Centrální napájecí systém NÁVOD PRO UŽIVATELE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Centrální napájecí systém NÁVOD PRO UŽIVATELE"

Transkript

1 Centrální napájecí systém NÁVOD PRO UŽIVATELE 1

2 Obsah Úvodem...3 Centrální napájecí systém celkový pohled Nabíječka Počítač H UKN USI NAPÁJECÍ ZDROJ USO...9 ZÁKLADNÍ FUNKCE SYSTÉMU.10 Počítač H Hlášení...11 Provádění testů...12 Nastavení testů...13 Nastavení hodin...14 JAK POSTUPOVAT V PŘÍPADĚ PORUCHY...15 ModuL UKN- červená LED dioda...15 Modul USO...16 DIAGNOSTIKA Z POZICE POČÍTAČE H-505 KDYŽ SE VYSKYTNE PORUCHA..17 Úvodní stránka počítače H Výsledky testů...18 Výsledky testů STANDARD, A a B...19 Výsledky testů svítidel...20 Vnitřní chyby komunikace s kartou...21 Kontakt.22 2

3 Úvodem Centrální napájecí systémy jsou určeny pro napájení osvětlení v případě výpadku proudu v síti elektrické energie (všude tam, kde to požadují příslušné předpisy a normy) Systém je navržen pro provoz: při přívodním napětí 230VAC/3x230VAC; výstupní napětí se získává přímo z energetické sítě, je-li v provozu, nebo z baterie 220VDC při výpadku napájení ze sítě. Tento systém je určen pro napájení obvodů v síti IT v přepínacím provozu z baterie. Byl navržen v souladu s normami PN-EN 1838, PN-EN 50171, PN-EN 50172, PN -EN Systém napájení nouzového osvětlení je určen pro napájení odběrných zařízení síťovým střídavým napětím 220/230 VAC nebo stejnosměrným napětím 220VDC. nacházejí se v něm obvody s nebezpečným napětím. Kvůli nainstalované uvnitř akumulátorové baterii všechny úkony spojené s provozem a servisní obsluhou systému CNS provádějte s dodržením mimořádné opatrnosti a to i po odpojení napájecího napětí AC a napětí od baterie. Tento systém je vyroben v izolaci třídy I dle PN-EN tzn., že k ochraně proti úrazu elektrickým proudem použito kovové zapouzdření spojené s ochranným vodičem. Tento systém umístěte v takovém místě, aby byl zajištěn volný přístup ke skříni a možnost sundání bočních stěn. Je důležité, aby nebyly zavřené otvory zajišťující přívod chladícího vzduchu a také, aby nebyly zacloněny žádné ventilační otvory. Skříň po instalaci a zapnutí musí být uzavřena, bez možnosti přístupu neoprávněných osob. S výrobcem skříně je třeba dohodnout druh AC kabelů, vedení a způsob jejich zavedení do skříně. Vodiče, které spojují systém s baterií a propojení mezi akumulátory musí mít co nejkratší délku. Průřez vodičů a způsob montáže koncovek se musí přizpůsobit provozním podmínkám a zajistit odpovídající způsobilost pro servisní ošetření. 3

4 Centrální napájecí systém celkový pohled Legenda: 1- Nabíječka 2- Počítač H UKN 4- USI 5- Napájecí zdroj 6- USO 7- Jištění automatiky 8- Jištění AC vedení 9- Spínač usměrňovače 10- Baterie Baterie Hlavní vypínač

5 5 1. Nabíječka EPS 200 Usměrňovač je vyroben v modulovém provedení. Je umístěn v kazetě EURO-3U/160mm. Optickou signalizaci správné funkce bloku zajišťuje zelená LED dioda na čelním panelu. Uvnitř pouzdra se nacházejí pojistkové spodky pro jištění obvodu sítě. Usměrňovač je speciálně upraven pro nabíjení akumulátorů, zejména bezúdžbových. Modul může pracovat samostatně nebo v soupravě několika paralelně propojených bloků pro zvýšení výstupního výkonu. Pro nominální napětí Uo(V)=245,00 V max. výstupní proud je 1A. Řešení přijatá v usměrňovači typu EPS dovolují: možnost namontování a vyjmutí z kazety pod napětím; signalizaci provozu při proudovém omezení (červená LED dioda na čelním panelu); odvození mimo blok signálu selhání usměrňovače v podobě beznapěťového kontaktu relé; optickou signalizaci poškození usměrňovače (nesvítí zelená LED dioda na čelním panelu; možnost vypnutí usměrňovače signálem z počítače H-505. EPS 700 Usměrňovač je vyroben v modulovém provedení. Je umístěn v kazetě EURO-6U/220mm. Výstupy z modulu v podobě výstupního konektoru typu H15, aplikovaný počet modulů zajišťuje redundanci. Optickou signalizaci správné funkce bloku zajišťuje zelená LED dioda na čelním panelu. Uvnitř pouzdra se nacházejí pojistkové spodky: obvodu sítě F1 a obvodu baterie F2. Usměrňovač je speciálně upraven pro nabíjení akumulátorů, zejména bezúdžbových. Modul může pracovat samostatně nebo v soupravě několika paralelně propojených bloků pro zvýšení výstupního výkonu. Pro nominální napětí Uo(V)=245,00 V, max. výstupní proud jsou 3A. Řešení přijatá v usměrňovači typu EPS -700 dovolují: vložení a vyjmutí modulů z kazety pod napětím; odvození mimo blok signálu selhání usměrňovače v podobě beznapěťového kontaktu relé; optickou signalizaci poškození modulu; možnost vypnutí usměrňovače signálem z počítače H-505.

6 6 2. Počítač H Dotykový displej 2- Signalizace provozu v rozhraní USB 3- USB rozhraní 4- Reset 5- Signalizace správného provozu (zelená LED dioda) 6- Signalizace testu (žlutá LED dioda) 7- Signalizace chyby nebo poruchy (červená LED dioda) Počítač H-505 je hlavní řídící jednotkou Systému centrální baterie. Mezi hlavní úkoly počítače H-505 se zahrnuje: Komunikace a kontrola všech vnitřních komponentů CNS ; Komunikace se všemi podstanicemi; Komunikace se správními systémy budov (BMS); Lokální rozhraní založené na barevném displeji TFT LCD s dotykovou obrazovkou; Provedení testů v souladu s harmonogramem; Uložení výsledků testů na SD kartě 2 GB; Uložení výsledků testů a nastavení na USB flash disku (max. 2GB) Pohyb v menu PC se provádí pomocí funkčních kláves. Po zapnutí napájení se ukáže stránka, která zobrazuje stav a systémové chyby. Konfigurace a zprovoznění počítače v Systému centrální baterie je stejné jak v hlavní stanici tak i podstanici. Jediný rozdíl je v systémových parametrech.

7 7 3. UKN Modul UKN se umístěn v systému mechaniky EURO3U/160mm jako modul kazety. Je ukončen konektorem typu H-15. Je určen pro měření napětí vyskytující se v systému. Měří napětí sítě a baterie. Při měření napětí sítě měří napájecí napětí. Modul je konfigurován z počítače H Je možné měřit napětí jedné, dvou nebo tří fází. Tento modul ovládá skupinu stykačů nacházejících se uvnitř skříně, propojených do systému nouzového osvětlení. Při poklesu napájecího napětí pod 186V dochází k přepnutí modulu ze síťového provozu na napájení z baterie. Dodatečně modul kontroluje napětí a proud baterie. Hodnoty napětí a proudu se zobrazují na displeji počítače H-505. Modul také hlídá nepřerušenost provozu obvodu baterie, tzn. zda nenastoupilo přerušení v obvodu baterie způsobené poškozením pojistky nebo přerušením spojení mezi akumulátory. Pravidelně, podle předem stanoveného harmonogramu, měří se izolace obou pólů baterie vzhledem k zemi. Modul se připojuje k počítači přes interní sběrnici RS 485.

8 8 4. USI Modul USI je zhotoven v mechanickém systému typu EURO 3U/160mm jako kazetový modul. Je ukončen konektorem typu H-15. Modul má 8 binárních vstupů a 7 reléových výstupů. Binární vstupy mohou být ovládány nepotenciálovými kontakty, na příklad ze Systémů zániku napětí v patrových vedlejších rozváděčích. Tyto vstupy lze propojit s libovolnými vedeními a aktivovat jejich řízení. 5. NAPÁJECÍ ZDROJ Systémový napájecí zdroj je namontovaný v mechanickém systému EURO 3U/160mm jako kazetový modul. Je umístěn v kazetě 3U vedle modulů USO. Je určen pro napájení vnitřních elementů systému. Správnou funkci napájecího zdroje indikuje zelená LED dioda na čelním panelu. Dodává 3 výstupní napětí. Napětí 12V pro napájení počítače H-505 (odizolované od ostatních) napětí 12V a 24V se společnou kostrou pro napájení modulů USO.

9 9 6. USO Modul USO je zhotoven v mechanickém systému typu EURO 3U/160mm jako kazetový modul. Je ukončen konektorem typu H-15. Modul je určen pro kontrolu účinnosti svítidel, které patří k souboru konečného obvodu. Jeden modul může ovládat dva konečné obvody buď jako kontrola vedení nebo jako kontrola svítidel. Změnu provozního režimu provedeme na klávesnici počítače H-505. Modul má vlastní adresu. Tato adresa je přiřazena místu modulu v kazetě. V režimu kontroly vedení modul může být zatížen 12 svítidly stejného výkonu nepřekračujícího celkově 700W. Detekuje poškození jednoho z 12 svítidel. Kalibrace vedení se provádí na počítači H-505. Při kontrole svítidel vedení může být zatíženo maximálně 20 svítidly, jejichž výkon nepřekročí 700W. V tomto režimu svítidla musí být vybavena adresovými moduly a není požadováno, aby všechna svítidla na daném vedení měla stejný výkon. Adresové moduly MA-xx musíte umístit v každém svítidle, které chcete individuálně kontrolovat. Na přední části čelního panelu jsou umístěny svítící 4 LED diody pro každé vedení. Dioda (Síť)- zelená barva signalizuje, zda modul pracuje v základním režimu 230VAC; Dioda (Baterie)- pomerančová barva signalizuje práci v nouzovém režimu (ze sítě nebo z baterie) nebo provádění testu; Dioda (Vedení)- zelená barva signalizuje přítomnost napětí ve vedení; Dioda (Porucha)- červená barva signalizuje propálenou pojistku obvodu nebo negativní výsledek testu (vedení nebo svítidel). Každé ze dvou vedení napájené ze stejného modulu má podobný význam. Jedno z vedení je označené jako A a druhé jako B. V případě propálení pojistky nahraďte ji stejným typem (5x20mm 4A s hasebním prostředkem). Volitelně lze zvýšit výkon modulu do 1400W, ale tehdy modul může pracovat pouze na jednom vedení.

10 10 ZÁKLADNÍ FUNKCE SYSTÉMU Počítač H-505 Menu počítače

11 11 Hlášení Stránka hlášení umožní stáhnout výsledky testů a všechna nastavení Systému centrální baterie. Pro přistoupení ke stažení výsledků testů připojte k počítači H-505 paměťový disk USB, poté dotkněte se tlačítka TESTY. USB disk začne stahovat data aktuálního stavu CNS. Zobrazí se následující stavy paměti USB: Připojte USB disk; Hotové, aby uložit - USB disk rozpoznán a připojen; Uložení dat objeví se během ukládání dat; konektoru Uloženo data byla uložena. Níže uvedeno příklady hlášení:

12 12 Provádění testů Test STD Vnitřní test Centrálního napájecího systému, ověřuje správnou funkci systému prostřednictvím komunikace mezi vnitřními moduly a kontrolou izolačního stavu uvnitř systému. Test se provádí každý den v určené době podle konfigurace. Test A Krátký test svítidel a baterie. Je nastaven podle harmonogramu, trvá ca. 3 minuty. Test B Dlouhý test svítidel a baterie. Je nastaven podle harmonogramu Stránka provádění testů je přístupna pouze na hlavním panelu. Umožňuje ručně spustit testy STD, A a B. Kromě toho umožňuje nastavit kalibraci ve všech okruzích USO. Testy se mohou spustit a zastavit pouhým dotknutím tlačítka s uvedeným testem. Stav testu se zobrazuje na levé straně obrazovky. Chcete-li spustit kalibraci okruhu, spusťte nejdřív test A a potom dotkněte tlačítko Kalibr. Příslušné prahové hodnoty pro kontrolované okruhy zůstanou uloženy.

13 13 Nastavení testů Stránka nastavení testu umožňuje nastavit parametry testů STD, A a B. Chcete-li zvolit nastavení žádaného testu dotkněte příslušné tlačítko. Test STANDARD Nastavení testu STD umožňuje nastavit čas, ve kterém žádaný test se má vykonat. Čas vpište ve formátu hh.mm, kde je h-hodina, m-minuta (24-hodinový cyklus). Nastavení potvrďte tlačítkem ENTER TEST A Nastavení testu A umožňuje stanovit čas, ve kterém bude test spuštěn. Údaje vpište ve formátu hh.mm den (co za), kde je h - hodina, m minuta, co jak často ve dnech, za za kolik dnů (24-hodinový cyklus). Na obrazovce vedle se nachází příklad nastavení testu: test se uskuteční ve 12 hod. každých 30 dnů za 30 dní od zavedení údajů. Nastavení potvrďte tlačítkem ENTER TEST B Nastavení testu B umožňuje spustit harmonogram testu. Údaje vpište ve formátu hh.mm den (co za), kde je h - hodina, m minuta, co jak často ve dnech, za za kolik dnů (24-hodinový cyklus). Na obrazovce vedle se nachází příklad nastavení testu: test se uskuteční v 6 hod. každých 360 dní za 360 dní od zavedení údajů. Nastavení potvrďte tlačítkem ENTER. Dobu trvání testu nastavíme v záložce BATERIE

14 14 Nastavení hodin Pro správnou funkci bateriového systému musíte nastavit aktuální datum a čas. Čas nastavte dle uvedeného formátu hh.mm.ss.dd.mm.yyyy, kde je h - hodina, m minuta, ss - sekunda a datum dd den, mm měsíc, yyyy rok. Pamatujte oddělit čas a datum tlačítkem SPC nebo tečkou. Nastavení potvrďte tlačítkem ENTER.

15 15 JAK POSTUPOVAT V PŘÍPADĚ PORUCHY ModuL UKN- červená LED dioda Síť - V případě, že zasvítí tato dioda, zkontrolujte v první řadě, zda nebylo vypnuto jištění zabezpečení automatiky. Nachází se na čelním distribučním panelu v hlavní skříni. Pokud po zapnutí jističe dioda dále svítí, znamená to výpadek základního napájení v hlavní skříni. Chcete-li odstranit poruchu, musíte obnovit vnější napájení. Nabíjení - V případě, že zasvítí tato dioda, zkontrolujte v první řadě, zda nebylo vypnuto jištění vypínače usměrňovače. Nachází se na čelním distribučním panelu v hlavní skříni. Pokud po zapnutí jističe dioda dále svítí, znamená to poškození jedné nebo několik nabíječek. Chcete-li odstranit poruchu, musíte zjistit, zda na každé nabíječce svítí zelená dioda. Pokud některá z diod nesvítí, vytáhněte ze zásuvky danou nabíječku a zkontrolujte, zda signalizace poruchy přestala svítit na modulu UKN. Jestli dioda Porucha přestala svítit, kontaktujte servis firmy HYBRYD za účelem opravy poškozeného dílu. Systém bude dále správně pracovat, zůstane-li v systému alespoň jedna nabíječka. Nicméně, neprodlužujte zbytečně tuto dobu, ale co nejdříve opravte poškozenou nabíječku. V případě, že porucha bude dále přetrvávat, obraťte se na servisního pracovníka systému CNS. Okruh baterie - V případě, že zasvítí tato dioda, zkontrolujte v první řadě, zda nebyly poškozeny (přepáleny) pojistky baterie + a baterie -. Nacházejí se na čelním distribučním panelu v hlavní skříni. Pokud zjistíte přepálenou pojistku, vyměňte ji na novou o stejných parametrech. Zjistíte-li správnou funkci pojistky, změřte napětí na svorkách akumulátorů. Výpadek napětí může být způsoben přerušením nebo poškozením jednoho z elementů propojení akumulátorů nebo poškozením samotného akumulátoru. Pokud po kontrole všech elementů porucha dále přetrvává, obraťte se na servisního pracovníka systému CNS. Správné napětí na svorkách baterie je 245V/DC. Izolace- Zasvícení červené diody Izolace se může objevit ve dvou případech: Poškození nebo nesprávné nastavení modulu UKN. Objevuje se po testu STD výskyt zemního spojení v konečných obvodech nebo uvnitř systémové skříně během testu A nebo testu B. Jestli se signál objeví po testech A nebo B, zkontrolujte, zda nedošlo ke zkratu mezi vodiči N a PE v konečných obvodech na liště x0/lz3 (předtím odpojte konečné obvody hlavním vypínačem 12 na výkr.1).

16 16 Modul USO Modul USO nesvítí V případě, kdy LED diody na modulu USO nesvítí a nebude komunikace s modulem, vyjměte poškozený element a obraťte se na servis firmy HYBRYD. Porucha V případě, kdy zasvítí červená LED dioda porucha: - v kontrolním režimu zjistěte, zda některá ze svítidel nebyla poškozena. Kontrolu můžete provést přivoláním na tlačítku stav v přední části modulu USO; - zkontrolujte obvodové pojistky nacházející se v přední části modulu USO; zjistíte-li přepálení pojistky, vyměňte ji na stejný typ (5x20mm 4A s hasebním prostředkem). Jestli po výměně dojde opět k přepálení pojistky, příčinu zkratu hledejte ve vedeních napájení svítidel nebo v samotných svítidlech; - U systému s kontrolou vedení červená LED dioda může poukazovat na poškození zdroje světla nebo samotného svítidla. V takovém případě zkontrolujte, zda některé ze svítidel napájených daným obvodem se nepoškodilo.

17 17 DIAGNOSTIKA Z POZICE POČÍTAČE H-505 KDYŽ SE VYSKYTNE PORUCHA Úvodní stránka počítače H-505 Hlavním cílem úvodní stránky je ukázat napětí baterie a informace o stavu systému. Úvodní stránka má dvě okna a pole systému, na kterém se mohou zobrazovat informace. Informace na hlavní stránce počítače Funkční Systém během provozu a testů nezjištěno chyby; Blokáda systému systém je blokován hlavním vypínačem a ve výstupních obvodech USO není napětí; Chyby komunikace a chyby testů kvantitativní shrnutí komunikace (chyby komunikace svítidel) Informační pole o stavu stanice Nabíjení - akumulátor během nabíjení nebo je dobitý Err tx UKN - chyba komunikace s modulem UKN; Err tx USO - chyba komunikace s jedním modulem USO; Err tx USI - chyba komunikace s jedním modulem USI; Systémové chyby jiné chyby. - displej nesvítí ani nereaguje na dotyk - v tomto případě se obraťte na servis firmy Hybryd;

18 18 Výsledky testů Stránka výsledků testů dovoluje jejich náhled bez procházení jejich historii. Skládá se z několika polí a funkčních tlačítek: Číslo stanice - číslo stanice, jejíž výsledky jsou hodnoceny; Číslo USO - číslo USO, jehož výsledky jsou hodnoceny; Volba USO - přepínání mezi jednotlivými moduly USO aktuální stanice pomocí tlačítek + a - ; Automatické vyhledávaní chyb tato volba umožňuje automatické vyhledávání chyb, pomocí tlačítek + a - se dá přejít od předcházející chyby k následující chybě; Typ chyby - typ, jehož výsledky jsou hodnoceny: Syst.- informace o testu STD, A a B; Testy- Výsledky testu A; Tx- chyby komunikace mezi vnitřními elementy, jako jsou : modul USI, USO a UKN.

19 19 Výsledky testů STANDARD, A a B Chyby testu STD: Chyba nabíjení problém s nabíječkou; Přerušení obvodu baterie chybí celistvost okruhu akumulátoru; Chyba měření zemnění PLUS - nesprávné měření zemnění kladného pólu baterie (poškozený UKN); Chyba měření zemnění MINUS - nesprávné měření zemnění záporného pólu baterie (poškozený UKN); Zemnění nízký odpor mezi obvody spojenými svorkami akumulátoru a zemnící svorkou; Karta SD karta SD schází v zásuvce na karty SD H-505; Blokáda proti zápisu na kartě SD - Karta je chráněna proti zápisu. Pro odstranění blokády přesuňte přepínač ochrany proti zápisu na kartě SD; Karta SD není inicializována karta SD nebyla inicializována; U bat<215v nesprávné napětí akumulátoru, pod 215V během testu A, baterie stárnou a musí se vyměnit v nejbližší době; U bat<190 - napětí akumulátoru pod 190V během testu B, nefunkční baterie, je třeba ji vyměnit; Nesprávné napětí a proud baterie nesprávné parametry baterie během provedeného testu. Baterii je třeba vyměnit. Ukázkové displeje:

20 20 Výsledky testů svítidel USO blokováno Zvolený obvod je blokován USO nenainstalováno Zvolený obvod nebyl nainstalován USO test A proveden ke dni dd.mm.yyyy a hh.mm.ss Chyby: chyba měření proudu Tento test byl proveden na zvoleném obvodu ke dni dd.mm.yyyy a hh.mm.ss, kde: d-den, m-měsíc, y-rok, h-hodina, m-minuta, s-sekunda. Obvod USO je konfigurován pro měření proudu v obvodu. Měřený proud v obvodu je pod aktuální prahovou hodnotou pro zvolený systém USO. Je zde signalizace poruchy ve zvoleném obvodu.

21 21 USO test A proveden ke dni dd.mm.yyyy a hh.mm.ss Chyby: svítidla Err- seznam čísel svítidel, oddělených čárkami; Tx- - seznam čísel svítidel, oddělených čárkami; Tento test byl proveden na zvoleném obvodu ke dni dd.mm.yyyy a hh.mm.ss, kde: d-den, m-měsíc, y-rok, h-hodina, m-minuta, s-sekunda. Obvod USO je nakonfigurován pro adresovaná svítidla. Pole označené jako Err obsahuje seznam svítidel, která nefungují správně. Tx obsahuje seznam čísel, ve kterých se vyskytuje problém s komunikací (svítidla jsou označena jako nacházející se v konfiguraci obvodu USO). Pamatujte, že pouze svítidla označena jako nacházející se v konfiguraci budou kontrolována. Může také označovat dvojité adresy svítidel. Vnitřní chyby komunikace s kartou Chcete-li zkontrolovat vnitřní chyby komunikace Tx, musíte ve volbě Výsledky testů označit pole Tx a Hledej (obr. vedle), dále pomocí tlačítek + a - se pohybujte mezi vyhledanými chybami. Pokud byly diagnozovány vnitřní chyby komunikace v modulech USO, UKN, USI, znamená to, že jsou poškozeny.

22 Prodejce: Colmark trade s.r.o. Kozinova 10 CZ Zábřeh kontakt: tel: office@colmark.cz

Alpha emergency Nouzové LED osvětlení LETÁ ZÁRUKA

Alpha emergency Nouzové LED osvětlení LETÁ ZÁRUKA 5-letá garance dostupnosti náhradních komponentů Alpha emergency Nouzové LED osvětlení 5 LETÁ ZÁRUKA ALPHA EMERGENCY Nouzové LED osvětlení Nouzové osvětlení Hlavní produkty systému nouzového osvětlení

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

Nízkonapěťový systém LPS

Nízkonapěťový systém LPS 1 REPORTS Nízkonapěťový systém LPS TEST EXECUTIONS (LVDBS) START LUMINAIRES ON 2 START LUMINAIRES ON 3 START LUMINAIRES ON 4 START BATTERY TEST ENU NÁVOD NA INSTALACI SET STD TEST TEST SETTINGS SET LUMINAIRY

Více

Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace

Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace BKE Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace - 1 - OTD 45007509 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Provozní podmínky...3 2.1 Vstupní napětí...3 2.2 Chlazení...3 2.3 Externí jištění...3

Více

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr. 4.7-1: Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 91

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr. 4.7-1: Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 91 4.7 Binární vstupní / výstupní modul 16 binárních vstupů, 8 binárních výstupů, 8 konfigurovatelných binárních vstupů / výstupů, 4 V DC, CS31 - linie 1 3 Advant Controller 31 I/O Unit ERR Test 4 1 Obr.

Více

24V 3A SS ZDROJ ZD243, ZD2430 (REL)

24V 3A SS ZDROJ ZD243, ZD2430 (REL) 24V 3A SS ZDROJ ZD243, ZD2430 (REL) www.elso-ostrava.cz NÁVOD PRO OBSLUHU Technická specifikace zahrnující popis všech elektrických a mechanických parametrů je dodávána jako samostatná součást dokumentace.

Více

Nabíječ KE R5-2 x 14V 20A. Zařízení je schváleno pro ČD ZL 9/98 -SZ

Nabíječ KE R5-2 x 14V 20A. Zařízení je schváleno pro ČD ZL 9/98 -SZ KUMER PRAG, spol. s r.o. Komplexní řešení v oblasti nouzového napájení, měřící a regulační techniky Bezdrevská 157/4 190 00 Praha 9 ( Kyje ) Tel.: 284 688 615, 284 688 458, Fax.: 284 690 529 e mail.: kumer@kumer.cz

Více

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN 60204-1 Označení svorek Rozměry 2 3 4 13 23 33 Y64 41 Y74 2 3 4 13 23 33 41 Y64 Y74 99 mm (3,89 in) 35 mm (1,38 in) 1 / 2 S33 S34

Více

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92 4.8 Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 9 3 konfigurovatelných binárních vstupů / výstupů, 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, výstupy zatížitelné 500 ma, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.8-1: Binární

Více

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1

EP01. Zdroj pro elektropermanentní magnet. Projekční podklady. Revize: 1 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686 243, www.elesys.cz Zdroj pro elektropermanentní magnet EP0 Projekční podklady Revize: Datum: 2.6.2008 K Sokolovně 70, 675 73 Rapotice, Tel. +420 736 686

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

Motorola VC5090 stručný návod k použití

Motorola VC5090 stručný návod k použití Motorola VC5090 stručný návod k použití Obecný popis Uchycení Rychlé volby Volitelná klávesnice Výstup na externí anténu Vstup zdroje Displej WLAN LED dioda Zap. / Vyp. LED dioda Tlačítko Zap. / Vyp. Tlačítko

Více

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání.

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání. ATyS M Automatické přepínače sítí do 160 A Pro 40 až 160 A Funkce Přepínače ATYS M je soubor 2pólových a 4pólových, elektricky ovládaných přepínačů sítí. Hlavní funkcí přístrojů je přepínání mezi hlavním

Více

Ústředna EPS a řízení SHZ 8010 série 3. Certifikace G Jmenovitý proud Jmenovité napětí. Teplota okolního prostředí

Ústředna EPS a řízení SHZ 8010 série 3. Certifikace G Jmenovitý proud Jmenovité napětí. Teplota okolního prostředí LMST 8010 série 3 Příklad zapojení 788012 Ústředna EPS a řízení SHZ 8010 série 3 Certifikace G 205064 Řídící systém SHZ s integrovanou částí detekce požáru pro jednu oblast hašení dle VdS 2496. Ústředna

Více

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY

ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ DÉLKY typ DEL 2115A www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Měřicí zařízení DEL2115A je elektronické zařízení, které umožňuje měřit délku kontinuálně vyráběného nebo odměřovaného materiálu a

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Laboratorní tříkanálové napájecí zdroje AX-3003D-3 AX-3005D-3. Návod k obsluze

Laboratorní tříkanálové napájecí zdroje AX-3003D-3 AX-3005D-3. Návod k obsluze Laboratorní tříkanálové napájecí zdroje AX-3003D-3 AX-3005D-3 Návod k obsluze ObsahKapitola 1 1. Úvod... 3 Rozbalení a kontrola obsahu výrobku... 4 Bezpečnostní instrukce... 4 Bezpečnostní informace...

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311.

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311. Označení: Název: POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Dobíječ SM OJ: TNU Datum: 04.2008 Datum: Počet stran: (bez příloh) 4 P 73311 Útvar: TEO Zpracoval: Ing.Dittrich V. Schválil: Počet příloh: 2 OBSAH

Více

CLASSE 100 V12E Handsfree video telefon s indukční smyčkou

CLASSE 100 V12E Handsfree video telefon s indukční smyčkou J J N P CLASSE 00 VE 5 Popis Přední pohled vodičový handsfree video telefon s indukční smyčkou je přednastaven na různé typy instalace v závislosti na použité příslušenství: instalace na zeď, zapuštěná

Více

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1 NAPÁJECÍ MODUL Popis Modul slouží k posílení napájecí soustavy systému Dominus Millennium. Zajišťuje vysokou účinnost a nízké oteplení díky moderní konstrukci dobře odrušeného spínaného zdroje. Umožňuje

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Usměrňovač 24V / 10A KE 230-24-10 BP Pražská energetika, a. s. Datum 08/2005 1 Popis zařízení Zařízení KE 230-24-10 BP slouží k napájení zařízení stejnosměrným

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Spínací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2009 Projekt je spolufinancován

Více

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP 12 Obsah Popis a použití 1 Instalace 1 Technické údaje 2 Popis funkce 2 Nastavení parametrů 3 Údržba a servis 4 Popis a použití Regulátor je určen k symetrizaci nestejnoměrně

Více

MULTIFUNKČNÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA MGU 800

MULTIFUNKČNÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA MGU 800 MULTIFUNKČNÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA MGU800 Pro zobrazení, záznam a vyhodnocení fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) 3,5'' TFT dotykový displej, české menu Libovolné kombinace proudových,

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

THOR Modular. Popis. Vlastnosti. Modulární UPS systém

THOR Modular. Popis. Vlastnosti. Modulární UPS systém THOR Modular Modulární UPS systém Online dvojitá konverze Škálovatelné Decentralizované Paralelní Modulární 10, 20, 30, 40 moduly Systémy 10 520 Popis THOR Modular je nový škálovatelný online systém s

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus PC link - Software Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt

Více

Zkontrolujte, zda zatížení UPS UPS je přetížena z elektrorozvodné sítě je v pořádku

Zkontrolujte, zda zatížení UPS UPS je přetížena z elektrorozvodné sítě je v pořádku Důležité bezpečnostní instrukce Čtěte před instalací produktu Bezpečnost osob UPS má svůj vlastní vnitřní napájecí zdroj (baterii). V důsledku toho mohou být její výkonové výstupy pod napětím, i když je

Více

ŘÍDÍCÍ AUTOMATIKA EMA 194, 196

ŘÍDÍCÍ AUTOMATIKA EMA 194, 196 ŘÍDÍCÍ AUTOMATIKA EMA 194, 196 POUŽITÍ Řídící automatiky EMA 194 a EMA 196 jsou užívány jako řídící a kontrolní zařízení pro systémy centrálního mazání s progresivními rozdělovači a mazacím přístrojem

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W

Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W Návod k obsluze Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W Uživatelský manuál Tento obrázek je pouze orientační

Více

EurotestXE. Použití Technické parametry Rozsah dodávky Volitelné příslušenství

EurotestXE. Použití Technické parametry Rozsah dodávky Volitelné příslušenství Stránka č. 1 z 6 EurotestXE LLKO Novinky Katalog Ceník Objednávka Kalibrační služby Výstavy+semináře Ke stažení EurotestXE - špičkový multifunkční přístroj pro revize elektrických instalací Použití Technické

Více

ESII Roletová jednotka

ESII Roletová jednotka Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.12.3 Roletová jednotka Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1.

Více

Použití: Měření přechodových odporů a vodivé spojení Měření izolačních odporů test hlídačů izolačního stavu

Použití: Měření přechodových odporů a vodivé spojení Měření izolačních odporů test hlídačů izolačního stavu Použití: Měření přechodových odporů a vodivé spojení Zkratový proud při měření přechodových odporů je minimálně 200 ma. Měření probíhá s automatickým přepólováním zkušebního proudu. Je možné vykompenzovat

Více

4.1 Binární vstupní modul 07 DI 92 32 binárních vstupů 24 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie

4.1 Binární vstupní modul 07 DI 92 32 binárních vstupů 24 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie 4.1 Binární vstupní modul 07 DI 9 3 binárních vstupů 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.1-1: Binární vstupní modul 07 DI 9 Obsah Účel použití... 4.1-1 Zobrazovací a

Více

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23

Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Technické podmínky a návod k použití zdroje NZ23 Napájecí zdroj NZ23 slouží k napájení jednoho nebo více kusů detektorů plynu. Zdroj NZ23 umožňuje také zpracovat výstupní signál z detektorů. Relé, která

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Rele Control Elektronické ovládání výstupů Uživatelská příručka ver. 1.36 (09/02/2006) revize 07.10.2006 HW PROGRESS Milan Jaroš OBSAH: 1 Seznámení... 3 1.1 Určení... 3 1.2 Základní údaje... 3 1.3 Složení

Více

TECHNICKÝ MANUÁL. Modul pro jednoduché chladící nebo topící systémy s použitím venkovních jednotek FUJITSU GENERAL

TECHNICKÝ MANUÁL. Modul pro jednoduché chladící nebo topící systémy s použitím venkovních jednotek FUJITSU GENERAL Modul pro jednoduché chladící nebo topící systémy s použitím venkovních jednotek FUJITSU GENERAL TECHNICKÝ MANUÁL Ovládání inverteru s regulací teploty 99320 UTI-GDX Pro venkovní jednotky FUJITSU GENERAL:

Více

zálohovaný zdroj AWZ 101 zálohovaný zdroj AWZ 222 zálohovaný zdroj AWZ 333 790-080210 AWZ101

zálohovaný zdroj AWZ 101 zálohovaný zdroj AWZ 222 zálohovaný zdroj AWZ 333 790-080210 AWZ101 790-0802xx Zálohovaný zdroj Popis: Základní typ zdroje určený k napájení terminálů či dalších zařízení (např. el. zámků) stejnosměrným zálohovaným napětím 12V. Zálohované zdroje se dodávají ve třech základních

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

PSBOC PSBOC 13,8V/3,5A/OC

PSBOC PSBOC 13,8V/3,5A/OC v.1.1 PSBOC 13,8V/3,5A/OC Tlumivý, impulsní napájecí zdroj pro zástavbu s technickými výstupy. CZ** Vydání: 9 ze dne 01.03.2018 Nahrazuje vydání: 8 ze dne 01.06.2016 Vlastnosti napájecího zdroje: nepřerušované

Více

Návod k obsluze AS 100

Návod k obsluze AS 100 Testováno podle : EN 12453 strana 1 z 5 revize 03 Ovládání AS 100 je navrženo pro provoz bran s 3-fázovými motory v samočinném režimu. Pro otevírání a zavírání brány se připojí například trojité tlačítko.

Více

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY K 2 THERM K 1 THERM DKC 300 NTRR 230 V AC

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY K 2 THERM K 1 THERM DKC 300 NTRR 230 V AC EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY je externí modul pro systém signalizace poruchy kotlů a kaskádových kotelen. Krabička modulu signalizace se připojuje k termostatu PT55X nebo PT59X. Při chybovém hlášení

Více

FUJITSU GENERAL TECHNICKÝ MANUÁL

FUJITSU GENERAL TECHNICKÝ MANUÁL Modul pro nízko teplotní chlazení s použitím venkovních jednotek FUJITSU GENERAL TECHNICKÝ MANUÁL Ovládání inverteru s gerulací teploty 99320 UTI-GDX Pro venkovní jednotky FUJITSU GENERAL: AOYG xx L POUŽITÍ

Více

Návod k obsluze digitální stmívací jednotky TSX rack 12\1,2kW

Návod k obsluze digitální stmívací jednotky TSX rack 12\1,2kW Návod k obsluze digitální stmívací jednotky TSX rack 12\1,2kW Obsah Základní pokyny... 1 Popis... 2 Stav po zapnutí... 4 Zapnutí/vypnutí ventilátoru... 5 Verze hardware a firmware... 5 Zobr. napětí fází

Více

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO UŽIVATELSKÝ NÁVOD Uložte tento uživatelský návod na bezpečném místě aby bylo možno do něj rychle nahlédnout v případě potřeby. Tento uživatelský

Více

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Technické údaje Napájení Jištění Příkon Rozsah teploty Charakter řízení Snímač Rozsah topení Teplota okolí Rozměry vestavby 230V. 50 Hz 1x16A max 3500 W 30 70

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC

SORKE TPC SALDA. Dotykový programovatelný ovladač. Příručka pro uživatele TPC SALDA Dotykový programovatelný ovladač TPC Příručka pro uživatele TPC Dotyková obrazovka Nastavení a zobrazení teploty vstupního vzduchu Nastavení a zobrazení rychlosti otáčení motoru ventilátoru Zobrazení

Více

CP-MM. Návod k obsluze a montáži Hlásicí modul pro spínané napájecí zdroje řady CP-C

CP-MM. Návod k obsluze a montáži Hlásicí modul pro spínané napájecí zdroje řady CP-C CP-MM Návod k obsluze a montáži Hlásicí modul pro spínané napájecí zdroje řady CP-C Pokyn: tento návod k obsluze a montáži neobsahuje všechny podrobné informace ke všem typům této výrobkové řady a tedy

Více

MATRIX DC Napájecí Zdroj

MATRIX DC Napájecí Zdroj 1. ÚVOD 2. VYRÁBĚNÉ MODELY 3. SPECIFIKACE 3-1 Všeobecná 3.2 Specifikace 4. OVLÁDÁNÍ A INDIKACE NA ČELNÍM PANELU a. Čelní panel b. Zadní panel c. 6005L/3010L/1820L/3020L Čelní Panel d. 6005L/3010L/1820L/3020L

Více

LAN/RS485. Převodník BMR Ethernet LAN/RS485

LAN/RS485. Převodník BMR Ethernet LAN/RS485 LAN/RS485 Převodník BMR Ethernet LAN/RS485 Obsah 1. Charakteristika, popis funkce... 2 2. Instalace převodníků... 2 3. Podmínky připojení... 2 4. Výchozí konfigurace převodníku... 3 5. Možnosti konfigurace...

Více

Bezpečnost strojů. dle normy ČSN EN 954-1

Bezpečnost strojů. dle normy ČSN EN 954-1 Bezpečnost strojů Problematika zabezpečení strojů a strojních zařízení proti následkům poruchy jejich vlastního elektrického řídícího systému se objevuje v souvislosti s uplatňováním požadavků bezpečnostních

Více

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00 Návod k obsluze Spínací člen 1289 00 Obsah Popis přístroje... 3 Ovládací a zobrazovací prvky... 4 Připojovací svorky... 7 Montáž... 8 Nastavení druhu provozu... 9 Přepnutí druhu provozu podle naprogramování...

Více

Mini PC ITV26. Návod k použití

Mini PC ITV26. Návod k použití Návod k použití Poslední revize: 13. 6. 2013 Obsah Spuštění... 3 Připojení napájení... 3 Připojení příslušenství... 3 Připojení televize... 3 Připojení myši... 4 Způsob použití... 4 Připojení k internetu...

Více

Návod k obsluze AS 100

Návod k obsluze AS 100 Testováno podle : EN 12453 strana 1 z 5 revize 01 Návod k obsluze AS 100 Ovládání AS 100 je navrženo pro provoz bran s 3-fázovými motory v samočinném režimu. Pro otevírání a zavírání brány se připojí například

Více

Zálohovaný zdroj s akumulátorem

Zálohovaný zdroj s akumulátorem 790-0802xx 990-0802xx Zálohovaný zdroj Zálohovaný zdroj s akumulátorem Popis: Základní typ zdroje určený k napájení terminálů či dalších zařízení (např. el. zámků) stejnosměrným zálohovaným napětím 12V.

Více

NÁVOD K OBSLUZE ASO-2 SOUMRAKOVÝ SPÍNAČ

NÁVOD K OBSLUZE ASO-2 SOUMRAKOVÝ SPÍNAČ NÁVOD K OBSLUZE ASO-2 SOUMRAKOVÝ SPÍNAČ -1- Obsah 1. Obecná charakteristika... 2 1.1. Použití... 2 2. Technické údaje... 3 3. Popis činnosti a programování... 3 3.1. Čas... 4 3.2. Rok... 5 3.3. Měsíc...

Více

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY

EXTERNÍ MODUL SIGNALIZACE PORUCHY PT55 X MS 1 EXTERNÍ MODUL MS1 SIGNALIZACE PORUCHY MS1 je externí modul pro systém signalizace poruchy kotlů a kaskádových kotelen. Krabička modulu signalizace MS1 se připojuje k termostatu PT55X. Při chybovém

Více

Autonomní zámek LOG2

Autonomní zámek LOG2 Autonomní zámek LOG2 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware LOG3.6 popis LOG2-6.doc - strana 1 (celkem 9) Popis funkce Modul LOG2 slouží pro ovládání a kontrolu vstupů pomocí

Více

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy.

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. v. 00 NULOVÝ ŽIVÝ NULOVÝ ŽIVÝ Elpro 10 plus 1. Upozornění

Více

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy.

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. v. 00 1. Upozornění Je naší povinností sdělit Vám,

Více

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU. Příručka uživatele

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU. Příručka uživatele Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Příručka uživatele 1 ASIN ACU je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace (ASIN ACU T) a detektorů (ASIN ACU D) a zpracování

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

10787 Modul zpětného hlášení

10787 Modul zpětného hlášení 10787 Modul zpětného hlášení Stránka 1 z 5 Modul zpětného hlášení Použití Modul zpětného hlášení Art. Nr. 10787 představuje základní stavební prvek, k automatickému provozu Vašeho kolejiště a bezpečnému

Více

Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25

Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25 Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25 1. POUŽITÍ Přístroje řady N24 a N25 jsou digitální přístroje určené pro měření unipolárních nebo bipolárních stejnosměrných napětí nebo proudů,

Více

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-1,x_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých

Více

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1 Instalační návod Souprava digitálního tlakoměru BHGP6A BHGP6A Souprava digitálního tlakoměru Instalační návod Obsah Strana Instalace Příslušenství... Instalace... Pracovní postup... Provozní kontrola...

Více

AWZ516 v.2.1. PC1 Modul časového relé.

AWZ516 v.2.1. PC1 Modul časového relé. AWZ516 v.2.1 PC1 Modul časového relé. Vydání: 5 ze dne 01.03.2018 Nahrazuje vydání: ---------- CZ Vlastnosti: napájení 10 16V DC 18 časově-logických programů rozsah měřených dob do 100 hod. velká přesnost

Více

UC 485. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. 15 kv E S D P rot ect ed

UC 485. PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM. 15 kv E S D P rot ect ed UC 485 PŘEVODNÍK LINKY RS232 na RS485 nebo RS422 S GALVANICKÝM ODDĚLENÍM 15 kv E S D P rot ect ed IE C- 1000-4-2 27.1.2004 0006.00.00 POPIS Modul je použitelný pro převod linky RS232 na linku RS485 nebo

Více

Uživatelský manuál nabíjecího regulátoru FDC200W-300W-400W

Uživatelský manuál nabíjecího regulátoru FDC200W-300W-400W Uživatelský manuál nabíjecího regulátoru FDC200W-300W-400W 1. Úvod Inteligentní hybridní regulátor nabíjení řízený mikroprocesorem s integrovanou ochranou větrné turbíny proti silnému větru a ochranou

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

GREEN MOTION SYSTÉM. UPS pro výtahy Návod na obsluhu

GREEN MOTION SYSTÉM. UPS pro výtahy Návod na obsluhu GREEN MOTION SYSTÉM UPS pro výtahy Návod na obsluhu Green Motion UPS DC/AC konvertor Green Motion Card Regulátor baterií Green Motion System je UPS-systém, který snižuje náklady na energie a zabezpečuje

Více

POKYNY PRO SERVIS. Dobíječ SM

POKYNY PRO SERVIS. Dobíječ SM Označení: Název: POKYNY PRO SERVIS Dobíječ SM S 73311 OJ: Útvar: TNU TEO Datum: Zpracoval: 09.2008 Ing.Dittrich V. Datum: Schválil: 09.2008 Počet stran: Počet příloh: (bez příloh) 6 2 OBSAH 1. Popis zařízení

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, ULM,

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.8 Rozvaděče Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1. Rozvaděč...

Více

M ASTECH Digitální tužkový multimetr

M ASTECH Digitální tužkový multimetr M ASTECH Digitální tužkový multimetr MS 8211D Uživatelská příručka M A S T E C H DIGITÁLNÍ TUŽKOVÝ MULTIMETR MS 8211D Ú V O D Digitální tužkový měřicí přístroj MASTECH MS8211D je přenosný měřící přístroj

Více

Zálohované zdroje PS-BOX

Zálohované zdroje PS-BOX manuál Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 625 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30 16:00, hot line do 18:00) www.variant.cz technik@variant.cz

Více

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy Parametry Obecný přehled Elektrické parametry: Vstupní napětí 220 VAC ± 10 % Frekvence 50 Hz ± 2 % Spotřeba energie se zátěží Méně než 10 W Výstupní kanál Výstupní proud každého kanálu Proud celkem v kanálu

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus spínací jednotka PC režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod MEgA Měřící Energetické Aparáty, a.s. 664 31 Česká 390 Česká republika Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod Elektronické

Více

Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU

Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Příručka uživatele 1 ASIN ACU je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace a zpracování jejich signálu. Na ústřednu

Více

ZDROJ 230V AC/DC DVPWR1

ZDROJ 230V AC/DC DVPWR1 VLASTNOSTI Zdroj DVPWR1 slouží pro napájení van souboru ZAT-DV řídícího systému ZAT 2000 MP. Výstupní napětí a jejich tolerance, časové průběhy logických signálů a jejich zatížitelnost odpovídají normě

Více

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Rozhraní c.logic mi107new umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 3 AV vstupy Ovládání připojeného DVB-T

Více

Napájecí zdroje AX-3003D, AX-3005D, AX-1803D. Návod k obsluze

Napájecí zdroje AX-3003D, AX-3005D, AX-1803D. Návod k obsluze Napájecí zdroje AX-3003D, AX-3005D, AX-1803D Návod k obsluze Obsah 1. Úvod... 3 Rozbalení a kontrola obsahu výrobku... 4 Bezpečnostní instrukce... 4 Bezpečnostní informace... 4 Bezpečnostní symboly...

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ MAGNETO INDUKČNÍ KLÍČ

NÁVOD NA MONTÁŽ MAGNETO INDUKČNÍ KLÍČ NÁVOD NA MONTÁŽ MAGNETO INDUKČNÍ KLÍČ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE POZOR PRO BEZPEČÍ OSOB JE DŮLEŽITÉ DODRŽET VŠECHNY NÁSLEDUJÍCÍ INSTRUKCE. 1 - Udržujte automatické ovládání (tlačítka, dálkové ovládání,

Více

21 395-01 PNOZ s3. CZ Návod k použití

21 395-01 PNOZ s3. CZ Návod k použití 21 395-01 PNOZ s3 CZ Návod k použití Bezpečnostní relé PNOZ s3 Toto bezpečnostní relé umožňuje bezpečné přerušení bezpečnostního obvodu. Bezpečnostní relé splňuje požadavky EN 60947-5-1 a VDE 0113-1 a

Více

MT /2 Měřič Kapacity

MT /2 Měřič Kapacity MT-5110 3 1/2 Měřič Kapacity Provozní Manuál 1. VLASTNOSTI Snadné a přesné odečtení hodnoty. Vysoká přesnost měření. Měření je možno uskutečnit i v přítomnosti silných magnetických polí. LSI-obvod poskytuje

Více

MK2430 COMTRAXX. Přístroje BENDER pro zdravotnictví 2012

MK2430 COMTRAXX. Přístroje BENDER pro zdravotnictví 2012 Signalizační a testovací panel s interní BMS sběrnicí a se zobrazením alarmových a stavových hlášení pro 1 až 10 zařízení MK430 COMTRAXX Vlastnosti Zobrazení pracovních a chybových hlášení podle DIN VDE

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU

Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Příručka uživatele 1 ASIN ACU je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace a zpracování jejich signálu. Na ústřednu

Více

ZDROJ NAPÁJENÍ aps-612_cz 03/17

ZDROJ NAPÁJENÍ aps-612_cz 03/17 APS-612 ZDROJ NAPÁJENÍ aps-612_cz 03/17 Pulzní napájecí zdroj APS-612 byl vyvinut pro použití napájení zařízení s 12V DC. Zdroj je vybaven konektorem pro propojení s konkrétními zařízeními Satel. Zdroj

Více

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím.

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ SPÍNACÍ HODINY S JEZDCI Čtěte pozorně všechny instrukce Elektronické časové spínače s programováním denním (Micro D) nebo týdenním (Micro W) k ovládání elektrických zařízení.

Více

PSBOC PSBOC 27,6V/10A/OC

PSBOC PSBOC 27,6V/10A/OC v.1.0 PSBOC 27,6V/10A/OC Tlumivý, impulsní napájecí zdroj pro zástavbu s technickými výstupy. CZ** Vydání: 3 ze dne 01.03.2018 Nahrazuje vydání: ---------- Vlastnosti napájecího zdroje: nepřerušované napájení

Více

DeltaSol TECHNICKÁ DATA

DeltaSol TECHNICKÁ DATA TECHNICKÁ DATA IP30/DIN40050 Provozní teplota: 0 až +40 C Rozměry: 150 x 102 x 52 mm Instalace: na stěnu, na izolaci nádrže Zobrazení: LCD Nastavení: T: 2...11 K (nastavitelná hodnota) hystereze: 1,0 K

Více

Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky pohonu CD 1 x 4 P6 / P8, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití.

Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky pohonu CD 1 x 4 P6 / P8, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. Řídicí jednotka pohonu CD 1 x 4 P6 / P8 NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností řídicí jednotky pohonu CD 1 x 4 P6 / P8, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k použití. Řídící

Více