NOVÍ REDAKTOŘI HOBLÍČKU SE PŘEDSTAVUJÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NOVÍ REDAKTOŘI HOBLÍČKU SE PŘEDSTAVUJÍ"

Transkript

1 NOVÍ REDAKTOŘI HOBLÍČKU SE PŘEDSTAVUJÍ Adéla Viršíková Ráda sportuji a ráda trávím čas venku. Mám ráda zvířata a přírodu. Ve škole mě baví výtvarná výchova, hudební výchova, přírodopis a tělesná výchova. Ráda poslouchám písničky a ráda sleduji kreslené filmy např. Madagaskar. Chodím do 6.B a mám spoustu skvělých kamarádů. Filip Vaněk, Je mi 10 let. Chodím do 4.A. Baví mě tanec, Hoblíček, hasiči. Moje nejoblíbenější barva je zelená, červená, modrá. Chtěl bych psát o našem městě Lišov. Umím hrát na hudební nástroje - flétnu a kytaru. Ve škole mě baví: matematika, vlastivěda, přírodověda. Baví mě chodit ven a psát knihy. Naše paní učitelka se jmenuje Dana Kolařová. Petr Molek Chodím do 6.B a je mi 12. Moje zájmy jsou například Akvatera a ze zvířat exotický hmyz- viz obrázek Ve škole mě baví fyzika a nebaví mě matematika. Daniel Habich Jsem dokonalý a úžasný chlap. Je mi 16 let a baví mě tanec a zpěv. Chtěl bych se stát prezidentem Spojených států amerických. Chodím do Sokola. Nikola Opolzerová Je mi 15 let. Chodím do 9.B Má nejoblíbenější činnost je hasičský sport. Běhám za družstvo Sdh Lišov I. Mám ale velikou zálibu ve všech sportech. Moje nejoblíbenější sportovkyně a můj velký vzor je Petra Kvitová. Pro vás budu psát rubriku sportu. Tomáš Jelínek, ale budu raději, když mi budeš říkat Tome Je mi 11 let a chodím do 6.B. Mám rád všechna zvířata, ale nejradši mám psy. Mám dokonce i vlastního psa jménem Eliška a jsou jí 2 roky. Můj nejoblíbenější kamarád je Matěj Lacina (6.A.), je to můj nejlepší kamarád, protože mě vždy podrží, zastane se mě, a rozumí mi. V Hoblíčku mám zvířecí rubriku, a psí noviny. Do Hoblíčku chodím druhým rokem. NELA Hraju na flétnu. Chodím na Hadimršky, hudební nauku a na takwon-do. Jsem ze 4.A Tereza Míková. Je mi 10 let, chodím do 4. A Moje koníčky jsou: hraní na piano, jízda na kole. Moje nejlepší kamarádky jsou: Amélie Křenková a Romana Benešová. Moje oblíbená barva je fialová.

2 Romana Benešová. Je mi 9 let, chodím do 4. A Koníčky: hraní na hudební nástroje. Nejoblíbenější barva: fialová Třídní učitelka: Dana Kolářová Nejlepší kamarádky: Amélie Křenková, Tereza Míková, Markéta Siebrová, Nela Elišková Jmenuji se Michal Frantál Ahoj, jmenuji se Michal. Je mi 12 let a chodím do 6. B. V Hoblíčku budu psát druhým rokem. Píšu zde rubriku Svět zvířat spolu s Petrem Molkem a Matějem Lacinou. Mám rád zvířata a práci s počítačem. Jmenuji se Matěj Lacina Jmenuji se Matěj Lacina a chodím do 6.A. V Hoblíčku budu psát 1. rokem. Píši rubriku Svět Zvířat s Petrem Molkem, Tomášem Jelínkem, Michalem Frantálem a potom o celebritách také s Tomem Jelínkem. V listopadu mi bude 12 let, mám rád psy, koně a spoustu jiných zvířat. Můj oblíbený předmět je výtvarná výchova, dějepis, literatura a informatika. Má oblíbená barva je žlutá. Mám psa Míšu. Je starý 13 let a je to německý střední špic. Můj nejlepší kamarád je Tomáš Jelínek(6.B) a kamarádka Lenka Kubatov (6.A). Mám jednu sestru a jednoho bratra. Jmenují se Eliška Lacinová(2.B) a Tomáš Lacina. Rád jezdím na koni, kreslím a chodím na procházky se svým psem Kateřina Jakešová Je mi 10 let. Chodím do třídy 4.B. Mám mladšího brášku Ondru. Moje oblíbená barva je fialová. Moje záliby jsou korálkování a Hadimršky. Chovám Pískomila Mongolského. Je to roční sameček. Mám ráda zvířata. Jakub Šafář. Je mi 10 let. Chodím do 4.A. Baví mě tancování, hasiči, Hoblíček, příčná flétna a zpívání. Moje nejoblíbenější barva je oranžová, zelená, tyrkysová, modrá a žlutá. Ve škole mě baví hlavně přestávky, ale i tělesná výchova, matematika, vlastivěda a přírodověda. Baví mě chodit ven a opisovat kousek knihy na počítač. V Hoblíčku budu psát o tancování. Naše paní učitelky jsou Andrea Škardová Michaela Nováčková. Moji nejlepší kamarádi jsou Filip Vaněk, Filip Šetek a Kryštof Payer. Amélie Křenková. Je mi 9 let, chodím do 4. A Moje koníčky jsou: hraní na příčnou flétnu, streedance, balet, taekwon-do. Moje oblíbená barva je tyrkysová. Třídní učitelka je Dana Kolářová. Nejlepší kamarádky: Tereza Míková, Markéta Siebrová. Markéta Siebrová Je mi 9 let a jsem z 4.B. Moje nejoblíbenější barva je tmavě modrá. Ráda cestuji. Už jsem byla ve spoustě zemí. Mám starší sestru Kačku a dva nevlastní bráchy Martina a Petra. Mám ráda za zvířata hlavně koně. Ráda experimentuji a jezdím na koni. Můj nejoblíbenější seriál je Doctor who. Hraju na klávesy.

3 Město Lišov Na fotografii kostel sv.václava Naše město má obyvatel. Naše lišovská knihovna je plná vědomostí. Vedoucí knihovny se jmenuje Anna Veleško. Vedle knihovny máme i muzeum, které má paní Veleško také na starosti. Obrázky - zdroj internet Filip Vaněk, 4. A

4 Cesta kolem světa Finsko Finská republika (zastarale-čuchonsko, finsky suomen tasavalta Švédsky - republiken flindan) Finsko je úžasná země. Patří do Evropy. Původně byla součásti Ruska, Švédska. Je tam úžasně. rozloha: km 2 hlavní město sto: Helsinky počet obyvatel: prezident: Sauli Niinistö vznik Fnska: 6. prosince 1917 měna: Euro Je tam spousta sněhu, ale svítí tam také slunce pobíhají tam volně jakákoliv zvířata.

5 Naše škola získala peníze na jazykový pobyt v Anglii a tak se čtyřicet vybraných dětí z osmých a devátých tříd vydalo do Anglie v termínu října. Cesta do Anglie autobusem byla velmi náročná. ná. Cesta nám trvala skoro 22 hodin. V Calais v přístavu jsme viděli spoustu uprchlíků, kteří se snažili dostat na trajekt. Po příjezdu do Londýna jsme se metrem vydali do centra na svoji první prohlídku Londýna. Začali jsme u Big Benu, poté na London Eye, Trafalgar Squere, Westminster Abbey,Soho a Čínskou čtvrť. Večer nás autobus zavezl do čtvrti Greenwich na Meeting point. Tam si nás rozebrali naše nové náhradní rodiny. A tak proběhlo seznámení s rodinami, večeře e a první noc v nové posteli. Ráno jsme měli sraz v osm hodin. Nasedli jsme do autobusu, který nás zavezl do školy. Ve škole nás rozdělili do tří skupin, ujal se nás jeden anglický učitel a začali jsme si povídat. Tento den nás čekalo pět hodin ve škole s krátkými přestávkami. Po škole jsme se vydali do námořního muzea v Greenwichi a poté procházkou parkem až k Royal Observatory a nultému poledníku. Na konci parku na nás čekal autobus, který nás opět zavezl na smluvené místo k rodinám. Další ráno se opakovalo, dopoledne opět pět hodin ve škole. Získali jsme certifikáty za absolvování kurzu. Poté hodinový přejezd na druhou stranu Londýna do Ateliérů Harryho Pottera. Toto byl podle mne úplně nejlepší zážitek z Londýna. Čtvrtý den byla v plánu zástávka u Katedrály sv. Pavla, poté prohlídka pevnosti Tower a procházka po Tower Bridge. Navečer jsme nasedli na loď a krátkou plavbou po Temži dojeli do Greenwiche. Poté hodinové nákupy ve velkém obchodě Poundland (vše za jednu libru) a tam byl nával.

6 Poslední ráno v Londýně jsme zabalili kufry, rozloučili se s rodinami a vydali se k autobusu. Autobus nás vysadil poblíž přírodního a technického muzea. Každý si vybral, jaké muzeum chce navštívit. Po prohlídce muzea jsme se vydali pěšky k Buckinghamskému paláci a poté na vysněnou Oxford street. Čtyři hodiny na Oxford street se mi ze začátku zdálo docela hodně, ale nakonec to bylo akorát. Všichni se nahrnuli do Primarku a skoro každý si nějaký ten hadříček z Londýna odvezl. Kolem šesté nás vyzvedl autobus a čekala nás cesta do Doveru. Poté trajektem do Calais a pak už cesta domů do České republiky. Do Lišova jsme dorazili kolem třetí hodiny. Všichni unavení, ale spokojení. S krásnými vzpomínkami jsme zamířili domů.

7 Kudlanka Nábožná Kudlanky jsou dravci, kteří dobře využívají maskování. Většinou jsou velmi dobře maskované a dokáží dlouho číhat na svou kořist (hlavně drobný hmyz). Poté vystřelí své loupeživé nohy, zachytí kořist a zaživa ji sežerou. U kudlanek se vyskytuje manželský kanibalismus. To znamená, že samička po páření sežere samečka. Děje se tak hlavně v době nedostatku potravy, v pokusech k tomuto jevu došlo zřídkakdy. Centrum řídící rozmnožování je podřízené mozku, takže když samička začne žrát samečka od hlavy, kopulace neustává, naopak, probíhá ještě vytrvaleji. Kudlanka patří mezi Hemimetabola, tj. hmyz s proměnou nedokonalou, u kterého neexistuje stádium kukly (pupa) a larva (nymfa) je velice podobná dospělci (imagu), pouze nemá vyvinutá křídla a rozmnožovací orgány, které dospějí po posledním svlečení (ekdyzi). Kudlanka nábožná je výjimečná tím, že jako jediný druh kudlanek dokáže, aniž by hnula tělem, otočit hlavu o 360 stupňů. Samička se dožívá 7-8 měsíců života, sameček pouze 1-2. Kudlanka je také jedním z mála druhů hmyzu, který dokáže vnímat člověka. Šváb Madagaskarský Je to nelétavý druh, který se zahrabává v půdě a trouchu. Pokud je vyrušen, vydává typické syčivé zvuky, kterými napodobuje rozčileného hada. Syčení vzniká při vypuzování vzduchu vzdušnicemi. Také při námluvách láká samec partnerku zvláštním, daleko slyšitelným syčením. Samici vyhledává podle pachu (čichový orgán se nachází v tykadlech). Obhajuje si teritorium, z kterého vyhání jiné samce. Nymfy jsou po vylíhnutí bílé, ale během několika hodin ztmavnou. Patří mezi nejoblíbenější šváby v zájmových chovech. Dospělí jsou poměrně pomalí, ale dovedou dobře šplhat i po svislých hladkých stěnách. Nymfy jsou velmi čilé, jejich vývin trvá až 7 měsíců. Dožívá se až 5 let.

8 Zdroj wikipedie Petr Molek, 6. B Chřestivec protáhlý Kdybyste vyrazili na návštěvu Kostariky, mohli byste v jejích vodách narazit na tuhle zrůdičku. Říká se jí Rosy Lipped Batfish, neboli netopýří ryba s červeně namalovanými rty. I ona se vyznačuje podivnými manýry - přestože se jedná o rybu, neumí plavat. Proto jí nezbývá nic jiného, než si na divných ploutvích jen tak vykračovat po dně. Ksukol ocasatý je vzácná samotářská poloopice žijící na ostrově Madagaskar. Zde je nazývána domorodci Aye aye. Je největší ze všech nočních poloopic. Ksukol Ocasatý Popis Délka těla dosahuje 40 cm a délka ocasu dalších 40 cm. Váží okolo 2-3 kg. Způsob života Jedná se o dokonale nočního tvora. Stráví 80% noci hledáním potravy.

9 Arabský plnokrevník Arabský plnokrevník pochází ze severní Afriky a okolních východních zemí - především Egypta a Arabského poloostrova. Říká se o nich, že jsou nejkrásnějšími a nejušlechtilejšími koni na světě. V sedmém století našeho letopočtu začaly muslimské výboje a díky nim stanuli na evropské půdě krom bojovníků i jejich koně. Díky tomu došlo k obohacování evropských chovů arabskou krví, nejprve se tak stalo ve Španělsku, následně po celé Evropě. a parkúry. Jsou vysocí pod 148 cm, někdo je považuje za poníky. Nejobdivovanější část těla na tomto koni je hlava. Dříve Arabský plnokrevník sloužil svým pánům v poušti, hlavně k přežití, dnes se ale používá na různé dostihy

10 Zdroj: internet - konicci.cz Lacina, 6. A Matěj Psí noviny Ahoj, moje jméno je Tomáš Jelínek a přímo zbožňuju psy. Myslím si, že nejsem jediný, tak mě napadlo, vytvořit psí noviny Tady se dozvíš vše ze světa psů. psů Doufám, že se ti to bude líbit. líbit. Psí citát: Na začátek pár psích slov Můj život trvá let. Každé odloučení odlou od Tebe mi působí ůsobí smutek. Pamatuj: Dej mi čas, as, abych pochopil, co ode mě m chceš. Důvěřuj mi! Nikdy tě úmyslně úmysln nezklamu. Nehněvej se na mě ě dlouho a za trest m mě nezavírej. Ty máš své p přátelé a zábavu a já mám jenom tebe! Povídej si se mnou, i když slovům slov úplně nerozumím. Stačí čí mi, když slyším tvůj hlas.

11 Uvědom si, že když mě ě biješ, mohl bych ttě hravě kousnou kousnout, ale já to neudělám. Jestli jsem někdy ně při práci špatný, dělám lám chyby, nebo jsem líný, uvažuj, že mi třeba řeba není dob dobře, e, nebo že jsem unavený. Starej se o mne, jsem- li starý, tarý, i ty jednou zestárneš. Buď v mých těžkých žkých chvílích vždycky se mnou, s tebou je pro mne všechno lehčí. í. Až se můj mů ččas naplní, nenech mě trpět. t. V př případě nutnosti skonči mé trápení včas, čas, jen tě prosím - zůstaň v té chvíli se mnou.

12 Málem bych zapomněl, zapomně jsem proti Udělal lal jsem anketu, která se týká týrání psů! psů! Doufám, že se podíváš a klidně klidn můžeš napsat do Hoblíčku, co si o týrání myslíš ty. Díky moc Napsal: Tom Jelínek, Jelínek 6.B Psí anketa 1. Máš rád/a psy?

13 2. Chováš doma nějakého psa? Jestli ano, jak se jmenuje? 3. Jsi proti týrání psů? Jméno: Matěj Lacina třída: 6. A 1. Ano, mám. 2. Ano, chovám a jmenuje se Míša 3. Ano a moc mě mrzí to, co se dneska v dnešním světě děje. Jméno: Adéla Viršíková 1. Ano, mám. 2. Ano, chovám a jmenuje se Alpík 3. Ano, jsem třída: 6. B Kulturní akce školy Představení se v kině Lišov uskutečnilo představení. I někteří z nás měli to štěstí představení vidět. Líbilo se mi, že se herci nebáli o všem mluvit. Představovali nám knížku, která měla vyjít. Knížky se jmenovaly:,,jak být klukem a Jak být holkou. Představení mě pobavilo a líbilo se mi. Těším se, že podobných představení uvidím víc. Napsala: Adéla Viršíková, 6. B

14 Německý špic Německý špic je velice hyperaktivní a inteligentní. Není důvěřivý k cizím lidem, pokud si ale na vás zvykne, může být dokonalým společníkem. Existuje trpasličí špic, malý špic, střední špic, velký špic a vlčí špic. V letech 1987 až 2003 platilo, že se hnědá barva v České republice u velkých špiců vůbec nevyskytovala a stejně na tom byli i v zahraničí. V ČR je velký špic v hnědé barvě od roku 2014 pouze jeden jedinec. Černá a bílá varianta se v současnosti potýká s hrozbou vymizení. Chovatelé se snaží tuto variantu špice zachránit. Velikosti: Vlčí špic: okolo 49 cm Velký špic: okolo 46 cm Střední špic: okolo 36 cm Malý špic: okolo 26 cm Trpasličí špic: okolo 20 cm Mně se nejvíce líbí německý střední špic, mám ho a jmenuje se Míša. Německý špic střední Německý špic vlčí

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

2. číslo 2015/2016. Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková

2. číslo 2015/2016. Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková 2. číslo 2015/2016 Redakční rada: Tereza Schwanová Anna Kvěchová Kateřina Slavíková Natálie Štěpánková Ondřej Hrabačka Přispěvatelé: Josef Slabý Kristýna Jestřábová Mgr. Lenka Beranová Milí čtenáři, po

Více

Anglie 2014 18. 23. 5. 2014 (NEDĚLE PÁTEK)

Anglie 2014 18. 23. 5. 2014 (NEDĚLE PÁTEK) Anglie 2014 18. 23. 5. 2014 (NEDĚLE PÁTEK) Obecné informace Kontrola úplnosti cestovních dokladů předloží žáci ke kontrole platný cestovní pas (nebo OP) paní Tillhonové (do 25. dubna). DEN ODJEZDU 18.

Více

Ohlédnutí sedmáků za návštěvou zámku v Brtnici

Ohlédnutí sedmáků za návštěvou zámku v Brtnici PÁTEČNÍK Č A S O P I S Z Š A M Š B R T N I C E ROČNÍK 8 20.10.2015 ČÍSLO 1 Zdravíme všechny naše čtenáře! Po delší odmlce se opět hlásí Pátečník, časopis děvčat a chlapců ze ZŠ Brtnice. Obsah budou tvořit

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl Ahoj z prázdnin Jeden z mých nejlepších zážitků z letošních prázdnin byl týdenní pobyt s rodiči a sestrami v Chorvatsku na poloostrově Istria. Tento pobyt u moře byl předem plánovaný a do historického

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Obsah 3. čísla: Školní časopis pro vás letos připravují:

Obsah 3. čísla: Školní časopis pro vás letos připravují: Obsah 3. čísla: Rozhovor s panem učitelem Ťupou Redakční rada se představuje Sportovní den Dny otevřených dveří Vánoční a pololetní bruslení Zápis do 1. tříd Umělecké okénko Okresní kolo matematické olympiády

Více

Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1

Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1 Drbníček Občasník žákovského parlamentu Ročník: XII. 2015/2016 Číslo: 1 V tomto čísle najdete: - školní střípky - žákovské práce - informace školního parlamentu Složení žákovského parlamentu Dne 8. října

Více

Tak tedy ZAŠKOLÁK je tady, odpusťte drobné vady. Vţdyť dokonalý přece nikdo není, Tak alespoň, ţe máme inteligentní čtení!

Tak tedy ZAŠKOLÁK je tady, odpusťte drobné vady. Vţdyť dokonalý přece nikdo není, Tak alespoň, ţe máme inteligentní čtení! Redakce časopis Záškolák zdraví všechny věrné i nové čtenáře a čtenářky. A opět je tu zas váš ZAŠKOLÁK, který vás jistě všechny pobaví a zaručeně nezklame! V tomto čísle, které bude opět plné vašich zajímavých

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Hmyz * * * * * * tři páry nožek = 6 nožek vyrůstají vždy zespodu hrudi křídla, pokud jsou, tak vyrůstají vždy nahoře z hrudi * * *

Hmyz * * * * * * tři páry nožek = 6 nožek vyrůstají vždy zespodu hrudi křídla, pokud jsou, tak vyrůstají vždy nahoře z hrudi * * * Hmyz * * * toto je pomoc pro ty, kdo byli vybráni do soutěže Poznej a chraň- téma všechno lítá co má i nemá peří Není nutné se naučit všechno!! Prostě se bavte a zajímejte, prohlédněte si to, co vás zajímá...

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Soutěž Život kolem nás 2016 I. kolo

Soutěž Život kolem nás 2016 I. kolo Soutěž Život kolem nás 2016 I. kolo Identifikace školy, obec: Třídní kolektiv: 1. Velkým tématem prvního kola soutěže bude hmyz. Abyste věděli, jak se hmyz pozná, doplňte následující slova nebo slovní

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014 1 ÚVODNÍK Zdravíme vás! Pojďte se mrknout na naše další číslo. Tentokrát vám přiblížíme dění ve škole od 17. března do 30. března. Dozvíte se o našich aktivitách mimo vyučování. Připravili jsme pro vás

Více

Základní škola a Mateřská škola Brandýs n.l.- St. Boleslav Palachova 337 Rozvoj čtenářství, podpora výuky CJ, M, PŘV předm

Základní škola a Mateřská škola Brandýs n.l.- St. Boleslav Palachova 337 Rozvoj čtenářství, podpora výuky CJ, M, PŘV předm Výzva OPVK č. 56 Číslo Prioritní osy: Oblast podpory: 1.1 Příjemce: Název projektu: 1. Počáteční vzdělávání Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.0338 Základní škola a Mateřská škola Brandýs n.l.-

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA Nejdůležitější body: Nechtěl bych tam žít V pubertě České obyčeje Nechceme války ani terorismus Anketa : Moje nejoblíbenější kniha 11. prosince

Více

ŘEPINY. Vítáme jaro. aneb páťáci v akci. Jaro ~ 1 ~ ročník 2014 číslo 2/2014. Proč by lidé měli uklízet po svých psech?

ŘEPINY. Vítáme jaro. aneb páťáci v akci. Jaro ~ 1 ~ ročník 2014 číslo 2/2014. Proč by lidé měli uklízet po svých psech? ŘEPINY aneb páťáci v akci 5 cena dobrovolná ročník 2014 číslo 2/2014 Vítáme jaro Jaro Napsala:Kačka Kinzlová Všichni naši spolužáci, ti vystřelení ptáci venku stále chodili, na silnici se odřeli. Do knihovny

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Naše Valašsko, 04.03.2013, JOSEF BENEŠ, str. 12, Valašsko http://www.vlp.cz V seriálu Valašský GEN vám dnes představujeme učitelku

Více

LISTOPAD 2015 ČÍSLO 14 BÍLÁ RŮŽE MÉDECINS SANS FRONTIÈRES

LISTOPAD 2015 ČÍSLO 14 BÍLÁ RŮŽE MÉDECINS SANS FRONTIÈRES LISTOPAD 2015 ČÍSLO 14 BÍLÁ RŮŽE MÉDECINS SANS FRONTIÈRES 14. VYDÁNÍ ÚVODNÍ SLOVO ROZHOVOR PANÍ PROFESORKA HORKÁ 2 Milí studenti, CHVILKA POEZIE CHVILKA POEZIE K ZAMYŠLENÍ K ZAMYŠLENÍ BOJOVNÍCI ZA PRAVDU

Více

PRÁZDNINY. Čusík Džusík a hezké prázdniny.

PRÁZDNINY. Čusík Džusík a hezké prázdniny. 8.díl díl PRÁZDNINY Taky si někdy říkáte, že jsou prázdniny moc, ale opravdu moc krátké? Pro mě také. Prázdniny máme přece od toho, abychom si odpočinuli, říkají nám všichni. Tak a teď, co je na tom pravdy.

Více

HEJnoviny. krásný podzim a veselé Vánoce. Redakce Hejnovin. přeje všem učitelům, žákům a přátelům školy. Volné pokračování časopisu PUZZLE podzim 2015

HEJnoviny. krásný podzim a veselé Vánoce. Redakce Hejnovin. přeje všem učitelům, žákům a přátelům školy. Volné pokračování časopisu PUZZLE podzim 2015 Volné pokračování časopisu PUZZLE podzim 2015 HEJnoviny ZŠ V.HEJNY ČERVENÝ KOSTELEC VYCHÁZÍ 20. listopadu 2015 Redakce Hejnovin přeje všem učitelům, žákům a přátelům školy krásný podzim a veselé Vánoce

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

V LESE ŽIVOČICHOVÉ AZ KVÍZ

V LESE ŽIVOČICHOVÉ AZ KVÍZ V LESE ŽIVOČICHOVÉ AZ KVÍZ Zahrej si AZ kvíz. Pod každým písmem je schovaná otázka. Pokud na ni odpovíš správně, můžeš si vymalovat políčko barvou, jakou si zvolíš. Pokud odpovíš správně, může na otázku

Více

Zprávičky naší sovičky

Zprávičky naší sovičky OLDŘIŠOV 12 34-2014 Zprávičky naší sovičky Obecní zabijačka Uvnitř dále najdete: Slovo starosty...3 Z usnesení Zastupitelstva obce Oldřišov...3 Opis vodoměru pro výpočet stočného prostřednictvím e-mailu...4

Více

Vážení milovníci přírody, milé děti,

Vážení milovníci přírody, milé děti, Vážení milovníci přírody, milé děti, obdrželi jste brožurku Mezinárodní komise pro ochranu Odry před znečištěním s názvem Hmyz. Jsme mezinárodní organizace, která působí na území České republiky, Polské

Více

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan...

Obsah. Obsah... 1. Kde byli páťáci v létě?... 2. Grand Canyon... 3. Hluboká nad Vltavou... 4. Potápění v moři... 5. Maroko-Tetouan... Obsah Obsah... 1 Kde byli páťáci v létě?... 2 Grand Canyon... 3 Hluboká nad Vltavou... 4 Potápění v moři... 5 Maroko-Tetouan... 5 Den bez aut... 6 Kůň... 7 Zkuste si křížovku!!!... 8 1 Kde byli páťáci

Více

Jakub. Ondra. Milí čtenáři,

Jakub. Ondra. Milí čtenáři, Milí čtenáři, blíží se konec června a s nimi i Vaše vytoužené a očekávané letní prázdniny. Ještě před tím než se vydáte vstříc dobrodružstvím, přečtěte si poslední číslo Sovího zpravodajství ročník 2015/2016

Více

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná Filuta školní časopis 2.čtvrtletí Základní škola Bochov, Okružní 367, 364 71 Bochov Žirafy Při hodině výtvarné výchovy jsme vyráběli koláž-žirafy. Utvořili jsme čtyři skupiny a rozdělili si úkoly. K výrobě

Více

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N

A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci e 2015ICÍLIE 2015 L O N D O N CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: info@alpintour.cz Web: www.alpintour.cz A N G L I E 2015 20A20152k22015Franci

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

VY_32_INOVACE_07_KOBYLKA ZELENÁ_25

VY_32_INOVACE_07_KOBYLKA ZELENÁ_25 VY_32_INOVACE_07_KOBYLKA ZELENÁ_25 Autor:Vladimír Bělín Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovické škole Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Město Nymburk

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Město Nymburk Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Město Nymburk Jméno a příjmení: Kája Víchová Třída: 5.A Školní rok: 2013/2014 Garant / konzultant: Mgr. Nina Dyčenková Datum odevzdání: 31. 03.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Víte, že? Orel skalní. Ptáci

Víte, že? Orel skalní. Ptáci Orel skalní Délka těla: 80 až 95 cm Rozpětí křídel: 195 až 230 cm Orel skalní patří k největším ptákům dravcům vůbec. Nejčastěji ho můžete zahlédnout letícího. Orel představuje velmi elegantního letce,

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ

Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ Název projektu: DOMÁCÍ ZVÍŘATA Téma: Kočka a pes 1. den: 24. září 2010 2.den Kde: Louny kino Škola Panenský Týnec - následný projekt Věková kategorie:

Více

Rád/a si hraješ s matematikou?

Rád/a si hraješ s matematikou? 3.ročník 2014/2015 2. série 1 Úvod Školní rok 2014/2015 Rád/a si hraješ s matematikou? Rád/a zkoumáš nové myšlenky a postupy? Pak právě pro tebe jsou tu Korespondenční-Matematické Rébusy, zbrusunový korespondenční

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety?

Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? e-kniha Copyright Fragment, 2014

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Škola psího života. Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11

Škola psího života. Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11 Škola psího života Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11 Autor Zaobzor o.s., www.zaobzor-os.cz Druhý díl: Rozárka se učí mluvit pro první a

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

LISTOPAD V listopadu proběhl druhý oborový a projektový den, vrátily se oblíbené sportovní turnaje, tentokrát ve florbalu! Také jsme ke konci roku oficiálně úspěšně ukončili program Bezpečné cesty do školy!

Více

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku?

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku? 1. Co si představuješ pod pojmem dělám si co můžu, čas pro své koníčky,kamarády 3 VOLNÝ ČAS? alkohol a přátelé 4 čas na to co mě baví, kamarádi, kreslení 1 čas práce a posilovacích cviků a spánek 1 čas

Více

říjen 2013 ročník XII číslo 2 150 LET NAŠÍ ŠKOLY!

říjen 2013 ročník XII číslo 2 150 LET NAŠÍ ŠKOLY! říjen 2013 ročník XII číslo 2 150 LET NAŠÍ ŠKOLY! V pátek 4. 10. se na staroboleslavském náměstí uskutečnil veselý průvod k 150. výročí naší základní školy. Znamená to tedy, že naše škola tu stojí už od

Více

číslo 1 2012/2013 Rozhovor s panem Zajíčkem a paní Kateřinou Motani Komiks na pokračování Zábava A jiné Soutěže

číslo 1 2012/2013 Rozhovor s panem Zajíčkem a paní Kateřinou Motani Komiks na pokračování Zábava A jiné Soutěže číslo 1 2012/2013 Rozhovor s panem Zajíčkem a paní Kateřinou Motani Zábava Komiks na pokračování Soutěže A jiné Vlastní tvorba Pohádka o Černé Karkulce Členové redakční rady Markéta Žáková Pamela Heráková

Více

Nejlepší prevencí je správný start

Nejlepší prevencí je správný start Nejlepší prevencí je správný start Nejpřirozenější pokračování vývoje po opuštění mámina bříška... Jsem zřejmě středem toho, co je kolem mě! Máma plní všechna moje přání. Učím se porozumět okolí sledováním

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 32

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 32 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 32 Obsah: Slovo ředitele školy, novoroční přání, vystoupení v domově důchodců, Projektový den zdravá výživa, vyhodnocení

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí absolventský film Katedry hrané režie P: Jedna z prvních věcí, které se herec musí naučit, je koncentrace. Existuje

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

ČÍSLO 15 ČERVEN 2015 KAZNĚJOVSKÉ ZÁKLADKY

ČÍSLO 15 ČERVEN 2015 KAZNĚJOVSKÉ ZÁKLADKY ČÍSLO 15 ČERVEN 2015 KAZNĚJOVSKÉ ZÁKLADKY Š K O L N Í Č A S O P I S Z Š K A Z N Ě J O V ÚVODNÍ SLOVO Hurá, prázdniny! Budou prázdniny, budou prázdniny, ozývá se ze škol stále častěji. Ano, je měsíc červen,

Více

ZVÍŘÁTKA VŠUDE KOLEM NÁS

ZVÍŘÁTKA VŠUDE KOLEM NÁS ZVÍŘÁTKA VŠUDE KOLEM NÁS 1. kolo 2. kategorie (8-13 let) Určitě znáte psa, kočku, kozu, krávu, koně, ovečku nebo prasátko. Všichni tihle a další kamarádi patří mezi domácí zvířátka. V tomto kole se o nich

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

NA LOUCE živo ichové- bezobratlí ela medonosná melák zemní

NA LOUCE živo ichové- bezobratlí ela medonosná melák zemní NA LOUCE živočichové- bezobratlí Na loukách se vyskytují převážně zástupci ze světa hmyzu. Všimneme si včel a čmeláků, ale nektarem a pylem se živí daleko větší množství bezobratlých motýli a mnohé druhy

Více

Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?!

Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Jsem prostě geniální, no a co?! e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna

Více

Soustředění v Lublině - Ondra Polcar

Soustředění v Lublině - Ondra Polcar Soustředění v Lublině - Ondra Polcar Ve dnech 13.3. 15.3. jsme se zúčastnili s naším oddílem SK Pavlíkov fotbalového soustředění v Liblíně. Byli jsme tam my, mladší žáci společně s mužstvem starších žáků.

Více

GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE

GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE 1 Tereza Čierníková GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE 2 PROLOG Henry Vans znovu objíždí svět! Cestopisec Henry Vans, který po svých deseti letech cestování nasbíral tisíce a tisíce informací o zemích z celého

Více

Škola pro život ve 21. století, Základní škola a mateřská škola Brno, Kotlářská 4. Žákovská knížka. Jméno a příjmení

Škola pro život ve 21. století, Základní škola a mateřská škola Brno, Kotlářská 4. Žákovská knížka. Jméno a příjmení Škola pro život ve 21. století, Základní škola a mateřská škola Brno, Kotlářská 4 Žákovská knížka Jméno a příjmení Třída O mně Jmenuji se........................................... Chodím do třídy......................................

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

Nejlepší žáci ve III. čtvrtletí

Nejlepší žáci ve III. čtvrtletí Nejlepší žáci ve III. čtvrtletí 1. ročník B. Vávra, J. Vlček, K. Gebhart, J. Hůlová 2. ročník M. Levová, A. Kůtek, A. Lauberová, R. Kovařík 3. ročník Z. Srpová, M. Škrlant, D. Šnoblová, D. Knor, T. Celebrant

Více

Vážení čtenáři, spolužáci a učitelé!

Vážení čtenáři, spolužáci a učitelé! Časopis žáků třídy 4.A Základní školy BRONZOVÁ Vychází občas a podle nálady R O Č N Í K 1, V Y D Á N Í 1 4.A 1. Ú N O R A 2 0 1 1 Uvnitř tohoto vydání: Člověk a příroda Srdce-náš život Jak to vidíme Školní

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚPICE-LÁNY PALACKÉHO 793, 542 32 ÚPICE ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2012-2013 RADIM ČÁP 9.B

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚPICE-LÁNY PALACKÉHO 793, 542 32 ÚPICE ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2012-2013 RADIM ČÁP 9.B ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚPICE-LÁNY PALACKÉHO 793, 542 32 ÚPICE ABSOLVENTSKÁ PRÁCE LÁSKA ZVÍŘAT ANEB JAK SE ZVÍŘATA ROZMNOŽUJÍ ŠKOLNÍ ROK 2012-2013 RADIM ČÁP 9.B OBSAH I Úvod II Teoretická část 1 Bezobratlí 1.1

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Vítejte do nového roku s obrazem Sáry Sotonové!! Pokud toto čtete, prázdniny zaručeně skončily, ba i novoroční projev Václava Klause. Všechno jednou skončí, ale

Více

Živočichové. Všichni živočichové mají jednu věc společnou živí se jinými živými organismy. Téměř všichni se mohou pohybovat z místa na místo.

Živočichové. Všichni živočichové mají jednu věc společnou živí se jinými živými organismy. Téměř všichni se mohou pohybovat z místa na místo. Živočišná říše Živočišná říše Živočišná říše je obrovská. Skládá se z pěti skupin obratlovců, zvaných savci, ptáci, plazi, obojživelníci a ryby. Kromě nich však existuje velké množství živočichů, které

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to?

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? PĚTKA čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016 Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? Redakční rada: Anděla, Lucka, Jitka, Tereza, Adéla, Vojta, Nikola, Nella, p. uč Žilková

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY ŘÍJEN 2015. 10. číslo

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY ŘÍJEN 2015. 10. číslo ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY ŘÍJEN 2015 10. číslo SLOVO ÚVODEM Milí čtenáři, Vítáme Vás v novém školním roce! Doufáme, že se Vám po našem časopisu o prázdninách stýskalo Nicméně s malou

Více

Sabina Stloukalová, 7. B

Sabina Stloukalová, 7. B Sabina Stloukalová, 7. B Úvodník Zdravím všechny čtenáře! Školní rok se vrátil, zasedli jsme znovu do lavic, učitelé z nás tahají už zapomenuté učivo. Určitě jste si všimli různých změn pro mě asi nejpříjemnější

Více