PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL"

Transkript

1 PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2017 Plzeňský kraj pro právnické a fyzické osoby, které poskytují sociální služby (dále jen poskytovatelé sociálních služeb ). Dotační řízení je vyhlášeno v návaznosti na 101a zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o sociálních službách ), nařízení vlády č. 98/2015 Sb., o provedení 101a zákona o sociálních službách, zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a zákon č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů. Realizace dotačního titulu bude probíhat v souladu s dokumenty Metodika pro poskytování dotací poskytovatelům sociálních služeb pro rok 2017 (v rámci dotačního titulu Plzeňského kraje realizovaného v souladu s 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů) (dále též Metodika ) a Zásady Plzeňského kraje k řízení o poskytnutí vyrovnávací platby formou neinvestiční dotace (dotační řízení) nebo formou neinvestičního příspěvku na provoz poskytovateli sociální služby, který je příspěvkovou organizací, z rozpočtu Plzeňského kraje (dále též Zásady ), schválenými Zastupitelstvem Plzeňského kraje usnesením č. 1305/16 ze dne a v souladu s Metodikou Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu krajům a Hlavnímu městu Praze pro rok Celkový objem finančních prostředků tohoto dotačního titulu je dán objemem prostředků, který bude na tyto účely pro rok 2017 poskytnut Plzeňskému kraji ze strany MPSV ve formě dotace. Výši dotace kraji stanoví ministerstvo v souladu s ustanovením 101a odst. 4 zákona o sociálních službách (směrným číslem pro Plzeňský kraj, tj. 4,86 %). Vzhledem k tomu, že ke schválení státního rozpočtu dochází až po vyhlášení tohoto dotačního titulu, nelze dopředu určit celkový objem peněžních prostředků, které bude Plzeňský kraj rozdělovat. V případě, že dojde k naplnění USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. července 2014 č. 619, o posílení prostředků na financování sociálních služeb v roce 2017 navýšením závazného ukazatele státního rozpočtu o tis. Kč, bude tato skutečnost promítnuta ve smlouvách o poskytnutí dotace s poskytovateli sociálních služeb. Výše uvedené prostředky jsou tímto usnesením určeny na navýšení alokace na odměňování zaměstnanců v sociálních službách, v tomto smyslu pak bude v rámci smluv alikvotní částka vždy účelově určena na úhradu osobních nákladů (pouze v případě, že poskytovatel na tyto náklady požaduje dotaci).

2 I. Účel dotace Dotace v rámci tohoto dotačního titulu se poskytuje k financování běžných výdajů, které souvisejí s poskytováním základních činností sociálních služeb, které jsou v souladu se zpracovaným Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb v Plzeňském kraji na období , vč. dodatků (dále též SPRSS), tj. bude podporováno poskytování sociálních služeb, které jsou součástí základní sítě sociálních služeb uvedené v SPRSS. Cílem tohoto dotačního titulu je podpora poskytování sociálních služeb, které mají místní či regionální charakter a jsou poskytovány uživatelům služeb v souladu s místními či regionálními potřebami. Důvodem podpory sociálních služeb je zajištění poskytování kvalitní a dostupné sociální péče pro osoby v Plzeňském kraji, které danou pomoc potřebují. Podpora se řídí principy obsaženými v dokumentech Plzeňského kraje, a to Metodikou pro poskytování dotací poskytovatelům sociálních služeb pro rok 2017 (v rámci dotačního titulu Plzeňského kraje realizovaného v souladu s 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů) a Zásadami Plzeňského kraje k řízení o poskytnutí vyrovnávací platby formou neinvestiční dotace (dotační řízení) nebo formou neinvestičního příspěvku na provoz poskytovateli sociální služby, který je příspěvkovou organizací, z rozpočtu Plzeňského kraje. Dotaci lze poskytnout pouze na úhradu nákladů na poskytovávání základních druhů a forem sociálních služeb v rozsahu stanoveném základními činnostmi při poskytování sociálních služeb pro příslušný druh sociální služby, jejichž výčet a charakteristiky jsou uvedeny v části třetí, hlavě I, díle 2 až 4 zákona o sociálních službách. Dotace se neposkytuje na zajištění fakultativních činností ( 35 odst. 4 zákona o sociálních službách). Sociální služby takto financované, jsou považovány za služby v obecném hospodářském zájmu, coby pojmu evropského práva. Finanční podpora na sociální služby v rámci tohoto dotačního titulu z rozpočtu kraje musí být poskytnuta v souladu Rozhodnutím Evropské komise ze dne 20. prosince 2011, č. 2012/21/EU, o použití čl. 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě vyrovnávací platby za závazek veřejné služby udělené určitým podnikům pověřeným poskytováním služeb obecného hospodářského zájmu (dále jen Rozhodnutí 2012/21/EU ). II. Způsob poskytnutí dotace a žádost o poskytnutí dotace

3 Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace, postup pro podání žádosti, postup pro posouzení žádosti a kritéria pro stanovení výše dotace, pravidla a podmínky pro čerpání, kontrolu a vyúčtování dotace jsou uvedeny v Metodice a Zásadách. O dotaci může požádat pouze ten poskytovatel sociální služby, který má oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo jde o poskytování sociální služby dle 52 zákona o sociálních službách. Žádost o dotaci nelze podat v případě, že sociální služba není zapsaná v základní síti SPRSS. Dotace je poskytována žadatelům na základě žádosti poskytovatele sociální služby o poskytnutí dotace. Žádost pro rok 2017 musí být zpracována a podána výlučně prostřednictvím internetové aplikace OK služby - Poskytovatel a musí být opatřena uznávaným elektronickým podpisem. K internetové aplikaci OK služby Poskytovatel v části žádost o dotaci: Poskytovatel sociálních služeb vyplňuje a podává pouze jednu žádost o dotaci. Tato žádost bude obsahovat veškeré požadované údaje popř. povinné přílohy. Podrobné informace o aplikaci, informace o zřízení uživatelských účtů, přístupové adresy k aplikaci aj. jsou zveřejněny na portále MPSV. O přidělení dotace rozhodne Zastupitelstvo Plzeňského kraje nejpozději do Návrhy výše dotací projednává a posuzuje Dotační komise pro poskytování neinvestičních dotací v oblasti sociálních služeb (dále jen Komise). Složení Komise schvaluje v rámci dotačního řízení Rada Plzeňského kraje: člen Rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí vedoucí odboru sociálních věcí KÚPK vedoucí oddělení správního a realizace projektů OSV KÚPK zástupce Komise sociální RPK zástupce Výboru pro zdravotnictví a sociální věci ZPK zástupce Sdružení měst a obcí Plzeňského kraje III. Termíny pro podávání žádostí Žádost o dotaci pro rok 2017 je možné zpracovat a podat v tomto termínu: od do Aplikace pro podávání žádostí pro rok 2017 je dostupná na portálu MPSV. IV. Posuzování žádostí Posouzení žádosti je věnována příslušná část Metodiky. V návaznosti na tuto Metodiku je pro rok 2017 stanoveno následující:

4 1. Minimální výše stanoveného podílu spolufinancování nákladů služby z ostatních veřejných zdrojů (příspěvky od ÚP, dotace od obcí, dotace od kraje, příspěvek od zřizovatele obce či kraje, strukturální fondy a další zdroje) bez úhrad od uživatelů je pro rok 2017 stanovena na 10% z těchto nákladů. 2. Stanovené ukazatele finanční podpory, sazeb úhrad (uživatelé) a obvyklých (průměrných) měsíční nákladů Stanovené náklady na 1 úvazek pracovníka měsíčně Odborné sociální poradenství Kč/měsíc Raná péče Kč/měsíc Telefonická krizová pomoc Kč/měsíc Tlumočnické služby Kč/měsíc Krizová pomoc Kč/měsíc Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Kč/měsíc Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Kč/měsíc Terénní programy Kč/měsíc Kontaktní centra Kč/měsíc Nízkoprahová denní centra Kč/měsíc Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Kč/měsíc Intervenční centra (včetně pobytové formy) Kč/měsíc Služby následné péče (ambulantní forma) Kč/měsíc Sociálně terapeutické dílny Kč/měsíc Sociální rehabilitace (ambulantní, terénní forma) Kč/měsíc Osobní asistence Kč/měsíc Denní stacionáře Kč/měsíc Pečovatelská služba Kč/měsíc Průvodcovské a předčitatelské služby Kč/měsíc Odlehčovací služby (ambulantní, terénní forma) Kč/měsíc Centra denních služeb Kč/měsíc Podpora samostatného bydlení Kč/měsíc Stanovená hodinová sazba úhrady za zajištění základních činností sociální služby (bez poskytnutí stravy) Osobní asistence 90 Kč/hod. Pečovatelská služba 120 Kč/hod. Průvodcovské a předčitatelské služby 110 Kč/hod. Odlehčovací služby (ambulantní, terénní forma) 70 Kč/hod. Centra denních služeb 60 Kč/hod. Denní stacionáře 80 Kč/hod. Podpora samostatného bydlení 90 Kč/hod.

5 Celkový stanovený počet hodin výkonu služby na 1 úvazek pracovníka v přímé péči za dané období Celkový stanovený počet hodin výkonu služby na 1 úvazek pracovníka v přímé péči za dané období: hod. Tísňová péče Stanovené náklady na 1 úvazek pracovníka měsíčně: Kč/měsíc Stanovená měsíční sazba úhrady na 1 uživatele za zajištění základních činností služby: 285 Kč/měsíc Stanovené náklady na 1 lůžko/den (popř. noc) Azylové domy 340 Kč/lůžko/den Domy na půl cesty 565 Kč/lůžko/den Noclehárny 300 Kč/lůžko/den Terapeutické komunity 830 Kč/lůžko/den Odlehčovací služby (pobytová forma) 960 Kč/lůžko/den Týdenní stacionáře 895 Kč/lůžko/den Domovy pro seniory 860 Kč/lůžko/den Domovy pro osoby se zdravotním postižením 955 Kč/lůžko/den Domovy se zvláštním režimem 970 Kč/lůžko/den Chráněné bydlení 645 Kč/lůžko/den Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče 795 Kč/lůžko/den Sociální rehabilitace (pobytová forma) 770 Kč/lůžko/den Služby následné péče (pobytová forma) 325 Kč/lůžko/den Stanovená sazba úhrady od uživatelů služby na 1 lůžko/den (popř. noc) Azylové domy 65 Kč/lůžko/den Domy na půl cesty 70 Kč/lůžko/den Noclehárny 30 Kč/lůžko/den Terapeutické komunity 122 Kč/lůžko/den Odlehčovací služby (pobytová forma) 455 Kč/lůžko/den Týdenní stacionáře 445 Kč/lůžko/den Domovy pro seniory 500 Kč/lůžko/den Domovy pro osoby se zdravotním postižením 470 Kč/lůžko/den Domovy se zvláštním režimem 590 Kč/lůžko/den Chráněné bydlení 295 Kč/lůžko/den Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče 465 Kč/lůžko/den Sociální rehabilitace (pobytová forma) 110 Kč/lůžko/den Služby následné péče (pobytová forma) 65 Kč/lůžko/den

6 Ukazatele byly stanoveny na základě Analýzy nákladů a výnosů sítě sociálních služeb v Plzeňském kraji pro výpočet vyrovnávací platby na rok 2017, kterou schválila Rada Plzeňského kraje usnesením č. 4964/16 ze dne Jak lze získat podrobnější informace Informace týkající se obsahu žádosti a uznatelných nákladů lze v průběhu zpracování žádosti získat prostřednictvím ové adresy denisa.terelmesova@plzensky-kraj.cz; magdalena.uzlikova@plzensky-kraj.cz nebo lucie.hrncirikova@plzensky-kraj.cz.

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce 2016. ze dne 23. 6.

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce 2016. ze dne 23. 6. Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce 2016 ze dne 23. 6. 2015 č. 07/15 Čl. 1 Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Financování sociálních služeb pro města a obce v r. 2016

Financování sociálních služeb pro města a obce v r. 2016 Financování sociálních služeb pro města a obce v r. 2016 Obec poskytovatel, zřizovatel, donátor Vyrovnávací platba, zapojení obcí a jejich PO Role obcí současnost a plány na změnu Otázky a odpovědi Obec

Více

Zhodnocení dotačních titulů MPSV na podporu sociálních služeb z pohledu deinstitucionalizace

Zhodnocení dotačních titulů MPSV na podporu sociálních služeb z pohledu deinstitucionalizace web: www.trass.cz Zhodnocení dotačních titulů MPSV na podporu sociálních služeb z pohledu deinstitucionalizace Klient Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Zakázka Aktivita 5.3 Zpracování analýzy Česká

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁT Podprogram č. 1 Finanční podpora poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji z účelové dotace ze státního rozpočtu

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

V souladu s Principy a prioritami dotačního řízení na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2014 byl Karlovarským krajem zpracován Postup při

V souladu s Principy a prioritami dotačního řízení na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2014 byl Karlovarským krajem zpracován Postup při V souladu s Principy a prioritami dotačního řízení na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2014 byl Karlovarským krajem zpracován Postup při stanovení návrhu výše dotace MPSV na rok 2014 pro poskytovatele

Více

Formuláře žádostí příloha č. 1 a 2

Formuláře žádostí příloha č. 1 a 2 Formuláře žádostí příloha č. 1 a 2 Žádost o zařazení služby do základní krajské sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2017 příloha č. 1 formulář pro služby aktualizující kapacity služby

Více

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ PRO ROK 2017

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ PRO ROK 2017 VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ PRO ROK 2017 Do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje (dále jen

Více

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví POTŘEBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ PO3 JIČÍN ŘÍJEN 2014 POTŘEBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ

Více

Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na léta 2015 2020

Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na léta 2015 2020 Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na léta 2015 2020 je nedílnou součástí dokumentu Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Novela zákona o sociálních službách. Mgr. Jan Vrbický vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb Ministerstvo práce a sociálních věcí

Novela zákona o sociálních službách. Mgr. Jan Vrbický vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb Ministerstvo práce a sociálních věcí Novela zákona o sociálních službách Mgr. Jan Vrbický vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb Ministerstvo práce a sociálních věcí 1 Cíle a základní idea novely Zpřehlednění a zjednodušení systému sociálních

Více

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 1 k Metodice Principy, priority a pravidla stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2015 Obsah 1 Základní principy... 4 2 Výpočet výše dotace poskytovatelům

Více

Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 2014. 5. Sociální služby

Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 2014. 5. Sociální služby 5. Sociální služby Hlavním smyslem sociálních služeb je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou,

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr.

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Zuzana Slimáková Obsah semináře I. Základní informace k výzvě II. Metodický

Více

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE Materiál byl schválen usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. ze dne Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor sociálních věcí I. Právní rámec 1.

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2019 Plzeňský kraj pro právnické

Více

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM)

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období 2016-2023 Co lze financovat z OP ZAMĚSTNANOST 1. Sociální služby a sociální

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Příloha č. 4. Výchozí podmínky pro metodiku výpočtu vyrovnávací platby

Příloha č. 4. Výchozí podmínky pro metodiku výpočtu vyrovnávací platby Příloha č. 4 Metodika Ústeckého kraje pro poskytování finanční podpory (dále jen dotace ) poskytovatelům sociálních služeb v rámci programu Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji Výchozí podmínky pro

Více

Příloha č. 2 Síť sociálních služeb Pardubického kraje pro rok 2015

Příloha č. 2 Síť sociálních služeb Pardubického kraje pro rok 2015 Změna akčního plánu - 9. 2. 2015 Nežádající služba (součást sítě) Vznik nové služby - předpokládaný vznik v souladu s akčním plánem Financováno z individuálního projektu na sociální služby Financováno

Více

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory OBDOBÍ: 1.1.2011 31.12.2011 Název a sídlo účetní jednotky: Seniorcentrum OASA s.r.o. Sídlo: Petřvaldík 68, 742 60 Petřvald 2 IČ: 27857018 Datum vzniku: 17. 09.

Více

~---------------------~--~

~---------------------~--~ tl Žádost o dotaci městské č.. sti Praha 8 v sociální oblasti no rok 2016 MĚSTSKA ČÁST PRAHA 8 ltřad městské části (1) První den zveřejněni: 02 ft' i:j (,;zo/ť Poslední den zveřejněni: ~---------------------~--~

Více

Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR

Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál? 17. 4. 2015 Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Sekce pro sociální věci, GŘ ÚP ČR Obsah prezentace

Více

Výzva k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina

Výzva k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina Výzva k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina 1. Výzva Rada kraje vyzývá v souladu se Zásadami Zastupitelstva Kraje Vysočina pro zařazování do Krajské sítě sociálních

Více

18.12.2015. Rozpočtové hospodaření obcí

18.12.2015. Rozpočtové hospodaření obcí Rozpočtové hospodaření obcí Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků rozpočtový výhled rozpočtové provizorium rozpočet rozpočtové změny závěrečný účet Rozpočtový výhled Sestavuje se na 2 až

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému

1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému 1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému Formuláře pro EDS/ISPROFIN S 09 110 Identifikační údaje a systém řízení akce (projektu) S 09 120 Harmonogram přípravy a realizace

Více

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky,

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky, 224 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. října 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje podle

Více

Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Čl.

Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 250/2000

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí účelové dotace pro rok 2014 určené poskytovatelům sociálních služeb působících na území městské části Praha 17

Pravidla a podmínky pro poskytnutí účelové dotace pro rok 2014 určené poskytovatelům sociálních služeb působících na území městské části Praha 17 Pravidla a podmínky pro poskytnutí účelové dotace pro rok 2014 určené poskytovatelům sociálních služeb působících na území městské části Praha 17 J 5 Podpora městských částí v sociální oblasti Grantové

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program MUZEA

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program MUZEA Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MUZEA Přehled změn k 19. červenci 2016 Položka Popis

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZNOJEMSKA ROK 2014

AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZNOJEMSKA ROK 2014 AKČNÍ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZNOJEMSKA ROK 2014 prováděcí dokument ke Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb Znojemska na období 2012-2014 1 Akční plán rozvoje sociálních služeb Znojemska

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby. A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby. A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby A) ná část

Více

SMLOUVA o poskytnutí účelové dotace v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách,

SMLOUVA o poskytnutí účelové dotace v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, 2016/00196/OSV/DSM SMLOUVA o poskytnutí účelové dotace v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

Program města Kroměříže pro poskytování dotací na rok 2016

Program města Kroměříže pro poskytování dotací na rok 2016 Program města Kroměříže pro poskytování dotací na rok 2016 1. Dotační programy schváleno usnesením Zastupitelstva města Kroměříže na XIII. zasedání dne 17. 12. 2015 usnesení č. VII. Dotační program na

Více

M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova

M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 3/2015 ze zasedání výboru dne 1. 9. 2015 Termín 1. 9. 2015, 17:00 zahájení 19:15 závěr Místo

Více

Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji

Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji Dotační program Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji Ústecký kraj vyhlašuje pro rok 2015 na podporu sociálních služeb poskytovaných na území Ústeckého kraje dotační program s názvem Podpora sociálních

Více

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Statut účelového Fondu Vysočiny ze dne 10. 12. 2013 č. 13/13 Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Kraj Vysočina (dále jen Kraj ) zřídil na základě zákona č. 129/2000

Více

S M L O U V A. č. OLP /554/2016. schválená Radou Libereckého kraje dne 12. 01. 2016, usnesením č. 18/16/RK

S M L O U V A. č. OLP /554/2016. schválená Radou Libereckého kraje dne 12. 01. 2016, usnesením č. 18/16/RK S M L O U V A O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE Z FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ č. OLP /554/2016 schválená

Více

PRÁVNÍ PŘEDPISY OBECNÉHO CHARAKTERU

PRÁVNÍ PŘEDPISY OBECNÉHO CHARAKTERU PRÁVNÍ PŘEDPISY OBECNÉHO CHARAKTERU Ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky Usnesení předsednictva České národní rady č. 2/1993 Sb., o vyhlášení Listiny základních práv a svobod jako součásti

Více

Příloha k žádosti o informace čj. IZ-16/VZ/2011:

Příloha k žádosti o informace čj. IZ-16/VZ/2011: Příloha k žádosti o informace čj. IZ-16/VZ/2011: Otázky k veřejným zakázkám uvedeným v příloze žádosti evidované pod č.j. IZ-16/VZ/2011 1. Jaká byla vysoutěžená cena bez DPH?, 2. Kolik prostředků bylo

Více

Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.)

Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.) Sociální služby (právní úprava zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 505/2006 Sb.) V zákoně o sociálních službách nalezneme upraveno následující: - základní

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2009 VIII. série

Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2009 VIII. série Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 102.24.10 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2009 VIII. série Rozpočtové změny RZ č. 94 Snížení rozpočtu ORJ 0019 Vnitřní

Více

Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava. Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu:

Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava. Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: 1. pomoc a podpora při podávání jídla a pití 2. pomoc při oblékání a svlékání včetně speciálních

Více

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Obsah 1. Politika integrace cizinců v České republice 2. Implementace integrační politiky na území Jihomoravského kraje 3. Jihomoravské regionální

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, příspěvková organizace Sadová 7, 785 01 Šternberk, tel. č. 585 011 071 http: www.vincentinum.cz ; info@vincentinum.cz Datum převzetí žádosti: Žádost

Více

USNESENÍ ze 43. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad

USNESENÍ ze 43. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad USNESENÍ ze 43. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, PID: www.europa.eu

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A DOPROVODNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VIMPERK

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A DOPROVODNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VIMPERK KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A DOPROVODNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VIMPERK 1 Obsah Úvod.3 I. část 4 Základní pojmy...4 Typy sociálních služeb..5 II. část.15 Služby poskytované

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017

Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017 - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Program s názvem Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017 je vyhlášen Radou

Více

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Datum zveřejnění: 25. 10. 2010 ~ 1 ~ Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 5. jednání Zastupitelstva města Žatce konaného dne 11.9.2014

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 5. jednání Zastupitelstva města Žatce konaného dne 11.9.2014 MĚSTO ŽATEC USNESENÍ z 5. jednání Zastupitelstva města Žatce konaného dne 11.9.2014 Usnesení č. 90 /14-120 /14 90/14 Volba návrhové komise 91/14 Schválení programu 92/14 Kontrola usnesení zastupitelstva

Více

Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování

Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování podle 122 odst. 4 věta druhá zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 211 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Liberecký kraj U Jezu 642/2a Liberec

Více

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 4. 4. 2011

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 4. 4. 2011 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 4. 4. 2011 Ekonomika organizace Celkový rozpočet roku 2010 25 078 257 Kč (23 209 549) Z toho mzdové náklady 16 737 967 (16 033 743) (v závorce rok 2009)

Více

Financování dopravní infrastruktury v České republice. Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI

Financování dopravní infrastruktury v České republice. Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Financování dopravní infrastruktury v České republice Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI Čerpání rozpočtu SFDI v roce 2015 Schválený rozpočet 94,4 mld. Kč Celkové čerpání 91,5 mld. Kč / cca 97 % (Ve srovnání

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Usnesení z 9. zasedání Zastupitelstva města Vratimova dne 20.01.2016

Usnesení z 9. zasedání Zastupitelstva města Vratimova dne 20.01.2016 Usnesení z 9. zasedání Zastupitelstva města Vratimova dne 20.01.2016 Přítomni: Omluveni: dle presenční listiny MUDr. Alice Dudová, Ing. Ivo Kiška, Ing. Tomáš Kupka Mandátová komise: Bc. Hana Nevrlá PRO:

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky. č. 704. Fondy účetní jednotky

Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky. č. 704. Fondy účetní jednotky Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky č. 704 Fondy účetní jednotky 1. Cíl Cílem tohoto standardu je stanovit podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 2. 2014 V souladu se zákonem

Více

IS BENEFIT7 POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU EX-ANTE ZÁLOŽKA ŽÁDOST O PLATBU

IS BENEFIT7 POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU EX-ANTE ZÁLOŽKA ŽÁDOST O PLATBU IS BENEFIT7 POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU EX-ANTE ZÁLOŽKA ŽÁDOST O PLATBU Vážení příjemci, upozorňujeme Vás na skutečnost, že v případě financování projektu v režimu ex-ante není možné

Více

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 2 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Struktura

Více

Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 9/103 e dne 10. 9. 2015

Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 9/103 e dne 10. 9. 2015 Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 9/103 e dne 10. 9. Informace o poskytovateli A DOMA o.s. 27053679 1408443 osobní asistence 2 000 658 2 000 658 1 215 000 139 000 1 354 000 AC Facility, s.r.o.

Více

Smlouva o závazku veřejné služby a podmínkách poskytnutí vyrovnávací platby za plnění závazku veřejné služby

Smlouva o závazku veřejné služby a podmínkách poskytnutí vyrovnávací platby za plnění závazku veřejné služby Smlouva o závazku veřejné služby a podmínkách poskytnutí vyrovnávací platby za plnění závazku veřejné služby Město Dvůr Králové nad Labem, Nám. T. G. Masaryka 38, PSČ 544 01, IČ 277819, DIČ: CZ 00277819,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie 1 Zaměření Program pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) je celoevropský nástroj financování, který

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D Krajský úřad Zlínského kraje Odbor zdravotnictví tř. T. Bati 21 761 90 Zlín Identifikátor datové schránky: scsbwku Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb právnická osoba dle 121 odst.

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

Program rozvoje venkova na období 2014-2020

Program rozvoje venkova na období 2014-2020 Program rozvoje venkova na období 2014-2020 OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV PRVNÍ KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Veškeré informace jsou zveřejněny na webových

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Program Převod financování sociálních služeb na kraje Podávání žádostí o dotace na rok 2015 Kritéria pro výpočet dotace Změny vyplývající z převodu financování

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2014

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2014 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2014 Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh IČO : 484 28 311 Při hospodaření s finančními prostředky Svazku obcí

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč

USNESENÍ č. 25/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč USNESENÍ č. 25/2014 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 25. listopadu 2014 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Radek Šenkýř, Tomáš Háp Kontrola usnesení

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012 U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 3. 2012 USNESENÍ č. 16/3-12 Z 1. Rozpočtové opatření č. 5/2012 pol.4116 ostatní neinvestiční přijaté transfery ze státního rozpočtu

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2011 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 211 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Žižkova 1882/57 586 1 1 1.3 IČ:

Více

Základní podporovaná síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2016

Základní podporovaná síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2016 Základní podporovaná síť ch (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2016 název poskytovatele druh registrační číslo cílová skupina Personální kapacita (úvazky v

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

VÝZVA K JEDNÁNÍ. v jednacím řízení bez uveřejnění. ve smyslu ustanovení 34 odst. 2 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve

VÝZVA K JEDNÁNÍ. v jednacím řízení bez uveřejnění. ve smyslu ustanovení 34 odst. 2 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve VÝZVA K JEDNÁNÍ v jednacím řízení bez uveřejnění ve smyslu ustanovení 34 odst. 2 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), v rámci veřejné

Více

Roční výkaz o zaměstnancích a o složkách platu ve zdravotnických organizacích

Roční výkaz o zaměstnancích a o složkách platu ve zdravotnických organizacích Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 127/14 ze dne 30.10.2013 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2014. Vyplněný výkaz předložte pracovišti státní statistické

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina

Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací kraje z prostředků účelové dotace MPSV a z vlastního rozpočtu kraje poskytovatelům sociálních služeb v Kraji Vysočina

Více