B E P P O 4/2003 BEPPO 4/2003 NASÁVAČ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "B E P P O 4/2003 BEPPO 4/2003 NASÁVAČ"

Transkript

1 Čj.BEPPO403 hlavička B E P P O 4/2003 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 10 - číslo 4 - rok neprošlo jazykovou úpravou zdarma BEPPO 4/2003 NASÁVAČ Zájezd FUTUROSCOPE Projekty na Další DOTACE na 2003 Ostatní pokračování v BEPPO 5/2003 Asociace malých debrujárů ČR, Mouřínov 7, BUČOVICE Pobočka: AMD ČR, Senovážné náměstí 24, Praha 1, Bankovní spojení: ČSOB,a.s.divize poštovní spořitelna, č.účtu / IČO Tel/fax/zázn , tel , mobil , zapletal@adam.cz 1.

2 Čj.BEPPO403 úvod Milí debrujáři, čtvrté Beppo držíte zcela netradičně v rukou již v září. Co nás vede k takovému tempu? Seminář v Praze otevřel a upřesnil řadu nových otázek, které je lépe neodkládat a raději se do nich pustit co nejdříve. O co se vlastně jedná: 1. Společný zájezd do FUTUROSCOPU se podle společného zjištění nepodařilo přes výhodnou cenu zaplnit především vzhledem k těžkostem s uvolňováním většiny vedoucích ze školy. Operativně se nám podařilo všechno změnit podle vašich požadavků a změněný termín i novou návratku najdete právě v tomto Beppu 4/03. Původní podmínky jsme zachovali a nyní je na vás, jestli do svoji situaci přehodnotíte a vyplněnou přihlášku odešlete na adresu ústředí 2. Projekty, které přihlašujeme do Programů MŠMT doznaly výrazných změn a bez vašich podkladů je budeme jen velmi obtížně zpracovávat. V Beppu 4/03 najdete základní informace a také nové formuláře. Podle uvedených pokynů by vám nemělo dát příliš práce své záměry do formulářů vepsat a také do odeslat na adresu ústředí 3. Můžete si také ještě požádat o dodatečnou finanční podporu svého klubu (formulář a pokyny také v Beppo 4/03). Po se výkonný výbor sejde, aby podle možností vyšel vašim žádostem vstříc. 4. Do konce roku nás ještě čekají dvě významné akce: volební valné shromáždění s přípravou výroční zprávy za rok 2003 a Vánoce debrujárů. Jedná se o tak zásadní setkání, že jsme se rozhodli jejich přípravě věnovat patřičnou pozornost a veškeré zpracované informace a nabídky vám poslat ještě v jednom novém Beppu 5/2003. Tak a teď už je to na vás a pak, že si debrujár neví vždycky rady! Váš prezident Petr Zapletal 2.

3 Čj. BEPPO403 futuroscope FUTUROSCOPE Na základě velmi dobrých zkušeností z minulých let a po průzkumu zájmu při semináři v Luhačovicích (březen 2003) se rozhodl výkonný výbor uspořádat společný výjezd vedoucích klubů AMD ČR. Po společném rozhodnutí na semináři výjezd uskutečníme v novém termínu! Akce je výrazně dotována a zařazeni budou řádně přihlášení zájemci podle termínu došlých přihlášek s platbou, do zaplnění 42 připravených míst. Vzhledem ke změně termínu a operativnímu řešení situace musíme použít metodu: Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Na nedostatečně vyplněné přihlášky bez úhrady bude brán ohled pouze při malém počtu zájemců. Uzávěrka: ve chvíli došlé 42 přihlášky Pátek Sobota Neděle Pondělí RÁMCOVÝ PROGRAM 9.00 odjezd účastníků busem z Brna z parkoviště u DDM JUNIOR nedaleko OD Tesco odjezd účastníků z Prahy, parkoviště OBI u metra Roztyly restaurace Kařez: možnost oběda v restauraci U Kroftů (není v ceně) hraniční přechod Rozvadov, dále trasa Norimberk, Saarbrücken, Reims, Metz 7.00 zastávka před Paříží, možnost individuální snídaně 9.00 Centre G.Pompidou procházka městem: Les Halles, rue Rivoli, Palais Royal Louvre individuální prohlídka a dále volný program v možnostmi (zahrady Tuilleries, muzeum D Orsay, náměstí Concorde Eiffelova věž: individuální prohlídka (vstupné není v ceně) odjezd do hotelu Formule 1, ubytování ve třílůžkových pokojích hotelu F odjezd z hotelu do Poitiers - po cestě zastávka na zámku na Loiře (např. Blois) Poitiers ubytování v hotelu F individuální program, možnost prohlídky Poitiers 9.00 FUTUROSCOPE návštěva parku obrazů odjezd do Paříže Paříž, ubytování v hotelu F1 Úterý odjezd do centra města 9.00 PALÁC OBJEVŮ prohlídka expozic individuální program v Paříži - možnost návštěvy muzea Umění a řemesel odjezd z Paříže Středa návrat do Prahy a Brna Cena dotované akce: Kč zahrnuje Doprava autokarem během celého zájezdu 3x ubytování ve třílůžkových (!) pokojích hotelu Formule 1 (bez snídaní) vstupné do Palais de la Découverte a parku Futuroscope vlastníci tzv. učitelské karty (ITIC) neplatí vstupné do Louvru, Museé d Orsay, Centre G.Pompidou karty pomůže zařídit na vaši žádost M.Šmídová (tel ) průvodce/tlumočník Podmínky pro zařazení na akci FUTUROSCOPE: Obratem zaslaná a řádně vyplněná návratka s poplatkem Kč (při nezařazení na akci se vrací účastníkovi v plné výši) Zájemci, kteří nejsou registrováni jako vedoucí KMD nebo vedoucími navrženi jako ti, kdo výrazně ovlivňují činnost klubu hradí částku Kč 7.

4 FYZIK DETEKTIVEM! Čj. BEPPO403fyzik Náš dlouholetý člen a nadšený fyzikář Marek Veselý v Buštěhradu připravuje zajímavé příběhy s detektivními zápletkami. Mnohem více se dozvíte na adrese internetových stránek: Připojuje ukázky, ale řešení neprozradíme! Debrujár si přece vždycky ví rady, ne? Zájemci mohou příběh vyřešit a napsat nám o tom nebo nezbývá nic jiného, než zapátrat na internetu. NEEXISTUJÍCÍ VRAŽDA? Do kanceláře inspektora Kopřivy nakoukl strážmistr Petráně: "Pane inspektore, pojďte si něco poslechnout. Na stopadesátosmičce jsme nahráli zajímavou věc." Inspektor se posadil a zaposlouchal se do hlasů z magnetofonu. Jeden patřil službu konajícímu policistovi na dispečinku, druhý hlas byl neznámý. Byl to hlas mužský a zněl značně rozrušeně. "Haló, policie?" "Ano, co si přejete?" "Chci ohlásit vraždu." "Kde se stala, kdo ji spáchal, viděl jste čin na vlastní oči?" dával policista rutinní otázky. "Stalo se to v garážích u ruzyňského letiště v patře H, na stání označeném 81. Zaparkoval jsem vůz a podíval se do zrcátka. Naproti taky zastavilo auto, vystoupil z něj nějaký muž a než stačil auto zamknout, tak přiběhli dva maskovaní muži a zastřelili ho. Potom utekli." "Zůstaňte na místě, posíláme tam výjezdovku." "To bohužel nemohu, za chvilku mi odlétá letadlo." Inspektor ani moc dlouho neváhal a zavelel: "Vemte techniky s sebou a jedem." "To ale není zapotřebí, my jsme tam jeli, a na té H 81 žádné auto nebylo, ani žádná krev, prostě nic. Musel to být fór nebo co!" namítal strážmistr Petráně."Jenže ono se to také nestalo na H 81, ale " Víte, kde došlo k vraždě? SVĚDEK "Tak vy tvrdíte, že jste tu vraždu viděl?" zeptal se ošuntělého staršího muže sedícího na židli v kanceláři inspektor Kopřiva. "Ano, pane inšpektór, na vlastní voči jsem ten mord viděl," dušoval se ten pobuda. "Prosím vás, jak jste to mohl vidět, když byl mráz až praštělo a okna byla zamrzlá!" křičel na něj inspektor. "Ale jak jsem šel vokolo toho baráku, tak jsem slyšel nějakej křik, tak jsem přistoupil k voknu, protože bylo zamrzlý, tak jsem na něj dejchnul a rukou utřel takový malý kolečko, abych viděl dovnitř. Tam ten mužskej škrtil tu ženskou." "Já vám povím jiný příběh, vám někdo zaplatil, vsadil bych se, že bratr zavražděné, abyste svědčil proti manželovi. Oni dva se totiž přímo nesnášeli. Jenže vaše výpověď má dost závažnou trhlinu." "Jakou trhlinu, proboha, já mluvím čistou pravdu." "Kdybyste ve škole ve fyzice dával pozor, tak byste musel přeci vědět, že " Co by měl pobuda z fyziky vědět? 8.

5 SMRTÍCÍ PLYN Inspektor Kopřiva se dostavil na místo, kde bylo nalezeno tělo mrtvého zahraničního dělníka. Ležel nahoře na palandě. Vypadal jakoby usnul. Bohužel, navěky. V místnosti kromě postele byl už jen stůl a dvě židle, pak také propan-butanový vařič a malá lednička. Spodní lůžko pod mrtvým, bylo rozestlané. "Tady taky někdo spal?" zeptal se inspektor. "Ano, já," ozvalo se z hloučku, který se díval dveřmi do místnosti. "Pojďte sem a řekněte mi, co se tady stalo," pozval dovnitř inspektor Kopřiva dělníka, zjevně také zahraničního. "Měl jsem štěstí, že jsem spal tady dole," vychrlil ze sebe dělník. "Kdybych spal nahoře, jako Vaska, tak je se mnou ámen." "A to jako proč, co se vlastně stalo? Já myslel, že zemřel ve spánku?" "On se udusil plynem. Než jsem zjistil, že nám utíká z vařiče, tak dost plynu uteklo. To víte plyn - pfff - rovnou nahoru," ukázal směrem vzhůru dělník. "To já znám, myslíte jako balónky na pouti." "Jo, přesně to mám na mysli. A protože Vaska spal nahoře, tak se chudák udusil." "Jako pohádka to bylo výborné, a jako výpověď to také nebylo špatné - aspoň vím, že jste se nám snažil lhát. Pokud byste měl čisté svědomí, nebylo zapotřebí lži. Jste zatčen." V čem dělník lhal? PŘÍPAD Z DOVOLENÉ Strážmistr Petráně se právě vrátil od moře a vyprávěl svému nadřízenému - inspektoru Kopřivovi, jaký případ se stal na jeho dovolené. "Šéfe, představte si: dva mladíci si vyjeli na lodi na volné moře. Rozhodli se, že budou z lodi skákat do vody. Ten jeden se rozběhl, ale zamotalo se mu lodní lano kolem nohy a tak přeletěl palubu a za tu nohu zůstal viset. Ten jeho kamarád říkal, že prý visel tak, že měl hlavu jen taktak nad vodou. Když mu tenhle druhý kamarád šel pomoct, tak uklouzl po mokré palubě, upadl a omdlel. Mezitím, co byl omdlelej, tak přišel příliv," tady strážmistr Petráně poklesl hlasem a snad že nic inspektor Kopřiva neříkal, tak ještě dodal: "Zvedla se voda." "Petráně, já samozřejmě vím, co je to příliv. Proboha, tak hloupej zase nejsem," loupl po strážmistrovi očima Kopřiva. Strážmistra to nijak nevyvedlo z míry a klidně pokračoval: "Takže potom, co se ten omdlelej probral, tak ten první mladík, co visel za tu nohu z lodi už měl kvůli tomu přílivu hlavu pod vodou. Prostě se utopil," skončil své vyprávění strážmistr Petráně. "Doufám, že toho druhého zatkli pro vraždu?" vyzvídal inspektor Kopřiva. "No, zatkli. Ale jak to můžete vědět, šéfe?" divil se strážmistr. Jak to mohl inspektor vědět? HODINÁŘ Někdo se zřejmě vetřel do přízně starého muže, v bytě ho zabil a pak okradl o všechny důchodcovské úspory. Jak známo, vražda vždycky přitáhne pozornost. Ani tahle, která se stala v jednom činžovním domě se neobešla bez davu přihlížejících, kterým inspektor Kopřiva neřekl jinak než "čumilové". Na chodbě před bytem zavražděného důchodce a také po celém schodišti jich bylo dost. Inspektor nařídil, aby jeho podřízení legitimovali a zapsali každého, kdo přihlížel. Za několik dní si je pozvali na kriminálku k výslechu. Tak například se tam objevil pán, který tvrdil: "Já jsem hodinář. Ten důchodce si mě pozval, protože potřeboval seřídit nějaké starožitné hodiny, které jsou těžké a nedají se přenášet. Když jsem však přicházel k bytu, už zde bylo několik lidí, a tak jsem se vlastně k němu nedostal, zůstal jsem tedy aspoň přihlížet." "Pravda, ten starý pán tam nějaké hodiny měl, tuším, že kyvadlové," přitakal inspektor. "Ale hrozně se předcházely. Zřejmě to jste měl opravit. Mohu se zeptat, jak se to u takových hodin dělá? To víte, já jsem v tomhle ohledu laik," jakoby omluvně dodal Kopřiva. "Není nic jednoduššího, jestliže jsou kyvadlové, jak říkáte, tak to se vlastně to kyvadlo kývá rychleji, než má, proto se předcházejí. Stačí, když se na kyvadlo dá takový malý přívažek - kyvadlo ztěžkne a pohybuje se pomaleji." "Mně to ale pálí rychleji a vám podle všeho ztěžkne život. To víte, čeká vás vězení. Vždyť vy, chlape, nejste žádný hodinář, ale nejspíš onen hledaný vrah" pobaveně a triumfálně prohlásil inspektor Kopřiva. Jak inspektor odhalil, že pán není hodinář? 9.

6 DEBRUJÁRSKÉ AKTUALITY Čj. BEPPO403aktuality VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ - proběhne 13. prosince 2003 po dobrých zkušenostech opět na hotelu OGAR v Luhačovicích. Jeho přípravě chceme věnovat patřičnou pozornost a proto veškeré nutné informace budou zanedlouho ještě v jednom BEPPU 5/2003, ve kterém dostanete: a) všechny pokyny k přihlášení a návratku b) obvyklé formuláře na doplnění svých činností v roce 2003, které poslouží zpracování naší výroční zprávy (od těchto výkazů se také potom odvíjí výše dotací pro naše kluby) c) kandidátky do výkonného výboru (VV AMD ČR) Toto všechno má ještě čas, ale už nyní bychom chtěli poprosit prezidenty a zástupce regionů, aby na svých jednáních vyhledali vhodné kandidáty do VV, které potom mohou na kandidátkách předložit. VÁNOCE DEBRUJÁRŮ - připravujeme na prosince 2003 do Prahy Tady také není kam spěchat, protože všechny podklady i s návratkami přiložíme do BEPPA 5/2003. V programu se mimo tradiční akce objeví i prezentace klubu na společném večeru, návštěvy Národního divadla, hvězdárny, NTM, ČVUT a MFF UK. Lze si vybrat i exkurzi do klubu Dětské tiskové agentury DOMINO. Zajímavé informace o této akci si můžete vyhledat na internetové adrese (připojujeme i ukázku z článku): V jedné z místností Klubu Domino, Dětské tiskové agentury se usadilo zvláštní zařízení. Vidíte ho na fotografii. Jmenuje se Vyhlídkové letecké zařízení FLIP. A do Domina se přestěhovalo z festivalu Jičín město pohádky. Když jsem v neděli 14. září dopoledne sbalil techniku Rádia Domino, měl jsem konečně čas zajít v klidu na výstavu Okamžitých her Petra Nikla a Jaroslava Kořána. Neděle byla posledním dnem, kdy byla výstava v Jičíně přístupná veřejnosti. Z vyprávění jsem věděl, že mne čeká něco dost neobvyklého a zajímavého. A musím přiznat, že mne exponáty zaujaly. Hrál jsem si s nimi - a taky na ně - jako malé dítě. Rozezníval jsem staré železné tyče, šrouby a klíče, foukal do maxitrumpety, čeřil vodu a vytvářel světelné efekty a v němém úžasu jsem zíral na FLIPa. Obvykle s sebou nosím reportážní minidisk. Zvuky jsem začal nahrávat, vznikala rozhlasová reportáž. Od paní, která prodávala vstupenky, jsem chtěl vědět, kam výstava putuje dál. Jen pokrčila rameny. Nevěděla to. No jo, jenomže udělat reportáž o výstavě, která právě končí a nepřidat informaci, kam se stěhuje a kde ji to se mi zdálo k ničemu. Takže jsem si zjistil telefonní číslo na jednoho z mohou posluchači vidět, autorů, Petra Nikla. Dozvěděl jsem se, že jeho exponáty skončí hned druhý den u něho v garáži. Přišlo mi to líto. Nabídl jsem mu, ať je vystaví v Praze v sídle Klubu Domino. Ještě v neděli večer se přijel na prostor podívat a v pondělí začal s instalací. A já vám mohu radostně sdělit, že hlavní část jičínské výstavy, tedy Vyhlídkové letecké zařízení FLIP Petra Nikla můžete vidět v Praze 4, v ulici Na Nivách 314. Přijďte se podívat. Slávek Hrzal, DTA 10.

Fyzik detektivem. Fyzika kolem nás

Fyzik detektivem. Fyzika kolem nás Fyzik detektivem Marek Veselý 1, ZŠ a MŠ Kladno Motivace Moje nejoblíbenější autorka detektivní literatury Agatha Christie kdysi řekla, že v dětství slyšela jednu hádanku, která ji přiměla k rozhodnutí

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 3 2010 hlavička B E P P O 3/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 3 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Seminář v Anglii s

Více

ZAPLETAL@ADAM.CZ 621 526, 621 244, 00420.603.55 14 17 ČSOB 155361679/0300 - IČO

ZAPLETAL@ADAM.CZ 621 526, 621 244, 00420.603.55 14 17 ČSOB 155361679/0300 - IČO Asociace malých debrujárů České republiky,os. Sokolovská 702, 685 01 BUČOVICE Pobočka: 116 47 Praha 1, Senovážné nám. 24, Mgr.Petr Zapletal www.debrujar.cz E-mail: ZAPLETAL@ADAM.CZ Tel/fax/zázn.+420.234

Více

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli

B E P P O 3/2005. Jak jste se měli Čj.BEPPO 305 hlavička B E P P O 3/2005 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 11 - číslo 3 - rok 2005 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Jak jste se měli vyýýýýý?

Více

B E P P O 2/2012. Rok 20. výročí založení AMD ČR

B E P P O 2/2012. Rok 20. výročí založení AMD ČR B E P P O 2/2012 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 20 - číslo 2 - rok 2012 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Rok 20. výročí založení AMD ČR Kolik vedoucích

Více

PAŘÍŽ seminář vedoucích

PAŘÍŽ seminář vedoucích PAŘÍŽ 24. - 28.9.2011 seminář vedoucích Po velkém úspěchu zahraničního semináře ANGLIE 2010 připravujeme na 24. - 28.9.2011 další seminář, tentokrát do Paříže. Program bude opět zaměřen na zajímavosti

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

621 526, 621 244, 00420.603.55 14 17 ČSOB 154526144/0300 - IČO

621 526, 621 244, 00420.603.55 14 17 ČSOB 154526144/0300 - IČO Asociace malých debrujárů České republiky, spolek Sokolovská 702, 685 01 BUČOVICE Pobočka: 116 47 Praha 1, Senovážné nám. 24, Mgr.Petr Zapletal www.debrujar.cz E-mail: zapletal@debrujar.cz Tel/fax/zázn.+420.234

Více

"SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu

SYMPATIE EUROPARKŮ - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu qq "SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu Pro všechny účastníky "Sympatie Europarků" je vstup do Disneylandu zdarma Při včasném podání přihlášky - vstup

Více

Valné shromáždění 2007.

Valné shromáždění 2007. Valné shromáždění 2007....když už chystáme VÁNOCE DEBRUJÁRŮ, tak proč nepřidat zrovna pozvání a informace k valnému shromáždění, že jo? Těšíme se, že se nás v roce oslav 15. výročí založení AMD ČR sejde

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla

Myši vzhůru nohama. podle Roalda Dahla podle Roalda Dahla B yl jednou jeden starý pán, kterému bylo 87 let a jmenoval se Labon. Celý svůj život to byl klidný a mírumilovný člověk. Byl velmi chudý, ale velmi šťastný. Když Labon zjistil, že má

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

To znamená, že jste tlustý ožrala. Odpověděla mi. Ale teď vážně. Pokračovala. Musíte zhubnout, nebo vám začnu předepisovat prášky.

To znamená, že jste tlustý ožrala. Odpověděla mi. Ale teď vážně. Pokračovala. Musíte zhubnout, nebo vám začnu předepisovat prášky. Neviditelnost Tomáš Dušek Byl jsem na kontrole. Našli mi v krvi zbytkový alkohol a špatný cholesterol. Ptal jsem se své doktorky, co to znamená. To znamená, že jste tlustý ožrala. Odpověděla mi. Ale teď

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010

VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 VÁNOCE DEBRUJÁRŮ 2010 Vánoce, no kdo by se netěšil?...a debrujáři se mohou těšit na své VÁNOCE DEBRUJÁRŮ v Praze 9.- 11. prosince 2010. V tomto článku najdete všechny potřebné informace i návratky. Tady

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

PES V NEBI. Dobrý den, povídá muž. Copak to tady prosím je?

PES V NEBI. Dobrý den, povídá muž. Copak to tady prosím je? PES V NEBI Muž putoval se svým psem. Věděl, že už je mrtvý a směřuje k nebi. V tom okamžiku se před ním zjevila nádherná zlacená brána a u ní stál a usmíval se fousatý stařík v bílé kápi. Dobrý den, povídá

Více

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme...

Vaše případné další PŘÍSPĚVKY, fotografie, komentáře nebo kontakty rádi připojíme... Seminář vedoucích. Od pátku 30. března do neděle 1. dubna 2007 se sejdou v hotelu OGAR v Luhačovicích vedoucí debrujárských klubů. Tradiční setkání nadšenců hry s vědou a technikou bude mít netradiční

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA BANKA HOTEL POŠTA NEMOCNICE OBCHOD ŠKOLA NÁDRAŽÍ ZASTÁVKA RESTAURACE KINO PARK LETIŠTĚ KDE? V / VE / NA ŠKOLA, POŠTA...ŠKOLE, POŠTĚ NEMOCNICE, OBCHOD KINO NÁDRAŽÍ LETIŠTĚ...NEMOCNICI, LETIŠTI...OBCHODĚ...KINĚ...NÁDRAŽÍ

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w.

Více

v celé Bibli spasení skrze Krista není zaslíbeno nikomu jinému, než špatným lidem spasení je jen pro špatné lidi

v celé Bibli spasení skrze Krista není zaslíbeno nikomu jinému, než špatným lidem spasení je jen pro špatné lidi Kdysi jsem se zeptal jednoho člověka: Myslíte si, že někteří špatní lidé budou spaseni? Ne, to si nemyslím, odpověděl. Pak nemám žádnou vyhlídku, řekl jsem. Vy máte nějakou? Jistě, nejsem špatný člověk.

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

duly. Mohutná loď se naklonila na stranu, jako by jí zmítala bouře. Z paluby se ozývaly hlasité povely a pobíhaly po ní temné postavy, rozčileně

duly. Mohutná loď se naklonila na stranu, jako by jí zmítala bouře. Z paluby se ozývaly hlasité povely a pobíhaly po ní temné postavy, rozčileně DUCH? Z temného moře se vynořila plachetnice se třemi stěžni. Plachty měla svěšené a trup hluboko ponořený, jako by byla naložená těžkým nákladem. Na středním a nejvyšším stěžni vlála malá černá vlajka.

Více

UPOZORNĚNÍ: pokud vám Registrační formulář nelze otevřít v Internet Explorer, otevřete odkaz pomocí Google Chrome nebo jiného prohlížeče.

UPOZORNĚNÍ: pokud vám Registrační formulář nelze otevřít v Internet Explorer, otevřete odkaz pomocí Google Chrome nebo jiného prohlížeče. Přihlášení Přihlásíte se na odkazu www.taoist.cz/registrace nebo stránkách www.taoist.cz v záložce Plán akcí kliknete na R u akce IWS Praha. Po vyplnění registračního formuláře kliknete na tlačítko odeslat

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Figuriny. "Ha-ha-ha! " začala se řehotat Katarina,když ožila. "Hi-hi-hi!" odpovědi se jí dostalo od Anabely.

Figuriny. Ha-ha-ha!  začala se řehotat Katarina,když ožila. Hi-hi-hi! odpovědi se jí dostalo od Anabely. Figuriny "Ha-ha-ha!" bylo první, co figuríny řekly, když v buticích, výkladech obchodů a v skladištích velkoobchodů začaly ožívat. Každá jedna figurína se začala smát. Jakoby chtěla popřít tu nepřirozenou

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým Vážení přátelé, jak možná víte, letos v červnu jsme pořádali historicky první setkání určené teenagerům a dospělým. Konalo se v Rozdrojovicích u Brna a mnozí z Vás mohou potvrdit, že se více než vydařilo.

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Pod Kingstonem. Mobil hlasitě zapípal.

Pod Kingstonem. Mobil hlasitě zapípal. Pod Kingstonem Mobil hlasitě zapípal. Jsou lidé, které zapípání mobilu dokáže vážně vyvést z míry. Mohou pak začít splašeně pobíhat, křičet, ohrožovat všechno a všechny ve svém dosahu. Jiní zase začnou

Více

Kapitola první: Neobvyklý případ

Kapitola první: Neobvyklý případ Kapitola první: Neobvyklý případ Jmenuji se Adrian Les a už více než 12 let jsem soukromý detektiv. Za tu dobu jsem se stal dosti uznávaným a nouzi o práci jsem opravdu neměl. Ve spolupráci s policií jsem

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ

KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ KARAMELOVÉ PRAŽSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ Hurá na Prahu a její věže! Jednoho letního dne se plyšový medvěd Karamel vydal na cestu z Londýna do Prahy. V učebnici vlastivědy četl, že tam mají přesně sto věží. Moc

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2017 1. týden 21. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil, jak řídit školu a být

Více

Motto: Nevěř všemu co zříš, nebo se podivíš (staré rčení) Ale opravdu tady ležel, ujišťoval světlovlasý mladík

Motto: Nevěř všemu co zříš, nebo se podivíš (staré rčení) Ale opravdu tady ležel, ujišťoval světlovlasý mladík Motto: Nevěř všemu co zříš, nebo se podivíš (staré rčení) Ale opravdu tady ležel, ujišťoval světlovlasý mladík poručíka. Viděl jsem ho na vlastní oči. A byl určitě mrtvej, proto jsem vás taky zavolal.

Více

Ubytování Hotely. Hotel Gurmán. Detail Detail. Detail [ ] [ ] [ ]

Ubytování Hotely. Hotel Gurmán. Detail Detail. Detail [ ] [ ] [ ] Ubytování Hotely Hotel Gurmán 10 kompletně vybavených pokojů, nejnáročnějším zákazníkům můžeme nabídnout zámecké či královské apartmá s výhledem na zámek a vybavením pro prožití těch nejkrásnějších chvil.

Více

JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM. Lída Leinweberová

JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM. Lída Leinweberová JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM Lída Leinweberová JSEM V 1. TŘÍDĚ Vím, že jako prvňačka zrovna nevypadám, ale věřte mi, myslím to vážně. JSEM V PRVNÍ TŘÍDĚ asi tak po desáté sama jsem úspěšně absolvovala

Více

Kč* Pětidenní zájezd do Francie Paříž a zámky na Loiře. Ne čt

Kč* Pětidenní zájezd do Francie Paříž a zámky na Loiře. Ne čt 8 5 300 Kč* Pětidenní zájezd do Francie Paříž a zámky na Loiře Pojeď také na školní zájezd za nejkrásnějšími místy Francie! Dva dny strávíme v Paříži, kde si nejdříve uděláme okružní jízdu, při které poprvé

Více

Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své

Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své Večer Pufík obcházel záhony modrých růží na zahradě a čekal na Pepíka. Jenže ten měl zpoždění, a tak si Pufík řekl, že mezitím něco napíše do své velké bílé knihy. Napsal několik stránek, ale Pepík pořád

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném Welcome Letter [Czech] Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném [stupeň nebo druh studia] [jméno učitele] Účelem tohoto dopisu je přivítat Vašeho syna nebo dceru do naší třídy. Chtěli bychom, abyste Vy i Vaše

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně.

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně. 1. kapitola Muselo se něco stát! Tohle přece není normální! víří mi hlavou. Okolo mě jezdily tanky a motorky. Co se to děje? Náhle mi hlavou bleskla strašlivá myšlenka: ocitla jsem se v minulosti. Ano,

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Dnešní doba nabízí možnosti, které nebyli nikdy předtím dostupné. To dává cestování úplně nový rozměr využití.

Dnešní doba nabízí možnosti, které nebyli nikdy předtím dostupné. To dává cestování úplně nový rozměr využití. Dnešní doba nabízí možnosti, které nebyli nikdy předtím dostupné. To dává cestování úplně nový rozměr využití. V minulosti, pokud jste chtěli někam odcestovat, jediná volba byla cestovní kancelář, která

Více

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006

Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 Čj.BEPPO 406 pro web B E P P O 4/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 4 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Praha přivítá debrujáry

Více

m.cajthaml Na odstřel

m.cajthaml Na odstřel m.cajthaml Na odstřel Ach Bože! zakřičel směrem všude tam, kde nic nebylo. William Eastlake I. Já ho vůbec neznal. Teda předtím jsem ho vůbec neznal. I když bydlíte v jednom městě, tak nemůžete znát všechny

Více

ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 maminka (zdvořilý dospělý člověk L3, Z5 rybník L3, Z18 tam L3

ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 maminka (zdvořilý dospělý člověk L3, Z5 rybník L3, Z18 tam L3 ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 tam L3 rybník L3, Z18 maminka (zdvořilý výraz) L3, Z11 dospělý člověk L3, Z5 starší bratr Z11, starší bratr (skromný

Více

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej..." Já:,,A jak ale mohl vzít roha?"

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej... Já:,,A jak ale mohl vzít roha? 2. Kapitola - Útěk,,Pink..probuď se!!" Já:,,Ehh...coo?? Nazdar Kurte.." Kurt:,,Pink, máme problém..pamatuješ na toho včerejšího návštěvníka?" Já:,,Na toho se nedá zapomenout...*zíív*" Kurt:,,Výborně..je

Více

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů

Přes nepříliš zdařilé setkání finalistů v německém Limbachu si můžete prohlédnout fotogalerie zúčastněných týmů SPACE FIVE - 2009 Je to až neuvěřitelné, ale náš vesmírný projekt SPACE slaví takové malé výročí. Právě startujeme již pátý ročník a těšíme se, že se budete bavit stejně dobře jako v minulých letech. V

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE

GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE 1 Tereza Čierníková GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE 2 PROLOG Henry Vans znovu objíždí svět! Cestopisec Henry Vans, který po svých deseti letech cestování nasbíral tisíce a tisíce informací o zemích z celého

Více

CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA SOČ PLZEŇ 2014 13. 15. červen

CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA SOČ PLZEŇ 2014 13. 15. červen CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKA SOČ PLZEŇ 2014 13. 15. červen VÍTEJTE Milí studenti, SOČkaři, účastníci 36. ročníku soutěže Středoškolské odborné činnosti, vítáme Vás v Plzni, metropoli Plzeňského kraje a Evropském

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle drogerie

Více

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928)

Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá - Hluboš (*1928) Zpracovali: Burdová Monika, Havlíčková Zuzana, Kraftová Anna, Pečenka Tomáš, Šíp Josef Pedagog: Mgr. Romana Křížová Škola: Základní škola, Příbram VII, Bratří Čapků 279 Ludmila Kubíčková rozená Třesohlavá

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

hy podobaly dlouhé, mnohokrát zakroucené a zašmodrchané tkaničce

hy podobaly dlouhé, mnohokrát zakroucené a zašmodrchané tkaničce O nějaký den později si jedna z lékařek všimla, že pouhým zapsáním počátečních písmen všech pěti jmen vedle sebe vznikne jméno šesté: C. I. L. K. A. Kupodivu právě toto jméno se vžilo. Celestýna, Izabela,

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Tohle byla jedna z mnoha etap jejího života, která měla brzy skončit. Alespoň tak jsem to vnímala a bála se toho, že to skončí příliš brzy.

Tohle byla jedna z mnoha etap jejího života, která měla brzy skončit. Alespoň tak jsem to vnímala a bála se toho, že to skončí příliš brzy. Tohle byla jedna z mnoha etap jejího života, která měla brzy skončit. Alespoň tak jsem to vnímala a bála se toho, že to skončí příliš brzy. Nedokázala jsem si představit život bez ní a to i přesto, že

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép)

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) 16 16 Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) Čečensko chtělo být nezávislé na Rusku. To se nepodařilo smírnou cestou, a tak v r.1994 začala první čečenská válka. 17 60 000 ruských vojáků vtáhlo do Čečenska.

Více

Závěrečná zpráva ze stáže - Německo, Berlín

Závěrečná zpráva ze stáže - Německo, Berlín Závěrečná zpráva ze stáže - Německo, Berlín 1.07.2017 31.08.2017 Braniborská brána Před odjezdem Poté, co projdete konkurzem a jste vybráni na stáž, tak je třeba vyplnit některé dokumenty. Veškeré dokumenty

Více

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové,

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové, INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU 15.9. 2017 Místo konání: Hotel a restaurace Ještěd Začátek: 19.30 Slavnostní zahájení: 20.00 Konec: 24.00 Téma: Budoucnost Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně,

Více

Pozvánka. na XV. ročník rybářské sportovní soutěže CLO KAPR 2013. ve dnech 31. 5. 2. 6. 2013

Pozvánka. na XV. ročník rybářské sportovní soutěže CLO KAPR 2013. ve dnech 31. 5. 2. 6. 2013 Pozvánka na XV. ročník rybářské sportovní soutěže CLO KAPR 2013 ve dnech 31. 5. 2. 6. 2013 1 Vážené dámy a pánové, milovníci rybářského sportu a turistiky!! Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji ji pozvat

Více

Už je to tady zas, že? podivil se Charlie. Kam jsme se dostali tentokrát? Do Zakázaného města! prohlásila Louisa a rozhlížela se kolem.

Už je to tady zas, že? podivil se Charlie. Kam jsme se dostali tentokrát? Do Zakázaného města! prohlásila Louisa a rozhlížela se kolem. KAPITOLA 2 Frankie pocí l na tvářích lehký závan větru. Zamrkal, a když se mu před očima vyjasnilo, uviděl, jak stojí před velkou klenutou bránou. Byla natřená několika barvami červenou, oranžovou a zelenou.

Více

PODNIKATELSKÁ MISE WMC PŘEDSTAVTE SE NADSTANDARDNĚ 90 MILIONOVÉMU VIETNAMU

PODNIKATELSKÁ MISE WMC PŘEDSTAVTE SE NADSTANDARDNĚ 90 MILIONOVÉMU VIETNAMU WMC - Winter Management Consulting CZ s.r.o. www.wmc-winter.cz VIIF V HANOJI 16. 20. říjen 2013 22. MEZINÁRODNÍ VŠEOBECNĚ PRŮMYSLOVÝ VELETRH PODNIKATELSKÁ MISE WMC PŘEDSTAVTE SE NADSTANDARDNĚ 90 MILIONOVÉMU

Více

Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz 1 Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

Výroční členská schůze KSBC spojená s burzou HB cukrů

Výroční členská schůze KSBC spojená s burzou HB cukrů sobota 8. prosinec 2007 Křenovice u Slavkova Výroční členská schůze KSBC spojená s burzou HB cukrů Program: prezentace 10.30-11.30 výroční členská schůze klubu 11.30-13.00 společný oběd 13.00-14.00 burza

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

24. ROČNÍK LYŽAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ LESNÍKŮ ČR (LSL) 5. ROČNÍK LYŽAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ ZAMĚSTNANCŮ LČR, s. p NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

24. ROČNÍK LYŽAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ LESNÍKŮ ČR (LSL) 5. ROČNÍK LYŽAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ ZAMĚSTNANCŮ LČR, s. p NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ 24. ROČNÍK LYŽAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ LESNÍKŮ ČR (LSL) 5. ROČNÍK LYŽAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ ZAMĚSTNANCŮ LČR, s. p. 24. 27. 1. 2019 NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ Pořadatel : Zaměstnanci Lesů ČR, s. p., KŘ Jihlava a LS Nové Město

Více

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!!

B E P P O 1/2006. Pro řádné členství nezapomeňte poslat přihlášku a příspěvky do 28.2.2006!! Čj.BEPPO 106 hlavička B E P P O 1/2006 B E P P O informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky Ročník 14 - číslo 1 - rok 2006 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Pro řádné členství nezapomeňte

Více

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím

něco přišlo. Začali tedy spolu hovořit o všem možném, co je napadlo, nikoliv ale o moři, o ostrově a o muminím Tak se mi zdá, řekla, tak se mi zdá, že nadešel čas, abychom podnikli nějaký opravdu pěkný výlet. S jídelním košem. A šla rovnou zpátky k majáku, aby se dala do balení. Když maminka sbalila všechno potřebné

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Olomouci Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu Český národní komitét ICOMOS ve spolupráci s Muzeem umění v Olomouci Vás zvou na odborný seminář

Více