Příloha č. 3 - Technická specifikace (minimální technické požadavky)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 3 - Technická specifikace (minimální technické požadavky)"

Transkript

1 Příloha č. 3 - Technická specifikace (minimální technické požadavky) OBSAH: 1.SOUČASNÝ STAV A HISTORIE PROJEKTU Informace o současném stavu Účel projektu, aktivity, předpokládané výstupy, očekávané přínosy TECHNICKÉ ŘEŠENÍ Koncept řešení Návrh a popis architektury řešení Specifikace zadání technického řešení Požadavky na implementaci, školení a technickou podporu Záruky a servis Údržba a nákladnost oprav Údaje o životnosti jednotlivých zařízení Strana 1 (celkem 12)

2 1. SOUČASNÝ STAV A HISTORIE PROJEKTU 1.1. Informace o současném stavu Město Rychnov nad Kněžnou úspěšně realizovalo v letech projekt Technologického centra ORP Rychnov nad Kněžnou. Kompletní IT infrastruktura, včetně technologického centra ORP Rychnov nad Kněžnou, je umístěna v budově v majetku města na adrese Havlíčkova 136, Rychnov nad Kněžnou. V hlavní serverovně jsou umístěny celkem tři stojanové racky, první s technologickým centrem, druhý s aktivními LAN prvky a třetí s pasivním LAN ethernet rozvodem. Technologické centrum je tvořeno dvěma virtualizovanými VMware servery ESX1 a ESX2 v clusteru pro zajištění vysoké dostupnosti. Na těchto serverech běží veškeré provozní databázové, aplikační a souborové servery úřadu. Třetím serverem je management server SMGMT, kde je instalováno AD a také management nástroje pro správu technologického centra, jako vcenter, systém zálohování a podobně. Jako sdílené diskové úložiště je využita dvojice serverů i interním 450GB SAS disky (každý 8x 450GB) s technologií HP LeftHand, která zajišťuje vysokou dostupnost mezi oběma NODy. Konektivitu mezi servery a diskovým úložištěm zajišťuje dvojice redundantních Gigabit ethernet switchů s technologií iscsi. V racku technologického centra je též umístěno D2D zařízení s kapacitou 4x 2TB pro umístění zálohovaných dat. Dále je zde umístěna dvojice Gigabit ethernet switchů pro LAN konektivitu a také základní Firewall pro ochranu přístupu do počítačové sítě. Veškeré technologie v racku technologického centra jsou napojeny na záložní zdroj UPS s dlouhou dobou zálohování cca 3 hodin. Velkým nedostatkem technologické centra TC ORP Rychnov nad Kněžnou je umístění všech technologií v jedné místnosti, včetně zálohovacího zařízení. V případě závažnější havárie hrozí fatální ztráta dat a také výpadek služeb technologického centra v řádu dnů, což by výrazně ovlivnilo plynulý chod celého MěÚ Rychnov nad Kněžnou. Obr. č. 2 Technologické centrum ORP Rychnov nad Kněžnou V racku s aktivními LAN prvky je umístěno celkem 11 ks 24-portových switchů v provedení Fast Ethernet 10/100Mbps a Gigabit Ethernet 10/100/1000Mbps. Jedná se o vysloužilé switche bez záruky a jakékoli podpory. Některé switche mají základní web management, některé jsou základní, bez managementu. Centrální management switchů není nasazen a technologie switchů jej ani neumožňuje. Switche jsou napojeny na záložní zdroj UPS. Strana 2 (celkem 12)

3 Obr. č. 3 Aktivní LAN prvky ORP Rychnov nad Kněžnou 1.2. Účel projektu, aktivity, předpokládané výstupy, očekávané přínosy Účelem projektu je modernizace současně provozovaného technologického centra, které je stěžejní pro poskytování elektronických systémových služeb a provoz veškerých informačních systémů. Tato modernizace spočívá zejména ve zvýšení bezpečnosti a dostupnosti celého virtualizovaného řešení v těchto základních bodech: pořízením výkonnějšího virtualizovaného diskového úložiště s vyšším výkonem pro další požadavky aplikací a vyšší kapacitou pro nově digitalizovaná data a další virtuální servery, vybudováním geograficky vzdálené záložní serverovny, která bude uchovávat online replikovaná provozní data a bude umožňovat převzetí provozu veškerých virtuálních serverů v případě vážné havárie hlavní serverovny, pořízení sofistikovaného UTM zařízení na rozhraní sítě z důvodu vyšší bezpečnosti dat s vazbou na odhalování nových kybernetických hrozeb a možností ochrany a neoprávněného zcizení dat (služba Data Leak Prevention), modernizaci aktivních prvků sítě s redundancí v hlavních uzlech (funkcionalita IRF) a s možností implementace bezpečnostních protokolů (autorizace na úrovni uživatelů i zařízení) a možností monitoringu a jednotné správy Účelem projektu je také další rozvoj elektronických služeb, které vycházejí z platné legislativy a reagují na současné potřeby kvalitnější digitalizace dokumentů a jejich správy v období celého životního cyklu. Účelem implementace nových funkcionalit IS a řešením životních situací prostřednictvím elektronických formulářů bude vyšší efektivita práce úřadu a především spokojený občan nebo firma jako konzumenti těchto služeb. Strana 3 (celkem 12)

4 Jednotlivé aktivity, předpokládané výstupy a očekávané přínosy lze přehledně shrnout v této následující tabulce: Aktivita Předpokládané výstupy Očekávané přínosy 1. Pořízení virtualizovaného diskového pole 2. Vybudování záložní serverovny v jiné geografické lokalitě 3. Pořízení záložního produkčního serveru pro virtualizované servery 4. Pořízení a implementace UTM zařízení na perimetr sítě Pořízeno moderní, výkonné, virtualizované diskového pole s vysokým výkonem pro provoz virtuálních serverů a dostatečně dimenzovanou kapacitou na digitální dokumenty Modernizovaná současná serverovna vybavená předepsanými bezpečnostními prvky (EZS, klimatizace, elektrorozvody, vyhovující technologický rozvaděč) Pořízen fyzický server s dostatečným výkonem pro zabezpečení replikace dat a s možností provozu všech virtuálních serverů v případě havárie v hlavní serverovně Nasazeno sofistikované UTM síťové zařízení na perimetr sítě a zprovozněny veškeré bezpečnostní a další funkcionality: Antivir, Antispam, IPS, Aplikační a webový filtr, VPN koncentrátor, Firwall, Wifi kontroler, DLP, WAN akcelerace) 1. Dojde k výraznému nárůstu výkonu celé virtuální infrastruktury a tím k urychlení odezvy IS a k zabezpečení rozvoje nových elektronických služeb 2. Bude zvýšena celková disková kapacita pro ukládání veškerých dat 3. Bude zvýšena dostupnost všech provozovaných IS a elektronických aplikací a služeb 1. Vybudovaná serverovna bude umožňovat provoz virtualizované infrastruktury v nepřetržitém režimu. 2. Dojde ke konsolidaci jednotlivých prvků, které budou umístěny do nového technologického rozvaděče. 3. Provoz zařízení v této záložní, geograficky vzdálené serverovně zvýší dostupnost všech informačních systémů a také bezpečnost datové základny i v případě vážné havárie hlavní, produkční serverovny 1. Prováděním stálé replikace dat všech virtuálních serverů dojde k vysokému zabezpečení datové základny v jiné geografické lokalitě. 2. Možností provozu veškerých virtuálních serverů na tomto fyzickém serveru dojde k zvýšení dostupnosti všech informačních systémů a elektronických služeb 1. Nasazením tohoto bezpečnostního síťového zařízení, které proaktivně eliminuje hrozby již na perimetru sítě, dojde k podstatnému zvýšení bezpečnosti celé ICT infrastruktury a k zajištění vysoké dostupnosti IS. 2. Integrací jednotlivých funkcionalit do jednoho zařízení bude zefektivněna a zjednodušena administrace a dojde i k úspoře finančních prostředků na provoz (elektrická energie, čas administrátora) 3. Budou naplněny bezpečnostní požadavky vycházející z připravovaného zákona o kybernetické bezpečnosti. 4. Funkcionalitou WIFI kontroleru bude rozšířena možnost bezpečného, autorizovaného přístupu do sítě LAN pomocí WIFI zařízení. (připojení občanů a Strana 4 (celkem 12)

5 5. Pořízení komunikačního serveru Pořízením komunikačního serveru bude plně elektrizována agenda plánování a využití času pracovníků úřadu kalendářů. Díky pořizovanému komunikačnímu serveru bude možné kalendáře sdílet mezi jednotlivými pracovníky, plánovat schůzky mezi pracovníky úřadu, plánovat kalendáře pracovních skupin, plánovat a blokovat další zdroje, jako jsou třeba jednací místnosti, či služební automobily. dalších klientů do sítě internet v budovách MěÚ Rychnov nad Kněžnou) Možnost využití sdílených kalendářů a kontaktů zajistí vyšší efektivitu práce pracovníků úřadu TC ORP Rychnov nad Kněžnou Spuštěním komunikačního serveru dojde k výrazně lepší elektronické komunikaci mezi pracovníky úřadu, kteří budou mít nově přístup ke komunikačnímu serveru i z lokalit mimo budovy TC ORP Rychnov nad Kněžnou 6. Konsolidace aktivních prvků v síti LAN Konsolidovaná síťová infrastruktura, virtualizovaná v hlavních uzlech LAN pomocí IRF funkcionality aktivních prvků s jednotnou správou, doživotní zárukou, monitorováním provozu a funkcí POE+. Implementovány bezpečnostní protokoly pro autorizaci na úrovni uživatelů i zařízení. Tab. č. 1 - Jednotlivé aktivity, předpokládané výstupy a očekávané přínosy 1. Konsolidace aktivních prvků redundantních v hlavních uzlech LAN přinese zvýšení dostupnosti a propustnosti sítě, a tím dojde k rychlejším odezvám všech IS. 2. Implementací bezpečnostních protokolů na úrovni aktivních prvků dojde ke zvýšení bezpečnosti celé infrastruktury. Do LAN se budou moci přihlásit pouze autorizovaní uživatelé a povolená zařízení. 3. Moderní aktivní prvky přinesou úspory elektrické energie a také úspory času administrátora z důvodu jednotné zprávy. Doživotní záruka aktivních prvků přinese také značné finanční úspory. 4. Funkcionalita aktivních prvků POE+ bude umožňovat efektivnější implementaci budoucí IP telefonie, kamerového systému a libovolného umístění WIFI AP zařízení. Strana 5 (celkem 12)

6 2. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 2.1. Koncept řešení Návrh a popis architektury řešení Na následujícím obrázku je znázorněna navržená infrastruktura TC ORP Rychnov nad Kněžnou. Je navržena jako vysoce dostupná, v případě výpadku jedné lokality je možný plnohodnotný provoz z lokality druhé, tak aby nedocházelo k omezení poskytovaných služeb úřadu. Infrastruktura navržena do dvou serveroven vzdálených od sebe cca 1000 metrů, obě jsou v budovách ve vlastnictví města Rychnov nad Kněžnou. V primární serverovně jsou umístěny tři původní výkonné servery, jeden s funkcí active directory a managenetu TC a dvojice výkonných serverů v clusteru ESX11 a ESX2, na kterých jsou provozovány virtuální provozní servery: aplikační, databázový a souborový. K nim je přes iscsi rozhraní připojeno výkonné diskové pole tvořené dvěma nody s celkem 16-ti 450GB 15k SAS disky. Pole je koncipováno také jako vysoce dostupné s virtualizovanou technologií LeftHand. V záložní serverovně je navržen jeden výkonný server ESX3, prostřednictvím kterého budou replikována veškerá data z provozních serverů na úrovni virtuálních disků. K tomuto serveru je připojeno nově pořízené výkonné vyrtualizované diskové pole s 12-ti SAS 10k 600GB disky pro replikace a také 12-ti SAS 7k2 1TB disky pro zálohování. Mezi oběma serverovnami bude prováděna replikace dat na úrovni virtualizační vrstvy, tak aby v případě poruchy primární serverovny nedošlo k omezení činnosti úřadu a uživatelé měli stále dostupné své aplikace, databáze, komunikační nástroje a podobně. Zálohování bude prováděno management serverem SMGMT umístěným v primární serverovně na SATA disky současného D2D zařízení a také na SAS disky diskového pole v záložní serverovně. Jako management server bude použit současný server SMGMT, případně bude vytvořena jeho kopie ve virtuálním prostředí na serveru v záložní serverovně. Ethernet LAN infrastruktura bude tvořena switchi s podporou technologie IRF, která umožní clusterování a virtualizaci switchů. Tím bude docíleno vysoké dostupnosti také v LAN ethernet infrastruktuře a také bude touto technologií výrazně zjednodušen management celé LAN. Obě budovy budou optickým vláknem se specifikací 9/125um, tak aby i zde byla dodržena podmínka redundance. Některé ze switchů budou vybaveny POE napájením pro budoucí využití Wi-Fi access Pointů a případně IP telefonů a IP kamer. Dále navrhujeme nasazení UTM zařízení, který reaguje na aktuální trendy hrozeb ve světě IT a jako zařízení pro tzv. jednotnou správu hrozeb řeší mj. tyto potřeby: integraci více prvků ochrany dat a sítě do jednoho zařízení (firewall, antispam, antivirus, IPS atd.) kontrolu přístupů uživatelů k nežádoucím stránkám či využívání nežádoucích síťových protokolů a aplikací (Facebook, Skype, TC, Torrent,) efektivní a jednoduchou správu konfigurace a logování událostí UTM zařízení na perimetru LAN integruje funkce několika tradičně oddělených zařízení: firewall, antispam, antivirus, IPS, filtr webových stránek a funkcionalitu DLP (ochranu interních dat). K tomu samozřejmě patří i centralizovaná správa, dohled a logování. Hlavní výhoda UTM zařízení tkví právě v centralizaci celého řešení, kdy IT administrátor úřadu nemusí spravovat několik oddělených systémů s různými rozhraními. Zjednodušená správa se odrazí ve snížení nároků na školení pracovníků a odpadá i nutnost platit za podporu několika různých systémů. Centralizovaný dohled dokáže velmi přehledně zobrazit informace o problémech viry, nepovolené stránky, atd. Velkou výhodou je v případě UTM zařízení i nižší spotřeba elektrické energie. Kontrola přístupu uživatelů využívá snadné integrace s adresářovými službami jako je Active directory, které jsou obvykle v rámci dalších agend úřadu již provozovány. UTM zařízení integruje i služby VPN umožňující například bezpečné šifrované propojení s dalšími úřady stejně tak jako dovoluje bezpečné vzdálené připojení pracovníků úřadu k prostředkům jejich sítě. Dostupnost integrovaného kontroleru bezdrátové sítě pak umožňuje snadnou a bezpečnou správu bezdrátové sítě, jejíž nasazení může zvýšit jak její dostupnost a spolehlivost, tak zabezpečení Strana 6 (celkem 12)

7 přenášených informací. Integrace IPS snižuje nároky na patch management různých SW řešení v interní síti. Zařízení chrání prostředky výpočetní techniky vůči útokům cíleným na známé zranitelnosti jednotlivých OS a dalších SW. Funkcionalita Traffic shaping umožňuje efektivní využití dostupné kapacity připojení k internetu. Antivirová gateway pak doplňuje dostupná klientská antivirová řešení, zvyšuje úspěšnost ochrany. V případě využití centrální správy antivirových řešení pak tato snižuje nároky na správu dedikovaného antivirového řešení. Modul Antispam pomáhá filtraci nevyžádané pošty a snižuje nároky na výkon případně instalovaného on-premise řešení Antispamu na poštovním serveru úřadu. Další součástí projektu bude nasazení komunikačního serveru, který bude obsahovat sofistikované řešení elektronické pošty, sdílených kalendářů, sdílených kontaktů a podobně. Přístup k tomuto serveru bude umožněn oprávněným uživatelům i z lokalit mimo budovy MěÚ Rychnov nad Kněžnou a to i za zařízení v osobnám vlastnictví pracovníků (tablety, Smartphony, notebook, domácí počítače apod). Bude výrazně podpořena práce ve skupinách a týmech, kalendáře bude možné sdílet mezi jednotlivými pracovníky, plánovat schůzky mezi pracovníky úřadu, plánovat kalendáře pracovních skupin, plánovat a blokovat další zdroje, jako jsou třeba jednací místnosti, či služební automobily. Adresář bude také možné sdílet mezi oprávněné uživatele. Jako součást celého komunikačního řešení je nutné pořízení balíku kancelářských uživatelských licencí pro korektní a kompatibilní ovládání komunikačního serveru. Zároveň bude zajištěno spuštění agendy Elektronizovaná a automatizovaná agenda monitoringu veškerých fyzických i virtuálních serverů a ostatních zařízení prostřednictvím sofistikovaného monitorovacího systému s možností sběru a zasílání reportů a alertů. Tyto nástroje budou online monitorovat celou ICT infrastrukturu a tím přispějí k dosažení vyšší bezpečnosti datové základny a k vyšší dostupnosti veškerých informačních systémů. Obr. č. 5 Schema struktury TC ORP Strana 7 (celkem 12)

8 Specifikace zadání technického řešení Požadovaná konfigurace datového úložiště: Diskové pole rack provedení s minimálně 2 řadiči. Každý řadič musí být vybaven minimálně dvěma FC 8Gb porty. Řadiče musí být celkem osazeny min. 24GB RAM Dodaná konfigurace musí mít možnost osazení až 48-mi pevnými disky 24x základní jednotka + 24x přídavná disková police Možnost rozšíření až na 240 pevných disků Cache paměť musí být zálohována (bateriemi, vysokokapacitními kondenzátory doplněných o SSD pro destage dat z cache). Diskové pole musí být rozšiřitelné o funkcionalitu SSD/Flash cache, které umožní dále rozšířit cache diskového pole. Pole musí být ve vysoce dostupné konfiguraci a podporovat přidávání a náhradu disků za běhu, mít redundantní řadiče, napájení a větráky. Veškeré upgrady pole (včetně upgrade FW řadičů i disků, přidávání diskových polic) musí být realizovatelné on-line. Možnost rozšíření diskového pole o FC porty, FC přístup, replikaci, IP porty pro iscsi, FCoE přístup a o IP porty pro synchronní a asynchronní replikaci dat. Je požadováno, aby byla kapacita realizována v následujících typech a počtech disků. Počty a typy disků jsou výsledkem analýzy výkonových požadavků současného prostředí a jsou nejnižší přípustné. 12x 600GB 10k SAS 2,5 SFF 12x 1TB 7k2 SAS 2,5 SFF Musí být možné v rámci jedné police mixovat různé typy disků tj. SSD, 15k, 10k a 7,2k RPM disků. Řadiče musí nativně fungovat v Active-Active režimu tak, aby přístup obou řadičů ke každému danému LUNu byl plně symetrický/rovnocenný (ne ALUA). Nastavení tohoto přístupu nesmí blokovat žádné další funkce pole. Certifikovaná podpora pro nejnovější verze VMware a MS Windows server, RHEL, SUSE. Požadujeme plnou podporu VMware VAAI Požadujeme podporu sublun tieringu mezi všemi SSD/Flash, SAS/FC a SATA vrstvami diskové pole musí být schopné analyzovat zatížení jednotlivých segmentů logického disku a jejich automatické průběžné přesouvání mezi SSD, SAS a SATA vrstvami podle zatížení Diskové pole musí být vnitřně virtualizováno pro celkové usnadnění administrace a efektivní zacházení s výkonovými a kapacitními rezervami tj. na stejných fyzických discích musí být možné vytvářet logické disky s různými RAID geometriemi. Požadujeme podporu RAID10, RAID5, RAID6 a RAID0. Výpočet RAID zabezpečení musí být vykonáván samostatnými HW obvodem, aby výpočet parity neovlivňoval výkon CPU a celého pole. Pole musí umět migrovat on-line data logického disku mezi různými RAID zabezpečeními (např. RAID10 na RAID5), RAID geometriemi (např. RAID5 3D+1P na RAID5 7D+1P) nebo typy fyzických disků (tiering). Plná podpora Thin Provisioning s reklamací uvolněného prostoru do poolu přístupného všem serverům. Pokud reklamace vyžaduje speciální nástroje, musí být součástí nabídky pro VMware, Windows a Linux. Strana 8 (celkem 12)

9 Nabízené řešení musí podporovat synchronní a asynchronní replikace prostředky pole přes FibreChannel a IP infrastrukturu. V současnosti předpokládáme nasazení v FC prostředí, ale nelze vyloučit oddělení přes IP. Podpora Storage Metro Cluster s automatickým a transparentním přepínáním mezi lokalitami. Nabízené řešení musí podporovat funkce Quality of Service, kde je možné definovat a garantovat minimální a maximální hodnoty IOPs a MB/s zátěže, latence a priority na úrovni jednotlivých disků a jejich skupin. Musí být možné definovat OverSubscription na úrovni QoS, která umožní jednotlivým aplikacím dosáhnout maxima výkonu v rámci sdíleného pravidla, pokud ostatní aplikace výkon dočasně nepotřebují. Nabízené řešení musí obsahovat prostředky pro vytváření plných klonů a ReadOnly a ReadWrite snapshotů z logických disků. Možnost rozšíření o integraci pro vytváření aplikačně konzistentních snapshotů pro Oracle, SAP, MS SQL, MS Exchange a Hyper-V. Server ESX3 - záložní serverovna: 1x procesor splňující benchmark test na hodnotu dle operační paměť ve výši 128GB RAM DDR4 2133MHz Network LAN adaptér integrovaný 4x 1Gb port s možností rozšíření na 8x 1Gb port bez nutnosti obsadit PCI-E slot Možnost provozu v prostředí s teplotou až 45oC RAID řadič s podporou RAID 0,1,5,6,10,50,60 a zálohovanou cache 2GB s možností rozšíření na 4GB 2x pevný disk 140GB vyměnitelný za chodu, 2,5, 15K SAS, možnost rozšíření až na 26 disků ve výšce serveru 2U 2x redundantní napájecí zdroj s minimálně 94% účinností, maximálně 500W integrovaná karta vzdálené správy včetně sw licence pro plnohodnotné využití, vzdálené ovládání limitů výkonu a spotřeby zdrojů bez nutnosti instalace agentů do OS 2x jednoportový FC PCI-E 8Gbit Host Bus adaptér záruka 5 let s odezvou následující pracovní den v místě použití rack provedení, výška maximálně 2U Podpora pro automatické Rack location a Power discovery identifikaci serveru v racku Přímá podpora správy virtuálních serverů pro VMware, Microsoft Hyper-V, Xen Server možnost min. těchto operací nad virtuálními servery: start, stop, pause, reset, move, copy, backup Možnost přímé integrace s VMware vcenter a Microsoft System Centre Virtual Machine Manager Požadované příslušenství: 1 x stojanový rozvaděč (rack), výška min. 42U, hloubka minimálně 105 cm, šířka 60 cm, boční stěny plechové plné, přední a zadní dveře perforované 2 x nezávislá rozvodnice napájení PDU zdroj nepřerušitelného napájení 3kVA pro celé řešení záložní serverovny TC, doba zálohování minimálně 90 minut při předpokládané zátěži 1000W, včetně management karty Dostatečně dimenzovaná klimatizační jednotka pro uchlazení celé záložní serverovny, nástěnné provedení, výkon chlazení min. 5 kw, vzdálenost mezi vnitřní a vnější jednotkou 10m, včetně Strana 9 (celkem 12)

10 kompletní montáže obou jednotek, konfigurace a elektro montáže, včetně elektro revize. Včetně dálkového ovládání. Ethernet infrastruktura: 9x switch Gigabit ethernet 24 portů 3x switch Gigabit ethernet 24 portů, všechny porty s POE napájením min 360W, 2x otevřený slot, každý pro 2x 10GbE modul Oba typy výše uvedených switchů od stejného výrobce a totožné modelové řady Rozšiřitelnost o minimálně další 4x10Gbit/s interface ve formátu 10GBase-T Redundantní napájecí zdroj, možno externě Podpora stohování s kapacitou 20 Gbp/s Podpora geografického stohování, vzdálenost lokalit až 10km Podpora technologie virtualizace switchů - IRF Min aktivních VLAN podle IEEE 802.1Q Min záznamů v MAC adres tabulce Podpora IEEE 802.1s - Multiple spanning tree Podpora STP instance per VLAN s 802.1Q tagováním BPDU Statické směrování IPv4 a IPv6 Podpora ověřování 802.1X, min ověřených uživatelů Podpora zařazování do VLAN a přidělení QoS a ACL na základě 802.1X ověření Ověřování přístupu do sítě s podporou odlišných Guest VLAN (nedojde k pokusu o přihlášení), Fail VLAN (přihlášení selže) a Critical VLAN (nedostupnost RADIUS) Podpora IP Source Guard a IPv6 RA Guard Podpora SSHv2 a podpora zrcadlení portů, SPAN a RSPAN Podpora IP-SLA nebo alternativního způsobu monitorování provozu a dostupnosti služeb s možnou návazností na automatické konfigurační změny systému pro zajištění zachování dostupnosti služeb, zařízení v módu IP-SLA iniciátor Podpora sflow podle RFC 3176 Plná záruka na HW v délce 60 měsíců s výměnou NBD garantovaná výrobcem zařízení Po dobu zaváděcího provozu telefonická podpora výrobce 24x7 po dobu minimálně 18 měsíců SW aktualizace zdarma po dobu životního cyklu zařízení 10x SFP 1Gb LC SX modul pro výše uvedené switche, od totožného výrobce, ne OEM 4x SFP 1Gb LC LX modul pro výše uvedené switche, od totožného výrobce, ne OEM Software pro kompletní správu, management a monitoring až 50ks switchů, od totožného výrobce jako výše uvedené switche, záruka na sw min. 5let. UTM Firewall: 20 x Gb RJ45 port (včetně 1x DMZ port, 1x Management port, 2x HA port, 16x internal switch ports), 2x dual personality port (včetně 2x Gb RJ45, 2x Gb SFP slots), 16GB onboard storage možnost vysoce dostupného zapojení dvou firewallů Strana 10 (celkem 12)

11 minimálně Gateway-to-Gateway IPSec VPN Tunelů minimálně client-to-gateway IPSec VPN Tunelů integrovaná centrální správa endpoint security klientů z GUI firewallu s možností rozšíření počtu spravovaných klientů, možnost rozšíření o antivirovou funkčnost včetně 10 virtuálních firewallů se samostatným administrativním rozhraním možnost integrace 2faktorové autentizace klientů VPN či administrátorů firewallu bez nutnosti koupě a/nebo instalace dalšího backend či management software včetně podpory Web filtering, antispam a NGFV včetně řadiče pro Wi-Fi access pointy včetně 5let záruky na řešení Software: 2x serverový operační systém, každý s licencí až na 2 virtuální servery, 100% kompatibilita se současným softwarovým vybavením úřadu, nejnovější dostupná přenositelná verze, ne OEM verze, podpora virtualizace v ceně 1x komunikační serverový software s podporou pokročilé správy ů, kontaktů, kalendářů 130x CAL licence pro komunikační serverový software 130x kancelářský balík ve verzi standard v nejnovější verzi dostupné přenositelné verzi, ne OEM verze. Součástí balíku musí být minimálně textový editor, tabulkový kalkulátor a ový klient. 2x procesorová virtualizační licence pro server ESX3, 100% kompaktibilní s virtualizační platformou na současných serverech ESX1 a ESX2 a s možností centrální správu ze serveru SMGMT. 2x replikační a zálohovací software pro servery ESX1, ESX2 a ESX3 100% kompaktibilní se současně provozovanou virtualizační platformou. Možnost centrální správy virtualizační platformy a replikačního a zálohovacího software z totožné konzoly umístěné na serveru SMGMT. Požadované instalační, konfigurační a podpůrné služby: řešení musí obsahovat veškeré související montážní, instalační a konfigurační práce řešení musí obsahovat zaškolení obsluhy řešení musí být dodáno v konfiguraci na klíč bez dodatečných nákladů a víceprací 1x Instalace stojanového racku, montáž 230V, vyvázání kabeláže 1x fyzická instalace serveru, vytvoření RAID, update firmware 1x fyzická instalace virtualizovaného diskového pole, vytvoření RAID, konfigurace, update firmware 12x fyzická instalace switche, vytvoření virtualizace switche pomocí IRF 1x Instalace a konfigurace sw pro kompletní správu switchů a LAN aktivních prvků 1x instalace a konfigurace FC infrastruktury v záložní serverovně 1x instalace a konfigurace UTM firewallu, včetně migrace nastavení ze současného firewallu 4x Instalace serverového operačního systému 1x nastavení a replikace dat mezi diskovými úložišti 3x instalace a konfigurace management balíku pro replikace a zálohovací úlohy Strana 11 (celkem 12)

12 Požadavky na implementaci, školení a technickou podporu Implementace bude realizována pracovníky dodavatele zařízení (HW) a SW při součinnosti IT pracovníků ORP. Součástí implementace bude také provedení funkčních a zátěžových testů. Součástí implementace bude také vypracování dokumentace realizovaného řešení. Po dokončení implementace bude zařízení (HW) a SW předáno pracovníkům ORP na základě předávacího protokolu. Součástí předání je také nezbytné základní uživatelské seznámení a proškolení Záruky a servis Součástí veškeré dodávané infrastruktury TC ORP bude záruka na zařízení HW v délce min. 60 měsíců, tj. 5 let. Software bude pořízen v aktuálních verzích a projekt počítá s tím, že tyto verze budou využívány po celou dobu udržitelnosti projektu. U software tedy nebude nutné pořizovat maintenance, neboli Software Assurance. Záruka zařízení HW a SW bude realizována dodavatelem případně prostřednictvím odpovídajícího servisního kanálu výrobce. Záruka bude realizována v místě TC ORP. Na HW je požadována pětiletá záruka s garantovanou dobou odezvy 4 hodiny v režimu 13x5. Servis bude realizován na základě výzvy k servisnímu zásahu servisními pracovníky dodavatele HW, popřípadě oprávněným servisním střediskem příslušného výrobce. Linka zákaznické podpory HW bude dosažitelná prostřednictvím, internetového portálu, u či telefonu. Servis bude realizován pracovníky ORP, kteří v případě výskytu problému kontaktují linku zákaznické podpory výrobce HW a následně dle instrukcí pracují na odstranění problému Údržba a nákladnost oprav Veškerá zařízení HW budou pořízena s pětiletou záruční dobou na základě příslušné veřejné zakázky Údaje o životnosti jednotlivých zařízení Životnost zařízení HW je zajištěna prostřednictvím pětileté záruční lhůty. Je tudíž předpokládána životnost zařízení HW v délce minimálně 5 let. U SW se předpokládá, že bude využíván po dobu povinné udržitelnosti projektu ve verzi, ve které byl pořízen. Aktuální časové mapy SW výrobců předpokládají ukončení podpory SW produktů na roky 2021 a déle, takže korektní provoz SW po dobu 5-ti let nebude nijak ohrožen. Strana 12 (celkem 12)

Příloha č. 1 - položkový rozpočet

Příloha č. 1 - položkový rozpočet Příloha č. - položkový rozpočet Název projektu: Registrační číslo projektu Datové centrum pověřeného obecního úřadu Červený Kostelec CZ..06/2..00/22.09577 Uchazeč: Název/Obchodní firma uchazeče: Sídlo

Více

Příloha č. 1 - Technické specifikace zakázky Konsolidace infrastruktury IT MěÚ Trutnov

Příloha č. 1 - Technické specifikace zakázky Konsolidace infrastruktury IT MěÚ Trutnov Příloha č. 1 - Technické specifikace zakázky Konsolidace infrastruktury IT MěÚ Trutnov Cílem konsolidace infrastruktury IT MěÚ Trutnov je zřízení dvou nezávislých serveroven, tak aby v případě výpadku

Více

Technická specifikace vymezené části 1 SERVER

Technická specifikace vymezené části 1 SERVER Technická specifikace vymezené části 1 SERVER 1 Předmět vymezené části 1.1 Předmětem veřejné zakázky je dodávka a moderního a spolehlivého serverového řešení pro potřeby Krajského ředitelství PČR Karlovarského

Více

Ing. Šárka Endrlová, starostka. Ing. Jana Dvořáková. jana.dvorakova@cmud.cz

Ing. Šárka Endrlová, starostka. Ing. Jana Dvořáková. jana.dvorakova@cmud.cz Dodatečná informace č. 3 k nadlimitní veřejné zakázce, zadávané formou otevřeného řízení podle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné

Více

Tabulka splnění technických požadavků

Tabulka splnění technických požadavků Příloha č. 1 Tabulka splnění technických požadavků Technická specifikace diskového pole AOPK Požadavek na funkcionalitu Rozšíření stávající skupiny diskových polí Dell EqualLogic PS4110E a EqualLogic 4110X

Více

Tabulka splnění technických požadavků

Tabulka splnění technických požadavků Příloha č. 1 Tabulka splnění technických požadavků Technická specifikace diskového pole AOPK Požadavek na funkcionalitu Rozšíření stávající skupiny diskových polí Dell EqualLogic PS4110E a EqualLogic 4110X

Více

Virtualizace koncových stanic Položka Požadováno Nabídka, konkrétní hodnota

Virtualizace koncových stanic Položka Požadováno Nabídka, konkrétní hodnota Technická specifikace Obnova školicího střediska OKRI PP ČR Virtualizace koncových stanic 20 ks Výrobce doplnit Název doplnit podpora stávající virtualizační platformy podpora technologie linkovaných klonů

Více

Zřízení technologického centra ORP Dobruška

Zřízení technologického centra ORP Dobruška Příloha č. Technická specifikace. části zakázky: Zřízení technologického centra ORP Dobruška položka číslo Popis blade chassis pro servery: provedení do racku kapacita minimálně 8x dvouprocesorový blade

Více

Rozší ení infrastrukturních Blade a diskových polí

Rozší ení infrastrukturních Blade a diskových polí OD VODN NÍ VE EJNÉ ZAKÁZKY Rozší ení infrastrukturních Blade a diskových polí Od vodn ní ve ejné zakázky pro ú ely p edb žného oznámení Od vodn ní elnosti ve ejné zakázky obsahuje alespo - Popis pot eb,

Více

Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor systémového řízení

Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor systémového řízení Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor systémového řízení TECHNICKÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky: Nákup aktivních prvků sítě LAN včetně

Více

PODROBNÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ

PODROBNÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ Příloha č. 4 Část 1 technologické centrum PODROBNÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ 1. Hardware A. Servery pro virtualizaci 2 ks provedení do racku, rozměr max. 2RU minimálně 2x procesor šestijádrový (dohromady

Více

Příloha č.2 - Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Příloha č.2 - Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č.2 - Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Popis stávajícího řešení u zadavatele Česká centra (dále jen ČC ) provozují 8 fyzických serverů, připojené k local storage. Servery jsou rozděleny

Více

3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky, sociálně- právní ochrana dětí

3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky, sociálně- právní ochrana dětí Karta projektového okruhu 3.6 Elektronizace odvětví: sociální služby, pojištění, dávky, sociálně- Číslo a název projektového okruhu: právní ochrana dětí Garant karty projektového okruhu: Spolupracující

Více

Příloha 1 Technická specifikace

Příloha 1 Technická specifikace Příloha 1 Technická specifikace Dílčí plnění III Vnitřní integrace úřadu Stránka 1 z 9 Obsah 1 Harmonogram... 3 1.1 Investiční etapa... 3 1.2 Provozní etapa... 3 2 Zkratky... 4 3 Základní prvky řešení...

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Datové sklady - SW Technologie a metadatový systém, Datová tržiště ekonomiky, Školství, statistiky,

Více

PŘÍLOHA 10 SMLOUVY O PŘÍSTUPU KE KONCOVÝM ÚSEKŮM. Pravidla a postupy

PŘÍLOHA 10 SMLOUVY O PŘÍSTUPU KE KONCOVÝM ÚSEKŮM. Pravidla a postupy PŘÍLOHA 10 SMLOUVY O PŘÍSTUPU KE KONCOVÝM ÚSEKŮM Pravidla a postupy OBSAH Rozsah dokumentu... 3 1 Implementace Smlouvy... 3 2 Popisy metod komunikace... 4 2.1 B2B GW (SI)... 4 2.2 WEB Interface (WI)...

Více

Dlouhodobý archiv zdravotnické dokumentace informační systém dále jen (IS) musí splňovat níže uvedené technické parametry:

Dlouhodobý archiv zdravotnické dokumentace informační systém dále jen (IS) musí splňovat níže uvedené technické parametry: Část č. 4 Specifikace předmětu zakázky Dlouhodobý archiv zdravotnické dokumentace informační systém dále jen (IS) musí splňovat níže uvedené technické parametry: IS 1. řešení IS jako celku musí být plně

Více

Technická specifikace

Technická specifikace Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova 97, příspěvková organizace Technická specifikace Položka Počet kusů Důvod nákupu Specifikace cena/ks cena Switch 24-portový 2 inovace stávající sítě 24portový gigabitový

Více

ICT plán školy 2015/2016

ICT plán školy 2015/2016 Základní škola s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky ICT plán školy 2015/2016 1. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky

Více

2.1 Obecné parametry 2.1.1 Obecné parametry Rack serveru

2.1 Obecné parametry 2.1.1 Obecné parametry Rack serveru . Obecné parametry.. Obecné parametry Rack serveru Redundantní napájecí zdroje v počtu a výkonu odpovídajícímu specifikovanému řešení. Redundantní ventilátory v počtu odpovídajícímu specifikovanému řešení

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Zadavatel: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746 26 Opava, IČ: 00300535, DIČ: CZ00300535 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky dle 12, odst. 3 zákona s názvem Aktualizace

Více

SAFETICA 7 DATA LOSS PREVENTION

SAFETICA 7 DATA LOSS PREVENTION SAFETICA 7 DATA LOSS PREVENTION Nejsou Vaše citlivá data u konkurence? Jsou náklady na IT efektivně vynaložené? Víte, kudy z Vaší firmy unikají důležité dokumenty? Firmy mají problém s tím, že zaměstnanci

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO. Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO. Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR OBCHODU A MARKETINGU Vedoucí útvaru: Pavel Zemánek tel.: 532 232 945, fax: 543 211 185 e-mail: pavel.zemanek@fnbrno.cz IČO: 652

Více

Město Varnsdorf, nám. E. Beneše 470, 407 47 Varnsdorf, Česká republika SPECIFIKACE

Město Varnsdorf, nám. E. Beneše 470, 407 47 Varnsdorf, Česká republika SPECIFIKACE Město Varnsdorf, nám. E. Beneše 470, 407 47 Varnsdorf, Česká republika SPECIFIKACE VYBUDOVÁNÍ TECHNOLOGICKÉHO CENTRA ORP VARNSDORF část I Pořízení technické infrastruktury pro vybavení Technologického

Více

DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011

DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011 DODATEK Č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO MKDS STŘÍBRO Č. 20/HIO/2011 uzavřený na základě vzájemné dohody smluvních stran, jehož předmětem je rozšiřování Městského kamerového dohlížecího systému pro město Stříbro,

Více

HW Diskové pole - 1KS

HW Diskové pole - 1KS HW Diskové pole - 1KS Architektura Výkonnost modulární, dvouřadičové diskové pole založené na 6Gbit SAS2.1, řešení musí být koncipováno jako HW, SW a FW od jednoho výrobce - škálování výkonnosti a kapacit

Více

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Bezdrátový přístupový bod/klient/router Popis zařízení WA-6212-V2 je WiFi router s podporou přenosových rychlostí až 300 Mbps při 802.11n. Dále podporuje IPv6, je vybaven

Více

Výběrové řízení pro projekt: Svět práce v každodenním životě. Příloha č. 3 výzvy

Výběrové řízení pro projekt: Svět práce v každodenním životě. Příloha č. 3 výzvy Výběrové řízení pro projekt: Svět práce v každodenním životě. Příloha č. 3 výzvy Položka KS Hodnota Splněno PC sestava typ All in one 17 Procesor Passmark CPU Mark min 2830, Operační paměť min. 2GB, min.

Více

Vedoucí metodik IKT: Ing. Jana Horáková, metodik IKT: Mgr. Lenka Ševčíková.

Vedoucí metodik IKT: Ing. Jana Horáková, metodik IKT: Mgr. Lenka Ševčíková. Plány metodiků IKT Vedoucí metodik IKT: Ing. Jana Horáková, metodik IKT: Mgr. Lenka Ševčíková. Tento plán je vypracován pro školní rok 2015/2016. 1. Zhodnocení naplnění předchozího plánu: Co bylo uskutečněno:

Více

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY...

1. ÚVOD... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. ŘEŠENÉ SLABOPROUDÉ ROZVODY... 3 3. PODKLADY... 3 4. NÁVAZNOST NA DALŠÍ PROJEKTY A PROFESE... 3 5. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 6. STRUKTUROVANÁ KABELÁŽ-TELEFONNÍ ROZVODY... 4 7. STRUKTUROVANÁ

Více

ICT plán školy na rok 2007-08

ICT plán školy na rok 2007-08 ICT plán školy na rok 2007-08 Gymnázium Jana Ámose Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod 1. počet žáků ve škole (k 30.9.2007): 711 (pouze denní studium) 703 všeobecné

Více

Databáze RÚIAN a možnosti jejího využití pro geografickou podporu AČR

Databáze RÚIAN a možnosti jejího využití pro geografickou podporu AČR Databáze RÚIAN a možnosti jejího využití pro geografickou podporu AČR Ing. Radek Augustýn Výzkumný ústav geodetický, topografický a kartografický, v.v.i. Úvod V polovině roku 2012 byla státní správě i

Více

MĚSTO LITVÍNOV se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 91 Litvínov

MĚSTO LITVÍNOV se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 91 Litvínov MĚSTO LITVÍNOV se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 91 Litvínov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Město Litvínov, zastoupené níže uvedeným zadavatelem, vyzývá, v souladu se směrnicí rady města č.

Více

Specifikace předmětu veřejné zakázky

Specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Disková pole budou pocházet z oficiálních distribučních kanálů. Záruky a servis budou garantovány výrobcem. Účastník je povinen potvrdit všechny uvedené

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci. IOP Integrovaný operační program

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci. IOP Integrovaný operační program Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu NA ROZVOJ SLUŽEB EGOVERNMENTU V KRAJÍCH 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Nabídka telekomunikačních služeb

Nabídka telekomunikačních služeb Nabídka telekomunikačních služeb - Připojení k síti Internet - Telefonní služby ISDN přípojky - Servis výpočetní techniky - Televizní služby IPTV pro obec Malenovice a její občany Vypracoval: Michal Opluštil,

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Zadavatel Kontaktní osoba zadavatele Název zakázky Ev. č. dle Věstníku veřejných

Více

1 Výchozí nastavení zařízení

1 Výchozí nastavení zařízení ČÁST 1. KONSOLIDACE HW A SW ÚŘADU 1 Výchozí nastavení zařízení 1.1 Diesel agregát KIPOR V serverovně v 4.NP přístavby na ulici Jesenická byl nainstalován nový dieselagregát KIPOR 6700. Přívod vzduchu,

Více

PLÁN INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

PLÁN INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie, Břeclav nábř. Komenského 1, PSČ 690 25 tel. 519 326 505, fax. 519 321 269 email: skola@spsbv.cz, web: www.spsbv.cz PLÁN INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH

Více

NAS SYNOLOGY DS214 Play

NAS SYNOLOGY DS214 Play NAS SYNOLOGY DS214 Play Kód: Výrobce: Záruční doba: DS214P SYNOLOGY 24 měsíců Tento malý a vysoce výkonný výkonný dvoudiskový server je určený zejména pro náročné domácí uživatele, kterým nabízí vysokou

Více

1. PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY:

1. PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Magistrát města ODBOR INVESTIC A ÚDRŢBY Oddělení investic VYŘIZUJE: Radek Strial TEL.: 476 448 486 E-MAI: radek.strial@mesto-most.cz MOST DNE: 13.10.2010 Veřejná zakázka malého rozsahu na dodávku akce

Více

1. TECHNICKÉ POŽADAVKY PRODUKTŮ VEMA... 7. 1.1 Klasifikace konfigurací z hlediska podpory... 7

1. TECHNICKÉ POŽADAVKY PRODUKTŮ VEMA... 7. 1.1 Klasifikace konfigurací z hlediska podpory... 7 Vema, a. s. Okružní 871/3a, 638 00 Brno http://www.vema.cz 17. února 2016 Obsah Obsah 1. TECHNICKÉ POŽADAVKY PRODUKTŮ VEMA... 7 1.1 Klasifikace konfigurací z hlediska podpory... 7 1.2 Technické požadavky

Více

Disaster recovery, zálohování dat a efektivní využití cloudových služeb

Disaster recovery, zálohování dat a efektivní využití cloudových služeb Disaster recovery, zálohování dat a efektivní využití cloudových služeb David Gottvald Jan Cipra Co je to Disaster? Power Failures 26% Hardware Failures 19% Network Outages 10% Software Failures 9% Human

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr Pavlinec, KrÚ únor 2008 Základní parametry dotace Příjemci

Více

1x server pro distanční vzdělávání (výpočtový server)

1x server pro distanční vzdělávání (výpočtový server) Příloha č. 5 1x server pro distanční vzdělávání (výpočtový server) CPU 1 CPU mark >= 19970, podpora virtualizace ve virtualizaci RAM Volitelně Celkem >= 128 GB HDD 2 kapacita >= 2TB, SATA, min 7200 RPM,

Více

ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU

ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU ČÁST 2. ELEKTRONIZACE PROCESŮ A DIGITALIZACE DAT ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU Přehled kam směřují peníze z městského rozpočtu. Přehled jaký je aktuální stav čerpání

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE : SPIS. ZNAČKA: MUHO 8855/2014 KSt Dle Rozpisu Č.J. MUHOCJ 37232/2014 KSt VYŘIZUJE : Konečný TEL : 518316325 FAX.: E-MAIL.: konecny.jiri@muhodonin.cz DATUM: 23.04.2014 VÝZVA K PODÁNÍ

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Příloha č. 4 TECHNICKÁ SPECIFIKACE Název zadavatele : Základní škola a Mateřská škola Černovice, příspěvková organizace Sídlo : Bělohrobského 367 394 94 Černovice IČ : 62540106 Telefon : 565 492 127 Web

Více

Zvýšení dostupnosti a bezpečnosti TC ORP Rychnov nad Kněžnou

Zvýšení dostupnosti a bezpečnosti TC ORP Rychnov nad Kněžnou Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách Tato Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchazečů v rámci zjednodušeného

Více

Závěrečná zpráva. Integrace datových úložišť CESNET do zálohovacích procesů AMU v Praze.

Závěrečná zpráva. Integrace datových úložišť CESNET do zálohovacích procesů AMU v Praze. Závěrečná zpráva projektu FR CESNET 495/2013, oblast I, tematický okruh D/a Integrace datových úložišť CESNET do zálohovacích procesů AMU v Praze. Řešitel: PaedDr. Radim Chvála, CSc., vedoucí Počítačového

Více

Popis služby Modulární služby Dell

Popis služby Modulární služby Dell Popis služby Modulární služby Dell Přehled termínů a podmínek Tato smlouva je uzavírána mezi zákazníkem (dále jako vy nebo zákazník ) a společností Dell za účelem poskytování a používání modulárních služeb

Více

Podpůrná infrastruktura pro servery Blade chassis Požadavek na funkcionalitu ANO/NE

Podpůrná infrastruktura pro servery Blade chassis Požadavek na funkcionalitu ANO/NE Příloha č. 1 Tabulka splnění technických požadavků Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury MŽP Servery typu Blade Požadavek na funkcionalitu Architektura serveru Server typu blade, dvousoketový

Více

Od vodn ní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb.

Od vodn ní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb. Název ve ejné zakázky: Rámcová smlouva na dodávku server a p íslušenství Od vodn ní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb. Servery obecné minimální požadavky. rackmount

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VZMR17/2008 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zpracování nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu: SÚKL Testovací prostředí Zadavatel : Česká republika, Státní ústav pro kontrolu léčiv organizační složka státu

Více

Část 1. Technická specifikace. Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu

Část 1. Technická specifikace. Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu příloha č. 1 k PPR-15689-2/ČJ-2013-990656 Část 1 Technická specifikace Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu Předmět Veřejné zakázky: Řešení pro dodání speciálního SW pro

Více

ICT plán ZŠ praktické Bochov na rok 2009

ICT plán ZŠ praktické Bochov na rok 2009 ICT plán ZŠ praktické Bochov na rok 2009 Na období 1.1.2009 do 31.12.2009. (Dle metodického pokynu MŠMT č.j. 30799/2005-551) Úvod.1 1.1. ICT gramotnost pedagogů 2 2. 2.. 3 1.2. Software 2. 2.. 3 1.3. Hardware

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ PROJEKTU

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ PROJEKTU Page 1/1 ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ PROJEKTU Cíle projektu Uveďte předem stanovené cíle a u každého z nich uveďte, do jaké míry byl splněn, případně důvod, proč splněn nebyl. Cílem projektu bylo skokové zvýšení

Více

Server. Software serveru. Služby serveru

Server. Software serveru. Služby serveru Server Server je v informatice obecné označení pro počítač či skupinu počítačů, kteří poskytují nějaké služby. Rovněž pojmem server můžeme označit počítačový program, který tyto služby realizuje. Služby

Více

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Zelené veřejné zakázky jsou dobrovolným nástrojem. V tomto dokumentu jsou uvedena kritéria EU, která byla vypracována pro skupinu

Více

Cvičení 1,2 Osnova studie strategie ICT

Cvičení 1,2 Osnova studie strategie ICT Cvičení 1,2 Osnova studie strategie ICT Department of Computer Systems Faculty of Information Technology Czech Technical University in Prague František Klíma, 2011 Finanční řízení informatiky, MI-FRI,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SOUPIS DOPROVODNÝCH BEZPLATNÝCH SLUŽEB. 1. Pravidla poskytování doprovodných bezplatných služeb

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SOUPIS DOPROVODNÝCH BEZPLATNÝCH SLUŽEB. 1. Pravidla poskytování doprovodných bezplatných služeb PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SOUPIS DOPROVODNÝCH BEZPLATNÝCH SLUŽEB 1. Pravidla poskytování doprovodných bezplatných služeb Smluvní strany se dohodly, že Objednatel, jakož i kterýkoli z Pověřujících zadavatelů,

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE Veřejná zakázka: Konsolidace IT a nové elektronické služby MěÚ Vyškov (opakovaná) Část 101 (Konsolidace HW a SW úřadu včetně virtualizace aplikací, desktopů, serverů, infrastruktury)

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM

MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 8 401 00 ÚSTÍ NAD LABEM ODBOR ROZVOJE MĚSTA Oddělení přípravy a realizace investic VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE EVID. Č. NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/ LINKA V ÚSTÍ NAD

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE TECHNICKÉHO VYBAVENÍ + SW PRO PROJEKT Vzdělávání zaměstnanců firmy Iktus CZ.1.04/1.1.02/94.00205 Dotovaný zadavatel IKTUS, s. r. o. Zátor

Více

MV ČR, Odbor egovernmentu. renata.horakova@mvcr.cz. Webové stránky veřejné správy - minimalizace jejich zranitelnosti a podpora bezpečnostních prvků

MV ČR, Odbor egovernmentu. renata.horakova@mvcr.cz. Webové stránky veřejné správy - minimalizace jejich zranitelnosti a podpora bezpečnostních prvků Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo vnitra Adresa Milady Horákové 133/ Kontaktní osoba Ing. Jaroslav Scheuba

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

HiPath ProCenter Office V1.0

HiPath ProCenter Office V1.0 HiPath ProCenter Office V1.0 HiPath ProCenter Office V1.0 je kompletní řešení pro vytváření center obsluhy volání (call centrum) a zpracovávání zpráv pro malé a střední podniky. Umožňuje dalekosáhlé využití

Více

11. Počítačové sítě protokoly, přenosová média, kapacity přenosu. Ethernet

11. Počítačové sítě protokoly, přenosová média, kapacity přenosu. Ethernet 11. Počítačové sítě protokoly, přenosová média, kapacity přenosu. Ethernet Protokoly Protokol je soubor pravidel, který popisuje způsob vzájemné komunikace síťových zařízení. Protokoly popisují, jakým

Více

Bezpečnostní projekt Případová studie

Bezpečnostní projekt Případová studie Bezpečnostní projekt Případová studie V Brně dne 24. a 31.10.2013 Metodika zabezpečení síťové infrastruktury Potenciální hrozbou pro síťovou infrastrukturu jsou lidé (nedbalost či neznalost uživatelů nebo

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

Analýza nákladů na implementaci groupwarového řešení

Analýza nákladů na implementaci groupwarového řešení Analýza nákladů na implementaci groupwarového řešení pro typickou SMB společnost se 40 uživateli Groupware Na trhu groupwarových řešení jsou dva hlavní lídři Microsoft a IBM. Produkty od obou těchto společností

Více

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu (dále jen výzva)

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu (dále jen výzva) VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Kounicova 16, 602 00 Brno Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu (dále jen výzva) V souladu se zásadami vztahů orgánů Jihomoravského

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů)

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

www.metel.eu Instalační manuál rev. 201606 Tento instalační manuál je určen k instalaci switchů níže uvedených výrobních sérií:

www.metel.eu Instalační manuál rev. 201606 Tento instalační manuál je určen k instalaci switchů níže uvedených výrobních sérií: Instalační manuál rev. 201606 Tento instalační manuál je určen k instalaci switchů níže uvedených výrobních sérií: 2G-2S.0.2.F-BOX-PoE 2G-2S.0.2.F-BOX-PoE-PP 2G-2S.0.3.F-BOX-PoE 2G-2S.0.3.FC-BOX 2G-2S.3.0.F-BOX

Více

PODROBNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A TECHNICKÉ PODMÍNKY

PODROBNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A TECHNICKÉ PODMÍNKY K zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu, kterou je : Poskytování mobilních telefonních služeb pro Město Sokolov PODROBNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A TECHNICKÉ PODMÍNKY OBSAH:

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU

INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU CHEMOPETROL, a.s. Strana 1/7 INFORMAČNÍ SYSTÉM O AREÁLU Schválil: Ing. Petr Cingr, generální ředitel a.s. Platnost od: 25.10.2004 Správce dokumentu: Zpracovatel: Odbor integrovaných systémů řízení Odbor

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY. Seminární práce z předmětu Information and communication policy

DATOVÉ SCHRÁNKY. Seminární práce z předmětu Information and communication policy Vyšší odborná škola informačních služeb Praha ve spolupráci s Institut of Technology ve Sligu Seminární práce z předmětu Information and communication policy DATOVÉ SCHRÁNKY 18. března 2010 Jana Lužinová

Více

Technická specifikace požadovaného řešení

Technická specifikace požadovaného řešení Technická specifikace požadovaného řešení V tomto dokumentu jsou uvedeny technické podmínky kladené na dodávky zařízení, technického a programového vybavení, které jsou předmětem plnění veřejné zakázky

Více

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel

Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Popis systému DATmoCONTROL - systém dálkového přepínání odbočky předřadníku svítidel Společnost DATmoLUX s.r.o. vyvinula systém regulace výkonu jednotlivých světelných bodů veřejného osvětlení, který je

Více

Řešení počítačové sítě na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově

Řešení počítačové sítě na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově Martin Sitte červenec 2011 Materiál vznikl s podporou OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.3.00/19.0016 Inovace studia k výkonu specializovaných činností

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu vedená v souladu se směrnicí Pravidla pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Sokolov, jejímž předmětem je: Telefonní ústředna Výzva k podání

Více

Příloha: XX. Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu Dodávka výpočetní techniky

Příloha: XX. Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu Dodávka výpočetní techniky Příloha: XX Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu Dodávka výpočetní techniky Datum zveřejnění: 13.1.2014 ~ 1 ~ Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu s názvem 1. Specifikace

Více

Jak Cisco IT virtualizuje aplikační servery datového centra

Jak Cisco IT virtualizuje aplikační servery datového centra Jak Cisco IT virtualizuje aplikační servery datového centra Nasazení virtualizovaných serverů přináší významné úspory nákladů, snižuje požadavek na zdroje datového centra a redukuje dobu nasazení serveru.

Více

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám Dodatečné informace k zadávacím podmínkám Veřejný zadavatel: Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 sídlo: Zvolenská 934, 386

Více

FWA (Fixed Wireless Access) Pevná rádiová přípojka

FWA (Fixed Wireless Access) Pevná rádiová přípojka FWA (Fixed Wireless Access) Pevná rádiová přípojka Technologie FWA (Fixed Wireless Access, FWA) je obecné označení pro skupinu technologií, které umožňují zřízení pevné rádiové přípojky prostřednictvím

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název veřejné zakázky: DNS - NÁKUP ICT PROSTŘEDKŮ - 1. KOLO Sídlem: Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 Nové Město Evidenční číslo veřejné zakázky: P15V00002619

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zadání zakázky dle Metodického pokynu pro zadávání zakázek pro příjemce finanční podpory projektů operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost v rámci výzvy č. 35 NÁZEV ZAKÁZKY:

Více

1 Technická specifikace Datového centra

1 Technická specifikace Datového centra 1 Technická specifikace Datového centra 1.1 Architektura řešení Zadavatel vychází se studie proveditelnosti a v ní navržené architektury, která je znázorněna na níže uvedeném obrázku. Všechny podstatné

Více

Technická specifikace pro projekt Rozvoj konsolidované IT infrastruktury Policie ČR a dobudování centrálního portálu PČR

Technická specifikace pro projekt Rozvoj konsolidované IT infrastruktury Policie ČR a dobudování centrálního portálu PČR Technická specifikace pro projekt Rozvoj konsolidované IT infrastruktury Policie ČR a dobudování centrálního portálu PČR Policie České republiky provozuje roztříštěnou strukturu informačních technologií

Více

Příloha č. 9 - Technická specifikace jednotlivých dílčích stavebních a technologických částí

Příloha č. 9 - Technická specifikace jednotlivých dílčích stavebních a technologických částí Příloha č. 9 - Technická specifikace jednotlivých dílčích stavebních a technologických částí Konstrukce Ocelová nosná konstrukce musí splňovat požadavky ČSN 13031-1 Skleníky. Návrh a konstrukce. Část 1:

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na http://opvk.kraj-jihocesky.cz/)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na http://opvk.kraj-jihocesky.cz/) INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na http://opvk.kraj-jihocesky.cz/) 11/2009/1.1 Číslo zakázky (bude doplněno v případě GP ZS) 1 Název programu: Operační program

Více

Příloha č. 1 k čj.: 1/120/ Technická specifikace Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR

Příloha č. 1 k čj.: 1/120/ Technická specifikace Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR Příloha č. k čj.: /0/0-0 Technická specifikace Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR. Obsah. Obsah.... Předmět veřejné zakázky.... Požadavky na nový HW..... Komoditní x Servery

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

VERZE: 01 DATUM: 05/2014

VERZE: 01 DATUM: 05/2014 OBSAH PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE NÁZEV AKCE: PŘÍSTAVEK DATACENTRUM ROUDNICE NAD LABEM ČÍSLO PROJEKTU: 14Z030 VERZE: 01 DATUM: 05/2014 Textová část: Pol. Název dokumentu Formát P. stran Č. dokumentu 1 TECHNICKÁ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci se sídlem Studentská 1402/2, 461 17 Liberec, IČ: 467 47 885 (dále jen zadavatel ), po posouzení veškerých předběžných nabídek doručených ve lhůtě

Více