HODNOCENÍ PŘÍSPĚVKŮ DO SOUTĚŽE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HODNOCENÍ PŘÍSPĚVKŮ DO SOUTĚŽE"

Transkript

1 HODNOCENÍ PŘÍSPĚVKŮ DO SOUTĚŽE PTAČÍ BUDKY A KRMÍTKA Soutěž pro děti ve vlastnoruční výrobě ptačí budky či krmítka pořádaná v rámci stejnojmenné výstavy v Botanické zahradě Hlavního města Prahy Troja VEDOUCÍ PROJEKTU: Veronika Voldřichová ODBORNÁ SPOLUPRÁCE: RNDr. Jaroslav Škopek, PhD. GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ: Jan Kubeš Soutěž pro děti ve vlastnoruční výrobě ptačích budek a krmítek vyhlásilo Občanské sdružení ORNITA v rámci výstavy PTAČÍ BUDKY A KRMÍTKA v Botanické zahradě Hlavního města Prahy Troja, pořádané ve dnech V soutěži se sešlo celkem 29 příspěvků ze šesti pražských základních škol. Příspěvky a jejich hodnocení Vám předkládáme v tomto výstavním katalogu. Děkujeme všem dětem, rodičům a učitelům, kteří se do soutěže zapojili a přejeme jim mnoho úspěchů a radostných chvil při další tvůrčí práci, která podpoří hnízdní možnosti a výskyt našeho zpěvného ptactva. Ornita KRITÉRIA HODNOCENÍ: Odborníci posuzovali soutěžní příspěvky z hlediska konstrukce, zda je vhodná pro ptáky, dále použitý materiál, náročnost a kvalitu zpracování, životnost, estetický vzhled... V odstavci doporučení je pak uvedeno co, proč a jak lze vylepšit, co příště nedělat a z jakých důvodů. Poznámka: Nelze odhadnout míru podílu práce dospělé osoby na jednotlivých příspěvcích, od samého počátku se s ní však jistě počítalo. Není to na závadu, oceňujeme v dnešní době je to až obdivuhodné zájem a snahu se daným úkolem vůbec zabývat. Soutěžní příspěvěk Fotografie Hodnocení B1 dřevo, plexisklo 10 let Matěj Baranec, 4.tř, ZŠ Zličín Vhodná barva i povrchová úprava (nátěr). Dbát na to, aby bylo možno budku více otevřít (do výšky) a lehčeji otevírat (dvířka mírně drhnou po stranách). Plexisklo jako krytina na střeše ano, kolem vletového otvoru může rovněž být, ale více propracovat úchyty pro drápky ptačích prstů. B2 dřevo, plexisklo 8 let Anežka Kynclová, 2.třída, ZŠ Zličín B3 smrk + borovice 7 let Eliška Šolínová, 1.třída, ZŠ Zličín Dodržení postupu dle návodu či předloženého vzoru; vhodná povrchová úprava, dobře vyladěné otevírání. Bylo zapomenuto na úchyty pro drápky ptačích prstů pod vletovým otvorem. Vhodná povrchová úprava, činí budku méně nápadnou před lidmi i predátory. Téměř bez připomínek, ale viz níže Bylo zapomenuto na úchyty pro drápky ptačích prstů pod vletovým otvorem.

2 B4 dřevo, překližka Václava Masopustová, 5.A, Je nutno ocenit snahu se zúčastnit, byť v tomto případě nešlo o výrobu či alespoň úpravu ptačí budky, ale její přemístění z místa zřejmě dostupného pro volně žijící ptáky hnízdící v dutinách. Budka je velmi mělká s nevhodnou plošinou před vletovým otvorem; umožňuje přístup predátorům, zachycuje vodu a sníh a svádí je k přední stěně. Nelze otevírat. Vhodná snad jedině do voliéry pro exotické ptactvo. B5 dřevo Tereza Příhodová, 4.třída, ZŠ Štěrboholy Pochválit můžeme za použití přírodě blízké barvy. Střecha má nesprávný sklon (dozadu). Bidýlko usnadňuje přístup predátorům; i když se ne všichni do budky dostanou, opakovanými pokusy o vniknutí mohou přimět hnízdící ptáky k opuštění budky. Budka je příliš mělká. Budku nelze otevírat. K1 dřevo + tuk, semena Michaela Stejskalová, 6. B, K2 dřevo, tuk, obilniny, barva Martina Bendlová, 6. A, K3 keramický květináč, barva, klacíky, provázky, semena, tuk 9 10 let Dívky, 4.třída, Pestrobarevnost ptákům nevadí, ale je zbytečná; může přitahovat pozornost zvědavců, kteří tak neúmyslně mohou ptáky plašit. Na výstavě v botanické zahradě však byla užitečná, neboť přilákala pozornost návštěvníků na exponáty vystavené ve druhé řadě. Nutno dodělat úchyty (rašplí, pilkou nebo vrtačkou) pro drápky ptáků pod vyvrtané otvory určené pro směs krmiva. Vhodná konstrukce i materiál. Pestrobarevnost je zbytečná; může přitahovat nežádoucí pozornost. Pro příště doporučujeme použít hnědou či šedou barvu. Nutno dodělat úchyty (rašplí, pilkou nebo vrtačkou) pro drápky ptáků pod vyvrtané otvory určené pro směs krmiva. Nevařené obilniny nejsou pro hmyzožravé ptáky vhodné, nepřijímají je. Jsou vhodné pro holuby, hrdličky, bažanty a např. vrabce. Dlouhodobě doporučovaný a osvědčený typ krmítka pro hmyzožravé ptáky. Vše dobře provedeno. Není co vylepšovat, jedině snad to, co autorky dobře ví: použitím většího květináče si prodloužíte dobu krmení. strana 2

3 K4 keramický květináč, barva, klacíky, provázky, semena, tuk 9 10 let Chlapci, 4.třída, Dlouhodobě doporučovaný a osvědčený typ krmítka pro hmyzožravé ptáky. Vše dobře provedeno. Není co vylepšovat, jedině snad to, co autorky dobře ví: použitím většího květináče si prodloužíte dobu krmení. K5 dřevo + tuk Magdalena Karleszová, 6. B, K6 dřevo, rozpuštěné sádlo, zrna Lea Jedličková a Alžběta Dostálová, 6. A, K7 dřevo, tuk, obilniny Jana Syrovátková, 6.A, K8 dřevo, barva, tuk, obilniny Kristýna Smolíková a Johana Bendová, 6.A, Smysl tohoto typu krmítka pro hmyzožravé ptáky spočívá v tom, že neumožňuje větším druhům ptáků (sojky, straky, hrdličky, případně kos ) usednout. Proto jsou pod otvory vhodné pouze zářezy (pilkou či rašplí) nebo mělké závrty. K náplni není vhodný samotný tuk; je nutno ho nastavit neslanou strouhankou, ovesnými vločkami či např. rozdrcenými piškoty. Pro příště doporučujeme menší pestrost, pokud má být krmítko vyvěšeno na místě přístupném veřejnosti. Nevařené obilniny nejsou pro hmyzožravé ptáky vhodné, nepřijímají je. Nevařené obilniny jsou vhodné pro holuby, hrdličky, bažanty a např. vrabce. Větvičky a náplň viz K5. Sádlo se na slunci rychle rozehřeje, vhodnější je rostlinný tuk. Materiál vhodný, konstrukce vhodná, ale viz níže. Smysl tohoto typu krmítka pro hmyzožravé ptáky spočívá v tom, že neumožňuje větším druhům ptáků (sojky, straky, hrdličky, případně kos ) usednout. Proto jsou pod otvory vhodné pouze zářezy (pilkou či rašplí) nebo mělké závrty. Nevařené obilniny nejsou pro hmyzožravé ptáky vhodné. Nevařené obilniny jsou vhodné pro holuby, hrdličky, bažanty a např. vrabce. Pestrobarevnost ptákům nevadí, ale je zbytečná; může přitahovat pozornost zvědavců, kteří tak neúmyslně mohou ptáky plašit. Na výstavě v botanické zahradě však byla užitečná, neboť přilákala pozornost návštěvníků na exponáty vystavené ve druhé řadě. Nutno dodělat úchyty (rašplí, pilkou nebo vrtačkou) pro drápky ptáků pod vyvrtané otvory určené pro směs krmiva. strana 3

4 K9 dřevo, tuk, síťka Chlapci, 6. A, Pochvala za jednoduchý způsob zavěšení krmiva, ale viz níže Není jisté, zda způsob zavěšení krmiva neumožní větším ptákům (straky, sojky, hrdličky ) usednout a dobývat se přes síťku do sáčků; pokud by síťku porušili, krmivo skončí na zemi. K10 králičí pletivo Chlapci, 6. B, za nápad na způsob rychlého úkrytu pro krmivo. Avšak pochvala by mohla být větší v případě, že pletivo by mělo takový tvar, který by umožňoval jednoduché opakované vkládání krmiva. Toto jednorázové krmítko je nutné po vyprázdnění odstranit, neb není vhodné, aby prázdné dále viselo v místě určeném ke krmení ptáků. K11 králičí pletivo 10 let Jan Kolčaba, 5.A, Funkčně i vzhledově dobré krmítko vhodné na stěnu i na sloupek. Snad jediné aby střecha měla (při zvolené výšce krmítka) větší přesahy do stran. Prodloužila by se tím i životnost bočních mantinelů a přepážky, které jsou ze slabého (a tedy méně odolného) materiálu. K12 dřevo a překližka, linoleum Lucie Koričová, 5. A, Pochvala za použití krytiny na střechu. Po všech stránkách dobré krmítko jednoduchého a dlouhodobě osvědčeného typu. Doporučujeme použít nátěr, který podstatně prodlouží životnost krmítka, zvláště v případě použití již staršího dřeva (tento případ). Místo hřebíků doporučujeme použít vruty. K13 dřevotříska Michal Wiesner, 3. A, Hezké i funkční krmítko vhodné na stěnu (především) i na sloupek, ale viz níže. Střecha musí mít dopředu i do stran větší přesah, pak bez výhrad ke konstrukci. Dřevotřísku nutno natřít, stříšku opatřit krytinou nebo několika nátěry (alespoň třikrát natřít). Tak vznikne skvělé krmítko. strana 4

5 K14 dřevo, drát 8 let Barbora Vitoňová, 2. C, Funkčně i vzhledově výborné krmítko. Při použití palubek je nutno více je sesadit, neboť ve spárách začne časem (na hřebenu již začalo) zatékat. Doporučuji alespoň hřeben překrýt přehnutým páskem plechu. Světlé přírodní (barevně neupravené) dřevo činí krmítko příliš nápadným a venku by jistě hrozilo odcizení. Použití hnědého mořidla před nalakováním by výrazně pomohlo. K15 OSB + špejle, lepidlo, lepenka na střechu, nátěr EKO Ethernal 7 let + táta Antonín Hodan, 1. B, K16 dřevo 8 let Ema Marková, 3.C, Velmi pečlivě vyrobeno, pohledné, ale pro volně žijící ptáky bohužel zcela nevhodné. Ke hnízdění nevhodné, ke krmení snad částečně na zápraží domečku. Uvědomit si základní rozdíly mezi krmítkem a hnízdní budkou. Pokud by autoři stavbu podstatně prosvětlili, mohlo by vzniknout krmítko. Krytina střechy je zbytečně nápadná. Stavba je tak pěkná, že na veřejně přístupném místě by jistě záhy došlo k odcizení. Stavba splňuje základní parametry krmítka: vhodný typ střechy s přesahem, mantinely kolem základny. Březové sloupky působí velmi esteticky. Rohové sloupky mohou být slabší; v tomto provedení jsou na úkor velikosti plochy určené pro předkládání krmiva.pokud by stavba byla o 5 cm nižší, do krmítka by méně zatékalo a sněžilo. K17 dřevo kmen stromu, drát Martin Tomášek, 4. B, K18 keramická hlína Tomáš Slezák, 4. B, Dobrý nápad, jak využít přírodní materiál. Ptáci okamžitě přijali a přednostně navštěvovali. Při snaze zachovat princip lze těžko něco doporučovat, snad jedině pokusit se o dosažení mírného přesahu horního okraje střechy (např. pruhem plechu). Jako krmivo byla i pšenice; ta je vhodná např. pro holuba, hrdličku či bažanta. Ale tento nedostatek je možno velmi snadno napravit. Velmi pěkné a téměř dokonalé krmítko, trvanlivý materiál. Řešit horní část do podoby kšiltu s mírným přesahem, který bude chránit před deštěm a sněhem a zkomplikuje strakám a sojkám usednutí do krmítka. Na spodní části krmítka je třeba vymodelovat zvednutý okraj tak, aby se krmení nesypalo z krmítka ven! strana 5

6 K19 starý školní nábytek, dřevěné větve, bukvice 9 10 let kolektiv 4. B, Chválíme za využití dostupného materiálu. Není jasné, zda je krmítko určeno na stěnu či na sloupek. Pokud na stěnu, ne všichni ptáci budou bez obav zaletovat a vstupovat dovnitř. Použitý materiál ( laťovka ) nutně vyžaduje, aby střecha byla pokryta plechem, celá stavba pak několikrát natřena.větve na střeše jsou zbytečné, bukvice na střeše nevadí, ale ptáci je bez problémů objeví i v krmítku. K20 kokosový ořech, lněný provaz, kanava Veronika Balejová, 4. B, K21 dřevo, krytina (střešní), drát, hřebíky, rákos, barva Jan Beneš, 5. C, K22 kokosový ořech + provaz 7 let Lukáš Hinger, 2. C, Na Dlouhém Lánu Využití přírodního materiálu. Použít pevnější provázek, nejlépe šňůru nebo i šněrovadlo. Nevýhodou je, že do krmítka může pršet i sněžit. Dalo by se to zmírnit zmenšením vzdáleností mezi jednotlivými patry. Doporučujeme zavěšovat do přístřeší. Pohledné i funkční krmítko, dobrá střecha. Ptáci neradi hledají a sbírají potravu v temných prostorách, kde se necítí bezpečně. Doporučuji proto přidělat ještě 2 boční otvory (po stranách od stávajícího) o stejném průměru a 4 menší kruhové otvory do všech 4 vymezených dílů uzavřené stěny. Bidýlko je zde zbytečné; ptáci budou stejně chodit z otevřené části stavby. Použití hřebíků nedoporučujeme. Pochvala za jednoduchost, dobrý nápad. Při použití daného materiálu těžko zlepšovat konstrukci. Doporučuji umísťovat na místo alespoň částečně kryté před deštěm a sněhem. B6 dřevo, hliník 13 let Jakub Švejda, 7. A, ZŠ Polesná Pochválit můžeme za použití plechu kolem vletového otvoru, ale viz níže Nesprávný spojovací materiál (hřebíky). Střecha má nesprávný sklon (dozadu), je z laťovky, která není ošetřena žádnou krytinou, brzy se rozloží. Dno je připevněno zespodu; při použití hřebíků se časem uvolní a spadne. Bylo zapomenuto na úchyty pro drápky ptačích prstů pod vletovým otvorem. strana 6

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 259 Jméno autora Jana Malečová Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 25.9.2012 Ročník, pro který je DUM určen 7. Vzdělávací oblast (klíčová slova) Člověk a příroda

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Střešní pás RDI 3D. Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá klasická RDI 3D 12 Pálená klasická RDI 3D 13

Střešní pás RDI 3D. Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá klasická RDI 3D 12 Pálená klasická RDI 3D 13 Střešní pás RDI 3D Pás z SBS modifikovaného asfaltu - zejména pro šikmé střechy, - s působivým vzhledem posypu, - s vysokou hydroizolační spolehlivostí, - pro sanace i nové střechy Červená klasická RDI

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE SLOŽENÍ MATERIÁLU VZHLED SKLADOVÁNÍ LIKVIDACE ODPADŮ

ZÁKLADNÍ INFORMACE SLOŽENÍ MATERIÁLU VZHLED SKLADOVÁNÍ LIKVIDACE ODPADŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE Krytina Eternit je vyráběna v souladu s evropskou harmonizovanou normou EN 492: Vláknocementové desky a tvarovky, která stanovuje požadavky na vláknocementové desky pro střešní krytinu

Více

www.ejouda.cz www.opra.cz

www.ejouda.cz www.opra.cz www.ejouda.cz www.opra.cz NÁVOD K MONTÁŽI PALIS GYM MODEL 1 Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALI GYM MODEL 1 obsahuje tyto komponenty: A-4 ks sloupek 70 x 70 x 2226 mm B-1 ks

Více

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď

česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď česky 2009 Montážní instrukce pro SolarVenti modely : SV2 / SV3 / SV7 / SV14 montáž na zeď 90 Minimálně 60 1 3 Před montáží: Najděte nejvýhodnější umístění, co nejvíce na jih.dejte pozor na: stín ze stromů,

Více

My také umíme opylovat!

My také umíme opylovat! My také umíme opylovat! Naše zahrady jsou plné hmyzu. Některý tam vidíme rádi a jiný nás zase spíš zlobí. Většina ale, podobně jako včely, vykonává důležitou práci při opylování rostlin. Sice nám při tom

Více

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad.

Pro montáž obkladu z plastových lamel je nutné připravit dostatečně rovný, pevný a únosný podklad. www.renol.cz 1. Základní údaje Instalace plastových palubek není složitá a zvládne ji každý zdatný kutil (nebo se můžete obrátit na autorizované partnery společnosti RENOL CZ). Jednotlivé plastové palubky

Více

Zahradní chatky. Altánky. Přístřešky na auta HOLZPRODUKT JANUŠ. www.drevene vyrobky.cz

Zahradní chatky. Altánky. Přístřešky na auta HOLZPRODUKT JANUŠ. www.drevene vyrobky.cz Zahradní chatky Altánky Přístřešky na auta HOLZPRODUKT JANUŠ www.drevene vyrobky.cz Vysvětlivky k piktogramům v katalogu Nabídka 2013 Vnější rozměry stěn chatky/altánku Šířka stěny Plocha vnitřního prostoru

Více

Vnější obkladové profily montážní pokyny

Vnější obkladové profily montážní pokyny Vnější obkladové profily montážní pokyny Obecně: Předpoklady pro funkční a dlouhodobé vnější obložení: použijte obkladové palubky s dostatečnou tloušťkou, doporučovaná tloušťka je 19 mm vnější obkladové

Více

Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu

Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu Technický popis Společnost LENZA nabízí nábytkovou řadu určenou pro vybavování předsíní. Elegantní a moderní nábytek do předsíně je ergonomický a současně velmi funkční. Velký výběr rozměrů jednotlivých

Více

KONTAKT: ZAZVONIL JIŘÍ, TELEFON: 317 740 211 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky

KONTAKT: ZAZVONIL JIŘÍ, TELEFON: 317 740 211 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky TLOSKOV KONTAKT: ZAZVONIL JIŘÍ, TELEFON: 317 740 211 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Pracovna je umístěna v přízemí objektu dílen (objekt č. 11) ve druhém dvoře areálu zařízení

Více

Využití přírodních zdrojů s dětmi na zahradě

Využití přírodních zdrojů s dětmi na zahradě PORTFOLIO Název MŠ: MŠ Ratměřice Jméno: Alena Benáková Název výukové jednotky: Využití přírodních zdrojů s dětmi na zahradě Projekt ŠIKULA podpora polytechnického vzdělávání v mateřských školách č. projektu

Více

nábytek ZAVĚŠENÉ ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY USNADŇUJÍ ÚDRŽBU FOTO VILLEROY & BOCH Living

nábytek ZAVĚŠENÉ ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY USNADŇUJÍ ÚDRŽBU FOTO VILLEROY & BOCH Living nábytek ZAVĚŠENÉ ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY USNADŇUJÍ ÚDRŽBU FOTO VILLEROY & BOCH 62 Living PŘI VÝBĚRU NÁBYTKU DO KOUPELNY BYCHOM SE NEMĚLI ŘÍDIT POUZE JEHO VZHLEDEM, TVAREM A VELIKOSTÍ, ALE MĚLI BYCHOM SE ZAJÍMAT

Více

informační tabule Urbania, s.r.o., provozovna: ul. Syrovická, 664 44 Ořechov, tel.: 547 217 955,

informační tabule Urbania, s.r.o., provozovna: ul. Syrovická, 664 44 Ořechov, tel.: 547 217 955, Urbania, s.r.o., provozovna: ul. Syrovická, 664 44 Ořechov, tel.: 547 217 955, e-mail: lavičkyinfo@urbania.cz www.urbania.cz OBSAH - beata I-3 foca I-4 tubo I-5 ponávka I-6 bobrava I-7 mbz I-8 akát I-9

Více

Otevírač nadsvětlíků GEZE OL90 N

Otevírač nadsvětlíků GEZE OL90 N - Tisk č.: 0 0 CZ - Otevírač nadsvětlíků GEZE OL0 N - Nahoře uložený otevírač oken a nadsvětlíků pro svisle osazovaná okna pravoúhlého tvaru s šířkou otevření 0 mm - velká šířka otevření 0 mm - plná šířka

Více

Praktický průvodce montáží střešních oken AURA, AVX, APX, oplechování TFX

Praktický průvodce montáží střešních oken AURA, AVX, APX, oplechování TFX Praktický průvodce montáží střešních oken AURA, AVX, APX, oplechování TFX 1-23 24-50 51-74 Kotvení rámu Montáž úchytů Příprava okenního otvoru Vyrovnání rámu str. 2-7 Zajištění vodotěsnosti rámu Spodní

Více

Podpora hnízdních možností dutinových ptáků na LS Náměšť nad Oslavou 2011

Podpora hnízdních možností dutinových ptáků na LS Náměšť nad Oslavou 2011 Pobočka České společnosti ornitologické na Vysočině Úvoz 23, 586 01 Jihlava, IČ 75107988 www.cso.cz/vysocina.html Podpora hnízdních možností dutinových ptáků na LS Náměšť nad Oslavou 2011 Vojtěch Kodet,

Více

TECHNICKÝ MANUÁL ROLETA DO STŘEŠNĆH OKEN R-LITE

TECHNICKÝ MANUÁL ROLETA DO STŘEŠNĆH OKEN R-LITE TECHNICKÝ MANUÁL ROLETA DO STŘEŠNĆH OKEN R-LITE INTERIÉROVÉ LÁTKOVÉ ROLETY R-Lite Dokonalé zastínění interiéru Pro různé typy střešních oken Vodící lišty zabraňují průniku světla po stranách okna Profily

Více

Téma: Aranžérské materiály 1 VY_32_INOVACE_695

Téma: Aranžérské materiály 1 VY_32_INOVACE_695 Téma: Aranžérské materiály 1 Autor: Naděžda Odrášková Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1072 Ročník: 1. ročník Obor vzdělávání: Aranžér Vzdělávací oblast: Technika aranžování Tematická oblast: Výkladní

Více

Veřejné dětské hřiště a doplnění hřiště u ZŠ

Veřejné dětské hřiště a doplnění hřiště u ZŠ Č.j.: V Obci Oldřiš dne 10.6.2015 Obec Oldřiš Oldřiš 132, 569 82 Borová u Poličky, IČ: 00277070 Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky V souladu s ustanovením 18 odst. 5 zákona č.137/2000 sb., o

Více

Návod na stavbu plastového plotu

Návod na stavbu plastového plotu Obj. č: Návod na stavbu plastového plotu 9564 9566 9567 9565 Plastový sloupek Deska Výztuha Krytka plastového pole Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.13 Konstrukce skříňového nábytku Kapitola

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA NA DLOUHÁM LÁNU, 6 3/ 589 POČET PRVKŮ

MATEŘSKÁ ŠKOLA NA DLOUHÁM LÁNU, 6 3/ 589 POČET PRVKŮ MAEŘSKÁ ŠKOLA NA DLOUHÁM LÁNU, Praha 6 Vokovice, Nechanského / 589 abulky truhlářských výrobků-so 02 MAEŘSKÁ ŠKOLA NA DLOUHÉM LÁNU. POČE PRVKŮ 1 VYJMUO ŘEŠENÍ V RÁMCI INERIÉRU Plastová parapetní deska

Více

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZÁKLADNÍ ORGANIZACE 76/20 HOŠŤÁLKOVÁ

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZÁKLADNÍ ORGANIZACE 76/20 HOŠŤÁLKOVÁ Výroční zpráva 2008 ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZÁKLADNÍ ORGANIZACE 76/20 HOŠŤÁLKOVÁ ZO ČSOP Hošťálková se představuje Naše občanské sdružení bylo založeno v roce 2007 za účelem provozování záchranné stanice

Více

MOBILNÍ DOMY. Jan Řezáč

MOBILNÍ DOMY. Jan Řezáč MOBILNÍ DOMY Jan Řezáč MOBILNÍ DOMY jsou obydlí, umožňující transport z místa na místo Móda mobilního bydlení začala již ve 20. století ve Spojených státech amerických, a to především kvůli nutnosti často

Více

VY_32_INOVACE_FY.03 JEDNODUCHÉ STROJE

VY_32_INOVACE_FY.03 JEDNODUCHÉ STROJE VY_32_INOVACE_FY.03 JEDNODUCHÉ STROJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Kalous Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2011 Jednoduchý stroj je jeden z druhů mechanických

Více

Katalog obytných a sanitárních kontejnerů 2013

Katalog obytných a sanitárních kontejnerů 2013 Katalog obytných a sanitárních kontejnerů 2013 V PEGAS CONTAINER s.r.o. vyrábíme a montujeme: obytné kontejnery sanitární kontejnery speciální kontejnery stavby z obytných a sanitárních modulů a kontejnerů

Více

Výkaz výměr. Úkon Rozměr / Počet Požadavky zadavatele Kč. Uchazeč je povinen zajistit ekologickou likvidaci odstraněné podlahové krytiny.

Výkaz výměr. Úkon Rozměr / Počet Požadavky zadavatele Kč. Uchazeč je povinen zajistit ekologickou likvidaci odstraněné podlahové krytiny. Výkaz výměr Příloha č. 3 Výkaz výměr Místnost č. S 13: Úkon Rozměr / Počet Požadavky zadavatele Cena v Kč bez DPH Výše DPH v Kč Cena v Kč vč. DPH Odstranění stávající podlahové krytiny, včetně ekologické

Více

TEAM DESIGN T E A M D WIENERBERGER CHALLENGE G N. EBEC Brno 2013 18. 28. února 2013 www.ebec.cz

TEAM DESIGN T E A M D WIENERBERGER CHALLENGE G N. EBEC Brno 2013 18. 28. února 2013 www.ebec.cz T E A M D E WIENERBERGER CHALLENGE SI G N Návrh domu Specifikace zadání Soutěžící vypracují během 8 hodin studii a model rodinného domku na základě zadaných parametrů. Dále bude zpracován vybraný detail

Více

...inspirujte se přírodou. modulové dřevostavby. rekreaci, ateliér, kancelář a pro jiné komerční účely. určené pro celoroční bydlení,

...inspirujte se přírodou. modulové dřevostavby. rekreaci, ateliér, kancelář a pro jiné komerční účely. určené pro celoroční bydlení, ...inspirujte se přírodou modulové dřevostavby určené pro celoroční bydlení, rekreaci, ateliér, kancelář a pro jiné komerční účely komfortní způsob bydlení Bydlení v domech na bázi dřeva patři v dnešní

Více

Projektová dokumentace

Projektová dokumentace Př. č. 4 Projektová dokumentace Přehled nábytku 1. lav. sestava 3 místa 2. lav. sestava 5 míst 3. lav. sestava 8 míst 4. lav. sestava 11 míst 5. skříň pro AV technologie 6. počítačová katedra malá 7. počítačová

Více

STARKON Nová Říše s.r.o. Army program - polní vybavení a skříně

STARKON Nová Říše s.r.o. Army program - polní vybavení a skříně STARKON Nová Říše s.r.o. Army program - polní vybavení a skříně Výrobní program naší firmy, která na českém trhu působí již od roku 1994, je zaměřen na výrobu nábytku, stavební truhlářství a komplexní

Více

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV.

KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV. KNÍŽKA PLNÁ TVOŘENÍ DŘEVO, KOV A JÁ III., IV. Vytvořil: kolektiv mistrů odborného výcviku SOU Hluboš Grantový projekt OPVK - Už vím,čím budu? Aneb co se v mládí naučíš, CZ.1. 07/1.1.32/01.0038 SOU Hluboš

Více

Možnost jakýchkoliv barevných kombinací díky dvířkám a zásuvkám, které se objednávají samostatně

Možnost jakýchkoliv barevných kombinací díky dvířkám a zásuvkám, které se objednávají samostatně 90 cm nový typ úchytu 90 cm UZ510011 1390 Kč Čtvercová skříňka na zásuvky Součástí skříňky je jedna pevná polička. Skříňka je přizpůsobena k zasunutí čtyř širokých zásuvek (prodávají se samostatně, což

Více

Stříška 100 KM 0049/98. Stříška 100 KM 0049/98 - s přírubou. Stříška 100 KM 0049/98 - bez ochranného pletiva

Stříška 100 KM 0049/98. Stříška 100 KM 0049/98 - s přírubou. Stříška 100 KM 0049/98 - bez ochranného pletiva KATALOGOVÝ LIST KM 0049/98b PROTIDEŠŤOVÉ STŘÍŠKY Vydání: 8/07 S OCHRANNÝM PLETIVEM Strana: 1 Stran: 2 Protidešťové stříšky s ochranným pozinkovaným pletivem (dále jen stříšky) se používají pro přívod i

Více

DELTA Svratka s.r.o. Montážní návod. Domeček na bazénové technologie se sedlovou střechou

DELTA Svratka s.r.o. Montážní návod. Domeček na bazénové technologie se sedlovou střechou Montážní návod Domeček na bazénové technologie se sedlovou střechou DELTA Svratka s.r.o. Partyzánská, 0 Svratka IČ: 0 0, DIČ: CZ 0 0 tel.: +0, tel/fax: +0 e-mail: info@deltasvratka.cz http://www.deltasvratka.cz/

Více

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 POKYNY K INSTALACI Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

BIOPÁSY. Agroenvironmentální dotační titul

BIOPÁSY. Agroenvironmentální dotační titul BIOPÁSY Agroenvironmentální dotační titul Biopás, nebo-li pruhové potravní políčko. Detailní pohled do biopásu s kvetoucí pohankou. Předkládáme Vám stručnou a praktickou příručku, kde najdete přehled základních

Více

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě Hodiny čtení ve 4. třídě nejsou jen tréninkem a zdokonalováním se v technice čtení. Většina dětí už je výbornými čtenáři, jejich přednes je velmi kvalitní. A že si pamatujeme,

Více

Komponenty pro dřevěné rolety

Komponenty pro dřevěné rolety Komponenty pro dřevěné rolety Materiál Barva Cena za j. Jednotka Nosič čelní kov 105,- 1513 Nosič boční kov 59,- 1514 Hruška dřevo dub 19,- 142 Brzda kov + + 93,- 1519 Dvoukladka kov + + 45,- 1511 Jednokladka

Více

Sklolaminátové vlnovky

Sklolaminátové vlnovky VL 94/35 Sklolaminátové vlnovky 1. 3582 vrut 5x70-6HR 2. 2808 montážní sada VL 94/35 2574 podložka FeZn 38/8,5 - VL 94/35 2555 těsnění V11 0547 distanční podložka - VL 94/38 1. 0972 TEX 4,8x70-6HR 0972

Více

Veřejná vyhláška Opatření obecné povahy

Veřejná vyhláška Opatření obecné povahy KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku Váš dopis Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě

Více

Veřejná zakázka na dodávky s názvem: Dodávka nábytku a kuchyňského zařízení pro Fakultu elektrotechniky a informatiky

Veřejná zakázka na dodávky s názvem: Dodávka nábytku a kuchyňského zařízení pro Fakultu elektrotechniky a informatiky Veřejná zakázka na dodávky s názvem: Dodávka nábytku a kuchyňského zařízení pro Fakultu elektrotechniky a informatiky Zadavatel: Univerzita Pardubice, Studentská 95, 532 10 Pardubice Specifikace nábytku

Více

PORUCHY DVOUPLÁŠŤOVÝCH PLOCHÝCH STŘECH

PORUCHY DVOUPLÁŠŤOVÝCH PLOCHÝCH STŘECH PORUCHY DVOUPLÁŠŤOVÝCH PLOCHÝCH STŘECH Miloslav Novotný 1 Abstrakt Dvouplášťové ploché střechy jsou v současné době vzhledem k zásadnímu zvýšení kvality materiálů pro jednoplášťové ploché střechy (tepelné

Více

Kontrola a čištění budek na LS Třebíč 2011

Kontrola a čištění budek na LS Třebíč 2011 Pobočka České společnosti ornitologické na Vysočině Úvoz 23, 586 01 Jihlava, IČ 75107988 www.cso.cz/vysocina.html Kontrola a čištění budek na LS Třebíč 2011 Vojtěch Kodet, Pavel Hobza, Dana Kořínková,

Více

Top Line 22. Konstrukční svoboda pro velké skříně

Top Line 22. Konstrukční svoboda pro velké skříně Konstrukční svoboda pro velké skříně Konstrukční svoboda pro velké skříně Kování pro posuvné dveře, zejména pro těžká křídla v ložnicových skříních. Speciální vozíky pro křídla s dřevěným nebo hliníkovým

Více

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022

NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 NÁVOD K OBSLUZE DRŽÁK NA TV M02022 Děkujeme za nákup tohoto produktu, doufáme, že s ním budete spokojeni. Pro správné a bezpečné zacházení si před montáží a používáním pečlivě prostudujte tento návod.

Více

Návod na instalaci - Linoleum xf role

Návod na instalaci - Linoleum xf role LINOLEUM LINOLEUM XF Návod na instalaci - Linoleum xf role Antistatické Linoleum SD Říjen 2012 Popis řady Tarkett Linoleum SD: Linoleum je vyrobeno z přírodních surovin jako je lněný olej, pryskyřice,

Více

Příloha č. 4 - Specifikace požadovaných kancelářských potřeb (Vzorový koš)

Příloha č. 4 - Specifikace požadovaných kancelářských potřeb (Vzorový koš) Popis produktu Jednotka Požadované množství 1) Pořadač archivační, šířka hřbetu 80 mm, hřbetní otvor pro pohodlné vytažení, vnější potah v tmavě mramorované barvě, všitá kartonová kapsa, určeno na dokumenty

Více

Montážní návod COMAX VLNKA

Montážní návod COMAX VLNKA Montážní návod COMAX VLNKA STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.: +420 315730124 www.strechycomax.cz Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420 Obsah Základní informace

Více

Kvalitní dům s bonusem

Kvalitní dům s bonusem 42 Kvalitní dům s bonusem K pasivnímu domu vede nekonečně mnoho cest přes nejrůznější konstrukční a materiálová řešení a technologické vybavení. Manželé Duškovi dali přednost zděnému domu z pálených tvárnic

Více

Tabulka 3 Nosníky R 80 R 80 10 1) R 120 220 70 1) 30 1) 55 1) 15 1) 40 1) R 120 260 65 1) 35 1) 20 1) 50 1) 410 60 1) 25 1) R 120 R 100 R 120

Tabulka 3 Nosníky R 80 R 80 10 1) R 120 220 70 1) 30 1) 55 1) 15 1) 40 1) R 120 260 65 1) 35 1) 20 1) 50 1) 410 60 1) 25 1) R 120 R 100 R 120 Tabulka 3 Nosníky Požární odolnost v minutách 15 30 45 60 90 1 1 Nosníky železobetonové,,3) (s ustálenou vlhkostí), bez omítky, druh DP1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Nosníky monoliticky spojené se stropní deskou,

Více

Betonové transformační stanice. typu pf.p. s vnitřní obsluhou. Up to 40.5 kv -1600 kva. Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal.

Betonové transformační stanice. typu pf.p. s vnitřní obsluhou. Up to 40.5 kv -1600 kva. Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal. Betonové transformační stanice typu Reliable innovation. Personal solutions. www.ormazabal.com Betonové transformační stanice Popis Transformační stanice typu jsou určeny pro kabelové sítě využívané energetickými

Více

NEJŠIRŠÍ VÝBĚR ZA NEJLEPŠÍ CENY! Trávníkové hnojivo EXPERT PLUS 10 kg až na cca 330 m 2, obsahuje železo a hořčík, na všechny druhy trávníků, použití po celé vegetační období 10 kg 198,-! dle našich záručních

Více

STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE

STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE STŘEŠNÍ ŽALUZIE V-LITE 1. VYMĚŘENÍ OKNA: Vyměření provádějte tak, jak je vyznačeno na obrázku. Měření se provádí na vrcholu rámu okenního křídla, nikoliv u skleněné plochy. Minimální hloubka pro montáž

Více

Kuřice ve voliérách 1

Kuřice ve voliérách 1 Kuřice ve voliérách 1 1. Popis Jedná se o moderní zařízení modulového systému, který umožňuje dle velikosti haly namontovat potřebný počet těchto modulů pro maximální využití prostoru a efektivnost provozu.

Více

matematické soutěže Pythagoriáda pro žáky 8. ročníků ZŠ a víceletých gymnázií

matematické soutěže Pythagoriáda pro žáky 8. ročníků ZŠ a víceletých gymnázií matematické soutěže Pythagoriáda pro žáky. ročníků ZŠ 1. Ježek Vojtěch 12 2. 4. Krčková Johana Gymnázium pod Svatou Horou, Příbram Soukup Jiří Barták Martin 5.. Hlaváč Jan Králíková Dominika Novotný Václav..

Více

Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400. Obsah: I. Všeobecné informace. II. Možnosti umístění kliky FO 400. Obsah balení a potřebné nářadí

Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400. Obsah: I. Všeobecné informace. II. Možnosti umístění kliky FO 400. Obsah balení a potřebné nářadí Návod k montáži a obsluze okenní kliky ABUS FO 400 Obsah: I. Všeobecné informace II. Možnosti umístění kliky FO 400 III. IV. Obsah balení a potřebné nářadí Návod k montáži V. Obsluha I. Všeobecné informace

Více

Sortery chytré třídění

Sortery chytré třídění Maloobchodní katalog sorterů 2008 / 2009 Sortery chytré třídění PROFI SYSTEM Czech Republic s.r.o. Bečovská 1393/7 Praha 10 Uhříněves T: 267 711 266 F: 267 712 195, 222 287 008 M: 603 889 651 peka@profi-system.cz

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Příloha č. 2 c zadávací dokumentace TECHNICKÁ SPECIFIKACE Název veřejné zakázky Dodávka zařízení a vybavení odborných učeben Registrační číslo projektu CZ 1.11/3.3.00/36.01564 Část veřejné zakázky 3 -

Více

Ekopanely a montážní materiál

Ekopanely a montážní materiál Ekopanely a montážní materiál [a] Ekopanely a stěnová spona [b] Vysvětlivky [1] 800 mm 1200 mm 2 [2] 1 3 4 5 6 6x 7 8 9 10 1 1 12 13 14 15 16 5x /m 2 max. 32 00 mm max. 32 00 mm cca cca 17 20 cm 1 8 50

Více

Katalog dvírek ˇ. Obsah katalogu. obsah 3. www.revizni-dvirka.eu 3. Revizní dvířka do SDK standard 4. Revizní dvířka do SDK pod obklad 5

Katalog dvírek ˇ. Obsah katalogu. obsah 3. www.revizni-dvirka.eu 3. Revizní dvířka do SDK standard 4. Revizní dvířka do SDK pod obklad 5 Obsah katalogu obsah 3 do SDK standard 4 do SDK pod obklad 5 do zdiva standard 6 do zdiva pod obklad 7 Protipožární revizní dvířka do SDK 8 Protipožární revizní dvířka do zdiva 9 do fasádních systémů 10

Více

TJ SOKOL SENOHRABY. TRIATLON Senohraby. Senohraby - EUROAGENTUR Hotelový resort SEN

TJ SOKOL SENOHRABY. TRIATLON Senohraby. Senohraby - EUROAGENTUR Hotelový resort SEN Žákyně starší 1999-2000 1 6 Ondrášková Adriana 2000 18:22 2 3 Placatková Bára 2000 TS Příbram 19:23 3 2 Kotěšovcová Pavla 2000 TRI SKI Horní Počernice 19:36 4 7 Vojtěchová Josefína 2000 SK Slavia Praha

Více

SKOLA HROU KREATIVNÍ POTŘEBY

SKOLA HROU KREATIVNÍ POTŘEBY SKOLA HROU KREATIVNÍ POTŘEBY Pěnovky Pěnovka Ideální pro ruční práce, výtvarné a pedagogické aktivity. Na pěnovku lze malovat i kreslit a lze ji také stříhat nebo děrovat speciálními děrovačkami. Vhodná

Více

Sada 1 Dřevěná okna a dveře

Sada 1 Dřevěná okna a dveře S třední škola stavební Jihlava Sada 1 Dřevěná okna a dveře 03. Konstrukce jednoduchých oken Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona:

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.14 Konstrukce stolového a lůžkového nábytku

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov A)Krovové soustavy B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon

Více

DTD LAMINOVANÁ /DŘEVOTŘÍSKOVÁ DESKA/

DTD LAMINOVANÁ /DŘEVOTŘÍSKOVÁ DESKA/ 4. Plošný materiál Nabídka plošných materiálů zahrnuje zejména dřevotřískové desky laminované, surové a dýhované, dále dřevovláknité desky, desky MDF a HDF, pracovní desky, překližky, štěpkové desky a

Více

Central Store s.r.o.

Central Store s.r.o. SÍDLO: Bělehradská 858/23, Vinohrady, 120 00 Praha 2 PROVOZOVNA: Pivovarská 1820, 509 01 Nová Paka IČ: 01697595 DIČ: ID DATOVÉ SCHRÁNKY: WEBOVÁ PREZENTACE: CZ01697595 bxsuwdf http://www.central-store.cz

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí. verze po veřejném projednání

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí. verze po veřejném projednání MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 8. března 2013 Č. j.: 15412/ENV/13 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

7 Hmoždinky pro deskové materiály

7 Hmoždinky pro deskové materiály Kovová hmoždinka... Sklopná hmoždinka K, KD, KDH, KM... Hmoždinka pro deskové materiály PD... Hmoždinka pro sádrokarton GK... Kovová hmoždinka pro sádrokarton GKM... 28 290 294 296 298 286 Kovová hmoždinka

Více

2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE 2.1. POSTAVENÍ SPOTŘEBIČE 2.4. ZÁKLADNÍ POPIS SPOTŘEBIČE A OVLÁDACÍCH PRVKŮ 2.2. NASTAVENÍ NOŽIČEK A2 6 7 8 5

2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE 2.1. POSTAVENÍ SPOTŘEBIČE 2.4. ZÁKLADNÍ POPIS SPOTŘEBIČE A OVLÁDACÍCH PRVKŮ 2.2. NASTAVENÍ NOŽIČEK A2 6 7 8 5 2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE Instalaci by měl provádět kvalifikovaný technik. Výrobce nemá povinnost vykonávat instalaci. Pokud je nutná asistence výrobce při odstranění chyb vyplývajících z nesprávné

Více

Návod k montáži. a údržbě protipožárního elementu GARANT T30-1 FSA CZ. www.garant.de. Stavební technické osvědčení osvědčení č.

Návod k montáži. a údržbě protipožárního elementu GARANT T30-1 FSA CZ. www.garant.de. Stavební technické osvědčení osvědčení č. Návod k montáži a údržbě protipožárního elementu www.garant.de Stavební technické osvědčení osvědčení č. 227-STO-10-0182 GARANT T30-1 FSA CZ NÁVOD K MONTÁŽI / NÁVOD K ÚDRŽBE GARANT protipožárního elementu

Více

A. 1 Skladba a použití nosníků

A. 1 Skladba a použití nosníků GESTO Products s.r.o. Navrhování nosníků I Stabil na účinky zatížení výchozí normy ČSN EN 1990 Zásady navrhování konstrukcí ČSN EN 1995-1-1 ČSN 731702 modifikace DIN 1052:2004 navrhování dřevěných stavebních

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLA

TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLA 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLA Stavba: STAVEBNÍ ÚPRAVY MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ, ul. CYRILOMETODĚJSKÁ 754/6 VÝMĚNA VÝPLNÍ OTVORŮ Místo: Třebíč Investor: Město Třebíč Vypracoval: Staprom CZ, spol. s r.o,

Více

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady http: www.inprojekt-podebrady.cz, e-mail: info@inprojekt-podebrady.cz, tel.: +420/325610079, fax: +420/325610215 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ

Více

ZŠ a MŠ pro tělesně postižené Liberec. Obrázky z depozitu. 1. veřejná aukce. Datum: 28.05.2015. Malé divadlo Liberec

ZŠ a MŠ pro tělesně postižené Liberec. Obrázky z depozitu. 1. veřejná aukce. Datum: 28.05.2015. Malé divadlo Liberec ZŠ a MŠ pro tělesně postižené Liberec Obrázky z depozitu 1. veřejná aukce Datum: 28.05.2015 Malé divadlo Liberec Obrázky z depozitu ZÁKLADNÍ VZDĚLÁNÍ S HANDICAPEM KDO JSME? Základní škola a Mateřská škola

Více

PROJEKT PRO PROVEDENÍ STAVBY

PROJEKT PRO PROVEDENÍ STAVBY NÁZEV STAVBY: KANCELÁŘSKÉ PROSTORY V PODKROVÍ MÍSTO STAVBY: SEDLÁČKOVA 13, PLZEŇ Podklad pro výkaz výměr: PROJEKT PRO PROVEDENÍ STAVBY VÝKAZ VÝMĚR datum: 20.7.2014 Stavba: 0,00 Část: Poznámky Poznámky

Více

Keramický povrch BIOPAN NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály). Při výrobě nádobí BIOPAN bylo vyprodukováno o 60 % méně CO 2

Keramický povrch BIOPAN NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály). Při výrobě nádobí BIOPAN bylo vyprodukováno o 60 % méně CO 2 ZDRAVÝ A EKOLOGICKÝ ZPŮSOB VAŘENÍ Keramický povrch BIOPAN NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály). Při výrobě nádobí BIOPAN bylo vyprodukováno o 60 % méně CO (byly použity recyklované materiály).

Více

DRUHY A FUNKCE OTVORŮ

DRUHY A FUNKCE OTVORŮ 3. OTVORY VE ZDECH DRUHY A FUNKCE OTVORŮ OKENNÍ OTVORY - PLNÍ FUNKCÍ PROSVĚTLENÍ A ODVĚTRÁNÍ MÍSTNOSTI DVEŘNÍ OTVORY - PLNÍ FUNKCI VSTUPU DO MÍSTNOSTI A SPOJENÍ MÍSTNOSTÍ VRATOVÉ OTVORY - PLNÍ FUNKCI

Více

Přizpůsobivé vnitřní uspořádání

Přizpůsobivé vnitřní uspořádání Dílenské skříně Přizpůsobivé vnitřní uspořádání Pevná ocelová konstrukce Různé provedení pro každé použití Dobrá stabilita dveří díky středovému vyztužení Zvýšené povolené zatížení polic (70 kg).80,- Skříně

Více

Eurohranoly pro výrobu eurooken

Eurohranoly pro výrobu eurooken Eurohranoly pro výrobu eurooken EUROHRANOL je základní polotovar pro výrobu EUROOKEN. Jedná se o třívrstvě lepený hranol, u kterého jsou krycí lamely vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu v radiálním

Více

Průvodce montáží dřevěných fasád

Průvodce montáží dřevěných fasád Průvodce montáží dřevěných fasád Tipy, rady a návody pro montáž www.seca.at Proč používat značkové palubky SECA? 1. Vzhled Díky přísnému dodržování kvalitativních norem výroby máte se značkovými palubkami

Více

SEKČNÍ GARÁŽOVÁ VRATA COLNEY PRIM UPOZORNĚNÍ

SEKČNÍ GARÁŽOVÁ VRATA COLNEY PRIM UPOZORNĚNÍ SEKČNÍ GARÁŽOVÁ VRATA COLNEY PRIM UPOZORNĚNÍ 1. Prosíme, ověřte přiložené rozměry před instalací vrat. Pokud Vaše garáž rozměry nesplňuje, upravte pomocí stavebních úprav svou garáž dle přiložených rozměrů.

Více

TVAROVKY PlayBlok tvar ovky PlayBlok tvar ovky WallFishBlok. www.kb-blok.cz

TVAROVKY PlayBlok tvar ovky PlayBlok tvar ovky WallFishBlok. www.kb-blok.cz TVAROVKY PlayBlok tvar ovky PlayBlok tvar ovky WallFishBlok PlayBlok a WallFishBlok NOVINKA! KB PlayBlok zkosení hrany po celém obvodu pohledové plochy výška zkosení 7 mm označení povrchové úpravy v kódu

Více

Keramický povrch BIOPAN NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály). Při výrobě nádobí BIOPAN bylo vyprodukováno o 60 % méně CO 2

Keramický povrch BIOPAN NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály). Při výrobě nádobí BIOPAN bylo vyprodukováno o 60 % méně CO 2 NEW GENERATION ZDRAVÝ A EKOLOGICKÝ ZPŮSOB VAŘENÍ Keramický povrch BIOPAN NEOBSAHUJE žádné PTFE a PFOA (toxické materiály). Při výrobě nádobí BIOPAN bylo vyprodukováno o 60 % méně CO (byly použity recyklované

Více

Více informací: www.kinplast.cz www.zahradni-akce.cz. http://youtu.be/8g416fyjvkg

Více informací: www.kinplast.cz www.zahradni-akce.cz. http://youtu.be/8g416fyjvkg Vítáme Vás ve světě špičkových produktů společnosti KIN holding. Společnost KIN je největším výrobcem polykarbonátu v Rusku vyráběného z nejlepších komponentů jedničky na světovém trhu petrochemie společnost

Více

Způsoby ochran stavebních konstrukcí před účinky požáru

Způsoby ochran stavebních konstrukcí před účinky požáru Změny v projekčních předpisech požární bezpečnosti staveb Způsoby ochran stavebních konstrukcí před účinky požáru Praha, 13.4.2005 Ing. Vilém Stanke 1 Ocelové nosné konstrukce Ocel je nehořlavá stavební

Více

Construction. Lepení parket systémy SikaBond. Doporučení pro lepení parket na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell pokládané plovoucím způsobem

Construction. Lepení parket systémy SikaBond. Doporučení pro lepení parket na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell pokládané plovoucím způsobem červen 2009 1 Lepení parket y SikaBond Doporučení pro lepení parket na sádrovláknité podlahové prvky Fermacell pokládané plovoucím způsobem červen 2009 2 Druh parket Mozaikové parkety 8 mm SikaBond T 52

Více

ACO Stavební prvky. ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby. Návod k použití. 0153.33.08_V5.1 08/2011 edice Překlad z německého originálu.

ACO Stavební prvky. ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby. Návod k použití. 0153.33.08_V5.1 08/2011 edice Překlad z německého originálu. Návod k použití ACO ShowerDrain E-line - Liniové žlaby 0..08_V. 08/0 edice Překlad z německého originálu Montáž u vstupu do sprchového koutu (žlab s horizontální přírubou) Montáž u stěny ve sprchovém koutu

Více

Konference Podlahy 2014

Konference Podlahy 2014 Konference Podlahy 2014 Tematický okruh: Název: Autor. Podlahy na terasách, balkónech a v exteriéru Zásady navrhování keramických dlažeb na balkónech a terasách Jiří Pavlíček Henkel ČR, spol. s r.o., U

Více

REGÁLY A REGÁLOVÉ SYSTÉMY 2015. www.bauhaus.cz

REGÁLY A REGÁLOVÉ SYSTÉMY 2015. www.bauhaus.cz www.bauhaus.cz REGÁLY A REGÁLOVÉ SYSTÉMY 05 Dřevěné regály I Kovové regály a regálové stavebnicové systémy I Plastové regály a skříně I Regálové kostky I Drátěný program I Nábytkové a kancelářské dřevěné

Více

Kovové vchodové dveře. Vaše pohodlí, Vaše bezpečnost

Kovové vchodové dveře. Vaše pohodlí, Vaše bezpečnost Kovové vchodové dveře Vaše pohodlí, Vaše bezpečnost KATALOG 014 Vaše pohodlí, Vaše bezpečnost, Vaše vizitka O FIRMĚ Od začátku hlavní prioritou společnosti KOMSTA je její neustálý rozvoj a péči o potřeby

Více

DELTA Svratka s.r.o. Terasy. Měřítko: 1:50 Výkres: půdorys, půdorys základu. Hloubka terasy: 1,5 m

DELTA Svratka s.r.o. Terasy. Měřítko: 1:50 Výkres: půdorys, půdorys základu. Hloubka terasy: 1,5 m Čelní pohled Boční pohled 772 1 502 Šířka chaty: 2,5 m 300 28 2 504 28 300 28 1 502 28 2 560 1 530 Šířka chaty: 3 m 300 28 3 004 28 300 28 1 502 28 3 060 1 530 Šířka chaty: 3,5 m 300 28 3 504 28 300 28

Více

Bílá magnetická tabule pro popis fixem, povrch tabule dvouvrstvá keramika 810 C,

Bílá magnetická tabule pro popis fixem, povrch tabule dvouvrstvá keramika 810 C, U Břehu 19, Praha 10, Hostivař 102 00 www.projektmedia.cz 274 021 811 S Takto označené položky se snažíme mít trvale skladem. 2 Takto označené položky mají dodací lhůtu 2 týdny. 3 Takto označené položky

Více

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ Montážní návod NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ OBSAH 1 ZÁKLADNÍ POJMY... 2 2 ULOŽENÍ A PŘIPEVNĚNÍ ROŠTŮ... 3 2.1 ULOŽENÍ... 3 2.2 DOPORUČENÉ ULOŽENÍ ROŠTŮ NA PODPORÁCH MONTÁŽNÍ MEZERY... 3 2.3 PŘIPEVNĚNÍ

Více

Počet žáků 20-40. 3,5h. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České Republiky

Počet žáků 20-40. 3,5h. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České Republiky VÝPRAVA 1.3.1. Kdo bydlí v lese PTÁCI ZŠ Třída: 3.-5. tř. Prostředí: Čas: 3,5h Počet žáků 20-40 Typ: Samoobslužný V TÝMECH/ INDIVIDUÁLNĚ Číslo ML 1.3.1. ZPRACOVAL: Dolínková 1.3.1. Kdo Bydlí v lese PTÁCI

Více

Manuál orientačního systému Univerzity Palackého v Olomouci

Manuál orientačního systému Univerzity Palackého v Olomouci Manuál orientačního systému Univerzity Palackého v Olomouci DESIGN: VĚRA MAREŠOVÁ 2014 Obsah 1 před vstupem.... 4 11 označení univerzity... 5 111 plexi deska středový logotyp vizualizace... 6 111 plexi

Více