Přípravka. Herní hodnoty: 1) Chyba je kámoš - Nebojím se dělat chyby. Chyby mě posouvají dál. Kdo nedělá chyby, nezkouší nic nového a nerozvíjí se.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přípravka. Herní hodnoty: 1) Chyba je kámoš - Nebojím se dělat chyby. Chyby mě posouvají dál. Kdo nedělá chyby, nezkouší nic nového a nerozvíjí se."

Transkript

1 - Klubové hodnoty

2 Přípravka Herní hodnoty: 1) Chyba je kámoš - Nebojím se dělat chyby. Chyby mě posouvají dál. Kdo nedělá chyby, nezkouší nic nového a nerozvíjí se. 2) Hlava nahoře - Snažím se nekoukat na míček a mít hlavu nahoře, abych se s někým nesrazili a věděl, kde kdo je. 3) Všichni útočí i bráni - Všichni chceme útočit, abychom dali gól. Zároveň musíme všichni bránit, abychom žádný gól nedostali. 4) Snažím se co nejlépe vyhodnotit situace - Musíme u hry přemýšlet. Musím si vždy rozmyslet, jestli poběžím s míčkem sám, udělám kličku, přihraji, nebo vystřelím. 5) Bez míčku jsem aktivní - Čím víc necháme míček soupeři, tím víc bude mít času nám dát gól. Proto se snažím mu ho co nejrychleji vzít. 6) Soustředím se - Před i během zápasu se soustředím na sebe a na výkon svého týmu, pokud udělám chybu, nesvádím to na ostatní. 7) Jsem odvážný - Nebojím se do soupeře zajet čistě ramenem. Gólmanovi chceme pomoci, proto se nebojíme toho, že nás trefí míček.

3 8) Důraz v zakončení - Abychom vyhráli, tak musíme dávat góly. Proto, když vidím odražený míček od brankáře, nečekám a snažím se míček dorazit do branky. 9) Každé střídání chci být hrozbou - Každé střídání dělám vše pro to, abychom mohli dát gól. 10) Trénuji, jako když hraji Trénink nás musí bavit, ale musíme dělat vše pro to, abychom se co nejvíce zlepšovali. Morální hodnoty: 1) Vždy a všude včas - Na zápas i na trénink chodím vždy včas. Platí to, i když si nás zavolá trenér. 2) Koncentrace - Abych se mohl zlepšovat, tak se musím soustředit a makat na maximum. Při zápase neřeším nic jiného než hru. Na tréninku se zase soustředím plně na cvičení, aby měli smysl a nebyly jenom ztrátou času. 3) Komunikace - O přihrávku si vždy musím, moji spoluhráči nevidí vše. Nebojím se říct trenérovi i spoluhráčům, co se mi nelíbí, ale vždy respektem a pochopením k druhým. 4) Stojíme při sobě - Jsme jeden tým, jedna parta, a proto si musíme pomáhat na hřišti i mimo něj. 5) Nikdy se nevzdáváme - Vždycky chceme vyhrát, a pokud budeme prohrávat, tak nepřestaneme bojovat a budeme se dál snažit ze všech sil.

4 6) Fair-play - I přesto, že rozhodčí něco špatně pískne, nezačnu nadávat a hraji dál. Nikdy nepodvádím, chci vyhrát férově. 7) Pracovitost - Jsem pracovitý. Po celou dobu makám naplno. Elévové a mladší žáci Herní hodnoty: 1) Hlava nahoře - Snažím se mít neustálý přehled o situaci na hřišti, o pozicích, ve kterých jsou moji spoluhráči i protivníci, a o prostorech na hrací ploše. Toho mohu dosáhnout pouze tehdy, když zvednu hlavu a přestanu neustále kontrolovat míček na čepeli. Vést míček bez kontroly zraku musím stále pilovat, protože mi to usnadní celou mou hru. 2) Všichni hráči útočí i brání - Čím více nás je v obraně, tím je větší šance, že útok soupeře ubráníme. Naopak čím více se nás dostane do útoku, tím větší máme možnost skórovat, a to jak z běžné střely, tak z dorážek. Navíc usnadníme hru našim spoluhráčům, kteří budou mít více možností kam přihrát. 3) Snažím se vždy co nejlépe vyhodnotit herní situace - Nikdy se nestane, abych měl jen jednu variantu, co s míčkem udělat. Nad hrou musím neustále přemýšlet, vybírat mezi možnostmi a zkusit přijít na tu nejlepší z nich. Samozřejmě čím chytřeji se moji spoluhráči bez míčku budou pohybovat, tím více možností budu mít a situaci vyřeším o to lépe.

5 4) Bez míčku jsme aktivní a agresivní, abychom ho co nejdříve získali - Čím více dáme soupeři času na to něco s míčkem vymyslet, tím spíše s ním opravdu něco vymyslí. Je důležité, abychom neustále napadali a zdvojovali soupeře a zabránil mu tak hru rozehrát. Čím méně má soupeř míček pod kontrolou, tím je větší šance, že se nám ho podaří získat. 5) Soustředím se pouze na svůj výkon a výkon svého týmu - Věřím naší hře, našemu týmu a vím, že nejlépe se mi hraje, když se maximálně soustředím na svůj vlastní výkon. Pokud se však nechám rozhodit hrou soupeře, pískáním rozhodčího nebo drobnými fauly, nebudu moci podávat své maximum. 6) Chceme celou hru zrychlovat svým pohybem a přihrávkami - Míček, který přihraji je rychlejší, než míček, který vedu na hokejce. Prudkými a přesnými přihrávkami nedám soupeři čas na to se přemístit a zabránit nám ve vstřelení gólu. Vše se ale odvíjí od dobrého pohybu bez míčku, vzájemné komunikace a přehledu o hře, který je pro rychlé kombinace nezbytný. 7) Jsme odvážní, chladnokrevní a důrazní v zakončení. Každé střídání chceme být hrozbou pro soupeře - Soupeře se nebojíme a za žádnou cenu ho nehodláme šetřit. Chceme dávat mnoho gólů a víme, že pro vstřelení takové branky je třeba zachovat chladná hlava, nepanikařit a klidně i za cenu drobného risku donutit soupeře chybovat. Jeho chybu pak nekompromisně trestáme. 8) Kompaktnost, důraz, bloky, základní postoj - Když nás soupeř tlačí a náš tým je stažen na vlastní polovině. Víme, jak bránit, nelítáme splašeně po hřišti a pomáháme našemu brankáři. Je důležité spolu komunikovat, být neustále připraven na to jít do bloku, zahustit prostor před brankou a být důrazný ve všech soubojích. Nedovolíme soupeři dorážet a při jeho zaváhání svou aktivitou vybojujeme míček.

6 9) Trénujeme, jako když hrajeme - Přípravou na zápas je trénink. Trénink je doba, kdy se mám zdokonalovat. Když se na tréninku nebudu soustředit, když se zde nenaučím hrát na maximum a snažit se, jako by to byl zápas, nikdy se nezlepším. Když při hře na tréninku nebudu hrát tak, jako bych hrál v zápase, nenaučím sebe ani své spoluhráče hrát pod tlakem a ani nevytvořím nové herní situace, které nás můžou posunout zase o kus dál. Vždy chci na tréninku vyhrávat a prohru přijímám s hořkostí, ale pokorně. Morální hodnoty: 1) Vždy a všude přesně a včas Na každý trénink, sraz i zápas přicházím včas. Vím, že pokud na trénink přijdu pozdě, spoluhráči musejí vše připravit i za mě a nemohu jim s tím pomoci. Kdykoliv si nás trenér svolá během tréninku, jdu rovnou k němu, ať nebrzdím svůj tým. Dochvilnost je důležitá i na předzápasové srazy, jelikož bez kompletního týmu nezačne příprava na utkání a spoluhráči tak na mě musejí čekat. 2) Koncentrace - Na cokoliv, co dělám, se maximálně soustředím. Jedině tak se mohu zlepšit. Je důležité být koncentrován i mimo hrací plochu. Vykazovat maximální soustředění i na předzápasových poradách, střídačce nebo po zápase. Se svými spoluhráči řeším jenom hru a vyskytlé herní situace a nezajímá mě nic jiného. Během tréninku se plně soustředím na dané cvičení a na pokyny, které mi zadá trenér. Tak probudím ten pravý zápal pro věc. 3) Komunikace - Pokud s něčím nejsem spokojen, nebojím se to říct. Jsem schopen mluvit se spoluhráči, s rodiči i s trenérem. Vše, co říkám, říkám s respektem ke druhému a s pochopením. Nenadáváme si a snažíme se zůstat nad věcí. Snažíme se, abychom si pomohli a zlepšovali se spolu jako tým. Poskytujeme si tedy rady, jak daný problém zlepšit a společně se zdokonalit.

7 4) Profesionalismus/Jsme sportovci - Všichni jsme do florbalu zapáleni, všichni pro něj mnoho obětováváme. Na florbale trávíme většinu ze svého volného času a hodiny pracujeme na neustálém zlepšování se. Víme, že pokud k věci nepřistoupíme jako sportovci, nebude veškerý čas, který v hale trávíme, využit na plno. Je zbytečné pro sport tolik obětovat a nedostat z něj maximum, kvůli selhání v doplňujících stavebních prvcích sportovce jako je strava, regenerace apod. 5) Stojíme při sobě za každých okolností i mimo hřiště - Na florbale jsme jeden tým, jedna parta, kde jeden bojuje za všechny a všichni zase za jednoho. Za svými spoluhráči stojíme za každých okolností a nenecháme je na holičkách jak na hřišti, tak mimo něj. Vzájemně se respektujeme a necháváme nikoho odstrčeného, jelikož i z něho se náš tým skládá. 6) Nikdy se nevzdáváme, bojujeme až do konce a vždy chceme uspět. - Na tréninky chodíme, protože se chceme zlepšovat. Zlepšujeme se, protože chceme hrát lépe na zápasech. Hrajeme lépe na zápasech, protože chceme vyhrávat a uspět. Na zápasech tedy vynakládáme veškeré své síly k co nejlepším výkonům a děláme maximum pro úspěch svého týmu. 7) Fair-play. - Nikdy se neponížíme k podvodu. Jsme čestní a vždy chceme vyhrát férově. Pokud se rozhodčí splete a my máme možnost se přiznat, uděláme to. Nehrajeme zákeřně a raději přijmeme prohru, nežli výhru s úmyslným porušením pravidel. 8) Pracovitost - Jsem pracovitý a snažím se plnit pokyny trenéra po celou dobu tréninku. Ten ví, co je pro mě nejdůležitější a snaží se ze mně vychovat sportovce. Snažím se vydržet koncentrován a dělat to, co mi zadává. Pokud místo plnění zadání budu dělat něco, co nemám, zdržuji nejen sebe, ale i celý svůj tým.

8 Starší žáci až junioři Herní hodnoty: 1) Hlava nahoře - Neustále se snažíme hrát bez zrakové kontroly míčku. Získáme tak přehled o dění na hřišti, o pozicích soupeře a pohybu spoluhráčů. Už při zpracování míčku je třeba zvedat hlavu a přemýšlet nad další herní situací. Vedení míčku se zvednutou hlavou je třeba neustále trénovat, protože získáme nad soupeřem výhodu a velmi nám to usnadní naší hru. 2) Všichni hráči útočí a všichni brání - Je nesmírně důležité, abychom hráli jako tým. V týmu táhnou všichni za jeden provaz, ať už se brání, nebo se útočí. Pět hráčů má mnohem větší šanci, že odvrátí útok soupeře, než pouze dva-tři hráči. To samé platí i při hře dopředu. Obránci podporují své útočníky a snaží se o vytváření dalších nebezpečných brankových situací. 3) Snažím se vždy co nejlépe vyhodnotit herní situace - Málokdy se stane, že bych neměl kam s míčkem běžet, nebo kam přihrát. Většinou mám několik variant co s míčkem udělat v závislosti na pohybu mých spoluhráčů, nebo mého vlastního. Já se pořád snažím mít nad hrou přehled a číst soupeřovy kroky, dříve než je udělá. Díky tomu se vždy snažím zvolit v daný moment nejefektivnější/nejvhodnější/nejjistější/nejlepší variantu. 4) Soustředím se pouze na svůj výkon a výkon svého týmu - Věřím naší hře a svým spoluhráčům! Hru soupeře, či výkon rozhodčích beru jako jasně danou věc a věnuji se pouze svému vlastnímu výkonu, abych odvedl co nejlepší výkon, kterého jsem schopen. Své spoluhráče respektuji a veškeré spory odložím na dobu, kdy nebudeme v hale. 5) Bez míčku jsme aktivní a agresivní, abychom ho co nejdříve získali - Svým pohybem se snažím donutit soupeře k chybě, díky které nám odevzdá míček. Když vidím, že nemá míček pevně pod kontrolou, agresivně napadám podporován

9 všemi mými spoluhráči. Soupeře tak dostanu pod tlak a buď míček přímo vybojuji, nebo ho soupeř odevzdá nepřesnou přihrávkou. 6) Chceme celou hru zrychlovat svým pohybem a prudkými - přesnými přihrávkami - Míček, který přihraji, je rychlejší než míček vedený na florbalce. Prudkými a přesnými přihrávkami nedám soupeři čas na to, aby se přemístil a mohl nám zabránit ve vstřelení gólu. Vše se odvíjí od dobrého pohybu hráčů bez míčku, vzájemné komunikaci a přehledu o hře, který je pro rychlou kombinaci nezbytný. 7) Jsme odvážní, chladnokrevní a důrazní v zakončení, vždy a každé střídání chceme být hrozbou pro soupeře - Soupeře se nebojíme a za žádnou cenu ho nehodláme šetřit. Chceme dávat mnoho gólů a víme, že pro vstřelení takové branky je třeba zachovat chladnou hlavu, nepanikařit a klidně i za cenu drobného risku donutit soupeře chybovat. Jeho chybu pak nekompromisně trestáme. 8) Trénujeme, jako když hrajeme - Co všechno se naučím v tréninku, potom dělám i v utkání. Proto ke každému cvičení a hře při tréninku přistupuji maximálně soustředěný. Bez toho je velmi těžké dále rozvíjet a posunovat své dovednosti. Pokud tedy, budu trénovat na půl plynu, budu pak hrát i v utkání na půl plynu a tvrdě trénující soupeř mě snadno porazí. Na tréninku tedy trénuju na 110% a snažím se vyhrát všechny souboje a proměnit všechny své šance. Být nejlepší! Morální hodnoty: 1) Vždy a všude, přesně a včas - Na každý trénink, sraz i utkání přicházím včas. Vím, že pokud na trénink přijdu pozdě, spoluhráči musejí vše připravit i za mě a nemohu jim s tím pomoci. Během tréninku, kdykoliv si nás trenér svolá, jdu rovnou k němu, ať nebrzdím svůj tým. Dochvilnost je důležitá i na porady před utkáním, jelikož bez kompletního týmu nezačne příprava na utkání a spoluhráči tak na mě musejí čekat.

10 2) Koncentrace - Na cokoliv, co dělám, se maximálně soustředím. Jedině tak se mohu zlepšit. Je důležité být koncentrován i mimo hrací plochu. Vykazovat maximální soustředění i na poradách před utkáním, střídačce nebo po utkání. Se svými spoluhráči řeším jenom hru a vyskytlé herní situace a nezajímá mě nic jiného. Během tréninku se plně soustředím na dané cvičení a na pokyny, které mi zadá trenér. Tak probudím ten pravý zápal pro věc. 3) Komunikace - Pokud s něčím nejsem spokojen, nebojím se to říct. Jsem schopen mluvit se spoluhráči, s rodiči i s trenérem. Vše, co říkám, říkám s respektem ke druhému a s pochopením. Nenadáváme si a snažíme se zůstat nad věcí. Snažíme se, abychom si pomohli a zlepšovali se spolu jako tým. Poskytujeme si tedy rady, jak daný problém zlepšit a společně se zdokonalit. 4) Profesionalismus / Jsme sportovci - Všichni jsme do florbalu zapáleni a všichni florbalu obětujeme mnoho. Na florbalu trávíme většinu ze svého volného času a hodiny pracujeme na neustálém zlepšování. Víme, že pokud k věci nepřistoupíme jako sportovci, nebude veškerý čas, který v hale trávíme, využit na plno. Je zbytečné pro sport tolik obětovat a nedostat z něj maximum, kvůli selhání v doplňujících stavebních prvcích sportovce jako je strava, regenerace apod. 5) Stojíme při sobě za každých okolností i mimo hřiště: - Na florbalu jsme jeden tým, jedna parta, kde jeden bojuje za všechny a všichni za jednoho. Za svými spoluhráči stojíme za každých okolností a nenecháme je na holičkách jak na hřišti, tak mimo něj. Vzájemně se respektujeme a nenecháváme nikoho odstrčeného, jelikož i z něho se můj tým skládá. 6) Nikdy se nevzdáváme, bojujeme až do konce a vždy chceme uspět. - Na tréninky chodíme, protože se chceme zlepšovat. Zlepšujeme se, protože chceme hrát lépe během utkání, hrajeme lépe během utkání, protože chceme vyhrávat a uspět. Při utkání tedy vynakládáme veškeré své síly k co nejlepším výkonům a děláme maximum pro úspěch svého týmu.

11 7) Fair-play: - Nikdy se neponížíme k podvodu. Jsme čestní a vždy chceme vyhrát férově v rámci pravidel. Pokud se rozhodčí splete a my máme možnost se přiznat, uděláme to. Nehrajeme zákeřně a raději přijmeme prohru nežli vyhrát s úmyslným porušením pravidel. Vždy respektuji soupeře ať už je lepší, nebo horší než já. Do soubojů chodím s cílem získat míček, nikdy s úmyslem zranit. 8) Pracovitost: - Jsem pracovitý a snažím se plnit pokyny trenéra po celou dobu tréninku. Ten ví, co je pro mě nejdůležitější a snaží se ze mě vychovat sportovce. Snažím se vydržet koncentrován a dělat to, co mi říká. Pokud místo plnění zadání budu dělat něco jiného, zdržuji nejen sebe, ale i celý svůj tým.

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL Jméno a příjmení: Matěj Malý Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Mgr. Jana Červenková Datum odevzdání: 23. 3. 2015

Více

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice Můj koníček - fotbal Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Garant / konzultant: Mgr. Marcela Sasková Datum odevzdání: 21. 3. 2016 1 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Více

Herní činnosti jednotlivce obranné Základem Herních činností jednotlivce (HČJ) je herní činnost, která obsahuje složku technickou, taktickou, kondiční a intelektovou. HČJ dělíme na obranné a útočné tak,

Více

Základem pro uvolnění se hráče s míčkem jsou dovednosti tzv. Vedení míčku :

Základem pro uvolnění se hráče s míčkem jsou dovednosti tzv. Vedení míčku : Metodika nácviku situace 1 vs. 1 Situace 1 vs. 1 je v utkání mnohonásobně opakovanou herní událostí, jejíž nácvik je důležitý, jak z pohledu útočné fáze, tak z pohledu obranné fáze. Úspěšné ovládnutí ofenzivních

Více

Systematika hokejbalu

Systematika hokejbalu Metodika ČMSHb Témata: Systematika sportovní hry hokejbal Herní činnosti jednotlivce (HČJ) Herní kombinace (HK) Herní systémy (HS) Herní kombinace - útočné Systematika herní kombinace - útočné Cíle výchova

Více

ETIKA V LEDNÍM HOKEJI. Požadavky trenérů ČSLH

ETIKA V LEDNÍM HOKEJI. Požadavky trenérů ČSLH ETIKA V LEDNÍM HOKEJI Požadavky trenérů ČSLH CÍLE Rozvoj a růst mladých hráčů Zvýšení účasti, nábor nov Rozvoj dovedností Bezpečné a pozitivní prostředí Zábava a radost ze hry Vzájemný respekt NA TRIBUNĚ

Více

Taktika mladší žactvo 2015/16

Taktika mladší žactvo 2015/16 Taktika mladší žactvo 2015/16 Svatá pravidla : Nahrávku na jeden dotek hraji až za polovinou. Na své polovině raději na dva doteky. Když jsem nejblíže u míčku, jsem povinen jej co nejdříve získat nebo

Více

Přesilová hra Přesilová hra je početní převaha hráčů na hřišti vzniklá zpravidla vyloučením hráčů soupeře. Význam přesilové hry pro vývoj utkání je nedocenitelný, jak z pohledu vstřelení branky v případě

Více

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace BASKETBALL SERVIS František Rón ve spolupráci se SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace CVIČENÍ PRO ROZVOJ HRY JEDEN PROTI JEDNOMU duben 2005 1) ZIG ZAG DRILL průpravné cvičení Útočník

Více

Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře

Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře 4.1.5. Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře Střelba mezi kruhy Tři hráči stojí před brankou na úrovni bodů pro vhazování a jeden hráč za brankou s kotoučem. Tento hráč nahrává hráčům

Více

A.F.C. HUMPOLEC. HALOVÝ FOTBALOVÝ TURNAJ přípravek - ročník 2005 a ml. (mladší přípravka)

A.F.C. HUMPOLEC. HALOVÝ FOTBALOVÝ TURNAJ přípravek - ročník 2005 a ml. (mladší přípravka) A.F.C. HUMPOLEC POŘÁDÁ HALOVÝ FOTBALOVÝ TURNAJ přípravek - ročník 2005 a ml. (mladší přípravka) pořadatel: fotbalový klub A.F.C. HUMPOLEC Kdy: turnaj v neděli 22.12.2013 od 8.30 hod.- 15.00 hod. Startovné:

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U10 UČ SE HRÁT

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U10 UČ SE HRÁT CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U10 UČ SE HRÁT VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI období velmi dobré poslušnosti (trenér vysoká autorita) začínají chápat souvislosti ve hře zlepšují se silové poměry nejlepší koordinace pohybu

Více

P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek U11 (ročník 2007 a mladší) FAIR PLAY CUP /28. ročník/

P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek U11 (ročník 2007 a mladší) FAIR PLAY CUP /28. ročník/ P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek U11 (ročník 2007 a mladší) FAIR PLAY CUP /28. ročník/ A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Pořadatel: SK Slavia Praha - fotbal a.s. 2. Termín: 9. 10. 12. 2017

Více

Herní kombinace útočné Herní kombinace jsou základní složkou hry hokejbalu, bez kombinace není možné ve hře uspět. Rozlišujeme herní kombinace obranné a útočné. Základním prvkem v obranné a útočné spolupráci

Více

22.12.2010. Systémy soutěží Základní legislativa Pravidla florbalu Florbalové vybavení

22.12.2010. Systémy soutěží Základní legislativa Pravidla florbalu Florbalové vybavení Systémy soutěží Základní legislativa Florbalové vybavení Systémy soutěží 1 Systémy soutěží - sezóna 2010/2011 se hraje v rámci ČFbU 98 soutěží - Pohárové soutěže mužů a žen (finále prosinec) Nejvyšší celostátní

Více

Turnaj starších přípravek

Turnaj starších přípravek PROPOZICE Turnaj starších přípravek Pořadatel Vedoucí turnaje Datum a čas Místo Startovné Pojištění Systém hry Délka utkání Velikost branek Hrací povrch Pravidla Protesty Startující Rozhodčí Dresy Ceny

Více

ZMĚNY PRAVIDLA 11 OFSAJD

ZMĚNY PRAVIDLA 11 OFSAJD Aktivní zapojení do hry ZMĚNY PRAVIDLA 11 OFSAJD předseda pravidlové komise FAČR Změny a doplňky výkladu Pokyny a instrukce Pravidla fotbalu 2013-2014 Moderní pojetí ofsajdu Aktivní zapojení do hry : ovlivňuje

Více

P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek FAIR PLAY CUP /26. ročník/

P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek FAIR PLAY CUP /26. ročník/ P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek FAIR PLAY CUP /26. ročník/ A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Pořadatel: SK Slavia Praha - fotbal a.s. 2. Termín: sobota 5.12.2015 3. Místo: sportovní hala

Více

Sportovní příprava dětí, trenérské zásady, příprava tréninkových jednotek

Sportovní příprava dětí, trenérské zásady, příprava tréninkových jednotek Sportovní příprava dětí, trenérské zásady, příprava tréninkových jednotek Dítě není malý dospělý! Dětství období růstu, vývoje a pohybového rozvoje jiná stavba těla, psychika, vnímání, sociální vztahy

Více

CSHOCKEY.CZ HOKEJOVÉ ZÁSADY

CSHOCKEY.CZ HOKEJOVÉ ZÁSADY CSHOCKEY.CZ HOKEJOVÉ ZÁSADY KLÍČ OVÁ HESLA NASAZENÍ P Ř ÍMOČ AROST KOMUNIKACE NASAZENÍ KRÁTKÁ INTENZIVNÍ STŘ ÍDÁNÍ! D Ů RAZNÝ FORCHECKING POCTIVÝ BACKCHECKING P Ř ÍMOČ AROST RYCHLÁ ROZEHRÁVKA! JEDNODUCHÝ

Více

Forčekink je metodický termín pro činnost napadání v útočném pásmu.

Forčekink je metodický termín pro činnost napadání v útočném pásmu. Obsazování hráče s míčkem Hlavním cílem obrany je zamezit soupeři vstřelit či ohrozit branku. Mezi další cíle lze zařadit např. získat míček zpět pod svoji kontrolu, zpomalit útočnou akci se záměrem vytlačit

Více

Osobní trenér. První společný trénink

Osobní trenér. První společný trénink Osobní trenér První společný trénink autor: Richard Výborný www.vybo.cz První společný trénink Zdravím všechny nadšence, kteří mají rádi stolní tenis a chtějí na sobě pracovat a zlepšovat se. Když začínáme

Více

PŘÍRUČKA PRO TRENÉRY ROADSHOW SK BENEŠOV

PŘÍRUČKA PRO TRENÉRY ROADSHOW SK BENEŠOV PŘÍRUČKA PRO TRENÉRY ROADSHOW SK BENEŠOV COERVER COACHING ROADSHOW TIPY NA UKÁZKY 1. Ukazujte, nepovídejte (ukázka akce, vysvětli jasně pravidla, podmínky a bezpec nostní body). 2. Ukážka dovednostní musí

Více

Míčové hry - úvod. Florbal Nohejbal

Míčové hry - úvod. Florbal Nohejbal Míčové hry - úvod Florbal Nohejbal Florbal http://cs.wikipedia.org/wiki/s oubor:floorball_game.jpg Florbal je kolektivní halový sport podobný pozemnímu hokeji. Hraje se na hřišti o rozměrech 40 20 metrů

Více

PODROBNÁ PRAVIDLA ZAJEČOVSKÉHO POHÁRU 2015

PODROBNÁ PRAVIDLA ZAJEČOVSKÉHO POHÁRU 2015 PODROBNÁ PRAVIDLA ZAJEČOVSKÉHO POHÁRU 2015 1. HRACÍ PLOCHA Veškeré zápasy turnaje jsou hrány na hřištích s travnatým povrchem (TJ Zaječov) Rozměr hřiště: 20x40m. 2. DÉLKA HRY Délka hrací doby ve skupinách

Více

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015

PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 PROPOZICE pro starší a mladší přípravky v roč. 2014-2015 Systém soutěže: OP - starší: OP - mladší: turnajově turnajově Starší: 4 skupiny A-B-C-D dvoukolový systém turnajů (podzim) Mladší: 6 skupin A-B-C-D-E-F

Více

PRAVIDLO XI - OFSAJD. Pravidla fotbalu 2013-2014. Změny a doplňky výkladu Pokyny a instrukce. Pravidlová komise FAČR a Komise rozhodčích FAČR

PRAVIDLO XI - OFSAJD. Pravidla fotbalu 2013-2014. Změny a doplňky výkladu Pokyny a instrukce. Pravidlová komise FAČR a Komise rozhodčích FAČR PRAVIDLO XI - OFSAJD Změny a doplňky výkladu Pokyny a instrukce Pravidla fotbalu 2013-2014 Pravidlová komise FAČR a Komise rozhodčích FAČR IFAB s decision on 2 March, 2013: Interfering with an opponent

Více

Specifický fotbalový trénink (12 15 let) Motto: dokonalá technika ve všech variantách, které fotbal přináší

Specifický fotbalový trénink (12 15 let) Motto: dokonalá technika ve všech variantách, které fotbal přináší Specifický fotbalový trénink (12 15 let) Motto: dokonalá technika ve všech variantách, které fotbal přináší Základní teze práce trenéra Nadále pracujeme na základech a návycích z předchozího období Pokud

Více

TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================

TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================ TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================ SKUPINA č.a FULNEK 1 2 3 4 5 body Skore pořadí 1- FULNEK 9. 2- ODRY 2. 3-BARTOŠOVIC 20 4- STUDÉNKA 1 5- DĚRNÉ

Více

Školení zisku licence B. Pardubice Martin Komárek

Školení zisku licence B. Pardubice Martin Komárek Školení zisku licence B Pardubice 20.5.2017 Martin Komárek Styly vedení a komunikace Zásady správného trenéra: 1) Pozitivní a optimistické myšlení a jednání. (Vaše nadšení z hokejbalu se přenášína tréninkovou

Více

Útočná strategie Za útočnou fázi hry je mnohdy mylně považována hra celku v útočné třetině. Zkusme si pootevřít téma útočné strategie hry jednotlivce i celku, jako velmi důležitý prvek, jehož cílem je

Více

TŘEBEŠSKÝ POHÁR STARŠÍCH ŽÁKŮ

TŘEBEŠSKÝ POHÁR STARŠÍCH ŽÁKŮ TŘEBEŠSKÝ POHÁR STARŠÍCH ŽÁKŮ ročník 2000 a mladší Pořadatel: TJ Sokol Třebeš Termín: sobota 10. LEDNA 2015 Místo konání: Sportovní hala Třebeš, Hradec Králové Třebeš tel. (+420) 724 265 036 Startují:

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U8 HRAJ SI, ABY SES UČIL

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U8 HRAJ SI, ABY SES UČIL CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U8 HRAJ SI, ABY SES UČIL VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI všechno je zajímavé nejsou schopni analytického myšlení minimální doba soustředění (několik minut) plynulý růst jak do výšky tak váhově

Více

SOUTĚŽ STARŠÍCH PŘÍPRAVEK OFS

SOUTĚŽ STARŠÍCH PŘÍPRAVEK OFS SOUTĚŽ STARŠÍCH PŘÍPRAVEK OFS HRACÍ PLOCHA Hraje se na minihřišti o rozměrech 26 x 42m. Vymezení hřiště je pomocí nízkých met barevně odlišených v místech vymezující pokutové území a půlku hřiště. Pokutové

Více

SOUTĚŽE MLÁDEŽE DO 12 let sezóna 2013/14

SOUTĚŽE MLÁDEŽE DO 12 let sezóna 2013/14 SOUTĚŽE MLÁDEŽE DO 12 let sezóna 2013/14 1. Věkové hranice U6 mini 1.7. 2007 a mladší U8 benjamínci 1.7. 2005 a mladší U10 přípravka 1.7. 2003 a mladší U12 mladší žactvo 1.7.2001 a mladší Od podzimu 2014

Více

Lifting, skiping, zakopávání, křížení nohou, odpichy

Lifting, skiping, zakopávání, křížení nohou, odpichy Příprava do Didaktiky sportovních her (házená - přihrávání) didaktický výstup 4min Honička s míčem Vymezené území: 9m a branková čára. Na začátku se snaží dotekem míče jeden hráč dotknout dalšího hráče.

Více

WWW.POZEMNIHOKEJ.CZ v pozemním hokeji

WWW.POZEMNIHOKEJ.CZ v pozemním hokeji WWW.POZEMNIHOKEJ.CZ v pozemním hokeji ZŠ Filosovská O.S. PRAVIDLA TURNAJE Náš zájem je, aby děti hokej bavil, a aby hra byla plynulá!! Počet hráčů: 3+1 brankář Hrací doba: 8 min. zápas - semifinále a finále

Více

HRACÍ SYSTÉM TURNAJE HRACÍ ČAS BODOVÁNÍ A POSTUPOVÝ KLÍČ

HRACÍ SYSTÉM TURNAJE HRACÍ ČAS BODOVÁNÍ A POSTUPOVÝ KLÍČ PRAVIDLA IHC Obsah HRACÍ SYSTÉM TURNAJE...2 HRACÍ ČAS...2 BODOVÁNÍ A POSTUPOVÝ KLÍČ...2 VÝSTROJ A VÝZBROJ HRÁČE OBSAHUJE...3 BRANKA JE UZNÁNA,...3 BRANKA NENÍ UZNÁNA...3 ROZHODČÍ...3 ZAPISOVATEL UTKÁNÍ...4

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

SHOWDOWN. Podpora hodiny Netradiční hry

SHOWDOWN. Podpora hodiny Netradiční hry SHOWDOWN Ročník: 4. Vzdělávací obor: Zdravotní tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční hry Téma: Hry pro slabozraké a nevidomé Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne: 24. dubna 2012 Metodický

Více

Příloha č. 1: Počet vstřelených branek jednotlivých týmů ze hry a po standardní situaci

Příloha č. 1: Počet vstřelených branek jednotlivých týmů ze hry a po standardní situaci PŘÍLOHY Seznam příloh: Příloha č. 1: Počet vstřelených branek jednotlivých týmů ze hry a po standardní situaci Příloha č. 2: Počet zakončení jednotlivými týmy ze hry a po standardní situaci Příloha č.

Více

HODNOCENÍ A ROZVOJ VTM BEDŘICH ŠČERBAN SEMINÁŘE 1.,5. A OSTRAVA, JIHLAVA, CHOMUTOV

HODNOCENÍ A ROZVOJ VTM BEDŘICH ŠČERBAN SEMINÁŘE 1.,5. A OSTRAVA, JIHLAVA, CHOMUTOV HODNOCENÍ A ROZVOJ VTM BEDŘICH ŠČERBAN SEMINÁŘE 1.,5. A 6.9.2016 OSTRAVA, JIHLAVA, CHOMUTOV ÚVOD Prioritou práce trenéra u mládeže je VÝCHOVA, POSKYTOVÁNÍ PROŽITKU, POSKYTOVÁNÍ ZÁŽITKU. Jde o proces učení

Více

Propozice 30.ročník Mezinárodního žákovského halového turnaje. Memoriál Evžena Hadamczika 12. 14. 11. 2010. Sportovní hala Dubina

Propozice 30.ročník Mezinárodního žákovského halového turnaje. Memoriál Evžena Hadamczika 12. 14. 11. 2010. Sportovní hala Dubina Bukovanského /0, 0 00 Slezská Ostrava Bukovanského /0, 0 00 Slezská Ostrava. Pořadatel, a. s. Bukovanského, 0 00 Slezská Ostrava. Datum turnaje... 00 Propozice 0.ročník Mezinárodního žákovského halového

Více

SETKÁNÍ ŠKOLITELŮ ROZHODČÍCH. 21.srpna 2011, BRNO

SETKÁNÍ ŠKOLITELŮ ROZHODČÍCH. 21.srpna 2011, BRNO SETKÁNÍ ŠKOLITELŮ ROZHODČÍCH 21.srpna 2011, BRNO HARMONOGRAM SETKÁNÍ 9:45 10:00 PREZENCE 10:00 10:30 PŘIVÍTÁNÍ, ÚVOD 10:30 11:15 CO ŠKOLIT LICENCE N 11:15 12:15 CO ŠKOLIT LICENCE C, D, E, F 12:15 12:30

Více

Zimní halové ligy mladších žáků ÚKFS

Zimní halové ligy mladších žáků ÚKFS Ústecký krajský fotbalový svaz PROPOZICE SOUTĚŽE 4. ročníku Zimní halové ligy mladších žáků ÚKFS Pořadatel: KM Ústeckého KFS LISTOPAD 2018 AŽ LEDEN 2019 PROPOZICE ZIMNÍ HALOVÉ LIGY MLADŠÍCH ŽÁKŮ ÚKFS 2017/18

Více

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení Název: Výukové materiály Téma: Ochrana přírody, využití lesa Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Příroda a její ochrana Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk žáků: 1. 5. třída Doba trvání:

Více

SOUTĚŽ MLADŠÍCH PŘÍPRAVEK ZLÍNSKÉHO KFS

SOUTĚŽ MLADŠÍCH PŘÍPRAVEK ZLÍNSKÉHO KFS SOUTĚŽ MLADŠÍCH PŘÍPRAVEK ZLÍNSKÉHO KFS HRACÍ PLOCHA Hraje se na polovině fotbalového hřiště rozděleného na dvě minihřiště 24x34m.Vymezení hřiště je pomocí nízkých met barevně odlišených v místech vymezující

Více

HALOVÝ TURNAJ OFS TŘEBÍČ STARŠÍ ŽÁCI ZIMNÍ LIGA 2017

HALOVÝ TURNAJ OFS TŘEBÍČ STARŠÍ ŽÁCI ZIMNÍ LIGA 2017 HALOVÝ TURNAJ OFS TŘEBÍČ STARŠÍ ŽÁCI ZIMNÍ LIGA 2017 Propozice turnaje Pořadatel Sekretář turnaje Místo KM + STK OFS Třebíč Vrzáček Josef tel. : 723 985 596 email: vrzacekj@seznam.cz TŘEBÍČ hala TJ Spartak

Více

Pozvánka na halový turnaj FC Sparta Brno

Pozvánka na halový turnaj FC Sparta Brno Pozvánka na halový turnaj Pořadatel: Kategorie: Místo konání: r. 2000 (U-14) Hráči narozeni po 1.1.2000 a mladší Sportovní hala Křenovice, Bratří Mrázků 635 (u Slavkova u Brna) Termín: neděle 8.12.2013

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Željko Obradovič (Panathinaikos Atheny) Sample Practice

Željko Obradovič (Panathinaikos Atheny) Sample Practice Željko Obradovič (Panathinaikos Atheny) Sample Practice (Mastermind Coaching Clinic Barcelona, červen 2011, zpracoval Michal Ježdík) Po celou dobu působení u jednoho z řeckých gigantů Panathinaikos Atheny

Více

Školení rozhodčích licence C

Školení rozhodčích licence C Školení rozhodčích licence C Pravidla stolního tenisu ČAST platnost (aktualizace) od 1. 3. 2015 Základní znalost pravidel je podmíněna samostudiem a praxí. Na školení se nikdo pravidla nenaučí. Základní

Více

pohybovat se do nechráněné strany obránce a míček si stínit (chránit) svým tělem,

pohybovat se do nechráněné strany obránce a míček si stínit (chránit) svým tělem, 23. HRA 1 : 1 VE ČTVERCI O STRANĚ 5 METRŮ Vyznačte čtverce o straně 5 metrů pomocí kuželů. Vytvořte z hráčů dvojice s určením, kdo je útočník a kdo obránce. Před zahájením akce stojí oba hráči v protilehlých

Více

Náš turnaj o.s. satelitní turnaje na míru pro Váš tým. Radek Kuchař - Marketingová a administrativní podpora tel: 725 074 320

Náš turnaj o.s. satelitní turnaje na míru pro Váš tým. Radek Kuchař - Marketingová a administrativní podpora tel: 725 074 320 Náš turnaj o.s. satelitní turnaje na míru pro Váš tým Pořadatel: Náš turnaj o.s., Voroněžská 28, Praha 10 Startovné: Kontakty: 1 800 Kč (platí se za každý turnaj samostatně) Radek Kuchař - Marketingová

Více

Propozice MULTITURNAJ smíšených družstev

Propozice MULTITURNAJ smíšených družstev Rektorský sportovní den UHK Propozice MULTITURNAJ smíšených družstev KDE: TJ Slavia Hradec Králové ČASOVÝ HARMONOGRAM: 8:20 hod. 8:40 hod. prezence 8:45 hod. informace k průběhu turnaje, focení 9:00 hod.

Více

Hrací plocha. Rozměry Hrací plocha musí mít tvar obdélníku. Délka: 90 m (100 yardů) - 120 m (130 yardů) Šířka: 45 m (50 yardů) - 90 m (100 yardů)

Hrací plocha. Rozměry Hrací plocha musí mít tvar obdélníku. Délka: 90 m (100 yardů) - 120 m (130 yardů) Šířka: 45 m (50 yardů) - 90 m (100 yardů) Pravidla fotbalu Hrací plocha Hrací plocha Rozměry Hrací plocha musí mít tvar obdélníku. Délka: 90 m (100 yardů) - 120 m (130 yardů) Šířka: 45 m (50 yardů) - 90 m (100 yardů) Míč musí být kulatý, musí

Více

5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět)

5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět) 5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět) 5.19.1. Charakteristika předmětu Nepovinný předmět Sportovní hry vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, navazuje na povinný předmět Tělesná výchova, který

Více

FAAZ PRAHA

FAAZ PRAHA Fotbalový turnaj pro ročník 2007 Propozice dopoledního turnaje Pořadatel: Fotbalová a Sportovní Akademie Praha 5, z.ú. Termín: Sobota 03.12.2016 Výkop: 9:00 hod Místo konání: - RADOTIN, U Starého stadionu

Více

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY Budete si moci přizpůsobit tvar, formu a vzor znaku. Váš znak by měl do srdce soupeře vnést strach! Navíc, pokud se stanete význačným hráčem ADRENALYN

Více

Hra tělem v žákovských kategoriích

Hra tělem v žákovských kategoriích Hra tělem v žákovských kategoriích Posun věkové hranice a. Od roku 2005 byla v platnosti směrnice ČSLH, omezující hru tělem pro kategorii žáků 5. tříd a mladších. b. Od září 2012 se věková hranice posouvá

Více

Zápis o utkání mistrák - družstvo : muži

Zápis o utkání mistrák - družstvo : muži Soupeř: K.Újezd B Dne : Neděle 21/9/08 Začátek od: 16/30 7kolo Sraz v hod: Hebík Š. 1 Výsledek : 2/0 Poločas: 2/0 Branky : Kříž Jan,Ćaloun Jiří Čaloun 2 Doprava 1auto 2 auto 3 auto 4 auto 5 auto Vzdálenost

Více

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 STARŠÍ PŘÍPRAVKA

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 STARŠÍ PŘÍPRAVKA OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 STARŠÍ PŘÍPRAVKA SOBOTA 02.02.2019 skupina B Propozice turnaje Pořadatel Sekretář turnaje Místo KM + STK OFS Třebíč Vrzáček Josef tel. : 723 985 596 email: vrzacekj@seznam.cz

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U12 UČ SE HRÁT (LÉPE)

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U12 UČ SE HRÁT (LÉPE) CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U12 UČ SE HRÁT (LÉPE) VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI doznívání zlatého věku motoriky zrychlování růstu těla předpoklady pro rozvoj rychlosti a výbušné síly pomalu se dokončuje růst mozku rozvíjí

Více

ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice

ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice ročník 2003 a mladší neděle 7. února 2016 od 8.15 hodin hala TJ Turnov Skálova ulice Místo konání: Sportovní hala TJ Turnov, Skálova ulice (blízko náměstí v Turnově). GPS souřadnice: 50 35 28.32 N, 15

Více

1) SMARTHOCKEY pořádají dne turnaj SMART Christmas Cup r.2010 a mladší

1) SMARTHOCKEY pořádají dne turnaj SMART Christmas Cup r.2010 a mladší 1) SMARTHOCKEY pořádají dne 18.-19.12.2019 turnaj SMART Christmas Cup r.2010 a mladší Místo turnaje: ZS Teplice Na Stínadlech 3282 415 01, Teplice Termín konání: 18.-19.12.2019 (8-20hod., 8-16:30hod.)

Více

Variace: použijte stejné nastavení jako výše, ale přidejte neutrálního obránce, který udělá úkol útočníků ještě obtížnější.

Variace: použijte stejné nastavení jako výše, ale přidejte neutrálního obránce, který udělá úkol útočníků ještě obtížnější. 18. OBSAZENÍ PRÁZDNÉ BRANKY Tato činnost je něco jako verze hokejové hry škatulata, hejbejte se ", hry, kterou většina dětí již zná. Vyznačte kruh, asi 15 metrů v průměru, s využitím cca 10 kuželů, které

Více

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U14 UČ SE TRÉNOVAT A VYHRÁVAT

CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U14 UČ SE TRÉNOVAT A VYHRÁVAT CHARAKTERISTIKA OBDOBÍ U14 UČ SE TRÉNOVAT A VYHRÁVAT VĚKOVÉ ZÁKONITOSTI období bouřlivého rozvoje puberta velmi obtížné období jak pro děti, tak pro dospělé děti nejsou už děti, ale nejsou ani dospělí

Více

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 MLADŠÍ PŘÍPRAVKA OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 MLADŠÍ PŘÍPRAVKA SOBOTA 09.02.2019 skupina B Propozice turnaje Pořadatel Sekretář turnaje Místo KM + STK OFS Třebíč Vrzáček Josef tel. : 723 985 596 email: vrzacekj@seznam.cz

Více

OSTRAVA Avion Shopping park, Rudná 3114, Ostrava sobota 28. července 2018

OSTRAVA Avion Shopping park, Rudná 3114, Ostrava sobota 28. července 2018 OSTRAVA Avion Shopping park, Rudná 3114, Ostrava sobota 28. července 2018 Informační bulletin pro účastníky kvalifikačního turnaje ČESKÁ POJIŠTOVNA STREET FLOORBALL LEAGUE Obsah Důležité informace a pokyny

Více

Každá liga musí mít alespoň jednoho Garanta. Garantem Školních lig je Pražský svaz

Každá liga musí mít alespoň jednoho Garanta. Garantem Školních lig je Pražský svaz Miniházená 4 + 1 1. Garant ligy Každá liga musí mít alespoň jednoho Garanta. Garantem Školních lig je Pražský svaz házené (PSH). Garant dává k dispozici svůj personál pro organizaci jednotlivých turnajů

Více

S centrum Cup 2013 2014 (6 týmů)

S centrum Cup 2013 2014 (6 týmů) S centrum Cup 2013 2014 (6 týmů) Propozice Sportovní klub Benešov ve spolupráci s S trio Benešov a S centrum Benešov pořádají mládežnické turnaje v minikopané přípravek na UMT 4. generace Benešov S centrum

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Partneři turnaje: Pořadatel: Fotbalový klub Baník Sokolov, z.s., Boženy Němcové 1780, Sokolov

Partneři turnaje: Pořadatel: Fotbalový klub Baník Sokolov, z.s., Boženy Němcové 1780, Sokolov Pořadatel: Fotbalový klub Baník Sokolov, z.s., Boženy Němcové 1780, Sokolov 356 01 Kontakt: šéftrenér přípravek FKB Tomáš Hájek tel. 724 431 083 tomas.hajek@fksokolov.cz sportovní ředitel FKB Vítězslav

Více

Propozice 5. ročníku turnaje Mladších a Starších přípravek

Propozice 5. ročníku turnaje Mladších a Starších přípravek Propozice 5. ročníku turnaje Mladších a Starších přípravek Datum a čas: Místo konání: neděle 11. 6. 2017 od 9:00 hodin (prezentace družstev od 8:30 hodin) travnaté hřiště fotbalový areál Studénka Věková

Více

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší 4.1.3. Kategorie 12 let a mladší Hra hráči proti brankáři Pět nebo i více hráčů kolem branky utvoří kruh s jedním hráčem mezi kruhy, který je střelec. Střelec se pokouší vstřelit branku, zatímco ostatní

Více

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 STARŠÍ PŘÍPRAVKA

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 STARŠÍ PŘÍPRAVKA OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 STARŠÍ PŘÍPRAVKA SOBOTA 02.02.2019 skupina A Propozice turnaje Pořadatel Sekretář turnaje Místo KM + STK OFS Třebíč Vrzáček Josef tel. : 723 985 596 email: vrzacekj@seznam.cz

Více

Propozice 31.ročník Mezinárodní halový turnaj mladších žáků kategorie U-12

Propozice 31.ročník Mezinárodní halový turnaj mladších žáků kategorie U-12 Propozice 31.ročník Mezinárodní halový turnaj mladších žáků kategorie U-12 Memoriál Evžena Hadamczika 11. 13. 11. 2011 1. Pořadatel FC Baník Ostrava, a. s. Bukovanského 4, 710 00 Slezská Ostrava 2. Datum

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

Přílohy. 1. Metodika. Základní postoj Výhoz vrchem Clonění brankáři

Přílohy. 1. Metodika. Základní postoj Výhoz vrchem Clonění brankáři Přílohy Příloha č. 1 - metodika Příloha č. 2 - dotazník Příloha č. 3 seznam tabulek Příloha č. 4 seznam grafů Příloha č. 5 mužské věkové kategorie Příloha č. 6 testová baterie 1. Metodika Základní postoj

Více

Hadi útočili a pojídali barevné chameleony, ale ignorovali bzučící komáry.

Hadi útočili a pojídali barevné chameleony, ale ignorovali bzučící komáry. PŘED DÁVNÝMI ČASY NA PŘEDALEKÉM OSTROVĚ...... se vyvinul potravní řetězec. Hadi útočili a pojídali barevné chameleony, ale ignorovali bzučící komáry. Chameleoni lačně lovili bezstarostné komáry, zatímco

Více

S centrum Cup (6 týmů)

S centrum Cup (6 týmů) S centrum Cup 2017 2018 (6 týmů) Propozice Sportovní klub Benešov ve spolupráci s S centrum Benešov pořádají mládežnické turnaje v minikopané přípravek na UMT Benešov S centrum listopad 2017 březen 2018

Více

Pravidla stolního tenisu

Pravidla stolního tenisu Pravidla stolního tenisu Pravidla stolního tenisu ČAST platnost (aktualizace) od 7. 4. 2016 Základní znalost pravidel je podmíněna samostudiem a praxí. Na školení se nikdo pravidla nenaučí. V prezentaci

Více

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Děvčata, když následující prvky budete znát v každodenní životní situaci, před spaním, po sprše, při vaření, po napínavém seriálu v televizi, bude to

Více

pravidla ledního hokeje v utkáních soutěží tříd

pravidla ledního hokeje v utkáních soutěží tříd Vnitřní směrnice Českého svazu ledního hokeje z.s. č. 104 upravující pravidla ledního hokeje v utkáních soutěží 2. - 4. tříd Článek I. PŮSOBNOST Tato směrnice upravuje pravidla ledního hokeje v utkáních

Více

EVROPSKÁ LIGA DCL 2017 Úterý v 11:00 hodin hřiště Terpsithea

EVROPSKÁ LIGA DCL 2017 Úterý v 11:00 hodin hřiště Terpsithea Úterý 2. 5. 2017 v 11:00 hodin hřiště Terpsithea SKN BRNO ASKPN PIRAEUS 2 : 0 (1 : 0) Branky: 24 Jakub Matyáš, 67 Adam Papoušek Žlutá karta: 27 Martin Susedka, 59 Jan Dvořáček SKN BRNO: Mikula Daniel Zeman

Více

Slavia Praha HC Zlín 30:28 (15:11)

Slavia Praha HC Zlín 30:28 (15:11) Házenkářky Slavie Praha vstoupily do nového ročníku česko-slovenské MOL ligy, dřívější interligy, domácí výhrou 30:28 nad HC Zlín. Nejlepší střelkyní Slavie byla s osmi góly Veronika Galušková, o jeden

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 13. 14. 2. 2016 Skupina hrající o udržení v 1. lize JKY 13. 2. 2016 ŠUMPERK. V sobotu dne 13. 2. 2016 odjíždíme do Šumperka, hrát další dvojzápas o udržení v 1.

Více

Pravidlo II: Hra brankáře, rozehra od brány 1. Brankář smí chytat úmyslnou malou domů do ruky. 2. Brankář chytá po celé šíři pokutového území.

Pravidlo II: Hra brankáře, rozehra od brány 1. Brankář smí chytat úmyslnou malou domů do ruky. 2. Brankář chytá po celé šíři pokutového území. 1 Pravidla pro mladší přípravky : Mladší přípravky hrají podle pravidel malých forem fotbalu s těmito odlišnostmi: Počet hráčů: 4+1 (čtyři hráči v poli, jeden brankář) Hřiště: 24m x 35m + - 2m Branky:

Více

MLÁDEŽNICKÝ HOKEJ VE FINSKU. Ing. Pavel Neuman Stáž Finsko Helsinki / Espoo 2018

MLÁDEŽNICKÝ HOKEJ VE FINSKU. Ing. Pavel Neuman Stáž Finsko Helsinki / Espoo 2018 MLÁDEŽNICKÝ HOKEJ VE FINSKU Ing. Pavel Neuman Stáž Finsko Helsinki / Espoo 2018 OBSAH PREZENTACE SROVNÁNÍ ČESKO x FINSKO (IIHF) PŘEDESTAVENÍ HELSINKI JÄÄKEIKKO KLUBI PŘEDSTAVENÍ BLUES JUNIORS FILOZOFIE,

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U13: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

NOVÁ KONCEPCE MLÁDEŽNICKÝCH SOUTĚŽÍ OFS BŘECLAV

NOVÁ KONCEPCE MLÁDEŽNICKÝCH SOUTĚŽÍ OFS BŘECLAV NOVÁ KONCEPCE MLÁDEŽNICKÝCH SOUTĚŽÍ OFS BŘECLAV Seminář trenérů mládežnických družstev okresu Břeclav Velké Pavlovice 19.února 2011 POKUD SI MYSLÍTE, ŽE: máme dostatek KVALITNÍCH hráčů, máme úspěšné reprezentační

Více

Pravidla 3 x 3 pro ČBF Oblast Východní Čechy

Pravidla 3 x 3 pro ČBF Oblast Východní Čechy Pravidla 3 x 3 pro ČBF Oblast Východní Čechy 1. Úvodní ustanovení 1.1 Oficiální pravidla basketbalu s úpravami pro minibasketbal jsou platná pro všechny herní situace, které nejsou specifikovány zde, v

Více

FK Jablonec, z.s. pořádá v sobotu halový fotbalový turnaj pro hráče narozené a mladší

FK Jablonec, z.s. pořádá v sobotu halový fotbalový turnaj pro hráče narozené a mladší FK Jablonec, z.s. pořádá v sobotu 10.12.2016 halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2006 a mladší Účastníci turnaje FK Jablonec,Ostrtzer BC, FK Ústí nad Labem, TJ Jiskra Mimoň, AC Sparta Praha,

Více

Věková kategorie: Turnaje se zúčastní hráči starší přípravky tzn U11 a mladší. Maximální počet hráčů v týmu je 12.

Věková kategorie: Turnaje se zúčastní hráči starší přípravky tzn U11 a mladší. Maximální počet hráčů v týmu je 12. Fotbalový turnaj pro U11 a ml. Propozice Dopoledního turnaje Pořadatel: Fotbalová a Sportovní Akademie Praha 5, z.ú. Termín: Sobota 25.02.2017 Výkop: 09:00 hod Místo konání: - RADOTIN, Hrací plocha: dřevěná

Více

O pohár města Rosice

O pohár města Rosice 7. ročník turnaje O pohár města Rosice Pořadatel FC Slovan Rosice, z.s. ve spolupráci s městem Rosice Kategorie Hráči narozeni po 1.1.2007 (U11 starší přípravka) Místo Fotbalový stadion FC Slovan Rosice

Více

Vokovické Hry 2012. Pátek 14. září Neděle 16. září

Vokovické Hry 2012. Pátek 14. září Neděle 16. září Vokovické Hry 2012 Pátek 14. září Neděle 16. září Sporty: Atletická štafeta (1), Pivní štafeta (1), Fotbal (3), Florbal (3), Softbal (3), Kroket (2), Frisbee (3), Volejbal (3), Minigolf (1) v závorce je

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

HC ENERGIE KARLOVY VARY pořádá. VELIKONOČNÍ TURNAJ 4.tříd (ročník 2007 a mladší) Hlavní partner turnaje je:

HC ENERGIE KARLOVY VARY pořádá. VELIKONOČNÍ TURNAJ 4.tříd (ročník 2007 a mladší) Hlavní partner turnaje je: HC ENERGIE KARLOVY VARY pořádá VELIKONOČNÍ TURNAJ 4.tříd (ročník 2007 a mladší) Hlavní partner turnaje je: Přihlášené týmy: Místo konání: KV ARENA tréninková hala Západní ulice 1812/73 Karlovy Vary 360

Více

Pojď hrát hokej Část 2 Příprava na ledě

Pojď hrát hokej Část 2 Příprava na ledě Praktická příručka k projektu Pojď hrát hokej Část 2 Příprava na ledě PŘÍPRAVA NA LEDĚ V RÁMCI HOKEJOVÉHO DNE Tato provozní příručka obsahuje zásady pro uskutečnění přípravy na ledě a praktické informace

Více