08.00 FK FK Za + rodiče, setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "08.00 FK. 10.00 FK Za + rodiče, setru a živ. rodinu 18.00 FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy 07.30 09.00 10.30"

Transkript

1 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

2 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

3 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

4 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

5 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

6 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

7 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

8 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

9 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

10 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

11 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

12 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

13 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od do DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v a v hod. Také na Lysůvkách ve Sviadnově a v Hodoňovicích Svátek Posvěcení lateránské baziliky - Za živé farníky z Bahna a Kunčiček - Na poděkování za přijatá dobrodiní FK Za + rodiče setru a živ. rodinu FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy Lysůvky: Za + Rudolfa Klečku manž. Marii sourozence a rodiče z obou stran Sviadnov: Za živou a + rodinu Řehákovou a Andělu Hlisnikovskou Hodoňovice: Za + Josefa Karase manželku syna a rodiče z obou stran VSV Za živé a + farníky z Bahna a Kunčiček VSV Za + Antonína Kadlčíka a celou rodinu Út Památka sv. Lva Velikého pap. a uč. c. St Památka sv. Martina biskupa Čt Památka sv. Josafata biskupa a muč. Pá Památka sv. Anežky České panny SVJ Za + Jaromíra Machače a duše v očistci Sviadnov: Za + Ludvíka Pokludu dceru sestru Marii a rodiče z ob. stran SVJ Za + Josefa Juřicu st Hodoňovice: Na vlastní úmysl SVJ Za + Martu Palarčíkovou manž. a duše v oč Lysůvky: Za + Roberta a Emílii Kamenské SVJ Za + Cypriána Jurinu VSV Za + manžele Lipovské a Stivarovy So Sobotní památka Panny Marie 33. DĚLE Sbírka Den Bible SVJ VSV Na poděkování P. Bohu za dar víry s prosbou o dar zdraví síly a darů Ducha sv. celé živ. rodině Za + Štěpánku a Štěpána Cudzikovy a Lýdii a Stanislava Mojžíškovy Na poděkování P. Bohu za 58 let manželství dar zdraví a Boží ochranu do dalších let FK Za oběti komunistické totality FK Za farníky Sviadnov: Za + Františka Hrtúsa a rodiče z ob. stran Lysůvky: Za farníky a kněze kteří zde působili a působí Hodoňovice: Za + Marii Pokludovou manžela a celou rodinu K dispozici už je Farní kalendář 2016 cena jako loni 50- Kč. Prosím abyste kalendář využili jako dárek svým známým a příbuzným a dali jim tak možnost nahlédnout do života farnosti.

14 Přednáška: Kdy a kde: Přednáší: KŘESŤANSKÝ POHLED NA BOLEST A UTRPENÍ ÚT v hod. v malém sále LD P. ThLic. Václav Tomiczek Bolest a utrpení je v životě člověka přítomno byť se člověka snaží současná společnost média i životní styl zaměřovat na úspěch dokonalost či vnější krásu. Realita utrpení nás pak zastihne o to silněji a začneme si uvědomovat že krize se nemusí dotýkat jen ekonomiky či partnerských vztahů ale také například nemoci. Odkud se utrpení ve světě bere? Co nám k tomu říká Bible a učení církve? Z jakých kořenů vyrůstá naše naděje v Boží pomoc i pomoc bližních? Jak mohou pomoci svátosti především Pomazání nemocných? Na tyto i jiné otázky se budeme snažit hledat odpovědi při našem společném setkání. Václav Tomiczek vystudoval gymnázium v Českém Těšíně kde maturoval v roce Na kněze vysvěcen v roce V roce 2010 dokončil doktorandské studium v oboru Praktická teologie na CMTF UP v Olomouci. V současnosti studuje doktorandské studium oboru Sociální práce na Trnavské univerzitě. Nyní působí jako nemocniční kaplan v ostravských nemocnicích. CÍRKEVNÍ SILVESTR pro mládež: SO SenZaMez Všichni mladí od 14 let jsou zváni na každoroční oslavu konce církevního roku - SenZaMez letos s podnázvem "Mimoni". Začneme v sobotu 28. listopadu mší svatou u svatého Jakuba v Místku v hodin a pak se přesuneme do Lidového domu. Těší se na vás animátoři. Info:

podobenství strýčka Lukáše

podobenství strýčka Lukáše Podobenství o rozsévači Podobenství o rozsévači Základní text: Lukáš 8, 4-15 2. Timoteovi 3, 16-17 Kdo a proč nám dal Bibli? Vysvětli na praktických životních situacích, co se nám může stát při zvěstování

Více

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná Markéta 6/2005 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři mobil: 776 887 907; tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz 1. Něco končí a něco

Více

Církev nedělá rozdíly mezi živými a mrtvými. Bůh totiž není Bohem mrtvých, je Bohem živých. Pro Něj jsou všichni lidé živí.

Církev nedělá rozdíly mezi živými a mrtvými. Bůh totiž není Bohem mrtvých, je Bohem živých. Pro Něj jsou všichni lidé živí. Životice u Nového Jičína 17/2010 Ročník VIII 31. října 2010 Církev nedělá rozdíly mezi živými a mrtvými. Bůh totiž není Bohem mrtvých, je Bohem živých. Pro Něj jsou všichni lidé živí. O modlitbě za zemřelé

Více

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE 13 7. ledna 2001 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE Směrnice ČBK VYDAL SEKRETARIÁT ČESKÉ BISKUPSKÉ KONFERENCE PRAHA 2001 (PRO VNITŘNÍ POTŘEBU) 1 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V

Více

Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali.

Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali. Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali.cz Číslo občanského průkazu: Datum přijetí žádosti Rodné číslo žadatele:

Více

Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list

Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list opakování a aktivační technika sněhové koule - manželství (právní pojem) práce s tabulí - role v rodině, monogamie, polygamie, polyandrie námět na

Více

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA 1.1. 2012 NEDĚLE 9:00 2.1. PONDĚLÍ Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za Stanislava a Věru Večerovy a celou rodinu Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Šablona: Název materiálu: Autor: CZ.1.07/1.4.00/21.3569 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08

Více

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova

Novoroční přání klientů pro všechny obyvatele Domova č. 2/2009 Konec starého a počátek nového roku je pro nás pro všechny příležitostí, abychom popřáli rodinným příslušníkům, přátelům a známým. Dovolte, abych i já Vám všem jménem zaměstnanců Luxoru Poděbrady

Více

Slavnost a požehnání sňatku

Slavnost a požehnání sňatku Slavnost a požehnání sňatku tento obřad se používá, pokud se neslaví Eucharistie SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ Všichni stojí. Ženich a nevěsta stojí před předsedajícím Milost našeho Pána Ježíše Krista, láska

Více

Církev československá (husitská) Snaha o dokončení české reformace

Církev československá (husitská) Snaha o dokončení české reformace Církev československá (husitská) Snaha o dokončení české reformace Kdo jsme? Církev československou husitskou tvoří křesťané, kteří usilují naplnit současné snažení mravní a poznání vědecké Duchem Kristovým,

Více

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM MOTTO Prosinec 1999 Ty, který jsi začátek a konec, vezmi tento rok do svých rukou a veď nás podle své vůle! Požehnej naše touhy i naše skutky, pomoz, ať se podaří vše, co nás k tobě přibližuje. Kate Walther

Více

Modřanský farní zpravodaj

Modřanský farní zpravodaj Modřanský farní zpravodaj Listopad 2012 Slovo ke čtenářům: Obchod, nebo zvláštní milost? V týdnu modliteb za zemřelé je možné získat pro duše v očistci plnomocné odpustky. Zdá se, že stačí splnit tři podmínky

Více

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého

Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého HRADEC KRÁLOVÉ Hradec Králové, katedrála Ducha Svatého Karla Tomana, 500 03 HK 18:30 19:30 Mše svatá 19:30 19:40 Přivítání návštěvníků Noci kostelů, vyzvánění katedrálních zvonů 19:40 20:00 Duchovní a

Více

Přijímací řízení pro denní formu:

Přijímací řízení pro denní formu: Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Trutnov, Procházkova 303 vyhlašuje Přijímací řízení: 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2016/17 do oborů vzdělání: Zdravotnické lyceum

Více

Efezským 1,13: V něm byla i vám, když jste uslyšeli slovo pravdy, evangelium o svém spasení, a uvěřili mu, vtisknuta pečeť zaslíbeného Ducha svatého

Efezským 1,13: V něm byla i vám, když jste uslyšeli slovo pravdy, evangelium o svém spasení, a uvěřili mu, vtisknuta pečeť zaslíbeného Ducha svatého IBLICKÉ POLEČENSTVÍ ŘESŤANŮ ÚSTÍ NAD LABEM SLOVO A DUCH UCH EF 1,13 Jedinečný prostředek spasení Shrnutí: Ve třináctém verši Pavel vysvětluje nejdůležitější věci ohledně spasení. Vysvětluje způsob spasení

Více

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn Výroční zpráva 2015 Spolek Valštejn Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje o Spolku Valštejn... 4 Činnosti spolku v roce 2015... 5 Plány do roku 2016... 8 Úvodní slovo Vážení přátelé valštejnských údolí,

Více

Zápis z jednání č. 01 Městského zastupitelstva ze dne 17.01.2000

Zápis z jednání č. 01 Městského zastupitelstva ze dne 17.01.2000 Město Králíky Zápis z jednání č. 01 Městského zastupitelstva ze dne 17.01.2000 Přítomní členové MZ: Ing. Zima, ing. Tóth, PaedDr. Krsek, pí Ettelová, p.zezulka ing.rýc,, ing. Danielová, p.juránek,, MUDr.Bartáková,

Více

ZLATÉ HORY KŘESŤANSKÉHO SPOLEČENSTVÍ REACH OUT FOR CHRIST KDO JSME. 2005 duben

ZLATÉ HORY KŘESŤANSKÉHO SPOLEČENSTVÍ REACH OUT FOR CHRIST KDO JSME. 2005 duben 2005 duben ZPRAVODAJ KŘESŤANSKÉHO SPOLEČENSTVÍ REACH OUT FOR CHRIST ZLATÉ HORY KDO JSME Reach Out For Christ (ROFC) je mezinárodní misijní organizace, která byla založena australským evangelistou Stevem

Více

ZA5879. Flash Eurobarometer 361 (Chemicals) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5879. Flash Eurobarometer 361 (Chemicals) Country Questionnaire Czech Republic ZA879 Flash Eurobarometer (Chemicals) Country Questionnaire Czech Republic EB FLASH - Chemicals - CZ D Kolik je Vám let? Zapište. Pokud "odmítl(a) odpovědět", kód 99. D Pohlaví: Muž Žena CHEMICKÉ LÁTKY

Více

Burza práce 28. 4. 2016

Burza práce 28. 4. 2016 Burza práce 28. 4. 2016 Tato burza je určena výhradně ke zprostředkování práce asistenta pedagoga. Své inzeráty sem mohou vkládat zájemci o tuto práci i ti, kteří jejich služby potřebují (vedení škol,

Více

Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů

Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů Kurz pro uživatele služeb partnerských ústavů Kurz pro uživatele služeb ústavní péče vznikl v rámci projektu Kvalita života jako cíl. Projekt financovaný z prostředků ESF byl realizován sdružením Quip

Více

Přípravné kurzy pro zájemce o studium

Přípravné kurzy pro zájemce o studium Přípravné kurzy pro zájemce o studium Brno, 2015 Obsah O přípravných kurzech... 2 Termíny... 3 Místo konání... 3 Rozpis zaměstnání... 4 Studijní předpoklady... 4 Matematika... 5 Anglický jazyk... 5 Tělesná

Více

V tomto pracovním listě mají žáci pomocí hádanek poznat názvy zvířat a zařadit je do vhodného společenství.

V tomto pracovním listě mají žáci pomocí hádanek poznat názvy zvířat a zařadit je do vhodného společenství. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Poznávání zvířat a jejich společenství Ročník 2. Anotace V tomto

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/2 2. č. materiálu: VY_ 32_INOVACE_124 Jméno

Více

Budoucnost je opravdu blízko!

Budoucnost je opravdu blízko! Budoucnost je opravdu blízko! Je načase se ptát KDE JSOU MOJE PENÍZE a MILIONOVÝ POTENCIÁL? Internetem dnešních dnů k nám všem z různých stran proudí otázky a odpovědi na témata» Je lepší být expertem,

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

dětí. Těžká nemoc, která pak pomalu stravovala její síly, byla jí odpovědí Ježíšovou na její nabídku a naplňovala ji vnitřním štěstím.

dětí. Těžká nemoc, která pak pomalu stravovala její síly, byla jí odpovědí Ježíšovou na její nabídku a naplňovala ji vnitřním štěstím. Krátký životopis Narodila se 19. července 1924 jako dcera rolníka Aloise Zelíka a jeho manželky Anny, rozené Jirsákové, v Napajedlích č. 302. Navštěvovala mateřskou, obecnou a měšťanskou školu v ústavě

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 0 4 / 2 0 0 9

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 0 4 / 2 0 0 9 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 0 4 / 2 0 0 9 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Stáří... 3 Hledáme dobrovolníky... 5 Kalendář uskutečněných akcí za 04/2009...

Více

Duchovní služba ve věznicích

Duchovní služba ve věznicích Duchovní služba ve věznicích Obsah 1. ÚVOD... 3 2. VZNIK DUCHOVNÍ SLUŽBY... 3 3. POSLÁNÍ, SMYSL A VÝZNAM SLUŽBY... 4 4. ZÁVĚR... 6 2 1. ÚVOD Už před mnoha tisíci lety se považovalo za tělesné milosrdenství,

Více

Výpis usnesení ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Tvrdonice ze dne 17.12.2015

Výpis usnesení ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Tvrdonice ze dne 17.12.2015 ZO Tvrdonice schvaluje: Program: Výpis usnesení ze 7. zasedání Zastupitelstva obce Tvrdonice ze dne 17.12.2015 Usnesení č. 83 Zastupitelstvo obce schválilo následující program zasedání: 1. Zahájení 2.

Více

STANOVY SDRUŽENÍ I. NÁZEV SDRUŽENÍ, PRÁVNÍ POSTAVENÍ, PŘEDMĚT ČINNOSTI II. VZNIK ČLENSTVÍ

STANOVY SDRUŽENÍ I. NÁZEV SDRUŽENÍ, PRÁVNÍ POSTAVENÍ, PŘEDMĚT ČINNOSTI II. VZNIK ČLENSTVÍ STANOVY SDRUŽENÍ I. NÁZEV SDRUŽENÍ, PRÁVNÍ POSTAVENÍ, PŘEDMĚT ČINNOSTI 1. Název sdružení: Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Mor. Budějovice 2. Sídlo sdružení: Gymnázium, Moravské Budějovice,

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Podklady na zasedání ZM dne: 28.01.2016 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Předkládá: Mgr. Petra Houšková Vypracoval: Mgr. Petra Houšková Bc.

Více

Základní škola a Mateřská škola Bílovec, Komenského 701/3, příspěvková organizace. Dopravní výchova

Základní škola a Mateřská škola Bílovec, Komenského 701/3, příspěvková organizace. Dopravní výchova Základní škola a Mateřská škola Bílovec, Komenského 701/3, příspěvková organizace Dopravní výchova Dopravní výchova má v základních školách své nezastupitelné postavení a významné opodstatnění. Především

Více

Ohrožené skupiny a rodina

Ohrožené skupiny a rodina Ohrožené skupiny a rodina Problémy současné rodiny a jejich možnéřešení v síti sociálních služeb a péče Mgr. Markéta Šobáňová Brumov-Bylnice Bylnice, 19. 4. 2012 VIZE Kde chceme být v roce 2020 Činnost

Více

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Číslo jednací: 113/2007 Předkladatel : Základní škola a mateřská škola, Černožice, okres Hradec Králové

Více

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Z r nk Z učebního cyklu Pouta milosti (GraceLink) Ročník I., první čtvrtletí Přeloženo z anglického originálu: Beginner Bible Study Guide, GraceLink

Více

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Více

ZPRÁVY Z OBCE. Očkování psů

ZPRÁVY Z OBCE. Očkování psů ZPRÁVY Z OBCE Očkování psů Oznamujeme občanům, že p. Bartoš provede každoroční očkování psů proti vzteklině ve středu 18. května 2016 v tomto pořadí a časovém sledu: na točně v 13:30 hod., horní zastávka

Více

V. Znalostní test zaměřený na trestní odpovědnost mládeže správné řešení

V. Znalostní test zaměřený na trestní odpovědnost mládeže správné řešení V. Znalostní test zaměřený na trestní odpovědnost mládeže správné řešení 1) Právní úpravu postihování mládeže, závadových projevů dětí a procesních postupů ve věcech mladistvých upravuje: a) zákon č. 218/2005

Více

Bůh je věčně Tentýž: Láska, síla, harmonie a léčení...

Bůh je věčně Tentýž: Láska, síla, harmonie a léčení... Obsah Předmluva...13 Bůh je věčně Tentýž: Láska, síla, harmonie a léčení... 17 Prostřednictvím svobodné vůle jsme sami zodpovědní za své způsoby chování. My sami rozhodujeme: pro život nebo proti životu...17

Více

příspěvek na mezinárodní konferenci zdroj námětů pro výuku dějepisu

příspěvek na mezinárodní konferenci zdroj námětů pro výuku dějepisu příspěvek na mezinárodní konferenci zdroj námětů pro výuku dějepisu Charakteristika webového portálu portál je určen především učitelům základních a středních škol inspirace, praktické ozkoušené návody

Více

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 17. 12. 2015 ev. číslo MK ČR: E 10391 Číslo 7, ročník 21, prosinec 2015 Z usnesení zastupitelstva obce ze

Více

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail. KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.com Výro ní zpráva 2010 Základní údaje Název organizace: K i ovatka,

Více

Zdraví je stav úplné tělesné, duševní a sociální pohody, a nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.

Zdraví je stav úplné tělesné, duševní a sociální pohody, a nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady. Zdraví a životní styl WHO program Zdraví 21 zdraví pro všechny do 21. století Zdraví je stav úplné tělesné, duševní a sociální pohody, a nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady. Determinanty zdraví

Více

Ekologické poradenství a osvěta obyvatel města 204.190,- 130.000,- 36 86 108.000,-

Ekologické poradenství a osvěta obyvatel města 204.190,- 130.000,- 36 86 108.000,- projektů příloha PROTOKOLU HODNOCENÍ projektů Program podpory environmentální výchovy dětí a mládeže města Český Krumlov v roce 0 Výzva č. Opatření, min. : 5.000,-, max. : 0.000,-, spoluúčast min.: 0 Projekty

Více

Základní škola Moravský Beroun, okres Olomouc

Základní škola Moravský Beroun, okres Olomouc Charakteristika vyučovacího předmětu prvouka 2.období Prvouka ve 4.a 5.ročníku má časovou dotaci 3 hodiny týdně. Výuka je rozdělena do pěti oblastí : 1. Místo, kde žijeme 2. Lidé kolem nás 3. Lidé a čas

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016 Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zámecký areál v Břeclavi je komplex staveb, jehož historie sahá až do 11. století. V současnosti ovšem budovy chátrají,

Více

P e č o v a t e l s k á s l u ž b a Města Úpice Palackého 1077, 542 32 Úpice IČ: 00278386 tel.: 499 882 093 mobil: 723 617 208 e-mail: dps@upice.

P e č o v a t e l s k á s l u ž b a Města Úpice Palackého 1077, 542 32 Úpice IČ: 00278386 tel.: 499 882 093 mobil: 723 617 208 e-mail: dps@upice. P e č o v a t e l s k á s l u ž b a Města Úpice Palackého 1077, 542 32 Úpice IČ: 00278386 tel.: 499 882 093 mobil: 723 617 208 e-mail: dps@upice.cz POPIS REALIZACE PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Identifikátor služby

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu Prvouka ŠVP LMP

Charakteristika vyučovacího předmětu Prvouka ŠVP LMP Charakteristika vyučovacího předmětu Prvouka ŠVP LMP Obsahové, časové a organizační vymezení vyučovacího předmětu Prvouka Vzdělávací obsah předmětu Prvouka je utvořen vzdělávacím obsahem vzdělávacího oboru

Více

Láska. Láska a odpovědné předávání lidského života. Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života. Obsah:

Láska. Láska a odpovědné předávání lidského života. Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života. Obsah: Láska Téma: Láska a odpovědné předávání lidského života Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života Obsah: Časová dotace: Doporučený věk: Přednáška o odpovědném rodičovství Čtvrtek 18.00

Více

Priority a postupy MŠMT při prosazování rovnosti příležitostí pro ženy a muže na rok 2010 a roky následující

Priority a postupy MŠMT při prosazování rovnosti příležitostí pro ženy a muže na rok 2010 a roky následující Priority a postupy MŠMT při prosazování rovnosti příležitostí pro ženy a muže na rok 2010 a roky následující I. Prosazování rovných příležitostí pro ženy a muže jako součást politiky vlády 1. Vyhodnotit

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a společnost, Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Dopravní výchova CHARAKTERISTIKA VYUČOVACÍHO PŘEDMĚTU

Vzdělávací oblast: Člověk a společnost, Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Dopravní výchova CHARAKTERISTIKA VYUČOVACÍHO PŘEDMĚTU Vzdělávací oblast: Člověk a společnost, Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Dopravní výchova Vyučovací předmět: DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHARAKTERISTIKA VYUČOVACÍHO PŘEDMĚTU 1. Obsahové, časové a organizační vymezení

Více

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav 15.4.2007 Ponechal Lukáš, Hromková Lucie 1 Obec Nosislav leží v okolí řeky Svratky na hranici Ždánického lesa a Dyjskosvrateckého úvalu.

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 18. ročník září 2012 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 Usnesením č. 37/2012 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 4/2012. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Účel specializovaných oddělení ve výkonu trestu odnětí svobody

Účel specializovaných oddělení ve výkonu trestu odnětí svobody UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Institut mezioborových studií Brno Účel specializovaných oddělení ve výkonu trestu odnětí svobody DIPLOMOVÁ PRÁCE Vedoucí diplomové práce: PhDr.

Více

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti 1. Úvod Tento dotazník vám pomůže zamyslet se nad tím, jak se vaše společnost může stát zodpovědným podnikem, a to za pomoci otázek zaměřených na

Více

Školní vzdělávací program pro praktickou školu dvouletou KORÁLKOVÁNÍ Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice

Školní vzdělávací program pro praktickou školu dvouletou KORÁLKOVÁNÍ Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice Školní vzdělávací program pro praktickou školu dvouletou KORÁLKOVÁNÍ Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice Motto: Nemůţete neuspět... pokud se nevzdáte Abraham Lincoln

Více

Press kit Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů?

Press kit Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů? Press kit Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů? 1 Chronické střevní problémy trápí stále více pacientů V posledních letech roste počet těch, kteří se potýkají s chronickými střevními záněty.

Více

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou 1 Příloha č.6 ke ŠVP Škola hrou Projekt - P5 Rok v přírodě (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Mgr.Charlotta Kurcová Přílohy: kniha Tuláček liška

Více

HNUTÍ BRONTOSAURUS CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE POSLÁNÍ HNUTÍ BRONTOSAURUS PROGRAMOVÉ CÍLE HNUTÍ BRONTOSAURUS

HNUTÍ BRONTOSAURUS CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE POSLÁNÍ HNUTÍ BRONTOSAURUS PROGRAMOVÉ CÍLE HNUTÍ BRONTOSAURUS CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE Hnutí Brontosaurus je nevládní nezisková organizace, jejímž předmětem činnosti je práce s dětmi a mládeží. Působí zejména v oblastech rozvoje osobnosti, ochrany krajiny (přírody

Více

NADANÝ ŽÁK A JEHO MOŽNOSTI ROZVOJE VE VOLNÉM ČASE

NADANÝ ŽÁK A JEHO MOŽNOSTI ROZVOJE VE VOLNÉM ČASE 1 PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ NADANÝCH ŽÁKŮ NADANÝ ŽÁK A JEHO MOŽNOSTI ROZVOJE VE VOLNÉM ČASE Ing. Jaroslav Broulík Projekt OPVK reg.č. CZ.1.07/.1.2.00/08.0126 2 Základní údaje o projektu Prioritní osa 1 Počáteční

Více

2002 93322 14,8% 8,8% 2003 102495 16,1% 9,6% 2004 106239 17,0% 10,2% 2005 1 94529 14,9% 8,9% 2006 1 88301 13,7% 8,3%

2002 93322 14,8% 8,8% 2003 102495 16,1% 9,6% 2004 106239 17,0% 10,2% 2005 1 94529 14,9% 8,9% 2006 1 88301 13,7% 8,3% Celková nezaměstnanost v kraji - V dubnu 2006 činila míra v Moravskoslezském kraji 13,7 % 1 a celkový počet dosahoval 88 301 evidovaných na úřadech práce. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2005 je zaznamenán

Více

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. prosince 2011 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45

Více

Přicházející Král MICHAL KLESNIL. Nakladatelství KMS

Přicházející Král MICHAL KLESNIL. Nakladatelství KMS Přicházející Král MICHAL KLESNIL Nakladatelství KMS Praha 2012 Ing. Michal Klesnil Vydalo Nakladatelství KMS, s. r. o. Primátorská 41, 180 00 Praha 8 První vydání 2012 Třetí svazek edice Nad Biblí Biblické

Více

Měsíčník členů a přátel sboru

Měsíčník členů a přátel sboru 10 2014 Měsíčník členů a přátel sboru V Bohu, jehož slovo chválím, v Bohu mám naději. Proto se nebojím, co by mi udělal smrtelník! Žalm 56:5, B21 strana 1 - říjen 2014 Obsah 2 Obsah, tiráž 3 Zápis ze schůze

Více

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Praha 4 - Modřany Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Úterý Čtvrtek Sobota Neděle 9,30 hod. mše

Více

Zápis č. 1/2007. Program: Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Soběraz Ze dne 28.2.2007 konaného v sídle obecního úřadu.

Zápis č. 1/2007. Program: Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Soběraz Ze dne 28.2.2007 konaného v sídle obecního úřadu. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Soběraz Ze dne 28.2.2007 konaného v sídle obecního úřadu. Zápis č. 1/2007 Zahájení 17:00 hod. Přítomni: Hrabec, Nožička P., Nožička M., Pršala, Čmelík, Šimek (do 19:00hod)

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY. Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ. p o l o l e t n í (pracovní list)

ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY. Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ. p o l o l e t n í (pracovní list) ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Prověřovací práce z českého jazyka pro 6. ročník ZŠ p o l o l e t n í (pracovní list) VY_32_INOVACE_Cj_LI_13

Více

Hygiena při práci na počítači. Roman Bartoš

Hygiena při práci na počítači. Roman Bartoš Hygiena při práci na počítači Roman Bartoš Hygiena při práci na počítači Ing. Roman Bartoš Odpovědný redaktor: Roman Bartoš Grafická úprava a sazba: Stanislav Kliment Všechna práva vyhrazena. Copyright

Více

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí.

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. Tento certifikát má hodnotu jedné ivé a zdravé kozy. Díky pomoci eských dárc nakupuje lov k v tísni tato veselá zví ata pro rodiny v chudých zemích Afriky a Asie.

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 JAK ŽÁDAT O NAHLÍŽENÍ DO ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE, POŘIZOVÁNÍ JEJÍCH VÝPISŮ NEBO KOPIÍ Vážená paní, vážený pane,

Více

Obec Olešnice v Orlických horách Olešnice v Orlických horách, 51783 tel: 494 660 163 IČ: 00275174 DIČ:CZ00275174 email: obecniurad@olesnice.

Obec Olešnice v Orlických horách Olešnice v Orlických horách, 51783 tel: 494 660 163 IČ: 00275174 DIČ:CZ00275174 email: obecniurad@olesnice. Obec Olešnice v Orlických horách Olešnice v Orlických horách, 51783 tel: 494 660 163 IČ: 00275174 DIČ:CZ00275174 email: obecniurad@olesnice.net V Olešnici v Orlických horách dne 25.3.2015 Pan Vaše zn.:zioupovy30

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Anotace Pracovní list k porozumění textu za pomoci alternativní metody I.N.S.E.R.T., která napomáhá v orientaci

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

Znalectví středověké hmotné kultury referát Koňský postroj ve středověku. Alžběta Čerevková učo: 330952

Znalectví středověké hmotné kultury referát Koňský postroj ve středověku. Alžběta Čerevková učo: 330952 Znalectví středověké hmotné kultury referát Koňský postroj ve středověku Alžběta Čerevková učo: 330952 Úvod Středověk je považován za zlatý věk koně, neboť využití tohoto všestranného zvířete můžeme pozorovat

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 80 129 E-mail: paulina.tabery@soc.cas.cz Názory obyvatel na zadlužení a přijatelnost

Více

Státní občanství Titul před jménem Titul za jménem

Státní občanství Titul před jménem Titul za jménem *1* *PODPIS-ZM* Číslo Komisionářské smlouvy Dodatek ke Komisionářské smlouvě ZÁSTUPCE ING Bank N.V., akciová společnost založená podle právního řádu Nizozemí se sídlem Bijlmerplein 888, 1102 MG Amsterdam,

Více

Šok (školní občasný klebetník ) číslo 11, školní rok 2009/2010. www.zshornicka.cz

Šok (školní občasný klebetník ) číslo 11, školní rok 2009/2010. www.zshornicka.cz www.zshornicka.cz Slovo pana ředitele: Milí žáci a čtenáři ŠOKu, před několika dny jsme společně zahájili školní rok 2009/2010. Vám, žákům, nezačala jen školní práce. Byly zahájeny i činnosti zájmového

Více

Obsah Brožura Beyon (nahoře) Obsah

Obsah Brožura Beyon (nahoře) Obsah Obsah Tato kniha spojuje dohromady příklady současného i historického layoutu z celého světa. Obsahuje příklady od předních grafických designérů a poskytuje vzorek bohatých a rozmanitých možností pro kreativní

Více

M ASARYKŮ V ONKOLOGICKÝ ÚSTAV Žlutý kopec 7, 656 53 Brno

M ASARYKŮ V ONKOLOGICKÝ ÚSTAV Žlutý kopec 7, 656 53 Brno Léčba zářením dětských pacientů se zhoubnými nádory v Masarykově onkologickém ústavu na Klinice radiační onkologie Lékařské fakulty Masarykovy univerzity TK 15. 8. Léčba dětských pacientů ozařováním má

Více

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu.

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu. Stránka1 Vyhodnocení ankety Školní jídelna Chvaletická 918 Praha 9 - Lehovec Vážení rodiče, vážení strávníci, ráda bych Vás seznámila s výsledky ankety, kterou jsme pro Vás připravili v měsíci říjnu a

Více

ZA POHÁDKOU POHÁDKA. MOTTO: A svět dětem vždycky znova do té pohádky se schová.

ZA POHÁDKOU POHÁDKA. MOTTO: A svět dětem vždycky znova do té pohádky se schová. ZA POHÁDKOU POHÁDKA MOTTO: A svět dětem vždycky znova do té pohádky se schová. Integrované bloky 1. Kamarádi, ti se mají 2. Za lesními skřítky 3. Než zazvoní zvoneček 4. Zima čaruje 5. Voňavé království

Více

UZAVÍRÁNÍ SŇATKŮ Z HLEDISKA ŘÁDŮ ČCE A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU 1

UZAVÍRÁNÍ SŇATKŮ Z HLEDISKA ŘÁDŮ ČCE A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU 1 UZAVÍRÁNÍ SŇATKŮ Z HLEDISKA ŘÁDŮ ČCE A ČESKÉHO PRÁVNÍHO ŘÁDU 1 1. Co je manželství Právní řád ČR: Podle zákona o rodině je manželství trvalé společenství muže a ženy založené zákonem požadovaným způsobem.

Více

ZA5948. Flash Eurobarometer 404 (European Citizens' Digital Health Literacy) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5948. Flash Eurobarometer 404 (European Citizens' Digital Health Literacy) Country Questionnaire Czech Republic ZA98 Flash Eurobarometer 0 (European Citizens' Digital Health Literacy) Country Questionnaire Czech Republic FL 0 - e-health Literacy - CZ D Kolik je Vám let? Zapište. Pokud "odmítl(a) odpovědět", kód

Více

Zdravotní plán města Strakonice. pro období 2015 2018

Zdravotní plán města Strakonice. pro období 2015 2018 Zdravotní plán města Strakonice pro období 2015 2018 Obsah Úvod 3 Místní odborný tým...4 Průběh projednávání a schválení dokumentu..4 Analytická část Zdravotního plánu města Strakonice.4 Zdravotní plán

Více

Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem

Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem Datum doručení (vyplní domov): Evidenční číslo (vyplní domov):. Zájemce o poskytování sociální služby:. příjmení jméno rodné

Více

Předmluva 7 O čem vypovídá růstová křivka? Vlastní zkušenosti Co říkají dětští lékaři Rozhodující pravidla pro správnou výživu dětí

Předmluva 7 O čem vypovídá růstová křivka? Vlastní zkušenosti Co říkají dětští lékaři Rozhodující pravidla pro správnou výživu dětí OBSAH Předmluva 7 ZDRAVĚ JÍST JE SNADNÉ 9 Vlastní zkušenosti 11 Vzpomínky na vlastní dětství 11 Zkušenosti s vlastními dětmi 13 Co říkají dětští lékaři 14 Rozhodující pravidla pro správnou výživu dětí

Více

RWE POJIŠTĚNÍ DOMÁCNOSTI OD TEĎ DODÁVÁME DO DOMÁCNOSTÍ I JISTOTU

RWE POJIŠTĚNÍ DOMÁCNOSTI OD TEĎ DODÁVÁME DO DOMÁCNOSTÍ I JISTOTU RWE POJIŠTĚNÍ DOMÁCNOSTI OD TEĎ DODÁVÁME DO DOMÁCNOSTÍ I JISTOTU RWE POJIŠTĚNÍ DOMÁCNOSTI CHCETE MÍT JISTOTU, ŽE JE VÁŠ DOMOV V BEZPEČÍ? VSAĎTE NA RWE POJIŠTĚNÍ DOMÁCNOSTI. Získáte s ním komplexní ochranu,

Více

Spojujeme cesty neziskovek a firem

Spojujeme cesty neziskovek a firem Spojujeme cesty neziskovek a firem Burza filantropie Burza filantropie je transparentní nástroj k podpoře projektů neziskových organizací, který zároveň nabízí setkání zástupců podnikatelského sektoru,

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Zpracoval: Mgr. Jindřich Vašíček Únor 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Hodonín za rok 20079 Strana 2 Obsah 1. Úvod 3 2. Personální obsazení 3 3. Činnosti

Více

Křížová cesta s prosbami

Křížová cesta s prosbami Křížová cesta s prosbami Úvod. Veliký a mocný Pane ve slově i v činu, chceme si v této chvíli při naší pobožnosti připomenout velikost Tvé oběti života a učit se přijímat kříž, neboť Ty pokračuješ ve své

Více

Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI

Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI Příloha č. 2.: Úvodní text Život v ovocných sadech úvod do aktivity pro MLADŠÍ DĚTI Hádej, o kom se mluví: "Narovnej se! Drž se vzpříma! Kořeny ti drží hlína. Svítí slunce? Nastav listy! Prší? Sláva! Budeš

Více

Setkání v Pardubicích a Olomouci 21. - 22. 5. 2015

Setkání v Pardubicích a Olomouci 21. - 22. 5. 2015 Setkání v Pardubicích a Olomouci 21. - 22. 5. 2015 Na těchto setkáních jsme diskutovali nad prevencí přechodu ústavních prvků do komunitních služeb. Velkou část jsme věnovali klientským auditům. Kolegové

Více