka ZÚ Podpis rodičů (zákonného zástupce) KZČDM Eldorádo, ZŠ Mládežnická 536, Trutnov, tel.: , eldorado@zsmltu.cz, Strana 1

16 PŘÍLOHA PŘIHLÁŠKY DO ZÁJMOVÉHO ÚTVARU Organizační informace Podepsané přihlášky musí být doručeny do KZČDM nejpozději do 14. září Jestliže chce dítě navštěvovat stejný ZÚ, který navštěvovalo v minulém roce, musí mít opět řádně vyplněnou přihlášku! Do každého ZÚ musí být vyplněna samostatná přihláška! Rodiče svým podpisem souhlasí s účastí svého dítěte v ZÚ a zavazují se uhradit školné. ZÚ zahajují svou činnost v týdnu od 29. září 2009 a končí první týden v červnu O termínu první schůzky budou děti ZŠ Mládežnická informovány školním rozhlasem a na nástěnkách. Děti z tříd, děti a mládež z ostatních škol budou na první schůzku pozvání písemně (papírová pozvánka nebo ) či telefonicky. Proto je nutné tyto údaje na přihlášce vyplnit! Školné v plné výši je nutné uhradit do konce října Školné je diferencováno podle nákladů na činnost a podle nákladů souvisejících s provozem ZÚ. Všechny další finanční příspěvky vybírané vedoucími ZÚ nad výši školného slouží jednotlivým kroužkům na úhradu dalších nákladů na svoji činnost (registrace svazům, členské známky, ). Tyto další příspěvky budou rodičům vyúčtovány vedoucími jednotlivých ZÚ. Práva a povinnosti KZČDM Eldorádo Zajišťuje podmínky pro bezpečný a zdraví neohrožující průběh zájmového vzdělávání členů ZÚ 1) V případě že, se členu ZÚ stane úraz v průběhu zájmového vzdělávání, je postupováno podle 2). Všichni členové zájmových útvarů jsou pojištěni proti úrazu a odcizení věcí z uzamčené šatny. Pokud schůzka ZÚ odpadne, musí být účastník touto změnou včas seznámen. Účastníci, kteří nenavštěvují ZŠ Mládežnická a děti navštěvující třídy na ZŠ Ml., jsou informování formou SMS nebo u. Všichni ostatní žáci ZŠ Ml. Jsou informováni školním rozhlasem. KZČDM je povinen shromažďovat a archivovat osobní data členů ZÚ za účelem školní matriky 3)4)5). Osobní data účastníka ZČ jsou užívána jen pro potřebu KZČDM 6). KZČDM si vyhrazuje právo na případnou změnu termínu nebo místa konání ZÚ. V případě závažného porušení vnitřního řádu může být účastník ZČ na základě rozhodnutí ředitele školy ze zájmové činnosti vyloučen. V tomto případě se nevrací alikvotní část školného. KZČDM nenese odpovědnost za ztrátu cenností (mobily, přehrávače, peníze, šperky). V době školních prázdnin a státních svátků si vyhrazuje právo uzavřít provoz ZÚ. Propagovaný ZÚ nebude otevřen v případě nízkého počtu přihlášených zájemců. V tomto případě budou zákonní zástupci účastníka informováni o řešení této situace (zrušení ZÚ, sloučení se ZÚ pořádaným jinou organizací). Vyhrazuje si právo člena ZÚ fotografovat při činnosti, pořizovat videozáznamy s jeho osobou. Tuto dokumentaci použije jako propagační materiál KZČDM (webové stránky, plakáty, vývěsky apod.). Vyhrazuje si právo zařadit člena ZÚ do účasti na soutěžích, přehlídkách, vystoupeních na veřejnosti a dalších nepravidelných aktivitách pořádaných KZČDM Eldorádo. Práva a povinnosti nezletilých účastníků zájmové činnosti Účastníci ZČ mají právo na zájmové vzdělávání odpovídající jejich možnostem a potřebám. Mohou se podílet na tvorbě a realizaci nabídky aktivit. Mohou vyjádřit svůj názor k záležitostem zájmového vzdělávání. Účastníci ZČ musí řádně docházet na pravidelné schůzky ZÚ. Jsou povinni dodržovat vnitřní řád KZČDM a ZŠ Mládežnická a předpisy a pokyny KZČDM a ZŠ Mládežnická k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni. Musí respektovat pokyny pedagogických pracovníků KZČDM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem. Práva a povinnosti zákonných zástupců nezletilých účastníků ZČ Mají povinnost donést nebo zaslat vyplněnou přihlášku na adresu KZČDM nejpozději do 14. září Mají právo na informace o průběhu zájmového vzdělávání nezletilého účastníka ZČ. Mají povinnost uhradit školné za zájmové vzdělávání nezletilého účastníka ZČ ve stanoveném termínu. Jsou povinni umožnit nezletilému členu ZÚ jeho řádné docházení na zájmové vzdělávání a nesou plnou zodpovědnost za cestu dítěte na ZÚ a zpět. Na vyzvání vedoucí KZČDM nebo ředitele ZŠ Mládežnická jsou povinni se osobně zúčastnit případného projednávání závažných otázek, které se týkají zájmového vzdělávání dítěte (kázeňské přestupky, poškození majetku a další). Jsou povinni oznamovat KZČDM údaje požadované pro školní matriku a další údaje, které jsou podstatné pro průběh zájmového vzdělávání nebo bezpečnost nezletilého, a změny v těchto údajích (zdravotní stav, osobní údaje, změna bydliště). Práva a povinnosti zletilých účastníků ZČ (žáků a studentů) Mají povinnost donést nebo zaslat vyplněnou přihlášku na adresu KZČDM nejpozději do 14. září Účastníci ZČ mají právo na zájmové vzdělávání odpovídající jejich možnostem a potřebám. Jsou povinni uhradit školné za zájmové vzdělávání ve stanoveném termínu. Mají povinnost řádně docházet na zájmové vzdělávání. Jsou povinni oznamovat KZČDM údaje požadované pro školní matriku a další údaje, které jsou podstatné pro průběh zájmového vzdělávání nebo jejich bezpečnost, a změny v těchto údajích (zdravotní stav, osobní údaje, změna bydliště). Jsou povinni dodržovat vnitřní řád KZČDM a ZŠ Mládežnická a předpisy a pokyny KZČDM a ZŠ Mládežnická k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni. Musí respektovat pokyny pedagogických pracovníků KZČDM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem Mohou se podílet na tvorbě a realizaci nabídky aktivit. Mohou vyjádřit svůj názor k záležitostem zájmového vzdělávání. Zásady plateb zájmových útvarů Školné za pravidelnou činnost v zájmových útvarech (dále jen ZÚ ) a kurzech se stanovuje v souladu s 12 vyhl. č. 74/2005 Sb. o zájmovém vzdělávání. O přijetí účastníka v zájmovém vzdělávání se rozhoduje na základě písemné přihlášky. Přihláška do ZÚ je závazná pro školní rok 2009/10. Způsob úhrady je možný: v hotovosti vedoucímu ZÚ Školné je celoroční a je nutné ji uhradit do 31. října Při neuhrazení úplaty do stanoveného termínu přihláška zaniká a není možná účast na činnosti. Školné může být sníženo: Pokud se zájemce přihlásí do ZÚ po 31. lednu, uhradí 50% z celoroční stanovené částky. V tomto případě je školné splatné do 15 dnů od podání písemné přihlášky. Odhlášení ze ZÚ je možné písemně s uvedením závažného důvodu. Pokud účastník uhradil celoroční školné, mohou mu být na základě písemné žádosti a rozhodnutí ředitele ZŠ Mládežnická vráceny ušetřené náklady. V ostatních případech se školné nevrací. 1) Metodický pokyn MŠMT ČR č. j / ze dne k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních zřizovaných Ministerstvem mládeže a tělovýchovy 2) Vyhláška č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů 3) 28 zákona č. 561/2004 Sb., (Školský zákon) 4) Zákon č. 499/2004 Sb.,o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů 5) Vyhláška č. 364/2005 Sb., o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky a o předávání údajů z dokumentace škol a školských zařízení a ze školní matriky (vyhláška o dokumentaci škol a školských zařízení) 6) 5 odst. 2, 4 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů KZČDM Eldorádo, ZŠ Mládežnická 536, Trutnov, tel.: , eldorado@zsmltu.cz, Strana 2

17 Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od a končí první týden v červnu Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pondělí O termínu první schůzky budou děti ZŠ Mládežnická informovány šk. rozhlasem a na nástěnkách. Děti tř., děti a mládež z ostatních škol budou na první schůzku pozváni písemně. Při odevzdání přihlášky po termínu, si každý účastník musí již zjistit termín 1. a dalších schůzek sám. Na tuto schůzku si přinesou přezůvky a školné na celý školní rok. Rodiče svým podpisem souhlasí s účastí svého dítěte v kroužku a zavazují se uhradit školné. Školné v plné výši je nutné uhradit do konce října Školné do zájmových kroužků a kurzů pro školní rok je diferencováno podle nákladů na činnost a podle nákladů souvisejících s provozem kroužků či kurzů. Všechny další finanční příspěvky (uvedené s * u jednotlivých zájmových útvarů) vybírané vedoucími kroužků nad výši školného slouží jednotlivým kroužkům na úhradu dalších nákladů na svoji činnost (registrace svazům, členské známky, atd.). Tyto další příspěvky budou rodičům vyúčtovány vedoucími jednotlivých kroužků. Jestliže se dítě přihlásí do kroužku, který navštěvovalo v minulém roce, musí mít opět řádně vyplněnou přihlášku! Do každého kroužku či kurzu musí být vyplněna samostatná přihláška. Pokud na základě vlastního rozhodnutí a bez uvedení závažného důvodu přestane dítě do zájmového kroužku či kurzu docházet, nebude mu školné vráceno! Za závažné porušení povinností stanovených vnitřním řádem může být člen ze zájmového kroužku vyloučen. O tomto rozhodnutí jsou rodiče informováni prostřednictvím pracovníků KZČDM. Přesné termíny schůzek jednotlivých kroužků budou upřesněny později dle počtu přihlášených. Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese eldorado@zsmltu.cz.

18 VÝPOČETNÍ TECHNIKA - POČÍTAČE WÉWÉWÉ - DĚTSKÝ INTERNET Základy práce s Internetem hravou formou. INTERNET začátečníci Seznámení se základními možnostmi Internetu vyhledávání informací, elektronická pošta, chat, on-line hry. INTERNET pokročilí Získávání informací a komunikace pomocí sítě Internet převážně formou samostatné práce tř tř tř. VÝPOČETNÍ TECHNIKA Seznámení dětí se základy práce s PC prostředí Windows, textový editor Word, program Malování. V případě zájmu je možné využití i dalšího softwaru (kompletní balík MS Office, Zoner PhotoStudio, Zoner Calisto, ). POČÍTAČOVÉ FÍGLE PRO DOSPĚLÉ - kurz pro začátečníky a lehce pokročilé Digitální fotografie - jak dostat fotku do počítače, jak ji upravit, jak ji poslat. Internetové nástroje a multimedia jak dostat fotografii a video na internet, jak jednoduše vytvořit fotogalerii, jak si jednoduše vytvořit blog/internetovou stránečku. Internetové služby a weby. Kurz proběhne v období říjen-listopad 2010 v hodinové dotaci cca 8x2 hodiny. MEDIAL Kroužek zaměřený na vytváření digitálních materiálů, jejich zpracování a publikaci. Naučíme se zacházet s digitálním fotoaparátem a kamerou, zpracovat a upravovat fotografie s videem na počítači. Zapojíme se do aktivit etwinning a budeme spolupracovat přes internet s kamarády v zahraničí tř let 500,- Kč let 400,- Kč JAZYKOVÉ KROUŽKY ANGLIČTINA HROU Základy cizího jazyka zábavnou a hravou formou tř. RUSKÝ JAZYK Základy ruského jazyka. NĚMECKÝ JAZYK začátečníci a mírně pokročilí Základy německé konverzace a gramatiky a německý jazyk pro mírně pokročilé. Přihlášení budou dle pokročilosti rozděleni do dvou skupin. FRANCOUZŠTINA začátečníci Základy francouzské konverzace a gramatiky. MLUVÍNEK Kroužek je vhodný nejen pro děti s poruchami učení, s problémy s výslovností, ale pro všechny děti, které si chtějí správně nabrousit jazýček formou her a zábavy. 4. tř. - dospělí 400,- Kč 4. tř. - mládež 400,- Kč 4. tř. - mládež 400,- Kč 5-8 let 200,- Kč

19 SPORT A TĚLOVÝCHOVA KOPANÁ Kroužky jsou vedeny trenéry fotbalového oddílu FKM ÚPA a členové kroužků se zařazují do mládežnických družstev tohoto oddílu. Bude proveden výběr a následné rozdělení do několika kategorií! *Další fin. příspěvky v částce je započítáno školné: 1.800,-Kč/rok chlapci tř. CVIČENÍČKO Formou her a soutěží cvičení k návyku správného držení těla, relaxace, radost z pohybu. 4-6 let SPORŤÁČEK Všestranný rozvoj dítěte za pomoci různých her a náčiní tř. VYBÍJENÁ Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry tř. VOLEJBAL Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. 6. tř. - mládež VČELIČKY - CVIČENÍ RODIČŮ S DĚTMI Cvičení s říkadly, písničkami, říkanky cvičené v kruhu, jednoduché pohybové hry,. Cvičení a hry v tělocvičně jsou přizpůsobeny věku dětí. 2-4 roky VOLEJBAL PRO DÍVKY A ŽENY Míčové hry pro radost z pohybu let KARATE začátečníci i pokročilí Rozvoj fyzické zdatnosti a umění sebeobrany. 3. tř. - mládež SOFTBALL Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. Účast na domácích i mezinárodních turnajích pod hlavičkou SK Trutnov HSM. dívky tř. STOLNÍ TENIS Zdokonalení hry. 4. tř. - mládež ELEKTRONICKÉ ŠIPKY 301DO, 501DO, Cricket, Nácvik přesnosti a zručnosti, pořádání turnajů tř.

20 SPORT A TĚLOVÝCHOVA FLORBAL chlapci Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. Účastníci budou rozděleni do několika skupin dle věku a pokročilosti. U mládeže od 15 let bude proveden výběr! *Další fin. příspěvky jsou vybírány pouze od registrovaných hráčů účastnících se oficiálních soutěží (členové docházející pouze na zájmový kroužek platí jen školné) v částkách je započítáno školné: - registrovaní členové narození 1993 a starší 2.500,-Kč/rok - registrovaní členové narození 1994 a mladší 2.000,-Kč/rok FLORBAL dívky Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. *Další fin. příspěvky v částkách je započítáno školné: - juniorky 2.500,-Kč/rok (platí pouze registrované členky, které se účastní oficiálních soutěží) FLORBAL přípravka Seznámení s pravidly a základy hry. Rozvoj fyzické kondice a zdokonalování hry. 6. tř let 6. tř. 18 let dívky a chlapci tř tř. 400,- Kč 400,- Kč TANEČNÍ A POHYBOVÉ AKTIVITY DĚTSKÝ AEROBIK Seznámení s aerobikem, základní kroky, posilování a protažení s OVERBALLY. Základy aerobiku formou her tř. DRAK AND ROLL akrobatický rokenrol Výuka akrobatického rokenrolu ve formacích a párech. *Další fin. příspěvky: 200,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) od 10-ti let 400,- Kč REBELS TEAM AKROBATICKÝ ROKENROL Výuka akrobatického rokenrolu ve formacích a párech. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) REBELS TEAM HIP-HOP, R n B Tanec v rytmu Hip-Hop a R n B. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) REBELS TEAM CAPOEIRA Tradiční bojové umění s tanečními a akrobatickými prvky. *Další fin. příspěvky: 150,-Kč/měsíčně (cestovné, oblečení, hudba, ) 6 let mládež 400,- Kč 6 let mládež 400,- Kč 6 let mládež 400,- Kč JÓGA PRO DĚTI Udržování správné fyzické a psychické rovnováhy hravou formou tř.

21 VÝTVARNÉ, RUKODĚLNÉ A SPOLEČENSKÉ AKTIVITY KLUBÍČKO Hrátky s papírem, pastelkami a dalšími materiály pro předškoláky. 5-6 let VÝTVARNÍČEK Různé výtvarné činnosti rozvíjející dovednosti a fantazii tř. ŠIKULKY Základy výtvarných technik, práce s papírem, stříhání, lepení, tř. DÍVČÍ KLUB Základy pletení, háčkování, vyšívání, výroba drobných šperků, kosmetika, PALIČKOVÁNÍ Zhotovení tradiční i netradiční paličkované krajky, ozdob, obrázku a oděvních doplňků. KERAMIKA Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Zájemci budou dle věku a dovednosti rozděleni do tří skupin. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! KURZ KERAMIKY PRO DOSPĚLÉ - začátečníci Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! KURZ KERAMIKY PRO DOSPĚLÉ - pokročilí Práce s hlínou, výroba drobné keramiky, glazování. Pro přihlášené z loňského roku bez náboru nových zájemců. Nevhodné pro alergiky na prach a roztoče!!! MINIKURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ Proběhne v období leden-únor 2010 v hodinové dotaci 6x3 hodiny. Maximální počet přihlášených je 15 osob. SEDMIKRÁSKY DIVADELNÍ KROUŽEK Činohra, jevištní projev, práce s textem. Pohádky a drobné divadelní hry. VAŘENÍ Základy vaření a stolování, zdravá výživa, studená kuchyně, vánoční cukroví, tř. dívky od 4. tř. a ženy 3. tř. - mládež 400,- Kč 18 - let 750,- Kč 18 - let 750,- Kč od 16 let tř. Stávající členové mohou pokračovat! 500,- Kč tř. KUCHTÍK Základy vaření pro nejmenší tř. SLAVÍČEK Lidové i moderní písničky s hudebním doprovodem tř. FLÉTNIČKA Základy hry na zobcovou flétnu tř.

22 TURISTIKA, PŘÍRODOVĚDA A OSTATNÍ RYBAŘÍCI začátečníci Základy rybolovu, příprava ke zkouškám k získání rybářského lístku, rybářské závody. 1. tř. - mládež RYBÁŘSKÝ pokročilí Získání rybářského lístku, rozvoj znalostí a dovedností, účast na soutěžích. SOPTÍCI - MLADÍ HASIČI Cvičení s hasičskou technikou, soutěže. *Další fin. příspěvky: 100,-Kč/ročně (členství ve Sboru dobrovolných hasičů Trutnov) STŘELCI Střelba ze vzduchové pušky a pistole, rozvoj střeleckých dovedností, účast v soutěžích. HOKUS - POKUS Pro zájemce o vědu a techniku při jednoduchých pokusech se zábavnou formou učí poznávat svět kolem sebe, kouzelnické triky, 3. tř. - mládež tř. 200,- Kč 5. tř. - mládež tř. ZDRAVOTNÍČEK Zábavnou a hravou formou tě seznámíme se základy 1.pomoci tř. MATEŘSKÝ KLUB ŽELVIČKA určený především pro maminky na mateřské dovolené, ale i tatínci zde budou vítáni. Nabídneme vám: - Baby hernu - Junior hernu - výtvarnou dílničku - místnost pro odpočinek - společenskou místnost pro rodiče Program: - přednášky a semináře - cvičení pro děti i dospělé - tvořivé dílničky - Drbárna - pánský koutek - výlety a pobytové akce Díky zázemí, které nám škola poskytuje, může Želvička využívat školní stadion, tělocvičny, cvičnou kuchyňku, kinosál a samozřejmě můžete využít i služeb ŠKOLNÍ JÍDELNY. Cena: - školné na celý rok pro rodinu činí 500,- Kč a je možné ho uhradit pololetně (2x250,-Kč) nic jiného již při jednotlivých vstupech neplatíte - bez uhrazení školného stojí vstup 20,- Kč pro dospělého a 5,-Kč pro dítě. Přihlášku: - pokud se rozhodnete platit školné je nutné vyplnit pro každé dítě samostatnou přihlášku do zájmového útvaru KZČ Eldorádo - bez úhrady celoročního (pololetního) školného se při každém vstupu rodič zapíše do docházkového sešitu Více: na kde postupně přidáváme důležité informace k provozu klubu.

23 ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA do zájmového útvaru KZČDM Eldorádo při Základní škole, Mládežnická 536, Trutnov ZÁJMOVÝ ÚTVAR /KROUŽEK, ODDÍL, KLUB/: Jméno a příjmení účastníka: Rodné číslo: Státní příslušnost: Zdravotní pojišťovna: Škola, třída: Adresa trvalého bydliště: Dítě má toto zdravotní znevýhodnění: Jméno a příjmení otce: telefon: Jméno a příjmení matky: telefon: Kontaktní Prohlášení zákonného zástupce: Potvrzuji správnost výše uvedených údajů a prohlašuji, že jsem se seznámil se všemi údaji v příloze přihlášky. Dne: Podpis účastníka ZÚ Podpis rodičů (zákonného zástupce) KZČDM Eldorádo, ZŠ Mládežnická 536, Trutnov, tel.: , eldorado@zsmltu.cz, Strana 1

24 PŘÍLOHA PŘIHLÁŠKY DO ZÁJMOVÉHO ÚTVARU Organizační informace Podepsané přihlášky musí být doručeny do KZČDM nejpozději do 14. září Jestliže chce dítě navštěvovat stejný ZÚ, který navštěvovalo v minulém roce, musí mít opět řádně vyplněnou přihlášku! Do každého ZÚ musí být vyplněna samostatná přihláška! Rodiče svým podpisem souhlasí s účastí svého dítěte v ZÚ a zavazují se uhradit školné. ZÚ zahajují svou činnost v týdnu od 29. září 2009 a končí první týden v červnu O termínu první schůzky budou děti ZŠ Mládežnická informovány školním rozhlasem a na nástěnkách. Děti z tříd, děti a mládež z ostatních škol budou na první schůzku pozvání písemně (papírová pozvánka nebo ) či telefonicky. Proto je nutné tyto údaje na přihlášce vyplnit! Školné v plné výši je nutné uhradit do konce října Školné je diferencováno podle nákladů na činnost a podle nákladů souvisejících s provozem ZÚ. Všechny další finanční příspěvky vybírané vedoucími ZÚ nad výši školného slouží jednotlivým kroužkům na úhradu dalších nákladů na svoji činnost (registrace svazům, členské známky, ). Tyto další příspěvky budou rodičům vyúčtovány vedoucími jednotlivých ZÚ. Práva a povinnosti KZČDM Eldorádo Zajišťuje podmínky pro bezpečný a zdraví neohrožující průběh zájmového vzdělávání členů ZÚ 1) V případě že, se členu ZÚ stane úraz v průběhu zájmového vzdělávání, je postupováno podle 2). Všichni členové zájmových útvarů jsou pojištěni proti úrazu a odcizení věcí z uzamčené šatny. Pokud schůzka ZÚ odpadne, musí být účastník touto změnou včas seznámen. Účastníci, kteří nenavštěvují ZŠ Mládežnická a děti navštěvující třídy na ZŠ Ml., jsou informování formou SMS nebo u. Všichni ostatní žáci ZŠ Ml. Jsou informováni školním rozhlasem. KZČDM je povinen shromažďovat a archivovat osobní data členů ZÚ za účelem školní matriky 3)4)5). Osobní data účastníka ZČ jsou užívána jen pro potřebu KZČDM 6). KZČDM si vyhrazuje právo na případnou změnu termínu nebo místa konání ZÚ. V případě závažného porušení vnitřního řádu může být účastník ZČ na základě rozhodnutí ředitele školy ze zájmové činnosti vyloučen. V tomto případě se nevrací alikvotní část školného. KZČDM nenese odpovědnost za ztrátu cenností (mobily, přehrávače, peníze, šperky). V době školních prázdnin a státních svátků si vyhrazuje právo uzavřít provoz ZÚ. Propagovaný ZÚ nebude otevřen v případě nízkého počtu přihlášených zájemců. V tomto případě budou zákonní zástupci účastníka informováni o řešení této situace (zrušení ZÚ, sloučení se ZÚ pořádaným jinou organizací). Vyhrazuje si právo člena ZÚ fotografovat při činnosti, pořizovat videozáznamy s jeho osobou. Tuto dokumentaci použije jako propagační materiál KZČDM (webové stránky, plakáty, vývěsky apod.). Vyhrazuje si právo zařadit člena ZÚ do účasti na soutěžích, přehlídkách, vystoupeních na veřejnosti a dalších nepravidelných aktivitách pořádaných KZČDM Eldorádo. Práva a povinnosti nezletilých účastníků zájmové činnosti Účastníci ZČ mají právo na zájmové vzdělávání odpovídající jejich možnostem a potřebám. Mohou se podílet na tvorbě a realizaci nabídky aktivit. Mohou vyjádřit svůj názor k záležitostem zájmového vzdělávání. Účastníci ZČ musí řádně docházet na pravidelné schůzky ZÚ. Jsou povinni dodržovat vnitřní řád KZČDM a ZŠ Mládežnická a předpisy a pokyny KZČDM a ZŠ Mládežnická k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni. Musí respektovat pokyny pedagogických pracovníků KZČDM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem. Práva a povinnosti zákonných zástupců nezletilých účastníků ZČ Mají povinnost donést nebo zaslat vyplněnou přihlášku na adresu KZČDM nejpozději do 14. září Mají právo na informace o průběhu zájmového vzdělávání nezletilého účastníka ZČ. Mají povinnost uhradit školné za zájmové vzdělávání nezletilého účastníka ZČ ve stanoveném termínu. Jsou povinni umožnit nezletilému členu ZÚ jeho řádné docházení na zájmové vzdělávání a nesou plnou zodpovědnost za cestu dítěte na ZÚ a zpět. Na vyzvání vedoucí KZČDM nebo ředitele ZŠ Mládežnická jsou povinni se osobně zúčastnit případného projednávání závažných otázek, které se týkají zájmového vzdělávání dítěte (kázeňské přestupky, poškození majetku a další). Jsou povinni oznamovat KZČDM údaje požadované pro školní matriku a další údaje, které jsou podstatné pro průběh zájmového vzdělávání nebo bezpečnost nezletilého, a změny v těchto údajích (zdravotní stav, osobní údaje, změna bydliště). Práva a povinnosti zletilých účastníků ZČ (žáků a studentů) Mají povinnost donést nebo zaslat vyplněnou přihlášku na adresu KZČDM nejpozději do 14. září Účastníci ZČ mají právo na zájmové vzdělávání odpovídající jejich možnostem a potřebám. Jsou povinni uhradit školné za zájmové vzdělávání ve stanoveném termínu. Mají povinnost řádně docházet na zájmové vzdělávání. Jsou povinni oznamovat KZČDM údaje požadované pro školní matriku a další údaje, které jsou podstatné pro průběh zájmového vzdělávání nebo jejich bezpečnost, a změny v těchto údajích (zdravotní stav, osobní údaje, změna bydliště). Jsou povinni dodržovat vnitřní řád KZČDM a ZŠ Mládežnická a předpisy a pokyny KZČDM a ZŠ Mládežnická k ochraně zdraví a bezpečnosti, s nimiž byli seznámeni. Musí respektovat pokyny pedagogických pracovníků KZČDM vydané v souladu s právními předpisy a vnitřním řádem Mohou se podílet na tvorbě a realizaci nabídky aktivit. Mohou vyjádřit svůj názor k záležitostem zájmového vzdělávání. Zásady plateb zájmových útvarů Školné za pravidelnou činnost v zájmových útvarech (dále jen ZÚ ) a kurzech se stanovuje v souladu s 12 vyhl. č. 74/2005 Sb. o zájmovém vzdělávání. O přijetí účastníka v zájmovém vzdělávání se rozhoduje na základě písemné přihlášky. Přihláška do ZÚ je závazná pro školní rok 2009/10. Způsob úhrady je možný: v hotovosti vedoucímu ZÚ Školné je celoroční a je nutné ji uhradit do 31. října Při neuhrazení úplaty do stanoveného termínu přihláška zaniká a není možná účast na činnosti. Školné může být sníženo: Pokud se zájemce přihlásí do ZÚ po 31. lednu, uhradí 50% z celoroční stanovené částky. V tomto případě je školné splatné do 15 dnů od podání písemné přihlášky. Odhlášení ze ZÚ je možné písemně s uvedením závažného důvodu. Pokud účastník uhradil celoroční školné, mohou mu být na základě písemné žádosti a rozhodnutí ředitele ZŠ Mládežnická vráceny ušetřené náklady. V ostatních případech se školné nevrací. 1) Metodický pokyn MŠMT ČR č. j / ze dne k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních zřizovaných Ministerstvem mládeže a tělovýchovy 2) Vyhláška č. 64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů 3) 28 zákona č. 561/2004 Sb., (Školský zákon) 4) Zákon č. 499/2004 Sb.,o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů 5) Vyhláška č. 364/2005 Sb., o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky a o předávání údajů z dokumentace škol a školských zařízení a ze školní matriky (vyhláška o dokumentaci škol a školských zařízení) 6) 5 odst. 2, 4 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů KZČDM Eldorádo, ZŠ Mládežnická 536, Trutnov, tel.: , eldorado@zsmltu.cz, Strana 2

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2012 a končí první týden v červnu 2013. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pátku 14. 9. 2012. O termínu

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Krouţky zahajují svou činnost v týdnu od 26. 9. 2011 a končí první týden v červnu 2012. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do čtvrtka 15. 9. 2011. O

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Krouţky zahajují svou činnost v týdnu od 27. 9. 2010 a končí první týden v červnu 2011. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do středy 15. 9. 2010. O

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na  ové adrese Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 25. 9. 2017 a končí poslední týden v květnu 2018. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pondělí 18. 9. 2017

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 29. 9. 2015 a končí první týden v červnu 2016. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do úterý 15. 9. 2015 O termínu

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na  ové adrese Kroužky zahajují svou činnost postupně na přelomu září a října 2019 (nejdříve však v týdnu od 23. 9. 2019) a končí poslední týden v květnu 2020. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na  ové adrese Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2018 a končí poslední týden v květnu 2019. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do úterý 18. 9. 2018.

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na  ové adrese Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 23. 9. 2013 a končí první týden v červnu 2014. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pondělí 16. 9. 2013. O

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na ové adrese

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č , nebo na  ové adrese Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 29. 9. 2014 a končí první týden v červnu 2015. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pondělí 15. 9. 2014. O

Více

Skupiny Malé přípravky, Velké přípravky a Výběrové skupiny (2x týdně 90 minut)

Skupiny Malé přípravky, Velké přípravky a Výběrové skupiny (2x týdně 90 minut) Základní informace: Cílem Atletické přípravky je všestranný rozvoj základních pohybových schopností, zvládnutí co největšího množství pohybových dovedností, základy atletických disciplin, míčových her,

Více

Florbal - pravidla a základy florbalu, aktivní hra v hale, účast na soutěžích - 5. 9. třída - kroužek bude otevřen při nejméně 10 přihlášených

Florbal - pravidla a základy florbalu, aktivní hra v hale, účast na soutěžích - 5. 9. třída - kroužek bude otevřen při nejméně 10 přihlášených Dům dětí a mládeže, Prachatice, Ševčíkova 273, pracoviště DDM Netolice Nabídka kroužků 2009/2010 Pohybové a sportovní hry - tradiční i netradiční míčové a pohybové hry - 1. 5.třída Florbal - pravidla a

Více

ZÁJMOVÉ OBORY školní rok

ZÁJMOVÉ OBORY školní rok M D Ě S Ě T T S Í KÝ A D Ů M M L Á D E ŽE TÝN NAD VLTA VOU Městský dům dětí a mládeže Týn nad Vltavou Tyršova 26 IČO 70946388 www.ddmtyn.cz ZÁJMOVÉ OBORY školní rok 2017-2018 Městský dům dětí a mládeže

Více

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod okres Plzeňjih, Nádražní 722, 33301 ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2016/2017 www.ddmstod.cz mddmstod@volny.cz Pondělí 1 Angličtina 2 Bosu pro děti + taneční rytmika Zálesák 3 16.30 4 Angličtina

Více

Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky!

Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky! Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky! Název kroužku Den Čas ZS/výuka místo poznámka Aerobik - mladší 3.10. 16:00

Více

Nabídka zájmových útvarů

Nabídka zájmových útvarů Nabídka zájmových útvarů 2014-2015 Nabídka zájmových útvarů ve školním roce 2014-2015 Název ZÚ Programová náplň Věk Junior Ranger Anglická škola Studio Mandragora seznamování s prací informační a strážní

Více

Přihláška na kroužky DDM 2018 / 2019

Přihláška na kroužky DDM 2018 / 2019 Přihláška na kroužky DDM 2018 / 2019 Příjmení a jméno dítěte:.. Datum narození:.. Škola:. Rodné číslo:.. Třída:.. Adresa bydliště: Ulice:.. Č.p.:. Město: PSČ:.. Mobil (dítě):.. Jméno zákonného zástupce:...

Více

KROUŽKY 2019/2020 Přihlášení a platba do 12:00.

KROUŽKY 2019/2020 Přihlášení a platba do 12:00. KROUŽKY 2019/2020 - Kroužky probíhají dle rozvrhu od 1.10. do 30.5. příslušného školního roku. - Kroužek bude otevřen, pokud se přihlásí alespoň minimální počet účastníků. Přihlášení a platba Rodiče přihlásí

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB BLAHOVÁČEK Předkladatel Název školy Základní škola Bratří Čapků Úpice Adresa školy Komenského 151, 542 32 Úpice Jméno ředitele Mgr. Martin Zakouřil Kontakty telefon:

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

ZCELA NOVÝ SYSTÉM ON-LINE PŘIHLAŠOVÁNÍ DO ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

ZCELA NOVÝ SYSTÉM ON-LINE PŘIHLAŠOVÁNÍ DO ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 ZCELA NOVÝ SYSTÉM ON-LINE PŘIHLAŠOVÁNÍ DO ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 2. září 2015 spustíme zcela nový ON-LINE přihlašovací systém do našich zájmových kroužků, akcí i táborů formou tzv.

Více

Jméno: Vedoucí kroužku: Mgr. Lenka Kofroňová Poznámky: maximální počet dětí 12. Vedoucí kroužku: Eliška Kolocová Poznámky: maximální počet dětí 12

Jméno: Vedoucí kroužku: Mgr. Lenka Kofroňová Poznámky: maximální počet dětí 12. Vedoucí kroužku: Eliška Kolocová Poznámky: maximální počet dětí 12 Jméno: Vážení rodiče, předkládáme Vám nabídku školních kroužků na rok 2015-2016. Prohlédněte si ji, a jestliže budete mít zájem o některý z uvedených kroužků, vyplňte přihlášku na poslední straně a podepsanou

Více

Nabídka zájmových útvarů DDM Vimperk 2009-2010

Nabídka zájmových útvarů DDM Vimperk 2009-2010 Nabídka zájmových útvarů DDM Vimperk 2009-2010 Výtvarný kroužek - kresba, malba, grafické techniky pro děti a nové výtvarné techniky/ enkaustika, koláže../ věk: /7-15 let/ vedoucí: Alena Kofroňová 1. schůzka

Více

Středisko volného času DOMEČEK Valašské Meziříčí Zdeňka Fibicha 287, 757 01 Valašské Meziříčí, tel. 571 665 402

Středisko volného času DOMEČEK Valašské Meziříčí Zdeňka Fibicha 287, 757 01 Valašské Meziříčí, tel. 571 665 402 Středisko volného času DOMEČEK Valašské Meziříčí Zdeňka Fibicha 287, 757 01 Valašské Meziříčí, tel. 571 665 402 Nabídka zájmových útvarů na školní rok 2012-2013 Ing. Eva Švidrnochová 604 910 648 571 665

Více

ZÁJMOVÉ KROUŽKY

ZÁJMOVÉ KROUŽKY ZÁJMOVÉ KROUŽKY 2017-2018 Vážení rodiče, v letošním školním roce je pro Vaše děti připravena tato nabídka zájmových kroužků. Přihlašování je možné od 5. do 15. září nebo do naplnění kapacity. Kroužky,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD 1 Úvodní ustanovení Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí(dále jen DDM) vydává ředitel organizace na základě 30 zákona číslo 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK

PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK Lesní klub U tří soviček z.s. se sídlem Gregorova 125/8, Písek 39701 IČ: 05224368 číslo účtu vedeného u Fio banky: 2001055985/2010 Adresa lesní

Více

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Moravské Budějovice Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Děti s rodiči Hraní v orlovně Každé pondělí dopoledne od 6. října. Rodiče si mohou se svými dětmi přijít pohrát do prostor orlovny a využít

Více

Řád školní družiny. Účinnost od: 22. 6. 2015 Ruší se Řád školní družiny od 1. 9. 2014 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Počet příloh:

Řád školní družiny. Účinnost od: 22. 6. 2015 Ruší se Řád školní družiny od 1. 9. 2014 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Počet příloh: Základní škola Jablonec nad Nisou, Liberecká 26, příspěvková organizace tel. 487 370 332, 777 739 428 skola@zsliberecka.cz, www.zsliberecka.cz Řád školní družiny Pořadové číslo:20/2015 Účinnost od: 22.

Více

Zásady členství v Českém svazu házené

Zásady členství v Českém svazu házené Zásady členství v Českém svazu házené červenec 2016 1 Článek 1 Úvodní ustanovení a definice 1.1 Zásady členství v Českém svazu házené (dále jen ČSH ) jsou prováděcím předpisem upravujícím zásady členství

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne: Směrnice

Více

Smlouva o školní docházce

Smlouva o školní docházce Smlouva o školní docházce uzavřená ve smyslu ustanovení 123 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., Školský zákon Smluvní strany Soukromá mateřská škola a dětské jesle Moudrá sova s.r.o. Studentská 312/65, 360

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM.

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM. Městský dům dětí a mládeže Vlašim Radnická 121 258 01 Vlašim tel: 317842310, e-mail: mddm@mddmvlasim.cz VNITŘNÍ ŘÁD vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon),., v platném znění a jeho prováděcích

Více

Přijímání účastníků. Výtah ze Školního vzdělávacího programu DDM Zvonek

Přijímání účastníků. Výtah ze Školního vzdělávacího programu DDM Zvonek Přijímání účastníků DDM nabízí zájmové vzdělávání dětem, žákům, studentům, rodičům, popřípadě dalším osobám, a to bez ohledu na místo jejich trvalého pobytu a bez ohledu na sociální či fyzické překážky.

Více

NABÍDKA. zájmové činnosti školní rok 2013/2014. Předškoláci. Školáci. Jazykové. Estetické. Taneční. Sportovní. Přírodovědné.

NABÍDKA. zájmové činnosti školní rok 2013/2014. Předškoláci. Školáci. Jazykové. Estetické. Taneční. Sportovní. Přírodovědné. Předškoláci NABÍDKA zájmové činnosti školní rok 2013/2014 Školáci Jazykové Estetické Taneční Sportovní Přírodovědné Dům dětí a mládeže DAMIÁN, Lanškroun Vančurova 46, 563 01 Lanškroun tel.: 465 322 515,

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2017/2018

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2017/2018 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2017/2018 Nabídka kroužků na školní rok je též k dispozici na www.zs33plzen.cz Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

Přihláška k členství ve spolku Frank Bold Kids z.s.

Přihláška k členství ve spolku Frank Bold Kids z.s. Přihláška k členství ve spolku Frank Bold Kids z.s. Frank Bold Kids z.s. se sídlem Rysova 523/2, Brno, PSČ 621 00 IČ 22893512 číslo účtu vedeného u FIO banky: 2400137996 / 2010 Adresa Lesní mateřské školky

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola JIH, Mariánské Lázně, Komenského 459, příspěvková organizace http://www.skolajih.cz druzina@skolajih.cz tel.: +420 351 011 001 fax: +420 351 011 000 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. ÚVODNÍ

Více

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 1. října 2019.

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 1. října 2019. Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk IČ 619 89 941 e-mail: ddm.stbk@volny.cz www.ddmsternberk.cz tel. 585 012 957 www.facebook.com/dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Zájmové vzdělávání

Více

Přihášky na zájmové kroužky pro školní rok 2018/2019

Přihášky na zájmové kroužky pro školní rok 2018/2019 Přihášky na zájmové kroužky pro školní rok 2018/2019 Pokyny k platbám viz Přihlášky do kroužků pro Školní družinu a do kroužků Školního klubu (www.zernosecka.cz) Kroužky začínají v týdnu (školním lichém)

Více

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017.

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017. Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk IČ 619 89 941 e-mail: ddm.stbk@volny.cz www.ddmsternberk.cz tel. 585 012 957 www.facebook.com/dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Zájmové vzdělávání

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: 5.9. 2014 Pedagogická

Více

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2019/2020

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2019/2020 okres Plzeňjih, Nádražní 722, 33301 ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2019/2020 www.ddmstod.eu mddmstod@volny.cz Pondělí schůzka 1 Zálesák 2 3 I Kreativní 4 klub Kreativní 5 klub I 6 7 Aikido I 8 JUDO

Více

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne:

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

INORMACE O NÁPLNI KROUŽKŮ

INORMACE O NÁPLNI KROUŽKŮ INORMACE O NÁPLNI KROUŽKŮ Balet a výrazový tanec od 1. třídy Vedoucí: Trosenko Výuka je zaměřena na baletní a taneční průpravu, správné držení těla, vnímání hudby a rytmu pod vedením zkušené učitelky.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY S 21/01/2017

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY S 21/01/2017 Základní škola Dr. Hrubého 2, Šternberk, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY S 21/01/2017 Č.j.: ZŠ HRUB 213/2017 Spisový znak: 1.1. Skartační znak: A 10 Vypracoval: Mgr. Lenka Hlaváčková,

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2016/2017 Pokud se do kroužku nepřihlásí dostatečný počet žáků, nebude otevřen. Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

Středisko volného času Klíč, příspěvková organizace P ionýr ů 767, Fr ýd ek-mí stek I Č O :

Středisko volného času Klíč, příspěvková organizace P ionýr ů 767, Fr ýd ek-mí stek I Č O : ORGANIZAČNÍ ŘÁD KROUŽKŮ A KURZŮ S účinností od 2. 9. 2016 Nabídka kroužků a kurzů 1. Středisko volného času Klíč, příspěvková organizace (dále jen SVČ Klíč FM) vypisuje hlavní nabídku kroužků a kurzů (díle

Více

Základní škola Choltice

Základní škola Choltice Základní škola Choltice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Poslání školní družiny Školní družina se ve své činnosti řídí vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání. Hlavním posláním je zabezpečení zájmové

Více

Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace Informace o činnosti DDM za školní rok 2017/2018 KONTROLY A SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Výkon státní správy V tomto školním roce neproběhlo žádné rozhodnutí na základě

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VÁCLAVOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VNITŘNÍ ŘÁD ŠD Platný od 1. 8. 2018 OBSAH Vnitřní řád 1. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců 2. Provoz a vnitřní režim

Více

Smluvní podmínky Děti a Divadlo

Smluvní podmínky Děti a Divadlo Smluvní podmínky Děti a Divadlo Vážení rodiče, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám prokázali přihlášením Vašeho dítěte do našich kurzů. Věnujte prosím několik minut Vašeho času na přečtení našich smluvních

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob ve FAČR

Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob ve FAČR Směrnice pro vytvoření členské evidence fyzických osob ve FAČR Podle čl. 32 odst. 2 stanov FAČR končí dnem 30.6. 2012 členství fyzických osob nabyté podle předchozích stanov ČMFS příslušností ke členským

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Bučovice

Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Bučovice Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Bučovice Název zařízení: Dům dětí a mládeže Bučovice, okres Vyškov Adresa : Vyškovská 376, 685 01 Bučovice Právní forma: Příspěvková organizace IČO 70284083 Zřizovatel:

Více

Nabídka zájmových kroužků organizovaných školou v rámci činnosti školního klubu:

Nabídka zájmových kroužků organizovaných školou v rámci činnosti školního klubu: Milí žáci, vážení rodiče, zde je nabídka zájmových kroužků na 1. pololetí. Každý žák se může přihlásit do libovolného počtu kroužků. Přihlášky je nutné vyzvednout u vedoucího kroužku a jemu odevzdat do

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II Se změnami k 1. 9. 2017 V Příbrami dne

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017.

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017. Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk IČ 619 89 941 e-mail: ddm.stbk@volny.cz www.ddmsternberk.cz tel. 585 012 957 www.facebook.com/dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Zájmové vzdělávání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBSAH 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Činnost ŠD 2 Organizace a provoz ŠD 2.1 Odhlašování a přihlašování žáka 2.2 Provoz ŠD 2.3 Docházka do ŠD 2.4 Pravidla chování žáků 2.5 Práva

Více

S m ě r n i c e pro vedení členské evidence

S m ě r n i c e pro vedení členské evidence S m ě r n i c e pro vedení členské evidence Čl. 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje v souladu se stanovami FC Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen klubu 1 ) podmínky pro vznik a zánik členství v klubu,

Více

Závazná přihláška na příměstský tábor

Závazná přihláška na příměstský tábor Facebook: Závazná přihláška na příměstský tábor Evidenční číslo přihlášky/variabilní symbol: MU 2 Název tábora nebo akce: Místo konání: Malá dílna hraní na etnické nástroje Centrum volného času MOZAIKA

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2016 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR. Budovatelů 1229, Hlinsko

Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR. Budovatelů 1229, Hlinsko Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Datum konání: 4. 2. 2019-8. 2. 2019 Místo konání: SVČ POHODA A POHODA COOL Budovatelů 1229, Hlinsko Denní doba

Více

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno

Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/ Brno Základní umělecká škola Dětský sbor Brno, v.o.s. Mikulovská 4222/9 628 00 Brno ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Základní umělecké školy Dětský sbor Brno, v.o.s., Mikulovská 4222/9, 628 00 Brno, vydává v souladu s

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

Řád školní družiny na ZŠ Měnín

Řád školní družiny na ZŠ Měnín 1 Řád školní družiny na ZŠ Měnín Počet oddělení : 2 Počet ţáků v jednom oddělení : max. 25 Obecná ustanovení Řád školní druţiny je součástí organizačního řádu školy. Určuje pravidla provozu, stanoví reţim

Více

Členské a klubové příspěvky

Členské a klubové příspěvky Členské a klubové příspěvky Asociace školních sportovních klubů České republiky Identifikační číslo: IČ: 45773688 Sídlo spolku: José Martího 269/31, Veleslavín, 162 00 Praha Údaje o zápisu ve spolkovém

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Dům dětí a mládeže Bučovice, příspěvková organizace

VNITŘNÍ ŘÁD Dům dětí a mládeže Bučovice, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD Dům dětí a mládeže Bučovice, příspěvková organizace Název zařízení: Dům dětí a mládeže Bučovice, příspěvková organizace Adresa: Vyškovská 376, 685 01 Bučovice Právní forma: Příspěvková organizace,

Více

KROUŽKY PRO PŘEDŠKOLÁKY

KROUŽKY PRO PŘEDŠKOLÁKY KROUŽKY PRO PŘEDŠKOLÁKY Hello Pinky pro děti předškolního věku (5 6 let) seznámení s angličtinou pomocí her, obrázků a písniček, cílem kurzu je osvojit si základní slovní zásobu, získat pozitivní vztah

Více

Vnitřní řád. Městský dům dětí a mládeže Sluníčko Aš

Vnitřní řád. Městský dům dětí a mládeže Sluníčko Aš Vnitřní řád Název právnického subjektu: Městský dům dětí a mládeže Sluníčko Aš Adresa: Štefánikova 2515, Aš IČO: 47722363 IZO: 102109435 Indikátor právnické osoby: 600 066 657 Středisko volného času poskytující

Více

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Č.j.: II. 2/13 Platnost: od 10.4.2018 Obecná ustanovení Školní řád Základní umělecké školy Jablonné v Podještědí vydává na základě zákona č.561/2004 Sb., Zákona

Více

Informace a podmínky kempu:

Informace a podmínky kempu: Informace a podmínky kempu: Pupáskův sportovní kemp se bude odehrávat v ZŠ JÍLOVÉ U PRAHY (Komenského 365, 254 01 Jílové u Prahy), kde budeme mít k dispozici venkovní hřiště, zázemí ve škole a v případě

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Okříšky, J. A. Komenského 87 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2013 Školská rada schválila dne: 30.8..2013 Směrnice nabývá platnosti

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2019 Směrnice nabývá účinnosti dne: 1. 9. 2019 Počet příloh 2 Změny směrnice jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků. V souladu

Více

NABÍDKA KROUŽKŮ 2016/2017 DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ZASTÁVKA, Kopečky 115, Zastávka

NABÍDKA KROUŽKŮ 2016/2017 DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ZASTÁVKA, Kopečky 115, Zastávka DŮM A MLÁDEŽE STÁVKA, Kopečky 115, Zastávka DEN ČAS NÁZEV VEDOUCÍ MAX. pondělí 14:30-16:00 Dívčí klub Vyhnalíková 12 400 uč. DDM od 4. třídy úterý 13:30-14:30 Hokus Pokus II. Krejčíková 15 250 sál DDM

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Příloha školního řádu Základní škola speciální a praktická škola Diakonie ČCE Vrchlabí Vnitřní řád školní družiny Tento vnitřní řád školní družiny (dále jen ŠD) je vydán v souladu se zněním 30, odst.1

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA DO SPORT KLUBU RB, z. s.

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA DO SPORT KLUBU RB, z. s. Organizátor: SPORT KLUB RB, z.s. IČO: 70505349 ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA DO SPORT KLUBU RB, z. s. Závazně přihlašuji svou dceru/syna do SPORT KLUBU RB, z.s. Název skupiny:.. Jméno a příjmení dítěte:..... Datum

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2015/2016

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2015/2016 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2015/2016 Pokud se do kroužku nepřihlásí dostatečný počet žáků, nebude otevřen. Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

KAMARÁD. prázdniny se určitě vydařily jako každým rokem a je tu opět škola - HURÁ. Nachystali jsme

KAMARÁD. prázdniny se určitě vydařily jako každým rokem a je tu opět škola - HURÁ. Nachystali jsme Dům dětí a mládeže Třešť ZÁŘÍ 2017 Kontakt : telefonní číslo 567 224 986 E mail: ddm@zs-trest.cz Web: www.zs-trest.cz KAMARÁD Časopis plný zábavy, informací, soutěží a dobrých rad. Ahoj holky a kluci,

Více

ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola Kobylí, okres Břeclav, příspěvková organizace ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Mgr. Vlastimil Janda, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne: 29. srpna 2011 Směrnice nabývá

Více

Přihláška do České školy bez hranic v Mnichově na školní rok 2018/2019

Přihláška do České školy bez hranic v Mnichově na školní rok 2018/2019 Přihláška do České školy bez hranic v Mnichově na školní rok 2018/2019 I. Všeobecné informace k přihlášce: Školu v rámci své činnosti provozuje spolek Česká škola bez hranic Tschechische Schule ohne Granzen

Více

Úplata a počet lekcí

Úplata a počet lekcí Nabídka zájmových útvarů pro děti, mládež i dospělé pro školní rok Úplata a počet lekcí 2017 2018 ZÁJMOVÁ ČINNOST PRAVIDELNÁ PRO ŽÁKY ZŠ OBLAST HUDEBNĚ-DRAMATICKÁ 1. TANEČNÍ ŠKOLIČKA - úplata 700 Kč/ročně,

Více

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice vychází ze zákona 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 74/2005 o zájmovém vzdělávání ve znění pozdějších předpisů Školní družina je školské zařízení určené k zájmovému vzdělávání,

Více

Zájmové útvary DDM Teplická 2011-2012

Zájmové útvary DDM Teplická 2011-2012 Zájmové útvary DDM Teplická 2011-2012 0-6 LET předškolní věk Anglický jazyk - pro začátečníky i pokročilé Angličtina hrou s maminkou - pro začátečníky i pokročilé Německý jazyk - pro začátečníky i pokročilé

Více

Externí/vedoucí kroužku

Externí/vedoucí kroužku KROUŽKY 2018/19 - Kroužky probíhají dle rozvrhu od 1.10. do 30.5. příslušného školního roku. - Kroužek bude otevřen, pokud se přihlásí alespoň minimální počet účastníků. Přihlášení a platba Rodiče přihlásí

Více

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA V Oskavě 1. září 2012 ředitel školy: Mgr. Stanislav Lysák Obsah:

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní klub je umístěn v pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost v době po skončení vyučování, případně v době polední

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola praktická a Základní škola speciální Lužiny, ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 30. ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 19.6.2013

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Úvodní ustanovení ČL. III. Účel spolku. Čl. IV. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Úvodní ustanovení ČL. III. Účel spolku. Čl. IV. Hlavní činnost spolku Hudba při Hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo 1. Název: Hudba při hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, z.s. 2. Sídlo: Hněvotín 140, 783 47 Hněvotín

Více

F L O R B A L propozice okresního kola starších chlapců 8. 9. tříd - chlapci

F L O R B A L propozice okresního kola starších chlapců 8. 9. tříd - chlapci Okresní rada Asociace školních sportovních klubů ČR Chomutov, Dům dětí a mládeže Chomutov, Základní škola Chomutov, Akademika Heyrovského, Školní sportovní klub při 12. ZŠ Chomutov F L O R B A L propozice

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení

REGISTRAČNÍ ŘÁD. Článek 401. Základní ustanovení REGISTRAČNÍ ŘÁD Článek 401. Základní ustanovení 401.01 Členy ČAST jsou oddíly stolního tenisu, jejichž příslušníci jsou registrováni podle tohoto řádu. Příslušníci se dělí na: a) závodníky a závodnice

Více