JEDNOTNÝ OBECNÝ MANUÁL pro soutěže odborných dovedností

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JEDNOTNÝ OBECNÝ MANUÁL pro soutěže odborných dovedností"

Transkript

1 JEDNOTNÝ OBECNÝ MANUÁL pro soutěže odborných dovedností Základní ustanovení 1) Soutěž je určena žákům 3. ročníků vybraných učebních oborů autoelektrikář, automechanik, instalatér, klempíř strojírenská výroba, malíř, tesař, truhlář, zedník, opravář zemědělských strojů, elektrikář (silnoproud, slaboproud), nástrojář, obráběč kovů, zámečník. 2) Struktura soutěže: - soutěž je dvoukolová- školní kolo, krajské kolo. Žáci z krajských kol budou posíláni do národních soutěží. - soutěže jsou určené pro jednotlivce i pro družstva - minimální počet žáků v krajské soutěži je 8, z každé školy min. 2 žáci 3) Vyhlašovatelem školního kola soutěže je škola, která soutěž pořádá. Vyhlašovatelem krajského kola soutěže je SOŠ Otrokovice. Pořadatelem soutěže je škola, která soutěž pořádá. Za organizační zabezpečení průběhu soutěže zodpovídá školní garant, za administraci zodpovídá krajský garant (přihlášky, protokoly, seznamy žáků...) 4) Pro účast ve školní i krajské soutěži je nutná vyplněná přihláška, která bude přílohou protokolu o průběhu soutěže. Za vyplnění protokolu ve školních kolech zodpovídá školní garant a po skončení soutěže odevzdává krajskému garantovi. Za vyplnění protokolu v krajských kolech zodpovídá krajský garant a odevzdává hlavnímu garantovi včetně všech přihlášek a včetně protokolů všech kol. 5) Místa konání - místo konání krajské soutěže dle domluvy - místo konání školní soutěže jednotlivé školy, kde se daný obor vyučuje 6) Harmonogram - školní kola: od 1. února do 31. března. Termíny školních kol jednotlivých soutěží oznámí školní garant pořádající školy krajskému garantovi nejpozději do , , v pilotním roce do Školní kolo soutěže je možno uskutečnit i během měsíce ledna, v tomto případě se postupuje individuálně a termín oznamuje školní garant krajskému garantovi minimálně 14 dnů předem. - krajská kola: od 1. března do 30. dubna. Termíny krajských kol jednotlivých soutěží navrhuje krajský garant hlavnímu garantovi, který je schvaluje. Krajské kolo je možno uskutečnit i v dřívějším termínu, nejdříve však po ukončení všech školních kol. Dřívější termín navrhuje krajský garant hlavnímu garantovi, který jej schvaluje.

2 - zahraniční mobility: od 1. dubna do 31. května (délka zahraniční mobilit bude 3-7 dní) 7) Vybavení soutěžících: a) pracovní oděv b) pracovní obuv c) psací potřeby d) vlastní nářadí a pomůcky, pokud to vyžadují specifika oboru 8) Obsah soutěže: - teorie test k prověření znalostí (doba trvání min, obsah min. 30 otázek) - praktická část: doba trvání min. 4 hodiny Rozlosování bude provedeno při slavnostním zahájení. Účastníci si vylosují startovní číslo, které určí, na kterém stanovišti zahájí soutěž. Všichni začínají ve stejný okamžik. Obsah soutěže se doporučuje konzultovat se zástupci z firemní sféry a přizpůsobit tak, aby odrážel firemní praxi a moderní technologické trendy v ní využívané. 9) Hodnocení soutěže: Každá část je hodnocena samostatně a o pořadí rozhoduje celkový počet bodů. Při rovnosti bodů rozhoduje vyšší počet bodů z praktické části. 10) Hodnotící komise bude sestavená a) ve školních kolech z: - pedagogických pracovníků školy vrchní rozhodčí (vrchního rozhodčího školního kola jmenuje ředitel pořádající školy) a rozhodčí na příslušných stanovištích (pedagogičtí pracovníci na jednotlivých pracovištích by sloužili jako organizační pracovníci). - pedagogického dozoru žáků školy Ve školních kolech se doporučuje účast zástupce firemní sféry či odborné veřejnosti v hodnotící komisi. b) v krajských kolech z: - pedagogických pracovníků zúčastněných škol (vrchního rozhodčího krajského kola jmenuje hlavní garant nejpozději týden před zahájením soutěže) - min. 1 zástupce odborné veřejnosti nebo z firemní sféry - pedagogického dozoru žáků zúčastněných škol 11) Výsledky budou po ukončení předány zástupcům škol před slavnostním vyhlášením. Protest přijímá vrchní rozhodčí do 15 min. po skončení soutěže. Protest musí být podán písemnou formou. O jeho uznání či zamítnutí rozhoduje komise složená z rozhodčích příslušného stanoviště a vrchního rozhodčího. V případě rovnosti hlasů rozhodne hlas vrchního rozhodčího. 12) Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel, jinak vysílající škola. 13) Pořádající škola může stanovit výběr startovného od jednotlivých zúčastněných škol s ohledem na náklady, které nelze hradit z projektu. Výši těchto nákladů stanoví pořádající škola po konzultaci s hlavními garanty projektu. Pořádající škola je povinna vystavit příjmový doklad. Občerstvení zajišťuje pořadatel.

3 14) Každá škola, jejíž žáci budou účastníky krajského kola, je povinna zabezpečit alespoň 2 ceny do soutěže v minimální hodnotě 500,-Kč/ks. Tuto povinnost lze přenést na sponzorské firmy. 15) Při realizaci jednotlivých školních a zejména krajských kol soutěží je potřeba dbát na zapojení a účast zástupců odborné veřejnosti a z firemní sféry. Zadání a obsah soutěží je vhodné přizpůsobit reálné firemní praxi a moderním technologickým výrobním trendům. 16) Veškeré změny těchto dispozic včetně podrobností k jednotlivým oborům uvedených v rámci příloh lze po konzultaci s ostatními školními garanty a po schválení krajskými garanty a hlavními garanty měnit a přizpůsobovat aktuálním podmínkám, zejména těm, které vyplývají z připomínek a názorů odborné veřejnosti a zástupců firemní sféry. Všechny tyto změny a přizpůsobení však musí být komunikovány a odsouhlaseny v dostatečném časovém předstihu.

4 Příloha č. 1 Propozice oboru AUTOELEKTRIKÁŘ Struktura soutěže 1. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Autoelektrikář, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 2. Každá škola může vyslat do soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 3. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 1. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání autoelektrikář. 2. V teoretické části budou žáci prověřování testovými otázkami k prověření znalostí (30 otázek vygenerovaných ze zásobníku 600 otázek). Délka testu minut. 3. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti ve 12 praktických zadáních dle možností pořádající školy min. čas 4 hodiny. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a) maximální počet dosažených bodů b) v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c) v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise. Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže. 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána

5 supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí. Náklady spojené se soutěží Náklady na materiál spojené se soutěží hradí pořádající škola prostřednictvím projektu Hledáme mladé technické talenty Ceny do soutěže Ceny na soutěž zabezpečí pořádající organizace. Závěrečná ustanovení 1. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní 2. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 3. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 4. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 5. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

6 Příloha č. 2 Propozice oboru AUTOMECHANIK Struktura soutěže 1. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Automechanik H/001, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 2. Každá škola může vyslat do soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 3. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 1. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání H/001 automechanik. 2. V teoretické části budou žáci prověřování testem na PC ze znalostí předmětů automobily, části automobilů, náhradních dílů a součástí 3. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti při provádění jednoduchých oprav, seřizování a diagnostiky motorových vozidel. Měřicím přístrojem pro diagnostiku motorů a příslušenství bude přístroj Atal. (seznámení s jeho obsluhou je možné před zahájením soutěže, po dohodě s pořadatelem krajské soutěže.) Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem podle klíče: Teoretická část max130 b Poznávací část max 70 b Praktická část max 200 b ( 50 % přidělených bodů) 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí

7 Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže. 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 1. Náklady na materiál spojené se soutěží hradí pořádající škola prostřednictvím projektu Hledáme mladé technické talenty 2. Účastníci ze zúčastněných škol budou hradit při prezenci startovné ve výši 250,- na soutěžícího žáka. Ze startovného budou hrazeny náklady, které nejsou hrazeny z projektu. Pořadatel vystaví při přijetí hotovosti příjmový doklad. Ceny do soutěže Ceny na soutěž zabezpečí pořádající organizace. Závěrečná ustanovení 1. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 2. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a Osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné 3. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné Poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 4. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 5. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

8 Příloha č. 3 Propozice oboru KLEMPÍŘ STROJÍRENSKÁ VÝROBA Struktura soutěže 1. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Klempíř strojírenská výroba, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 2. Každá škola může vyslat do soutěže 3 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 3 soutěžících). 3. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 1. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro 3. ročník oboru vzdělání H/002, klempíř strojírenská výroba. 2. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem ( 30 otázek, cca 40 minut) ze znalostí předmětů technologie. 3. V praktické části (3 praktické úkoly, cca 6 hodin) budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti při provádění: opravy části karoserie, zhotovení jednoduchého výrobku z plechu. Předpokladem je znalost svařování v ochranné atmosféře. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem podle klíče: Teoretická část Praktická část 30% přidělených bodů 70% přidělených bodů 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol.

9 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže. 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 1. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 2. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 3. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 4. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 1. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 2. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 3. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 4. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 5. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

10 Příloha č. 4 Propozice oboru NÁSTROJAŘ Struktura soutěže 1. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Nástrojař, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 2. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 4 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců. 3. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 1. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání nástrojař. 2. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek otázek z teorie OV, cca 30 minut) 3. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti (dodělat a slícovat díly dle výkresu 300min.) Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže.

11 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 1. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 2. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 3. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 4. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 1. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 2. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 3. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 4. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 5. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

12 Příloha č. 5 Propozice oboru OBRÁBĚČ KOVŮ Struktura soutěže 1. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Obráběč kovů, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 2. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 3. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 1. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání obráběč kovů. 2. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek 30 otázek z teorie OV, cca 30 minut) 3. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže.

13 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 1. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 2. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 3. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 4. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 1. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 2. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 3. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 4. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 5. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

14 Příloha č. 6 Propozice oboru ZÁMEČNÍK Struktura soutěže 1. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Zámečník, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 2. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 3. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 1. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání zámečník. 2. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek 30 otázek z teorie OV, cca 30 minut) 3. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže.

15 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 1. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 2. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 3. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 4. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 1. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 2. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 3. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 4. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 5. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

16 Příloha č. 7 Propozice oboru TESAŘ Struktura soutěže 4. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Tesař, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 5. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 3 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 3 soutěžících). 6. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 4. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání H/001 tesař. 5. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek z teorie OV, cca 60 minut) 6. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 8. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. Dohled u jednotlivých disciplin budou mít učitelé odborného výcviku. Hodnocení provedou dle daného klíče učitelé odborného výcviku oboru Tesař. 9. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 10. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 11. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže.

17 12. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 13. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 14. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 5. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 6. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 7. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 8. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 6. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 7. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 8. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 9. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 10. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

18 Příloha č. 8 Propozice oboru TRUHLÁŘ Struktura soutěže 7. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Truhlář, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 8. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 9. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 7. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání truhlář. 8. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek 25 otázek z teorie OV, cca 30 minut) 9. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 15. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. Za každou správnou odpověď je možno získat jeden bod. 16. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 17. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 18. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže.

19 19. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 20. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 21. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 9. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 10. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 11. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 12. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 11. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 12. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 13. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 14. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 15. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

20 Příloha č. 9 Propozice oboru ZEDNÍK Struktura soutěže 10. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Zedník, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 11. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 12. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 10. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání H/001 zedník. 11. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek z teorie OV, cca 60 minut) 12. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. Dohled u jednotlivých disciplin budou mít učitelé odborného výcviku. Hodnocení provedou dle daného klíče učitelé odborného výcviku oboru Zedník. 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol.

21 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže. 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 13. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 14. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 15. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 16. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 16. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 17. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 18. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 19. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 20. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

22 Příloha č. 10 Propozice oboru ELEKTRIKÁŘ SLABOPROUD A SILNOPROUD Struktura soutěže 13. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Elektrikář slaboproud a silnoproud, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 14. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 15. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 13. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání Elektrikář slaboproud a silnoproud. 14. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek z teorie OV, cca 30 minut) 15. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 8. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. 9. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 10. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 11. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže. 12. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise

23 musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 13. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 14. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 17. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 18. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 19. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 20. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 21. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 22. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 23. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 24. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 25. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

24 Příloha č. 11 Propozice oboru OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH STROJŮ Struktura soutěže 16. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Opravář zemědělských strojů, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 17. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 18. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 16. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání41-55-h/003 opravář zemědělských strojů. 17. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek z teorie OV, cca 60 minut) 18. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. Dohled u jednotlivých disciplin budou mít učitelé odborného výcviku. Hodnocení provedou dle daného klíče učitelé odborného výcviku oboru Opravář zemědělských strojů. 2. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 3. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol. 4. Výsledky vyhlašuje a potvrzuje výše uvedená komise po skončení soutěže.

25 5. Protest soutěžícího přijímá hlavní rozhodčí do 15-ti minut po skončení jednotlivých částí soutěže. O jeho oprávněnosti rozhodují výše uvedené komise doplněné rozhodčími příslušných pracovišť. Komise musí vydat rozhodnutí o uznání, nebo zamítnutí protestu před vyhlášením výsledků soutěže. Proti rozhodnutí komise již není odvolání. 6. Výsledky budou vydány formou výsledkové listiny, kde budou uvedeny počty přidělených bodů za jednotlivé části soutěže, celkový počet bodů a pořadí. Výsledková listina bude podepsána supervizorem, ředitelem soutěže a hlavním rozhodčím a kopie předány jednotlivým zúčastněným školám po skončení soutěže a vyhlášení oficiálních výsledků. 7. Slavnostní ukončení soutěže a ocenění nejlepších žáků a škol provede ředitel soutěže a hlavní rozhodčí spolu se supervizorem. Náklady spojené se soutěží 21. Náklady na materiál spojené se soutěží do výše 453,- Kč/žáka u školního kola, 808,-Kč/žáka u krajského kola jsou hrazeny z prostředků projektu Hledáme mladé technické talenty 22. Účastníci příslušných škol hradí náklady spojené se stravováním. Náklady jsou splatné zpravidla při prezentaci a pořadatel vystaví na úhradu nákladů příjmový doklad. 23. Do nákladů na pořádání krajské soutěže nebudou zahrnuty náklady na pořízení cen do soutěže. 24. Výše nákladů za stravování pro krajské kolo je stanovena pořadatelem a činí 100,-Kč na každého účastníka včetně doprovodu. Ceny do soutěže Každý z účastníků soutěže (příslušná škola) zabezpečí dvě ceny v minimální hodnotě 1.000,-Kč. Závěrečná ustanovení 26. Dodržování pravidel této soutěže je základní povinností všech škol, které se soutěže zúčastní. 27. Každá zúčastněná škola odpovídá za vybavení svých žáků pracovním oblečením a osobními ochrannými prostředky a pomůckami, pokud jsou pro prováděnou práci nezbytné. 28. Za bezpečnost účastníků v průběhu soutěže zodpovídá pořadatel. Případné drobné poranění, nebo úraz bude řešen ve smyslu příslušných předpisů BOZP, včetně odškodnění úrazu. 29. Za bezpečnost žáků do a z místa konání soutěže zodpovídá vysílající škola, která určí vhodný dopravní prostředek. Vysílající škola nemá nárok na uhrazení cestovních nákladů pořadatelem soutěže. 30. Vyhlašovatel, organizátor, pořadatel a všechny zúčastněné školy, jsou oprávněny zveřejňovat výsledky soutěže dle vlastního uvážení.

26 Příloha č. 12 Propozice oboru MALÍŘ Struktura soutěže 19. Soutěž je určena pro žáky třetích ročníků oboru vzdělání s výučním listem Malíř, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní, nebo závěrečnou zkouškou a kteří v roce konání soutěže nedovrší věk 20 let a více. Za splnění těchto podmínek zodpovídá příslušná škola, která se soutěže zúčastňuje. 20. Každá škola může vyslat do krajského kola soutěže 2 soutěžící, kteří budou soutěžit v kategorii jednotlivců a družstev (v případě vyslání 2 soutěžících). 21. Soutěž je dvoukolová a skládá se ze školního a krajského kola. Obsah soutěže 19. Soutěž se skládá z části teoretické, poznávací a praktické. Obsahová náplň jednotlivých částí soutěže vychází z náplně učiva pro ročník oboru vzdělání H/001 malíř. 20. V teoretické části budou žáci prověřování písemným testem (soubor testových otázek z teorie OV, cca 60 minut) 21. V praktické části budou žáci prokazovat znalosti a dovednosti. Hodnocení soutěže 1. Jednotlivé části soutěže budou hodnoceny bodovým systémem. Dohled u jednotlivých disciplin budou mít učitelé odborného výcviku. Hodnocení provedou dle daného klíče učitelé odborného výcviku oboru Malíř. 8. O pořadí soutěžících rozhoduje: a. maximální počet dosažených bodů b. v případě rovnosti počtu dosažených bodů vyšší počet bodů z praktické části c. v případě rovnosti dosažených bodů dle odstavce a)b) budou připraveny doplňkové otázky. 9. Za průběh a hodnocení zodpovídá komise ve složení: Supervizor Ředitel soutěže Tajemník soutěže Hlavní rozhodčí Na jednotlivých pracovištích budou rozhodovat dvoučlenné komise složené z pedagogických pracovníků pořadatele, nebo zástupce podnikatelské sféry a jednoho zástupce zúčastněných škol.

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou. Studentská 1, 591 01 Žďár nad Sázavou PROPOZICE CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE KOVO JUNIOR 2016,

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou. Studentská 1, 591 01 Žďár nad Sázavou PROPOZICE CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE KOVO JUNIOR 2016, Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou Studentská 1, 591 01 Žďár nad Sázavou PROPOZICE CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE KOVO JUNIOR 2016, která proběhne pod patronací radní Kraje Vysočina pro

Více

STROJÍRENSKÁ 6 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE KRAJSKÉ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH OBORY STROJNÍHO OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ FRÉZOVÁNÍ

STROJÍRENSKÁ 6 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE KRAJSKÉ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH OBORY STROJNÍHO OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ FRÉZOVÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU STROJÍRENSKÁ 6 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE KRAJSKÉ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH ŘEMESLO VYSOČINY 2007 OBORY STROJNÍHO OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ FRÉZOVÁNÍ ŽĎÁR

Více

Česká obec sokolská, odbor všestrannosti SOUTĚŽNÍ ŘÁD

Česká obec sokolská, odbor všestrannosti SOUTĚŽNÍ ŘÁD Česká obec sokolská, odbor všestrannosti SOUTĚŽNÍ ŘÁD O B S A H 1. Základní ustanovení 2. Pojmy 3. Systém soutěží 4. Soutěže a její organizace 5. Příprava soutěží 6. Průběh soutěží 7. Zdravotní zabezpečení

Více

METODICKÝ PLÁN PRO HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY

METODICKÝ PLÁN PRO HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY METODICKÝ PLÁN PRO HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY HNÍZDA ODBORNOSTI A TECHNIKY HOT PEDAGOGICKÝ PROGRAM ÚDAJE O HNÍZDĚ Provozovatel hnízda: Oborová specifikace hnízda: Střední škola technická, Praha 4, Zelený

Více

PROPOZICE SOUTĚŽE. 2) Pořadatelem regionálního semifinále soutěže je Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671, 388 16 Blatná

PROPOZICE SOUTĚŽE. 2) Pořadatelem regionálního semifinále soutěže je Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671, 388 16 Blatná PROPOZICE SOUTĚŽE 1) Vyhlašovatelem celostátní profesní soutěže Automechanik Junior 2008 je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a odborná sekce profesního vzdělávání při SAČRu.

Více

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017 Pro přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 byla v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Soutěžní řád plavání 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 2. STRUKTURA SOUTĚŽÍ A VĚKOVÉ KATEGORIE

Soutěžní řád plavání 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 2. STRUKTURA SOUTĚŽÍ A VĚKOVÉ KATEGORIE Soutěžní řád plavání 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Soutěžní řád je souhrn zásad pro vypisování, pořádání a řízení soutěží v plavání na celém území České republiky. Ustanovení tohoto soutěžního řádu jsou závazná

Více

VŠEOBECNÁ ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA

VŠEOBECNÁ ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA POHÁR STAROSTY HARTIGA ŠKOLNÍ ROK 2015 / 2016 VŠEOBECNÁ Níže uvedená pravidla byla schválena na poradě ředitelů škol Prahy 3 dne 2.10.2008, aktualizována na poradách ředitelů škol Prahy 3 dne 27.8.2009,

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY EG

SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY EG SOUTĚŽNÍ ŘÁD EXTRALIGY EG DLE ČESKÉ ASOCIACE EXTRÉMNÍHO GOLFU PRO SEZONU 2012 1. Základní ustanovení OBSAH 2. Pořádání turnajů 2.1 - Plánování a zadávání turnajů 2.2 - Povinnosti a práva pořadatele turnaje

Více

Klasifikační předpis gymnázií na školském komplexu na Mendlově náměstí

Klasifikační předpis gymnázií na školském komplexu na Mendlově náměstí Účinnost ode dne: 1. 9. 2005 Klasifikační předpis byl doplněn a schválen dne 1. 9. 2015. Klasifikační předpis vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. MŠMT ČR o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Každé zúčastněné soutěžní družstvo zaplatí při prezenci startovné 150,- Kč.

Každé zúčastněné soutěžní družstvo zaplatí při prezenci startovné 150,- Kč. SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ V NÝŘANECH sii vás dovollujje pozvatt na JEDENÁCTÝ rročníík souttěže Sborrů dobrrovollných hasiičů Akce se koná 19.9.2015 v prostoru školního atletického stadionu v Nýřanech a

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 220/2007 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem obrany provádějí některá ustanovení školského zákona, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č.

Více

PROPOZICE REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH KOVO JUNIOR 2012. Obory: 23-51-H/01 - STROJNÍ MECHANIK 23-51-H/001 - ZÁMEČNÍK

PROPOZICE REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH KOVO JUNIOR 2012. Obory: 23-51-H/01 - STROJNÍ MECHANIK 23-51-H/001 - ZÁMEČNÍK PROPOZICE REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH KOVO JUNIOR 2012 Obory: 23-51-H/01 - STROJNÍ MECHANIK 23-51-H/001 - ZÁMEČNÍK POŘADATEL: STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ TECHNICKÉ CHOTĚBOŘ, ŽIŽKOVA 1501,

Více

Propozice soutěže Florbal ZŠ 2015 2016

Propozice soutěže Florbal ZŠ 2015 2016 Propozice soutěže Florbal ZŠ 2015 2016 AŠSK ČR, ZŠ Benešov, Jiráskova 888, ZŠ Benešov, Dukelská 1818, Odbor školství a sportu Středočeského kraje, Sport hobby Benešov, SK Florbal Benešov, OR AŠSK Benešov

Více

SMĚRNICE HASIČSKÝCH SOUTĚŽÍ PRO MUŽE A ŽENY

SMĚRNICE HASIČSKÝCH SOUTĚŽÍ PRO MUŽE A ŽENY Soubor předpisů SH ČMS - 1/17-2007 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska SMĚRNICE HASIČSKÝCH SOUTĚŽÍ PRO MUŽE A ŽENY Schváleno VV SH ČMS dne 12. 10. 2007 s okamžitou platností. OBSAH Část I. Organizační

Více

Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní

Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní Junák svaz skautů a skautek ČR, Odbor pro výchovu vlčat a světlušek http://www.skaut.cz/zvas 1. Úvod (1) Junák

Více

O POHÁR STAROSTKY OSH PS

O POHÁR STAROSTKY OSH PS OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ O POHÁR STAROSTKY OSH PS Pořadatel : Okresní sdružení hasičů SH ČMS Plzeň sever ve spolupráci se všemi SDH okresu Plzeň - sever Termín konání : neděle

Více

Partneři soutěže: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Fotbalová asociace České republiky PROPOZICE A PRAVIDLA SOUTĚŽE

Partneři soutěže: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Fotbalová asociace České republiky PROPOZICE A PRAVIDLA SOUTĚŽE Coca-Cola Školský pohár 2012/2013 Název soutěže: Coca-Cola Školský pohár VŠEOBECNÉ INFORMACE Vyhlašovatel a organizátor: Coca-Cola Services n.v. Partneři soutěže: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Propozice hasičské soutěže II. kola v klasické soutěži

Propozice hasičské soutěže II. kola v klasické soutěži Propozice hasičské soutěže II. kola v klasické soutěži Pořadatelem postupové soutěže II. kola je Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih a Sbor dobrovolných hasičů Nepomuk Soutěž se uskuteční dne 5. září 2015

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ UHERSKÝ BROD Svatopluka Čecha 1110, Uherský Brod. Mezinárodní soutěţ ţáků oboru MALÍŘ UHERSKÝ BROD

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ UHERSKÝ BROD Svatopluka Čecha 1110, Uherský Brod. Mezinárodní soutěţ ţáků oboru MALÍŘ UHERSKÝ BROD STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ UHERSKÝ BROD Svatopluka Čecha 1110, 688 01 Uherský Brod Mezinárodní soutěţ ţáků oboru MALÍŘ UHERSKÝ BROD 31.3.-1.4.2016 Záštitu nad soutěží převzal hejtman Zlínského kraje MVDr.

Více

Pravidla Pelhřimovské ligy v požárním útoku

Pravidla Pelhřimovské ligy v požárním útoku Pravidla Pelhřimovské ligy v požárním útoku Nejvyšším orgánem Pelhřimovské ligy v požárním útoku je rada LIGY. Pořadatelem soutěže se může stát každé SDH, které v řádném termínu tj. do 31. ledna roku,

Více

krajské kolo 12. června 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE

krajské kolo 12. června 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE krajské kolo 12. června 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE 2 Vyhlašovatel soutěže: Ministerstvo dopravy- BESIP, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium PČR, Český červený kříž, a další orgány

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Administrace finančních prostředků z MV ČR (14JPO03) Smlouva č.: xxx kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE SOUTĚŽNÍ A KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE SOUTĚŽNÍ A KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE SOUTĚŽNÍ A KLASIFIKAČNÍ ŘÁD 1.1.2014 Stránka 1 z 50 SOUTĚŽNÍ A KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ČASQ SOUTĚŽNÍ ŘÁD I. ŘÍDÍCÍ ORGÁNY SOUTĚŽÍ Čl.1-2 soutěžní komise a komise vrcholového sportu Čl.1

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Čtyřlístek, Liberec, Tovačovského 166/27, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Čtyřlístek, Liberec, Tovačovského 166/27, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Čtyřlístek, Liberec, Tovačovského 166/27, příspěvková organizace 0. Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

PROPOZICE REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH KOVO JUNIOR 2013. Obory s výučním listem: 23-51-H/01 - STROJNÍ MECHANIK 23-51-H/001 - ZÁMEČNÍK

PROPOZICE REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH KOVO JUNIOR 2013. Obory s výučním listem: 23-51-H/01 - STROJNÍ MECHANIK 23-51-H/001 - ZÁMEČNÍK PROPOZICE REGIONÁLNÍ SOUTĚŽE V ODBORNÝCH DOVEDNOSTECH KOVO JUNIOR 2013 Obory s výučním listem: 23-51-H/01 - STROJNÍ MECHANIK 23-51-H/001 - ZÁMEČNÍK POŘADATEL: STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ TECHNICKÉ CHO- TĚBOŘ,

Více

KOVO Junior 2015 MECHANIK SEŘIZOVAČ

KOVO Junior 2015 MECHANIK SEŘIZOVAČ CELOSTÁTNÍ ODBORNÁ SOUTĚŽ KOVO Junior 2015 MECHANIK SEŘIZOVAČ PROPOZICE REGIONÁLNÍHO KOLA Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III 12. února 2015-1 - PROPOZICE REGIONÁLNÍHO KOLA 12. února 2015 I. Propozice

Více

Organizační řád Zeměpisné olympiády

Organizační řád Zeměpisné olympiády Organizační řád Zeměpisné olympiády III. Č.j. MŠMT 14 894/2012-51 dne dubna 2012 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 2/2006 Sb., kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem vnitra provádějí některá ustanovení školského zákona, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 323/2008

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SUŠICE VYHLAŠUJÍ

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SUŠICE VYHLAŠUJÍ STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SUŠICE VYHLAŠUJÍ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ODBORNÝCH DOVEDNOSTÍ ŽÁKŮ OBORU 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel Propozice krajského kola soutěže odborných

Více

S T A N O V Y. Českého odborového svazu energetiků

S T A N O V Y. Českého odborového svazu energetiků S T A N O V Y Českého odborového svazu energetiků I. Základní ustanovení a sídlo odborového svazu Článek 1 - Základní ustanovení 1.1 Český odborový svaz energetiků (dále jen ČOSE) je nezávislé, samostatné,

Více

K L A S I F I K A Č N Í

K L A S I F I K A Č N Í K L A S I F I K A Č N Í SOŠ a SOU, Kladno, Dubská Ř Á D V souladu s 30 a 69 zákona č. 561/2004 Sb. vydávám Klasifikační řád Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Kladno, Dubská (dále jen

Více

Pravidla Extraligy České republiky v požárním útoku pro XX. ročník v roce 2015

Pravidla Extraligy České republiky v požárním útoku pro XX. ročník v roce 2015 Pravidla Extraligy České republiky v požárním útoku pro XX. ročník v roce 2015 1. Úvodní ustanovení Extraliga ČR v požárním útoku, sdružení právnických osob se sídlem ve Vacenovicích 130, vyhlašuje v roce

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Střední škola - Centrum odborné přípravy technické Kroměříž,

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU STROJÍRENSKÁ 6, 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU STROJÍRENSKÁ 6, 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU STROJÍRENSKÁ 6, 591 71 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU PROPOZICE 4. ROČNÍK CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE KOVO JUNIOR 2014, KTERÁ PROBĚHNE POD PATRONACÍ RADNÍ KRAJE VYSOČINA PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ,

Více

P R O P O Z I C E krajské kolo soutěže

P R O P O Z I C E krajské kolo soutěže A/ Všeobecná ustanovení Pořadatel: Orion Florbal Cup 2012/2013 P R O P O Z I C E krajské kolo soutěže Z pověření KR AŠSK Středočeského kraje technicky zajišťuje: OR AŠSK Praha východ, Havlíčkova 691, Čelákovice

Více

VYPROŠŤOVÁNÍ ZRANĚNÝCH OSOB Z HAVAROVANÝCH VOZIDEL PRO JEDNOTKY SDH

VYPROŠŤOVÁNÍ ZRANĚNÝCH OSOB Z HAVAROVANÝCH VOZIDEL PRO JEDNOTKY SDH MINISTERSTVO VNITRA GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR Čj. MV- 20993-1/PO-IZS-2014 Kódové označení: VZOHV-SDH Praha 14. února 2014 Počet listů: 6 Schvaluji: brig. gen. Ing. Drahoslav

Více

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne kterou se stanoví podrobnosti o ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) stanoví podle 81

Více

FINANČNÍ ŘÁD ČMOS PŠ. I. Finanční zdroje

FINANČNÍ ŘÁD ČMOS PŠ. I. Finanční zdroje FINANČNÍ ŘÁD ČMOS PŠ I. Finanční zdroje 1) Činnost ČMOS PŠ (dále jen odborový svaz) je finančně zabezpečována z těchto zdrojů: - z členských příspěvků včetně mimořádných členských příspěvků; - z kapitálových

Více

RALLYE HAMRY 2016 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE ČESKÁ ASOCIACE HASIČSKÝCH DŮSTOJNÍKŮ. pořádají

RALLYE HAMRY 2016 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE ČESKÁ ASOCIACE HASIČSKÝCH DŮSTOJNÍKŮ. pořádají pořádají XIII. ročník soutěže jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí v záchranářských disciplínách RALLYE HAMRY 2016 Sklad HZS Olomouckého kraje, Plumlov - Hamry 21. 5. 2016 Harmonogram soutěže: Sobota

Více

II. Zkušební a organizační řád

II. Zkušební a organizační řád Vnitřní předpis Domu techniky Pardubice spol. s r.o. II. Zkušební a organizační řád pro zkoušky z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Více

Zkušební komise. Kvalifikační zkouška

Zkušební komise. Kvalifikační zkouška Vyhláška MH, MPO a Mze č. 154/1996 Sb., ze dne 9. května 1996 k provádění kvalifikačních zkoušek nahrazujících odbornou způsobilost pro provozování živností řemeslných, ve znění vyhlášky č. 235/2000 Sb.

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122,

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122, vyhlašuje Regionální kolo soutěže v odborných dovednostech žáků učebního oboru 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů Datum konání: 23. dubna 2015 Místo konání: SOŠ a SOU areál dílen odborného výcviku

Více

Propozice. Oblastního kola. cyklistů

Propozice. Oblastního kola. cyklistů Propozice Oblastního kola Oblastní kolo Dopravní soutěže Dopravní mladých soutěže cyklistů mladých pro žáky cyklistů ve věku 10-16 let Jindřichův Hradec Jindřichův Hradec 3. května 2016 1 1. Vyhlašovatel

Více

S_12_SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY A VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH.

S_12_SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY A VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH. Základní škola a mateřská škola Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace S_12_SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY A VE

Více

MEZINÁRODNÍ SPORTOVNÍ FEDERACE HASIČŮ A ZÁCHRANÁŘŮ HASIČSKÉ A ZÁCHRANÁŘSKÉ SPORTY (POŽÁRNÍ SPORT) PRAVIDLA MEZINÁRODNÍCH SOUTÉŽÍ

MEZINÁRODNÍ SPORTOVNÍ FEDERACE HASIČŮ A ZÁCHRANÁŘŮ HASIČSKÉ A ZÁCHRANÁŘSKÉ SPORTY (POŽÁRNÍ SPORT) PRAVIDLA MEZINÁRODNÍCH SOUTÉŽÍ MEZINÁRODNÍ SPORTOVNÍ FEDERACE HASIČŮ A ZÁCHRANÁŘŮ HASIČSKÉ A ZÁCHRANÁŘSKÉ SPORTY (POŽÁRNÍ SPORT) PRAVIDLA MEZINÁRODNÍCH SOUTÉŽÍ SCHVÁLENO MEZINÁRODNÍ SPORTOVNÍ FEDERACÍ HASIČŮ A ZÁCHRANÁŘŮ MOSKVA 2003

Více

ORGANIZACE A PROGRAM SOUTĚŽE:

ORGANIZACE A PROGRAM SOUTĚŽE: ORGANIZACE A PROGRAM SOUTĚŽE: 12. května 2014 do 17:00 příjezd účastníků a jejich ubytování 18:00-18:30 večeře všech účastníků 19:00 porada pedagogického doprovodu 1.patro DM žáci - osobní volno 22:00

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Studijní a zkušební řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s Studijní a zkušební řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD. FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ŠKOLNÍ ŘÁD FARMEKO Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední odborná škola, s. r. o. (dále jen FARMEKO VOŠZ a SOŠ) Znojemská 76, Jihlava VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA denní forma vzdělávání Obsah: Školní řád...

Více

PRAVIDLA SYNCHRONIZOVANÉHO PLAVÁNÍ

PRAVIDLA SYNCHRONIZOVANÉHO PLAVÁNÍ PRAVIDLA SYNCHRONIZOVANÉHO PLAVÁNÍ SS 1 Všechny mezinárodní soutěže v synchronizovaném plavání probíhají podle "Pravidel FINA". Tato pravidla jsou závazná pro všechny kluby (oddíly) a členy Českého svazu

Více

Číslo jednací: 24 969/2004-11020

Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Číslo jednací: 24 969/2004-11020 Ústřední komise pro ochranu zvířat, která je podle 21 odst. 3 písm. g) zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, příslušným

Více

SMLOUVA O DÍLO. uzavřená podle ust. 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi. I.

SMLOUVA O DÍLO. uzavřená podle ust. 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi. I. SMLOUVA O DÍLO č. smlouvy objednatele: č. smlouvy zhotovitele: uzavřená podle ust. 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi I. Smluvní strany Objednatel:

Více

Vnitřní směrnice č. 1/2012

Vnitřní směrnice č. 1/2012 Š K O L N Í Ř Á D Vnitřní směrnice č. 1/2012 Vypracovala: Mgr. Jaroslava Bímová Aktualizováno: 29.8.2012 S platností od: 3.9.2012 OBSAH Obsah... 2 1. Úvodní ustanovení... 3 1.1. Ustanovení o školním řádu...

Více

str.1 Masarykova základní škola Návsí příspěvková organizace č.345, 739 92 Návsí ŠKOLNÍ ŘÁD

str.1 Masarykova základní škola Návsí příspěvková organizace č.345, 739 92 Návsí ŠKOLNÍ ŘÁD str.1 Masarykova základní škola Návsí příspěvková organizace č.345, 739 92 Návsí ŠKOLNÍ ŘÁD Řád školy : Masarykova základní škola Návsí, příspěvková organizace, č.345, 739 92 Návsí I. Práva žáků Žák má

Více

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje Teplého 1526 P a r d u b i c e

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje Teplého 1526 P a r d u b i c e Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje Teplého 1526 P a r d u b i c e INTERNÍ SDĚLENÍ NÁMĚSTKA ŘEDITELE HZS PARDUBICKÉHO KRAJE č. 19 ze dne 31. května 2013 Pro: ředitele územních odborů Pardubice,

Více

OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2015

OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2015 OKRESNÍ SOUTĚŽ DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2015 Pořadatel : Okresní sdružení hasičů SH ČMS Plzeň sever ve spolupráci se všemi SDH okresu Plzeň - sever Termín konání : neděle

Více

Soutěžní řád České Seniorské Golfové Asociace

Soutěžní řád České Seniorské Golfové Asociace A. ČLENSTVÍ v ČSGA a REGISTRACE 1. ČLENSTVÍ v ČSGA a REGISTRACE 1.1 V seniorských soutěžích organizovaných ČSGA mohou startovat všichni senioři, to je muži, kteří v daném roce dovrší nejméně 55 let a ženy,

Více

Montér slaboproudých zařízení (26-020-H)

Montér slaboproudých zařízení (26-020-H) STŘEDNÍ ŠKOLA - CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY TECHNICKÉ KROMĚŘÍŽ Nábělkova 539, 767 01 Kroměříž REKVALIFIKAČNÍ PROGRAM Montér slaboproudých zařízení (26-020-H) SŠ - COPT Kroměříž 2014 Obsah 1. IDENTIFIKAČNÍ

Více

Ing. Tomáš Suchý - ředitel soutěže mobil: 774 096 696 e-mail: tomas.suchy@6zsmb.cz

Ing. Tomáš Suchý - ředitel soutěže mobil: 774 096 696 e-mail: tomas.suchy@6zsmb.cz Všeobecná ustanovení 1. Pořadatel z pověření Výkonného výboru AŠSK ČR v Praze pořádá ŠSK při Základní škole a Mateřské škole Mladá Boleslav (6. ZŠMB) 2. Adresa pořadatele Základní škola a Mateřská škola

Více

Soutěžní řád České seniorské golfové asociace

Soutěžní řád České seniorské golfové asociace Obsah Soutěžní řád České seniorské golfové asociace A. ČLENSTVÍ v ČSGA a REGISTRACE...3 1. ČLENSTVÍ v ČSGA a REGISTRACE...3 B. HRACÍ ŘÁD...3 2. ROZDĚLENÍ SOUTĚŽÍ...3 3. POŘÁDÁNÍ SOUTĚŽÍ...4 3.1 PLÁNOVÁNÍ

Více

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 Pozvánka na 18. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 1) Mistrovství ČR seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) Mistrovství ČR seniorů

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. Hořanská cesta 205, CZ 435 02 Most Souš Tel.: + 420 476 449 975, Fax: +420 476 449 994 sport@autodrom-most.cz

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. Hořanská cesta 205, CZ 435 02 Most Souš Tel.: + 420 476 449 975, Fax: +420 476 449 994 sport@autodrom-most.cz ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 1. Podnik Název podniku: The Most SLALOM #1 Trať: Polygon Most, viz Příloha 1 Datum: 7. 5. 2016 2. Statut podniku Jednodenní klubový 3. Organizace Pořadatel: Ředitelství závodu: Sekretariát

Více

O zlatou kuklu společnosti SIAD

O zlatou kuklu společnosti SIAD Střední škola technická, Most, příspěvková organizace Dělnická 21, 434 01 Most Střední škola technická, Most, příspěvková organizace http://www.sstmost.cz a partneři soutěže generální partner - výrobce

Více

7. klání S.E.B.U. v bojové a lovecké lukostřelbě

7. klání S.E.B.U. v bojové a lovecké lukostřelbě 7. klání S.E.B.U. v bojové a lovecké lukostřelbě hrad Zvíkov 15. června 2013 ORGANIZACE Spolek Evropských Bojových Umění (S.E.B.U.) SLOVO K SOUŤĚŽI Podporovatelé Státní hrad Zvíkov Hotel Zvíkov COOP obec

Více

Soutěžní řád. Westerners International-CZ, Rodeo Corral, o.s. Platnost: 18. 03. 2014. Strana 1 (celkem 9)

Soutěžní řád. Westerners International-CZ, Rodeo Corral, o.s. Platnost: 18. 03. 2014. Strana 1 (celkem 9) Soutěžní řád Westerners International-CZ, Rodeo Corral, o.s. Platnost: 18. 03. 2014 Strana 1 (celkem 9) Preambule Rodea organizovaná Westerners International-CZ, Rodeo Corralem, p.s. (dále jen RC) jsou

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ( 1) 1 Předmět úpravy Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1 a upravuje

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ( 1) 1 Předmět úpravy Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1 a upravuje 247/2000 Sb. znění účinné od 20. 2. 2016 247 ZÁKON ze dne 30. června 2000 o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů Parlament se usnesl na

Více

Úřad Českého červeného kříže, Thunovská 18, 11804 Praha 1

Úřad Českého červeného kříže, Thunovská 18, 11804 Praha 1 Úřad Českého červeného kříže, Thunovská 18, 11804 Praha 1 Směrnice č. 3/2003 Směrnice soutěží první pomoci Českého červeného kříže III. úplné znění (úplné znění Směrnice účinné dnem 1.1.2009, jak vyplývá

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SILNICE - DRÁHA CYKLOKROS

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SILNICE - DRÁHA CYKLOKROS 1 SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SILNICE - DRÁHA CYKLOKROS 2 OBSAH: SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ... 3 II. ORGANIZAČNÍ PŘEDPISY... 3 1. KALENDÁŘ ZÁVODŮ...3 2. VYPISOVÁNÍ ZÁVODŮ.....4

Více

Dodatek č.2 školního řádu

Dodatek č.2 školního řádu Mateřská škola Studénka se sídlem Komenského 700 742 13 Studénka IČO 00848671. Tel., fax 556 401 537 E-mail: komenskol@wo.cz Dodatek č.2 školního řádu Číslo: Ř 5/2005 Účetní jednotka Mateřská škola Studénka

Více

PRAVIDLA "PODORLICKÉ LIGY"

PRAVIDLA PODORLICKÉ LIGY Propozice IX. ročníku soutěže o putovní pohár "Podorlické ligy" v požárním útoku v kategoriích mužů a žen 2008. ******************************************************************************** Po zkušenostech

Více

Pravidla VC okresu Vyškov v požárním útoku pro rok 2012

Pravidla VC okresu Vyškov v požárním útoku pro rok 2012 Pravidla VC okresu Vyškov v požárním útoku pro rok 2012 Platná od: 17. dubna 2012, schváleno VV OSH Vyškov 17.dubna 2012 Účast: Soutěž je organizovaná pro všechna družstva mužů a žen SDH, patřící pod OSH

Více

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 11. 5. 12. 5. 2016

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 11. 5. 12. 5. 2016 Asociace školních sportovních klubů České republiky, město Klatovy a Základní škola Čapkova vás zvou na: REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 11. 5. 12. 5. 2016 Pořádá

Více

Memoriál Vladimíra Procházky

Memoriál Vladimíra Procházky Okrsek č. 9 ve spolupráci s ostatními SDH na Rokycansku pořádá 26. ročník soutěže Memoriál Vladimíra Procházky Soutěž proběhne dne 18. září 2010 v okrsku Břasy. Sraz účastníků je ve 14 hodin na hřišti

Více

10/2005 Sb., Vyhláška o vyšším odborném vzdělávání, ve znění účinném k 1.1.2007

10/2005 Sb., Vyhláška o vyšším odborném vzdělávání, ve znění účinném k 1.1.2007 10/2005 Sb., Vyhláška o vyšším odborném vzdělávání, ve znění účinném k 1.1.2007 č. 10/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. prosince 2004 o vyšším odborném vzdělávání Ve znění: Předpis č. K datu Poznámka 470/2006

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Střední škola technická a zemědělská Mohelnice, 1.máje 2, 78985 Mohelnice Charakteristika školy Škola zahájila svou činnost v roce

Více

Pravidla Lidskoprávního moot courtu 2015

Pravidla Lidskoprávního moot courtu 2015 Pravidla Lidskoprávního moot courtu 2015 Preambule Lidskoprávní moot court je soutěž, jejímiž hlavními cíli jsou zvýšení sociální odpovědnosti participujících studentů v souvislosti s právní ochranou lidských

Více

E-mail: petra.schneiderova@kraj-lbc.cz fax: 485 226 272 tel: 485 226 598. ROZSAH A OBSAH KRAJSKÉHO KOLA DSmC

E-mail: petra.schneiderova@kraj-lbc.cz fax: 485 226 272 tel: 485 226 598. ROZSAH A OBSAH KRAJSKÉHO KOLA DSmC Doporučuje se, aby družstva měla jednotný sportovní úbor s označením školy, reprezentují. města, které Nominaci ch, včetně pedagogického doprovodu, zašlete prosím nejpozději do 20. května 2008 na adresu:

Více

P R A V I D L A. pro vydávání LETOHRADSKÉHO ZPRAVODAJE

P R A V I D L A. pro vydávání LETOHRADSKÉHO ZPRAVODAJE MĚSTO LETOHRAD Václavské náměstí 10, 561 51 Letohrad P R A V I D L A pro vydávání LETOHRADSKÉHO ZPRAVODAJE 1. Úvodní ustanovení 1.1. Pravidla pro vydávávání Letohradského zpravodaje (dále jen pravidla

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ VELKÁ NAD VELIČKOU. si Vás dovolují pozvat na 7. ročník soutěže mladých hasičů VELICKÁ HALA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ VELKÁ NAD VELIČKOU. si Vás dovolují pozvat na 7. ročník soutěže mladých hasičů VELICKÁ HALA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ VELKÁ NAD VELIČKOU si Vás dovolují pozvat na 7. ročník soutěže mladých hasičů VELICKÁ HALA která se koná sobotu 21. března 2015 ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou. Program

Více

Mistrovství České republiky v PP a RP

Mistrovství České republiky v PP a RP Svaz potápěčů České republiky TZP NEMO Zlín pořádá Mistrovství České republiky v PP a RP Místo konání: Městské lázně Zlín Datum konání: 29.5-31.5 2015 Závody jsou konány za podpory Fondu mládeže a tělovýchovy

Více

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE KRAJSKÉHO KOLA soutěže družstev HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU OLOMOUCKÉHO A MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS OLOMOUCKÉHO A MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE V POŽÁRNÍM

Více

XIII. 2012. ********************************************************************************. V

XIII. 2012. ********************************************************************************. V Propozice XIII. ročníku soutěže o putovní pohár "Podorlické ligy" v požárním útoku v kategoriích mužů a žen 2012. ******************************************************************************** Po zkušenostech

Více

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI.

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI. Pravidla pro poskytování dotací v rámci dotačního programu města Třeboně na podporu činnosti vedoucích oddílů, kroužků a sportovních trenérů při práci s dětmi a mládeží Číslo vnitřního předpisu: VP/12/2015

Více

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011 Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD č.j: DD2/2011 1 OBSAH I. Charakteristika a struktura zařízení 1) název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení, sídlo

Více

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 13. 5. 15. 5. 2014

REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 13. 5. 15. 5. 2014 Asociace školních sportovních klubů České republiky, město Klatovy a Gymnázium J. Vrchlického vás zvou na: REPUBLIKOVÉ FINÁLE V BASKETBALU AND1CUP (kategorie III.) PROPOZICE KLATOVY 13. 5. 15. 5. 2014

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih Pokyn pro konání I. kol hasičských soutěží v klasické soutěži a požárním sportu SDH Termín soutěží: Soutěže proběhnou do nejpozději do 31. července 2015. I. KLASICKÁ SOUTĚŽ První kola proběhnou podle Pravidel

Více

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU č. 1 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU č. 1 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Základní škola Senožaty, okres Pelhřimov PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU č. 1 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a

Více

Propozice celostátní odborné soutěže žáků oboru vzdělání Opravář zemědělských strojů 41-55-H/01

Propozice celostátní odborné soutěže žáků oboru vzdělání Opravář zemědělských strojů 41-55-H/01 STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESLNÁ A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, SOBĚSLAV, Wilsonova 405, příspěvková organizace a zřizovatel Jihočeský kraj VYHLAŠUJÍ CELOSTÁTNÍ ODBORNOU SOUTĚŽ žáků oboru vzdělávání 41 55 H/01 OPRAVÁŘ ZEMĚDĚLSKÝCH

Více

Školní řád gymnázia. pro osmiletý, šestiletý a čtyřletý obor

Školní řád gymnázia. pro osmiletý, šestiletý a čtyřletý obor Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Školní řád gymnázia pro osmiletý, šestiletý

Více

PROPOZICE. Pořadatelé: Termín 17. září 2015. Místo konání soutěže

PROPOZICE. Pořadatelé: Termín 17. září 2015. Místo konání soutěže 15. ročník soutěže o putovní pohár ředitele HZS Zlínského kraje v disciplínách TFA Zámecká věž, Kroměříž - 2015 (4. ročník Českého poháru v disciplínách TFA) PROPOZICE Pořadatelé: Hasičský záchranný sbor

Více

PROPOZICE. okresního kola dorostu a okresního kola v požárním sportu okresu Hodonín 2015

PROPOZICE. okresního kola dorostu a okresního kola v požárním sportu okresu Hodonín 2015 PROPOZICE okresního kola dorostu a okresního kola v požárním sportu okresu Hodonín 2015 Pořadatel: Okresní sdružení hasičů ČMS Hodonín ve spolupráci s SDH Vacenovice Termín konání: 9. 5. 2015 Místo konání:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5

VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5 VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5 Zpracoval: Mgr. Jiří Dolejš, ředitel Domu dětí a mládeže Praha 5 Praha 1.9.2011 1 Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Praha 5 I. Úvodní ustanovení čl. 1. Zřízení právního

Více

Projektový záměr partnera projektu

Projektový záměr partnera projektu Projektový záměr partnera projektu Název projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Část 1 - Identifikační údaje Název partnera Oficiální adresa Adresa pro doručení IČ:

Více

Ministerstvo obrany České republiky ve spolupráci se Sdružením válečných veteránů České republiky

Ministerstvo obrany České republiky ve spolupráci se Sdružením válečných veteránů České republiky Ministerstvo obrany České republiky ve spolupráci se Sdružením válečných veteránů České republiky pořádají u příležitosti 22. výročí účasti ve válce v Perském zálivu VI. ročník střelecké soutěže Memoriál

Více

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE Ministerstvo pro místní rozvoj PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE pro program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 1. vydání 10. října 2008 Obsah 1. Úvod...2 2.

Více

. do školy mají zákaz vstupu osoby pod vlivem alkoholu, omamných látek a drog, pokud ohrožují provoz školy

. do školy mají zákaz vstupu osoby pod vlivem alkoholu, omamných látek a drog, pokud ohrožují provoz školy ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád ZŠ a MŠ Dolní Bukovsko byl zpracován v souladu s 30 odst.3 Zákona 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( Školský zákon), ve kterém

Více

Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 ŠKOLNÍ ŘÁD VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY

Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 ŠKOLNÍ ŘÁD VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 ŠKOLNÍ ŘÁD VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY platný od 1. 9. 2012 Obsah: 1. Účel školního řádu... 4 2.

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ze dne 17. dubna 2012

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ze dne 17. dubna 2012 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ze dne 17. dubna 2012 k výzvě k podání nabídky na zakázku Vzdělávání zaměstnanců Městského úřadu Velké Meziříčí zajištění vzdělávacích kurzů. Zadávací řízení se řídí Závaznými postupy

Více

PROPOZICE. Memoriálu MARTY HABADOVÉ

PROPOZICE. Memoriálu MARTY HABADOVÉ PROPOZICE XIV. ročníku Memoriálu MARTY HABADOVÉ halové soutěže mladých hasičů v běhu jednotlivců na 60 m s překážkami 7. - 8. listopadu 2015 Centrum sportu Ministerstva vnitra sportovní hala Otakara Jandery

Více