Valná hromada občanského sdružení Waldorfská iniciativa , 16 19:30 hod., Waldorfská základní škola, Rožňavská ul.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Valná hromada občanského sdružení Waldorfská iniciativa. 21.6.2012, 16 19:30 hod., Waldorfská základní škola, Rožňavská ul."

Transkript

1 1 1 Valná hromada občanského sdružení Waldorfská iniciativa , 16 19:30 hod., Waldorfská základní škola, Rožňavská ul. Olomouc Zápis obsahuje 8 stran textu a 2 přílohy (příloha 1 diskusní příspěvek hosta, příloha 2 seznam návrhů změn předložených Stanov a Organizačního řádu) VH začíná za přítomnosti 9 řádných členů a 1 hosta 1. volba orgánů Valné hromady mandátová komise návrh Martina Michálková pro 8 zdrželi se 1 zapisovatel a navrhovatel, návrh funkce sloučit návrh Andrea Hanáčková pro 8 zdrželi se 1 ověřovatelé zápisu návrh Tomáš Michálek, Irena Jašíčková pro 7 zdrželi se 2 2. návrh a schválení programu VH Valná hromada souhlasila s návrhem Správní rady, aby byl bod 3 předsunut před důležité jednání o změně dokumentů WI. Jde o to, aby noví členové měli vliv na to, podle jakých pravidel se bude v budoucnu sdružení řídit a aby mohli aktivně volit nové vedení sdružení. návrh: 1. volba orgánů 2. návrh a schválení program VH 3. schválení přihlášek nových členů 4. Výroční zpráva o činnosti za rok diskuse nad novými dokumenty sdružení (Stanovy, Organizační řád) a jejich schválení 6. volby do orgánů sdružení 7. diskuse, náměty členů sdružení 8. návrh usnesení valné hromady 9. schválení usnesení valné hromady a závěr Návrh změny zařadit diskusní příspěvek hosta Lucie Hlaváčové VH. S účastí hosta souhlasila správní rada, její příspěvek byl řádně nahlášen. Vzhledem k tomu, že se týká změny zásadních dokumentů sdružení a celého směřování sdružení, navrhuje Martina Michálková zařadit příspěvek před diskusi, tj. jako bod 5.

2 2 2 VH hlasuje o této změně programu pro 6 proti 3 zdrželi se 0 Hlasování o celém programu pro 6 proti 3 zdrželi se 0 Program byl schválen v této podobě: 1. volba orgánů 2. návrh a schválení program VH 3. schválení přihlášek nových členů 4. Výroční zpráva o činnosti za rok vystoupení hosta s diskusním příspěvkem 6. diskuse nad novými dokumenty sdružení (Stanovy, Organizační řád) a jejich schválení 7. volby do orgánů sdružení 8. diskuse, náměty členů sdružení 9. návrh usnesení valné hromady 10. schválení usnesení valné hromady a závěr 3. schválení přihlášek nových členů Andrea Hanáčková seznámila Valnou hromadu s novými členy, kteří splnili dvě podmínky členství vyplněná přihláška a zaplacený členský příspěvek. VH vzápětí hlasovala o jejich přijetí. Nově přijatí členové WI: Martina Rousková, Šárka Zdařilová, Marta Lipusová, Luděk Jašíček, Zdeněk Horák, Petr Vydržel, Petra Vydrželová, Blanka Nováková, Petr Vaněk, Marcela Vlčková, Jaroslav Vrána. pro 9 zdrželi se 0 V této chvíli je v místnosti 20 řádných členů a 1 host. 4. Výroční zpráva za rok 2011 Andrea Hanáčková přednáší výroční zprávu, 8 výtisků mají členové WI k dispozici Martina Svatošová žádá do Výroční zprávy doplnit podání grantu Partnerství. Tomáš Michálek žádá do Výroční zprávy doplnit svou účast ve Školské radě (jako předseda WI tam zastupoval rodiče). Hospodářský výsledek prezentuje Bohuslav Coufal. Činnost Mateřského centra Waldík a poděkování vedení ZŠ Rožňavská, Herně Mraveniště, firmě ONYX engineering, WZŠ a MŠ prezentuje Irena Jašíčková. Marta Lipusové poskytuje zpětnou vazbu na příjemný chod MC. Hlasování o výroční zprávě: pro 20 zdrželi se 0

3 3 3 Přichází Martin Machytka, v místnosti je 21 řádných členů a 1 host 5. vystoupení hosta Lucie Hlaváčová promluvila o základních principech waldorfské pedagogiky, citovala z knihy Rudolfa Steinera a připomněla zásady a ideje, na nichž bylo olomoucké občanské sdružení Waldorfská iniciativa založeno. Její vystoupení je součástí tohoto zápisu jako Příloha 1. Přichází další dva členové, Jochovi, v místnosti je 23 řádných členů. 6. diskuse nad novými dokumenty sdružení (Stanovy, Organizační řády) Bohuslav Coufal shrnul průběh přípravy nových dokumentů. Na základě usnesení poslední VH z : VH pověřuje správní radu a příslušnou pracovní skupinu, aby začala pracovat na takové změně stanov, která by do budoucna formulovala existenci sdružení jako podpůrné organizace Waldorfské ZŠ a MŠ v Olomouci., byla ustanovena pracovní skupina ve složení: Bohuslav Coufal, Adéla Horáková, Barbara Protivánková, Hana Valová, Martin Machytka, David Rygel (z práce odstoupil). Členům WI byl návrh nových dokumentů předložen 14 dní před konáním VH písemně i e- mailem. Písemné připomínky přišly cca 1 3 dny před konáním VH. Připomínky byly víceméně technického rázu, významnější připomínka přišla teprve předevčírem, proto již pracovní skupina nesvolala speciální schůzku a otevřela diskusi přímo na Valné hromadě. Martina Michálková se ptá, jaký je tlak na to, aby byly dnes nové dokumenty schváleny? Bohuslav Coufal odkazuje na usnesení z předchozí VH a navrhuje délku diskusního příspěvku. Žádá, aby byly příspěvky strukturované tak, že k nesouhlasu k původnímu znění je přidán návrh nového znění. Navrhuje takové pořadí připomínek, jak přišly nejprve v písemném znění, potom bude čas na návrhy z pléna. Tomáš Michálek navrhuje, aby délka diskusního příspěvku byla neomezená tak, aby stanovy mohly být důkladně prodiskutovány. Vyvoláno hlasování s otázkou: Kdo souhlasí, aby diskuse byla omezena 3 minutami? pro 15 proti 6 zdrželi se 2 Přestávka v jednání Odešla Hana Valová, odešel host, v místnosti je 22 řádných členů Bohuslav Coufal představuje základní principy tvorby nových Stanov snaha byla, aby stanovy byly neideologické a aby splnily požadavek podpůrné organizace Waldorfské školy a školky. Martina Svatošová připomíná, že WI byla ustanovena v roce Ptá se, proč byly ze stanov vypuštěny věty, které se týkají waldorfské pedagogiky a antroposofie. Dále se ptá, proč pracovní skupina nevyužila zkušenosti Heleny Dolénkové, která se hlásila do pracovní skupiny. Bohuslav Coufal poukazuje, že bod o podpoře waldorfské pedagogice v návrhu je. Paní Dolénková nezaplacením členského příspěvku nebyla v době činnosti pracovní skupiny členkou WI.

4 4 4 Martina Svatošová se dále ohrazuje vůči tomu, že ze Stanov zmizelo slovo antroposofie. Rozumí tomu, že skupina chtěla mít stanovy co nejméně ideologické, ale nerozumí tomu, proč zmizelo slovo, které stojí u základů waldorfské pedagogiky. Bohuslav Coufal namítá, že nikdo v pracovní skupině na tomto faktu netrval. Martina Svatošová namítá, že nezná přesně motiv změny Stanov, má pocit, že nebyl vytvořen dostatečný prostor, neví, v jaké míře závislosti má být sdružení do budoucna na škole. Nemá protinávrhy, vyjadřuje se obecně k samotnému faktu změn. V této chvíli jeden člen na chvíli odešel, v místnosti je 21 řádných členů Diskuse a hlasování k jednotlivým návrhům změn STANOV (viz Příloha 2). Návrh č. 1 pro 20 zdržel se 1 Vrátilse jeden člen, v místnosti je 22 řádných členů. Návrh č. 2 pro 20 zdržel se 2 zdržel Návrh č.3 - formální Pracovní skupina se zavazuje projít v rámci finální úpravy Stanov formální stránku a doplnit správné číslování, čárky, tečky, chybějící kusy slova. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Návrh č. 4 volba předsedy a místopředsedy sdružení a dalších členů správní rady Tomáš Michálek se ptá na situaci, když bude počet členů sudý? Bohuslav Coufal odpovídá bude to na operativním řešení situace. Marcela Vlčková se ptá, jak to bude se zástupci MŠ waldorfská? Návrh změny: zástupci jednotlivých tříd budou doplněni o zástupce MŠ waldorfská pro 21 zdržel 1 Návrh č. 5 minimální počet členů správní rady zvýšit ze 3 na 5 pro 21 zdržel 1 STANOVY Návrh č. 6, doplnění cílů Stanov. Bohuslav Coufal představuje návrh: do cílů vložit větu Hájit a demokraticky prosazovat zájmy rodičů dětí Waldorfské ZŠ a MŠ Olomouc ve vztahu k vedení školy. Tomáš Hanáček vysvětluje tento svůj návrh:

5 5 5 Jsem-li členem sdružení a mají-li členové rodiče nějaký námět, zdá se mi nedostatečné, aby se názory jen sdělovaly. Cílem sdružení by mělo být i to, že by zájmy členů hájilo a prosazovalo. Situace je taková, že rodiče jsou klienty školy a jako takoví mohou mít zájmy jiné, než vedení školy. Je-li snaha transformovat WI na sdružení typu SRPŠ, je logické, aby sdružení ovlivňovalo chod školy. Tato pozice je výhodná i pro školu, protože může bránit tomu, aby se některá kontroverzní rozhodnutí vedení školy stala normou, a tím pomáhat jejímu zlepšování. Také umožní rodičům, aby případné problémy řešili za pomoci sdružení a nehledali zastání mimo okruh školy, např. na školní inspekci apod. Bohuslav Coufal opakuje aktuálně navrhované Cíle sdružení. Adéla Horáková podává protinávrh č. 1 Seznamovat vedení školy s náměty a připomínkami rodičů a podílet se na jejich řešení. Petr Vydržel konstatuje, že rodiče nemají právo zasahovat do odborné kompetence učitelů, neformuluje protinávrh. Zdeněk Horák navrhuje protinávrh, že Cílem sdružení není ovlivňovat vedení školy, sám ho stahuje, cíle nemohou být formulovány negativně. Tomáš Michálek upozorňuje, že v cílech už jsou obsaženy body, které formulují podporu škole. Říká, že by v cílech mělo být i něco podporující členy, vesměs rodiče. Martina Michálková vznáší protinávrh č. 2: Hájit zájmy rodičů dětí waldorfské ZŠ a MŠ Olomouc ve vztahu k vedení školy. Bohuslav Coufal namítá, že zájmy rodičů je možné hájit nejen ve vztahu ke škole a vznáší protinávrh č. 3: Hájit zájmy rodičů dětí waldorfské ZŠ a MŠ Olomouc. Vzápětí návrh ale stahuje, nelze to formulovat takto obecně. Hlasování o jednotlivých návrzích: protinávrh č. 2 pro 7 zdrželi se 15 protinávrh č. 1 pro 13 zdrželi se 9 Do cílů je vtělen protinávrh č. 1: Seznamovat vedení školy s náměty a připomínkami rodičů a podílet se na jejich řešení. Další návrhy ke změnám z pléna a diskuse nad Stanovami a Organizačním řádem: Martina Svatošová říká, že měníme pravidla občanského sdružení a neklademe si otázku, zda je občanské sdružení pro nás ještě stále vhodnou formou. Navrhuje do budoucna zvážit romy současné existence waldorfské školy (s.r.o. s podporou o.s.) a spojit tyto dvě platformy formou zastřešující nadace. Radim Joch vznáší připomínku k bodu 4.2.g. a 4.7, zdají se mu duplicitní, svůj návrh stahuje. Martina Svatošová klade řečnickou otázku: jsme přesvědčeni, že nám tyto stanovy zajišťují svobodnou práci? Bohuslav Coufal odpovídá, že si myslí, že tyto stanovy svobodnou práci nevylučují.

6 6 6 Martina Svatošová oponuje řadu detailů z chystaných změn: množství valných hromad, práci odborných skupin, zastoupení jednotlivých tříd a další. Adéla Horáková připomíná, že pro všechny členy byla stejná možnost formulovat své připomínky k návrhu. Zůstává též možnost svolání mimořádné valné hromady, pokud by bylo třeba něco operativně řešit. Tomáš Hanáček navrhuje, aby tato VH stanovila, kolik musí být maximální počet lidí ve správní radě a termín, kdy musí být SR zvolena. hlasování o celkovém znění STANOV pro 17 proti 1 zdržel 4 hlasování o celkovém znění Organizačního řádu pro 17 zdržel 5 7. volby do orgánů sdružení Na předsedu je navržen kandidát Bohuslav Coufal. Martin Machytka a Renata Jochová navrhují jako protikandidáta Adélu Horákovou Adéla Horáková: - Bohuslav Coufal oznámil jasnou kandidaturu, - v týmu by ráda přijala funkci místopředsedkyně - na postu předsedkyně by se necítila dobře vzhledem k absenci kontinuity. Bob Coufal pronáší kandidátskou řeč: - garantuje kontinuitu, Adélu Horákovou navrhuje jako místopředsedkyni - kandidaturu oznámil dopředu, tým navrhuje v zastoupení služebně starších i mladších rodičů - rád by dokončil implementaci stanov a organizačního řádu - nenabízí bojové záležitosti, nenabízí příliš velké hájení členů - nabízí diplomatické řešení, nechce další spory ve sdružení, nabízí smírnou komunikaci a vytvoření dobrých podmínek pro spolupráci se školou. Odchází jeden člen, v místnosti je 21 řádných členů. Hlasování o postu předsedy sdružení Bohuslavu Coufalovi: pro 14 proti 1 zdrželi se 6 volba místopředsedy: Dopředu ohlášená kandidatura: Adéla Horáková. Svou kandidaturu ohlašuje Tomáš Hanáček. Adéla Horáková se dalšího slova vzdává.

7 7 7 Tomáš Hanáček formuluje hlavní teze své kandidatury: Sdružení by mělo být partnerem Waldorfské školy. Tomáš Hanáček se domnívá, že tým, který kandiduje, není zárukou partnerství, ale povede sdružení do podřízené, služebné pozice. Proto se rozhodl kandidovat na funkci místopředsedy a nabízí alternativu, v případě zvolení bude prosazovat partnerskou pozici a hájit zájmy rodičů. Martina Svatošová upozorňuje na kontinuitu práce Tomáše Hanáčka ve vztahu k uplynulým letům života waldorfských tříd při ZŠ Rožňavská, kdy vedl za rodiče jednání s tehdejším zřizovatelem (Magistrát města Olomouce) a škole tak aktivně pomáhal. Hlasování o postu místopředsedy: Adéla Horáková pro 13 zdrželi se 8 Hlasování o postu místopředsedy: Tomáš Hanáček pro 5 zdržel 16 Odešli další členové, v místnosti je nás 19 řádných členů. Hlasování o revizní komisi, na post předsedy navržen Radim Joch pro 16 zdržel 3 Členové revizní komise, navrženi Petr Vydržel, Lucie Vránová pro 13 zdrželi se 6 Disciplinární komise, na post předsedkyně Disciplinární komise navržena Marcela Vlčková pro 10 zdrželi se 9 Členové revizní komise, Renatou Jochovou navržen Tomáš Hanáček pro 6 zdrželi se 13 Další členkou disciplinární komise navržena Blanka Nováková, pro 11 zdržel 8 Odešly 3 osoby, v místnosti je přítomno 16 řádných členů.

8 8 8 Hlasování o maximálním počtu zástupců ve správní radě: návrh je 10 osob (7 tříd ZŠ + 1 osoba z MŠ + 2 volení zástupci). Termín pro naplnění minimálního počtu SR pro 12 zdržel 4 VH se usnesla, že maximální počet členů SR ve školním roce bude 10 členů (zástupci z jednotlivých tříd + zástupce MŠ waldorfská + 2 volení členové) a že minimální počet členů SR musí být naplněn do diskuse členů sdružení Martina Svatošová navrhuje věnovat příště schvalování důležitých dokumentů sdružení delší dobu. Navrhuje zřízení pracovní skupiny, která by se věnovala založení Nadace WŠ Olomouc, která by spojila s.r.o. a o.s. Renata Jochová navrhuje jiný systém přijímání členů, systémem jednoduchých lístečků. Adéla Horáková reaguje na to, že by to znamenalo změnu Stanov. Andrea Hanáčková upozorňuje, že schválení Stanov a jejich registrace trvá dlouhou dobu a není to proces, který by bylo možné opakovat příliš často. Martina Svatošová se ptá, jak se bude řešit dělení kompetencí, když není přesně stanoven místopředseda archivář, ekonom atd. Bohuslav Coufal odpovídá, že kompetence se budou dělit mezi nové členy správní rady a že za vše je odpovědný statutární zástupce Odešly další 2 osoby, v místnosti je aktuálně 14 řádných členů WI 10. návrh usnesení VH VH konaná dne proběhla za účasti (v maximální počtu) členů 23. VH schválila základní orgány Valné hromady. VH schválila program a doplnila do něj bod vystoupení hosta Lucie Hlaváčové. VH přijala nové členy. VH schválila znění Výroční zprávy Waldorfské iniciativy za rok 2011 s žádostí o doplnění dvou informací o podaném grantu Partnerství a o účasti člena správní rady na zasedáních Školské rady. VH schválila nové znění Stanov sdružení Waldorfská iniciativa a Organizačního řádu Waldorfská iniciativa s vyznačením změn, které iniciovali členové sdružení. VH zvolila předsedou sdružení Bohuslava Coufala, místopředsedkyní Adélu Horákovou. VH zvolila předsedy a členy Disciplinární a Revizní komise. VH stanovila maximální počet členů SR pro školní rok na 10 členů a stanovila termín pro naplnění minimálního počtu členů do schválení usnesení VH a závěr pro 11 zdrželi se 3

Zápis ze zasedání členské schůze Klubu chovatelů Bearded collií (dále jen KCHBC), dne 10.10.2015

Zápis ze zasedání členské schůze Klubu chovatelů Bearded collií (dále jen KCHBC), dne 10.10.2015 Zápis ze zasedání členské schůze Klubu chovatelů Bearded collií (dále jen KCHBC), dne 10.10.2015 Místo zasedání: Restaurace Na zahrádce, ul. U výstaviště 496/3, České Budějovice Průběh zasedání: Zasedání

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky Moravskoslezského a Olomouckého kraje Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne 8. 4. 2015 v Knihovně Petra

Více

ZÁPIS. z řádné valné hromady. akcionářů obchodní společnosti BKP GROUP, a.s.

ZÁPIS. z řádné valné hromady. akcionářů obchodní společnosti BKP GROUP, a.s. ZÁPIS z řádné valné hromady akcionářů obchodní společnosti BKP GROUP, a.s. Se sídlem Uherský Brod - Těšov, ul. 1. Května 333 IČ: 262 36 788 Zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Brně,

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Datum a místo konání: 14.3.2012 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne v Dolních Studénkách

Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne v Dolních Studénkách Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne 15. 12. 2015 v Dolních Studénkách Jednání zahájeno v 18:00 hod. Přítomni: viz prezenční listina, která tvoří nedílnou přílohu tohoto zápisu.

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek Kuskoles

STANOVY SPOLKU. Spolek Kuskoles STANOVY SPOLKU Spolek Kuskoles Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Kuskoles (dále jen spolek ) je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL I. Název, sídlo, právní forma Název: Sdružení žen KDU-ČSL /dále jen Sdružení/, jeho zkratka je SŽ KDU-ČSL anglicky: Women's Association of KDU-CSL Sídlo: Ústřední kancelář

Více

Zápis z ustavující členské schůze Bytového družstva Horácké nám. 4 a 5

Zápis z ustavující členské schůze Bytového družstva Horácké nám. 4 a 5 Zápis z ustavující členské schůze Bytového družstva Horácké nám. 4 a 5 Datum, hodina a místo konání: 03.09.2009 17,00 hod. v jídelně ZŠ, Horácké nám. P r o g r a m 1. Zahájení Jana Pochylá Přečetla program

Více

STANOVY SPOLKU. Frank Bold Kids z. s. Čl. 1. Název, forma a sídlo

STANOVY SPOLKU. Frank Bold Kids z. s. Čl. 1. Název, forma a sídlo STANOVY SPOLKU Frank Bold Kids z. s. Čl. 1. Název, forma a sídlo Frank Bold Kids z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č.

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 29

Zápis ze zasedání valné hromady č. 29 Zápis ze zasedání valné hromady č. 29 Datum a místo konání: 27.3.2014 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš

Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Zápis z valné hromady č. 7/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Den a místo konání: 17.12.2018 Zasedací místnost Obecního úřadu ve Vlkoši Hodina zahájení: Ověřovatelé zápisu:

Více

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení

Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Článek 1 Základní ustanovení Jednací řád členské schůze spolku OS Pro Kunratice (dále jen OSPK) Členská schůze se koná ve smyslu Nového občanského zákoníku a platných Stanov sdružení čl. VIII. Valná hromada. Koná se za období od 3.

Více

Stanovy Veslařského klubu Vajgar

Stanovy Veslařského klubu Vajgar Stanovy Veslařského klubu Vajgar Čl. 1 Název a sídlo Název: Veslařský klub Vajgar, z.s. (dále též klub ) Sídlo: Nábřeží Ladislava Stehny 847/II, 377 01 Jindřichův Hradec Čl. 2 Statut klubu 1. Veslařský

Více

konané dne 26. dubna2016 ve sborovně školy Školské rady Základní školy Brno, Heyrovského 32, příspěvkové organizace

konané dne 26. dubna2016 ve sborovně školy Školské rady Základní školy Brno, Heyrovského 32, příspěvkové organizace Školská rada Základní školy Brno, Heyrovského 32, příspěvkové organizace Zápis z 5. řádné schůze Školské rady Základní školy Brno, Heyrovského 32, příspěvkové organizace konané dne 26. dubna2016 ve sborovně

Více

STANOVY. občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení

STANOVY. občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení STANOVY občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení DOMOV JITKA Název občanského sdružení: Sídlo: Vsetín 755 01,

Více

Stanovy spolku SETKÁNÍ JÁ A TY, z.s.

Stanovy spolku SETKÁNÍ JÁ A TY, z.s. 1 Stanovy spolku SETKÁNÍ JÁ A TY, z.s. Úplné znění ke dni 26. 11 2014 Název, forma a sídlo Setkání já a ty, z.s. se sídlem Dolní Novosadská 81, 779 00 Olomouc (dále jen spolek). Spolek je právnickou osobou

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Zápis z okresního mysliveckého sněmu konaného dne 26. září 2017v 16.00 hodin na Bažantnici Sněm zahájil předseda OMS p. Homolka,

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení Stanovy sdružení Úvodní část Název sdružení: Občanské sdružení přátel České Břízy Sídlo: Česká Bříza 115 330 11 pošta Třemošná Článek I. Charakter sdružení 1. Občanské sdružení přátel České Břízy (dále

Více

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 Článek 1. Zahájení shromáždění delegátů 1. Jednání shromáždění delegátů zahájí pověřený člen představenstva

Více

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC Stanovy občanského sdružení ve smyslu zákona o sdružování občanů SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC 1. Název občanského sdružení: 2. Sídlo občanského

Více

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s.

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Čl. I Základní ustanovení Název sdružení: ProWaldorf Karviná, o. s. Sídlo: Na Kopci 2108/48, Karviná Mizerov, 734 01 Čl. II Právní postavení sdružení

Více

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014

KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO, MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI KONTROLNÍ VÝBOR ZMČ BS ZÁPIS č. 2/2014 z 2. zasedání konaného dne 4. 12. 2014 od 16:00 hod. na ÚMČ BS, Dominikánská 2, v zasedací

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Zápis z výroční členské schůze klubu Obedience CZ o.s.konané dne 14. 1. 2012 v Čelákovicích, v restauraci u Najmanů

Zápis z výroční členské schůze klubu Obedience CZ o.s.konané dne 14. 1. 2012 v Čelákovicích, v restauraci u Najmanů Zápis z výroční členské schůze klubu Obedience CZ o.s.konané dne 14. 1. 2012 v Čelákovicích, v restauraci u Najmanů Předseda schůze Radek Böhme zahájil v 11.15 hodin výroční členskou schůzi Klubu Obedience

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice konané dne 5. listopadu 2018, od hodin

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice konané dne 5. listopadu 2018, od hodin Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice konané dne 5. listopadu 2018, od 19.00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice (dále

Více

Stanovy občanského sdružení DebRA ČR

Stanovy občanského sdružení DebRA ČR Stanovy občanského sdružení DebRA ČR I. Název, sídlo, působnost 1. Název občanského sdružení: DebRA ČR 2. Sídlo: Kožní oddělení I. dětské interní kliniky FN Brno, Černopolní 9, 625 00 Brno 3. Působnost:

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice

Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice STANOVY Spolku rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice Čl. I. Základní ustanovení spolku 1. Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ a MŠ Nová Bystřice 2. Sídlem a doručovací adresou je: Hradecká 390, Nová Bystřice,

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

NÁVRH STANOV. Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín

NÁVRH STANOV. Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín NÁVRH STANOV Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín Čl. I Úvodní ustanovení Název sdružení: Sídlo: Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín Žižkovo náměstí 1, 549 01 Nové Město nad Metují Čl. II Právní postavení

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Zahrádka, konaného dne , od 18:00 hodin.

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Zahrádka, konaného dne , od 18:00 hodin. Obec Zahrádka Zastupitelstvo obce Zahrádka Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Zahrádka, konaného dne 2.11. 2018, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

ZÁPIS z 22. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne od 19:10 hodin v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8 - Ďáblice

ZÁPIS z 22. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne od 19:10 hodin v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8 - Ďáblice Městská část Praha Ďáblice ZÁPIS z 22. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Ďáblice konaného dne 13. 9. 2017 od 19:10 hodin v ZŠ U Parkánu 17, Praha 8 - Ďáblice Přítomni: Tatjana Dohnalová (příchod 19:54 hod.),

Více

Zastupitelstva města Stříbra

Zastupitelstva města Stříbra J e d n a c í ř á d Zastupitelstva města Stříbra Zastupitelstvo města Stříbra vydává v souladu s ustanovením 96 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších právních úprav, tento jednací řád.

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

Zápis č. 01/2018. z ustanovující schůze zastupitelstva obce Kelníky ze dne

Zápis č. 01/2018. z ustanovující schůze zastupitelstva obce Kelníky ze dne Zápis č. 01/2018 z ustanovující schůze zastupitelstva obce Kelníky ze dne 26. 10. 2018 Přítomni: 7 Mgr. Barbora Staňková Szolonyová, Džoganík Zdeněk, Hladiš Robert, Horenský Lukáš, Bartošíková Anna, Ing.

Více

JEDNACÍ ŘÁD MAS MORAVSKÁ BRÁNA, z.s.

JEDNACÍ ŘÁD MAS MORAVSKÁ BRÁNA, z.s. JEDNACÍ ŘÁD MAS MORAVSKÁ BRÁNA, z.s. Tento jednací řád upravuje pravomoci, postupy a způsoby jednání a voleb v orgánech MAS a upřesňuje jejich vztah k orgánům MAS Moravská brána. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Valná

Více

STANOVY SPOLKU VÝLUKA

STANOVY SPOLKU VÝLUKA STANOVY SPOLKU VÝLUKA www.vyluka.org / info@vyluka.org Obsah Obsah...2 Preambule...3 Článek I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku...4 Článek II. Cíle, náplň a formy činnosti...5 Článek III. Členství

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice

Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice Datum a místo konání : 17.12.2015, Základní škola T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice,

Více

Přítomni: členové ZMČ... 43 (2 omluveni) hosté.. 75

Přítomni: členové ZMČ... 43 (2 omluveni) hosté.. 75 Z á z n a m z 12. (mimořádného) zasedání Zastupitelstva Městské části Praha 8 konaného ve čtvrtek dne 15. listopadu 2012 od 15:00 hodin ve velkém sále "bílého domu" v Praze 8 Libni, U Meteoru 6 Přítomni:

Více

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY MAS HRUBÝ JESENÍK Místo konání: Bruntál Datum konání: 4. 12. 2014 V prvním bloku se konala Valná hromada MAS Hrubý Jeseník společně s VH MAS Nízký Jeseník, po schválení a podpisu

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice

Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice Zápis ze zasedání Školské rady při ZŠ a MŠ Rudoltice konaného dne 2. února 2015 Jednání školské rady bylo zahájeno v 16.30 hod. Přítomní členové: Martin Janů Romana Málková Mgr. Jana Hejkrlíková Marcela

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, Praha 5

Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, Praha 5 Zápis z náhradního zasedání členské schůze Českého občanského spolku proti plicním nemocem se sídlem Kartouzská 6, 150 98 Praha 5 Datum konání: 13. 6. 2016 Místo konání: Nemocnice Na Bulovce, Budínova

Více

Zápis. Podrobný program jednání ustavující členské schůze MAS Jablunkovsko

Zápis. Podrobný program jednání ustavující členské schůze MAS Jablunkovsko Zápis o ustavující členské schůzi zájmového sdružení právnických osob podle ustanovení 20 f a následujících ustanovení zákona č. 40/1964 Sb. Občanského zákoníku, ve znění pozdějších platných předpisů,

Více

Zápis ze zasedání výboru

Zápis ze zasedání výboru Zápis ze zasedání výboru občanského spolku Sdružení rodičů a přátel Gymnázia Česká Lípa se sídlem Gymnázium, Žitavská 2969, Česká Lípa, 470 01 dne 3.3.2016 v 16:00, na adrese sídla Žitavská 2969, Česká

Více

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne 25.02.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů Omluveni: Bc. Helena Přibylová, Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni:

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Datum konání: 04. 11. 2010 Místo konání: VUT v Brně, Antonínská 548/1 Čas konání: 10:35 Program jednání: 1. představení zprávy o činnosti

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ 5. VALNÉ HROMADY MAS Jablunkovsko, konané dne 30. 12. 2014

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ 5. VALNÉ HROMADY MAS Jablunkovsko, konané dne 30. 12. 2014 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ 5. VALNÉ HROMADY MAS Jablunkovsko, konané dne 30. 12. 2014 Valná hromada MAS Jablunkovsko, z. s. p. o. se sídlem v Bystřici 334, PSČ 739 95, IČ: 00739286, zaregistrovaná Krajským úřadem

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE 1. Sídlo sdružení: U Stadionu 240, 533 12 Chvaletice čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2. Název sdružení: Občanské sdružení Rodinné

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY. společnosti. DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. se sídlem Most, tř. Budovatelů 1395/23, PSČ , IČO:

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY. společnosti. DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. se sídlem Most, tř. Budovatelů 1395/23, PSČ , IČO: ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY společnosti DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s. se sídlem Most, tř. Budovatelů 1395/23, PSČ 434 01, IČO: 62242504 konané dne 25. 02. 2019 od 13:00 hodin v sídle společnosti

Více

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád

Jednací řád strana 1 z 5 Schválený VII. zasedáním PRP 13. března Jednací řád Jednací řád strana 1 z 5 Jednací řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Jednací řád stanovuje pravomoci jednotlivých orgánů Pionýra, z. s. - Pražské organizace Pionýra (dále jen POP) a pravidla pro přípravu a průběh

Více

STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s.

STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. Čl.1 Název, působnost a sídlo 1. Název skupiny je Agility Mladá Boleslav o.s. Zkrácený název Agility MB o.s. 2. Sídlo Agility Mladá Boleslav o.s. je Žižkova 515, Mladá

Více

Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Baška konaného dne v sále Kulturního domu v Bašce

Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Baška konaného dne v sále Kulturního domu v Bašce Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Baška konaného dne 1. 11. 2018 v sále Kulturního domu v Bašce Přítomni: 15 členů zastupitelstva 46 občanů 64 účast celkem 1. Zahájení, hymna 2. Informace o výsledcích

Více

Společenství č.p Kadaň Zápis ze 7. shromáždění. Zápis. ze 7. shromáždění vlastníků jednotek Společenství č.p Kadaň, konaného

Společenství č.p Kadaň Zápis ze 7. shromáždění. Zápis. ze 7. shromáždění vlastníků jednotek Společenství č.p Kadaň, konaného Zápis ze 7. shromáždění vlastníků jednotek Společenství č.p. 1270 1273 Kadaň, konaného 15. února 2012 7. shromáždění vlastníků jednotek Společenství č. p. 1270 1273 Kadaň bylo řádně svoláno pozvánkami

Více

Jednací řád Členské schůze ČADG

Jednací řád Členské schůze ČADG Jednací řád Členské schůze ČADG Obsah Článek 1: Úvodní ustanovení Článek 2: Příprava zasedání ČS Článek 3: Jednání ČS Článek 4: Hlasování ČS Článek 5: Volby orgánů spolku Článek 6: Zápis ČS Článek 7: Závěrečné

Více

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, Znojmo, tel.,fax: , mobil

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, Znojmo, tel.,fax: , mobil Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel.,fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz.cz Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Hnanice č

Více

Zápis z mimořádné Valné hromady SKFČR konané dne 29. 3. 2014

Zápis z mimořádné Valné hromady SKFČR konané dne 29. 3. 2014 Zápis z mimořádné Valné hromady SKFČR konané dne 29. 3. 2014 kongresový prostor hotelu Slovan*** (Lidická 23, Brno) 10:15 Není přítomna nadpoloviční většina delegátů, vyhlášena mimořádná Valná hromada.

Více

SK pražských hasičů, z. s. Sokolská 62, Praha 2 IČO:

SK pražských hasičů, z. s. Sokolská 62, Praha 2 IČO: SK pražských hasičů, z. s. Sokolská 62, 121 24 Praha 2 IČO: 22733451 Zápis z Členské schůze SK pražských hasičů, z. s. Datum zpracování: 23. 10. 2015 Počet listů: 7 Počet příloh: 6 Datum a místo konání

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s.

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s. Stanovy Článek I Název a sídlo spolku (1) (dále jen spolek ) má své sídlo v Hradci Králové, na adrese Tylovo nábřeží 682, 500 02 Hradec Králové. Článek II Účel spolku (1) Účelem spolku je sdružování aktivních

Více

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Termín: 13. 2. 2015 od 12:00 Místo: zasedací místnost, RO SZIF, Kotlářská 53, Brno Přítomní: dle prezenční listiny (příloha č. 1) PROGRAM: 1.

Více

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s.

IČO: , KOŠÍKY JEDNACÍ ŘÁD. orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. JEDNACÍ ŘÁD orgánů Místní akční skupiny Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Místní akční skupina Severní Chřiby a Pomoraví, z. s. se řídí obecně závaznými právními předpisy,

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Moravičany, konaného dne 6. listopadu 2014 od 18:00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Moravičany, konaného dne 6. listopadu 2014 od 18:00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Moravičany, konaného dne 6. listopadu 2014 od 18:00 hodin Zasedání Zastupitelstva obce Moravičany bylo zahájeno v 18,00 hodin dosavadním starostou obce

Více

ČESKÉ GYMNASTICKÉ FEDERACE

ČESKÉ GYMNASTICKÉ FEDERACE VALNÁ HROMADA ČESKÉ GYMNASTICKÉ FEDERACE PRAHA - 22.9.2018 PODKLADOVÉ MATERIÁLY Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E ZÁTOPKOVA 100/2, 160 17 PRAHA 6 IČ: 00540471, DIČ: CZ00540471, BANKOVNÍ

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s.

STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení: Zkrácené označení: Asociace speciálních pedagogů České republiky, o..s. ASP ČR, o. s. Sídlo: Základní

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD KONFERENCE ČJF Článek I. Úvodní ustanovení 1. Rada ČJF na základě ust. 10.2.3 Stanov ČJF schvaluje tento Jednací a volební řád Konference ČJF, který upravuje přípravu, obsah jednání,

Více

Stanovy. Základní ustanovení

Stanovy. Základní ustanovení Stanovy Občanské sdružení Asociace pro mediální pedagogiku je dobrovolné společenství občanů, sdružující vědecké pracovníky, učitele a jiné osoby se zájmem o mediální pedagogiku a disciplíny hraniční a

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

Zápis z valné hromady č. 4/2015 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš

Zápis z valné hromady č. 4/2015 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Zápis z valné hromady č. 4/2015 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Den a místo konání: 9.12.2015 Zasedací místnost Obecního úřadu ve Vlkoši Hodina zahájení: Ověřovatelé zápisu:

Více

článek IV Práva a povinnosti členů

článek IV Práva a povinnosti členů Stanovy občanského sdružení s názvem Aktovka 1. Občanské sdružení má název Aktovka Článek I Název a sídlo 2. Občanské sdružení s názvem Aktovka (dále jen sdružení ) sídlí na adrese Žimrovice 25, Hradec

Více

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Česká Bělá 300. Článek II Postavení Unie. Občanské sdružení unie rodičů při ZŠ a MŠ Česká

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ A USNESENÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PODOLÍ č. 9

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ A USNESENÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PODOLÍ č. 9 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ A USNESENÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PODOLÍ č. 9 přijatá na zasedání zastupitelstva obce dne 22.7.2007 Zastupitelstvo obce Podolí po projednání na svém zasedání konaném dne 22.7.2007 v zasedací

Více

Zápis z valné hromady č. 1/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš

Zápis z valné hromady č. 1/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Zápis z valné hromady č. 1/2018 Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš Den a místo konání: 8.2.2018 Zasedací místnost Obecního úřadu ve Vlkoši Hodina zahájení: Ověřovatelé zápisu:

Více

Jednací řád Valné hromady MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko, o.s.

Jednací řád Valné hromady MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko, o.s. Jednací řád Valné hromady MAS, o.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tento jednací řád valné hromady místní akční skupiny Rozvojové partnerství Regionu Hranicko (dále jen MAS) byl schválen na její valné hromadě

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ

ČÁST PRVNÍ ČÁST DRUHÁ JEDNACÍ ŘÁD Gymnazijní společnosti z.s. ČÁST PRVNÍ Všeobecná ustanovení Základní ustanovení 1. Jednací řád rozvádí některá ustanovení Statutu Gymnazijní společnosti z.s. (dále jen GS) a podrobně upravuje

Více

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s.

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s. Landseerklub České republiky, z.s. IČ 62537253, se sídlem U Kostela 166, Ratboř, 28141, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle L, vložce 6181 (dále jen LKČR nebo Spolek

Více

Zápis z Valné hromady Sportovního klubu Spartak Hulín ze dne

Zápis z Valné hromady Sportovního klubu Spartak Hulín ze dne Zápis z Valné hromady Sportovního klubu Spartak Hulín ze dne 8. 11. 2016 Místo konání: Kulturní klub Města Hulín Doba konání: 8. 11. 2016 Přítomní: členové dle prezenční listiny 1. Zahájení a schválení

Více

Zápis z 06/2016 zasedání zastupitelstva Obce Olešnice v Orlických horách, konaného dne , od hodin v budově hasičské zbrojnice.

Zápis z 06/2016 zasedání zastupitelstva Obce Olešnice v Orlických horách, konaného dne , od hodin v budově hasičské zbrojnice. Zápis z 06/2016 zasedání zastupitelstva Obce Olešnice v Orlických horách, konaného dne 10. 08. 2016, od 18.00 hodin v budově hasičské zbrojnice. 1) Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva

Více

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Stanovy Asociace speciálních pedagogů České republiky, o. s. 1. ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY. Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1 ASOCIACE SPECIÁLNÍCH PEDAGOGŮ ČESKÉ REPUBLIKY, z. s. STANOVY Článek 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název sdružení Asociace speciálních pedagogů České republiky, z. s. Zkrácené označení ASP ČR Sídlo Základní škola

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Na program jednání je

Na program jednání je Zápis z jednání Školské rady Základní škola a Mateřská škola Kladno, Školská 322 V souladu se Zákonem č. 561 Sb./2004 o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání a zásadami školy

Více

Stanovy občanského sdružení Plchovánek

Stanovy občanského sdružení Plchovánek Stanovy občanského sdružení Plchovánek Článek 1. Poslání sdružení a) Občanské sdružení Plchovánek (dále jen OS Plchovánek ) vzniká na základě potřeby obyvatel obce Plch rozvíjet kulturní a společenský

Více

Jednání ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Doloplazy, konaného dne , od 18:00 hodin.

Jednání ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Doloplazy, konaného dne , od 18:00 hodin. Jednání ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Doloplazy, konaného dne 30.10.2018, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Doloplazy (dále též jako zastupitelstvo

Více