Žerotický zpravodaj podzim 2017

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Žerotický zpravodaj podzim 2017"

Transkript

1 Žerotický zpravodaj podzim 2017

2

3 Vážení a milí Žerotičtí, zimní období začalo a tak bychom vám rádi poskytli opět informace, které přineslo několik minulých měsíců. Vodovod Již mnoho let máme obecní vodu ze zdroje v Horních Dunajovicích. Přesto, že vykazuje poměrně velkou tvrdost, někdy v ní byl i cítit chlór, jsme s dodávkami z tohoto zdroje spokojeni. Poslední dobou ale řešíme se spřátelenými obcemi včetně Horních Dunajovic a Želetic napojení na jiný zdroj. Je to v důsledku přísných českých norem, které jsou v mnoha položkách přísnější než v jiných státech EU (např. Rakousko, Španělsko). V našem případě je to hraniční přítomnost uranu, která v budoucnu nebude již vyhovovat zmiňovaným zpřísněným normám. Obec Horní Dunajovice se snažila najít ve svém katastru jiný, lepší zdroj, ale zatím neúspěšně. Proto zvažujeme projekt, který do našeho vodovodu přivede vodu ze Znojma, jež vykazuje mnohem lepší parametry. Jednalo by se o společný projekt obcí Plaveč, Mikulovice, Němčičky, H. Dunajovice, Višňové, Želetice, Vítonice, Žerotice a Kyjovice. Realizace bude záviset jednak na rozhodnutí všech zastupitelstev obcí, ale také na dotačních možnostech. Uvažujeme o období do roku Do té doby budeme usilovat o výjimku z odebírání vody z Horních Dunajovic. A ještě praktické informace. Vodné pro příští rok bylo stanoveno na 42,90 vč. DPH. Upozorňujeme občany, že odečty bude provádět místostarosta pan Luboš Čapek v sobotu v dopoledních hodinách. Pokud by vám tento čas nevyhovoval, prosíme vás, abyste stav vodoměru napsali na viditelné místo, případně vhoďte tento údaj do schránky OÚ. Tříkrálová sbírka Čím dál úspěšnější se stává pravidelná Tříkrálová sbírka., které se účastní čím dál větší počet obcí okresu. V Žeroticích tato sbírka, díky úctyhodným ženám z místní charity, probíhá od samého vzniku a každým rokem jsme právem hrdi na to, že právě v naší obci se z celého okresu vybere tzv. na hlavu nejvyšší částka. V loňském roce se celkem vybralo ,- Kč. Znojemská charita má velmi dobrou pověst a my

4 tak máme jistotu, že vybrané peníze jsou určeny opravdu potřebným. Letošní sbírka bude probíhat v sobotu 6. ledna. Kaplička na návsi Tak jak jsme slíbili, kaple na návsi byla kompletně zrekonstruována. Jsme rádi, že vysoce kvalitní a odbornou zednickou práci odvedli místní zedníci pan František Švéda z Tvořihráze a pan Josef Lenikus ze Žerotic, kterým velmi děkujeme. Práce probíhaly pod bedlivým a přísným dohledem pracovníků z památkového ústavu z Brna.

5 Školka S vedením obce Tvořihráz jsme se dohodli na vypracování projektu na rozšíření kapacity tvořihrázské mateřské školy. Projekt včetně rozpočtu uhradí obec Žerotice, jakmile bude hotov, měli bychom se pustit do samotné rekonstrukce MŠ. V návrhu zastupitelstva obce Tvořihráz je podmínka, že všechny práce uhradíme z rozpočtu naší obce. Bude-li nutno přijmout další pracovní sílu, učitelku, o případný doplatek její mzdy se budeme s obcí Tvořihráz dělit. Poplatky za popelnice Poplatky za odvoz popelnic se pro příští rok nemění. Prosíme, abyste chodili platit poplatky od února z důvodu uzávěrky, kterou během ledna bude provádět paní účetní. Zhodnocení letošního roku V letošním roce se díky stoprocentně úspěšným dotacím podařilo posunout Žerotice opět o kus dále. Získali jsme tyto peníze navíc: dětské hřiště ,- Kč, chodník u obchodu ,- Kč, kaplička Kč, hasičské auto Kč, hřbitovní zeď (jaro 18) ,- Kč, sekací traktůrek ,- Kč, projekt obnovy návsi ,- Kč. Celkem tedy přišlo do obecní pokladny navíc 1, 9 milionu korun. Díky tomu máme na účtu o půl milionu větší částku než vloni touto dobou podrobné vyúčtování přineseme jako obvykle v příštím zpravodaji. Také byla letos zdárně dokončena plynofikace nových stavebních míst. Z hlediska investičních akcí hodnotíme letošní rok za velmi vydařený. Rok 2018 plán V příštím roce budeme stavět novou hřbitovní zeď. V minulosti byla několikrát opravovaná a tyto práce se vždy časem ukázaly jako zbytečné, protože zásadní vadou byla vzlínající vlhkost. Proto jsme rozhodli o nahrazení stávající zdi novou. V první etapě se bude jednat o jižní a západní stěnu, na druhou etapu, která by se mohla uskutečnit

6 v roce 2019, se pokusíme opět požádat o dotaci na Min. zemědělství ČR. Další akcí příštího roku bude vybudování silnice u nových zasíťovaných stavebních míst včetně veřejného osvětlení. Stavební místa se nám zdárně daří rozprodávat a stavebníci jsou připraveni začít se stavbou nových rodinných domů. Jsme rádi, že téměř ve všech případech se jedná o mladé lidi ze Žerotic nebo blízkého okolí, kteří se rozhodli v naší obci bydlet. Dále bychom příští rok rádi zvládli rozšíření MŠ Tvořihráz tak, aby mohli mladí rodiče bez starostí umístit od září 2018 své děti do nejbližší MŠ. Bude-li Jihomoravský kraj tak, jako každý rok poskytovat dotace na opravy chodníků, zažádáme a budeme pokračovat v obnově tak jako v minulých letech. Hasiči zadají projekt na rozšíření a obnovu hasičské zbrojnice. Volby 2017 v Žeroticích Voleb do PS Parlamentu ČR se v Žeroticích zúčastnilo 68,5% voličů, celkem 173. Zde jsou výsledky:

7 ANO , 5 % - 65 hlasů KDU ČSL 18 % - 31 hlasů SPD T. Ok. 17 % - 29 hlasů KSČM 8 % - 13 hlasů ODS 5 % - 9 hlasů ČSSD 3% - 5 hlasů Piráti 3 % - 5 hlasů Starostové a nezávislí 2 % - 4 hlasy S. svob. občanů 2 % - 4 hlasy Zelení 2 % - 3 hlasy TOP 09 2 % - 3 hlasy SPO 1 % - 1 hlas Rozumní 1 % - 1 hlas Jako při volbách komunálních před více jak třemi lety i letos byla k Nejvyššímu správnímu soudu v Brně podána stížnost na průběh voleb, ve které se stěžovatel domáhal zrušení výsledků letošních parlamentních voleb. Pikantní na tom je, že tento stěžovatel byl sám členem volební komise a místo toho, aby se po uzavření volební místnosti aktivně účastnil sčítání hlasů, vytáhl kameru a ostatní členy komise si bez jejich svolení začal filmovat. Pořízený záznam pak poslal spolu se stížností soudu a následně umístil na veřejně dostupný internetový portál. Důvodem jeho stížnosti byla údajná možná manipulace s volebními lístky, komise byla dokonce lživě nařčena z toho, že lístky odnášela do kanceláře starosty. Pisatel dále uvádí, že takto prý komise postupuje každé volby a tvrdí, že tím pádem při volbách do obecního zastupitelstva vyhrají volby vždy ti, kdo jsou zpracovateli volebních výsledků. Jinými slovy řečeno: stěžovatel v každých obecních volbách dostává minimum hlasů nikoli proto, že jej lidé v obci znají jako místního udavače, chorobného stěžovatele a veskrze protivného, vychytralého a mimořádně konfliktního člověka, ale proto, že komise falšuje volební výsledky. Na podobné jednání jsme stran této persony zvyklí, a není pravděpodobné, že by se to v příštích letech nějak výrazně změnilo. Nejvyšší správní soud si, stejně jako v minulých volbách, kdy pisatel stížnosti dokonce drze předložil falešnou volební obálku s razítkem

8 jako důkaz, vyžádal všechny volební materiály a po kontrole všech volebních lístků opět uznal volby v Žeroticích za platné. Volby prezidenta ČR Zveme vás k volbám prezidenta ČR, které se konají na obvyklém místě ve dnech 12. a 13. ledna, případné druhé kolo 26. a 27. ledna. Prosíme o vaši hojnou účast, abychom měli v čele státu prezidenta, za kterého bychom se nemuseli stydět. Pozvánky na letošní společenské akce Zveme Vás na již tradiční zabijačkové hody, které proběhnou 20. ledna v sále KD. Jako obvykle bude součástí hodů také soutěžní klání nejlepších pálenek místních paličů a nejchutnějších buchet a koláčů našich hospodyň. Masopustní průvod se koná 10. února. Sraz všech masek bude upřesněn. Chystáme také pravidelné jarní akce, dětský karneval, setkání seniorů, výstavu vín aj. Podrobné termíny budou včas oznámeny.

9 Nové knihy v místní knihovně Na dlouhé zimní večery jsme pro vás zakoupili několik nových titulů: Pro děti: Vykutálený pohádky, Fredy bojuje s pirátem, Deník malého poseroutky - Výprava za teplem, Velká kniha českých pohádek, Čtyřlístek další díl Pro dospělé: Saturnin se vrací, Totálně vytroubený mozek - Laco Déczi, Mých tisíc životů J. P. Belmondo, Hora mezi námi napínavý román, Každý něco tají příběh české herečky, pronásledované bulvárem, Boss Babiš pohled předního českého novináře na významného politika. Významné události v obci Letos jsme v Žeroticích zažili krásné tři svatby. Gratulace tak posíláme těmto našim milým novomanželům: Vendule a Janu Tvarůžkovým, Luboši a Markétě Knoflíčkovým a Mirdovi a Jesice Knoflíčkovým. Milí mladí manželé, přejeme Vám šťastný život a radujeme se s Vámi, zvláště pak z toho, že Žerotice neopouštíte a máte v úmyslu zde žít i nadále.

10 Bohužel musíme oznámit i smutné události a to, že nás navždy opustili naši milí spoluobčané. Ve věku 88 let paní Marie Ingerlová, ve věku 80 let pan Ladislav Bartoněk a paní Bohumila Hanzalová ve věku nedožitých 91 let. Všem jejich blízkým vyjadřujeme svoji upřímnou soustrast. Poslední slovo (starosty) Vážení a milí Žerotičtí, za pár dní vstupujeme do nového roku Pro Českou republiku jsou tradičně osmičkové roky mimořádné, často kritické či osudové. Tyto obavy ještě umocňují výsledky letošních parlamentních voleb, které ukazují, že nálada ve společnosti se poprvé od roku 1989 výrazněji mění. Tento pocit mám i z dění v naší obci. V příštím roce budou obecní volby a já cítím, že změna ve vedení naší obce je žádoucí a bude jistě velmi prospěšná. Osobně bylo pro mě uplynulých téměř dvacet let ve funkci starosty velmi přínosných a nikdy Žeroticím, Vám občanům, za nabyté zkušenosti nepřestanu být vděčný. Za všechny zastupitele Vám všem přeji klidný a dobrý rok JN Za fotografie děkujeme Ing. Tomáši Zikovi.

11

12 Žerotický zpravodaj podzim 2017

Vážení občané, zima se pomalu chýlí ke konci a tak Vám předkládáme první číslo již desátého ročníku Žerotického zpravodaje.

Vážení občané, zima se pomalu chýlí ke konci a tak Vám předkládáme první číslo již desátého ročníku Žerotického zpravodaje. Žerotický zpravodaj zima 2008 Vážení občané, zima se pomalu chýlí ke konci a tak Vám předkládáme první číslo již desátého ročníku Žerotického zpravodaje. 1. Škola byty Nové sociální byty v budově bývalé

Více

Kanalizace a vodovod vstup do VAK Mateřská škola Tvořihráz Akce letošního roku obnově poloviny hřbitovní zdi

Kanalizace a vodovod vstup do VAK Mateřská škola Tvořihráz Akce letošního roku obnově poloviny hřbitovní zdi Žerotický zpravodaj zima 2018 Vážené a milé občanky, vážení a milí občané, dlouhá zima je u konce, a tak Vám přinášíme informace ze života naší obce za posledních několik měsíců. Kanalizace a vodovod vstup

Více

D.Poslední dobrou zprávou byla informace z Krajského úřadu v Brně, který nám přislíbil 133 tis. Kč na vybudování a opravy obecních komunikací.

D.Poslední dobrou zprávou byla informace z Krajského úřadu v Brně, který nám přislíbil 133 tis. Kč na vybudování a opravy obecních komunikací. Vážení a milí občané, nemůžeme si stěžovat, že by letošní jaro bylo fádní, bez zajímavých nebo dokonce mimořádných událostí. Pokusíme se vám všechny nové věci přiblížit a informovat vás o nich v tomto

Více

ZPRAVODAJ PF Vážení spoluobčané,

ZPRAVODAJ PF Vážení spoluobčané, 1/2018 S T E H E L Č E V S K Ý ZPRAVODAJ Vážení spoluobčané, dovolte nám, abychom Vám všem popřáli úspěšný a klidný nový rok 2018, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti ve Vašem osobním i profesním životě.

Více

Obec Nová Telib. Zápis č. 1/2018. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne

Obec Nová Telib. Zápis č. 1/2018. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne Zápis č. 1/2018 z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne 07.02.2018 Přítomen: Ing. Hájek Jan Nepřítomen: Křovina Jiří Rybář Václav Truneček Jan Dlouhý Jaroslav Vacek Jiří Místo jednání: Obecní

Více

Zpravodaj. Obce Rudná pod Pradědem L i s t o p a d 2017

Zpravodaj. Obce Rudná pod Pradědem L i s t o p a d 2017 Zpravodaj Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny PČR Obce Rudná pod Pradědem L i s t o p a d 2017 Volební účast v obci byla proti volbám v r. 2013 nižší o 3,95%. Celkem volilo 172 občanů z 310 zapsaných

Více

Žerotický zpravodaj léto 2008

Žerotický zpravodaj léto 2008 Žerotický zpravodaj léto 2008 Vážení občané, léto bohužel pomalu ale jistě odchází a tak za vámi přicházíme s nejnovějšími zprávami ze Žerotic. 1. Nové byty ve staré škole Práce na nových bytech během

Více

Vážení a milí občané, letošní tuhá zima je za námi a my Vám přinášíme novinky z naší obce pohledem obecního úřadu. Plány na letošní rok

Vážení a milí občané, letošní tuhá zima je za námi a my Vám přinášíme novinky z naší obce pohledem obecního úřadu. Plány na letošní rok Žerotický zpravodaj zima 2017 Vážení a milí občané, letošní tuhá zima je za námi a my Vám přinášíme novinky z naší obce pohledem obecního úřadu Plány na letošní rok Tak jako každý rok v zimě, i letos

Více

Žerotický zpravodaj jaro 2015

Žerotický zpravodaj jaro 2015 Žerotický zpravodaj jaro 2015 Vážení občané, léto je tu a tak je tu pro Vás shrnutí všech událostí, které přineslo předcházející období: Kanalizace Po několik minulých let jsme vás pravidelně informovali

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2004

V Ř E S K O V Á K březen 2004 V Ř E S K O V Á K březen 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,dostává se vám do ruky březnové číslo Vřeskováka a to číslo rozšířené o jeden volný list. Na tomto listu budete mít možnost ovlivnit další

Více

Obec Nová Telib. Zápis č. 3/2018. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne

Obec Nová Telib. Zápis č. 3/2018. z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne Zápis č. 3/2018 z jednání zastupitelstva obce Nová Telib konaného dne 18.04.2018 Přítomen: Ing. Hájek Jan Nepřítomen: Křovina Jiří Dlouhý Jaroslav Rybář Václav Truneček Jan Vacek Jiří Místo jednání: Obecní

Více

Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014

Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014 Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014 Program: 1. Zahájení a kontrola přijatých usnesení, 2. Dílčí informace o hospodaření obce k 31. 8. 2014, 3. Majetkoprávní vyrovnání

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Doubravčice, 3. 3. 2008 JARNÍ ÚKLID. obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Doubravčice, 3. 3. 2008 JARNÍ ÚKLID. obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků OBECNÍ ZPRAVODAJ Doubravčice, 3. 3. 2008 číslo 8 JARNÍ ÚKLID obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků v sobotu 29. března 2008 ve 14 hod. V sobotu 29. března 2008

Více

V Ř E S K O V Á K únor 2007

V Ř E S K O V Á K únor 2007 V Ř E S K O V Á K únor 2007 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, s blížícím se jarem vás opět vyzývám, abyste nepálili odpad na svých zahradách. Co se týká dřevního odpadu z prořezání stromů, opět nabízíme

Více

Zápis č. 9 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne

Zápis č. 9 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne Zápis č. 9 z jednání zastupitelstva obce Mladkov ze dne 23. 11. 2016 Přítomní zastupitelé: Bc. Lada Hejtmánková (1) Alena Kotyzová (4) Ing. Roman Studený (7) Martina Jirčíková (2) Bohuslav Matouš (5) Teodor

Více

Zpravodaj. Přísnotice. Listopad 2004

Zpravodaj. Přísnotice. Listopad 2004 Zpravodaj Přísnotice Listopad 2004 Zpravodaj, který právě držíte v ruce, je letos již poslední náš zpravodaj. Máme za sebou volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje i do třetiny Senátu ČR. Volby v

Více

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Vážení spoluobčané! Poslední Hrdějovické listy byly vydány v prosinci roku 2012. V roce 2013 se obecní záležitosti rozjely rychlostí přímo nadzvukovou a tak si

Více

Zápis z jednání zastupitelstva obce Kynice

Zápis z jednání zastupitelstva obce Kynice Zápis z jednání zastupitelstva obce Kynice 1 Konaného dne: 7.3.2014 Jednání zahájeno ve 20 00 hodin Jednání skončeno ve 22 00 hodin Zapsala: Matějková Šárka Přítomní: Jelínek Ladislav, Krajanský Karel,

Více

Bítovčický čtvrtletník

Bítovčický čtvrtletník Bítovčický čtvrtletník VYDÁVÁ OBECNÍ ÚŘAD BÍTOVČICE VII.ROČNÍK, ČÍSLO 28 / www.bitovcice.cz / prosinec 2013 1 V á ž e n í s p o l u o b č a n é Vážení spoluobčané, zima nám opět udeřila, zatím ta kalendářní,

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE VRCHOSLAVICE ZA ROK návrh

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE VRCHOSLAVICE ZA ROK návrh ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE VRCHOSLAVICE ZA ROK 2010 - návrh Údaje o obci: Adresa: Obec Vrchoslavice Vrchoslavice 100 798 27 Němčice nad Hanou Telefonické spojení: Obecní úřad 582 386 081 FAX 582 386 836 e-mailová

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ STARÉ SEDLIŠTĚ ČERVENEC.

OBECNÍ ZPRAVODAJ STARÉ SEDLIŠTĚ ČERVENEC. OBECNÍ ZPRAVODAJ STARÉ SEDLIŠTĚ ČERVENEC 2014 www.ssedliste.cz e-mail: obec@ssedliste.cz Vážení spoluobčané, milí čtenáři, ÚVODNÍ SLOVO dovolte mi, abych Vás před létem v krátkosti informovala o dění v

Více

Členové zastupitelstva obce pro období :

Členové zastupitelstva obce pro období : Vážení občané, dovoli jsme si pro Vás připravit tento obecní rozcestník s aktuálními důležitými informacemi pro Vaši snadnější orientaci. Členové zastupitelstva obce pro období 2018-2022: Jiří Špaček Martin

Více

Závěrečný účet Obce Milotice nad Opavou za rok 2010

Závěrečný účet Obce Milotice nad Opavou za rok 2010 Závěrečný účet Obce Milotice nad Opavou za rok 2010 Na základě 17 zákona číslo 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů, je povinnost obce zpracovat údaje o

Více

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN ročník 2010 číslo 3 Vážení spoluobčané, chýlí se rok 2010, který byl v mnoha ohledech rokem velkých změn. Teprve budoucnost ukáže, nakolik to budou

Více

Zápis č. 3/2018. z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí. konaného dne 8. srpna 2018 ve společenské místnosti Obecního úřadu

Zápis č. 3/2018. z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí. konaného dne 8. srpna 2018 ve společenské místnosti Obecního úřadu Zápis č. 3/2018 z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí konaného dne 8. srpna 2018 ve společenské místnosti Obecního úřadu České Meziříčí 1. Úvodní slovo a schválení zapisovatele a ověřovatelů

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU DRAHELČICE

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU DRAHELČICE INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU DRAHELČICE Placení poplatku za tuhý komunální odpad a platba za psy v roce 2019 Místní poplatek za tuhý komunální odpad byl zastupitelstvem obce dne 7.12.2018 zvýšen pro rok 2019

Více

Závěrečný účet Obce Hrušky za rok 2006

Závěrečný účet Obce Hrušky za rok 2006 Závěrečný účet Obce Hrušky za rok 2006 OBSAH: 1. Identifikační údaje 2. Zřizovací listiny 3. Inventarizace 2006 4. Plnění rozpočtu 2006 5. Přijaté dotace 6. Rekapitulace zadluženosti obce 7. Analýza kapitálových

Více

Dubnový zpravodaj obce Čečelovice 2011 PŘIJATÁ USNESENÍ Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ OZ ČEČELOVICE ze dne 4. 2. 2011 1. OZ projednalo a jednomyslně schválilo rozpočet obce pro rok 2011 dle předlohy s výrokem bez

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2004

V Ř E S K O V Á K duben 2004 V Ř E S K O V Á K duben 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v minulém čísle Vřeskováka byl vložen anketní lístek se žádostí o vaši pomoc při stanovení priorit v rozvoji obce. Rovněž jsme vás žádali o

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN

ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro rovnost a mužů. Mgr. Veronika

Více

Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018

Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018 OHRADA Vítejte na veřejné schůzi s vedením města Bílovce 28. února 2018 Veřejná schůze s občany Ohrady Program: středa 28. února 2018 Statistika Osadní výbor Ohrada Společenské a kulturní vyžití Investice

Více

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 Účetní jednotka: Obec Veselá IČ: 00259195 Sídlo: Veselá č.p.69, 33701 Rokycany Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 ( 17 zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných

Více

Rozpočet na rok 2008. Obec Žerotice, IČ: 00104051 Strana: 1. Příjmy : účet paragraf položka UZ záz.pol. Kč text

Rozpočet na rok 2008. Obec Žerotice, IČ: 00104051 Strana: 1. Příjmy : účet paragraf položka UZ záz.pol. Kč text Obec Žerotice, IČ: 00104051 Strana: 1 Rozpočet na rok 2008 Příjmy : účet paragraf položka UZ záz.pol. Kč text 231 00 1111 436300,- Daň z příjmů fyz.osob záv.činn. 1112 122500,- Daň z příjmů fyz.osob sam.výd.činn.

Více

POZVÁNKA. Zpravodaj obcí Březnice - Bohuslavice - Salaš LÁSKA NAROZENA O VÁNOCÍCH

POZVÁNKA. Zpravodaj obcí Březnice - Bohuslavice - Salaš LÁSKA NAROZENA O VÁNOCÍCH POZVÁNKA PROSINEC 2017 ROČNÍK XVI. ČÍSLO 10 NAŠE DĚDINY Zpravodaj obcí Březnice - Bohuslavice - Salaš NAŠE DĚDINY - zpravodaj obcí Bohuslavice, Březnice a Salaš. * Vydává Římskokatolická farnost Březnice,

Více

Zápis č. 10 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 11. 11. 2011 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu.

Zápis č. 10 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 11. 11. 2011 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu. Zápis č. 10 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 11. 11. 2011 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu. Zahájení zasedání dne 11. 11. 2011 v 19.00 hod. Počet přítomných členů dle

Více

Obec Ústí Závěrečný účet za rok 2010

Obec Ústí Závěrečný účet za rok 2010 1) Základní údaje Obec Ústí Závěrečný účet za rok 2010 Rozpočet obce Ústí na rok 2010 byl schválen zastupitelstvem obce 16.12.2009. Schválený rozpočet 2010 předpokládal příjmy ve výši 10,65 mil. Kč a výdaje

Více

Zápis č. 9/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Libkov, konaného dne 11. 9. 2015, od 19:30 hodin.

Zápis č. 9/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Libkov, konaného dne 11. 9. 2015, od 19:30 hodin. Obec Libkov Zastupitelstvo obce Libkov Zápis č. 9/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Libkov, konaného dne 11. 9. 2015, od 19:30 hodin. Bod č. 1) Zahájení zasedání zastupitelstva. Zasedání Zastupitelstva

Více

Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Libňatov, které se konalo dne od hodin v kulturním domě v Libňatově

Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Libňatov, které se konalo dne od hodin v kulturním domě v Libňatově Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Libňatov, které se konalo dne 27. 11. 2018 od 19. 00 hodin v kulturním domě v Libňatově Přítomni: Omluveni: Hejna Aleš, Kosina Aleš, Kuldová Marie, Mgr. Nováková

Více

Obec Nedrahovice. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 22.05. 2013 v 19 hodin

Obec Nedrahovice. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 22.05. 2013 v 19 hodin Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 22.05. 2013 v 19 hodin Návrh programu zasedání OZ Nedrahovice na květen 2013 Termín: středa 22. 05. 2013 od 19 hodin v budově OÚ Nedrahovice

Více

ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. ledna 2017, od 18:00 hodin

ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. ledna 2017, od 18:00 hodin ZÁPIS z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. ledna 2017, od 18:00 hodin 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Veřejné zasedání zastupitelstva obce Ráby bylo zahájeno v 18:00 hod.

Více

ROK 2014 BYL ÚSPĚŠNÝ PRO DVĚ TŘETINY OBČANŮ, PŘI HODNOCENÍ

ROK 2014 BYL ÚSPĚŠNÝ PRO DVĚ TŘETINY OBČANŮ, PŘI HODNOCENÍ TISKOVÁ INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/1 VYDÁNO DNE 7. 1. 1 ROK BYL ÚSPĚŠNÝ PRO DVĚ TŘETINY OBČANŮ, PŘI HODNOCENÍ LOŇSKÉHO ROKU VZROSTL PODÍL POZITIVNÍCH POCITŮ. Tříčtvrtinová většina českých občanů

Více

Žerotický zpravodaj léto 2010

Žerotický zpravodaj léto 2010 Žerotický zpravodaj léto 2010 1 Vážení a milí občané, nejen léto, ale i čtyřleté volební období pomalu končí a tak tu máme opět pro vás žhavé novinky z posledních letních měsíců. Kanalizace Před několika

Více

Lukavický volební speciál

Lukavický volební speciál Lukavický volební speciál Září 2018 Vážení čtenáři, začátkem příštího měsíce nás čekají volby do zastupitelstva obce pro léta 2018-2022. Záměrem tohoto speciálu je dát všem kandidujícím stranám rovnou

Více

Návrh rozpočtu roku 2015

Návrh rozpočtu roku 2015 strana: 1 / 13 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 0000 1111 000000000 Daň z příjmů fyz.osob ze záv.č 470 000,00 0000 0000 1112 000000000 Daň z příjmů fyz.osob ze sam.v 15 000,00

Více

starosta obce Svatá Maří

starosta obce Svatá Maří Rozpočet obce Svatá Maří na rok 215 dle níže uvedeného členění Příjmy: 5 8 Kč Výdaje: 5 8 Kč starosta obce Svatá Maří František Linha Vyvěšeno: 16.1.215 Sejmuto: 6.2.215 Na úřední desce a v elektronické

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

Obec Ludíkov Ludíkov Boskovice

Obec Ludíkov Ludíkov Boskovice Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice Zápis č. 5/2016 1 ze zasedání obecního zastupitelstva v Ludíkově, konaného dne 27. 12. 2016 v 16:00 hodin v zasedací síní OÚ Ludíkov. Přítomni: Nepřítomni: Omluveni:

Více

Šaroun M., Žilka L., Ing. Štefanová Z., Ing. Končický Milan, Šafka P., Janáček S, Havlíčková H.

Šaroun M., Žilka L., Ing. Štefanová Z., Ing. Končický Milan, Šafka P., Janáček S, Havlíčková H. Zápis z veřejného zasedání Obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 14.3.2007 v zasedací místnosti Obecního úřadu, od 18.30 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva č. 20 obce Starý Poddvorov, konaného dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva č. 20 obce Starý Poddvorov, konaného dne Zápis ze zasedání zastupitelstva č. 20 obce Starý Poddvorov, konaného dne 11. 5. 2016. Přítomni: 5 členů dle prezenční listiny V 18:12 se dostavil zastupitel Vít Sasínek, počet zastupitelů se zvýšil na

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2015

V Ř E S K O V Á K leden 2015 V Ř E S K O V Á K leden 2015 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jsme vstoupili do dalšího roku, ve kterém si připomeneme 25.výročí samostatné obce Vřeskovice. Myslím, že není pochyb o tom, že tento krok

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

Zápis č. 1 z jednání zastupitelstva obce Mezno ze dne 14. ledna 2015

Zápis č. 1 z jednání zastupitelstva obce Mezno ze dne 14. ledna 2015 Zápis č. 1 z jednání zastupitelstva obce Mezno ze dne 14. ledna 2015 Přítomni: Vobruba, Němečková, Pavlík, Šimek, Mikula, Mikulová, Kaňková, Doskočil Omluveni: Hosté: paní Kroupová, pan Pejša st., paní

Více

Žerotický zpravodaj léto 2009 1

Žerotický zpravodaj léto 2009 1 Žerotický zpravodaj léto 2009 1 Vážení občané, léto je u konce a tak tu pro Vás máme další číslo našeho zpravodaje. Nové byty Přestavba bývalé školy na 6 bytových jednotek včetně úprav jejího okolí je

Více

Zasedání zastupitelstva obce Žďár

Zasedání zastupitelstva obce Žďár Zasedání zastupitelstva obce Žďár Číslo: 4 Datum: 25. května 2015 Místo a čas jednání: na obecním úřadě ve Žďáru v 18,00 hodin. Přítomní zastupitelé obce: Mikulášek Patrik, Bc. Jan Novotný, Ladislav Novotný

Více

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.12. 2015 Přítomni: Josef Šimonovský, Mgr. Petr Kozohorský, Mgr. Martina Volfová, Šárka Kočová, Josef Pecka, Zdeněk Žaloudek, Josef Tesárek. Program:

Více

P l á n i n v e s t i c n a r. 2008

P l á n i n v e s t i c n a r. 2008 P l á n i n v e s t i c n a r. 2008 1. úvod Plán investic na r. 2008 vychází z následujících limitujících faktorů: - ze schváleného Plánu obnovy obce Vranovice - ze skutečné připravenosti investice ( projektová

Více

Zápis č. 4/2018. z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí. konaného dne 26. září 2018 ve společenské místnosti Obecního úřadu

Zápis č. 4/2018. z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí. konaného dne 26. září 2018 ve společenské místnosti Obecního úřadu Zápis č. 4/2018 z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí konaného dne 26. září 2018 ve společenské místnosti Obecního úřadu České Meziříčí 1. Úvodní slovo a schválení zapisovatele a ověřovatelů

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE ,

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE , ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE 20. 11. 2017, KONANÉHO V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI OÚ Zahájení: 19:05 hodin Přítomni: Bohuslav Čermoch, Zdeněk Hlaváček, Miroslav Hruška, Jana Starostová DiS,

Více

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře

OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře OBSAH PAMĚTNÍ KNIHY strana Obsah pamětní knihy 3 7 Současný stav pamětních knih obce 8 9 Elektronická pamětní kniha 9 10 Životopis kronikáře 11 Úvodem k pamětním knihám 11 Úvodem k obci 11 13 Úvodem k

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Zápis z 16. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Zahnašovice, konaného dne v v zasedací místnosti OÚ

Zápis z 16. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Zahnašovice, konaného dne v v zasedací místnosti OÚ č.j.: 1/2014/JU Zápis z 16. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Zahnašovice, konaného dne 19. 6. 2014 v 18.00 v zasedací místnosti OÚ přítomni : Němec František, Fridrichová Ludmila, Malošíková Jana,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE , KONANÉHO

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE , KONANÉHO ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE TISEM ZE DNE 2. 7. 2018, KONANÉHO V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI OÚ Zahájení: 19:08 hodin Přítomni: Bohuslav Čermoch, Zdeněk Hlaváček, Miroslav Hruška, Jana Starostová DiS,

Více

Závěrečný účet OBCE MALENICE za rok 2014

Závěrečný účet OBCE MALENICE za rok 2014 Obec Malenice, Na Návsi 98, 387 06 Malenice IČ 00251461, DIČ CZ00251461 e-mail: ou@obecmalenice.cz, www.obecmalenice.cz tel./fax: 383 371 035 Závěrečný účet OBCE MALENICE za rok 2014 1 Přílohy : Příloha

Více

Závěrečný účet Obce Bratčice za rok 2013

Závěrečný účet Obce Bratčice za rok 2013 Závěrečný účet Obce Bratčice za rok 2013 Účetní závěrka výsledek hospodaření obce za rok 2013 Rozpočet a jeho plnění : schválený : upravený : skutečnost : Daňové příjmy 13.970.800,-- 13.618.800,-- 12.466.515,31

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ Ve čtvrtek dne 18. dubna 2019 zemřela ve věku nedožitých 80 let paní FRANTIŠKA ŘIHÁKOVÁ Se zesnulou se rozloučíme v pátek 26. dubna 2019 ve 14.30

Více

Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva obce Těchlovice, konaného dne 11. srpna 2016 od 18:00 hodin v místní knihovně.

Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva obce Těchlovice, konaného dne 11. srpna 2016 od 18:00 hodin v místní knihovně. Obecní úřad Těchlovice Těchlovice č.p. 37, 405 02 Děčín 2 412 558 925 fax: 412 558 925 e-mail: ou.techlovice@volny.cz Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva obce Těchlovice, konaného dne 11. srpna 2016 od

Více

Dlouhodobě se s týmem na Univerzitě Palackého v Olomouci zabýváte pochybeními a podvody u voleb. Co se může dít v říjnových volbách?

Dlouhodobě se s týmem na Univerzitě Palackého v Olomouci zabýváte pochybeními a podvody u voleb. Co se může dít v říjnových volbách? V komunálních volbách hrozí manipulace s hlasy, upozorňuje politolog Politolog Tomáš Lebeda v rozhovoru pro Právo řekl, že komunální volby jsou kvůli své složitosti náchylné k omylům a manipulaci při sčítání

Více

Slovo starosty. Číslo 2, červen 2012 OBSAH. Němčičské čtení. Číslo 2, červen 201 2. Milí spoluobčané!

Slovo starosty. Číslo 2, červen 2012 OBSAH. Němčičské čtení. Číslo 2, červen 201 2. Milí spoluobčané! Číslo 2, červen 2012 OBSAH Slovo starosty Milí spoluobčané! Jako již tradičně vás vítám na stránkách našeho zpravodaje, druhého letošního Němčičského čtení. Úvodem mi dovolte poděkovat členům místního

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE N A Č E R A D E C

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE N A Č E R A D E C ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE N A Č E R A D E C za rok 2009 Vyvěšeno dne : 19.5.2010 Zveřejněno na úřední desce na internetu : 19.5.2010 Sejmuto dne : 4.6.2010 Schváleno v OZ obce : Obsah : strana Návrh závěrečného

Více

Obec Brodek u Konice SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2016 PŘÍJMY

Obec Brodek u Konice SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2016 PŘÍJMY 1 Obec Brodek u Konice SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2016 Položka Text - Částka (Kč) 1111 daň z příjmů FO ze záv. činnosti - 2 100 000,00 1112 daň z příjmů FO z výdělečné činnosti - 700 000,00 1113 daň z příjmů

Více

Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice

Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice Zápis č. 1/2012 1 ze zasedání obecního zastupitelstva v Ludíkově, konaného dne 22. 2. 2012 v 18:30 hodin v zasedací síní OÚ Ludíkov. Přítomni: Mgr. Hana Veselá,Ing.

Více

OBEC JESENÍK NAD ODROU ROZPOČET PŘÍJMŮ NA ROK V TISÍCÍCH KČ Návrh rozpočtu 2018

OBEC JESENÍK NAD ODROU ROZPOČET PŘÍJMŮ NA ROK V TISÍCÍCH KČ Návrh rozpočtu 2018 POL/ ROZPOČET PŘÍJMŮ NA ROK 2018 Text Návrh rozpočtu 2018 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 5770,0 4600,0 4600,0 1112 Daň z příjmu fyzických osob, podávající přiznání 150,0 100,0 60,0

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 17. srpna od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 17. srpna od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březina, konaného dne 17. srpna od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomní zastupitelé (dle prezenční listiny): Michal Bittner, Aleš Buček, Martina

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Obnova vodovodu v lokalitě Osmek Oznamujeme odběratelům vody v lokalitě Osmek, že jim bude v rámci zpracovávání projektu Obnova vodovodu v lokalitě Osmek v následujících

Více

Zápis č. 1/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Střezimíř

Zápis č. 1/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Střezimíř Zápis č. 1/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Střezimíř Místo konání: Střezimíř kancelář Obecního úřadu, Střezimíř čp. 110 Doba konání: 25. ledna 2016 od 18:00 Přítomni: Miloš Jelínek, Romana Jiráková,

Více

Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva obce Holín v zasedací místnosti Obecního úřadu v Holíně dne 8. prosince 2011

Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva obce Holín v zasedací místnosti Obecního úřadu v Holíně dne 8. prosince 2011 Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva obce Holín v zasedací místnosti Obecního úřadu v Holíně dne 8. prosince 2011 Jednání zastupitelstva obce zahájil a řídil starosta. V úvodu uvedl, že jednání zastupitelstva

Více

únor 2015 Celkem vybráno na poplatcích v Kč

únor 2015 Celkem vybráno na poplatcích v Kč obce Uhlířov únor 2015 JE VIDĚT, ŽE STÁLE VÍCE OBČANŮ TŘÍDÍ ODPAD Jistě mnoho z Vás zvedlo ze židle zvýšení poplatku za odpady. Přes všechny sliby, že když budete třídit odpady bude cena za ně jestli ne

Více

R O Z P O Č E T O B C E P Ř Í S N O T I C E -------------------------------------------------------------- N A R O K 2004 --------------------------

R O Z P O Č E T O B C E P Ř Í S N O T I C E -------------------------------------------------------------- N A R O K 2004 -------------------------- R O Z P O Č E T O B C E P Ř Í S N O T I C E -------------------------------------------------------------- PŘÍJMY OBCE -------------------- Daňové příjmy : N A R O K 2004 -------------------------- Daň

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 3 169 000,00 Kč 3 256 551,05 Kč 102,76 % 2. běžné (provozní) výdaje 90 484 120,00 Kč 85 427 565,46 Kč

Více

Komentář k Návrhu II. rozpočtového opatření

Komentář k Návrhu II. rozpočtového opatření Schváleno ZM dne 16. 4. 2015 č. usn. 2015/4/120 Město Štětí Komentář k Návrhu II. rozpočtového opatření V rámci II. rozpočtového opatření jsou navrhovány úpravy vyplývající z vyúčtování medií, z upřesněných

Více

Zápis z jednání zastupitelstva obce Olešná, které se konalo dne 5. září 2016 od 18,00 hod. v budově VCZ Olešná čp.94

Zápis z jednání zastupitelstva obce Olešná, které se konalo dne 5. září 2016 od 18,00 hod. v budově VCZ Olešná čp.94 Obecní úřad Olešná Olešná čp. 94, 393 01 Pelhřimov IČ: 00515761, bankovní spojení KB Pelhřimov 30521261/0100 telefon 565 323 772, mobil starosta 724 787 489 e-mail: ou.olesna@seznam.cz případně ou.olesna@quick.cz

Více

Příjmy. Schválená 1. změna rozpočtu MO Pardubice V na rok příjmy daňové , , , ,0

Příjmy. Schválená 1. změna rozpočtu MO Pardubice V na rok příjmy daňové , , , ,0 Schválená MO Pardubice V na rok 2015 Příjmy příjmy daňové 28 923,0 28 923,0 2 441,0 31 364,0 DPH - podíl na sdílených daních 20 580,3 20 580,3 2 441,0 23 021,3 DPH - podíl na daních 10 796,1 10 796,1 0,0

Více

Zápis č. /14 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne

Zápis č. /14 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne Zápis č. /14 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 14.04.2014 Místo konání: zasedací místnost Obecního úřadu v Hostouni Čas zahájení: 19,00 hod. Čas ukončení: 20,50 hod. Přítomni členové

Více

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů.

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů. PŘÍBĚH 2018 Přátelé, kamarádi, hasiči. Tento příběh, který jsme společně prožili v letošním roce 2018 je v něčem výjimečný a budeme si ho ještě všichni dlouho pamatovat. Prožili jsme spoustu dobrodružství

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání zastupitelstva obce Kozmice konaného dne v zasedací místnosti OÚ Kozmice, od 19:00 hodin

Zápis č. 1/2019 ze zasedání zastupitelstva obce Kozmice konaného dne v zasedací místnosti OÚ Kozmice, od 19:00 hodin Zápis č. 1/2019 ze zasedání zastupitelstva obce Kozmice konaného dne 1. 2. 2019 v zasedací místnosti OÚ Kozmice, od 19:00 hodin Přítomni: starostka obce Helena Matoušková, místostarosta Radek Krupa členové

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1 3/2015 ANEB

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1 3/2015 ANEB Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 1 3/2015 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Poplatek za svoz odpadu a poplatek ze psů 1.2. Informace z evidence obyvatel

Více

Vážené a milé občanky, vážení a milí občané, přinášíme vám zprávy z posledních měsíců ze života Žerotic, pohledem obecního úřadu.

Vážené a milé občanky, vážení a milí občané, přinášíme vám zprávy z posledních měsíců ze života Žerotic, pohledem obecního úřadu. Žerotický zpravodaj podzim 2016 Vážené a milé občanky, vážení a milí občané, přinášíme vám zprávy z posledních měsíců ze života Žerotic, pohledem obecního úřadu. 1. Vodovod, únik vody Svazek obcí Vodovod

Více

Závěrečný účet města za rok 2011

Závěrečný účet města za rok 2011 Závěrečný účet města za rok 2011 Rozpočet pro rok 2011 byl schválen na 1. zasedání zastupitelstva města Rychvaldu dne 15.12.2010 v celkové výši 73 760 tis. Kč. Před projednáním byl rozpočet zveřejněn na

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2004

V Ř E S K O V Á K červen 2004 V Ř E S K O V Á K červen 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dnešní číslo Vřeskováka se k vám dostává po volbách do Evropského parlamentu. Za dobu, co vykonávám funkci starosty, jsem již zažil celou

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 35 721 671,52 Kč 32 069 849,49 Kč 89,78 % 2. běžné (provozní) výdaje 93 785 130,30 Kč 84 701 473,40

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

Úhlejovský zpravodaj

Úhlejovský zpravodaj Úhlejovský zpravodaj pro obce Úhlejov, Chroustov a osady Brodek a Růžovka číslo: 2 ročník: I červen 2007 Zpráva z veřejného jednání zastupitelstva Obce Úhlejov Dne 27. 4. 2007 v úřadovně Obecního úřadu

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne 12. 12. 2018 Přítomni : Omluven : Hosté

Více

Z pravodaj. č. 5/ 2009 R A D Ě T I C E K V Ě T E N. Volby do Evropského parlamentu

Z pravodaj. č. 5/ 2009 R A D Ě T I C E K V Ě T E N. Volby do Evropského parlamentu Z pravodaj č. 5/ 2009 R A D Ě T I C E K V Ě T E N I n f o r m a č n í o b č a s n í k O b e c n í h o ú ř a d u R a d ě t i c e Volby do Evropského parlamentu Ve dnech 5.až 7. června se v zemích Evropské

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nastal čas se ohlédnout a zhodnotit rok 2013. Myslím, že se nám podařilo splnit úkol, kterým byla největší investiční akce v historii obce.

Více

Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín

Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín PROGRAM Veřejné zasedání zastupitelstva obce Čížkov 25.9.2015 Chynín 01. Zahájení 02. Volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu 03. Kontrola

Více

31. řádné zasedání zastupitelstva obce Radčice. konaného dne 11. září 2018 ZÁPIS

31. řádné zasedání zastupitelstva obce Radčice. konaného dne 11. září 2018 ZÁPIS 31. řádné zasedání zastupitelstva obce Radčice konaného dne 11. září 2018 ZÁPIS Přítomni: 5 Zástupci veřejnosti: 0 Program: 1. Zahájení 2. Schválení programu 3. Prodloužení nájemních smluv v obecních bytech

Více

Příjmy. Schválený rozpočet MO Pardubice V na r příjmy daňové , , ,0. příjmy nedaňové 1 799,0 312, ,0.

Příjmy. Schválený rozpočet MO Pardubice V na r příjmy daňové , , ,0. příjmy nedaňové 1 799,0 312, ,0. MO Pardubice V Příjmy příjmy daňové 27 496,2 30 423,6 28 923,0 DPH - podíl na sdílených daních 19 406,5 21 524,9 20 580,3 DPH - podíl na daních 10 280,6 10 280,6 10 796,1 DPH - transfer na živ. prostředí

Více