FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA"

Transkript

1 NEDĚLE 9: PONDĚLÍ Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za Stanislava a Věru Večerovy a celou rodinu Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů 3.1. ÚTERÝ 4.1. STŘEDA 17:00 Za + rodiče a bratra 5.1. ČTVRTEK 6.1. PÁTEK 17: SOBOTA 14: NEDĚLE 9:00 Slavnost ZJEVENÍ PÁNĚ Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s panem Radovanem Synkem Svátek Křtu Páně Na poděkování za 50 let manželství Za rodiče Smejkalovy a Kulíškovy Dnešní sbírka je věnována na náš farní kostel. V pátek, o Slavnosti Zjevení Páně, se při mši svaté bude světit tříkrálová voda, křída a kadidlo. Tak jako v uplynulých letech, i tento rok se naše farnost zapojí do charitního projektu: tříkrálová sbírka. Dary bude vybírat několik skupinek dětí pod vedením dospělého, který se bude legitimovat průkazkou od Charity, aby nemohlo dojít ke zneužití darů. Protože z důvodu pohřbu nebude v sobotu ráno mše svatá, členové společenství živého růžence se pomodlí společně růženec již v pátek přede mší svatou, a po mši svaté si vyměníme tajemství růžence. Poděkování: kostelníci, úklid kostela, výzdoba kostela, čistota kostelního prádla, varhaníci, ministranti a lektoři, ekonomická rada farnosti, pastorační asistentka, kronikářka, ti kdo se podílejí na organizaci různých akci farnosti, všichni brigádníci, kdo pomáhají s přípravou a tiskem farního zpravodaje, pečují o úpravu okolí kostela, ti kdo se modlí a přicházejí do kostela, Pane, pohlédni z nebe na jejich obětavou službu a žehnej jim!

2 8.1. NEDĚLE 9:00 Svátek Křtu Páně Na poděkování za 50 let manželství Za rodiče Smejkalovy a Kulíškovy 9.1. PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za živou a zemřelou rodinu Štěpánkovu Za Pavla Večeře a syna ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 9:00 2. neděle v mezidobí Za děti a mládež naší farnosti Na Nový rok se při sbírce na náš kostel vybralo celkem 9.450,-Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem štědrým dárcům. Následující neděli vykonáme v naší farnosti pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Ke dni činil dluh farnosti něco málo přes ,- Kč. I letos budeme postupně tuto částku splácet. V sobotu se v obcích, patřících do naší farnosti, uskuteční tříkrálová sbírka. Vaše dary bude vybírat několik skupinek dětí pod vedením dospělé osoby, která se bude legitimovat průkazkou od Charity. Minulou neděli jsem děkoval všem, kdo se podílejí na životě naší farnosti. Tehdy byla mezi nimi i naše pastorační asistentka Petra Švancarová, DiS, která pomáhala s přípravou farních táborů, vedla účetnictví farnosti, připravovala různé pastorační akce a to jak pro dospělé (např. farní den) tak i pro děti (např. vedení ministrantů), pomáhala s přípravou liturgie o svátcích Také v naší farnosti vedla farní kroniku, nebo pomáhala při péči o farní zahradu. Bohužel, s politováním vám musím oznámit, že k byla její činnost jako pastorační asistentky v našich farnostech ukončena. Děkujeme jí za všechno, co pro naše farnosti, a to i nad rámec svých pracovních povinností, vykonala.

3 15.1. NEDĚLE 9:00 2. neděle v mezidobí Za děti a mládež naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Památka sv. Antonína, opata Památka Panny Marie, Matky jednoty křesťanů Za + rodiče a bratra ČTVRTEK PÁTEK 17: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Za rodiče Buršíkovy Památka sv. Anežky Římské, panny a mučednice 3. neděle v mezidobí Za Slavomíra Janštu, rodiče a sourozence Za + rodiče Skalníkovy, syny, snachu a Antonína Kučeru Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Nyní vyšlo další číslo křížovek Šalamounky, po mši svaté si jej můžete vzít v sakristii. Kdo by měl zájem, může si periodikum předplatit na rok Zájemci se zapíší v sakristii. Ve středu v 15:30 hod. bude ve farním sále na faře biblická hodina. Následující sobotu bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách ráno v 8:00 hod.

4 22.1. NEDĚLE 9:00 3. neděle v mezidobí Za Slavomíra Janštu, rodiče a sourozence Za + rodiče Skalníkovy, syny, snachu a Antonína Kučeru PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17: ČTVRTEK Památka sv. Františka Saleského, biskupa a učitele církve Svátek Obrácení sv. Pavla, apoštola Za + rodiče a syna Za kněze a nová kněžská povolání Památka sv. Timoteje a Tita, biskupů PÁTEK 17: SOBOTA NEDĚLE 9:00 Památka sv. Tomáše Akvinského, kněze a učitele církve 4. neděle v mezidobí Za + Františka Pochopa a rodiče Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v našem kostele celkem 7.100,- Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem štědrým dárcům. Ve středu v 18:30 hod. se na faře uskuteční setkání Ekonomické rady naší farnosti. Připomínám, že nedávno vyšlo poslední číslo křížovek Šalamounky za rok 2011, po mši svaté si jej můžete vzít v sakristii. Kdo by měl zájem, může si periodikum předplatit na rok Zájemci se zapíší v sakristii. Stále prožíváme týden modliteb za jednotu křesťanů. Proto i dnes, na konci mše svaté, zazpíváme píseň č Jeden Pán, jedna víra, jeden křest. Zároveň vás prosím, abyste na tento úmysl pamatovali ve svých modlitbách. Oznam od našeho otce biskupa: Milé sestry a bratři, jako váš biskup vás prosím, abyste se snažili všemožně podporovat povolání ke kněžství a k různým formám zasvěceného života. A vás, mladí muži, kteří jste svobodní, a kteří se cítíte povoláni ke kněžství, bych rád informoval, že přihlášky je možné podat na biskupství do 25. března Každý den se za vás a za vaše zodpovědné rozhodování modlím. Váš + Vojtěch

5 29.1. NEDĚLE 9:00 4. neděle v mezidobí Za + Františka Pochopa a rodiče Za + Radovana Synka PONDĚLÍ ÚTERÝ 1.2. STŘEDA 17:00 Památka sv. Jana Boska, kněze Vigilie Svátku Uvedení Páně do chrámu - Hromnice Za Václava Maška a celou rodinu Za rodinu Štěpánkovu a Hynka Maloně 2.2. ČTVRTEK 3.2. PÁTEK 17: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za + Marii a Josefa Švarcovy Poděkování za Boží ochranu Za všechny, kdo se modlí za kněze 5. neděle v mezidobí Za všechny spolupracovníky ve farnosti Ve středu v 15:30 hod. bude ve farním sále další setkání nad Biblí. Tyto setkání bývají pravidelně, jednou za dva týdny. Všichni jste srdečně zváni. Na mši svatou ve středu si přineste s sebou svíce, které vám na začátku liturgie požehnáme tzv. hromniční svíce. Tyto svíce se stanou symbolem Krista světla, které toho dne vstoupilo do chrámu. V pátek, ve 14:30 hod. bude sloužena v Újezdě u Tišnova zádušní mše svatá, spojená s posledním rozloučením s paní Zdenkou Odehnalovou.

6 5.2. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 5. neděle v mezidobí Za všechny spolupracovníky ve farnosti Památka sv. Pavla Mikiho a druhů, mučedníků 7.2. ÚTERÝ 8.2. STŘEDA 9.2. ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Památka sv. Scholastiky, panny Za rodinu Špičkovu a Prusenovskou Za rodiče Babičkovy a Urbánkovy SOBOTA NEDĚLE 9:00 6. neděle v mezidobí Za + Vlastu a Jana Hurbanovy Za Antonína Hvíždě a rodinu Následující neděli vykonáme v naší farnosti pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Tento týden nebude mše svatá ve středu.

7 12.2. NEDĚLE 9:00 6. neděle v mezidobí Za + Vlastu a Jana Hurbanovy Za Antonína Hvíždě a rodinu PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za dary Ducha Svatého, Boží pomoc a požehnání pro děti a vnoučata ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Za zdraví a Boží pomoc při operaci pro Helenu SOBOTA NEDĚLE 9:00 7. neděle v mezidobí Za Marii a Antonína Berkovy a rodiče Maloňovy Za rodiče Musilovy a duše v očistci Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Následující sobotu bude pravidelná měsíční mše svatá v kapličce v Horních Loučkách ráno v 8:00 hod. Otec biskup vyhlašuje na následující neděli sbírku nazvanou Svatopetrský haléř. Prostředky získané v rámci sbírky jsou určeny k tomu, aby Svatý otec mohl jménem celé církve přispět ke zmírnění následků neštěstí, pomoci obětem válek, živelných katastrof a dalším lidem v nouzi.

8 19.2. NEDĚLE 9:00 7. neděle v mezidobí Za Marii a Antonína Berkovy a rodiče Maloňovy Za rodiče Musilovy a duše v očistci PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Popeleční středa Za odpuštění hříchů všech předků ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Poděkování za Boží ochranu Za uzdravení dcery Miriam a zdraví Michaely SOBOTA NEDĚLE 9:00 1. neděle postní Za rodiny naší farnosti --- Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v naší farnosti 8.700,- Kč. Další 3.850,- Kč se vybralo ve farnosti Olší a ,- Kč ve farnosti Žďárec. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. Dnešní sbírka je věnována Svatému otci: tzv. Haléř svatého Petra. Tento týden je POPELEČNÍ STŘEDA tj. den přísného postu. Půst od masitých pokrmů zavazuje v tento den všechny věřící od 14-ti let, půst újmy tj. možnost najíst se dosyta jenom jednou v průběhu celého dne, zavazuje všechny věřící od 18-ti do 60-ti let. V tento den budeme udělovat v kostele při mši svaté popelec.

9 26.2. NEDĚLE 9:00 1. neděle postní Za rodiny naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za Emila Kulíška a rodiče Za + manžela Milana 1.3. ČTVRTEK 2.3. PÁTEK 17: SOBOTA 8: NEDĚLE 9:00 Za zdraví duše i těla a za Boží požehnání Za Boží pomoc, ochranu a požehnání Za Boží požehnání pro rodinu Za členy živého růžence a za všechny, kdo se modlí za kněze 2. neděle postní Za celou rodinu Strnadovu a Polákovu Za + Ladislavu Rumpoltovu a celou + rodinu Kotasovu Minulou neděli se při sbírce na Svatopetrský haléř vybralo v naší farnosti celkem 3.700,- Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. V době postní bude v našem kostele bývat pravidelně pobožnost křížové cesty, a to každý pátek a neděli půl hodiny přede mši svatou. V naší diecézi probíhá proces svatořečení dvou kněží: Jana Buly a Václava Drboly, kteří se stali obětí komunistického režimu, kterému šlo o kriminalizaci kněží, ale také o diskreditaci celé katolické církve. Byli odsouzeni jako zločinci, přestože se trestných činů nedopustili. Jejich těla byla spálena, měli upadnout v zapomnění. Dnes na ně však vzpomínáme a prosíme je o přímluvu. Po mši svaté si můžete zdarma vzít kartičky s jejich krátkými životopisy a modlitbou za jejich blahořečení.

10 V sobotu, po ranní mši svaté, zveme na společnou modlitbu živého růžence. Od následující neděle máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce (duben, květen, červen). FARNOST DOLNÍ LOUČKY 4.3. NEDĚLE 9:00 2. neděle postní Za celou rodinu Strnadovu a Polákovu Za + Ladislavu Rumpoltovu a celou + rodinu Kotasovu 5.3. PONDĚLÍ 6.3. ÚTERÝ 7.3. STŘEDA 17:00 Za požehnání pro celou rodinu Za dary Ducha Svatého při každém rozhodnutí 8.3. ČTVRTEK 9.3. PÁTEK 8:00 Za Františka Růžičky a rodiče Za Marii a Josefa Žilovy SOBOTA NEDĚLE 9:00 3. neděle postní Za Jaroslava Plevače, celou rodinu a Boží pomoc a ochranu Za seniory a nemocné naší farnosti Následující neděli vykonáme v naší farnosti pravidelnou měsíční sbírku na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Po mši svaté máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující tři měsíce (duben, květen, červen). V pátek bude výjimečně mše svatá již ráno v 8:00 hod.

11 11.3. NEDĚLE 9:00 3. neděle postní Za Jaroslava Plevače, celou rodinu a Boží pomoc a ochranu Za seniory a nemocné naší farnosti PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za + Josefa, Antonii a Ladislava Za zdraví, Boží pomoc a požehnání pro Helenu ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Za + Jana, Adélu, Annu a Cyrila SOBOTA NEDĚLE 9:00 4. neděle postní Za rodinu Kondýskovu, Jaroslava a Milana Za Marii a Antonína Odehnalovy a celou rodinu Dnešní sbírka je věnována na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary. Následující sobotu v 8.00 hod. bude pravidelná mše svatá v kapličce v Horních Loučkách.

12 18.3. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 17:00 4. neděle postní Za rodinu Kondýskovu, Jaroslava a Milana Za Marii a Antonína Odehnalovy a celou rodinu Slavnost SV. JOSEFA, snoubence Panny Marie Za Boží pomoc a požehnání Za + Josefa Večeře a syna ÚTERÝ STŘEDA 17:00 Za + Ignáce, Roberta, Františka a Ivanu Za uzdravení Aničky ČTVRTEK PÁTEK 17:00 Za rodiče Habrovcovy, celou rodinu a duše v očistci Za + Josefa a Margitu SOBOTA NEDĚLE 9:00 5. neděle postní Za Františka Humpolce a celou rodinu Za + rodiče Kadlecovy, dva syny a celou rodinu Minulou neděli se při sbírce na splácení dluhů naší farnosti za rekonstrukci fary vybralo v našem kostele 8.650,-Kč. Upřímné: Pán Bůh zaplať! všem dárcům. Následující sobotu v 8:00 hod. bude opět pravidelná měsíční mše svatá v Újezdě. V sobotu se od 9:00 hod. uskuteční brigáda, při které by se uklidila fara před velikonocemi. Prosím tento týden o nahlášení seniorů a nemocných v naší farnosti, které bych před velikonocemi navštívil a udělil jim svátost smíření.

13 25.3. NEDĚLE 9: PONDĚLÍ 18:00 5. neděle postní Za Františka Humpolce a celou rodinu Za + rodiče Kadlecovy, dva syny a celou rodinu Slavnost ZVĚSTOVÁNÍ PÁNĚ Za + Karla ÚTERÝ STŘEDA 15:00 Pohřební mše svatá a poslední rozloučení s paní Marií Katolickou ČTVRTEK PÁTEK 18:00 Za + Jana Za rodiče Michlovy, dceru a vnuka SOBOTA 1.4. NEDĚLE 9:00 KVĚTNÁ (PAŠIJOVÁ) NEDĚLE Za Petra Jaroše, rodiče Handlovy a Jarošovy Za Jaroslava Koláře a dvoje rodiče Děkuji všem, kteří přišli včera pomoci na brigádu na faru. Upřímné: Pán Bůh zaplať! Protože se změnil čas ze zimního na letní, budou opět bývat večerní mše svaté v týdnu v 18:00 hod. Seniory a nemocné z naší farnosti, které jste mi nahlásili, navštívím ve středu. Tento den navštívím i ty, které navštěvuji pravidelně před prvním pátkem. Dnes vyšel velikonoční zpravodaj naší farnosti. Ministranti vám ho nyní, po mši svaté rozdají. Neustále pracujeme na internetových stránkách naší farnosti. Stránky již dostaly určitou podobu. Na zkušební verzi našich internetových stránek a stránek farností Olší a Žďárec se můžete podívat na: Následující neděle je Pašijová neděle, kdy přede mší svatou budeme světit kočičky, proto si je prosím doneste na mši svatou. Společná svatá zpověď před velikonocemi bude v naší farnosti na květnou neděli, tj odpoledne od 16:00 do 18:00 hod. Zpovídat přijedou 3 kněží, využijte prosím této možnosti dobře se připravit na prožívání velikonočních svátků. Na Zelený čtvrtek bude v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla sloužena slavnostní mše svatá s názvem Missa Chrismatis. Bližší informace o uvedené slavnosti najdete ve zpravodaji. Pro zájemce je připraven odvoz ve čtvrtek ráno v 7:45 hod., předpokládaný návrat je ve 12:30 hod. Zájemci se můžou přihlásit u pana faráře do neděle

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná Markéta 6/2005 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři mobil: 776 887 907; tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz 1. Něco končí a něco

Více

08.00 FK. 10.00 FK Za + rodiče, setru a živ. rodinu 18.00 FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy 07.30 09.00 10.30

08.00 FK. 10.00 FK Za + rodiče, setru a živ. rodinu 18.00 FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy 07.30 09.00 10.30 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od 08. 11. 2015 do 15. 11. 2015 32. DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXI. Prosinec 2015 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, stále něco končí a stále něco začíná. Právě nám skončil jeden církevní rok

Více

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Praha 4 - Modřany Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Úterý Čtvrtek Sobota Neděle 9,30 hod. mše

Více

Modřanský farní zpravodaj

Modřanský farní zpravodaj Modřanský farní zpravodaj Listopad 2012 Slovo ke čtenářům: Obchod, nebo zvláštní milost? V týdnu modliteb za zemřelé je možné získat pro duše v očistci plnomocné odpustky. Zdá se, že stačí splnit tři podmínky

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2006

V Ř E S K O V Á K duben 2006 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2006 Vážení spoluobčané, jak jsem již několikrát zdůrazňoval, letošní rok je rokem volebním. Parlamentní volby jsou sice důležité, ale pro zabezpečení chodu obce jsou

Více

Leden 2013. farní. trochu. občan. důležitý. na svou. první. a já se. sebou Vždy se. Ježíši... Na tom

Leden 2013. farní. trochu. občan. důležitý. na svou. první. a já se. sebou Vždy se. Ježíši... Na tom Modřanský farní zpravodaj Leden 2013 Slovoo ke čtenářům: Jsem Čechoslovák a občan Božího království! Je tomu již 20 let, co naši politici rozhodli, že se se Slováky pokojně rozejdeme a budeme dále již

Více

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. prosince 2011 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 8 číslo 12 prosinec 2015 ADVENT Vzpomínáte si na čas, kdy jste byli zamilovaní? Na to, jak jste se těšili na schůzku, když jste věděli, že váš milý už brzy

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 9 číslo 6 červen 2016

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 9 číslo 6 červen 2016 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 9 číslo 6 červen 2016 OSLAVY S LEGENDOU Když jsem se dozvěděla, že letošní Den matek bychom mohli oslavovat za přispění paní Yvetty Simonové, moc mě to potěšilo.

Více

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM MOTTO Prosinec 1999 Ty, který jsi začátek a konec, vezmi tento rok do svých rukou a veď nás podle své vůle! Požehnej naše touhy i naše skutky, pomoz, ať se podaří vše, co nás k tobě přibližuje. Kate Walther

Více

ZPRAVODAJ č. 1 LEDEN 2014

ZPRAVODAJ č. 1 LEDEN 2014 ZPRAVODAJ č. 1 LEDEN 2014 ŘÍMSKOKATOLICKÁ FARNOST KAMENICE U JIHLAVY Někdo však řekne: Jeden má víru a druhý má skutky. Tomu odpovím: Ukaž mi svou víru bez skutků a já ti ukážu svou víru na skutcích. (Jk

Více

ZPRÁVY Z OBCE. Očkování psů

ZPRÁVY Z OBCE. Očkování psů ZPRÁVY Z OBCE Očkování psů Oznamujeme občanům, že p. Bartoš provede každoroční očkování psů proti vzteklině ve středu 18. května 2016 v tomto pořadí a časovém sledu: na točně v 13:30 hod., horní zastávka

Více

sv. Filipa a Jakuba a Panny Marie Pomocnice křesťanů číslo 12 ročník XXVII neděle 19. června 2016

sv. Filipa a Jakuba a Panny Marie Pomocnice křesťanů číslo 12 ročník XXVII neděle 19. června 2016 zlínských sv. Filipa a Jakuba a Panny Marie Pomocnice křesťanů číslo 12 ročník XXVII neděle 19. června 2016 www.farnostzlin.cz www.zlin.sdb.cz Snímek Petr Klinkovský Také letos mohli návštěvníci Noci kostelů

Více

11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 11. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 18. ročník září 2012 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 Usnesením č. 37/2012 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 4/2012. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Informace zastupitelstva obce pro občany

Informace zastupitelstva obce pro občany Obec Milotice nad Bečvou Milotice nad Bečvou 59, 753 67, tel.: 581 626 068, mobil 602 514 373 www.miloticenadbecvou.cz, oumilotice@seznam.cz Informace zastupitelstva obce pro občany Září 2015 Vážení a

Více

Měsíčník členů a přátel sboru

Měsíčník členů a přátel sboru 10 2014 Měsíčník členů a přátel sboru V Bohu, jehož slovo chválím, v Bohu mám naději. Proto se nebojím, co by mi udělal smrtelník! Žalm 56:5, B21 strana 1 - říjen 2014 Obsah 2 Obsah, tiráž 3 Zápis ze schůze

Více

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci.

Více

KROKY NA CESTĚ POKÁNÍ. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň BŘEZEN 2011

KROKY NA CESTĚ POKÁNÍ. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň BŘEZEN 2011 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň BŘEZEN 2011 Čiňte pokání a věřte evangeliu. (Mk 1,14) Drazí přátelé, v měsíci březnu

Více

Víkendový jarní balíček 3 dny/2 noci

Víkendový jarní balíček 3 dny/2 noci Víkendový jarní balíček 3 dny/2 noci Balíček pro 2 osoby na 2 noci s polopenzí ( platí v termínech 1.5.-26.6. a 1.9.-31.10.2016 ) (ceny balíčku se mění dle aktuální obsazenosti, neplatí v období svátků

Více

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349 Systém sociálního zabezpečení (někdy se též používá pojem sociální ochrana) v České republice tvoří tři základní systémy: sociální pojištění státního sociální podpora sociální pomoc (péče). Systém sociálního

Více

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 MIKASA o.s. Obsah Základní údaje o občanském sdružení MIKASA... 6 Poslání

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice z.s. Noclehárna, číslo služby 48

Více

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Číslo jednací: 113/2007 Předkladatel : Základní škola a mateřská škola, Černožice, okres Hradec Králové

Více

Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov

Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov 1 Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov Úvodní komentář k případové studii: Střední zdravotnická škola působí v regionu

Více

Z obsahu: Jen vkusná ozdoba?... 02. Kamínek... 03. Věřím, věříš, věříme... 04. Ptali jste se... 05. Bilance uplynulého roku... 06

Z obsahu: Jen vkusná ozdoba?... 02. Kamínek... 03. Věřím, věříš, věříme... 04. Ptali jste se... 05. Bilance uplynulého roku... 06 BŘEZEN 2015 ČASOPIS FARNOSTI PUSTÁ POLOM www.pustapolom.cz/farnost/ Z obsahu: Jen vkusná ozdoba?... 02 Kamínek... 03 Věřím, věříš, věříme...... 04 Ptali jste se... 05 Bilance uplynulého roku... 06 Výhled

Více

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 *************************************************************** Vážní spoluobčané, v měsíci únoru byly po krátké zimní přestávce

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

NOVOROČNÍ ZPRAVODAJ 1 / 2016

NOVOROČNÍ ZPRAVODAJ 1 / 2016 NOVOROČNÍ ZPRAVODAJ 1 / 2016 BLAHOPŘEJEME v 1. čtvrtletí roku 2016 se dožijí životního jubilea tito naši občané: Turek Ladislav Horská Dagmar Václavová Drahomíra Cibulková Marta Čampula Jaroslav Kaslová

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 9 číslo 5 květen 2016 CESTY KOLEM SVĚTA S CHARITOU OČIMA ŽÁKYNĚ ZŠ HALENKOV Pracovníci této organizace se nejen starají o nemocné lidi, ale tento rok pořádají

Více

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail. KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.com Výro ní zpráva 2010 Základní údaje Název organizace: K i ovatka,

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Zápis č. 2 /2015 z elektronického jednání řídící skupiny Datum jednání: 12.5. 2015 Místo jednání: elektronicky (formou e-mailové

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

MŠE V ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV

MŠE V ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV MŠE V ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI BRANDÝS NAD LABEM Farní kostel Obrácení sv. Pavla neděle 8:30; pondělí 18:00; středa 8:30; čtvrtek 18:00; pátek 18:00 hod. Lázně Toušeň - sv. Floriána neděle 10:15; úterý

Více

Fiat postní 2016. Slovo P. Jana Mikeše. Občasník farnosti Vlachovo Březí

Fiat postní 2016. Slovo P. Jana Mikeše. Občasník farnosti Vlachovo Březí Fiat postní 2016 Občasník farnosti Vlachovo Březí Slovo P. Jana Mikeše Moji milí přátelé, Poslední týdny a dny byly zajisté nejen pro mě velice vypjaté a náročné. Dříve, než jsem se stihl zabydlet, musel

Více

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ostrá se na svém zasedání dne 22.12.2015 usnesením č.7/13 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

CPR Vysočina, o.s. je dobrovolným, nevládním, neziskovým. sdružením občanů, kteří se sdružují z důvodu společného zájmu

CPR Vysočina, o.s. je dobrovolným, nevládním, neziskovým. sdružením občanů, kteří se sdružují z důvodu společného zájmu Základní údaje: Název: Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Zkrácený název: CPR Vysočina, o.s. Adresa: Chlumova 3, 586 01 Jihlava Telefon: 739 247 357 E-mail: centrum@centrumrodin.cz Web: www.centrumrodin.cz

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXII. Březen 2016 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, vrcholná doba postní a velikonoční triduum nám mohou silně, zvlášť v tomto

Více

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ.

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ. Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba STANDARD Č. 12 INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ Článek 1 ÚVOD Poskytovatel má zpracován soubor informací o poskytované

Více

Efezským 1,13: V něm byla i vám, když jste uslyšeli slovo pravdy, evangelium o svém spasení, a uvěřili mu, vtisknuta pečeť zaslíbeného Ducha svatého

Efezským 1,13: V něm byla i vám, když jste uslyšeli slovo pravdy, evangelium o svém spasení, a uvěřili mu, vtisknuta pečeť zaslíbeného Ducha svatého IBLICKÉ POLEČENSTVÍ ŘESŤANŮ ÚSTÍ NAD LABEM SLOVO A DUCH UCH EF 1,13 Jedinečný prostředek spasení Shrnutí: Ve třináctém verši Pavel vysvětluje nejdůležitější věci ohledně spasení. Vysvětluje způsob spasení

Více

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE 13 7. ledna 2001 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE Směrnice ČBK VYDAL SEKRETARIÁT ČESKÉ BISKUPSKÉ KONFERENCE PRAHA 2001 (PRO VNITŘNÍ POTŘEBU) 1 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V

Více

Slavnost a požehnání sňatku

Slavnost a požehnání sňatku Slavnost a požehnání sňatku tento obřad se používá, pokud se neslaví Eucharistie SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ Všichni stojí. Ženich a nevěsta stojí před předsedajícím Milost našeho Pána Ježíše Krista, láska

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015 Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015 Přítomni: 1. Karel Pačiska (předseda) 5. Pavel Nevrkla (místopředseda) 2. Radim Švejda

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

***************************************************************************

*************************************************************************** Škola Ohlédnutí Je čas prázdnin a dovolených, doba odpočinku a relaxace. Možná je i vhodná doba ohlédnout se za uplynulým školním rokem. Práci každého kantora ovlivňuje několik faktorů. V první řadě jsou

Více

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Z r nk Z učebního cyklu Pouta milosti (GraceLink) Ročník I., první čtvrtletí Přeloženo z anglického originálu: Beginner Bible Study Guide, GraceLink

Více

podobenství strýčka Lukáše

podobenství strýčka Lukáše Podobenství o rozsévači Podobenství o rozsévači Základní text: Lukáš 8, 4-15 2. Timoteovi 3, 16-17 Kdo a proč nám dal Bibli? Vysvětli na praktických životních situacích, co se nám může stát při zvěstování

Více

www.socialni-zaclenovani.cz

www.socialni-zaclenovani.cz 9. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 20. června 2014 MěÚ Velké Hamry, 9:00 12:00 Účastníci: Město Velké Hamry Jaroslav Najman Lucie Večerníková Markéta Horneková Základní škola Velké Hamry Tereza

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle zákona o sociálních službách dle. Zákona 108/2006 Sb., 65 Romské občanské sdružení Děti a Rodina - Děčín Služba

Více

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012 Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím Co se u nás zajímavého stalo KVĚTEN 2012 31. března - Výlet do ZOO a promítání fotek z lyžařského kurzu Poslední březnový den jsme uspořádali sraz

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Rychnovské listy říjen - prosinec 2013

Rychnovské listy říjen - prosinec 2013 Rychnovské listy říjen - prosinec 2013 Příprava rozpočtu obce pro rok 2014 zastupitelé se dohodli na postupu přípravy rozpočtu obce pro rok 2014. Veřejné projednání rozpočtu obce bude na 24. zasedání v

Více

Otická knihovna. Knihovny vedly knihovní rady, které se volily a volily knihovníka. V roce 1937 to byla Růžena Vaculová.

Otická knihovna. Knihovny vedly knihovní rady, které se volily a volily knihovníka. V roce 1937 to byla Růžena Vaculová. Otická knihovna Podle zákona o veřejných knihovnách obecních ze dne 22. července 1919, číslo 4305 Sb., jsou obce, kde menšina národní čítá nejméně 400 obyvatel nebo kde působní státní menšinová škola,

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Obvodní soud Praha 6 Přehled o průměrných délkách řízení ode dne nápadu do dne právní moci ve dnech podle předmětu a výsledku

Obvodní soud Praha 6 Přehled o průměrných délkách řízení ode dne nápadu do dne právní moci ve dnech podle předmětu a výsledku Obvodní soud Praha 6 Přehled o průměrných délkách řízení ode dne nápadu do dne právní moci ve dnech podle předmětu a výsledku Opatrovnické řízení 1) Podpůrná opatření a svéprávnost (platí pro zletilé osoby)

Více

Zpravodaj obce Dolní Tošanovice

Zpravodaj obce Dolní Tošanovice Zpravodaj obce Dolní Tošanovice C V I Č E N Í J Ó G Y * * * září 2014 * * * Výpis z usnesení zastupitelstva obce Dolní Tošanovice ze dne 25. 8. 2014 Zastupitelstvo obce schválilo: Kontrolu usnesení z minulého

Více

Ohrožené skupiny a rodina

Ohrožené skupiny a rodina Ohrožené skupiny a rodina Problémy současné rodiny a jejich možnéřešení v síti sociálních služeb a péče Mgr. Markéta Šobáňová Brumov-Bylnice Bylnice, 19. 4. 2012 VIZE Kde chceme být v roce 2020 Činnost

Více

Uzavření manželství. Manželství na území České republiky lze uzavřít formou občanského nebo církevního sňatku.

Uzavření manželství. Manželství na území České republiky lze uzavřít formou občanského nebo církevního sňatku. Uzavření manželství Základní informace Manželství na území České republiky lze uzavřít formou občanského nebo církevního sňatku. Manželství se uzavírá svobodným a úplným souhlasným prohlášením muže a ženy

Více

Životický portál. Od 20. dubna do 26. dubna 2015

Životický portál. Od 20. dubna do 26. dubna 2015 Životický portál Od 20. dubna do 26. dubna 2015 BLAHOPŘÁNÍ v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno DOŘIČÁKOVÁ Anna ČERNÝ Oldřich SURÁK Vojtěch MIČKA Jiří DROZD Bohumír ZAHRADNÍKOVÁ Emilie Číslo popisné

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ PIONÝRSKÝ TÁBOR Putování po Zemi vycházejícího slunce

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ PIONÝRSKÝ TÁBOR Putování po Zemi vycházejícího slunce Pionýr, z. s. - Pionýrská skupina Tuláci Klatovy ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ PIONÝRSKÝ TÁBOR Putování po Zemi vycházejícího slunce Údaje účastníka tábora: Jméno a příjmení: Datum narození: Zdravotní pojišťovna:

Více

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil U lihovaru byl umístěn kontejner na použitý textil. Tento textil bude sloužit pro dobročinné účely CHARITĚ SVITAVY. Kontejner na textil, který je umístěn

Více

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého HRADEC KRÁLOVÉ Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého Karla Tomana, 500 03 HK 18:30 19:30 Mše svatá 19:30 19:40 Přivítání návštěvníků Noci kostelů, vyzvánění katedrálních zvonů 19:40 20:00 Duchovní a

Více

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem ČTYŘLÍSTEK PRO ŠTĚSTÍ -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis č. 06/Z6 z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. dubna 2011

Zápis č. 06/Z6 z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. dubna 2011 Zápis č. 06/Z6 z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. dubna 2011 Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: 9 zastupitelů (dle prezenční listiny) 8 hostů (6 studentů

Více

OPRAVY KAROSERIÍ A LAKU MECHANICKÉ PRÁCE PROFI ČIŠTĚNÍ INTERIÉRŮ PŘÍPRAVA A ZAJIŠTĚNÍ STK A EMISÍ DOVOZ AUT DLE PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA

OPRAVY KAROSERIÍ A LAKU MECHANICKÉ PRÁCE PROFI ČIŠTĚNÍ INTERIÉRŮ PŘÍPRAVA A ZAJIŠTĚNÍ STK A EMISÍ DOVOZ AUT DLE PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA 27 KRACÍKOVA 607, POLNÁ Nabízíme tyto služby: OPRAVY KAROSERIÍ A LAKU MECHANICKÉ PRÁCE PROFI ČIŠTĚNÍ INTERIÉRŮ PŘÍPRAVA A ZAJIŠTĚNÍ STK A EMISÍ DOVOZ AUT DLE PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA 28 WLACH TRANSPORT s.r.o. se

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

Duchovní služba ve věznicích

Duchovní služba ve věznicích Duchovní služba ve věznicích Obsah 1. ÚVOD... 3 2. VZNIK DUCHOVNÍ SLUŽBY... 3 3. POSLÁNÍ, SMYSL A VÝZNAM SLUŽBY... 4 4. ZÁVĚR... 6 2 1. ÚVOD Už před mnoha tisíci lety se považovalo za tělesné milosrdenství,

Více

Září 2014. Měsíčník novoměstského sboru ČCE. Ročník XIII.

Září 2014. Měsíčník novoměstského sboru ČCE. Ročník XIII. ZPRÁVY A OHLASY Září 2014 Měsíčník novoměstského sboru ČCE Ročník XIII. Kalendárium akcí v září 2014 a co nás čeká v říjnu: 3.9. NM 18.00 schůze staršovstva 5.9. NM 19.30 schůzka učitelů NŠ 6.9. Seniorátní

Více

P e č o v a t e l s k á s l u ž b a Města Úpice Palackého 1077, 542 32 Úpice IČ: 00278386 tel.: 499 882 093 mobil: 723 617 208 e-mail: dps@upice.

P e č o v a t e l s k á s l u ž b a Města Úpice Palackého 1077, 542 32 Úpice IČ: 00278386 tel.: 499 882 093 mobil: 723 617 208 e-mail: dps@upice. P e č o v a t e l s k á s l u ž b a Města Úpice Palackého 1077, 542 32 Úpice IČ: 00278386 tel.: 499 882 093 mobil: 723 617 208 e-mail: dps@upice.cz POPIS REALIZACE PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Identifikátor služby

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Obchodní akademie, Obchodní škola a praktická škola Olgy Havlové Obchodní 282 542 25 Janské Lázně Plán práce výchovného poradce Školní rok 2015/2016 Výchovný poradce: Mgr. Jana Honzíková Výchovný poradce

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Mléčná dráha v prosinci jasná bude v příštím roce úroda krásná. Mnoho sněhu v prosinci mnoho ovoce a trávy. Na Štědrý den jitřní jasné a obloha čistá, úroda hojná příští rok jistá. Barbora na ledu, vánoce

Více

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj Page 1 of 10 Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj 9.Maletínský zpravodaj-listopad 2005 vytvořeno: 16.11.2005

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 2

STANDARD KVALITY SPOD č. 2 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 2 2. Prostředí a podmínky 2a Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci

Více

1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU

1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU 1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU Vyplněný a podepsaný formulář Provozně bezpečnostní předpisy (PBP), které je nutné bezpodmínečně dodržovat při Vaší účasti na veletrzích a výstavách v areálu

Více

Týden od 23. března do 29. března 2008

Týden od 23. března do 29. března 2008 Týden od 23. března do 29. března 2008 Texty na tento týden: Mt 14,14; 15,32; 20,34; Mk 1,41; L 6,12.13; 16,19 31; 17,4.5; 18,9 14; Ko 1,14; 1 Tm 5,16 Základní verš Nemocné uzdravujte, mrtvé probouzejte

Více

TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská

TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská 1.Příprava projektu Chci na své zahradě realizovat prvky přírodních zahrad a využívat je v enviromentálním vzdělávání dětí?

Více

Plán práce Dětského domova

Plán práce Dětského domova Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace tel.: 417835324, fax: 417834002, e-mail: sekretariat@ddzsduchcov.cz, www.ddzsduchcov.cz Plán práce Dětského domova na školní

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016 Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC Účelem tohoto dokumentu je úprava pravidel marketingové soutěže. Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který

Více

SPMP ČR pobočný spolek Dvůr Králové n. L.

SPMP ČR pobočný spolek Dvůr Králové n. L. SPMP ČR pobočný spolek Dvůr Králové n. L. Výroční zpráva 2015 SPMP SPMP je zkratka Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením. Celostátní organizace SPMP je zapsaný spolek, který sdružuje lidi

Více

KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE POZVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN DĚTSKÉ HŘIŠTĚ PŘI MŠ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE POZVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN DĚTSKÉ HŘIŠTĚ PŘI MŠ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE Opět děkujeme všem, kdo se podíleli na organizaci letošní akce Hořická májka a samozřejmě všem, kdo tuto akci svou účastí podpořili. Všem, kdo se mě stále ptají, proč

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi duben 2015 MK ČR E 20557

S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi duben 2015 MK ČR E 20557 S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi duben 2015 MK ČR E 20557 Vážení a milí spoluobčané, rok 2015 je v plném proudu a nás všechny čeká spousta společné práce, ale i zábavy. Ani v letošním roce nebudou

Více

Zápis z jednání správní rady MAS Zlatá cesta, o. p. s.

Zápis z jednání správní rady MAS Zlatá cesta, o. p. s. Zápis z jednání správní rady MAS Zlatá cesta, o. p. s. Datum konání: 31. březen 2016 Místo konání: sídlo MAS, Pivovarská 281, Tachov Přítomni: dle prezenční listiny PROGRAM JEDNÁNÍ: 1) Informace o projektech

Více

Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů

Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů Kurz pro uživatele služeb ústavní péče vznikl v rámci projektu Kvalita života jako cíl. Projekt financovaný z prostředků ESF byl realizován sdružením Quip

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Mgr. Jitka Hůsková, Mgr. Petra Kašná OŠETŘOVATELSTVÍ OŠETŘOVATELSKÉ POSTUPY PRO ZDRAVOTNICKÉ ASISTENTY Pracovní sešit II/2. díl Recenze: Mgr. Taťána

Více

Spojujeme cesty neziskovek a firem

Spojujeme cesty neziskovek a firem Spojujeme cesty neziskovek a firem Burza filantropie Burza filantropie je transparentní nástroj k podpoře projektů neziskových organizací, který zároveň nabízí setkání zástupců podnikatelského sektoru,

Více

MŠE V ÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV

MŠE V ÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV MŠE V ÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI BRANDÝS NAD LABEM Farní kostel Obrácení sv. Pavla ned le 8:30; pond lí 18:00; st eda 8:30; tvrtek 18:00; pátek 18:00 hod. Lázn Touše - sv. Floriána ned le 10:15; úterý 18:00

Více

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce Poslání a cíl naší práce Posláním našeho azylového domu je poskytnutí celkového hmotného zaopatření a sociálně psychologická pomoc lidem, kteří se vlivem různých životních situací ocitli na pokraji lidské

Více

02/2013 KIP tým výcvik: Není nad to, mít s sebou dost čaje...

02/2013 KIP tým výcvik: Není nad to, mít s sebou dost čaje... Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 02/2013 KIP tým výcvik: Není nad to, mít s sebou dost čaje... 2 OBSAH Povede se to?... 3 Kalendář uskutečněných akcí... 5 Plán činnosti... 6 Bilance...

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu.

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu. Zpravodaj obce Palonín Volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dnech 25. - 26.10. 2013 : pátek 25.10. od 14:00 do 22:00 hod sobota 26.10. od 8:00 do 14:00 hod. Dotace- zatrubnění

Více

Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD. Informace o provozu školní druţiny ve školním roce 2009/10

Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD. Informace o provozu školní druţiny ve školním roce 2009/10 Vítáme Vás do školní druţiny při ZŠ Pohůrecká Informace o ŠD: Kontakty a provoz ŠD Vychovatelky Úplata za ŠD a vnitřní řád ŠVP, akce a zájmové útvary ŠD Informace o provozu školní druţiny ve školním roce

Více