Tlakový hrnec. Příručka. Obsah Zamýšlené použití Bezpečnostní pokyny Rozsah dodávky a popis přístroje Před prvním použitím...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tlakový hrnec. Příručka. Obsah Zamýšlené použití Bezpečnostní pokyny Rozsah dodávky a popis přístroje Před prvním použitím..."

Transkript

1 Tlakový hrnec Příručka Obsah Zamýšlené použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Rozsah dodávky a popis přístroje... 3 Před prvním použitím... 4 Vhodné typy sporáků... 5 Bezpečnostní nařízení... 5 Otevření/zavření parního víka... 6 Použití... 7 Poznámky k dobám vaření... 8 Čištění a skladování... 9 Poradce při potížích Technická data Vysvětlení symbolů Bezpečnostní pokyny: Pečlivě si přečtěte a dodržte, abyste zabránili zranění Vhodné pro potraviny Doplňující informace Vysvětlení klíčových slov VAROVÁNÍ (WARNUNG) Varuje před možnými vážnými zraněními a smrtelným nebezpečím. UPOZORNĚNÍ (VORSICHT) Varuje před mírným až středně těžkým zraněním. POZNÁMKA (HINWEIS) Varuje před věcnými škodami.

2 Vážené zákaznice, vážení zákazníci, Velmi nás těší, že jste se rozhodli pro koupi tlakového hrnce. Před prvním použitím přístroje si pozorně přečtěte tento návod a uschovejte jej pro případné pozdější použití. Při předávání přístroje by měl být také s přístrojem předán tento návod. Je součástí přístroje. Výrobce a dovozce nenesou žádnou odpovědnost za nedodržení informací uvedených v tomto návodu. Pokud máte jakékoli dotazy týkající se přístroje a náhradních dílů, kontaktujte zákaznický servis prostřednictvím našich webových stránek: Zamýšlené použití Tlakový hrnec je vhodný pro přípravu potravin tlakovým vařením v páře. Tlakový hrnec je vhodný pro všechny typy sporáků (indukční, elektrické, plynové, keramické). Nepoužívejte na jiné zdroje tepla. Tlakový hrnec není vhodný pro smažení, fritování nebo pečení potravin! S tlakovým hrncem nepřipravujte žádné kompoty ani jablečná pyré! Nepoužívejte tlakový hrnec na smažení nebo pečení potravin v oleji pod tlakem. Nikdy neumisťujte tlakový hrnec do horké trouby. Rukojeti, ventily a bezpečnostní zařízení mohou být vysokými teplotami poškozeny. Tlakový hrnec není vhodný pro použití v mikrovlnné troubě. Tlakové hrnce nesmí být používány ve zdravotnictví. Zejména ne jako sterilizátor, protože tlakové hrnce nejsou určeny pro požadovanou sterilizační teplotu. Nikdy nepoužívejte tlakový hrnec v blízkosti dětí. Tlakový hrnec je určen pro soukromé použití, nikoli pro komerční použití. Tlakový hrnec používejte pouze k určenému účelu. Jakékoliv další použití je považováno za nevhodné. Záruka se nevztahuje na vady vzniklé v důsledku nesprávné manipulace, poškození nebo pokusy o opravu. Toto platí i pro běžné opotřebení. Bezpečnostní pokyny UPOZORNĚNÍ - Nebezpečí poranění Nebezpečí popálení v důsledku nesprávného použití! Při manipulaci s horkým tlakovým hrncem nebo s horkým víkem buďte opatrní. Berte je pouze za rukojeť. Nikdy nenechávejte tyto věci bez dozoru v blízkosti dětí nebo zvířat! V tlakovém hrnci je jídlo připravováno pod tlakem. Nesprávné použití může způsobit popáleniny. Před vařením se ujistěte, že je tlakový hrnec správně zavřený. Tlakový hrnec nikdy neotvírejte násilím. Před otevřením se vždy ujistěte, že je vnitřní tlak zcela rozptýlen. Tlakový hrnec pod tlakem lze přepravovat pouze za dodržení bezpečnostních opatření: - Nikdy se nedotýkejte horkých povrchů tlakového hrnce. Držte ho za rukojeti. V případě potřeby použijte rukavice. - Tlakový hrnec nikdy nezvedejte za uzávěr víka. - Tlakový hrnec vždy držte vodorovně a opatrně jej postavte. Na hrnec netlačte, různě netahejte, netlačte ani jím neházejte! Při vaření masa s kůží (například telecí jazyk nebo kuřecí maso), může vnější kůže díky tlaku nabobtnat. Nepíchejte do masa, když kůže nabobtná. Při přípravě kašovitých potravin jemně protřepejte tlakovým hrncem, abyste zabránili vystříknutí potravin před otevřením víka.

3 Nebezpečí opaření horkou párou nebo nekontrolovaným vypouštěním páry! Ventily uvolňují horkou páru! Vždy držte obličej a ruce mimo oblast výstupních otvorů ventilu! Při otevírání víka buďte opatrní, z vnitřku hrnce uniká horká pára. Při uvolňování tlaku pod tekoucí vodou vždy držte ruce, hlavu a tělo od nebezpečného prostoru. VAROVÁNÍ - Nebezpečí požáru Při přípravě receptů s alkoholem musí být tlakový hrnec pečlivě sledován. Výpary z alkoholu jsou hořlavé. Pokrm přiveďte k varu asi na 2 minuty před tím, než nasadíte víko. POZNÁMKA - Nebezpečí materiálových a věcných škod Před každým použitím zkontrolujte správnou funkci tlakového hrnce a bezpečnostních zařízení. Nepoužívejte tlakový hrnec, pokud je poškozen nebo jsou ucpané ventily. Nepokoušejte se sami škodu opravit, ale obraťte se na odborníka nebo na zákaznický servis. Nikdy neohřívejte tlakový hrnec bez přidání kapaliny. Ohřev bez kapaliny by mohl způsobit vážné poškození tlakového hrnce. Tlakový hrnec by měl být vždy naplněn nejméně 1/4 litrem kapaliny. Nikdy neplňte tlakový hrnec více než 2/3 jeho objemu. Pokud připravujete potraviny, jako je rýže nebo sušená zelenina, které během procesu vaření nabobtnají, naplňte tlakový hrnec na polovinu jeho objemu. Tlakový hrnec nepřehřívejte! Přehřátí může způsobit materiální škody a kouř. V případě kouře okamžitě vypněte sporák, sundejte tlakový hrnec ze sporáku a zajistěte dostatečné větrání. Poznámky k indukčnímu sporáku: - Rychlost ohřevu indukčních sporáků je vyšší než u ostatních sporáků. - Při použití na indukčních sporácích může dojít k hluku. To je způsobeno elektromagnetickými vlastnostmi indukčních sporáků a indukčního nádobí a nepředstavuje to závadu. Regulátor tlaku, těsnící kroužek, posuvný knoflík, víko nádoby a hrnec udržujte v čistotě před použitím a po použití. Udržujte všechny části bez nečistot a mastnoty (viz kapitola "Čištění a skladování"). Tlakový hrnec nenechte spadnout ani ho nevystavujte silným nárazům. Používejte pouze náhradní díly nebo příslušenství doporučené výrobcem, které odpovídají danému modelu. V žádném případě nikdy nenahrazujte víko nebo hrnec víkem či hrncem od jiného modelu. Rozsah dodávky a popis přístroje VAROVÁNÍ - Nebezpečí udušení! Uchovávejte výrobek a obalový materiál mimo dosah dětí a zvířat. Rozbalte všechny díly a zkontrolujte, zda je dodávka kompletní a zda nejsou nějaké přepravní škody. Pokud jsou součásti poškozené, nepoužívejte je (!), ale kontaktujte zákaznický servis.

4 1 tlakový regulační ventil 6 hrnec 2 pojistný (bezpečnostní) ventil 7 rukojeť 3 posuvná západka pro otevírání/zavírání víka 8 těsnicí kroužek 4 horní rukojeť 9 pojistný ventil na páru 5 spodní rukojeť 10 tlakové parní víko Před prvním použitím Tlakový hrnec může obsahovat zbytky z výroby. Před prvním použitím vyvařte hrnec vodou a důkladně jej vyčistěte (viz "Čištění a skladování"). Tlakový regulační ventil (1) je balen jednotlivě, aby nemohl být poškozen. Proto musí být před prvním použitím nasazen: Umístěte regulační tlakový ventil do výklenku na tlakovém parním víku (10) a lehce otáčejte, dokud nezapadne na místo. Před prvním použitím zkontrolujte, zda lze nastavit všechny polohy (viz kapitola "Bezpečnostní nařízení" / "Ventil pro regulaci tlaku"). Před prvním použitím vyčistěte tlakový hrnec (6) a tlakové víko teplou vodou a malým množstvím jemného čisticího prostředku, aby se odstranily zbytky z výroby. Dodržujte také pokyny uvedené v kapitole "Čištění a skladování": 1. Tlakový hrnec naplňte vodou do půlky. 2. Nasaďte tlakové víko. 3. Na sporáku ohřívejte tlakový hrnec tak dlouho, dokud z ventilu pro regulaci tlaku nevychází pára.

5 4. Okamžitě sejměte tlakový hrnec ze sporáku, když uniká pára a nechte jej vychladnout, dokud tlak uvnitř neklesne na normální tlak. 5. Po dostatečném ochlazení tlakového hrnce vylijte vodu a poté hrnec důkladně osušte. Vhodné typy sporáků Tlakový hrnec je vhodný pro všechny běžné typy sporáků (elektrické, plynové, sklokeramické, halogenové a indukční). Pokud používáte elektrické varné desky, indukční a sklokeramickou varnou desku, ujistěte se, že průměr desek nebo polí je stejný nebo menší než průměr dna hrnce. Při použití sklokeramických varných desek se ujistěte, že je dno hrnce čisté a bez zbytků. Tlakový hrnec netlačte ani netahejte přes varnou desku, aby nedošlo k poškození. Výrobce neodpovídá za škody způsobené nesprávným použitím! Při použití plynových sporáků se ujistěte, že plynový plamen nešlehá nad spodní okraj tlakového hrnce. Plameny mohou poškodit hrnec nebo rukojeti. Bezpečnostní nařízení Okamžitě vypněte přívod tepla, pokud pára nepřetržitě opouští pojistný ventil nebo bezpečnostní ventil pro uvolnění páry. Proces vaření provádějte pouze v případě, že tlakový hrnec a všechna bezpečnostní zařízení jsou plně funkční. Tlakový hrnec má různé bezpečnostní prvky: - tlakový regulační ventil (1) - pojistný ventil (2) - bezpečnostní ventil pro uvolnění páry (9) - posuvný šroub (3) Regulační tlakový ventil Tlakový regulační ventil (1) reguluje tlak uvnitř tlakového hrnce. Když vnitřní tlak dosáhne nastaveného provozního tlaku, ventil se automaticky otevře. Tlak ve formě vodní páry tak může z varného hrnce (6) unikat. Pomocí tlakového regulačního ventilu lze provést následující nastavení: -1 poloha pro nízký stupeň tlaku (60 Kpa) -2 poloha pro vysoký stupeň tlaku (100 Kpa) - poloha pro výstup páry - poloha pro odejmutí regulačního tlakového ventilu Pojistný ventil Bezpečnostní ventil (2) při přetlaku automaticky uvolňuje páru (tlak). Když se vytvoří vnitřní tlak, hlava ventilu pojistného ventilu v tlakovém parním víku (10) se zvýší, aby se zabránilo otevření tlakového víka. Červená hlava ventilu je viditelná, když tlakové víko vystupuje nahoru. Není-li ventil pro regulaci tlaku (1) funkční, uvolní se pára přes bezpečnostní ventil v rámci bezpečnosti, aby se tlak snížil. Pokud z bezpečnostního ventilu nadále uniká pára, okamžitě zastavte přívod tepla a sejměte tlakový hrnec ze sporáku. Počkejte, až tlakový hrnec vychladne a vnitřní tlak se vrátí do normálu. Zkontrolujte pojistné ventily (viz kapitola "Čištění a skladování"). Proces vaření provádějte pouze v případě, že tlakový hrnec a všechna bezpečnostní zařízení jsou plně funkční!

6 Bezpečnostní odvzdušňovací ventil Bezpečnostní pojistný ventil (9) je přídavný bezpečnostní prvek, který je součástí víka. Pokud je tlakový regulační ventil (1) a pojistný ventil (2) ucpaný a/nebo vadný a vnitřní tlak stoupá příliš vysoko, bude pára vypuštěna přes bezpečnostní vypouštěcí ventil přes otvory v parním víku (10) a vnitřní tlak tak může klesnout na nižší úroveň. Pokud nastane tento případ, okamžitě zastavte přívod tepla a sejměte hrnec ze sporáku. Počkejte, až tlakový hrnec vychladne a vnitřní tlak se vrátí do normálu. Zkontrolujte pojistné ventily a těsnicí kroužek (8) (viz kapitola "Čištění a skladování"). Proces vaření provádějte pouze v případě, že tlakový hrnec a všechna bezpečnostní zařízení jsou plně funkční! Posuvná západka Posuvná západka (3) pro otevření tlakového víka (10) lze ovládat pouze tehdy, je-li vnitřní tlak varného hrnce (6) normální a hlava ventilu v pojistném ventilu (2) se snížila. Otevření/zavření parního víka POZOR - Nebezpečí opaření horkou párou nebo nekontrolovaným výstupem páry! Regulační tlakový ventil nenastavujte během provozu ručně! Regulační tlakový ventil vždy nastavte před umístěním tlakového hrnce na sporák. Tlakový hrnec zásadně a lehce pootočte před jeho otevřením, aby na Vás nevystříkly drobné bublinky z páry. Nikdy neotvírejte víko, pokud je hrnec stále pod tlakem! Regulátor tlaku nikdy nenastavujte do polohy Ø, když je hrnec stále pod tlakem! Tlakový hrnec nikdy neotvírejte násilím. Před otevřením se vždy ujistěte, že je vnitřní tlak zcela rozptýlen. Tlakový hrnec lze otevřít pouze tehdy, když pojistný ventil úplně poklesl do tlakového víka a vnitřní tlak byl zcela snížen! Před otevřením nechte tlakový hrnec vychladnout. Hrnec nezahřívejte, pokud víko není ve správné poloze a zajištěné! Otevření víka 1. Posuňte posuvnou pojistku (3) palcem ve směru hrnce (6) a oddělte horní rukojeť (4) a dolní rukojeť (5) tak, že je od sebe oddělíte. Značka šipky na parním víku (10) je nyní ve stejné pozici, jako značka tečky na spodní rukojeti. 2. Nyní sejměte tlakové víko. Zavření víka 1. Nasaďte tlakové víko na hrnec se značkou šipky na víku tak, aby byla ve stejné pozici se značkou tečky na spodní rukojeti. 2. Otočtě horí a spodnní rukojeť tak, dokud do sebe nezapadnou a více se s nimi nedá otočit. V případě potřeby palcem zatlačte posuvnou západku a tlakové víko uzavřete.

7 Použití Před každým použitím zkontrolujte funkčnost hrnce, víka a bezpečnostního vybavení! Nebezpečí opaření horkou párou nebo nekontrolovatelným výstupem páry! Pokud má být tlakový hrnec během vaření otevřen, musí být přívod tepla nejprve zcela přerušen a musíte kontrolovat, dokud tlak v tlakovém hrnci neklesne na normální tlak (viz kapitola "Použití", kapitola "Redukce tlaku")! Ujistěte se, že se kapalina v tlakovém hrnci během procesu vaření nikdy úplně neodpařuje. Úplné vypařování kapaliny by vedlo k připálení potravin a mohlo by dojít k poškození tlakového hrnce. Během používání dbejte na to, aby ventil pro regulaci tlaku nebyl zakryt jinými předměty (například kuchyňskými rukavicemi)! Kontrola bezpečnostního zařízení 1. Zajistěte, aby těsnicí kroužek (8) a tlakové víko (10) byly zcela čisté. 2. Ujistěte se, že byl těsnicí kroužek správně vložen do tlakového víka. 3. Ujistěte se, že jsou tlakový regulační ventil (1) a pojistný ventil (2) čisté a nejsou blokovány. Naplnění tlakového hrnce 1. Vložte jídlo do hrnce (6). Dodržujte množství náplně uvedené v kapitole "Bezpečnostní pokyny". Věnujte pozornost škále na vnitřní straně hrnce! 2. Umístěte tlakové víko (10) na hrnec a zavřete jej. Vždy se ujistěte, že je tlakové víko správně uzavřeno, jinak se uvnitř tlakového hrnce nemůže vytvořit tlak. Dodržujte přitom pokyny uvedené v kapitole "Otevření a zavření tlakového víka". Vaření 1. Nastavte regulační tlakový ventil (1) tak, aby byl uzavřen. Značka na regulačním tlakovém ventilu musí směřovat do polohy 1 nebo do polohy 2. Pokud není ventil pro regulaci tlaku uzavřen, nemůže se uvnitř varného hrnce (6) vytvořit tlak! 2. Umístěte tlakový hrnec na vhodný sporák (viz kapitola "Vhodné typy sporáků"). 3. Nastavte varnou desku nebo varné pole na vysokou teplotu, aby se ohřál tlakový hrnec a vytvořil se tlak. 4. Jakmile se v tlakovém hrnci vytvoří tlak, zvedne se hlava ventilu pojistného ventilu (2) v tlakovém víku (10) a po určité době uniká z regulačního tlakového ventilu pára. 5. Snižte přívod tepla, jakmile uniká pára z regulačního tlakového ventilu (doba vaření se počítá od tohoto okamžiku). Pokud z ventilu pro regulaci tlaku během vaření nevyjde žádná pára, zvýšte přívod tepla. V případě rychlého, zvýšeného vypouštění páry z regulačního tlakového ventilu, opět snižte přívod tepla! 6. Po uplynutí doby vaření sejměte tlakový hrnec ze sporáku a postupujte podle pokynů v následující části ("Redukce tlaku"). Snížení tlaku Nikdy úplně neponořujte horkou, tlakovou nádobu do vody.

8 Pro chlazení a snižování tlaku jsou k dispozici 3 varianty: Po sejmutí tlakového hrnce ze sporáku může dojít ke snížení tlaku pomalu nebo rychle. Která varianta je nejvhodnější, závisí na typu připravované potraviny. Pro citlivé, pěnivé nebo bobtnavé potraviny, se doporučuje pomalé snižování tlaku. 1. Pomalé snižování tlaku Nechte tlakový hrnec přirozeně vychladnout. 2. Rychlé snížení tlaku A. Umístěte tlakový hrnec do dřezu pod kohoutek a ochlaďte ho tekoucí studenou vodou. Ale nikdy jej nepokrývejte vodou úplně. B. Nastavte regulační tlakový ventil (1) do polohy výstupu páry. Držte obličej a ruce mimo tuto nebezpečnou zónu! Pouze v případě dostatečného ochlazení tlakového hrnce a normálního tlaku uvnitř hrnce, klesá hlava ventilu pojistného ventilu (2) zpět do tlakového víka (10). Pokud již více z ventilů neuniká žádná pára, může být tlakové víko otevřeno. Poznámky k dobám vaření Doba vaření je silně závislá na množství, tvaru a velikosti jídla a na vnitřním tlaku tlakového hrnce. Doby vaření jsou obecně kratší při použití tlakového hrnce než při běžném procesu vaření. Krátké doby vaření jsou dosahovány vyššími teplotami vlivem tlaku páry uvnitř tlakového hrnce. Pro výpočet doby vaření je třeba dbát na: Doba vaření se měří od doby, kdy tlakový hrnec dosáhne provozního tlaku. Tlakový hrnec dosáhl provozního tlaku, pokud po zahřátí vystoupl pojistný ventil (2) a uniká pára z tlakového regulačního ventilu (1) - (viz také kapitola "Použití", kapitola "Vaření"). Tipy a rady pro vaření Zmrazené potraviny by měly být nejprve rozmrazeny. Pokud chcete připravit zmrzlé jídlo pomocí tlakového hrnce, musí být doba vaření odpovídajícím způsobem prodloužena. Sušená zelenina a luštěniny (například cizrna a fazole), by měly být před vařením namočeny ve vodě. Jídlo, zejména polévky (například hrachová polévka), kde se vytváří pěna, by měla být nejprve předvařena bez víka, poté pěnu sceďte a pokračujte ve vaření s tlakem. Zvolte kratší dobu vaření. Dovaření je možné kdykoliv. Pro více propečené aroma doporučujeme maso před vařením osmahnout na pánvi.

9 Příklad tabulky pro doby vaření Hodnoty v následující tabulce je třeba brát jako normy. potravina plnicí množství stupeň tlaku Doba vaření v minutách (po dosažení provozního tlaku) Poznámky zeleninová polév. 1/3 II 4-6 slepičí polévka 2/3 II 5-7 bramborová polév. 1/3 II 6-8 květák 2/3 I 3-7 mrkev 2/3 I 3-7 mleté maso 1/3 II 3-7 (* kuřecí prsa 1/3 II (* jehněčí pečeně 1/3 II (* hovězí 2/3 II ca doba na cca 1 kg masa(* rolády 1/3 II (* rýže 1/3 I 5-8 brambory 1/3 II 6-9 treska 1/3 I 5-7 slepičí vývar 2/3 II (*Doba vaření se vztahuje na maso, které bylo předtím předpečeno. Uvědomte si, že doba vaření v tlakovém hrnci se zvýší, pokud není maso předpečeno. Čištění a skladování Neskladujte potraviny v tlakovém hrnci po delší dobu. Pokud je těsnící kroužek poškozen, vyměňte jej. Při častém používání by měl být vyměněň nejpozději každé 1-2 roky. Používejte pouze náhradní díly doporučené výrobcem. Před uskladněním nepokládejte tlakové víko na tlakový hrnec. Tím šetříte těsnící kroužek! K čištění nepoužívejte žíravé nebo drsné čisticí prostředky nebo drátěnky. Mohlo by dojít k poškození povrchu. Po každém použití vyčistěte hrnec (6) a tlakové víko (10)! Před použitím a po každém použití, zkontrolujte bezpečnostní zařízení! Všechny díly uchovávejte na suchém a čistém místě, mimo dosah dětí a zvířat! Hrnec Hrnec (6) vyčistěte teplou vodou a jemným čisticím prostředkem nebo jej umyjte v myčce. Před uložením hrnec důkladně vysušte.

10 Tlakové víko Odstraňte těsnicí kroužek (8) z tlakového víka (10). Vyčistěte tlakové víko a těsnění teplou vodou a jemným čisticím prostředkem. Těsnící kroužek nemontujte na tlakové víko, dokud neuschnou. Bezpečnostní zařízení (tlakový regulační ventil (1), pojistný ventil (2), bezpečnostní vypouštěcí ventil (9) a těsnicí kroužek) musí být vždy čisté a bez zbytků. Pokud je pojistný ventil nebo regulační tlakový ventil ucpaný, odstraňte zbytky párátkem na zuby. Tlakový regulační ventil Je-li to nutné, může být ventil pro regulaci tlaku (1) odejmut, aby se mohl vyčistit: 1. Ventil pro regulaci tlaku otočte do polohy Ø. 2. Ventil pro regulaci tlaku sejměte nahoře vyčistěte jej teplou vodou a jemným čisticím prostředkem. 3. Dobře vysušte a vložte zpět do tlakového víka (10). Poradce při potížích Nepoužívejte tlakový hrnec, pokud je poškozen. Nepokoušejte se opravit vadný přístroj sami! V případě poškození kontaktujte autorizovaný servis nebo zákaznický servis. Pokud by se vyskytl problém, vždy zastavte proces vaření a snižte tlak v tlakovém hrnci (viz kapitola "Použití", část "Redukce tlaku"), než budete provádět další opatření! Pokud přístroj nepracuje správně, zkontrolujte, zda je možné, abyste problém vyřešili sami. Problém Možná příčina Možné řešení Bezpečnostní ventil (2) ještě neklesl do tlakového Snižte tlak v tlakovém hrnci (viz kapitola víka, protože je hrnec (6) "Provoz", kapitola "Redukce tlaku"). stále pod tlakem. Tlakové víko (10) nelze otevřít / zavřít Na tlakové víko uniká pára, například voda kape z okraje víka. Těsnicí kroužek (8) nezapadá do tlakového víka. Těsnicí kroužek je deformován / poškozen. Těsnicí kroužek je znečištěný nebo nesprávně vložený. Těsnicí kroužek je poškozený Tlakové víko není správně uzavřeno. Bezpečnostní ventil a tlakový regulační ventil (1) jsou znečištěny. Zajistěte, aby těsnicí kroužek zapadl do víka hrnce. Používejte pouze těsnicí kroužky správného typu. Vyměňte těsnicí kroužek. Nikdy neotvírejte tlakové víko násilím, aby nedošlo k poškození / deformaci těsnění. Vyčistěte těsnící kroužek a dbejte na správné usazení těsnicího kroužku. Vyměňte těsnicí kroužek. Znovu nasaďte tlakové víko (viz kapitola "Otevření/zavření tlakového víka"). Vyčistěte oba ventily (viz kapitola "Čištění a" skladování ").

11 Ohřívání trvá příliš dlouho nebo nevystupuje pojistný ventil. Uniká pára z pojistného ventilu. Jídlo není uvařené nebo spálené. Tlakové víko není správně nasazeno a zavřeno. Je otevřen ventil pro regulaci tlaku. Příliš malý přívod tepla. Není vhodný průměr varné desky. Bezpečnostní ventil nebo těsnící kroužek jsou znečištěny. V hrnci je příliš málo kapaliny. Znovu nasaďte tlakové víko (viz kapitola "Otevření/zavření tlakového víka"). Šipka na tlakovém regulačním ventilu musí ukazovat na značky 1 nebo 2. Zvyšte přívod tepla. Vyberte varnou desku, která je stejná nebo menší než průměr dna hrnce. Odstraňte nečistoty (viz kapitola "Čištění a skladování"). Ujistěte se, že je tlakový hrnec naplněn nejméně 1/4 l kapaliny. Příliš vysoký přívod tepla. Snižte přívod tepla. Byla překročena Snižte množství náplně (viz kapitola maximální plnící kapacita. "Bezpečnostní pokyny"). Tlakový regulační ventil je Vyčistěte regulační tlakový ventil. ucpaný. Příliš nízká/příliš dlouhá Nastavte dobu vaření podle velikosti a doba vaření. množství jídla. Příliš vysoký/příliš nízký Zvyšte/snižte přívod tepla. přívod tepla. Příliš málo kapaliny. Vždy se ujistěte, že je v tlakovém hrnci dostatek kapaliny. Technická data Model: ASF2206 Číslo výrobku: Provozní varný tlak: 60 kpa (stupeň 1)/ 100 kpa (stupeň 2) Maximální přípustný tlak: kpa Objem: 4 litry Zákaznický servis/dovozce: DS Produkte GmbH, Am Heisterbusch 1, Gallin, Deutschland Tel.: Likvidace Obalový materiál zlikvidujte způsobem šetrným k životnímu prostředí a odneste jej do sběru recyklovatelného odpadu. Výrobek zlikvidujte také způsobem šetrným k životnímu prostředí. Více informací je k dispozici na vašem místním úřadě.

Návod k použití Z 01379+02549_CZ_V3

Návod k použití Z 01379+02549_CZ_V3 Návod k použití CZ Z 01379+02549_CZ_V3 01379+02549_CZ.indd 1 15.10.2013 15:24:44 01379+02549_CZ.indd 2 15.10.2013 15:26:16 Obsah Bezpečnostní pokyny 4 Používání v souladu s určením 4 Nebezpečí zranění

Více

NEREZOVÍ TLAKOVÝ HRNEC

NEREZOVÍ TLAKOVÝ HRNEC NEREZOVÍ TLAKOVÝ HRNEC Model: #KW-8001 Objem: 6 litrů NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme, že jste si pořídili tento výrobek a věříme, že Vám bude po dlouhá léta dobrým pomocníkem. Použití: Tlakový hrnec je určen

Více

NEREZOVÝ TLAKOVÝ HRNEC. Model: #KW-8001 Objem: 6 litrů NÁVOD K POUŽITÍ

NEREZOVÝ TLAKOVÝ HRNEC. Model: #KW-8001 Objem: 6 litrů NÁVOD K POUŽITÍ NEREZOVÝ TLAKOVÝ HRNEC Model: #KW-8001 Objem: 6 litrů NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme, že jste si pořídili tento výrobek a věříme, že Vám bude po dlouhá léta dobrým pomocníkem. Použití: Tlakový hrnec je určen

Více

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě!

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě! Návod k používání Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623 Děkujeme Vám, že jste si vybrali tuto vysoce kvalitní elektrickou konvici. Jedná se o kvalitní výrobek splňující požadavky uznávaných

Více

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Návod k použití HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA R-286 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PŘÍMOTOP. Obsah Zamýšlené použití Bezpečnostní pokyny Před prvním použitím Rozsah dodávky a přehled zařízení Použití...

PŘÍMOTOP. Obsah Zamýšlené použití Bezpečnostní pokyny Před prvním použitím Rozsah dodávky a přehled zařízení Použití... PŘÍMOTOP Obsah Zamýšlené použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Před prvním použitím... 3 Rozsah dodávky a přehled zařízení... 4 Použití... 4 Čištění a skladování... 5 Odstranění poruch... 5 Technická data...

Více

Automatický šlehač na mléko. Návod k použití

Automatický šlehač na mléko. Návod k použití Automatický šlehač na mléko Návod k použití Obsah Váš šlehač na mléko DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 2 Správné používání...3 Ovládací prvky 4 1 Umístění a zapojení 6 2 Provoz 6 Mléčná pěna...6 Horké mléko...6

Více

Akustický kartáček na zuby

Akustický kartáček na zuby Akustický kartáček na zuby 09123 Příručka Vážené zákaznice, vážení zákazníci, Velmi nás těší, že jste se rozhodli pro koupi akustického kartáčku na zuby. Před prvním použitím přístroje si pozorně přečtěte

Více

DŮLEŽITÉ BEZPOČNOSTNÍ POKYNY

DŮLEŽITÉ BEZPOČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPOČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si všechny pokyny k použití. Děti se nesmějí zdržovat blízkosti tlakového hrnce, pokud se používá. Tento tlakový hrnec nikdy nedávejte do horké trouby.

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

ZH 0010 / ZH 0020 / ZH

ZH 0010 / ZH 0020 / ZH Zavařovací hrnec Hrniec na zaváranie Garnek do pasteryzacji Sterilizēšanas katls Canning pot Einkochautomat CZ SK PL LV EN DE PODĚKOVÁNÍ Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky Concept a přejeme

Více

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher

Návod k použití Elektrická konvice. Wasserkocher CZ Návod k použití Elektrická konvice Wasserkocher CZ Obsah Bezpečnostní pokyny...3 Vybalení...5 Požadavky pro místo instalace...5 Před prvním použitím...5 Vaření vody...5 Filtr vodního kamene...5 Ochrana

Více

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Bezpečnostní upozornění Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny

Více

Tlakový hrnec DA3707

Tlakový hrnec DA3707 Tlakový hrnec DA3707 Návod k použití Tento výrobek je v souladu s BS EN12778:2000 1 (z hliníku litého pod tlakem) Obsah 1. Všeobecný popis -------------------------------------------------1 2. Bezpečnostní

Více

Raclette Gril

Raclette Gril Raclette Gril 10020025 10030026 10030027 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

KLARSTEIN. Gracia. Kuchyňský robot

KLARSTEIN. Gracia. Kuchyňský robot KLARSTEIN Gracia Kuchyňský robot 10006253 10006252 10022087 10022088 Technická data Číslo produktu 1006253, 10006252, 10022087, 10022088 Napájení 230 V ~ 50 Hz Spotřeba 1000 W Kapacita mísy 5 litres (max

Více

FRITOVACÍ HRNEC R-284

FRITOVACÍ HRNEC R-284 Návod k použití FRITOVACÍ HRNEC R-284 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze

XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze XB-523 Odšťavovač citrusových plodů Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití tlakového hrnce Edel

Návod k použití tlakového hrnce Edel Návod k použití tlakového hrnce Edel Úvod Děkujeme, že jste se rozhodli pro tlakový hrnec značky Royalty Line. Bude Vám dobře sloužit. Při výrobě tlakových hrnců používáme pouze nejlepší materiály, každá

Více

Baristický ruční napěňovač mléka

Baristický ruční napěňovač mléka Baristický ruční napěňovač mléka cs Návod k použití a recepty Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88565AS4X4VIIJSMIT 2017-03 Vážení zákazníci, s Vaším novým baristickým napěňovačem mléka rychle a snadno napěníte

Více

Návod k použití. Model F03MK

Návod k použití. Model F03MK Návod k použití Model F03MK Bezpečnostní pokyny Čtěte POZORNĚ následující pokyny! Vyhnete se tak nebezpečí úrazy a poškození výrobku. Tento napěňovač mléka je určený na použití v domácím prostředí, například:

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Ventilační systém neponořujte do vody či jiných kapalin ani jej nepoužívejte v blízkosti vody.

Ventilační systém neponořujte do vody či jiných kapalin ani jej nepoužívejte v blízkosti vody. Oster Bionaire toaleta odstraňující pachy Obsah balení: A. Základna B. Spodní kryt s poklopem C. Vrchní kryt D. Držák na lopatku E. Lopatka F. Předfiltr G. Pachový filtr H. Kryt ventilátoru I. Síťový kabel

Více

Kabel nenechávejte viset přes okraj stolu nebo pracovní plochy a zajistěte, aby se nedotýkal horkých povrchů.

Kabel nenechávejte viset přes okraj stolu nebo pracovní plochy a zajistěte, aby se nedotýkal horkých povrchů. Multifunkční vařič 99202 Gratulujeme ke koupi tohoto Multifunkčního vařiče. Toto je konečná podoba kuchyně s šesti odlišnými funkcemi: dušení, pečení, smažení, fritování, vaření a fondue. Nyní je možné

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Čistič bakterií Clean Maxx

Čistič bakterií Clean Maxx Čistič bakterií Clean Maxx P00183 Příručka Obsah Bezpečnostní pokyny... 2 Zamýšlené použití... 2 Nebezpečí zranění... 2 Nastavení a připojení... 2 Nebezpečí požáru a výbuchu... 3 Použití... 3 Čištění...

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Ethanolový krb

Ethanolový krb Ethanolový krb 10032144 10032145 10032146 10032147 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo

Více

FRITOVACÍ HRNEC R-281

FRITOVACÍ HRNEC R-281 Návod k použití FRITOVACÍ HRNEC R-281 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Masážní přístroj. m 286. Návod k obsluze

Masážní přístroj. m 286. Návod k obsluze Masážní přístroj m 286 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití.

Více

Rychlovarná konvice

Rychlovarná konvice Rychlovarná konvice 10012348 Varování Zařízení Aby se snížilo riziko požáru, úrazu elektrickým proudem a poškození: Nepoužívejte tento výrobek v dešti. Nepokládejte předměty naplněné tekutinou, například

Více

ST-EC Parní hrnec. Návod k použití Záruční podmínky

ST-EC Parní hrnec. Návod k použití Záruční podmínky ST-EC 1181 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Zitruspresse orange. Topinkovač

Zitruspresse orange. Topinkovač Zitruspresse orange Topinkovač 10011146 10011147 10022989 10022990 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928

ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Návod k použití ELEKTRICKÁ DŽEZVA R-928 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Lombardia Ohniště

Lombardia Ohniště Lombardia Ohniště 10033142 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv

Více

Napěňovač mléka. Návod k použití a recepty. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III

Napěňovač mléka. Návod k použití a recepty. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III Napěňovač mléka Návod k použití a recepty Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 68350AB1X1III Vážení zákazníci, s Vaším novým napěňovačem mléka rychle a jednoduše napěníte studené nebo teplé mléko pro Vaše cappuccino,

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ

PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ PRŮMYSLOVÝ VYSAVAČ 10029182 10029183 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto výrobku. Pečlivě si prosím přečtěte tento návod a věnujte zvýšenou pozornost upozorněním jak předejít vzniknutí

Více

HM-843 Mixér Návod k obsluze

HM-843 Mixér Návod k obsluze HM-843 Mixér Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pro zamezení poruch si tento Návod k použití pečlivě

Více

EA 1803 - EA 2003/E. Návod k použití

EA 1803 - EA 2003/E. Návod k použití EA 1803 - EA 2003/E CZ Návod k použití Jsme potěšeni, že jste si zvolili tento výrobek a chceme vám poděkovat za vaši důvěru. Abyste získali co nejvíce z vašeho nového odšťavňovače, přečtěte si pozorně

Více

MLÝNEK NA KÁVU R-942

MLÝNEK NA KÁVU R-942 Návod k použití MLÝNEK NA KÁVU R-942 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

Návod k použití MS 70001 S-354-01

Návod k použití MS 70001 S-354-01 Návod k použití MS 70001 S-354-01 2 Kráječ je určen pro použití v domácnosti. Spotřebič používejte jen pro zpracování množství a v časech běžných pro domácnost. Spotřebič nevyžaduje údržbu. Návod k použití,

Více

ZÁHRADNÍ FONTÁNA Manuál

ZÁHRADNÍ FONTÁNA Manuál ZÁHRADNÍ FONTÁNA Manuál 10029039 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

ST-MC9199. Elektrický hrnec/tlakový hrnec. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-MC9199. Elektrický hrnec/tlakový hrnec. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-MC9199 Elektrický hrnec/tlakový hrnec Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 CZ Elektrický hrnec/tlakový hrnec Vážený zákazníku! Blahopřejeme vám k zakoupení výrobku značky

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBS6702W CZ 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBS6702W CZ 01M Ruční mixér Ruční mixér Návod k použití HBS6702W Z 01M-8834363200-4915-01 Ruční mixér 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte

Více

MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544. Návod k použití

MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544. Návod k použití MRAZNIČKA CCTUS 482 CCTUS 542 CCTUS 544 Návod k použití 1 1. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tato varování jsou v zájmu Vaší bezpečnosti. Před instalací nebo použitím spotřebiče si je důkladně přečtěte. Vaše

Více

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Předtím, než začnete výrobek používat, přečtěte si prosím všechny rady na jeho bezpečnou obsluhu. Respektujte je i při používání

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Předtím, než začnete výrobek používat, přečtěte si prosím všechny rady na jeho bezpečnou obsluhu. Respektujte je i při používání SLOW COOKER NÁVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Předtím, než začnete výrobek používat, přečtěte si prosím všechny rady na jeho bezpečnou obsluhu. Respektujte je i při používání v budoucnosti. Horkého povrchu vařiče

Více

NAVOD K POUŽITI. Před prvním použitím si pozorně přečtěte tento návod a uschovejte jej pro další použiti.

NAVOD K POUŽITI. Před prvním použitím si pozorně přečtěte tento návod a uschovejte jej pro další použiti. NAVOD K POUŽITI Blahopřejeme k zakoupení výrobku Tescoma a děkujeme za důvěru projevenou naší značce. V případě potřeby se prosím obraťte na svého prodejce. Před prvním použitím si pozorně přečtěte tento

Více

CT 1800/E CT 1810 CT 3010

CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 1800/E CT 1810 CT 3010 CT 3010 CT 1810 CZ Návod k použití Pokyny k použití Blahopřejeme Vám, zvolili jste speciální Ceran varnou desku! Před použitím doporučujeme, abyste si pozorně přečetli následující

Více

Pec na pizzu

Pec na pizzu Pec na pizzu 10032130 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. za škody způsobené

Více

DF 120. Fritéza. Návod k použití

DF 120. Fritéza. Návod k použití DF 120 Fritéza CZ Návod k použití Víko Termostat Madlo Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem Otvírání víka Bezpečnostní informace Připojte spotřebič k elektrické síti podle parametrů na výrobním štítku.

Více

Návod k použití MS 75001

Návod k použití MS 75001 Návod k použití MS 75001 EKOLOGICKÁ LIKVIDACE Obalový materiál ekologicky zlikvidujte. Tento spotřebič je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/EG o elektrických a elektronických vysloužilých

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

Ohřívač vody

Ohřívač vody Ohřívač vody 10031879 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky

ST-HC Fén. Návod k použití Záruční podmínky ST-HC 7322 Fén Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že

Více

BBQ Gril

BBQ Gril BBQ Gril 10029123 10029124 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv

Více

Ruční mixér. Návod k použití HBS6700W CZ 01M Ruční mixér

Ruční mixér. Návod k použití HBS6700W CZ 01M Ruční mixér Návod k použití HBS6700W CZ 01M-8832843200-4815-01 1 Přečtěte si prosím nejdříve tento návod k použití! Vážení zákazníci, Děkujeme za výběr spotřebiče značky Beko. Doufáme, že získáte optimální výsledky

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK Návod k obsluze HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VAROVÁNÍ 1. Před použitím

Více

Petrolejová vysokotlaká lampa. Obj. č.: 46 21 09

Petrolejová vysokotlaká lampa. Obj. č.: 46 21 09 NÁVOD K OBSLUZE Petrolejová vysokotlaká lampa Obj. č.: 46 21 09 POZOR! Před uvedením lampy do provozu bezpodmínečně odstraňte transportní ochranné balení skleněného cylindru (plastové a pěnové kroužky,

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele MIKROVLNNÁ TROUBA Model: BM1240AX Příručka pro uživatele Tyto pokyny si pečlivě přečtěte dříve, než budete mikrovlnnou troubu instalovat a používat. Do místa níže zapište VÝROBNÍ Č., které najdete na štítku

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ST-FP8095. Mlýnek na maso Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-FP8095. Mlýnek na maso Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-FP8095 Mlýnek na maso Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

KONTAKTNÍ GRIL R-2115

KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Návod k použití KONTAKTNÍ GRIL R-2115 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Mini trouba

Mini trouba Mini trouba 10030864 10030865 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 91709HB54XVII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91585AB4X5VII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

ST-EK1009. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK1009. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK1009 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GKS 108 # 94077 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o. Počernická 120 36017 Karlovy Vary GÜDE Slovakia s.r.o

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-189

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-189 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-189 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití GRIL R-278

Návod k použití GRIL R-278 Návod k použití GRIL R-278 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

KÁVOVAR R-920. Návod k použití. česky. Kávovar R-920

KÁVOVAR R-920. Návod k použití. česky. Kávovar R-920 Návod k použití KÁVOVAR R-920 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Návod k použití ručního kávovaru STARESSO

Návod k použití ručního kávovaru STARESSO Návod k použití ručního kávovaru STARESSO Přečtěte před použitím! Pozorně si přečtěte tento návod a uchovejte si jej. STARESSO není určeno pro děti. Před použitím důkladně očistěte veškeré součásti horkou

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274

Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Návod k použití RACLETTE GRIL R-274 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Svítidlo LED na vnější stěnu cs

Svítidlo LED na vnější stěnu cs Svítidlo LED na vnější stěnu cs Návod k montáži 86997HB55XVIJSMIT 2016-08 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

Návod k použití. Tlakový hrnec HT-DSK NÁVOD K POUŽITÍ

Návod k použití. Tlakový hrnec HT-DSK NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ Návod k použití OBSAH I. Představení a informace o modelu tlakového hrnce II. Bezpečnostní pokyny III. 6 kroků pro vaši bezpečnost IV. Použití V. Údržba VI. Řešení problémů VII. Otázky

Více

NEPOUŽÍVEJTE UVNITŘ BUDOV!

NEPOUŽÍVEJTE UVNITŘ BUDOV! Model: PANDA 17 Kettle BBQ SKU 118890820 Před použitím si přečtěte pokyny a uchovejte pro budoucí potřebu. NEPOUŽÍVEJTE UVNITŘ BUDOV! Části Seznam součástek Část Popis Poče t Část Popis Velikost Poč et

Více

PARNÍ ČISTIČ CS 2000. Návod k použití

PARNÍ ČISTIČ CS 2000. Návod k použití PARNÍ ČISTIČ CS 2000 Návod k použití Blahopřejeme Vám k nákupu parního čističe CS - 2000! VLASTNOSTI: výkon 1350 W, velmi nízká úroveň hluku při provozu, Dodávané příslušenství: prodlužovací trubice podlahový

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Návod k použití RYCHLOVARNÁ KONVICE R-759

Návod k použití RYCHLOVARNÁ KONVICE R-759 Návod k použití RYCHLOVARNÁ KONVICE R-759 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití. Tlakový hrnec RL-PC/PS. Obsah. 1. Popis součástí tlakového hrnce a produktový typ

Návod k použití. Tlakový hrnec RL-PC/PS. Obsah. 1. Popis součástí tlakového hrnce a produktový typ Obsah Návod k použití 1. Popis součástí tlakového hrnce a produktový typ 2. Bezpečnostní pokyny 3. Šestistupňový bezpečnostní mechanizmus 4. Pokyny pro použití 5. Návod k údržbě 6. Otázky a odpovědi 7.

Více

ST-HC Fén Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HC Fén Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HC 7211 Fén Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že

Více

Výrobník zmrzliny s kompresorem TREBS a 99328

Výrobník zmrzliny s kompresorem TREBS a 99328 Výrobník zmrzliny s kompresorem TREBS 99325 a 99328 Návod k obsluze www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 6) Výrobník zmrzliny s kompresorem Vážený zákazníku, Před použitím přístroje si prosím přečtěte pokyny

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

Návod k použití Toastovač TOASTER

Návod k použití Toastovač TOASTER CZ Návod k použití Toastovač TOASTER Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 4 Před prvním použitím... 5 Příprava toastu... 5 Extra-zvednutí... 5 Vycentrování plátku

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Návod k obsluze KONVEKTOR 4006 TYP L4601

Návod k obsluze KONVEKTOR 4006 TYP L4601 Návod k obsluze KONVEKTOR 4006 TYP L4601 NÁVOD K OBSLUZE KONVEKTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto výrobku. Věříme, že budete spokojeni s jeho kvalitou a spolehlivostí.

Více

Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ R-679n

Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ R-679n Návod k použití VYSOUŠEČ VLASŮ R-679n Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII Nástěnná lampa Retro cs Návod k montáži 92326HB22XVIII 2017-12 K tomuto návodu Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více