Opallis Kompozitum pro přední a postranní zuby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Opallis Kompozitum pro přední a postranní zuby"

Transkript

1 Opallis Kompozitum pro přední a postranní zuby Pouze k odbornému použití Pozorně si přečtěte informace o použití tohoto přípravku před jeho použitím. Ponechte si je dokud nebude přípravek zcela spotřebován nebo již nebude dále při ošetřování použit. Popis výrobku Opallis je mikrohybridní, rentgenkontrastní, světlem tuhnoucí pryskyřice s fluorescenčními a opalescentními vlastnostmi, vysokou leštitelností a mnoha možnostmi barevných ostínů a tranlucence. Je to estetický výplňový materiál pro výplně předních a postranních zubů. Opallis byl vytvořen k detailnímu napodobení polychromatických vlastností zubů s dlouhou dobou zpracovatelnosti (redukována citlivost na světlo) a vynikajícími mechanickými vlastnostmi. Provedení Master Kit Obsahuje 33 stříkaček, v barvách skloviny: ; EA2; EA3; E A3. 5; E A4; EB1; EB2; EB3; EC2; EC3; E-Bleach H; E-Bleach M; E-Bleach L, Sklovinný efekt: Translucent ( T-Blue; T-Yellow; T-Orange; T-Neutral), Opákní barvy: Opaque Pearl ( OP) and Opaque White (OW), Dentinové barvy: DA1; DA2; DA3; DA3.5; DA4; DB1; DB2; DB3; DC2; DC3; D-Bleach a Value barvy: VH (High), VM ( Medium), VL (Low), 1 Technical/Clinical CD s výsuvným a tabulkovým displejem. Basic Kit 6 stříkaček Obsahuje EA2, EA3, EA3. 5, DA2, DA3 a T- Neutral Blech Kit 6 stříkaček pro bělení zubů Obsahuje E-Bleach H, E-Bleach-M, E-Bleach L, D-Bleach, T - Blue a T-Neutral. Refil Obsahuje 1 stříkačku s jedním barevným odstínem Základní složení Opallis je mikorhybridní pryskyřice složená z monomerové matrix obsahující Bis (GMA), Bis (EMA) a TEGDMA. Obsahem je šetrná kombinace baria a hliníku silanizovaného silikátu a nanopartikulí kysličníku křemičitého, kafrchinonu jako fotoiniciátoru, akcelerátorů, stabilizátorů a pigmentů. Kompozitum obsahuje částice o velikosti mezi 40 nm a 3 um s průměrnou velikostí částic v průměru 0,5 mikronu, celkový váhový objem -78,9% s 57-58% objemu anorganického plniva. Distribuce částic o různých velikostech umožňuje adekvátní plnění pryskyřice, což napomáhá její vysoké mechanické odolnosti a opotřebení. Takové vlastnosti jsou nezbytné pro výplně postraních zubů a pro jednoduché leštění, vytvářející výplně s hladkým povrchem a vysokým leskem u předních zubů.

2 Indikace Opallis je určen pro výplně předních a postranních zubů umožňující reprodukci optických charakteristik zubní struktury. Okluzní a proximální a okluzně-aproximální výplně středních a malých velikostí. Výplně III., IV. a V třídy předních zubů. Kompozitní pryskyřice pro přímé fazety. Připevnění zubních úlomků. Redukce a/nebo uzavření diastematu. Úprava a/nebo změna tvaru jednoho nebo více zubů. Strukturální defekty: Amelogenesis Imperfekta, hypoplazie skloviny, nekazivé krčkové léze. Úprava a/nebo změna vztahu výšky a/nebo šířky zubů. Výplně dočasných zubů. Úprava a/nebo změna barvy části zubu, nebo celého zubu Opallis shade system Opallis používá barevný vzorník VITA pro barvy skloviny a dentinu. Kromě toho také nabízí kompozita se zvýšenou translucencí, opacitou, nebo odstíny pro bělení zubů a pryskyřici pro reprodukci světelné vyváženosti. Čtyři translucentní odstíny (T-Blue, T-Yellow, T-Orange e T- Neutral) umožňují vytvoření estetických výplní při aplikaci ve velmi tenké vrstvě přes odstíny vzorníku VITA. Dávají tak zubním lékařům možnost perfektně reprodukovat zubní struktury. Stručný popis aplikace translucentních kompozitu pro sklovinu následuje: T-Blue: Pryskyřice zvyšující translucenci a vracející opalescenční efekt zubu. T-Yellow: Pryskyřice zvyšující translucenci a neprodukující labiální sklovinu a dávající zubu prostorový efekt. T-Orange: Vysoce translucentní pigmentová pryskyřice, umožňující přirozený opalescenční a translucentní efekt skloviny. T-Neutral: Translucentní pryskyřice, která reprodukuje palatinální sklovinu a iniciální třetinu. Tato translucence je mírně nižší, než odstíny popsané výše. Vysoce opákní odstíny, jako: Opaque White a Opaque Pearl obnovují detaily inicizálního halo efektu a kryjí sklerotický dentin. Odstíny klasického barevného vzorníku VITA odpovídají barvám a odstínům pryskyřice. Pro doplnění světelné vyváženosti musí být tenká vrstva pryskyřice aplikována přes poslední vrstvu výplně. Použije-li se tato pryskyřice, musí se aplikovat tak silná vrstva, aby přinesla žádaný efekt vyšší nebo nižší světelné vyváženosti. Barvy VH, VM a VL umožňují vysoký, střední nebo nízký stupeň světelné vyváženosti. Pryskyřice pro vyvážení světelnosti /VH, VM, VL) dodávají výplním zářivost. Tato zářivost ukazuje množství bílého odstínu v zubu. Aby bylo docíleno takového efektu, použijeme světelně vyvažující pryskyřici přes poslední vrstvu. Barvy VH, VM a VL umožňují vysokou, střední nebo nízkou světelnou vyváženost výplně. Kompozita pro sklovinu bělených zubů (E-BleachH, E-Bleach M, E-Bleach L) a pro dentin (D- Bleach) byly vyvinuty pro potřebu ošetření bělených nebo dočasných zubů. Doporučujeme jeden odstín k reprodukci dentinu a 3 tři barvy pro sklovinu. Barva s nižší saturací (jasnější) je E-Bleach H abarva s vyšší saturací (tmavší) je E-Bleach L.

3 Pryskyřice Opallis musí být vytvrzována světlem vrstvu po vrstvě pomocí modrého světla s minimální intenzitou 468 nm. Neodstraňujte inhibiční vrstvu jelikož ovlivňuje adhezi následnou vrstvu pryskyřice. Tabulka níže ukazuje všechny barvy pryskyřice Opallis, jejich příslušnou translucenci, množství a čas nutný k vytvrzení. Tabulka 1: barvy, množství, čas nutný k vytvrzení Kategorie Barva Množství Doba nutná k vytvrzení DENTIN SKLOVINA SKLOVINNÉ EFEKTY SVĚTELNÁ VYVÁŽENOST DA1 DA2 DA3 DA3,5 DA4 DB1 DB2 DB3 DC2 DC3 D-Bleach EA1 EA2 EA3 EA3,5 EA4 EB1 EB2 EB3 EC2 EC3 E-Bleach H E-Bleach M E-Bleach L Translucent: T-Blue T-Yellow T-Orange T-Neutral Opaque: Opaque Pearl (OP) Opaque White (OW) VH (high) VM (medium) VL (low) 60s 60s Translucence (%) Pro sílu nad 1 mm vytvrzujte světlem s minimální intenzitou 400 mw/cm2. Pro nižší sílu denzity musí být doba expozice vyšší. Doba světleného vytvrzování uvedená v tab.1 musí garantovat hloubku tuhnutí, stupeň převodu, barevnou stabilitu a mechanické vlastnosti pryskyřice. Kapacita světla procházející pryskyřicí je spojena s translucencí. I když má Opallis má tři různé stupně translucence, mnohé studie dokazují, že stanovená doba světelného vytvrzování je zcela dostatečná při zachování všech vlastností pryskyřice se zárukou její kvality. V případě nedostatečné expozice si pryskyřice nemusí uchovat své optimální vlastnosti. Přeexponování není možné. Opallis nabízí nejvíce barevných odstínů a dva speciální odstíny v stříkačkách pro potřeby zubních lékařů. Bezpečnostní opatření a kontraindikace

4 V případě alergické reakce přerušte použití. Nepoužívejte podložky nebo provizorní materiály obsahující eugenol, protože tento brání světelnému vytvrzení. Zabraňte kontaktu nevytvrzeného Opallisu s kůži, sliznicí a očima. Před světelným vytvrzením může Opallis působit lehce dráždivě a podporovat citlivost na metakryláty. Vedlejší účinky Tento výrobek obsahuje metakrylátové monomery, které mohou způsobit alergické reakce nebo lehké podráždění u pacientů, kteří jsou citliví na jednotlivé složky. Návod k použití: Výběr barvy: Před výběrem barvy proveďte profylaxi. Zuby musí být čisté a hydratované bez izolace, protože dehydratace může barvu pozměnit. Metody výběru barvy: Doporučuje se používat běžně používaného barevného vzorníku VITA Malá částečka kompozitní pryskyřice se umístí na vestibulární plochu ošetřovaného zubu (bez přípravy a aplikace adhezivního systému), světelně vytvrzena, ponechána působení sliny a pozorována.tato fáze je vynikající pro porovnání barvy kompozitní pryskyřice. Ve složitějších případech si profesionálové vytvářejí chromatickou mapu zubu, která se skládá ze všech detailních informací o individuálních charakteristikách zubů. Aplikace materiálu 1. Izolujte operační pole. Izolace musí zaručovat, že oblast bez vlhkosti zůstane čistá a přehledná během celého ošetření. Je-li to nezbytné, zajistěte úplnou izolaci. 2. Preparujte pro vytvoření přímé adhezivní výplně. 3. Proveďte leptání kyselinou (CONDAC 37%) nejprve na okrajích skloviny a potom uvnitř kavity.. Doba leptání činí 15 vteřin. Potom vše opláchněte hojně vodou tak, aby byla odstraněna veškerá kyselina ze zubních struktur a vysušte dentin bez jeho dehydratace. 4. Aplikace světlem tuhnoucí kompozitní pryskyřice: Doporučujeme techniku postupného přidávání materiálu a jeho vytvrzení světlem. Tato technika umožňuje stejnoměrnější vytvrzování. Postupujte podle doporučených časů v Tab.1 pro 1 vrstvu nad 1,5 mm pryskyřice. Zhotovte výplň ve vybraném odstínu postupnou aplikací vrstev Opallisu (maximální tloušťka 2 mm) a opatrnou adaptací do kavity. Pro lepší vytvrzení poslední vrstvy pryskyřice, aplikujte na ni izolační gel Oxiblock FGM a vytvrzujte po dobu 40 vteřin. Pro dokončení a leštění výplně doporučujeme použít smirkové disky Diamond Pro a plsťové disky Diamond Flex s pomocí leštících past Daimond ACI, ACII a Diamond Excel. Poznámka: Kontrola okluze je velice důležitá. Výplně v supraokluzi způsobují zvýšený tlak na zub a výplň může způsobovat bolest. Neponechávejte výplň ale rovněž v infraokluzi Uchovávání a skladování Uchování přípravku je umožněno dobrým těsněním balení. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu. Skladujte přípravek při teplotě 5-30oC. Přípravek nezmrazujte.

5 Upozornění Nepoužívejte přípravek po skončení expirační doby. Pro likvidaci přípravku se řiďte legislativou své země. Udržujte mimo dosah dětí.

METAPEX Kalcium hydroxid s iodoformem

METAPEX Kalcium hydroxid s iodoformem METAPEX Kalcium hydroxid s iodoformem Aplikace exponovaná pulpa při překrývání pulpy a pulpotomii průsak kanálků apexifikace formace tvrdotkáňové bariéry výplňový materiál pro kořenové kanálky po příprave

Více

Peak Universal Bond v lahvičce A Peak SE

Peak Universal Bond v lahvičce A Peak SE Peak Universal Bond v lahvičce A Peak SE Bondovací adhezivní systém s Chlorhexidinem (02%) Může zajistit dlouhodobou pevnost bondu* *Údaje v návodu Popis: Peak Universal Bond je bondovací pryskyřice dodávaná

Více

PRIME&BOND NT Dentální adhezívum na bázi Nano-Technologie

PRIME&BOND NT Dentální adhezívum na bázi Nano-Technologie Návod k použití PRIME&BOND NT Dentální adhezívum na bázi Nano-Technologie Prime&Bond NT je univerzální adhezivní prostředek spojující účinek primeru i bondu, vážící kompozitní a kompomerní materiály k

Více

SLOŽENÍ Stroncium-aluminium-sodium-fluoro-fosforo silikátové sklo Titan dioxid (pouze v opákní verzi) Koiniciátor polymerace

SLOŽENÍ Stroncium-aluminium-sodium-fluoro-fosforo silikátové sklo Titan dioxid (pouze v opákní verzi) Koiniciátor polymerace Návod k použití Dyract Cem Plus Chemicky tuhnoucí kompomerní fixační cement Dyract Cem Plus - fixační cement pro použití ve stomatologii - spojuje hlavní výhody skloionomerních cementů - vazbu k zubní

Více

Kompozity SUPER-COR. Univerzální světlem polymerující mikrohybridní kompozitní systém 1.2. Standardní balení: Kit (souprava)

Kompozity SUPER-COR. Univerzální světlem polymerující mikrohybridní kompozitní systém 1.2. Standardní balení: Kit (souprava) Výplňové materiály 1 SUPER-COR 1.2 OPTICOR FLOW 1.3 EVICROL 1.3 RETENSIN PLUS 1.4 ADHESOR 1.5 ADHESOR FINE 1.5 ADHESOR CARBOFINE 1.5 KAVITAN LC 1.6 KAVITAN PRO 1.6 KAVITAN PLUS 1.7 KAVITAN CEM 1.7 CARYOSAN

Více

Fill-Up! Rychlé a dokonalé zhotovování hlubokých výplní.

Fill-Up! Rychlé a dokonalé zhotovování hlubokých výplní. Duálně tuhnoucí kompozitum pro nanášení po velkých vrstvách Fill-Up! Rychlé a dokonalé zhotovování hlubokých výplní. www.coltene.com Hluboké výplně Neomezená tloušťka vrstvy výplně, protože Fill-Up! je

Více

rekonstrukce frontálního a distálního úseku. Splňuje normy ISO 4049:2000. Systém se skládá z následujících komponentů.

rekonstrukce frontálního a distálního úseku. Splňuje normy ISO 4049:2000. Systém se skládá z následujících komponentů. HRi Natural Technology (CZ) EnamEl PlUS hri SYSTÉm PrO ESTETICKÉ restaurace Návod k použití Enamel Plus HRi je světlem tuhnoucí radioopákní kompozit pro přímé a nepřímé rekonstrukce frontálního a distálního

Více

přirozený, jednoduchý a krásný ÚSMĚV

přirozený, jednoduchý a krásný ÚSMĚV přirozený, jednoduchý a krásný ÚSMĚV logický inovativní výplňový systém, který za všech okolností šetří čas Your Smile. Our Vision. Minimální smršťování objemu zaručuje maximální tvarovou stálost. Aura

Více

UE1 nízký jas starší nebo opotřebené zuby vysoká translucence nízká světelnost

UE1 nízký jas starší nebo opotřebené zuby vysoká translucence nízká světelnost HRi ENAMEL plus Natural Technology EnamEl PlUS hri SYSTÉm PrO ESTETICKÉ restaurace Návod k použití Enamel Plus HRi je světlem tuhnoucí radioopákní kompozit pro přímé a nepřímé rekonstrukce frontálního

Více

ORDINACE. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent

ORDINACE. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent ORDINACE 2016 Jaro Léto Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent Platnost 1.2.2016-31.7.2016 Adhese Universal 1 Adhese Universal System Pack VivaPen 1 2 ml (664504) 1 Tetric EvoFlow Bulk Fill 1 2 g (646472,

Více

LABORATOŘ. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent

LABORATOŘ. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent LABORATOŘ 2016 Jaro Léto Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent Platnost 1.2.2016-31.7.2016 IPS Style Ceram Starter Kit 1 IPS Style Ceram Starter Kit A-D (679925) jiného výrobce získáte slevu 30 % cena:

Více

, Dyract extra Univerzální kompomerní výplňový materiál

, Dyract extra Univerzální kompomerní výplňový materiál , Dyract extra Univerzální kompomerní výplňový materiál Dyract extra,nejnovější a nejpropracovanější DENTSPLY kompomerní výplňový materiál,využívá 10 let zkušeností a klinických úspěchů s materiály Dyract

Více

Skutečná hodnota pro vaši praxi

Skutečná hodnota pro vaši praxi I N T R O D U C T I O N Skutečná hodnota pro vaši praxi Jsme si vědomi vysokého stupně důvěry mezi zubními lékaři a jejich pacienty a proto cítíme povinnost tento vztah neustále zlepšovat a prohlubovat.

Více

BISCO Návod na použití

BISCO Návod na použití BISCO Ostatní materiály BIS-CORE duálně tuhnoucí, radioopákní, vysoce plnivý cement / kompozit vytvořený speciálně na dostavby kořenových čepů. Obsahuje skelné částečky umožňující jednoduchou aplikaci

Více

VITA VMK Master Informační prospekt o výrobku

VITA VMK Master Informační prospekt o výrobku Informační prospekt o výrobku VITA určení barvy VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 11.09 Pro fazetování metalokeramických konstrukcí v běžném rozsahu hodnot koeficientu

Více

ORDINACE. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent

ORDINACE. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent ORDINACE Jaro Léto Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent Platnost 1.2.2015-31.7.2015 Adhese Universal 1 Adhese Universal System Pack VivaPen 1 2 ml (664504) nebo 1 Adhese Universal Refill Bottle 1 5 g

Více

Kompozitní materiály. Chemicky vázaná kombinace vhodného síťovaného polymeru s anorganickým plnivem.

Kompozitní materiály. Chemicky vázaná kombinace vhodného síťovaného polymeru s anorganickým plnivem. Kompozitní materiály Chemicky vázaná kombinace vhodného síťovaného polymeru s anorganickým plnivem. Kompozity Vlastnosti Složení Indikace Možnosti kompozitních materiálů Materiál pro definitivní ošetření

Více

VIII. KLIMATICKÉ POSTUPY A.

VIII. KLIMATICKÉ POSTUPY A. sekcí a každou z nich polymerovat samostatně. 3. Nízká intenzita polymeračního světla způsobí pokles adheze. Respektujte doporučenou dobu užívání lampy a kontrolujte čistotu konce světlovodu. Je účelné

Více

MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava. SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku.

MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava. SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku. MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku. Stále častěji řešíme přání pacientů zhotovit bílé výplně v postranním úseku chrupu. Amalgám, sebelépe zhotovený,

Více

Návod k použití BMR102

Návod k použití BMR102 Rádio Návod k použití BMR102 2 3 10 12 14 1 4 5 6 7 9 8 13 L K J 20 A B C D E PM I H G F 11 1 14 15 11 15 15 16 2 3 17 18 19 21 4 5 19 19 6 7 19 19 8 9 10 10 10 11 8 9 12 Symboly Následovně jsou zobrazeny

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím výrobku se seznamte s bezpečnostními pokyny, uvedenými v bezpečnostním listu, nebo na konci tohoto dokumentu.

NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím výrobku se seznamte s bezpečnostními pokyny, uvedenými v bezpečnostním listu, nebo na konci tohoto dokumentu. Strana 1 ze 6 Tenkovrstvé lepidlo Tytan Professional tenkovrstvé lepidlo je určeno pro stavbu obvodových a příčkových zdí z broušených cihel a pórobetonu s rozměrovou odchylkou do 3 mm na běžný metr. Tenkovrstvé

Více

SINGLE BOND UNIVERSAL ADHEZIVUM + FILTEK ULTIMATE

SINGLE BOND UNIVERSAL ADHEZIVUM + FILTEK ULTIMATE AKČNÍ LETÁK DUBEN 2014 Single Bond Universal adhezivum doplňkové baleni lahvička 5ml + Filtek Ultimate doplňkové baleni 1x tuba 4 g, odstín dle výběru SINGLE BOND UNIVERSAL ADHEZIVUM + FILTEK ULTIMATE

Více

Na Výsluní 7 100 00 Praha 10 Email: Tel: 2 74770944, 608 923215 Fax: 2 74770944

Na Výsluní 7 100 00 Praha 10 Email: Tel: 2 74770944, 608 923215 Fax: 2 74770944 B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání české verze: 26.8.2009 Název výrobku: VULCAN SG 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE/PRVNÍ DISTRIBUTOR/DISTRIBUTOR:

Více

Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků

Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků Jedinečný způsob obnovy zubních krčků. První kompozitní skořepiny pro zubní krčky. VENI. Nejpokrokovější způsob rekonstrukce zubních krčků. Zkušenosti

Více

Lukopren N - silikonové dvousložkové kaučuky

Lukopren N - silikonové dvousložkové kaučuky ISO 9001 - silikonové dvousložkové kaučuky Charakteristika jsou silikonové dvousložkové kaučuky takzvaného kondenzačního typu. Po smíchání pasty s kata-lyzátorem dochází k vulkanizaci v celé hmotě během

Více

NEŠETŘÍME NA VÁS, ALE S VÁMI

NEŠETŘÍME NA VÁS, ALE S VÁMI NOVINKY, AKCE NEŠETŘÍME NA VÁS, ALE S VÁMI AKČNÍ NABÍDKA SDI Riva SC prášek + tekutina Výplňový skloionomerní cement. Balení obsahuje 8 g tekutina, 15 g prášek. běžná cena: 740,- akční cena: 648,- SDI

Více

SS760. Zvukoměr. Uživatelská příručka

SS760. Zvukoměr. Uživatelská příručka SS760 Zvukoměr Uživatelská příručka Nákupem tohoto digitálního zvukoměru jste zvýšili přesnost svých měření. Ačkoliv je tento zvukoměr složitý a citlivý přístroj, jeho robustnost umožňuje dlouhodobé využití.

Více

MG 170 z Masážní podložka Návod k použití

MG 170 z Masážní podložka Návod k použití MG 170 CZ z Masážní podložka Návod k použití BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Česky Rozsah

Více

DENTÁLNÍ PROGRAM 2013 / 2014

DENTÁLNÍ PROGRAM 2013 / 2014 ČESKY (TSCHECHISCH) DENTÁLNÍ PROGRAM 2013 / 2014 VOCO THE DENTALISTS Požadavky moderní stomatologie se u dentálních produktů soustřeďují na prvotřídní kvalitu materiálu a uživatelskou přívětivost. To vyžaduje

Více

100% Akční nabídka Laboratoř. ušetříte. S výrobky M+W Dental stoprocentně ušetříte oproti obdobným výrobkům. platnost do 30.4.

100% Akční nabídka Laboratoř. ušetříte. S výrobky M+W Dental stoprocentně ušetříte oproti obdobným výrobkům. platnost do 30.4. Akční nabídka Laboratoř platnost do 30.4.2015 100% ušetříte S výrobky M+W Dental stoprocentně ušetříte oproti obdobným výrobkům. Martina Grabmüllerová, e-mail: martina.grabmullerova@dentamed.cz, tel.:

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44 NÁVOD K OBSLUZE Multitester MS-258 2 v 1 Obj. č.: 12 15 44 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte

Více

BIS-SILANE 2-složkový porcelánový primer

BIS-SILANE 2-složkový porcelánový primer Bisco 0459 BIS-SILANE 2-složkový porcelánový primer Návod na použítí IN-151R6 Rev. 9/16 BISCO, Inc. 1100 W. Irving Park Rd. Schaumburg, IL 60193 U.S.A. 847-534-6000 1-800-247-3368 BIS-SILANE * 2-složkový

Více

C 2 ULTRA SEAL TM Lesklá, ochranná vrstva na vnitřní betony

C 2 ULTRA SEAL TM Lesklá, ochranná vrstva na vnitřní betony POPIS C 2 Ultra Seal je trvanlivá, chemicky odolná, ochranná vrstva, která výrazně zvyšuje odolnost vůči skvrnám u interiérových betonových podlah. C 2 Ultra Seal je ideální pro strojově hlazené, leštěné

Více

ZIMNÍ AKČNÍ NABÍDKY leden březen 2016. Polymerační LED lampa Demi Ultra

ZIMNÍ AKČNÍ NABÍDKY leden březen 2016. Polymerační LED lampa Demi Ultra ZIMNÍ AKČNÍ NABÍDKY leden březen 2016 Polymerační LED lampa Demi Ultra NOVINKA SonicFill 2 Snadné a rychlé výplně v distálním úseku v jednom kroku! vylepšená leštitelnost mimořádné estetické výsledky vylepšená

Více

2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý

2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý Technický list Datum vydání: 01/2015 Identifikační č.: 02 08 01 02 020 0 000008 2komponentní pružný epoxidový nátěr, chemicky odolný a elektrostaticky vodivý Popis výrobku je 2komponentní, elektrostaticky

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Ceresit Aquablock Strana 1 z 6 Č. BL. : 283830 Datum revize: 01.08.2014 Datum výtisku: 02.09.2014 1.1 Identifikátor výrobku Ceresit AquaBlock all colours

Více

Návod k použití. Nabíječka. Verze z 05/09. Číslo objednávky: 20 01 21 20 01 22

Návod k použití. Nabíječka. Verze z 05/09. Číslo objednávky: 20 01 21 20 01 22 Návod k použití Verze z 05/09 Nabíječka Číslo objednávky: 20 01 21 20 01 22 Účel použití Produkt je určen výhradně pro nabíjení až čtyř baterií typu NiMH velikosti AA a AAA. Produkt je testován EMV a splňuje

Více

CIT prací prášek. Strana: 1/6

CIT prací prášek. Strana: 1/6 Strana: 1/6 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: univerzální

Více

V3 System Uživatelská příručka

V3 System Uživatelská příručka V3 System Uživatelská příručka Bezpečnostní pokyny Pro zabránění vdechnutí drobných částic, je nutné použít koferdam Pro zvýšení bezpečnosti navažte na kroužek floss (mezizubní nit) Matrice a klínky jsou

Více

3. Nízká intenzita polymeračního světla způsobí pokles adheze. Respektujte doporučenou dobu užívání lampy a kontrolujte čistotu konce světlovodu.

3. Nízká intenzita polymeračního světla způsobí pokles adheze. Respektujte doporučenou dobu užívání lampy a kontrolujte čistotu konce světlovodu. 3. Nízká intenzita polymeračního světla způsobí pokles adheze. Respektujte doporučenou dobu užívání lampy a kontrolujte čistotu konce světlovodu. Je účelné kontrolovat vhodným zařízením v určených časových

Více

CAD / CAM BLOKY IVOCLAR VIVADENT 424 BLOKY GC 427 OPTIGLAZE 427

CAD / CAM BLOKY IVOCLAR VIVADENT 424 BLOKY GC 427 OPTIGLAZE 427 CAD / CAM BLOKY IVOCLAR VIVADENT BLOKY GC OPTIGLAZE ////////// BLOKY IVOCLAR VIVADENT CAD / CAM //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Více

Návod k obsluze. the medical concept

Návod k obsluze. the medical concept Inovativní SQOOM koncept pro pleť problematickou a citlivou. Regeneruje zevnitř a účinně zlepšuje strukturu pleti vše je vědecky podloženo. Návod k obsluze the medical concept Inovativní SQOOM systém je

Více

Bezpečnostní list. Tento produkt nelze klasifikovat jako nebezpečný podle principů klasifikace a označování substancí a směsí.

Bezpečnostní list. Tento produkt nelze klasifikovat jako nebezpečný podle principů klasifikace a označování substancí a směsí. Bezpečnostní list Datum vydání: 01082011 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sandplast S 1.2 Příslušná určená

Více

Construction. Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039

Construction. Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice. Popis výrobku. Testy. Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039 Technický list Vydání 02/2011 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000039 Lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice Popis výrobku je tixotropní 2-komponentní konstrukční lepidlo a opravná malta na bázi epoxidové

Více

Chumelenice. zimních slev. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 1. 11. 2013 31. 1.

Chumelenice. zimních slev. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 1. 11. 2013 31. 1. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě Speciální nabídky 1. 11. 2013 31. 1. 2014 Chumelenice zimních slev Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

Vinylsiloxanéterová otiskovací hmota dle ISO 4823

Vinylsiloxanéterová otiskovací hmota dle ISO 4823 soft soft Light Light POPIS VÝROBKU Vinylsiloxanéterová otiskovací hmota dle ISO 4823 Výrobky jsou adičně tuhnoucí, elastomerické otiskovací hmoty typu vinylpolisiloxan a polyéter. Jsou charakteristické

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta Crinone 8 % progesteronum vaginální gel

Příbalová informace: informace pro pacienta Crinone 8 % progesteronum vaginální gel sp.zn.sukls238531/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Crinone 8 % progesteronum vaginální gel Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže.

Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže. Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Řecko 1. BEZPEČNOSTNÍ LIST IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku Kód produktu Popis

Více

B E Z P E Č N O S T N Í

B E Z P E Č N O S T N Í B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Datum vydání české verze: 5.5.1999 Podle anglického firemního originálu: č. 029 z (Verze 4) z 30/10/02 1. První revize bezpečnostního listu provedena 8/1/2002 dle platných

Více

PREMISE Trimodální kompozitní výplňový materiál

PREMISE Trimodální kompozitní výplňový materiál PREMISE Trimodální kompozitní výplňový materiál PREMISE je světlem tuhnoucí kompozitní výplňový materiál na bázi pryskyřice určený pro přímou aplikaci. Materiál PREMISE nabízí vysokou leštitelnost, velkou

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení 2001/58EC

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení 2001/58EC Strana: 1 1. URČENÍ LÁTKY / PŘÍPRAVKU A FIRMY Obchodní název : Ecoglass Typ produktu : Kapalína. Použití : Průmyslové. Pouze pro profesionální použití. Dodavatel : S. U. P. spol. s r. o. Adresa : Šumavská

Více

Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže.

Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže. Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Řecko 1. BEZPEČNOSTNÍ LIST IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku Kód produktu Popis

Více

Vrstvení kompozit v distálním úseku: Použití inovativní skloviny

Vrstvení kompozit v distálním úseku: Použití inovativní skloviny René Serfaty, DMD, PhD* Kompozitní pryskyřice je jediným materiálem, kterým lze restaurovat z volné ruky a současně tak zachovat tvar tkáně, barvu a funkci zubu. Dentin a sklovina vykazují odlišné vlastnosti,

Více

P91.cz. P91.cz Protipožární omítky Knauf. Novinka. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. Omítkové a fasádní systémy 4/2014

P91.cz. P91.cz Protipožární omítky Knauf. Novinka. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. P91.cz Knauf VERMIPLASTER. Omítkové a fasádní systémy 4/2014 P91.cz Omítkové a fasádní systémy 4/2014 P91.cz Protipožární omítky Knauf P91.cz Knauf Novinka P91.cz Knauf P91.cz Protipožární omítky Knauf Obsah Strana P91.cz Knauf Vermiplaster Protipožární sádrová

Více

Speciální nabídka. Ordinace podzim zima 2014. Platí od 1. 9. do 31. 12. 2014. sledujte nás na facebook.com/gceurope. GC Restorative Dentistry Guides

Speciální nabídka. Ordinace podzim zima 2014. Platí od 1. 9. do 31. 12. 2014. sledujte nás na facebook.com/gceurope. GC Restorative Dentistry Guides Speciální nabídka Ordinace podzim zima 2014 Platí od 1. 9. do 31. 12. 2014. GC Restorative Dentistry Guides sledujte nás na facebook.com/gceurope Bond G-ænial Flo & Universal Flo Univerzální výplňový materiál

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Ovladač Vypínač OCZ Návod k obsluze a údržbě ELEKTRICKY VYHŘÍVANÁ DEKA SOLID SOLID EB1005 Výrobky značky SOLID dodává: SOLID CZECH a.s., Tř. SNP 402, 500 03 Hradec Králové, Česká republika web: www.solid-czech.cz

Více

INTERDENT AKCE ORDINACE. Dosažené obratové a věrnostní slevy zůstávají zachovány! 129 Kč. 798 Kč. 342 Kč. 299 Kč ZDARMA. 99 Kč. 459 Kč. 199 Kč.

INTERDENT AKCE ORDINACE. Dosažené obratové a věrnostní slevy zůstávají zachovány! 129 Kč. 798 Kč. 342 Kč. 299 Kč ZDARMA. 99 Kč. 459 Kč. 199 Kč. INTERDENT AKCE ORDINACE Dosažené obratové a věrnostní slevy zůstávají zachovány! PHASE PLUS Bezprašná tixotropní alginátová otiskovací hmota s mátovou příchutí a třístupňovou barevnou indikací průběhu

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

Klasifikace nebezpečného přípravku vyplývá z použití klasifikačních pravidel ze směrnice 1999/45/ES.

Klasifikace nebezpečného přípravku vyplývá z použití klasifikačních pravidel ze směrnice 1999/45/ES. Datum vydání : 4.12.2008 Datum revize: 22.3.2010 Číslo revize: 1 Strana 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti 1.1. Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: 1.2. Použití látky

Více

výplňové materiály ////////////////////////////////////////////////////////

výplňové materiály //////////////////////////////////////////////////////// 1 výplňové materiály //////////////////////////////////////////////////////// kompomery ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// str. 10 kompozity /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Více

CRP. Axis - Shield. SINGLE TESTS CRP kvantitativní stanovení pomocí přístroje NycoCard Reader II

CRP. Axis - Shield. SINGLE TESTS CRP kvantitativní stanovení pomocí přístroje NycoCard Reader II Lékařská technika a speciální zdravotní materiál Společnost je zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, odd. C vložka 1299 Obchodní 110, 251 70 Praha Čestlice Tel. +420 296 328 300 Fax. +420

Více

Skloionomerní cementy

Skloionomerní cementy Skloionomerní cementy Uznávané, odolné a spolehlivé Běžné skloionomerní cementy Technologie skloionomerních cementů současnější než kdy jindy! Velmi úspěšné materiály Q Prokazují biokompatibilitu Q Uvolňují

Více

powercolor technický list spárovací hmoty a silikony 11/12 222 POWERCOLOR

powercolor technický list spárovací hmoty a silikony 11/12 222 POWERCOLOR powercolor 11/12 222 technický list POWERCOLOR Cementová spárovací hmota nejnovější generace obsahující ionty stříbra pro spáry od 1 do 5 mm šíře. Ionty stříbra zajišťují extrémně účinnou a dlouhodobou

Více

CP1 6 720 645 612 (2010/08) DE/AT/CH/FR/ GB/IT/NL/PO/PT/RO/ES/CZ/TR

CP1 6 720 645 612 (2010/08) DE/AT/CH/FR/ GB/IT/NL/PO/PT/RO/ES/CZ/TR CP 6 70 65 6 (00/08) DE/AT/CH/FR/ GB/IT/NL/PO/PT/RO/ES/CZ/TR Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny.. 67. Použité symboly................... 67. Bezpečnostní pokyny............... 67 Údaje

Více

Ceram.X Univerzální nano-ormocerní materiál

Ceram.X Univerzální nano-ormocerní materiál Ceram.X Univerzální nano-ormocerní materiál Ceram.X je světlem tuhnoucí, radiopákní výplňový materiál pro anteriorní i posteriorní zuby. Ceram.X kombinuje nanotechnologii patentovanou DENTSPLY a známou

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení 1907/2006/ES

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení 1907/2006/ES Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a společnosti Identifikace přípravku (obchodní název): Email syntetický rychleschnoucí Použití: Nátěrová hmota. Identifikace výrobce: BARVY LAKY Lanškroun s.r.o. Sídlo:

Více

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM NÁVOD K OBSLUZE Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM Obj. č.: 750483 2 OBSAH: Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Funkční

Více

LABORATOŘ modelování MOLDASTONE CN FUJIROCK EP ELITE ROCK VODICÍ ČEPY STŘEDNÍ A SLABÉ GIROFORM

LABORATOŘ modelování MOLDASTONE CN FUJIROCK EP ELITE ROCK VODICÍ ČEPY STŘEDNÍ A SLABÉ GIROFORM modelování MOLDASTONE CN Velmi tvrdá tixotropní syntetická sádra v barvách slonová kost, šedá, světle hnědá, světle zelená, růžová, světle růžová. Tvrdost 220 N/mm2 po 1 hodině. Balení: 4,5 kg, různé barvy

Více

VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování

VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování VITA Farbkommunikation VITA Farbkommunikation VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 05.16 VITA shade, VITA

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Latalux 50 mikrogramů/ml oční kapky, roztok Latanoprostum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Latalux 50 mikrogramů/ml oční kapky, roztok Latanoprostum Sp. zn. sukls136408/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta Latalux 50 mikrogramů/ml oční kapky, roztok Latanoprostum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Technický list Série HX30000

Technický list Série HX30000 FTP.WRP.002B Technický list Série HX30000 Nabídka produktů se skládá z 70μm až 280μm (dle reference) vysoce výkonného vícevrstvého litého vinylu, který je potažen akrylovým lepidlem na bázi rozpouštědla

Více

Pracovní postup Cemix: Omítání pórobetonového zdiva

Pracovní postup Cemix: Omítání pórobetonového zdiva Pracovní postup Cemix: Omítání pórobetonového zdiva Pracovní postup Cemix: Omítání pórobetonového zdiva Obsah 1 Požadavky na stavební dokončenost... Požadavky na maximální vlhkost pórobetonového zdiva...

Více

TECHNICKÝ LIST L A M I N A Č N Í P R Y S K Y Ř I C E L 285 T U Ž I D L A 285, 286, 287. Návod k použití, technické listy

TECHNICKÝ LIST L A M I N A Č N Í P R Y S K Y Ř I C E L 285 T U Ž I D L A 285, 286, 287. Návod k použití, technické listy TECHNICKÝ LIST L A M I N A Č N Í P R Y S K Y Ř I C E T U Ž I D L A 285, 286, 287 Návod k použití, technické listy Charakteristika Schválení: Německý federální úřad pro letectví Použití: výroba kluzáků,

Více

Inspekční bezdrátový videosystém KC362 KC362

Inspekční bezdrátový videosystém KC362 KC362 Inspekční bezdrátový videosystém KC362 KC362 Popis Kontrolní USB videokamera KC-362 pro rádiový přenos je navržena jako uživatelsky jednoduchý a ekonomický způsob pro řešení skrytých závad a zvýšení produktivity.

Více

3 - komponentní, vysoce pevnostní epoxidová licí směs

3 - komponentní, vysoce pevnostní epoxidová licí směs Technický list Vydání 24/04/2008 Identifikační č.: 02 02 02 01 001 0 000001 3 - komponentní, vysoce pevnostní epoxidová licí směs Popis výrobku 3 - komponentní, vysoce pevnostní, samonivelační, bez rozpouštědel,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.2: 16.7.2007

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 Datum revize č.2: 16.7.2007 Datum vydání: 9.3.2003 Strana: 1 ze 5 1.. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Číslo CAS: nemá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 29.6.2000 Datum revize: 20.11.2003 (revize1), 5.3.2006 (revize 2), 20.6.2009 (novelizace dle REACH) 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 232/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 232/2004 Sb. Datum revize: 24. ledna 2007 Podle vyhlášky č. 232/2004 Sb. 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE: 1.1 Název látky / přípravku: R 407C 1.2 Výrobce: Distributor: galco s.a. COOL SERVIS

Více

Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008. KALAFUNA Alfa 16g

Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008. KALAFUNA Alfa 16g BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Datum vydání : 01.08.1999 listů : 6 list : 1/6 Datum revize : 01.07.2008 Název výrobku : KALAFUNA Alfa 16g 1. Identifikace látky

Více

Návod k obsluze. Elektronický. hladinový senzor LK 3...

Návod k obsluze. Elektronický. hladinový senzor LK 3... Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LK 3... 701614/04-06/02 Obsah Ovládací a signalizační prvky 5 Rozměrový výkres 5 Použití z hlediska určení 6 Druhy provozu 7 Montáž 8 Elektrické připojení

Více

Bezpečnostní list - dle Nařízení č. 1907/2006/ES Polyuretanové lepidlo na čelní sklo č. 37731

Bezpečnostní list - dle Nařízení č. 1907/2006/ES Polyuretanové lepidlo na čelní sklo č. 37731 Verze 3; revidováno: 13.6.2012 Strana 1 (celkem 9) 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1. Identifikace přípravku: Název: Polyurethane Adhesive Sealant for windscreen, Polyuretanové lepidlo na čelní sklo.

Více

Bezpečnostní list (Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika)

Bezpečnostní list (Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika) Bezpečnostní list (Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika) Datum vydání: 01. 03. 2013 Datum revize: 02. 02. 2015 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikátor

Více

2.2 : Nehořlavé, netoxické plyny. Zodpovědný za distribuci

2.2 : Nehořlavé, netoxické plyny. Zodpovědný za distribuci Strana : 1 ón 2.2 : Nehořlavé, netoxické plyny Varování M«Výrobce Zodpovědný za distribuci Messer Technogas Industriestraße 5 Zelený pruh 99 2352 Gumpoldskirchen Austria 140 02 Praha 4 Česká Republika

Více

NEODETERSOL VETRO ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

NEODETERSOL VETRO ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: 15. 10. 2012 / 2.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Nejsou uvedeny Registrační

Více

Technické požadavky: Ukazatel kvality: Zkušební předpis:

Technické požadavky: Ukazatel kvality: Zkušební předpis: Označení S 2320 NÁZEV CHEMICKÉ LÁTKY - CHEMICKÉHO PŘÍPRAVKU EPAX S 2320 Epoxidová základní barva antikorozní dvousložková speciální Číslo katalogového listu D/NH-3 Výrobce: COLORLAK, a.s. Normativní dokument:

Více

ciální abídka Speciální nabídka Ordinace jaro léto 2014 Platí od 1. 5. do 31. 8. 2014 sledujte nás na facebook.com/gceurope

ciální abídka Speciální nabídka Ordinace jaro léto 2014 Platí od 1. 5. do 31. 8. 2014 sledujte nás na facebook.com/gceurope ciální Speciální nabídka abídka Ordinace jaro léto 2014 Platí od 1. 5. do 31. 8. 2014 GC Restorative Dentistry Guides sledujte nás na facebook.com/gceurope Nový rozměr ve výplňové stomatologii EQUIA je

Více

AKCE. 2.438 Kč. 8.533 Kč. 1.219 Kč. 1.093 Kč. Futurabond U: Nové univerzální adhezivum 14 % Akce 4: Vococid. Akce 2: Akce 1: Akce 3:

AKCE. 2.438 Kč. 8.533 Kč. 1.219 Kč. 1.093 Kč. Futurabond U: Nové univerzální adhezivum 14 % Akce 4: Vococid. Akce 2: Akce 1: Akce 3: AKCE Maxdent s.r.o. Bc.Ondračka Martin Tel: 608 243 383 Email: ondracka@max-dent.cz Platnost od 0.0.203-3.03.204 Odesílatel, razítko praxe 70784 Zákazník číslo Datum Podpis Zeptejte se svého dentálního

Více

Solární regulátor nabíjení Uživatelský manuál

Solární regulátor nabíjení Uživatelský manuál 12. Technické údaje Solární regulátor nabíjení Uživatelský manuál Obsah: 1. Vlastnosti 2. Vysvětlení modelu 3. Popis produktů 4. Instalace a připojení 5. Uzemnění systému 6. Spuštění regulátoru 7. Displej

Více

Chemie dentálních cementů

Chemie dentálních cementů Chemie dentálních cementů Složení, vlastnosti Pavel Bradna 1. lékařská fakulta, Karlova Universita, Praha, Česká republika Výzkumnýústav stomatologický bradna@vus.cz Co jsou cementy? Technický slovník

Více

NEŠETŘÍME NA VÁS, ALE S VÁMI

NEŠETŘÍME NA VÁS, ALE S VÁMI NOVINKY, AKCE AKČNÍ NABÍDKA NEŠETŘÍME NA VÁS, ALE S VÁMI TIP GC G-aenial Universal Flo Manipulace jako u tekutého materiálu výsledkem je hotová výplň. Exkluzivní kombinace tekuté viskozity pro snadné a

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn. sukls79449/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte

Více

Prime&Bond universal. Univerzální adhezivum. Návod k použití. 1 Popis produktu. VAROVÁNÍ: Pouze pro dentální účely.

Prime&Bond universal. Univerzální adhezivum. Návod k použití. 1 Popis produktu. VAROVÁNÍ: Pouze pro dentální účely. Návod k použití Prime&Bond universal Univerzální adhezivum Česky VAROVÁNÍ: Pouze pro dentální účely. Obsah Stránka 1 Popis produktu... 83 2 Bezpečnostní upozornění... 84 3 Zhotovování přímých světlem vytvrzovaných

Více

Návod k použití Pečovatel o pleť NY-E037

Návod k použití Pečovatel o pleť NY-E037 Návod k použití Pečovatel o pleť NY-E037 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili náš produkt. Produkt, který jste si zakoupili, byl přísně testován, aby byl plně ve shodě s technickými standardy. Poté co si

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce/výrobce 1.1.Chemický název látky - obchodní název přípravku: STOP ŠKŮDCŮM GEL PROFESIONAL Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2.

Více

Vnější tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) z pěnového polystyrenu s omítkou určený na podklady z deskových materiálů

Vnější tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) z pěnového polystyrenu s omítkou určený na podklady z deskových materiálů TECHNICKÝ LIST Vnější tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) z pěnového polystyrenu s omítkou určený na podklady z deskových materiálů CHARAKTERISTIKA: zateplovací systém z polystyrenu určený na stěny

Více

Arte Twin. Popis výrobku. Arte Twin Basic. Efektní stěrková technologie pro použití v interieru - 1 - Technická informace

Arte Twin. Popis výrobku. Arte Twin Basic. Efektní stěrková technologie pro použití v interieru - 1 - Technická informace Technická informace Arte Twin Efektní stěrková technologie pro použití v interieru Popis výrobku Oblast použití ArteTwin je velmi atraktivní, vícebarevná technologie stěrkování pro přirozeně elegantní

Více

Bezpečnostní list. Datum vydání: 01-11-2012 Verze: 1.0

Bezpečnostní list. Datum vydání: 01-11-2012 Verze: 1.0 Bezpečnostní list Datum vydání: 01112012 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sand 1.2 Příslušná určená použití

Více

Bezpečnostní list. (Flügger Forankringsgrunder)

Bezpečnostní list. (Flügger Forankringsgrunder) Bezpečnostní list Datum vydání: 01062012 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sealer (Flügger Forankringsgrunder)

Více