JARO. 38 let KLUBU let SYRENY Vyznamenaná medailí Za zásluhy o rozvoj filatelistických publikací Svazem polských filatelistů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JARO. 38 let KLUBU 1972 2010. 29 let SYRENY 1981 2010. Vyznamenaná medailí Za zásluhy o rozvoj filatelistických publikací Svazem polských filatelistů"

Transkript

1 S Y R E N A Vyznamenaná medailí Za zásluhy o rozvoj filatelistických publikací Svazem polských filatelistů KARVINÁ 38 let KLUBU let SYRENY JARO Vyznamenaný Zlatým Čestným Odznakem PZF KLUB JE ČLENEM STF-SČF PRAHA A PRACUJE POD PATRONACÍ KF KARVINÁ

2 - 2 -

3 - 3 - Přítisky na kupónech známky Růņe na polské výńivce, nominální hodnota 2,20 zł. (katalogové číslo Fi 4047), vydání z r Známky série Růņe na polské výńivce (1,30, 2,00, 2,20 a 2,80 zł.) byly tińtěny vícebarevným ofsetem 6-sektorovou tiskovou formou v PA po 20 kusů známek (5x4), tyto PA jsou bez kupónů. Jen nominální hodnoty 1,30 a 2,20 zł. byly tińtěny jeńtě v PA o 20 známkách a 20 nepotińtěných kupónech. Kupóny byly určeny pro soukromé přítisky. Obě hodnoty známek s kupóny byly vytińtěny navíc v nákladu po 1.mil. kusů kaņdé. Polská pońta v r pouņila známku s kupóny nominální hodnoty 2,20 zł. pro přítisk k Mezinárodní výstavě pońtovních známek WIPA Text přítisků na kupónech je WIPA 08 / Międzynarodowa / Wystawa / Filatelistyczna / WIEDEŃ / r. / Poczta + pońtovní trubka + Polska. Nápis WIPA O8 je různobarevný v barvách tisku známky, ostatní text přítisku je v modré barvě. Náklad známek s tímto přítiskem je zatím neznámý. Přepáņkový arch o 20 známkách a 20 kupónech má nahoře uprostřed černě nápis RÓŻE. Dole v pravém dolním rohu je červeně vytińtěno 7-ciferné číslo PA (v nańem případě na reprodukci PA na str. 2 je to číslo ). Hřebenová perforace známek a kupónů je se ńirokým perforačním otvorem (4.zdola ve svislé perforaci známek a kupónů). Na nańí ukázce je PA s hřebenovou perforací postupující vzhledem k poloze známek zdola nahoru (dolní okraj PA je neproperforovaný, horní okraj PA je zcela properforovaný). PA jsou bez označení tiskového sek-toru, proto ani nevíme, kolik tiskových sektorů obsahoval tiskový arch. Je docela moņné, ņe jsou i PA se zcela properforovaným horním i dolním okrajem PA???! Existují kombinace známek a kupónů z PA (Z+kupón+Z, kupón+z+kupón a známka s pravým a levým kupónem) Přítisky na kupónech známek Růņe na polské výńivce i k jiným výstavám známek. Známka Růņe 1,30 zł. s kupónem byla pouņita k přítisku u příleņitosti výstavy pońtovních známek v Bielsku-Białej konané u příleņitosti 35.let Beskydského filatelistického obvodu PZF. Nahoře je pouņití známky s kupónem a přítiskem na zásilce s příleņitostným razítkem výstavy s datem r. Bielsko-Biała 1.Text přítisku je 30 LAT/OKRĘGU BESKIDZKIEGO/ POLSKIEGO ZWIĄZKU/ FILATELISTÓW/w BIELSKU-BIAŁEJ.

4 - 4 - U příleņitosti XX. Celopolské filatelistické výstavy ve Wroclavi byl proveden přítisk na známce Růņe 2,20 zł. k propagaci výstavy. Na kupónu je nahoře znak PZF, vpravo od něj je 3- řádkový nápis XX Ogólnopolska/Wystawa/Filatelistyczna, pod nápisem je pohled na městskou památku Wroclavi (radnice) a dole je jeńtě nápis Wrocław V pravém horním rohu reprodukce je holubička s dopisem v zobáčku. Nápisy a holubice jsou v modré barvě, reprodukce radnice je v barvě červené. Tyto známky s přítisky na kupónech bylo moņno na přísluńné akci koupit za 15 zł. kus Přítisky na kupónech známek 1,30 i 2,20 zł. Růņe u příleņitosti Filatelistické výstavy známek PSZCZYNA Výstava se konala ve dnech K přítisku byly pouņity známky 1,30 zł. i známky 2,20 zł. U kaņdé nominální hodnoty byly zhotoveny dva různé přítisky. Na přítiscích jsou významné památky Pszczyny: zámek, zámecký park, radnice a atrakce Pszczyny, chovné stádo zubrů. Dole jsou reprodukce vńech čtyř přítisků. Na výstavě v Pszczynie byl ve třídě literatury vystaven i náń zpravodaj Syrena. Syrena získala pozlacenou medaili. Diplom za exponát je na následující straně. Na diplomu dole je otisk příleņitostného razítka výstavy ze dne jejího otevření, Na výstavě vystavovali své sbírky i členové nańeho Klubu Polské známky. Byli to kolegové: ing. Ladislav Ondruńka, mgr. ing. Karol Micza, ing. Emil Karzełek a mgr. Janusz Manterys.

5 - 5 - Ing. Ladislav Ondruńka vystavoval celkem 3 exponáty (dva jedno rámové a jeden pěti rámový), a to v čestné třídě. Ostatní kolegové vystavovali své exponáty v soutěņních třídách. Získali následující ocenění :

6 - 6 - Grand Prix Výstavy za nejlepńí exponát v soutěņních třídách obdrņel mgr. ing. Karol Micza za exponát Těńínské Slezsko. Spolu s tím obdrņel cenu předsedy Slezsko Dobrovského obvodu PZF Andrzeja Nowaka. Ve třídě Tradiční filatelie za exponát Druhé století polské pońtovní známky obdrņel ing. Emil Karzełek 87 bodů a tím i zlatou medaili. Ve třídě Pońtovní historie za exponát Těńínské Slezsko obdrņel mgr. ing. Karol Micza 97 bodů, velkou zlatou medaili a Grand Prix. Za exponát Pońtovní dokumentace v Bielsku-Białej do r obdrņel mgr. Janusz Manterys 89 bodů a tím i zlatou medaili. Ve třídě Jedno rámových exponátů za exponát Neuvedené do pońtovního oběhu plebiscitní známky Těńínského Slezska z r obdrņel mgr. ing. Karol Micza 100 bodů a zlatou medaili. Ve třídě Literatury dostal náń zpravodaj Syrena 77 bodů a tím i pozlacenou medaili. Exponát Stříbrné jubileum Klubu č. 46 v Jastrzębiu Zdroju od ing. Emila Karzełka obdrņel 71 bodů a tím i velkou stříbrnou medaili. Expozici výstavy uváděly 3 pozvané exponáty č. 1, 2 a 3, na ņádost vystavovatele zařazené v nesoutěņní třídě, od ing. Ladislava Ondruńky, a to jedno rámové: Vydání pro Horní Slezsko a Městská pońta Żarki. Třetím exponátem byl pěti rámový exponát Od snů a pohádek k aerobusu. Je vidět, ņe členové nańeho Klubu polské známky si na výstavě vedli velmi dobře. Důkazem toho jsou vysoká, výńe uvedená ocenění. Pro zajímavost uvádíme dole obě strany velice hezky provedené výstavní medaile. Izraelská verse společného vydání s Polskem obrazu Juliusza Kosaka z roku 1893 Berek Joselewicz pod Kockiem. Polskou verzi arńíkového, společného vydání Polska a Izraele jsme uvedli v rámci novinek II. čtvrtletí 2009 (Syrena č. 175, str. 24). Izraelská verze arńíku je na reprodukci vlevo. Jak to je tradicí a zvykem, ke společnému vydání byl vydán i karnet. Na něm jsou oba arńíky s příleņitostnými razítky dne vydání Polska a Izraele ( ). Je to vydání v rámci Polského roku v Izraelli. Karnet je na následující straně.

7 - 7 - Byl trochu problém sehnat Izraelskou verzi arńíku. Jeho cena byla na filatelistickém trhu několikrát vyńńí neņ cena polské verze. Jeńtě větńí problém byl tradičně s obstaráním karnetu. Přesto se nám podařilo pro Syrenu toto zajistit. Kdyņ informace, tak pokud moņno úplné!

8 - 8 - Peněņní dopisy z r a a) Peněņní dopis na soukromou adresu z poslaný ze Stanisławowa do Domaņlic. Dopis je poslán na Frantińku Fűrtsch do Taus, Böhmen (Domaņlice). Odesilatelem je nějaký pluko-

9 - 9 - vník (oberst) Hirsch, Stanislau (Stanisławów). Jedná se o soukromou zásilku, proto je vyfrankovaná známkami. Na přední straně je to známka červená, nominál 1 koruna, na zadní straně jsou dvě známky: 30 hal. růņová a 3 hal. hnědočerná.celkem porto 1,33 K. Na známkách jsou otisky expedičních razítek, německo-polských, jednokruhových a datem uprostřed STANISLAU / STANISŁAWÓW 5/11/02. Trochu záhadné je zde vyplnění obsahu bankovek: Má být 1 bankovka 1000K, ale celkem suma 2000K (?), dále 4 bankovky po 100K, celkem suma 800K (?) a 14 bankovek po 100K, celková suma je jiņ správná 1400K. Celkem suma posílaných peněz je 4200K, coņ jiņ souhlasí na součet. Cena za obálku na peněņní zásilku je pod rakouskou orlicí vlevo, nahoře a činí 2 hal. Signatura předtińtěné obálky vlevo dole na přední straně je Deutsch-Poln.-Ruth. Obálka je na zadní straně zapečetěna soukromými pečetěmi. Aņ na záhadu součtů počtu a částek na bankovkách je zde vńe v pořádku. Za ukázku děkujeme Miroslavu Česalovi z Českých Budějovic. b) Peněņní, sluņební dopis poslaný na hlavní nádraņní pokladnu v Elberfeldu v Německu 14.VI Zajímavostí je expediční razítko K.u.k.ETAPPENPOSTAMT / DĄBROWA in POLEN/c, 14. VI. 16. Jelikoņ se jedná o sluņební zásilku, je na přední straně označena Portofrei Dienstsache. Prodejní cena za obálku je stejná, jako v prvním případě, a sice 2 hal. V levém dolním rohu na přední straně obálky je jiņ ale jiná signatura nákladu: 1915.I. (d.p.r.) K.K.U.ST.DR.(ST.) Zásilkou je posíláno: jedna bankovka 50K, jedna 20K a jedna 2K, celkem suma 72 K. Zde jiņ záhadné počty jak na první zásilce nejsou. Na přední straně obálky jsou různé poznámky barevnými tuņkami, které zde asi napsali pońťáci při dopravě zásilky. Reprodukce přední strany zásilky je na této straně dole. Na zadní straně zásilky je příchozí razítko cílové pońty ELBERFELD/*1 s datem na můstku razítka V. Zásilka dorazila k adresátovi tedy jiņ za 3 dny. Odesilatelem zásilky je nádraņní K.u.k. Betr.Abt.1.Jako místo odeslání jsou uvedeny Strzemieszyce. Na podrobné mapě Polska jsou tyto sice uvedeny, ale s hvězdičkou, stejně jako Dąbrowa in Polen, dnes Dąbrowa Górnicza (nedaleko Sosnowce a Będzina). Je moņné, ņe se Strzemieszyce staly součástí dnes některého z větńích měst, proto ta hvězdička. Dąbrowa Górnicza má ale mimo hvězdičky i přesné označení místa na mapě podle souřadnic.

10 Zadní strana peněņní zásilky s expedičním razítkem K.u.k. Etappenpostamt Dąbrowa in Polen. Na zadní straně peněņní obálky jsou jeńtě dvě pečeti s textem etapní pońty. Na ukázce vlevo je zvětńená pečeť na které je mimo rakouské orlice text: K.u.k. ETAPPENPOST und TELEGRAPHENAMT / DĄBROWA / in POLEN. Pečeti jsou v dobrém stavu, zvláńtě pak ta levá je hezky a zřetelně čitelná. Je zajímavé to, ņe v publikaci Pocztowe stemple prowizoryczne Katowickie (vydání Prasa-Książka-Ruch,Warszawa 1976) najdeme u pońty Strzemieszyc hned dvě poválečná, provizorní razítka. Jedno jednořádkové (Kt 262), druhé kruhové (Kt 263).Viz str Za dneńní druhou ukázku děkujeme mgr. ing. Karolowi Miczowi. Pro Syrenu připravil ing. Jiří Jan Král. Cenné psaní poslané z Polska (Łódź) do Československa (Brno) 26.X Takových cenných psaní se asi moc nezachovalo, proto je zde publikujeme. Zásilka je poslaná z Łodzi do Brna. Expediční razítko pońty ŁÓDŹ 4 *c* s datem na můstku razítka 26.X Na zásilce vpravo dole je nálepka s polsko-francouzským textem označující cennou zásilku. Papír nálepky je červený, potisk černý. Vpravo nahoře je razítko s francouzským textem (otisk fialový) na sumu 20 zł. a 12 gr. Nad ním je ručně vypsána cena zásilky wartość 20 zł. dwadzieścia. Pod razítkem je ručně vyznačeno porto za zásilku franco V levém rohu dole je otisk fialového razítka pro číslo zásilky a její váhu (č.328, váha 14g). Přední a zadní strana zásilky je na následující straně. Na zadní straně zásilky je celkem pět zachovalých soukromých pečetí + otisk gumového razítka pečeti s iniciály JS.Mimo odesilatele je na zadní straně jeńtě otisk příchozího razítka dodací pońty v Brně 1.

11 - 11 -

12 Příchozí razítko je dvoukruhové BRNO 1 * Č.S.P.*/5i. Datum na můstku razítka je 27.X.34 V 17. Razítko je typu M 41. Razítko je uváděno v Monografii Díl 17/I na str. 117 pod katal. č Pońta pouņívala toto razítko s celkem 46! rozlińeními. Razítko s rozlińením 5i uvádí Monografie v pouņití v období Za ukázku děkujeme Miroslavu Česalovi z Českých Budějovic a srdečně jej touto cestou pozdravujeme. Balíková průvodka na balík poslaný do Ńvýcarska do Ņenevy na soukromou osobu ze Stanisławowa 23.III s celním odbavením ńvýcarské celnice. Expediční razítka pońty Stanisławów jsou na průvodce jiņ jiná, neņ byla na peněņním dopise na předcházejících stránkách. Expediční razítko je zde jiņ dvoukruhové, německo-polské STANISLAU 1 / STANISŁAWÓW 1/3b s datem na můstku 23.III.10.XII-. Balíková průvodka je oficielní pro rakouskou pońtu s textem německo-francouzským. Prodejní cena formuláře je pod rakouskou orlicí, a to 12 hal. Nahoře je balíková nálepka, papír naņloutlý, text černě 399/3271 / Stanislau 1, podací číslo 493. Na formuláři je vytińtěna známka 10 hal. hnědá. Zásilka je vyplacena známkou nominální hodnoty 1 koruna fialově modrá. Balík váhy 3,70 kg je adresován na soukromou osobu do Ņenevy ve Ńvýcarsku. Dole vpravo je tmavě růņová nálepka Wien 101, potisk černý. Je to směrová nálepka pro určení směru poslání zásilky (tedy přes Vídeň). Obdobné směrové nálepky pouņívá i nańe pońta i dnes. Pod touto směrovou nálepkou je jeńtě jedna nálepka s iniciály C.P. Toto znamená Colis Postaux čili pońtovní balík. Přes adresu je světle zelený otisk razítka ńvýcarské celnice. Pro světle zelenou barvu je otisk obdélníkového razítka celnice ńpatně čitelný. V jeho levé části jsou nějaká čísla, asi znamenající číslo celnice nebo celníka, který razítko pouņíval. V horní části razítka je v rámečku nápis 27.III.10. No Níņe je 4 řádkový nápis: helvétský kříņ a nápis Zoll / Monopol /.handlung / Total. Na průvodce je celá řada různých poznámek barevnými tuņkami v různých barvách, které na průvodku psali různé pońtovní orgány cestou k adresátovi. Z podací pońty dońla zásilka na ńvýcarskou celnici za 4 dny.

13 Stanisławów leņí mezi Łączycą a Turkem jiņně od Włocławka. Zajímavá je zadní část průvodky, která není vyplněná. Jen v levé části je nějaký hebrejský nápis s poznámkou Rabbin. Dole je pro úplnost i reprodukce zadní části průvodky. Balíková průvodka je zajímavá jednak textem potisku na rozdíl od průvodek pouņívaných ve vnitrostátním styku, ale i nálepkami, které na vnitrostátních průvodkách nenajdeme. Za ukázku děkujeme mgr. ing. Karolowi MICZOWI. Polský známkový seńitek z r s osmi různými obsahy známek. Katal. č. Fi 7a-h.

14 Na předcházející straně je přední, na této straně je zadní strana seńitku. Seńitek má formát 144x78 mm. Vydala jej Polská pońta, prodejní cena seńitku byla 15 zł. Na levé vnitřní straně seńitku je reklama na předplatné polských známek, na pravé vnitřní straně seńitku jsou platné pońtovní tarify v době vydání seńitku. Seńitek podle obsahu známek je vydán celkem v 8 variantách (7a aņ 7f). Náklad jednotlivých variant je neznámý. Na přední straně je holubice s dopisem v zobáčku (červená a zelená). Varianta: Seńitek obsahuje známky katal č. Fischer v počtu: Katalogová cena Fi: 7a 6x 2154 a 6x zł. 7b 6x 2199 a 6x zł. 7c 6x 2216 a 6x zł. 7d 6x 2216 a 6x zł. 7e 6x 2246 a 6x zł. 7f 6x 2246 a 6x zł. 7g 6x 2306 a 6x 2307 (vydán v r.1976) 15 zł. 7h 6x 2314 a 6x 2315 (vydání v r.1976) 15 zł. Seńitky obsahují vńechny známky nominální hodnoty 1,00 zł. a 1,50 zł. vydané v letech 1974 aņ Zároveň upozorňujeme na vydání Katalogu polských známkových seńitků Publikaci vydal Rejonowy Urząd Poczty w Przemyślu. Katalog má 50 stran a obsahuje seńitková vydání polských známek z nichņ některá neuvádí ani Katalog polských pońtovních známek Fischer 2009, vydání z roku Proč v Katalogu Fischer některé seńitky vydané pońtou nejsou, to nevíme! Dalńí doporučená zásilka s R-razítkem pouņívaným v rakouské monarchii od r tentokráte z pońty ZŁOCZÓW z Zásilku s tímto razítkem jsme publikovali v Syreně č. 174 na straně 40, a to z pońty Těńín z V roce 1883 na základě dohod Světového pońtovního spolku byl zaveden pro vnitřní i zahraniční pońtovní styk nový typ rekomandačních razítek, a to razítka R nebo RNr. Tato razítka byla přidělena jen nevelkému počtu pońt. Jejich pouņívání na pońtách nemělo dlouhé trvání, za několik let je totiņ nahradily R-nálepky. Razítko RNr má podle Monografie Díl 14 na str. 365 katalogové číslo 3051, je Typu A 54 a v pouņívání bylo od r Dnes Vám můņeme představit dalńí zásilku s tímto razítkem. Zásilka je s expedičním razítkem pońty ZŁOCZÓW s datem 29/3/86. Razítko je podle Československé Monografie Typu E 76. Zásilka je poslána na pońtovní úřad ve Lwowie. Na následující straně je přední a zadní strana této zásilky. Złoczów leņí asi 60 km.východně od Lwowa. Rusky se nazývá Zločev, ukrajinsky Zoločiv. Otisk razítka RNr je v černé barvě.na zadní straně zásilky je příchozí razítko pońty LWÓW. Razítko je německo-polské, jednookruhové, podle nańí Monografie Typu E 191. Jeho text je LEMBERG/LWÓW s datem 29/3/9-12/86. Na zadní straně zásilky je zálepka pońty ve Złoczowie

15 s textem K.K.Post-und Telegraphen-Amt / C.K.urząd pocztowy i telegraficzny * Złoczów *. Zálepka je s ozdobným vnějńím kruhem a ve vnitřním kruhu zálepky je rakouská orlice. Podle poznámky podél pravé zadní strany zásilky Do aktów / 5.kwietnia 886 byla zásilka vyřízena 5 dubna Za ukázku děkujeme mgr. Januszowi Manterysowi. Ne vńechny vratné recepisy z konce 19. století mají označení pońtovními razítky. Tyto recepisy je povětńině mají, jsou ale i takové na nichņ razítka pońt otińtěná nejsou. Na ukázku přináńíme několik vratných recepisů z Těńínské pońty, které postrádají pońtovní razítka. Na následující straně jsou vratné recepisy poslané z Těńína do Jablunkova. Horní recepis je z ,

16 dolní recepis je s datem Oba recepisy mají stejný potisk a skoro stejnou signaturu nákladu. Horní má signaturu nákladu von J.Rottberger in Prossnitz, dolní má signaturu nepatrně pozměněnou Druck von J.Rottberger in Prossnitz. Na následující straně jsou dva vratné recepisy, které jsou rovněņ z pońty v Těńíně. Oba jsou poslány jak v předcházejících případech do Jablunkova. Jejich potisk se ale lińí navzájem, jakoņ i k potisku vratných recepisů nahoře na této straně. Horní vratný recepis na následující straně je s datem 4. června 1877 a jeho signatura nákladu je jiņ opavská. Dolní vratný recepis na následující straně je z 8. července 1879 a na něm jiņ není signatura nákladu vůbec. Rovněņ i natińtěné texty se od sebe

17 výrazně lińí. Za 5 let rozdílu v čase u zde publikovaných vratných recepisů dońlo i u nich k výrazným změnám. V pozdějńí době jiņ byly recepisy dvojjazyčné. Na lícové straně byl text německý, na rubové pak český nebo polský. Úředníci pońty ale ve větńině případů vyplňovali jen stranu s německým textem, strana s českým nebo polským textem jakoby pro ně ani neexistovala. Na nańí ukázce na následující straně je opět Těńínský, vratný recepis na zásilku poslanou zase do Jablunkova, a to 19. dubna Text vratného recepisu je opět pozměněn. Zadní strana vratného recepisu s českým textem

18 je vyuņita jen pro otisk těńínského pońtovního razítka. Toto bylo na recepis otińtěno poté, co se recepis vrátil zpět z Jablunkova na těńínskou pońtu jako doklad o vyřízení, které trvalo podle záznamu 5 dnů. Otińtěné razítko je jednokruhové TESCHEN s datem 24/4/12-4N/93. Razítko je podle Monografie čs. známek Díl 14 Typu E 189 (průměr 26 mm). V pouņití bylo na pońtě v Těńíně od r Toto razítko existuje s nepatrnými rozdíly v celkem 7 variantách. Je evidováno pod katal. číslem 2417/13 (str. 213). Za ukázky vratných recepisů děkujeme Otíkovi ŃRUBAŘOVI. Proč na některých vratných recepisech nejsou a na jiných jsou otisky razítek pońty jiņ dnes nezjistíme. Asi se úředníkovi na pońtě prostě razítko otisknout nechtělo, nebo jen zapomněl??!

19 Vratný recepis Internationale Verwaltungs = komission Karvín ze 17.V Stejný vratný recepis se stejným potiskem a dokonce i stejným datem najdete v Monografii čs. známek Díl 5 na str. 10 dole. Ten náń dneńní je ale jen poslán na jiného adresáta neņ ten v Monografii. Recepis nahoře je adresován na Bezirksstrassen-Anschuss Freistadt (Okresní silniční výbor ve Fryńtátě). Ten příjem potvrdil podpisem a svým elipsovitým razítkem otińtěným v pravém dolním rohu. Recepis se vrátil z Poruby Na zadní straně recepisu je částečně otińtěno jednookruhové razítko s francouzsko-českým textem. Jeho plný otisk najdete opět v Monografii Díl V na straně 10 nahoře na ústřiņku pońtovní poukázky. Text razítka je podél vnějńího obvodu francouzsky: Internationale comission administrative de Karvín.Uvnitř razítka je text český: Mezinárodní / správní komise / v Karvíně. Ukázka torza razítka je vlevo. Po dokumentech a otisku razítka jsem dlouhá léta pátral, a to bezvýsledně. Jejich podoba mi byla známa jen z Monografie Díl 5. V okresním archivu není nic, mezi filatelisty rovněņ. V archivu jsou sice i snímky některých komisí v obcích okresu, jsou to ale snímky osob které byly v komisích, větńinou pořízeny v místnostech komise. Nikde se ale nedá zjistit, kde tyto komise sídlily. A pamětníci jiņ neņijí. Nanejvýń starńí lidé (přes let) si vzpomínají, ņe něco takového bylo, ale kde, to nikdo jiņ nepamatuje. Je to prostě systém jedna paní povídala. Jen docela náhodou jsem se o problému zmínil příteli a členu nańeho Klubu, ing. Petru Mazochovi. Ten mi ochotně poslal skeny vratného recepisu a torza razítka na jeho zadní straně, které zde dnes můņeme reprodukovat. Za to patří ing. Mazochovi srdečný dík. V minulosti mi psali někteří filatelisté hlavně z Německa, kteří se zabývají problematikou, abych jim takovéto dokumenty obstaral. Posílali mi xera reprodukcí z nańí Monografie se ņádostí o obstarání těchto dokumentů. Kde ale vzít a nekrást??! Vńemoņně se mi snaņil pomoct i kolega Radim Kravčík z Okresního archivu. Poslal mi alespoň skeny razítek okresních silničních výborů z Bohumína z roku 1911 (razítko jen s německým textem) a Okresního silničního výboru s česko-německým textem z Fryńtátu. Obě reprodukce těchto razítek přináńíme na následující straně. Česko-německé razítko je z roku V ČSR fungovaly tyto výbory

20 podle informace kolegy Radima Kravčíka jen do r. 1927! Příteli Kravčíkovi za jeho ochotu a informace včetně skenů srdečně děkujeme. Vlevo je razítko německé Okresního silničního výboru v Bohumíně z r.1911, vpravo pak čekoněmecké razítko z Fryńtátu z roku Pro Syrenu připravil ing. Jiří Jan KRÁL Razítko Typu M 41, RADVANICE ve SLEZSKU, které v říjnu 1939 jiņ nemělo být podle Monografie pouņíváno!! Nahoře je zásilka Okresního úřadu ve Frýdku poslaná do Bártovic na Teofila Václavka. Expediční razítko pońty FRÝDEK 1/*** s datem na můstku 18.X.1939 je Typu M 45. Podle Monografie Díl 17/I se jedná o razítko katal.č.535/2. s rozlińením c. Bylo v pouņití v letech (viz st.199). Zásilka přińla na doručovací pońtu Radvanice ve Slezsku 19.X Zde byla označena červeným razítkem (vlevo dole) Věc úřední pońtovnému podrobena, byla na ni vylepena modrá doplatní známka nominální hodnoty 1 koruna a pońta se ji pokusila doručit. Na přední straně zásilky jsou dva otisky razítka pońty RADVANICE ve SLEZSKU * Č.S.P. */c, jedno s datem 19.X (příchozí) a druhé s datem 20.X (expediční), kdyņ pońta vracela zásilku na Okresní úřad ve Frýdku. Na

21 zadní straně zásilky pońta napsala zelenomodrou tuņkou : Teofil Václavek v Bartovicích neznámý. Existuje pouze Aleš Václavek, hostínský, Bartovice 161. Ten však zásilku nepřijal. Na zadní stranu pońta otiskla razítko Typu M 45 RADVANICE ve SLEZSKU/***/b s datem 20.X Jedná se podle Monografie o razítko katal. č. 2032/2. Existovalo s rozlińením a, b, c a v pouņití tato razítka byla podle Monografie v letech Razítko z přední strany zásilky Typu M 41 bylo rovněņ s rozlińením a v pouņití , b v pouņití a c v pouņití v letech V roce 1939 tedy podle Monografie razítko Typu M 41 s rozlińením a, b ani c jiņ dva roky nemělo být v pouņívání, kdyņ bylo nahrazeno v r.1937 razítky M 45. Jak je z ukázky vidět, toto tvrzení Monografie není pravdivé. Za ukázku děkujeme mgr. Januszowi Manterysowi. Pro Syrenu zpracoval ing. Jiří Jan KRÁL. Vada perforace nad známkou Fi.1500 nominální hodnoty 1,15 zł. z r Známka se zdvojenou horní perforací byla nedávno na akci u firmy Lisztwan v Českém Těńíně. Byl to los č 919, vyvolávací cena 700 Kč. Známka byla zkouńená znalcem PZF Jendroszkem. Katalog Fischer jiņ vede jinou známku této série (7,10 zł.) s podobně zdvojenou perforací, ale trochu

22 zeńikmenou (viz reprodukce v katalogu Fischer r. 2009, Díl I na str Tam uvedená vada perforace má katalogový záznam 120 zł., coņ více-méně odpovídá vyvolávací ceně na aukci.vadu perforace zde publikujeme proto, ņe je to jistě hezká zajímavost pro sběratele-specialisty. Zpráva o úmrtí syna po zranění v nemocnici ve Lvově v r. 1920, za kterou musela rodina jeńtě zaplatit trestné Porto. V nemocnici ve Lvově zemřel jeden muņ po zranění, které utrpěl v boji s bolńeviky. Nemocnice poslala rodině do Michálkovic o tomto zprávu. Expediční razítko pońty LWÓW 2/7a, původně německo-polské, znárodněné, dvoukruhové s datem na můstku razítka 10.V Zásilka se omylem dostala na pońtu BREITENAU, kde omyl zjistili a zásilku poslali na uvedenou adresu do Michálkovic. Původní název pońty byl aņ do roku 1918 BREITENAU, Österr. Schles. V roce 1918 byl název změněn na BRETNOVÁ/ BREITENAU a od r na BRETNOV/BREITENAU. Razítko na zásilce je částečně znárodněno vylámáním textu ÖSTERR. Podle Monografie Díl 16/I má razítko katal. číslo 150/1a typu M 6z, v pouņití pońty bylo v r a je oceněno 32 body. Původní německá razítka neznárodněná byla s rozlińením a i b. Obě razítka byla po r znárodněna odstraněním nápisu ÖSTERR. v názvu. Kdyņ zásilka dorazila do Michálkovic, pońta ji zatíņila doplatným doplatními známkami s přetiskem SO/1920 ve výńi 75 hal. (3x25 hal.). Na doplatních známkách jsou tři otisky rovněņ znárodněného, pů-vodního razítka česko-německého MICHÁLKOVICE, RAK. SLEZ. * MICHALKOWITZ, ÖSTERR. SCHLES /b. (český název vlevo, německý vpravo). Původní razítko je podle Monografie Díl 16/I na str typu M 13 a v pouņití bylo v letech (katal.č.1390/2). Toto razítko je na nańí zásilce otińtěno jiņ jako znárodněné, jako katal.číslo 1390/2a, MICHÁLKOVICE SLE/b, Typ M 13z. V pouņití bylo v létech , hodnoceno je 16 body. Ńkoda, ņe na pońtě v Michálkovicích ńetřili razítkovou barvou a otisky razítek jsou sotva čitelné i na originále. Pońta v Michálkovicích pouņívala jeńtě jedno původní rakouské razítko o stejném textu, ale německý nápis je v mezikruņí nahoře a český dole (Typ M 10, katal.č.1390/1). Razítko bylo s rozlińením a, v pouņití I toto razítko bylo znárodněno (Typ M 10/z, katal.č.1390/1a). V pouņití bylo na pońtě v letech Za ukázku děkujeme mgr. ing. Karolowi MICZOWI. Na balonové zásilce z r.1935 jako pońta přistání balonu je SOKOŁÓW PODLASKI *b*, nejen s rozlińením *a* a c, jak to uvádí katalog Fischer, Díl II z r na str V uvedeném katalogu na str.413 je dole vlevo uvedeno, ņe razítka z místa přistání balonu jsou SOKO- ŁÓW PODLASKI s rozlińením a a c. Na téņe straně nahoře vpravo je ukázka zásilky s tímto razítkem s rozlińením a. Na následující straně této Syreny je ukázka tohoto razítka s rozlińením b! Datum na můstku razítka je 16.IX Balonový let byl uskutečněn 15.IX.1935 u příleņitosti Mezinárodních balonových závodů o pohár Gordon-Bennetta ve Varńavě. Zásilka na nańí ukázce je

23 s příleņitostnými razítky k těmto závodům, které pouņívala pońta WARSZAWA 31. Zásilky přijaté na let balonem byly opatřeny obdélníkovým, dvouřádkovým razítkem POCZTA BALONOWA / PAR BALLON. Za ukázku a postřeh děkujeme Teodorovi WILCZKOWI z Karviné. Poválečná, provizorní, doporučená zásilka poslaná z pońty Těńín 1 do Lwowa s polskou i sovětskou vojenskou cenzurou. Frankatura zásilky je dvěma známkami katal. č. Fi 304, nominál po 2 zł. (modrá). Tarif za zahraniční dopis do 20 g byl 2 zł., příplatek Doporučeně 2 zł., celkem 4 zł. Známky jsou znehodnoceny jednořádkovým, gumovým, provizorním razítkem Cieszyn 1 doplněným datumovkou 18.VIII.1945.

24 R-nálepka je původní, německá Teschen / (Oberschles.) 1 /9a. Přes R-nálepku je otisk provizorního razítka pońty stejně jak přes známky. Písmeno R a rámek nálepky jsou červené, potisk R-nálepky je černý. Zásilka je opatřena razítkem polské vojenské cenzury: orlice a 3-řádkový nápis Sprawdzono przez / cenzurę wojskową / Barva cenzurního razítka je červená. Adresa adresáta je v ruńtině, vlevo dole je navíc adresa i v polńtině. Na zadní straně obálky je adresa odesilatele a sovětská cenzura. Uprostřed je kulaté, dvoukruhové razítko s textem v mezikruņí VOJENNAJA CENZURA* CCCP*. Uprostřed razítka je 10/ ruské L a číslo 3. Vpravo od razítka je nečitelný, kulatý flek a pod ním nápis prosmotreno / Oba znaky po ruské cenzuře jsou v černohnědé barvě. Za zajímavou ukázku děkujeme mgr. ing. Karolowi MICZOWI Vlaková pońta ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN *** 776/b a KOJETÍN-ČESKÝ TĚŃÍN *** 776/b (pro oba směry). Vlaková pońta č.776 je v Monografii Díl 17/II na str.497 vedena pod katalogovým číslem 390. Byla provozována na trati Český Těńín-Frýdek-Místek-Frýdlant nad Ostravicí-Krásno nad Bečvou-Hulín- Kroměříņ a Kojetín. -Na trase Kojetín-Český Těńín byla v letech provozována jiņ vlaková pońta KOJETÍN- ČES.TĚŃÍN *Č.S.P.* 600/a v letech 19.. aņ Tato byla i v opačném směru. V Syreně č.131 na str.30 je pohled s razítkem této vlakové pońty s datem 4.IX.1921, razítko je typu V 21. Předchůdcem této české, vlakové pońty byla česko-německá vlaková pońta KOJETÍN-TĚŃÍN * KOJE- TEJN-TESCHEN * 600/a provozovaná v letech , Pouņívala razítko typu V 23. Pońta byla i v opačném směru. O této česko-německé a jen české pońtě 600 se píńe v Monografii Díl 17 str.477, katal.číslo pońty je 308. Ale k vlakové pońtě č.776, která nás zajímá dnes. Kat.č.390/1:- ČESKÝ TĚŃÍN-HULÍN *Č.S.P.* 776/a (?) a 776/b ( ), razítko Typu V 21. Kat.č.390/2:- HULÍN-ČESKÝ TĚŃÍN *Č.S.P.* 776/a ( ), 776/b (?), razítko Typu V 21. Kat.č.390/3:-ČESKÝ TĚŃÍN-HULÍN *** 776/a ( ), razítko Typu V 22. Zásilku s tímto razítkem jsme publikovali v Syreně č.148 na str Byla to vlaková pońta ČESKÝ TĚŃÍN-HULÍN *** 776/a. Zásilka byla poslána do Příbora a byla s datem 28.VII Kat.č.390/4:-HULÍN-ČESKÝ TĚŃÍN *** 776/a ( , razítko Typu V22. Kat.č.390/5:-ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN *** 776/a ( ),776/b ( ),razítka Typu V 22.

25 Zásilka s touto vlakovou pońtou je na této straně nahoře, rozlińení 776/b. Razítko je Typu V 22. Na můstku razítka je datum 13.V Zásilka je poslána do Valańského Meziříčí. Jedná se o Velikonoční přání. VP ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN *** 776/b s datem 13.V Kat.č.390/6:-KOJETÍN-ČESKÝ TĚŃÍN*** 776/a ( ),776/b ( ).Razítka Typu V 22 Zásilka s touto vlakovou pońtou je dole, rozlińení 776/b, razítko je Typu V 22. Na můstku razítka je datum 14.I Zásilka je poslaná do Doubravy. Na trati Český Těńín-Kojetín byla i vlaková pońta č.777: ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN *Č.S.P.* 777/a a 777/b ( ), razítka Typu V 21. Monografie vlakovou pońtu pro opačný směr sice neuvádí, ale tato existovala. V Syreně č.168 na str.25 jsme publikovali zásilku s vlakovou pońtou KOJETÍN- ČESKÝ TĚŃÍN *Č.S.P.* 777/b s datem 27.XII Byla jeńtě vlaková pońta ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN-PŘEROV *** 777/a a 777/b ( ), razítka

26 Typu V 22. Byla i vlaková pońta pro opačný směr s rozlińením a i b. Vlakovou pońtu ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN-PŘEROV *** 777/a jsme publikovali v Syreně č.168 na str.26. Zásilka byla poslána do Těńína 3.VIII Vlakovou pońtu ČESKÝ TĚŃÍN-KOJETÍN-PŘEROV *** 777/b jsme publikovali v Syreně č.162 na str.13. Zásilka s touto vlakovou pońtou byla poslána do Prahy-Ņiņkova 2.VI Byla jeńtě vlaková pońta ČESKÝ TĚŃÍN-HULÍN-PŘEROV *** 777/a. Tato byla i pro opačný směr. Pouņívala razítka Typu V 22 a byla provozována v letech Za obě dneńní ukázky děkujeme mgr. ing. Karolowi MICZOWI. Jeńtě k pońtovně KONIAKÓW na polské straně Těńínského Slezska Pońtovna byla provozována od Poslední doloņená zásilka je z Pozdějńí provoz pońtovny není doloņen, stejně tak provoz pońtovny po r.1920 do r Vpú pro pońtovnu byla pońta v Jablunkově. Pońtovna ve skutečnosti pouņívala dvě pońtovní razítka se stejným textem, ale nestejného rozměru a provedení hvězdiček v razítku. První razítko má rozměr 63x14 mm. Bylo v pouņití od r.1902 do r Doloņené pouņití je podle práce pana Tovačovského na:recepise z a na recepise z r Barva červená. V Syreně jsme razítko publikovali: v Syreně č.91 na str. 2-3 s datem , v Syreně č. 118 na str. 3 s datem a v Syreně č. 160 na str. 15 s datem Druhé razítko má rozměr 45x14 mm. Barva otisku je fialově červená. Doloņené pouņití razítka podle pana Tovačovského je: na R-zásilce z ,, na R- zásilce z , na recepise z a na dopise z V Syreně jsme razítko publikovali v č. 77 na str. 23 s datem 3.XI Je to nejstarńí doloņené pouņití razítka. Hvězdičky v tomto razítku jsou jiné, jako by slité. Viz reprodukce obou razítek. Dneńní ukázka je s razítkem č. 2. Razítko je otińtěno na zadní straně recepisu. Spolu s ním je na zadní straně otińtěno i razítko pońty JABLONKAU,SCHLES. / JABLONKÓW,ŚLĄSK/d. Razítko bylo i s rozlińením c. Je Typu G 134, jeho katal. číslo je 883/7 (Monografie Díl 13 str. 324).

27 Po zruńení pońtovny (údajně aņ v r.1940-nedoloņeno) zásilky do Koniakowa doručovala pońta v Istebné. Pouņití R-razítka místo R-nálepek na zásilkách Českého Těńína po osvobození v r

28 Na předcházející straně jsou dvě doporučené zásilky poslané z pońty v Českém Těńíně. Nahoře to je R-zásilka poslaná do Olomouce 11.VIII Tarif za doporučenou zásilku od osvobození do byl: mimomístní přeprava do 20g 1,20 K, příplatek doporučeně 3 Kč, celkem 4,20 K. Spodní zásilka je doporučená a jeńtě poslaná spěńně do Hranic s datem 22.srpna Doporučená zásilka 4,20 K + spěńnostní příplatek 4 K, celkem 8,20 K. Od roku 1945 byly zruńeny spěńnostní připlatky pro bliņńí doručovací okruh ( A ) a pro delńí doručovací okruh ( B ). Byl zaveden jen jeden spěńnostní příplatek (viz Příručka pro sběratele čs.známek a celin z r.1988, str.532). Obě zásilky mají místo R-nálepky obdélníkové R-razítko. (R Český Těńín/ čís.). Jeho rozměr je 53x16 mm. Pońta v Českém Těńíně tedy nepouņívala jako například polská pońta v Cieszynie původní, upravené, jeńtě německé R-nálepky (viz doporučená zásilka poslaná z Cieszyna do Lvova na předcházejících stránkách této Syreny). Na spěńné zásilce dole na předcházející straně je ale pońtou pouņita německo-česká spěńnostní nálepka. Ke znehodnocení známek na zásilkách pouņila pońta provizorní razítko ČESKÝ TĚŃÍN/ *** s datem 1945 (dvoukruhové). K upřesnění data podání zásilek pouņila pońta datumovku. Bylo by zajímavé zjistit, od kdy pońta pouņívala jiņ české R- nálepky. Viz zásilka dole jiņ s českou R-nálepkou R Český Těńín, podací číslo 536 (papír bílý, potisk černý). Expediční provizorní razítko ČESKÝ TĚŃÍN/ *** s datem Datumovka pod adresou odesilatele je s datem 24. leden Doporučená zásilka do 20g v místní přepravě, tarif od do ,60 K, přípla-tek Doporučeně 5 K, celkem 6.60 K. Zahraniční zásilky vypravovala pońta v Českém Těńíně stejně jako vnitrostátní. Na následující straně je zásilka (Mikuláńský pohled s přáním) poslaný do Polska do Ustroně. Zásilka je vyplacena dvěma známkami nominální hodnoty 1,20 K, celkem Porto 2,40 K. Odpovídá to platnému tarifu pro dopisnice do zahraničí v době od do (2,40 K).Známky na zásilce jsou znehodnoceny provizorním razítkem pońty ČESKÝ TĚŃÍN/*** s datem Datum je upřesněno vlevo od nalepených známek datumovkou s datem -4.XII Jelikoņ v té době byla vojenská cenzura zahraničních zásilek, polský vojenský cenzor opatřil zásilku na levém okraji razítkem vojenské cenzury: orlice / Sprawdzono przez /cenzurę wojskową / 756. Cenzurní razítko je na zásilku otińtěno v barvě fialové. Za ukázky provizorních zásilek z Těńína po r děkujeme mgr. ing. Karolovi Miczowi.

29 Arńík Letní olympiády Tokio z r s dodatečným perforačním otvorem na horním okraji a s 8-ramennou hvězdičkou před číslem arńíku na pravém okraji na aukci firmy Lisztwan w Těńíně. Tento vzácně se vyskytující arńik jsme publikovali v Syreně č. 162 na str. 35 vpravo dole. Arńík měl číslo Arńík se objevil nedávno i na aukci firmy Lisztwan v Českém Těńíně jako los č Katalog Fischer, Díl I z roku 2009 na str vede tuto verzi arńíku jako Blok 31 st. s cenou 450 zł. Vyvolávací cena za los č. 912 byla Kč, tedy za něco málo přes 50% katalogové ceny. Arńík na nańí dneńní ukázce má číslo Je vidět, ņe výskyt arńíků této verze nemá ņádnou souvislost s číslováním arńíků. ****************************** Balík poslaný z polní pońty 230 do Těńína s balíkovou nálepkou Feldpostamt Nr Balíkové nálepky Feldpostamt se vyskytují na balíkových průvodkách spolu s expedičními razítky K.u.k. Felepostamt jen sporadicky. Na nańí ukázce takováto balíková průvodka je na následující straně. Balík váhy 10 kg byl poslán do Těńína z polní pońty Feldpostamt 230. Odesilatelem je nadporučík Oskar Barbier, Lir. 23, Feldpost 230. U ručně vypsaného odesilatele je jeńtě otisk jednořádko-

30 veho, útvarového razítka K.k.M.G.Komp.Ldst.23 (M.G.Kompanie je asi Maschinen Gewehr Kompanie, tedy asi kulometná rota). Jelikoņ je zásilka poslána na soukromou osobu, je zde vybráno Porto ve výńi 2 K a 20 hal. Vybráno to bylo asi v hotovosti, protoņe na průvodce nejsou vylepeny známky. Obsah zásilky je podle údaje nahoře bednička potravin z Rumunska. Tehdy na sklonku války byly potraviny nejhledanějńí. V kolonce pro podací razítko je otisk expedičního razítka, dvoukruhového K.u.k.FELDPOSTAMT 230 s datem na můstku razítka 13.VIII.18, tedy jiņ na sklonku války. Zásilka má nad adresou příjemce otisk jednořádkového razítka cenzury ZENZURIERT v barvě červené. Balíková nálepka Feldpostamt /Nr.230, podací číslo 95 je na nańedlém papíru, potisk černý. Vpravo od balíkové nálepky je otisk rámečkového razítka ORLAU/ORŁOWA s datem 21.VIII.18. Razítko zde asi hraje roli průchozího razítka pońty do Těńína. Razítko je dvojjazyčné, německopolské. Rámečkové razítko je určitě rakouské. Zajímavé je to, ņe toto razítko u pońty v Orlové Monografie Díl 13 neuvádí. Prostě ve výčtu rakouských razítek schází (Orlová, katal.č.1683, str ). Razítko uvádí teprve Monografie Díl 16/I pod katalogovým číslem 1683/4 jako razítko Typu RM 9 s pouņitím Zde je myńleno pouņití po skončení války. Balíková průvodka má celkem 4 strany. Je zajímavé, ņe otisk místního, denního, příchozího razítka TESCHEN1/CIESZYN1/g je aņ s datem 3/9/VIII-XI/18 a doruční razítko téņe pońty TESCHEN1/CIESZYN 1/g je dokonce s datem 8/9/VIII-XII/18. Polní pońta 230 obsluhovala v srpnu 1918 etapní úřad 16. Generalkommando v Rumunsku, Siebenburgen (Sedmihradsko). Jedná se jistě o zajímavou věc z hlediska polních pońt. Uukázka mgr. ing. Karolola MICZE. Místo polní pońty 230 upřesnil v době expedice mgr. Janusz Manterys.

31 Dalńí okresní razítka místo expedičních z období Rakousko-Uherska. V minulosti jsme několikrát publikovali zásilky s touto problematikou i na stránkách Syreny. Dnes zde máme dalńí. 1) Okresní razítko IX/71 Szczakowa, razítko I. Typu. Zásilka je poslána Adolfem Riedlem na manņelku do Opavy. Datum je v textu na zadní straně korespondenčního lístku V levém horním rohu je otisk razítka cenzury Zensuriert.V místě pro nalepení známky je otisk okresního razítka IX/71. Na horním okraji zásilky je útvarové razítko K.K. EISENBAHN-SICHERUNGS-ABTEILUNG / SZCZAKOWA (136x85 mm). Okresní razítko IX/71 jako expediční jsme publikovali jiņ v Syreně č.104 str Bylo to na zásilce-feldpostce do Uher na adresu do Bánské Bystrice (tehdy Uhry). Přesto, ņe to byla feldpostka, zásilka byla zatíņena doplatným, doplatní známkou 10 filer + uherské razítko pońty v Bánské Bystrici. Za ukázku děkujeme Jarkovi Tereńkovi 2) Okresní razítko IX/27 Drohobycz 1, razítko I.Typu. Zásilka-feldpostka byla původně poslána na Feldpost 186, K.u.k.Festungartilerie, Regiment No.2, tam

32 jako nedoručitelná byla přeposlána na Feldpost 201, K.K.Ldst. Etapp. Komp. 4/500. Zásilka je v textu datována Cp je obyčejná, s natińtěnou známkou starý Procházka 5 hal. zelená. Zásilka má otisky dvou vojenských cenzur. K.u.k.Militärzensur / Sambor (48x9 mm) a následně K.u.k.Mili-tärcensur /KRAKAU 1 (66x13 mm). K zásilce se jeńtě někdy vrátíme při zpracování tématiky vojenské cenzury Sambor. Místo expedičního razítka je pouņito ke znehodnocení natińtěné známky okresního razítka IX/27. 3) Okresní razítko IX/75, Tarnów 2, razítko I. Typu. Zásilka je poslána na soukromou adresu do Kumrowitz bei Brűn, Mähren (Komárov u Brna). Vlevo od nalepené známky je otisk razítka vojenské cenzury WEITERLEITEN. Známka je znehodnocena okresním razítkem IX/75. Na pohlednici je Radnice v Tarnově. Zásilka má v textu datum Za ukázky zásilek s okresními razítky IX/27 a IX/75 děkujeme Teodorovi Wilczkowi a zároveň se mu omlouváme za toho Teofila ze Syreny č.174. Pouņitím okresních razítek místo expedičních se zabývá ve své práci o této problematice i Prof. Bartke z Krakova. Pouņití razítek IX/71 a IX/75 k tomuto účelu Prof.Bartke uvádí, ale o razítku IX/27 jako expedičnímu se autor nezmiňuje. Přitom Prof. Bartke je povaņován v Polsku za největńí kapacitu na tuto problematiku. Víme, ņe nańi Syrenu sleduje, a proto jej touto cestou srdečně pozdravujeme. Polská,vojenská cenzura v Kowlu z prosince Reprodukce táto zajímavé zásilky je na následující straně. Otisk razítka cenzury je dole vlevo u adresy před slovy w Drohobyczu / ul.mickiewicza. Text cenzurního razítka je třířádkový: Cenzura Wojskowa / w KOWLU / CENZOR (?). Má být CENZOR I nebo CENZOR II, ale to na zásilce nejde rozluńtit. Razítko má rozměr 35x16 mm, jeho otisk je fialový. Razítko bylo v pouņívání v období VIII- XII Je hodnoceno dosti vysoko, 60 body. Viz publikace Polska cenzura korespondencji w latach , autoři B. Brodowski a J. Tokar, I. vydání str. 22. Na pravém okraji zásilky je otisk expedičního razítka (dvoukruhové s můstkem přesahujícím mezikruņí, průměry 28 a 17 mm, podle polské typologie razítek je razítko Typu VIII). Text razítka KOWEL *a* s datem na můstku razítka 12.XII.19. Nahoře vpravo je otisk 3-řádkového, útvarového razítka (modrý otisk): DOWÓDZTWO / STACJI ETAPOWEJ / Kamień Koszyrski (49x16 mm). Je zajímavé, ņe datum v textu je r. a otisk razítka v Kowlu má datum 12.XII.19 (!!?). Zásilka je adresována na soukromou adresu do Drohobyczu. Drohobycz leņí na spojnici Sambor-Stryj na Ukrajině. Kowel (dnes Ukrajina) leņí asi 150 km na východ od Lublina a asi 50 km na východ od

33 Lubomlu. Kamień Koszyrski (dnes Ukrajina) leņí asi 50 km na severovýchod od Kowlu a si 50 km jihovýchodně od Brestu. Kamień Koszyrski leņí kousek od dneńní hranice Ukrajina- Bělorusko. Za ukázku děkujeme Teodorovi Wilczkowi. Ńkoda, ņe ostatní razítka, mimo expedičního Kowlu, jsou na zásilku dosti nekvalitně otińtěna. Ale i tak je to zajímavý dokument polské, vojenské cenzury z let Druhé razítko pońty v Těńíně, Typ C 50. O prvním razítku Těńína jsme psali v Syreně 169 na str. 36 (ukázka z r. 1825) a v Syreně č. 175 na str. 5-6 (ukázka z r. 1822). Razítko je ve tvaru elipsy v oválu. Ovál elipsy má uvnitř, nahoře i dole, ozdobný ornament (vypadá to jako takový hřebínek shora i zdola v oválu směrem do středu). U druhého razítka Těńína Typu C 50 je to trochu komplikovanějńí. Monografie Díl 14 vede toto razítko pod katal.číslem 2417/2 (str.212) jako Typ C 50. Monografie vede razítko v barvě černé (od r.1829, 45 bodů). Dodatek ke Dílu uvádí starńí letopočet výskytu razítka (1828) a zároveň uvádí, ņe razítko je ve dvojím provedení s malým rozdílem. Monografie uvádí i razítko v barvě červené (od r.1837, 120 bodů). Práce mgr.manteryse Pońta na Těńínském Slezsku do r.1918 jiņ není tak stručná, jako Monografie a o razítku C 50 uvádí více údajů.razítko ale vede pod jiným katalogovým číslem a sice 14/2, jako Typ D1. Práce uvádí rozměr razítka 30x11 mm. Podle provedení razítka je uvádí také ve dvou variantách. Jako: 14/2.1. s výńkou písmen 4,5 mm a tečkou za písmenem N. Vzdálenost písmene N od pravé strany oválu uvádí 3 mm. Doba pouņití ?? 14/2.2. s výńkou písmen 3,7-4 mm, bez tečky za nápisem. Vzdálenost písmene N od pravé strany oválu uvádí 2 mm. Autorovi známá doba pouņití I autor se zmiňuje o dvou barvách u razítka 14/2.2. a sice : černá 50 bodů a červená 80 bodů. Překreslené reprodukce obou variant razítek jsou vlevo. Měli jsme snahu sehnat a ukázat Vám na zásilce i razítko s tečkou za N, Bohuņel nikdo z nám známých kolegů, kteří se tím zabývají, tuto variantu nemá. Zato variantu máme v obou barvách, černé i červené.

34 Zásilka s razítkem C 50, varianta , otisk razítka v barvě černé. Zásilka poslaná na Oberamt asi v Lipníku? Dobu pouņití razítka nejde Bohuņel určit. 8 - ka uprostřed asi znamená, ņe je zásilka vyplacena 8 krejcary. Zásilka je poslána asi aņ po r. 1822, protoņe stejná zásilka z r v Syreně č. 175 je vyplacena jen 6 krejcary. Vpravo je druhá zásilka s razítkem C 50, varianta poslaná do Krakowa. Otisk razítka je i zde v barvě černé. Bohuņel ani u této zásilky poslané do Krakova na soukro-mou osobu nejde určit dobu podání zásilky. Na zadní straně zásilky je jen nic neříkající soukromá pečeť. Za obě zásilky na této straně děkujeme Jarkovi TEREŃKOVI. Zásilka na následující straně nahoře je s razítkem C 50, varianta v barvě červené, poslaná podle data v pravém dolním rohu na přední straně zásilky roce 1838! Zásilka je skládačkou a dobu podání zásilky dokazují i dalńí dvě data v textu vnitřku dopisu. Data jsou uváděna v souvislosti s tím, jak kdo a kdy zásilku vyřizoval. Pod zásilkou na následující straně je vnitřek dopisu. V jeho horní části je datum 23 februar 1838 (23.únor 1838). Ve spodní části vnitřku zásilky je druhé datum svědčící o jejím vyřízení, a sice 25.januar 1838 (25.leden 1838). Obě tato data uvnitř zásilky a datum na její přední straně dole vpravo svědčí o tom, ņe razítko, dokonce v barvě červené, bylo pouņíváno jeńtě počátkem roku O tento údaj je nutno opravit údaje z Monografie i v práci mgr. Janusza MANTERYSE. Za tuto hezkou ukázku s vzácnějńí, červenou barvou razítka TESCHEN, Typ C 50 varianta , děkujeme Dr. Adriánovi JUNGOVI. Zásilku koupil nedávno na jedné aukci a údajně prý ne draze.

35 Zásilka z r s razítkem TESCHEN Typ C 50, varianta červená barva razítka. Vnitřek zásilky s daty 23. únor 1838 a 25. leden 1838.

36 Nahoře je dalńí pouņití razítka TESCHEN Typ C 50, varianta 14/2.2., pońtovně pouņitá Viz datum podél pravého okraje nad nápisem Tarnów. V textu na přední straně uprostřed svisle je dalńí datum, 30.juli 836 (30 červenec 1836). Zásilka je poslána do Tarnowa. Otisk razítka je v barvě černé. Jedná se o zásilku v práci mgr.manteryse jako jim nejmladńí uváděnou dobu pouņití razítka Typ C 50. Za ukázku mu srdečně děkujeme. Pro Syrenu připravil ing. Jiří Jan KRÁL Dalńí zajímavost z aukce firmy Lisztwan. Ukázka je z jarní aukce jedná se o los č.644, známka Generalgouvernement, neperforovaná, katal. číslo Fischer 87 U, známka z r Známka byla tińtěna 4-sektorovou tiskovou formou v PA po 50 kusů známek (10x5). Jedná se o portrét A. Hitlera na mříņkovaném papíru. Vyvolávací cena byla Kč. Cena v katalog Fischer je 900 zł. Vyvolávací cena byla tedy hluboko pod katalogovou cenou známky. Zpravodaj Klubu polské známky je vydáván pro potřeby českých a slovenských filatelistů, kteří sbírají polské známky a celiny. Vydává jej kolektiv ve sloņení: Ing. Jiří Jan KRÁL, Josef MOROŃ, ing. Ladislav ONDRUŃKA, ing. Emil KARZEŁEK, mgr. Janusz MANTERYS, Robert PALKOVIČ, Teodor WILCZEK, Jaromír JANČA, Ota ŃRUBAŘ, Josef JENDŘIŃÁK, Stanislav BOBEK, ing. Jan KYPAST, mgr.stanisław FOŁTA, mgr. ing. Karol MICZA, Jaroslav TEREŃKO a MUDr. Adrian JUNGA. Zpracování na počítači ing. Emil KARZEŁEK. Novou obálku SYRENY pouņívanou od č. 154 navrhl mgr. Stanisław FOŁTA. Kopie dokumentů Jaroslav TEREŃKO, ing. Emil KARZEŁEK a ing. Jiří Jan KRÁL. Tento zpravodaj je určen výhradně pro členy Klubu polské známky. Toto číslo je uzavřeno a načisto dopsáno poslední den měsíce října Zpravodaj je plně hrazen z prostředků členů klubu. Texty ve zpravodaji neprocházejí jazykovou úpravou. Toto číslo vychází jako číslo 176. Děkujeme vńem, kteří se jakýmkoliv způsobem přičinili o to, ņe toto číslo spatřilo světlo světa. Syrena je postupně i na internetu, a to na adrese pod heslem SYRENA. Najdete tam obsah jednotlivých čísel nańich zpravodajů ve formátu PDF. Bohuņel jen od čísla 154. Jsou zváni vńichni, kdo mají moņnost navńtívit tyto stránky!! Máte-li přítele, filatelistu, který sbírá polské známky, upozorněte jej na náń zpravodaj SYRENA!!!

Čtyři atesty a přece není pravá

Čtyři atesty a přece není pravá ZNALECKÁ HLÍDKA Čtyři atesty a přece není pravá Jde o jednu z nejvzácnějších známek naší první republiky, 10 K Znak Pošta československá 1919 na žilkovaném papíru - a nadto v úzkém formátu! Zezadu je opatřena

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

- 1 - Vyznamenaná medailí Za zásluhy o rozvoj filatelistických publikací Svazem polských filatelistů 07-14 KARVINÁ

- 1 - Vyznamenaná medailí Za zásluhy o rozvoj filatelistických publikací Svazem polských filatelistů 07-14 KARVINÁ - 1-170 S Y R E N A Vyznamenaná medailí Za zásluhy o rozvoj filatelistických publikací Svazem polských filatelistů 07-14 KARVINÁ 37 let KLUBU 1972 2009 28 let SYRENA 1981 2009 léto Vyznamenaný Zlatým Čestným

Více

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Městská část Praha 10 vyhlašuje v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Výběrové řízení na prodej volných bytových jednotek formou elektronické aukce -3. Podmínky výběrového

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

VÝZVA K PODÁNÍ CENOVÝCH NABÍDEK

VÝZVA K PODÁNÍ CENOVÝCH NABÍDEK VÝZVA K PODÁNÍ CENOVÝCH NABÍDEK pro zakázku malého rozsahu na stavební práce v rámci projektu "Rekonstrukce a zateplení střechy MŠ Kateřinice" 1. Identifikační ní údaje zadavatele zadavatel: Obec Kateřinice

Více

Výstavba víceúčelových sportovních zařízení 45212220-4. Stavební práce 45000000-7. Předpokládaná hodnota VZ (v Kč bez DPH):

Výstavba víceúčelových sportovních zařízení 45212220-4. Stavební práce 45000000-7. Předpokládaná hodnota VZ (v Kč bez DPH): Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í O U M Í S T Ě N Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í O U M Í S T Ě N Í MĚSTSKÝ ÚŘAD KRNOV ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE HLAVNÍ NÁMĚSTÍ 1 794 01 KRNOV Váš dopis zn.: Ze dne: Naše zn.: Mukrn/201544081/RR/SU/Bl. Vyřizuje: Ing. Alena Blaščíková Telefon: 554 697 709 E-mail: ablascikova@mukrnov.cz

Více

ROSSMANN PRAVIDLA VÁNOČNÍ SOUTĚŽE

ROSSMANN PRAVIDLA VÁNOČNÍ SOUTĚŽE ROSSMANN PRAVIDLA VÁNOČNÍ SOUTĚŽE 1. POŘADATEL: ROSSMANN, spol. s r.o., Praha 4, Na Pankráci 1683/127, PSČ 140 00, IČO: 61246093, spisová značka C 28492 vedená u Městského soudu v Praze 2. ORGANIZÁTOR:

Více

STŘELNICE Stříbrný Dvůr

STŘELNICE Stříbrný Dvůr Výtisk číslo: 1 Počet listů: 7 Doc. Ing. Alois SKOUPÝ, CSc. znalec v oborech ekonomika, kriminalistika a balistika zbraní a munice Ev. č. znaleckého posudku: 014/0591 Datum zpracování: 19. září 2014 Počet

Více

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu.

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu. Zpravodaj obce Palonín Volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dnech 25. - 26.10. 2013 : pátek 25.10. od 14:00 do 22:00 hod sobota 26.10. od 8:00 do 14:00 hod. Dotace- zatrubnění

Více

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU 32 CENOVÝ VĚSTNÍK 14/2008 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující veřejnou vnitrostátní

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř Rajivský trh je největším lákadlem ve městě. Špičkoví kuchaři z celé země mezi sebou soutěží o jeho koření, vytváří nové kořenící směsi, a tedy nejnovější labužnický trend. Po smlouvání následuje zvláštní

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU (a) Technické parametry vodních cest E Hlavní technické parametry vodních cest E mají v zásadě odpovídat klasifikaci

Více

I. ročník M E M O R I Á L U

I. ročník M E M O R I Á L U Tělovýchovná jednota S u š i c e oddíl kopané - 312040 342 01 Sušice 2, Fr. Procházky 119 telefon: 376 523 275 stadión Sušice, Volšovská 42 stadión: 376 523 273 e-mail: susicefotbal@centrum.cz Tělovýchovná

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA č. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PŘEVODU ZEMĚDĚLSKÝCH A LESNÍCH POZEMKŮ Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON

Více

Usnesení. r o z h o d l t a k t o :

Usnesení. r o z h o d l t a k t o : EXEKUTORSKÝ ÚŘAD CHEB MGR. DAVID KONCZ SOUDNÍ EXEKUTOR 26. dubna 10, Cheb 35002 tel., fax: +420 355 318 111, +420 355 318 110 e-mail: podatelna@eucheb.cz www.eucheb.cz IDDS: 9u8g8ka č.j. : 074 EX 08818/08-124

Více

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7. Ukládání dokumentů

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách a konzervatořích (dále jen SŠ ) se řídí, mimo jiné, následujícími

Více

Dodávka osobních automobilů

Dodávka osobních automobilů ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále též ZD ) Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČO: 72080043 vyhlašuje nadlimitní veřejnou zakázku na

Více

N Á V R H K U P N Í S M L O U V A

N Á V R H K U P N Í S M L O U V A N Á V R H K U P N Í S M L O U V A Rozšíření malovýroby mléčných produktů - prodejní stánek 1. Obchodní firma: Sídlo: Zapsaná v OR: Zastoupená: IČO: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu: Telefon/fax: E-mail:

Více

Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011

Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011 Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011 Účelové komunikace jsou důležitou a rozsáhlou částí sítě pozemních komunikací v České republice. Na rozdíl od ostatních kategorií

Více

Příloha č. 2 k ZD č.j.: MV- 10127-5/VZ-2013 P O K Y N Y

Příloha č. 2 k ZD č.j.: MV- 10127-5/VZ-2013 P O K Y N Y P O K Y N Y k jednotnému postupu při zabezpečování přehlednosti a zřetelnosti hraničního pruhu, volných kruhových ploch a dalších prací na státních hranicích České republiky Obsah: 1. Všeobecná ustanovení

Více

S_5_Spisový a skartační řád

S_5_Spisový a skartační řád Základní škola a mateřská škola Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace S_5_Spisový a skartační řád Č.j.:ZS6/2006-3 Účinnost od: 1. 5. 2011 Spisový znak: C19 Skartační znak: S10 Změny:

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Sp. zn. KÚOK/12404/2014/OSR/937 Olomouc dne 11. dubna 2014 Oprávněná úřední osoba pro vyřízení: Ing. Karla

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

32001R1788 Úřední věstník L 243, 13/09/2001, strany 0003 0014

32001R1788 Úřední věstník L 243, 13/09/2001, strany 0003 0014 Nařízení Komise (ES) č. 1788/2001 ze 7. září 2001 stanovující podrobná pravidla pro implementaci ustanovení týkajících se certifikátu o kontrole dovozů ze třetích zemí dle Článku 11 Nařízení Rady (EHS)

Více

na prodej nemovitosti objektu č.p. 9 - Chrudim VI. kolo(4)

na prodej nemovitosti objektu č.p. 9 - Chrudim VI. kolo(4) 1 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE Ředitel krajského ředitelství policie č.j. KRPE-63189-2/ČJ-2015-1700VZ Pardubice dne 7. srpna 2015 Počet stran: 6 Vyhlašovatel: Česká republika - Krajské

Více

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II.

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II. S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. I. Smluvní strany Objednatel: Město Bílina Břežánská 50/4, 418 31 Bílina Zastoupení:

Více

Pokyny České pošty pro označování Doporučených zásilek čárovými kódy

Pokyny České pošty pro označování Doporučených zásilek čárovými kódy Pokyny České pošty pro označování Doporučených zásilek čárovými kódy Zpracoval Česká pošta, s.p. Datum vytvoření 14.04.2010 Datum aktualizace 17.04.2014 Počet stran 20 Počet příloh 0 Obsah dokumentu 1.

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na Dodávku nábytku

Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na Dodávku nábytku Zadávací dokumentace k výběrovému řízení na Dodávku nábytku Obecné zadání: Střední škola technická, Most Velebudice, Dělnická 21, příspěvková organizace vypisuje výběrové řízení na Dodávku nábytku pro

Více

*s00nx00ozlt9* S 0 0 N X 0 0 O Z L T 9 ROZHODNUTÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H U S T O P E Č E S T A V E B N Í Ú Ř A D

*s00nx00ozlt9* S 0 0 N X 0 0 O Z L T 9 ROZHODNUTÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H U S T O P E Č E S T A V E B N Í Ú Ř A D M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H U S T O P E Č E S T A V E B N Í Ú Ř A D Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče 519 441 011 e-mail: stavebni@hustopece-city.cz *s00nx00ozlt9* S 0 0 N X 0 0 O Z L T 9 Č.j. MUH/ 6067/13/19

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem a o poplatku za komunální odpad Městské zastupitelstvo v Hranicích schválilo dne 13. června 2000 usnesením č.

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 10.03.2005 KOM(2005) 80 v konečném znění Návrh NAŘÍZENÍ RADY o další změně nařízení (ES) č. 1601/2001 o uložení konečného antidumpingového cla z dovozu některých

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Ve smyslu 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) veřejné zakázky Smluvní výzkum a konzultace projektu

Více

Vyvažování tuhého rotoru v jedné rovině přístrojem Adash 4900 - Vibrio

Vyvažování tuhého rotoru v jedné rovině přístrojem Adash 4900 - Vibrio Aplikační list Vyvažování tuhého rotoru v jedné rovině přístrojem Adash 4900 - Vibrio Ref: 15032007 KM Obsah Vyvažování v jedné rovině bez měření fáze signálu...3 Nevýhody vyvažování jednoduchými přístroji...3

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/19152/St - UZ/05 V Písku dne: 03.06.2016 Vyřizuje: Ing.Václav Stejskal Telefon: 382 330 601, 382 330 555 E-mail:

Více

HOSPODÁŘSKÉ SMĚRNICE. ČESKÉHO SVAZU NESLYŠÍCÍCH SPORTOVCŮ, z.s. (dále jen ČSNS) Pro vnitřní potřeby ČSNS zpracovali:

HOSPODÁŘSKÉ SMĚRNICE. ČESKÉHO SVAZU NESLYŠÍCÍCH SPORTOVCŮ, z.s. (dále jen ČSNS) Pro vnitřní potřeby ČSNS zpracovali: HOSPODÁŘSKÉ SMĚRNICE ČESKÉHO SVAZU NESLYŠÍCÍCH SPORTOVCŮ, z.s. (dále jen ČSNS) Kontakt: Platnost od 1. ledna 2016 Aktualizace: 21. ledna 2016 Adresa: Český svaz neslyšících sportovců, z.s. Střední novosadská

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1 SOUTĚŽNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1.1 Tento řád vstupuje v platnost 1.8.2006 a je závazným řádem pro Milevskou ligu (dále jen ML) v malé kopané a týmy vstupují do ML s tím, že jej berou plně na vědomí

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLN NÍ KVALIFIKACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLN NÍ KVALIFIKACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLN NÍ KVALIFIKACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 38 zákona. 137/2006 Sb., o ve ejných zakázkách, v platném zn ní (dále jen zákon) a ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 44

Více

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty Město MILOVICE ul. 5. května 71, Milovice, PSČ 289 23 tel.a fax: 325577203 email: meu@mesto-milovice.cz Sekretariát, ul. 5. května 71 tel. a fax:325577203,325577403, email: meu@mesto-milovice.cz Zápis

Více

Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 22.7.2008. Č. j. S133/2008/VZ-12160/2008/540/PV V Brně dne 2. července 2008

Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 22.7.2008. Č. j. S133/2008/VZ-12160/2008/540/PV V Brně dne 2. července 2008 Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 22.7.2008 Č. j. S133/2008/VZ-12160/2008/540/PV V Brně dne 2. července 2008 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 JAK ŽÁDAT O NAHLÍŽENÍ DO ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE, POŘIZOVÁNÍ JEJÍCH VÝPISŮ NEBO KOPIÍ Vážená paní, vážený pane,

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor správy majetku. Smlouva o vzniku společnosti - Cyklobus Bečva

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor správy majetku. Smlouva o vzniku společnosti - Cyklobus Bečva MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 13 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Pavel Slovák

Více

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání - opakovaná dražba - (dražební vyhláška)

usnesení o nařízení elektronického dražebního jednání - opakovaná dražba - (dražební vyhláška) Exekutorský úřad Chomutov Mgr. Jan Peroutka,soudní exekutor Revoluční 48, 430 01 Chomutov, IČ: 66225108, DIČ: CZ6805280988 Tel/Fax: 474 335 579, e-mail: info@exekucecv.cz, mobil : 774 760 744, DS: n7tg8u3

Více

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ Článek 1. Základní ustanovení Tento Dražební řád stanoví organizaci a průběh dražby nemovitostí (dále jen dražba) realizované soudním exekutorem při provádění exekucí

Více

NOVOSTAVBA DŘEVĚNÉHO ALTÁNU VČETNĚ ÚPRAVY AUTOBUSOVÉ

NOVOSTAVBA DŘEVĚNÉHO ALTÁNU VČETNĚ ÚPRAVY AUTOBUSOVÉ VÝZVA více zájemcům k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodavatele stavebních prací - díla pod názvem NOVOSTAVBA DŘEVĚNÉHO ALTÁNU VČETNĚ ÚPRAVY AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY - BRANKA U OPAVY Jedná

Více

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 4 K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 4 K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DODATEČNÉ INFORMACE Č. 4 K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Komplexní servis prádla a oděvů pro Nemocnici Jihlava Nadlimitní zakázka na služby zadávaná v otevřeném řízení dle zákona 137/2006 Sb., o

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

DOPRAVNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH CYKLISTŮ OKRESNÍ KOLO

DOPRAVNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH CYKLISTŮ OKRESNÍ KOLO MINISTERSTVO DOPRAVY DOPRAVNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH CYKLISTŮ OKRESNÍ KOLO Chrudim 19. května 2016 DDH Chrudim 1. P R O P O Z I C E Okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů okresu Chrudim 19. 5. 2016 Vyhlašovatel

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.:úohs-s421/2012/vz-18044/2012/511/mgr V Brně dne 8. října 2012

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.:úohs-s421/2012/vz-18044/2012/511/mgr V Brně dne 8. října 2012 *UOHSX004IWZ9* UOHSX004IWZ9 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.:úohs-s421/2012/vz-18044/2012/511/mgr V Brně dne 8. října 2012 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112

Více

Nařizování exekuce a pověření exekutora

Nařizování exekuce a pověření exekutora POZMĚŇOVACÍ NÁVRH k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (tisk 537) Nařizování exekuce a pověření exekutora

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek Rychtaříkova 1, 326 00 Plzeň Tel: +420 377 464 009, fax: +420 377 464 223, E-mail: info@exekutors.cz Spisová značka: 134 EX 16018/13-192

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

R O Z H O D N U T Í. povoluje výjimku

R O Z H O D N U T Í. povoluje výjimku Městský úřad Třeboň Odbor územního plánování a stavebního řádu Palackého nám. 46, 379 01 Třeboň II, tel. 384 342 157 fax: 384 723 505 e-mail: stavebni.odbor@mesto-trebon.cz, www.mesto-trebon.cz Spis. zn.:

Více

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy a třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Horní Bojanovice,

Více

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 27.1.2009 VÚP 328.3-2360/3150/08 Ka-38 Pavel Kavlík

Více

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci.

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 25/3.7.2 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 5.9.2014 Předloha pro 25. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 15. 9. 2014 Předkladatel: Zpracovatel: MICHAL ZÁCHA DiS.,

Více

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 dz_12dpfo5405_19_pok.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 Pokyny k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 46925/2013 S. zn.: S - JMK 46925/2013/OD Brno dne 20.06.2013 OP ATŘENÍ OB EC NÉ P OV AH Y Krajský úřad Jihomoravského

Více

Badatelský řád Archivu České televize v Praze

Badatelský řád Archivu České televize v Praze Název vnitřního předpisu Badatelský řád Archivu České televize v Praze Typ vnitřního předpisu OFPŘ Číslo 34 ze dne 14. 10. 2013 Účinnost ode dne vydání Účinnost do neurčito Účel předpisu Naplnění příslušných

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

1. kolo soutěže probíhá: od 19. 11. 2014 07:00:00 hod do 24. 12.2014 23:59:59 hod

1. kolo soutěže probíhá: od 19. 11. 2014 07:00:00 hod do 24. 12.2014 23:59:59 hod Pravidla soutěže Vyhrajte sadu DVD Disney Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel soutěže Vyhrajte sadu DVD Disney (dále jen soutěž ). Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který závazně

Více

SMLOUVA NA ZABEZPEČENÍ SLUŽBY čj ZÁVODNÍHO STRAVOVÁNÍ PRO VOJENSKÉ ZAŘÍZENÍ 1484 Libavá FORMOU STRAVOVACÍCH POUKÁZEK

SMLOUVA NA ZABEZPEČENÍ SLUŽBY čj ZÁVODNÍHO STRAVOVÁNÍ PRO VOJENSKÉ ZAŘÍZENÍ 1484 Libavá FORMOU STRAVOVACÍCH POUKÁZEK Vojenské zařízení 1484 Libavá V Libavé dne Čj. Výtisk číslo : Počet listů : 7 SMLOUVA NA ZABEZPEČENÍ SLUŽBY čj ZÁVODNÍHO STRAVOVÁNÍ PRO VOJENSKÉ ZAŘÍZENÍ 1484 Libavá FORMOU STRAVOVACÍCH POUKÁZEK I. Smluvní

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Ing. Tichý Jiří, VŠB-TU Ostrava, Ing. Navrátilová Margita, Ostravské komunikace, a.s. Dopravní uzel Svinov, zprvu jen uzel železniční dopravy,

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

Obchodní podmínky II. Objednávka, vznik kupní smlouvy

Obchodní podmínky II. Objednávka, vznik kupní smlouvy Obchodní podmínky I. Hlavní charakteristika zboží a služeb E-shop www.drevenekoliky.cz zastoupený panem Dušanem Marečkem, dále jen prodávající, nabízí koupi výrobků, pomůcek a příslušenství používaných

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKU PRO ELEKTRONICKOU DRAŽBU Č.j. 094 EX 11456/06 U S N E S E N Í Soudní exekutor Mgr. Martin Tunkl, Exekutorský úřad Plzeň - město, se sídlem Palackého nám. 28, 301 00 Plzeň, pověřený provedením exekuce na základě usnesení o nařízení

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA Dodávka renovovaných tonerů

RÁMCOVÁ SMLOUVA Dodávka renovovaných tonerů RÁMCOVÁ SMLOUVA Dodávka renovovaných tonerů uzavřená níže uvedeného dne, měsíce roku dle ustanovení 1746 odst. 2, 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění mezi: František Skácel,

Více

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace I) Identifikační údaje zadavatele: Název: Město Vimperk Sídlo: Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk IČ: 002 50 805

Více

Quick Report 1/2014 Praha, leden 2014

Quick Report 1/2014 Praha, leden 2014 Společnost pro kriminalistiku Society for Criminalistics Quick Report 1/2014 Praha, leden 2014 Vážené kolegyně, vážení kolegové, až budete tento QR číst, bude to možná už celý měsíc poté, co jsme se těšili

Více

Městský úřad Březnice Stavební úřad

Městský úřad Březnice Stavební úřad Spis: Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon E-mail: 2109/2015/SÚ 2109/2015/MUBREZ/SU-5 Ing. Novotná 318 403 172 stavebni@breznice.cz Městský úřad Březnice Stavební úřad Náměstí 11, 262 72 Březnice Březnice

Více

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn *MUHTX003HKGJ* MUHTX003HKGJ SPIS.ZN.: OVÚP/5887/2012/Kö Č.J.: MUHT 7391/2012 VYŘIZUJE: Ing.

Více

Zásady hospodaření s nemovitostmi

Zásady hospodaření s nemovitostmi Zásady hospodaření s nemovitostmi Zastupitelstvo obce Osek nad Bečvou schválilo dne 10.7.2008 tyto zásady pro nabývání majetku obcí Osek nad Bečvou a převodu a pronájmu nemovitostí z majetku obce Osek

Více

Postoj české veřejnosti k přijímání uprchlíků prosinec 2015

Postoj české veřejnosti k přijímání uprchlíků prosinec 2015 pm0 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 0 0 E-mail: cvvm@soc.cas.cz Postoj české veřejnosti k přijímání uprchlíků prosinec 0 Větší část

Více

na prodej nemovitosti pozemek p.č. 2511/39 k.ú. Pardubice IV. kolo(1)

na prodej nemovitosti pozemek p.č. 2511/39 k.ú. Pardubice IV. kolo(1) 1 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE Ředitel krajského ředitelství policie č.j. KRPE-40795-2/ČJ-2016-1700VZ Pardubice dne 16. května 2016 Počet stran: 6 Vyhlašovatel: Česká republika - Krajské

Více

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 2.9.2008 VÚP 328.3-1227/1671/08 Ka-33 Pavel Kavlík

Více

Věc: Zadávací řízení - Mateřská škola v Hevlínské dodatečné informace

Věc: Zadávací řízení - Mateřská škola v Hevlínské dodatečné informace V Boskovicích dne 14. ledna 2016 Věc: Zadávací řízení - Mateřská škola v Hevlínské dodatečné informace V rámci podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle ust. 27 zákona

Více

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty DAŇOVÉ AKTULITY 2013 Po dlouhém období daňově lability v oblasti očekávání pro rok 2013 a následující došlo ke schválení kontroverzního daňového balíčku a dalších daňových zákonů a jejich zveřejnění ve

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Výzva k podání nabídky a prokázání kvalifikace pro veřejnou zakázku: KOUTEX 2014 (recyklace textilního odpadu) - zadávanou jako zakázku malého rozsahu nespadající pod aplikaci zákona

Více

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Břidličná č. 4 /2007 O místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo města Břidličná vydává dne 17.12.2007 v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2, písm. i)

Více

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/76/ES

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/76/ES L 201/18 Úřední věstník Evropské unie 1.8.2009 SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/76/ES ze dne 13. července 2009 o hladině akustického tlaku kolových zemědělských a lesnických traktorů působícího

Více

U S N E S E N Í. I. Elektronické dražební jednání se koná dne 10.12.2015 v 09:00:00 hodin, prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese:

U S N E S E N Í. I. Elektronické dražební jednání se koná dne 10.12.2015 v 09:00:00 hodin, prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese: Stránka 1 z 5 U S N E S E N Í JUDr. Vít Novozámský, soudní exekutor Exekutorského úřadu Brno-město se sídlem Bratislavská 73, 602 00 Brno-Město, Česká republika pověřený provedením exekuce, které vydal

Více

Předmětem podnikání společnosti je:

Předmětem podnikání společnosti je: STANOVY Zemědělské společnosti Nalžovice a.s. I. Obchodní firma Obchodní firma společnosti zní: Zemědělská společnost Nalžovice, a.s. II. Sídlo společnosti Sídlem společnosti jsou: Nalžovice č.p. 23, okres

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží ČSOB v orientačním běhu

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží ČSOB v orientačním běhu SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží ČSOB v orientačním běhu I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Soutěžní řád soutěží ČSOB v orientačním běhu (SŘ) stanovuje podmínky mistrovských a dlouhodobých soutěží v orientačním běhu na území

Více

URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ

URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ Příloha č. 5 k výměru MF č. 01/2013 URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ I. Obecné podmínky 1. Regulaci formou věcně usměrňovaných cen podléhají ceny (jízdné) ve

Více

The University of Plymouth

The University of Plymouth The University of Plymouth Jmenuji se Lukáš Widomski, je mi 19 let a tento rok jsem udělal maturitu na SPŠ EI Kratochvílova 7. Označil bych se jako průměrný, cílevědomý student, který vzal osud do svých

Více