NÁVOD K OBSLUZE Televizor LED* Před uvedením zařízení do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE Televizor LED* Před uvedením zařízení do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu."

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Televizor LED* *Televizor LED LG použije obrazovku LCD s podsvětlenými diodami LED. Před uvedením zařízení do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu. LN54** LP36** LP63** LP86**

2 2 OBSAH OBSAH 2 OBSAH 3 LICENCE 3 OZNÁMENÍ O SOFTWARU OPEN SOURCE 4 POSTUP INSTALACE 4 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA 4 Vybalení 6 Dokupuje se zvlášť 7 Součásti a tlačítka 8 Zvedání a přemístění televizoru 9 Instalace televizoru 9 -Připojení stojanu 10 -Umístění monitoru na stolek 13 -Montáž na stěnu 14 -Uspořádání kabelů Jak používat funkci Dual Lock 16 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ 16 Připojení antény 16 Připojení se satelitní anténou 17 Připojení HDMI 17 Připojení DVI k HDMI 18 Připojení RGB-PC 18 Komponentní připojení 19 Nastavení výstupu reproduktorů 19 Připojení k portu USB 20 Připojení modulu CI 20 Připojení přes Euro Scart 21 Připojení zvukového systému 21 -Připojení digitálním optickým zvukovým kabelem 21 Připojení sluchátek 22 Nastavení Síté 22 -Připojení k pevné síti 22 -Připojení k bezdrátovou síť 22 Připojení hodiny LED 23 DÁLKOVÝ OVLADAČ 26 ÚDRŽBA 26 Čištění televizoru 26 -Obrazovka, Rámeček, Kryt a stojan 26 -Napájecí kabel 26 ODSTRAŇOVÁNÍ POTÍŽÍ 27 UPOZORNĚNÍ PRO POUŽÍVÁNÍ FUNKCE EZSIGN TECHNICKÉ ÚDAJE 31 IR CODES (KÓDY IR) 32 NASTAVENÍ EXTERNÍHO OVLÁDACÍHO ZAŘÍZENÍ 32 Nastavení RS-232C 32 Typ konektoru; Zástrčka D-Sub s 9 kolíky 32 Konfigurace sériového rozhraní RS-232C 33 Komunikační parametry 33 Referenční seznam příkazů 34 Protokol příkazu/odpovědi VAROVÁNÍ ypokud budete tuto varovnou zprávu ignorovat, může dojít k vážnému zranění, nehodě či úmrtí. UPOZORNĚNÍ ypokud budete toto upozornění ignorovat, mohlo by dojít k lehkým zraněním nebo k poškození výrobku. POZNÁMKA ypoznámka pomáhá porozumět výrobku a bezpečně jej používat. Před použitím výrobku si poznámku důkladně přečtěte.

3 LICENCE / OZNÁMENÍ O SOFTWARU OPEN SOURCE 3 LICENCE U různých modelů se podporované licence mohou lišit. Další informace o licencích naleznete na webové stránce Vyrobeno podle licence společnosti Dolby Laboratories. Dolby a symbol dvojitého písmene D jsou ochranné známky společnosti Dolby Laboratories. Pojmy HDMI a HDMI High-Definition Multimedia Interface a rovněž logo HDMI jsou ochranné známky nebo zapsané ochranné známky společnosti HDMI Licensing, LLC ve Spojených státech a dalších zemích. INFORMACE O DIVX VIDEO: DivX je digitální formát videa vytvořený společností DivX, LLC, dceřinou firmou společnosti Rovi Corporation. Toto je oficiálně certifikované zařízení DivX Certified, které přehrává video DivX. Další informace a softwarové nástroje pro konverzi souborů na videa ve formátu DivX naleznete na webové stránce divx.com. INFORMACE O DIVX VIDEO-ON-DEMAND: Toto certifikované zařízení DivX Certified musí být pro přehrávání filmů DivX Video-on-Demand (VOD) zaregistrováno. Chcete-li získat registrační kód, přejděte do části DivX VOD v nabídce nastavení zařízení. Další informace a informace o dokončení registrace naleznete na adrese vod.divx.com. Certifikované zařízení DivX Certified pro přehrávání videa ve formátu DivX až rozlišení HD 1080p, včetně prémiového obsahu. Loga DivX, DivX Certified a související loga jsou ochranné známky společnosti Rovi Corporation nebo jejích dceřiných společností a jsou používány na základě licence. Podléhá jednomu nebo několika následujícím americkým patentům: 7,295,673; 7,460,668; 7,515,710; 7,519,274 (Pouze modely LP86**) Vyrobeno v licenci v rámci amerických patentů ř ; ; a dalších vydaných a na vyřízení čekajících amerických a celosvětových patentů. DTS, příslušný symbol a DTS a symbol dohromady jsou registrovanými ochrannými známkami a DTS 2.0+Digital Out je ochranná známka společnosti DTS, Inc. Výrobek obsahuje software. DTS, Inc. Všechna práva vyhrazena. OZNÁMENÍ O SOFTWARU OPEN SOURCE Chcete-li získat zdrojový kód na základě licence GPL, LGPL, MPL a dalších licencí k softwaru s otevřeným zdrojovým kódem, který tento výrobek obsahuje, navštivte webový server Kromě zdrojového kódu si lze stáhnout všechny zmiňované licenční podmínky, vyloučení záruky a upozornění na autorská práva. Společnost LG Electronics poskytuje uživatelům otevřený zdrojový kód na disku CD-ROM za poplatek pokrývající náklady na distribuci (např. cenu média, poplatky za manipulaci a dopravu), po vyžádání em zaslaným adresu opensource@lge.com. Tato nabídka je platná po dobu tří (3) let od data zakoupení výrobku.

4 4 POSTUP INSTALACE / MONTÁŽ A PŘÍPRAVA POZNÁMKA yuvedený obrázek se může od vašeho televizoru lišit. ynabídka OSD (On Screen Display) vašeho televizoru se může mírně lišit od obrázků v této příručce. ydostupná menu a možnosti se mohou lišit od zdroje vstupu a modelu výrobku, který používáte. ydo tohoto televizoru mohou být v budoucnu přidány nové funkce. ytelevizor může být za účelem úspory elektrické energie uveden do pohotovostního režimu. Pokud nebude televizor delší dobu používán, měl by být vypnut, což přispěje ke snížení spotřeby energie. ysnížením úrovně jasu obrazu lze podstatně snížit množství energie spotřebované během používání, což přispěje ke snížení celkových provozních nákladů. POSTUP INSTALACE 1 Otevřete balíček a zkontrolujte, zda obsahuje veškeré příslušenství. 2 Přidejte k televizoru stojan. 3 Připojte k televizoru externí zařízení. MONTÁŽ A PŘÍPRAVA Vybalení Zkontrolujte, zda balení výrobku obsahuje následující položky. Pokud některé příslušenství chybí, obraťte se na místního prodejce, od něhož jste výrobek zakoupili. Vyobrazení v tomto návodu se mohou lišit od skutečného výrobku nebo položky. UPOZORNĚNÍ ynepoužívejte jiné než schválené položky, jinak není zaručena bezpečnost a životnost výrobku. yzáruka se nevztahuje na poškození a zranění způsobená neschválenými položkami. yobrazovka některých modelů je opatřena tenkou fólií, která se nesmí odstranit. POZNÁMKA ypoložky dodané se zařízením se mohou v závislosti na modelu lišit. yspecifikace výrobku nebo obsah tohoto návodu se mohou z důvodu zlepšení funkcí výrobku změnit bez předchozího upozornění. ypro optimální připojení používejte kabely HDMI a zařízení USB s rámečkem, který má tloušťku menší než 10 mm a šířku menší než 18 mm. Pokud nelze kabel USB nebo paměťové zařízení USB připojit k portu USB televizoru, použijte prodlužovací kabel, který podporuje protokol USB 2.0. A B B A *A < = 10 mm *B < = 18 mm

5 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA 5 ČESKY ENG Návod k obsluze Dálkové ovládání a baterie (AAA) (Viz str.23, 24, 25) Tělo stojanu / Základna stojanu (Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) (Viz str.9) Tělo stojanu / Základna stojanu (Pouze modely LP86**) (Viz str.9) Šrouby stojanu M4 x 14 (7 Ks : Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) (8 Ks : Pouze modely LP86**) (Viz str.9) Šroub pro montáž na stolek M4 x 20 (1 Ks : Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) (2 Ks : Pouze modely 42/47LP86**) (Viz str.11) Držák Kabelů (Závisí na modelu) (Viz str.14) Napájecí kabel (Závisí na modelu) Ochranný držák/šroub (Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) (Viz str.14) Dual Lock (Pouze modely LP63**) (Viz str.15) Editor disků CD EzSign 2.0 (Pouze modely LN549E) Držák napájecího kabelu / Držák koaxiálního kabelu (Závisí na modelu) (Viz str.14) Kabel pro montáž na stolek / Šroub zajišťující vodicí lištu (Pouze modely 42/47LP86**) (Viz str.11)

6 P 6 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA Dokupuje se zvlášť U samostatně dokupovaných položek může v zájmu zlepšení kvality dojít bez předchozího upozornění k úpravám nebo změnám. Toto zboží můžete zakoupit u svého prodejce. Tato zařízení fungují pouze s určitými modely. Audio zařízení LG Hardwarový klíč pro bezdrátovou síť AN-WF100 Hodiny LED LEC-001 AN-MR300 Dálkový ovladač Magic Kompatibilita LN548C / LN549C / LP36** LN549E LP63** LP86** Audio zařízení LG Hardwarový klíč pro bezdrátovou síť AN-WF100 Hodiny LED LEC-001 AN-MR300 Dálkový ovladač Magic Název nebo technické řešení modelu se může změnit z důvodu zdokonalení funkcí produktů nebo změny určitých okolností nebo uplatňovaných zásad ze strany výrobce.

7 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA 7 Součásti a tlačítka Typ A : LP36**, LN54**, LP63** Obrazovka Indikátor napájení a čidlo dálkového ovladače OK SETTINGS INPUT Tlačítko Reproduktory Typ B : LP86** Obrazovka LG logo Světelné a čidlo dálkového ovladače OK SETTINGS INPUT Tlačítko Reproduktory Tlačítko OK ꔉ SETTINGS INPUT Procházení H uloženými programy. HÚprava úrovně hlasitosti. Popis Výběr zvýrazněné možnosti nabídky nebo potvrzení zadání. Přechod do hlavní nabídky nebo uložení zadání a opuštění nabídek. Změna vstupního zdroje. / I Zapnutí nebo vypnutí napájení. POZNÁMKA yindikaci loga LG nebo Indikátoru napájení lze zapnout nebo vypnout výběrem položky OPTION (MOŽNOSTI) v hlavním menu.(závisí na modelu)

8 8 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA Zvedání a přemístění televizoru Než přemístíte nebo zvednete televizor, prostudujte si následující pokyny, abyste zabránili jeho poškrábání nebo poškození a aby přeprava proběhla bezpečně bez ohledu na typ a velikost televizoru. y Přepravu velkého televizoru by měly provádět nejméně 2 osoby. y Při manuální přepravě televizoru držte televizor podle následujícího vyobrazení. UPOZORNĚNÍ ynikdy se nedotýkejte obrazovky, aby nedošlo k jejímu poškození. y Doporučuje se přemísťovat televizor v krabici nebo v obalovém materiálu, ve kterém byl televizor původně dodán. y Než budete televizor přemísťovat nebo zvedat, odpojte napájecí kabel i všechny ostatní kabely. y Když držíte televizor, měla by obrazovka směřovat dopředu, aby nedošlo k poškození. y Při přepravě televizor nevystavujte nárazům ani nadměrnému třesení. y Při přepravě držte televizor ve vzpřímené poloze, nenatáčejte televizor na stranu ani jej nenaklánějte doleva nebo doprava. y Snažte se příliš netlačit, aby nedošlo k ohnutí šasi rámu a tím k poškození obrazovky. y Uchopte pevně horní a dolní rám televizoru. Dbejte, abyste se nedotýkali průhledné části, reproduktoru nebo oblasti mřížky reproduktoru.

9 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA Instalace televizoru 1 4 Ks Připojení stojanu (Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) 3 Ks M4 x 14 1 ČESKY ENG Postavte televizor na sloupový stojan a namontujte televizor na stůl nebo na stěnu. (Pouze modely LP86**) M4 x 14 Tělo stojanu Přední strana Tělo stojanu Základna stojanu Přední strana 2 Základna stojanu Ks 4 Ks M4 x 14 9 M4 x 14

10 10 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA UPOZORNĚNÍ ypři připojování televizoru ke stojanu položte obrazovku lícem dolů na stůl nebo rovnou plochu opatřenou měkkou podložkou, abyste obrazovku chránili před poškrábáním. yujistěte se, že jsou šrouby správně vloženy a bezpečně utaženy. Pokud nejsou utaženy dostatečně bezpečně, může se TV po instalaci naklonit dopředu. Neutahujte šrouby příliš velkou silou; mohlo by dojít k poškození a nesprávnému utažení šroubů. Umístění monitoru na stolek 1 Nakloněním zvedněte televizor do vzpřímené polohy na stolku. - Mezi monitorem a stěnou musí být volný prostor (minimálně) 10 cm pro zajištění správného větrání. 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm POZNÁMKA ypřed instalací televizoru do nástěnného držáku odstraňte stojan použijte obrácený postup než při připojování stojanu. 2 Zapojte napájecí kabel do elektrické zásuvky. UPOZORNĚNÍ yneumísťujte televizor na zdroje tepla nebo do jejich blízkosti, aby nedošlo k požáru nebo jinému poškození. PŘIPEVNĚNÍ TELEVIZORU KE STOLU Uvedený obrázek se může od vašeho televizoru lišit. Televizor musí být připevněn ke stolu tak, aby nemohl být přetažen vpřed ani vzad a nemohl tak způsobit zranění či poškození výrobku. (Pouze modely 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) 4 šrouby (nejsou součástí dodávky) Stojan Stůl Šrouby: M5 x L (*L: Zahloubení mm) příklad) Zahloubení: 15 mm, Šroub: M5 x 25

11 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA 11 Zajištění televizoru na stolku Připevněte televizor ke stolku, aby se nenakláněl dopředu a nemohl způsobit škody nebo zranění. Namontujte televizor na stolek a potom zasuňte a utáhněte dodaný šroub na zadní straně stojanu. (Pouze modely LN54**, LP36**, LP63**) Nastavení úhlu televizoru podle potřeb (Pouze modely 32LN54**, 32LP36**, 32LP63**, 42/47/55LP86**) Televizor můžete natočit o 15 stupňů doleva nebo doprava a upravit jeho úhel podle vlastních potřeb (Pouze modely 42/47LP86**) (Pouze modely 37/39/42/47LN54**, 37/39/42LP36**, 37/39/42LP63**) Televizor můžete natočit o 90 stupňů doleva nebo doprava a upravit jeho úhel podle vlastních potřeb. M4 x 20, 2Ks M4 x 8, 2Ks VAROVÁNÍ yabyste zabránili pádu televizoru, musíte jej pevně připevnit k podložce nebo ke zdi v souladu s montážními pokyny. Následkem naklánění, třesení nebo kývání televizorem může dojít ke zranění. UPOZORNĚNÍ ypři nastavování úhlu televizoru dávejte pozor na prsty.»» Pokud byste si ruce nebo prsty skřípli, mohli byste se zranit. Pokud je výrobek příliš nakloněný, může spadnout a způsobit škodu nebo zranění.

12 12 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA Použití bezpečnostního systému Kensington (Tato funkce není k dispozici u všech modelů.) Konektor bezpečnostního systému Kensington se nachází na zadní straně televizoru. Další informace o instalaci a používání naleznete v návodu přiloženém k bezpečnostnímu systému Kensington nebo na webové stránce kensington.com. Zajištění televizoru na stěně (Tato funkce není k dispozici u všech modelů.) Kabelem bezpečnostního systému Kensington spojte televizor a stolek. 1 Zasuňte a utáhněte šrouby s okem nebo televizní držáky a šrouby na zadní straně televizoru. -- Jsou-li v místě šroubů s okem zasunuté šrouby, nejprve je vyjměte. 2 Připevněte držáky ke stěně pomocí šroubů. Poloha nástěnného držáku musí odpovídat poloze šroubů s okem na zadní straně televizoru. 3 Spojte šrouby s okem a nástěnné držáky pomocí pevného provazu. Dbejte, aby byl provaz natažen rovnoběžně s vodorovným povrchem. UPOZORNĚNÍ ydbejte, aby děti nešplhaly nebo se nevěšely na televizor. POZNÁMKA ypoužijte podložku nebo skříňku, která je dostatečně pevná a velká, aby unesla televizor. ykonzole, šrouby a lanka nejsou součástí dodávky. Můžete je získat u svého lokálního prodejce.

13 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA 13 Montáž na stěnu Připevněte opatrně volitelný držák pro montáž na stěnu na zadní stranu televizoru a nainstalujte jej na pevnou stěnu kolmou k podlaze. Pokud připevňujete televizor k jiným stavebním materiálům, obraťte se na kvalifikované pracovníky. Společnost LG doporučuje svěřit nástěnnou montáž kvalifikovanému pracovníkovi. UPOZORNĚNÍ Samostatně prodávaná položka (držák pro montáž na stěnu) Ověřte, zda šrouby a držák pro montáž na stěnu vyhovují standardu VESA. Standardní rozměry sad pro montáž na stěnu jsou uvedeny v následující tabulce. Model 32LN54** 32LP36** 32LP63** 37/39/42LN54** 37/39/42LP36** 37/39/42LP63** VESA (A x B) 200 x x 200 Standardní šroub M4 M6 Počet šroubů 4 4 Držák pro montáž LSW130B LSW230B na stěnu Model 47LN54** 42/47/55LP86** VESA (A x B) 400 x 400 Standardní šroub M6 Počet šroubů 4 Držák pro montáž LSW430B na stěnu ynejprve odpojte napájení a teprve poté přemísťujte nebo instalujte televizor. Jinak může dojít k úrazu elektrickým proudem. ypokud instalujete televizor na strop nebo nakloněnou stěnu, může spadnout a způsobit vážné zranění. Používejte schválený držák pro montáž na stěnu od společnosti LG a obraťte se na místního prodejce nebo kvalifikované pracovníky. yšrouby neutahujte příliš velkou silou, jinak se televizor poškodí a záruka pozbude platnost. ypoužijte šrouby a nástěnné držáky, které vyhovují standardu VESA. Záruka se nevztahuje na poškození a zranění způsobená nesprávným použitím nebo nevhodným příslušenstvím. POZNÁMKA ypoužijte šrouby uvedené ve specifikaci šroubů podle standardu VESA. ysada pro montáž na stěnu obsahuje návod na instalaci a potřebné součásti. ydržák pro montáž na stěnu je doplňkové příslušenství. Doplňkové příslušenství si můžete zakoupit od místního prodejce. ydélka šroubů se může lišit v závislosti na nástěnném úchytu. Dbejte, abyste použili správnou délku. ydalší informace naleznete v návodu přiloženém k nástěnnému držáku.

14 14 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA Uspořádání kabelů * Uvedený obrázek se může od vašeho televizoru lišit. (Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) (Pouze modely LP86**) Držák koaxiálního kabelu 1 Napájecí šňůru zajistěte pomocí ochranný držák/šroub. Držák kabelů Držák napájecího kabelu Kabelová spona UPOZORNĚNÍ Ochranný držák/šroub ypři přemísťování televizoru nedržte držák kabelů ani držák napájecího kabelu, protože držáky kabelů se mohou zlomit a může dojít ke zranění a poškození televizoru. 2 Spojte kabely do svazku pomocí držáku kabelů. Držák kabelů

15 MONTÁŽ A PŘÍPRAVA 15 Jak používat funkci Dual Lock (Pouze modely LP63**) Set-top box připevněte k televizoru a používejte jej, kdy budete chtít. 2 Set-top box připevněte k televizoru pomocí pásků se suchým zipem. 1 Po odstranění ochranného papíru z duálního zámku jej nalepte na televizor a settop box, jak je uvedeno na obrázku. Dual Lock POZNÁMKA yujistěte se, že se na povrchu produktu nenacházejí žádné cizorodé látky a poté pevně připevněte duální zámek. ypřed připojením zařízení k televizoru, nechte připojený duální zámek vyschnout pod dobu nejméně tří dnů.

16 16 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ /DVI IN * Uvedený obrázek se může od vašeho televizoru lišit. 1 2 COMPONENT AUDIO IN OPTICAL V této části o VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ IN jsou (COMPONENT/RGB/DVI) použita AUDIO OUT zejména schémata pro model LP36**. K televizoru lze připojit různá externí SPEAKER zařízení OUT CLOCK a přepínáním režimů vstupů volit určité externí zařízení. Další informace o připojování externích LAN VOLUME CONTROL zařízení najdete v návodu konkrétního zařízení. RS-232C IN Dostupná externí zařízení jsou: přijímače HD, STEREO (8 Ω) přehrávače DVD, videorekordéry, audio systémy, záznamová zařízení USB, počítače, herní (CONTROL zařízení & SERVICE) a další externí zařízení. Připojení antény Připojte televizor k nástěnné zásuvce antény pomocí kabelu RF (75 Ω). AV (RGB) LNB IN Satellite ANTENNA/ CABLE IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN POZNÁMKA (*Není poskytnuto) ypřipojení externích zařízení se může u různých modelů lišit. yexterní zařízení lze připojovat k televizoru bez ohledu na pořadí televizního portu. ykdyž nahráváte televizní pořad do rekordéru DVD nebo videorekordéru, připojte vstupní kabel televizního signálu k televizoru prostřednictvím rekordéru DVD nebo videorekordéru. Další informace o nahrávání naleznete v návodu k připojenému zařízení. ypokyny k používání externího zařízení naleznete v příslušném návodu k použití. ykdyž k televizoru připojujete herní zařízení, použijte kabel dodaný společně s herním zařízením. yv režimu PC může vznikat šum v souvislosti s rozlišením, svislým vzorem, kontrastem nebo jasem. Pokud vzniká šum, změňte vstup PC na jiné rozlišení, změňte obnovovací frekvenci na jinou hodnotu nebo upravte jas a kontrast v nabídce OBRAZ, dokud se obraz nevyjasní. yv režimu PC nemusí některá nastavení rozlišení fungovat správně v závislosti na grafické kartě. 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT POZNÁMKA yjestliže budete používat více než 2 televizory, použijte rozdělovač signálu. yjestliže má obraz špatnou kvalitu, nainstalujte správným způsobem zesilovač signálu, aby se kvalita zlepšila. ypokud je kvalita obrazu s připojenou anténou špatná, zkuste anténu natočit správným směrem. ykabel antény a převaděč nejsou součástí dodávky. ypodporované DTV Audio: MPEG, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC Připojení se satelitní anténou (Pouze modely pro satelitní příjem) Připojte televizor k satelitní anténě prostřednictvím zásuvky pro satelitní příjem a satelitního kabelu RF (75 Ω). /DVI IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT CLOCK AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT LAN VOLUME CONTROL RS-232C IN LNB IN Satellite ANTENNA/ CABLE IN IN 3 STEREO (8 Ω) (CONTROL & SERVICE) USB IN (*Není poskytnuto)

17 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ 17 Připojení HDMI Přenáší signál digitálního videa nebo zvuku z externího zařízení do televizoru. Spojte externí /DVI IN zařízení a televizor pomocí kabelu HDMI podle 2 následujícího AV vyobrazení. Zvolte k připojení OPTICAL libovolný (RGB) port HDMI. Nezáleží na tom, který port AUDIO OUT použijete. UDIO IN NENT/RGB/DVI) RGB IN (PC) RS-232C IN ONTROL & SERVICE) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT ANTENNA/ CABLE IN AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN AV (RGB) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) (*Není poskytnuto) ANTENNA/ CABLE IN Připojení DVI k HDMI (Pouze modely LN54**, LP36**, LP63**) Přenáší signál digitálního videa z externího zařízení do televizoru. Spojte externí zařízení a televizor pomocí kabelu DVI-HDMI podle následujícího vyobrazení. Chcete-li přenášet signál zvuku, připojte zvukový kabel. /DVI IN PCMCIA CARD SLOT /DVI IN 1 2 H/P OUT IN 3 USB IN COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT (*Není poskytnuto) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN (COMPONENT/DVI) AV RS-232C IN (RGB) (CONTROL & SERVICE) RGB IN (PC) (*Není poskytnuto) RGB IN (PC) OPTICAL AUDIO OUT (Pouze modely LP63**) ANTENNA/ CABLE IN AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN Blu-Ray / HD Cable Box / HD STB / DVD / PC POZNÁMKA ypro dosažení co nejlepší kvality obrazu se doporučuje použít televizor s připojením HDMI. ypoužijte nejnovější vysokorychlostní kabel HDMI s funkcí CEC (Customer Electronics Control ovládání spotřební elektroniky). yvysokorychlostní kabely HDMI jsou testovány pro přenos HD signálu s rozlišením až 1 080p a vyšším. ypodporovaný formát HDMI Audio: Dolby Digital, PCM (do 192KHz, 32KHz/44,1KHz/ 48KHz/88KHz/96KHz/176KHz/192KHz), DTS(Pouze modely LP86**) (Pouze modely LP86**) Funkce ARC (Audio Return Channel) yexterní audio zařízení, které podporuje SIMPLINK a ARC, musí být připojeno pomocí portu HDMI/DVI IN 1 (ARC). ypokud je externí audio zařízení, které podporuje ARC, připojeno vysokorychlostním kabelem HDMI, má na výstupu optické SPDIF bez dalšího optického audio kabelu a podporuje funkci SIMPLINK. POZNÁMKA Blu-Ray / HD Cable Box / DVD / PC yv závislosti na grafické kartě nemusí režim DOS fungovat v případě, že se používá kabel HDMI na DVI. ypokud používáte kabel HDMI/DVI, je podporováno pouze jedno připojení.

18 18 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ Připojení RGB-PC (Pouze modely LN54**, LP36**) Přenáší video signál z počítače do televizoru. Chcete-li přenášet signál zvuku, připojte zvukový kabel. /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT (*Není poskytnuto) RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) RGB OUT (PC) AV (RGB) AUDIO OUT ANTENNA/ CABLE IN (*Není poskytnuto) Komponentní připojení (Pouze modely LN54**, LP36**, LP63**) Přenáší analogový signál videa nebo zvuku z externího zařízení do televizoru. Propojte externí zařízení a televizor pomocí komponentního kabelu podle následujícího vyobrazení. /DVI IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI (Pouze IN modely LP63**) 1 2 AV AUDIO IN OPTICAL (RGB) (COMPONENT/RGB/DVI) SPEAKER AUDIO OUT RGB IN (PC) OUT COMPONENT IN ZELENÉ SPEAKER OUT (*Není poskytnuto) ZELENÉ ZELENÉ ZELENÉ (*Není poskytnuto) MODRÉ MODRÉ MODRÉ ČERVENÉ ČERVENÉ ČERVENÉ RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) L R 1 2 COMPONENT IN ČERVENÉ AUDIO IN (COMPONENT/DVI) RS-232C IN (CONTROL & SERVIC A C (*Není poskytnuto) OPTICA AUDIO O VIDEO AUDIO PC Blu-Ray HD Cable Box DVD POZNÁMKA ypři nesprávné instalaci kabelů se může zobrazit černobílý obraz nebo zkreslené barvy.

19 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ 19 Nastavení výstupu reproduktorů Připojte externí reproduktor ke konektoru SPEAKER OUT na televizoru. (Pouze modely LN548C, LN549C, LP36**) (*Není poskytnuto) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) AV (RGB) KOSTRA PRAVÝ (Pouze modely LN549E, LP63**, LP86**) LAN (*Není poskytnuto) /DVI IN 1 2 /DVI IN LEVÝ KOSTRA 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT ANTENNA/ CABLE IN AV RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) COMPONENT AUDIO IN OPTICAL (RGB) IN (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT (*Není poskytnuto) SPEAKER OUT CLOCK + ZESÍLIT VOLUME CONTROL - ZESLABIT RS-232C IN LNB IN ANTENNA/ Ovládací port výstupu Satellite CABLE IN STEREO (8 Ω) pro reproduktor (CONTROL & SERVICE) KOSTRA PRAVÝ LEVÝ KOSTRA AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) Metoda ovládání hlasitosti pomocí portu Specifikace kabelu PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN Kostra / Zesílit / Zeslabit Připojení k portu USB ykaždý kolík Zesílit / Zeslabit je připojen přes 3,3 V k CPU GPIO. ycpu rozpozná přechod z 3,3 V na nulu (kostra) a použije jej pro ovládání hlasitosti. Připojením záznamového zařízení USB, například paměti flash USB, externího pevného disku nebo čtečky paměťových karet USB k televizoru, lze prostřednictvím menu Moje média používat různé multimediální soubory. (Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) AV (RGB) ANTENNA/ (Pouze modely CABLE LP86**) IN NOTE PCMCIA CARD SLOT H/P OUT USB IN 1(Hub) 2 PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN USB (*Není poskytnuto) USB (*Není poskytnuto) ypokud používáte USB rozbočovač, připojte jej k portu USB IN 1 (HUB). yněkteré huby USB nemusí fungovat. Pokud není zařízení USB připojené pomocí hubu USB rozpoznáno, připojte jej přímo k portu USB na TV.

20 20 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ Připojení modulu CI Pro zobrazení kódovaných (placených) vysílání v režimu digitální televize. Tato funkce není dostupná ve všech zemích. Připojení přes Euro Scart Přenáší signál videa nebo zvuku z externího zařízení do televizoru. Spojte externí zařízení a televizor pomocí kabelu Euro Scart podle následujícího vyobrazení. OPTICAL UDIO OUT AV (RGB) C) ANTENNA/ CABLE IN IN RVICE) PCMCIA CARD SLOT PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN (*Není poskytnuto) /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN ANTENNA/ CABLE (*Není IN poskytnuto) ANTENNA/ CABLE IN H/P OUT IN 3 USB IN POZNÁMKA yzkontrolujte, zda je modul CI vložen do slotu PCMCIA se správnou orientací. Pokud modul není vložen správně, může dojít k poškození televizoru nebo slotu PCMCIA. Aktuální vstupní režim Digitální TV Analogová TV, AV Výstup Typ Komponentní / RGB HDMI AV (Výstup TV 1 ) Digitální TV Analogová TV Analogová TV Analogová TV 1 výstup analogových televizních signálů. POZNÁMKA ykabel Euro Scart musí být vybaven stíněním signálu.

21 /DVI IN 1 2 Připojení zvukového COMPONENT systému AUDIO IN Místo vestavěného reproduktoru můžete používat volitelný externí zvukový systém. Připojení digitálním OUT optickým zvukovým kabelem RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) Přenáší signál digitálního videa z televize do externího zařízení. Spojte externí zařízení a televizor pomocí optického zvukového kabelu podle následujícího vyobrazení. IN SPEAKER OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) AV (RGB) Připojení sluchátek VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ 21 Přenáší signál sluchátek z televizoru do externího zařízení. Spojte externí zařízení a televizor se sluchátky podle následujícího vyobrazení. ANTENNA/ CABLE IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN /DVI IN 1 2 OMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) AV (RGB) (*Není poskytnuto) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) ANTENNA/ CABLE IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN POZNÁMKA (*Není poskytnuto) ypoložky nabídky ZVUK při připojení sluchátek nejsou aktivní. ypři změně REŽIMU AV při připojení sluchátek se změna projeví na videu, ale nikoliv ve zvuku. yvýstup optického digitálního zvuku při připojení sluchátek není k dispozici. yimpedance sluchátek: 16 Ω ymaximální výkon sluchátek: 9 mw až 15 mw yvelikost konektoru pro sluchátka: 0,35 cm Digitální audiosystém POZNÁMKA ynedívejte se do optického výstupního portu. Laserový paprsek by vám mohl poškodit zrak. yzvuk s funkcí ACP (Audio Copy Protection) může blokovat výstup digitálního zvuku.

22 22 VYTVÁŘENÍ SPOJENÍ Nastavení Síté Připojení k pevné síti (Pouze modely LP63**, LP86**) 1 2 /DVI IN Televizor lze připojit k serveru COMPONENT Pro:Centric AUDIO IN IN (COMPONENT/RGB/DVI) prostřednictvím portu sítě LAN. Po provedení fyzického připojení je třeba televizor nastavit pro síťovou komunikaci. SPEAKER OUT Připojte port sítě LAN modemu nebo směrovače ze serveru Pro:Centric k portu VOLUME sítě CONTROL LAN televizoru. RGB IN (PC) (Uvedený obrázek se může od vašeho televizoru lišit.) STEREO (8 Ω) OPTICAL AUDIO OUT RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) Připojení k bezdrátovou síť (Pouze modely LN549E) Televizor lze připojit k bezdrátovou síť prostřednictvím AV (RGB) portu sítě Wireless Dongle. Po provedení fyzického připojení je třeba televizor nastavit pro síťovou komunikaci. Připojte hardwarový klíč pro bezdrátovou síť k portu Wireless Dongle(Hardwarový klíč pro bezdrátovou síť) na televizoru. ANTENNA/ CABLE IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN Wireless Dongle Hardwarový klíč pro bezdrátovou síť (*Není poskytnuto) AUX LAN LAN Širokopásmový modem Širokopásmové služby (Pouze modely LP86**)/ serveru Pro:Centric 2 1 Router Širokopásmový modem UPOZORNĚNÍ ynevyjímejte hardwarový klíč pro bezdrátovou síť, pokud je zapnuta bezdrátová síť. Připojení hodiny LED (Pouze modely LP63**, LP86**) Tento televizor je možné připojit k hodinám LED prostřednictvím portu CLOCK(HODINY). /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT CLOCK AV (RGB) PCMCIA CARD SLOT H/P OUT LAN VOLUME CONTROL Širokopásmové služby RS-232C IN (Pouze modely LP86**)/ STEREO (8 Ω) serveru Pro:Centric (CONTROL & SERVICE) 1 Připojte port sítě LAN modemu nebo směrovače k portu sítě LAN televizoru. Hodiny LED 2 Připojte port sítě LAN počítače k portu sítě AUX (*Není poskytnuto) LAN televizoru. (Pouze modely LP86**) LNB IN Satellite ANTENNA/ CABLE IN IN 3 USB IN UPOZORNĚNÍ yaux LAN : Pouze modely LP86** yk portu sítě LAN nepřipojujte modulární telefonní kabel. yvzhledem k tomu, že existují různé způsoby připojení, postupujte podle pokynů telekomunikační společnosti nebo poskytovatele služeb sítě Internet.

23 DÁLKOVÝ OVLADAČ 23 DÁLKOVÝ OVLADAČ Popisy v tomto návodu se týkají tlačítek dálkového ovladače. Prostudujte si pozorně tento návod a používejte televizor správným způsobem. Pokud chcete provést výměnu baterií, otevřete kryt baterie, vložte baterie (1,5 V AAA) tak, aby koncovky a odpovídaly štítku umístěnému uvnitř prostoru pro baterie, poté kryt baterií zavřete. Při vyjímání baterií proveďte stejný postup v opačném pořadí. nebo UPOZORNĚNÍ ynepoužívejte současně staré a nové baterie, jinak se dálkový ovladač může poškodit. Dálkový ovladač musíte namířit na čidlo dálkového ovládání na televizoru. (Pouze modely LN548C, LN549C, LP36**) SUBTITLE LIST TEXT SETTINGS AV MODE FAV GUIDE MUTE INFO AD RATIO TV/ RAD INPUT Q.VIEW P PAGE T.OPT Q.MENU EXIT (NAPÁJENÍ) Zapnutí nebo vypnutí televizoru. TV/RAD Změna velikosti obrazu. SUBTITLE V digitálním režimu zobrazí preferované titulky. AV MODE Výběr režimu AV. RATIO Změna velikosti obrazu. INPUT Změna vstupního zdroje. Číselná tlačítka Pro zadávání čísel. LIST Přístup k uloženému seznamu programů. Q.VIEW Návrat k dříve zobrazenému programu. + - Úprava úrovně hlasitosti. FAV Přístup k seznamu oblíbených kanálů. GUIDE Zobrazí průvodce pořady. MUTE Vypnutí všech zvuků. ꕌPꕍ Procházení uloženými programy nebo kanály. ꕌPAGEꕍ Přechod na předchozí nebo další obrazovku. Tlačítka TELETEXTU ( TEXT/T.OPT) Tato tlačítka se používají pro teletext. INFO Zobrazí informace o aktuálním pořadu a obrazovce. SETTINGS Přejde na hlavní menu. Q.MENU Přístup k nabídkám rychlého menu. Navigační tlačítka (nahoru/dolů/doleva/doprava) Procházení nabídkami nebo možnostmi. OK Výběr menu nebo možnosti a potvrzení zadání. BACK Návrat na předchozí úroveň. EXIT Vymazání veškerých zobrazení na obrazovce a přechod zpět ke sledování televizoru. Přístup k zařízením AV připojeným kabelem HDMI přes HDMI-CEC. Otevření nabídky SIMPLINK. AD Zapne nebo vypne funkci Popis zvuku. Ovládací tlačítka ( ) Ovládá menu MOJE MÉDIA nebo kompatibilní zařízení SIMPLINK (USB, SIMPLINK). Barevná tlačítka V některých nabídkách mají zvláštní funkce.

24 24 DÁLKOVÝ OVLADAČ (Pouze modely LN549E) ENERGY SAVING LIST GUIDE SETTINGS AV MODE FAV RATIO MUTE OK INPUT PORTAL Q.VIEW P INFO EXIT Q.MENU AD ALARM TV/ RAD P A G E (NAPÁJENÍ) Zapnutí nebo vypnutí televizoru. ꕊ ENERGY SAVING(ÚSPORA ENERGIE) Nastavení jasu obrazovky tak, aby se snížila spotřeba energie. AV MODE Výběr režimu AV. INPUT Změna vstupního zdroje. TV/RAD Změna velikosti obrazu. Číselná tlačítka Pro zadávání čísel. LIST Přístup k uloženému seznamu programů. Q.VIEW Návrat k dříve zobrazenému programu. + - Úprava úrovně hlasitosti. FAV Přístup k seznamu oblíbených kanálů. RATIO Změna velikosti obrazu. MUTE Vypnutí všech zvuků. ꕌPꕍ Procházení uloženými programy nebo kanály. PAGE Přechod na předchozí nebo další obrazovku. GUIDE Zobrazí seznam obsahu v režimu EzSign. PORTAL Zobrazí obsah funkce EzSign na obrazovce televizoru. INFO Zobrazí nebo skryje informace o tlačítkách dálkového ovladače televizoru v režimu EzSign. Navigační tlačítka (nahoru/dolů/doleva/doprava) Procházení nabídkami nebo možnostmi. OK Výběr menu nebo možnosti a potvrzení zadání. SETTINGS Vybere nabídku. Vymaže veškerá zobrazení na obrazovce a z libovolného menu přejde zpět ke sledování televizoru. Návrat na předchozí úroveň. EXIT Vymazání veškerých zobrazení na obrazovce a přechod zpět ke sledování televizoru. Barevná tlačítka V některých nabídkách mají zvláštní funkce. Tlačítka TELETEXTU ( TEXT/T.OPT) Tato tlačítka se používají pro teletext. SUBTITLE V digitálním režimu zobrazí preferované titulky. Ovládací tlačítka ( ) Není funkční, pokud je zapnut obsah aplikace EzSign. Přístup k zařízením AV připojeným kabelem HDMI přes HDMI-CEC. Otevření nabídky SIMPLINK. Q.MENU Přístup k nabídkám rychlého menu. AD Zapne nebo vypne funkci Popis zvuku. ALARM Nastavení funkce budíku.

25 DÁLKOVÝ OVLADAČ 25 (Pouze modely LP63**, LP86**) ENERGY SAVING LIST GUIDE SETTINGS AV MODE FAV RATIO MUTE OK INPUT PORTAL Q.VIEW P INFO EXIT Q.MENU AD ALARM TV/ RAD P A G E (NAPÁJENÍ) Zapnutí nebo vypnutí televizoru. ꕊ ENERGY SAVING(ÚSPORA ENERGIE) Nastavení jasu obrazovky tak, aby se snížila spotřeba energie. AV MODE Výběr režimu AV. INPUT Změna vstupního zdroje. TV/RAD Změna velikosti obrazu. Číselná tlačítka Pro zadávání čísel. LIST Přístup k uloženému seznamu programů. Q.VIEW Návrat k dříve zobrazenému programu. + - Úprava úrovně hlasitosti. FAV Přístup k seznamu oblíbených kanálů. RATIO Změna velikosti obrazu. MUTE Vypnutí všech zvuků. ꕌPꕍ Procházení uloženými programy nebo kanály. PAGE Přechod na předchozí nebo další obrazovku. GUIDE Zobrazí průvodce pořady. PORTAL Zobrazí nebo skryje interaktivní nabídku pro hotely. INFO Zobrazí informace o aktuálním pořadu a obrazovce. Navigační tlačítka (nahoru/dolů/doleva/doprava) Procházení nabídkami nebo možnostmi. OK Výběr menu nebo možnosti a potvrzení zadání. SETTINGS Vybere nabídku. Vymaže veškerá zobrazení na obrazovce a z libovolného menu přejde zpět ke sledování televizoru. Návrat na předchozí úroveň. EXIT Vymazání veškerých zobrazení na obrazovce a přechod zpět ke sledování televizoru. Barevná tlačítka V některých nabídkách mají zvláštní funkce. Tlačítka TELETEXTU ( TEXT/T.OPT) Tato tlačítka se používají pro teletext. SUBTITLE V digitálním režimu zobrazí preferované titulky. Ovládací tlačítka ( ) Ovládá menu MOJE MÉDIA nebo kompatibilní zařízení SIMPLINK (USB, SIMPLINK). Přístup k zařízením AV připojeným kabelem HDMI přes HDMI-CEC. Otevření nabídky SIMPLINK. Q.MENU Přístup k nabídkám rychlého menu. AD Zapne nebo vypne funkci Popis zvuku. ALARM Nastavení funkce budíku.

26 26 ÚDRŽBA / ODSTRAŇOVÁNÍ POTÍŽÍ ÚDRŽBA Čištění televizoru V zájmu co nejlepší funkčnosti a prodloužení životnosti televizor pravidelně čistěte. UPOZORNĚNÍ ynezapomeňte nejprve vypnout napájení a odpojit napájecí kabel i všechny ostatní kabely. ypokud je televizor delší dobu bez dohledu a nepoužívá se, odpojte napájecí kabel z elektrické zásuvky, abyste zamezili poškození bleskem nebo proudovým rázem. Obrazovka, Rámeček, Kryt a stojan ychcete-li odstranit prach nebo drobné znečištění, otřete povrch suchou, čistou a měkkou utěrkou. y Chcete-li odstranit silné znečištění, otřete povrch měkkou utěrkou navlhčenou v čisté vodě nebo v roztoku jemného saponátu. Ihned po otření osušte povrch suchou utěrkou. UPOZORNĚNÍ ynikdy se nedotýkejte obrazovky, aby nedošlo k jejímu poškození. ynetlačte na povrch obrazovky, nepřejíždějte po něm ani do něj neťukejte nehtem nebo ostrým předmětem, jinak mohou vzniknout škrábance a obraz bude zkreslený. ynepoužívejte chemické látky, které mohou výrobek poškodit. yna povrch nestříkejte tekutinu. Pokud se do televizoru dostane voda, může dojít k požáru, zranění elektrickým proudem nebo nesprávné funkci. Napájecí kabel Pravidelně odstraňujte prach nebo nečistotu nahromaděnou na napájecím kabelu. ODSTRAŇOVÁNÍ POTÍŽÍ Problém Televizor nelze ovládat dálkovým ovladačem. Nezobrazuje se žádný obraz a není slyšet žádný zvuk. Televizor se náhle vypne. Při připojení k počítači (RGB/ HDMI DVI) se zobrazí zpráva Žádný signál nebo Neplatný formát. Řešení yzkontrolujte čidlo dálkového ovladače a zkuste znovu. yzkontrolujte, zda se mezi výrobkem a dálkovým ovladačem nenachází překážka. yzkontrolujte stav baterií a zda jsou správně vložené ( na, na ). yzkontrolujte, zda je výrobek zapnutý. yzkontrolujte, zda je napájecí kabel připojen k elektrické zásuvce. yzkontrolujte, zda není vadná elektrická zásuvka připojte do ní jiná zařízení. yzkontrolujte nastavení napájení. Mohlo dojít k výpadku napájení. yzkontrolujte, zda není v Nastavení času aktivována funkce Automatického vypnutí. yvypněte/zapněte televizor pomocí dálkového ovladače. ypřipojte kabel RGB/HDMI znovu. yzapněte televizor a restartuje počítač.

27 UPOZORNĚNÍ PRO POUŽÍVÁNÍ FUNKCE EZSIGN 2.0 / TECHNICKÉ ÚDAJE 27 UPOZORNĚNÍ PRO POUŽÍVÁNÍ FUNKCE EZSIGN 2.0 Pouze modely LN549E yneodstraňujte disk USB během kopírování dat. Může dojít k poškození dat a funkce EzSing nemusí fungovat správně. yběhem načítání zařízení USB nebo hardwarového klíče může funkce televizoru fungovat pomaleji než obvykle. ypokud je obsah funkce EzSign spuštěn, není film s interními titulky v režimu USB podporován. Funkce EzSign TV podporuje pouze externí titulky. (Formáty externích titulků: *.smi, *.srt, *.sub (MicroDVD, SubViewer 1,0/2,0), *.ass, *.ssa, *.txt (TMPlayer), *.psb (PowerDivX) yněkteré titulky vytvořené uživatelem nemusí pracovat správně. yv titulcích nejsou podporovány některé speciální znaky. yv titulcích nejsou podporovány značky HTML. ytitulky v jiných než podporovaných jazycích nejsou dostupné. yfunkce EzSign 2.0 TV nebude fungovat před dokončením průvodce počátečním nastavením. Ujistěte se, že jste dokončili průvodce počátečním nastavením zapnutím TV po instalaci. ypokud je čas nastaven podle signálu TV, nemusí být v některých regionech zobrazen přesně. V tomto případě nastavte čas ručně. ydoporučuje se zkopírovat soubory před přehráváním do paměti televizoru, protože jejich přehrávání přímo z paměti USB po delší dobu může způsobit přehřátí zařízení. yv režimu EzSign 2.0 TV nemusí některá tlačítka dálkového ovladače fungovat. yfunkce EzSign 2.0 TV nepodporuje rozbočovač USB. Doporučuje se připojit zařízení USB přímo k TV bez použití prodlužovacího kabelu USB, protože by nemuselo fungovat správně. ydoporučuje se používat funkci EzSign 2.0 TV nejvýše 8 hodin, jak je určeno normou. ypodrobnější informace naleznete v uživatelské příručce k editoru EzSign 2.0. yfunkce EzSign 2.0 TV nepodporuje položku Předvádění v obchodě. TECHNICKÉ ÚDAJE Technické údaje výrobku se mohou z důvodu zlepšení funkcí výrobku změnit bez předchozího upozornění. Rozměry (Š V H) Váha MODELY 32LN54 ** 37LN54 ** 39LN54** 32LN548C-ZA 32LN549C-ZA 32LN549E-ZA 37LN548C-ZA 37LN549C-ZA 37LN549E-ZA 39LN548C-ZA 39LN549C-ZA 39LN549E-ZA S podstavcem (mm) 738 x 497 x x 561 x x 587 x 236 Bez podstavce (mm) 738 x 449 x 79,0 849 x 512 x 79,0 894 x 537 x 79,0 S podstavcem (kg) 7,0 9,1 9,7 Bez podstavce (kg) 6,4 8,0 8,6 Napájecí napětí AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz Příkon 80 W 100 W 100W

28 28 TECHNICKÉ ÚDAJE Rozměry (Š V H) Váha MODELY 42LN54 ** 47LN54 ** 32LP36 ** 42LN548C-ZA 42LN549C-ZA 42LN549E-ZA 47LN548C-ZA 47LN549C-ZA 47LN549E-ZA 32LP360H-ZA 32LP361H-ZA S podstavcem (mm) 968 x 629 x x 694 x x 497 x 207 Bez podstavce (mm) 968 x 579 x 79, x 642 x 80,5 738 x 449 x 79,0 S podstavcem (kg) 10,7 14,7 7,0 Bez podstavce (kg) 9,6 13,4 6,4 Napájecí napětí AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz Příkon 110 W 130 W 80 W Rozměry (Š V H) Váha MODELY 37LP36 ** 39LP36** 42LP36 ** 37LP360H-ZA/ 37LP361H-ZA 39LP360H-ZA 39LP361H-ZA 42LP360H-ZA 42LP361H-ZA S podstavcem (mm) 849 x 561 x x 587 x x 629 x 236 Bez podstavce (mm) 849 x 512 x 79,0 894 x 537 x 79,0 968 x 579 x 79,0 S podstavcem (kg) 9,1 9,7 10,7 Bez podstavce (kg) 8,0 8,6 9,6 Napájecí napětí AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz Příkon 100 W 100W 110 W Rozměry (Š V H) Váha MODELY 32LP63 ** 37LP63 ** 32LP630H-ZA 32LP631H-ZA 32LP632H-ZA 37LP630H-ZA 37LP631H-ZA 37LP632H-ZA S podstavcem (mm) 738 x 497 x x 561 x 236 Bez podstavce (mm) 738 x 449 x 79,0 849 x 512 x 79,0 S podstavcem (kg) 7,0 9,1 Bez podstavce (kg) 6,4 8,0 Napájecí napětí AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz Příkon 80 W 100 W Rozměry (Š V H) Váha MODELY 39LP63** 42LP63 ** 39LP630H-ZA 39LP631H-ZA 39LP632H-ZA 42LP630H-ZA 42LP631H-ZA S podstavcem (mm) 894 x 587 x x 629 x 236 Bez podstavce (mm) 894 x 537 x 79,0 968 x 579 x 79,0 S podstavcem (kg) 9,7 10,7 Bez podstavce (kg) 8,6 9,6 Napájecí napětí AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz Příkon 100W 110 W Rozměry (Š V H) Váha MODELY 42LP86 ** 47LP86 ** 55LP86 ** 42LP860H-ZA 47LP860H-ZA 55LP860H-ZA S podstavcem (mm) 957 x 635 x x 695 x x 802 x 343 Bez podstavce (mm) 957 x 574 x 35, x 637 x 35, x 733 x 35,2 S podstavcem (kg) 14,3 17,2 22,7 Bez podstavce (kg) 12,4 14,7 20,0 Napájecí napětí AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz AC V~ 50 / 60 Hz Příkon 110 W 120 W 140 W

29 TECHNICKÉ ÚDAJE 29 Velikost modulu CI (šířka výška hloubka) Okolní podmínky 100,0 mm x 55,0 mm x 5,0 mm Provozní teplota 0 C až 40 C Provozní vlhkost Méně než 80 % Teplotní rozsah pro skladování Vlhkost vzduchu při uskladnění -20 C až 60 C Méně než 85 % Televizní systém Programové pokrytí Maximální počet programů, které lze uložit Impedance externí antény Satelitní digitální TV 1 DVB-T DVB-C DVB-S/S2 VHF, UHF C-Band, Ku-Band Digitální TV 2 DVB-T/T2 DVB-C Digitální TV DVB-T DVB-C VHF, UHF Ω 1 Pouze modely pro satelitní příjem 2 Pouze modely s podporou DVB-T2 3 Kromě modelů s podporou DVB-T2 Analogová TV PAL/SECAM B/G/D/K, PAL I/I, SECAM L/L 3 VHF: E2 až E12, UHF: E21 až E69, CATV: S1 až S20, HYPER: S21 až S47 (Pouze modely LP86**) Technické údaje modulu bezdrátové sítě LAN (TWFM-B006D) Standard IEEE802.11a/b/g/n Frekvenční rozsah Výstupní výkon (max.) až 2 483,5 MHz 5150 až MHz 5725 až 5850 MHz (Pro státy mimo EU) a: 11 dbm b: 14 dbm g: 10.5 dbm n 2,4 GHz: 11 dbm n 5 GHz: 12.5 dbm yprotože kanál pásma používaný v dané zemi může být jiný, uživatel nemůže provozní kmitočet měnit ani upravit a tento výrobek je nastaven podle regionální tabulky frekvencí.

30 30 TECHNICKÉ ÚDAJE Podporovaný režim RGB-PC, HDMI/DVI-PC (Pouze modely LN54**, LP36**) Rozlišení Horizontální frekvence (khz) Vertikální frekvence (Hz) 720x x x x x x x x1080 (RGB-PC) 1920x1080 (HDMI-PC) Podporovaný režim HDMI/DVI-DTV Rozlišení 720x480 Horizontální frekvence (khz) 31,469 31,5 Vertikální frekvence (Hz) 59, x576 31, x x ,5 44, ,72 33,75 28,125 26, ,716 33,75 56,25 67,43 67, , , , ,976 30, ,94 60 (Pouze modely 39/42/47LN549E) Podporovaný režim HDMI/DVI-PC (Pouze modely LP63**, LP86**) Informace o připojení komponentního portu (Pouze modely LP36**, LN54**, LP63**) Rozlišení Horizontální frekvence (khz) Vertikální frekvence (Hz) Komponentní porty na TV Y P B P R 640x x x x x x x x x1080 (HDMI-PC) Porty výstupu videa na přehrávači DVD Signál 480i/576i 480p/576p 720p/1080i 1080p Y P B P R Y B-Y R-Y Y Cb Cr Y Pb Pr Komponentní O O O O (pouze 50 Hz / 60 Hz)

31 IR CODES (KÓDY IR) 31 IR CODES (KÓDY IR) ytato funkce není k dispozici u všech modelů. Kód (Hexa) Funkce Poznámka 08 (NAPÁJENÍ) Tlačítko dálkového ovladače (Zap./vyp. napájení) 95 ENERGY SAVING (ÚSPORA EN- Tlačítko dálkového ovladače ERGIE) 30 AV MODE Tlačítko dálkového ovladače 0B INPUT (VSTUP) Tlačítko dálkového ovladače F0 TV/RAD (TV/RÁDIO) Tlačítko dálkového ovladače Číselné tlačítko 0-9 Tlačítko dálkového ovladače 53 LIST Tlačítko dálkového ovladače 1A Q.VIEW Tlačítko dálkového ovladače 02 Tlačítko dálkového ovladače 03 Tlačítko dálkového ovladače 1E FAV Tlačítko dálkového ovladače 79 RATIO (POMĚR STRAN) Tlačítko dálkového ovladače 09 MUTE (VYPNOUT ZVUK) Tlačítko dálkového ovladače 00 P ꕌ Tlačítko dálkového ovladače 01 P ꕍ Tlačítko dálkového ovladače 43 SETTINGS Tlačítko dálkového ovladače AB GUIDE (PRŮVODCE) Tlačítko dálkového ovladače 45 Q.MENU Tlačítko dálkového ovladače AA INFO (INFORMACE) Tlačítko dálkového ovladače 28 BACK Tlačítko dálkového ovladače 5B EXIT Tlačítko dálkového ovladače 44 OK Tlačítko dálkového ovladače 40 ꕌ Tlačítko dálkového ovladače 41 ꕍ Tlačítko dálkového ovladače 07 < Tlačítko dálkového ovladače 06 > Tlačítko dálkového ovladače 72 ČERVENÁ Tlačítko dálkového ovladače 71 ZELENÁ Tlačítko dálkového ovladače 63 ŽLUTÁ Tlačítko dálkového ovladače 61 BLUE Tlačítko dálkového ovladače 20 TEXT Tlačítko dálkového ovladače 21 T.OPT (MOŽNOSTI TEXTU) Tlačítko dálkového ovladače 39 SUBTITLE (TITULKY) Tlačítko dálkového ovladače B1 ꕗ Tlačítko dálkového ovladače B0 Tlačítko dálkového ovladače BA ꕘ Tlačítko dálkového ovladače 8E Tlačítko dálkového ovladače 8F Tlačítko dálkového ovladače 91 AD (POPIS ZVUKU) Tlačítko dálkového ovladače 7E SIMPLINK Tlačítko dálkového ovladače 0C PORTAL Tlačítko dálkového ovladače 43 HOME Tlačítko dálkového ovladače E8 ALARM Tlačítko dálkového ovladače

32 32 NASTAVENÍ EXTERNÍHO OVLÁDACÍHO ZAŘÍZENÍ NASTAVENÍ EXTERNÍHO OVLÁDACÍHO ZAŘÍZENÍ Nastavení RS-232C K sériovému rozhraní RS-232C připojte ovládací zařízení (jako je osobní počítač nebo A/V ovládací systém) a můžete ovládat funkce monitoru externě. Sériový port RS-232C monitoru (nachází se na zadním panelu) připojte k řídícímu zařízení. Poznámka: Kabely pro přípojku RS-232C se nedodávají společně s výrobkem. /DVI IN 1 2 COMPONENT IN SPEAKER OUT AUDIO IN OPTICAL (COMPONENT/RGB/DVI) AUDIO OUT RGB IN (PC) RS-232C IN (CONTROL & SERVICE) AV (RGB) ANTENNA/ CABLE IN PCMCIA CARD SLOT H/P OUT IN 3 USB IN Konfigurace sériového rozhraní RS-232C Konfigurace se 7 vodiči (standardní kabel RS-232C) PC TV RXD 2 3 TXD TXD 3 2 RXD GND 5 5 GND DTR 4 6 DSR DSR 6 4 DTR RTS 7 8 CTS CTS 8 7 RTS D-Sub 9 D-Sub 9 Konfigurace se 3 vodiči (nestandardní) PC TV (*Není poskytnuto) RXD 2 3 TXD TXD 3 2 RXD GND 5 5 GND DTR 4 6 DTR DSR 6 4 DSR RTS 7 7 RTS CTS 8 8 CTS D-Sub 9 D-Sub 9 Typ konektoru; Zástrčka D-Sub s 9 kolíky 1 5 Set ID (Nastavit ID) Identif. číslo TV. Mapování skutečných dat 1 Stisknutím tlačítka SETTINGS nebo HOME přejděte k hlavnímu menu. 2 Pomocí navigačních tlačítek přejděte na MOŽNOST a stiskněte OK. 6 9 Č. Název kolíku 1 3.5V 2 RXD (přijímaná data)) 3 TXD (přenášená data)) 4 VÝSTUP IR z TV 5 GND 6 Nezapojeno 7 Nezapojeno 8 Nezapojeno 9 Nezapojeno (12V k dispozici u některých modelů) 3 Pomocí navigačních tlačítek přejděte na položku IDENTIF. ČÍSLO TV a stiskněte OK. 4 Pomocí tlačítkadoleva nebo doprava zvolte Identif. číslo TV a potom zvolte Zavřít. Rozsah nastavení je 1 až Po dokončení stiskněte EXIT(ZPĚT).

33 NASTAVENÍ EXTERNÍHO OVLÁDACÍHO ZAŘÍZENÍ 33 Komunikační parametry ypřenosová rychlost: b/s (UART) y Délka dat: 8 bitů yparita: Žádná y Stop bit: 1 bit ykomunikační kód: kód ASCII ypoužití překříženého kabelu. Referenční seznam příkazů (Závisí na modelu) PŘÍKAZ 1 PŘÍKAZ 2 DATA (Hexadecimální) PŘÍKAZ 1 PŘÍKAZ 2 DATA (Hexadecimální) 01. NAPÁJENÍ k a 00 až Výšky k r 00 až Poměr stran k c (Viz str.35) 14. Hloubky k s 00 až Vypnutí obrazovky k d (Viz str.35) 15. Stereováha k t 00 až Vypnutí zvuku k e 00 až Tep. barev x u 00 až Ovládání hlasitosti k f 00 až Kontrast k g 00 až Úspora energie 18. Automatická konfigurace j q 00 až 05 j u Jas k h 00 až Příkaz k ladění m a (Viz str.37) 08. Barva k i 00 až Odstín k j 00 až Ostrost k k 00 až Výběr nabídky OSD 12. Režim uzamčení dálkového ovladače k l 00 až 01 k m 00 až Přidat/ Přeskočit program m b 00 až Klávesa m c Kód klávesy 22. Ovládání m g 00 až 64 podsvícení 23. Výběr vstupu x b (Viz str.38) (Hlavní) * Poznámka : Během používání USB, např. DivX nebo EMF, jsou všechny příkazy kromě Napájení(ka) a Klávesa(mc) ignorovány a považovány za NG.

34 34 NASTAVENÍ EXTERNÍHO OVLÁDACÍHO ZAŘÍZENÍ Protokol příkazu/odpovědi Příkazová sekvence [Příkaz 1][Příkaz 2][ ][Identif. číslo TV][ ][Data][Cr] [Příkaz 1] : První příkaz pro ovládání televizoru. (j, k, m nebo x) [Příkaz 2] : Druhý příkaz pro ovládání televizoru. [Identif. číslo TV] : Úpravou identif. čísla TV můžete zvolit požadované číslo ID monitoru v nabídce možností. Nastavení je v rozsahu 1 až 99. Když zvolíte identifikační číslo 0, bude ovládán každý připojený monitor. Identifikační číslo je v nabídce uvedeno v desítkové soustavě (1 až 99) a v protokolu vysílání/příjmu v šestnáctkové soustavě (0x0 až 0x63). [DATA] : Pro přenos dat příkazu. Přenese data FF pro načtení stavu příkazu. [Cr] : Návrat na začátek řádku ASCII kód 0x0D [ ] : Kód ASCII mezera (0x20) OK potvrzení [Příkaz 2][ ][Identif. číslo TV][ ][OK][Data][x] * Po přijmutí normálních dat odešle monitor ACK (potvrzení), které je založeno na tomto formátu. Jestliže jsou v tomto okamžiku data v režimu načtení dat, indikuje aktuální stav dat. Jestliže jsou data v režimu zápisu dat, vrátí data osobního počítače. Potvrzení chyby [Příkaz 2][ ][Identif. číslo TV][ ][NG][Data][x] * Televizor odešle ACK (potvrzení) založené na tomto formátu, když přijímá netypická data od nereálných funkcí nebo komunikační chyby. Data 00: Nepřípustný kód

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo ZÁRUČNÍ LIST na výrobek ALMA T2200.. Výrobní číslo.. Datum prodeje.... Razítko a podpis prodejce ALMA T2200 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje výrobce záruku po dobu 24 měsíců

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T Bezdrátová sada s klávesnicí a myší WUR - 0108T Obsah Začínáme....................................................... 1 Funkce......................................................... 1 Příprava klávesnice,

Více

- T o p C H - D V T 1 0 1 0. - T S e t. B o x D V B. Návod k obsluze. B e d i e n u n g s a n l e i t u n g. www.cyberhome.de

- T o p C H - D V T 1 0 1 0. - T S e t. B o x D V B. Návod k obsluze. B e d i e n u n g s a n l e i t u n g. www.cyberhome.de D V B - T S e t - T o p C H - D V T 1 0 1 0 B o x Návod k obsluze B e d i e n u n g s a n l e i t u n g www.cyberhome.de CyberHome CH - DVT 1010 zkrácený návod k zapojení a obsluze strana 2 PRŮVODCE RYCHLOU

Více

NÁVOD K OBSLUZE Televizor LCD / Televizor LED LCD /Plazmový televizor

NÁVOD K OBSLUZE Televizor LCD / Televizor LED LCD /Plazmový televizor NÁVOD K OBSLUZE Televizor LCD / Televizor LED LCD /Plazmový televizor Před uvedením zařízení do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu. www.lg.com 2 LICENCE LICENCE

Více

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte.

Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

Návod k obsluze StereoMan 2

Návod k obsluze StereoMan 2 Návod k obsluze StereoMan 2 2.4 GHz bezdrátová sluchátka 1 1. Obsah. 1 Obsah 2 2 Rozsah dodávky / popis zařízení 3 3. Prosím, přečtěte si jako první 4 3.1 Provozní prostředí 4 3.2 Prohlášení výrobce 4

Více

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného Obsah 1. Systém domácího videovrátného... 2. Obsah dodávky... 2 3. Technický popis výrobku... 2 4. Instalace... 4 5. Příklady možných zapojení systému videovrátného... 7 6. Obsluha... 7 7. Tabulka poruch

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Uživatelská příručka set-top-boxu Motorola VIP1003

Uživatelská příručka set-top-boxu Motorola VIP1003 Uživatelská příručka set-top-boxu Motorola VIP1003 Vážení zákazníci, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb vybrali právě naši společnost itself s.r.o.. Naše společnost Vám přináší

Více

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250 w w w. e a t o n. c o m Nova AVR 625 Nova AVR 1250 UPS - zdroj nepřerušeného napájení zálohovaného z baterie Instalační a uživatelská příručka DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Čtěte před instalací produktu!

Více

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení

Česky. Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Česky Manuál Prosím pečlivě si přečtěte tento manuál a mějte pro případné další doporučení Bezpečnostní informace Nebezpečí smrtelného zranění kabelem - děti se mohly zaplést v kabelech a uškrtit se. -

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou registrovanými ochrannými známkami společnosti Microsoft

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití 1. Důležité informace o bezpečnosti provozu Tato tiskárna je konstruována tak, aby byla bezpečně provozována po mnoho let se spolehlivým výkonem. Jako u všech

Více

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05207AB -11/13-01 GF Niky 1000/1500 CZ CZ 3 2 Niky 1000/1500 OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání a signalizace

Více

Stativ s dálkovým ovládáním

Stativ s dálkovým ovládáním 3-284-555-03(1) Stativ s dálkovým ovládáním Návod k obsluze VCT-80AV/VCT-60AV/VCT-50AV 2008 Sony Corporation A VCT-80AV 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 11 25 12 VCT-60AV/VCT-50AV

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX Uživatelská příručka 15 LCD monitor TATUNG Vibrant L5EX Obsah Bezpečnostní opatření 3 Popis produktu 4 Obsah balení 4 Vlastnosti 5 Čištění 5 Popis 5 Přední pohled 5 Zadní pohled 6 Nastavení 7 Nastavení

Více

Návod na použití. IC-908fdgr/ IC-108fdgr/ IC-133fdgr. TFT-LCD výklopný displej. se zabudovaným DVD přehrávačem, USB/SD čtečkou

Návod na použití. IC-908fdgr/ IC-108fdgr/ IC-133fdgr. TFT-LCD výklopný displej. se zabudovaným DVD přehrávačem, USB/SD čtečkou Návod na použití IC-908fdgr/ IC-108fdgr/ IC-133fdgr TFT-LCD výklopný displej se zabudovaným DVD přehrávačem, USB/SD čtečkou Upozornění k provozu zařízení Přečtěte si pozorně všechna upozornění a instrukce,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 64 61 50 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru a za nákup našeho malého bezdrátového pokojového a venkovního teploměru. Tento přístroj dokáže přijímat signály naměřené

Více

VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 www.vahypro.cz

VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 www.vahypro.cz VÁHY SÉRIE AQM Instruk ní p íru ka Servisní knížka VAHY PRO, s.r.o. Fügnerova 345 400 04 Trmice Ústí nad Labem tel./fax: 475 620 800 www.vahypro.cz Obsah : 1. Instalace 2. Specifikace 3. Rozmístní kláves

Více

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah

Uživatelský manuál. Klešťový multimetr AC/DC MS2101. Obsah 9. Automatické vypnutí Pro prodloužení životnosti baterie je poskytována funkce automatického vypínání. V případě nečinnosti (ovládání tlačítek), změny rozsahu po dobu 15 minut se multimetr automaticky

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth je ochranná známka příslušného vlastníka a užívaná společností Hewlett- Packard Company v souladu

Více

Obsah. Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3. Obsah balení...3. Návod k instalaci...4. Montáž monitoru...4. Odpojení monitoru...

Obsah. Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3. Obsah balení...3. Návod k instalaci...4. Montáž monitoru...4. Odpojení monitoru... Obsah Upozornění...2 ZVLÁŠTNÍ POZNÁMKY O LCD MONITORECH...3 Obsah balení...3 Návod k instalaci...4 Montáž monitoru...4 Odpojení monitoru...4 Nastavení úhlu pohledu...4 Připojení zařízení...5 Zapnutí přívodu

Více

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití CT-V1 Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití POZNÁMKY Toto zařízení bylo testováno a shledáno v souladu s limity pro digitální zařízení třídy B, podle části 15 pravidel FCC.

Více

NÁVOD K OBSLUZE DEHUMIDIFIER CFO-45E

NÁVOD K OBSLUZE DEHUMIDIFIER CFO-45E NÁVOD K OBSLUZE DEHUMIDIFIER CFO-45E PŘEKLAD PŮVODNÍHO UŽIVATELSKÉHO NÁVODU 1 PŘED POUŽITÍM UPOZORNĚNÍ! Udržujte toto zařízení vždy ve svislé poloze. Když bylo zařízení přepravováno nebo nakloněno (např.

Více

Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 310i

Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 310i Instalační příručka pro kartu PCTV MediaCenter 310i Společnost Pinnacle Systems GmbH vydala tento návod s použitím všech dostupných informací, ale nemůže zaručit, že jsou uvedeny vyčerpávající informace

Více

KD-DV6202/KD-DV6201. Varování - 1 -

KD-DV6202/KD-DV6201. Varování - 1 - KD-DV6202/KD-DV6201 Návod na instalaci a připojení Tento přehrávač je skonstruován pro provoz v elektrických systémech 12 V DC s uzemněným záporným pólem. Jestli vaše vozidlo nemá tento systém, je nutný

Více

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200)

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) OBSAH 1. Bezpe nostní instrukce 3 2. Vlastnosti a použití pohonu vrat 3 3. Technická specifikace 4 4. Kontrola obsahu balení 4 5. Instalace a nastavení

Více

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití 1 GL 1280 Faser Optik Děkujeme Vám, že jste se rozholi si zakoupit tento velice kvalitní produkt. GL 1280 Fieberligt je celkově vyráběn v SRN a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu a bezpečnost. Přejeme

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE Úvod Děkujeme,že jste si vybrali naši bezdrátovou klávesnici s bezdrátovou optickou myší.pracuje s digitální rádio technologií zaručující bezproblémovou komunikaci

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘEDSTAVENÍ A ZAPOJENÍ

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘEDSTAVENÍ A ZAPOJENÍ UŽIVATELSKÝ NÁVOD Obsah BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...1 PŘEDSTAVENÍ A ZAPOJENÍ...2 1 ZÁKLADNÍ FUNKCE...6 1.1 JEDNODUCHÁ INSTALACE...6 1.2 OVLÁDÁNÍ HLASITOSTI...6 1.3 VÝBĚR PROGRAMŮ...7 1.4 SEZNAM OBLÍBENÝCH PROGRAMŮ...8

Více

NÁVOD K OBSLUZE OBCHODNÍ VÁHA. řady. Strana 1. Prodejce:

NÁVOD K OBSLUZE OBCHODNÍ VÁHA. řady. Strana 1. Prodejce: NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 OBCHODNÍ VÁHA řady Prodejce: Strana 2 ÚVOD, ZÁKLADNÍ POKYNY K POUŽÍVÁNÍ VÁHY Pokud chcete, aby Vám Vaše váha sloužila spolehlivě a k Vaší spokojenosti, prostudujte prosím tento

Více

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor NÁHLAVNÍ SOUPRAVA LEGENDA KE SCHÉMATU ZÁKLADNÍ JEDNOTKA NÁHLAVNÍ SOUPRAVA 1 Posuvný přepínač Tx (A-D) 18 Mikrofon 2 Posuvný přepínač Rx (1-4) 19 Reproduktor 3 Hlasitost hovoru NAHORU 20 Tlačítko Mluvit

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 03 39

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 03 39 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 03 39 Aktivní superhloubkový reproduktor (anglicky subwoofer ) pro domácí kino - sice s malými kompaktními rozměry, avšak s úžasným výkonem v provedení technologie Downfire,

Více

Basový zesilovač CD-100B. Obj. č.: 36 78 42

Basový zesilovač CD-100B. Obj. č.: 36 78 42 Basový zesilovač CD-100B Obj. č.: 36 78 42 2 Obsah: ÚVOD... 2 SPRÁVNÉ POUŽÍVÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS FUNKCÍ... 4 UVEDENÍ DO PROVOZU... 4 PŘIPOJENÍ BASOVÉ KYTARY...5 PŘIPOJENÍ NA ELEKTRICKOU

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

Set-top box Motorola VIP-1003

Set-top box Motorola VIP-1003 Set-top box Motorola VIP-1003 1 Set-top box Motorola VIP-1003 Obsah Příprava k využívání služeb IPTV... 4 Set-top box Motorola VIP-1003... 4 Co najdete uvnitř balení... 4 Popis set-top boxu... 5 Zapojení

Více

TR12-1F. Návod k montáži a obsluze. Dálkový (bezdrátový) prostorový regulátor s přijímačem. obj.č. 7 719 002 498

TR12-1F. Návod k montáži a obsluze. Dálkový (bezdrátový) prostorový regulátor s přijímačem. obj.č. 7 719 002 498 Návod k montáži a obsluze TR12-1F Dálkový (bezdrátový) prostorový regulátor s přijímačem obj.č. 7 719 002 498 Bezporuchový provoz je zaručen při dodržování tohoto návodu. Prosíme po instalaci předat tento

Více

Prodlužovačka se 6 zásuvkami ovládaná rádiovým signálem v pásmu 433 MHz

Prodlužovačka se 6 zásuvkami ovládaná rádiovým signálem v pásmu 433 MHz NÁVOD K OBSLUZE Prodlužovačka se 6 zásuvkami ovládaná rádiovým signálem v pásmu 433 MHz Obj. č.: 61 31 18 Ideální pro Vaše video nebo audio zařízení. Před prvním použitím prodlužovačky si pozorně přečtěte

Více

Návod k obsluze. Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360. Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena.

Návod k obsluze. Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360. Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena. Návod k obsluze Klešťový měřící přístroj únikového proudu FLUKE 360 Říjen 2006 2006 Fluke Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bezpečnostní informace Čtěte nejdříve Bezpečnostní informace Abyste se vyhnuli

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Vlastnosti systému... 2 4. Funkce systému... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

Návod k obsluze. MSA Plus 250

Návod k obsluze. MSA Plus 250 Návod k obsluze MSA Plus 250 Návod k obsluze MSA Plus 250 Obsah Obsah Strana 1 Úvod 1.1 Platnost 1.2 Popis svářečky 1.2.1 Ovládací prvky 1.4 Napájení jednotky 1.4.1 Provoz při připojení do sítě 1.4.2

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Záložní zdroj Back-UPS 650 VA 230 V s automatickou regulací napětí AVR (BX650CI)

Záložní zdroj Back-UPS 650 VA 230 V s automatickou regulací napětí AVR (BX650CI) Záložní zdroj Back-UPS 650 VA 230 V s automatickou regulací napětí AVR (BX650CI) Základní informace Neumísťujte zdroj na přímé slunce, na nadměrně teplá nebo vlhká místa a chraňte ho před stykem s kapalinami.

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY NÁSTROJ POUŽÍVEJTE AŽ PO DŮKLADNÉM PŘEČTENÍ NÁSLEDUJÍCÍ ČÁSTI. Pro adaptér napájení

BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY NÁSTROJ POUŽÍVEJTE AŽ PO DŮKLADNÉM PŘEČTENÍ NÁSLEDUJÍCÍ ČÁSTI. Pro adaptér napájení BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY NÁSTROJ POUŽÍVEJTE AŽ PO DŮKLADNÉM PŘEČTENÍ NÁSLEDUJÍCÍ ČÁSTI Pro adaptér napájení Tento adaptér napájení je určen výhradně k použití se zařízeními NEXO. Nepoužívejte jej pro žádné

Více

Barevný videotelefon CDV-70H

Barevný videotelefon CDV-70H Barevný videotelefon CDV-70H Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k

Více

Instalační programování Programování bezdrátové klávesnice se skládá ze dvou kroků: Hlavní vlastnosti

Instalační programování Programování bezdrátové klávesnice se skládá ze dvou kroků: Hlavní vlastnosti Instrukce pro bezdrátovou klávesnici RW SALK WL Úvod Bezdrátová klávesnice je vysílač s plovoucím kódem, používaný k dálkovému ovládání bezpečnostního systému PROSYS. Umožňuje aktivaci a deaktivaci systému

Více

Větrná elektrárna GWL

Větrná elektrárna GWL Větrná elektrárna GWL GWT400, GWT600, GWT1000 Návod obsluze - 1 - 1. Popis Větrné elektrárny GWL jsou určené do každého počasí pro všechny geografické a klimatické podmínky. Vynikají malými rozměry, snadnou

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky

Více

Reproduktorový systém SX-DD3 NÁVOD K POUŽITÍ

Reproduktorový systém SX-DD3 NÁVOD K POUŽITÍ STANDBY/ON Reproduktorový systém SX-DD3 NÁVOD K POUŽITÍ Bezpečnostní upozornění POZOR!!! Před sejmutím krytu nutno vyjmout vidlici síťového přívodu ze zásuvky. Ujištění: Přístroj odpovídá požadavkům zákona

Více

HLAVNÍ STANICE SÉRIE 912 TP-561

HLAVNÍ STANICE SÉRIE 912 TP-561 je modul skupinového satelitního přijímače s rozhraním Common Interface pro příjem satelitních digitálních programů DVB-S. Výstupní signál je modulován v normě PAL B/G CCIR. Nastavení se provádí pomocí

Více

B žná péče o počítač. Číslo dokumentu: 383058-222. íjen 2005

B žná péče o počítač. Číslo dokumentu: 383058-222. íjen 2005 B žná péče o počítač Číslo dokumentu: 383058-222 íjen 2005 Obsah 1 Údržba hardwaru Jednotka bateriových zdrojů........................ 3 Zařízení TouchPad a klávesnice...................... 4 Displej.........................................

Více

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití Elektrický stepper DH5005 Návod k použití Obsah Obsah... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Varování... 3 Upozornění... 4 Části přístroje... 5 Než začnete cvičit... 6 Nastavení přístroje... 6 Způsob cvičení...

Více

NÁVOD K OBSLUZE SX-15

NÁVOD K OBSLUZE SX-15 NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 ELEKTRONICKÁ OBCHODNÍ VÁHA S VÝPOČTEM CENY ŘADY SX-15 Dovozce do ČR: Tento soubor je chráněn autorskými právy firmy LESAK s.r.o. Jeho kopírování a komerční distribuce je možná

Více

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR HVSD 970 B ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Instalace na zeď... 3 Ovládání... 7 Údržba... 8 Odstranění možných problémů... 9 ÚVOD Děkujeme za výběr

Více

SM2200 DIGITÁLNÍ MĚŘIČ SATELITNÍHO SIGNÁLU NÁVOD K POUŽITÍ

SM2200 DIGITÁLNÍ MĚŘIČ SATELITNÍHO SIGNÁLU NÁVOD K POUŽITÍ SM2200 DIGITÁLNÍ MĚŘIČ SATELITNÍHO SIGNÁLU NÁVOD K POUŽITÍ Před tím, než začnete digitální měřič používat, přečtěte si prosím tento návod na použití. Technické specifikace a způsob provozu, které jsou

Více

Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač HD 500 FTA

Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač HD 500 FTA Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač HD 500 FTA Při čtení tohoto návodu spolupracujte s obrázky orginálního návodu Bezpečnost 1 Hlavní napájení : 90 240V AC 50/60 Hz 2 Udržujte příjímač v

Více

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI P eklad p vodního návodu k obsluze OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 2 NÁZVY ČÁSTÍ... 3 MS-E18AI... 3 MS-E24AI, MS-E28AI... 3 TECHNICKÉ

Více

CAR X90 HND. kamera pro Váš automobil. Noční vidění, HDMI, Duální kamera. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt.

CAR X90 HND. kamera pro Váš automobil. Noční vidění, HDMI, Duální kamera. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. CAR X90 HND kamera pro Váš automobil Noční vidění, HDMI, Duální kamera Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. Ještě než se vrhnete na natáčení svých prvních cestovních záběrů,

Více

TERMOSTAT KOLON LCT 5100

TERMOSTAT KOLON LCT 5100 TERMOSTAT KOLON LCT 5100 Návod k obsluze Výrobce: Vývoj a konstrukce: Dodavatel a servis: K Nouzovu 2090; 143 00 Praha 4 Tel.: + 420 225 983 400 + 420 225 983 410 Fax: + 420 244 403 051 e-mail: pristroje@ingos.cz

Více

NÁVOD NA OBSLUHU TECATEL Modulátor COFDM DIMHD6

NÁVOD NA OBSLUHU TECATEL Modulátor COFDM DIMHD6 NÁVOD NA OBSLUHU TECATEL Modulátor COFDM DIMHD6 1. ÚVOD Před instalací a používání modulátoru si pozorně přečtěte tento návod! Návod si uložte pro pozdější použití! Zakoupený produkt TECATEL Modulátor

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více

MT-8001. Zkušební telefonní sada

MT-8001. Zkušební telefonní sada MT-8001 Zkušební telefonní sada Děkujeme, že jste si zakoupili telefonní sadu MT-8001 (dále jen "přístroj"). Dříve než začnete přístroj používat, prostudujte pečlivě návod k použití. Vlastnosti Telefonní

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation.

Více

Upozornění před instalací. Obsah balení CZ - 99. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce.

Upozornění před instalací. Obsah balení CZ - 99. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce. 50000G Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Neumisťujte síťovou kameru na nestabilní povrchy. Nevkládejte do síťové kamery žádné

Více

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka Uživate ská príru ka VisionBook 7Q Plus Popis za ízení 1. Tla ítko zapnutí / vypnutí (Power) 2. Tla ítka pro ovládání hlasitosti 3. Micro

Více

Lenovo Miix 2 8. Uživatelská příručka. Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostníupozornění a důležité rady v dodaných příručkách.

Lenovo Miix 2 8. Uživatelská příručka. Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostníupozornění a důležité rady v dodaných příručkách. Lenovo Miix 2 8 Uživatelská příručka Před používáním počítače si přečtěte bezpečnostníupozornění a důležité rady v dodaných příručkách. Poznámky Před používáním produktu si musíte přečíst Příručka s bezpečnostními

Více

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití

Elektrický bezdrátový smeták. model SW02. Návod k použití Elektrický bezdrátový smeták model SW02 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 3 OBSAH BALENÍ A POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 SESTAVENÍ PŘÍSTROJE... 4 NABÍJENÍ BATERIÍ... 5 ČIŠTĚNÍ

Více

Za ízení TouchPad aklávesnice

Za ízení TouchPad aklávesnice Za ízení TouchPad aklávesnice Číslo dokumentu: 430406-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje funkce zařízení TouchPad a klávesnice počítače. Obsah 1 Za ízení TouchPad Popis zařízení TouchPad.........................

Více

Uživatelská příručka FERGUSON AC-8000HD DVB-C

Uživatelská příručka FERGUSON AC-8000HD DVB-C Ferffffffffff Digitální kabelový přijímač s vysokým rozlišením a zabudovaným dekodérem systému CONAX AC-8000HD Uživatelská příručka FERGUSON AC-8000HD DVB-C Obsah Obsah...2 Kapitola 1 - Než začneme...3

Více

Prosím, dodržujte následující bezpečnostní opatření, aby nedošlo k poškození nebo ztrátě dat způsobené nesprávným provozem.

Prosím, dodržujte následující bezpečnostní opatření, aby nedošlo k poškození nebo ztrátě dat způsobené nesprávným provozem. 1. Doporučení před instalací a provozem zařízení Prosím, dodržujte následující bezpečnostní opatření, aby nedošlo k poškození nebo ztrátě dat způsobené nesprávným provozem. DVR by mělo být provozováno

Více

GC-PTV-TAF. Uživatelská příručka. Digitální hybridní TV karta. Rev. 101 12MD-PTVTAF-101R

GC-PTV-TAF. Uživatelská příručka. Digitální hybridní TV karta. Rev. 101 12MD-PTVTAF-101R GC-PTV-TAF Digitální hybridní TV karta Uživatelská příručka Rev. 101 12MD-PTVTAF-101R 1. Představení 1.1. Přehled Děkujeme za zakoupení digitální hybridní TV karty značky GIGABYTE. S touto vysoce kvalitní

Více

Manuál Stellé Pillar Leden 2016

Manuál Stellé Pillar Leden 2016 Manuál Stellé Pillar Leden 2016 Obsah 1. Obsah balení... 2 2. Popis funkcí... 3 3. Ovládání... 4 4. Napájení reproduktoru... 5 5. Bezdrátové připojení... 6 6. Bezdrátové handsfree... 7 7. Funkce Připoj

Více

DiskStation DS210j, DS210+

DiskStation DS210j, DS210+ DiskStation DS210j, DS210+ Stručná instalační příručka ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_20100319 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před použitím si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

NAITECH CTN-254 BLUETOOTH HANDSFREE FM TRANSMITTER MP3 PŘEHRÁVAČ

NAITECH CTN-254 BLUETOOTH HANDSFREE FM TRANSMITTER MP3 PŘEHRÁVAČ Návod k použití CTN-254 BLUETOOTH HANDSFREE FM TRANSMITTER MP3 PŘEHRÁVAČ Děkujeme za zakoupení přístroje. Jeho vývoji jsme věnovali nemálo prostředků, a proto Vám můžeme zaručit jeho prvotřídní kvalitu

Více

SUPERTOOTH DISCO 2 je přenosný bezdrátový stereo reproduktor s avantgardním designem a kompaktními rozměry.

SUPERTOOTH DISCO 2 je přenosný bezdrátový stereo reproduktor s avantgardním designem a kompaktními rozměry. DISCO 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA SUPERTOOTH DISCO 2 je přenosný bezdrátový stereo reproduktor s avantgardním designem a kompaktními rozměry. Můžete bezdrátově přehrávat hudbu z vašeho mobilního telefonu, tabletu,

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

NÁVOD K OBSLUZE MODEL-PS ELEKTRONICKÁ POŠTOVNÍ VÁHA ÚVOD, ZÁKLADNÍ POKYNY K POUŽÍVÁNÍ VÁHY

NÁVOD K OBSLUZE MODEL-PS ELEKTRONICKÁ POŠTOVNÍ VÁHA ÚVOD, ZÁKLADNÍ POKYNY K POUŽÍVÁNÍ VÁHY NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÁ POŠTOVNÍ VÁHA MODEL-PS Tento soubor je chráněn autorskými právy firmy LESAK s.r.o. Jeho kopírování a komerční distribuce je možná pouze se souhlasem autora ÚVOD, ZÁKLADNÍ POKYNY

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar EAGLE 1 & EAGLE 2 Manuál pro uživatele Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar Technická specifikace Technologie : Vysoká frekvence a mikroprocesor

Více

Analyzátor tělesných hodnot Grundig MD 4810. Obj. č.: 86 02 78. Vážení zákazníci,

Analyzátor tělesných hodnot Grundig MD 4810. Obj. č.: 86 02 78. Vážení zákazníci, Analyzátor tělesných hodnot Grundig MD 4810 Obj. č.: 86 02 78 Vážení zákazníci, Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup analyzátoru tělesných hodnot MD 4810. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 07 08

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 07 08 NÁVOD K OBSLUZE Verze 07/03 Obj. č.: 35 07 08 Tento praktický přepínací pult A/V Control Centre AV-signálů se 3 vstupy SCART s 1 vstupem/výstupem SCART (připojení televizoru, videorekordéru), s 1 výstupem

Více

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití English Česky DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití Dem 10 1 Dem 10 DEMINERALIZAČNÍ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, Chtěli bychom Vám tímto poděkovat za zakoupení našeho Demineralizačního filtru

Více

Návod k použití Manta Compressor Supreme

Návod k použití Manta Compressor Supreme Návod k použití Manta Compressor Supreme 1. Připojení 1. Připojte řadící páku do zdířky na zadní straně sloupku volantu 2. Připojte pedály do zdířky na zadní straně sloupku volantu 3. Ujistěte se, že Váš

Více

Zesilovač Indukční smyčky

Zesilovač Indukční smyčky Zesilovač Indukční smyčky Úvod Děkujem vám za zakoupení přístroj GeemarcTM LH600. Jedná se o přenosnou indukční smyčku, která je vhodná pro domácí použití. Vyniká snadným nastavením a také elegantním a

Více

NSA310. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234

NSA310. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 NSA310 Multimediální server s jedním diskem Výchozí přihlašovací údaje Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware 4.21 Vydání 1, 6/2011 Obsah Přední a zadní panel... 1 Úvod...

Více

LASER INTERCEPTOR Návod na použití

LASER INTERCEPTOR Návod na použití LASER INTERCEPTOR Návod na použití LASER INTERCEPTOR Laser interceptor je víceúčelové laserové zařízení vyrobené pro Vaši bezpečnost a bezpečnost Vašeho vozidla při každodenním jezdění po cestách. Laser

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více