LCD monitor PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. L1719S/L1719SP L1919S/L1919SP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LCD monitor PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. L1719S/L1719SP L1919S/L1919SP"

Transkript

1 LCD monitor Návod k POUŽITÍ PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ L1719S/L1719SP L1919S/L1919SP

2 Obsah Důležitá bezpečnostní upozornění Připojení monitoru Funkce ovládacího panelu Nastavení ovládacích prvků OSD nabídky (On Screen Display) Výběr a nastavení parametrů v OSD nabídce Odstraňování problémů Specifikace - 17palcový monitor Specifikace - 19palcový monitor Specifikace Jak nainstalovat držák pro upevnění na stěnu odpovídající normě VESA....20

3 Důležitá bezpečnostní upozornění Tento přístroj byl navržen a vyroben tak, aby byl bezpečný; při nesprávném použití však hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem nebo vzniku požáru. Aby byla zajištěna správná funkčnost všech bezpečnostních prvků, které tento přístroj zahrnuje, dodržujte základní pravidla pro jeho instalaci, používání a servis. Bezpečnost Používejte výhradně napájecí kabel dodávaný s monitorem. Pokud používáte jiný napájecí kabel, ujistěte se, že je schválen příslušnými státními normami (pokud nebyl dodán dodavatelem). Pokud dojde k jakémukoliv poškození napájecího kabelu, požádejte, prosím, výrobce nebo nejbližší autorizované servisní středisko o jeho výměnu. Napájecí kabel se používá jako hlavní prostředek pro odpojení monitoru od napájení. Zajistěte, aby byla síťová zásuvka po instalaci monitoru snadno dostupná. Pro napájení monitoru používejte pouze zdroj napájení, který odpovídá specifikacím uvedeným v této příručce nebo na monitoru. Pokud si nejste jisti, jaké napětí máte ve vaší domácnosti, obraťte se na vašeho prodejce. Přetížené síťové zásuvky a prodlužovací kabely jsou nebezpečné. Totéž platí pro roztřepené napájecí kabely a poškozené zástrčky. V takových situacích může hrozit nebezpečí zasažení elektrickým proudem nebo požáru. Se žádostí o výměnu se obraťte na servisního technika. Neodstraňujte kryt monitoru. Uvnitř monitoru nejsou žádné komponenty, které byste mohli sami opravit. Uvnitř monitoru jsou místa s nebezpečným vysokým napětím, a to i po vypnutí napájení. Pokud monitor nepracuje správně, obraťte se na svého prodejce. Abyste zabránili zranění osob: Nepokládejte monitor na šikmou poličku, pokud není správně zabezpečena. Používejte výhradně stojan doporučený výrobcem. Aby zabránili vzniku požáru nebo jiného nebezpečí: Pokud na delší dobu opustíte místnost, vždy monitor VYPNĚTE. Při odchodu z domu nikdy nenechávejte monitor ZAPNUTÝ. Nedovolte dětem, aby do otvorů v krytu monitoru vkládaly jakékoliv předměty. Na některých komponentech uvnitř monitoru se vyskytuje nebezpečné vysoké napětí. Nepoužívejte příslušenství, které není určeno pro váš monitor. Během bouřky nebo v případě, že nebudete monitor delší dobu používat, vytáhněte napájecí kabel monitoru ze síťové zásuvky.

4 Důležitá bezpečnostní upozornění Instalace Na napájecím kabelu nesmí ležet žádné předměty. Nestavte monitor do míst, kde by mohlo dojít k poškození napájecího kabelu. Nepoužívejte tento monitor v blízkosti vody, například blízko vany, umývadla, kuchyňského dřezu, v prádelně, ve vlhkém sklepení nebo v blízkosti bazénu. V krytu monitoru jsou ventilační otvory, které slouží k odvodu tepla během provozu monitoru. Dojde-li k zablokování těchto otvorů, může nárůst tepla uvnitř monitoru způsobit poruchu jeho funkce, která se může projevit vznikem požáru. Proto NIKDY: Nezakrývejte spodní ventilační otvory umístěním monitoru na postel, pohovku, pléd atd. Nestavte monitor do uzavřeného prostoru, aniž byste zajistili správnou ventilaci. Nezakrývejte otvory tkaninami nebo podobnými materiály. Nestavte monitor do blízkosti topných těles nebo nad topná tělesa nebo zdroje tepla. Nedotýkejte se povrchu aktivního maticového LCD displeje tvrdými předměty. Mohlo by dojít k nevratnému poškrábání, poškození nebo zničení aktivního maticového LCD displeje. Nedotýkejte se LCD displeje příliš dlouho prstem. Mohlo by dojít ke vzniku stálého obrazu. Některé vadné obrazové body se mohou na obrazovce zobrazovat jako červené, zelené nebo modré tečky. Tento jev však nemá žádný vliv na správnou funkci monitoru. Pokud je to možné, používejte doporučené rozlišení LCD displeje, které zajistí nejlepší kvalitu obrazu. Pokud používáte nižší rozlišení, obraz se může jevit nevyváženě. To je však charakteristická vlastnost LCD displejů s pevným rozlišením. Čištění Před čištěním přední plochy obrazovky monitoru odpojte monitor od zdroje napájení. Používejte mírně navlhčený (nikoliv mokrý) hadřík. Při čištění obrazovky monitoru nepoužívejte žádný aerosolový prostředek, protože nadměrné použití spreje může mít za následek úraz elektrickým proudem. Opakované zabalení Krabici a obalové materiály nevyhazujte. Představují ideální prostředek pro přepravu monitoru. Při přepravě monitoru na jiné místo jej zabalte do původního obalového materiálu. Likvidace Zářivková lampa, použitá v tomto výrobku, obsahuje malé množství rtuti. Nevyhazujte tento výrobek do běžného domovního odpadu. Likvidace tohoto výrobku musí být provedena v souladu s předpisy a omezeními, vydanými vašimi místními úřady a orgány.

5 Připojení monitoru Před uvedením monitoru do provozu zkontrolujte, zda je vypnuto napájení monitoru, počítačového systému a ostatních připojených zařízení. Připojení podstavce 1. Umístěte monitor obrazovkou dolů na měkkou tkaninu. 2. Pohybem ve směru šipky připevněte k monitoru těleso podstavce - viz obrázek. Zasuňte jej tak, abyste uslyšeli zacvaknutí. Těleso podstavce 3. Pohybem ve směru šipky připevněte k tělesu podstavce základnu podstavce (čelní, zadní). 4. Jakmile je monitor sestaven, opatrně jej postavte a obraťte čelem k sobě. Těleso podstavce Základna podstavce Důležité Obrázek ukazuje sestavení obecného modelu displeje. Váš monitor se může od monitoru zobrazeného na obrázku lišit. Po upevnění základny podstavce se ji nepokoušejte oddělit. Nepřenášejte monitor vzhůru nohama tak, že jej budete držet pouze za základnu podstavce. Monitor může spadnout a poškodit se, nebo si můžete přivodit zranění nohou.

6 Připojení monitoru Před uvedením monitoru do provozu zkontrolujte, zda je vypnuto napájení monitoru, počítačového systému a ostatních připojených zařízení. Umístění monitoru 1. Polohu obrazovky monitoru si můžete upravit pro dosažení maximálního pohodlí. Rozsah naklápění: -5 ~20 Varování: Při nastavování úhlu obrazovky nestrkejte prsty mezi hlavu monitoru a těleso podstavce. Mohli byste si poranit prst (prsty). Ergonomie Pro zachování správné ergonomické a pohodlné polohy pro sledování displeje se doporučuje, aby náklon přední plochy displeje nebyl větší než 5 stupňů.

7 Připojení monitoru Používání počítače 1. Umístěte monitor na příhodné, dobře odvětrávané místo v blízkosti svého počítače. 2. Zapojte signálový (datový) kabel. Po připojení kabelu zajistěte spojení dotažením přítlačných šroubků Síťový napájecí kabel zapojte do vhodné, snadno přístupné síťové zásuvky v blízkosti monitoru. 2 Napájecí Signálový kabel kabel Liší se podle modelu. POZNÁMKA Toto je zjednodušený nákres pohledu zezadu. Tento pohled zezadu představuje obecný model monitoru; váš monitor se může od uvedeného pohledu lišit. Typ s připojením do zásuvky na stěně Typ s připojením do zásuvky v PC Adaptér pro počítač Mac Pokud jste vlastníkem počítače Apple Macintosh, musíte použít samostatný zástrčkový adaptér pro konverzi 15pinového konektoru D-sub VGA s vysokou hustotou (3 řady) na dodávaném kabelu na 15pinový konektor se 2 řadami. 4. Chcete-li zapnout napájení displeje, stiskněte tlačítko na čelním panelu. Po zapnutí monitoru se automaticky provede funkce Self Image Setting Function (Automatické nastavení obrazu). (Pouze analogový režim) POZNÁMKA Funkce Self Image Setting Function (Automatické nastavení obrazu)? Tato funkce provede za uživatele optimální nastavení monitoru. Během prvního připojení monitoru tato funkce automaticky nastaví optimální parametry monitoru pro jednotlivé vstupní signály. Budete-li chtít monitor nastavit během provozu, nebo budete-li chtít tuto funkci spustit ručně, stiskněte tlačítko AUTO/SET na předním panelu monitoru. V opačném případě můžete použít možnost Factory reset v OSD nabídce. Uvědomte si však, že tato možnost inicializuje všechny položky nabídky s výjimkou položky Language.

8 Funkce ovládacího panelu Ovládací prvky na čelním panelu Boční pohled Ovládací prvek Funkce Tlačítko MENU (nabídka) Tlačítka Toto tlačítko se používá pro zobrazení nebo ukončení OSD nabídky (On Screen Display). OSD LOCKED / UNLOCKED (Uzamčení / Odemčení OSD nabídky) Tato funkce umožňuje uzamknout aktuální nastavení ovládacích prvků, aby nemohlo dojít k jejich nechtěné změně. Stiskněte a několik sekund podržte tlačítko MENU. Měla by se objevit zpráva OSD LOCKED. Ovládací prvky OSD nabídky je možno kdykoli odemknout stisknutím tlačítka MENU na několik sekund. Měla by se objevit zpráva OSD UNLOCKED. Tato tlačítka se používají pro výběr nebo nastavení funkcí v OSD nabídce (On Screen Display). Více informací - viz stránka A13.

9 Funkce ovládacího panelu Ovládací prvek Tlačítko AUTO/SET (Automaticky /Nastavit) Funkce Toto tlačítko se používá pro vložení výběru v OSD nabídce. AUTO IMAGE ADJUSTMENT (Automatické nastavení obrazu) Při nastavování parametrů displeje vždy stiskněte tlačítko AUTO/SET předtím, než vstoupíte do OSD nabídky (On Screen Display). Tak se automaticky nastaví obraz na displeji na ideální nastavení pro aktuální hodnotu rozlišení obrazovky (režim displeje). Nejlepší režim displeje je: 17palcový monitor: 1280 x palcový monitor: 1280 x 1024 Tlačítko Power (Napájení) Toto tlačítko se používá pro zapnutí nebo vypnutí monitoru. Indikátor Power (Napájení) Tento indikátor se rozsvítí zeleně, pokud monitor pracuje normálně (režim zapnutí - ON). Pokud je monitor v režimu spánku (úsporný režim), změní se barva tohoto indikátoru na jantarovou.

10 Nastavení ovládacích prvků OSD nabídky (On Screen Display) Úprava nastavení obrazovky Úprava nastavení velikosti a polohy obrazu a provozních parametrů monitoru je díky systému ovládacích prvků v OSD nabídce (On Screen Display) snadná a rychlá. Pro obeznámení s použitím ovládacích prvků je v další části uveden krátký příklad. Následující část je ukázkou dostupných možností úpravy nastavení a výběrů, které můžete provádět prostřednictvím OSD nabídky. POZNÁMKA Před prováděním jakéhokoliv nastavování obrazu počkejte alespoň 30 minut, než se monitor stabilizuje. Při úpravě nastavení pomocí OSD nabídky postupujte takto: 1 Stiskněte tlačítko MENU, aby se zobrazila hlavní OSD nabídka. 2 Pro získání přístupu k ovládacímu prvku použijte tlačítko nebo. Jakmile se zvýrazní požadovaná ikona, stiskněte tlačítko AUTO/SET. 3 Pro nastavení obrazu na požadovanou úroveň používejte tlačítka /. Pro výběr ostatních položek vedlejších nabídek používejte tlačítko AUTO/SET. 4 Jedenkrát stiskněte tlačítko MENU pro návrat do hlavní nabídky pro výběr jiné funkce. Dvakrát stiskněte tlačítko MENU pro opuštění nabídky na obrazovce (OSD).

11 Výběr a nastavení parametrů v OSD nabídce V následující tabulce jsou uvedeny všechny OSD nabídky pro ovládání, přizpůsobování a nastavování parametrů monitoru. Hlavní nabídka Vedlejší nabídka Odkaz PICTURE (Obraz) COLOR (Barva) POSITION (Poloha) TRACKING (Synchronizace) SETUP (Nastavení) FLATRON F-ENGINE : Lze nastavit BRIGHTNESS (Jas) Pro nastavení jasu, kontrastu CONTRAST (Kontrast) a parametru gamma korekce GAMMA (Korekce gama) obrazovky. PRESET (Předvolba) RED (Červená) GREEN (Zelená) BLUE (Modrá) 6500K 9300K Pro přizpůsobení barvy obrazovky. HORIZONTAL (Vodorovná) Pro nastavení polohy obrazu. VERTICAL (Svislá) CLOCK (Časování) Pro zlepšení čistoty, stability PHASE (Fáze) a ostrosti obrazu. Sharpness (Ostrost) LANGUAGE (Jazyk) OSD POSITION HORIZONTAL (Poloha/umístění nabídky VERTICAL (Vodorovná) OSD) (Svislá) WHITE BALANCE (Vyvážení bílé barvy) POWER INDICATOR (Indikátor napájení) FACTORY RESET (Reset na tovární hodnoty) Pro přizpůsobení displeje uživatelskému provoznímu prostředí. MOVIE / TEXT (Film/Text) Pro výběr nebo přizpůsobení USER (Uživatel) požadovaných parametrů NORMAL (Normální) obrazu. POZNÁMKA Pořadí ikon se může v závislosti na modelu lišit (A9~A13).

12 Výběr a nastavení parametrů v OSD nabídce Seznámili jste se s postupem výběru a nastavení položek pomocí systému OSD nabídek.v další části této příručky jsou uvedeny ikony, názvy ikon a popisy ikon pro všechny položky zobrazené v nabídce. Stiskněte tlačítko MENU - zobrazí se hlavní OSD nabídka. Název nabídky Ikony vedlejší nabídky Rada k tlačítku : Ukončit : Nastavit (Snížení/Zvýšení) : Vložit : Vybrat jinou vedlejší nabídku POZNÁMKA Jazyky OSD nabídky monitoru se mohou lišit od jazyků uvedených v této příručce. 10

13 Výběr a nastavení parametrů v OSD nabídce Hlavní nabídka Vedlejší nabídka Popis PICTURE (Obraz) MENU: Ukončit : Snížit : Zvýšit SET (Nastavení): Vybrat jinou vedlejší nabídku COLOR (Barva) MENU: Ukončit : Snížit : Zvýšit SET (Nastavení): Vybrat jinou vedlejší nabídku BRIGHTNESS (Jas) CONTRAST (Kontrast) GAMMA (Korekce gama) PRESET (Předvolba) RED (Červená) GREEN (Zelená) BLUE (Modrá) Pro nastavení jasu obrazovky. Pro nastavení kontrastu obrazovky. Nastavení vaší vlastní hodnoty gamma: -50/0/50 Při vysokých hodnotách korekce gama se zvyšuje podíl bílé barvy v obrazu, zatímco při nízkých hodnotách korekce gama se zobrazuje obraz s vysokým kontrastem. Vyberte barvu obrazovky. 6500K: Mírně načervenalá bílá barva. 9300K: Bílá s jemným modrým nádechem. Nastavení vašich vlastních úrovní červené barvy. Nastavení vašich vlastních úrovní zelené barvy. Nastavení vašich vlastních úrovní modré barvy. POSITION (Poloha) HORIZONTAL (Vodorovná) VERTICAL (Svislá) Pro posunutí obrazu vlevo nebo vpravo. Pro posunutí obrazu nahoru nebo dolů. MENU: Ukončit : Snížit : Zvýšit SET (Nastavení): Vybrat jinou vedlejší nabídku 11

14 Výběr a nastavení parametrů v OSD nabídce Hlavní nabídka Vedlejší nabídka Popis TRACKING (Synchronizace) CLOCK (Časování) PHASE (Fáze) Pro minimalizaci svislých čar nebo pruhů, které se zobrazují na pozadí obrazovky. Mění rovněž vodorovnou velikost obrazu. Pro nastavení ostrosti obrazu. Tato položka umožňuje odstranění případného vodorovného šumu a projasnění nebo zaostření zobrazení znaků. MENU: Ukončit : Snížit : Zvýšit SET (Nastavení): Vybrat jinou vedlejší nabídku SETUP (Nastavení) LANGUAGE (Jazyk) OSD POSITION (Poloha OSD nabídky) WHITE BALANCE (Vyvážení bílé barvy) Pro volbu jazyka, v němž se budou zobrazovat názvy ovládacích prvků. Pro nastavení polohy okna OSD nabídky na obrazovce. Pokud je výstup grafické karty odlišný od požadovaných specifikací, může se kvalita barev zhoršit v důsledku zkreslení video signálu. Při použití této funkce se nastaví úroveň signálu tak, aby odpovídala standardní výstupní úrovni grafické karty a aby bylo dosaženo optimálního obrazu. Aktivujte tuto funkci v případě, že se na obrazovce zobrazuje černá a bílá barva. MENU: Ukončit : Snížit : Zvýšit SET (Nastavení): Vybrat jinou vedlejší nabídku POWER INDICATOR (Indikátor napájení) FACTORY RESET (Reset na tovární hodnoty) Tato funkce se používá k nastavení indikátoru zapnutí na čelní straně monitoru na ON (Zapnuto) nebo OFF (Vypnuto). Nastavíte-li hodnotu OFF (Vypnuto), indikátor zhasne. Nastavíte-li hodnotu ON (Zapnuto), indikátor napájení se automaticky rozsvítí. Tato funkce obnoví všechna výchozí nastavení s výjimkou položky LANGUAGE. Stiskněte tlačítko pro okamžité provedení resetu. Pokud se ani poté kvalita obrazu nezlepší, obnovte výchozí tovární nastavení monitoru. Jestliže je to nutné, znovu spusťte funkci po vyvážení bílé barvy. Tato funkce je k dispozici pouze tehdy, když je na vstupu analogový signál. 12

15 Výběr a nastavení parametrů v OSD nabídce Obrazovka OSD nabídky se zobrazí po stisknutí tlačítka straně monitoru. Název nabídky na pravé ikony Název vedlejší nabídky FLATRON F-ENGINE Po provedení funkce F-ENGINE se na obrazovce zobrazí dva barevné tóny (viz níže). Upravený obraz se objeví na levé straně a původní obraz vpravo. Pomocí tlačítka SET vyberete upravený obraz. Obrazovka po úpravě Obrazovka bez úpravy Hlavní nabídka Vedlejší nabídka Popis MOVIE (Film) TEXT (Text) Tato funkce umožňuje snadno zvolit nejlepší požadované parametry obrazu, optimalizované podle prostředí (okolní osvětlení, typ obrazu a podobně). MOVIE (Film): Pro projekci pohyblivých videosekvencí nebo filmů. TEXT (Text): Pro zobrazení textu na obrazovce (zpracování textu atd.). Pro nastavení funkce vedlejší nabídky USER (Uživatel) stiskněte tlačítko SET. User (Uživatel): Umožňuje manuálně nastavit jas, ACE nebo RCM. Nastavenou hodnotu můžete uložit nebo obnovit i při použití odlišného nastavení prostředí. - (Jas): Pro nastavení jasu obrazovky. - ACE (Adaptive Clarity Enhancer): Tato funkce umožňuje výběr režimu průzračnosti obrazu. - rcm (Real Color Management): Tato funkce umožňuje výběr režimu barvy obrazu. USER (Uživatel) Není aplikována Zvýraznění zelené barvy Pleťový tón Zvýraznění barvy Pomocí tlačítka SET vyberte vedlejší nabídku (Uložit) a pomocí tlačítek uložte hodnotu YES (Ano). NORMAL (Normální) Toto nastavení představuje normální provozní podmínky. 13

16 Odstraňování problémů Předtím, než zavoláte do servisu, prosím, proveďte následující kontroly. Nezobrazuje se žádný obraz. Je připojen napájecí kabel monitoru? Svítí indikátor napájení? Je zapnuto napájení a svítí indikátor napájení modře nebo zeleně? Svítí indikátor napájení jantarovou barvou? Zobrazuje se na obrazovce zpráva OUT OF RANGE (Mimo rozsah)? Zobrazuje se na obrazovce zpráva CHECK SIGNAL CABLE (Zkontrolujte signálový kabel)? Zkontrolujte, zda je napájecí kabel správně připojený do síťové zásuvky. Stiskněte tlačítko Power. Nastavte jas a kontrast. Pokud je monitor v režimu úspory energie, zkuste obnovit obraz posunutím myši nebo stiskem nějakého tlačítka. Zkuste zapnout počítač. Tato zpráva se zobrazuje tehdy, když signál z PC (grafická karta) leží mimo horizontální nebo vertikální frekvenční rozsah monitoru. Přečtěte si informace v části Specifikace v této příručce a znovu monitor zkonfigurujte. Tato zpráva se zobrazuje tehdy, když není mezi PC a monitorem připojen signálový kabel. Zkontrolujte signálový kabel a zkuste to znovu. Zobrazuje se na obrazovce zpráva OSD LOCKED (OSD nabídka uzamčena)? Zobrazuje se po stisku tlačítka MENU zpráva OSD LOCKED (OSD nabídka uzamčena)? Aktuální nastavení ovládacích prvků můžete zabezpečit tak, aby je nikdo nemohl neúmyslně změnit. Ovládací prvky OSD nabídky můžete kdykoliv na několik sekund odemknout stiskem tlačítka MENU: měla by se zobrazit zpráva OSD UNLOCKED (Nabídka odemčena). 14

17 Odstraňování problémů Obraz není zobrazen správně. Nesprávná poloha (umístění) obrazu. Na pozadí obrazovky se zobrazují svislé čáry nebo pruhy. V obrazu se objevuje vodorovný šum nebo se nečistě zobrazují znaky. Obraz je jednobarevný nebo není normální. Obrazovka bliká. Stiskněte tlačítko AUTO/SET pro automatické nastavení ideálních parametrů displeje. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, můžete upravit polohu obrazu pomocí ikony H position a V position v OSD nabídce. V nabídce Start ve Windows postupně vyberte položky Ovládací panely Zobrazení Nastavení a podívejte se, zda nebyla změněna frekvence nebo rozlišení. Pokud ano, proveďte nové nastavení své grafické karty na doporučené rozlišení. Stiskněte tlačítko AUTO/SET pro automatické nastavení ideálních parametrů displeje. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, můžete minimalizovat svislé čáry nebo pruhy pomocí ikony CLOCK v OSD nabídce. Stiskněte tlačítko AUTO/SET pro automatické nastavení ideálních parametrů displeje. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, můžete minimalizovat vodorovné čáry pomocí ikony PHASE v OSD nabídce. V nabídce Start ve Windows postupně vyberte položky Ovládací panely Displej Nastavení a nastavte doporučené rozlišení nebo ideální parametry monitoru. Nastavte kvalitu barev na více než 24 bitů (true color). Zkontrolujte, zda je správně připojen signálový kabel a v případě potřeby jej utáhněte šroubovákem. Zkontrolujte, zda je grafická karta správně usazena ve svém slotu. Nastavte kvalitu barev na více než 24 bitů (true color) v okně Ovládací panely - Nastavení. Zkontrolujte, zda je obrazovka nastavena do prokládaného režimu, a pokud ano, změňte rozlišení na doporučené hodnoty. Zkontrolujte, zda má napájecí napětí dostatečně vysokou hodnotu - musí mít tyto parametry: AC (stříd.) V, 50/60 Hz. 15

18 Odstraňování problémů Nainstalovali jste ovladač monitoru? Nainstalovali jste ovladač monitoru? Zobrazuje se zpráva Unrecognized monitor, Plug&Play (VESA DDC) monitor found (Neznámý typ monitoru, nalezen monitor Plug&Play (VESA DDC)? Nezapomeňte nainstalovat ovladač monitoru z CD (nebo diskety) s ovladačem monitoru, které je součástí příslušenství monitoru. Nebo můžete tento ovladač stáhnout z naší webové stránky: Zkontrolujte, zda vaše grafická karta podporuje funkci Plug&Play. 16

19 Specifikace 17palcový monitor Displej Synch. vstup 17palcový (43,2 cm) plochý panel s aktivní maticí TFT LCD Antireflexní povrchová úprava Viditelná úhlopříčka 17 palců Rozteč obrazových bodů 0,264 mm Horizontální frekvence Vertikální frekvence Vstupní formát khz (Automaticky) Hz (Automaticky) Oddělený TTL SOG (Sync On Green - Synchronizace na zelené) Obrazový vstup Signálový vstup Konektor D-Sub 15 pinů Vstupní formát RGB Analogový (0,7 Vš-š/75 ohmů) Rozlišení Maximální VESA 1280 x 1024 při 75 Hz Doporučené VESA 1280 x 1024 při 60 Hz Plug&Play DDC 2B Příkon Režim zapnuto (ON) 33 W Režim spánku (Sleep) 1 W Režim vypnuto (OFF) 1 W Rozměry S podstavcem a hmotnost Šířka 36,40 cm Výška 37,80 cm Hloubka 18,00 cm Čistá hmotnost 3,45 kg Rozsah naklápění Naklápění -5 ~20 Napájecí vstup Požadavky na prostředí Základna podstavce Signálový (datový) kabel Síťový napájecí kabel Bez podstavce 36,40 cm 30,80 cm 6,00 cm AC (stříd.) V, 50/60 Hz, 0,8 A Provozní podmínky Teplota 10 C až 35 C Vlhkost 10 % až 80 % bez kondenzace Skladovací podmínky Teplota -20 C až 60 C Vlhkost 5 % až 90 % bez kondenzace Upevněna ( ), demontována ( O ) Připojený ( ), Odpojený (O) Typ s připojením do zásuvky na stěně nebo typ s připojením do zásuvky v PC POZNÁMKA Informace uvedené v tomto dokumentu se mohou změnit bez předchozího upozornění. 17

20 Specifikace 19palcový monitor Displej Synch. vstup 19palcový (48,19 cm) plochý panel s aktivní maticí TFT LCD Antireflexní povrchová úprava Viditelná úhlopříčka 19 palců Rozteč obrazových bodů 0,294 mm Horizontální frekvence Vertikální frekvence Vstupní formát khz (Automaticky) Hz (Automaticky) Oddělený TTL SOG (Sync On Green - Synchronizace na zelené) Obrazový vstup Signálový vstup Konektor D-Sub 15 pinů Vstupní formát RGB Analogový (0,7 Vš-š/75 ohmů) Rozlišení Maximální VESA 1280 x 1024 při 75 Hz Doporučené VESA 1280 x 1024 při 60 Hz Plug&Play DDC 2B Příkon Režim zapnuto (ON) 37 W Režim spánku (Sleep) 1 W Režim vypnuto (OFF) 1 W Rozměry S podstavcem a hmotnost Šířka 41,80 cm Výška 41,27 cm Hloubka 18,02 cm Čistá hmotnost 4,3 kg Rozsah naklápění Naklápění -5 ~20 Napájecí vstup Požadavky na prostředí Základna podstavce Signálový (datový) kabel Síťový napájecí kabel Bez podstavce 41,80 cm 34,30 cm 5,92 cm AC (stříd.) V, 50/60 Hz, 0,8 A Provozní podmínky Teplota 10 C až 35 C Vlhkost 10 % až 80 % bez kondenzace Skladovací podmínky Teplota -20 C až 60 C Vlhkost 5 % až 90 % bez kondenzace Upevněna ( ), demontována ( O ) Připojený ( ), Odpojený (O) Typ s připojením do zásuvky na stěně nebo typ s připojením do zásuvky v PC POZNÁMKA Informace uvedené v tomto dokumentu se mohou změnit bez předchozího upozornění. 18

21 Specifikace Přednastavené režimy (Rozlišení) Zobrazovací režimy (Rozlišení) Horizontální frekvence (khz) Vertikální frekvence (Hz) 1 VGA 640 x , VGA 720 x , VGA 640 x , VESA 640 x , VESA 800 x , VESA 800 x , MAC 832 x , VESA 1024 x , VESA 1024 x , MAC 1152 x , VESA 1152 x , *12 VESA 1280 x , VESA 1280 x , Indikátor * Doporučený režim REŽIM Režim zapnuto (ON) Režim spánku (Sleep) Režim vypnuto (OFF) Barva LED indikátoru Zelená Jantarová Nesvítí 19

22 Jak nainstalovat držák pro upevnění na stěnu odpovídající normě VESA Tento monitor splňuje specifikace rozhraní pro montáž při upevnění na stěnu (VESA). 1. Umístěte monitor obrazovkou dolů na měkkou tkaninu. 2. Uchopte těleso podstavce způsobem uvedeným na obrázku 1 a vychylte jej mírně doprava. 3. Vytažením podstavce ve směru naznačeném na obrázku 2 podstavec oddělte. 4. Nainstalujte držák pro montáž na stěnu vyhovující normě VESA. Montáž na stěnu podle normy VESA Upevnění k jinému objektu (typ s podstavcem a typ pro upevnění na stěnu. Tento monitor umožňuje montáž držáku kompatibilního s normou VESA - volitelná možnost). Další informace najdete v příručce pro montáž na stěnu podle normy VESA (VESA Wall Mounting Instruction Guide). Bezpečnostní otvor pro Kensingtonův zámek - volitelná možnost Pro připojení k bezpečnostnímu kabelu, který je k dostání ve většině obchodů s výpočetní technikou. 20

23 ZST26981

24

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

MONITOR LCD NÁVOD K POUŽITÍ

MONITOR LCD NÁVOD K POUŽITÍ MONITOR LCD NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. L1900J L1900R L1900E Obsah Obsah Důležitá bezpečnostní upozornění...

Více

L1918S. UÏivatelská pfiíruãka

L1918S. UÏivatelská pfiíruãka UÏivatelská pfiíruãka L1918S Pfied pouïitím tohoto produktu si pfieãtûte ãást DÛleÏitá upozornûní. UloÏte si CD s UÏivatelskou pfiíruãkou na dostupném místû pro budoucí pouïití. Informace na títku pfiedejte

Více

L226WT L226WTX L226WTQ L226WTG L226WTM L226WTY

L226WT L226WTX L226WTQ L226WTG L226WTM L226WTY Návod k použití L226WT L226WTX L226WTQ L226WTG L226WTM L226WTY Před použitím výrobku si přečtěte část návodu s názvem Důležitá bezpečnostní opatření. Uschovejte návod k použití (CD) na dostupném místě,

Více

Obsah. Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3. Obsah balení...3. Návod k instalaci...4. Montáž monitoru...4. Odpojení monitoru...

Obsah. Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3. Obsah balení...3. Návod k instalaci...4. Montáž monitoru...4. Odpojení monitoru... Obsah Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3 Obsah balení...3 Návod k instalaci...4 Montáž monitoru...4 Odpojení monitoru...4 Nastavení úhlu pohledu...4 Připojení zařízení...5 Zapnutí přívodu

Více

L1982U. UÏivatelská pfiíruãka

L1982U. UÏivatelská pfiíruãka UÏivatelská pfiíruãka L1982U Pfied pouïitím tohoto produktu si pfieãtûte ãást DÛleÏitá upozornûní. UloÏte si CD s UÏivatelskou pfiíruãkou na dostupném místû pro budoucí pouïití. Informace na títku pfiedejte

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte.

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

Monitor Acer AL1911. Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer AL1911. Uživatelská pøíruèka Monitor Acer AL1911 Uživatelská pøíruèka Obsah Úvodem...2 Kapitola 1 Instalace...3 Rozbalení... 3 Nastavení úhlu pohledu... 3 Odejmutí LCD monitoru z podstavce... 3 Instalace podstavce monitoru... 4 Instalace

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Vlastnosti systému... 2 4. Funkce systému... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX Uživatelská příručka 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX Obsah Bezpečnostní opatření 3 Popis produktu 4 Obsah balení 4 Vlastnosti 5 Čištění 5 Popis 5 Přední pohled 5 Zadní pohled 6 Nastavení 7 Nastavení

Více

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného Obsah 1. Systém domácího videovrátného... 2. Obsah dodávky... 2 3. Technický popis výrobku... 2 4. Instalace... 4 5. Příklady možných zapojení systému videovrátného... 7 6. Obsluha... 7 7. Tabulka poruch

Více

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI LCD DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO VENTILÁTOR Jmenovité napětí 220-240V, 50Hz PROSÍM PŘED POUŽITÍM PRODUKTU SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VŠECHNY INSTRUKCE VAROVÁNÍ aby se snížilo riziko vzniku

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití Elektrický stepper DH5005 Návod k použití Obsah Obsah... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Varování... 3 Upozornění... 4 Části přístroje... 5 Než začnete cvičit... 6 Nastavení přístroje... 6 Způsob cvičení...

Více

DR10. Přenosné digitální rádio Uživatelská příručka. objednací číslo: 00054828

DR10. Přenosné digitální rádio Uživatelská příručka. objednací číslo: 00054828 DR10 Přenosné digitální rádio Uživatelská příručka objednací číslo: 00054828 1. Obsah 1. VYSVĚTLENÍ VAROVÁNÍ A POZNÁMEK... 4 2. OBSAH BALENÍ... 4 3. BEZPEČNOST... 5 4. OVLÁDACÍ PRVKY A POPIS 7 5. ZAČÍNÁME...

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Uživatelská příručka. Monitor AL506

Uživatelská příručka. Monitor AL506 Uživatelská příručka Monitor AL506 Obsah VÝROBEK................................................................................1 Přehled o výrobku...........................................................1

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05207AB -11/13-01 GF Niky 1000/1500 CZ CZ 3 2 Niky 1000/1500 OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání a signalizace

Více

Návod k obsluze HLSI 4000. Myčka nádobí

Návod k obsluze HLSI 4000. Myčka nádobí Návod k obsluze HLSI 4000 Myčka nádobí 1 Obsah Popis ovládacího panelu...3 Rozměry...3 Technické údaje...3 Volba programu a speciální funkce...4 Automatická signalizace závad...7 Bezpečnostní systém proti

Více

Stativ s dálkovým ovládáním

Stativ s dálkovým ovládáním 3-284-555-03(1) Stativ s dálkovým ovládáním Návod k obsluze VCT-80AV/VCT-60AV/VCT-50AV 2008 Sony Corporation A VCT-80AV 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 11 25 12 VCT-60AV/VCT-50AV

Více

ST-PS1246. Osobní váha Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-PS1246. Osobní váha Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-PS1246 Osobní váha Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 www.vahypro.cz

VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 www.vahypro.cz VÁHY SÉRIE AQM Instruk ní p íru ka Servisní knížka VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 www.vahypro.cz Obsah : 1. Instalace 2. Specifikace 3. Rozmístní kláves

Více

NÁVOD K OBSLUZE DEHUMIDIFIER CFO-45E

NÁVOD K OBSLUZE DEHUMIDIFIER CFO-45E NÁVOD K OBSLUZE DEHUMIDIFIER CFO-45E PŘEKLAD PŮVODNÍHO UŽIVATELSKÉHO NÁVODU 1 PŘED POUŽITÍM UPOZORNĚNÍ! Udržujte toto zařízení vždy ve svislé poloze. Když bylo zařízení přepravováno nebo nakloněno (např.

Více

Montážní příručka. Joola Clima Výr.číslo: 12600

Montážní příručka. Joola Clima Výr.číslo: 12600 Montážní příručka Joola Clima Výr.číslo: 12600 22 mm hliníkové sendvičové desky - skládací, nastavovací Automatické skládací nohy EN 14468-1C Rekreační sporty - Vysoká kvalita Důležité informace: Prosím

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

L200WJ. UÏivatelská pfiíruãka

L200WJ. UÏivatelská pfiíruãka UÏivatelská pfiíruãka L200WJ Pfied pouïitím tohoto produktu si pfieãtûte ãást DÛleÏitá upozornûní. UloÏte si CD s UÏivatelskou pfiíruãkou na dostupném místû pro budoucí pouïití. Informace na títku pfiedejte

Více

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5 Uživatelská příručka SE155 Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka 1 Děkujeme vám za zakoupení našeho HUD projekčního displeje. Tento produkt zvyšuje bezpečnost řidičů, kdy všechny potřebné informace jsou

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

MP012/MP013/MP014/MP015 Sweex Blue Bay MP3 Player

MP012/MP013/MP014/MP015 Sweex Blue Bay MP3 Player MP012/MP013/MP014/MP015 Sweex Blue Bay MP3 Player Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Blue Bay MP3-player. S tímto kompaktním MP3 přehrávačem si můžete vychutnat svoji

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ TÝDENNÍ ČASOVAČ

KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ TÝDENNÍ ČASOVAČ Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ TÝDENNÍ ČASOVAČ Pozor: Na Vašem výrobku je uveden tento symbol. Říká, že se elektrické a elektronické přístroje nemají likvidovat s domácím odpadem, nýbrž se mají

Více

PRATIKO MAXI TROLLEY

PRATIKO MAXI TROLLEY Návod k obsluze Přenosná chladnička PRATIKO MAXI TROLLEY TK 53 Vysoké napětí! Nesnímejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Použití ovladačů, nastavení nebo jiných postupů, jako jsou doporučované v tomto

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 64 61 50 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru a za nákup našeho malého bezdrátového pokojového a venkovního teploměru. Tento přístroj dokáže přijímat signály naměřené

Více

Barevný videotelefon CDV-70H

Barevný videotelefon CDV-70H Barevný videotelefon CDV-70H Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k

Více

Obsah. 1. Obecné Informace. 2. Obsah. 3. Provozní instrukce. 4. Aktualizace programu. 5. Porucha snímání. 6-2. Specifikace ČESKY GERMAN FRENCH ESPAÑA

Obsah. 1. Obecné Informace. 2. Obsah. 3. Provozní instrukce. 4. Aktualizace programu. 5. Porucha snímání. 6-2. Specifikace ČESKY GERMAN FRENCH ESPAÑA Obsah 1. Obecné Informace 1-1. úvod 1-2. Vhodné použití a provoz 1-3. Bezpečnostní pokyny 2. Obsah 2-1. Příslušenství 2-2. Názvy dílů 3. Provozní instrukce 3-1. Schéma zapojení 3-2. Popis funkcí 4. Aktualizace

Více

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200)

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) OBSAH 1. Bezpe nostní instrukce 3 2. Vlastnosti a použití pohonu vrat 3 3. Technická specifikace 4 4. Kontrola obsahu balení 4 5. Instalace a nastavení

Více

Zabezpečení. Uživatelská příručka

Zabezpečení. Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BPT710 PRO OVLÁDÁNÍ TOPNÝCH ZAØÍZENÍ Komfortní ovládání pro: přímotopy podlahové topení sálavé panely, infrapanely plynové a elektrické kotle (pouze s přijímačem BPT002)

Více

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat RAYSTAT-CONTROL-10 Regulační termostat 1 RAYSTAT-CONTROL-10 Obsah 2 Popis a technické údaje 5 Funkční popis 6 Displej 7 Popis instalace 7 Provozní popis 9 Zkoušky, uvedení do provozu a údržba 11 Schémata

Více

Digitální album návod k použití

Digitální album návod k použití Digitální album návod k použití ALBUM je schopné stahovat (nahrávat) fotografie přímo z digitálního fotoaparátu bez použití počítače. Pojme více než 20 tisíc fotografií ve formátu JPG, optimalizovaných

Více

- monitor 1 ks - upevňovací šrouby 2 ks - montážní rámeček 1 ks - připojovací 4-pinový DPV-4VR

- monitor 1 ks - upevňovací šrouby 2 ks - montážní rámeček 1 ks - připojovací 4-pinový DPV-4VR 1. Systém domácího videovrátného Umožňuje audiovizuální spojení s dveřní stanicí, otevírání dveří a hlasovou komunikaci mezi jednotlivými monitory -interkom. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení

Více

Návod k obsluze. MSA Plus 250

Návod k obsluze. MSA Plus 250 Návod k obsluze MSA Plus 250 Návod k obsluze MSA Plus 250 Obsah Obsah Strana 1 Úvod 1.1 Platnost 1.2 Popis svářečky 1.2.1 Ovládací prvky 1.4 Napájení jednotky 1.4.1 Provoz při připojení do sítě 1.4.2

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

Posizione logo. Stručný návod MB17 / MB22. LINA MB 901 11 CZ - Rev. 01

Posizione logo. Stručný návod MB17 / MB22. LINA MB 901 11 CZ - Rev. 01 Posizione logo Stručný návod LINA MB 901 11 CZ - Rev. 01 MB17 / MB22 Symboly Symboly umístěné na přístroji nebo používané v tomto návodu: VÝSTRAHA! Riziko zranění POZOR! Prevence vzniku škod Všeobecná

Více

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití CT-V1 Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití POZNÁMKY Toto zařízení bylo testováno a shledáno v souladu s limity pro digitální zařízení třídy B, podle části 15 pravidel FCC.

Více

Prodlužovačka se 6 zásuvkami ovládaná rádiovým signálem v pásmu 433 MHz

Prodlužovačka se 6 zásuvkami ovládaná rádiovým signálem v pásmu 433 MHz NÁVOD K OBSLUZE Prodlužovačka se 6 zásuvkami ovládaná rádiovým signálem v pásmu 433 MHz Obj. č.: 61 31 18 Ideální pro Vaše video nebo audio zařízení. Před prvním použitím prodlužovačky si pozorně přečtěte

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití 1. Důležité informace o bezpečnosti provozu Tato tiskárna je konstruována tak, aby byla bezpečně provozována po mnoho let se spolehlivým výkonem. Jako u všech

Více

PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT

PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT DIGITÁLNÍ TERMOSTAT PT712 PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ záloha při výpadku napětí > 100 hodin montáž přímo na instalační krabice podsvícený přehledný displej v designu spínačů VENUS možnost rozšíření o externí

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

AXIgo NÁVOD K OBSLUZE

AXIgo NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Úvod Nabíječe řady AXIgo jsou určeny pro průmyslové aplikace, přednostně pro nabíjení trakčních baterií (olověných s tekutým elektrolytem) elektrických vysokozdvižných vozíků a zařízení

Více

Automatická regulace hoření Reg 200

Automatická regulace hoření Reg 200 Automatická regulace hoření Reg 200 Uživatelský manuál 1.0 Obecná ustanovení 2 1.1 Technické parametry 3 1.2 Mechanické údaje 3 2.0 Popis Automatické regulace Reg 200 4 3.0 Blokové schéma 6 4.0 Ovládání

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

W2361V W2261VP W2261VG W2361VG

W2361V W2261VP W2261VG W2361VG UÏivatelská pfiíruãka W2361V W2261VP W2261VG W2361VG Pfied pouïitím tohoto produktu si pfieãtûte ãást DÛleÏitá upozornûní. UloÏte si CD s UÏivatelskou pfiíruãkou na dostupném místû pro budoucí pouïití.

Více

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR HVSD 970 B ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Instalace na zeď... 3 Ovládání... 7 Údržba... 8 Odstranění možných problémů... 9 ÚVOD Děkujeme za výběr

Více

Za ízení TouchPad aklávesnice

Za ízení TouchPad aklávesnice Za ízení TouchPad aklávesnice Číslo dokumentu: 430406-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje funkce zařízení TouchPad a klávesnice počítače. Obsah 1 Za ízení TouchPad Popis zařízení TouchPad.........................

Více

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar EAGLE 1 & EAGLE 2 Manuál pro uživatele Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar Technická specifikace Technologie : Vysoká frekvence a mikroprocesor

Více

TERMOSTAT KOLON LCT 5100

TERMOSTAT KOLON LCT 5100 TERMOSTAT KOLON LCT 5100 Návod k obsluze Výrobce: Vývoj a konstrukce: Dodavatel a servis: K Nouzovu 2090; 143 00 Praha 4 Tel.: + 420 225 983 400 + 420 225 983 410 Fax: + 420 244 403 051 e-mail: pristroje@ingos.cz

Více

Uživatelská příručka ACR-3280. Radiobudík (Před použitím si pečlivě přečtěte návod)

Uživatelská příručka ACR-3280. Radiobudík (Před použitím si pečlivě přečtěte návod) ACR-3280 Radiobudík (Před použitím si pečlivě přečtěte návod) Návod k obsluze je možné stáhnout ve formátu PDF: http://hu.akai-atd.com/uzivatelska-prirucka 1 1. ON/OFF: Tlačítko pro zapnutí a vypnutí zařízení,

Více

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EC 1183 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

AXIon NÁVOD K OBSLUZE

AXIon NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Úvod Nabíječe řady AXIon jsou určeny pro jednodušší průmyslové staniční aplikace - nabíjení a udržování v nabitém stavu staničních baterií (olověných, v určitých případech i alkalických),

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR - KT33C. Návod k použití

DIGITÁLNÍ MULTIMETR - KT33C. Návod k použití DIGITÁLNÍ MULTIMETR - KT33C Návod k použití 1. INFORMACE O BEZPEČNOSTI 1 1.1. ÚVOD 2 1.2. BĚHEM POUŽÍVÁNÍ 2 1.3. SYMBOLY 2 1.4. ÚDRŽBA 3 2. POPIS PŘEDNÍHO PANELU 3 3. SPECIFIKACE 4 3.1. VŠEOBECNÉ SPECIFIKACE

Více

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah 9. Automatické vypnutí Pro prodloužení životnosti baterie je poskytována funkce automatického vypínání. V případě nečinnosti (ovládání tlačítek), změny rozsahu po dobu 15 minut se multimetr automaticky

Více

Návod k obsluze. Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360. Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena.

Návod k obsluze. Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360. Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena. Návod k obsluze Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360 Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bezpečnostní informace Čtěte nejdříve Bezpečnostní informace Abyste se vyhnuli

Více

Osobní multifunkční elektronická váha s displejem M5305-BE-L. - Návod k použití

Osobní multifunkční elektronická váha s displejem M5305-BE-L. - Návod k použití Osobní multifunkční elektronická váha s displejem M5305-BE-L - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 OBECNÉ INFORMACE... 3 JAK VÁHA PRACUJE... 3 DŮLEŽITÉ POZNÁMKY... 3 REFERENČNÍ TABULKA... 4 ZÁKLADNÍ OPERACE...

Více

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití Elektrický bezdrátový smeták model SW02 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 OBSAH BALENÍ A POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 SESTAVENÍ PŘÍSTROJE... 4 NABÍJENÍ BATERIÍ... 5 ČIŠTĚNÍ

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Upozornění před instalací. Obsah balení CZ - 99. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce.

Upozornění před instalací. Obsah balení CZ - 99. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce. 50000G Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Neumisťujte síťovou kameru na nestabilní povrchy. Nevkládejte do síťové kamery žádné

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD Uživatelská příručka 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 5 Tabulka výchozího nastavení 6 Specifikace 7 Detail konektoru kabelu

Více

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo ZÁRUČNÍ LIST na výrobek ALMA T2200.. Výrobní číslo.. Datum prodeje.... Razítko a podpis prodejce ALMA T2200 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje výrobce záruku po dobu 24 měsíců

Více

EMS 58 Automat na prodej času

EMS 58 Automat na prodej času JITOJA spol. s r.o. Zvonařská 1310 156 00 Praha 5 - Zbraslav tel.: 00420 257920850 EMS 58 Automat na prodej času Pokyny k obsluze a popis automatu Výrobek firmy BECKMANN GmbH Beckmann GmbH Brandstraße

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE Úvod Děkujeme,že jste si vybrali naši bezdrátovou klávesnici s bezdrátovou optickou myší.pracuje s digitální rádio technologií zaručující bezproblémovou komunikaci

Více

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250 w w w. e a t o n. c o m Nova AVR 625 Nova AVR 1250 UPS - zdroj nepřerušeného napájení zálohovaného z baterie Instalační a uživatelská příručka DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Čtěte před instalací produktu!

Více

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T Bezdrátová sada s klávesnicí a myší WUR - 0108T Obsah Začínáme....................................................... 1 Funkce......................................................... 1 Příprava klávesnice,

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožňuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveřního zámku. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpečnosti bydlení. Základní

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Automobilový zabezpečovací systém SPY09 Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. Obsah Tlačítka

Více

Identifikační údaje 2010 TELCO systems, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

Identifikační údaje 2010 TELCO systems, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Identifikační údaje 2010 TELCO systems, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. TELCO PH-895 1112 - telefonní přístroj TELCO systems, s. r. o. SLOVAK REPUBLIC www.telco.sk 04/2010 FSK a DTMF 66-ti místná paměť

Více

Monitor pro obchod HP L6010. Uživatelská příručka

Monitor pro obchod HP L6010. Uživatelská příručka Monitor pro obchod HP L6010 Uživatelská příručka 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Microsoft

Více

Návod na použití. IC-908fdgr/ IC-108fdgr/ IC-133fdgr. TFT-LCD výklopný displej. se zabudovaným DVD přehrávačem, USB/SD čtečkou

Návod na použití. IC-908fdgr/ IC-108fdgr/ IC-133fdgr. TFT-LCD výklopný displej. se zabudovaným DVD přehrávačem, USB/SD čtečkou Návod na použití IC-908fdgr/ IC-108fdgr/ IC-133fdgr TFT-LCD výklopný displej se zabudovaným DVD přehrávačem, USB/SD čtečkou Upozornění k provozu zařízení Přečtěte si pozorně všechna upozornění a instrukce,

Více

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor NÁHLAVNÍ SOUPRAVA LEGENDA KE SCHÉMATU ZÁKLADNÍ JEDNOTKA NÁHLAVNÍ SOUPRAVA 1 Posuvný přepínač Tx (A-D) 18 Mikrofon 2 Posuvný přepínač Rx (1-4) 19 Reproduktor 3 Hlasitost hovoru NAHORU 20 Tlačítko Mluvit

Více

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR Strana 1 INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou zapnout konvektor nebo na něm vykonat údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení pokynů

Více

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Česky Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Bezpečnostní informace Nebezpečí smrtelného zranění kabelem - děti se mohly zaplést v kabelech a uškrtit se. -

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 05/08. Obj. č.: 4804769

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 05/08. Obj. č.: 4804769 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/08 Obj. č.: 4804769 Obsah Strana 1. Úvod... 3 2. Součásti a ovládací tlačítka anemometru... 3 Tlačítko +... 3 Větrné kolečko k měření rychlosti větru... 3 Kryt bateriového pouzdra...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka S19D300HY S19D340HY S19D300NY S20D300BY S20D300H S20D340H S20D300HY S20D340HY S22D300BY S22D300HY S22D340HY S22D300NY S24D300BL S24D300H S24D340H S24D300HL S24D340HL Barva a vzhled

Více

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití Masážní a zeštíhlovací pás H4304 Návod k použití Vážení zákazníci, před použitím výrobku si prosím důkladně přečtěte instrukce v tomto návodu. Najdete zde důležitá bezpečnostní upozornění ohledně používání

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

FERMAX1401 a 1402. Uživatelský manuál: Přečtěte si prosím pečlivě instalační manuál před použitím výrobku! řada Way kit

FERMAX1401 a 1402. Uživatelský manuál: Přečtěte si prosím pečlivě instalační manuál před použitím výrobku! řada Way kit FERMAX1401 a 1402 řada Way kit Uživatelský manuál: Přečtěte si prosím pečlivě instalační manuál před použitím výrobku! 1. Vnitřní jednotka Monitor LCD Popis funkcí: Digitální TFT LCD displej Zapnutí /vypnutí

Více