V novém školním roce bude pracovat redakční rada v tomto složení: Naše první číslo je věnováno podzimu a podzimnímu dění ve škole.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V novém školním roce bude pracovat redakční rada v tomto složení: Naše první číslo je věnováno podzimu a podzimnímu dění ve škole."

Transkript

1 PODZIM 2015

2 Zdravíme všechny naše čtenáře! V novém školním roce bude pracovat redakční rada v tomto složení: Káťa Zevelová Štěpánka Růžičková Renča Caisová Kuba Sojak Naše první číslo je věnováno podzimu a podzimnímu dění ve škole. Co nám přináší podzim V přírodě všechno dozrává, sklízí se plody, které se vyvíjely už od jara. Ptáci odlétají za teplem na jih, zvířata, která přes zimu zůstanou doma, shromažďují zásoby. Rostliny rozsévají svá semena, která budou čekat na příští jaro. Na podzim v mnoha zemích začíná školní rok. Je to dáno historickými důvody, kdy děti běžně pomáhaly při sklizni na statcích, a teprve když bylo sklizeno, mohly chodit do školy. Podzim připomíná životní období, kdy člověk sklízí plody své celoživotní práce.

3 Září Září je měsíc babího léta, čas sklizně a prvních příprav na zimu. Listy stromů se začínají vybarvovat, kvete vřes. Dozrávají bezinky, padají žaludy, v lese najdeme václavky. Odlétají vlaštovky a jiřičky a stěhovat se začíná i většina ostatních tažných ptáků. Říjen Říjen je měsíc barevných listů, zkracujících se dní a tažných ptáků. Listy stromů a keřů začínají opadávat. Vrcholí odlet ptáků, přilétají hlavní hejna zimujících havranů. Srnci shazují paroží, začíná říje daňků. Jezevci a plazi upadají v zimní spánek. Listopad Listopad je měsícem podzimních plískanic, větrů na strništích a prvních mrazíků Ze stromů opadávají zbylé listy. Netopýři a další živočichové se ukládají k zimnímu spánku. Třou se pstruzi, raci kladou vajíčka. Hranostajové se přebarvují do bílého šatu. Podzimní pranostiky Teplý říjen studený listopad. Po svaté Tereze mráz po střechách leze. Svatý Havel devět počasí za den. Bouřka v říjnu třebas malá, sotva na to zima stálá. Po teplém září zle se říjen tváří. Mlhy v říjnu - sněhy v zimě. Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají. Kolikrát tohoto měsíce sněží, tolikráte v budoucí zimě sníh padati má.

4 VÝLET ŠKOLNÍ DRUŽINY 19. října vyrazily děti ze školní družiny poznávat staré české pověsti. Nejprve jsme navštívili pomník Šemíka v Neumětelích. Dál cesta vedla do Bukové u Příbramě. V Čechově stodole nás srdečně přivítal sám praotec Čech. Poutavě nás provedl pověstmi naší země. Seznámili jsme se se všemi postavami, které k pověstem patří. V tajemné jeskyni jsme získali drahokam. V pracovní dílně si všichni namalovali halloweenskou dýni. Výlet se nám moc vydařil a líbil. Co o výletě napsal Daník Buch ze 3.A: V pondělí jsme byli v Neumětelích. Jeli jsme tam autobusem. Nejdřív jsme se šli podívat na pomník Šemíka a pak jsme jeli do Čechovy stodoly. Nejdřív jsme se rozhlédli kolem obchodu a pak nás pozvali do dveří, za kterými byly obrazy různých pověstí.

5 ANKETA V 1.B CO SE TI VE ŠKOLE LÍBÍ? Anetka: Líbí se mi krokování a počítání. Karinka: Ráda tančím mazurku, hezké bylo vyrábění vlaštoviček. Kačka: Líbí se mi tělocvik, počítání v matematice a básničky ze Živé abecedy. Martínek: Baví mě psaní trojek, plácání plácačkou do písmen na tabuli. Nelinka: Líbilo se mi, když jsme četli slabiky v Živé abecedě. Táda: Baví mě chodit na interaktivní tabuli a krokování. Vanesska: Líbí se mi házení, a jak jsme tančili mazurku. Lenka: Ráda chodím na interaktivní tabuli, je hezké jak tancujeme a cvičíme. Adámek: Líbí se mi jak píšeme, sčítáme a tancujeme mazurku. Vaneska: Hezky jsme malovali vlaštovky a vyráběli jablíčka. Adélka: Bavilo mě, jak jsme lepili plakát s bateriemi a vyráběli obraz z listí. Verunka: Ráda píšu v matematice a v písance a chodím na interaktivní tabuli. Denisek: Líbí se mi házení míčem a krokování. Karolínka: Jak jsme vyráběli gumovky a taky deštníky. Hanička: Ráda tancuju mazurku, krokuju a počítám. Pepíček: Bavilo mě, jak jsme házeli s míčem.

6 ANKETA V 1. A Září 2015 bylo pro mnohé děti novým začátkem. Už jsou z nich prvňáčci. Během hodin prvouky jsme si zahráli na reportéry a vedli jsme rozhovory o tom, co se jim nejvíce ve škole líbí, z čeho mají radost a co je baví... Nikolka:,,Mám ráda domácí úkoly. David:,,Baví mě tělocvik, jak běháme. Kuba:,,Nejradši ve škole vyrábím při pracovních činnostech. Nejvíce se mi povedlo kreslení školy. Tobík:,,Baví mě tělocvik a písmenka. Kája:,,Bavilo mě při pracovních činnostech zavařování ovoce. Tamča:,,Nejvíce se mi líbí prvouka a psaní. Péťa:,,Baví mě přestávky, protože můžu jíst a taky při tělocviku míčové hry. Ondra Němec:,,Líbí se mi tělák, baví mě všechno a v prvouce taky všechno. Klára:,,Ve škole se mi líbí. Baví mě všechno z tělocviku. A z prvouky mě bavilo přiřazovat plody stromů a z pracovních činností panáčci z cibule. Linda:,,Baví mě všechno a nejvíc mě baví výtvarka. Nejvíc se mi povedl ježek z párátek a knoflíků. Áda Bělková:,,Nejvíc mě baví hudební výchova. Líbí se mi, jak zpíváme. Janička:,,Baví mě přestávky, že si můžeme povídat.

7 JAK JSME SE UČILI O EU Při hodině vlastivědy jsme se zábavnou formou seznamovali s Evropskou unií. Na interaktivní tabuli jsme si přečetli základní informace (do EU patří 28 států, my jsme členy od roku 2004), prohlédli jsme si symboly (modrá vlajka s 12ti hvězdami v kruhu) a poslechli jsme si hymnu (Óda na radost). Poté jsme si ověřovali získané znalosti v různých hrách (Pexeso, Stroj času, Balonová hra, Bankovka z puzzlí). Na další hodinu si Honza Farář připravil krátký referát o tom, proč je na vlajce EU právě 12 hvězd. Blanka Petáková nám přinesla Vědomostní kvíz o EU, při kterém jsme si také vybrali vlajky dvou členských států a nakreslili jsme si je. Nejlepšími řešiteli byli: Honza Farář, Dominik Gergel, Anička Vopěnková a Kačka Háse. Informace o EU, kvíz i nejúspěšnější řešitele jsme si uložili do TŘÍDNÍHO PORTFOLIA. Za 4. třídu Jilda Hurtig EXKURZE DO ČOKOLÁDOVNY 3.A Školní rok jsme zahájili sladce. Hned 10. září jsme jeli na exkurzi do čokoládovny. Kromě ochutnávky výborné čokolády jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí o jejím původu, zpracování a výrobě. Sami jsme si měli možnost odlít tabulku čokolády a vyrobit lízátko. Kdo měl silnou vůli, dovezl čokoládu a lízátko domů. Díky krásnému počasí jsme navštívili i farmu, která je v areálu čokoládovny. Výlet byl zkrátka MŇAM.

8 BÁSNÍCI Z 5. TŘÍDY Stali se z nás básníci! Inspirovali jsme se básní Karla Šiktance Haló, tady jaro a zkusili jsme vymyslet další sloky. Posuďte sami, jak se nám to povedlo. HALÓ, tady u nás v Milíně máme čápy na komíně. Všude kvetou květiny, v létě máme prázdniny. (Barbora P.) HALÓ, tady v Raděticích dějí se tu různé věci. Akce všude létají, děti si tu zpívají, maminky jim mávají. (Romana Š., Michaela K.) HALÓ, tady v Milíně jaro bylo veliké od chvíle, kdy v místní škole pracovaly děti v mlýně. 6-8 let mlely mouku a pak se šly válet na louku. (Kristýna P., Dominika Š., Tereza D.) HALÓ, tady v Konětopech děti všude pobíhají, na hřišti si rády hrají. Akce tu jsou zábavné pro mladé i dospělé. (Šmigovská N., Melicharová L.) HALÓ, tady na Milíně, velká stížnost na mraky, protože tu pořád prší a dějí se zázraky. (Pavlína L., Martin Z., Pavel M.) HALÓ, tady v Palivě sedli k sobě žáby dvě. Kváká jedna pro druhou, že má tužku duhovou. Druhá kváká zvesela, že má doma medvěda. (Valentýna K., Johana Z., Raimonda V.) HALÓ, tady v Milíně kočka sedí na klíně. Přede, přede, přede, nic jiného nedovede. Je to malá mazlilka, jmenuje se Micinka. (Adéla V., Klára M.)

9 NÁŠ VÝLET K HASIČŮM 3. B Ondra ZEMAN Eliška RŮŽIČKOVÁ 1. října jsme podnikli výlet k hasičům do Příbrami. O našich zážitcích si můžete přečíst na této stránce. Jonáš VAVERKA

10 EKOTÝM VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/ tř. Monika Šedivá, Martina Jeníková, Václav Sedmihradský 3. A Tomáš Vacek, Vlastík Dudáček, Adéla Beránková, Veronika Lánová 3. B Michal Louda, Viktorie Veselá 4. tř. Eva Vacková, Markéta Lovečková 5. tř. Raimonda Veselá, Valentina Králíčková, Dominika Šedivá, Pavel Vršecký 6. tř. Radim Bejček, Claudia Natana, Matěj Peterka, Katka Loudová 7. tř. Maruška Vacková, Bára Hazuková, Lukáš Vopěnka, Linda Háse 8. tř. Radek Bolina, Jakub Sojak 9. tř. Dino Rose, Natálka Likavcová, Kristýna Pechanová Dne 25. září proběhla naše první schůzka.

11 Informace od Rosničky Gulášovka na Plešivci Stalo se již tradicí, že na přelomu září a října vyrážíme vařit gulášovou polévku a opékat buřty na Plešivec. Letos jsme výlet naplánovali na sobotu 3. října. Počasí bylo nádherné, dřeva bylo dost, buřty šťavnaté a gulášovka MŇAM jen se po ní zaprášilo. Plešivecké jezírko bylo smaragdové, výhled z Plešivce daleký, na viklan si všichni vylezli. Zkrátka a dobře příjemně a mile strávený den! Tričko pro damana Naše škola přispívá ZOO Plzeň na chov damana kapského. V loňském roce ekotým se školní družinou pro toto krásné zvířátko uspořádal bazárek hraček, letos to byl bazárek triček. Děti nosily do školy trička, a mohly si za symbolickou cenu 20 Kč zakoupit tričko jiné. Ve škole se sešlo téměř 200 triček a většina se prodala ve škole nebo ve školní družině. Peníze zašleme do ZOO Plzeň.

12 Sběrová akce Jako každý rok se v říjnu konala velká sběrová akce. Sbíral se starý papír, hliník, víčka od PET lahví, baterie, vysloužilé mobilní telefony a drobné elektrospotřebiče, prázdné tonery z tiskáren. Celkem se při akci sebralo 7 a půl tuny papíru, 253 kg hliníku, víček od PET lahví, baterií. Nejlepší sběrači byli odměněni drobnými cenami a v listopadu je čeká tajný výlet. Na ten pojedou také skvělí pomocníci, kteří ráno nelenili, již před sedmou hodinou byli ve škole a vybírali od dětí i rodičů papír, nakládali papír do kontejneru, třídili a vážili hliník. Alespoň jednu surovinu přineslo 211 dětí ((92 % žáků školy), všechny čtyři suroviny přineslo 103 dětí (45% žáků školy). Děkujeme všem sběračům, jejich rodičům, všem pomocníkům a paním učitelkám. Za finance získané sběrem se pořizují pomůcky a financují se akce pro žáky naší školy. Pomoc při sběrech Jak to bylo: Ráno jsme vstali zhruba v 6:00 hodin, nasnídali jsme se a vyrazili pomáhat na sběr. Když jsme dorazili na sběr, sundali jsme tašky a šli pomáhat. (Nosili jsme papír a víčka z aut do garáže, vážili jsme, zapisovali a sesypávali víčka do velkých pytlů.) Když bylo zhruba 7:30 hodin, zavřeli jsme garáž a šli do školy na vyučování. Kdo měl chuť, chodil pomáhat i odpoledne. Jakmile sběry skončily, odebrali jsme se domů. M. Zelenková, T. Vojíková 6. tř.

13 A nakonec trochu zábavy: Vtipy Přijde učitelka do třídy a povídá dětem : Děti, kdo z vás si myslí, že je hloupý, ať zůstane stát, ostatní si sednou. Všechny děti si sednou, jedině Pepíček zůstane stát. Učitelka se ptá: Pepíčku, ty si myslíš o sobě, že jsi hloupý? Pepíček: Ne, ale nechtěl jsem vás v tom nechat samotnou, paní učitelko. Malý Pepíček přinese policistovi plechovku s limonádou a žádá ho: Prosím vás, pane, můžete mi otevřít tu plechovku? Policista zaklepe na plechovku a křikne: Policie, otevřete dveře! Pepíček přišel domů a pláče. Tatínek se ho ptá, proč pláče. Ztratil jsem pět korun, vzlyká Pepíček. To nic, usměje se tatínek, tady máš pětikorunu. Pepíček se rozpláče ještě hlasitěji. Copak se děje? ptá se tatínek. Měl jsem říct, že jsem ztratil deset korun, pláče Pepíček. Spojovačky Spoj čarami :)

14 Bludiště Najdi cestu ven :)

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Poděkování. Děkujeme žákyním a žákům 7. A, 9. A a 9. B za pomoc při prodeji výrobků a pochutin a ostatním žákům za

Poděkování. Děkujeme žákyním a žákům 7. A, 9. A a 9. B za pomoc při prodeji výrobků a pochutin a ostatním žákům za Poděkování Rozsvěcení vánočního stromu Děkujeme žákyním a žákům 7. A, 9. A a 9. B za pomoc při prodeji výrobků a pochutin a ostatním žákům za skvělé vystoupení pod rozsvíceným stromem na Palackého náměstí.

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni

Ekosystém les vycházka 6.,7.tř. Vocílková B.,Jakešová Ptáci Výukový program Ikaros žáci školy všichni Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2013/2014 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

Základní škola Ostrava Petřkovice. duben 2010. číslo 1. Tak jsme tady

Základní škola Ostrava Petřkovice. duben 2010. číslo 1. Tak jsme tady Základní škola Ostrava Petřkovice číslo 1 duben 2010 Tak jsme tady To jsem zvědavý, co je zas nového Jaro Jak to, že jaro nechce přijít? Začal březen a jaro nikde. Včera už zase napadl sníh. Jaro nechce

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Environmentální výchova v naší školce

Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova v naší školce Environmentální výchova je nauka o světě o prostředí a člověku v něm. Je to tedy něco, co se dotýká každého z nás. Náš vztah k prostředí odráží naše potřeby i to,

Více

Co se děje v ZŠ Mladecko

Co se děje v ZŠ Mladecko Co se děje v ZŠ Mladecko Školní ples Měsíc únor bývá často spojován s pořádáním bálů a plesů a nejinak tomu bylo i v letošním roce. Přestože si s námi příroda opravdu zahrávala a dopřála nám teploty velmi

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!!

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! duben 2012 XI. ročník 10, Kč www.zshavl.cz Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! Co se děje v devítkách? Habrová seč Něco pro budoucí šesťáky! Košíková Rozhovory B.M. 9.B ÚVODNÍK Ahoj, zdravím všechny

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2016 Kočárkový vozový park ve školce, příprava k projektovému učení. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení 2. oddělení 4. oddělení 5. oddělení 1. oddělení - Podzimní skřítek 1. odd. a 2. odd. Draci

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

Ročník 18 říjen 2013 Číslo 47

Ročník 18 říjen 2013 Číslo 47 časopis 1. stupně ZŠ Ročník 18 říjen 2013 Číslo 47 Ahoj všem! Přicházíme za Vámi s novým číslem, tentokrát zaměřeným na dopravu. Honzík pro Vás zpracoval zajímavý rozhovor s policistou, své znalosti si

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VERONSKÉ NÁMĚSTÍ VÝTVARNÁ VÝCHOVA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VERONSKÉ NÁMĚSTÍ VÝTVARNÁ VÝCHOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA VERONSKÉ NÁMĚSTÍ VÝTVARNÁ VÝCHOVA 2010/2011 Každý umělec byl na začátku amatér. Ralph Waldo Emerson Lukáš Rajchl, Kristýna Janků, Monika Roblová, Tereza Žižková, 14 let Studie oka, 15 13

Více

Cerhenický školák. Úvodník ředitele školy

Cerhenický školák. Úvodník ředitele školy 1. číslo Úvodník ředitele školy Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou školního časopisu. Náš školní časopis vznikal jako vše nové poměrně složitě, ale nyní je tady. Časopis vlastně vychází ve velmi příhodnou

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Plán činnosti Ekotýmu na období: září 2015 květen 2016

Plán činnosti Ekotýmu na období: září 2015 květen 2016 Plán činnosti Ekotýmu na období: září 2015 květen 2016 Motto: I malé činy kaţdého z nás mohou mít velký význam Cíle: -dovést kaţdodenní chod školy k tomu, aby byl co nejšetrnější k ţivotnímu prostředí

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

Zasypou vás nové informace a zajímavosti ze školy!

Zasypou vás nové informace a zajímavosti ze školy! Zasypou vás nové informace a zajímavosti ze školy! Říše rostlin co možná nevíte? Nejvyššími stromy světa jsou Sekvoje vždyzelené mohou dorůst až 110 metrů. Nejdéle žijící rostlinou na světě je tzv. kreosotový

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013 Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září EXKURZE ARCHEOSKANZEN MODRÁ Dne 16. 9. 2013 jeli žáci 7. a

Více

Prvouka. 1. úkol. 2. úkol. Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama.

Prvouka. 1. úkol. 2. úkol. Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama. Prvouka + Tip Prostírání je domácí práce, o kterou se už můžeš postarat sám/sama. 1. úkol U nedělní snídaně pomáhají všichni při prostírání. Napiš na řádky, co už je na stole. Je to opravdu všechno? Dokresli

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc ŘÍJEN 2009 6. ročník, č. 10 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely Milí přátelé, jsme opět na začátku nového měsíce, desátého v pořadí,

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Plán činností Ekoškoly na rok 2016

Plán činností Ekoškoly na rok 2016 Plán činností Ekoškoly na rok 2016 činnost termín realizace zodpovědnost hodnocení Průběžně aktualizovat informace na nástěnce pro děti, a rodiče I. Potyková Pořídit mikroskop, lupy do konce r. 2015, M.

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na školní rok 2012/2013 plán Evvo základní škol a Mateřské škol G. A. Lindnera Rožďalovice na

Více

Základní škola Vsetín, Sychrov 97. Vsetín

Základní škola Vsetín, Sychrov 97. Vsetín Základní škola Vsetín, Sychrov 97 Vsetín Roční plán činnosti v oblasti 2012/2013 je přílohou ŠVP...... zpracovala koordinátorka schlil ředitel ZŠ Vsetín, Sychrov 97 Mgr. Jaroslava číko Mgr. Karel Zahradníček

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI.

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. VÝTVARNÁ SOUTĚŽ UKÁZKA VÍTĚZNÝCH PRACÍ ZA MĚSÍCE: ŘÍJEN, LISTOPAD a PROSINEC, KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. -2- Gratulují Vaši redaktoři časopisu Poškoláček

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Se skřítky po planetě Zemi

Se skřítky po planetě Zemi Se skřítky po planetě Zemi Projekt je zaměřen na získávání poznatků týkajících se života na planetě Zemi. Děti celým rokem budou provázet čtyři skřítci, kteří je hravou formou seznámí s obměnami ročních

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Poděkování 2012-2013. Den dětí. Díky, Atletické závody

Poděkování 2012-2013. Den dětí. Díky, Atletické závody Poděkování 2012-2013 Den dětí Velkou pochvalu a poděkování si zaslouží všichni žáci 9. A a 9. B za organizaci Dne dětí pro žáky 1. stupně. I přes nepřízeň počasí se jim podařilo vytvořit skvělou atmosféru

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Roční období VY_12_INOVACE_PRV.123.18

Roční období VY_12_INOVACE_PRV.123.18 jaro léto podzim zima Roční období VY_12_INOVACE_PRV.123.18 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma:Roční období Podtéma: rok,roční období, měsíce v roce,charakteristika

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. - INDIÁNI - 3. oddělení. 1. oddělení. 2.

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. - INDIÁNI - 3. oddělení. 1. oddělení. 2. Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení - INDIÁNI - 3. oddělení 2. oddělení 3. oddělení 1. oddělení 2. oddělení Po teplém září zle

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

ZŠ a MŠ Panenské Břežany

ZŠ a MŠ Panenské Břežany Hlavní 63, 250 70 Panenské Břežany www.zsmsbrezany.cz, zsbrezany@seznam.cz Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol Číslo projektu: Šablona: Cz.1.07/1.4.00/21.1997 VY_32_INOVACE_61-80

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá. Jaro a ptáci

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá. Jaro a ptáci Lekce 8: Prohloubení znalostí roční období Jaro a ptáci V Čechách je přes zimu docela velká zima, proto někteří ptáci odlétají na zimu do teplých krajů. Na jaře se zase vrací zpátky, aby v Čechách, kde

Více

Školní časopis studentů SŠZ a VOŠ Chrudim

Školní časopis studentů SŠZ a VOŠ Chrudim Školní časopis studentů SŠZ a VOŠ Chrudim 2 Vážení a milí čtenáři, blíží se nám nejkrásnější svátky v kalendářním roce, a předkládáme Vám vánoční číslo našeho časopisu Klas. Za redakční radu bych Vám Všem

Více

Nedávejte dětem do školky cennosti a hračky zodpovídáme pouze za děti!!! Také žvýkačky do školky určitě nepatří.

Nedávejte dětem do školky cennosti a hračky zodpovídáme pouze za děti!!! Také žvýkačky do školky určitě nepatří. Dobrý den, měsíc září přináší opět začátek nového školního roku a s ním první číslo našeho školkovského časopisu. Také letos vám budeme jednou za dva měsíce přinášet informace o dění ve školce i další,

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.1/2oo9 Historie dětského hasičského hnutí-pokračování Málokterá zájmová či společenská organizace může vykázat tak dlouhou historii jako hasiči. Jistě je to

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

KALENDÁŘ PŘÍRODY - LEDEN Rostlina měsíce - vhodná k pozorování: vřesovec červený

KALENDÁŘ PŘÍRODY - LEDEN Rostlina měsíce - vhodná k pozorování: vřesovec červený Fenologický rok: 00 KALENDÁŘ PŘÍRODY - LEDEN Rostlina měsíce - vhodná k pozorování: vřesovec červený Fenologická fáze: ZIMA Všechny rostliny, kromě mrazuvzdorných, mají vegetační klid, organismy hybernují.

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

číslo 10 10 Kč Turisťák opět vyrazil do přírody květen 2014 Slovo na úvod Zeyeráček Obsah :

číslo 10 10 Kč Turisťák opět vyrazil do přírody květen 2014 Slovo na úvod Zeyeráček Obsah : číslo 10 květen 2014 10 Kč Zeyeráček Slovo na úvod Milí a věrní čtenáři, školní rok nám utekl jako voda a nás čeká poslední měsíc povinností. Deváťáci mají za sebou úspěšné přijímací zkoušky na střední

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

Základní škola a mateřská škola Huntířov Huntířov 63, 468 22 Železný Brod tel. 739 047 440 ŠKOLNÍ PROGRAM EVVO

Základní škola a mateřská škola Huntířov Huntířov 63, 468 22 Železný Brod tel. 739 047 440 ŠKOLNÍ PROGRAM EVVO ŠKOLNÍ PROGRAM EVVO Č.j.: 457/2015 Vypracovala: Miroslava Kopecká Program nabývá platnosti ode dne: 1. 9. 2015 Program nabývá účinnosti ode dne: 1. 9. 2015 Změny jsou prováděny formou číslovaných písemných

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 53

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 53 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 53 Obsah: Slovo ředitele školy, školní projekt Jíme zdravě, Návštěva režiséra O. Kepky, školní masopust. Vyhodnocení

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm 1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm jablek více než na první. Kolik jablek je dohromady na stole, víš-li, že na druhé hromádce

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích

č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích Autor obrázku: Vladimír Hubálek Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích ZÁKLADNÍ ŠKOLA TŘEBENICE PAŘÍKOVO NÁM. 133 TŘEBENICE 411 13 OKR. LITOMĚŘICE č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz

Více

Vlastivěda 4. ročník Vzdělávací obsah

Vlastivěda 4. ročník Vzdělávací obsah Vlastivěda 4. ročník Časový Září Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých schopností: Poznámka Místo, kde žijeme Škola a život ve škole Naše škola Orientace ve školní budově, okolí školy Chování a

Více

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016 Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016 .Co se dělo u Zajíčků a Medvídků. Víte, jak vypadá opravdový spisovatel? My už to víme, protože jeden k nám do MŠ V Lukách přišel na návštěvu.

Více

Český den proti rakovině. Děkujeme žákyním a žákům z 9. A, kteří se 16. května zúčastnili

Český den proti rakovině. Děkujeme žákyním a žákům z 9. A, kteří se 16. května zúčastnili Český den proti rakovině Děkujeme žákyním a žákům z 9. A, kteří se 16. května zúčastnili 15. květinového dne a svým aktivním přístupem prodejem kytiček se jim podařilo podpořit akci Český den proti rakovině

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008 Základní škola a mateřská škola Přerov nad Labem, okres Nymburk zastoupená ředitelkou školy PaedDr. Irenou Jarešovou Přerov nad Labem 112, 289 16 Přerov nad Labem Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

ROK S PEJSKEM A KOČIČKOU

ROK S PEJSKEM A KOČIČKOU ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BOHUSLAVA REYNKA, LÍPA Školní rok 2015 / 2016 TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDA MYŠIČKY ROK S PEJSKEM A KOČIČKOU pí. učitelky Radka Bártíková Miroslava Krpálková TŘÍDA MYŠIČKY

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016

ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ROČNÍ PLÁN MŠ da Vinci 2015/2016 ZÁŘÍ: Já a svět okolo mě 1.9.2015-4.9.2015 Vítáme vás, kamarádi 7.9.2015-11.9.2015 Vítáme vás, kamarádi II 14.9.2015-18.9.2015 Naše školka 21.9.2015-25.9.2015 Barvy ŘÍJEN:

Více

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A

ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ČTVERO ROČNÍCH DOB 5.A ZŠ Komenského nám. 35, Dobříš Dobříš 2012 JARO Když začíná jaro Když roztává sníh a slunce začíná hřát, prach už sedává na saních a sněhulák začíná tát. 3 Začínají kvést sněženky,

Více