Basics/Základy. Vážená paní/pane Dupis(ová) Milá Mary. Name. Dear Mr/Ms/Mrs Dupuis Dear Mary. Jméno Previous contact

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Basics/Základy. Vážená paní/pane Dupis(ová) Milá Mary. Name. Dear Mr/Ms/Mrs Dupuis Dear Mary. Jméno Previous contact"

Transkript

1 Basics/Základy 1 Name Jméno Previous contact Předchozí kontakt Reason for writing Účel psaní Giving information Sdělování informací Attachments Přílohy Asking for information Dotazování se informací Requests Požadavky Promising action English Dear Mr/Ms/Mrs Dupuis Dear Mary Thank you for your ... Further to your last ,... I apologize for not getting in contact with you before now. I am writing in connection with... I am writing with regard to... In reply to your , here are... Your name was given to me by... We would like to point out that... I m writing to let you know that... We are able to confirm that... I am delighted to tell you that... We regret to inform you that... Please find attached my report. I m sending you... as a pdf file. Could you give me some information about... I would like to know... I m interested in receiving... I d be grateful if you could... I wonder if you could... Do you think I could have...? Thank you in advance for your help in this matter. I will... I ll investigate the matter. I will contact you again shortly. Czech Vážená paní/pane Dupis(ová) Milá Mary Děkuji Vám za K Vašemu poslednímu u Omlouvám se, že jsem se Vám neozval(a) dřív. Píši Vám ohledně Píši kvůli V rámci odpovědi na Váš Vaše jméno jsem dostala od Rádi bychom zdůraznili, že Píši Vám, abych Vám sdělil (a), že Tímto Vám sdělujeme, že S potěšením Vám sděluji, že Bohužel Vám musíme sdělit, že V příloze najdete můj report. Zasílám Vám jako pdf soubor. Mohl(a) byste mi sdělit informace týkající se Rád(a) bych věděl(a) Měl(a) bych zájem o zasílání Byl(a) bych moc vděčný (á) Rád(a) bych věděl(a), jestli byste mohl(a) Myslíte, že bych mohl(a) mít Děkuji Vám předem za Vaši pomoc s touto záležitostí. Budu Podívám se na tu záležitost. Dám Vám brzy vědět.

2 Závazky Offering help Nabídka pomoci Final comments ečné slovní obraty Rozloučení, pozdravy Would you like me to...? If you wish, I would be happy to... Let me know whether you would like me to... Thank you for your help. Do not hesitate to contact us again if you require any further information. Please feel free to contact me if you have any questions. My direct line is... I m looking forward to... (+ ing) Give my regards to... Best wishes Regards Chcete, abych Pokud si to přejete, rád(a) Vám Dejte mi vědět, pokud mám pro Vás 2 Děkuji Vám za pomoc. Neváhejte nás znova kontaktovet, pokud budete potřebovat vice informací. Dejte mi vědět, pokud budete mít nějaké otázky. Moje přímá linka je Těším se na Pozdravujte ode mě S pozdravem Zdraví Negotiating a project/vyjednávání o projektu Asking for information Dotazování se informací Requests Žádosti Emphasizing Zdůraznění Asking for a suggestion Zeptat se na návrh Making a suggestion What are your usual charges (fees/rates) for...? Can you give me some more information about...? Do you think you could...? Would you be able to...? My main concern at this stage is... The main thing for me is... How do you think we should deal with this? What do you think is the best way forward? Why don t you...? What about if we...? Jaké jsou Vaše běžné poplatky/sazby za? Můžete mi podat více informací ohledně? Myslíte, že byste mohl(a)? Byl(a) byste schopný(á)? Moje největší starost v tuto dobu je Nejdůležitější pro mě je Jak si myslíte, že bychom s tím měli naložit? Co si myslíte, že je podle Vás nejlepší cesta kupředu? Proč? A co třeba?

3 3 Návrh Negotiating: being firm Formální vyjednávání Negotiating: being flexible Vyjednávaní a přizpůsobení se Negotiating: agreeing Vyjednávání: souhlas Next steps Další kroky Closing I understand what you re saying about... (but... ) I can see what you re saying, but... We would be prepared to... (if...) I am willing to... (if...) Okay, I m happy with that for now. That s fine. I ll be in touch again soon with more details. Let s talk next week and see how things are going. I look forward to working with you. I m sorry that we couldn t use your services this time, but I hope there will be another opportunity. Rozumím tomu, co říkáte o, ale Chápu, co myslíte, ale Byli bychom rádi připraveni na, pokud Jsem ochoten, pokud Souhlasím. Prozatím jsem s tím spokojen. To je v pořádku. Brzy se s Vámi spojím s více informacemi. Uvidíme příští týden, jak se věci mají. Těším se na spolupráci. Je nám líto, že jsme tentokrá nemohli využít Vašich služeb, ale doufám, že se naskytne další příležitost. Checking understanding/kontrola porozumění Technical problems Technické problémy Asking for clarification Did you get my last message sent on...? Sorry, you forgot to attach the file. Can you send it again? I got your , but I can t open the attachment. Did you mean to send this? I don t want to open it in case it s got a virus. I m not sure what you meant by...? Could you clarify? Which... do you mean? I don t understand this point. Can you explain in a little more detail? Dostali jste moji poslední zprávu ze dne? Je mi líto, ale zapomněl jste připojit přílohu. Můžete ji poslat znovu? Obdržel jsem Vaši zprávu, ale nemohu otevřít přílohu. Opravdu jste to chtěl poslat? Nechci to otevírat v případě, že by přiložený soubor obsahoval virus. Nejsem si jistý, co jste myslel? Můžete to vysvětlit? Jakou/Jaký myslíte? Tomuto bodu nerozumím, mohl byste tento bod detailněji vysvětlit?

4 Vysvětlující dotazy Giving clarification Poskytnutí vysvětlení Are you sure about that? Sorry, what I meant was..., not... I thought..., but I may be wrong. I ll check and get back to you. The correct information is given below. Please amend your records accordingly. Sorry, forget my last . You re right. I hope this clarifies the situation. Get back to me if there s anything else. Jste si tím jistý(á)? 4 Omlouvám se, myslel jsem tím, ne. Myslel jsem, ale možná se mýlím. Zkontroluji to a dám Vám vědět. Správnou odpověď najdete dole. Prosím opravte si patřičně Vaše záznamy. Omlouvám se, zapomněl(a) jsem na svůj poslední . Máte pravdu. Doufám, že toto objasní celou situaci. Obraťte se na mě, pokud se naskytne něco jiného. Arrangements/Ujednání Meetings/Schůze Reason for writing Důvod pro psaní Suggesting time/place Návrh času/místa Saying when you are/ are not free Doba k dispozici Confirming Potvrzení English I m writing to arrange a time for our meeting. What time would be convenient for you? Could we meet on (day) in the (morning) at (time)? I would be able to attend the meeting on Thursday morning. I m out of the office until 2pm. Any time after that would be fine. I m afraid I can t manage next Monday. I d like to confirm... That s fine. I will call/ you tomorrow to confirm the details. Czech Píší Vám, abychom se domluvili na naši schůzku. Kdy by se Vám to nejlépe hodilo? Mohli bychom se sejít (ráno) v (doba/čas)? Mohu se schůzky zúčastnit ve čtvrtek ráno. Jsem mimo kancelář do Poté jsem kdykoliv k dispozici. Obávám se, že příští pondělí nebudu moci. Rád bych potvrdil To je v pořádku. Zavolám Vám/napíši a potrvdím podrobnosti. Changing This is to let you know that I will not be able to attend the Tímto Vám sděluji, že se nebudu moci zúčastnit schůzky

5 arrangements Změna dohod/úmluvy next meeting next Thursday. I wonder if we could move it to...? I apologize for any inconvenience caused. I look forward to meeting you in Brussels. Let me know if you need to change the arrangements. příští čtvrtek. Bylo by možné přesunout ji na? Omlouvám se za nepříjemnosti. 5 Těším se na setkání s Vámi v Brusselu. Dejte mi vědět, zda budete muset změnit naši dohodu. Invitations/Pozvánky Inviting Pozvání Prepare Příprava Accepting Souhlas Refusing Zamítnutí English We would be very pleased if you could come to... I would like to invite you to... / attend our... Please let me know if you will be able to attend. Before the meeting it would be useful if you could prepare... It would be helpful if you could bring... Thank you for your kind invitation. The date you suggest is fine. I would be delighted to attend the meeting. I am sure it will be very useful. Thank you for your kind invitation. Unfortunately, I have another appointment on that day. Please accept my apologies. I hope we will have the opportunity to meet on another occasion in the near future. I am sure that the meeting will be a great success. Czech Byli bychom velice potěšeni, kdybyste mohli přijít Rád(a) bych Vás pozval(a) na Dejte mi prosím vědět, zda se budete moci zúčastnit. Bylo by dobré, kdybyste ještě před schůzkou mohl (a) připravit Pomohlo by, kdybyste mohl(a) přinést Děkuji Vám za Vaši milou pozvánku. Datum, které navrhujete, je v pořádku. S radostí se zúčastním té schůzky. Jsem si jistá, že to bude velice užitečné. Děkuji Vám za Vaši milou pozvánku. Bohužel mám ten den již jinou schůzku. Omlouvám se. Doufám, že budeme mít brzy možnost setkat se při jiné příležitosti. Jsem si jistý(á), že setkání bude mít velký úspěch.

6 Commercial/Obchod 6 Request for information (customer)/ Dotazování se informací (zákazník) Saying how you got the contact Sdělení, jak jste obdrželi kontakt. Giving reason for writing Důvod k psaní General requests Všeobecné dotazy Specific requests Konkrétní dotazy We met last Thursday on your stand at the Munich Trade Fair. I am ing you off your website, which I found through Google. We are a manufacturer / supplier / provider of... We are interested in... We are a Turkish company exporting to the EU, and we need... We would be grateful for some information about... Please send us information about your product range and prices. In particular, we would like to know... Please send full details of your prices, discounts, terms of payment and delivery times. Could you also say whether there is any minimum order. An early reply would be greatly appreciated. I look forward to an early reply, and am sure that there is a market for your products here in Hungary. Setkali jsme se minulý čtvrtek u Vašeho stánku v Mnichově během obchodního veletrhu. Píši Vám z Vaší webové stránky, kterou jsem našel na googlu. Jsme výrobce/dodavatel/poskytovatel Máme zájem o Jsme společnost z Turecka vyvážející do EU a potřebovali bychom Byli bychom vděčni za více informací ohledně Prosím pošlete nám více informací týkající se Vašeho produktu a cen. Především bychom chtěli vědět Prosím, zašlete nám podrobné informace o Vašich cenách, slevách, platebních podmínkách a lhůtách dodání. Sdělte nám, jaké je minimální množství odběru zboží. Prosíme o včasnou odpověď. Budu se těšit na brzkou odpověď a jsem si jistý(á), že zde v Maďarsku je dostatečný prostor pro Váš produkt. Giving information (supplier) / Poskytování informací (dodavatel) Thanks Poděkování Giving factual information Thank you for your of 4 June inquiring about... We can quote a price of... We can delivery by... (date) / within... (period of time) The goods will be shipped 3 days from receipt of a firm order. Děkuji za Váš ze dne 4. června, ve kterém se ptáte na Poskytneme/Sdělíme Vám cenu Můžeme dodat do /během (doba). Zboží bude dodáno do tří dnů po obdržení závazné objednávky.

7 Sdělování konkrétních informací Saying what you are attaching Sdělení informací o příloze Highlighting one or two key points Zdůraznění jednoho či dvou klíčových bodů Answering specific questions Zodpovězení konkrétních otázek We can offer a discount of... on orders over.... We require payment by bank transfer / letter of credit. Our normal procedure is to... Our normal terms for first-time customers are... We can supply the items you require directly from stock. I am attaching a document that gives full details of... I am attaching our current catalogue and price list as a pdf file. You will see that... You will note that our line of... is on special offer. You will also note that... our experience in this field includes... We dispatch the goods within 24 hours of a firm order. I am afraid that model is no longer available. However,... May I suggest that I call you at your convenience to discuss the matter further? If you need any further information, please do not hesitate to contact me. My direct line is... 7 Můžeme nabídnout slevu ve výši na objednávky Požadujeme platbu prostřednictvím bankovního převodu/akreditiv. Náš běžný postup je Naše běžné podmínky pro počáteční klienty jsou Zboží můžeme dodat přímo ze skladu. V příloze najdete soubor s podrobnými informacemi o V příloze najdete náš aktuální katalog s cenami. Uvidíte, že Prosím všimněte si, že je ve speciální nabídce. Prosím všimněte si, že naše zkušenosti v oboru zahrnují Odbavujeme zboží během 24 hodin na základě závazné objednávky. Obávám se, že tento model už není k dispozici. Každopádně Navrhuji, že Vám zavolám, kdy se Vám to bude hodit, abychom tu záležitost dále projednali? Pokud budete potřebovat více informací, neváhejte se na mě obrátit. Moje přímá linka je Making an order (customer) / Realizace objednávky(zákazník) Open Úvod Thank you for your recent , and we accept your quotation. Our completed order form is attached, and we give full bank details below. Děkujeme Vám za Váš , souhlasíme s cenou. Naši vyplněnou objednávku najdete v příloze, bankovní údaje jsou uvedeny níže.

8 Please acknowledge receipt of this order. Prosíme, potvrďte obdržení objednávky. 8 Confirming an order (supplier) / Potvrzení objednávky (dodavatel) Open Úvod Your order has been received. We can confirm that your goods have been shipped. You can track shipping details on our website. Due to exceptional demand these items are temporarily out of stock. We hope to be able to ship your order within... days and will keep you fully informed. We apologize for any inconvenience this may cause. We are confident that the goods will meet your expectations. Should there be any questions, please do not hesitate to contact me, either by or phone Obdrželi jsme Vaši objednávku. Potvrzujeme, že Vaše zboží bylo odesláno. Na naší webové stance můžete sledovat pohyb objednávky. Z důvodů výjimečných požadavků je toto zboží dočasně mimo sklad. Doufáme, že budeme moci odeslat Vámi objednané zboží během dní. O stavu Vás budeme informovat. Omlouváme se za způsobené komplikace. Jsme si jisti, že zboží bude odpovídat Vašim požadavkům. Pokud se vyskytnou nějaké dotazy, neváhejte mě kontaktovat, buď em nebo telefonicky. Asking for payment (supplier) / Požadavek platby (dodavatel) First reminder open První upozonění - úvod First reminder action První upozonění - postup We are writing concerning a payment of $12,600 for invoice number KJ678 which is now overdue. A copy of the invoice is attached. According to our records, the sum of $4,500 is still outstanding on your account Please send a bank transfer to settle the account, or an explanation of why the balance is still outstanding. If you have already dealt with this matter, please disregard this . We could appreciate your cooperation in resolving this matter as soon as possible. Obracíme se na Vás s ohledem na platbu ve výši $12,600 s fakturačním číslem KJ678, jejíž platební lhůta vypršela. V příloze najdete kopii této faktury. Podle našich záznamů nebyla částka $4,500 zaplacena. Prosíme, uhraďte požadovanou částku nebo zašlete vysvětlení, proč faktura ještě nebyla uhrazena. Pokud částka byla již zaplacena, neberte na tento ohled. Oceníme, pokud nám pomůžete vyřešit tuto záležitost co nejdříve.

9 Second/third reminder open Druhé/třetí upozornění - úvod Second/third reminder action Druhé/třetí upozornění - postup Final demand open Konečná pohledávka - úvod Final demand action Konečná pohledávka - postup On (date) I wrote to you regarding your company s unpaid account, amounting to $4,500. May we please remind you that this amount is still outstanding. I wish to draw your attention to my previous s of (dates) about the overdue payment on your account. We are very concerned that the matter has not yet receive your attention. We need a bank transfer in full settlement without further delay. If you have any queries on this mater, please do not hesitate to contact me. Thank you for your cooperation. Following my s of (dates) I must inform you that we have still not received payment for the outstanding sum of $4,500. I wrote to you on (dates) regarding the balance of $12,600 on your account. I attach copies of both s. This sum is now two months overdue. We are very concerned that the matter has not yet received your attention. Unless we receive payment within seven days, we shall have no alternative but to take legal action to recover the money. In the meantime, your existing credit facilities have been suspended. 9 Dne jsme Vás kontaktovali se sdělením týkající se nezaplaceného vyúčtování Vaší firmy, které činí $4,500. Chtěli bychom Vás upozornit, že tato částka nebyla ještě vyrovnána. Tímto bych Vás chtěl(a) upozornit na můj předchozí ze dne týkající se nezaplacené pohledávky. Obáváme se, že tato platba byla z Vaší strany opomenuta. Prosím uskutečněte platební převod, aby nedošlo k dalšímu prodlení. Pokud mate v této záležitosti nějaké dotazy, neváhejte mě kontaktovat. Děkuji Vám za spolupráci. S ohledem na můj ze dne Vás musím informovat, že jsme stále ještě neobdrželi platbu ve výši $4,500. Dne jsme Vás kontaktovali se sdělením, že výše salda na Vašem kontě je $12,600. V příloze najdete oba dva y. Tato částka je nyní dva měsíce v prodlení. Obáváme se, že této záležitosti nebyla věnována dostatečná pozornost z Vaší strany. Pokud neobdržíme platbu během sedmi dní, zahájíme patřičné právní kroky ve vymáhání dluhu. V mezidobí Vám bude pozastavena současná možnost úvěru.

Byznys a obchodní záležitosti

Byznys a obchodní záležitosti - Úvod Dear Mr. President, Dear Mr. President, Velmi formální, příjemce má speciální titul či status, který musí být použit v místě jejich jména Dear Sir, Formální, příjemce muž, jméno neznámé Dear Madam,

Více

Byznys a obchodní záležitosti

Byznys a obchodní záležitosti - Úvod česky anglicky Vážený pane prezidente, Dear Mr. President, Velmi formální, příjemce má speciální titul či status, který musí být použit v místě jejich jména Vážený pane, Formální, příjemce muž,

Více

Byznys a obchodní záležitosti

Byznys a obchodní záležitosti - Úvod anglicky česky Dear Mr. President, Vážený pane prezidente, Velmi formální, příjemce má speciální titul či status, který musí být použit v místě jejich jména Dear Sir, Formální, příjemce muž, jméno

Více

Postup objednávky Microsoft Action Pack Subscription

Postup objednávky Microsoft Action Pack Subscription Postup objednávky Microsoft Action Pack Subscription DŮLEŽITÉ: Pro objednání MAPS musíte být členem Microsoft Partner Programu na úrovni Registered Member. Postup registrace do Partnerského programu naleznete

Více

Efektivní komunikace cesta k úspěchu Modul Písemná elektronická komunikace anglický jazyk

Efektivní komunikace cesta k úspěchu Modul Písemná elektronická komunikace anglický jazyk A BUSINESS LETTER INQUIRY Here are a few tips for writing an inquiry: It is often written in response to an advertisement we have seen in the paper, a magazine, etc. You ask the supplier for more information

Více

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name - Opening English Czech Dear Mr. President, Vážený pane prezidente, Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name Dear Sir, Formal, male recipient, name unknown Dear

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_ANJ349 Jméno autora: PhDr. Korbová Magdalena Třída/ročník:

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Business correspondence enquiry offer quotation order - complaint

Business correspondence enquiry offer quotation order - complaint Business correspondence enquiry offer quotation order - complaint sender/odesílatel (L. J. Lewis, Business Manager) Firma HARRIS & CO PLC Harris House 780 Walker Street LONDON SW1A 8JD Enquiry Poptávka

Více

USING VIDEO IN PRE-SET AND IN-SET TEACHER TRAINING

USING VIDEO IN PRE-SET AND IN-SET TEACHER TRAINING USING VIDEO IN PRE-SET AND IN-SET TEACHER TRAINING Eva Minaříková Institute for Research in School Education, Faculty of Education, Masaryk University Structure of the presentation What can we as teachers

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 CZ.1.07/1.5.00/34.0410 II/2 Business correspondence Business English Ročník: Identifikace materiálu:

Více

Project 3 Unit 7B Kelly s problem

Project 3 Unit 7B Kelly s problem VY_32_INOVACE_94 Project 3 Unit 7B Kelly s problem Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 8. P3 U7B důvod náladový nepřátelský rada někomu zavolat bazar

Více

User manual SŘHV Online WEB interface for CUSTOMERS June 2017 version 14 VÍTKOVICE STEEL, a.s. vitkovicesteel.com

User manual SŘHV Online WEB interface for CUSTOMERS June 2017 version 14 VÍTKOVICE STEEL, a.s. vitkovicesteel.com 1/ 11 User manual SŘHV Online WEB interface for CUSTOMERS June 2017 version 14 2/ 11 Contents 1. MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS... 3 2. SŘHV ON-LINE WEB INTERFACE... 4 3. LOGGING INTO SŘHV... 4 4. CONTRACT

Více

GUIDELINES FOR CONNECTION TO FTP SERVER TO TRANSFER PRINTING DATA

GUIDELINES FOR CONNECTION TO FTP SERVER TO TRANSFER PRINTING DATA GUIDELINES FOR CONNECTION TO FTP SERVER TO TRANSFER PRINTING DATA What is an FTP client and how to use it? FTP (File transport protocol) - A protocol used to transfer your printing data files to the MAFRAPRINT

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Vánoční sety Christmas sets

Vánoční sety Christmas sets Energy news 7 Inovace Innovations 1 Vánoční sety Christmas sets Na jaře tohoto roku jste byli informováni o připravované akci pro předvánoční období sety Pentagramu koncentrátů a Pentagramu krémů ve speciálních

Více

Invitation to ON-ARRIVAL TRAINING COURSE for EVS volunteers

Invitation to ON-ARRIVAL TRAINING COURSE for EVS volunteers Invitation to ON-ARRIVAL TRAINING COURSE for EVS volunteers (český text pro hostitelské organizace následuje na str. 3) 6.11. 11.11. 2015 Hotel Kaskáda, Ledeč nad Sázavou Husovo nám. 17, 584 01 Ledeč nad

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

POSLECH. Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans for tonight)

POSLECH. Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans for tonight) POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Zora Smolková aj9-jes-smo-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans

Více

PRÁCE S UKÁZKAMI ODPOVĚDÍ MATURANTŮ NA DVD

PRÁCE S UKÁZKAMI ODPOVĚDÍ MATURANTŮ NA DVD CVIČENÍ K VIDEU 5 DVD PRÁCE S UKÁZKAMI ODPOVĚDÍ MATURANTŮ NA DVD Na DVD si můžeš prohlédnout 4 ukázky správných a 4 ukázky nesprávných odpovědí těchto částí ústní maturitní zkoušky z angličtiny: 1) Interakce

Více

II_ _Listening Pracovní list č. 2.doc II_ _Listening Pracovní list č. 3.doc II_ _Listening Řešení 1,2.doc

II_ _Listening Pracovní list č. 2.doc II_ _Listening Pracovní list č. 3.doc II_ _Listening Řešení 1,2.doc Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: Listening Pořadové číslo: II_2-01-06 Předmět: Anglický jazyk Třída: 9. AC Téma hodiny: Problémy Vyučující: Mgr. Milena Polášková Cíl hodiny:

Více

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce

Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce Formulář pro přípravu modelové hodiny 1. Název (téma) modelové hodiny Telefonování (Leaving s) 2. Cíle výuky v rámci modelové hodiny Procvičení se studenty telefonování v angličtině, přebírání a zanechávání

Více

POSLECH. Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček. Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu. Z á k l a d o v ý t e x t :

POSLECH. Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček. Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu. Z á k l a d o v ý t e x t : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-20 Z á k l a d o v ý t e x t : Caren: High Wings, Caren speaking, how can I help you? John: Hello,

Více

Byznys a obchodní záležitosti Dopis

Byznys a obchodní záležitosti Dopis - Adresa Mr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Americký formát adresy: Jméno firmy číslo popisné + název ulice Jméno města + zkratka státu + poštovní směrovací

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0802 Název projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03. Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace

VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03. Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_06_Předpřítomný čas_03 Autor: Růžena Krupičková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

WELCOME TO THE CZECH REPUBLIC, SUMMER JOB

WELCOME TO THE CZECH REPUBLIC, SUMMER JOB WELCOME TO THE CZECH REPUBLIC, SUMMER JOB writing skills Určeno studentům úrovně B1 / B2 Autor: Taťána Konečná Datum vytvoření: duben 2012 Ročník: 2. 4. ročník středních škol s maturitní zkouškou Klíčová

Více

www.zlinskedumy.cz Anotace Mgr. Filip Soviš (Autor) Angličtina, čeština Speciální vzdělávací potřeby - žádné -

www.zlinskedumy.cz Anotace Mgr. Filip Soviš (Autor) Angličtina, čeština Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina Vazby na ostatní

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha 1 Dotazník Tartu, Estonsko (anglická verze) Příloha 2 Dotazník Praha, ČR (česká verze)... 91

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha 1 Dotazník Tartu, Estonsko (anglická verze) Příloha 2 Dotazník Praha, ČR (česká verze)... 91 SEZNAM PŘÍLOH Příloha 1 Dotazník Tartu, Estonsko (anglická verze)... 90 Příloha 2 Dotazník Praha, ČR (česká verze)... 91 Příloha 3 Emailové dotazy, vedení fakult TÜ... 92 Příloha 4 Emailové dotazy na vedení

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

ActiPack rozšířil výrobu i své prostory EMBAX 2016. Od ledna 2015 jsme vyrobili přes 59.000.000 lahviček či kelímků. Děkujeme za Vaši důvěru!

ActiPack rozšířil výrobu i své prostory EMBAX 2016. Od ledna 2015 jsme vyrobili přes 59.000.000 lahviček či kelímků. Děkujeme za Vaši důvěru! ACTIPACK CZ, a.s. www.actipack.cz Newsletter 2/2015 ActiPack rozšířil výrobu i své prostory Vážení obchodní partneři, Závod prošel významnými audity od předních letošní rok byl ve znamení potravinářských

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-psa-20 Z á k l a d o v ý t e x t : ear Thomas, I 1 like to apologize for what I did yesterday and explain why

Více

EURO přeshraniční platba

EURO přeshraniční platba EURO přeshraniční platba EURO přeshraniční platba je platební příkaz splňující následující kriteria: Je předložen elektronicky Je požadováno standardní provedení (tj. nikoliv urgentní nebo expresní) Částka

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Tabulka 1 Stav členské základny SK Praga Vysočany k roku 2015 Tabulka 2 Výše členských příspěvků v SK Praga Vysočany Tabulka 3 Přehled finanční

Tabulka 1 Stav členské základny SK Praga Vysočany k roku 2015 Tabulka 2 Výše členských příspěvků v SK Praga Vysočany Tabulka 3 Přehled finanční Příloha I Seznam tabulek Tabulka 1 Stav členské základny SK Praga Vysočany k roku 2015 Tabulka 2 Výše členských příspěvků v SK Praga Vysočany Tabulka 3 Přehled finanční odměny pro rozhodčí platný od roku

Více

PRAVIDLA ZPRACOVÁNÍ STANDARDNÍCH ELEKTRONICKÝCH ZAHRANIČNÍCH PLATEBNÍCH PŘÍKAZŮ STANDARD ELECTRONIC FOREIGN PAYMENT ORDERS PROCESSING RULES

PRAVIDLA ZPRACOVÁNÍ STANDARDNÍCH ELEKTRONICKÝCH ZAHRANIČNÍCH PLATEBNÍCH PŘÍKAZŮ STANDARD ELECTRONIC FOREIGN PAYMENT ORDERS PROCESSING RULES PRAVIDLA ZPRACOVÁNÍ STANDARDNÍCH ELEKTRONICKÝCH ZAHRANIČNÍCH PLATEBNÍCH PŘÍKAZŮ STANDARD ELECTRONIC FOREIGN PAYMENT ORDERS PROCESSING RULES Použité pojmy Platební systém Elektronický platební příkaz Účetní

Více

JAK NAPSAT ANGLICKÝ EMAIL

JAK NAPSAT ANGLICKÝ EMAIL JAK NAPSAT ANGLICKÝ EMAIL email se liší od běžného dopisu mají však také mnoho společného: emailová komunikace: méně formální než dopis - neformální (informal) - neutrální (neutral) - formální (formal)

Více

20/ Řeč přímá a nepřímá

20/ Řeč přímá a nepřímá Úroveň jazyka Pre-Intermediate ( 1. 2. ročník ANJ jako první jazyk, středně pokročilí studen&) 2.sada (nebo 3. - 4. ročník - ANJ jako druhý jazyk, středně pokročilí studen&) 20/ Řeč přímá a nepřímá Citace

Více

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Více

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University Rád/a bych se zapsal/a na vysoké škole. Stating that you want to enroll Rád/a bych se zapsal/a na. Stating that you want to apply for a course bakalářské studium postgraduální studium doktorské

Více

Standardní záruka. http://www.alliedtelesis.cz/support/warranty/signup.aspx

Standardní záruka. http://www.alliedtelesis.cz/support/warranty/signup.aspx Standardní záruka Standardní produkty (Enterprise)» Switches» Routers» Converters» NICs, SFPs Operátorské produkty (NSP)» imgs» imaps» 3rd party (Extricom) Bez registrace 2 roky od prodeje koncovému zákazníkovi

Více

FOOTBALL MATCH INVITATION, WELCOME TO MY TOWN

FOOTBALL MATCH INVITATION, WELCOME TO MY TOWN FOOTBALL MATCH INVITATION, WELCOME TO MY TOWN writing skills Určeno studentům úrovně B1 Autor: Taťána Konečná Datum vytvoření: květen 2012 Ročník: 2. 4. ročník středních škol s maturitní zkouškou Klíčová

Více

Fytomineral. Inovace Innovations. Energy News 04/2008

Fytomineral. Inovace Innovations. Energy News 04/2008 Energy News 4 Inovace Innovations 1 Fytomineral Tímto Vám sdělujeme, že již byly vybrány a objednány nové lahve a uzávěry na produkt Fytomineral, které by měly předejít únikům tekutiny při přepravě. První

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

LOGBOOK. Blahopřejeme, našli jste to! Nezapomeňte. Prosím vyvarujte se downtrade

LOGBOOK. Blahopřejeme, našli jste to! Nezapomeňte. Prosím vyvarujte se downtrade název cache GC kód Blahopřejeme, našli jste to! LOGBOOK Prosím vyvarujte se downtrade Downtrade (z GeoWiki) Je to jednání, kterého byste se při výměnách předmětů v keších měli vyvarovat! Jedná se o snížení

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt Šablona Tématická oblast DUM č. CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Anglický jazyk pro obor podnikání

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

Angličtina O-06 A 1. Označte správnou variantu. (10x1 bod)

Angličtina O-06 A 1. Označte správnou variantu. (10x1 bod) Jméno: Angličtina O-06 A Datum: 1. Označte správnou variantu. (10x1 bod) a) Cože? Řekni mi znovu, koho jsi to dneska viděla na nádraží! What? Tell me again who at the station today. did you see you did

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. illness, a text

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. illness, a text Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Theme 6. Money Grammar: word order; questions

Theme 6. Money Grammar: word order; questions Theme 6 Money Grammar: word order; questions Čas potřebný k prostudování učiva lekce: 8 vyučujících hodin Čas potřebný k ověření učiva lekce: 45 minut KLÍNSKÝ P., MÜNCH O., CHROMÁ D., Ekonomika, EDUKO

Více

5. Učebnice str. 74, cvičení 5. Vybíráme podle jídelního lístku.

5. Učebnice str. 74, cvičení 5. Vybíráme podle jídelního lístku. 5. Učebnice str. 74, cvičení 5. Vybíráme podle jídelního lístku. What is on the menu? I like to eat and my parents like to go to restaurants. We like Chinese food. We go to Yellow River or Red Apple every

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Libuše Matulová Název materiálu: Education Označení materiálu: VY_32_INOVACE_MAT27 Datum vytvoření: 10.10.2013

Více

GENERAL INFORMATION MATCH: ALSA PRO ARENA MASTERS DATE: TIME SCHEDULE:

GENERAL INFORMATION MATCH: ALSA PRO ARENA MASTERS DATE: TIME SCHEDULE: GENERAL INFORMATION MATCH: ALSA PRO ARENA MASTERS DATE: 22.9. - 23.9.2018 TIME SCHEDULE: Mainmatch 1 - Saturday 22.9. registration: 22.9.2018-9.00h first shot: 22.9.2018-10.00h Mainmatch 2 - Sunday 23.9.

Více

půjčky do 3 tisic jedna noc. Do hlavního vysílacího času se pak mají vrátit některé programy, jako třeba Ozák. Incident 1:Since I started the Qubee

půjčky do 3 tisic jedna noc. Do hlavního vysílacího času se pak mají vrátit některé programy, jako třeba Ozák. Incident 1:Since I started the Qubee půjčky do 3 tisic jedna noc. Do hlavního vysílacího času se pak mají vrátit některé programy, jako třeba Ozák. Incident 1:Since I started the Qubee service on 2nd week of January with 512kbs it was satisfactory

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Enquiry Poptávka. Vocabulary:

Enquiry Poptávka. Vocabulary: Enquiry Poptávka Vocabulary: enquiry (n) žádost, poptávka (písemná, ústní), (also inquiry especially in AmE) enquire about sth (v) dotázat se na něco enquire into sth (v) vyšetřit něco require (v) žádat,

Více

PART 2 - SPECIAL WHOLESALE OFFER OF PLANTS SPRING 2016 NEWS MAY 2016 SUCCULENT SPECIAL WHOLESALE ASSORTMENT

PART 2 - SPECIAL WHOLESALE OFFER OF PLANTS SPRING 2016 NEWS MAY 2016 SUCCULENT SPECIAL WHOLESALE ASSORTMENT PART 2 - SPECIAL WHOLESALE OFFER OF PLANTS SPRING 2016 NEWS MAY 2016 SUCCULENT SPECIAL WHOLESALE ASSORTMENT Dear Friends We will now be able to buy from us succulent plants at very good wholesale price.

Více

Introduction to MS Dynamics NAV

Introduction to MS Dynamics NAV Introduction to MS Dynamics NAV (Item Charges) Ing.J.Skorkovský,CSc. MASARYK UNIVERSITY BRNO, Czech Republic Faculty of economics and business administration Department of corporate economy Item Charges

Více

Informace o písemných přijímacích zkouškách. Doktorské studijní programy Matematika

Informace o písemných přijímacích zkouškách. Doktorské studijní programy Matematika Informace o písemných přijímacích zkouškách (úplné zadání zkušebních otázek či příkladů, které jsou součástí přijímací zkoušky nebo její části, a u otázek s výběrem odpovědi správné řešení) Doktorské studijní

Více

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account. Mohu vybrat peníze z bankomatu v [název země] bez placení poplatků?

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account. Mohu vybrat peníze z bankomatu v [název země] bez placení poplatků? - General Mohu vybrat peníze z bankomatu v [název země] bez placení poplatků? Mohu vybrat peníze z bankomatu v [název země] bez placení poplatků? Asking whether there are commission fees when you withdraw

Více

My Year Manager is Vedoucí našeho ročníku je. P.E. is on Tělocvik mám v

My Year Manager is Vedoucí našeho ročníku je. P.E. is on Tělocvik mám v EMTRAS [Czech] My Headteacher is Ředitel naší školy je My Year Manager is Vedoucí našeho ročníku je My Form Tutor is Můj třídní učitel(ka) je My Form is Moje třída je P.E. is on Tělocvik mám v I must bring

Více

Gymnázium, Brno, Slovanské nám. 7 WORKBOOK. Mathematics. Teacher: Student:

Gymnázium, Brno, Slovanské nám. 7 WORKBOOK.   Mathematics. Teacher: Student: WORKBOOK Subject: Teacher: Student: Mathematics.... School year:../ Conic section The conic sections are the nondegenerate curves generated by the intersections of a plane with one or two nappes of a cone.

Více

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Can you help me, please? Asking for help Do you speak? Asking if a person speaks Do you speak _[language]_? Asking if a person speaks a certain language I don't speak_[language]_. Clarifying

Více

VY_22_INOVACE_24_AJ_4_6_DOPIS. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Bc. Martin Valný.

VY_22_INOVACE_24_AJ_4_6_DOPIS. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Bc. Martin Valný. Číslo projektu Ćíslo CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_22_INOVACE_24_AJ_4_6_DOPIS Škola Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt Šablona Tématická oblast DUM č. CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Anglický jazyk pro obor podnikání

Více

Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list

Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list VY_32_INOVACE_AJ_133 Present Perfect x Past Simple Předpřítomný čas x Minulý čas Pracovní list PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 1. 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika slovesa

Více

Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_O7_AJ

Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_O7_AJ Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: 24.07.2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_O7_AJ Ročník: IV. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: cizí jazyk anglický

Více

DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA. Mgr. Kateřina Kasanová

DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA. Mgr. Kateřina Kasanová DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA Mgr. Kateřina Kasanová PRO VYJÁDŘENÍ PRAVDĚPODOBNOSTI SEKUNDÁRNÍ MODÁLNÍ SLOVESA základní informace must be must have been can t be can t have been may, might,

Více

Zelené potraviny v nových obalech Green foods in a new packaging

Zelené potraviny v nových obalech Green foods in a new packaging Energy News1 1 Zelené potraviny v nových obalech Green foods in a new packaging Již v minulém roce jsme Vás informovali, že dojde k přebalení všech tří zelených potravin do nových papírových obalů, které

Více

MESSAGES. Vytvořeno v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II

MESSAGES. Vytvořeno v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II Gymnázium Sušice Gate of learning MESSAGES Vytvořeno v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II Autor: Mgr. Kristina Volná Škola: Gymnázium Sušice Předmět:

Více

Content Language level Page. Mind map Education All levels 2. Go for it. We use this expression to encourage someone to do something they want.

Content Language level Page. Mind map Education All levels 2. Go for it. We use this expression to encourage someone to do something they want. Study newsletter 2015, week 40 Content Language level Page Phrase of the week Go for it All levels 1 Mind map Education All levels 2 Czenglish Stressed vs. in stress Pre-intermediate (B1-) Advanced (C1)

Více

like a different person 2 I met a girl in a club last Saturday. The next morning she looked other.

like a different person 2 I met a girl in a club last Saturday. The next morning she looked other. Another/Other other 1 In another countries, like England, they celebrate Christmas on 25 th December. like a different person 2 I met a girl in a club last Saturday. The next morning she looked other.

Více

GENERAL INFORMATION MATCH: ALSA PRO HOT SHOTS 2018 DATE:

GENERAL INFORMATION MATCH: ALSA PRO HOT SHOTS 2018 DATE: GENERAL INFORMATION MATCH: ALSA PRO HOT SHOTS 2018 DATE: 7.7. - 8.7.2018 TIME SCHEDULE: Prematch - Friday registration: 6.7.2018-10.00h first shot: 6.7.2018-11.00h Mainmatch 1 - Saturday registration:

Více

Finance a řízení, 2. kolo, kombinovaná forma, Anglický jazyk

Finance a řízení, 2. kolo, kombinovaná forma, Anglický jazyk Finance a řízení, 2. kolo, kombinovaná forma, Anglický jazyk Správná odpověď je podbarvena šedou barvou Otázka č. 1: In my opinion Fiat is... than BMW. less expensive little expensive least expensive Otázka

Více

Verb + -ing or infinitive

Verb + -ing or infinitive Verb + -ing or infinitive Verb + -ing or infinitive There are 3 groups of verbs: 1. Verbs followed by ing form 2. Verbs followed by infinitive 3. Verbs that can have ing form or infinitive, but the meaning

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Questions

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Questions Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Questions Anotace Pracovní list k procvičování otázek. Žák řeší uvedená cvičení. Pracovní list lze vytisknout

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tematický celek: Anotace: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Ošetřovací plán Treatment Plan

Ošetřovací plán Treatment Plan Ošetřovací plán Treatment Plan Czech / Česky Contents 1. Contents 2. Examination 3. Periodontitis ( Gum Disease ) 4. Treatment 5. Root Treatment 6. Crown 7. Extraction 8. Dentures 9. Exemption 10. HC2

Více

Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: 3.08.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CON_1

Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: 3.08.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CON_1 Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: 3.08.2013 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_AJ_CON_1 Ročník: IV. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: cizí jazyk

Více

ZAHRNUTÝ (VČETNĚ) OBEJDNÁVKA, OBJEDNAT PAYMENT AGAINST DOCUMENTS PLATBA OPROTI DOKUMENTŮM

ZAHRNUTÝ (VČETNĚ) OBEJDNÁVKA, OBJEDNAT PAYMENT AGAINST DOCUMENTS PLATBA OPROTI DOKUMENTŮM A BUSINESS LETTER OFFER Here are a few tips for writing an offer: It is often written in response to an inquiry. You inform the customer about the prices, selling terms, etc. You often enclose some samples

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 29/18. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 29/18. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: Název materiálu: Ironic Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Mgr. Petra Březinová IRONIC 1. Listen to the song Ironic from the singer Alanis Morissette. For the first time

Více

Cestovní ruch, 1. kolo, prezenční forma, Anglický jazyk

Cestovní ruch, 1. kolo, prezenční forma, Anglický jazyk Cestovní ruch, 1. kolo, prezenční forma, Anglický jazyk Správná odpověď je podbarvena šedou barvou Otázka č. 1: I haven t seen her for...i ve forgotten what she looks like. a so long time a such long time

Více

Instrukce: Cvičný test má celkem 3 části, čas určený pro tyto části je 20 minut. 1. Reading = 6 bodů 2. Use of English = 14 bodů 3.

Instrukce: Cvičný test má celkem 3 části, čas určený pro tyto části je 20 minut. 1. Reading = 6 bodů 2. Use of English = 14 bodů 3. Vážení studenti, na následujících stranách si můžete otestovat svou znalost angličtiny a orientačně zjistit, kolik bodů za jazykové kompetence byste získali v přijímacím řízení. Maximální počet bodů je

Více

chci se zeptat, kdy je šance dostat peníze z APL na žádost poslanou 15.1.

chci se zeptat, kdy je šance dostat peníze z APL na žádost poslanou 15.1. Zde uvedené informace jsou stručně řečeno na pozvracení. 15.ledna jsem žádala o jeden převod, 2.3. o další. Peníze stále nemám. Kromě těchto peněz, zadržovaná částka, která tam zbyla, činí 1 mil. korun.

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Markéta Zakouřilová aj9-jen-zak-psa-02 In the park (R reporter, B Bill) R: _1, may I ask you several questions? B: Yes, of course. R: What

Více

WORKSHEET 1: LINEAR EQUATION 1

WORKSHEET 1: LINEAR EQUATION 1 WORKSHEET 1: LINEAR EQUATION 1 1. Write down the arithmetical problem according the dictation: 2. Translate the English words, you can use a dictionary: equations to solve solve inverse operation variable

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-19 Z á k l a d o v ý t e x t : Helen: Happy Hill, how can I help you? Customer: Hello, it s Ivan Pepituk.

Více

Příručka pro nácvik obchodních komunikačních dovedností

Příručka pro nácvik obchodních komunikačních dovedností Příručka pro nácvik obchodních komunikačních dovedností Varianta ANGLICKÝ JAZYK Simona Pecková 2018 Obsah Úvod... 2 Negotiation... 3 Presentation of a product... 12 Telephoning + business documents...

Více

7.VY_32_INOVACE_AJ_UMB7, Tázací dovětky.notebook. September 08, 2013

7.VY_32_INOVACE_AJ_UMB7, Tázací dovětky.notebook. September 08, 2013 1 2 3 SPECIAL CASES: 1. After Let s... the question tag is... shall we? 2. After the imperative (Do.../Don t... the tag is usually... will you? 3. Note that we say... aren t I? (=am I not?) instead of

Více

Anotace Mgr. Filip Soviš (Autor) Angličtina, čeština Speciální vzdělávací potřeby - žádné -

Anotace Mgr. Filip Soviš (Autor) Angličtina, čeština Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání Typická věková skupina Vazby na ostatní

Více

How to order in a restaurant

How to order in a restaurant How to order in a restaurant http://farmsandfields.wordpress.com/category/ff-food-art/ Ordering - objednávání Good afternoon, welcome to Dave s restaurant. Dobré odpoledne, vítejte v restauraci u Davea.

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více