Baltské ostrovy Gotland a Ålandy s Janem Burianem Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: Kč Volná místa: 12

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Baltské ostrovy Gotland a Ålandy s Janem Burianem Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: 53 800 Kč Volná místa: 12"

Transkript

1 Baltské ostrovy Gotland a Ålandy s Janem Burianem Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: Kč Volná místa: 12 Odkaz:

2 Ostrovy s rozmanitou krajinou a pozoruhodnou historií Baltské ostrovy patří rozhodně mezi místa, která se trvale zapsala do mého srdce. Prožil jsem tam mnoho nezapomenutelných zážitků, o které se s Vámi zkouším podělit na společných cestách. Po loňské cestě na Rujánu, Bornholm a Öland, se nyní vydáváme ještě dále od domova na švédský Gotland a finsko-švédské Alandské ostrovy. Opět vás tedy zvu na výpravu rozmanitou krajinou s pozoruhodnou historií, jejíž stopy budeme objevovat na každém kroku. Uprostřed Baltského moře navštívíme bájnou zemi Gótů největší švédský ostrov Gotland, jeho bílé pláže s otisky pravěkých zvířat v kamenech a pitoreskními skalními útvary, středověké hanzovní město Visby, chráněné dnes UNESCO jako světové kulturní dědictví, a hlavně nádherné a unikátní kostely, kterých se tu zachovalo přes devadesát. Přes švédskou pevninu se pak vydáme na další námořní plavbu až do podivuhodného kraje Alandských ostrovů, ostrůvků a ostrůvečků. Zkusíme ověřit, jestli stále ještě platí, že je to jedno z nejlepších míst pro život na této planetě a nakonec doplujeme na nejvzdálenější součást tohoto souostroví ostrůvek Kökar se zvláštní svébytnou kulturou a atmosférou. Naše cesta není pro adrenalinové sportovce ani pro lovce senzací. Je pro citlivé duše, schopné rozeznávat zvláštní odstíny severského světla a vnímat jemné odlišnosti způsobů života a chování ostrovanů od naší suchozemské každodennosti.

3 O cestovateli: Jan Burian Písničkář Od roku 1970 vystoupil na téměř čtyřech tisících koncertech, většinou sólově za doprovodu klavíru, ale také v různých formacích. V současné době koncertuje i se svou skupinou Křehcí muži. Vydal více než deset samostatných písňových alb: debut Hodina duchů (1989) vyšel již ve třech vydáních, Dívčí válka (2006), Muži jsou křehcí (2007, 12 druhů samoty (2010) a Večírek rozpadlých dvojic (2010). Spisovatel Od roku 1990 vydal více než deset knih od sbírek poezie Hodina duchů (1990), Ženy, muži a jiné básně (2008), vlastních pamětí (Rychle než to zapomenu), souboru fejetonů (Přízrak v nákupním středisku) a televizních rozhovorů, až po knihy inspirované cestováním a poznáváním cizích kultur (např. Dánsko, Island, Chile, ostrovy v Baltském moři, Portugalsko), o kterých tvrdošíjně odmítá mluvit jako o cestopisech. V každém čísle týdeníku Rozhlas můžete najít jeho fejeton, ale napsal už i libreto k opeře. Televizní moderátor V letech jsme mohli většinou na programu ČT2 spatřit některý ze 135 pořadů s názvem Posezení s Janem Burianem nebo dvacítku filmů z cyklu Burianův den žen, na němž spolupracuje s řadou mladých filmových dokumentaristů. Autor dokumentárních filmů s režisérem Pavlem Kouteckým natočili před několika lety cyklus dokumentů Chilský deník (pět půlhodinových snímků z této vzdálené země), v rámci cyklu Severská cesta také filmy Islandská paměť, Žít jako Dán a Bornholm Mimo sezónu. Mimo jiné Mimo jiné je propagátorem kontroverzního hesla: Kopírování zachraňuje hudbu!, uvádí předávání literárních cen Magnesia Litera, předávání Státních cen a Cen Ministerstva kultury, organizuje volné sdružení Osamělých písničkářů a jejich společné pravidelné koncerty a občas vystavuje své fotografie. Cestovatel Jako cestovatel vyráží do světa již více než deset let. Provádí po Islandu, Portugalsku, v Chile a na ostrovech v Baltském moři. Tyto jeho cesty jsou plánovány částečně podle jeho knih (Sága o cestě na Island, Chilský deník a Výlet do Portugalska aneb Poetický průvodce na cestu tam a zpátky). Jan Burian klade důraz nejen na poznávání přírodních krás té které země, ale vypráví svým turistům značně podrobně i o historii, umění, literatuře, současném životě a mentalitě tamních lidí.

4 Program výpravy 1. až 3. den - cesta na sever Cesta doprostřed Baltského moře je dlouhá. Budeme si ji zpříjemňovat vyprávěním, filmy a zastávkami. Z Prahy se vydáme na Rujanu, kde v hotelu v městečku Sassnitz přespíme první noc, než se pustíme na moře. Ze Sassnitz přeplujeme trajektem do švédského přístavu Trelleborg a odtud se rozjedeme podél švédského pobřeží do Kalmaru, kde nás bude čekat nejen druhý nocleh, ale i překvapení. Konečně třetího dne doplujeme na velké zaoceánské lodi do slovutného středověkého přístavu ve městě Visby, metropoli ostrova Gotland a tam se ubytujeme. 4. den Gotland Naši prohlídku Gotlandu začneme výletem na jih ostrova až k majáku Hoburgen a unikátním skalním útvarům tamější přírodní rezervace. Po cestě se ovšem budeme často zastavovat a navštěvovat unikátní středověké kostely, prohlížet si jejich pitoreskní nástěnné malby, které byly v době po reformaci většinou zamalovány a objeveny a zrestaurovány teprve v nedávné době. Prohlédneme si také různé památky z nejstaršího období osídlení ostrova, kamenné mohyly v Uggarde, menhiry, kamenné lodi. Než se vrátíme do hlavního města, navštívíme malebnou rybářskou vesničku a necháme se okouzlit zvláštním gotlandským světlem, které inspirovalo mnoho malířů či filmařů. 5. den Gotland Gotland je skutečným ostrovem pokladů. Přesvědčíme se o tom především v muzeu takzvaných obrazových kamenů, na které si obyvatelé ve vikingské době psali a kreslili svou historii. Každý měsíc tu dnes archeologové nacházejí nové a nové příklady této podivuhodné tvořivosti. Projdeme si město Visby, jeho přístav a staré hradby a zjistíme, proč je dnes tento architektonický klenot zapsán mezi světové kulturní dědictví UNESCO. Tento den zakončíme malým výletem do blízkého městečka Roma. 6. den Fårö Pomalou jízdou na sever ostrova s množstvím zastávek u kostelů či jiných zajímavostí se dopravíme až k malému přívozu na ostrov Farö, který by měl být vyvrcholením první části naší severské cesty. Nejen proto, že tu donedávna žil a natáčel slavný švédský filmový režisér Ingmar Bergman, ale především pro nádhernou atmosféru celého ostrova. Na jeho špičce spatříme nejvyšší gotlandský maják a nedaleko fascinující skalní útvary zvané rauky, připomínající sochy na Velikonočním ostrově. Projdeme se po bílé pláži po kamenech se zvláštními otisky pravěkých živočichů a vrátíme se do civilizace.

5 7. den cesta na Ålandy / Mariehamn Brzy ráno se vydáme opět na moře a trajektem z Visby do Nynärshamnu a po průjezdu Stockholmem nasedneme na další loď v přístavu Kappelskär, která nás pozdě večer dopraví na Alandské ostrovy do jediného a hlavního města Mariehamn, kde se ubytujeme na další dny. 8. den Eckerö Ráno podnikneme výlet na ostrov Eckerö, kde navštívíme poštovní muzeum ve vesničce Storby a dozvíme se, proč alandští rybáři nechodili na vojnu. Prohlédneme si romantická zákoutí ostrova, přístav Käringsunda pláž u vesničky Torp a vrátíme se do hlavního města. Odpoledne navštívíme námořní muzeum v Mariehamnu, abychom zjistili, proč jsou obyvatelé ostrovů tak bohatí a šťastní. 9. den hlavní ostrov Åland Tento den nás čeká pouť hlavním alandským ostrovem a navštívíme všelijaká tajemná místa a zákoutí. Kostel svaté Panny Marie v Saltviku, snad nejstarší nejen na ostrově, ale i v celém Finsku, bohatě vyzdobený středověkými malbami, středověké sídlo Kastelholm s místním skanzenem a vězením a konečně zříceniny legendární ruské pevnosti Bomarsund a malý ostrůvek Prästö se hřbitůvkem všech náboženství. K večeru se vrátíme do Mariehamnu do hotelu. 10. den Kökar Výlet lodí na jeden z nejvzdálenějších ostrovů alandského souostroví Kökar, kam když se chcete doplavit, musíte obeplout desítky menších ostrovů a ostrůvků, včetně nejméně obydleného finského okresu na ostrově Sottunga. Kökar sám má kolem tří set obyvatel. Když se seznámíme s místní zvláštní přírodou a nenapodobitelnou atmosférou tamější krajiny, prohlédneme si navíc zdejší originální muzeum a jedno z nejstarších prehistorických sídlišť ve Skandinávii. Přes ostrovy Lumparland a Lemland se vrátíme zpět do hlavního města. Ostrov Kökar má být skutečným vrcholem tohoto našeho baltského putování.

6 11. a 12. den cesta domů Trajektem se přepravíme z Mariehamnu do švédského přístavu Kappelskär odtud opět po silnici do Stockholmu část skupiny se ubytuje v hotelu ve Stockholmu a následující den odletí do Prahy. Zbytek pokračuje autobusem do České republiky, kam dorazí příštího dne zhruba v dopoledních hodinách.

7 Další informace Rozpočet zahrnuje: dopravu klimatizovaným autobusem po celou dobu zájezdu lodní dopravu trajekty mezi ostrovy a pevninou (Sassnitz Trelleborg, Oskarshamn Visby, Visby Nynäshamn, Kappelskär Mariehamn, Langnas Kokar Langnas, Mariehamn Kappelskär, Rodby Puttgarden) výlet na ostrovy Fårö a Kökar 10 ubytování ve 2lůžkových nebo 1 lůžkových pokojích 3* kvality 10 snídaně služby cestovatele Jana Buriana pojištění zájezdu dle zákona 159/99 Sb. Rozpočet nezahrnuje: neuvedené stravování nápoje spropitné vstupné do navštěvovaných objektů a zařízení výdaje osobní povahy cestovní pojištění (možnost příplatku) pojištění storna zájezdu (možnost příplatku) ubytování ve Stockholmu a letenku Stockholm Praha (možnost příplatku) další položky neuvedené v kapitole Rozpočet zahrnuje Možno přikoupit: možnost zkrácení cesty zpět o letenku Stockholm Praha nebo prodloužení pobytu ve Stockholmu s leteckým návratem do Prahy podle individuálního požadavku cena na vyžádání cestovní pojištění a storno pojištění ubytování v jednolůžkovém pokoji za příplatek Kč cestovní pojištění ERV pojišťovny produkt SBALENO/ Evropa/ Za poznáním na dní 750 Kč bez spoluúčasti cestovní pojištění ERV pojišťovny produkt SBALENO/ Evropa/ Za poznáním Senior (pro klienty nad 70 let) na dní 1190 Kč bez spoluúčasti připojištění storna zájezdu u ERV pojišťovny do Kč za Kč, cena platná při zakoupení cestovního pojištění a pro osobu ve dvoulůžkovém pokoji (spoluúčast 20 %) Další informace: Na výpravu vyrazíme, bude-li nás alespoň 15 Dotazy a přihlášky směrujte na Vendulu Perničkovou vendula.pernickova@axamittravel.cz, tel:

8 Organizátor výpravy: Axamit Travel s.r.o. cestovní kancelář V Olšinách 2300/ Praha 10 tel.: info@axamittravel.cz IČO: DIČ: CZ

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem I červen 2017

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem I červen 2017 Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem I červen 2017 Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: Bude upřesněn Volná místa: 19 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/36-vyprava Portugalsko - země, kam se budete chtít

Více

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem červen 2016

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem červen 2016 Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem červen 2016 Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: 55 400 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/8-vyprava Zažijte Portugalsko jinak Vážení spolupoutníci,

Více

Chile s Janem Burianem (s možností návštěvy Velikonočního ostrova) Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: 129 800 Kč Volná místa: 8

Chile s Janem Burianem (s možností návštěvy Velikonočního ostrova) Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: 129 800 Kč Volná místa: 8 Chile s Janem Burianem (s možností návštěvy Velikonočního ostrova) Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: 129 800 Kč Volná místa: 8 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/10-vyprava Pouště, hory, divoké řeky, pláže,

Více

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem II. červen 2017

Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem II. červen 2017 Velká cesta Portugalskem s Janem Burianem II. červen 2017 Cestovatel: Jan Burian Rozpočet: Bude upřesněn Volná místa: 19 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/37-vyprava Do Portugalska podruhé a jinak Při

Více

Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014

Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014 Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014 10.9.2014 Noc muzeí ve Vídni sobota 4. 10. 2014 V dopoledních hodinách odjezd do rakouské metropole Vídně. Po příjezdu následuje krátký informativní okruh

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole SCUOLA LEONARDO DA VINCI Siena, Itálie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole SCUOLA LEONARDO DA VINCI Siena, Itálie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í

VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í Vypraveno dne: VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í povolení uzavírky silnice a nařízení objížďky

Více

N A B Í D K A Z Á J E Z D Ů. pro seniory MO Plzeň 3 na jaro 2016

N A B Í D K A Z Á J E Z D Ů. pro seniory MO Plzeň 3 na jaro 2016 N A B Í D K A Z Á J E Z D Ů pro seniory MO Plzeň 3 na jaro 2016 ÚŘAD MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 3, SADY PĚTATŘICÁTNÍKŮ 7-9, PLZEŇ zahajuje v pátek 18. 3. 2016, v 8:00 hodin ve 3. patře budovy Sněmovní sál

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/15997/Hrn /UZ-015 Ev. č.: PUP/028/2016/Hrn - OOP/stan Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 111, 382

Více

Znalecký posudek číslo 3804 144/08

Znalecký posudek číslo 3804 144/08 Znalecký posudek číslo 3804 144/08 O ceně nemovitosti: Bytová jednotka 1719/4 O S T R A V A katastrální území: Poruba - sever statutární město: Ostrava O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého

Více

Prohlíºe médií [NA-PROHLIZEC] Mács Daniel (macsdani) 16. íjna 2011

Prohlíºe médií [NA-PROHLIZEC] Mács Daniel (macsdani) 16. íjna 2011 Prohlíºe médií [NA-PROHLIZEC] Mács Daniel (macsdani) 16. íjna 2011 1 Úvod Cílem této práce, tvo ené v rámci p edm tu Návrh uºivatelského rozhraní, je navrhnout uºivatelské rozhraní set-top boxu (zobrazené

Více

Program zájezdu JAPONSKO Tokio Nikkó Kamakura Hakone Hirošima Mijadžima Kjótó Nara Ósaka

Program zájezdu JAPONSKO Tokio Nikkó Kamakura Hakone Hirošima Mijadžima Kjótó Nara Ósaka Program zájezdu JAPONSKO Tokio Nikkó Kamakura Hakone Hirošima Mijadžima Kjótó Nara Ósaka Termín 11. 21.09.2016 1.den 11.09.2016 Praha - Dubaj -,-,- Odlet z Prahy do Dubaje v odpoledních hodinách (15,35

Více

závěrečná zpráva o činnosti

závěrečná zpráva o činnosti 2013 závěrečná zpráva o činnosti O projektu Hlavním cílem projektu je podpora soužití osob s postižením s osobami bez, výchova k vzájemné toleranci a porozumění v nelehké době transformace pobytových zařízení.

Více

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT

ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT ČTVRT MILIÓNU NEAKTIVNÍCH DŮCHODCŮ CHTĚLO PRACOVAT V roce 2012 byli v rámci výběrového šetření pracovních sil dotazováni respondenti ve věku 50-69 let na téma jejich odchodu do důchodu. Přechod mezi aktivitou

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14143/Hrn/UZ-020 V Písku dne: 13.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení

PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení PRAVIDLA soutěže COOP DOBRÉ RECEPTY Jarní probuzení s konáním 1. 4. 2016 30. 6. 2016 v ČR (www.coopdobrerecepty.cz) 1. Organizátor soutěže a soutěžní období Organizátor soutěže, společnost CCV, s.r.o.,

Více

Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016

Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016 Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016 Ceník platný 03. 01. 2016 18. 12. 2016 obsah Pobyty pro dospělé Léčebný lázeňský pobyt Léčebný lázeňský pobyt SPECIÁL Program proti bolesti zad Lázeňská

Více

Zapojení do běžného života ve společnosti a nácvik překonávání překážek a nástrah vnějšího světa

Zapojení do běžného života ve společnosti a nácvik překonávání překážek a nástrah vnějšího světa Cíle, realizace, těžiště, výsledky, organizační aspekty a financování (přehled dosavadního rozpočtu) projektu. Co konkrétně v projektu děláte a jak pracujete. Cíle: Zlepšení kvality života lidí s duševním

Více

příspěvková organizace IČO: 70878030 Telefon: 272 654 151, 3 (linka 112) zahradkova@dszm.cz

příspěvková organizace IČO: 70878030 Telefon: 272 654 151, 3 (linka 112) zahradkova@dszm.cz Domov pro seniory Zahradní Město, Sídlo: Sněženková 2973/8, 106 00 Praha 10 Zahradní Město Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

Kreativní malování. s dětmi. Dana Cejpková

Kreativní malování. s dětmi. Dana Cejpková Kreativní malování s dětmi Dana Cejpková Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy

Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy Srbská Kamenice tipy na výlety pro školní kolektivy Milá školičko, na školku v přírodě pojedete do Srbské Kamenice v Českém Švýcarsku. Zavítáte do krajiny tak malebné, jakou znáte z pohádek Pyšná princezna

Více

HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO

HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO Vítáme Vás v LIONS HOTELS Nesuchyně je vesnička ležící mezi královskými městy Rakovník a Slaný a je v polovině cesty mezi Prahou

Více

Knihovní řád. Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5

Knihovní řád. Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5 Knihovní řád Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5 Praha 2015 V souladu se zřizovací listinou hlavního města Prahy, usnesením č. 26/11 ze dne 31.3. 2005 a

Více

J i h l a v a Základy ekologie

J i h l a v a Základy ekologie S třední škola stavební J i h l a v a Základy ekologie 02. Příroda, krajina a životní prostředí Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Richard Sobotka. Kobzáňův Rožnov. Malíř Jan Kobzáň a Rožnov pod Radhoštěm.

Richard Sobotka. Kobzáňův Rožnov. Malíř Jan Kobzáň a Rožnov pod Radhoštěm. Richard Sobotka Kobzáňův Rožnov Malíř Jan Kobzáň a Rožnov pod Radhoštěm. Richard Sobotka Kobzáňův Rožnov Malíř Jan Kobzáň a Rožnov pod Radhoštěm. 2014 Některým malířům je domov příliš těsný, aby mohli

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 3. a 4. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Spolupráce škol a orgánu sociálně-právní ochrany dětí

Spolupráce škol a orgánu sociálně-právní ochrany dětí Spolupráce škol a orgánu sociálně-právní ochrany dětí V pátek, dne 17.10.2014, se konal v kavárně Café Práh v Brně, odborný seminář pro zástupce škol a školských zařízení, působících v rámci města Brna

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Ekologické poradenství a osvěta obyvatel města 204.190,- 130.000,- 36 86 108.000,-

Ekologické poradenství a osvěta obyvatel města 204.190,- 130.000,- 36 86 108.000,- projektů příloha PROTOKOLU HODNOCENÍ projektů Program podpory environmentální výchovy dětí a mládeže města Český Krumlov v roce 0 Výzva č. Opatření, min. : 5.000,-, max. : 0.000,-, spoluúčast min.: 0 Projekty

Více

Herní plán KING OF DIAMONDS

Herní plán KING OF DIAMONDS Herní plán KING OF DIAMONDS King of Diamonds 1. Úvod King of Diamonds je hra s pěti válci a 243 statickými výherními liniemi. Hra obsahuje 10 různých symbolů-včetně divokého a bonus (scatter) symbolu.

Více

Delegát zajišťuje výlety od smluvních italských partnerů za výhodnější množstevní slevy. CK AGMA tour neručí za případné změny cen a programu

Delegát zajišťuje výlety od smluvních italských partnerů za výhodnější množstevní slevy. CK AGMA tour neručí za případné změny cen a programu Delegát zajišťuje výlety od smluvních italských partnerů za výhodnější množstevní slevy. CK AGMA tour neručí za případné změny cen a programu AQUAFOLIE - CAORLE V aquaparku vás čeká nový 150 metrů Dlouhý

Více

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice Místo stavby: Kobeřice ve Slezsku, parc.č. 343/2 a 343/3 katastrální území Kobeřice ve Slezsku Obec: 747 27 Kobeřice Investor:

Více

Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009

Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009 Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ Uživatelská příručka Verze červen 2009 OBSAH 1. Úvod 2. Zprávy 3. Nastavení 3.1. Přidat nový typ pokoje 3.2. Editovat či smazat již stávající typ pokoje 3.3. Sezóny

Více

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu Studie proveditelnosti Marketingová analýza trhu Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza makroprostředí 2. Definování cílové

Více

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA ČESKÁ REPUBLIKA ŠUMAVA Šumava, jako jedno s nejstarších pohoří Evropy, je tvořena horninami prvohorního stáří, zejména žulami, rulami a svory. Je to lesnaté kopcovité pohoří s rozsáhlými náhorními plošinami

Více

SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb.

SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb. SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb. Smluvní strany: Dodavatel: CK Barbora Dokoupilová, Nový Poddvorov 105, Hodonín-Nový Poddvorov 696 16 IČ: 757 47 472, DIČ: CZ8154204421 Jednající:

Více

AR JUNIOR 2011 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2011

AR JUNIOR 2011 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2011 AR JUNIOR 2011 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2011 INFORMAČNÍ SERVIS Termín: 24. 11. 25. 11. 2011 Dislokace: Ředitel soutěže: Výstaviště České Budějovice, a. s. pavilon Z Bc. Michal Jiroušek Hlavní

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14276/Hrn/UZ-017 V Písku dne: 09.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

Čtyři atesty a přece není pravá

Čtyři atesty a přece není pravá ZNALECKÁ HLÍDKA Čtyři atesty a přece není pravá Jde o jednu z nejvzácnějších známek naší první republiky, 10 K Znak Pošta československá 1919 na žilkovaném papíru - a nadto v úzkém formátu! Zezadu je opatřena

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba I. Kontakty: Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace I) Identifikační údaje zadavatele: Název: Město Vimperk Sídlo: Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk IČ: 002 50 805

Více

1045 CZK / 1 osoba, 1 noc

1045 CZK / 1 osoba, 1 noc REKONDIČNÍ VÍKENDOVÝ BALÍČEK 1045 CZK / 1 osoba, 1 noc Zahrnuje: Ubytování v pokoji First Class bufetová snídaně 2 hodinová relaxace ve vířivce polopenzi relaxační masáž (požitková masáž) Parkování na

Více

Obsah. Úvod. Martin Moravec

Obsah. Úvod. Martin Moravec Vytvoření a nastavení GOOGLE účtu a nastavení zasílání připomenutí z kalendáře na e-mail a/nebo SMS Vytvořil: Martin Moravec pro: www.blesno.org aktualizováno dne 30.1.2010 Obsah Úvod... 1 Vytvoření účtu...

Více

Jak jednat. se stavebním úřadem. Michal Lalík. e s. stavebnímu zákonu z praxe

Jak jednat. se stavebním úřadem. Michal Lalík. e s. stavebnímu zákonu z praxe Jak jednat se stavebním úřadem 148 Michal Lalík ne nejčastější ejčastějš jč tějš ší otázky ot ázk y a odpovědi odpově ědi ě di ke e s stavebnímu zákonu z praxe o éh ěn zd te kt u je o ro js P a o Ukazka

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2016/19152/St - UZ/05 V Písku dne: 03.06.2016 Vyřizuje: Ing.Václav Stejskal Telefon: 382 330 601, 382 330 555 E-mail:

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

PROJEKT REGENERACE LOKÁLNÍCH PRVKŮ ÚSES V OBCI MODLETICE

PROJEKT REGENERACE LOKÁLNÍCH PRVKŮ ÚSES V OBCI MODLETICE Příloha č. 1 výzva k podání nabídky ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku malého rozsahu na služby PROJEKT REGENERACE LOKÁLNÍCH PRVKŮ ÚSES V OBCI MODLETICE 1 Zadávací dokumentaci tvoří: - Podmínky

Více

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7019/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení marketingu a školství Polášková Ivana Materiál pro mimořádné zasedání

Více

Barmské putování s Michalem Thomou Cestovatel: Michal Thoma Rozpočet: 114 600 Kč Volná místa: 11

Barmské putování s Michalem Thomou Cestovatel: Michal Thoma Rozpočet: 114 600 Kč Volná místa: 11 Barmské putování s Michalem Thomou Cestovatel: Michal Thoma Rozpočet: 114 600 Kč Volná místa: 11 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/38-vyprava Barma ze všech stran Vydejme se s cestovatelem Michalem Thomou

Více

MONFISH Junior BOAT CUP 2016

MONFISH Junior BOAT CUP 2016 Muškařský klub Monfish junior, z.s. ve spolupráci se Středočeským územním svazem, MO Brandýs nad Labem-Stará Boleslav a MO Mělník pořádají dne 23. 4. 2016 MONFISH Junior BOAT CUP 2016 Místo konání: Revír:

Více

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje Technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba : Břeclav bez bariér I. etapa, bezpečnost v dopravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace SO 101 Místo stavby : Břeclav Katastrální území : Břeclav

Více

Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali.

Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali. Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali.cz Číslo občanského průkazu: Datum přijetí žádosti Rodné číslo žadatele:

Více

Proměny Budišova. Stanislav Bačák 30. 9. 2014

Proměny Budišova. Stanislav Bačák 30. 9. 2014 1 Proměny Budišova Stanislav Bačák Příloha Budišovského zpravodaje 3/2014 30. 9. 2014 2 Svět se mění nenápadně Na to jsem nepřišel sám, to už před třemi čtvrtinami století napsal profesor Jaroslav Žák*).

Více

Princip bydlení v bytech zvláštního určení pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Princip bydlení v bytech zvláštního určení pro seniory a osoby se zdravotním postižením STATUTÁRNÍ MĚSTO JABLONEC NAD NISOU Magistrát města Jablonec nad Nisou Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálních služeb Mírové náměstí 19, 467 51 - Jablonec nad Nisou Zpracovatel: oddělení

Více

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 2.9.2008 VÚP 328.3-1227/1671/08 Ka-33 Pavel Kavlík

Více

Jana Rýznarová _ Diplomní projekt ateliér Ing. arch. Ivan Plicka, Ing. arch. Matyáš Sedlák ústav 15119 LS 2014 BYDLENÍ PRO SENIORY V PÍSKU POD

Jana Rýznarová _ Diplomní projekt ateliér Ing. arch. Ivan Plicka, Ing. arch. Matyáš Sedlák ústav 15119 LS 2014 BYDLENÍ PRO SENIORY V PÍSKU POD Jana Rýznarová _ Diplomní projekt ateliér Ing. arch. Ivan Plicka, Ing. arch. Matyáš Sedlák ústav 15119 LS 2014 BYDLENÍ PRO SENIORY V PÍSKU POD HRADBAMI 1 Zadání diplomové práce a prohlášení studenta 2

Více

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Číslo jednací: 113/2007 Předkladatel : Základní škola a mateřská škola, Černožice, okres Hradec Králové

Více

Duchovní služba ve věznicích

Duchovní služba ve věznicích Duchovní služba ve věznicích Obsah 1. ÚVOD... 3 2. VZNIK DUCHOVNÍ SLUŽBY... 3 3. POSLÁNÍ, SMYSL A VÝZNAM SLUŽBY... 4 4. ZÁVĚR... 6 2 1. ÚVOD Už před mnoha tisíci lety se považovalo za tělesné milosrdenství,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA

DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016. Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA DIPLOMOVÁ PRÁCE 2015/2016 Bc. Lenka Bažíková ZÁMECKÝ AREÁL BŘECLAV PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zámecký areál v Břeclavi je komplex staveb, jehož historie sahá až do 11. století. V současnosti ovšem budovy chátrají,

Více

Herní plán CRYSTAL SPIN

Herní plán CRYSTAL SPIN Herní plán CRYSTAL SPIN CRYSTAL SPIN 1. Úvod CRYSTAL SPIN je hra s pěti válci a 5 statickými výherními liniemi. Hra obsahuje 11 různých symbolů včetně divokého symbolu. 2. Pravidla hry a její průběh Ve

Více

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55 Domácí řád I. Úvodní ustanovení II. 1. Domácí řád, Domova s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří, Trnávka 55, obsahuje

Více

Reklamační řád. 1. Obecné informace

Reklamační řád. 1. Obecné informace Reklamační řád ING Bank N.V. jednající prostřednictvím své organizační složky v Praze (dále jen Banka ), pro retailové bankovní produkty ING Konto, ING Termínované vklady a ING Fondy (dále jen Reklamační

Více

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU

URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU 32 CENOVÝ VĚSTNÍK 14/2008 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující veřejnou vnitrostátní

Více

Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem

Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem Regionální muzeum v Litomyšli zřizované Pardubickým krajem TISKOVÁ ZPRÁVA 20. duben 2012 REKONSTRUKCE MUZEA Z důvodu generální rekonstrukce bude muzeum uzavřeno pro veřejnost od 1. července 2012. Veškerý

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 46925/2013 S. zn.: S - JMK 46925/2013/OD Brno dne 20.06.2013 OP ATŘENÍ OB EC NÉ P OV AH Y Krajský úřad Jihomoravského

Více

Znalecký posudek číslo 3754 94/08

Znalecký posudek číslo 3754 94/08 Znalecký posudek číslo 3754 94/08 O ceně nemovitosti: Bytová jednotka 2785/25 O S T R A V A katastrální území: Moravská Ostrava statutární město OSTRAVA O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého

Více

Víceúčelová sportovní hala Modřice Odpovědi na dotazy k architektonické soutěži

Víceúčelová sportovní hala Modřice Odpovědi na dotazy k architektonické soutěži Víceúčelová sportovní hala Modřice Odpovědi na dotazy k architektonické soutěži Dotaz č. 4: V podmínkách je uvedeno, cituji, "Pokud předloží soutěžní návrh jako účastník soutěže více fyzických osob ve

Více

JIŽNÍ ČECHY harmonické

JIŽNÍ ČECHY harmonické JIŽNÍ ČECHY harmonické ŽIVOT V PAMÁTKÁCH www.zijemevpamatkach.cz Dvacet let UNESCO v jižních Čechách.................................................... Český Krumlov.....................................................................

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Zápis ze dne 14. prosince 2012. Setkání pracovní skupiny děti, mládež

Zápis ze dne 14. prosince 2012. Setkání pracovní skupiny děti, mládež Zápis ze dne 14. prosince 2012 Setkání pracovní skupiny děti, mládež Komunitní plán rozvoje sociálních služeb města Poděbrady a okolí Projekt CZ.1.04/3.1.03/78.00009 Přítomni: Mgr. Monika Poláková, Bc.

Více

Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých možností: Poznámka

Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých možností: Poznámka 1.- 3. ročník, 1 hodina týdně Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých možností: Poznámka Barvy: vodové, temperové a prstové Techniky: barevné splývání, experimenty s barvami míchání barev, vyjádření

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební prace mimo režim zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) veřejná zakázka na stavební prace s

Více

Po jezeře jsme se mohli projet i lodí. Na okraji jednoho jezera byl vidět potopený člun. Že by památka na Vinetoua?

Po jezeře jsme se mohli projet i lodí. Na okraji jednoho jezera byl vidět potopený člun. Že by památka na Vinetoua? Již po několikáté se pár lidí z našich farností vydalo na mariánské poutní místo Medugorje v Bosně. Letos nás jelo 7, plus naši známí z Prahy. Po překonání Alp jsme dojeli k Plitvickým jezerům, známým

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Sp. zn. KÚOK/12404/2014/OSR/937 Olomouc dne 11. dubna 2014 Oprávněná úřední osoba pro vyřízení: Ing. Karla

Více

Dotační tituly na zachování a obnovu kulturních památek

Dotační tituly na zachování a obnovu kulturních památek Dotační tituly na zachování a obnovu Příspěvek na zachování a obnovu kulturní památky ( 16) Vlastníku kulturní památky může obec nebo kraj na jeho žádost poskytnout ze svých rozpočtových prostředků, jde-li

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel.

STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel. STATUTÁRNÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD LABEM Adresa: Magistrát města Ústí nad Labem; Velká Hradební 2336/8; 401 00 Ústí nad Labem; Tel.: 475271111 č. jednací : MM/ORM/35979/2014 č. evidenční:.../2014, 81/14 vyřizuje

Více

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s.

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s. Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. SÚ/328/1638/2010/Ku č.j. SÚ/330/1639/2010/Ku vyřizuje: Mária Kudelová e-mail:kudelova@brusperk-mesto.cz datum: 6.10.2010 R O Z H O

Více

Soustředění u moře v Itálii s možností vystoupení

Soustředění u moře v Itálii s možností vystoupení Soustředění u moře v Itálii s možností vystoupení Termíny na vyžádání - květen, červen, září 2016 Nabízíme vám pobyt u moře spojený s hudebním, pěveckým nebo tanečním soustředěním. Pobyt kombinuje pracovní

Více

U S N E S E N Í. D r a ž e b n í v y h l á š k u o provedení elektronické dražby nemovité věci

U S N E S E N Í. D r a ž e b n í v y h l á š k u o provedení elektronické dražby nemovité věci 0998.0240283669 Exekutorský úřad Přerov soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha 750 02 Přerov, Komenského 38 tel: 588 003 999 fax: 588 003 990 e-mail: urad@eujicha.cz internet: www.eujicha.cz ID datové schránky:

Více

Statutární město Most Radniční 1 Most. Úsvit. Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov

Statutární město Most Radniční 1 Most. Úsvit. Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov Statutární město Most Radniční 1 Most Úsvit Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov Dílčí projekt Projekt rozšířené estetické výchovy Projekt rozšířené estetické výchovy

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY. uzavřená dle ust. 1746 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY. uzavřená dle ust. 1746 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP00CWUF5* *MMOPP00CWUF5* SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY uzavřená dle ust. 1746 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Článek I.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Středisko volného času Mozaika Polička, Nám.B.Martinů 85, 572 01 Polička tel.: 461 725 352, mobil: 736 752 624, e-mail: svecova@mozaika-policka.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Zpracovala: Zdeňka Švecová ředitelka

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0792-228/2014 NEMOVITÁ VĚC: Rodinný dům včetně příslušenství a pozemku Katastrální údaje : Kraj Středočeský, okres Kladno, obec Libušín, k.ú. Libušín Adresa nemovité

Více

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie ZLATÁ RYBKA

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie ZLATÁ RYBKA HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie ZLATÁ RYBKA OBSAH článek strana 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 2. VYMEZENÍ POJMŮ A JEJICH VÝKLAD... 3 3. ÚČAST NA HŘE... 4 4. ZPŮSOB HRY A ZJIŠTĚNÍ VÝHRY... 5 5.

Více

Víkendový jarní balíček 3 dny/2 noci

Víkendový jarní balíček 3 dny/2 noci Víkendový jarní balíček 3 dny/2 noci Balíček pro 2 osoby na 2 noci s polopenzí ( platí v termínech 1.5.-26.6. a 1.9.-31.10.2016 ) (ceny balíčku se mění dle aktuální obsazenosti, neplatí v období svátků

Více

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013 Zápis ze schůzky zástupců obce s domovními důvěrníky Zahájení v 16.00 hod. Účast: na sále Kulturního domu v Rudolticích domovní důvěrníci, popř. zástupci: dne 7. října 2013 o přítomni: Eva Chládková, Jana

Více

Domov pro seniory. (dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) Pohled do historie Soukromého penzionu pro důchodce v Nechanicích

Domov pro seniory. (dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) Pohled do historie Soukromého penzionu pro důchodce v Nechanicích Soukromý penzion pro důchodce v Nechanicích Pražská 20 503 15 Nechanice IČ: 86703951 Telefon: 495 441 821 Internet: www.senior-centrum.cz E-mail: info@senior-centrum.cz Popis realizace poskytované sociální

Více

Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem

Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem Údaje zájemce o poskytnutí pobytové sociální služby Domov se zvláštním režimem Datum doručení (vyplní domov): Evidenční číslo (vyplní domov):. Zájemce o poskytování sociální služby:. příjmení jméno rodné

Více