nezisková organizace na pomoc dětem Ztracené děti, o.s. Poděbradská 88/ Praha 9

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "nezisková organizace na pomoc dětem Ztracené děti, o.s. Poděbradská 88/55 198 00 Praha 9 www.ztracene-deti.cz"

Transkript

1 nezisková organizace na pomoc dětem

2 ÚVOD Občanské sdružení bylo založeno před více než čtyřmi lety z několika důvodů. V naší zemi je mnoho občanských sdružení a nadací v neziskovém sektoru, které se zabývají dětmi opuštěnými, nemocnými, postiženými, týranými a zneužívanými. My však postrádáme pomoc v oblasti dětí ztracených. Těch, které nejsou vidět! Které, třeba odešly do školy a už se nikdy nevrátily Copak jejich rodiče? Pro ně, to musí být neskutečně bolestné, ta nevědomost, co se stalo s jejich milovaným dítětem Nejsou žádné spolky, kde by mohli s obdobně postiženými konzultovat svou šílenou situaci. Problematiku pohřešovaných dětí řeší výhradně Policie ČR a ta si sama spravuje své interní databáze. V České republice neexistuje žádná veřejně dostupná databáze ztracených dětí!!!

3 O NÁS Naše občanské sdružení se zabývá problematikou jak dlouhodobě, tak právě aktuálně ztracených dětí a mladistvých do 18 let věku. Jedná se o velmi citlivou oblast, o které nemá širší veřejnost příliš povědomí a do hledáčku medií se dostává až při konkrétních případech, když se stane pohřešování dítěte či mladistvého divácky atraktivním. Přitom ročně se v České republice pohřešuje cca 8 tis. dětí a mladistvých. Drtivá většina se najde, vrátí se sama domů, ale zůstávají tu procenta dětí, které se nikdy nenajdou. Pátráním po pohřešovaných dětech se zabývá výhradně Policie ČR. Její práce by se výrazně zefektivnila, pokud by došlo k zapojení široké veřejnosti a medií. Smyslem OS Ztracené děti je pomoc při aktuálních kauzách, a to v součinnosti a pod taktovkou Policie ČR.

4 SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM Veřejná databáze ztracených dětí Dobrovolní pátrači Prevence v problematice dětských útěků Prevence kriminality únosy dětí Psychologická a materiální pomoc rodinným příslušníkům Prezentace a zviditelnění o.s. Ztracené děti Spolupráce se zahraničními organizacemi Spolupráce s Policií ČR a ostatními státními složkami Spolupráce s ostatními neziskovými organizacemi Spolupráce se vzdělávacími zařízeními Financování Partneři a dárci Závěr Kontakt

5 Veřejná databáze ztracených dětí Zcela záměrně je zde použito výrazu ztracených dětí. Správný výraz je děti pohřešované, tedy ty, které nahlásí jejich zákonní zástupci jako děti pohřešované. Pozn. Policie samozřejmě pátrá i po hledaných dětech, ale to se týká mladistvých a důvod pátrání spočívá ve spáchání trestné činnosti. Tyto kauzy jdou mimo přímé aktivity OS, a proto se o nich již zmiňovat nebudeme. Úplně první myšlenka byla a je vytvořit profesionální, první veřejně dostupnou IT databázi co největšího počtu ztracených dětí. Vkládání jednotlivých kauz by bylo samozřejmě dobrovolné ze stran rodičů pohřešovaných dětí. Pouze v první fázi je nezbytně nutná spolupráce s Policií ČR k získání prvních dat, než dojde k masivní mediální kampani a databáze umístěná na webových stránkách:, tím vejde v povědomí široké veřejnosti. V této první fázi se bez aktivní pomoci Policie ČR těžko obejdeme. Souběžně s databází budou uvedeny v život zmiňované webové stránky, kde budeme prezentovat vše okolo dané problematiky. Zde je obrovský prostor pro případného sponzora, skupinu, politickou stranu, která by se účastnila a kooperovala s naším OS. Veřejně dostupná databáze bude vytvořena na profesionální úrovni a v souladu s předpisy na ochranu osobních údajů. Veškerá manipulace s touto databází bude dle platných ISO bezpečnostních norem, aby nemohlo dojít ke zneužití, napadení databáze nebo úniku neoprávněných informací.

6 Obsah forma sdělení Fotografie ztracených dětí včetně příběhů, za jakých okolností ke zmizení došlo a proč. Předpokládáme, že zájem rodičů po prezentaci projektu umožní naplnění databáze během velmi krátké doby. Pozn: Budeme usilovat o zakoupení softwarového programu, který umožňuje generování poslední fotografie ztraceného dítěte a dokáže tak odhadnout například jeho současnou podobu. K vložení fotografie a informací a jejich zveřejnění o ztraceném dítěti musí dát souhlas jeho zákonný zástupce. Nepředpokládáme z jejich strany kladení překážek. V současné době jsou webové stránky a veřejná databáze v realizaci a probíhá jednání o spolupráci s Policií ČR.

7 Dobrovolní pátrači Zcela ojedinělým projektem, je vybudování celorepublikové sítě tzv. DOBROVOLNÝCH PÁTRAČŮ. Jedná se o naše členy, kteří jsou námi evidováni a v případě potřeby, na výzvu Policie ČR, se mají možnost zúčastnit aktuálních pátracích akcí. Technické řešení : Databáze telefonních čísel a ů dobrovolných pátračů program na rozesílání hromadných SMS a ů. Příklad činnosti : Policie ČR oznámí našemu sdružení, že dnes v hodin začíná v Berouně na náměstí pátrací akce po ztracené šestileté holčičce. Naše pracovnice odešle hromadnou SMS a e- mail všem DOBROVOLNÝM PÁTRAČŮM. Odejde cca 500 SMS a 500 ů. Na pátrací akci se dostaví cca 30 pátračů. Pro Policii to bude obrovská pomoc. Všichni pátrači budou vědět, proč tam jsou, jak se mají chovat a že se mají řídit pokyny PČR. Pozn: V rámci prezentace sdružení mají naši pátrači čepice a vesty s označením našeho sdružení, popřípadě jiné označení, kterým prezentují svou příslušnost k našemu sdružení. Další efekty jako přítomnost medií na místě atd., působí pozitivně na naši práci a zviditelnění OS. Naši Dobrovolní pátrači jsou fyzicky zdatní jedinci, kteří prošli výcvikem a pravidelně se účastní společných cvičení. Jedná se převážně o bývalé příslušníky policie, armády, hasičského záchranného sboru, členy ČČK, Svazarmu, záchranáře, psovody, zdravotníky a další

8 Prevence v problematice dětských útěků a prevence kriminality Jedná se o činnost specializovaných lektorů, psychologů, specialistů, kteří působí jak ve školkách, školách, tak ve speciálních výchovných zařízeních Psychologická a materiální pomoc rodinným příslušníkům Opět zde hodláme využívat odborníky znalé problematiky traumatických situací, jako je byť dočasná ztráta dítěte. Pokud se na nás rodiče obrátí s radou o pomoc, budeme schopni ji bezplatně poskytnout. Materiální pomoc by měla spočívat například v kompenzaci ušlé mzdy při prvních dnech, týdnech, kdy se rodič intenzivně zapojuje do pátracích akcí a i vzhledem k nastalé situaci většinou není schopen pokračovat v pracovním procesu. Finanční pomoc by se realizovala formou adresných darů jednotlivcům, rodinám.

9 Prezentace OS OS se prezentuje a bude prezentovat pomocí webových stránek, loga sdružení, svých členů, sociálními sítěmi jako je facebook a twiter. Dále se zviditelňujeme v mediích (rádiu, televizi v tisku), zúčastňujeme se kulturně společenských akcí kampaní a petičních akcích. Máme vytvořené reklamní bannery, plachty a připravujeme potisk vozidel s označením OS. Spolupráce se zahraničními organizacemi Jak jsme již prezentovali v úvodu, obdobnou činností se v ČR zatím nezabývá žádná organizace, sdružení nebo nám o jejich činnosti není nic známo. Mimo jedné organizace, která vznikla v loňském roce a snaží se nás kopírovat (název, činnost, projekt..) Proti téhle organizaci již podnikáme právní kroky. Jsme připraveni zahájit kooperaci s kolegy v zahraničí. Myslíme si, že jejich zkušenosti a poznatky vzhledem k tomu, že svou činnost prezentují již desetiletí, by mohly výrazně pomoci při budování našeho OS. Chceme zužitkovat jejich zkušenosti a implementovat do našeho prostředí. Taková kooperace může výrazně usnadnit naše začátky a vyhneme se zbytečným a nic neřešícím krokům. Již nyní jsme připraveni oslovit kolegy v USA, Belgii, Holandsku, Francii.

10 Spolupráce s Policií ČR a ostatními státními složkami V současné době je připravena k podpisu smlouva o spolupráci s Policií ČR v oblasti prevence kriminality a připravuje se smlouva o spolupráci při pátrání po pohřešovaných ztracených dětech. Dále jsme navázali spolupráci ve výcviku dobrovolných pátračů s Městkou policií a s dalšími složkami připravujeme jednání

11 Spolupráce s ostatními neziskovými organizacemi V současné době spolupracujeme s několika sdruženími a neziskovými organizacemi a s dalšími se připravuje smlouva o spolupráci. Jmenujme za všechny Český Červený Kříž, Pěší rotu Aktivních záloh 201. strážního praporu KVV Pardubice, Českou Komoru detektivních služeb, ESBOC, Klub VIP IPA, Asociaci osobních strážců ČR

12 Spolupráce se vzdělávacími zařízeními V současné době spolupracujeme se vzdělávací sekcí společnosti I.B.S.A. czech, s.r.o., ČČK, dále s lektory České Komory Detektivních Služeb a Asociace osobních strážců. Dále rozvijíme spolupráci s AKADEMIÍ MANAGEMENTU A KOMUNIKACE Czech Republic a připravujeme spolupráci ve vzdělávání s Hospodářskou Komorou ČR.

13 Financování Jak již vyplývá z našich platných stanov, OS jako nezisková organizace získává finance z několika zdrojů: DARY, DOTACE, GRANTY A JINÉ PŘÍSPĚVKY OD FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB, DÁLE VÝTĚŽKY Z KAMPANÍ A AKCÍ SDRUŽENÍ. Sdružení může také uzavřít smlouvu s právnickou osobou pro finanční zajištění svých aktivit. Staňte se naším partnerem, nebo dárcem Generální partner Významní partneři Mediální partner Ostatní partneři Dárci dárcovství může být jednorázové či pravidelné. Srdečně děkujeme všem partnerům, dárcům a členům občanského sdružení Ztracené děti za podporu a laskavou finanční i jinou pomoc, díky které můžeme pomáhat dětem a jejich rodinným příslušníkům v nouzi.

14 Partneři a dárci

15 Závěr Věříme, že smyslem našeho sdružení je pomoc v oblastech, které v České republice nikdo komplexně neřeší a jsme přesvědčeni, že jakákoliv kooperace s námi, přinese jako vedlejší efekt zviditelnění všech jejich členů, partnerů, sponzorů a ostatních podporovatelů. Předem děkujeme za Váš projevený zájem, Eva DECASTELO, Martin BAŤHA, Pavel CAPRATA Kontakt Tel./Fax: Mobil: info@ztracene-deti.cz

Deset let výuky první pomoci vkraji Vysočina

Deset let výuky první pomoci vkraji Vysočina Deset let výuky první pomoci vkraji Vysočina 10. ročník konference MEDICÍNA KATASTROF 28. - 29. 11. 2013, Hradec Králové Zpracovatel: Krajský úřad Kraje Vysočina Bc. Ing. Tomáš Halačka Krajský úřad Vysočina,

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s.

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Svatý Floriána Dobrovolní hasiči roku, o. s. OBSAH: OBSAH... 2 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o sdružení... 4 3. Statutární orgán... 4 4. Poslání občanského sdružení... 5 5.

Více

CRM pro neziskovky, o. s. Zpráva o činnosti 2012

CRM pro neziskovky, o. s. Zpráva o činnosti 2012 Zpráva o činnosti 2012 CRM pro neziskovky, o. s. www.crmproneziskovky.cz Obsah 1. Organizace... 2 2. Poslání... 2 3. Historie... 2 4. Organizační struktura... 2 5. Vznik sdružení 2012... 2 6. Činnost sdružení...

Více

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin 2013 Národní dny bez úrazů Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající

Více

Partnerství, sponzoring APO

Partnerství, sponzoring APO Partnerství, sponzoring Co je Asociace profesionálních obchodníků () je nezávislá nezisková organizace sdružující členy, kteří se profesionálně zabývají obchodní činností v roli obchodníků, manažerů nebo

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA21 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

1 FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH CHARITY OSTRAVA 2 POSLÁNÍ Posláním Charity Ostrava je poskytování sociální, zdravotní a humanitární pomoci lidem v nouzi, bez ohledu na jejich vyznání, rasu

Více

Dobré PUBLIC RELATIONS není jen možností

Dobré PUBLIC RELATIONS není jen možností Dobré PUBLIC RELATIONS není jen možností Jsme na trhu od roku 2002 Nabízíme Kompletní servis služeb v oblasti: Integrovaných komunikací Marketingových komunikací Public relations Reklamy Výzkumu trhu Specializujeme

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Stanovy. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek

Stanovy. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek Stanovy Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek I. Název a sídlo 1) Název sdružení: Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek (

Více

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT (dále jen NIŽ) je státem zaregistrovaná obecně prospěšná společnost, jejíž cílem je ochrana základního lidského práva,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Jules a Jim o. s. Jules a Jim o. s., Krkonošská 6, Praha 2, IČ:

VÝROČNÍ ZPRÁVA Jules a Jim o. s. Jules a Jim o. s., Krkonošská 6, Praha 2, IČ: VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Jules a Jim o. s. Kontaktní údaje: Název organizace: Jules a Jim o. s. Adresa sídla: Krkonošská 6, Praha 2, 120 00 Telefonní kontakt: 605 831285 (Martin Kozel, ředitel) E-mail: info@julesajim.cz

Více

Projekt První pomoc do škol v Kraji Vysočina. Krajský úřad Kraje Vysočina odbor zdravotnictví

Projekt První pomoc do škol v Kraji Vysočina. Krajský úřad Kraje Vysočina odbor zdravotnictví Projekt První pomoc do škol v Kraji Vysočina Krajský úřad Kraje Vysočina odbor zdravotnictví 1 Motto: Znalost zdravotnické první pomoci se musí stát standardní a přirozenou součástí vzdělání všech mladých

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-82113-1/PO-VZ-2010 Kódové označení: MAN Praha 22. září 2010 listů: 18 M a n i p u l a c e s e z v í ř a t y p ř i m i m

Více

Ochrana obyvatelstva

Ochrana obyvatelstva Ochrana obyvatelstva Název opory - INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM, VÝZNAM A ÚKOLY doc. Ing. Josef Kellner, CSc. josef.kellner@unob.cz, telefon: 973 44 36 65 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu

Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu 2. 7. srpna 2010 Praha 8, Svoboda park Česká republika Vrcholný turnaj evropského významu Na největší softballové akci roku na území České republiky uvidíte

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-18609-1/PO-VZ-2011 Kódové označení: DK 4-PVČ Praha 14. března 2011 Počet listů: 9 Schvaluje: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán

Více

Hořovické maminky o.s.

Hořovické maminky o.s. Hořovické maminky o.s. Občanské sdružení Hořovické maminky je zájmové, nevládní a neziskové občanské sdružení, které bylo vybudováno za účelem rozšíření nabídky péče a zkvalitnění prevence pro rodiny s

Více

Průzkum neziskového sektoru

Průzkum neziskového sektoru Průzkum neziskového sektoru Mikroregion Urbanická brázda Průzkum neziskového sektoru slouží jako jeden z podkladů pro aktualizaci Programu rozvoje mikroregionu Urbanická brázda a tedy jako vodítko pro

Více

Zásady ochrany osobních údajů Nadace O2

Zásady ochrany osobních údajů Nadace O2 Zásady ochrany osobních údajů Nadace O2 Nadace O2, IČO 26700000, se sídlem Praha 4 - Michle, Za Brumlovkou 266/2, PSČ 14022 (dále jen Nadace O2 ) si klade za cíl chránit Vaše soukromí. Chceme, abyste si

Více

NYNÍ I VE STŘEDOČESKÉM KRAJI!

NYNÍ I VE STŘEDOČESKÉM KRAJI! NYNÍ I VE STŘEDOČESKÉM KRAJI! projekt Burza filantropie cesta k propojení veřejného, soukromého a neziskového sektoru Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-82113-1/PO-VZ-2010 Kódové označení: MAN Počet listů: 28 Manipulace se zvířaty při mimořádných událostech 1 Obsah 1. Charakteristika

Více

2014 Sport bez předsudků 12 let činnosti

2014 Sport bez předsudků 12 let činnosti výroční zpráva 2014 Sport bez předsudků 12 let činnosti 2014-124 akcí - 18.575 účastníků Hlavní cíle projektu: Ukazovat dětem, mladé generaci, že sportovní a pohybové aktivity, jsou nejlepší vhodnou alternativou

Více

Rozvoj finanční kapacity - Fundraising

Rozvoj finanční kapacity - Fundraising Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Rozvoj finanční kapacity - Fundraising Mgr. Michal Jarolímek České Budějovice 13. 5. 2010 a 10. 6. 2010 ZDROJE : veřejné

Více

Pravidla zapojování do mezinárodních záchranných operací. Formy zapojování do mezinárodních záchranných operací

Pravidla zapojování do mezinárodních záchranných operací. Formy zapojování do mezinárodních záchranných operací 463/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 27. listopadu 2000 o stanovení pravidel zapojování do mezinárodních záchranných operací, poskytování a přijímání humanitární pomoci a náhrad výdajů vynakládaných právnickými

Více

Regionální granty 2009

Regionální granty 2009 Regionální granty 2009 Nadace O 2 vznikla v roce 2002 a od svého založení rozdělila na podporu neziskových projektů, které pomáhají dětem a mladým lidem, více než 120 milionů korun. Dlouhodobým, promyšleným

Více

Prezentace na konferenci Ochrana obyvatelstva 2012. Zabezpečení vzdělávání členů sborů dobrovolných hasičů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva

Prezentace na konferenci Ochrana obyvatelstva 2012. Zabezpečení vzdělávání členů sborů dobrovolných hasičů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva Prezentace na konferenci Ochrana obyvatelstva 2012 Téma: Zabezpečení vzdělávání členů sborů dobrovolných hasičů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva Mgr.Bohumír Martínek, Ph.D. Vedoucí Ústřední odborné

Více

Občanské sdružení Madio. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Občanské sdružení Madio

Občanské sdružení Madio. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Občanské sdružení Madio Výroční zpráva Výroční zpráva 2010 Obsah Úvodem... 3 Hlavní události v roce... 3 Preventivní programy... 4 Áčko... 4 Firmy... 4 Finance... 5 Poděkování... 6 Kontakty... 7 Strana 2 Úvodem Vážení čtenáři,

Více

Etický kodex sociálních pracovníků

Etický kodex sociálních pracovníků Etický kodex sociálních pracovníků 1. Etické zásady Sociální práce je založena na hodnotách demokracie, lidských práv a sociální spravedlnosti. Sociální pracovníci proto dbají na dodržování lidských práv

Více

INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB

INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB nabídka spolupráce Vážení přátelé! Dovolte mi, oslovit Vás s naší nabídkou na spolupráci při budování unikátního integrovaného systému, obsluhujícího pracovní trh DOBRÝ FLEK.

Více

PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS

PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS PODMÍNKY DÁRCOVSKÉHO PORTÁLU FILANTROS V následujících ustanoveních naleznete podmínky registrace a užívání dárcovského komunitního portálu Filantros. Provozovatelem portálu Filantros je občanské sdružení

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY při Základní škole a Mateřské škole Lichnov Čl. I Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a Mateřské škole Lichnov, okres Nový Jičín, příspěvkové

Více

Sdružení VIA. Výroční zpráva 2005

Sdružení VIA. Výroční zpráva 2005 Sdružení VIA Výroční zpráva 2005 Úvodní slovo Milí přátelé, rádi bychom Vám na následujících stránkách představili Sdružení VIA neziskovou organizaci, která vznikla v listopadu 2005. Sdružení VIA bylo

Více

"...neděláme si právo na zastupování všech, chceme dělat věci, z nichž mohou mít užitek všichni..."

...neděláme si právo na zastupování všech, chceme dělat věci, z nichž mohou mít užitek všichni... ADRESÁŘ NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ JIHOČESKÉHO KRAJE "...neděláme si právo na zastupování všech, chceme dělat věci, z nichž mohou mít užitek všichni..." Rozdělení na oblasti činnosti: A. Vzdělávání

Více

Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí

Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí Zaměření a formy přípravy obyvatelstva k sebeochraně a vzájemné pomoci při vzniku mimořádných událostí

Více

CSR a firemní dobročinnost Filantropie Sponzorství Dobrovolníci

CSR a firemní dobročinnost Filantropie Sponzorství Dobrovolníci 1 CSR a firemní dobročinnost Filantropie Sponzorství Dobrovolníci Filantropie, sponzorství, dobrovolnictví se může uplatňovat vůči všem osobám bez rozdílu věku, pohlaví, zdraví atd. Soustředíme se na

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2016

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

Stručné informace současná situace

Stručné informace současná situace Prezentace projektu Stručné informace současná situace Město Hořovice registruje 6.850 obyvatel z toho, přibližně 18 % tvoří děti od 0 13 let. To znamená 1 233 dětí. Dále se do spádové oblasti Hořovic

Více

Úvodem. Martin Klimakovský výkonný ředitel

Úvodem. Martin Klimakovský výkonný ředitel VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Obsah Úvodem Naše poslání a cíle Naše služby Činnost v roce 2013 Orgány organizace Hospodaření v roce 2013 Poděkování Plány na příští rok Kontaktní údaje 3 4 5 7 12 13 22 22 23 2 Úvodem

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel Stanovy zapsaného spolku KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel V Lipníku nad Bečvou dne 22. prosince 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel Sluníčka, dále jen ve zkratce KRPS, z.s., je nezávislým

Více

Droan garantuje nejvyšší standard, který žádná jiná. dáváme vždy něco navíc. Představujeme. O nás. Naše služby

Droan garantuje nejvyšší standard, který žádná jiná. dáváme vždy něco navíc. Představujeme. O nás. Naše služby www.droan.cz 2015 Vážení zákazníci, přinášíme Vám jedinečnou bezpečnostní službu, která Vám přinese nejvyšší kvalitu poskytovaných služeb na našem trhu. O nás Jsme profesionální soukromá bezpečnostní služba.

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

Finanční vzdělávání jeden z klíčových cílů Aliance proti dluhům

Finanční vzdělávání jeden z klíčových cílů Aliance proti dluhům Finanční vzdělávání jeden z klíčových cílů Aliance proti dluhům Radek Jiránek zástupce ředitelky odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR Aliance proti dluhům vznikla v květnu 2011 zakladatelé

Více

GOLF PRO LEONTINKU 2015. Oslavte s námi 10 let Nadace Leontinka!

GOLF PRO LEONTINKU 2015. Oslavte s námi 10 let Nadace Leontinka! GOLF PRO LEONTINKU 2015 Oslavte s námi 10 let Nadace Leontinka! Golf pro Leontinku 2015 Golf pro Leontinku 2015 Benefiční tour Golf pro Leontinku je projektem, který již od roku 2007 úspěšně spojuje dobročinnost,

Více

Generální inspekce bezpečnostních sborů

Generální inspekce bezpečnostních sborů Generální inspekce bezpečnostních sborů Metodická a preventivní činnost zrakem ostřížím pplk. Mgr. Bc. Ivo MITÁČEK Právní vymezení GIBS Zákon č. 341/2011 Sb., o Generální inspekci bezpečnostních sborů

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Pomoc Těšínského Slezska, o.s. I. Název, sídlo a charakteristika sdružení 1) Název sdružení zní: Pomoc Těšínského Slezska, o.s. 2) Sídlo sdružení je na adrese: Studentská 25,

Více

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.

Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE. Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí. reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31. Příloha č. 3 Smlouvy o stáži: ZPRÁVA O PRŮBĚHU TUZEMSKÉ STÁŽE Síť spolupráce při výzkumu mimoevropských oblastí reg.č. CZ.1.07/2.4.00/31.0027 Jméno a příjmení účastníka: Adéla Chlumecká Jméno a příjmení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

Nezapomínáme ani na opuštěné pejsky a kočičky v útulcích, proto děti do 15let nebudou platit vstupné, ale přinesou kapsičku či konzervu.

Nezapomínáme ani na opuštěné pejsky a kočičky v útulcích, proto děti do 15let nebudou platit vstupné, ale přinesou kapsičku či konzervu. O VELETRHU Veletrh (nejen) pro domácí mazlíčky Máme rádi zvířata se v letošním roce koná v Uherském Hradišti poprvé, a to v prostorách Klubu kultury v centru města. Budou zde představeny nejnovější trendy

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2015/2016 Metodik prevence: Ing. Irena Hejzlarová Hlavní cíle minimálního preventivního programu zůstávají v plánu i nadále shodné s předchozími obdobími, jedná

Více

Koncepce rozvoje a řízení FK Ústí nad Labem

Koncepce rozvoje a řízení FK Ústí nad Labem Koncepce rozvoje a řízení FK Ústí nad Labem Současný stav klubu V minulosti neexistovalo profesionální řízení a základní marketingová a obchodní strategie klubu Díky deklarované podpoře vlastníka klubu

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí)

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí) VÝCHOVNÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel./fax 566 523 132 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 (pracoviště Velké Meziříčí)

Více

Zdravý Kraj Vysočina. Mgr. Dana Kratochvílová. MUDr. Stanislav Wasserbauer

Zdravý Kraj Vysočina. Mgr. Dana Kratochvílová. MUDr. Stanislav Wasserbauer Zdravý Kraj Vysočina Mgr. Dana Kratochvílová MUDr. Stanislav Wasserbauer Zdravý kraj Vysočina Kraj Vysočina od roku 2004: realizace mezinárodního projektu OSN/WHO Zdravé město člen NSZM realizace místní

Více

ení dobrovolných zdravotnických záchranz chranářů Česká Kamenice

ení dobrovolných zdravotnických záchranz chranářů Česká Kamenice Sdružen ení dobrovolných zdravotnických záchranz chranářů Česká Kamenice Logo organizace Činnost Výuka předlp edlékařské první pomoci Zdravotnické zajišťov ování Asistence při p i cvičných evakuacích ch

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 209 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 2 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA2 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce O portálu Lekari-online.cz je informační a diskuzní portál s širokým spektrem lékařských oborů a specializací, jež umožňuje aktivní prezentaci lékařům, klinikám, zdravotním pracovištím a dodavatelům. Detailní

Více

Zaměstnanec je při výkonu služby povinen dodržovat práva skupin a jednotlivců,

Zaměstnanec je při výkonu služby povinen dodržovat práva skupin a jednotlivců, ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ DS Strana: 1/6 Změna: 0 Etický kodex zaměstnanců DS Wágnerka Tento etický kodex byl napsán z důvodu ujednocení náhledu na standardy chování všech zaměstnanců Domova pro seniory

Více

Vyšetřování příčin požárů

Vyšetřování příčin požárů MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. MV-117043-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: VYP Praha dne 28. srpna 2014 listů: 7 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba v.

Více

MEZINÁRODNÍ PRAKTICKÝ SEMINÁŘ vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy. 22. února 2014 od hod., Dolní Vltavice

MEZINÁRODNÍ PRAKTICKÝ SEMINÁŘ vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy. 22. února 2014 od hod., Dolní Vltavice MEZINÁRODNÍ PRAKTICKÝ SEMINÁŘ vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy 22. února 2014 od 10.00 hod., Dolní Vltavice I. Organizátor semináře MS VZS ČČK Český Krumlov, Lipenská vodní záchranná služba

Více

HAYS CZECH REPUBLIC POSILUJEME VAŠI SPOLEČNOST NAŠÍ ODBORNOSTÍ. Obecná prezentace

HAYS CZECH REPUBLIC POSILUJEME VAŠI SPOLEČNOST NAŠÍ ODBORNOSTÍ. Obecná prezentace HAYS CZECH REPUBLIC POSILUJEME VAŠI SPOLEČNOST NAŠÍ ODBORNOSTÍ Obecná prezentace JSME PŘEDNÍM SVĚTOVÝM ODBORNÍKEM NA NÁBOR KOMPETENTNÍCH, PROFESIONÁLNÍCH A KVALIFIKOVANÝCH ZAMĚSTNANCŮ Presenter's name

Více

Top Still Model 2010

Top Still Model 2010 Top Still Model 2010 29.5.2010 v 19:00 Hilton Prague 1. ročník benefiční modelingové soutěže, kterou organizuje modelingová agentura STILL Management. Představení projektu Top Still Model 2010 1. ročník

Více

plk. Ing.Vladimír VLČEK, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

plk. Ing.Vladimír VLČEK, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje plk. Ing.Vladimír VLČEK, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Konference Pyromeeting, Brno, 1.června 2017 Konference Pyromeeting, Brno, 1.června 2017 Vývoj Integrovaného záchranného systému

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2018 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2018

Více

O. S. Zachraň kočku. Výroční zpráva za rok 2013

O. S. Zachraň kočku. Výroční zpráva za rok 2013 O. S. Zachraň kočku Výroční zpráva za rok 2013 Rok 2013 byl pro nás rokem velkých změn. Po šesti letech jsme ukončili naše působení pod občanským sdružením Uměním na pomoc zvířatům a založili jsme vlastní

Více

Litomyšl Streetball 2013

Litomyšl Streetball 2013 1 Litomyšl Streetball 2013 Informace o streetballovém turnaji: 1. O turnaji 2. Připravovaný ročník 2013 3. Nabídka spolupráce 4. Shrnutí 5. Kontakt 2 1. O turnaji Turnaj byl založen 9.9.2006 v Litomyšli.

Více

Záchranná brigáda kynologů KATALOG BONITACE A SVOD MLADÝCH. Mladá Boleslav. Záchranná brigáda kynologů Středočeský kraj

Záchranná brigáda kynologů KATALOG BONITACE A SVOD MLADÝCH. Mladá Boleslav. Záchranná brigáda kynologů Středočeský kraj Záchranná brigáda kynologů Středočeský kraj Vedoucí brigády: Vlastimil Samek, tel.: 603 492 316 e-mail: samekvlastimil@seznam.cz Záchranná brigáda kynologů KATALOG Sponzoři: Gleiss Lutz, v.o.s. sponzor

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Annual Report 2009 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2009 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

Srbští experti, stejně jako lidé pracující s dětmi, poprvé získali první informace o tomto americkém programu v roce 2002 z

Srbští experti, stejně jako lidé pracující s dětmi, poprvé získali první informace o tomto americkém programu v roce 2002 z Srbští experti, stejně jako lidé pracující s dětmi, poprvé získali první informace o tomto americkém programu v roce 2002 z Foundation OKS a pan Rob van Pagee poprvé prezentovali program v rámci tzv. MINI

Více

DO PRÁCE NA KOLE NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE PRO ROK 2019

DO PRÁCE NA KOLE NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE PRO ROK 2019 DO PRÁCE NA KOLE NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE PRO ROK 2019 Co je Do práce na kole? Do práce na kole je celorepubliková výzva, v rámci které každý květen motivujeme zaměstnance a firmy, aby si alespoň

Více

Grantový program regionu Hranicko na rok 2009

Grantový program regionu Hranicko na rok 2009 Grantový program regionu Hranicko na rok 2009 nabídka pro potenciální partnery programu Investujte do rozvoje našeho regionu Doposud se do Grantového programu regionu Hranicko na rok 2009 zapojily tyto

Více

Výroční zpráva projektu. BabyKlokánci. občanského sdružení Zrnka za rok 2014. www.zrnka.cz. http://babyklokanci.blogspot.cz

Výroční zpráva projektu. BabyKlokánci. občanského sdružení Zrnka za rok 2014. www.zrnka.cz. http://babyklokanci.blogspot.cz Výroční zpráva projektu BabyKlokánci občanského sdružení Zrnka za rok 2014 www.zrnka.cz http://babyklokanci.blogspot.cz BabyKlokánci je celostátní rodičovská organizace podporující rodiny předčasně narozených

Více

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Jana Majerovič Krůfová, kurátor pro mládež, OSPOD Jilemnice

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Jana Majerovič Krůfová, kurátor pro mládež, OSPOD Jilemnice Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Bc. Jana Majerovič Krůfová, kurátor pro mládež, OSPOD Jilemnice Sociálně-právní ochrana dětí Výkon státní správy v rámci přenesené působnosti

Více

50 let Vodní záchranné služby ČČK. Pavel Barák, DiS., člen Prezidia VZS ČČK

50 let Vodní záchranné služby ČČK. Pavel Barák, DiS., člen Prezidia VZS ČČK 50 let Vodní záchranné služby ČČK Pavel Barák, DiS., člen Prezidia VZS ČČK Od historie po současnost 1968 - Založení Vodní záchranné služby Dr. Jeronýmem Řepou 1991 - Osamostatnění od Českého Červeného

Více

Psychologická první pomoc při mimořádných událostech Mgr. Petr Kaňka

Psychologická první pomoc při mimořádných událostech Mgr. Petr Kaňka Project ipu Psychologická první pomoc při mimořádných událostech Mgr. Petr Kaňka Projekt ipu > Po 10 letech spolupráce v RWE v Německu byl do ČR rozšířen projekt pomoci po závažných incidentech ve spolupráci

Více

Ekonomika III. ročník. 010_Neziskový sektor

Ekonomika III. ročník. 010_Neziskový sektor Ekonomika III. ročník 010_Neziskový sektor Společnost potřebuje ziskový i neziskový sektor. Neziskový sektor může ve společnosti fungovat pokud: společnost je schopna část svých prostředků pro něj vyčlenit

Více

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2018 a dny záchranářů Pelhřimov 2018 100 000,0 Kč Česká speleologická společnost Součinnostní výcviky Hasičského

Více

Výroční zpráva za rok 2015 Diabetik KV, z. ú. Karlovy Vary

Výroční zpráva za rok 2015 Diabetik KV, z. ú. Karlovy Vary Výroční zpráva za rok 2015 Diabetik KV, z. ú. Karlovy Vary Společnost pro zdravý životní styl Obsah 1. Úvodní slovo ředitelky společnosti 2. Základní informace o organizaci 3. Poslání a cíle společnosti

Více

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Praha, březen 2016 Obsah 1 Úvod... 3 2 Podmínky vzdělávání ve školních klubech... 3 2.1 Prostorové, materiální a bezpečnostní podmínky ve školních

Více

Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných praxí v akademickém roce 2012/2013

Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných praxí v akademickém roce 2012/2013 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vyhláška rektora č. 3/2012 Přihlašování k tématům bakalářských prací a realizace odborných

Více

EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Projekt: Rozvoj kooperace a výměna zkušeností záchranných složek v přeshraničním prostoru EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Partneři projektu : SH ČMS Ústřední hasičská škola Jánské Koupele a Dobrovolná

Více

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Obsah Úvodní slovo Občanské sdružení ABC Poslání společnosti Základní údaje Personální složení občanského sdružení ABC Změna právní formy Základní údaje

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s.

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s. Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012 LYMFOM HELP, o.s. OBSAH 1. O sdružení a hlavní oblasti činnosti 2. Významné projekty a aktivity v roce 2012 3. Výhled do roku 2013 O SDRUŽENÍ A HLAVNÍ OBLASTI ČINNOSTI

Více

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva NADACE ČESKÉ POŠTY Výroční zpráva 2017 Obsah dokumentu 1 Úvodní slovo předsedy správní rady 3 2 Základní údaje o Nadaci České pošty 4 3 Orgány Nadace České pošty k 31. 12. 2017 5 4 Nadace České pošty v

Více

PŘEMYSL OTAKAR II., KRÁL ČESKÝ, ŽELEZNÝ A ZLATÝ

PŘEMYSL OTAKAR II., KRÁL ČESKÝ, ŽELEZNÝ A ZLATÝ EDUKATIVNÍ SPOLEČNOST A PAVEL P. RIES PŘEMYSL OTAKAR II., KRÁL ČESKÝ, ŽELEZNÝ A ZLATÝ MOŽNOSTI SPOLUPRÁCE A PODPORY PROJEKTU ZAKLADATELSKÁ ČINNOST Prezentace projektu 46 MĚST U NÁS 7 V ZAHRANIČÍ Tento

Více

Nabídka k účasti na. 5. ročníku největší nezávislé tradingové akce. ve střední Evropě HLAVNÍ PARTNERSTVÍ. www.money-expo.cz

Nabídka k účasti na. 5. ročníku největší nezávislé tradingové akce. ve střední Evropě HLAVNÍ PARTNERSTVÍ. www.money-expo.cz Nabídka k účasti na 5. ročníku největší nezávislé tradingové akce ve střední Evropě HLAVNÍ PARTNERSTVÍ Plánovaný rozsah: 2 dny Termín: 17. - 18. duben 2015 Místo konání: Konferenční centrum City, Praha

Více

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Výroční zpráva za školní rok 2011 V Peruci dne 31.1.2012 Zpracoval: Ing. Ivo Kraus, hospodář sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ ROK 2011 Část

Více

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje Bc. Petra Kafková

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje Bc. Petra Kafková Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje Bc. Petra Kafková AMERIKA 2013 Instruktážně metodické zaměstnání lezeckých skupin složek IZS Vápencové lomy VELKÁ AMERIKA a MEXIKO ( Trestanecký lom ) se

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 Základní údaje: Název organizace: Právní forma: Sídlo: Bankovní účet: ZÁBLESK - sdružení rodičů a přátel hluchoslepých dětí občanské sdružení Lubina 338, 742 21 Kopřivnice 1771452309

Více

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje Představení Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob Vznik 2012 Navazuje na stejnojmenné volné sdružení právnických osob vzniklé 2004 13 let organizované

Více

charitativní organizace DEBRA ČR Vás srdečně zve na benefiční golfový turnaj Jamka pro motýlí křídla Oslavte s námi 10.

charitativní organizace DEBRA ČR Vás srdečně zve na benefiční golfový turnaj Jamka pro motýlí křídla Oslavte s námi 10. charitativní organizace DEBRA ČR Vás srdečně zve na benefiční golfový turnaj Jamka pro motýlí křídla Oslavte s námi 10. jubilejní ročník Jako jediná organizace u nás pomáháme výhradně pacientům s EB, tzv.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 Občanské sdruţení Poutní cesta Hájek, Dunajská 436/6, 104 00 Praha 10 Obsah : 1/ Úvodní slovo 2/ Základní informace 3/ Organizace OS 4/ Vymezení činnosti 5/ Činnost a aktivity

Více

Role Koordinačního střediska. při mimořádných událostech

Role Koordinačního střediska. při mimořádných událostech Role Koordinačního střediska medicíny katastrof a SPIS při mimořádných událostech Mgr. Renata Valentová MUDr. Petr nestrojil, CSc. FN Brno KS MEKA Koordinační středisko medicíny katastrof ve FN Brno -

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 MěÚ Benešov OSVZ Masarykovo nám. 100, 25601 Benešov verze ze dne 27.8.2014 Dokument schválen RM dne 27.8.2014, usnesení č. 981-16/2014/RM ze

Více

Neinvestiční dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Neinvestiční dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. 1. 2. 3. 4. neziskových organizací pomoci při Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2017 a dny záchranářů Pelhřimov 2017 Česká speleologická společnost

Více