ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV 2014-2015"

Transkript

1 ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV Milí rodiče, znovu se Vám do rukou dostává náš zpravodaj pro zlepšení komunikace a spolupráce se školou. Režim zvonění a délky přestávek zůstávají beze změny. Jsou nastaveny tak, aby vyhovovaly velkému počtu našich dojíždějících žáků. Přehled vyučovacích hodin a přestávek První zvonění 7:30 1. hodina 7:45-8:30 2. hodina 8:40-9:25 velká přestávka 9:25-9:45 3. hodina 9:45-10:30 4. hodina 10:40-11:25 5. hodina 11:30-12:15 6. hodina 12:25-13:10 7. hodina 13:15-14:00 8. hodina 14:05-14:50 Budova školy se pro žáky otevírá v 7:15 hod. Žák je povinen dostavit se do školy před prvním zvoněním. Po dobu vyučování (dáno rozvrhem hodin) včetně přestávky mezi dopoledním a odpoledním vyučováním žák nesmí opustit budovu školy s výjimkou určených venkovních prostor. V případě, že zákonný zástupce chce, aby žák opouštěl budovu školy v době přestávky mezi dopoledním a odpoledním vyučováním (hodinovka), je nutný písemný souhlas zákonného zástupce na volném papíru, který bude obsahovat mj. den a období (měsíc, pololetí apod.), kdy žák v době uvedené přestávky může školu opouštět. Tuto omluvenku předá třídnímu učiteli. V uvedenou dobu přebírá veškerou odpovědnost za žáka zákonný zástupce! Děkujeme, že respektujete značku zákazu vjezdu na příjezdové komunikaci ke škole. Zvýšila se tím bezpečnost žáků při cestě do školy a zpět. Jediná cesta k vědění je činnost. (G. B. Shaw)

2 Ze školní jídelny Ke stravování ve školní jídelně se žáci přihlašují poprvé při nástupu do první třídy. Další roky je žák vždy od září do června automaticky přihlášen. Ceny obědů pro tento školní rok: děti 5-7 let (MŠ) 18,00 Kč žáci 7-10 let 21,00 Kč žáci let 23,00 Kč žáci nad 15 let 25,00 Kč V případě, že žák onemocní, má nárok na oběd za uvedenou cenu pouze první den nemoci. Oběd v tento den bude vydán v době od 11:45 do 12:05 hod., kdy je výdej do jídlonosičů (ve výdejně pro mimoškolní strávníky). Další dny, kdy bude žák nepřítomen, je nutno obědy odhlásit! (tel ) Stravné je placeno bezhotovostně převodem. Zákonný zástupce si na svém účtu zřídí tzv. souhlas k inkasu a sdělí vedoucí školní jídelny číslo svého bankovního účtu. Platbu složenkou lze dohodnout individuálně ve výjimečných případech. Platba za obědy v konkrétním měsíci bude uskutečněna vždy ke konci tohoto měsíce. Případné přeplatky za odhlášené obědy budou v následujícím měsíci odečteny. Odhlašování se provádí osobně nebo telefonicky na tel. čísle vždy den předem, nejpozději do 13:00 hodin. V období prázdnin a ředitelského volna jsou žáci automaticky z obědů odhlášeni. První a poslední den školního vyučování školní jídelna pro žáky nevaří. Výchova by měla být taková, aby to, co je nabízeno, bylo přijímáno jako cenný dar, ne jako povinnost. (A. Einstein )

3 Výchovně vzdělávací část:»žáci se v letošním školním roce vyučují podle Školního vzdělávacího programu pro základní vzdělávání ve všech ročnících.»povinně volitelné předměty v letošním školním roce: 7. ročník - německý jazyk, ruský jazyk, 8. ročník německý jazyk, ruský jazyk, 9. ročník německý jazyk, ruský jazyk, praktikum z matematiky, praktikum z českého jazyka»cizí jazyk Angličtina se vyučuje od 3. třídy 3 hodiny týdně. Ruský nebo německý jazyk se vyučuje od 7. ročníku 2 hodiny týdně. Díky změně školské legislativy je v letošním roce pro žáky, kteří nezahájili výuku druhého cizího jazyka v 7. třídě přechodně zařazena do rozvrhu výuka německého jazyka v 9. ročnících v rozsahu 3 hodin týdně.» Děti mohou navštěvovat podle zájmu nepovinný předmět Náboženství v ročníku.»součástí výuky tělesné výchovy ve 2. a 3. třídě je plavecký výcvik. Veškeré provozní náklady na plavecký výcvik (kurzovné, pronájem bazénu a administrativní poplatky) hradí škola. Každý žák hradí pouze částku za dopravu. Aktuální cena za autobus bude rodičům včas sdělena.»žáci 7. ročníku se zúčastní v rámci tělesné výchovy lyžařského výcviku. Konání akce závisí na počasí a sněhových podmínkách.»opět se žáci zapojí do sportovních, literárních, jazykových, hudebních a matematických soutěží, pořádaných ministerstvem školství.» Žáci 4. ročníku budou absolvovat dopravní výchovu, kterou zakončí závěrečným pobytem na dopravním hřišti ve Vsetíně. Dopravní výchova je nově zařazena také do výuky ve všech ostatních třídách, aby došlo k odpovědnějšímu přístupu mládeže k dopravnímu provozu.» Za snížené ceny mohou žáci nakupovat pomůcky pro výuku výtvarné výchovy a sešity.» ICT do venkovských škol pokračuje fází udržitelnosti a umožňuje rodičům i v letošním školním roce vzdálený přístup prostřednictvím internetu ke studijním výsledkům žáků II. stupně.» Díky partnerství v projektu Education for Business budou žáci ročníku pracovat ve čtyřech kroužcích s nadstandartní ICT technikou, poskytnutou z projektu financovaného z EU.

4 Zápis do první třídy Zápis do první třídy proběhne dle 36 odst. 4 zákona č.561/2004 školského zákona v době od do K zápisu budou pozvány děti narozené od do Termín zápisu bude včas zveřejněn na obvyklých místech v obci Halenkov. Pokyny pro omlouvání žáků z vyučování Pokud má být žák uvolněn v průběhu vyučování např. na lékařskou prohlídku a zákonný zástupce si žáka nevyzvedne osobně ve škole, je k uvolnění nutná písemná žádost v omluvném listu v žákovské knížce, podepsaná zákonným zástupcem, kterou žák předá třídnímu učiteli před odchodem z vyučování. V ní bude uvedeno, že žák odchází ze školy sám. V případě známé absence např. z vážných rodinných důvodů (dovolená, svatba, pohřeb apod.) je nutné žáka omluvit dopředu. Dva dny absence žáka z rodinných důvodů omlouvá třídní učitel na základě písemné omluvenky zákonných zástupců. Delší absenci žáka z rodinných důvodů povoluje ředitel školy na základě písemné žádosti zákonných zástupců. Formulář žádosti je k vyzvednutí u třídních učitelů nebo ke stažení na stránkách školy. V případě, že se žák ze zdravotních důvodů nemůže dostavit do vyučování, informují zákonní zástupci třídního učitele o důvodech absence nejpozději do tří dnů. Omluvu stačí provést telefonicky ( ), písemnou omluvenku donese žák v žákovské knížce po návratu do školy. Upozorňujeme zákonné zástupce, že nebudou tolerovány omluvenky, které podporují jakékoli otevřené nebo skryté formy záškoláctví. Je nutné, abyste si jako zákonní zástupci uvědomili, že můžete žáka omluvit jen ze závažných zdravotních nebo rodinných důvodů, aby působení rodiny a školy v oblasti docházky do školy bylo jednotné. Tato skutečnost vyplývá ze školského zákona č. 561/2004, kde jsou v 22 uvedeny povinnosti zákonných zástupců nezletilých žáků. Mimo jiné zajistit, aby žák řádně docházel do školy nebo školského zařízení. V případě pochybnosti má škola právo vyžadovat omluvenky od ošetřujícího lékaře. Povinností školy je hlásit neomluvenou absenci Odboru sociálních věcí - oddělení sociálně právní ochrany dětí. POZOR! Od letošního školního roku je pro žáky naší školy nově poskytována logopedická péče, kterou povede paní učitelka Bc. Michaela Koňaříková. V případě zájmu můžete kontaktovat školu.

5 ODDĚLENÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY Poplatek za školní družinu pololetně činí 200 Kč. Tyto peníze jsou využívány na zajištění pitného režimu a nákup materiálu a her pro děti v družině. První a poslední den školního vyučování není školní družina v provozu. Provoz školní družiny je od 11: 25 do 16: 00 hod. a řídí se Vnitřním řádem školní družiny, který je umístěn ve vestibulu školy a před třídou školní družiny. Zájmové kroužky ve škole Kroužky 2014/2015 Název kroužek vede třída den hodina v rozvrhu Odbíjená O. Švecová 9.,8. středa 7.,8. 1x za 14 dní Florbal M. Skýba II. st. středa 13:30 14:30 1x za 14 dní (střídání) Keramika I. M. Koňaříková 1+2+Mš úterý 12:30-14:00 Keramika II. M. Koňaříková 3+4 úterý 14:00-15:30 Informatika M. Juříková pátek 6. Matematický I. J. Podešvová 9. A středa 7. Matematický II. J. Podešvová 9. B středa 8. Pěvecký sbor N. Sklářová pondělí 13:15 14:00 Pěvecký sbor N. Sklářová čtvrtek 13:15 14:00 Ping-pong H. Haasová úterý 7. Ping-pong H. Haasová středa 6. Myslivecký D. Malíková středa 16:00-17:00 4x ICT z EU M. Skýba,V. Krét, M. Koňaříková, P. Feberová Sportovky S. Růžičková čtvrtek 13:15 14:00 **Do kroužku se žáci přihlašují formou přihlášky podepsané zákonným zástupcem. Poplatek za kroužky činí 50 Kč na jedno pololetí. Vybrané prostředky budou použity výhradně na nákup sportovních potřeb, papíru a dalšího materiálu, který bude využíván při jejich činnosti. Žák se odhlašuje formou odhlášky podepsané rodiči vždy až na další pololetí. **KERAMIKA ve výtvarné dílně- Poplatek za tento kroužek je 400 Kč z důvodu větší náročnosti na keramický materiál, glazury, barvy a jiné pomůcky. **Myslivecký kroužek funguje pod záštitou ZŠ již třetím rokem pro žáky I. i II. stupně. Vedení kroužku a bohatý program zajišťuje paní Ing. Daniela Malíková. Je zakázáno mít v době vyučování zapnutý mobilní telefon!! Na začátku školního roku byli žáci řádně poučeni o bezpečnosti a chování v době výuky. Poučení se kromě bezpečnosti týkalo také slušného chování, zacházení se školním majetkem a postupu žáků při hlášení školního úrazu. Investice do vědění nesou nejvyšší úrok. (Benjamin Franklin )

6 Termíny prázdnin ve školním roce 2014/2015 Podzimní prázdniny Vánoční prázdniny Pololetní prázdniny Jarní prázdniny Velikonoční prázdniny Ukončení školního roku Termíny pedagogických rad a třídních schůzek: období pedagogická rada třídní schůzka 1. čtvrtletí od 15:15 1. pololetí od 15:15 3. čtvrtletí od 15:15 2. pololetí od 15:15 -Pokud rodič potřebuje kontaktovat některého z vyučujících mimo třídní schůzky, je vhodné využít konzultační hodiny uvedené v tomto zpravodaji nebo v žákovské knížce, popřípadě si předem dohodnout schůzku telefonicky. -Školní řád, klasifikační řád a jiné dokumenty jsou k nahlédnutí ve vestibulu školy nebo na internetových stránkách Další aktivity v letošním školním roce Vydávání školního časopisu DROBKY ZE ŠKOLNÍCH LAVIC dvakrát ročně. Prodej dotovaného školního mléka a dalších mléčných výrobků prostřednictvím automatu. Pro I. stupeň zajišťujeme dotovaný program Ovoce do škol (od letošního roku změna dodavatele: Ovocentrum Valašské Meziříčí) Na podzim opět plánujeme tradiční charitativní činnost školy pod názvem Stonožka. Díky aktivitě naší školy v oboru environmentální výchovy se uskuteční během školního roku sběr starého papíru (květen 2015) a série besed dle aktuální nabídky (např. Tonda Obal na cestách). Pořádání školních výletů v 1. až 9. třídě. Učte se, jako byste se hnali za někým, koho nemůžete dohonit, a jako by to byl někdo, koho nechcete ztratit. (Konfucius)

7 Zaměstnanci ZŠ Halenkov: Pedagogičtí pracovníci: konzultace Ředitel: Mgr. Soňa Růžičková ( ) stř. 14:30 15:30 po. 14:30 15:30 Zástupce ředitele: Mgr. Jana Podešvová ( ) st. 11:30 12:15 výchovný poradce: Mgr. Milena Juříková po. 11:30 12:15 stř. 10:45 11:25 Vychovatelka ŠD: p. uč. Eva Valigurová..( ) 1. třída: Mgr. Jarmila Kopecká út. 11:30 12:30 2. třída: Mgr. Jana Kocurková út. 11:30 12:15 3. A: Mgr. Iva Zapalačová út. 12:25-13:10 3. B: Mgr. Marcela Luňáková pá. 12:25 13:10 4. třída: Mgr. Pavla Feberová út. 9:45 10:30 5. třída: Mgr. Marie Romanová út. 13:10 14:00 6. třída: Bc. Michaela Koňaříková po. 9:45 10:30 7. A: Bc. Helena Haasová čt. 13:15 14:00 7. B: Bc. Václav Krét po. 12:20 13:10 8. třída: Mgr. Miroslav Skýba út. 13:10 14:00 9. A Mgr. Marie Muroňová út. 9:45 10:30 9. B: Mgr. Olga Švecová čt. 13:15 14:00 ostatní vyučující: Nicole Sklářová po. 10:40 11:25 Mgr. Eva Stixová pá. 10:40 11:25 Mgr. Zdeněk Kadula út. 10:40 11:25 Mgr. Daniela Filová út. 8:40 9:25 Mgr. Milena Juříková viz. výchovný por. Správní zaměstnanci: Ekonom: p. Marie Hlaváčová ( ) Školník: p. Jan Koňařík Uklízečky: p. Věra Bogarová p. Jarmila Demková p. Pavla Hahnová Pracovnice školní jídelny: Vedoucí školní jídelny: p. Dagmar Tahotná ( ) Kuchařky: p. Vlasta Kopecká p. Marie Haničáková p. Andrea Schmutzová p. Stanislava Václavíková fax: školy: zshalenkov@telecom.cz

8 VÝCHOVNÉ PORADENSTVÍ Prevence patologických jevů I v letošním školním roce škola pro žáky pod vedením p. učitelky Mgr. Mileny Juříkové připravuje Minimální preventivní program. Jeho obsahem jsou různé školní a mimoškolní aktivity vedoucí k potlačení sociálně patologických jevů, besedy, spolupráce s policií, úřadem práce, pedagogicko psychologickou poradnou aj. Program bude k nahlédnutí v každé třídě při třídních schůzkách a škola s ním seznámí také žáky. Výchovný poradce Výchovným poradcem ve škole je Mgr. Milena Juříková, která kromě minimálního preventivního programu sestavuje i plán výchovného poradenství, jehož náplní je mj. návštěva úřadu práce, seznámení s dny otevřených dveří na středních školách, s optimalizací přijímacího řízení pro žáky 9. třídy, s vyplněním přihlášek atd. Výchovný poradce také napomáhá rodičům žáků s diagnostikovanou poruchou učení při řešení výchovných problémů a při volbě povolání. konzultační hodiny VP: pondělí 11:30 12:15 hod. středa 10:45 11:25 hod. Konzultaci mimo tyto hodiny si vždy dopředu dohodněte telefonicky. Důležité upozornění pro rodiče žáků 9. třídy! Rodiče budou včas informováni o schůzkách k průběhu přijímacího řízení na střední školy a učiliště. Úrazy žáků: Jen úraz žáka, který se stal průkazně v souvislosti s činností školy (vyučování, exkurze, výlet, vycházka apod.) a byl vyučujícímu, dozoru nebo jinému pedagogickému pracovníkovi nahlášen v den, kdy k úrazu došlo nebo nejpozději den následující, může být evidován, sepsán záznam o úrazu a případně odškodněn pojišťovnou. Na úrazy nahlášené později nemůže být brán zřetel, neboť se dá těžko prokázat souvislost s činností školy. Doporučujeme, aby žáci měli vhodné přezůvky s pevnou patou. Pojišťovna neodškodňuje úrazy, jejichž příčinou je nevhodná obuv. Nevolnost žáků: V případě, že se žákovi v průběhu vyučování stane úraz nebo mu začne být nevolno, bude mu poskytnuto zdravotníkem školy základní ošetření a zákonní zástupci budou kontaktováni, aby si dítě převzali k dalšímu ošetření. Z bezpečnostních důvodů jej nelze pustit samotného nebo v doprovodu spolužáka.

ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV 2015-2016

ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV 2015-2016 ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV 2015-2016 Milí rodiče, znovu se Vám do rukou dostává náš zpravodaj pro zlepšení komunikace a spolupráce se školou. Režim zvonění a délky přestávek zůstávají beze změny. Jsou nastaveny

Více

ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV

ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV ZPRAVODAJ ZŠ HALENKOV 2013-2014 Milí rodiče, znovu se Vám do rukou dostává náš zpravodaj pro zlepšení komunikace a spolupráce se školou. Režim zvonění a délky přestávek zůstávají beze změny. Jsou nastaveny

Více

Informační příručka 2019/2020

Informační příručka 2019/2020 Informační příručka 2019/2020 KONTAKTY Recepce 733 737 584, 475 669 141 vratnice@zsvojnovicova.cz Sekretariát 475 669 143 sekretariat@zsvojnovicova.cz Školní jídelna 733 125 723, 475 669 149 jidelna@zsvojnovicova.cz

Více

Organizace školního roku

Organizace školního roku Základní škola a Mateřská škola Brumovice, okr. Břeclav, příspěvková organizace PSČ 691 11 ZŠ tel: 519 423 237 e-mail: zs.brumovice@tiscali.cz www.zsbrumovice.cz ŠJ tel.: 519 423 283 MŠ tel.: 511 110 617

Více

Informační příručka 2018/2019

Informační příručka 2018/2019 Informační příručka 2018/2019 KONTAKTY Recepce 733 737 584, 475 669 141 vratnice@zsvojnovicova.cz Sekretariát 475 669 143 sekretariat@zsvojnovicova.cz Školní jídelna 733 125 723, 475 669 149 jidelna@zsvojnovicova.cz

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Organizace školního roku

Organizace školního roku Základní škola a Mateřská škola Brumovice, okr. Břeclav, příspěvková organizace PSČ 691 11 ZŠ tel: 519 423 237 e-mail: zs.brumovice@tiscali.cz www.zsbrumovice.cz ŠJ tel.: 519 423 283 MŠ tel.: 511 110 617

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900

Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900 Č.j.: ZŠŠ 354/2015 Základní škola, Prahy 10, Švehlova 12/2900 se sídlem Švehlova 12/2900, Praha 10, 106 00 VNITŘNÍ PŘEDPIS, kterým se stanoví výše úplaty za zájmové vzdělávání ve školní družině a provoz

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha - západ

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha - západ Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha západ Pokyn ředitele školy k omlouvání žáků Č. j.: 00283/14/ZS Účinnost od: 26.5.2014 Spisový znak: Počet příloh: 3 Skartační znak: Zpracováno podle metodického

Více

INFORMACE PRO RODIČE (školní rok 2015/2016)

INFORMACE PRO RODIČE (školní rok 2015/2016) INFORMACE PRO RODIČE (školní rok 2015/2016) Vážení rodiče, začal další školní rok a jménem všech učitelů a zaměstnanců železnorudské školy vám chci poděkovat za vaši podporu škole v minulém školním roce

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Liberec, Kaplického 384 Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 č.j.: ZŠKAP/0352/2017 ŘEDITEL ZÁKLANÍ ŠKOLY, LIBEREC, KAPLICKÉHO 384 v souladu

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2014/2015 V Chrudimi dne 28.srpna 2014 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

Třídní schůzky. 23. září 2013 16:30 knihovna

Třídní schůzky. 23. září 2013 16:30 knihovna Třídní schůzky 23. září 2013 16:30 knihovna Návštěvy paní zubařky MUDr. Rychecké škola ruší hromadné návštěvy základní činností školy vzdělávání a výchova řada dětí navštěvuje jiného zubního lékaře středy

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Kozojedy, okres Plzeň-sever I. OBECNÁ USTANOVENÍ Ředitel školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Řád školní družiny. Základní škola Rosice

Řád školní družiny. Základní škola Rosice Základní škola Rosice Řád školní družiny Řád školní družiny vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a z vyhlášky MŠMT č.

Více

Vnitřní řád školního klubu (ŠK)

Vnitřní řád školního klubu (ŠK) Vnitřní řád školního klubu (ŠK) Č. j.: ZŠH/438/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 16. 11.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2019 Směrnice nabývá účinnosti dne: 1. 9. 2019 Počet příloh 2 Změny směrnice jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků. V souladu

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Řád školní družiny Chvalkovice březen 2010 Všeobecná ustanovení Řád školní družiny V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice

Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice Řád školní družiny při ZŠ Třemošnice vychází ze zákona 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 74/2005 o zájmovém vzdělávání ve znění pozdějších předpisů Školní družina je školské zařízení určené k zájmovému vzdělávání,

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne: Směrnice

Více

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Název školy Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Pontassievská 3, 669 02 Znojmo, tel.: 515 158 101 ředitel:

Více

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu

Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, Chrudim 3. Plán práce školy. Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu Základní škola, Chrudim, U Stadionu 756, 537 03 Chrudim 3 Plán práce školy a Pokyn ředitele školy k organizaci výchovně-vzdělávacího procesu ve školním roce 2016/2017 V Chrudimi dne 28.srpna 2016 Mgr.JindřichVyhnánek

Více

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí

Základní škola Salvátor, Králova Valašské Meziříčí Základní škola Salvátor, Králova 380 757 57 Valašské Meziříčí Č.j.: ZŠ-JP 274/2016 Dodatek č.3: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY vychází z dosud platných zákonů a vyhlášek, kterými

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace. Vnitřní řád školní družiny

Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace. Vnitřní řád školní družiny Základní škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Identifikační údaje Adresa: ŠD při ZŠ Jablonec nad Nisou Mšeno, Mozartova 24 příspěvková organizace

Více

Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169

Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169 Masarykova základní škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Tel: 326 325 973 Mob: 776 638 169 zsdebr@seznam.cz www.skoladebr.cz Masarykova škola Debř, Mladá Boleslav, Bakovská 7 Pokyn ředitele školy k uvolňování

Více

Třídní schůzky, konzultační hodiny (termíny)

Třídní schůzky, konzultační hodiny (termíny) Třídní schůzky, konzultační hodiny (termíny) Čt 22. září 2016 16:00 17:00 Seznámení zákonných zástupců s řády a důležitými směrnicemi školy, plán práce na školní rok 2016/2017. Út 15. listopad 2016 16:00

Více

Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina

Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina Základní škola a Mateřská škola, Baška, p.o. Vnitřní řád školní družina Čj: ZŠB/448/2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice nabývá účinnosti dne: 1. 9. 2015 Počet příloh 1 Změny směrnice

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Základní škola KELČ, okres Vsetín Kelč 229 756 43 Kelč Tel/ Fax: 571 641 127 e-mail: zskelc@zskelc.cz Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Upraveno podle školního řádu 31.5.2012, platnost od 1.6.2012,

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme Vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme Vám aktuality z naší organizace od 1. 9. 2014. V příloze jsou info ŠJ, ŠD a jednotlivé

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola a Mateřská škola Medlov, příspěvková organizace č.j.zš129/2016 Vnitřní řád školní družiny č.j.zš129/2016 Zpracoval: Mgr.Ondřej Schulz účinnost od : 01.01.2017 V souladu se zněním zákona

Více

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Základní informace - gymnázium adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr. Leoš Gretz

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2016 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

Účinnost ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu.

Účinnost ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. Základní škola a Mateřská škola Bohumín Bezručova 190 okres Karviná, příspěvková organizace Řád školní družiny Č. j.: ŘBe -13/2016 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. 08. 2016 R.

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace

Název školy. Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Název školy Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Pontassievská 3, 669 02 Znojmo, tel.: 515 158 101 ředitel:

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž Z á k l a d n í š k o l a S l o v a n, K r o m ě ř í ž, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e Zeyerova 3354, 767 01 Kroměříž e-mail: zs@zsslovan.cz tel.: 573 502 244, fax : 573 502 240 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

Řád školní družiny. Účinnost od: 22. 6. 2015 Ruší se Řád školní družiny od 1. 9. 2014 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Počet příloh:

Řád školní družiny. Účinnost od: 22. 6. 2015 Ruší se Řád školní družiny od 1. 9. 2014 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Počet příloh: Základní škola Jablonec nad Nisou, Liberecká 26, příspěvková organizace tel. 487 370 332, 777 739 428 skola@zsliberecka.cz, www.zsliberecka.cz Řád školní družiny Pořadové číslo:20/2015 Účinnost od: 22.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

PRŮVODCE ŠKOLNÍM ROKEM

PRŮVODCE ŠKOLNÍM ROKEM PRŮVODCE ŠKOLNÍM ROKEM 2013/2014 Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola ELPIS Brno, Koperníkova 2/4, odloučené pracoviště : Fr. Skaunicové 17 držitel certifikátu ISO ČSN 9001:2009

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Základní škola Karlovy Vary, Poštovní 19, příspěvková organizace, 360 01 Karlovy Vary Vnitřní řád školní družiny V Karlových Varech 30.srpna 2013 Mgr. Jan Poula ředitel školy Vnitřní řád školní družiny

Více

Oznámení o nepřítomnosti lz důvodů nemoci lze podat: a) telefonicky do kanceláře školy nebo třídnímu učiteli, případně em

Oznámení o nepřítomnosti lz důvodů nemoci lze podat: a) telefonicky do kanceláře školy nebo třídnímu učiteli, případně  em Základní škola a mateřská škola Ivančice-Němčice, Školní 230,664 91 Ivančice Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků Č.j.: 111/2016 Účinnost od: 1. 9. 2016 Spisový znak: Skartační znak: Změny:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZŠ a MŠ Myslejovice, okr. Prostějov, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Platný od 1. 9. 2017 Obecná ustanovení Ve smyslu platné legislativy, zejména podle Nařízení Evropského parlamentu

Více

Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace. Vnitřní řád ŠJ

Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace. Vnitřní řád ŠJ Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace Vnitřní řád ŠJ Č. j.: 20 / 2015 Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: 2.1.4 Skartační znak: A 5 Změny: OBSAH: 1. Úvodní ustanovení

Více

Provozní řád školní jídelny ZŠ ŠKOLNÍ JÍDELNA ZŠ A MŠ V ZAHRÁDKÁCH 48/1996, PRAHA 3

Provozní řád školní jídelny ZŠ ŠKOLNÍ JÍDELNA ZŠ A MŠ V ZAHRÁDKÁCH 48/1996, PRAHA 3 Provozní řád školní jídelny ZŠ ŠKOLNÍ JÍDELNA ZŠ A MŠ V ZAHRÁDKÁCH 48/1996, PRAHA 3 Provozní řád školní jídelny se vydává na základě zákona č. 561/2004 Sb., Školský zákon, 30, odst.1 písm. b). Dále se

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBSAH 1 Všeobecná ustanovení 1.1 Činnost ŠD 2 Organizace a provoz ŠD 2.1 Odhlašování a přihlašování žáka 2.2 Provoz ŠD 2.3 Docházka do ŠD 2.4 Pravidla chování žáků 2.5 Práva

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŠKOLNÍ DRUŽINA PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE, LIBEREC VRATISLAVICE NAD NISOU, příspěvková organizace Adresa:, tel. /fax 482 323 263, e-mail: libor.rygal@zs. vratislavice. cz Bankovní spojení: ČS Liberec 0984944329/0800,

Více

Základní škola a mateřská škola Dušejov, příspěvková organizace, Dušejov 86. Vnitřní (provozní) řád školní jídelny

Základní škola a mateřská škola Dušejov, příspěvková organizace, Dušejov 86. Vnitřní (provozní) řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Dušejov, příspěvková organizace, Dušejov 86 Vnitřní (provozní) řád školní jídelny Adresa: ZŠ a MŠ Dušejov, příspěvková organizace, Dušejov 86, 588 05 Dušejov Telefon: 567

Více

Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Provozní řád školní jídelny

Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Provozní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Schválil: Josef Buchal, ředitel školy Dne: 21. 8. 2018 Platnost ode dne: 31. 8. 2018 Účinnost ode dne: 1. 9. 2018 Spisový

Více

Řád školní družiny a školního klubu

Řád školní družiny a školního klubu Řád školní družiny a školního klubu Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny

Více

Provozní řád školní družiny

Provozní řád školní družiny Základní škola, Pod Marjánkou 2/1900, Praha 6 *************************************************************** Provozní řád školní družiny Školní družina je součástí Základní školy, Praha 6, Pod Marjánkou

Více

Základní údaje o škole

Základní údaje o škole Základní údaje o škole Název školy Adresa školy Adresy úřadoven pro osobní návštěvu Základní škola Zlín, Křiby 4788, příspěvková organizace Křiby 4788, 760 05 Zlín Základní škola: Křiby 4788, Zlín Školní

Více

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA

Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA Základní škola a mateřská škola Oskava, příspěvková organizace, Oskava 66, 788 01 Oskava VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZÁKLADNÍ ŠKOLY OSKAVA V Oskavě 1. září 2012 ředitel školy: Mgr. Stanislav Lysák Obsah:

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání 1. Řešení školních záležitostí Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka řeší veškeré záležitosti, situace, žádosti apod. vždy nejprve s TŘÍDNÍM UČITELEM. Ke komunikaci lze kromě osobního jednání

Více

Pontassievská 3, Znojmo

Pontassievská 3, Znojmo Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo, příspěvková organizace Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr. Leoš Gretz web: www.gpoa.cz

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ a MŠ NESLOVICE okres Brno - venkov, příspěvkové organizace

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ a MŠ NESLOVICE okres Brno - venkov, příspěvkové organizace ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ a MŠ NESLOVICE okres Brno - venkov, příspěvkové organizace I. Všeobecná ustanovení Jako vedoucí pracovník ve školní družině je ředitelem školy určena na každém pracovišti ZŠ vedoucí

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 25. srpna 2015 Rada školy schválila dne: 14. říjen 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Olomouc, Heyrovského 33. Září 2018

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Olomouc, Heyrovského 33. Září 2018 2018 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Září 2018 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

ŠKOLNÍ ZÁPISNÍK. Jméno: Name. Třída: Class

ŠKOLNÍ ZÁPISNÍK. Jméno: Name. Třída: Class ŠKOLNÍ ZÁPISNÍK Jméno: Name Třída: Class Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Ruská 2059, okres Most Škola demokratického myšlení a tvořivého učení Jsme velká škola se zkušeným a odborně kvalifikovaným

Více

Zpravodaj pro rodiče

Zpravodaj pro rodiče Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Zpravodaj pro rodiče školní rok 2012/2013 sídlo ředitelství - ul. SNP 2304/6 odloučené pracoviště ZŠ ve Vaňově - ul. Pražská

Více

Speciální základní škola Králíky

Speciální základní škola Králíky Speciální základní škola Králíky Nábřežní 130, Králíky 561 69 Zdravá škola www.zspkraliky.cz IČO 61235105 zspkraliky@zspkraliky.cz tel., fax: 465 631 186 Č.j.: SpZSKr 533/2018 Projednáno a schváleno na

Více

SOUBOR ORGANIZAČNÍCH POKYNŮ pro školní rok 2013/2014

SOUBOR ORGANIZAČNÍCH POKYNŮ pro školní rok 2013/2014 Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2 Odloučené pracoviště MŠ Perknov telefon : 569 427 642 e-mail: wolkerova.ms@havlickuvbrod.net webové stránky: http://www.perknov.cz/ms/ SOUBOR

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ Základní škola, Most, Václava Talicha1855, příspěvková organizace Vypracovala: Schválila: POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ 2015 /2065 Pedagogická rada projednala dne: 28.8.2015 Mgr.

Více

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od:

Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: Škola: Základní škola Růžďka, okres Vsetín Vnitřní řád školní družiny Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1.9.2018 Spisový znak: Skartační znak: Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním,

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: 5.9. 2014 Pedagogická

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a P o p o v i c e, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e P o p o v i c e 1 5 0, 6 8 6 0 4 Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD

Více

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1.

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1. Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Vnitřní řád - družina Č.j.: 265/2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: 2-2 Skartační znak: A 5 Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004

Více

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 1. Provoz školní družiny (dále jen ŠD): - pondělí až pátek 6.00-7.45 hod. - pondělí 11.40-17.00 hod. - úterý až pátek 11.40-16.00 hod. ŠD není v provozu

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina Základní škola a Mateřská škola Veverské Knínice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Školní řád - družina Č.j.: 40/2013 Účinnost od: 1. 11. 2013 Projednán pedagogickou radou: 8. 10. 2013 Schválen

Více

Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace. směrnice č. 7/2007 Počet listů: 4 ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace. směrnice č. 7/2007 Počet listů: 4 ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY směrnice č. 7/2007 Počet listů: 4 ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Dolní Bojanovice únor 2012 1 Řád školní jídelny Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a

Více

Řád školní družiny na ZŠ Měnín

Řád školní družiny na ZŠ Měnín 1 Řád školní družiny na ZŠ Měnín Počet oddělení : 2 Počet ţáků v jednom oddělení : max. 25 Obecná ustanovení Řád školní druţiny je součástí organizačního řádu školy. Určuje pravidla provozu, stanoví reţim

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Brno, Hroznová 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 180a Spisový znak: 2a Skartační znak: A5 Vypracoval: Bc.Žaneta Muronová, vedoucí vychovatelka Schválil: Mgr.Zbyněk Krejčíř Datum vydání:

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 4/9/2017 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vedoucí vychovatelka ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka školy

Více

Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace 591 01 Žďár nad Sázavou. Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků

Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace 591 01 Žďár nad Sázavou. Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace Pokyn ředitele školy k uvolňování a omlouvání žáků Zpracováno podle metodického pokynu MŠMT ČR čj. 10 194/2002 14 1. Omlouvání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T.G.Masaryka Třebíč, příspěvková organizace se sídlem Komenského nám. 61/6, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 414 / 2014 Vypracoval: Schválil:

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016)

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016) ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016) 1. Školní vyučování První pololetí: úterý 1. září 2015 až čtvrtek 28. ledna 2016 Druhé pololetí: pondělí 1. února 2016 až čtvrtek 30. června

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Votice, okres Benešov

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Votice, okres Benešov ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Votice, okres Benešov IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy Základní škola Votice, okres Benešov REDIZO 600042171 IZO 113000235 IČ 70568146 Adresa školy Pražská 235, 259 01

Více

Směrnice č. 6 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Směrnice č. 6 PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola Klimkovice, příspěvková organizace Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č. j. ZSKL 399/2017 Spisový znak 102/A 10 Vypracoval: Mgr. Miroslava Hoňková, ředitelka školy

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Palachova 400/37, příspěvková organizace IČO: , REDIZO: Příloha č. 1 Směrnice č.

Základní škola Ústí nad Labem, Palachova 400/37, příspěvková organizace IČO: , REDIZO: Příloha č. 1 Směrnice č. Základní škola Ústí nad Labem, Palachova 400/37, příspěvková organizace IČO:445 531 53, REDIZO: 600 085 651 Příloha č. 1 Směrnice č. 3/2017 Vnitřní řád školní družiny Obsah: ČL. 1 Obecná ustanovení ČL.

Více

Vnitřní řád školní výdejny

Vnitřní řád školní výdejny Základní škola a Mateřská škola Pňovice, okres Olomouc Pňovice 162, 784 01 Litovel Vnitřní řád školní výdejny Vnitřní řád je zpracován v souladu se zněním 30 zákona č. 561/2004Sb., školského zákona. 1

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 29. PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠ 201/2013-1 Vypracoval: Schválil: Základní škola a mateřská škola Žandov, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Kostelní 200, Žandov

Více

Vnitřní řád školní družiny. SŠ, ZŠ a MŠ Prostějov, Komenského10 - ZŠ speciální Tetín 7. I. Poslání školní družiny

Vnitřní řád školní družiny. SŠ, ZŠ a MŠ Prostějov, Komenského10 - ZŠ speciální Tetín 7. I. Poslání školní družiny Vnitřní řád školní družiny SŠ, ZŠ a MŠ Prostějov, Komenského10 - ZŠ speciální Tetín 7 I. Poslání školní družiny ve dnech školního vyučování tvoří mezistupeň mezi výukou ve škole a výchovou v rodině není

Více

SYLABUS RODINNÉHO KURZU ČEŠTINY Centrum pro integraci cizinců, o.p.s. www.cicpraha.org

SYLABUS RODINNÉHO KURZU ČEŠTINY Centrum pro integraci cizinců, o.p.s. www.cicpraha.org SYLABUS RODINNÉHO KURZU ČEŠTINY Centrum pro integraci cizinců, o.p.s. www.cicpraha.org 1 - SEZNÁMENÍ, PŘEDSTAVOVÁNÍ - rodič se umí představit - rodič umí představit své dítě - rodič umí hláskovat své jméno

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 Č.j.: Po1278/1/08 Vnitřní řád školní družiny 1 V souladu se zněním zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Střední pedagogická škola Boskovice, příspěvková organizace, Komenského 5, Boskovice. Vnitřní řád školní jídelny výdejny

Střední pedagogická škola Boskovice, příspěvková organizace, Komenského 5, Boskovice. Vnitřní řád školní jídelny výdejny Střední pedagogická škola Boskovice, příspěvková organizace, Komenského 5, 680 11 Boskovice Úvodní ustanovení Vnitřní řád školní jídelny výdejny Vnitřní řád školní jídelny - výdejny je vydáván v souladu

Více