Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek domu č.p.:473 v Milovicích konaného dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek domu č.p.:473 v Milovicích konaného dne 14.4. 2015"

Transkript

1 Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek domu č.p.:473 v Milovicích konaného dne Přítomni: viz. příloha 1 - prezenční listiny a plné moci Začátek Shromáždění: 19:00 hod Program Shromáždění: 1.) Prezence 2.) Volba předsedy a zapisovatele Shromáždění 3.) Informace o činnosti Společenství 4.) Volba členů výboru 5.) Stav a opravy domu 6.) Účetnictví 7.) Debata 1.Prezence Během prezence bylo přítomným vlastníkům proti podpisu předáno vyúčtování za rok 2014, na kterém byly vlastníkům oznámeny zálohy do fondů platné od V hod. ukončil p. Slavíček prezenci, přivítal všechny přítomné a zahájil Shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu č.p.:473 v Milovicích. Bylo konstatováno, že přítomní vlastníci disponují nadpoloviční většinou hlasů 6261 / Shromáždění tedy bylo shledáno usnášení schopným. Přítomní vlastníci jednohlasně schválili způsob hlasování na Shromáždění: malý byt = 2 hlasy střední byt = 3 hlasy velký byt = 4 hlasy pro: 6261 / proti: 0/10000 zdržel se: 0/ Volba předsedy a zapisovatele Shromáždění Předsedou Shromáždění byl zvolen p. Slavíček. pro: 6084 / proti: 0 /10000 zdržel se: 177 / (zdržel se p. Slavíček byt č. 232) Zapisovatelem byl zvolen p. Lážek. pro: 5991 / proti: 0 /10000 zdržel se: 270 / (zdržel se p. Lážek byt č. 413, 511) Strana 1 (celkem 9)

2 3. Informace o činnosti Společenství Pan Slavíček zahájil shromáždění a představil p. Klementa, zástupce společnosti RE-1, která provedla servis vchodových dveří společenství. Pan Klement informoval vlastníky o přínosech a možnostech pravidelného servisu a seřízení oken. Dále pan Slavíček pokračoval sumarizací informací o činnosti společenství. Výbor se od minulého shromáždění sešel celkem 9 krát. Dle nového přístupu městského úřadu je třeba při uložení odpadu do sběrného dvora prokázat zaplacení poplatku TDO potvrzením od SVJ. Potvrzení jsou vlastníkům k dispozici u členů výboru p. Vavrdy a p. Lážka. Vzhledem k významným průtahům při výměnách jmenovek na zvonkových tablech, které zajišťoval dodavatel p. Žiak se výbor SVJ rozhodl, že výměny bude do budoucna realizovat vlastními silami. V průběhu roku 2014 byla změna úklidu vchodu C, úklid je nově zajištěn společností YABOK stejně tak jako ve vchodech A,B,D. Cena úklidu vchodu C byla domluvena na stejné úrovni, jako úklid ostatních vchodů (tj. za stejnou cenu která byla sjednána před mnoha lety). SVJ navýšilo roční termínovaný vklad u J&T a to na celkovou částku tis. Kč. V září 2014 se odstěhovala rodina Dúpalova. Z důvodu stěhování se paní Lenka Dúpalová vzdala funkce člena výboru SVJ. Vzhledem k tomu, že se výboru SVJ nepodařilo zajistit údržbáře pro drobné opravy, tak zajištěním drobných oprav byl pověřen člen výboru SVJ p. Hrabák. Výbor SVJ připravuje změnu stanov. Tuto změnu ukládá zákon a to nejpozději do Změna stanov včetně veškerých právních kroků bude zajištěna na příštím shromáždění vlastníků v dubnu Výbor SVJ uvítá jakékoliv návrhy na doplnění stanov SVJ, které vlastníci mohou předat členům výboru SVJ. Na www stránky SVJ byl doplněn seznam všech revizí. Výbor SVJ by rád důrazně upozornil, že plochy před vchody do domů neslouží k parkování vozidel. Parkování vozidel může být výrazně pokutováno ze strany hasičského sboru. Výbor předložil shromáždění fotodokumentaci sklepních prostor, z kterých vyplývá výrazný nepořádek téměř ve všech vchodech. Výbor byl pověřen zajištěním odborné firmy, která zajistí odvoz nepořádku a to ve smyslu a za podmínek schválených na minulém shromáždění vlastníků. Strana 2 (celkem 9)

3 4. Volba členů výboru Pan Slavíček informoval o skutečnosti, že paní Dúpalová odstoupila z funkce člena výboru SVJ a to z důvodu stěhování. Pan Slavíček se dále dotázal vlastníků, zda - li má kdokoliv zájem stát se členem výboru SVJ. Nikdo z přítomných členů neprojevil zájem o vykonávání této funkce. 5. Stav a opravy domu V roce 2014 byly provedeny následující práce na domě a okolí: V květnu 2014 byly členy výboru SVJ vyčištěny veškeré odtoky z okapů. V květnu 2014 byla vyměněna FAB ve vchodě D. Vzhledem k tomu, že byl klíč zlomený zevnitř, šlo o velmi nebezpečnou situaci. Kdyby kdokoliv zvenčí zamkl vchod, pak bylo nemožné se ze vchodu jakkoliv dostat. Přestože byla situace takto nebezpečná, nikdo z vlastníků ani nájemníků o tomto problému výbor neinformoval a výbor tuto situaci zjistil náhodou. Na základě diskuse na minulém shromáždění SVJ byly skříňky s plynovými přípojkami zajištěny šroubem, tak aby nebyly volně přístupné. V roce 2014 bylo provedení seřízení antény. Na základě stížností z roku 2015 bude dodavatel znovu požádán o kontrolu signálu a případné doplnění. V květnu 2014 byla vyměněna FAB ve vchodě D. Vzhledem k tomu, že byl klíč zlomený zevnitř šlo o velmi nebezpečnou situaci. Kdyby kdokoliv zvenčí zamkl vchod, pak bylo nemožné se ze vchodu jakkoliv dostat. Přestože byla situace takto nebezpečná, nikdo z vlastníků ani nájemníků o tomto problému výbor neinformoval a výbor tuto situaci zjistil náhodou. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. Výměny vodoměrů a to včetně instalace dálkového odečtu vodoměrů. Každý vlastník dostal přístupové údaje a heslo k přístupu, tj. každý vlastník si může vzdáleně ověřit aktuální spotřebu a to včetně historie. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. V květnu 2014 byla panu Lážkovi oznámena havárie odpadu ve vchodu E. Vzhledem k tomu, že p. Lážek nebyl týden doma, nebyla tato záležitost celý týden nijak řešena a fekálie tekly do sklepních prostor. Výbor SVJ by rád požádal vlastníky, aby v případě jakékoliv mimořádné události informovali jakéhokoliv člena výboru, nebo výbor SJV prostřednictvím e- mailu, tak aby mohlo dojít k zajištění nápravy co nejdříve. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši 500 Kč. Strana 3 (celkem 9)

4 V květnu 2014 byla zajištěna pravidelná revize elektrorozvodů. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. SVJ bylo vyzváno společností ČEZ k zajištění krytu elektroskříně. Kryt byl zajištěn a dodán dodavatelskou společností. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši 650 Kč. V květnu 2014 bylo zjištěno kompletní poškození zavírání dveří vchodu B. Výborem SVJ byla zajištěna odborná oprava. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši 2.471,01 Kč. V září 2014 byla provedena výměna nefunkčního kulového ventilu v bytě č Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. V listopadu 2014 byla nahlášena havárie odpadu ve vchodě A. Havárie byla urgentně odstraněna instalatérskou firmou. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši 938 Kč. V lednu 2015 bylo výboru SVJ nahlášeno zatékání do bytu č Na základě řešení instalatérskou firmou bylo zjištěno, že v bytě č. 113 je neodborně nainstalován odpad, který způsobil zatékání. Výbor SVJ by rád apeloval na vlastníky a nájemníky bytů, aby se na členy výboru SVJ obraceli skutečně v případech, kdy se jedná o problémy domu. Členové výboru SVJ vykonávají tuto funkci ve svém volném čase a skutečně nemohou ani nechtějí řešit problémy jednotlivých domácností. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. V únoru 2015 byla zajištěna pravidelná revize hydrantů a požárních přístrojů. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. V březnu 2015 byla zajištěna oprava opět kompletně zničeného zavírání dveří vchodu B. Zároveň byla zajištěna výměna opotřebených brano na vstupních dveřích všech 5-ti vchodů. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši Kč. V březnu 2015 byla zajištěna výměna kulových ventilů v bytech, ve kterých byly kulové ventily nefunkční a zároveň u patních vodoměrů. Celková vynaložená částka výše uvedeného plnění byla ve výši ,80 Kč. Strana 4 (celkem 9)

5 Shromáždění schválilo zprávu o provedených opravách domu i výši finančního plnění za jednotlivé opravy: pro: 6261 / proti: 0/10000 zdržel se: 0/ Výbor SVJ navrhuje v roce 2015 provést vymalování jednotlivých vchodů. Výbor SVJ poptá dodavatele služeb a vybere nejvýhodnější nabídku. Náklad na výmalbu je odhadován na maximální částku 250 tis. Kč. Shromáždění schválilo záměr výmalby vchodů i výši maximálního finančního plnění za výmalbu: pro: 6261 / proti: 0/10000 zdržel se: 0/ Pan Vavrda informoval shromáždění o nabídce zařízení na změkčování vody, která byla výboru SVJ doručena. Toto zařízení by mělo být údajně bezúdržbové a zároveň bez jakýchkoliv nákladů na provoz. Životnost tohoto zařízení je 10 let. Shromáždění pověřilo výbor SVJ o zajištění detailních informací o tomto zařízení a to včetně ověření referenčních instalací v Milovicích nebo okolí. Informace o zařízení bude prezentována na shromáždění vlastníků v dubnu Účetnictví Paní Glučová upozornila výbor SVJ na chybějící informaci ve vyúčtování za rok Ve vyúčtování je uvedena pouze informace o spotřebě vodoměru za 1. pololetí roku 2014 (tedy do výměny vodoměru za nový). Informace o spotřebě vodoměru za 2. pololetí roku není omylem na vyúčtování vytištěna. Celková částka za spotřebovanou vodu odpovídá spotřebě každého bytu za celý rok Vzhledem k tomu, že stav vodoměru za 2. pololetí je každému vlastníkovi přístupný on-line nebude SVJ požadovat plošnou opravu vyúčtování. Pokud bude mít kterýkoliv vlastník zájem o doplnění stavu vodoměru za 2. pololetí 2014 do svého vyúčtování, bude mu vyhověno na základě u s požadavkem, který zašle na SVJ. Insolvenčním správcem bývalého vlastníka bytu č. 141 připsána SVJ za rok 2014 částka ve výši 1.548,48 Kč. Dluh původního vlastníka vůči SVJ zůstává k ve výši 6.981,01 Kč (k je zůstatek dluhu 6.062,61 Kč). Dlužním musí v průběhu 5-ti let uhradit minimálně 30% svého dluhu. Zbytek dlužné částky již nemůže být vymáhán a po ukončení insolventního řízení bude odepsán. Vymáhání dluhu bytu č. 143 odmítl okresní soud v Nymburce pro místní nepříslušnost a předal rozhodnutí na Krajský soud v Praze. Krajský soud v Praze do dnešního dne nezahájil soudní řízení o vymáhání dluhu. Začátkem roku 2015 byla nařízena nedobrovolná dražba, do které se SVJ jako věřitel přihlásil. Tato nedobrovolná dražba byla zrušena a to z důvodu povolení insolventního řízení dlužníka. Tj. SJV v těchto dnech podává přihlášku do insolventního řízení. Dlužník bude muset v následujících pěti letech uhradit minimálně 30% dluhu, zbytek dluhu bude následně odepsán. Dluh k datu dosáhl výše ,94 Kč (dluh k dosáhl Strana 5 (celkem 9)

6 částky ,94 Kč a to zejména vzhledem k tomu, že od dlužníka v lednu 2015 přišla částka Kč) Vymáhání dluhu za vlastníkem bytu č. 313 stále probíhá. SVJ podalo žalobu na další část dluhu. Na druhou část dluhu byl soudem vydán platební rozkaz, který dlužník nepřevzal, nicméně následným soudním řízením byl dlužník odsouzen k úhradě veškerých dlužných částek včetně příslušenství. Vzhledem k nezájmu a nespolupráci dlužníka zajistil výbor SVJ vymáhání dluhu exekučně. Exekutor zajistil částečnou splátku dluhu ze mzdy dlužníka, bohužel dlužník ihned po první exekuci platu ukončil pracovní poměr. Na základě této skutečnosti vydal exekutor příkaz k prodeji nemovitosti. Dluh k datu dosáhl výše ,48 Kč (dluh k dosáhl částky ,48 Kč). Vlastník bytu 333 dlouhodobě a opakovaně neplní své závazky a nehradí platby do fondů. V průběhu roku 2014 byl dluh vzhledem ke jeho výši předán k vymáhání právnímu zástupci společenství. Dlužník v únoru 2015 uhradil kompletní dluh. Částka záloh za měsíc březen 2015 je opět neuhrazena. Vlastník bytu č. 401 neplní své závazky vůči SVJ. Vzhledem k tomu, že vlastník bytu č. 401 je z Ruské Federace, může být vymáhání pohledávky delší a náročnější. Vymáhání pohledávky bude zahájeno soudní cestou po předání vyúčtování za rok Dluh k datu dosáhl výše Kč (dluh k dosáhl výše Kč). Obecně platí, že pokud dluh vůči SVJ překročí částku Kč, pak SVJ zasílá upomínku. Pokud dluh překročí částku Kč, je předáván právnímu zástupci k vymáhání soudní cestou. Úrok z prodlení je kalkulován všem dlužníkům, kterým za příslušné období byla zaslána objednávka. Vlastníci byli seznámeni se stavem fondu oprav jednotlivých bytů k Společenství vlastníků hospodařilo v roce 2014 s následujícím výsledkem: Stav hotovosti k ,70 Kč Náklady 2014 Vodné a stočné A Vodné a stočné B Vodné a stočné C Vodné a stočné D Vodné a stočné E Elektrická energie celkem ,63 Kč ,75 Kč ,25 Kč ,46 Kč ,79 Kč ,04 Kč Strana 6 (celkem 9)

7 Provozní režie Poštovné Ostatní služby Správní poplatky Odměny členů výboru Poplatky bance Svoz TDO Účetnictví Pojištění Úklid A Úklid B Úklid C Úklid D Úklid společný Mimořádné výdaje Fond oprav A Fond oprav B Fond oprav C Fond oprav D Fond oprav E Fond oprav společný Fond oprav byty ,00 Kč 1.075,00 Kč 5.403,00 Kč 2.970,00 Kč ,00 Kč ,63 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,96 Kč ,96 Kč 5.980,00 Kč ,96 Kč ,00 Kč ,00 Kč (předepsány jednotlivým vlastníkům) 1.919,00 Kč 2.471,01 Kč 0,00 Kč 1.511,00 Kč 1.150,00 Kč ,54 Kč 2.876,00 Kč Výnosy 2014 Tržby za energii Vyměřené penále Úroky Poštovní spořitelna Úroky z termínovaného vkladu J&T (po zdanění) 2.400,00 Kč 4.619,83 Kč 95,31 Kč ,00 Kč Účetní závěrka roku 2014 byla schválena následujícím poměrem hlasů: pro: 6261 / proti: 0/10000 zdržel se: 0/10000 Strana 7 (celkem 9)

8 Výbor SVJ se rozhodl, že nebude používat jakoukoliv hotovost. Jedná se zejména o nepraktičnost práce s hotovostí. Přeplatky vyúčtování tudíž budou vraceny pouze bezhotovostně na bankovní účty. Z roku 2014 má Společenství na ročním termínovaném vkladu u J&T banky 1,6 mil. Kč. Vzhledem k výraznému rozdílu úročení doporučuje výbor výrazně navýšit vklad u J&T a to o dalších Kč. Tato výše byla stanovena z následných kalkulací předpokládaných příjmů a výdajů v průběhu následujícího roku: Stav financí k na účtech u Poštovní spořitelny 980 tis. Kč Předpokládané výdaje v následujících 3 měsících Vratka přeplatků z vyúčtování 2014 Čtvrtletní záloha vodné Platba TDO Měsíční příjem do fondu oprav a fondu služeb 130 tis. Kč 100 tis. Kč 80 tis. Kč 130 tis. Kč Tento návrh byl schválen následujícím poměrem hlasů: pro: 6261 / proti: 0 /10000 zdržel se: 0/ Debata Úvodem promluvil zástupce Městské policie s informací o činnosti Městské policie a s apelem na to, aby občané v případě problému volali Městskou policii a nebáli se. Zástupce městské policie informoval shromáždění SVJ o dance party, která se bude na území našeho města konat na přelomu července a srpna 2015 s očekávanou návštěvností několika desítek tisíc návštěvníků. Dále shromáždění informoval p. Klement, zástupce společnosti RE-1, o možnostech pravidelného servisu oken a dveří, renovacích, výměnách a rosení skel a ostatních problémů s okny. Vlastníci jednotlivých bytů kritizovali stav, kdy ztratná voda stále tvoří velkou část spotřeby vody. Výbor SVJ informoval vlastníky o součastném stavu, tj. aktuálně jsou v našem domě nainstalovány vodoměry s nejvyšší přesností, která na trhu existuje. Došlo také k výměně patních vodoměrů. Spotřeba vodoměrů je pod neustálým dozorem (impuls s informací o stavu vodoměru odchází do systému každých 20 minut). Přes tato veškerá opatření dochází ke ztratnosti na každý vchod v řádu 3-6 m3 za měsíc. Vzhledem k tomu, že tato ztratnost je v limitu odchylky dle zákona, nemá výbor SVJ jakoukoliv další možnost rozúčtování ztratné vody zabránit. Zápis provedl dne Z. Lážek Strana 8 (celkem 9)

9 Odsouhlasili: M. Slavíček R. Vavrda V. Hrabák Strana 9 (celkem 9)

ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU 5.12.2011 konané formou elektronické konference ve dnech 5.12.2011 až 9.12.2011

ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU 5.12.2011 konané formou elektronické konference ve dnech 5.12.2011 až 9.12.2011 ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU 5.12.2011 konané formou elektronické konference ve dnech 5.12.2011 až 9.12.2011 PROGRAM: 1. Účast a schválení zápisu z minulé schůze účastní se všichni členové výboru, zároveň uvedou

Více

Zpráva Kontrolní komise

Zpráva Kontrolní komise Zpráva Kontrolní komise 28.5.2014 schůze shromáždění Jan Bouček Denis Belucz Představení Kontrolní komise (KK) Povedené akce 2013 Výtky k činnosti Výboru Návrh změn Obsah Představení KK Jan Bouček hospodaření

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 21.11.2012 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4

Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 21.11.2012 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4 Z Á P I S ze shromáždění vlastníků jednotek v budově Otradovická 730,731 Praha 4, které se konalo dne 21.11.2012 v jídelně ZŠ Písnická, Praha 4 Přítomni: dle prezenční listiny, která tvoří přílohu č.1

Více

Příloha C - Účtování a placení

Příloha C - Účtování a placení Příloha C - Účtování a placení 2 Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování a platební podmínky... 3 3 Ručení... 4 3 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 26. května 2013

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 26. května 2013 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 26. května 2013 Přítomni: Ilona Vavřičková, Radek Šťastný, Milan Paták st., Milan Paták ml., Zdeněk Polák, Miloslav Vavřička Omluveni: x Zapisovatel:

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁDÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ZE DNE 25. 2. 2016 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubenec

ZÁPIS ZE ZASEDÁDÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ZE DNE 25. 2. 2016 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubenec ZÁPIS ZE ZASEDÁDÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ZE DNE 25. 2. 2016 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubenec Přítomni: p. Pikart, p. Sláma, p. Bardoňová, p.kuba, p. Vondrášek, p.nytra, p. Bambousek Omluveni: Hosté:

Více

Zápis č. 11/2014 z ustavujícího zasedání zastupitelstva Obce Hlupín konaného dne 7.11.2014 v 19,00 hod. v budově OÚ

Zápis č. 11/2014 z ustavujícího zasedání zastupitelstva Obce Hlupín konaného dne 7.11.2014 v 19,00 hod. v budově OÚ Zápis č. 11/2014 z ustavujícího zasedání zastupitelstva Obce Hlupín konaného dne 7.11.2014 v 19,00 hod. v budově OÚ Přítomni: Nově zvolení zastupitelé: Adriana Šťastná, Jaroslav Křivanec, Ing. Petr Břicháček,

Více

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ

PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ PŘÍLOHA 6 ÚČTOVÁNÍ A PLACENÍ Obsah 1 Úvod... 3 2 Postup vyúčtování... 3 3 Placení... 4 4 Ručení... 5 1 Úvod 1.1. Tato Příloha popisuje shromažďování údajů, postup vyúčtování a placení cen za služby elektronických

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

MIMOŇSKÁ PROSEK PRAHA 9

MIMOŇSKÁ PROSEK PRAHA 9 2011 MIMOŇSKÁ PROSEK PRAHA 9 Program shromáždění 1. Zpráva mandátová o účasti na shromáždění (SBD Praha) 2. Úvod předseda (p. Butovič) 3. Zpráva výboru o hospodaření společenství a. schválení roční účetní

Více

13 Rezervy, pohledávky a opravné položky

13 Rezervy, pohledávky a opravné položky 13 Rezervy, pohledávky a opravné položky Obsah : 13.1 Rezervy na opravy hmotného majetku. 13.2 Daňový odpis pohledávek. 13.3 Tvorba opravných položek. 1. Rezervy na opravy hmotného majetku. Rezervy na

Více

Zápis ze schůze výboru konané formou elektronické konference ve dnech 29.1.2013 až 5.2.2013

Zápis ze schůze výboru konané formou elektronické konference ve dnech 29.1.2013 až 5.2.2013 Zápis ze schůze výboru konané formou elektronické konference ve dnech 29.1.2013 až 5.2.2013 PROGRAM: 1. Účast a schválení zápisu z minulé schůze bez připomínek 2. Kontrola úkolů Úkoly: a. Průběžně upomínat

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Ing. Uzlová, JUDr. Vrbecká, Hodina, Němec

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Ing. Uzlová, JUDr. Vrbecká, Hodina, Němec ZÁPIS ze 7. zasedání zastupitelstva města Mirošov, které se konalo v pondělí dne 15. prosince 2008 od 18.00 hodin na Městském úřadě v Mirošově -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin.

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin. ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou (dále též jako zastupitelstvo

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 16 V JIHLAVĚ 25. 5. 2016 ČÁSTKA 4/2016 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2015 2 Zpráva

Více

Rezervy, pohledávky a opravné položky. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.

Rezervy, pohledávky a opravné položky. Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Rezervy, pohledávky a opravné položky Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Rezervy, pohledávky a opravné položky Obsah : 13.1 Rezervy na opravy hmotného majetku. 13.2 Daňový odpis pohledávek. 13.3 Tvorba opravných

Více

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva obce Drahotěšice konaného dne 31.8.2011 od 19:00 hodin v budově Obecního úřadu v Drahotěšicích

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva obce Drahotěšice konaného dne 31.8.2011 od 19:00 hodin v budově Obecního úřadu v Drahotěšicích Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Drahotěšice konaného dne 31.8.2011 od 19:00 hodin v budově Obecního úřadu v Drahotěšicích Přítomni: Dolák, Kubešová, Kyrianová, Lískovec, Pelikán, Ročovský, Trenda

Více

Obec Přepeře, IČO 00276014

Obec Přepeře, IČO 00276014 Obec Přepeře, IČO 00276014 Návrh závěrečného účtu obce za rok 2011 ( zpracovaný na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., O rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) Údaje o obci Adresa Obec Přepeře, Přepeře

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 14.4.2016, od 19:00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 14.4.2016, od 19:00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 14.4.2016, od 19:00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Lukavec u Hořic (dále jen "zastupitelstvo") bylo

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Datum: 21.6.2013 Přítomní členové zastupitelstva: Omluveni: Ing. Josef Bušák, Ondřej Lejdar, Květa Štilcová, Martin Kühnel, Ing. Lucie Bartošová Pavel

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

ZÁPIS Z 11. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM Č.P. 703, PRAHA 9 LETŇANY KONANÉHO DNE 7.12.2011

ZÁPIS Z 11. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM Č.P. 703, PRAHA 9 LETŇANY KONANÉHO DNE 7.12.2011 ZÁPIS Z 11. SCHŮZE SHROMÁŽDĚNÍ SPOLEČENSTVÍ PRO DŮM Č.P. 703, PRAHA 9 LETŇANY KONANÉHO DNE 7.12.2011 1. MÍSTO SCHŮZE SPOLEČENSTVÍ Schůze Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 Letňany se sídlem Zlonická

Více

Společenství Petržílkova 2486-2491 Petržílkova 2490, 158 00 Praha 5 IČ: 26759331; DIČ: CZ-26759331

Společenství Petržílkova 2486-2491 Petržílkova 2490, 158 00 Praha 5 IČ: 26759331; DIČ: CZ-26759331 Zápis ze schůze výboru 26.11.2012 konané formou elektronické konference ve dnech 26.11.2012 až 30.11.2012 PROGRAM: 1. Účast a schválení zápisu z minulé schůze účastní se všichni členové výboru, zároveň

Více

Aktuálně o elektronické evidenci tržeb v ČR

Aktuálně o elektronické evidenci tržeb v ČR Aktuálně o elektronické evidenci tržeb v ČR Alena Schillerová náměstkyně ministra financí pro daně a cla Veletrh TOP GASTRO & HOTEL Praha 19.2.2016 Proč evidence tržeb? Objem šedé ekonomiky v ČR představuje

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s R. a Z. P.

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s R. a Z. P. Materiál číslo: 16 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 27.06.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Práce se zálohovými fakturami

Práce se zálohovými fakturami Práce se zálohovými fakturami Jak pracovat se zálohovými fakturami Pro program DUEL je připraven metodický postup pořizování jednotlivých dokladů v procesu zálohových plateb a vyúčtování, včetně automatického

Více

Z á p i s z 6. řádného zasedání ZO Fryšava pod Žákovou horou konaného dne 3. dubna 2016 v 15 00 hodin v kulturním domě Fryšava pod Žákovou horou.

Z á p i s z 6. řádného zasedání ZO Fryšava pod Žákovou horou konaného dne 3. dubna 2016 v 15 00 hodin v kulturním domě Fryšava pod Žákovou horou. Z á p i s z 6. řádného zasedání ZO Fryšava pod Žákovou horou konaného dne 3. dubna 2016 v 15 00 hodin v kulturním domě Fryšava pod Žákovou horou. Přítomni: Lukáš Horský, Mojmír Humlíček, Martina Junová,

Více

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Vypracovala: Bc. Petra Rózanská, ekonom společnosti Obsah Základní údaje o společnosti ke dni 31.12.2014 3 Složení statutárních

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice (dále též jako zasedání

Více

Zápis č. 11/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Bantice, konaného dne 15.12.2015 v 18.00 hodin v kanceláři Obecního úřadu

Zápis č. 11/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Bantice, konaného dne 15.12.2015 v 18.00 hodin v kanceláři Obecního úřadu Zápis č. 11/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Bantice, konaného dne 15.12.2015 v 18.00 hodin v kanceláři Obecního úřadu Starosta přivítal všechny přítomné a zahájil zasedání. Zúčastnilo se šest členů

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Jana Nehybová

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ * * *

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ * * * Obec Hořátev Zastupitelstvo obce Hořátev Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Hořátev konaného dne 21.10.2015 od 18.00 na OÚ Přítomni: dle prezenční listiny: Poupa, Kristl, Mutl, Rajdlová, Rajdl, Dědek,

Více

Zápis. ze zasedání zastupitelstva obce dne 25.2. 2013. Přítomni: Pazdera, Dufek, Bezvoda, Veber, Hrubý, Petrůj, Schlägelová, ing.

Zápis. ze zasedání zastupitelstva obce dne 25.2. 2013. Přítomni: Pazdera, Dufek, Bezvoda, Veber, Hrubý, Petrůj, Schlägelová, ing. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce dne 25.2. 2013 Přítomni: Pazdera, Dufek, Bezvoda, Veber, Hrubý, Petrůj, Schlägelová, ing. Igor Kasalický Omluven: Ověřovatel: Bezvoda, Petrůj Program: 1. Zahájení

Více

MĚSTO TŘEMOŠNICE IČO 00271071

MĚSTO TŘEMOŠNICE IČO 00271071 MĚSTO TŘEMOŠNICE IČO 00271071 ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014 BĚŽNÝ ROZPOČET 2014 v tis.kč třída rozpočet schval rozpočet upravený skutečnost % UR PŘÍJMY 39 762,64 47 653,93 56 731,87 119,00 VÝDAJE 41 508,42

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010 Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 27.4. 2010 Přítomni: viz. příloha 1 - prezenční listiny a plné moci Předseda shromáždění: p. Milan Slavíček Začátek shromáždění:

Více

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 28. 4. 2009

Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 28. 4. 2009 Zápis ze Shromáždění vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích konaného dne 28. 4. 2009 Přítomni: viz. příloha 1 - prezenční listiny Předseda shromáždění: p. Milan Slavíček Začátek shromáždění: 19:00

Více

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost

Ekonomika 1. 15. Akciová společnost S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 15. Akciová společnost Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í Okresní soud ve Vyškově rozhodl samosoudcem Mgr. Silvií Knollovou ve věci výkonu rozhodnutí zpeněžením majetku zůstavitelky JUDr. Hany Kabelkové, nar. 5.9.1943, zemř.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 248/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 227 ze dne 26.03.2014 Návrh dohody o narovnání za bezdůvodné obohacení užívání bez právního důvodu, a to pozemku parc. č. 1451/3

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ BYTOVÉHO DRUŽSTVA VÍTKOV ŠVERMOVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ BYTOVÉHO DRUŽSTVA VÍTKOV ŠVERMOVA ZA ROK 2013 Strana 1 z 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ BYTOVÉHO DRUŽSTVA VÍTKOV ŠVERMOVA ZA ROK 2013 Zpracoval: Ing. Tomáš GLOSS Strana 2 z 7 Obsah 1.Činnost statutárních orgánů...3 a)představenstvo a kontrolní komise...3

Více

Zasedání zastupitelstva obce Vílanec č. 15 dne 17.12. 2015 v 18 hodin

Zasedání zastupitelstva obce Vílanec č. 15 dne 17.12. 2015 v 18 hodin Zasedání zastupitelstva obce Vílanec č. 15 dne 17.12. 2015 v 18 hodin Zápis: Zasedání zastupitelstva obce zahájila a řídila starostka obce Vílanec Lenka Maršánová dne 17.12. 2015 v 18 hodin a ukončila

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily (dále též jako zastupitelstvo

Více

Prezentace k finanční gramotnosti. Exekuce základní informace. Očekávaný výstup Seznámit se s pojmem exekuce. Získat základní informace o exekuci.

Prezentace k finanční gramotnosti. Exekuce základní informace. Očekávaný výstup Seznámit se s pojmem exekuce. Získat základní informace o exekuci. Anotace Prezentace k finanční gramotnosti. Exekuce základní informace Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámit se s pojmem exekuce. Získat základní informace o exekuci. Speciální vzdělávací

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 2. 5. 2016

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 2. 5. 2016 Obec Bříza Bříza 110 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00263419 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 2. 5. 2016 místo konání: Obecní úřad v Bříze čas konání: 18:30 18:45 hodin přítomni:

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PŘEPIS KDY SE ŘEŠÍ PŘEPIS NA EXISTUJÍCÍM ODBĚRNÉM MÍSTĚ Ke změně zákazníka, tzv. přepisu, dochází většinou při změně

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA ÚDAJE O DÍTĚTI Jméno a příjmení:... Přezdívka:... Pohlaví: chlapec / děvče Datum narození:... Národnost:... Mateřský jazyk:... Další jazyk:... ÚDAJE O RODIČÍCH Matka Jméno a

Více

Systém sociálních dávek a rodičovských příspěvků přináší rodičům v letošním roce řadu změn. Zde je jejich kompletní přehled:

Systém sociálních dávek a rodičovských příspěvků přináší rodičům v letošním roce řadu změn. Zde je jejich kompletní přehled: Systém sociálních dávek a rodičovských příspěvků přináší rodičům v letošním roce řadu změn. Zde je jejich kompletní přehled: PORODNÉ Jednorázová dávka, která činí 13 000 Kč na každé narozené dítě. Nárok

Více

METODICKÝ POKYN FINANCOVÁNÍ PROGRAMU

METODICKÝ POKYN FINANCOVÁNÍ PROGRAMU METODICKÝ POKYN PRO PŘÍJEMCE DOTACÍ FINANCOVÁNÍ PROGRAMU PROGRAM: NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V ROCE 2016 PODPROGRAM: CESTOVÁNÍ DOSTUPNÉ VŠEM 117D71300 VERZE: KVĚTEN 2016 Financování Národního

Více

Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci

Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci Důsledky pozdního splnění oznamovací povinnosti státní pojištěnci Mgr. Petra Hadwigerová, Kancelář veřejného ochránce práv, 19. 10. 2015 Příjemce a realizátor projektu: Kancelář veřejného ochránce práv

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

Časové rozlišení nákladů a výnosů

Časové rozlišení nákladů a výnosů Časové rozlišení nákladů a výnosů příklady 1 Časové rozlišení nákladů a výnosů Obsah 69 vyhlášky 410/2009 Sb. časové rozlišení 1. Předpis výnosů měsíčně, úhrada měsíčně 2. Předpis výnosů čtvrtletně, úhrada

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Datum: 11.6.2010 Přítomní členové zastupitelstva: Omluveni: Ing. Josef Bušák, Miroslav Pilař, Květa Štilcová, Pavel Votoček, MVDr. Josef Šafařík Jaroslav

Více

NABÍDKA ÚČTŮ A SAZEBNÍK ÚROKŮ

NABÍDKA ÚČTŮ A SAZEBNÍK ÚROKŮ NABÍDKA ÚČTŮ A SAZEBNÍK ÚROKŮ pro fyzické osoby 1. BĚŽNÉ ÚČTY CZK, EUR, USD, AUD, CAD, DKK, GBP, HRK, HUF, CHF, JPY, NOK, PLN, RUB, SEK 0,00 % 2. SPOŘICÍ ÚČTY FIO KONTO CZK 0,15 % EUR 0,03 % 3. TERMÍNOVANÉ

Více

Stanovení způsobu účtování o zásobách směrnice EPN 2010-S-AS-033-A

Stanovení způsobu účtování o zásobách směrnice EPN 2010-S-AS-033-A SD - Kolejová doprava, a.s. Stanovení způsobu účtování o zásobách směrnice EPN 2010-S-AS-033-A Účinnost ode dne: 1. 8. 2010 Nahrazuje: 21/2007 zpracovatel vydavatel schválil Funkce samostatná účetní EPN

Více

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 9 - Chadimová Pavla, Bajerová

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Mezná

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Mezná Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kontroly Žižkova 57, 587 33 Jihlava Stejnopis č.: 1 Č. j.: KUJI 23170/2016 KO Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Mezná se sídlem Mezná 40,39301 Pelhřimov,

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010 (par. 17 a par. 39 zák. č. 250/00 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1) HOSPODAŘENÍ MIKROREGIONU V ROCE 2010 Počáteční stav na bankovním

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Třemešná konaného dne 4. 11. 2014, od 17.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Třemešná bylo zahájeno v 17.00 hodin dosavadním

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Předání informace o zaplacení TDO Na základě požadavku vlastníka bytu č. 203 bylo vlastníkovi předáno potvrzení o úhradě poplatku TDO na rok 2010.

Předání informace o zaplacení TDO Na základě požadavku vlastníka bytu č. 203 bylo vlastníkovi předáno potvrzení o úhradě poplatku TDO na rok 2010. Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 17.9.2010 Přítomni: p. Milan Slavíček předseda p. Zdeněk Lážek místopředseda pí. Lenka Dúpalová členka výboru

Více

Zápis č. 8/2016. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 12. dubna 2016 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 8/2016. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 12. dubna 2016 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 8/2016 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 12. dubna 2016 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Radek Šenkýř, Tomáš Háp 8. zasedání Rady města

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Čerpání fondů 2011 SVJ

Čerpání fondů 2011 SVJ datum doklad celkem vč. DPH co - kde - komu 5.1.2011 FP 211 001 1 507,00 R.Pospíšil - oprava a seřízení spojovacích dveří domů, pantů a brana 6.1.2011 FP 211 002 1 474,00 R.Pospíšil - oprava a seřízení

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Němčice ze dne 26. 6. 2013

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Němčice ze dne 26. 6. 2013 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Němčice ze dne 26. 6. 2013 Vedoucí zasedání: Ing. Josef Racek Ověřovatelé: Ing. Vladimír Pavliš, Václav Štarman Přítomni: Ing. Josef Racek, Václav Štarman, Iva Sedláčková,

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

Zápis. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Mírová pod Kozákovem konaného dne 3.4.2014 na Obecním úřadě Mírová pod Kozákovem.

Zápis. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Mírová pod Kozákovem konaného dne 3.4.2014 na Obecním úřadě Mírová pod Kozákovem. Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Mírová pod Kozákovem konaného dne 3.4.2014 na Obecním úřadě Mírová pod Kozákovem. Přítomni: Dle presenční listiny, která tvoří nedílnou součást tohoto zápisu,

Více

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ Olga Ondráčková VÝZVY k podávání žádosti 1. vlna Avízo duben 2016 (označení 02_16_022) Výzva průběžná, vyhlášení květen 2016 Podávání žádostí 5/2016 cca 6/2017 2. vlna

Více

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s panem R. D.

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s panem R. D. Materiál číslo: 18 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 25.04.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Zápis o kontrole. Zpracovaný

Zápis o kontrole. Zpracovaný Zápis o kontrole Zpracovaný Podle zákona o obcích.l28/2000 Sb. v platném znění a zákona Č. 255/2012 Sb. O kontrole, provedl finanční výbor v souladu s usnesením 39/2/ZM/2015 kontrolu čerpání dotací, poskytovaných

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD MARIÁNSKÉ HORY A HULVÁKY U S N E S E N Í z 18. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, konaného dne 22. prosince 2008 čís. 211/18 - čís.

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 5 BN platný ke dni 1. 1. 2016

Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 5 BN platný ke dni 1. 1. 2016 www.koop.cz Přehled poplatků a parametrů pojištění pro sazbu 5 BN platný ke dni 1. 1. 2016 (dále Přehled ) Všechny poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou je poplatek

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

Zápis ze schůze výboru dne 4.2.2009

Zápis ze schůze výboru dne 4.2.2009 Přítomni Pí.Kotačková p. Hrdý Pí.Nátrová p. Alazani pí. Frančíková p. Šlechta p. Mucha p. Balda Pí. Hejrová za revizní komisi (nehlasuje) Schůze je usnášeníschopná Zápis ze schůze výboru dne 4.2.2009 SCHŮZE

Více

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot Směrnice ČOS č. 1/2013 Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot P ČOS stanoví k provádění ustanovení čl. 7 odst. 7.6. Stanov České obce sokolské v platném znění toto:

Více

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI.

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI. Odůvodnění veřejné zakázky dle ustanovení 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci

Více

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Příloha č. 5 Servisní smlouvy Rozklad nabídkové ceny servisních ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Část P2_5 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 INSTRUKCE... 3 3 ZÁVAZNÝ FORMULÁŘ PRO ROZKLAD NABÍDKOVÉ

Více

Metodický pokyn kvestora UP k výběru poplatků za ubytování ve školním roce 2013 / 2014

Metodický pokyn kvestora UP k výběru poplatků za ubytování ve školním roce 2013 / 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ ŠMERALOVA 12, 771 11 OLOMOUC Č.j.: 133 / 2013 Metodický pokyn kvestora UP k výběru poplatků za ubytování ve školním roce 2013 / 2014 Část I. Část II.

Více

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01826/2015 KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 OBSAH: 1) STUDENTI PREZENČNÍHO STUDIA...

Více

Budoucnost rozpočtového určení daní a vývoj sdílených daní v roce 2014 Celostátní finanční konference SMO. Ing. Karla Rucká

Budoucnost rozpočtového určení daní a vývoj sdílených daní v roce 2014 Celostátní finanční konference SMO. Ing. Karla Rucká Budoucnost rozpočtového určení daní a vývoj sdílených daní v roce 2014 Celostátní finanční konference SMO Ing. Karla Rucká Obsah prezentace I. Aktuální vývoj vybraných daní v roce 2014 II. Změny RUD v

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Zápis č. 7. Přítomni dle prezenční listiny (8)

Zápis č. 7. Přítomni dle prezenční listiny (8) Zápis č. 7 ze zasedání ZM ze dne 13. 8. 2015 od 18.00 hod., Mírové náměstí 145, v obřadní síni radnice 1. patro Příští zasedání se bude konat 30. 9. 2015 od 18.00 hod., Mírové náměstí 145, v obřadní síni

Více

Spolky a novela zákona o účetnictví od 1. 1. 2016

Spolky a novela zákona o účetnictví od 1. 1. 2016 Spolky a novela zákona o účetnictví od 1. 1. 2016 Novela zákona č. 563/1991 Sb., zákona o účetnictví, od 1. 1. 2016 řadí nově do čtyř kategorií. Účetní jednotky jsou do těchto kategorií řazeny dle ukazatelů,

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

č.j.: HSOS - 11611-6/2015

č.j.: HSOS - 11611-6/2015 č.j.: HSOS - 11611-6/2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

Zahájení zasedání zastupitelstva

Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Tuchlovice, konaného dne 10.listopadu 2014 v Domě služeb II,Karlovarská 500,Tuchlovice od 18,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více