Vidět. Cítit. Vnímat.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vidět. Cítit. Vnímat."

Transkript

1 Vidět. Cítit. Vnímat. vytápění je náš život

2 V y t á p ě n í v c y kl u p ř í r o d y

3 Zdraví a dobré životní podmínky JEDEN systém vytápění, který v sobě spojuje nejen pozitivní vlastnosti různých systémů, ale zajišťuje také jedinečně kvalitní životní podmínky každého člena rodiny! JEDEN systém vytápění, u kterého je snadné regulovat rozdělení energie, systém, který je možné při výpadku proudu bez problémů dále provozovat, a u kterého je komfortní obsluha samozřejmostí. Pro nás to byla velká výzva, vyvinout zcela nový systém vytápění, který spojuje optimálním způsobem přednosti kachlových kamen Naše kachlová kamna jsou srdcem našeho domu.bez těchto kamen by NIKDY nebylo žití v tomto domě tak příjemné. Zákaznice HAFNERTEC s přednostmi dobrého systému ústředního topení. Výsledek našeho snažení je ústřední topení s kachlovými kamny HAFNERTEC. Vytápění, které využívá kachlová kamna jako tepelný zdroj pro celý dům. Naše znalosti o této průkopnické technologii vytápění jsme v posledních letech předali na spe ciálních seminářích již stovkám kamnářů a stavitelům kachlových kamen z celé Evropy kteří naše vysoce kvalitní výrobky také uvádějí na trh. Ústřední topení s kachlovými kamny HAFNERTEC Ekologicky a ekonomicky vyzrálý systém vytápění, provozovaný se dřevem nebo peletami, dodává každé místnosti požadované, příjemné sálavé teplo. Kromě toho se provádí hygienicky čistá úprava vody. Navíc můžeme do topného systému přidat i solární energii. Ústřední topení s kachlovými kamny HAFNERTEC je podstatně víc než jen topení. Změní dům v jedinečný prostor k odpočinku s nesrovnatelně příjemným a útulným obytným klimatem. Pokoj za pokojem jsou vytápěny ekologicky, ekonomicky a individuálně dle potřeby za tím stojí moji spolupracovníci a já. Leopold Bicker, GF Hafnertec

4 Zvýšená kvalita života. Člověk ve středu zájmu. Zdravé vytápění díky sálavému teplu. Ohniště v obývacím pokoji. Teplo na míru pro všechny. Harmonie vlivem vytváření vlastních, nezávislých klimatizačních zón. Individuální teplo v každé místnosti, pro každého obyvatele domu. Sálavé plošné vytápění individuálně regulovatelné pro každého obyvatele domu. Výměník AWE. Revoluční inovace firmy Hafnertec umožňuje regulovatelnost kachlových kamen. Jednoduchá obsluha. Jedna regulace pro všechny aplikace. S regionálním palivem DŘEVEM nebudete závislí na působení celosvětových energetických firem. Jednoduchá akumulace energie za pomoci obnovitelného zdroje. Kamna mohou být stále v provozu nezávisle na elektrickém proudu. Úspora místa. Není nutná kotelna. Individuální řešení šitá na míru. Od návrhu po realizaci. Proč topný systém od firmy HAFNERTEC?

5 Nejoblíbenější topné těleso. Kachlová kamna. Ne nadarmo jsou kachlová kamna oblíbeným topným tělesem obyvatel nejen v alpské oblasti, ale i u nás. Energie je předávána jako příjemné sálavé teplo. Přitom je vědecky doloženo, že sálavé teplo představuje nejzdravější a nejpříjemnější druh sdílení tepla. Klidový puls klesá a současně se vytváří klimatizační zóny, takže více osob s různým vnímáním tepla nalezne svou zónu k odpočinku. Co dělá naše kachlová kamna ve srovnání s jiným topením tak zvláštní? Kachlová kamna mohou přijímat větší množství energie ze dřeva nebo pelet a tuto energii lehce a rovnoměrně odevzdávat přes sálavé povrchy po delší dobu jako příjemné sálavé teplo. Kachlová kamna přitom mění obytný pokoj na wellness oázu. Vytvořením rozdílných teplotních zón v jednom prostoru se také umožní více osobám s rozdílným pociťováním tepla ideální, velmi příjemná teplota. Sotva existuje něco více uklidňujícího a hezčího, než se poddat planoucímu ohni kachlových kamen.

6 Výměník tepla. AWE bezúdržbový teplovodní výměník (žádná voda v kamnech). Tenké, rychlé plošné sálavé vytápění. ACTIFLOOR oproti neregulovatelných betonových hmot. Celková regulace perfektně sladěná. MTC oproti mnoha nekoordinovaných jednotlivých regulátorů. Pelety a kusové dřevo ve stejném topeništi. DFR automatické zapálení pelet a automatické čištění roštu. Oheň v obytném pokoji. GFD moderní dvířka kachlových kamen. Design a technika. Ohřev užitkové vody s deskovým výměníkem. CBS žádné bakterie v bojleru (vždy čerstvá užitková voda). Inteligentní solární systém. MFS pro nejvyšší využití sluneční energie. Perfektní systém vytápění

7 ...nezajišťuje jen příjemné teplo, ale přináší zvláštní atmosféru ohně přímo do obytného prostoru rodiny. Potěšte se z přírodní síly ohně. Od té doby, co Prométheus v řecké mytologii přinesl oheň k lidem, jedná se o zdroj tepla a energie. Konvenční systémy ústředního topení vyhánějí ohniště do sklepa nebo do opuštěných kotelen. Škoda, protože nesrovnatelná hra ohně přímo uprostřed našeho obydlí rezonuje s naší touhou po bezpečí a harmonii. Uvolněte se na útulné lavici u kamen nebo si užívejte z vaší pohovky nádherný živý obraz plamene vašich kamen. Všechno z jedné ruky! Podstatné pro optimální funkci topných zařízení je dokonalé sladění jednotlivých komponentů a regulace. Dodavatel kotlů, dodavatel solárních zařízení, dodavatel plošného vytápění, instalatér, elektrikář, různé ovládání regulací pro kotel, solární zařízení, topení a a a HAFNERTEC s tím skoncuje. My dodáváme VŠECHNY komponenty z jedné ruky. Proto je vytápění a celá regulační technika vzájemně dokonale sladěna. Body, které vytváří dokonalý topný systém: Sálavé teplo žádné víření prachu. Čistá energie z obnovitelných zdrojů surovin. Pro každého osobní zóna pohody. Spolehlivý, plně automatický. Hygienická užitková voda žádné bakterie. Vysoký solární podíl k podpoře vytápění.

8 Kachlová kamna v y t o p í c e l ý d ů m. Když opustíte dům, pracuje systém plně automaticky s peletami dále Všechny komponenty kachlová kamna, výměník tepla, akumulační nádrž, stěnové a podlahové vytápění tvoří jeden celek. Pohodlí díky sálavému teplu nejvyšší komfort bydlení. Plně automatické vybavení! Máte volbu: ručně nebo plně automaticky! S nejnovější propracovanou technologií vytápění HAFNERTEC s duální kamnovou vložkou mohou být vaše kachlová kamna také vytápěna pohodlně a plně automaticky peletami nebo na přání kusovým dřevem (bez úprav, ve stejném topeništi). Geniálně jednoduché, jednoduše geniální! Pomocí sacího zařízení jsou pelety dopravovány do kachlových kamen. Nastavení požadované teploty kachlová kamna se plní samostatně a poskytují teplo pro celý dům. Uživatelsky přívětivé ovládání! Nejnáročnější programování nejjednodušší manipulace. Prostřednictvím flexibilního regulačního systému HAFNERTEC lze řešit rychle individuální potřeby.

9 SOLARNÍ ZAŘÍZENÍ H-TEC Solární zařízení může být optimálně integrováno do systému a tím přináší do topného systému energii zdarma. Díky solární regulaci Multiflow se využije každý sluneční paprsek a přinese do domu užitečnou energii. SYSTÉMY KACHLOVÝCH KAMEN H-TEC Systémy jsou energeticky optimalizovány a mají účinnost nad 90 %. Účinnost je podstatně vyšší než u běžných kotlů, protože energie se vyrábí tam, kde je také upotřebena. AKUMULAČNÍ NÁDRŽ H-TEC Akumulační nádrž HAFNERTEC byla sladěna přesně na daný systém a speciálně naprogramované řízení reguluje všechny procesy tak, aby byla využita veškerá energie. Samozřejmě je užitková voda hygienicky upravována. PLOŠNÉ VYTÁPĚNÍ H-TEC Rychle reagující plošné vytápění ACTIFLOOR dodává sálavé teplo do celého domu. Může být instalováno jak v suché, tak i v mokré metodě stavění. Kromě toho může být plošné vytápění H-TEC použito v horkých letních měsících jako chlazení. Životní požitek. VÝMĚNÍK TEPLA H-TEC Speciální odběr energie je hlavním bodem systému. Z vnitřního, uzavřeného prostoru horkého vzduchu kachlových kamen je energie odsávána a transformována do horké vody. Tím se stávají kachlová kamna zcela regulovatelná.

10 Dvě varianty systému dokonale a nekomplikovaně duální Plnění peletami Litinové výměníky pro optimální účinnost Ohniště s litým šamotem Automatické zapálení pelet Patentovaný peletový modul s čištěním roštu Teplovodní výměník AWE Spádová trubka popela pro automatické čištění Ústřední topení s kachlovými kamny s peletami/kusovým dřevem topení v duálním provozu Topení kachlovými kamny na stisk knoflíku Velké ohniště kusového dřeva až pro 10 kg dřeva umožňuje dlouhý topný interval a velký komfort obsluhy. Zchládnou-li kamna, pracuje systém podle potřeby zcela automaticky dál v provozu s peletami. Patentované čištění roštu odstraní spolehlivě popel ze spalovacího prostoru. Dokonalé spalování kusového dřeva! Dokonalé spalování pelet! Komfort a bezpečnost ve stejném systému. Pelety a kusové dřevo ve stejném ohništi. Dokonalé spalování obou paliv. Automatický provoz. Automatické čištění roštu a regulace spalování také u kusového dřeva. Je možný provoz bez elektrického proudu. Sklad pelet individuálně podle situace stavby. Intervalový provoz místo trvalého hořáku.

11 mono Izolace Akumulační materiál ze šamotu Litinové výměníky pro optimální účinnost Výměník tepla AWE přímo v kachlových kamnech Kamnová vložka a dvířka kachlových kamen GFD Ústřední topení kachlovými kamny ve variantě s kusovým dřevem topení s velkým množství dřeva Tradiční topení s nejmodernější technikou Velké ohniště na 15 až 20 kg dřeva umožňuje dlouhý topný interval a velký komfort obsluhy. V závislosti na potřebě domu je možné naložit dřevo jen jednou nebo dvakrát za den a dům zásobovat teplem stejnoměrně. Tradiční kachlová kamna se stanou ústředním topením. Možná velká dávka paliva. Individuální intervaly přikládání a množství paliva. Cenově příznivé topení dřevem. Teplá voda pro celý dům. Automatická regulace spalování. Je možný provoz bez proudu.

12 Zásobování peletami jednoduše a pohodlně Dokonalé řešení pro provoz s peletami! Sací cyklon se zpětnou požární klapkou Systémy kachlových kamen Designová dvířka kachlových kamen GFD Ohniště pro duální spalování Pelety a kusové dřevo Patentovaný modul pelet Automatická regulace spalování Provedení prostoru Skladování ve skladu pelet Systém nasávání pelet Dokonalé řešení Zatímco jsou konvenční topné systémy trvale plněny malým množstvím pelet, přepravuje sací systém HAFNERTEC pelety do kachlových kamen pouze v několikahodinových intervalech topení, přesně podle potřeby vytápění. Tím je zajištěno původní spalování kachlových kamen, a během spalování pelet se může dodatečně topit kusovým dřevem. Sací systém je vhodný pro obytné prostory. Vedení může být instalováno flexibilně ve stropě, podlaze nebo stěnách. Vhodný pro obytný prostor. Minimální hladina hluku. Variabilní množství paliva. Možné různé systémy skladování. Skladovací prostor může být vzdálen od kamen až 25 m vodorovně a 8 m svisle.

13 Přednosti Nabízíme vám vhodný systém pro každému použití. Objem zásobníku pelet bude stanoven individuálně podle vaší potřeby vytápění. Není nutný žádný sklep!. Objem zásobníku podle potřeby vytápění. Flexibilní napojení sacího vedení. Snadná konstrukce. Bezpečný a vyzkoušený systém. Vysvětlení Vyžaduje-li regulace pelety, spouští se systém naplnění. Pomocí sací výhybky a turbíny jsou pelety dopravovány ke kachlovým kamnům. Druh zásobníku pelet je určen situací stavby, objem je stanoven potřebou vytápění. Varianty skladování pelet Malý zásobník ( kg). Podzemní zásobník. Textilní zásobník. Zpětný vzduch sací hadice Sací hadice vedoucí pelety Výhybka pelet Peletová turnína Týdenní zásobník Malý zásobník v kachlových kamnech Možnosti skladování pelet Podzemní zásobník se sacím zařízením Textilní zásobník se sacím zařízením

14 Výroba teplé vody bezúdržbový a regulovatelný Akumulační hmota (KSS desky) Litinové výměníky Akumulační hmota Výměna tepla Kachle Kamnová vložka s designovými dvířky kachlových kamen GFD Horký vzduch je odsáván z kachlových kamen a energie z něj je předávána pomocí AWE do vody. Tato teplá voda ohřívá celý dům. Regulovatelná kachlová kamna. Vzduchové vedení Teplovodní výměník AWE Topná vratka Topná voda Co bylo doposud Teplovodní výměník kouř-voda Nevýhody Malý energetický výkon, jen cca 30 % do vody. Krátká životnost; po letech musí být výměník kouřových plynů vyměněn. Při výpadku proudu už nemohou být kamna v provozu. Rozdělení energie není regulovatelné. Krátké topné intervaly. Čištění kotle každé 4 týdny. Nutná tepelná pojistka odtoku topné vody. Nutné pozvednutí zpětného toku. Voda v kamnech. Trubky ve vnějším plášti kachlových kamen Nevýhody Rozdílná roztažnost materiálů. Problematické zpracování. Rozdělení energie není regulovatelné. Při výpadku proudu už nemohou být kamna v provozu. Malý energetický výkon ze strany vody, maximálně 40 %. Voda v kamnech. Nutná tepelná pojistka topné vody. Velmi nízké teploty vody, cca 40 C.

15 Vlastnosti teplovodního výměníku vzduch-voda (AWE) Až 90 % energie může být využito pro ohřev vody. Ideální pro nízkoenergetické domy. Distribuce tepla se provádí zcela automaticky. Povrchová teplota kachlových kamen je regulovatelná. Žádný vliv na spalování. Absolutně bez údržby. Při výpadku elektrického proudu mohou být kamna jednoduše dál v provozu. AWE stojící v kamnech HAFNERTEC garantuje Žádná voda v kamnech. Žádná užitková voda v akumulační nádrži. Malý objem vody v topném systému. Čisté a zdravé sálavé teplo. Hygienicky vytvořená teplá užitková voda. Rychlé a regulovatelné podlahové a stěnové vytápění. AWE ležící pod sedadlovou lavicí HAFNERTEC AWE byl vyvinut za účelem převádění energie ze dřeva nebo pelet do teplé vody. Horké zplodiny, prostřednictvím litinového nebo keramického výměníku, produkují horký vzduch uvnitř kachlových kamen. Tento horký vzduch je převáděn do topné vody. Tím probíhá čisté ochlazení horkého vzduchu. U dosavadníchteplovodních výměníků se spaliny setkávají přímo se studenou vodou a tím dochází k opotřebení materiálu a silnému znečištění ploch výměníku. Varianty montáže AWE s vratným obloukem 90 AWE s vratným obloukem 90 ležící AWE s vratným obloukem 180

16 Teplovodní kamnová vložka jedinečné a geniální Akumulační materiál a keramické tahy Duální kotel aquafire Designová dvířka kachlových kamen GFD Výměna tepla Automatické plnění pelet s malým zásobníkem Topná voda S aquafire mohou být dosaženy vysoké teploty topné vody aquafire je jedinečný Pelety a kusové dřevo v duálním provozu aquafire Zařízení kotle s dokonalým duálním provozem! Pro vysoké teploty vody, když jsou například v provozu radiátory, vyvinul HAFNERTEC kotel aquafire. Funguje sice jako běžný kotel, může však být v provozu také zcela automaticky s peletami. Prostřednictvím patentovaného modulu pelet a přirozeného spalování tahem je aquafire ideální zařízení kotle pro obytný prostor. Aquafire přesvědčí kromě toho jednoduchou údržbou a snadným ovládáním s osvědčeným regulačním systémem MTC (Multi Task Controller). Možné vysoké teploty topné vody. Speciálně vyvinutý do obytných prostor. Topení v duálním provozu: pelety/kusové dřevo. Jednoduchá údržba. Automatické plnění pelet a zapálení. Automatická regulace spalování. Automatické čištění roštu.

17 Revoluční Zdravé sálavé teplo kachlových kamen s komfortem moderního ústředního topení. Duální provoz pelet a kusového dřeva. Minimální potřeba místa. Rychlá montáž. Přesné provedení tahu od kamnáře. Dle volby možný malý zásobník pelet nebo sací zařízení. Spalování dřeva nebo pelet za normálních tahových podmínek. Vysoký podíl převodu energie do vody: až 60 % energie může být uloženo do vody. Možná kombinace s radiátory. Možné i k podpoření stávajícího topného systému. Vysvětlení Spalováním dřeva nebo pelet vznikají vysoké teploty ve formě kouřových plynů. Tyto plyny vstupují na díly vedoucí vodu v kachlových kamnech a odevzdávají část tepla do vody. Voda se ohřívá až na C, je tak dlouho ukládána do akumulační nádrže, až se použije pro vyhřívání místností v plošném vytápění, radiátorech nebo jako teplá užitková voda. Ideální pro rekonstrukce Duální zařízení kotle HAFNERTEC se používá často také v oblasti rekonstrukcí. Vedle rychlé montáže a malé potřeby místa se vyznačuje aquafire tím, že může snadno poskytovat vysoké teploty topné vody, například pro radiátory nebo jiná topná tělesa. Automatická kachlová kamna [Varianta montáže] Malý zásobník pelet až pro 120 kg pelet Žáruvzdorná izolace Vnější plášť kachlových kamen Konstrukce tahu ze šamotu (individuálně vypočteno kamnářem) 87,0 cm aquafire kotel s modulem pelet pro automatické vytápění peletami Vstup a výstup topné vody do akumulační nádrže 98,5 cm

18 Plošné vytápění ACTIFLOOR rychlé a efektivní Sálavé teplo v každé místnosti dokonalé klima pro bydlení! Při přesném technickém posouzení neztratil pomalý systém plošného vytápění v moderní výstavbě domů nic! Plošné vytápění Vlivem dobré izolace je dokonce v zimě často potřeba jen několik hodin, aby přivedl místnostem teplo. Moderní architektura budov předpokládá rychlou regulaci plošného vytápění, aby se zabránilo přehřívání obytných prostor. Vysvětlení U podlahového vytápění v potěru nemá ochlazení a ohřev žádný smysl, protože každý regulační technický vliv přichází o 6 až 10 hodin později. To znamená, že plochy musí být zásobovány teplem průběžně, i když někdy není nutné vůbec žádné vytápění. Při vývoji systému ACTIFLOOR byl na to brán zřetel. Proto konstruujeme podlahové vytápění přímo pod hotovou podlahovinou. Teprve tak je možné efektivní nasazení energie! ČAS ČAS ČAS ČAS min 0 min 0 min 0 min min 0 Provozní teploty C je dosaženo i přes nízkou potřebu energie už po 15 minutách! ČAS ČAS ČAS ČAS ČAS min 0 min 0 min

19 Přednosti Mimořádně dobrá regulovatelnost. Rychlý ohřev jednotlivých prostor. Bodové, přesné nasazení tepla. Minimální výška konstrukce od 12 mm. Vhodné pro každý nosič energie. Efektivní použití energie. Stejnoměrné teploty na ploše. Lze snadno pořídit dodatečně. Žádné dlouhé čekání na příjemné teplo. Topení reaguje okamžitě a bezprostředně. Provozováno s vodou. Velké úspory energie vlivem časově omezené doby topení. Další informace naleznete na ACTIFLOOR podlahové vytápění Podlahovina (např. dlažba nebo parkety) Lepidlo ACTIGLUE Flexkleber Tepelně vodivá deska (s cementovým pojivem) PB-topná trubka 10 x 1,3 mm Nosný podklad (beton, dřevo, potěr, ) ACTIFLOOR stěnové vytápění Lepidlo ACTIGLUE Flexkleber Tepelně vodivá deska PB-topná trubka 10 x 1,3 mm Za studena lisované spoje Hotový povrch stěny Přívodní trubka 16 x 2 mm v podlahové izolaci Srovnání s běžným podlahovým vytápěním Teprve po 5 až 6 hodinách topení je teplo na povrchu podlahy. Izolace 5 cm Betonový potěr 6 cm Izolace 5 cm Betonový potěr 6 cm Vysoká betonová hmota musí být překonána Širší vzdálenost instalace v potěru Během 10 až 15 minut topení je teplo na povrchu podlahy. Tepelně vodivá deska KSS Tepelně 12 mmvodivá deska KSS 12 mm Rychlá reakce Tepelně vodivé desky jsou umístěny přímo pod podlahu Běžné podlahové vytápění ACTIFLOOR podlahové vytápění (mokrá výstavba)

20 Inteligentní energetická centrála Celá akumulační nádrž na 1,3 m 2 Ekologická izolace ze dřeva a ovčí vlny Bezpečnostní skupina MTC Solar s vysoce výkonným deskovým výměníkem Čerpadlo topného okruhu Akumulační nádrž Teplá užitková voda-vysoce výkonný deskový výměník AWE čerpadlo Pomocí dokonalého navrstvení a promyšleného systému výměny energie s deskovými výměníky z ušlechtilé oceli garantuje CBS nejvyšší stupeň účinnosti. Co bylo doposud Akumulační nádrž s integrovaným bojlerem Nevýhody Zanesení bojleru při vyšších teplotách vápnem. Malý přenášecí výkon. Špatné navrstvení. Solární zařízení musí být při 63 C v nádrži odpojeno. Při 50 C v nádrži se nemůže podle okolností už naplnit žádná koupelnová vana. Není zaručena nepřítomnost bakterií. Žádná možnost čištění bojleru. Když je bojler zanesený vápnem, musí být vyměněna celá nádrž. Akumulační nádrž s trubkovým výměníkem Nevýhody Rychlé zanesení výměníku vápnem při vyšších teplotách. Velmi malý přenášecí výkon. Žádné navrstvení v místě odběru užitkové vody. Solární zařízení musí být při 63 C v nádrži odpojeno. Není zaručena nepřítomnost bakterií. Když je výměník zanesen vápnem, musí být vyměněna celá nádrž. Při 50 C v nádrži se nemůže už naplnit žádná koupelnová vana. Akumulační nádrž a bojler odděleně Nevýhody Není zaručena nepřítomnost bakterií. Nádrž musí být minimálně o 8 K teplejší než teplota užitkové vody. Malé přenášecí výkony. Potřebná vysoká průměrná teplota nádrže. Potřebný další diferenční okruh. Zanesení trubkového výměníku vápnem.

21 Přednosti Jednoduše instalovat zásobník, izolovat ovčí vlnou a zašroubovat moduly čerpadla, tím je celá akumulační nádrž od firmy HAFNERTEC je hotova! Hygienická příprava teplé užitkové vody. Žádná užitková voda v nádrži. Přírodní izolace z ovčí vlny. Přesně vyladěná konstrukce hydrauliky. Velmi rychlá montáž. Menší potřeba místa. Dodávána v různých objemech. Optimální vrstvení při plnění. Zvýšení solární účinnosti vlivem vícevrstvého ukládání v nádrži Multi Flow Solar. Velmi vysoké předávací výkony i při nízkých teplotách v nádrži (deskový výměník z ušlechtilé oceli). Vysvětlení Po samotných kamnech je akumulační nádrž CBS jedním z nejdůležitějších komponentů našeho topného zařízení. Proto je samozřejmé, že klademe na každou dílčí oblast tohoto výrobku nejvyšší nároky. Na jedné straně je třeba dbát na přesné navrstvení při natápění, na druhé straně chceme umožnit velké topné výkony u užitkové vody. Více energetické efektivity Samozřejmá je pro nás také hygienická příprava teplé vody. Dlouho stojící užitková voda, která poskytuje živnou půdu pro bakterie, patří do minulosti. Rozhodující je dokonalá harmonie mezi regulací systému, hydraulikou v nádrži a rozdělením energie. Jen tak je zajištěna energetická efektivita. Využijte naši mnohaletou zkušenost, nepouštějte se do kutění po domácku s rozličnými komponenty. Srovnání výkonu akumulačních nádrží Obsah nádrže δ t mezi nádrží a teplou užitkovou vodou Maximální tepelný výkon který odevzdá akumulační nádrž při teplotě vody v nádrži 50 C Zůstatková teplota v akumulační nádrži Maximální výkon v litrech TUV ohřáté na 42 C při 50 C v nádrži Maximální teplota v nádrži Maximální výkon v litrech TUV při maximální teplotě v nádrži Nepřítomnost bakterií (legionell) při teplotě nádrže ve C Nutná elektrická ochrana před legionellami Průměrné provozní teploty nádrže nahoře/uprostřed/dole Optimální funkčnost 920 l CBS Akumulační nádrž 2 K 10 C 40,5 kwh 600 l 90 C ne 52/40/28 ANO 920 l Akum. nádrž-bojler (200 l) 10 K 40 C 10,6 kwh 200 l 90 C ano 60/50/40 NE 920 l Akum. nádrž s trubkovým vým. 12 K 40 C 8,5 kwh 150 l 63 C ano 60/50/40 NE 920 l Akum. nádrž s integr. bojl. (200 l) 2 K 40 C 8,5 kwh 200 l 63 C ano 60/50/40 NE

22 High-Flow? Low-Flow? Ještě lepší s Multi-Flow-Solar! Enormní přednost systému vlivem principu Multi-Flow Náš solární systém Multi-Flow přemění každý jednotlivý sluneční paprsek, který je k dispozici, na ekologickou energii. Solární zařízení Na rozdíl od běžných solárních zařízení upravuje naše inteligentní zařízení nejen horkou vodu, ale podporuje také zdarma topení. Nejvyšší výtěžek solární energie s topným systémem od firmy HAFNERTEC. Vysvětlení Právě u solárních zařízení existuje téměř nepřeberné množství technických možností! Intenzivním použitím solárního zařízení je podpora topení v přechodné době (zkrácení topné sezóny) a přirozeně příprava teplé vody v létě bez další energie! Kromě dimenzování je mimořádně důležitá spolupráce kolektoru, akumulační nádrže, zařízení pro výměnu tepla, plošného vytápění a regulační techniky! Jen pokud jsou všechny komponenty perfektně sladěny, může se vycházet z optimálního využití výtěžku! Proto musí být regulační technika tak inteligentní, aby přednostně byla ohřívána užitková voda. Pokud to není možné, protože je nádrž v horní oblasti ještě příliš teplá, musí energie, která je k dispozici, okamžitě podpořit topení. U solárního systému HAFNERTEC je v intervalech kontrolováno solární ohřívání, a pokud je to možné, přepínáno na ohřev užitkové vody. Pomocí dokonale vyladěné regulace přiná ší řízení s vlastní kontrolou ohromné výhody celého systému. Typické právě pro firmu HAFNERTEC. Sluneční energie se dá s naším systémem optimálně akumulovat. Úprava teplé vody a podpora topení pomocí bezplatné solární energie!

23 Senzor kolektoru Kolektor Solární expanzní nádoba s bezpečnostním ventilem Teplotní čidlo nahoře Solární přepínací ventil Kolektorové čerpadlo Solární výměník tepla Solární čerpadlo (s regulací otáček) Teplotní čidlo dole Přednosti Sluneční energie zdarma! Každý sluneční paprsek, který je k dispozici, okamžitě použít Na rozdíl od běžných solárních zařízení bylo pro nás samozřejmé, od začátku připravovat nejen teplou vodu, ale i podpora topení! Důležité přednosti jsou: Permanentní kontrola solárního záření. Přizpůsobení průtoku vody podle solárního výkonu. Nízké teploty kolektorů maximální výtěžek solární energie. Priorita obvodu užitkové vody. Proces vyplachování kolektoru. Možné vysoké teploty akumulační nádrže protože v nádrži není žádná užitková voda. Ochrana kolektoru, protože nejsou prostoje.

24 Životní spokojenost

25 Topení na míru pro všechny. Každý má právo na své vlastní příjemné prostředí. Přírodní topení s firmou HAFNERTEC. Dokonalé, individuálně regulovatelné rozdělení energie v celém domě. Každý člověk pociťuje teplo jinak. Co je pro jednoho moc teplé, je pro druhého příliš studené. S příjemným ústředním topením s kachlovými kamny od firmy HAFNERTEC rozhoduje každý o svém vlastním, individuálně vyhřátém prostoru. Cesta z jednotvárnosti jednotných pokojových teplot, k dokonale ovladatelným klimatickým zónám, které berou v úvahu příslušné potřeby jednotlivce. Pro zdraví a životní spokojenost nebo proč byste se měli rozhodnout pro topný systém od firmy HAFNERTEC: Místnosti jsou jednotlivě regulovatelné. Tak mohou vzniknout klimatické zóny. Různé klimatické zóny dokonce v jedné místnosti! Ideální klima místnosti vlivem sálavého tepla. Vždy čerstvá užitková voda. Ekologické topení. Elementární síla ohně přímo v obývacím pokoji. Provoz bez proudu je zaručen.

26 Jeden regulátor pro všechny funkce. Jednotlivé funkce jsou navzájem také propojeny. Jednoduchá manipulace. Jednoduché provedení menu všech funkcí a dobře čitelný displej. Dálkové ovládání. Regulátor topení může být integrován do počítačové sítě. Modul GSM. Mobilní telefon ovládá topení přes SMS. Regulace otáček. Rychlosti průtoku vody jsou přesně vyváženy. Kontrolovatelný solární výkon. Naměřené hodnoty mohou být ukládány a analyzovány graficky. Nejvyšší bezpečnost. Různým uživatelům jsou přidělována specifická práva. Komfort bez hranic

27 Jedna regulace. Kombinuje vše. Tím, že u běžných topení je třeba většinou více regulací, neexistuje v regulační technice žádná harmonie. Naše filozofie je, že všechny funkce musí být zkombinovány v jednom regulátoru. Tím budou minimalizovány náklady a také složitost pro uživatele! Dokonale navzájem sladěno. Pomocí regulační techniky HAFNERTEC zažijete nově pohodlí bydlení. U firmy HAFNERTEC hovoří všechny komponenty toutéž řečí. Tak byly regulační prvky a software přesně vyladěny na naše požadavky. U firmy HAFNERTEC neexistují žádná těžkopádná jednotlivá zařízení (kamna, solární zařízení atd.). Mozkem ústředního topení s kachlovými kamny je MTC (Multi Task Controller). Jediná regulace pro čidla, čerpadla a motory, vše navzájem dokonale sladěno. Promyšlený koncept odpovídá filozofii naší společnosti: Všechno z jedné ruky.

28 HAFNERTEC. A je to regulováno! Systém HAFNERTEC Kvalita která přesvědčí. Přináší solární zařízení energii? Musí se topit v kamnech? Je k dispozici dost užitkové vody? To vše jsou otázky, které musí dobrá regulační technika automaticky zodpovědět. Ale i témata týkající se bezpečnosti musí být brána v úvahu. REGULAČNÍ TECHNIKA H-TEC Spolehlivost musí být na prvním místě. Přitom stačí pro obsluhu zařízení jedno jednoduché zapnutí a vypnutí na prostorovém senzoru. Kachlová kamna Výměna tepla Vysvětlení Jste-li technicky zdatní, můžete samozřejmě nastavovat časy vytápění, používat několik týdenních programů, regulovat tepelný výkon u kachlových kamen přes internet, nebo si na cestách prostřednictvím mobilního telefonu zjistit teplotu akumulační nádrže. Plošné vytápění Regulační technika Přes software může kdykoliv proběhnout aktualizace. Tak mohou být nahrávány do vašeho regulátoru novinky a zdokonalení. Akumulační nádrž Solární zařízení Celkové schéma: prostorový senzor topný okruh vnější čidlo cyklon kolektorový senzor solární čerpadlo okruh kolektoru teplotní čidlo nahoře výstup topné vody HK1 + 2 cirkulační čerpadlo diferenciální tlakové čidlo prostorový senzor kachlová kamna vysokoteplotníčidlo ohniště dveřní kontakt výstup topné vody vratka topné vody ventilátor výměník tepla solární přepínací ventil Čerpadlo HK1 + 2 Směšovač HK1 + 2 teplotní čidlo střed čerpadlo užitkové vody ultra rychlý senzor užitkové vody spínač proudění zapalování zpětná klapka spalování solární čerpadlo nádržový okruh teplotní čidlo dole turbina pelet sací výhybka

29 Systém od firmy HAFNERTEC kvalita a bezpečnost Vlivem nejmodernější techniky bylo možné vytvořit jedno ústřední topení pro nejvyšší pohodlí a luxus. Zvláště užitečné je možné spojení s počítači a mobilními přístroji. Můžete například uvést do provozu kamna pomocí SMS-příkazu. Zvláště důležité pro nás bylo neponechat zákazníka v závislosti na elektrické energii. Proto jsou topné systém od firmy HAFNERTEC s výměníkem tepla dimenzovány tak, aby mohly topit kusovým dřevem i bez proudu. Nezávislost! Pocit bezpečnosti! Přehledný hlavní panel regulace. Dotykový displej přes sběrnici CAN. Vizualizace v počítačové domácí síti. Vizualizace na mobilních zařízeních. Možné dálkové ovládání přes SMS a internet. Správa uživatelů pro maximální bezpečnost uživatelů. Záznamy dat pro optimalizaci výkonu. Každý prostor regulovat jednotlivě! Pro naše zdraví a naše dobré životní podmínky je velmi důležité, aby byly v našich bytech rozdílné teplotní zóny. V ložnici by nemělo být nikdy tepleji než 18 C. I v případě nemoci lékaři doporučují chladné místnosti. Samozřejmě musí být také teplé zóny. V obývacím pokoji bude 22 C vnímáno jako příjemné a v koupelně by mělo být 24 C. V předpokojích stačí 17 C. Tím je dáno rozdílné pohlcování tepla při střídání místností. Je to dokonalý trénink pro klimatizační zařízení našeho těla. Obytná místnost 22 C Koupelna 24 C Ložnice 18 C Dětský pokoj 22 C

30 Vytápění v cyklu přírody. Pro životní prostředí! Ústřední topení s kachlovými kamny topný systém budoucnosti. Zdroj energie dřevo. Přednosti, které platí: Vysoká nezávislost na globálních energetických trzích. Vysoká bezpečnost dodávek. Neustále dorůstá obnovitelný zdroj energie.. Podporuje regionální hospodářství. Je CO 2 neutrální (viz obrázek). Přispívá k ochraně životního prostředí. Popel může být používán jako hnojivo. CO 2 emise různých dodavatelů energie v g/kwh CO 2 CO 2 Rozklad * Sezónní faktor výkonnosti CO 2 neutrální palivo Spalování

31 Emise CO 2 různých zdrojů energie v g/kwh 630 Se dřevem topíte nejen ekonomicky, ale i ekologicky Ať topí plně automaticky peletami nebo kusovým dřevem, ústřední topení s kachlovými kamny od firmy HAFNERTEC je inovativní, energeticky úsporné a snadno regulovatelné centrum topení, které změní celý váš dům na jedinečnou oázu. Zdraví a efektivita z domácího zdroje energie ze dřeva. Kusové dřevo Štěpka Peletky Zemní plyn Ropa Koks Elektrický přímotop Tepelné čerpadlo vzduch-voda Tepelné čerpadlo voda-voda (vrt nebo zemní kolektor) Jedna dobrá investice Dřevo je nejstarší přírodní palivo, které nám dává k dispozici matka Země. Máme je k dispozici díky neustálému růstu lesů v dostatečném množství, neuvolňuje při procesu spalování žádné ekologické toxiny a činí nás nezávislými na drahých fosilních palivech, které znečišťují životní prostředí. Proto je dřevo optimální a k životnímu prostředí šetrný zdroj energie pro revoluční topný systém firmy HAFNERTEC. S geniálním ústředním topením s kachlovými kamny učiníte trvalou, pozitivní investici pro sebe a svou rodinu. Komponenty používané firmou HAFNERTEC jsou té nejvyšší kvality, technicky vyspělé a poskytují společné progresivní a snadno kontrolovatelné centrum topení. Budoucnost topení znamená HAFNERTEC. Topné systémy ve srovnání Tepelné čerpadlo vzduch-voda Telené čerpadlo voda-voda Plynové topení vyhřeje celý dům vysoká účinnost plně automatický velké topné výkony u užitkové vody *** *** *** *** *** *** solárně podporované vytápění *** *** *** jedna regulace pro všechny funkce CO 2 neutrální možný bezproudový provoz kamen klimatizační zóny v obytném prostoru rychlé plošné topení * * * * * * hygienická užitková voda * * * * * * solární systém Multiflow * * * * * * atmosféra ohně v obytném prostoru vysoký podíl záření při odvodu tepla ** ** ** ** ** ** Sériová výbava není možné * jen za doplatek ** jen ve spojení se stěnovým vytápěním *** v závislosti na konstrukci Olejové topení se solární podporou Kotel na dřevo se solární podporou Kotel na peletky se solární podporou Ústřední topení kachlovými kamny od firmy HAFNERTEC, kusové dřevo Ústřední topení kachlovými kamny od firmy HAFNERTEC, duální systém

32 UZ Druckerzeugnisse klimaneutral klimaneutral gedruckt CP IKS-Nr.: gedruckt klimaneutral gedruckt _4c.indd 1 13 CENTRÁLNÍ VYTÁPĚNÍ KACHLOVÝMI KAMNY HAFNERTEC Bicker GmbH, Mitterburger Straße 4 A-3370 Waasen, Ing. Petr Šimčák, Spytihněv 64, SPYTIHNĚV, tel.: info@hafnertec.cz

Tenké provedení vytápění ploch ZDRAVÉ TEPLO BĚHEM 10 MINUT ACTIFLOOR 1

Tenké provedení vytápění ploch ZDRAVÉ TEPLO BĚHEM 10 MINUT ACTIFLOOR 1 Tenké provedení vytápění ploch ZDRAVÉ TEPLO BĚHEM 10 MINUT ACTIFLOOR 1 ZDRAVÍ A DOBRÉ ŽIVOTNÍ PODMÍNKY PŘÍJEMNÉ TEPLO PRO ZDRAVÉ KLIMA MÍSTNOSTI Rychle regulovatelné, nízká vlastní teplota, zdravé sálavé

Více

TZB - Vytápění. Daniel Macek Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví, Fakulta stavební, ČVUT v Praze

TZB - Vytápění. Daniel Macek Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví, Fakulta stavební, ČVUT v Praze TZB - Vytápění Daniel Macek Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví, Fakulta stavební, ČVUT v Praze Volba paliva pro vytápění Zemní plyn nejrozšířenější palivo v ČR relativně čistý zdroj tepelné energie

Více

KOTEL NA ZPLYNOVÁNÍ KUSOVÉHO DŘEVA KOTLE DĚLAT FLEXIBILNĚJŠÍMI

KOTEL NA ZPLYNOVÁNÍ KUSOVÉHO DŘEVA KOTLE DĚLAT FLEXIBILNĚJŠÍMI BIOSMART KOTEL NA ZPLYNOVÁNÍ KUSOVÉHO DŘEVA KOTLE DĚLAT FLEXIBILNĚJŠÍMI 2 GUNTAMATIC HEIZTECHNIK GMBH JSME JEDNÍM Z HLAVNÍCH VÝROBCŮ INOVATIVNÍCH A VYSOCE HOSPODÁRNÝCH TOPNÝCH KOTLŮ NA DŘEVO A BIOMASU

Více

MAKAK ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5. Ekologické a komfortní vytápění. Dřevo až do délky 55 cm!

MAKAK ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5. Ekologické a komfortní vytápění. Dřevo až do délky 55 cm! ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5 Ekologické a komfortní vytápění Dřevo až do délky 55 cm! Vysoká účinnost až 92 % ZPLYŇOVACÍ KOTEL dřevo Úspory na vytápění až 40 % Nerezové

Více

Pružné řešení pro každou potřebu. Teplo je náš živel. Kompaktní plynový kondenzační kotel Rozsah výkonu: 6 až 24 kw. Logamax plus GB152 T.

Pružné řešení pro každou potřebu. Teplo je náš živel. Kompaktní plynový kondenzační kotel Rozsah výkonu: 6 až 24 kw. Logamax plus GB152 T. [ Vzduch ] [ Voda ] [ Země] Kompaktní plynový kondenzační kotel Rozsah výkonu: 6 až 24 kw [ Buderus ] Pružné řešení pro každou potřebu Logamax plus GB152 T Teplo je náš živel [ Vzduch ] [ Voda ] Vhodný

Více

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « ESTIA Náš příspěvek k ochraně životního prostředí Pokud dnes hovoříme o obnovitelných

Více

Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5 EKODESIGN. Ocelový výměník. Ekologické a komfortní vytápění. Univerzální hořák. Vysoká účinnost až 95 %

Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5 EKODESIGN. Ocelový výměník. Ekologické a komfortní vytápění. Univerzální hořák. Vysoká účinnost až 95 % ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Emisní třída 5 dle ČSN EN 303 5 EKODESIGN Ocelový výměník Ekologické a komfortní vytápění Univerzální hořák GEKON 20, 25 kw Automatický ocelový kotel hnědé uhlí ořech 2,

Více

Obsah. Technologie. Produkty. 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání

Obsah. Technologie. Produkty. 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání HAKA 89/72h Obsah Technologie 06 09 Vyšší třída obsluhy Lepší spalování s menším množstvím odpadu Mechanismus horního otevírání Snadné ovládání 10 13 Dvojité prosklení Stabilní dveřní profil Rohová dvířka

Více

Tepelná čerpadla vzduch voda. Bezplatné využití tepla z okolního vzduchu tepelným čerpadlem pro vytápění a přípravu teplé vody

Tepelná čerpadla vzduch voda. Bezplatné využití tepla z okolního vzduchu tepelným čerpadlem pro vytápění a přípravu teplé vody OBNOVITELNÉ ENERGIE TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH / VODA Tepelná čerpadla vzduch voda Bezplatné využití tepla z okolního vzduchu tepelným čerpadlem pro vytápění a přípravu teplé vody 02 2016 Kvality se nedosáhne

Více

Tepelná čerpadla vzduch/voda

Tepelná čerpadla vzduch/voda Tepelná čerpadla vzduch/voda MADE IN SWEDEN Tepelná čerpadla NIBE- vzduch/voda S tepelným čerpadlem NIBE systému vzduch/voda zásadně snížíte náklady na vytápění a ohřev teplé vody a nebudete závislí na

Více

LÍDR LITINOVÝCH KOTLŮ NA PEVNÁ PALIVA.

LÍDR LITINOVÝCH KOTLŮ NA PEVNÁ PALIVA. 1 PŘEDNOSTI 2 KLIMOSZ WALLY LITINOVÝ kotel s ručním plněním paliva s možností instalace regulátoru s dmýchacím ventilátorem a dále modernizace na kotel automatický. Modulová stavba umožňuje snadnou výměnu

Více

TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla

TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla TEPELNÁ ČERPADLA Efektivní a ekologický zdroj tepla HLAVNÍ VÝHODY VYTÁPĚNÍ S TEPELNÝM ČERPADLEM Existuje celá řada zdrojů tepla, kterými můžete vytápět Váš dům či firmu nebo ohřívat vodu. Třeba klasické

Více

Topení peletami. 10-60 kw

Topení peletami. 10-60 kw Topení peletami 10-60 kw Kompetence je i naším úspěchem HERZ FAKTA: 22 firem Centrála skupiny v Rakousku Výzkum a vývoj v Rakousku Rakouské vlastnictví 1600 zaměstnanců ve více než 75 zemích 11 výrobních

Více

PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE

PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE Komunikační centrum PERFEKTUMGROUP PERFEKTUM Group, s.r.o. CZ 18200 Praha 8, Davídkova 77 Telefon: 286884022 Fax: 226254782 E-mail: info@perfektum.cz

Více

ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 4/5 dle ČSN EN 303 5. Kombinace ručního a automatického provozu. Ekologické a komfortní vytápění

ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Emisní třída 4/5 dle ČSN EN 303 5. Kombinace ručního a automatického provozu. Ekologické a komfortní vytápění ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Emisní třída 4/5 dle ČSN EN 303 5 Kombinace ručního a automatického provozu Ekologické a komfortní vytápění Dřevo až do délky 55 cm! ZPLYŇOVACÍ KOTEL hnědé uhlí ořech 2,

Více

Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data

Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data CZ 4 8 12 24 38 42 46 Firma Hoxter Výhody Hoxter Krby Teplovodní krby Akumulační kamna Příslušenství Technická data Firma Hoxter Specialista na teplo Nositel hodnot Hoxter Lední medvěd je opravdovým specialistou

Více

Regulus - úsporné řešení pro vaše topení... 4. Jak to funguje... 5. Odkud získává tepelné čerpadlo energii... 6

Regulus - úsporné řešení pro vaše topení... 4. Jak to funguje... 5. Odkud získává tepelné čerpadlo energii... 6 TEPELNÁ ČERPADLA ÚSPORNÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE TOPENÍ OBSAH Regulus - úsporné řešení pro vaše topení... 4 Jak to funguje... 5 Odkud získává tepelné čerpadlo energii... 6 Tepelné čerpadlo vzduch/voda EcoAir

Více

Regulační systém Logamatic 2000. [ Vzduch ] [ Voda ] [ Země] [ Buderus ] Vše pod Vaší kontrolou. Teplo je náš živel

Regulační systém Logamatic 2000. [ Vzduch ] [ Voda ] [ Země] [ Buderus ] Vše pod Vaší kontrolou. Teplo je náš živel [ Vzduch ] [ Voda ] Regulační systém Logamatic 2000 [ Země] [ Buderus ] Vše pod Vaší kontrolou Teplo je náš živel Snadná regulace a řízení Od dobrého vytápění můžete očekávat víc než pouhé teplo. Získat

Více

Akumulace tepla do vody. Havlíčkův Brod

Akumulace tepla do vody. Havlíčkův Brod Akumulace tepla do vody Havlíčkův Brod Proč a kdy potřebujeme akumulovat energii? Období přebytku /možnosti výroby/ energie Přenos v čase Období nedostatku /potřeby/ energie Akumulace napomáhá srovnat

Více

Tepelná čerpadla. země voda / vzduch voda. Úsporné řešení pro vaše topení

Tepelná čerpadla. země voda / vzduch voda. Úsporné řešení pro vaše topení země voda / vzduch voda Regulus spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976 E-mail: obchod@regulus.cz Web: www.regulus.cz OBSAH 4 v otázkách a odpovědích 5 Jak to funguje

Více

ŠETŘETE NYNÍ ENERGII Schlüter -BEKOTEC-THERM Keramická klima podlaha 100 150 200 250 300 350 400 >400 Energeticky úsporná. Komfortní. Spolehlivá.

ŠETŘETE NYNÍ ENERGII Schlüter -BEKOTEC-THERM Keramická klima podlaha 100 150 200 250 300 350 400 >400 Energeticky úsporná. Komfortní. Spolehlivá. i ŠETŘETE NYNÍ ENERGII Stavte energeticky úsporné budovy Schlüter -BEKOTEC-THERM Keramická klima podlaha 0 50 100 150 200 250 300 350 400 >400 Energeticky úsporná. Komfortní. Spolehlivá. Schlüter -BEKOTEC-THERM.

Více

Teplo pro váš domov od roku 1888

Teplo pro váš domov od roku 1888 PRODUKTOVÝ KATALOG Teplo pro váš domov od roku 1888 katalog produktů společnosti viadrus KATALOG PRODUKTŮ PROFIL, MEZNÍKY SPOLEČNOSTI Profil společnosti VIADRUS je tradičním ryze českým výrobcem produktů

Více

Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii DRACO Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1

Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii DRACO Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1 Instrukcja obsługi i instalacji kotłów serii Návod na obsluhu a instalaci 1 automatických kotlů Tekla. 1 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za zakoupení automatického kotle Tekla. Prosíme Vás, abyste věnovali

Více

11-15% Využijte maximum - a ještě trochu víc! Jedno kolečko jeden krok vpřed. Záleží nám na vašem úspěchu www.danfoss.cz

11-15% Využijte maximum - a ještě trochu víc! Jedno kolečko jeden krok vpřed. Záleží nám na vašem úspěchu www.danfoss.cz MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Využijte maximum - a ještě trochu víc! Jedno kolečko jeden krok vpřed Regulátor ECL Comfort společnosti Danfoss vysoký výkon pro dálkové vytápění 11-15% Úspora energie a něco

Více

Tepelná čerpadla Buderus inteligentní řešení pro vytápění a ohřev teplé vody

Tepelná čerpadla Buderus inteligentní řešení pro vytápění a ohřev teplé vody Buderus Tepelná čerpadla Buderus inteligentní řešení pro vytápění a ohřev teplé vody Teplo je náš živel Nevyčerpatelný zdroj energie pro každého Slunce nám dodává každý den nepředstavitelné množství energie.

Více

MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ

MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ 3 PRO TOPENÍ A CHLAZENÍ STROPŮ A STĚN Koncept aquatherm black system chce vytvořit tepelný komfort obytného prostoru prostřednictvím základního fyzikálního procesu,

Více

CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE

CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE CENÍK 2015-2016 KOTLE A SOLÁRNÍ OHŘÍVAČE KOTLE 3 4 5 PELETOVÉ KOTLE COMPACT SLIM 15 COMPACT SLIM 15 PŘÍSLUŠENSTVÍ DOPRAVA A MONTÁŽ Ochranný kryt Bílá barva 40A13013 15 400,- HYDRAULIKA Pružné potrubí

Více

plynová kondenzační technika & příslušenství 2. Q. 2009

plynová kondenzační technika & příslušenství 2. Q. 2009 plynová kondenzační technika & příslušenství 2. Q. 2009 Kondenzační technika Geminox Výrobce - GeminoX s. a. s. Společnost se sídlem v Saint-Thegonnecu v Bretani patří déle než 20 let mezi vedoucí výrobce

Více

Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX

Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX Exclusive Boiler Green Závěsný kondenzační kotel s integrovaným zásobníkem 60 l z oceli INOX Katalog výrobků ÚČINNOST podle normy 92/42/CEE ROKY ZÁRUKA MODEL: Exclusive Boiler Green 30 B.S.I. Dvoufunkční

Více

Vytápění dřevní štěpkou a peletami

Vytápění dřevní štěpkou a peletami YOUR RELIABLE PARTNER Vytápění dřevní štěpkou a peletami Present years on the market 110 for over 20-60 kw 80-301 kw Za našim úspěchem stojí odbornost HERZ FAKTA: 22 firem Centrála skupiny v Rakousku Výzkum

Více

Elektrické vytá Obnovitelné zdr

Elektrické vytá Obnovitelné zdr Přehled výrobků a ceník 2016 Ohřev vody Ohřev vody Elektrické vytápění Elektrické vytá Obnovitelné zdr Obnovitelné zdroje energie 04 2016 Právní ustanovení Správnost informací obsažených v tomto ceníku

Více

Plynové kondenzační kotle pro vytápění a přípravu teplé vody. Plyn. Minimální množství energie pro maximální komfort bydlení.

Plynové kondenzační kotle pro vytápění a přípravu teplé vody. Plyn. Minimální množství energie pro maximální komfort bydlení. Plynové kondenzační kotle pro vytápění a přípravu teplé vody Minimální množství energie pro maximální komfort bydlení Plyn Teplo pro život Plynové kondenzační kotle: princip od přírody, technika od Junkers

Více

Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu

Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu NOVINKA Dotované kotle splňují EKODESIGN a 5. třídu K VA L I TA A S P O L E H L I V O S T Výroba a montáž generátorů na dřevoplyn Souprava generátoru DOKOGEN r. 1938 Kompresory ATMOS r. 1945 T R A D I

Více

Středoškolská technika 2012 NÍZKOENERGETICKÉ A PASIVNÍ DOMY

Středoškolská technika 2012 NÍZKOENERGETICKÉ A PASIVNÍ DOMY Středoškolská technika 2012 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT NÍZKOENERGETICKÉ A PASIVNÍ DOMY Lucie Novotná Střední zdravotnická škola Máchova 400, Benešov Úvod Toto téma jsem

Více

ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Zvýšení účinnosti kotle. Bezobslužný provoz. Litinová pec hořáku. Kovový podavač a šnek. Vysoká účinnost spalování

ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ. Přednosti: Zvýšení účinnosti kotle. Bezobslužný provoz. Litinová pec hořáku. Kovový podavač a šnek. Vysoká účinnost spalování ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Zvýšení účinnosti kotle Bezobslužný provoz Litinová pec hořáku Kovový podavač a šnek Vysoká účinnost spalování Řízení elektronickou jednotkou PŘESTAVBY KOTLŮ hnědé uhlí,

Více

Krbové www.vytapime.eu vložky a kamna s vysokou kvalitou zpracování

Krbové www.vytapime.eu vložky a kamna s vysokou kvalitou zpracování Krbové vložky a kamna s vysokou kvalitou zpracování Teplovodní krbové vložky a kamna Aquaflam + 6mm ocelový plech použitý na spalovací komoru a výměník + + + klapka k regulaci komínového tahu ochlazovací

Více

technologie moderního bydlení ATMOS KOTLE A HOŘÁKY PRO SPALOVÁNÍ PELET (ceny platné od 1.3. 2014) rozsah výkonu třída cena kotle bez DPH na pelety

technologie moderního bydlení ATMOS KOTLE A HOŘÁKY PRO SPALOVÁNÍ PELET (ceny platné od 1.3. 2014) rozsah výkonu třída cena kotle bez DPH na pelety ATMOS KOTLE A HOŘÁKY PRO SPALOVÁNÍ PELET (ceny platné od 1.3. 2014) Kotle na pelety ATMOS D14P, D21P, D25P rozsah výkonu třída cena kotle bez DPH na pelety D 14 P 4-14 kw 5 22.300,- D 21 P 4-19,5 kw 5

Více

Plynové závěsné kotle CERACLASS, CERACLASSEXCELLENCE, CERACLASSACU. Příjemné teplo pro Váš domov. Teplo pro život

Plynové závěsné kotle CERACLASS, CERACLASSEXCELLENCE, CERACLASSACU. Příjemné teplo pro Váš domov. Teplo pro život Plynové závěsné kotle CERACLASS, CERACLASSEXCELLENCE, CERACLASSACU Příjemné teplo pro Váš domov Teplo pro život Nová řada kotlů Ceraclass: Příjemné teplo a teplá voda pro Váš domov Úsporné, tiché a praktické:

Více

www.aquaflam.cz Aquaflam Teplovodní krbové vložky a kamna

www.aquaflam.cz Aquaflam Teplovodní krbové vložky a kamna www.aquaflam.cz Aquaflam Teplovodní krbové vložky a kamna Vítejte Krbové vložky a kamna AQUAFLAM z dílny HS Flamingo mají mnoho nadstandardních prvků. Inovativní doplňky směřují především ke zlepšení obsluhy.

Více

AKUMULAČNÍ NÁDOBY CORDIVARI AKTUÁLNÍ NABÍDKA 2014 TECHNICKÉ INFORMACE CENÍK

AKUMULAČNÍ NÁDOBY CORDIVARI AKTUÁLNÍ NABÍDKA 2014 TECHNICKÉ INFORMACE CENÍK AKUMULAČNÍ NÁDOBY CORDIVARI AKTUÁLNÍ NABÍDKA 2014 TECHNICKÉ INFORMACE CENÍK Akumulační nádoby CPUOW bez pevně zabudovaného trubkového výměníku Zásobník Akumulační nádrže CPUOW slouží k akumulaci a distribuci

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Logano G334. 2029 Technický katalog 2011/1 2012/1. Popis a zvláštnosti. Změny vyhrazeny

Logano G334. 2029 Technický katalog 2011/1 2012/1. Popis a zvláštnosti. Změny vyhrazeny Popis a zvláštnosti nízkoteplotní kotel podle DIN EN 656 s plynulou regulací teploty kotlové vody bez omezení minimální teploty vody v kotli 7 velikostí kotle se jmenovitým výkonem od 71 do 260 kw provedení

Více

Kotel na dřevní štěpku

Kotel na dřevní štěpku Kotel na dřevní štěpku 20 - Kvalita je náš úspěch... Firma HERZ Armaturen Ges.m.b.H., založena v roce 1896 disponuje víc jak 110 letou historií působení na trhu. HERZ Armaturen Ges.m.b.H. má v Rakousku

Více

OTOPNÁ TĚLESA Rozdělení otopných těles 1. Lokální tělesa 2. Konvekční tělesa Článková otopná tělesa

OTOPNÁ TĚLESA Rozdělení otopných těles 1. Lokální tělesa 2. Konvekční tělesa Článková otopná tělesa OTOPNÁ TĚLESA Rozdělení otopných těles Stejně jako celé soustavy vytápění, tak i otopná tělesa dělíme na lokální tělesa a tělesa ústředního vytápění. Lokální tělesa přeměňují energii v teplo a toto předávají

Více

Technická zařízení budov zdroje energie pro dům

Technická zařízení budov zdroje energie pro dům Technická zařízení budov zdroje energie pro dům (Rolf Disch SolarArchitektur) Zdroje energie dělíme na dva základní druhy. Toto dělení není příliš šťastné, ale protože je už zažité, budeme jej používat

Více

Therm X2. Různé typy těles ve ventilovém provedení

Therm X2. Různé typy těles ve ventilovém provedení I N S I D E Therm X2. Různé typy těles ve ventilovém provedení Desková otopná tělesa Ceny a technické údaje I/2007 Informace Ceník desková otopná tělesa OBSAH Brutto ceny bez DPH Technické změny a změny

Více

Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování. Nerezový výměník a hořák. NOx5. Nejmenší rozměry kotle. Ekvitermní regulace

Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování. Nerezový výměník a hořák. NOx5. Nejmenší rozměry kotle. Ekvitermní regulace ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování Nerezový výměník a hořák NOx5 Nejmenší rozměry kotle ADAX Závěsné plynové kondenzační kotle Zemní plyn G20, Propan G31 Ekvitermní

Více

Dotované kotle EKODESIGN

Dotované kotle EKODESIGN K O M B I N O V A N É K O T L E Dotované kotle EKODESIGN ATMOS KOMBI DŘEVO PELETY PŘEDNOSTI KOTLŮ ATMOS n možná kombinace jednotlivých druhů paliv střídání paliva dřevo + pelety, dřevo + topný olej, uhlí

Více

Solární kondenzační centrála s vrstveným zásobníkem 180 litrů PHAROS ZELIOS 25 FF

Solární kondenzační centrála s vrstveným zásobníkem 180 litrů PHAROS ZELIOS 25 FF Solární centrála s vrstveným zásobníkem 180 litrů PHAROS ZELIOS 25 FF teplo pro všechny OVLÁDACÍ PRVKY KOTLE 1 multifunkční LCD displej 2 tlačítko ON/OFF 3 otočný volič TEPLOTY TOPENÍ + MENU 4 MODE volba

Více

VÝROBNÍ LINIE REŠENÍ PITNÉ VODY

VÝROBNÍ LINIE REŠENÍ PITNÉ VODY REŠENÍ PITNÉ VODY REŠENÍ PITNÉ VODY Kompaktní a výkonné produkty pro ohrev pitné vody ZAJISTĚTE SI UŽ NYNÍ NÁSKOK. Impressum: aqotec GmbH Vöcklatal 35, 4890 Weißenkirchen im Attergau, Österreich Telefon:

Více

GUNTAMATIC HEIZTECHNIK GMBH

GUNTAMATIC HEIZTECHNIK GMBH ČESKY 2 GUNTAMATIC HEIZTECHNIK GMBH JSME JEDNÍM Z HLAVNÍCH VÝROBCŮ INOVATIVNÍCH A VYSOCE HOSPODÁRNÝCH TOPNÝCH KOTLŮ NA DŘEVO A BIOMASU V EVROPĚ. NAŠE VÝROBKY SE VYZNAČUJÍ MIMOŘÁDNOU SPOLEHLIVOSTÍ A NEJVYŠŠÍM

Více

ohře v vody obnov I telné zdroje energie v Y tápění tepelná čerpadla vzduch voda

ohře v vody obnov I telné zdroje energie v Y tápění tepelná čerpadla vzduch voda ohře v vody obnov I telné zdroje energie v Y tápění tepelná čerpadla vzduch voda 1 1 tepelná čerpadla vzduch voda Tepelná čerpadla Stiebel Eltron se mohou pochlubit již téměř 40- letou tradicí výroby.

Více

Správná volba pro každého

Správná volba pro každého Nový nástěnný plynový kondenzační kotel Wolf FGB Správná volba pro každého NOVINKA ROKU 2016 kombinovaná zapalovací a ionizační elektroda průhledítko pro kontrolu plamene vestavěný odvzdušňovací ventil

Více

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 7 RD display provozních stavů kabelové propojení slaboproudé otočný ovladač vestavěné

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

Studentská tvůrčí a odborná činnost STOČ 2013

Studentská tvůrčí a odborná činnost STOČ 2013 Studentská tvůrčí a odborná činnost STOČ 2013 Paralelní ovládání komínového výměníku a solárního kolektoru Radim Pešek Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované informatiky Nad Stráněmi 4511 760

Více

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE tepelná čerpadla Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE Technické informace 05. 2013 verze 1.00 PZP HEATING a.s, Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494

Více

Bytové větrací systémy

Bytové větrací systémy Bytové větrací systémy Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Obsah 2/3 O této brožuře Bytové větrací systémy od firmy Viessmann poskytují řešení na míru pro novostavby a modernizace. V této

Více

Tlaková čerpadla spolehlivá a s dlouhou životností.

Tlaková čerpadla spolehlivá a s dlouhou životností. Tlaková čerpadla Tlaková čerpadla spolehlivá a s dlouhou životností. Nejpozději pohled na vyúčtování spotřeby vody upozorní majitele domu na skutečnost, že je pitná voda stále dražší. Proč tedy nevyužít

Více

Solární sytém pro přípravu teplé vody HelioSet. počet kolektorů: 2 kolektory (HelioPlan SRD 2.3)

Solární sytém pro přípravu teplé vody HelioSet. počet kolektorů: 2 kolektory (HelioPlan SRD 2.3) Solární sytém pro přípravu teplé vody HelioSet Způsob rozlišování a označování solárního systému HelioSet: HelioSet.0 SC XX způsob montáže na střechu: T montáž na šikmou střechu F montáž na plochou střechu

Více

PROGRAM ELEKTRICKÉHO VYTÁPĚNÍ Q-TERMO. termo. vnitřní elektrické vytápění Q-TERMO

PROGRAM ELEKTRICKÉHO VYTÁPĚNÍ Q-TERMO. termo. vnitřní elektrické vytápění Q-TERMO PROGRAM ELEKTRICKÉHO VYTÁPĚNÍ Q-TERMO termo vnitřní elektrické vytápění Q-TERMO PROGRAM VNITŘNÍHO ELEKTRICKÉHO PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ Q-TERMO Elektrické podlahové vytápění je velmi efektivní, moderní a úsporný

Více

Nerezové boilery TUV řady UB

Nerezové boilery TUV řady UB NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI Nerezové boilery TUV řady UB Výrobce : Dovozce : 420 41 BRESCELO (RE), ITALY Via Cisa Ligure 95 9 / 2009 460 06 LIBEREC 6 Na Bělidle 1135 VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU Děkujeme za Vaše rozhodnutí

Více

a podporu vytápění Teplo je náš živel Kompletní sortiment solární techniky Cenově zvýhodněné solární pakety Solární pakety pro ohřev teplé vody

a podporu vytápění Teplo je náš živel Kompletní sortiment solární techniky Cenově zvýhodněné solární pakety Solární pakety pro ohřev teplé vody [ Vzduch ] [ Voda ] Solární pakety pro ohřev teplé vody [ Země] [ Buderus ] Solární pakety pro ohřev teplé vody Kompletní sortiment solární techniky Cenově zvýhodněné solární pakety Deskové kolektory Logasol

Více

KONDENZAČNÍ KOTLE. Murelle HM ErP Murelle HE ErP Murelle OF ErP

KONDENZAČNÍ KOTLE. Murelle HM ErP Murelle HE ErP Murelle OF ErP KONDENZAČNÍ KOTLE Murelle HM ErP Murelle HE ErP Murelle OF ErP 05.2016 Flexibilní, velmi úsporný kotel Murelle ErP je řada kompaktních kondenzačních kotlů, představující jedinečný design a kompletní elektronické

Více

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : STAVEBNÍ ÚPRAVY, PŘÍSTAVBA A NÁSTAVBA OBJEKTU Č.P. 139 Místo stavby : st.p.č. 189, k.ú. Kralupy nad Vltavou Stupeň projektu : DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY ( DPS ) Vypracoval : PARÉ Č. Ing.Vladimír

Více

Stropní systémy pro vytápění a chlazení Komfortní a energeticky úsporné. Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch

Stropní systémy pro vytápění a chlazení Komfortní a energeticky úsporné. Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch Stropní systémy pro vytápění a chlazení Komfortní a energeticky úsporné Vytápění Chlazení Čerstvý vzduch Čistý vzduch Zehnder vše pro komfortní, zdravé a energeticky úsporné vnitřní klima Vytápění, chlazení,

Více

Návod pro provoz. Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300

Návod pro provoz. Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300 Návod pro provoz Plynový kondenzační kotel MGK-130 MGK-170 MGK-210 MGK-250 MGK-300 Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 92, 634 00 Brno, tel. +420 547 429 311, fax +420 547 213 001, www.wolfcr.cz Art.-Nr.:

Více

PROTHERM XXX XXX X. Zásobníky TV. Zásobníky TV. Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV):

PROTHERM XXX XXX X. Zásobníky TV. Zásobníky TV. Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV): Zásobníky TV Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV): PROTHERM XXX XXX X provedení: B třída izolace zásobníku M hořčíková anoda E elektrický dohřev Z závěsný zásobník (design závěsných

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS2F 3000 N25, PS2F 4000 N25 a PS2F 5000 N25

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS2F 3000 N25, PS2F 4000 N25 a PS2F 5000 N25 Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS2F 3000 N25, PS2F 4000 N25 a PS2F 5000 N25 CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ Obsah: 1.0 Koncepce zásobení teplem 2.0 Systém vytápění 3.0 Tepelné ztráty 4.0 Zdroj tepla 5.0 Pojistné zařízení 6.0 Topné okruhy 7.0 Rozvod potrubí 8.0 Topná plocha 9.0 Doplňování

Více

AKUMULAČNÍ NÁDOBY CORDIVARI AKTUÁLNÍ NABÍDKA 2013 TECHNICKÉ INFORMACE CENÍK

AKUMULAČNÍ NÁDOBY CORDIVARI AKTUÁLNÍ NABÍDKA 2013 TECHNICKÉ INFORMACE CENÍK KUMULČNÍ NÁDOBY CORDIVRI KTUÁLNÍ NBÍDK 213 TECNICKÉ INFORMCE CENÍK kumulační nádoby CPUOW bez pevně zabudovaného trubkového výměníku 12 (14) Zásobník 11 (13) kumulační nádrže CPUOW slouží k akumulaci a

Více

Obnovitelné zdroje energie Otázky k samotestům

Obnovitelné zdroje energie Otázky k samotestům ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Obnovitelné zdroje energie Otázky k samotestům Ing. Michal Kabrhel, Ph.D. Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

Tipy na úspory energie v domácnosti

Tipy na úspory energie v domácnosti Tipy na úspory energie v domácnosti Kategorie BYDLÍM V NOVÉM RODINNÉM DOMĚ Bez investic Větrání a únik tepla Větrejte krátce, ale intenzivně. Při rychlém intenzivním vyvětrání se vzduch ochladí, ale stěny

Více

PSK 750, PSK 950. Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem

PSK 750, PSK 950. Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem PSK 750, PSK 950 Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem Popis Nádrž PSK slouží k akumulaci tepla. V nádrži je integrovaný ohřívač pro přípravu teplé vody. Ohřev

Více

od firmy SCHÜTZ. Vytápění Větrání Chlazení v jednom systému.

od firmy SCHÜTZ. Vytápění Větrání Chlazení v jednom systému. Vytápění Větrání Chlazení v jednom systému. Vyzrálá technika pro vyvážené (snové) klima prostoru. air conomy od firmy SCHÜTZ je ideální řešení pro všechny, kteří kladou důraz na pohodu ve vlastních čtyřech

Více

Návod k obsluze a instalaci. Akumulační nádrže. NADO 500/200v7 NADO 750/200v7 NADO 1000/200v7

Návod k obsluze a instalaci. Akumulační nádrže. NADO 500/200v7 NADO 750/200v7 NADO 1000/200v7 Návod k obsluze a instalaci Akumulační nádrže 500/200v7 750/200v7 1000/200v7 Družstevní závody Dražice strojírna Dražice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370911,370965, fax: 326 370980 www.dzd.cz

Více

SOLAR POWER CZ, s.r.o., Tel./Fax: 518 321 158, Mob. 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower.cz WWKS 300 WWKS 500

SOLAR POWER CZ, s.r.o., Tel./Fax: 518 321 158, Mob. 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower.cz WWKS 300 WWKS 500 WWKS 300 WWKS 500 Zásobníkový ohřívač pro přípravu teplé vody se zabudovaným solárním výměníkem, s výměníkem pro doplňkový ohřev vody z dalšího zdroje a s možností zapojení el. topné patrony. Vnitřní povrch

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více

Závěsné kotle se speciálním vestavěným zásobníkem. VUI aquaplus

Závěsné kotle se speciálním vestavěným zásobníkem. VUI aquaplus Závěsné kotle se speciálním vestavěným zásobníkem VUI aquaplus Převratná novinka v přípravě teplé užitkové vody Kotel aquaplus se svojí konstrukcí výrazně odlišuje od kotlů s vestavěným zásobníkem ostatních

Více

Tepelná technika. Ekologické automatické kotle a příslušenství

Tepelná technika. Ekologické automatické kotle a příslušenství Tepelná technika Ekologické automatické kotle a příslušenství Katalog výrobků CENÍK 2012 KGS automatický kotel Křížový výměník KGS-R automatický kotel s roštem kotel je osazen keramickým roštem pro spalování

Více

www.siemens.cz/regulace_vytapeni Regulátory prostorové teploty Answers for infrastructure.

www.siemens.cz/regulace_vytapeni Regulátory prostorové teploty Answers for infrastructure. www.siemens.cz/regulace_vytapeni Regulátory prostorové teploty Answers for infrastructure. Výběr z široké nabídky regulátorů prostorové teploty Z ucelené nabídky prostorových regulátorů společnosti Siemens,

Více

přepínač režimů teplota topné vody (posuv ekv. křivky)

přepínač režimů teplota topné vody (posuv ekv. křivky) Ovládací panel s automatikou HDIMS 04-TH0 Popis zařízení - závěsný kotel - plně automatický provoz - jednoduché ovládání kotle - vysoký komfort - vestavěná ekvitermní regulace - možnost řízení nadřazeným

Více

Zdroje energie a tepla

Zdroje energie a tepla ZDROJE ENERGIE A TEPLA - II 173 Zdroje energie a tepla Energonositel Zdroj tepla Distribuce tepla Sdílení tepla do prostoru Paliva Uhlí Zemní plyn Bioplyn Biomasa Energie prostředí Solární energie Geotermální

Více

Obor: 12 Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie Model tepelného čerpadla VZDUCH/VODA

Obor: 12 Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie Model tepelného čerpadla VZDUCH/VODA Obor: 12 Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie Model tepelného čerpadla VZDUCH/VODA práce SOČ Autor: Moński Jakub Ročník studia: druhý Název, adresa školy: SPŠ, Karviná, Žižkova 1818, Karviná

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE s vnořeným zásobníkem TV

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE s vnořeným zásobníkem TV Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE s vnořeným zásobníkem TV DUO 600/200, DUO 750/200 a DUO 1000/200 CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3

Více

Regulační přístroj Logamatic RC300

Regulační přístroj Logamatic RC300 Regulační přístroj Ovládací jednotka pro regulační systém Logamatic a všechny zdroje tepla vybavené EMS (kromě GB132, GB142, GB152) Snadná obsluha a uvedení do provozu, velký grafický podsvícený displej.

Více

Kotel na spalování pelet BIOSTAR FLEX / BOX / W. Plánovací podklady

Kotel na spalování pelet BIOSTAR FLEX / BOX / W. Plánovací podklady Kotel na spalování pelet BIOSTAR FLEX / BOX / W Plánovací podklady V07 Juni 2008 2 Obsah strana 1 Úvod... 4 1.1 Krátký popis...5 1.2 Typy zařízení a dopravy paliva...7 2 Důležité pokyny... 8 2.1 Uvedení

Více

Logamax U052(T)/U054(T)

Logamax U052(T)/U054(T) a zvláštnosti Vhodné pro modernizace v řadových domech, rodinných domech a dvojdomech a také při etážovém vytápění Velikost kotle s modulačním rozsahem výkonu od 7,8 do 28 kw Varianty provedení pro zemní

Více

KATALOG PRODUKTŮ. www.thermona.cz. Český výrobce kotlů. ekonomika technologie komfort

KATALOG PRODUKTŮ. www.thermona.cz. Český výrobce kotlů. ekonomika technologie komfort Český výrobce kotlů www.thermona.cz KATALOG PRODUKTŮ Plynové kotle Elektrokotle Kondenzační kotle Kaskádové kotelny Příslušenství ke kotlům Zásobníky teplé vody ekonomika technologie komfort LEGENDA Třída

Více

Ceník. Vytápěcí systémy. platné od 1. 8. 2015

Ceník. Vytápěcí systémy. platné od 1. 8. 2015 Ceník Vytápěcí systémy platné od 1. 8. 2015 2 Kondenzační kotle do 100 kw Strana 5 Stacionární kondenzační kotle do 630 kw Strana 69 Společné příslušenství kotlové techniky Strana 97 Stacionární nekondenzační

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact VK ecovit plus VKK ecocraft exclusiv ecocompact revoluce ve vytápění Stacionární

Více

www.galletti.cz Novinky pro rok 2008

www.galletti.cz Novinky pro rok 2008 Přátelský k životnímu prostředí Galletti Spa, je přední italská společnost na trhu s klimatizacemi, při příležitosti konání 36. Mostra Convegno Expocomfort, byla kompletně přepracována výrobní řada, což

Více

Zásobníky s jednoduchou spirálou Zásobníky s dvojitou spirálou

Zásobníky s jednoduchou spirálou Zásobníky s dvojitou spirálou Montážní návod CZ Zásobníky s jednoduchou spirálou Zásobníky s dvojitou spirálou CERTIFICAZIONE DEI SISTEMI QUALITA' DELLE AZIENDE UNI EN ISO 9001 Firma BAXI S.p.A. jako jeden z největších evropských výrobců

Více

Flamco. Program pro odvzdušňování a odkalování FLEXVENT FLAMCOVENT FLAMCOVENT CLEAN FLEXAIR FLAMCO CLEAN FLAMCO A-S ODVZDUŠŇOVAČ A ODKALOVAČ

Flamco. Program pro odvzdušňování a odkalování FLEXVENT FLAMCOVENT FLAMCOVENT CLEAN FLEXAIR FLAMCO CLEAN FLAMCO A-S ODVZDUŠŇOVAČ A ODKALOVAČ ODVZDUŠŇOVAČ A ODKALOVAČ 7 Flamco Program pro odvzdušňování a odkalování FLEXVENT FLAMCOVENT FLAMCOVENT CLEAN FLEXAIR FLAMCO CLEAN Vydání 2007 / CZ FLAMCO A-S Plovákový odvzdušňovač Flexvent : spolehlivý

Více

DŘEVOZPLYŇOVACÍ KOTLE ATTACK SLX, DPX, DP STANDARD / PROFI / LAMBDA TOUCH / COMBI PELLET

DŘEVOZPLYŇOVACÍ KOTLE ATTACK SLX, DPX, DP STANDARD / PROFI / LAMBDA TOUCH / COMBI PELLET DŘEVOZPLYŇOVACÍ KOTLE ATTACK SLX, DPX, DP STANDARD / PROFI / LAMBDA TOUCH / COMBI PELLET W W W. A T T A C K. C Z O SPOLEČNOSTI ATTACK O SPOLEČNOSTI ATTACK, s.r.o. y Nejvýznamnější slovenský výrobce tepelné

Více

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF

Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF Nástěnný kondenzační kotel s průtokovým ohřevem vody TALIA GREEN 25, 30, 35 FF teplo pro všechny Koncentrický výfuk spalin Kondenzační výměník z nerezové oceli v ISOtermickém provedení (záruka 5 let) Nízkoemisní

Více

ˇevní s ˇte ˇpku a pelety BioMatic 220-500

ˇevní s ˇte ˇpku a pelety BioMatic 220-500 Kotel na dřevní štěpku a pelety BioMatic 220-500 Přednosti kotle HERZ BioMatic... Informace o firmě HERZ: Zařízení na spalování biomasy pro dřevní štěpku nebo pelety BioMatic BioControl 220 (Rozsah tepelného

Více

Destilační kolony. www.kovodel.cz. Jednokotlový systém. Hlavní výhody jednokotlového systému

Destilační kolony. www.kovodel.cz. Jednokotlový systém. Hlavní výhody jednokotlového systému Destilační kolony Jednokotlový systém Hlavní výhody jednokotlového systému menší nároky a náklady na stavební připravenost možnost ovlivnit kvalitu výsledného destilátu úspora provozních energií nižší

Více

Nevidíte ho, ale pociťujete: trvale a všude čerstvý vzduch.

Nevidíte ho, ale pociťujete: trvale a všude čerstvý vzduch. Nevidíte ho, ale pociťujete: trvale a všude čerstvý vzduch. Zdraví: Čerstvý vzduch podporuje pohodu, spánek, schopnost koncentrace a výkonnost. Díky volitelným jemným filtrům, které zachycují jemný prach

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrže 300/20v6 500/25v6 750/35v6 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420

Více