Pilový adaptér ke křovinořezu (příslušenství) Návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pilový adaptér ke křovinořezu (příslušenství) Návod k použití"

Transkript

1 Changzhou Wansheng Jiaming Plastic Molding Co., Ltd. Pilový adaptér ke křovinořezu (příslušenství) Návod k použití Pro bezpečné použití Pilového adaptéru ke křovinořezu - Ujistěte se, že jste porozuměli obsahu tohoto návodu k použití a návodu k použití křovinořezu (dodává se zvlášť), před jeho použitím - Pokud nemáte návod k použití křovinořezu, zakupte jej od prodejce stroje - Uložte tento návod a návod k použití křovinořezu na dobře dostupné místo.

2 Obsah Důležité informace...2 Záruka a zřeknutí se Bezpečnost Výstrahy Všeobecná opatření Bezpečnostní zařízení a ochranné kryty Ochranné vybavení Hlučnost Vibrace Přehled Názvy dílů a jejich funkce Specifikace Přiložené příslušenství Montáž a nastavení Způsob montáže Používání Před provozní kontrola Zapínání a vypínání Opatření při používání Prořezávání Přeprava Činnost po používání Údržba Před/Během použití nebo během doplňování paliva Před používáním Každých 20 hodin nebo každé 3 měsíce Uskladnění Nákládání s odpadem Řešení problémů Servis po prodeji Strana 1.

3 Důležité informace Účel použití Tento produkt (výše uváděný jako pilový adaptér ke křovinořezu) je konstruován pro připojení ke křovinořezu (je prodáván odděleně) pro kácení nebo prořezávání stromů a křovisek. Může být namontován výhradně na výrobcem schválené křovinořezy. Nepoužívejte pilový adaptér k jiným účelům nebo jiným způsobem. Obecné informace - Prostudujte návod k použití křovinořezu pro další informace s ohledem na nakládání se stroje. - Při manipulaci s pilovým adaptérem, dodržujte veškerá bezpečnostní pravidla, standardy a nařízení platná v místě ke je adaptér používaný. Tento pilový adaptér je konstruován a vyráběn dle standardů a nařízení platných v zemi nákupu, a omezuje jeho použití na tuto zemi. Neodpovídá standardům a nařízením v jiných zemích. Neexportujte nebo neprodávejte tento adaptér do jiných zemí z důvodu odlišnosti jazyka. - Před použitím, důkladně prostudujte tento návod k použití a návod k použití křovinořezu, tak abyste mu dobře porozuměli. Nedovolte používat toto příslušenství žádné osobě, která není seznámena s obsahem návodu. - Neprovádějte žádné činnosti, které nejsou popsány v tomto návodu k použití - Neprovádějte žádné úpravy. Pokud je výrobek upraven, záruka na něj není poskytována. - Názvy společností a produktů popsané v tomto manuálu jsou jejich obchodní názvy nebo značky. Důležité výstrahy pro bezpečné použití - Changzhou Wansheng Jiaming Plastic Molding Co.,Ltd. (dále Changzhou Wansheng) nemůže předpokládat všechna rizika při používání pilového adaptéru. Nicméně, při dodržení základních bezpečnostních pravidel, která nejsou zmíněná v tomto manuálu, předejdou nehodám během používání pilového adaptéru. - Pilový adaptér je zařízení, které pracuje za velmi vysokých rychlostí. Pro snížení rizika poranění obsluhy, musí být dodržena speciální bezpečnostní ustanovení. Pokud je používán lehkomyslně nebo nesprávně, ruce nebo tělo může přijít do kontaktu s řetězem, což může vyústit v závažné poranění, jako je například uříznutí prstu nebo ruky, či k jinému závažnému poranění. Důležité výstrahy v návodu k použití - Tento návod k použití je chráněn autorskými právy a všechna práva jsou vyhrazena. Tento návod k použití, celý nebo část, nesmí být kopírovaný, překládaný, reprodukovaný na jakémkoliv elektronickém médiu a stroji bez předchozího souhlasu Changzhou Wansheng. - Obsah popsaný v tomto návodu k použití může být změněn bez předchozího oznámení. - Vyobrazení nebo čísla vyobrazená v tomto manuálu se mohou částečně odlišovat od Vašeho pilového adaptéru. - Pokud pronajímáte nebo půjčujete pilový adaptér, zajistěte, že se obsluha seznámí s obsahem návodu k použití adaptéru a křovinořezu před zahájením práce. - Pokud ztratíte nebo zničíte návod k použití, zajistěte si dodání nového. - Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně obsahu návodu k adaptéru nebo ke křovinořezu, kontaktujte prodejce. Strana 2.

4 Záruka a zřeknutí se Záruka V případě, že pilový adaptér selže v důsledku selhání originálních dílů zahrnutých ve výrobku z hlediska materiálového nebo výrobního v době záruky, za předpokladu správného a vhodného použití pilového adaptéru v souladu s návodem k použití, a výstrah vyobrazených na pilovém adaptéru, Changzhou Wansheng jej opraví, zdarma, v souladu s pravidly a nařízeními pro záruky. Záruka na tento pilový adaptér je 12 měsíců od data prodeje. Nicméně spotřební materiál, jako je řetěz nebo vodící lišta nejsou kryté zárukou. Záruka je platná pouze, je-li datum prodeje vyznačené na prodejním dokladu. Tento pilový adaptér je kryt zárukou při normálním použití. Nicméně záruka nekryje selhání pilového adaptéru v důsledku opotřebení, nesprávné údržby, zneužití nekvalifikovanou obsluhou, nesprávným používáním, použitím nesprávného příslušenství a jeho přetížením. Zřeknutí se Changzhou Wansheng není odpovědný za jakékoliv z následujících poškození nebo selhání. Changzhou Wansheng není odpovědný za žádné přímé nebo nepřímé daně, odpovědnosti a odškodnění vzniklých při nehodách, které vznikly v důsledku exportu adaptéru ze země kde byl zakoupen. - Selhání nebo poškození vzniklá nákladáním mimo rámec instrukcí a/nebo výstrah popsaných v tomto manuálu - Selhání nebo poškození vzniklá v důsledku nesprávného používání, nakládání pilového adaptéru - Selhání a poškození vzniklé díky modifikacím a změnám - Selhání a poškození vzniklé v důsledku instalace pilového adaptéru na neschválený křovinořez - Selhání nebo poškození vzniklé v důsledku použití neschváleného příslušenství nebo křovinořezu a příslušenství - Selhání a poškození vzniklé v důsledku odstranění bezpečnostních zařízení Strana 3

5 1. Bezpečnost 1.1. Výstrahy Pro správné používání pilového adaptéru, postupujte dle instrukcí v tomto manuálu. Výstražné nálepky jsou umístěné na místech, kde hrozí možné riziko nebo na obvodu. Výstrahy v tomto návodu k použití a výstražné nálepky jsou kategorizovány v závislosti na stupni rizika jak je ukázáno v následující tabulce Popis výstrah Signální slova v tomto návodu k použití jsou kategorizována následujícím způsobem. Pokud je výstraha pro každé signální slovo ignorována, hrozí vážné poranění nebo smrtelný úraz. Význam signálních slov! NEBEZPEČÍ Indikuje okamžitě nebezpečnou situaci, která, pokud se jí nevyhnete, vyústí v smrt nebo závažné poranění! VAROVÁNÍ Indikuje potenciálně nebezpečnou situaci, která, pokud se jí nevyhnete, vyústí v smrt nebo závažné poranění! UPOZORNĚNÍ Indikuje potenciálně nebezpečnou situaci, která, pokud se jí nevyhnete, vyústí v lehké nebo střední poranění UPOZORNĚNÍ Indikuje potenciálně nebezpečnou situaci, která, pokud se jí nevyhnete, vyústí v poškození majetku Poznámka Zdůrazňuje důležitou informaci nebo poskytuje užitečnou informaci Význam symbolů Znak Upozornění Znak Zákaz Indikuje nebezpečnou situaci, která může vzniknout v důsledku zanedbání instrukcí. Nebezpečí, které může vzniknout je vyobrazeno uvnitř symbolu Indikuje zákaz nebezpečné akce. Nebezpečné akce jsou vyobrazeny uvnitř symbolu Znak Vynucení Indikuje vynucení akcí. Vynucené akce jsou vyobrazeny uvnitř symbolu. Tato akce je vyžadována pro zabránění nebezpečí. Strana 4.

6 Výstražné nálepky Výstrahy při zacházení (a) Tento pilový adaptér je dodáván s bezpečnostními nálepkami indikujícími důležité výstrahy. Důkladné pochopení významu nálepek zajistí práci v bezpečném prostředí bez nehod a závad. (b) Neprovozujte pilový adaptér, pokud jste dobře nepochopili význam výstražných nálepek. Pokud jim dobře nerozumíte, kontaktujte prodejce. (c) Respektujte výstražné nálepky a výstražné informace v návodu k použití po celou dobu používání pilového adaptéru. (d) Neodstraňujte nebo nepoškozujte výstražné nálepky. Rovněž je nečistěte pomocí rozpouštědla. (e) Nenatírejte výstražné nálepky barvou při opravě barvy adaptéru (f) Jakmile bezpečnostní nálepky začínají být nečitelné, poškozené nebo poškozené, zakupte nové od prodejce a nalepte je v souladu s Výstražné nálepky a jejich umístění. Výstražné nálepky a jejich umístění 1 Důkladně zkontrolujte správné výstražné nálepky a dodržujte je 2 Prostudujte návod k použití a důkladně mu porozumějte před použitím 3 Použijte osobní ochranné prvky pro zrak, uši a hlavu během práce 4 Použijte rukavice během práce Strana 5.

7 Opatření před použitím! NEBEZPEČÍ Zabraňte přístupu dětí nebo zvířat do pracovního prostoru (v okruhu 15 metrů) pilového adaptéru - Jinak může dojít z závažné nehodě Neprovozujte pilový adaptér v blízkosti elektrických kabelů (v okruhu 10 metrů) - Jinak může dojít k úrazu elektrickým proudem Ujistěte se před zahájením používání, že pilový adaptér je provozován normálně a že žádná část nechybí nebo není poškozená. Zvláště se zaměřte na ovládání plynu, vypínač zapalování, uvolnění spojů, únik paliva, poškození nebo napnutí/praskliny v řetězu, atd. - Jinak může dojít k závažné nehodě.! VAROVÁNÍ Nepoužívejte poškozený tlumič výfuku, nebo změněný/upravený tlumič. - Jinak může dojít ke způsobení popálenin, požáru nebo poškození sluchu Zkontrolujte stav řetězu a montážních matic před / po použití pilového adaptéru. - Pokud je používaný popraskaný nebo uvolněný, mohou se pilové zuby odlomit a části řetězu mohou zasáhnout obsluhu, nebo může být pilový adaptér poškozený. Zkontrolujte víčko nádrže, zda není popraskané před zahájením práce nebo doplňováním paliva. - pokud je víčko uvolněné nebo poškozené, může dojít k úniku paliva a jeho kontaktu s pokožkou, což může způsobit podráždění pokožky nebo požár. Odstraňte překážky blízko větví které budete řezat. Pokud jsou větve, které budete řezat v blízkosti drátů, atd., které nemohou být odstraněny, věnujte pozornost odstraňování větve, tak aby se řetěz nedostal do kontaktu s překážkou během řezání. - Jinak může dojít k pádu obsluhy díky kontaktu s překážkou a kontaktu s řetězem, což může vyústit v závažné poranění. Nebo rozptýlené části překážky Vám mohou spadnout do oka, což může vyústit v jejich poranění nebo ke ztrátě zraku. Vždy používejte pevné pracovní rukavice během sestavování. - Jinak může dojít k poranění UPOZORNĚNÍ Pokud ostří řetězu je tupé nebo poškozené, nepoužívejte pilový adaptér. - Jinak může dojít k poškození motoru nebo stroje díky přetížení. Strana 7.

8 Opatření před zahájením používání! NEBEZPEČÍ Pilový adaptér musí být startovaný na pevné a nekluzké ploše. - Jinak může dojít k pádu! VAROVÁNÍ Pilový adaptér musí být startovaný nebo provozovaný pouze jednou osobou. - Pokud je ovládaný více než jednou osobou, může dojít k chybě při jeho ovládání, a může dojít ke kontaktu s osobou nebo objektem, což vyústí v nehodu. UPOZORNĚNÍ Během startování pilového adaptéru se ujistěte, že řetěz není v kontaktu se zemí nebo překážkami. - Jinak může obsluha upadnout a přijít do kontaktu se řetězem, což vyústí v závažné poranění. Nebo uvolněné části překážky mohou vletět do oka, což vyústí v poranění, jako je například ztráta zraku Opatření pro používání! NEBEZPEČÍ Neprovozujte pilový adaptér na nestabilním podkladu, jako je žebřík, strom, ložná plocha vozu. - Jinak může dojít k pádu, upuštění pilového adaptéru nebo kontaktu s řetězem díky nesprávnému nakládání, což vyústí v nehodu. Nepoužívejte pilový adaptér k řezání padlého stromu. - Jinak může dojít k neočekávanému poranění Nepoužívejte pilový adaptér v blízkosti elektrických kabelů ( v okruhu 10 metrů) - Jinak může dojít k poranění elektrickým proudem. Během vyvětvování, vyznačte zákaz vstupu do prostoru používání stroje v okruhu 15 metrů - Jinak může dojít k závažnému poranění Při práce ve výškách použijte vozidlo pro práci ve vysokých výškách. V případě práce ve vysokých výškách, musí být dodržena pravidla a nařízení, a musí být použito odpovídající zvedací zařízení. - Jinak může dojít k pádu, upuštění pilového adaptéru nebo kontaktu s řetězem díky nesprávnému nakládání, což vyústí v nehodu. Strana 8.

9 ! VAROVÁNÍ Nepoužívejte pilový adaptér v uzavřeném prostoru. - Výfukové plyny ovlivňují zdraví. Nepoužívejte pilový adaptér za špatné viditelnosti, například po západu slunce nebo časně ráno. - Jinak může dojít k nehodě, jako například ke kontaktu s některými objekty nebo k pádu. Nepoužívejte pilový adaptér trvale po dlouhou dobu. - Při trvalém použití dojde ke způsobení syndromu bílého prstu. Nepoužívejte pilový adaptér jednou rukou. - Jinak může dojít k pádu pilového adaptéru nebo ke kontaktu s řetězem v důsledku nesprávného ovládání, což vyústí v nehodu. Pokud se řetěz začne pohybovat již na volnoběh, nepoužívejte pilový adaptér. - Jinak může dojít k nehodě. Nepoužívejte špičku vodící lišty pro řezání stromů atd. - Jinak může dojít k ztrátě kontroly nad pilovým adaptérem, což může způsobit k pohmoždění obsluhy, k poranění jiné osoby díly zpětnému kopnutí nebo k poškození majetku. Pokud řežete větve nad úrovní hlavy, jsou nezbytné bezpečnostní přestávky. - Pokud budete pokračovat v práci bez odpočinku, unaví se Vám ruce a neudržite pilový adaptér, což může vyústit v jeho pád a způsobení nehody. Odstraňte překážky a dávejte si pozor kam šlapete, během používání pilového adaptéru. - Pokud je podloží nestabilní, může dojít k pádu nebo k úrazu. Pokud řežete větve nebo stromy nad úrovní Vašich očí, pravidelně kontrolujte větve nebo stromy s ohledem na přítomnost osob, zvířat nebo překážek. - Pokud je kontrola zanedbána, může dojít ke způsobení kontaktu pilového adaptéru s osobou, objektem atd., což vyústí v nehodu. Pravidelně kontrolujte víčko palivové nádrže zda se během práce neuvolnilo. - Pokud by bylo víčko uvolněné nebo poškozené, může dojít k úniku paliva a jeho kontaktu s pokožkou, což může vyústit v podráždění pokožky nebo v požár.! VAROVÁNÍ Zkontrolujte zda není v prostoru práce prázdný kanystr, drát, malý kámen, pásek atd.. Pokud ano odstraňte je před zahájením práce. - Jinak může dojít k způsobení úrazu díky odletujícím částem poškozeného řetězu atd. Během provozu, pravidelně kontrolujte, zda jej mazací olej řetězu rozstřikovaný. - Jinak může dojít k poškození řetězu nebo vodící lišty, k popáleninám, v důsledku kontaktu s vodící lištu, která se takto stane velmi horká. Strana 9.

10 Výstrahy pro údržbu! VAROVÁNÍ Používejte ochrannou masku proti prachu při řezání mnoha větví. - Jinak může dojít k poškození Vašeho zdraví díky prachu vzniklému během řezání atd. Předpokládejte místo kam dopadne odříznutá větev. Pracujte v místě, kde nebudete ohroženi padající větví. Během práce, zachovejte úhel trubky hřídele 60 nebo méně od horizontální polohy. Odřezávejte větve odpovídající velikosti z vnějšku stromu postupně ke kmeni. - Věnujte pozornost větvím padajícím na zem. Jinak můžete být zraněni padajícími větvemi.! VAROVÁNÍ Zastavte motor před prováděním údržby, opravou nebo čištěním. - Pokud by došlo ke spuštění motoru během prořezávání, mohou být odděleny prsty nebo ruce pohybujícími se částmi nebo řetězem Neprovádějte jinou údržbu, než tu, která je popsána v návodu k použití. Kontaktujte prodejce. - Jinak může dojít k nehodě. Zkontrolujte víčko zda není poškozené nebo popraskané, před zahájením práce nebo doplňováním paliva. Během práce se ujistěte, že víčko se nepovoluje. - Pokud je víčko palivové nádrže uvolněné nebo poškozené, palivo může uniknout z nádrže a přijít do kontaktu s tělem, což může vyústit v podráždění pokožky nebo k požáru. Před napnutím řetězu nebo jeho ostřením, zastavte motor a použijte ochranné rukavice. - Jinak může dojít k uříznutí prstů nebo ruky. Používejte pevné pracovní rukavice při provádění údržby. - Jinak dojde ke způsobení úrazu. UPOZORNĚNÍ Používejte určenou vazelínu. - může dojít k závadě pilového adaptéru. Pokud došlo v průběhu práce k napnutí řetězu, po použití jej povolte. - Jinak může dojít k závadě. Zkontrolujte zda špičky čepele řetězu nejsou opotřebené. - Jsou-li opotřebené, řetěz je tupý, a dochází k snížení účinnosti práce. Řezání s takovýmto řetězem zvyšuje zatížení motoru a může způsobit poškození motoru nebo pilového adaptéru. Strana 10.

11 1.2.7 Opatření pro řešení problémů! NEBEZPEČÍ Zastavte motor před prováděním řešení problému. - Pokud motor nastartuje během řešení problému, ruce nebo prsty mohou být useknuty pohybujícími se částmi nebo řetězem Opatření pro provoz Opatření pro uskladnění! VAROVÁNÍ Před přepravou pilového adaptéru, zastavte motor a ujistěte se, že se řetěz zastavil před nasazením chrániče řetězu. - Jinak může dojít k poranění tělu, rukou nebo prstů v důsledku kontaktu s řetězem. Odstraňte překážky, a dávejte pozor na prostor, kde používáte pilový adaptér. - Pokud je podklad nestabilní, může dojít k zakopnutí nebo k pádu.! UPOZORNĚNÍ Při uskladňování pilového adaptéru na něj nasaďte ochranný kryt řetězu pro přepravu. - Jinak může dojít ke kontaktu se řetězem, k úrazu nebo zasažení padajícím pilovým adaptérem a k závažnému poranění. Vyčistěte drážku ve vodící liště. - Pokud není vyčištěn, prach, dřevěné piliny, nebo mazací olej řetězu začnou tvrdnout, což způsobí nefunkčnost pilového adaptéru v budoucnosti. Strana 11

12 Opatření pro palivo! VAROVÁNÍ Při manipulaci s palivem, postupujte dle následujících instrukcí: (a) Používejte schválenou nádobu (b) Nekuřte v blízkosti paliva (c) Nepoužívejte otevřený oheň v blízkosti paliva (d) Víčko nádrže otevírejte pomalu (e) Nedoplňujte palivo, dokud motor nevychladne. (f) Nedoplňujte palivo za chodu motoru (g) Nedoplňujte palivo v uzavřených prostorech (h) Důkladně utáhněte víčko palivové nádrže po doplnění paliva. (i) Zkontrolujte zda nedochází k úniku oleje. - Jelikož je palivo vysoce hořlavé, při špatném zacházení, hrozí nebezpečí požáru. Před doplňováním paliva, se uzemněte nebo se dotkněte kovu, který je v kontaktu se zemí, pro eliminaci statické elektřiny. - Jste-li nabiti statickou elektřinou, může dojít k požáru v důsledku jiskry statické elekřiny. UPOZORNĚNÍ Nevylévejte vyřazené palivo, olej do řek, moře nebo na zem. - Jinak může dojít k poškození životního prostředí Opatření pro zacházení s mazacím řetězem oleje! UPOZORNĚNÍ Doplňte olej před zahájením provozu. Během provozu, pravidelně zkontrolujte zda je mazací olej vypouštěn. - Jinak může být poškozen řetěz nebo vodící lišta, může dojít k popálení po kontaktu s vodící lištou, která se v důsledku nedostatku oleje velmi ohřeje. - Při použití biodegradabilního oleje, množství vypouštěného oleje musí být menší než u minerálního mazacího oleje. Pro nastavení kontaktujte prodejce. Nastavte množství vypouštěného oleje dle druhu řezaného dřeva nebo dle typu použitého oleje. - Pokud množství oleje je nedostatečné, řetěz nebo lišta mohou být poškozené. V takovémto případě vodící lišta se zahřeje, a při dotyku může dojít k popálení. - Při použití biodegradabilního oleje, množství vypouštěného oleje musí být menší než u minerálního mazacího oleje. Pro nastavení kontaktujte prodejce. Používejte olej na mazání řetězů. - Pokud je použitý jiný olej, dojde ke snížení mazací účinnosti, což způsobí předčasné opotřebení nebo poškození řetězu nebo vodící lišty. Typ oleje může být specifikovaný lokálními nařízeními nebo zákony v některých zemích. - Jinak nesmí být olej použit nebo s ním nakládáno. Strana 12

13 1.3 Bezpečnostní zařízení a ochranné kryty Bezpečnostní zařízení (Vypínače) Pro zastavení pilového adaptéru v případě nehody nebo anomálie, použijte následující bezpečnostní zařízení (vypínače) pro zastavení pohybujícího se řetězu. Detaily naleznete v návod k použití křovinořezu. (A)Páčka plynu Je-li páčky plynu (1) uvolněna, výkon motoru poklesne, a řetěz se zastaví. Nicméně, řetěz se pohybuje po jistou dobu v důsledku setrvačnosti. Nezastaví se okamžitě v důsledku uvolnění páčky plynu. (B)Vypínač zapalování Je-li vypínač zapalování (2) přesunut do pozice OFF Vypnuto (strana 0), motor se zastaví a pohyb řetězu se zastaví. Nicméně, řetěz se pohybuje po jistou dobu v důsledku setrvačnosti a nezastaví se okamžitě po vypnutí spínače zapalování Ochranný kryt (A)Ochrana pro transport Nasaďte ochranný kryt řetězu (1) pro převoz nebo uskladnění pilového adaptéru, tak aby se zabránilo nehodě v důsledku kontaktu s řetězem nebo nashromážděním cizích předmětů v krytu řetězu. Nasaďte jej jak je vyobrazeno na pravém vyobrazení. Strana 13.

14 1.4 Ochranné vybavení Při použití pilového adaptéru prořezávání, vždy používejte následující ochranné vybavení. (a) Helmu (b) Pracovní oděv (halenu s dlouhými rukávy, kalhoty s dlouhými nohavicemi z odolného materiálu pro použití motorové pily) (c) Ochranné boty (nebo robustní boty s nesmekavou podrážkou)(jsou doporučeny boty s ocelovou špičkou) (d) Rukavice (odolné rukavice s nesmekavou úpravou) (e) Brýle (f) Obličejový štít (nebo mřížka) (je doporučené použití společně s brýlemi) (g) Tlumiče hluku (h) Ochranné kalhoty nebo chapsy určené pro použití s motorovou pilou. Poznámky: - Používejte brýle, tlumiče hluku a helmu, ochranné kalhoty atd, odpovídající aplikovatelným standardům - Nenoste šperky nebo kravaty - Smotejte si dlouhé vlasy - Pokud halena nebo kalhoty jsou volné, utáhnete manžety nebo lemy. - Při odstraňování velkého množství větví použijte obličejovou roušku proti prachu Hlučnost Hrozí nebezpečí že obsluha může ztratit sluch díky hluku z pilového adaptéru. Osoba používající pilový adaptér musí používat ochranné vybavení, jako např. tlumiče hluku. Osoby, které používají pilový adaptér pravidelně musí podstoupit vyšetření sluchu. Nicméně věnujte péči při používání ochrany sluchu. Vaše schopnost slyšet výkřiky nebo upozornění je omezena Vibrace Vibrace generované pilovým adaptérem způsobují vibracemi indukované bílé prsty (Reynaudův fenomén) nebo syndrom karpálního tunelu. To způsobí otok, bolest nebo nervovu paralýzu rukou, a hrozí postižení rukou. Jako prevenci tohoto problému, nepoužívejte pilový adaptér po dlouhou dobu. Dopřejte si odpovídající odpočinek. Strana 14.

15 2.Přehled 2.1 Názvy dílů a jejich funkce V následujícím textu naleznete popis struktury, název jednotlivých dílů a funkcí pilového adaptéru. Poznámka - Jsou různé typy křovinořezů. Ohledně detailů křovinořezu si prostudujte návod k použití křovinořezu. Číslo Název Popis 1 Převodová skříň Připojená na hnací pastorek, přenáší výkon z hnací hřídele na řetěz. 2 Vodící lišta Přenáší rotační pohyb hnací hřídele do převodové skříně. 3 Řetěz Pohybuje se vysokou rychlostí pro řezání stromů a větví 4 Matice vodící lišty Matice pro zajištění vodící lišty 5 Napínací šroub Šroub pro pohyb vodící lišty pro nastavení napnutí řetězu. 6 Kryt řetězu Kryt pro ochranu vodící lišty a hnací kladky 7 Zásobník mazacího oleje Zásobník na mazací olej řetězu 8 Víčko zásobníku oleje Víčko pro plnění mazacího oleje řetězu 9 Šroub nastavení množství mazacího oleje Šroub pro nastavení dodávaného množství mazacího oleje. Při otáčení proti směru hodinových ručiček se zvýší dodávané množství oleje. Strana 15

16 2.2. Specifikace Standardní specifikace Položka Motor Řetěz Vodící lišta Hmotnost pilového adaptéru Specifikace Viz návod k použití Vašeho křovinořezu E&S JLA nebo Oregon 91VX-45E (přibalen) 12 palců / 30,5 cm 1kg (bez vodící lišty, řetězu a převozního krytu) 2.3 Přiložené příslušenství Následující je přiložené příslušenství. Pro příslušenství křovinořezu, prostudejte návod k němu. Přiložené příslušenství Návod k použití (tato kniha) Kulatý pilník Vložka (nezbytná při použití křovinořezu UMK425 (průměr hřídele 24 mm)) Transportní kryt Trubkový klíč (Tento nástroj nemusí být přiložen, v závislosti na specifikaci) Strana 16.

17 3.Montáž a nastavení 3.1. Způsob montáže Kombinace s křovinořezy Pilový adaptér může být namontován pouze na schválený typ křovinořezu. Seznam schválených křovinořezů naleznete v přiložené tabulce. Název výrobce Určené pro Schválený křovinořez Honda Motor Co., Ltd. Evropu UMK425E1 a novější s obloukovou rukojetí UMK435E1 s novější s obloukovou rukojetí Honda Motor Co., Ltd. Austrálii UMK425U a novější s obloukovou rukojetí UMK435U s novější s obloukovou rukojetí Poznámka: - Lze používat pouze křovinořezy s obloukovou rukojetí Strana 17.

18 Montáž a demontáž vodící lišty řetězu Tato činnost vyžaduje montáž po prodeji nebo údržbě. Demontáž! VAROVÁNÍ Použijte pevné pracovní rukovice během montáže. - Jinak může dojít k úrazu. 1. Nasaďte chránič pro převoz. Poznámka: - Při zakoupení není vodící lišta nasazena. Kroky 1 a 5 nejsou potřeba. 2. Otáčejte maticí vodící lišty (1) proti směru hodinových ručiček pro její demontáž. 3. Sejměte kryt řetězu (2) 4. Otáčejte napínacím šroubem (3) proti směru hodinových ručiček, tak aby se posunul napínací čep (4) směrem k řetězové kladce (5). 5. Sejměte vodící lištu (7) a řetěz (6) z převodové skříně, a poté vyjměte vodící lištu (7) a řetěz (6) z transportního krytu. Strana 18.

19 Montáž 1. Nasaďte řetěz (6) na vodící lištu (7). 2. Nastavte řetěz do vhodné pozice, a nasaďte lištu tak aby drážka čepu a napínací čep byly zarovnány, a poté nasaďte řetěz na hnací kladku. 3. Otáčejte napínacím šroubem (3) po směru hodinových ručiček, tak aby řetěz byl lehce napjatý. Poznámka: Zkontrolujte, zda řetěz je nasazen v drážce vodící lišty a napněte řetěz. 4. Nasaďte kryt řetězu (2) a lehce utáhněte matici vodící lišty (1). 5. Během nadzvedávání vodící lišty, napněte řetěz pomocí napínacího řetězu, tak aby byl v těsném kontaktu s vodící lištou. Strana 19.

20 6. Při nadzvedávání vodící lišty, utáhněte matici vodící lišty (1) pomocí nástroje. 7. Ujistěte se pomocí ruky, že se řetěz snadno pohybuje. Poznámka: Pokud se nepohybuje snadno, opakujte znovu krok Nasaďte kryt pro transport. (Viz Ochranný kryt) Poznámka: Nový řetěz se vytahá více než starý, proto častěji kontrolujte napnutí řetězu. Strana 20.

21 3.1.3 Příprava Přípravy pro montáž jsou následující. 1. Uvolněte upevňující šrouby (3 ks)(1) na převodovce namontované na křovinořezu. 2. Sejměte převodovku (3) z trubky hřídele (2). Poznámka: - Při stahování převodovky, hnací hřídel (4) se může vysunout z trubky hřídele (2). V takovém případě, ji zatlačte zpět. - Hnací hřídel (4) nesmí přesahovat trubku hřídele (2) o více než 29 mm. Pokud je přesah větší než 29 mm, lehce zatlačte na hnací hřídel (4), a pomalu jí otáčejte dokud vysunutá délka nebude méně než 29 mm. Strana 21.

22 Montáž na trubku hřídele 1. Nasaďte transportní kryt. 2. Povolte zajišťovací šroub (1) na převodové skříni. 3. a) Křovinořez UMK435 (trubka průměr 26 mm): Nasaďte převodovou skříň (2) na trubku hřídele (3). b) Křovnořez UMK425 (trubka průměr 24 mm): Nasuňte vložku (4) do převodové skříně (2) a poté zasuňte trubku hřídele (3) do středu vložky (4). 4. Tlačte lehce na převodovku (2) během nasazování a otáčejte jí, pokud je to potřeba. Poznámka - Je-li tlačeno velkou silou, kroužek nebo pojistná čepička hřídele může být odstraněna. 5. Zasouvejte trubku hřídele do převodovky dokud špička trubky hřídele (3) se nezastaví. 6. Nelehce dotáhněte šroub (1) 7. Nastavte pozici převodové skříně (2), tak aby křovinořez a vodící lišta byly navzájem vertikální. Poznámka - Pro montáž s křovinořezem, prostudujte návod ke křovinořezu. 8. Dotáhněte šroub (1). (utahovací moment: 4,5 5,9 Nm). Strana 22.

23 4.Provoz 4.1. Kontrola před provozem Před používáním pilového adaptéru, zkontrolujte následující: (A) Zkontrolujte zda je pilový adaptér správně namontovaný. Pokud naleznete jakoukoliv závadu, nechejte ji opravit. - Zkontrolujte součásti (matice, šrouby atd.) zda nejsou uvolněné, popraskané, ohnuté nebo deformované - Zkontrolujte zda není poškozený řetěz. - Zkontrolujte zda je řetěz správně nabroušený. - Zkontrolujte zda je řetěz správně napnutý. - Zkontrolujte zda je dodáván mazací olej řetězu. (B) Zkontrolujte zda pilový adaptér správně pracuje. Pokud ne, nechejte jej opravit. (C) Zkontrolujte rukojeť, a očistěte ji pokud je znečištěná - Zkontrolujte zda je čistá - Zkontrolujte zda je suchá (D) Zkontrolujte zda palivo nebo mazací olej řetezu neunikají. Pokud je zjištěn únik paliva nebo oleje, nechejte stroj opravit. Pokud je palivo rozlito během doplňování, otřete jej. (E) Zkontrolujte pilový adaptér během na volnoběh. Pokud je zde nějaký problém, prostudujte návod k použití křovinořezu. - Zkontrolujte zda se řetěz nepohybuje během volnoběhu - Zda je volnoběh v pořádku. Strana 23.

24 4.2. Zapínání a vypínání Pilový adaptér je ovládaný křovinořezem. Pro detaily ovládání, prostudujte návod k použití křovinořezu Startování! NEBEZPEČÍ Pilový adaptér musí být nastartovaný na pevném a nekluzkém podloží. - Jinak může dojít k pádu.! VAROVÁNÍ Pilový adaptér musí být startovaný nebo ovládaný jednou osobou. - Pokud by byl ovládaný více než jednou osobou, může dojít k nesprávnému ovládání, a může dojít ke kontaktu s osobami nebo předměty, a způsobit nehodu.! UPOZORNĚNÍ Při startování pilového adaptéru se ujistěte, zda není v kontaktu se zemí nebo s překážkami. - Jinak může obsluha spadnout v důsledku nárazu a vejít v kontakt s řetězem, což vyústí v závažné poranění. Nebo odmrštěné části překážky mohou vletět do očí obsluhy, což může vyústit v jejich poranění, jako například ztrátu zraku. Pro startování, kontaktujte návod k použití křovinořezu Vypínání Je-li uvolněna páčka plynu, výkon motoru poklesne, a zastaví se pohyb řetězu. Nicméně se řetěz pohybuje po určitou dobu v důsledku setrvačnosti. Nezastaví se okamžitě v okamžiku uvolnění páčky plynu. Pro zastavení motoru, prostudujte návod k použití křovinořezu. Strana 24.

25 4.3. Opatření pro provoz Při používání pilového adaptéru, postupujte dle následujících bodů, stejně jako dle 1.2. Všeobecná opatření. - Pokud se cítíte unaveni během používání, odpočiňte si. Pokud budete pokračovat v práci bez odpočinku, můžete ztratit kontrolu nad pilovým adaptérem. Nebo pokud se Vám dělá nevolno při namáhavé práci, kontaktujte lékaře před použitím pilového adaptéru. - Zachovejte odstup 15 m od osob během práce. - Řezejte pouze větve a křoviska - Neřezejte silné kmeny stromů - Vždy používejte obě ruce pro ovládání pilového adaptéru - Nepoužívejte jej za deště. - Uchopte ovládací rukojeť pravou rukou. Obloukovou rukojeť pak levou. (Platí i pro leváky) - Pokud je řetěz zablokován v silné větvi nebo v překážce během práce, okamžitě zastavte motor. - Pilový adaptér není izolovaný proti úrazu elektrickým proudem. Zachovejte odstup 10 metrů od elektrických kabelů. Pokud je potřeba je odstranit, nechejte to provést odborníka. Pokud jsou kabely neodstranitelné, nepoužívejte pilový adaptér. - Používejte pilový adaptér s extrémní pozorností na kluzkém podkladu. - Pokud existují jiné problémy, jako tupý řetěz atd. okamžitě ukončete používání, a ujistěte se, že žádná část není popraskaná nebo ztracená, a zda je dostatek oleje. Pokud má řetěz povrchové praskliny nebo je opotřebený, vyměňte jej. - Nastavte úhel tyče křovinořezu, tak aby byl v pozici, která nebude nadměrně unavovat obsluhu. Používejte postroj. - Nasaďte transportní kryt, pokud není používaný. - Zabraňte kontaktu řetězu s cizími objekty jako je zem nebo písek. Neřezejte kořeny stromů, které jsou v zemi nebo v písku. - Zajistěte si pevné podloží a únikovou cestu. Ujistěte se, že není žádná překážka na únikové trase před zahájením práce. - Pravidelně kontrolujte zda je rozstřikovaný mazací olej. - Pravidelně kontrolujte kolik zbývá mazacího oleje v zásobníku. Strana 25.

26 4.4. Prořezávání Poznámka: - Ovládejte jej sami - Před zahájením používáním, zkontrolujte množství rozstřikovaného oleje - Nastavte pilový adaptér do správného úhlu k větvi během prořezávání. Metoda držení pilového adaptéru - Vždy ovládejte pilový adaptér oběma rukama během používání. Jako prevenci nehod v důsledku nesprávného používání, vždy držte pilový adaptér ve stabilní poloze během práce, následujícím způsobem: Pravá ruka: ovládací rukojeť Levá ruka: oblouková rukojeť (to samé platí i pro leváky) - Vždy zachovejte určitou vzdálenost mezi tělem a vybavením. Strana 26.

27 Způsob používání - Při zahájení používání nebo během používání, pravidelně zkontrolujte zda je rozstřikovaný mazací olej. Postupujte dle Kontrola rozstřikování mazacího oleje - Nastavte množství rozstřikovaného oleje. Postupujte dle Kontrola rozstřikování mazacího oleje - Nastavte pilový adaptér ve správném úhlu k větvi během prořezávání. - Odhadněte místo dopadu odříznuté větve, a stůjte stranou tak aby Vás nezasáhla padající větev. - Držte pilový adaptér, tak aby trubka hřídele byla pod úhlem 60 a menším od horizontální roviny. Odřezávejte větev v odpovídajících částech od špičky po kořen větve. - Věnujte pozornost větvím, které spadnou a odrazí se zpět od země. - Neprořezávejte špičkou vodící lišty. Strana 27.

28 4.5. Přeprava Dodržte následující procedury během přepravy pilového adaptéru. 1. Přepněte spínač zapalování motoru do polohy OFF (0 vypnuto) pro zastavení motoru. 2. Nasaďte transportní kryt. 3. Během přepravy přenášejte křovinořez motorem napřed. Během přepravy používejte ochranné vybavení Činnosti po používání Po použití pilového adaptéru, proveďte následující činnosti. 1. Přepněte spínač zapalování motoru do polohy OFF (0-vypnuto) pro zastavení motoru. 2. Utáhněte veškeré matice, šrouby a vruty, vyjma šrouby, sloužících k nastavení karburátoru. 3. Uskladněte pilový adaptér v souladu s bodem 6. Uskladnění. Strana 28.

29 4. Údržba! VÝSTRAHA Používejte pevné pracovní rukavice během údržby. - Jinak může dojít k poranění. V následující tabulce naleznete seznam bodů údržby pilového adaptéru. Tabulka položek údržby Položka Doplňování paliva a kontrola mazacího oleje řetězu Před použitím Během provozu nebo při doplňování paliva Po 10 hodinách nebo po 1 měsící Každých 20 hodin nebo každé 3 měsíce Poznámky X X Viz Kontrola a ostření řetězu X X Viz Kontrola a nastavení napnutí řetězu X X Viz Kontrola a nastavení rozstřikování mazacího oleje řetězu X X Viz Čištění a kontrola vodící lišty X Viz Mazání vodící lišty X Viz Kontrola hnací kladky řetězu X Viz Mazání převodové skříně X Viz Strana 29.

30 5.1. Před / během použití nebo během doplňování paliva Doplňování a kontrola mazacího oleje řetězu. Stav opotřebení nebo životnost řetězu velmi záleží na kvalitě mazacího oleje řetězu. Používejte výhradně mazací oleje na řetězy motorových pil. 1. Otřete nečistoty, prach a třísky z okolí plnícího hrdla (1) 2. Demontujte plnící víčko (1) mazacího oleje, a doplňte mazací olej. 3. Uzavřete plnící hrdlo víčkem (1), a otřete rozlitý mazací olej Kontrola a ostření řetězu VAROVÁNÍ Zkontrolujte zda nejsou hroty řetězu opotřebené. - Pokud jsou opotřebené, řetěz je tupý a snižuje účinnost práce. Rovněž se zvyšuje zátěž, což může způsobit poškození motoru nebo pilového adaptéru. Zkontrolujte následující: - Zkontrolujte zda hrany horního břitu nebo stranového břit řezacího zubu nejsou tupé. - Zkontrolujte zda řezací zub je ostrý - Zkontrolujte za články jsou uvolněné, popraskané nebo ohnuté. Poznámka: - Pokud naleznete uvolněné, popraskané nebo ohnuté články, vyměňte řetěz. (viz Montáž s demontáž vodící lišty řetězu ) - Pokud je řetěz tupý, naostřete jej. - Pokud je řetěz tupý, pravidelně jej ostřete. Pokud nemáte nástroj pro ostření, kontaktujte prodejce. Strana 30.

31 Ostření zubu Napněte řetěz ve vodící liště na předepsané napnutí. Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu. Poznámka: - Pro ostření použijte kulatý pilník (přiložený) o průměru 5/32 (4 mm). Pro ostření postupujte dle následující procedury. 1. Umožněte kulatému pilníku vyčnívat nad horní hranu zubu o 1/5 průměru (0,8 mm), a přiložte pilník horizontálně (v pravém úhlu k vodící liště) a naostřete řezací zub z vnitřku směrem k vnějšku. Poznámka: Řezací zuby jsou střídavě nasazeny v opačném směru (v bočním směru). Věnujte pozornost orientaci zubu. 2. Při ostření horního ostří, úhlem mezi kulatým pilníkem a řetězem musí být Délka všech řezacích zubů musí být stejná. 4. Jakmile je délka řezacího zubu 4 mm nebo menší, vyměňte jej. Strana 31.

32 Nastavení měrky hloubky Napněte řetěz ve vodící liště na předepsané napnutí. (Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu ). Podle následující procedury nabruste měrku hloubky pomocí plochého pilníku (prodáván separátně), tak aby rozdíl výšek měrky hloubky a horním ostřím byl 0,025 (0,64 mm). 1. Nabruste řezací zub pomocí plochého pilníku z vnitřní strany řezáku. Poznámka: Řezací zuby jsou střídavě nasazeny v opačném směru (v bočním směru). 2. Ujistěte se, že rozdíl výšek mezi měrkou hloubky a horním ostřím je 0,025 (0,64 mm). 3. Po nastavení výšky, nabruste vrchol měrky hloubky, tak aby byl oblý a skloněný. Poznámka: Je doporučeno používat spojovač měrky hloubky (prodáván separátně) pro snadnou kontrolu a nastavení výšky. Strana 32.

33 Kontrola a nastavení napnutí řetězu. Ujistěte se, že řetěz je lehce volný a může s ním být lehce pohybováno. (Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu ) Kontrola rozstřikování mazacího oleje řetězu Při zahájení práce zkontrolujte zda je rozstřikovaný mazací olej řetězu. 1. Nasměrujte špičku vodící lišty směrem ke stromu nebo k pahýlu světlé barvy při zachování odstupu 20 cm, a stlačte plyn na 3/4 po dobu zhruba 1 minuty. Poznámka: - Pokud je povrch stromu nebo pahýlu zbarven olejem, olej je vystřikován. - Při řezání suchých nebo tvrdých stromů a nebo větví musí být zvýšené množství oleje. 2. Nastavte vystřikované množství oleje. (a) Pro zvýšení vystřikovaného oleje otáčejte nastavovacím šroubem (1) proti směru hodinových ručiček. (b) Pro snížení, otáčejte nastavovacím šroubem (1) po směru hodinových ručiček. 3. Po nastavení si ověřte, že je mazací olej rozstřikovaný. Poznámka: - Pokud je vodící lišta nastavena, spotřebovávané množství mazacího oleje řetězu se zvýší. Poté, pravidelně kontrolujte množství oleje v zásobníku během použití. - Nastavte šroub v závislosti na typu stromů nebo větví. Budete-li mít jakékoliv dotazy, kontaktujte prodejce. Strana 33

34 5.2 Před provozem Čištění a kontrola vodící lišty 1. Demontujte vodící lištu z pilového adaptéru. (Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu ). 2. Odstraňte třísky, prach atd., nashromážděné v otvorech řetězu pomocí tenké tyčky. 3. Odstraňte třísky, prach atd., nashromážděné ve vodící liště (1) pomocí čistící tyčky (prodávána separátně). 4. Zkontrolujte boky vodící lišty zda na ní nejsou otřepy atd. Poznámka: - Pokud je naleznete, obruste je plochým pilníkem (prodáván separátně) 5. Zkontrolujte špičku a patu lišty, zda nejsou opotřebené nebo poškozené, ujistěte se kladka ve špičce lišty se otáčí hladce. Poznámka: - Pokud je lišta nadměrně opotřebená nebo poškozená, vyměňte vodící lištu. - Pravidelně otáčejte lištu pro snížení opotřebení částí kolem špičky lišty. Strana 34.

35 Mazání vodící lišty Kladka v špičce vodící lišty vyžaduje mazání ložiskovou vazelínou. Mazání vodící lišty omezuje problémy s předčasným nebo nadměrným poškozením, zachováním výkonnosti, což v důsledku zajistí prodloužení životnosti. 1. Demontujte vodící lištu z pilového adaptéru. (Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu ). 2. Odstraňte třísky, prach atd. nashromážděné v otvoru mazacího oleje pomocí tenké tyčky. Poznámka: Nezatlačujte třísky, prach atd, do mazacího otvoru. 3. Aplikujte lithiovou vysokoteplotní vazelínu (2) do mazacího otvoru (1). Poznámka: Jakmile je dodané potřebné množství vazelíny dostačující, malé množství začne být vytlačováno z vodící lišty. Po mazání, přebytečné mazivo otřete Kontrola hnací kladky 1. Demontujte vodící lištu z pilového adaptéru. (Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu ). 2. Zkontrolujte hnací kladku (1), zda není uvolněná nebo nadměrné opotřebená. Poznámka: - Pokud naleznete problém, nechejte ji opravit. Strana 35.

36 5.3 Každých 20 hodin nebo každé 3 měsíce Mazání převodové skříně Mazání musí být prováděno každých 20 hodin pomocí maznice. Poznámka: - Používejte vazelínu Agip: Lp2 nebo obdobu. Strana 36.

37 6. Uskladnění! UPOZORNĚNÍ Při údržbě vždy používejte pracovní rukavice - Jinak může dojít k poranění Při ukončení práce a při uskladnění pilového adaptéru, postupujte dle následující procedury. Poznámka - Pro uskladnění křovinořezu, prostudujte návod k jeho použití. 1. Zkontrolujte zda řetěz není poškozený. 2. Nasaďte ochranný kryt pro transport (1) a očistěte vodící lištu. (Viz Montáž a demontáž vodící lišty řetězu ). Poznámka - Důkladně vyčistěte vodící lištu a řetěz, jinak při příštím použití pilového adaptéru mohou vzniknout problémy. 3. Očistěte pilový adaptér. Poznámka - Očistěte prach například pomocí hadru atd. 4. Vylijte mazací olej řetězu ze zásobníku. 5. Uskladněte pilový adaptér v následujících prostorách: (a) Uzamčený prostor (b) Mimo dosah dětí a jiných neautorizovaných osob (c) Na suchém, chladné a tmavém místě. Strana 37.

38 7. Nakládání s odpadem Pro nakládání s odpadem, přihlédněte ke standardům a nařízením platným ve Vašem regionu. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, kontaktujte prodejce. Strana 38.

39 8. Řešení problémů V případě problému, postupujte dle následující tabulky.! NEBEZPEČÍ Vypněte motor při řešení problémů - Pokud by se motor spustil během řešení problémů, mohou být prsty nebo ruce závažně poraněné pohybujícími částmi nebo řetězem. Symptom Příčina Řešení Pilový adaptér se nespustí Došlo palivo Doplňte palivo nebo jej vyměňte dle návodu ke křovinořezu Palivový filtr je zanesený Vyčistěte filtr dle návodu k použití křovinořezu Špatný postup při startování Nastartujte dle návod k použití křovinořezu Vypínač zapalování je v poloze Zapněte zapalování před zahájením práce vypnuto Zapalovací svíčka je vadná Vyměňte ji dle návodu k použití křovinořezu Karburátor je vadný Kontaktujte prodejce Výkon je Nastavení lanka plynu je Nastavte jej dle návodu k použití křovinořezu nedostatečný nedostatečný Vzduchový filtr je zanesený Vyčistěte jej dle návodu k použití křovinořezu Řetěz je zadřený Nastavte jej dle Je naakumulovaný karbon ve Vyčistěte jej dle návodu k použití křovinořezu výfuku Vibrace jsou příliš Špatné vyvážení pilového Kontaktujte prodejce vysoké adaptéru Špatná montáž pilového Zkontrolujte zda je správně namontovaný adaptéru Spojení s pilový adaptérem je Kontaktujte prodejce uvolněné Řetěz je zadřený nebo je Nastavte dle a nesprávně napnutý Trubka hřídele je ohnutá Kontaktujte prodejce Hluk z výfuku je Je uvolněný tlumič výfuku Utáhněte jej dle návodu k použití příliš vysoký Čepel je tupá Pilový adaptér není Nasaďte jej na správný křovinořez namontovaný na správném křovinořezu Řetěz je tupý Nastavte jej dle Řetěz se Je špatně nastavený karburátor Nastavte jej dle návodu k použití křovinořezu nezastaví po snížení otáček motoru Řetěz se Trubka hřídele je zlomená Kontaktujte prodejce nepohybuje po Závada uvnitř uložení spojky Kontaktujte prodejce zvýšení otáček Je poškozený převod Kontaktujte prodejce motoru Pilový adaptér se Zkratovací kabel je poškozený Kontaktujte prodejce nevypne nebo odpojený Mazací olej není Olej není v zásobníku Doplňte jej dle rozstřikovaný Olejový filtr je ucpaný Kontaktujte prodejce

40 9. Servis po prodeji Pro provádění oprav, způsob manipulace nebo čištění, kontaktujte prodejce. Doba zajištění náhradních dílů Changzhou Wansheng zajistí dodávky náhradních dílů potřebných pro zajištění výkonu po dobu 8 let po ukončení výroby tohoto pilového adaptéru. Poznámka - tyto díly jsou potřebné pro zajištění použitelnosti pilového adaptéru. Při vyžádání opravy Pokud se vyskytne jakýkoliv problém, pokuste se je vyřešit dle postupů popsaných v 8. Řešení problémů. Pokud se Vám problém nepovede vyřešit, kontaktujte prodejce. Kontakt pro opravu Kontaktujte svého prodejce pro zajištění opravy. Požadované informace Název výrobku Model Výrobní číslo Datum nákupu Prodejce Popis závady Pilový adaptér WP No. (Popište závadu co nejpodrobněji) Nálepky s modelem a výrobním číslem Nálepku identifikující model (1) a výrobní číslo (2) pilového adaptéru je umístěna na těle adaptéru. Tyto informace jsou důležité při kontaktování prodejce. Vydavatel návodu: Changzhou Wansheng Jiaming Plastic Molding Co., Ltd. No.59 Xiangzhang Road, Zhounglou Economic Development Discrict Changzhou, Chine Přeložil: BG Technik cs,a.s, U Závodiště 8/251, Praha 5 Velká Chuchle. Strana 40.

PROŘEZÁVAČ EP 100 NÁVOD K POUŽITÍ

PROŘEZÁVAČ EP 100 NÁVOD K POUŽITÍ Platnost od 26. 2. 2008 No. 660 PROŘEZÁVAČ EP 100 NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH A. Základní informace...1 B. Popis...1 C. Bezpečnostní pokyny...2 D. Montáž lišty a řetězu...3 E. Nasazení prořezávače na křovinořez...4

Více

2200W elektrická motorová pila

2200W elektrická motorová pila ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO ZAHRÁDKÁŘE 2200W elektrická motorová pila Strana 1 1. POPIS SYMBOLŮ Symboly jsou v tomto návodu použity, aby vás upozornily na možná rizika. Bezpečnostním symbolům a vysvětlivkám,

Více

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE FZP 4516 B EN Obsah 27 CZ Řetězová pila Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto řetězovou pilu. Než ji začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k obsluze a uschovejte jej pro případ dalšího

Více

St ol ní kot oučová pila

St ol ní kot oučová pila 1.1 St ol ní kot oučová pila Pr ovozní návod Čísl o artiklu: 276 02 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ EU Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis stroje

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

POWX033 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ...

POWX033 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů PROVOZNÍ INSTRUKCE Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů OBSAH 1. Bezpečnostní instrukce 2. Uspořádání 3. Dodávané díly 4. Správné použití 5. Technické údaje 6. Před zapnutím zařízení 7. Start

Více

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 POPIS 2 POWX008 CZ 2 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 2.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 2.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka

Více

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost

OPRAVÁTOR Všeobecná bezpečnostní opatření 1) Bezpečnost na pracovišti 2) Bezpečnostní pokyny týkající se elektřiny 3) Osobní bezpečnost OPRAVÁTOR CZ Návod k používání model TD9508BT1 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné

Více

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC

Rázový utahovák. Návod k obsluze PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC PROHLÁŠENÍ O SOULADU S EC Prohlašujeme na naši vlastní odpovědnost, že tento produkt je v souladu s dále uvedenými normami nebo normalizovanými dokumenty: HD400, EN50144, EN55014, EN61000 Podle Směrnice

Více

Návod k pouïití. Stolní kotoučová pila PK 200. Opravy. Dodávané pilové kotouče

Návod k pouïití. Stolní kotoučová pila PK 200. Opravy. Dodávané pilové kotouče Dodávané pilové kotouče Použití Označení Obj. číslo Univerzální pilový kotouč: dřevo Řezy vysoké kvality: dřeva třískových desek Pilový kotouč pro: potažené desky porýhované desky Opravy 210 x 2,2 / 1,4

Více

Korunková vrtačka HKB2600-255

Korunková vrtačka HKB2600-255 Verze 1.1, česká Korunková vrtačka HKB2600-255 Návod k obsluze Prodejce Č. výr.: 11101 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Používání v souladu s určeným účelem 3 Všeobecné

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 82 92 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K POUŽITÍ PLOTOSTŘIH

NÁVOD K POUŽITÍ PLOTOSTŘIH NÁVOD K POUŽITÍ PLOTOSTŘIH VAROVNÉ BEZPEČNOSTNÍ SYMBOLY Tento symbol Vás vyzve k instrukcím týkajícím se Vaší bezpečnosti. SLEDUJTE TENTO SYMBOL Ukazuje důležité bezpečnostní opatření. Znamená POZOR! PŘIJDE

Více

Návod k obsluze. CYO_510B a CYO_400C DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TENTO NÁVOD USCHOVEJTE HYDRAULICKÝ LISOVACÍ NÁSTROJ ŘADY

Návod k obsluze. CYO_510B a CYO_400C DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TENTO NÁVOD USCHOVEJTE HYDRAULICKÝ LISOVACÍ NÁSTROJ ŘADY Návod k obsluze HYDRAULICKÝ LISOVACÍ NÁSTROJ ŘADY CYO_510B a CYO_400C TENTO NÁVOD USCHOVEJTE Řiďte se tímto návodem, pokud se jedná o bezpečnostní výstrahy a varování, a postupy pro montáž, obsluhu, kontrolu,

Více

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Radlice ASR - 1000. Původní návod k používání

Radlice ASR - 1000. Původní návod k používání Radlice ASR - 1000 Původní návod k používání Obsah 1 Základní informace.... 3 2 Úvod.... 4 2.1 Základní upozornění.... 4 3 Bezpečnost provozu.... 5 3.1 Bezpečnostní předpisy.... 5 4 Použití, technické

Více

UŽÍVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽÍVATELSKÁ PŘÍRUČKA VÝROBNÍ ČÍSLO A TYP MOTORU UŽÍVATELSKÁ PŘÍRUČKA Vážený zákazníku, Děkujeme vám za zakoupení si motoru Honda. Tato příručka obsahuje pokyny pro údržbu a provoz motorů GCV135 (E) a GCV160 (E). Všechny informace

Více

NÁVOD K OBSLUZE. El. hoblík ruční s falcováním 1kW PLUS KH-SLP1kW Datum výroby: Datum prodeje, razítko, podpis:

NÁVOD K OBSLUZE. El. hoblík ruční s falcováním 1kW PLUS KH-SLP1kW Datum výroby: Datum prodeje, razítko, podpis: ZÁRUČNÍ??? LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona. (prokázat řádně vyplněným záručním listem, fakturou, účtenkou).

Více

Speciální fréza 119. Návod k použití

Speciální fréza 119. Návod k použití Speciální fréza 119 Návod k použití CE Obsah 1 Popis.. 4 2 Technické vlastnosti..5 3 Technické informace. 5 4 Obal a transport... 6 5 Instalace.. 7 6 Provoz. 7 7 Upozornění před použitím.. 8 8 Nastavení

Více

Benzínový křovinořez NÁVOD K OBSLUZE

Benzínový křovinořez NÁVOD K OBSLUZE FZS 3020-B Obsah 25 CZ Benzínový křovinořez Děkujeme vám, že jste si zakoupili tento benzínový křovinořez. Než jej začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k obsluze a uschovejte jej

Více

Použité harmonizované normy:

Použité harmonizované normy: Provozní návod na brusku jádrových vrtáků KBS Kaindl Schleiftechnik REILING GmbH Remchinger Str. 4 D-75203 KÖNIGSBACH - Stein Tel.:+49 7232 / 4001-0 Fax:+49 7232 / 4001-30 e-mail: info@kaindl-schleiftechnik.de

Více

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POW3054 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 4.1 Pracovní oblast... 3 4.2 Elektrická bezpečnost... 3 4.3

Více

AME600. Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka

AME600. Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka AME600 Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu Ponorné vibrátory a hnací jednotka 1 Bezpečnostní upozornění a pokyny určené pro obsluhu AME600 Obsah ÚVOD... 4 O TĚCHTO BEZPEČNOSTNÍCH UPOZORNĚNÍCH

Více

MÍCHADLO STAVEBNÍCH SMĚSÍ PROFI 180 MG1800 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

MÍCHADLO STAVEBNÍCH SMĚSÍ PROFI 180 MG1800 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

NÁVOD K OBSLUZE AKU RÁZOVÝ UTAHOVÁK ½ S REGULACÍ IWJB1924T ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE AKU RÁZOVÝ UTAHOVÁK ½ S REGULACÍ IWJB1924T ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 6 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na

Více

Inspekční USB videosystém

Inspekční USB videosystém Inspekční USB videosystém Model: KC-361A Návod k obsluze KC361A Inspekční USB videosystém Model KC-361A Přehled Inspekční USB videosystém KC-361A je určen jako uživatelsky jednoduchý a ekonomický způsob

Více

ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE RPCS 5040. Benzinová řetězová pila. Výrobce:

ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE RPCS 5040. Benzinová řetězová pila. Výrobce: ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE RPCS 5040 Benzinová řetězová pila Výrobce: GARLAND distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 50601 Jičín, Česká republika Před použitím řetězové pily si důkladně přečtěte

Více

Návod k obsluze Nůžky na živý plot MC H600

Návod k obsluze Nůžky na živý plot MC H600 Návod k obsluze Nůžky na živý plot MC H600 1.0 ÚVOD Tento návod k obsluze popisuje pokyny pro používání a údržbu nůžek na živý plot model MC H600. Řádná funkce a životnost nůžek na živý plot závisí na

Více

5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 5.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není definována.

5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 5.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není definována. POWX091 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 OBSAH BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 5.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována.

Více

DODATEČNÁ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA

DODATEČNÁ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 14. Věnujte náležitou péči údržbě K zajištění lepší a bezpečnější činnosti udržujte funkční části stroje ostré a v čistém stavu. Dodržujte pokyny pro mazání a výměnu příslušenství. Pravidelně prohlížejte

Více

TEXAS ELEKTRICKÁ PILA

TEXAS ELEKTRICKÁ PILA Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S Denmark TEXAS ELEKTRICKÁ PILA Skvělý výrobek farmářské kvality typ EK 2000-40 Dovozce a distributor: Verze návodu 2010/1 Copyright a autorská práva k překladu:

Více

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4

6 DODATEČNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 4 7 OBSLUHA... 4 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 2 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 4 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ŘEZAČKY...

Více

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY NÁVOD K OBSLUZE model N1F KZ2-250 CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si důkladně tento návod k obsluze dříve než zahájíte provoz s přístrojem. Návod k

Více

CZ SK. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie

CZ SK. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie 2 3 Technické parametry Okružní pila (aku.) CP 190 CP 236 Výstupní výkon [W] 1600 2000 Volnoběžné otáčky [ot./min] 4500

Více

Česky. Motor. Návod k obsluze GTE140. Pokyny pro obsluhu a údržbu

Česky. Motor. Návod k obsluze GTE140. Pokyny pro obsluhu a údržbu Motor Návod k obsluze GTE140 Pokyny pro obsluhu a údržbu PŘED OBSLUHOU MOTORU Přečtěte si všechny pokyny pro obsluhu a údržbu tohoto motoru a také pokyny pro obsluhu zařízení poháněného tímto motorem.

Více

MOTOR GX100 TYP MOTORU VÝROBNÍ ČÍSLO NÁVOD K OBSLUZE

MOTOR GX100 TYP MOTORU VÝROBNÍ ČÍSLO NÁVOD K OBSLUZE MOTOR GX100 TYP MOTORU VÝROBNÍ ČÍSLO NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám za zakoupení tohoto motoru Honda. Tento návod k obsluze popisuje obsluhu a údržbu vašeho motoru: GX100 Všechny informace obsažené v této

Více

Zemní vrták EAN : 912003923758 9 / 912003923755 8. Stav: 28. 6. 2010 revize 03 - ČESKY

Zemní vrták EAN : 912003923758 9 / 912003923755 8. Stav: 28. 6. 2010 revize 03 - ČESKY Návod k použití Zemní vrták ZI-EBO100 / Zi-EBO300 EAN : 912003923758 9 / 912003923755 8 Přečtěte si a dodržujte návod k použití a bezpečnostní pokyny! Technické změny jakož i chyby tisku a sazby vyhrazeny!

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

Návod na použití. Souprava CSC18/5. take five

Návod na použití. Souprava CSC18/5. take five Návod na použití Souprava CSC18/5 take five RYOBI CSC-18/5 TAKE 5 Souprava nářadí s vlastním zdrojem 18V Návod k použití Uložte tento návod k použití a přečtěte si všechny pokyny. Seznamte se dobře

Více

Příručka pro Obsluhu. 1024829 Rev. 00 (02-2006) *1024829*

Příručka pro Obsluhu. 1024829 Rev. 00 (02-2006) *1024829* 2370 Příručka pro Obsluhu Č. modelu: M23702004-230V/50HZ M23702094-230V/50HZ U.K. 1010330-230V/240V/50HZ 1010331-220V/60HZ www.tennantco.com 1024829 Rev. 00 (02-2006) *1024829* OBSLUHA Tato příručka je

Více

Návod k obsluze RTC 710. Rotační škrabka (d 355-710 mm)

Návod k obsluze RTC 710. Rotační škrabka (d 355-710 mm) Návod k obsluze RTC 710 Rotační škrabka (d 355-710 mm) Všechna práva vyhrazena, zejména práva na duplikaci, distribuci nebo překlad. Duplikace a reprodukce v jakékoliv formě (tisk, fotokopie, mikrofilm

Více

POWX190 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL.NÁSTROJE.

POWX190 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL.NÁSTROJE. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL.NÁSTROJE. 3 5.1 Pracovní oblast... 3 5.2 Elektrická bezpečnost... 3 5.3 Osobní

Více

POWX082 & 085 CS 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ...

POWX082 & 085 CS 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 1 OBLAST POUŢITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost... 4 5.3 Osobní bezpečnost...

Více

POW1820. Fig A. Fig B

POW1820. Fig A. Fig B POW1820 Fig A Fig B Fig C1 Fig C2 FIG C3 Fig C4 Fig D FIG E POW1820 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

Více

Grow 154F 91392160 09/12

Grow 154F 91392160 09/12 Grow 154F Deutsch 3 English 8 Français 13 Italiano 18 Nederlands 23 Español 28 Português 33 Dansk 38 Norsk 43 Svenska 48 Suomi 53 Ελληνικά 58 Türkçe 63 Русский 68 Magyar 73 Čeština 78 Slovenščina 83 Polski

Více

Benzinový vibrátor betonu HBBR5,5

Benzinový vibrátor betonu HBBR5,5 Version 1.2 česky Benzinový vibrátor betonu HBBR5,5 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 06 Art.-Bez.: HBBR5,5 Obsah: Poznámky: Důležité upozornění 2 Před použitím 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

PŮVODNÍ POKYNY VAROVÁNÍ NEBEZPEČÍ

PŮVODNÍ POKYNY VAROVÁNÍ NEBEZPEČÍ EBV245A FUKAR A VYSAVAČ LISTÍ PŮVODNÍ POKYNY VAROVÁNÍ NEBEZPEČÍ Důkladně si prostudujte pravidla pro bezpečný provoz a veškeré pokyny. Tento návod k použití, který dodáváme spolu se strojem, je nutné si

Více

KH-BS800 PÁSOVÁ BRUSKA RUČNÍ BS-800 SMART NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

KH-BS800 PÁSOVÁ BRUSKA RUČNÍ BS-800 SMART NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA NA PILOVÉ ŘETĚZY ZÁRUČNÍ LIST. Výrobek: BRUSKA NA PILOVÉ ŘETĚZY Typ: 33298 Výrobní číslo (série): Datum výroby:

NÁVOD K OBSLUZE BRUSKA NA PILOVÉ ŘETĚZY ZÁRUČNÍ LIST. Výrobek: BRUSKA NA PILOVÉ ŘETĚZY Typ: 33298 Výrobní číslo (série): Datum výroby: ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu. (datum prodeje je nutno

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PROTAH W0203 W0203

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PROTAH W0203 W0203 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PROTAH W0203 W0203 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení produktu UNI-MAX. Naše společnost je připravena Vám poskytnout své služby než výrobek zakoupíte, při koupi i po zakoupení.

Více

Drtič zahradního odpadu. Návod k obsluze GTS 1300 M. www.gtmprofessional.com. (Překlad z originálního návodu)

Drtič zahradního odpadu. Návod k obsluze GTS 1300 M. www.gtmprofessional.com. (Překlad z originálního návodu) Drtič zahradního odpadu Návod k obsluze GTS 1300 M www.gtmprofessional.com (Překlad z originálního návodu) 1 2 GTS 1300 M Instrukce k montáži 1a 1b 1 d a 2 3 4 e f b c g 2a 5 9 6 5 165 kg 2b 6 3 4 8 7

Více

RPCS 4540 / RPCS 5445

RPCS 4540 / RPCS 5445 ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE RPCS 4540 / RPCS 5445 Benzinová řetězová pila Výrobce: GARLAND distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 50601 Jičín, Česká republika Před použitím řetězové pily si důkladně

Více

Soustruh na dřevo HDB350. Návod k obsluze

Soustruh na dřevo HDB350. Návod k obsluze Soustruh na dřevo HDB350 Návod k obsluze OBSAH Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Použití podle účelu určení 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis přístroje 5 Uvedení do provozu 6 Údržba

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9336 2 4 Kg 2500 2,9 kg 9337 4 6 Kg 2500 3,2 kg 9338 6 8 Kg 2500 3,5 kg 9339 8 10 Kg 2500 3,7 kg 9340 10

Více

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX049 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap ARTEMIS Distributor: firma Dalap BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo s nedostatkem

Více

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B

K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B K06 FORMULÁŘ Č. 769-0327B 18(4VSHYGXW%OXMIRKIWIPPWGLEJX 7EEVFVµGOIR +IVQER] 1 2 Tento montážní krok 1 je vyžadován pouze pro traktory řady 600 a 700 bez upínacího systému Fast-Attach. Příklad: Číslo modelu

Více

S110PE S110PEK S111PEK

S110PE S110PEK S111PEK CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie S110PE S110PEK S111PEK Área Empresarial Andalucía - Sector I Calle Sierra de Cazorla nº7 C.P: 28320 Pinto (Madrid) SPAIN

Více

POWX018 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA.

POWX018 CZ 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO EL. NÁŘADÍ... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost...

Více

122 Dělička trubek měděných i nerezových

122 Dělička trubek měděných i nerezových Dělička trubek a nůžky na závitové tyče Dělení a odhrotování trubek 122 Dělička trubek měděných i nerezových Ideální pro přípravu z nerezavé oceli a mědi pro lisované spoje. Rozsah trubek Nerez vnější

Více

CZ Ruční okružní pila na dřevo. Návod k použití se záručním listem

CZ Ruční okružní pila na dřevo. Návod k použití se záručním listem DED 7924 CZ Ruční okružní pila na dřevo Návod k použití se záručním listem DEDRA 1. Obsah 2. Bezpečnost práce str. 5 3. Určení pily str. 7 4. Omezení použití str. 7 5. Technická data str. 8 6. Příprava

Více

POWX086 & 087 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POWX086 & 087 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS... 3 3 OBSAH BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost... 4 5.3 Osobní bezpečnost...

Více

Pásová a kotoučová bruska. bts 900x

Pásová a kotoučová bruska. bts 900x Pásová a kotoučová bruska bts 900x 2 3 Výrobce scheppach Fabrikation von Holzbearbeitungsmaschinen GmbH Günzburger Straße 69 D-89335 Ichenhausen Vážený zákazníku Přejeme Vám příjemné a úspěšné pracovní

Více

NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20

NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20 NÁVOD K OBSLUZE NABÍJECÍ ZDROJ STARLINE GV STCB20 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku od firmy Auto Kelly, a.s. Věříme, že budete s naším výrobkem plně spokojeni a že nám zachováte Vaši

Více

6 SPECIFICKÁ BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 6 7 MONTÁŽ... 6

6 SPECIFICKÁ BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 6 7 MONTÁŽ... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR. A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 4 5.1 Pracovní oblast... 4 5.2 Elektrická bezpečnost...

Více

7t ŠTÍPAČ NA DŘEVO - Návod k obsluze VAROVÁNÍ. Před zapnutím přístroje je nutné pozorně přečíst. níže uvedený návod k obsluze

7t ŠTÍPAČ NA DŘEVO - Návod k obsluze VAROVÁNÍ. Před zapnutím přístroje je nutné pozorně přečíst. níže uvedený návod k obsluze VAROVÁNÍ Před zapnutím přístroje je nutné pozorně přečíst níže uvedený návod k obsluze MODEL: ITMLS7T-52 1500 WATT, TLAK 7 TUN SÉRIOVÉ ČÍSLO: Uložte tento návod pro pozdější použití 7t ŠTÍPAČ NA DŘEVO

Více

Vřetenová frézka. tfe 30. Návod k obsluze

Vřetenová frézka. tfe 30. Návod k obsluze Vřetenová frézka tfe 30 Číslo zařízení 6323 0000 Návod k obsluze Výrobce: Scheppach Maschinen-fabrik GmbH & Co. KG D-89335 Ichenhausen/FRG Obecné informace: Když stroj vybalíte z jeho obalu, zkontrolujte,

Více

GC135 * GC160. Návod k obsluze HONDA EUROPE NV. (EEC)

GC135 * GC160. Návod k obsluze HONDA EUROPE NV. (EEC) GC135 * GC160 Návod k obsluze HONDA EUROPE NV. (EEC) 2 Obsah: 1. Bezpečnostní instrukce.... 5 2. Popis motoru.. 7 3. Kontrola před spuštěním.. 8 4. Startování motoru.. 12 5. Provoz motoru 15 6. Vypnutí

Více

UKOSOVACÍ A ODJEHLOVACÍ SYSTÉM S VARIABILNÍM ÚHLEM B 3 Stacionární stolní provedení Obj. č. 28 220

UKOSOVACÍ A ODJEHLOVACÍ SYSTÉM S VARIABILNÍM ÚHLEM B 3 Stacionární stolní provedení Obj. č. 28 220 UKOSOVACÍ A ODJEHLOVACÍ SYSTÉM S VARIABILNÍM ÚHLEM B 3 Stacionární stolní provedení Obj. č. 28 220 Návod na obsluhu Zákazník Model Sériové číslo Rok ZMĚNA VYHRAZENA 1 Před použitím : Před použitím si vždy

Více

HS1023 STROBOSKOPICKÁ LAMPA NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

HS1023 STROBOSKOPICKÁ LAMPA NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku.

Vždy kontrolujte, zda napájecí soustava odpovídá napětí uvedenému na typovém štítku. 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. 3.1 Pracovní oblast... Chyba! Záložka není definována. 3.2 Elektrická bezpečnost... Chyba! Záložka není

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE. Stolní vrtačka MN16QH MN16QH ZÁRUČNÍ LIST

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE. Stolní vrtačka MN16QH MN16QH ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

UB007 NÁVOD K OBSLUZE OHÝBAČKA UNIVERZÁLNÍ ZÁRUČNÍ LIST

UB007 NÁVOD K OBSLUZE OHÝBAČKA UNIVERZÁLNÍ ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Lisovací koš 240 Lt COMBi. Uživatelská příručka

Lisovací koš 240 Lt COMBi. Uživatelská příručka Lisovací koš 240 Lt COMBi Uživatelská příručka Vyrábí: Mac-Fab Systems Ltd, Carrickmacross, Co. Monaghan, IRSKO Tel.: +353 (0)42 966 7193 Fax: +353 (0)42 966 7846 E-mail: sales@macfab.com Web: www.macfab.com

Více

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Děkujeme, že jste si zakoupili vrtací brusku PT-5501. Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál

Více

NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W

NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W NÁVOD K OBSLUZE PÁSOVÁ BRUSKA MINI 400 W S1TYH13 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAROVÁNÍ! Přečtěte si všechny pokyny a porozumějte jim. Při nedodržení jakéhokoli následujícího pokynu může dojít k úrazu

Více

POWX1110 5 4 3 6 2 1 14 7 8 17 9 12 14 13 16 15 11 10 18 8 Fig A Copyright 2015 VARO www.varo.com

POWX1110 5 4 3 6 2 1 14 7 8 17 9 12 14 13 16 15 11 10 18 8 Fig A Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1110 5 4 3 6 2 1 14 7 12 8 9 14 17 13 16 11 10 15 Fig A 18 8 Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1110 Fig 1 Fig 2 2 1 Fig 4 Fig 3 4 5 Fig 5 Fig 6a Copyright 2015 VARO www.varo.com POWX1110 Fig 6b

Více

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9336 2 4 Kg 2500 2,9 kg 9337 4 6 Kg 2500 3,2 kg 9338 6 8 Kg 2500 3,5 kg 9339 8 10 Kg 2500 3,7 kg 9340 10

Více

Werkzeugmaschinen. Návod k obsluze BSM 75 BSM 150

Werkzeugmaschinen. Návod k obsluze BSM 75 BSM 150 Werkzeugmaschinen Návod k obsluze BSM 75 BSM 50 Vážený zákazníku! Děkujeme, že jste se rozhodl pro tento kvalitní stroj společnosti FLOTT! Koupí tohoto výrobku společnosti FLOTT jste získali stroj, který

Více

POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE...

POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... POWX091 CS 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR. A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE... 2 4.1 Pracovní oblast 3 4.2 Elektrická bezpečnost 3 4.3 Osobní

Více

PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version http://www.pdffactory.com SPOJKA ČÁST 5 SPOJKA. Rozložená spojka je rozkreslena na (Obr. 1).

PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version http://www.pdffactory.com SPOJKA ČÁST 5 SPOJKA. Rozložená spojka je rozkreslena na (Obr. 1). SPOJKA V této části je kompletně popsána údržba, opravy a montážní práce na spojce a ovládacím mechanismu. Na tomto typu motocyklu, je použita vícelamelová, mokrá spojka, ponořená v motorovém oleji. Spojka

Více

Rozbrušovačka 2414NB. Dvojitá izolace

Rozbrušovačka 2414NB. Dvojitá izolace Rozbrušovačka 2414NB Dvojitá izolace SPECIFIKA CE Model......................................................................... 2414NB Průměr kotouče...............................................................

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘÍKLEPOVÁ VRTAČKA 900 W HDA235 ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE PŘÍKLEPOVÁ VRTAČKA 900 W HDA235 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

NÁVOD K OBSLUZE. LEŠTIČKA CP - E PXCPE Datum výroby: Datum prodeje, razítko, podpis: SERVIS Logistické centrum Klecany Topolová 483 250 67 Klecany

NÁVOD K OBSLUZE. LEŠTIČKA CP - E PXCPE Datum výroby: Datum prodeje, razítko, podpis: SERVIS Logistické centrum Klecany Topolová 483 250 67 Klecany ZÁRUČNÍ??? LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona. (prokázat řádně vyplněným záručním listem, fakturou, účtenkou).

Více

Invertorová svářečka BWIG180

Invertorová svářečka BWIG180 berlan Verze 1.1 Invertorová svářečka BWIG180 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 101 69 Označení výrobku: BWIG180 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

První stupeň geometrický objem 25,4.10-6 m 3 tlak maximální. Druhý stupeň geometrický objem 1,8.10-6 m 3

První stupeň geometrický objem 25,4.10-6 m 3 tlak maximální. Druhý stupeň geometrický objem 1,8.10-6 m 3 Mobilní hydraulický agregát HA 8110 provozní příručka Provozní příručka obsahuje veškeré informace pro správné a bezpečné používání mobilního hydraulického agregátu. Tuto příručku si pečlivě prostudujte

Více

NÁVOD K OBSLUZE VIBRAČNÍ BRUSKA PNEUMA- TICKÁ ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE VIBRAČNÍ BRUSKA PNEUMA- TICKÁ ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický travní provzdušňovač COMBI 2 v 1 REV 3816

ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický travní provzdušňovač COMBI 2 v 1 REV 3816 ORIGINÁLNÍ (PŮVODNÍ) NÁVOD K OBSLUZE Elektrický travní provzdušňovač COMBI 2 v 1 REV 3816 Výrobce: GARLAND distributor, s.r.o., Hradecká 1136, 50601 Jičín, Česká republika Strana 1 z 8 VYSVĚTLENÍ SYMBOLŮ

Více

MTD OHV Series FORM NO. 769-08890B. jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó

MTD OHV Series FORM NO. 769-08890B. jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó MTD OHV Series J15 FORM NO. 769-08890B jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó 4 11 19 27 35 43 51 58 65 72 79 87 96 104 112 119 126 134 141 148 155 162 171 179 188 197 206 213 221

Více

ZAHRADNÍ VYSAVAČ 2 000 W

ZAHRADNÍ VYSAVAČ 2 000 W ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Návod k použití a k instalaci

Návod k použití a k instalaci FR Návod k použití a k instalaci CS More languages on: www.zodiac-poolcare.com H0379400.B - 2013/06 Před použitím, údržbou a opravou tohoto přístroje si pozorně přečtěte tento návod! Symbol upozorňuje

Více

Stroj pro formátování hadic a trubek (SLANGAFKORT) Typ: EM 400 380 V. Rok: 2010. Výrobce: Berg-Tech Ltd. Adresa: 38 Parkweg 3451 RK Vleuten

Stroj pro formátování hadic a trubek (SLANGAFKORT) Typ: EM 400 380 V. Rok: 2010. Výrobce: Berg-Tech Ltd. Adresa: 38 Parkweg 3451 RK Vleuten Příručka pro uživatele Stroj pro formátování hadic a trubek (SLANGAFKORT) Typ: EM 400 380 V Rok: 2010 Výrobce: Berg-Tech Ltd. Adresa: 38 Parkweg 3451 RK Vleuten Tel.: 030 6777062 Fax: 030 6772817 1 EU

Více

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GKS 108 # 94077 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o. Počernická 120 36017 Karlovy Vary GÜDE Slovakia s.r.o

Více

NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ)

NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ) NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ) OBSAH ČESKY 1. APLIKACE... 31 2. ČERPATELNÉ KAPALINY... 31 3. TECHNICKÉ PARAMETRY A OMEZENÍ POUŽITÍ... 32 4. SPRÁVA... 32 4.1 Skladování... 32 4.2 Přeprava... 32 4.3 Hmotnost

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

ŘETĚZOVÁ DLABAČKA SDM

ŘETĚZOVÁ DLABAČKA SDM ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

Benzínové vodní čerpadlo BWP80-60

Benzínové vodní čerpadlo BWP80-60 Benzínové vodní čerpadlo BWP80-60 Návod k obsluze Č.artiklu. 10087 Ozn.artiklu: BWP80-60 OBSAH Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Použití podle účelu určení 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny

Více