...VAŠE DOBRÉ ROZHODNUTÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "...VAŠE DOBRÉ ROZHODNUTÍ"

Transkript

1 ...VAŠE DOBRÉ ROZHODNUTÍ

2 SEZÓNA 2014/2015 Gabriela Preissová: JEJÍ PASTORKYŇA Režie: Zdeněk Černín Premiéra: Jaroslav Foglar: RYCHLÉ ŠÍPY Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová Premiéra: P. A. Caron de Beaumarchais: FIGAROVA SVATBA Režie: Marcel Škrkoň Premiéra: Ray Cooney: = 3 Režie: Roman Groszmann Premiéra: Nikolaj Koljada: SLEPICE Režie: Jozef Krasula Premiéra: POHÁDKY Na motivy Boženy Němcové: ČERTŮV ŠVAGR Režie: Bela Schenková Premiéra: Josef Čapek: O PEJSKOVI A KOČIČCE Režie: Miroslav Pokorný Premiéra: VAŠE DOBRÉ ROZHODNUTÍ

3 VÁŽENÍ DIVÁCI, PŘÍZNIVCI DIVADLA, rád bych Vám všem, kteří nás podporujete a navštěvujete divadlo, poděkoval za Vaši přízeň. 62. sezóna divadla Šumperk se zvolna chýlí ke konci a my se už teď těšíme a zveme Vás na sezónu 63., tedy sezónu 2014/2015. Dnes Vám předkládáme ochutnávku toho, co Vás v nové sezóně čeká. A že to budou kusy lákavé, o tom není pochyb. Přijměte tímto naše pozvání a staňte se předplatiteli. Krásné okamžiky v divadle Vám přeje MgA. Matěj Kašík ředitel

4 Olga Kaštická

5 JEJÍ PASTORKYŇA Gabriela Preissová Sto dvacet pět let od premiéry v Národním divadle v Praze uvádí Divadlo Šumperk poprvé ve své historii hru Gabriely Preissové Její pastorkyňa v režii a úpravě Zdeňka Černína. Leoš Janáček musel autorku doslova přemlouvat, aby souhlasila s operním ztvárněním atraktivní látky, kterou proslavil tak, že Preissová přenesla životy svých postav i na stránky románu. Cesta mezi českou klasiku byla otevřena. Zdeněk Černín více než folklorní kolorit tématu akcentuje vztahy mezi postavami pastorkyňa (schovanka) Jenůfa si odnáší z nenaplněného vztahu se Števou utajované dítě. Přiznat se k nemanželskému dítěti není v bigotním prostředí moravské vesnice na přelomu století možné, zvláště když strážkyní morálky a zbožnosti je kostelnička Buryjovka nevlastní matka Jenůfy. Všechny postavy nabízejí velkou příležitost pro herecký koncert, který udrží diváka v napětí od začátku až po dramatické finále. Inscenace jako odkaz české klasiky je určena nejen tradičnímu divákovi, na své si přijde i ten, který má rád moderní přístupy v klasickém repertoáru zobrazujícím i dnes aktuální problémy. Pro studenty bude Její pastorkyňa příjemným poselstvím toho, že se nejedná o text navěky uvězněný v maturitním seznamu četby, ale ve spojení s moderní původní hudbou šumperského rodáka Davida Rottera o přitažlivou podívanou. Režie: Zdeněk Černín Premiéra:

6 Petr Komínek

7 RYCHLÉ ŠÍPY Jaroslav Foglar Příběhy Rychlých šípů, řečených také Šípáci, patří bezesporu do zlatého fondu české literatury pro mládež. Ovšem nejen pro ni! Ruku na srdce mnohý dospělák se i dnes blaženě zasní při vzpomínkách, jak kdysi skrytý pod peřinou hltal stránky Foglarových knih, jak se v partě kluci s holkami dohadovali, kdo z nich je Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer a Rychlonožka, a jestli mají holky právo být alespoň Červenáčkem? Inscenační tým šumperské verze Rychlých šípů se rozhodl nechat takzvanou Stínadelskou trilogii Jaroslava Foglara (knihy Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta) stranou a jako základ pro divadelní inscenaci bylo zvoleno dnes už kultovní komiksové zpracování dobrodružství Rychlých šípů přesně to, co kdysi vycházelo v časopise Mladý hlasatel. Na scénu se tak dostává nejen pětice pravdomluvných hochů, ale i proradné Bratrstvo kočičí pracky. Těšit se tak můžete na smršť bláznivě krásných příběhů o pravém přátelství plných humoru, nostalgie, ale i milého poučení. Inscenace režisérky Janky Ryšánek Schmiedtové si za svůj cíl bere vytvořit zábavu pro malé, střední i ty velké, hlavně však pro ty s touhou po srandě a dobrodružství, nejlépe pak ale dobrou zábavu pro celou rodinu. Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová Premiéra:

8 Dana Růžičková

9 FIGAROVA SVATBA Pierre Augustin Caron de Beaumarchais Figaro, jedna z nejoblíbenějších postav na divadelních jevištích, prožívá výjimečný den. Aby si mohl vzít svou milovanou Zuzanku, musí projít kolotočem jak nebezpečných, tak i komických situací. Figarova svatba je příběhem rivality sluhy Figara a jeho soka v lásce hraběte Almavivy. A když je cílem snažení láska, netřeba hledět na prostředky. S nespravedlností mocných se nedá jednat v rukavičkách a možná právě proto si Figaro, který má kromě svého šarmu a důvtipu mnoho lidských chyb a neřestí, dokázal podmanit diváky po celém světě. Klasická divadelní komedie Figarova svatba se konečně představí i v našem divadle. V režii Marcela Škrkoňe se herecký soubor šumperského divadla postará o to, aby hlediště mnohokrát propuklo smíchy. Autor hry, francouzský dramatik Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais ( ), se proslavil trojicí her s hlavním hrdinou Figarem Lazebník Sevillský, Figarova svatba a Provinilá matka. Hra Figarova svatba měla pohnutou historii. Vznikla v roce 1775, nicméně král Ludvík XVI. tuto satirickou kritiku aristokracie zakázal a prohlásil za společensky nebezpečnou. Povolena byla až v roce 1784, stala se velmi populární a veliké oblibě se těší dodnes. Režie: Marcel Škrkoň Premiéra:

10 Jan Kroneisl

11 1 + 1 = 3 Ray Cooney Ray Cooney (1932) jako autor divadelních komedií se stal už za svého života legendou a v roce 2005 obdržel od anglické královny za služby dramatu Řád britského impéria. Ve Francii si vysloužil přezdívku anglický Feydeau a jeho komedie potvrzují, že je mistrem frašky. Cooneyho hry jsou plné překvapivých situací a neschází jim tradiční britský humor = 3, v originále Run for Your Wife, je jeho nejúspěšnější komedií. Vypráví příběh manželské nevěry, která se vzpírá svému prozrazení. Nabalují se na ni témata transvestie, homosexuality, bisexuality a kdovíjaké další sexuality. Hlavní postavou je nešťastný taxikář John, kterého dobrá vůle pomoci a nešťastná nehoda vykolejí z křehce udržované rovnováhy skrývaného dvojženství. Prvek nejrůznějších zmatků a nepochopení pak zosobňují postavy souseda a dvou policistů, a nejdůležitějšími tvůrci trablů jsou samozřejmě postavy obou Johnových žen. Režie: Roman Groszmann Premiéra:

12 Milan Cimerák

13 SLEPICE Nikolaj Koljada Už jste někdy načapala manžela s milenkou v posteli? Ne? A vy už jste byli svědky neúspěšné sebevraždy utonutím v mělké vodě? Už jste zažili potoky ženských slz a tuny zhrzené mužské ješitnosti? Jestli ne, tak divácky velice úspěšná komedie Slepice vám nabízí všechno najednou. Hlavními protagonisty příběhu manželského mnohoúhelníku jsou stárnoucí divadelní šéf a režisér, mladá a krásna herečka, jejíž přitažlivosti málokdo odolá, a nakonec režisérova manželka se svou přítelkyní. Ruský dramatik Nikolaj Koljada, jehož hry jsou uváděny na plakátech mnoha divadel po celém světě, dokonale zná prostředí stejně jako své hrdiny a staví je do nezáviděníhodných situací, ve kterých se míchá pověstný smích i slzy. Stárnoucí herečka venkovského divadla se odmítá smířit se situací, kdy jí muže i divadelní role krade jakási mladá slepice. Brzy ráno vtrhne do jejich pelechu, aby si to s nimi stručně a jasně vyřídila. Jenomže Jenomže jak už to chodí, některé věci jsou jinak, než se nám na první pohled zdají být. O nepříjemná překvapení tedy není nouze, a tak se kolotoč nečekaných událostí začne točit naplno. Koljada však své postavy nezničí úplně, a má pro jejich chování nejednou i laskavé pochopení. Slepice je vynikající šancí pro herce a především pro herečky, zahrát si s chutí a naplno o tom, co tak dobře znají o divadle a o soukromém životě herců, který může být mnohdy napínavější než Shakespearovo drama. Režie: Jozef Krasula Premiéra:

14 Vít Pištecký

15 O PEJSKOVI A KOČIČCE Josef Čapek Veselá hudební pohádka pro děti od tří let. To bylo tenkrát, když spolu Pejsek a Kočička hospodařili. Měli u lesa svůj malý domeček, a tam spolu bydleli a chtěli všechno dělat tak, jak to dělají velcí lidé... - tak takhle začíná pohádkové a veselé vyprávění Josefa Čapka o trochu nemotorném Pejskovi a způsobně vychované Kočičce, jež okouzlilo už naše babičky, dědečky, maminky i tatínky, když ještě byli dětmi. A které mají rádi caparti a špunti, kteří jsou dětmi právě teď. Naše pohádková komedie zachovává nezaměnitelnou poetiku Čapkova vyprávění, plného švandy, dobrodružství a tajuplných záhad. Tvůrci výpravného představení pohádku přizdobili svěžími písničkami, tancem, a také magickými kouzly, jež jsou k vidění jenom na divadle. Kluci a holčičky, kteří na pohádku přijdou, budou společně s Pejskem a Kočičkou drhnout špinavou podlahu, prát prádlo, zašívat roztržená kaťata, péct dort, utěšovat ztracenou panenku, čarovat a kouzlit hvězdičky pro hodnou noční košilku, hrát si, zpívat písničky a radovat se z toho, že sluníčko svítí jako žárovka a na světě je krásně jako v pohádce... Režie: Miroslav Pokorný Premiéra:

16 Lucie Šmejkalová

17 ČERTŮV ŠVAGR Na motivy Boženy Němcové Čert, hlavní hrdina tohoto představení, je považován za bytost, která odvrací lidi od dobra a svádí je ke zlu. Nicméně v českých pohádkách často vystupuje jako bytost vtipná a spravedlivá, která se staví na stranu ubožáků a lidi zlé a hříšné odnáší do pekla. I v našem představení je díky spravedlivému čertu potrestána pýcha, hrubost a lakota. Petr, sirotek, kterého okradla macecha, se nedočká spravedlnosti a lásky ani u krále, ani u lidí, a tak odchází do světa. Osud ho zavane přímo do pekla, kde slouží čertu. Po letech se vrací a nachází vytoužené štěstí. Tvůrci představení hledali nové způsoby, jak se posunout ve vyjádření. Na scéně se tak objevují loutky, symboly, živí herci a masky, díky kterým podněcují k radosti, zvídavosti a novým nápadům. Dominantní částí scény je staré loutkové divadlo, loutky marionety a panely ztvárňující hlavní hrdiny a prostředí, které nabízí variabilní možnosti pro hraní. Představení je výtvarně pojato tak, aby navodilo atmosféru kočovných skupin, které kdysi putovaly po českých vesnicích a městech. Cílem je podnítit fantazii dětského diváka. Děti mohou, díky barevnosti, obrazům a propojení živých herců a loutek, prožít i jakýsi emoční a výtvarný rej, který jim zabarví současný přetechnizovaný svět do teplých barev, a připomene, že svět pohádek má i nadále velký smysl a význam. Režie: Bela Schenková Premiéra:

18 Vendula Nováková

19 Hana Vonzino, Petr Komínek Petr Král Jiří Konečný

20 DIVADLO ŠUMPERK NABÍZÍ: pronájem reprezentativních prostor (svatby, plesy, firemní večírky, oslavy, koncerty...) nabízíme jednotlivá uzavřená představení pro firmy možnost využití cateringových služeb restaurace Opera a Vana pronájem nákladního vozu včetně řidiče půjčovna kostýmů Po Pá 12:30 14:30 hodin krejčovství na zakázku včetně oprav stolařské práce, drobné opravy možnost kanceláří k pronájmu

21

22

23 DRŽÍME CENY PŘI ZEMI OBCHODNÍ PODMÍNKY PŘEDPLATNÉHO: předplatné nelze vrátit ani vyměnit abonentní průkaz je možné použít pouze na představení uváděná pro skupinu vyznačenou v jeho záhlaví abonentní průkaz je přenosný při ztrátě abonentní vstupenky bude bezplatně vystaven duplikát změna programu vyhrazena v případě změny programu ze strany Divadla Šumperk budete informováni em nebo oznámením změnu kontaktních údajů ve vlastním zájmu oznamte obchodnímu oddělení. V opačném případě není možné zajistit doručení oznámení o změně programu nevyhovuje-li Vám termín představení, je nutno oznámit tuto skutečnost s dostatečným předstihem kvůli výběru náhradního termínu

24 Vydalo Divadlo Šumperk, s. r. o. Sezóna Ředitel: MgA. Matěj Kašík Texty a redakce: MgA. Matěj Kašík, Šárka Čejková Foto: Petr Veselý a archiv Sazba: Tomáš Wurst Tisk: Grafotyp Šumperk

25

26 Závazná přihláška SEZÓNA 2014/2015 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO PŘEDPLATITELE dosavadním předplatitelům rezervujeme místa do do hlediště je bezbariérový přístup žádáme všechny návštěvníky divadla, aby svá místa v hledišti zaujali včas, při některých inscenacích nemusí být opozdilí diváci po začátku představení vpuštěni do hlediště před vstupem do divadla prosíme neopomeňte vypnout své mobilní telefony VÝHODY PRO PŘEDPLATITELE výrazná sleva na předplatném oproti ceně při volném prodeji stabilně zajištěná místa v hledišti abonentní průkaz je přenosný pokud si objednáte oznámení, vždy Vás včas budeme informovat o termínu inscenace Přihlášky a platby předplatného přijímáme od pondělí do pátku v pokladně divadla (15:00 17:00 hodin). V době letních prázdnin odevzdávejte pouze přihlášky na vrátnici divadla. Platbu následně proveďte během měsíce září (nejpozději do ). VEŠKERÉ INFORMACE O PŘEDPLATNÉM ZÍSKÁTE V OBCHODNÍM ODDĚLENÍ DIVADLA ŠUMPERK Silvie Nováková tel.: /kl. 45, mobil: obchod@divadlosumperk.cz

27

Tisková konference v Mahenově divadle

Tisková konference v Mahenově divadle Ludvík Aškenazy, Jan Borna Jak jsem se ztratil aneb Malá Vánoční povídka Vánoční zázrak Režie: Dramaturgie: Dramaturgická spolupráce: Scéna a kostýmy: Hudba: Pěvecké nastudování: Loutky: Animace loutek:

Více

Dobrodružné knihy VY_32_INOVACE_ČJL_590

Dobrodružné knihy VY_32_INOVACE_ČJL_590 VY_32_INOVACE_ČJL_590 Dobrodružné knihy Autor: Melanie Hozová Mgr. Použití: 6.- 7. ročník Datum vypracování: 3.1.2013 Datum pilotáže: 3.4.2013 Metodika: Žáci pracují společně, doplňují si myšlenkovou mapu

Více

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ e-mail: obchod@divadlokolin.cz POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ www.divadlokolin.cz zahájení volného prodeje 16. června 2018 telefon 321 727 719 NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA

DOBRODRUŽNÁ LITERATURA DOBRODRUŽNÁ LITERATURA Její náplní jsou příběhy o odvaze, hrdinství, smyslu pro spravedlnost, o nebezpečí... Na počátku Národního obrození (konec 18. druhá polovina 19. století) se vyděluje z literatury

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

o klukovi, který neuměl zlobit

o klukovi, který neuměl zlobit Pracovní list k inscenaci o klukovi, který neuměl zlobit o klukovi, který neuměl zlobit 1) nahlédni za oponu / pročti komiks Diváci se pohodlně usazují do svých sedaček a čekají, až se ozve třetí zvonění,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 V Praze, dne 10.01. 2013 Jakub Stich ředitel Divadla AHA!, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 SÍDLO SPOLE ČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

PŘEDPLATNÉ. zahájení volného prodeje 16. června 2014 PODZIM. Aaktuální. skupina. premiérová. pohádková. skupina. městské. divadlo www.divadlokolin.

PŘEDPLATNÉ. zahájení volného prodeje 16. června 2014 PODZIM. Aaktuální. skupina. premiérová. pohádková. skupina. městské. divadlo www.divadlokolin. ŘEDLATNÉ zahájení volného prodeje 16. června 2014 ODZIM pohádková skupina O pejskovi a kočičce Hurvínek mezi osly Fimfárum an Helpern a pan Johnson Kdo se bojí Virginie Woolfové? Cabaret Aaktuální skupina

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

Opera. Národní divadlo Praha dětem a pro děti. Miroslav Šefčík Premiéry: Don Giovanni. Hosté: Dětská opera Praha

Opera. Národní divadlo Praha dětem a pro děti. Miroslav Šefčík Premiéry: Don Giovanni. Hosté: Dětská opera Praha Národní divadlo Praha dětem a pro děti 2005 2015 Opera 2005-2006 Don Giovanni Malý Mozart (Kolowrat) Brundibár (Kolowrat) Sluníčka (Kolowrat) Malý kominiček (Kolowrat) 2006 2007 Suchý+Šlitr: Dobře placená

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pořadatelů a dramaturgů divadel, kulturních domů a sálů repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Nabídka pro střední školy 2018/19

Nabídka pro střední školy 2018/19 Nabídka pro střední školy 2018/19 Kontakt v případě zájmu či dotazů: Dominika Polášková vstupenky@hadivadlo.cz 605 759 033 Jsme divadlo hledající a experimentující,dáváme prostor mladým tvůrcům. Zároveň

Více

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Stálá divadelní scéna Klatovy Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Cena předplatného za 8 titulů: přízemí (P), balkon (B) I. místa 560,- Kč (P 1.-7. řada, B 1.-2.řada) II. místa 520,- Kč (P 8.-13.

Více

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020 STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY sezona 2019/2020 SKUPINA K Předplatné divadla skupiny K Cena předplatného 960,- Kč za 6 koncertů (160,- Kč za jeden koncert) Výhody předplatného:

Více

After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a popis: Termín:

After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a popis: Termín: Vážení rodiče, i v právě začínajícím školním roce pro Vaše děti otevíráme anglický odpolední klub After School Club. Téma pro školní rok 2011/12 zní: Indiana Jones and the Time Machine Stručná náplň a

Více

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42 1 / 17 2 / 17 TakovýV Hybernia Soulu. Broadway května bude úspěch současné zaujal v mít Asii. žádný korejské v Soulu Ročně době muzikál ije manažery se premiéra korejská tuuž koná dlouho Mefista natolik,

Více

zahájení volného prodeje 12. června 2017 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ telefon

zahájení volného prodeje 12. června 2017 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ telefon www.divadlokolin.cz AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ telefon 321 727 719 POHÁDKOVÁ skupina zahájení volného prodeje 12. června 2017 e-mail: obchod@divadlokolin.cz NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987.

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. Přílohy A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. B) První verze Otáčivého hlediště rok 1958 Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické

Více

Oblíbené knihy žáků naší školy

Oblíbené knihy žáků naší školy d Základní škola sv. Voršily v Olomouci Aksamitova 6, 772 00 Olomouc Oblíbené knihy žáků naší školy Závěrečná práce Autor: Klára Slimaříková, Olga Šnevajsová Třída: IX Vedoucí práce: Mgr. Alena Nováčková

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pořadatelů a dramaturgů divadel, kulturních domů a sálů repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (paní učitelky Lucie Špačková a Magdaléna Pecháčková) a 2. stupně (paní učitelky

Více

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016

PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 PROGRAM KINA BŘEZEN 2016 LÍDA BAAROVÁ (ČR) 2D 1.3.2016 19:00 hod, velký sál Kulturního centra Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Nemusíš zrovna milovat fotbal, aby tě Fotbaláci bavili. Ale jestli fotbal miluješ, tak tohle jsou knížky právě pro tebe! Vychází 8. října AUTOR (nar. 1968) je španělský

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014 Příloha č. 6 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014 SÍDLO SPOLEČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289 22 Lysá nad Labem REGISTRACE SPOLEČNOSTI: Městský soud

Více

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno 1 Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, 602 00 Brno V kalendářním roce 2013 plánuje Divadlo Radost šest premiér, které se uskuteční i s ohledem na snížený

Více

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů TOP 12 Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá. Po dobu šesti týdnů datem 6. září 2009 počínaje vždy v neděli po 21.00 hod. na ČT1

Více

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE září 2017 Oprava Sokolovny začala v polovině prázdnin Projekt má název: Vytvoření komunitního centra v Konici. Prioritou je zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionu. Realizace

Více

Zastupitelé pro období 2010-2014

Zastupitelé pro období 2010-2014 Dolno - Brusnický zpravodaj Zvičina 671 m. n. m. obecní měsíčník listopad 2010 První schůze nového zastupitelstva obce Ve zpravodaji naleznete: Nové zastupitelstvo obce Představení starosty a jednotlivých

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEPOKAZÍ METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO 2010 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Vyučovací předmět: Český jazyk

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Vyučovací předmět: Český jazyk Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_4_J.B.P.Moliére Vyučovací

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou letos organizovány nejen kroužky, ale i dohled nad žáky 5. třídy a 2. stupně. Pro žáky 5. třídy platí stejný režim (omlouvání, odchody, ) jako ve školní družině.

Více

PŘEDSTAVENÍ PETROF Gallery PETROF Showroom PETROF Café PETROF Hall PRONÁJEM USPOŘÁDÁNÍ KONTAKT PETROF Hall Jednací místnost PETROF Hall Kontakt Mapa PŘEDSTAVENÍ Obchodní a kulturní centrum PETROF Gallery

Více

Kalendář akcí. září 2019

Kalendář akcí. září 2019 Kalendář akcí září 2019 Dřevo v rukách umělců datum začátku akce: 3. 5. 2019 datum ukončení akce: 1. 9. 2019 popis akce: výstava otevřena út ne, 9 12 a 12.30 17, prohlídky začínají každou půlhodinu, poslední

Více

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30 KINO NÁRODKA HASTRMAN Kdy: 29.5.2018 19:30 Cena: 110,- Film ČR *** Romantický, thriller *** 100 min *** Přístupný od 12 let *** 2D *** České znění Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady

Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Jevištní technologie Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady Absolventský projekt

Více

KLASICISMUS. 2. polovina 17.století -18.století. z lat. = vynikající,vzorný. Klasicistní hudba. Zámek Kynžvart

KLASICISMUS. 2. polovina 17.století -18.století. z lat. = vynikající,vzorný. Klasicistní hudba. Zámek Kynžvart 5.KLASICISMUS KLASICISMUS 2. polovina 17.století -18.století KLASICISMUS z lat. = vynikající,vzorný Klasicistní hudba Zámek Kynžvart Stavovské divadlo Krátký živůtek s nařasenými rukávy a splývavá empírová

Více

Umění není jen slovo. Společně dokážeme více

Umění není jen slovo. Společně dokážeme více www.harlekyn.cz Poslední ze žhavých milenců patří mezi nejúspěšnější hry známého amerického autora. Řadu sezón se těšila velké divácké přízni na Brodwayi. Skvělá je již svým námětem a přímo dokonalá díky

Více

1) INFORMACE ZE ZASTUPITELSTVA

1) INFORMACE ZE ZASTUPITELSTVA ČERVENEC 2013 1) INFORMACE ZE ZASTUPITELSTVA Městys bude mít do konce července 2013 k dispozici kontejner na oblečení od Charity Jihlava, který bude umístěn na sběrném místě za zdravotním střediskem. Prosíme,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Klasicismus ve světové literatuře

Klasicismus ve světové literatuře Klasicismus ve světové literatuře Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Číslo a název šablony klíčové aktivity: Identifikátor: Škola: Předmět: Tematická oblast: Název: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Adventní čas v Broumově

Adventní čas v Broumově Město Broumov, Oddělení kultury a infocentrum, vás zvou na: Adventní čas v Broumově 3. 12. 2006 První adventní neděle Mikulášský jarmark na Mírovém náměstí - adventní trh, kde děti navštíví - stejně jako

Více

Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla

Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla Chytračka a Carmina Burana ve Slezském divadle: Inscenace, která se až na pár detailů povedla 20.2.2017 Markéta Myšková Divadlo Recenze Slezské divadlo v Opavě může být na sebe hrdé. Nedělní premiéra Orffovy

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Expresionistická balada z české vesnice

Expresionistická balada z české vesnice Ředitel ND: akad. arch. Daniel Dvořák Šéf činohry ND: Michal Dočekal Tisková zpráva Fráňa Šrámek ZVONY Premiéra 15. a 16. června 2006 v Národním divadle Fráňa Šrámek (1877-1952) ZVONY Expresionistická

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA! Premiéry Divadla AHA! (projekt GONG DĚTEM)

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA! Premiéry Divadla AHA! (projekt GONG DĚTEM) VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA! - 2017 OBSAH: 1. Organizační struktura o. p. s. Divadlo AHA! 2. Premiéry Divadla AHA! - 2017 (projekt GONG DĚTEM) 3. Náklady na vznik premiérových

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude i zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (I. oddělení pí. uč. Lucie Špačková) a 2. stupně (II. oddělení pí. uč. Veronika

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků NÁZEV/TÉMA: Divadlo Vyučovací předmět: Škola: Učitel: Třída + počet žáků: Časová jednotka: 2 vyučovací hodiny 90 minut dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

DIVADLO NA ŠANTOVCE. Benefity Divadla na Šantovce:

DIVADLO NA ŠANTOVCE. Benefity Divadla na Šantovce: NABÍDKA PRO FIRMY DIVADLO NA ŠANTOVCE Divadlo na Šantovce vám nabízí jedinečný multifunkční prostor, který je ideální k pořádání firemních akcí, prezentací, školení, koncertů a dalších tematických eventů

Více

Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí

Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 19. dubna 2013 Místo: Zámek Lešná - Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Datum vytvoření 20.10.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Slovácké divadlo v Uherském Hradišti Způsob využití Výklad

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2017

Festival amatérského divadla Kladno 2017 Festival amatérského divadla Kladno 2017 6. ročník, 21. 23. dubna 2017 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Program divadel -

Program divadel - Program divadel - www.bonusys.cz prosinec 2017 SO 30. 12. 2017 20:00 DEJA VU Divadlo Metro Kultura 2017 SO 30. 12. 2017 19:00 Aspect of Alice TA FANTASTIKA Kultura 2017 SO 30. 12. 2017 21:30 Aspect of

Více

VY_32_INOVACE_04 B. Smetana : Opera Libuše_37

VY_32_INOVACE_04 B. Smetana : Opera Libuše_37 VY_32_INOVACE_04 B. Smetana : Opera Libuše_37 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu

Více

1 Gazdina roba po slezsku: Příběh nešťastné lásky ve šťastné režii Janky Ryšánek-Schmiedtové

1 Gazdina roba po slezsku: Příběh nešťastné lásky ve šťastné režii Janky Ryšánek-Schmiedtové 1 Gazdina roba po slezsku: Příběh nešťastné lásky ve šťastné režii Janky Ryšánek-Schmiedtové 23.5.2016 Ladislav Vrchovský Divadlo Rozhovor O nové inscenaci hry Gabriely Preissové Gazdina roba, která si

Více

Vydalo Divadlo Šumperk, s. r. o., www.divadlosumperk.cz Sezona 2012-2013 Ředitel: MgA. René Sviderski Texty a redakce: Ondřej Elbel Sazba: Jakub

Vydalo Divadlo Šumperk, s. r. o., www.divadlosumperk.cz Sezona 2012-2013 Ředitel: MgA. René Sviderski Texty a redakce: Ondřej Elbel Sazba: Jakub Vydalo Divadlo Šumperk, s. r. o., www.divadlosumperk.cz Sezona 2012-2013 Ředitel: MgA. René Sviderski Texty a redakce: Ondřej Elbel Sazba: Jakub Stejskal Tisk: Grafotyp Šumperk D I V A D L O Š U M P E

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění

Více

DIVADLO? ANO! P Ř E D P L AT N É 2 0 1 5 / 2 0 1 6

DIVADLO? ANO! P Ř E D P L AT N É 2 0 1 5 / 2 0 1 6 DIVADLO? ANO! PŘEDPLATNÉ 2015/2016 Slovo ředitele Milí divadelní přátelé, nebývá zvykem hodnotit zde sezónu právě probíhající, chcete-li minulou, ale i přesto si dovolím malé ohlédnutí. Vždyť právě díky

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Rozhovor pro webový portál seniortip.cz a časopis Doba seniorů

Rozhovor pro webový portál seniortip.cz a časopis Doba seniorů Rozhovor pro webový portál seniortip.cz a časopis Doba seniorů Nejsou to jen herci, kteří žijí svým divadlem. Aby byli diváci na představení spokojení, aby vše proběhlo tak, jak má, je potřeba i mnoha

Více