18. konferenci a 8. sjezd

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "18. konferenci a 8. sjezd"

Transkript

1 Společnost důlních měřičů a geologů Občanské sdružení Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava 17. listopadu 15/ Ostrava Poruba a Institut Geodézie a Důlního Měřictví Hornicko geologická fakulta VŠB Technická Univerzita Ostrava 17. listopadu 15/ Ostrava Poruba pořádají pod záštitou Ing. Ivo Pěgřímka, předsedy Českého báňského úřadu v Praze u příležitosti 20. výročí založení SDMG 18. konferenci a 8. sjezd Společnosti důlních měřičů a geologů 5 7. října 2011 v hotelu Belvedere Milady Horákové Praha 7

2 PŘEDBĚŽNÝ PROGRAM KONFERENCE datum hodina program Od 10:00 Ubytování 12:00-13:00 Oběd 13:30 Presence 14:00 17:30 Slavnostní zahájení konference a odborný program 18:00 Nástup na loď Czechie 18:00-21:00 Projížďka lodí, raut 8:00 9:00 Snídaně 9:00 12:00 Odborný program konference 12:30 13:30 Oběd 13:30 16:00 8. sjezd SDMG 18:00 Společenský večer s hudbou, raut 8:00 9:00 Snídaně 9:00 12:00 Odborný program konference - zakončení 12:00 Oběd Organizační pokyny : Jednací jazyky: český, slovenský, polský Okruh témat: důlní měřictví, zeměměřictví, geologie a související obory Důležité termíny: Závazné přihlášky do Zaslání abstraktu (v rozsahu do 20 řádků) - do (viz pokyny pro autory) Zaslání konečného znění příspěvku do (viz pokyny pro autory) Jelikož příspěvky budou recenzovány, je nutno dodržet termín odevzdání. Poplatky: vložné pro účastníky konference činí 3.200,- Kč v termínu do ,- Kč po termínu poplatek pro rodinné příslušníky: projížďka lodí + raut 1.000,- Kč společenský večer 800,- Kč Ve vložném jsou zahrnuty náklady na tři obědy, 4x coffee break, dvě večeře (2900,-Kč) a pronájem sálu, ostatní výdaje (sborník, upomínkové předměty, doprovodný program, ozvučovací technika) platí SDMG.

3 Ubytování zajišťuje Institut geodézie a důlního měřictví (je třeba napsat požadavky na ubytování do přihlášky), účastníci si ubytování hradí sami není tedy součásti vložného! K dispozici máme pouze dvoulůžkové pokoje za cenu 65!! nabídka reklamy ve sborníku anotací: 1 strana A4 černobílá 1 000,-- Kč 1 strana A4 barevná 2 000,-- Kč Panel/stánek: Kč/akce Vyplněné přihlášky, anotace a referáty zasílejte nejpozději do výše uvedených termínů na adresu: Jak najít hotel Belvedere Společnost důlních měřičů a geologů, občanské sdružení VŠB - Technická univerzita Ostrava 17. listopadu 15/ Ostrava - Poruba dana.sladkova@vsb.cz Telefon:

4 Z á v a z n á p ř i h l á š k a 18. konference Společnosti Důlních Měřičů a Geologů 8. sjezd SDMG 5 7. října 2011 v hotelu Belvedere Milady Horákové 19, Praha 7 Příjmení a jméno:. Firma/instituce: Adresa: PSČ : Telefon:.. . IČ :.. DIČ :. Mám zájem o: účast na konferenci bez referátu účast na konferenci s referátem (název a anotaci referátu odevzdat do ): reklamu naší firmy ve sborníku anotací stánek panel Žádám o zajištění ubytování : z 5. na 6. října 2011 ANO NE ze 6. na 7. října 2011 ANO NE Ubytování zajišťuje Institut geodézie a důlního měřictví. Jméno druhého ve dvoulůžkovém pokoji uveďte zde.

5 Poplatky: účastnický poplatek : ,- Kč v termínu do ,- Kč po termínu jednotlivé poplatky pro rodinné příslušníky: projížďka lodí s rautem společenský večer s rautem a hudbou 1.000,- Kč 800,- Kč reklamy v tištěném sborníku anotací: 1 strana A4 černobílá 1 000,- Kč 1 strana A4 barevná 2 000,- Kč stánek: Kč/akce a) Platba převodem na účet /0100, VS číslo Vašeho účtu:.. Do poznámky dejte jméno účastníka!! (Komerční banka, a.s., Ostrava) (Číslo účtu/numerický kód banky) Rodinné příslušníky uvádějte do společné přihlášky a uhrazenou částku rozepište na jednotlivé položky (vložné, loď, společenský večer) b) Budu platit v hotovosti na místě. datum:.. podpis:.. Přihlášku zašlete i v tom případě, budete-li platit v hotovosti na místě. Daňový doklad obdržíte při prezenci. Organizátor konference: Společnost důlních měřičů a geologů, Institut Geodézie a Důlního Měřictví občanské sdružení Hornicko-geologická fakulta VŠB - Technická univerzita Ostrava VŠB - Technická univerzita Ostrava 17. listopadu 15/ listopadu 15/ Ostrava Poruba Ostrava Poruba IČO : Nejsme plátci DPH! Přihlášku vytiskněte, vyplňte a pošlete em nebo českou poštou. Přihlášku vyplňte i v případě, že se zúčastníte i pouze jedné akce.

6 1 Pokyny pro autory 1.1 Všeobecné Odborné příspěvky vyjdou v tištěném sborníku a články budou recenzovány. Prezentace v PowerPointu uložte ve formátu Office 2003 nebo Text článku v rozsahu maximálně 10 stran posílejte na dana.sladkova@vsb.cz, a to ve formátu Word 2003 nebo Obrázky, fotografie, mapy, rozsáhlá schémata musí být v digitální formě jako součást příspěvku. Příspěvky se přijímají v českém, slovenském a polském jazyce. Anotace i s názvem článku a autory maximálně na jednu stranu. Příspěvek bude uveřejněn v takovém stavu (formátování, pozice obrázků apod.) v jakém bude doručen, proto prosíme o dodržení následujících zásad. 1.2 Text Vzhled stránky okraje 2,5 cm, formát A4 Členění textu: Název článku (Název článku) Jméno autora, příp. autorů (Autor) doplňující údaje jako poznámka pod čarou Působiště autora (Autor-Firma) Resumé (Abstrakt_Resume) Text resumé (Abstrakt_Resume-text) Klíčová slova (Key words) Nadpisy kapitol (víceúrovňové číslování: Nadpis1, Nadpis2, Nadpis3, bez číslování: Nadpis-Nečíslovaný) Text kapitol (Základní text, Základní text - bez odsazení) Obrázky (Titulek) Tabulky (Titulek-tabulka) Výčty a seznamy (Seznam-abc, Seznam-odrážky, Seznam-tečky) Literatura (Literatura) Položky ve smyslu ČSN ISO 690 Bibliografické citace (Literatura-položka) Přílohy Větší tabulky, obrázky, fotografie, mapy, rozsáhlá schémata 1.3 Tabulky Název tabulky se uvádí nad tabulkou ve formě: Tabulka č. 1: Název tabulky, tabulky se průběžně číslují. Pro tabulku zvolit takovou velikost písma, aby nebyla širší než 16 cm. Nebude-li to možné, zařadit tabulku jako přílohu v max. rozměru cm. 1.4 Ilustrace obrázky, grafy, fotografie, schémata Název ilustrace se uvádí pod ilustrací a průběžně se čísluje, ilustrace se uvádějí pod společným názvem Obrázek ve formě: Obrázek č. 1: Název ilustrace. Ilustrace v textu může mít maximální šířku 16 cm, jinak se musí zařadit do příloh podobně jako tabulky.

7 1.5 Základní formát jednotlivých stylů Společné vlastnosti: font Times New Roman, řádkování jednoduché, nepřidávat mezeru mezi odstavce se stejným stylem. Styl Formát Mezery před a za Zarovnání Název článku 16 b., tučně, 12, 3 12, 3 na střed Autor 12 b., tučné, kurzíva 24, 0 na střed Autor-Firma 12 b., kurzíva 0, 0 na střed Abstrakt_Resume 12 b., tučné 24, 6 vlevo, 0,5 cm z leva Abstrakt_Resume-text 12 b. 6, 12 do bloku, 0,5 cm zleva i zprava, 1. ř. 1 cm Key words 11 b., kurzíva 0, 18 vlevo, 0,5 cm zleva Nadpis 1 16 b., tučné 12, 3 vlevo Nadpis 2 14 b., tučné 9, 0 vlevo Nadpis 3 12 b. tučné 9, 0 vlevo Nadpis-Nečíslovaný 16 b., tučné 12, 3 vlevo Základní text 11 b. 6, 0 do bloku, 1. ř. 1 cm Základní text - bez odsazení 11 b. 6, 0 do bloku Titulek 10 b., kurzíva 3, 12 na střed Titulek-tabulka 10 b., tučné, kurzíva 12, 0 vlevo, 1. ř. 0,5 cm Seznam-abc, Seznam-odrážky, vlevo, 0,5 cm zleva, 11 b. 6, 0 Seznam-tečky 1. ř. -0,5 cm Literatura 12 b., tučné 12, 6 vlevo Literatura-položka 11 b., číslování [1] 0, 0 vlevo, 1. ř. -0,7 Šablona s předdefinovanými styly bude ke stažení na stránkách S případnými dotazy k vypracování příspěvků se obracejte na Ing. M. Novosada, miroslav.novosad@vsb.cz.

8 2 Příklad textu příspěvku: Poznatky z aplikace GPS při sledování vlivů poddolování v OKR Ing. Václav Mikulenka, Ph.D., prof. Ing. Josef Novák, CSc. Institut geodézie a důlního měřictví, Vysoká škola báňská TU Ostrava Resume Příspěvek se zabývá využitím metody GPS při sledování pohybů a deformací na poddolovaném území. Při měřeních na tomto území, charakterizovaném mj. poměrně značnou rychlostí probíhajícími pohyby povrchu (i několik centimetrů za den), musí být dosaženo kompromisu mezi délkou observace a požadovanou přesností měření. Na základě obecné analýzy metody GPS a s přihlédnutím k poznatkům a zkušenostem získaným při sledování na pozorovacích stanicích byla zpracována metodika pro určování vodorovných posunů v podmínkách Ostravsko-karvinského uhelného revíru. Jedná se o využití statické metody pozorování pro připojení dvou referenčních stanovisek v blízkosti pozorovací stanice z nepoddolovaného území. Pro vlastní zaměření bodů stanice se používá rychlá statická metoda s určením vektorů ze dvou referenčních bodů. Výsledky měření a dosažená přesnost vyhovovaly potřebám zjistit dynamický vývoj prostorových deformací poklesové kotliny k zpřesnění prognózy dobývání v obdobných podmínkách. Klíčová slova: GPS, pokles, Leica 1 Úvod Při volbě metody GPS pro zaměřování posunů na pozorovacích stanicích se vycházelo ze skutečnosti, že Institut geodézie a důlního měřictví VŠB-TU Ostrava má k dispozici pouze dvě dvoufrekvenční soupravy GPS fy LEICA, sestávající z kontroléru WILD CR 333 a senzoru WILD SR 399, které zajišťují příjem signálu na obou nosných frekvencích L1 a L2 s P-kódem na 9 kanálech. Vyhodnocování naměřovaných údajů umožňuje vyhodnocovací program SKI. 1.1 Měření GPS realizovaná v OKR Dalšími faktory, které spolurozhodují při výběru metody měření, jsou především požadovaná přesnost v určení polohy bodů, podmínky nasazení souprav a časová náročnost měření. Literatura: [1] MIKULENKA, V.: Využití technologie GPS při sledování projevů poddolování v hornické krajině, Doktorská dizertační práce, VŠB-TU Ostrava [2] NOVÁK, J., SCHENK, J., MIKULENKA, V. et al.: Geodynamické jevy v poklesové kotlině na základě geodetických měření in situ a jejich dopad na hornickou krajinu, Dílčí výzkumná zpráva za rok 1997 a 1998, VŠB-TU Ostrava [3] SCHENK, J., KAPICA, R.: Prostorový pohyb podrubávaného povrchu vzhledem k postupu porubní fronty. In: Zborník z medzinárodného vedeckého seminára Aktuálné otázky meračstva a inženýrské geodézie. ISBN , Katedra geodézie a geofyziky, BERG, TU Košice, Herlany, 2000, s

Přírodní zdroje, doprava, energetika a udržitelný hospodářský růst

Přírodní zdroje, doprava, energetika a udržitelný hospodářský růst Fakulta dopravní ČVUT Praha pořádá odbornou mezinárodní konferenci na téma: Přírodní zdroje, doprava, energetika a udržitelný hospodářský růst 8. vědecká mezinárodní konference Fakulty dopravní ČVUT v

Více

Výchova ke zdraví a kvalita života II. mezinárodní konferenci. Termín konání: 8. - 10. 10. 2009 Místo konání: zámecký hotel Štekl Hluboká nad Vltavou

Výchova ke zdraví a kvalita života II. mezinárodní konferenci. Termín konání: 8. - 10. 10. 2009 Místo konání: zámecký hotel Štekl Hluboká nad Vltavou Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta - Katedra výchovy ke zdraví ve spolupráci se Zdravotně sociální fakultou JU, Státním zdravotním ústavem Praha a ČSVV pořádá pod záštitou

Více

XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY

XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY s mezinárodní účastí Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) Praha 8. 9. listopadu 2013 pořádá Česká flebologická společnost České lékařské společnosti J. E. Purkyně

Více

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany

FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Univerzity obrany si Vás dovoluje pozvat na 11. ročník doktorandské konference na téma Nové přístupy k zajištění bezpečnosti státu pořádané v Brně dne 3. února 2016 Čtvrtek

Více

ÚPRAVA BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE

ÚPRAVA BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE ÚPRAVA BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE PhDr. Pavel Pavlík, Ph.D. (verze 2013) Desky - lepená vazba do tuhých desek s textilním potahem (barva tmavě modrá, černá) - není povolena kroužková vazba! - přední

Více

XXXVII. FLEBOLOGICKÉ DNY

XXXVII. FLEBOLOGICKÉ DNY XXXVII. FLEBOLOGICKÉ DNY s mezinárodní účastí 9. 10. listopadu 2012 IKEM Praha pořádá Česká flebologická společnost České lékařské společnosti J. E. Purkyně www.phlebology.cz prezident konference prim.

Více

Schválil: Mgr. Pavel Cielecký Podpis: Mgr. Pavel Cielecký, v. r.

Schválil: Mgr. Pavel Cielecký Podpis: Mgr. Pavel Cielecký, v. r. Příkaz ředitele č. 8a Povinná zkouška profilové části maturitní zkoušky z odborných předmětů formou Název předpisu: vypracování maturitní práce a její obhajoby Datum platnosti: od 1. února 2016 Inovace

Více

Vítězslav Bártl. září 2012

Vítězslav Bártl. září 2012 VY_32_INOVACE_VB01_W Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tematický okruh, téma Anotace Vítězslav

Více

I. kongres biologické léčby. 12. 13. listopadu 2010. Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění

I. kongres biologické léčby. 12. 13. listopadu 2010. Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění Hotel Barceló (Na Strži 32, 140 00 Praha) 12. 13. listopadu 2010 I. kongres biologické léčby Biologická léčba chronických zánětlivých onemocnění současnost a perspektivy pořádá Česká lékařská společnost

Více

Ústav inženýrských staveb, tvorby a ochrany krajiny

Ústav inženýrských staveb, tvorby a ochrany krajiny Ústav inženýrských staveb, tvorby a ochrany krajiny 2.cirkulář Rekreace a ochrana přírody s člověkem ruku v ruce... 1. - 3. května 2013, hotel Santon Vážení přátelé, kolegyně a kolegové, jménem Ústavu

Více

Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace. Maturitní práce. (aktualizace k 1. 2. 2016) OBSAH. 1. Obecná ustanovení... 2

Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace. Maturitní práce. (aktualizace k 1. 2. 2016) OBSAH. 1. Obecná ustanovení... 2 Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace Maturitní práce (aktualizace k 1. 2. 2016) OBSAH 1. Obecná ustanovení... 2 2. Organizace a realizace... 3 3. Termíny... 3 4. Hodnocení zpracování a obhajoby

Více

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o.

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Studijní obor: 64-31-N/10 Řízení malého a středního podniku METODICKÝ POKYN KE ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE Studijní materiál Ostrava 2015/2016 Úvod

Více

REKREACE A OCHRANA PŘÍRODY S ČLOVĚKEM RUKU V RUCE...

REKREACE A OCHRANA PŘÍRODY S ČLOVĚKEM RUKU V RUCE... 1.cirkulář Rekreace a ochrana přírody s člověkem ruku v ruce... 2. - 3. května 2013, hotel Santon Vážení přátelé, kolegyně a kolegové, jménem Ústavu inženýrských staveb, tvorby a ochrany krajiny Lesnické

Více

Pokyny k vypracování závěrečné maturitní práce pro obor Ekonomika v multimediální sféře (EMS)

Pokyny k vypracování závěrečné maturitní práce pro obor Ekonomika v multimediální sféře (EMS) Pokyny k vypracování závěrečné maturitní práce pro obor Ekonomika v multimediální sféře (EMS) Závěrečná maturitní práce je autorské dílo žáků maturitních ročníků vymezené ve školském zákoně č. 561/2004

Více

Nové požadavky na obsah přípravy ekonomických specialistů MO ČR

Nové požadavky na obsah přípravy ekonomických specialistů MO ČR Fakulta Ekonomiky a managementu Univerzity obrany si Vás dovoluje pozvat na seminář téma Nové požadavky na obsah přípravy ekonomických specialistů MO ČR pořádané v Brně dne 24. února 2011 Čtvrtek 24. února

Více

Vyhláška k předmětu Semestrální projekt 2 (BB2M, KB2M)

Vyhláška k předmětu Semestrální projekt 2 (BB2M, KB2M) Bakalářský studijní obor Mikroelektronika a technologie FEKT VUT v Brně Akademický rok 2011/2012 Vyhláška k předmětu Semestrální projekt 2 (BB2M, KB2M) pro studenty 3. ročníku oboru Mikroelektronika a

Více

Projekt inovace vzdělávání na SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Pokyny pro zpracování ročníkové práce z předmětu FIKTIVNÍ FIRMA. Verze 1.

Projekt inovace vzdělávání na SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Pokyny pro zpracování ročníkové práce z předmětu FIKTIVNÍ FIRMA. Verze 1. Projekt inovace vzdělávání na SOŠ a SOU Horky nad Jizerou Pokyny pro zpracování ročníkové práce z předmětu FIKTIVNÍ FIRMA Verze 1.1 Tento projekt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

48. ročník mezinárodní konference archeologie středověku Archaeologia historica. která se bude konat ve dnech 19. 23. září 2016 v Českých Budějovicích

48. ročník mezinárodní konference archeologie středověku Archaeologia historica. která se bude konat ve dnech 19. 23. září 2016 v Českých Budějovicích Archeologický ústav FF Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve spolupráci s Husitským muzeem v Táboře a Jihočeským muzeem v Českých Budějovicích si Vás dovolují pozvat na: 48. ročník mezinárodní

Více

ská - Technická univerzita Ostrava Asociace technických diagnostiků ČR o.s. conference

ská - Technická univerzita Ostrava Asociace technických diagnostiků ČR o.s. conference 27. mezinárodn rodní vědecká konference 27 th International scientific conference DIAGO 2008 TECHNICKÁ DIAGNOSTIKA STROJŮ A VÝROBNÍCH ZAŘÍZEN ZENÍ Technical diagnostics of machines and Manufacturing equipment

Více

Znalosti pro tržní praxi 2007

Znalosti pro tržní praxi 2007 Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Katedra aplikované ekonomie pod záštitou děkana FF UP Prof. PhDr. Ivo Bartečka, CSc. si vás dovolují pozvat na MEZINÁRODNÍ VĚDECKOU KONFERENCI Znalosti

Více

Samostatná odborná práce

Samostatná odborná práce Samostatná odborná práce A. Zadání samostatné odborné práce (SOP) 29-54-H/01 CUKRÁŘ Žáci budou dle stanovené osnovy vypracovávat písemnou dokumentaci ke slavnostnímu výrobku (dort)a ke specifickému výrobku.

Více

Monitoring přírodního prostředí

Monitoring přírodního prostředí Agronomická a zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně Česká bioklimatologická společnost, z. s. Slovenská bioklimatologická společnost Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Výzkumný ústav

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-201

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-201 Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Autor Jazyk Téma sady didaktických materiálů Téma didaktického materiálu Vyučovací předmět Cílová skupina (ročník) Úroveň

Více

ZÁVAZNÉ POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ, DIPLOMOVÉ A DISERTAČNÍ PRÁCE

ZÁVAZNÉ POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ, DIPLOMOVÉ A DISERTAČNÍ PRÁCE ZÁVAZNÉ POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ, DIPLOMOVÉ A DISERTAČNÍ PRÁCE Bakalářskou/diplomovou prací se ověřují vědomosti a dovednosti, které student získal během studia a jeho schopnosti využívat je při

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2015 studentská vědecká konference

PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ 2015 studentská vědecká konference studentská vědecká konference Ostrava 8.-10. října 2015 Vážené dámy, vážení pánové, Tímto bychom Vás rádi pozvali na konferenci Průmyslové inženýrství 2015 konající se ve dnech v Ostravě. Pořádaná konference

Více

Pokyny pro autory. (Times, 14, tučně, kapitálky) (Times, 10, tučně, kurzívou) (Times, 10, normálně)

Pokyny pro autory. (Times, 14, tučně, kapitálky) (Times, 10, tučně, kurzívou) (Times, 10, normálně) Pokyny pro autory Doporučujeme všem autorům, aby pro psaní článku použili předem definovaný vzor šablony pro autory, která je již upravena dle požadavků. Šablona pro psaní článků je pevně definovaná, zvolené

Více

DEMOKRACIE JAKO HODNOTA

DEMOKRACIE JAKO HODNOTA 1 KATEDRA FILOZOFIE FAKULTY PŘÍRODOVĚDNĚ-HUMANITNÍ A PEDAGOGICKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI VÁS ZVE NA MEZINÁRODNÍ VĚDECKOU KONFERENCI DEMOKRACIE JAKO HODNOTA A PROBLÉM KTERÁ SE KONÁ POD ZÁŠTITOU DĚKANA

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Ústav ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Vás srdečně zvou

Česká zemědělská univerzita v Praze. Ústav ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Vás srdečně zvou Česká zemědělská univerzita v Praze & Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2015 se zaměřením na problematiku variability počasí a jeho

Více

Maturitní práce s obhajobou obor Cestovní ruch školní rok 2014/2015

Maturitní práce s obhajobou obor Cestovní ruch školní rok 2014/2015 Maturitní práce s obhajobou obor Cestovní ruch školní rok 2014/2015 Praktická maturitní zkouška pro obor Cestovní ruch má charakter písemné práce a její ústní obhajoby. Cílem práce je příprava zájezdu

Více

ÚSTAV KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ

ÚSTAV KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ ÚSTAV KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ Mezinárodní konference BEZPEČNOSTNÍ A KRIZOVÝ MANAGEMENT NA REGIONÁLNÍ ÚROVNI SECURITY AND CRISIS MANAGEMENT ON THE REGIONAL LEVEL konaná ve spolupráci s Fakultou špeciálného inžinierstva

Více

KVALITA ŽIVOTA 2015. Inštitút psychológie, FF Prešovskej univerzity. Vás zvou na česko-slovenskou vědeckou konferenci

KVALITA ŽIVOTA 2015. Inštitút psychológie, FF Prešovskej univerzity. Vás zvou na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA ŽIVOTA 2015 (1. cirkulář) Katedra geografie, FP TU v Liberci a spolupracující organizace Inštitút psychológie, FF Prešovskej univerzity Vás zvou na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA

Více

Metodický návod ke zpracování ročního projektu

Metodický návod ke zpracování ročního projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do Vaší budoucnosti Metodický návod ke zpracování ročního projektu PRAKTICKÁ OBECNÁ PŘÍRUČKA PRO ŽÁKY VYŠŠÍHO STUPNĚ OSMILETÉHO A ŠESTILETÉHO GYMNÁZIA A PRO

Více

Mrazy a jejich dopady

Mrazy a jejich dopady Ústav šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Česká bioklimatologická společnost Slovenská bioklimatologická společnost Výzkumný ústav rostlinné výroby

Více

PLZEŇ. pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty:

PLZEŇ. pracovníky státní správy: pracovníky školství: sociální pracovníky: podnikatelské subjekty: již 25 let s Vámi KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ KVĚTEN - ČERVEN 2016 KVĚTEN ČERVEN 2013 PLZEŇ Informace pro: pracovníky státní správy: Od roku 2003 Akreditovaná instituce MV ČR v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2011

OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2011 Celostátní konference s mezinárodní účastí OBEZITOLOGIE a BARIATRIE 2011 6. - 8. 10. 2011 Clarion Congress Hotel Ostrava I. OZNÁMENÍ ve spolupráci s Traumatologicko-ortopedickou a Interní sekcí České asociace

Více

Metodický pokyn k vypracování absolventské práce

Metodický pokyn k vypracování absolventské práce SOUKROMÁ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MEDEA, s.r.o. Na Chodovci 2700/54, 141 00 Praha 4, IČ: 250 52 241 tel.: 775 266 778 info@skolamedea.cz www.skolamedea.cz Metodický pokyn k vypracování absolventské

Více

3. splnění všech povinných složek studijního programu

3. splnění všech povinných složek studijního programu PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ OSVĚDČENÍ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU UJEP Děkujeme Vám za Váš zájem o dvouleté studium Univerzity třetího věku UJEP Ústí nad Labem 2011 2013 a zde uvádíme podmínky pro ukončení studia

Více

S T A N D A R D M A T U R I T N Í P R Á C E

S T A N D A R D M A T U R I T N Í P R Á C E S T A N D A R D M A T U R I T N Í P R Á C E Žáci zpracovávají maturitní práci na závěr svého studia v posledním ročníku k naplnění maturitních zkoušek. Standard se týká všech čtyřletých oborů vzdělávání.

Více

Seminární práce z fyziky stručné pokyny

Seminární práce z fyziky stručné pokyny Seminární práce z fyziky stručné pokyny Rozsah a obvyklá struktura seminární práce Orientační rozsah seminární práce je 10 normovaných stran vlastního textu (tím se rozumějí kapitoly Úvod, Hlavní část,

Více

DUM 20 téma: Formátování rozsáhlého dokumentu

DUM 20 téma: Formátování rozsáhlého dokumentu DUM 20 téma: Formátování rozsáhlého dokumentu ze sady: 1 tematický okruh sady: Textový editor ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 3. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu:

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Brno, Merhautova 15 Adresa: Merhautova 15, Brno Telefon: 545 576 263 e-mail: skola@szsmerh.cz PSČ: 613 00 Fax: 545 425 850 WWW: http://www.szsmerh.cz

Více

K realizaci závěrečných prací (bakalářských a diplomových)

K realizaci závěrečných prací (bakalářských a diplomových) Masarykova univerzita Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Oborový standard Katedry technické a informační výchovy K realizaci závěrečných prací (bakalářských a diplomových) Metodika

Více

REFERÁT. Výklad: Co je referát? Jak napsat referát?

REFERÁT. Výklad: Co je referát? Jak napsat referát? REFERÁT Výklad: Co je referát? Jak napsat referát? OBSAH Co je referát? Proč je referát užitečný? Co znamená vypracovat referát? Co bylo důležité? Co se stane, když vše zvládneme? CO JE REFERÁT? krátký

Více

Seminární práce obecné a technické pokyny

Seminární práce obecné a technické pokyny Seminární práce obecné a technické pokyny Rozsah běžné seminární práce Orientačně 10 normovaných stran skutečného textu (Úvod, Hlavní část, Závěr). Obvyklá struktura seminární práce Vlastní struktura,

Více

KVALITA ŽIVOTA 2013. prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc. (Geografický ústav SAV, Bratislava)

KVALITA ŽIVOTA 2013. prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc. (Geografický ústav SAV, Bratislava) 1. cirkulář KVALITA ŽIVOTA 2013 Katedra geografie, FP TU v Liberci Vás zve na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA ŽIVOTA 2013, která se bude konat 4. a 5. prosince 2013 v Liberci, pod záštitou

Více

Formální úprava bakalářských a diplomových prací Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta

Formální úprava bakalářských a diplomových prací Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta Formální úprava bakalářských a diplomových prací Univerzita Karlova, Husitská teologická fakulta Odevzdání práce Bakalářské a diplomové práce se odevzdávají prostřednictvím webového rozhraní SIS na adrese

Více

ČERVENÝ KOHOUT 24. 25. 3. 2015. Wellness Hotel Frymburk. dům techniky České BUdĚJovice spol. s r. o. ve spolupráci

ČERVENÝ KOHOUT 24. 25. 3. 2015. Wellness Hotel Frymburk. dům techniky České BUdĚJovice spol. s r. o. ve spolupráci dům techniky České BUdĚJovice spol. s r. o. ve spolupráci s HasiČskÝm ZácHrannÝm sborem JiHoČeskéHo kraje pořádá 18. ročník konference požární ochrany s mezinárodní účastí ČERVENÝ KOHOUT Konference se

Více

51. diabetologické dny. 16. 18. dubna 2015 Luhačovice. www.diab.cz www.dialuha2015.cz INFORMACE

51. diabetologické dny. 16. 18. dubna 2015 Luhačovice. www.diab.cz www.dialuha2015.cz INFORMACE 51. diabetologické dny 16. 18. dubna 2015 Luhačovice INFORMACE www.diab.cz www.dialuha2015.cz ČESKÁ DIABETOLOGICKÁ SPOLEČNOST ČLS JEP ve spolupráci se SLOVENSKOU DIABETOLOGICKOU SPOLEČNOSTÍ pořádají 51.

Více

SVAROVÁNÍ VYSOKOPEVNOSTNÍCH OCELÍ

SVAROVÁNÍ VYSOKOPEVNOSTNÍCH OCELÍ Vás zvou na celostátní konferenci SVAROVÁNÍ VYSOKOPEVNOSTNÍCH OCELÍ ve dnech 11. - 12. května 2016 Hotel Studánka, Rychnov nad Kněžnou MÍSTO KONÁNÍ KONFERENCE SVAŘOVÁNÍ VYSOKOPEVNOSTNÍCH OCELÍ... Hotel

Více

Pokyn k vypracování absolventské práce

Pokyn k vypracování absolventské práce Pokyn k vypracování absolventské práce 1 Cíle absolventské práce Absolventská práce je vyvrcholením vyššího odborného studia. Student v ní prokazuje celkovou odbornou úroveň i připravenost pro vlastní

Více

VÝUKA IVT na 1. stupni

VÝUKA IVT na 1. stupni VÝUKA IVT na 1. stupni Autor: Mgr. Lenka Justrová Datum (období) tvorby: 2. 1. 10. 1. 2013 Ročník: pátý Vzdělávací oblast: WordArt Anotace: Žáci se seznámí s možností zvýraznění např. nadpisu dokumentu

Více

HYDROGEOCHÉMIA 11 XIII. ročník mezinárodní vědecké konference

HYDROGEOCHÉMIA 11 XIII. ročník mezinárodní vědecké konference Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava Institut geologického inženýrství, HGF Katedra hydrogeológie, Prírodovedecká fakulta, Univerzita Komenského v Bratislave Katedra Hydrogeologii i Geologii

Více

ÚPRAVA BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE

ÚPRAVA BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE ÚPRAVA BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMOVÉ PRÁCE PhDr. Pavel Pavlík, Ph.D. (Opatření děkanky ZSF JU č. 6/2016) Desky - lepená vazba do tuhých desek s textilním potahem - tmavě šedé plátno (70 % černé) - není povolena

Více

K V A L I T A V N I T Ř N Í H O

K V A L I T A V N I T Ř N Í H O VÁS ZVOU NA SEMINÁŘ K V A L I T A V N I T Ř N Í H O P R O S T Ř E D Í B U D O V Hradec Králové, úterý 7. dubna 2015 Kongresové centrum ALDIS Hlavním tématem semináře jsou otázky zhoršující se kvality vnitřního

Více

Zásady formálního zpracování diplomové práce

Zásady formálního zpracování diplomové práce Zásady formálního zpracování diplomové práce Stránkový rozsah diplomové práce, musí být odvozen od jejího obsahu, to je věcného splnění zadání. Diplomová práce má být napsána na počítači na bílém neprůsvitném

Více

Dům techniky České Budějovice. spol. s r.o. pořádá 11. ročník konference s mezinárodní účastí. červený KOHOUT

Dům techniky České Budějovice. spol. s r.o. pořádá 11. ročník konference s mezinárodní účastí. červený KOHOUT Dům techniky České Budějovice spol. s r.o. pořádá 11. ročník konference s mezinárodní účastí červený KOHOUT která se koná pod záštitou náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR plk.

Více

Rostliny v suchých oblastech a klimatická změna

Rostliny v suchých oblastech a klimatická změna Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta Lednice Zemědělský výzkum, spol s r o, se sídlem v Troubsku Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická OSEVA vývoj a výzkum sro, se sídlem v Zubří

Více

Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pořádá XXI. českou a slovenskou konferenci o ochraně rostlin 5. 7. září 2018 Vážené dámy, vážení pánové,

Více

Sociální a zdravotní služby ve prospěch integrace sociálně a zdravotně znevýhodněných

Sociální a zdravotní služby ve prospěch integrace sociálně a zdravotně znevýhodněných SPOLOČNOSŤ PRE ROZVO J SOCIÁLNEJ PRÁCE 4. ročník mezinárodní vědecké konference Sociální a zdravotní služby ve prospěch integrace sociálně a zdravotně znevýhodněných Praha 9. dubna 2015 Pořádající instituce:

Více

XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí 2018

XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí 2018 XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH SESTER s mezinárodní účastí 2018 Registrace: www.kardiokongresy.cz Ostrava 4.-5. října 2018 Fakultní nemocnice Ostrava Kardiovaskulární oddělení pořádá XII. KONGRES KARDIOLOGICKÝCH

Více

Formální úprava bakalářských a diplomových prací. Univerzita Karlova v Praze Husitská teologická fakulta

Formální úprava bakalářských a diplomových prací. Univerzita Karlova v Praze Husitská teologická fakulta Formální úprava bakalářských a diplomových prací Odevzdání práce Univerzita Karlova v Praze Husitská teologická fakulta Bakalářské a diplomové práce se odevzdávají na Studijním oddělení UK HTF a to ve

Více

Znalosti pro tržní praxi 2009

Znalosti pro tržní praxi 2009 Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Katedra aplikované ekonomie pod záštitou děkana FF UP prof. PhDr. Ivo Bartečka, CSc. si vás dovolují pozvat na MEZINÁRODNÍ VĚDECKOU KONFERENCI Znalosti

Více

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. srpna, 2015 Hotel U Kata Kutná Hora Druhý cirkulář 1 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. SRPNA 2015, HOTEL U KATA, KUTNÁ HORA ČESKÁ REPUBLIKA

Více

Metodický materiál. Cvičné příklady a témata pro soutěž OFFICE - ZŠ. Ing. Zdeněk Matúš, Mgr. Čestmír Glogar, 2015,

Metodický materiál. Cvičné příklady a témata pro soutěž OFFICE - ZŠ. Ing. Zdeněk Matúš, Mgr. Čestmír Glogar, 2015, KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN, příspěvková organizace, IČ: 62330403 ředitelství organizace, Štefánikova 826/7, 741 01 Nový Jičín, 595-538-000,

Více

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP.

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP. SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP pořádá III. KONGRES ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY PERIORBITÁLNÍ REJUVENACE

Více

DANĚ A ÚČETNICTVÍ 2012/2013,

DANĚ A ÚČETNICTVÍ 2012/2013, C O M M E R C E B A S E s.r.o. zapsaná u OS Ústí n.l. pod čj. C 1946 (Ing. Eduard HRDINA, daňový poradce) Josefa Hory 4115 / 27 46604 Jablonec nad Nisou tel. a fax 484846220 DIČ CZ44565704 Internet: http://www.danevimjaknane.cz

Více

Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz

Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz I. informace VIII. kongres s mezinárodní účastí Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se SNH a CSS Sport V Hotel Hrotovice 17. 19.

Více

SCHOPNOSTI A DOVEDNOSTI, KTERÉ BY MĚL ŽÁK ZÁVĚREČNOU PRACÍ PROKÁZAT

SCHOPNOSTI A DOVEDNOSTI, KTERÉ BY MĚL ŽÁK ZÁVĚREČNOU PRACÍ PROKÁZAT ROČNÍKOVÉ PRÁCE ROČNÍKOVÉ PRÁCE JSOU PROJEKTEM NAŠÍ ŠKOLY, KTERÝ JE URČEN PRO ŽÁKY 9. TŘÍD. HLAVNÍM CÍLEM JE NAUČIT SE VYUŽÍVAT ZÍSKANÉ POZNATKY V PRAXI A VHODNĚ DOPLNIT UČIVO ZÁKLADNÍ ŠKOLY. KAŽDÝ ŽÁK

Více

III. KONGRES ČESKÉ PNEUMOLOGICKÉ A FTIZEOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP. XXI. SETKÁNÍ PNEUMOLOGŮ a V. SETKÁNÍ PNEUMOLOGŮ A PNEUMOCHIRURGŮ

III. KONGRES ČESKÉ PNEUMOLOGICKÉ A FTIZEOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP. XXI. SETKÁNÍ PNEUMOLOGŮ a V. SETKÁNÍ PNEUMOLOGŮ A PNEUMOCHIRURGŮ III. KONGRES ČESKÉ PNEUMOLOGICKÉ A FTIZEOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP XXI. SETKÁNÍ PNEUMOLOGŮ a V. SETKÁNÍ PNEUMOLOGŮ A PNEUMOCHIRURGŮ XIII. TOMÁNKŮV DEN BRONCHOLOGIE pořádá Česká pneumologická a ftizeologická

Více

R E C Y C L I N G 2016

R E C Y C L I N G 2016 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENRSTVÍ ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČESKÉ REPUBLICE ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČR řádný člen mezinárodního

Více

SVĚTOVÝ BETON 2002 2006. Kolokvium KONEČNÁ POZVÁNKA. impulzy 2. fib kongresu v Neapoli. 20. února 2007 Praha, Masarykova kolej ČVUT

SVĚTOVÝ BETON 2002 2006. Kolokvium KONEČNÁ POZVÁNKA. impulzy 2. fib kongresu v Neapoli. 20. února 2007 Praha, Masarykova kolej ČVUT KONEČNÁ POZVÁNKA Česká betonářská společnost ČSSI www.cbsbeton.eu a ČBS Servis, s. r. o. www.cbsservis.eu Kolokvium SVĚTOVÝ BETON 2002 2006 impulzy 2. fib kongresu v Neapoli 20. února 2007 Praha, Masarykova

Více

Formální uspořádání diplomové práce

Formální uspořádání diplomové práce Příloha č. 4 směrnice rektorky SR 04/2015 (v. 1.0) V tomto dokumentu jsou pro vysvětlení použity komentáře. Pokud se Vám nezobrazí, zvolte v MS Wordu 2007 na kartě Revize v sekci Sledování zvolte styl

Více

Zadání nastavte levý okraj celého dokumentu na 3 cm a vodotisk

Zadání nastavte levý okraj celého dokumentu na 3 cm a vodotisk Zadání (neopisujte) - vypracujte v programu MS WORD 20XX podle vzoru následující úkol - nastavte levý okraj celého dokumentu na 3 cm a vodotisk - instrukce jak nastavit formátování, případně úkoly jsou

Více

52. diabetologické dny. 14. 16. dubna 2016. www.diab.cz www.dialuha2016.cz. Česká diabetologická společnost ČLS JEP

52. diabetologické dny. 14. 16. dubna 2016. www.diab.cz www.dialuha2016.cz. Česká diabetologická společnost ČLS JEP Česká diabetologická společnost ČLS JEP ve spolupráci se Slovenskou diabetologickou společností pořádají 52. diabetologické dny Luhačovice 14. 16. dubna 2016 www.diab.cz www.dialuha2016.cz ÚVODNÍ SLOVO

Více

,,KONFERENCE PLNÁ BAREV

,,KONFERENCE PLNÁ BAREV 2. oznámení TERMÍN ODEVZDÁNÍ PŘIHLÁŠEK PRODLOUŽEN DO 31. 3. 2013. Nové informace: - obsazení v komisi a čestní hosté - doprovodný program Organizační výbor: Mgr. Martina Šulcová (předseda) Mgr. Vlado Balabán

Více

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY Ústav geoniky Academie věd ČR, v.v.i., oddělení environmenátlní geografie a VŠB Technická Univerzita Ostrava, IT4Innovations Národní superpočítačové centrum 10. mezinárodní geografická konfernece CONGEO

Více

XXI. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY

XXI. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY XXI. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY Pod záštitou České společnosti alergologie a klinické imunologie ČLS JEP Rožnov pod Radhoštěm 20. - 21. května 2016 SYMPOZIUM LÉKAŘŮ www.bos-congress.cz/roznov2016

Více

Jílové minerály a zeolity v praxi a materiálovém výzkumu

Jílové minerály a zeolity v praxi a materiálovém výzkumu ZEOLITOVÝ SEMINÁŘ A 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE Jílové minerály a zeolity v praxi a materiálovém výzkumu 12. září, 2017 VŠCHT Praha Druhý cirkulář 1 ZEOLITOVÝ SEMINÁŘ A 20. JÍLOVÁ KONFERENCE

Více

22. konference REOTRIB 2016. Kvalita paliv a maziv. 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny. Reo Trade, s.r.o., Opava. www.reotrib.

22. konference REOTRIB 2016. Kvalita paliv a maziv. 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny. Reo Trade, s.r.o., Opava. www.reotrib. 22. konference REOTRIB 2016 Kvalita paliv a maziv 25. 27. května 2016 Hotel Diana, Velké Losiny Reo Trade, s.r.o., Opava www.reotrib.cz 22. konference REOTRIB 2016 Kvalita paliv a maziv se opět bude konat

Více

MATURITNÍ PRÁCE A JEJÍ OBHAJOBA PŘED MATURITNÍ KOMISÍ

MATURITNÍ PRÁCE A JEJÍ OBHAJOBA PŘED MATURITNÍ KOMISÍ MATURITNÍ PRÁCE A JEJÍ OBHAJOBA PŘED MATURITNÍ KOMISÍ Forma zkoušky je zařazena do profilové části maturitní zkoušky v souladu s 15 vyhlášky o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách

Více

FORMÁTOVÁNÍ ODSTAVCE

FORMÁTOVÁNÍ ODSTAVCE FORMÁTOVÁNÍ ODSTAVCE Autor: Mgr. Dana Kaprálová Datum (období) tvorby: srpen 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika 1 Anotace: Žák se orientuje v prostředí aplikace WORD.

Více

TĚŽBA. a její dopady na životní prostředí VI. Staré Splavy, hotel Bezděz

TĚŽBA. a její dopady na životní prostředí VI. Staré Splavy, hotel Bezděz TĚŽBA a její dopady na životní prostředí VI Staré Splavy, hotel Bezděz Programový výbor konference doc. RNDr. Josef Zeman, CSc. RNDr. Kamila Trojáčková Ing. Pavel Vostarek RNDr. Ľubomír Jurkovič, PhD.

Více

YINSTRUKCE PRO VYPRACOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA KONFERENCI ICT- KI 2005 <NÁZEV PŘÍSPĚVKU, 14 b., VELKÁ PÍSMENA, TUČNÉ, CENTROVÁNO>

YINSTRUKCE PRO VYPRACOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA KONFERENCI ICT- KI 2005 <NÁZEV PŘÍSPĚVKU, 14 b., VELKÁ PÍSMENA, TUČNÉ, CENTROVÁNO> YINSTRUKCE PRO VYPRACOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA KONFERENCI ICT- KI 2005 Jméno(a) autora(ů) s tituly Pracoviště

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

Metodický manuál pro vypracování seminární práce

Metodický manuál pro vypracování seminární práce Metodický manuál pro vypracování seminární práce Liberec 2008 Obsah: 1. Význam a cíl seminární práce 2. Formální úprava seminární práce 2.1. Titulní stránka 2.2. Řazení listů seminární práce 2.3. Vlastní

Více

Aktuální trendy ekonomiky obhospodařování lesa

Aktuální trendy ekonomiky obhospodařování lesa Česká lesnická společnost, o.s. a Česká lesnická společnost, základní pobočka při LDF MENDELU Vás srdečně zvou na odborný seminář: Aktuální trendy ekonomiky obhospodařování lesa Termín: Místo konání: 24.

Více

u příležitosti mezinárodního roku půdy 2015 pořádají konferenci s mezinárodní účastí

u příležitosti mezinárodního roku půdy 2015 pořádají konferenci s mezinárodní účastí Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy v. v. i. Asociace pro vodu v krajině ČR Českomoravská komora pozemkových úprav, Severočeská pobočka u příležitosti

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE REDAKČNÍ RADA TERMÍNY ČLENĚNÍ PŘÍSPĚVKŮ

ZÁKLADNÍ INFORMACE REDAKČNÍ RADA TERMÍNY ČLENĚNÍ PŘÍSPĚVKŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE Periodikum OSTRAVA, příspěvky k dějinám a současnosti Ostravy a Ostravska vydává od r. 1963 Archiv města Ostravy (odbor Magistrátu města Ostravy). Od r. 2011 vychází opět každoročně.

Více

Oddělení logistiky při IBT ve spolupráci s Vyšší odbornou školou v Bzenci

Oddělení logistiky při IBT ve spolupráci s Vyšší odbornou školou v Bzenci Oddělení logistiky při IBT ve spolupráci s Vyšší odbornou školou v Bzenci I. ODBORNOU KONFERENCI S MEZINÁRODN RODNÍ ÚČASTÍ PŘÍNOS LOGISTIKY PŘI P I PODNIKÁNÍ V MALÝCH A STŘEDN EDNÍCH PODNICÍCH CH 10.-11.

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-202

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT EU-OVK-VZ-III/2-ZÁ-202 Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Autor Jazyk Téma sady didaktických materiálů Téma didaktického materiálu Vyučovací předmět Cílová skupina (ročník) Úroveň

Více

SEVEROČESKÉ SYMPOZIUM GYNEKOLOGŮ zabývajících se ultrazvukovou diagnostikou

SEVEROČESKÉ SYMPOZIUM GYNEKOLOGŮ zabývajících se ultrazvukovou diagnostikou SEVEROČESKÉ SYMPOZIUM GYNEKOLOGŮ zabývajících se ultrazvukovou diagnostikou I. INFORMACE www.bos-congress.cz/gyn2016 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ 29. 4. 1. 5.2016, Hotel PORT Máchovo jezero, Valdštejnská 530,

Více

SCIENTIFIC REFLECTION OF SECURITY SCIENCE

SCIENTIFIC REFLECTION OF SECURITY SCIENCE POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE a AKADÉMIA POLICAJNÉHO ZBORU V BRATISLAVE katedra informatiky a manažmentu pořádají VIRTUÁLNÍ VĚDECKOU KONFERENCI s mezinárodní účastí SCIENTIFIC REFLECTION OF

Více

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Pardubické nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, a.s. pořádá. anesteziologickou konferenci 9.

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Pardubické nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, a.s. pořádá. anesteziologickou konferenci 9. Anesteziologicko-resuscitační oddělení Pardubické nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, a.s. pořádá anesteziologickou konferenci 9. KŘIVÁNKOVY DNY Pardubice 5. 6.11. 2015 Záštitu nad konferencí převzali:

Více

Instrukce pro autory přednášek a posterů

Instrukce pro autory přednášek a posterů 19. ročník mezinárodní konference metalurgie a materiálů 18. - 20. května 2010 Rožnov pod Radhoštěm, Česká republika, EU Instrukce pro autory přednášek a posterů Vážené dámy, vážení pánové, Sborník se

Více

Pozvánka na mezinárodní vojensko-odbornou konferenci TAKTIKA 2014

Pozvánka na mezinárodní vojensko-odbornou konferenci TAKTIKA 2014 UNIVERZITA OBRANY Fakulta ekonomiky a managementu Katedra vojenského managementu a taktiky Kounicova 65, 662 10 Brno Tel.: 973 442 229, FAX: 973 443311, E-mail: dana.kristalova@unob.cz Vážení, Pozvánka

Více

POKYNY PRO AUTORY. Kvasný průmysl publikuje výsledky základního a aplikovaného výzkumu (recenzované

POKYNY PRO AUTORY. Kvasný průmysl publikuje výsledky základního a aplikovaného výzkumu (recenzované POKYNY PRO AUTORY Kvasný průmysl publikuje výsledky základního a aplikovaného výzkumu (recenzované články) ze všech oblastí sladařství, pivovarnictví, kvasného a nápojového průmyslu, např. z chemie, biochemie,

Více

Pozvánka na 16. ročník konference ODPADY 21

Pozvánka na 16. ročník konference ODPADY 21 Pozvánka na 16. ročník konference ODPADY Ostrava, 20.. 4. 2016 SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH

Více

Potvrzení o přijetí přihlášky obdržíte pouze prostřednictvím e-mailu. registrace včasná (do 15. června 2008, vč. úhrady)

Potvrzení o přijetí přihlášky obdržíte pouze prostřednictvím e-mailu. registrace včasná (do 15. června 2008, vč. úhrady) POKYNY K REGISTRACI MOŽNOSTI PŘIHLÁŠENÍ K ÚČASTI Potvrzení o přijetí přihlášky obdržíte pouze prostřednictvím e-mailu. REGISTRAČNÍ POPLATKY registrace včasná (do 15. června 2008, vč. úhrady) registrace

Více

Spojovník spojuje dvě části slova nebo dva výrazy bez mezer (Plzeň-sever, bude-li...).

Spojovník spojuje dvě části slova nebo dva výrazy bez mezer (Plzeň-sever, bude-li...). PSANÍ TEXTŮ A TECHNICKÝCH ZPRÁV Ing. Zdeněk FOLTA, Ph.D. Vysoká škola Báňská-Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní, Katedra částí a mechanismů strojů - 347, 708 33 OSTRAVA-Poruba, ul. 17. listopadu

Více