ZAŘÍZENÍ PRO VZDÁLENÝ SBĚR A PŘENOS DAT FIRMWARE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZAŘÍZENÍ PRO VZDÁLENÝ SBĚR A PŘENOS DAT FIRMWARE"

Transkript

1 2011 Technická univerzita v Liberci Ing. Přemysl Svoboda ZAŘÍZENÍ PRO VZDÁLENÝ SBĚR A PŘENOS DAT FIRMWARE V Liberci dne

2 Obsah Obsah... 1 Úvod... 2 Funkce zařízení... 3 Režim sběru dat s jejich ukládáním a odesílání uložených dat v intervalech... 3 Popis činnosti zařízení... 3 Režim okamžitého odesílání sbíraných dat... 4 Popis činnosti zařízení... 4 Firmware... 5 Vývoj firmware... 5 Prostředky pro vývoj... 5 Popis firmware... 5 Balíček epsnet... 5 Balíček Logging... 6 Balíček Helper... 6 Balíček ChunkIO... 6 Balíček Server... 6 Balíček ChannelRepeater... 7 Nasazení firmware... 7 Konfigurace zařízení... 8 Schéma zařízení... 9

3 Úvod Tento dokument se zabývá popisem firmware (program ovládající elektronické zařízení) pro zařízení sloužící ke vzdálenému sběru a odesílání dat na server (Obr. 1 Zařízení s HW modulem TC65i, schéma zapojení je na obrázku v kapitole Schéma zařízení). Zařízení je založeno na funkčnosti HW modulu TC65i, který umožňuje komunikaci GPRS protokolem TCP/IP. Firmware je program pro modul TC65i a využívá jeho schopnosti automaticky spouštět mobilní Java aplikace. Obr. 1 Zařízení s HW modulem TC65i V dokumentu je jednoduše popsána funkce firmware v zařízení. Detailní funkci popisují samotné zdrojové kódy. Kromě firmware byla za účelem testovacího provozu naprogramována jednoduchá serverová aplikace. Ta využívá zdrojového kódu firmware (pro různé režimy běhu) díky přenositelnosti kódu jazyka Java. Zařízení bylo s touto aplikací testováno v obou režimech běhu. Aplikace je součástí balíku zdrojových kódů.

4 Funkce zařízení Funkce zařízení spočívá v odesílání dat měřených v určité lokalitě na databázový server, kde proběhne jejich uložení. Jednotlivá měřící zařízení v lokalitě jsou k tomuto zařízení připojená přes společnou sběrnici RS485. Odesílací zařízení pak z jednotlivých měřících zařízení sbírá data a odesílá na server. V průběhu realizace bylo zařízení naprogramováno (jeho firmware) pro funkci ve dvou režimech: Režim sběru dat s jejich ukládáním a odesílání uložených dat v intervalech. Režim okamžitého odesílání sbíraných dat. Server DB RS485 HW s TC65i Měřící zařízení Obr. 2 Zapojení zařízení (HW s TC65i) v řetězci Režim sběru dat s jejich ukládáním a odesílání uložených dat v intervalech V tomto režimu se využívá toho, že modul TC65i má vnitřní paměť o velikosti cca 1MB. Pravidelně sbíraná data z měřících zařízení jsou ukládána do této paměti v podobě souboru a v několikanásobně delších intervalech než samotné sbírání dat z jednotlivých zařízení je tento soubor odesílán. Spojení na server se otevírá pouze pro odeslání balíku dat z paměti. Jednotlivá měřící zařízení jsou po sběrnici dotazována na naměřená data. Popis činnosti zařízení Činnost zařízení (firmware) je popsána v následujících krocích, je to popis základních bodů funkcionality firmware. Po spuštění zařízení (přívodu napájení, restartu zařízení) se postupně provádí následující činnosti: 1. Krátké časové zpoždění činnosti zajistí čas pro přechod HW do předpokládaného stavu. 2. Inicializace měření času v případě nesouladu reálného času zařízení s předpokládaným datem se provede synchronizace času pomocí SMS. 3. Kontrola intervalu skenování sběrnice na dostupná zařízení pokud je dosaženo intervalu provede se bod 4, jinak se pokračuje na bod 5.

5 4. Skenování dostupných zařízení na sběrnici 485 v rozsahu adres uložených v konfiguraci v případě úspěšného skenování nastaví čas dalšího skenování podle konfigurace a pokračuje k bodu 5, jinak se bod 4 po krátké pauze opakuje. 5. Kontrola intervalu měření podle konfigurace pokud bylo dosaženo intervalu měření, provede se bod 6, jinak se opakuje bod Vyčtení dat ze všech nalezených zařízení v bodu 4, nastavení času dalšího vyčtení dat. 7. Kontrola intervalu odeslání dat na server podle konfigurace pokud bylo dosaženo intervalu, provede se bod 8, jinak se přejde na bod Odeslání dat z paměti na server. 9. Přechod na bod 3. Režim okamžitého odesílání sbíraných dat Režim využívá trvalého spojení se serverem. Příchozí data okamžitě odesílá přes trvalé spojení. Dále se využívá toho, že jednotlivá zařízení nevyčkávají na příkaz k vyčtení dat, ale posílají sběrnému zařízení data bez vyzvání, v pravidelných intervalech. Popis činnosti zařízení Činnost zařízení (firmware) je popsána v následujících krocích, je to popis základních bodů funkcionality firmware. Po spuštění zařízení (přívodu napájení, restu zařízení) se postupně provádí následující činnosti: 1. Krátké časové zpoždění činnosti zajistí čas pro přechod HW do předpokládaného stavu. 2. Inicializace měření času v případě nesouladu reálného času zařízení s předpokládaným datem se provede synchronizace času pomocí SMS. 3. Navázání spojení se serverem pokud se nepodaří navázat spojení, bod 3 se opakuje, jinak se pokračuje bodem Čtení dat ze sběrnice a odesílání na server data přijímaná po sběrnici jsou odesílána okamžitě na server, pokud dojde k přerušení spojení či jiné chybě, přejde se na bod 3.

6 Firmware Firmware je naprogramován v jazyce Java ve formě souboru Java Archive (soubor s příponou *.jar). Je to archiv překompilovaných souborů tříd (soubor s příponou *.class) a pomocných zdrojů aplikace. Vývoj firmware pro zařízení s komunikačním modulem TC65i je vázán na specifickou platformu a jazyk Java (viz. kapitola Vývoj firmware). Výsledný soubor BTMobile.jar se jako firmware nahrává do zařízení nástrojem Siemens AG Module Exchange Suite (viz. kapitola Nasazení firmware). Vývoj firmware Firmware je naprogramován jako MIDlet v jazyce Java pro platformu Cinterion IMP-NG TC65i Wireless Toolkit resp. Siemens IMP-NG TC65 R2.8 Wireless Toolkit a profil zařízení IMP-NG v konfiguraci pro zařízení CLDC-1.1. Prostředky pro vývoj Následující prostředky byly použity pro vývoj firmware. Lze využít novější verze vývojových prostředků, musí být ale vzájemně kompatibilní (zejména platformy integrované do vývojových prostředí). Vývojové prostředí NetBeans IDE Java Platform (JDK). Platforma Cinterion IMP-NG TC65i Wireless Toolkit / Siemens IMP-NG TC65 R2.8 Wireless Toolkit (IMP-NG, CLDC-1.1) standardně dodávané s modulem TC65i. Ovladače a aplikace Siemens AG Module Exchange Suite pro TC65i. Popis firmware Popis firmware je ve formě orientačního popisu jednotlivých balíčků a tříd jazyka Java. Balíček epsnet Připojená měřící zařízení komunikují po sběrnici RS485 protokolem EPSNET. Balíček obsahuje třídy pro práci s tímto protokolem. EPSNetCommand základní třída reprezentující příkaz pro protokol EPSNET. Využívá se při příjmu dat od zařízení a při ukládání či odesílání dat na server. EPSNETCommandReceivedEvent třída pro objekt události příjmu paketu od měřícího zařízení. EPSNETCommandReceivedListener posluchač pro příjem dat. InvalidChecksumException objekt výjimky pro chybu EPSNET paketu.

7 Balíček Logging Logování pro účely ladění a pozdějších provozních záznamů. Obsahuje rozhraní a třídy pro logování na různé zdroje (na textový výstup konzole, do souboru). Balíček Helper Pomocné třídy pro práci s polem hodnot a výpočet kontrolního součtu. Balíček ChunkIO Obsahuje třídy pro vyšší vrstvu komunikace se serverem pro režim sběru dat s ukládáním a odloženým odesíláním na server. Soubor uložený v paměti zařízení je odesílán po částech každá část dat je označena identifikátorem a dalšími informacemi. Na straně serveru je pak soubor z jednotlivých částí skládán zpět do původní podoby. Pokud by některá z částí nedorazila na server je možné ze zbylých obdržených částí soubor zrekonstruovat (dojde tak k zachování alespoň některých dat). Důležité třídy balíčku: ChunkIOChannel třída spravující komunikační kanál nad vrstvou TCP/IP. ChunkInfo třída reprezentující stav části dat. Sender třída pro odeslání datového souboru (samostatné vlákno). Balíček Server Obsahuje třídy pro běh firmware v režimu sběru dat s ukládáním a odesíláním uložených dat v intervalech na server. Důležité třídy balíčku: Midlet třída obsahuje hlavní smyčku programu (viz. Popis činnosti zařízení v kapitole Režim sběru dat s jejich ukládáním a odesílání uložených dat v intervalech). TimeSync třída pro synchronizaci hodin reálného času pomocí SMS. TC65Connection třída pro inicializaci komunikace po RS485. BusDeviceInfo třída reprezentující informace o zařízení na sběrnici RS485. BusScanInfo třída pro uložení výčtu zařízení na sběrnici. Command rozhraní příkazu. Configuration třída pro čtení konfiguračního souboru. Connection rozhraní pro komunikační kanál. DataAcquisition třída pro čtení paketů protokolu EPSNET ze zařízení po RS485. DataFileManager třída pro práci s datovým souborem. DataPacket pomocná třída pro ukládání dat do souboru. ATCommandEventHandler třída pro zachycení události AT příkazu. ATStrings třída pro práci s AT příkazy modulu. AsyncCommandReader třída pro čtení dat na sběrnici RS485.

8 Balíček ChannelRepeater Obsahuje třídy pro běh firmware v režimu okamžitého odesílání sbíraných dat na server. Důležité třídy balíčku: Midlet obsahuje hlavní smyčku programu (viz. Popis činnosti zařízení v kapitole Režim okamžitého odesílání sbíraných dat). ServerConnection třída pro inicializaci spojení na server. PacketRepeater třída pro čtení EPSNET příkazů ze zařízení na sběrnici RS485 a jejich přeposílání na server. Nasazení firmware Firmware se ve formě souboru *.jar do zařízení instaluje pomocí nástroje Siemens AG Module Exchange Suite. Tento nástroj si při instalaci zavede vlastní ovladače a vystupuje pak v roli dalšího zařízení v operačním systému, které je prezentováno jako Systémová složka (Obr.3 Siemens AG Systémová složka). Otevřením této složky se otevře přístup do paměti modulu uspořádané pomocí známého souborového systému zobrazí se složka A:\. Do této složky se nakopíruje soubor BTMobile.jar. Po restartu zařízení se načte nový firmware. Zařízení se k počítači připojuje do USB vytvoří se virtuální sériový port. V nastavení nástroje lze pak vybrat číslo portu (Obr.4 Siemens AG Nastavení). Pro správné načtení firmware musí být modul TC65i správně nakonfigurován. Pomocí AT příkazů se nastaví spuštění *.jar souboru následujícími příkazy (např. pomocí hyperterminálu v systému windows): AT^SCFG="Userware/Autostart/AppName","",A:/BTMobile.jar AT^SCFG="Userware/Autostart/Delay","", 300 AT^SCFG="Userware/Autostart","",1 Obr.3 Siemens AG Systémová složka Obr.4 Siemens AG Nastavení

9 Konfigurace zařízení Funkcionalita zařízení je konfigurovatelná parametrizováním běhu firmware. Firmware si za běhu načítá konfigurační údaje ze souboru uloženého v paměti zařízení. Soubor konfigurace se do zařízení instaluje stejným způsobem jako firmware (viz. kapitola Nasazení firmware). Nová konfigurace je platná až po restartu zařízení. Soubor je textový a musí mít název Config.txt. Má jednoduchý formát řádek s názvem parametru je následován řádkem s hodnotou. Seznam parametrů je v následující tabulce. Název parametru SERVER PORT CHUNK_SIZE LOG_SEVERITY MAX_FILE_SIZE ID_LOW ID_HIGH BUS_SCAN_CYCLE DATA_READOUT_CYCLE DATA_UPLOAD_CYCLE Popis IP adresa serveru, na který budou odesílána data. Tvar: xxx.xxx.xxx.xxx. Port serveru. Velikost datového balíku v bajtech při odesílání na server. Úroveň logu číselná hodnota v rozsahu 0 až 3 (0 DEBUG, 1 ERROR, 2 WARNING, 3 INFO) Maximální velikost souboru pro ukládání v kb. Po dosažení maximální velikosti datového souboru jsou data odeslána na server. Nižší hodnota rozsahu identifikátorů měřících zařízení. Skenování zařízení na sběrnici probíhá v rozsahu od ID_LOW do ID_HIGH. Vyšší hodnota rozsahu identifikátorů měřících zařízení. Skenování zařízení na sběrnici probíhá v rozsahu od ID_LOW do ID_HIGH. Interval skenování zařízení na sběrnici v minutách. Interval čtení dat z měřících zařízení. Interval odesílání dat ze souboru na server v minutách. UPLOAD_ON_CYCLE Příznak povolení/zakázání odesílání dat na server. Hodnota 0 pro zákaz, 1 pro povolení. PHONE_NUMBER Tel. číslo SIM karty umístěné v modulu. Slouží k odesílání synchronizační SMS.

10 Schéma zařízení

Komunikační driver Sauter EY2400. Reliance. Komunikační driver SAUTER EY2400 verze 2.4.3

Komunikační driver Sauter EY2400. Reliance. Komunikační driver SAUTER EY2400 verze 2.4.3 Reliance Komunikační driver SAUTER EY2400 verze 2.4.3 OBSAH 1. Úvod... 4 1.1. Základní pojmy... 4 2. Komunikační driver Sauter EY2400... 5 2.1 Základní Vlastnosti... 5 Start driveru... 5 Připojení stanice

Více

Software pro vzdálenou laboratoř

Software pro vzdálenou laboratoř Software pro vzdálenou laboratoř Autor: Vladimír Hamada, Petr Sadovský Typ: Software Rok: 2012 Samostatnou část vzdálených laboratoří tvoří programové vybavené, které je oživuje HW část vzdáleného experimentu

Více

Měření teploty, tlaku a vlhkosti vzduchu s přenosem dat přes internet a zobrazování na WEB stránce

Měření teploty, tlaku a vlhkosti vzduchu s přenosem dat přes internet a zobrazování na WEB stránce ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Katedra mikroelektroniky Měření teploty, tlaku a vlhkosti vzduchu s přenosem dat přes internet a zobrazování na WEB stránce Zadání Stávající

Více

MBus Explorer MULTI. Uživatelský manuál V. 1.1

MBus Explorer MULTI. Uživatelský manuál V. 1.1 MBus Explorer MULTI Uživatelský manuál V. 1.1 Obsah Sběr dat ze sběrnice Mbus...3 Instalace...3 Spuštění programu...3 Program MBus Explorer Multi...3 Konfigurace sítí...5 Konfigurace přístrojů...6 Nastavení

Více

Komunikace s automaty MICROPEL. správa systému lokální a vzdálený přístup do systému vizualizace, umístění souborů vizualizace

Komunikace s automaty MICROPEL. správa systému lokální a vzdálený přístup do systému vizualizace, umístění souborů vizualizace Komunikace s automaty MICROPEL správa systému lokální a vzdálený přístup do systému vizualizace, umístění souborů vizualizace MICROPEL 02/2014 Základní správu automatu tvoří činnosti: Nastavení základních

Více

TMU. USB teploměr. teploměr s rozhraním USB. měření teplot od -55 C do +125 C. 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.

TMU. USB teploměr. teploměr s rozhraním USB. měření teplot od -55 C do +125 C. 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00. USB teploměr teploměr s rozhraním USB měření teplot od -55 C do +125 C 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.00 Katalogový list Vytvořen: 30.5.2005 Poslední aktualizace: 26.5.2006 8:34 Počet

Více

TW15 KONCOVÝ PRVEK MSKP. Popis výrobku Technická data Návod k obsluze. Technologie 2000 s.r.o., Jablonec nad Nisou

TW15 KONCOVÝ PRVEK MSKP. Popis výrobku Technická data Návod k obsluze. Technologie 2000 s.r.o., Jablonec nad Nisou TW15 KONCOVÝ PRVEK MSKP Popis výrobku Technická data Návod k obsluze Technologie 2000 s.r.o., Jablonec nad Nisou Obsah: 1. CHARAKTERISTIKA... 3 2. TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 2.1 VÝROBCE:... 4 3. POPIS TW15ADAM...

Více

Programovací software ConfigTool. Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS. Verze 2.00

Programovací software ConfigTool. Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS. Verze 2.00 Programovací software ConfigTool Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS Verze 2.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí

Více

Komunikační protokol

Komunikační protokol Komunikační protokol verze dokumentu 1 převodník DALI / Ethernet napájení PoE nebo 9-32V indikace komunikace na DALI montáž na DIN lištu (2 moduly) 1 www.foxtron.cz Komunikační protokol slouží pro ovládání

Více

Komunikační protokol

Komunikační protokol Komunikační protokol verze dokumentu 8, pro firmware od verze 3.3 DALI232, DALI232e, DALInet, DALI2net y DALI RS232 / Ethernet ASCII protokol podpora MULTIMASTER signalizace připojení DALI sběrnice podpora

Více

Siemens (3V) Ericsson (5V) Alcatel (3.6V) C10, C35, C45, C55 T10s 501 S10, S25, S35 T20e (3V) M35, M50, MT50 T18s A60

Siemens (3V) Ericsson (5V) Alcatel (3.6V) C10, C35, C45, C55 T10s 501 S10, S25, S35 T20e (3V) M35, M50, MT50 T18s A60 1. Popis zařízení UPS monitor UPS monitor je jednoduché zařízení sloužící ke sledování stavu UPS (Uninterruptible Power Supply) záložních napájecích zdroj ů. Zařízení má vestavěný generátor času a kalendá

Více

MS WINDOWS I. řada operačních systémů firmy Microsoft *1985 -? Historie. Práce ve Windows XP. Architektura. Instalace. Spouštění

MS WINDOWS I. řada operačních systémů firmy Microsoft *1985 -? Historie. Práce ve Windows XP. Architektura. Instalace. Spouštění MS WINDOWS I řada operačních systémů firmy Microsoft *1985 -? Historie Práce ve Windows XP Architektura Instalace Spouštění HISTORIE I MS-DOS 1981, první OS firmy Microsoft, pro IBM PC 16b, textový, jednouživatelský,

Více

Reliance. Komunikační driver Johnson Controls verze 1.5.4

Reliance. Komunikační driver Johnson Controls verze 1.5.4 Reliance Komunikační driver Johnson Controls verze 1.5.4 OBSAH 1.1. Základní pojmy... 3 2. Komunikační driver Johnson Controls... 4 2.1 Základní Vlastnosti... 4 Start driveru... 4 Připojení stanice N2

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 485COM. verze pro elektroměry CARLO GAVAZZI (protokol MODBUS)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL 485COM. verze pro elektroměry CARLO GAVAZZI (protokol MODBUS) UŽIVATELSKÝ MANUÁL 485COM verze pro elektroměry CARLO GAVAZZI (protokol MODBUS) Obsah Obsah 2 Úvod 3 Montáž GSM komunikátoru 485COM 4 Konfigurace GSM komunikátoru 485COM 5 1. Změna hesla GSM komunikátoru

Více

Nastavení tabletu Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 edition)

Nastavení tabletu Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 edition) Nastavení tabletu Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 edition) Tablet Samsung P605 Galaxy Note 10.1. (2014 edition), zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Uživatelský manuál. KNX232e / KNX232e1k

Uživatelský manuál. KNX232e / KNX232e1k Uživatelský manuál verze dokumentu 1.2 (pro firmware od verze 2.1) KNX232e / KNX232e1k KNX232e slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX sériová linka s ASCII protokolem signalizace komunikace

Více

Nastavení telefonu Nokia N9

Nastavení telefonu Nokia N9 Nastavení telefonu Nokia N9 Telefon Nokia N9, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Některé položky v

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Nastavení telefonu Samsung S7710 Galaxy Xcover 2

Nastavení telefonu Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 Nastavení telefonu Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 Telefon Samsung S7710 Galaxy Xcover 2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini

Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini Telefon Samsung S5570 Galaxy Mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

VDDMAIL by ESCAD, Corp. (Součást IWSE.NET Services by ESCAD, Corp.)

VDDMAIL by ESCAD, Corp. (Součást IWSE.NET Services by ESCAD, Corp.) 1 z 10 VDDMAIL by ESCAD, Corp. (Součást IWSE.NET Services by ESCAD, Corp.) Obsah: A. Úvod B. Popis aplikace C. Instalace D. První spuštění E. Manuál programu VDDMAIL 1. Záložka DDE Server DDE Parametry

Více

Nastavení telefonu Samsung I9300 Galaxy S III

Nastavení telefonu Samsung I9300 Galaxy S III Nastavení telefonu Samsung I9300 Galaxy S III Telefon Samsung I9300 Galaxy S III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Nastavení telefonu Samsung N9005 Galaxy Note 3

Nastavení telefonu Samsung N9005 Galaxy Note 3 Nastavení telefonu Samsung N9005 Galaxy Note 3 Telefon Samsung N9005 Galaxy Note 3, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

AD4USB. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace i napájení přes USB

AD4USB. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace i napájení přes USB měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace i napájení přes USB 3. června 2014 w w w. p a p o u c h. c o m 0295 Katalogový list Vytvořen: 5.6.2007 Poslední

Více

UDS for ELO. Univerzální datové rozhraní. >> UDS - Universal Data Source

UDS for ELO. Univerzální datové rozhraní. >> UDS - Universal Data Source Univerzální datové rozhraní UDS for ELO UDS pro ELO je univerzální datové rozhraní, schopné napojit systém pro archivaci a správu dokumentů ELO na libovolný datový zdroj a to bez nutnosti programování.

Více

Seznámení s Quidy. vstupní a výstupní moduly řízené z PC. 2. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m

Seznámení s Quidy. vstupní a výstupní moduly řízené z PC. 2. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m vstupní a výstupní moduly řízené z PC 2. srpna 2007 w w w. p a p o u c h. c o m Seznámení s Quidy Katalogový list Vytvořen: 1.8.2007 Poslední aktualizace: 2.8 2007 12:16 Počet stran: 16 2007 Adresa: Strašnická

Více

Uživatelský manuál. KNXgw232

Uživatelský manuál. KNXgw232 KNXgw232 Uživatelský manuál verze 1.5 KNXgw232 slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX RS232 s ASCII protokolem signalizace komunikace galvanické oddělení KNX - RS232 možnost napájení z KNX

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

PERTINAX6 NÁSTROJ PRO PROGRAMOVÁNÍ ŘÍDICÍCH STANIC ZAT

PERTINAX6 NÁSTROJ PRO PROGRAMOVÁNÍ ŘÍDICÍCH STANIC ZAT PERTINAX6 NÁSTROJ PRO PROGRAMOVÁNÍ ŘÍDICÍCH STANIC ZAT PERTINAX6 jednotný programovací prostředek pro procesní stanice v systémech ZAT základem systému je projekt, který zahrnuje vlastnosti HW i SW správa

Více

AD4RS. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485

AD4RS. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485 měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace linkami RS232 nebo RS485. Katalogový list Vytvořen: 4.5.2007 Poslední aktualizace: 15.6 2009 09:58 Počet stran:

Více

Revize FW jednotek RTU7

Revize FW jednotek RTU7 1 Obsah Obsah 2 Revize FW pro (typ 175) od roku 2008 3 Revize FW pro (typ 176) pro komunikační karty COMIO4 a COMIO-PC 4 Revize FW komunikační karty COMIO4 5 Revize FW komunikační karty COMIO-PC 6 2 Revize

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Telefon T-Mobile MDA Vario, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

FVZ K13138-TACR-V004-G-TRIGGER_BOX

FVZ K13138-TACR-V004-G-TRIGGER_BOX TriggerBox Souhrn hlavních funkcí Synchronizace přes Ethernetový protokol IEEE 1588 v2 PTP Automatické určení možnosti, zda SyncCore zastává roli PTP master nebo PTP slave dle mechanizmů standardu PTP

Více

SIMATIC S IT. Micro Automation. Promoters Meeting October Představení CP IT SPIDER CONTROL TELESERVIS. TESTOVACÍ server.

SIMATIC S IT. Micro Automation. Promoters Meeting October Představení CP IT SPIDER CONTROL TELESERVIS. TESTOVACÍ server. SIMATIC S7-200 243-1 2005, Page 1 Program workshopu Začátek: 9.00 GPRS - aplikace pro GPRS, základy - jak nastavit vzdálenou stanici, knihovna instrukcí pro GPRS - jak nastavit server (SINAUT MICRO SC,

Více

IP kamery Relicam. Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

IP kamery Relicam. Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL IP kamery Relicam Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pro ovládací rozhraní kamer Sérií RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID10xV RC-IW10xV RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID20xV RC-IW20xV Důležité upozornění: Informace o nastavení

Více

Autonomní snímací jednotky řady SU104*

Autonomní snímací jednotky řady SU104* Autonomní snímací jednotky SU104* představují novou designovou a technologickou řadu hardware určeného k řízení přístupových práv do vyhrazených prostor bez požadavku na sledování jejich historie. Zcela

Více

Dvojnásobný převodník s frekvenčními vstupy a analogovými výstupy na DIN lištu RV-2F

Dvojnásobný převodník s frekvenčními vstupy a analogovými výstupy na DIN lištu RV-2F Popis: Převodníky jsou určeny pro převod frekvenčních signálů na lineární napěťové nebo proudové signály plně konfigurovatelné v rozsahu 0 10V nebo 0 20mA. Modul je umístěn v kompaktní krabičce pro montáž

Více

Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť

Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť Technická informace Připojení ústředny Galaxy do programu Tegal5 přes Ethernet síť Propojení HW-bufferu a UDS 10 (UDS1100) Tato verze připojení zajišťuje 100% zálohu dat v případě jakýchkoliv problémů

Více

QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo na USB port PC Uživatelská příručka. Řízení jakosti podle norem ISO 9000

QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo na USB port PC Uživatelská příručka. Řízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo na USB port PC Uživatelská příručka Řízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo

Více

Uživatelský modul. Transparent Mode

Uživatelský modul. Transparent Mode Uživatelský modul Transparent Mode APLIKAC NÍ PR ÍRUC KA POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí důležité upozornění, které může mít vliv na bezpečí osoby nebo funkčnost přístroje. Pozor upozornění na

Více

idrn-st Převodník pro tenzometry

idrn-st Převodník pro tenzometry idrn-st Převodník pro tenzometry Základní charakteristika: Převodníky na lištu DIN série idrn se dodávají v provedení pro termočlánky, odporové teploměry, tenzometry, procesní signály, střídavé napětí,

Více

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1 IPFW Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu verze 1.1 Popis aplikace Aplikace IPFW (IP Firewall) je určen k řízení placeného připojení k Internetu ve spojení s elektronickým mincovníkem

Více

Převodník DCPSE. Komunikační protokol

Převodník DCPSE. Komunikační protokol Převodník DCPSE Komunikační protokol EGMedical, s.r.o. Křenová 19, 602 00 Brno CZ www.strasil.net 2013 Obsah 1. Úvod... 3 2. Komunikační protokol... 3 3. Nastavení z výroby... 3 4. Adresace zařízení...

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Využití SoftPLC Tecomat pro řízení virtuálních Učební text Miloš Hernych Liberec 2011 Materiál vznikl v rámci projektu

Více

Novinky u zařízení pro sériovou komunikaci. Michal Kahánek 25. 5. 2011

Novinky u zařízení pro sériovou komunikaci. Michal Kahánek 25. 5. 2011 Novinky u zařízení pro sériovou komunikaci Michal Kahánek 25. 5. 2011 Program Komunikační brány pro sběrnici Modbus Funkce ProCOM Vestavné sériové servery Uživatelské webové rozhraní EZPage Síťové servery

Více

JAZZ RESTAURANT JAZZ HOTEL

JAZZ RESTAURANT JAZZ HOTEL JAZZ RESTAURANT JAZZ HOTEL Spolupráce s fiskální tiskárnou Elcom EFox 1 / 9 JAZZ RESTAURANT JAZZ HOTEL Spolupráce s fiskální tiskárnou Elcom EFox 2012 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz

Více

Témata profilové maturitní zkoušky

Témata profilové maturitní zkoušky Obor: 18-20-M/01 Informační technologie Předmět: Databázové systémy Forma: praktická 1. Datový model. 2. Dotazovací jazyk SQL. 3. Aplikační logika v PL/SQL. 4. Webová aplikace. Obor vzdělání: 18-20-M/01

Více

Uživatelský manuál. KNXnet

Uživatelský manuál. KNXnet KNXnet Uživatelský manuál verze 1.0 převodník KNX / Ethernet napájení passive PoE nebo 9-32V indikace komunikace na KNX galvanické oddělení KNX/ETH montáž na DIN lištu (2 moduly) 1 www.foxtron.cz TxKNX

Více

Nastavení tabletu Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1

Nastavení tabletu Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 Nastavení tabletu Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 Tablet Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485

4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485 měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace linkami RS232 nebo RS485 13. ledna 2017 w w w. p a p o u c h. c o m 0294.01.02 Katalogový list Vytvořen: 4.5.2007

Více

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN VComNet Uživatelská příručka Úvod Aplikace VComNet je určena pro realizaci komunikace aplikací běžících na operačním systému Windows se zařízeními, které jsou připojeny pomocí datové sběrnice RS485 (RS422/RS232)

Více

Nastavení telefonu Samsung S5610

Nastavení telefonu Samsung S5610 Nastavení telefonu Samsung S5610 Telefon Samsung S5610, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX KNXgal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

Integrované řešení přípojných počítačů MOXA pro IoT

Integrované řešení přípojných počítačů MOXA pro IoT www.elvac.eu Integrované řešení přípojných počítačů MOXA pro IoT Michal Kahánek Integrované řešení přípojných počítačů MOXA pro IoT Program Co je to Cloud? Definice Tvorba cloudových aplikací Moxa ThingsPro

Více

QTREE-DUMX4 BT Převodník pro připojení měřidel Mitutoyo k PC pomocí Uživatelská příručka USB a BLUETOOTH. Ř ízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE

QTREE-DUMX4 BT Převodník pro připojení měřidel Mitutoyo k PC pomocí Uživatelská příručka USB a BLUETOOTH. Ř ízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE Ř ízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE QTREE-DUMX4 BT Převodník pro připojení měřidel Mitutoyo k PC pomocí Uživatelská příručka Ing. Josef Třeštík - TREE 1/14 1 Popis a charakteristika QTREE-DUMX4

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Deska sběru dat Uživatelská příručka Vydání 2.1 Počet stran: 8 1 Obsah: 1 Úvod... 3 2 Obchodní informace... 3 2.1 Příslušenství... 3 2.2 Informace o výrobci... 3 3 Popis zařízení... 4 3.1 Popis funkce...

Více

Komunikační driver TECO verze 2.8.7

Komunikační driver TECO verze 2.8.7 Reliance Komunikační driver TECO verze 2.8.7 Úvod OBSAH 1. Úvod...4 1.1. Základní pojmy...4 2. Komunikační driver Teco...5 1.2. Základní Vlastnosti...5 Start driveru...5 Připojení stanice RS232/485 / Ethernet

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka www.rexcontrols.cz www.contlab.eu www.pidlab.com Ovladač systému REX pro 1-Wire (modul OwsDrv) Uživatelská příručka REX Controls s.r.o. Verze 2.10.7 (revize 2) Plzeň 16.12.2015 Obsah 1 Ovladač OwsDrv a

Více

Nastavení tabletu Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1

Nastavení tabletu Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1 Nastavení tabletu Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1 Tablet Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS) pro 485COM FW 2.x (MODBUS) Obsah Obsah 3 1. Instalace 4 1.1 Podpora operačních systémů 4 1.2 Podpora USB modemů 4 1.3 Instalace USB modemu 4 1.4 Instalace aplikace 4 2. Nastavení 5 2.1 Nastavení jazykové

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK NÁVOD PRO INSTALACI A PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Obsah: 1. Připojení automatu přes port RS232 2. Připojení automatu přes port USB 3. Připojení automatu přes Ethernet Připojení automatu

Více

Load Balancer. RNDr. Václav Petříček. Lukáš Hlůže Václav Nidrle Přemysl Volf Stanislav Živný

Load Balancer. RNDr. Václav Petříček. Lukáš Hlůže Václav Nidrle Přemysl Volf Stanislav Živný Load Balancer RNDr. Václav Petříček Lukáš Hlůže Václav Nidrle Přemysl Volf Stanislav Živný 1.4.2005 Co je Load Balancer Nástroj pro zvýšení výkonnosti serverů Virtuální server skrývající farmu skutečných

Více

Obsah. 1. Upozornění. 2. Všeobecný popis

Obsah. 1. Upozornění. 2. Všeobecný popis Obsah 1. Upozornění... 1 2. Všeobecný popis... 1 3. Obsah servisního CD... 2 4. Hlavní elektronické části LES-RACK:... 2 5. Nastavení Ethernetového modulu zařízení LES-RACK... 2 6. Použití servisního programu

Více

Popis programu EnicomD

Popis programu EnicomD Popis programu EnicomD Pomocí programu ENICOM D lze konfigurovat výstup RS 232 přijímačů Rx1 DIN/DATA a Rx1 DATA (přidělovat textové řetězce k jednotlivým vysílačům resp. tlačítkům a nastavovat parametry

Více

Nastavení zařízení Samsung P1000 Galaxy Tab

Nastavení zařízení Samsung P1000 Galaxy Tab Nastavení zařízení Samsung P1000 Galaxy Tab Zařízení Samsung P1000 Galaxy Tab, zakoupené v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Software Eurotel mobile PhoneTools umožňuje komunikaci s moduly Siemens MC 35 Terminal / MC 35i Terminal (dále jen Siemens modul).

Software Eurotel mobile PhoneTools umožňuje komunikaci s moduly Siemens MC 35 Terminal / MC 35i Terminal (dále jen Siemens modul). Quick start pro Siemens MC 35 Terminal / MC 35i Terminal 1. Úvod Software Eurotel mobile PhoneTools umožňuje komunikaci s moduly Siemens MC 35 Terminal / MC 35i Terminal (dále jen Siemens modul). Mezi

Více

Distribuované systémy a počítačové sítě

Distribuované systémy a počítačové sítě Distribuované systémy a počítačové sítě Universal Serial Bus - USB Komunikační principy Enumerace Standardní třídy zařízení Obecné charakteristiky distribuovaná datová pro připojení počítačových periferií

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S

Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S Telefon Sony Ericsson Xperia Arc S, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Nastavení telefonu Motorola Motoluxe

Nastavení telefonu Motorola Motoluxe Nastavení telefonu Motorola Motoluxe Telefon Motorola Motoluxe, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

Uživatelský modul. Modem Bonding

Uživatelský modul. Modem Bonding Uživatelský modul Modem Bonding APLIKAC NÍ PR ÍRUC KA POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí důležité upozornění, které může mít vliv na bezpečí osoby nebo funkčnost přístroje. Pozor upozornění na možné

Více

PROTOKOL RDS. Dotaz na stav stanice " STAV CNC Informace o stavu CNC a radiové stanice FORMÁT JEDNOTLIVÝCH ZPRÁV

PROTOKOL RDS. Dotaz na stav stanice  STAV CNC Informace o stavu CNC a radiové stanice FORMÁT JEDNOTLIVÝCH ZPRÁV PROTOKOL RDS Rádiový modem komunikuje s připojeným zařízením po sériové lince. Standardní protokol komunikace je jednoduchý. Data, která mají být sítí přenesena, je třeba opatřit hlavičkou a kontrolním

Více

MATLABLINK - VZDÁLENÉ OVLÁDÁNÍ A MONITOROVÁNÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

MATLABLINK - VZDÁLENÉ OVLÁDÁNÍ A MONITOROVÁNÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ MATLABLINK - VZDÁLENÉ OVLÁDÁNÍ A MONITOROVÁNÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ M. Sysel, I. Pomykacz Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta aplikované informatiky Nad Stráněmi 4511, 760 05 Zlín, Česká republika

Více

Manuál Multitag čtečka

Manuál Multitag čtečka Manuál Multitag čtečka 2005,2006 1. Instalace ovladače pro USB port 2. Nastavení programu 2.1 DETEKCE portu 2.2. Nastavení ukládání čísla karty(cíl ukládaných dat) 2.3 Formát ukládaných dat 3 Automatický

Více

IPZ laboratoře. Analýza komunikace na sběrnici USB L305. Cvičící: Straka Martin, Šimek Václav, Kaštil Jan. Cvičení 2

IPZ laboratoře. Analýza komunikace na sběrnici USB L305. Cvičící: Straka Martin, Šimek Václav, Kaštil Jan. Cvičení 2 IPZ laboratoře Analýza komunikace na sběrnici USB L305 Cvičení 2 2008 Cvičící: Straka Martin, Šimek Václav, Kaštil Jan Obsah cvičení Fyzická struktura sběrnice USB Rozhraní, konektory, topologie, základní

Více

CZ.1.07/1.1.14/01.0032 Inovace výuky v Písku a okolí 2012-2014. Pracovní list. Automatizační cvičení. Konfigurace inteligentní instalace Ego-n

CZ.1.07/1.1.14/01.0032 Inovace výuky v Písku a okolí 2012-2014. Pracovní list. Automatizační cvičení. Konfigurace inteligentní instalace Ego-n Pracovní list Automatizační cvičení Konfigurace inteligentní instalace Ego-n Ovládání GSM Vypracoval žák Jméno, příjmení Datum vypracování Datum odevzdání SPŠ a VOŠ Písek, Karla Čapka 402, 397 11 Písek

Více

Registrátor teploty a vlhkosti vzduchu a ovlhčení listů

Registrátor teploty a vlhkosti vzduchu a ovlhčení listů Registrátor teploty a vlhkosti vzduchu a ovlhčení listů Přístroj je určen k registraci teploty a vlhkosti vzduchu včetně délky trvání orosení listů zejména v sadech. Data se ukládají do vnitřní paměti

Více

GRYF Výrobce měřicích přístrojů. Elektronické měřicí přístroje. pro měření elektrochemických a fyzikálních veličin

GRYF Výrobce měřicích přístrojů. Elektronické měřicí přístroje. pro měření elektrochemických a fyzikálních veličin Elektronické měřicí přístroje pro měření elektrochemických a fyzikálních veličin pro monitorování životního prostředí pro řízení technologických procesů HB, spol. s r. o., Čechova 314, 580 01 Havlíčkův

Více

POPIS DRIVERU pro připojení modulu měření spotřeby EATON/Moeller k systému Control4

POPIS DRIVERU pro připojení modulu měření spotřeby EATON/Moeller k systému Control4 POPIS DRIVERU pro připojení modulu měření spotřeby EATON/Moeller k systému Control4 ÚVOD... 1 Aplikace... 1 Název a verze ovladače (driveru)... 1 Podporované moduly... 2 Přidání ovladače Moeller CI v Composeru

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

Uživatelský manuál. KNXgal

Uživatelský manuál. KNXgal gal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice napájeno ze sběrnice indikace komunikace na a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné adresy na

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 OBSAH 1. Popis 2. Propojení modulu s PC 3. Instalace a spuštění programu CS-484 4. POPIS JEDNOTLIVÝCH ZÁLOŽEK 4.1. Připojení 4.1.1 Připojení modulu 4.2. Nastavení

Více

Nastavení telefonu HTC Desire

Nastavení telefonu HTC Desire Nastavení telefonu HTC Desire Telefon HTC Desire, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

CS monitorovací jednotky. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr

CS monitorovací jednotky. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr Edice: 2017 03 Vytvořil: Luboš Fistr 7 barevný dotykový displej robustní kovové tělo IP 65 provozní teplota 0 50 C k dispozici pro trvalé nebo mobilní měření v kufříku možnost připojit až 12 libovolných

Více

Nastavení telefonu Sony Xperia L

Nastavení telefonu Sony Xperia L Nastavení telefonu Sony Xperia L Telefon Sony Xperia L, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

INTERFACE GSM VT-GSM-007

INTERFACE GSM VT-GSM-007 Popis zařízení INTERFACE GSM VT-GSM-007 Zařízení VT-GSM-007 je GSM interface s hlasovým kanálem a 2 vstupy a 2 výstupy (NO,NC). Vstupy se aktivují připojením na záporný potenciál napájení 0V. Doba pro

Více

TCP-Wedge ZDARMA. Přidává podporu TCP/IP: Sběr dat z adres portu IP na libovolné síti TCP/IP - ethernet / internet.

TCP-Wedge ZDARMA. Přidává podporu TCP/IP: Sběr dat z adres portu IP na libovolné síti TCP/IP - ethernet / internet. Katalogový list www.abetec.cz Software WinWedge Professional pro sběr dat 15-1003E Obj. číslo: 106001285 Výrobce: Mark-10 Corporation Anotace Přenáší data do libovolného programu Windows. Poskytuje plný

Více

Nastavení telefonu Sony Xperia E

Nastavení telefonu Sony Xperia E Nastavení telefonu Sony Xperia E Telefon Sony Xperia E, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

HARMONYS. Nový system zvonění a hlášení po ethernetu

HARMONYS. Nový system zvonění a hlášení po ethernetu HARMONYS Nový system zvonění a hlášení po ethernetu BODET SA BP1 49340 Trémentines France Tel +33 2 41 71 72 00 - export@bodet.com - www.bodet-time.com 1 - FUNKCE Hlavní vlastnosti Systém Harmonys je schopen

Více

Uživatelský modul. DF1 Ethernet

Uživatelský modul. DF1 Ethernet Uživatelský modul DF1 Ethernet APLIKAC NÍ PR ÍRUC KA POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí Důležité upozornění, jež může mít vliv na bezpečí osoby či funkčnost přístroje. Pozor Upozornění na možné

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 Telefon Sony Ericsson XPERIA X10, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Základní informace k použití rádiového vysílače Reggae RT

Základní informace k použití rádiového vysílače Reggae RT Základní informace k použití rádiového vysílače Reggae RT Úvod: Reggae RT je nový typ rádiového vysílače pro sítě NAM Global(2), který nahrazuje původní řadu vysílačů TSM45x. Přináší větší kompatibilitu

Více

1 Uživatelská dokumentace

1 Uživatelská dokumentace 1 Uživatelská dokumentace Systém pro závodění aut řízených umělou inteligencí je zaměřen na závodění aut v prostředí internetu. Kromě toho umožňuje testovat jednotlivé řidiče bez nutnosti vytvářet závod

Více

Aplikace. Hlásič SMS

Aplikace. Hlásič SMS Aplikace Hlásič SMS Strana 2 z 12 Obsah OBSAH...3 SMS HLÁSIČ...4 POPIS KOMUNIKAČNÍHO MODULU CGU 03...4 Obecný popis...4 Indikace stavu modulu...5 Hardwarová konfigurace...6 Nastavení konfigurace SMS hlásiče...7

Více

Nastavení telefonu BlackBerry Z10

Nastavení telefonu BlackBerry Z10 Nastavení telefonu BlackBerry Z10 Telefon BlackBerry Z10, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Některé

Více

Technické informace pro montáž a provoz. Technické informace pro montáž a provoz. econtrol - Inteligentní komunikace pro bytové stanice.

Technické informace pro montáž a provoz. Technické informace pro montáž a provoz. econtrol - Inteligentní komunikace pro bytové stanice. Technické informace pro montáž a provoz econtrol - Inteligentní komunikace pro bytové stanice LOGOaktiv Systém umožňující vzdálené řízení, konfiguraci a dohled bytových stanic LOGOaktiv včetně vzdálených

Více