HLÁSIČ KOUŘE HMS100RM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HLÁSIČ KOUŘE HMS100RM"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 HLÁSIČ KOUŘE HMS100RM Obj. č.: Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Ponechte si proto tento návod k obsluze, abyste si jej mohli později opět prostudovat!

2 OBSAH 2 Strana Úvod Účel použití Rozsah dodávky Vlastnosti a technické údaje Bezpečnostní upozornění... 3 a) Obecně... 3 b) Baterie a akubaterie Obecně Instalační místa a upozornění Evakuační plán Montáž, vložení baterií, uvedení do provozu Funkční kontrola a provoz Planý poplach způsoben vysokou citlivostí Výměna baterií Obsluha Údržba a čištění Odstranění již nepoužitelného přístroje a) Obecně b) Baterie a akumulátorové baterie Tipy a upozornění Prohlášení o shodě (DOC) ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme vám za zakoupení tohoto produktu. Výrobek je testován na elektromagnetickou kompatibilitu a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda byla prokázána, příslušná prohlášení jsou uložena u výrobce. Aby se tento stav zachoval a zajistil bezpečný provoz, musíte jako uživatel respektovat tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod k obsluze, dodržujte všechna upozornění k obsluze a bezpečností! Všechny obsažené firemní názvy a označení produktů jsou výrobními značkami příslušného vlastníka. Všechna práva jsou vyhrazena.

3 1. ÚČEL POUŽITÍ 3 Kouřový hlásič HMS100RM je určen k provozu ve spojení s centrálou HMS100Z. Kouřový hlásič je určen pro signalizaci kouře v interiéru s optickou/akustickou výstrahou, jakož i prostřednictvím radiotelekomunikace na vzdálenosti do 100 m (dosah ve volném poli). 2. ROZSAH DODÁVKY Kouřový hlásič HMS100RM Návod k obsluze 3. VLASTNOSTI A TECHNICKÉ ÚDAJE Frekvenční pásmo: 868 MHz Dosah: až 100 m (volné pole) (omezení a upozornění viz. kapitola 15) Napájení: 3x tužkové baterie (AA, alkalické doporučeny) Životnost baterií: ca. až 1 rok, podle typu/značky baterie Rozměry (Š x V x H): 115 mm x 115 mm x 50 mm 4. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu k obsluze, zanikne nárok na záruku! Neručíme za následné škody, které by z toho vyplynuly Neodpovídáme za věcné škody, úrazy osob, které byly způsobeny neodborným zacházením nebo nedodržováním bezpečnostních předpisů. V těchto případech zaniká jakýkoliv nárok na záruku! a) Obecně Nepoužívejte tento produkt v nemocnicích nebo ve zdravotnických zařízeních. Ačkoliv výrobek vysílá jen relativně slabé rádiové signály, mohly by vést k funkčním poruchám systémů zajišťující životní funkce. To samé platí i v jiných oblastech. Z bezpečnostních a schvalovacích důvodů (CE) není povoleno svévolné přestavování a / nebo pozměňování přístroje.

4 Produkt není vhodnou hračkou pro děti. 4 Neponechávejte balení volně ležet, plastové folie/sáčky, styroporové díly atd., mohou se stát dětem nebezpečnou hračkou. Zacházejte opatrně s produktem, aby se nepoškodil vlivem nárazů, úderů, neboť již pádem na zem z nízké výšky se přístroj poškodí. b) Baterie a akubaterie Baterie/akubaterie nepatří do dětských rukou. Při vkládání baterií/akubaterií dbejte na správnou polaritu. Neponechávejte baterie/akubaterie volně ležet, hrozí nebezpečí, že budou spolknuty dětmi nebo domácími zvířaty. V takové případě vyhledejte okamžitě lékaře. Vyteklé nebo poškozené baterie/akubaterie mohou při kontaktu s kůží způsobit poleptání, proto v takovém případě použijte vhodné ochranné rukavice. Dbejte na to, aby nebyly baterie/akubaterie zkratovány nebo vhazovány do ohně. Hrozí nebezpečí exploze! Nikdy baterie/akubaterie nerozebírejte! Normální baterie nesmějí být nabíjeny! Hrozí nebezpečí exploze! Při delším nepoužívání (např. při skladování) vyjímejte vložené baterie/akubaterie, aby se zabránilo škodám vlivem výtoku z baterií/akubaterií. 5. OBECNĚ Tento hlásič kouře náleží k domovnímu signálnímu systému HMS100. Tento hlásič střeží místnost prostřednictvím optického kouřového hlásiče před tvorbou kouře. Tímto je včas rozpoznatelné nebezpečí požáru a následuje včasná výstraha před nebezpečnými kouřovými plyny. Kouřový hlásič HMS100RM vydává integrovaným signálním hlásičem alarm a hlásí jej současně prostřednictvím radiokomunikace na centrálu HMS100Z. Takto může být ještě včas reagováno na prostorové vzdálený požár, ca. v jiném patře domu. Zvláštností je nastavitelná prahová citlivost. Oproti obvyklým kouřovým hlásičům je tak HMS100RM použitelná i v místnostech, ve který se kouří, nebo v kuchyních, v místnostech s výstupem páry atd.

5 Teprve při silném kouři, který vzniká např. při počáteční fázi požárů, kouřový hlásič detekuje INSTALAČNÍ MÍSTA A UPOZORNĚNÍ Zásadně se doporučuje instalovat v budově více kouřových hlásičů popř. v bytě. V každém případě by měl být u vícepatrových budov instalován kouřový hlásič na každém patře. Jen tak je možná včasná a tím efektivní výstraha při vznikajícím požáru. Obr. 1 Doporučené minimální zabezpečení Ideální zabezpečení Jeden z koučových hlásičů musí být instalován tak, aby zajišťoval cestu k ložnici (vstupní prostor, předsíň popř. schodiště) a aby byl v případě alarmu také slyšen za zavřenými dveřmi ložnice. Při umístění kouřového hlásiče v kuchyni, v koupelně nebo v místnostech, ve kterých se kouří, je třeba citlivost kouřového hlásiče popř. snížit. To snižuje přirozeně i citlivost při skutečném požáru! Umístění v místnosti musí být vždy prováděno ve středu stropu.

6 Výjimkou v tom jsou ostře se svažující půdní prostory. Zde nesmí být kouřový hlásič umístěn v ostře se svažujícím střešním prostoru. Při stropní montáží smí být montován teprve ve vzdálenosti ca. 1 m od nejvyššího bodu místnosti, nejlépe na rameni (viz. obr.2) nebo střešním rámu. Základem pro tyto montážní místa je to, aby v blízkosti stěn a zejména v rozích místnosti, jakož i u ostrých stropů vzniklo zahrazení vzduchu, které udržuje tvořící se kouř od stěn popř. místností rohů. 6 Obr. 2 Proto by také neměl být v žádném případě v prostoru vzdáleném ca. 60 cm od rohů místnosti (a přirozeně také od rohů místnosti) instalován kouřový hlásič, viz. obr. 3. Obr. 3 Tento hlásič by ve vážném případě zůstal téměř bez účinku a vyvolal by alarm, teprve když by byla koncentrace kouře velmi silná! Doba evakuace osob do exteriéru nebo pro uhašení požáru by se tím podstatně snížila. V rámci dodržení těchto vzdáleností od rohů místnosti mohou být kouřové hlásiče také montovány na stěnu. Přitom je třeba vědět, že ca. okenní parapety, záclony nebo nábytek kouř silně rozptylují a tak rovněž vytvářejí oblast klidového vzduchu. Vznikající kouř tím nedosáhne kouřového hlásiče nebo příliš pozdě! Zda je místo umístění zvoleno akusticky výhodně, je možno vyzkoušet tak, že je spuštěn testovací alarm (viz. instalace), zatímco se v ložnici zdržuje skutečně spící osoba. Kouřový hlásič musí skutečně vzbudit a nesmí být slyšen jen tak normálně! Dále musí radiový hlásič radiově dosáhnout na centrálu. Toto může být u některých budou dost těžké, např. když železobetonové stropy nebo kovové hrázděné stavby silně omezují radiový dosah. Proto přesně otestujte správný radiový příjem. Kouřový hlásič by neměl být z důvodů bezpečnosti z hlediska planých poplachů instalován v následujících místnostech a místech:

7 Kuchyň/koupelna: Silné páry v těchto místnostech často spouštějí planý alarm. Pokud zde má být přesto kouřový hlásič instalován, musí být podle oddílu Planý alarm prostřednictvím vysoké kouřové citlivosti nastaven a otestován. Garáže: Automobilové spaliny (kouř) vedou k planému poplachu Prašné a znečištěné místnosti: Měřicí komora velmi rychle znečišťuje V blízkosti oken, v blízkosti ventilátorů, větráků, svítidel, komínů a všech jiných míst, kde je vzduch silně v pohybu. V blízkosti míst, kde se kouří. Tabákový kouř vede k planým poplachům. Pokud zde má být přesto instalován kouřový hlásič, musí být nastavena otestován dle oddílu Planý alarm prostřednictvím vysoké kouřové citlivosti. V blízkosti masivních ocelových nosníků, velkých kovových ploch atd. Tyto materiály mohou značně znesnadnit vyzařování popř. příjem radiového signálu. Často zde pomůže jen přemístění o několik centimetrů EVAKUAČNÍ PLÁN Toto může znít v prvním momentu příliš úzkostlivě: Vytvořte pro každou místnost vašeho domu nebo bytu evakuační plán. Tento plán by měl obsahovat následující: Rychlejší a bezpečnější cesta ven Místo pro uskladnění klíčů, aby bylo možno v případě nouze otevřít uzamčené sklepní dveře, dveře na terasu atd. Místo pro uskladnění hasicích přístrojů nebo záchranářských dek Nouzová telefonní čísla na požárníky a pohotovostního lékaře Telefonní čísla sousedů, jiných obyvatelů domu, domovníka atd., aby je bylo možno taky zpravit o poplachu Neměli byste při požáru s hledáním důležitých dokumentů, papírů nebo legitimací, které mohou být možná v případě požáru zničeny. Tím ztrácíte několik sekund nebo minut, které mohou zachránit lidský život. Uložte však jednoduše několik kopií důležitých dokumentů (např. občanský průkaz, řidičský průkaz atd.). K tomu se hodí jak běžné kopírky, tak i digitální fotoaparáty nebo scanery. Uskladněte kopie např. ve vašem bankovním sejfu.

8 Nejlepší evakuační plán nepomůže, když jej ostatní členové rodiny neznají a nevědí, co je v případě požárního alarmu třeba dělat: Svolejte rodinné setkání, aby byl evakuační plán projednán. Každému vysvětlete, co má dělat v případě požáru. Určete místo mimo dům, kde se po evakuaci setkáte. Tam je možno snadno zkontrolovat, zda ještě někdo nechybí. Seznamte všechny členy rodiny s akustickým signálem kouřového hlásiče. Každých 6 měsíců provádějte cvičení, co je třeba dělat v případě požárního alarmu a požáru. Cvičte zacházení s hasicími přístroji popř. záchranářskými dekami MONTÁŽ, VLOŽENÍ BATERIÍ, UVEDENÍ DO PROVOZU Sejměte horní miskový kryt kouřového hlásiče tak, že otočíte opatrně proti sobě horní a spodní miskový kryt (proti směru hodinových ručiček). Na základě připevňovacích otvorů ve spodním miskovém krytu označte dva upevňovací body na určeném místě montáže. Podle podkladu musí být vyvrtány dva připevňovací otvory a použity hmoždinky. Dbejte na to, abyste při vrtání nebo šroubování omylem nepoškodili proudová, plynová nebo vodovodní vedení! Potom přimontujte spodní miskový kryt se dvěma šrouby. Uveďte centrálu HMS100Z do režimu pro vyhledání senzoru (viz. návod centrály, kapitola Připojit senzor ). Obr. 4 Vložte tři nové tužkové baterie (AA, alkalického typu) se správnou polaritou. V bateriové přihrádce naleznete příslušná zobrazení pro správnou polaritu. Akumulátorový provoz je sice možný, ale krátká životnost a eventuálně krátký radiový dosah ovšem mluví proti. A je regulátor pro nastavení citlivosti kouřového hlásiče.

9 Otáčení doleva proti směru hodinových ručiček snižuje citlivost, otáčení doprava ve směru hodinových ručiček citlivost zvyšuje. Zkontrolujte základní nastavení, v expedičním stavu z výroby by měla být nastavena nejvyšší citlivost. Změňte nastavení citlivosti jen v drobných krocích, aby jste nízkou citlivostí neztráceli příliš času, vznikne-li skutečný požár. Po vložení baterií se každých 10 sekund rozsvítí červená kontrolka a signalizuje tak provozní připravenost kouřového hlásiče. Vložte horní miskový kryt s kouřovým hlásičem do spodního miskového krytu. Otáčením ve směru hodinových ručiček spojíte oba díly krytu FUNKČNÍ KONTROLA A PROVOZ Po montáži kouřového hlásiče by měla být bezpodmínečně provedena kontrola funkcí. Pro tento účel postupujte následovně: Vnikne-li do kouřové komory kouř, např. testováním s tabákovým kouřem, potom bude spuštěn alarm, dokud se bude kouř nacházet v kouřové komoře hlásiče. Na displeji centrály (druh indikace aktuální ) se musí při alarmu objevit symbol ohně (viz. návod centrály). Kouřový hlásič vysílá při normálním provozu každých 30 minut stavové hlášení na centrálu, které slouží ke kontrole spojení a také obsahuje stav baterií. 10. PLANÝ POPLACH ZPŮSOBEN VYSOKOU CITLIVOSTÍ Pokud kouřový hlásič okamžitě nesignalizuje drobné množství kouře (např.v místnosti, ve které se kouří nebo v kuchyni), potom by měla být citlivost, nastavená výrobním závodem, upravena na maximum,. Pro tento účel postupujte následovně: Otevřete kryt kouřového hlásiče (sejměte horní díl ze spodního dílu). Prostřednictvím malého šroubováku může být regulační potenciometr opatrně nastaven trochu doleva (proti směru hodinových ručiček). Nastavení by se však mělo provést jen v drobných krocích! Potom opět uzavřete kryt kouřového hlásiče.

10 Otestujte nastavení v požadovaném každodenním provozu. 10 Proveďte nastavení citlivosti bezpodmínečně jen v malých krocích, tím je zamezeno příliš nízkému nastavení citlivosti. Jinak se může přihodit, že bude skutečný požár příliš pozdě nebo vůbec signalizován! 11. VÝMĚNA BATERIÍ Jsou-li baterie vyčerpané, potom to signalizuje kouřový hlásič krátkým alarmovým tónem, který se každých 10 sekund opakuje. S pravidelným stavovým hlášením na centrálu bude také přenášen stav baterií. Jsou-li baterie senzoru vyčerpány, bude to signalizováno na centrále jako porucha Batterie leer (prázdné baterie). Potom co nejdříve vyměňte baterie. Dbejte přitom upozornění k Sensor warten ( senzor čeká ) v návodu centrály, aby naprogramované údaje pro tento senzor zůstaly zachovány pro nové přihlášení. Mezi vyjmutím opotřebovaných baterií a vložením nových baterií proveďte pauzu v délce min. 2 minut. Vždy vyměňujte celou sadu baterií, nemíchejte staré a nové baterie. Používejte jen kvalitní alkalické baterie. Tyto baterie jsou sice drahé, ale prostřednictvím vysokého obsahu energie mají delší životnost. 12. OBSLUHA Respektujte všechna bezpečnostní upozornění tohoto návodu k obsluze. Chraňte kouřový hlásič před vlhkostí, chladnem, horkem, prachem a přímým slunečním zářením. Provoz je povolen pouze v suchých interiérech. Nerozebírejte nikdy produkt, s výjimkou montáže, nastavení citlivosti a pro výměnu baterií. Ponechejte eventuální potřebnou opravu provést výhradně příslušným odborným servisem, jinak zaniká registrace. Produkt může být poškozen pádem již z malé výšky.

11 13. ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 Na základě bezpečnostně technického významu produktu (Co pomůže kouřovému hlásiči, když jsou baterie prázdné nebo kouřový hlásič vlivem silného nánosu prachu příliš pozdě spouští?) je nezbytná pravidelná kontrola. Preventivně můžete vyměnit baterie před koncem jejich životnosti. Vyjmuté a ještě poloplné baterie se mohou potom dále použít např. v jiných nekritických přístrojích (dálková ovládání, hodiny atd.). Zkontrolujte funkci příležitostným testovacím spouštěním (asi každé 4-6 měsíce), spojte kontrolu s předchozím čištěním kouřového hlásiče. Vnější stranu kouřového hlásiče čistěte měkkou, čistou, suchou a bezvlasou textilií. Pro odstranění silných znečištění může být textilie lehce navlhčena vlažnou vodou. Nepoužívejte žádné rozpouštěcí čistící prostředky, kterými může být poškozen plastový kryt a označení. Očistěte kouřový hlásič od prachu, např. s čistým, měkkým a dlouhovlasým štětcem ve spojení s vysavačem. Toto odstraňuje prachové částice, nahromaděné ve vnitru krytu, které znečišťují kouřovou komoru a eventuálně spouštění planou funkci. 14. ODSTRANĚNÍ JIŽ NEPOUŽITELNÉHO PŘÍSTROJE a) Obecně Likvidujte již nepoužitelný produkt dle platných zákonných ustanovení. b) Baterie a akumulátorové baterie Jako konečný spotřebitel jste ze zákona povinen (nařízení o starých baterií) k odevzdání všech použitých baterií a akumulátorů; likvidace prostřednictvím domácího odpadu je zakázána! Baterie/akumulátory se škodlivým obsahem jsou označeny symboly vlevo, které poukazují na zákaz likvidace prostřednictvím domácího odpadu. Označení pro rozhodující těžký kov jsou: Cd=kadmium, Hg=rtuť, Pb=olovo (označení je na baterii/akumulátoru např. pod symboly popelnic, které jsou vlevo zobrazeny). Vaše opotřebené baterie /akumulátory můžete bezplatně odevzdat ve sběrných dvorech vaší obce, v našich pobočkách nebo všude tam, kde je možno baterie/akumulátory zakoupit.

12 Splňte tím zákonnou povinnost a přispějte na ochranu životního prostředí TIPY A UPOZORNĚNÍ Dosahy a poruchy Systém HMS100 pracuje v oblasti 868 MHz, která je také využívány jinými radiokomunikačními službami. Proto může prostřednictvím přístrojů, které pracují na stejné popř. sousední frekvenci, docházet k omezení provozu a dosahu. Uvedený dosah do 100 m je dosah ve volném poli, tzn. Dosah při vizuálním kontaktu mezi vysílačem a přijímačem. V praktickém provozu se však nacházejí stěny, pokojové stropy atd. mezi vysílačem a přijímačem, čímž se dosah příslušně redukuje. Další příčiny snížených dosahů: Vysokofrekvenční rušení všeho druhu Zástavba všeho druhu a vegetace Vodivé kovové díly, které se nacházejí v přiléhající oblasti přístroje popř. v rámci nebo blízko radiové trasy, např. topná tělesa, pokovená okna z izolačního skla, železobetonové stropy atd. Ovlivnění charakteristiky záření antén prostřednictvím vzdálenosti od vysílače nebo přijímače k vodivým plochám nebo předmětům (také k lidskému tělu nebo k zemi). Širokopásmová rušení v městských aglomeracích, která snižují odstup signálu od šumu; signál již není v tomto šumu nalezen. Vyzařování nedostatečně odstíněných elektronických přístrojů, např. provozované počítače při otevřeném stavu apod.

13 16. PROHLÁŠENÍ O SHODĚ (DOC) 13

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN)

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) Obj. č.: 75 04 52 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu

Více

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU Obj. č.: 750 405 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno.

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno. Bezpečnostní pokyny Výstraha označuje nebezpečné podmínky a činnosti, které by mohly způsobit úraz nebo smrt osob. Varováníoznačuje nebezpečné okolnosti a činnosti, které by mohly způsobit poškození měřicího

Více

Detektor kouře SS-166-01

Detektor kouře SS-166-01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/02 Detektor kouře SS-166-01 Obj. č.: 75 00 87 Tento kvalitní kouřový hlásič funguje na principu rozptylovaného světla. Hlasitý výstražný tón zazní okamžitě, jakmile senzor zjistí

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 08/00 Obj. č.: 62 00 87 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Bezpečnostní upozornění...2 Popis produktu...3 Rozsah dodávky...3 Montáž...3 Elektrické připojení...4 Vložení

Více

ELV. Rádiový hlásič kouře. Návod k obsluze. Obj. č.: 75 03 19. ELV Elektronik AG. PF 1000 D-26787. Telefon 0491/6008-88 Telefon 0491/6008-244

ELV. Rádiový hlásič kouře. Návod k obsluze. Obj. č.: 75 03 19. ELV Elektronik AG. PF 1000 D-26787. Telefon 0491/6008-88 Telefon 0491/6008-244 ELV Rádiový hlásič kouře Obj. č.: 75 03 19 Návod k obsluze ELV Elektronik AG. PF 1000 D-26787. Telefon 0491/6008-88 Telefon 0491/6008-244 1. Vydání v němčině 9/2001 Dokumentace 2001 ELV Electronics Limited

Více

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci,

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci, Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1 Obj. č.: 84 14 21 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátového cyklocomputeru 4 v 1. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3.

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Měřič vlhkosti DampFinder Plus Obj. č.: 10 15 17 Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Přístroj se po 3 minutách přepne do úsporného režimu.

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44 NÁVOD K OBSLUZE Multitester MS-258 2 v 1 Obj. č.: 12 15 44 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/03 Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT Obj. č.: 62 30 06 Pomocí tohoto zásuvkového regenerativního zesilovače zvýšíte dosah rádiového spínacího systému FS20.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 21

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 21 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 26 00 21 OBSAH Strana: 1. Úvod... 2 2. Účel použití... 2 3. Rozsah dodávky... 3 4. Vysvětlivky symbolů... 3 5. Bezpečnostní upozornění... 3 a) Obecně... 3 b) Elektromagnetické

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový telefonní vysílač signálu Obj. č.: 92 14 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE 2 Aby se zařízení zachovalo tomto v stavu a zajistil jeho bezpečný provoz, je třeba abyste dodržovali tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod

Více

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 NÁVOD K OBSLUZE DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 Obj. č.: 26 40 06 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Jsou vyhrazena

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 04 89

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 04 89 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 75 04 89 Tento kvalitní kouřový hlásič funguje na principu rozptylovaného světla. Hlasitý výstražný tón [s akustickým tlakem ve vzdálenosti 3 m od přístroje 85 db(a)] zazní okamžitě,

Více

NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE Verze 08/01 Obj. č.: 85 35 99 Tato sada osvětlení jízdního kola (pomocí baterií) obsahuje přední světlomet s výkonnou a jasnou xenonovou žárovkou a zadní svítilnu se 6 výkonnými

Více

Smoke Alarm FERION 1000 O

Smoke Alarm FERION 1000 O Smoke Alarm FERION 1000 O cs Smoke Alarm Obsah cs 3 Obsah 1 Graphics 4 2 Úvod 6 3 Montáž 7 4 Údržba 9 5 Technické údaje 10 6 Zákaznický servis 11 Bosch Sicherheitssysteme GmbH 08.2015 3.1 F.01U.309.851

Více

Noční světlo s LED Lev

Noční světlo s LED Lev Noční světlo s LED Lev cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91225HB44XVIIZEMIT 2017-04 Vážení zákazníci, dopřejte svému dítku krásné sny! Na hřbetě lvíčka svítí noční LED světlo, které mu pomůže

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 16 35 1. Úvod + účel použití detektoru Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho speciálního detektoru vlhkosti. Tento přístroj slouží ke zjišťování vlhkosti

Více

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77 Obj. č.: 64 01 75 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném stříbrném provedení řízené rádiovým časovým signálem DCF-77

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 02 49 1. ÚVOD 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Proto na to dbejte, i když tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘESNÁ VÁHA 303 K/J

NÁVOD K OBSLUZE PŘESNÁ VÁHA 303 K/J NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/03 PŘESNÁ VÁHA 303 K/J Obj. č.: 12 40 06 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

Solární zahradní lampa. Obj. č.: 11 01 78

Solární zahradní lampa. Obj. č.: 11 01 78 NÁVOD K OBSLUZE Solární zahradní lampa Obj. č.: 11 01 78 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Funkce... 3 Nabíjení akumulátorových baterií... 3 Uvedení do provozu...

Více

3. Zavřete prostor pro baterie krytem. 1. Vlijte mléko do vhodné nádoby, např. skleněné. 2. Sundejte z pěniče mléka nerezový kryt.

3. Zavřete prostor pro baterie krytem. 1. Vlijte mléko do vhodné nádoby, např. skleněné. 2. Sundejte z pěniče mléka nerezový kryt. Pěnič mléka MS 3502 Uvedení do provozu Před prvním použitím pěnič mléka vyčistěte způsobem, který je popsán v kapitole Mytí a údržba. Vložte baterie (baterie nejsou součástí dodávky). 1. Prostor pro baterie

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 73. Obsah Strana. 1. Úvod

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 73. Obsah Strana. 1. Úvod NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Obj. č.: 64 62 73 1. Úvod... 1 2. Součásti teploměru...3 3. Součásti venkovního senzoru... 3 4. Uvedení teploměru do provozu... 4 Vložení baterií do teploměru... 4 Vložení

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O cs Smoke Alarm Obsah cs 3 Obsah 1 Graphics 4 2 Úvod 6 3 Montáž 7 4 Údržba 9 5 Technické údaje 10 6 Zákaznický servis 11 Bosch Sicherheitssysteme GmbH 08.2015 2.1 F.01U.309.852

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 02 96 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte informace v tomto návodu a na obale a ponechte si je pro budoucí použití. Změny v textu,

Více

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 Obj. č.: 64 02 79 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném provedení se zobrazením času a data na dobře

Více

Plyšový zajíček. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 88709AB2X1VIIJSMIT

Plyšový zajíček. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 88709AB2X1VIIJSMIT Plyšový zajíček cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88709AB2X1VIIJSMIT 2016-11 Vážení zákazníci, Vaše dítě si svého nového zajíčka zamiluje! Jakmile ho zapnete, rozhopká se dopředu, krčí nos

Více

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Návod k obsluze T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Obj. č.: 75 02 91 a 75 03 72

Obj. č.: 75 02 91 a 75 03 72 NÁVOD K OBSLUZE FOTOELEKTRICKÝ HLÁSIČ KOUŘE verze: 07/02 Obj. č.: 75 02 91 a 75 03 72 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: )

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: ) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 13 03 98 (obj. č. ovladače: 13 04 10) Pomocí tohoto zařízení můžete jedním stisknutím tlačítka bezdrátově zapínat a vypínat na vzdálenost až 20 metrů různé spotřebiče, například

Více

LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm

LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm LASEROVÁ VODOVÁHA 400mm 10.05-V04-0400 LASEROVÁ VODOVÁHA 400MM Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku značky PROTECO. TECHNICKÉ PARAMETRY Typ 10.05-V04-0400 Třída laseru II. Výkon laseru 1

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 11 Aniž byste museli chodit často kontrolovat Vaši poštovní schránku (zvláště když očekáváte důležitou poštu), upozorní Vás toto zařízení okamžitě na to, jestliže někdo otevře

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46 Zazvoní-li na Vás například třikrát Váš soused, pak toto zvonění s tímto naslouchátkem nikdy nepřeslechnete. Kromě toho můžete s tímto naslouchátkem, které je vyrobeno

Více

Centronic EasyControl EC513

Centronic EasyControl EC513 Centronic EasyControl EC513 cs Návod na montáž a obsluhu 3kanálové kódové tlačítko Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kouře

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kouře NÁVOD K OBSLUZE Detektor kouře Obj. č.: 75 01 70 (provedení v bílé barvě) Obj. č.: 75 01 72 (provedení ve stříbrné barvě) Obj. č.: 75 01 92 (se síťovým napájením 230 V) Obj. č. 75 01 92 a 75 01 72: Tyto

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu.

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. NÁVOD K OBSLUZE ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. 2 Výrobek je testován na elektromagnetickou slučitelnost a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

Návod k použití Obj.č.: 65 01 54

Návod k použití Obj.č.: 65 01 54 1 Návod k použití Obj.č.: 65 01 54 Externí čidlo umožňuje měřit teplotu (v rozsahu 30 C až + 70 C) a vlhkost vzduchu 0 95 % relativní vlhkosti) jak v uzavřených místnostech a prostorách (jako např. skleník,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/06 Obj. č.: 19 85 32 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení regulátoru do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám,

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Budík. cs Návod k použití Tchibo GmbH D Hamburg 93023FV04X00VIII

Budík. cs Návod k použití Tchibo GmbH D Hamburg 93023FV04X00VIII Budík cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93023FV04X00VIII 2017-10 350 948 Vážení zákazníci, Váš nový budík ve sportovním designu je díky plynulé sekundové ručičce velmi tichý. Věříme, že Vám

Více

10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20

10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20 Obj. č.: 61 72 24 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho

Více

Centronic SensorControl SC811

Centronic SensorControl SC811 Centronic SensorControl SC811 cs Návod na montáž a obsluhu Rádiové čidlo intenzity slunečního záření a síly větru Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím

Více

Alarm pro kabelku. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 92210HB551XVII

Alarm pro kabelku. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 92210HB551XVII Alarm pro kabelku Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92210HB551XVII 2017-07 350 371 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přečtěte si bezpečnostní pokyny a používejte výrobek

Více

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES

Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Zařízení je v souladu s požadavky směrnic R&TTE 1999/5/ES Z důvodu možných změn norem a výrobků jsou informace a obrázky uvedené v tomto dokumentu závazné jen tehdy, pokud jsou od nás potvrzeny. Programovatelný

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K POUŽITÍ. Obj. č.: 57 16 50

NÁVOD K MONTÁŽI A K POUŽITÍ. Obj. č.: 57 16 50 NÁVOD K MONTÁŽI A K POUŽITÍ Verze 06/05 Obj. č.: 57 16 50 Toto solární osvětlení domovního čísla v atraktivním provedení upoutá pozornost každého návštěvníka domu nebo kolemjdoucí. A to nejen ve dne. V

Více

Alarm do kabelky. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 97903FV05X06VIII

Alarm do kabelky. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 97903FV05X06VIII Alarm do kabelky cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 97903FV05X06VIII 2018-05 372 252 Vážení zákazníci, s Vaším novým alarmem do kabelky na sebe můžete v případě nouze nebo nebezpečí rychle

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS Komfortní zařízení na stahování a vytahování elektricky ovládaných markýz a rolet (žaluzií). Obj. č.: 61 81 03

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 03/04 Obj. č.: 22 66 92 Elektrický model letadla "Cessna" 540 mm Elektrický model letadla "J-3 Cub" 540 mm Elektrický model letadla "PA-12" 540 mm Elektrický model letadla

Více

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 Obj. č.: 51 31 81 ) Charakteristika produktu: Zabráníte nežádoucímu memory-efektu u niklokadmiových akumulátorových baterií prostřednictvím

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

Bezdrátový hlásič kouře. Obj. č.: 75 12 76. 1. Montážní místa

Bezdrátový hlásič kouře. Obj. č.: 75 12 76. 1. Montážní místa 1. Montážní místa Bezdrátový hlásič kouře Obj. č.: 75 12 76 Pro zajištění protipožární prevence, byste měli mít kouřové detektory umístěné ve všech místnostech, chodbách, komorách, sklepě a spižírně. Minimální

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 cs Návod na montáž a obsluhu Čidlo větru Důležité informace pro: montéry elektrikáře uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván uživatelem.

Více

Prostorové teplotní čidlo

Prostorové teplotní čidlo 2 701 Synco living Prostorové teplotní čidlo QAA910 Bezdrátové čidlo pro měření prostorové teploty Rádiová komunikace založená na KNX RF standardu (868 MHz jednosměrně) Bateriové napájení běžnými články

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Objednací číslo: M01650

NÁVOD K OBSLUZE. Objednací číslo: M01650 NÁVOD K OBSLUZE Objednací číslo: M01650 Ušetřete si čas a neutrácejte zbytečně peníze! Toto malé čerpadlo Vám usnadní výměnu motorového oleje ve Vašem automobilu bez problémů a bez velkých nákladů. Vyčerpání

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 Obsah Strana 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 3. Bezpečnostní předpisy...4 4. Součásti zkoušečky...5 Zkoušečka napětí VC-58 5. Vložení (výměna) baterií...6 Signalizace vybitých baterií ve zkoušečce...6

Více

Svítidlo LED na vnější stěnu cs

Svítidlo LED na vnější stěnu cs Svítidlo LED na vnější stěnu cs Návod k montáži 86997HB55XVIJSMIT 2016-08 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19 NÁVOD K OBSLUZE 0197 Obj. č.: 84 01 19 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 61 26 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 61 26 35 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 Obj. č.: 61 26 35 Tato souprava zvonku (elegantní krabička se zvonkovým tlačítkem a přijímač) využívá osvědčené technologie rádiového přenosu v pásmu 433 MHz. Jedná se o bezdrátový

Více

Návod k montáži a obsluze. FB-IR Basic. Dálkové ovládání pro stropní ventilátory

Návod k montáži a obsluze. FB-IR Basic. Dálkové ovládání pro stropní ventilátory Návod k montáži a obsluze FB-IR Basic Dálkové ovládání pro stropní ventilátory CZ O tomto návodu Před použitím ventilátoru CasaFan si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechejte si návod k obsluze po

Více

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII LED stropní svítidlo cs Návod k montáži 94521AB0X1VIII 2017-09 Vážení zákazníci, 2 světlejší LED bodovky Vašeho nového stropního svítila lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné

Více

Radiový hlásič PIR FAZ 3000-PIR. Obj. č.: 75 03 32

Radiový hlásič PIR FAZ 3000-PIR. Obj. č.: 75 03 32 NÁVOD K OBSLUZE Radiový hlásič PIR FAZ 3000-PIR Obj. č.: 75 03 32 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (VC-52); (VC-54)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (VC-52); (VC-54) NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/05 Obj. č.: 12 16 60 (VC-52); 12 16 61 (VC-54) Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení zkoušečky do provozu a k její obsluze. Jestliže výrobek

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

Sušič nehtů. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 90156FV05X01VII

Sušič nehtů. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 90156FV05X01VII Sušič nehtů cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90156FV05X01VII 2016-12 Vážení zákazníci, Váš nový sušič nehtů rychle usuší nalakované nehty během několika minut a usnadní tak celý proces zkrášlení.

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 Obj. č.: 617 243 Radiový stmívač FS20 DI22 odpovídá radiovému stmívači FS20 DI20 s objednávkovým číslem: 61 72 44-33, avšak je dimenzován výhradně

Více

Dveřní a okenní alarm, 3-dílná souprava

Dveřní a okenní alarm, 3-dílná souprava Dveřní a okenní alarm, 3-dílná souprava Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87763HB55XVI 2016-06 332032 Bezpečnostní pokyny Pozorně si přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

NÁVOD K OBSLUZE. AM 311 STEREO-ZESILOVAČ HIGH POWER s vysokou / hlubokou vstupní impedancí 2 x 50 watt max. (2 Ω)

NÁVOD K OBSLUZE. AM 311 STEREO-ZESILOVAČ HIGH POWER s vysokou / hlubokou vstupní impedancí 2 x 50 watt max. (2 Ω) NÁVOD K OBSLUZE AM 311 STEREO-ZESILOVAČ HIGH POWER s vysokou / hlubokou vstupní impedancí 2 x 50 watt max. (2 Ω) Obj. č.: 37 82 68 F E ATU 2 kanály Signalizace zapnutí Možnost seřízení Dálkové ovládání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor úniku plynů (GASMELDER 12 V / 230 V) Model GM 50

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor úniku plynů (GASMELDER 12 V / 230 V) Model GM 50 NÁVOD K OBSLUZE Detektor úniku plynů (GASMELDER 12 V / 230 V) Model GM 50 Obj. č.: 75 01 87 Přístroj, který Vás okamžitě upozorní na únik malého množství plynu. Zajistěte si včasnou ochranu proti nepozorovanému

Více

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N LED stropní zářič cs Návod k montáži 96241FV05X02VIII 2018-04 Vážení zákazníci, 4 LED bodovky Vašeho nového stropního zářiče lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné body.

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 38 02 87 Tato bezdrátová (rádiová) sluchátka v pásmu 864 MHz (FM) s dosahem až 100 m v polootevřeném provedení, která jsou vybavena automaticky nastavitelným třmenem okolo hlavy,

Více

RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4

RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 Obj. č.: 62 30 09 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 02 49 1. ÚVOD 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Proto na to dbejte, i když tento

Více