Zápis z 57. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané jako výjezdní zasedání ve Františkových Lázních ve dnech

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 57. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané jako výjezdní zasedání ve Františkových Lázních ve dnech"

Transkript

1 Zápis z 57. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané jako výjezdní zasedání ve Františkových Lázních ve dnech Schůze výboru nebyla nahrávána z technických důvodů. Schůzi výboru zahájil v 9.10 hod. předseda výboru Zdeněk Škromach. Dále poslanec Jan Svoboda jako garant výjezdního zasedání přivítal poslance i pozvané hosty - zástupce jednotlivých lázní. Dále vystoupila Ing. Hana Hejduková, ředitelka Lázně, Františkovy Lázně, místopředsedkyně představenstva, která přivítala všechny účastníky zasedání ve Františkových Lázních a vystoupila s úvodním příspěvkem na téma Františkovy Lázně ve zdravotním systému České republiky. Zmínila skutečnost, že přijatý lázeňský zákon přispěl k vyjasnění řady otázek v oblasti lázeňství. Uvedla indikace jednotlivých diagnostických skupin pro léčbu v lázních. Františkovy Lázně jsou tradiční v léčení ženských nemocí, dále poskytují ortopedické a rehabilitační procedury. Hospodářský výsledek lázní byl 41 mil. Lázně značnou část prostředků vrací zpět, např. nákup nových technologií. Rovněž je přihlíženo k lineárnímu nárůstu mezd. Co se týče návštěvnosti lázní, v r měly přibližně návštěvníků. Velký pokles byl zaznamenán přijetím zdravotního pojištění v r Do r se ustálila relace mezi cizinci a domácími hosty, přibližně v míře 1 : 1. Lázně mají nemalý vliv i na oblast zahraničního cestovního ruchu. Průměrná délka pobytu cizince v České republice jsou 2 dny, průměrná délka pobytu cizince v lázních je 17,5 dne. V závěru seznámila ředitelka Hejduková s investičním záměrem pro léta Jde především o orientaci na rozvoj informačních technologií, oprava lázeňského domu Imperial a s budováním Aqua centra Římské lázně. Dále vystoupil Ing. Jiří Houdek, předseda Svazu lázeňských míst a starosta města Třeboně. Vystoupil k tématu Prezentace programu podpory cestovního ruchu v České republice. Jedná se o státní program podpory. Za nejdůležitější přednost českého lázeňství pokládá zachování zdravotnického aspektu. Je to exkluzivita, kterou nemají např. německé či rakouské lázně, kde převládá spíše turistický aspekt. Zmíněnému programu předcházela tříletá příprava, jde o získání statutu lázeňského místa, což předpokládá investice do municipální sféry. Přínosem je, že lázeňství se začalo chápat jako podstatná složka cestovního ruchu.

2 2 Dále vystoupil Ing. Vlastimil Zapletal, místopředseda Svazu léčebných lázní České republiky a náměstek akciové společnosti Lázně Jáchymov. V úvodu pozval poslance na výjezdní zasedání do Jáchymova. Vyjádřil se k tématu informace o cenách lázeňské zdravotní péče a její nákladovosti. Uvedl, že od r je počet lázeňských lůžek zachován, změnil se počet subjektu. Byly zmíněny některé důležité vývojové zlomy, např. změna účtování práce podle bodového seznamu, která byla transformována na platbu za ošetřovací den. Vzhledem k poměrně dynamickému nárůstu nákladů je skutečností, že lázně doplácejí na jednoho českého pacienta přibližně 120 Kč. Mpř. Zapletal zmínil složitá jednání s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, i okolnosti okolo stanovení jednotné ceny za ubytování a stravování. Určitým řešením se stal výběr sociálního příplatku za nadstandardní vybavenost pokoje. Sociální příplatek se týká pouze ubytovacích služeb. České lázně mají zájem o zachování tuzemské klientely tuzemských pacientů bylo uspokojeno ve svých nárocích, jak si je stanovili. Z toho 200 pacientů bylo neuspokojeno. Dále mpř. Zapletal zmínil připravovaný Sjezd Evropského svazu lázní, na který bude i pozván výbor. Pořadatelským místem budou právě Františkovy Lázně. Dále bylo uvedeno, že i tradiční lázeňské velmoci jako je Německo a Rakousko závidí organizaci léčebné péče v České republice. Výhodou je např. že většina lékařů patří k subjektu lázní. Dále byla zmíněna souhrnná čísla plateb od VZP, kdy ročně se jedná o 2 mld. Kč a 0,5 mld. od ostatních pojišťoven. Mpř. Zapletal zmínil i poněkud problematický vývoj od vnucené privatizace v r. 1992, do které byly Lázně doslova vhozeny a skutečnost, že během 10 let byly lázně restrukturalizovány a bez větších otřesů si zachovaly svoji funkčnost a dobrou úroveň. V rozpravě vystoupil posl. Janeček, který vyslovil pochybnost, zda nejde o porušení hospodářské soutěže v případě dohody mezi lázněmi o cenách. Ing. Hejduková odkázala na práci analytické komise, která pracovala s odborníky VZP na cenových jednání. Předseda Odborových svazů Schlanger uvedl, že v této skutečnosti jde spíše o naplnění dohadovacího řízení podle zákona č. 48/1997 Sb., uveřejněné zdravotní pojištění. Posl. David uvedl, že je třeba ujasnit nejednoznačnost v otázce, zda skutečně nejde o porušení hospodářské soutěže. Mpř. Zapletal uvedl, že nejde o dohodu mezi poskytovateli. Nikdo není nucen podřídit se této dohodě. Každý subjekt si může vytvořit vlastní dohodu.

3 3 V další rozpravě, ve které vystoupili posl. Janeček, Emmerová, Jirousová se diskutovala otázka standardu a nadstandardu v oblasti ubytování. Dále byla diskutována skutečnost, že lázně zdaleka nevyužívá to procento pacientů, kteří by je využít mohli. K této otázce vystoupila posl. Jirousová, mpř. Zapletal, posl. David. Mpř. Zapletal uvedl, že pacientský potenciál je ve skutečnosti dvojnásobný. Určitou obtíží je, že lékaře nenapadne napsat na řadu indikací, které jsou oprávněné, lázeňskou léčbu. Posl. David vyslovil jistou pochybnost nad recionalitou indikace lázeňství i nad potřebou vytvoření nezávislého orgánu. Mpř. Zapletal s politováním uvedl, že byl zrušen Výzkumný ústav balneologický a pokládá to za chybu. V další diskusi se řešila otázka jak by tento ústav byl placen, zda je oprávněné, aby daňový poplatníci či systém zdravotního pojištění přispíval na tento systém. Posl. Fischerová se ve své otázce ujistila, zda otázka standardu a nadstandardu se týká pouze ubytování, zda se žádným způsobem nepromítá do kvality poskytované péče. Mpř. Zapletal seznámil poslance s orgány, které dozírají na činnost lázní a to jednak metodicky Český inspektorát lázní, revizní orgán, hygienické stanice atd. Dále vystoupil zástupce Ministerstva zdravotnictví dr. Mach, který potvrdil, že zrušení Balnaogického ústavu nebyl rozumný čin. V diskusi o problému zřizování Balnaogického ústavu zda by na tuto záležitost měla přispívat lázeňská místa či zda by měl být placen ze státního rozpočtu, vystoupil posl. Ouzký, řed. Hejduková, David, Schlanger. Předseda Schlanger uvedl, že jednou z předností českého lázeňství byla skutečnost, že český management zisk vracel do rozvoje lázní. Jednání výboru bylo zakončeno ujištěním o užitečnosti pořádat podobná setkání s představiteli lázní s tím, že další setkání se může uskutečnit např. v Lázních Jáchymov. Dalším volně zařazeným bodem, který uvedl MUDr. Michael Vít byl výhled restrukturalizace hygienických služeb. V úvodu seznámil poslance se stávající strukturou hygienické služby, která je charakterizována nepružností. Okresní HS jsou vedeny pouze metodicky. Výkon státního dozoru se dostává do konfliktu s poskytováním služeb, což je nevhodné. Požadavek na strukturu hygienické služby pro r je zachování maximální kapacity, zachování principu symetrie, posílení nynějšího územního článku, standardizace hygienického dozoru. Dále hlavní hygienik seznámil poslance s materiálem, který uváděl hustotu hygienických stanic staženou na obyvatel.

4 4 V rozpravě vystoupil posl. Ouzký, který doporučoval vertikální strukturu řízení. Jakýsi model zdravotní policie. V další diskusi vystoupili posl. Jirousová, Vít, Ouzký. Diskutovalo se o skutečnosti, že změna struktury je nezbytná, ale je zde nebezpečí přejímání sousedních vzorů. Posl. David uvedl, že otázka by byla řešitelná, pokud by se nepodlehlo lobby okresních úřadů. Dalším projednávaným bodem byla diskuse členů výboru k návrhům zákona o zdravotní způsobilosti k výkonu zdravotnických povolání - sněm. tisk č a K bodu vystoupil nám. zdravotnictví dr. Antonín Malina, který uvedl, že vládní verze má velkou podporu u nelékařských profesí, naopak poslanecká má velkou podporu u lékařských profesí, především u Lékařské komory. Ve své zprávě se vyjádřil k okruhu jako je seznam hlavních oborů medicínských, problematika zdravotnických škol, institutu dalšího postgraduálního vzdělávání. V rozpravě vystoupil posl. David, který vyslovil pochyby nad potřebností tohoto zákona. Posl. Ouzký omluvil předkladatele posl. Cabrnocha. Za skupinu předkladatelů uvedl, že v lékařské části je jednoznačně lepší poslanecký návrh. V nelékařské části jsou otevřeni dalším diskusím a možnostem některé části přebrat, např. z vládního návrhu. Na závěr doporučil přerušit projednávání na 30 dní. Posl. Emmerová souhlasila s výhradami např. k výčtu základních oborů. Posl. Ouzký seznámil poslance se stanoviskem České stomatologické komory, která předpokládá, že absolventi stomatologické fakulty opouštějí fakultu plně erudovaní a mohou nastoupit do praxe. Diskutovalo se o otázce, že stomatologové by měli odlišný titul než lékaři a nebyli by podrobováni systému atestací. Posl. Janeček upozornil na nebezpečí této praxe, neboť i při běžných stomatologických zákrocích může např. dojít vlivem hemofilie k hlubokému krvácení či jiným komplikacím ohrožujícím život. Posl. Fischerová doporučila prozatím se orientovat na střední zdravotnický personál a oblast vzdělávání lékařů ponechat na samostatný zákon, který by byl řešen odděleně od zákona o středních zdravotních pracovnících. Předseda Schlanger uvedl, že z hlediska kompatibility s právem EU je zákon o způsobilosti důležitým zákonem. Poslanecký návrh má lepší strukturu. Pozitivně hodnotí vůli poslanců doprojednat otázku vzdělávání zdravotnických pracovníků. Ta se zabývá otázkou vzájemného postavení institutu akreditovaných pracovišť. V systému by regulátorem mělo být

5 5 Ministerstvo zdravotnictví a nástrojem Institut postgraduálního vzdělávání. V diskusi k akreditačním komisím a pracovištím se přihlásil poslanec David, náměstek Malina. Na závěr předseda Škromach dal orientačně hlasovat o podpoře k jednotlivým verzím. Pro vládní návrh se vyslovilo 0 poslanců, pro poslanecký návrh se vyslovilo 6 poslanců a pro kompilát se vyslovilo 6 poslanců. Dalším projednávaným bodem byla diskuse členů výboru k návrhu zákona o darování, odběrech, transplantacích orgánů a o změně některých zákonů (sněm. tisk 1053). K tomuto tisku vystoupil jako předkladatel náměstek Antonín Malina, který upozornil na zasedání pracovní skupiny a na pokročilou dohodu ve sporných oblastech. Zpravodaj posl. Janeček uvedl, že skupina se sešla čtyřikrát. K důležitým tématům patřilo stanovení mozkové smrti. Zde snad dochází k dohodě odborných společností. Dalším okruhem problémů je problém dětských dárců. Skupina se zabývala otázkou odběru na základě diagnostikované zástavy krevního oběhu, kterou lze provádět jen ve velkých nemocnicích a jde o oblast značně neprobádanou. Posl. Fischerová se rovněž vyslovila k problému pacienta s nebijícím srdcem a k této nově zavedené metodě, k celku zákona se vyslovila pozitivně s tím, že dopracování vedly k jeho zlepšení. Posl. David upozornil, že i přes upřímnou snahu o stanovení mozkové smrti bylo možné zajistit transplantovatelnost orgánu. V další odborné diskusi se řešila např. otázka středních arteriálních tlaků, indukovaných potenciálů atd. V závěru bylo dohodnuto, že budou pozměňovací návrhy předány všem poslancům, aby se s nimi v předstihu mohli seznámit. Jednání výboru pokračovalo setkání se zástupci krajských úřadů a okresních úřadů na téma "Příprava na převod kompetencí v sociální a zdravotní oblasti". Jako první vystoupil přednosta Okresního úřadu Cheb Ing. Michal Karas. Sociální ústavy v okrese Cheb jsou ve velmi dobrém stavu. Předpokládá, že ty by přecházely na kraje. Systém záchranné služby není všude shodně řešen, měl by být do budoucna řízen centrálně. Nemocnice okresního typu se obvykle organizačně převádějí na obce třetího typu. V otázce transformace se vyslovil pro zachování kvalitních úředníků, kteří agendu na úrovni okresu dobře zvládají a dobře znají. Dále vystoupil RNDr. Petr Horký, zástupce hejtmana karlovarského kraje. Uvedl, že na příkaz v oblasti školství převod proběhl bez obtíží. Je zde samozřejmě problém se zadluženými

6 6 nemocnicemi, kde je převod komplikovaný. Rovněž se vyslovil k úvaze zřídit krajský úřad sociálních služeb. Doporučil, aby reforma nebyla příliš protahována. Dále vystoupil hejtman plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann, který uvedl, že budou-li záležitosti majetkově vyjasněny může proběhnout převod sociálních služeb stejně hladce jako u školství. Vyslovil se proti sanaci zadlužených nemocnic, kterou pokládá za demotivující. Vyslovil úvahu, že fakultní nemocnice by měly časem být převedeny časem na kraje, pro lepší koordinaci. Rovněž se vyslovil pro ujednocení systému záchranné služby a to buď převést zcela do kompetence krajů nebo úplně do kompetence státu. Smíšenou variantu pokládá za nešťastnou. Otázka lékařské služby první pomoci pokládá za relikt z dob, kdy nebyla záchranná služba. Předseda Z. Škromach se vyslovil k úvaze o financování, zda by mělo jít přímo z daní, či ze státního rozpočtu formou "omašličkovaných" peněz. Hejtman plzeňského kraje Zimmermann uvedl, že preferuje financování z daňového výnosu. Posl. Páralová upozornila na rozpor v otázce financování, kdy zástupci krajů obvykle chtějí z daňové výtěžnosti, starostové by dali přednost zase "omašličkovaným" penězům. Posl. Emmerová se vyslovila proti ekvivalentu krajská nemocnice - fakultní nemocnice. Posl. Ouzký se vyslovil k neuvážené snaze některých měst převést do své kompetence některé nemocnice, aniž by si uvědomovaly problémy s financováním. Posl. David uvedl, že reforma je voluntaristicky a subjektivisticky provedena. Vyslovil se k některým specifickým aspektům, např., že záchranná služba by měla zůstat v krajích. V další diskusi se řešila otázka hygienických služeb, rozdělení krajské a okresní působnosti a převodu velkých laboratorních celků. Diskuse skončila v hod. Jednání bylo zakončeno tiskovou konferencí. Zaznamenal: A. Papoušek Lucie TALMANOVÁ, v.r. ověřovatelka Zdeněk ŠKROMACH, v.r. předseda

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007 Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 11. ledna 2007 Schůzi výboru zahájil předseda výboru Zdeněk Škromach. Doporučil schválit pozvánku tak, jak byla písemně předložena. Pro navrženou

Více

Zápis ze 44. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 21. března, 3. dubna 2001

Zápis ze 44. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 21. března, 3. dubna 2001 Zápis ze 44. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 21. března, 3. dubna 2001 Schůzi výboru zahájil dne 21. března t.r. v 10.10 hod. předseda výboru Zdeněk Škromach. Prvním projednávaným

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 9. 2012 Přítomni: Nepřítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA MUDr. Pavel Holík Eva Fischerová Ing.

Více

Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004

Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004 Zápis z 22. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané ve dnech 3. a 4. března 2004 Schůzi výboru zahájila v 10.15 hodin předsedkyně výboru Milada Emmerová. V úvodu navrhla několik změn

Více

Zápis z 35. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 13. dubna 2005

Zápis z 35. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 13. dubna 2005 Zápis z 35. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 13. dubna 2005 Schůzi výboru zahájil v 9.10 hodin předseda výboru posl. J. Krákora. V úvodu omluvil nepřítomné poslance: posl.

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Příslušná legislativa Úmluva o závodních zdravotních službách, publikovaná pod č. 415/1988 Sb., zákon č. 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách

Příslušná legislativa Úmluva o závodních zdravotních službách, publikovaná pod č. 415/1988 Sb., zákon č. 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách Zdravotní péče v ČR, Příslušná legislativa Úmluva o závodních zdravotních službách, publikovaná pod č. 415/1988 Sb., zákon č. 372/2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování Zákon č. 220/1991

Více

67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018

67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2018 8. volební období 67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti

Více

Zdravotnická zařízení v České republice v 1. pololetí 2003

Zdravotnická zařízení v České republice v 1. pololetí 2003 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 21.10.2003 62 Zdravotnická zařízení v České republice v 1. pololetí 2003 Struktura sítě zdravotnických zařízení již

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR

Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR R. Vyzula 12.10.2015 Právní postavení českého lékaře 1. Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním

Více

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ VV. Konkurence ve zdravotnictví ANO, divoká privatzace NE

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ VV. Konkurence ve zdravotnictví ANO, divoká privatzace NE REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ VV Konkurence ve zdravotnictví ANO, divoká privatzace NE Věci veřejné reforma zdravotnictví Konkurence ve zdravotnictví ANO, divoká privatzace NE Navrhujeme jasnou koncepci zdravotnictví

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 10. 5. 2018 1. Rudolf Chloupek 6. Miroslav Houška (předseda) 2. Jaromír Pařík 7. František Bradáč 3. Ladislav

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Konference INMED. Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje. Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana

Konference INMED. Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje. Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana Konference INMED Plány a důvody konsolidace nemocnic Pardubického kraje Ing. Roman Línek, MBA 1.náměstek hejtmana Pardubického kraje AKTUÁLNÍ STAV, DŮVODY PLÁN Kritická ekonomická situace nemocnic akutní

Více

České lázně na prahu změn. Ing. Jana Vaňková Obchodní ředitelka akciové společnosti Léčebné lázně Jáchymov

České lázně na prahu změn. Ing. Jana Vaňková Obchodní ředitelka akciové společnosti Léčebné lázně Jáchymov České lázně na prahu změn Ing. Jana Vaňková Obchodní ředitelka akciové společnosti Léčebné lázně Jáchymov Léčebné lázně Registrovaná lůžková zdravotnická zařízení Splňují akreditační podmínky ZP i legislativní

Více

Národní referenční centrum (NRC) MUDr. Antonín Malina, Ph.D. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví

Národní referenční centrum (NRC) MUDr. Antonín Malina, Ph.D. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Národní referenční centrum (NRC) MUDr. Antonín Malina, Ph.D. Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Proč v IPVZ? zachování kontinuity (projekt Vývoj a ověřovací provoz klasifikačního systému

Více

USNESENÍ č. 39 ze 4. schůze, konané dne 13. listopadu 2002

USNESENÍ č. 39 ze 4. schůze, konané dne 13. listopadu 2002 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 4. volební období 2002 USNESENÍ č. 39 ze 4. schůze, konané dne 13. listopadu 2002 k návrhu státního rozpočtu na

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001 218 USNESENÍ z 54. schůze dne 27. listopadu 2001 k návrhu státního rozpočtu České republiky

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 10.10.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 10.10.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 394 V Y H L Á Š K A ministerstva zdravotnictví

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

DOPAD PŘIPRAVOVANÝCH ZMĚN NA LÁZEŇSTVÍ

DOPAD PŘIPRAVOVANÝCH ZMĚN NA LÁZEŇSTVÍ DOPAD PŘIPRAVOVANÝCH ZMĚN NA LÁZEŇSTVÍ Svaz léčebných lázní ČR 22. června 2011 SLM ČR 1 Mapa českých lázní 3 Léčebné lázně Registrovaná lůžková zdravotnická zařízení Splňují akreditační podmínky ZP i legislativní

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2000 112 USNESENÍ z 31. schůze dne 22. března 2000 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Dětská lázeňská léčebna / Léčebné lázně Lázně Kynžvart

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Dětská lázeňská léčebna / Léčebné lázně Lázně Kynžvart VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Dětská lázeňská léčebna / Léčebné lázně Lázně Kynžvart OBSAH ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELKY DLL 3 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ORGANIZACE 4 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 5 VEDENÍ ORGANIZACE 6 PROVOZY A ODDĚLENÍ

Více

STRATEGIE NEMOCNIC V MĚNÍCÍM SE PROSTŘEDÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ

STRATEGIE NEMOCNIC V MĚNÍCÍM SE PROSTŘEDÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ STRATEGIE NEMOCNIC V MĚNÍCÍM SE PROSTŘEDÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ MUDr. Pavel Hroboň, Ministerstvo zdravotnictví ČR Praha, 8. 3. 2007 PROGRAM DNEŠNÍ PREZENTACE Očekávané změny ve vnějším prostředí: Změny ve stanovení

Více

Zápis z 37. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 25. a 26. května 2005

Zápis z 37. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 25. a 26. května 2005 Zápis z 37. schůze výboru pro sociální politiku a zdravotnictví konané dne 25. a 26. května 2005 Ve středu 25. května výbor pro soc. politiku a zdravotnictví přijal ukrajinskou delegaci. Delegaci přivítal

Více

Očekávaný vývoj regulace volně prodejných přípravků a léků na předpis z pohledu Ministerstva zdravotnictví a připravované změny

Očekávaný vývoj regulace volně prodejných přípravků a léků na předpis z pohledu Ministerstva zdravotnictví a připravované změny Očekávaný vývoj regulace volně prodejných přípravků a léků na předpis z pohledu Ministerstva zdravotnictví a připravované změny PharmDr.Alena Tomášková, MZ, odbor farmacie 23.9.2014 Ministerstvo zdravotnictví

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 15 29.9.2004 Lázeňská péče v Jihočeském kraji v roce 2003 Podkladem pro zpracování

Více

Za bod 5 se vkládají nové body 5a až 5c, které znějí:

Za bod 5 se vkládají nové body 5a až 5c, které znějí: Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro zdravotnictví 6. volební období 2011 USNESENÍ č. 16 ze 4. schůze konané dne 19. ledna 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000

Více

EKONOMIKA BLOKU ODVĚTVÍ ROZVOJE ČLOVĚKA EKONOMIKA ZDRAVOTNICTVÍ

EKONOMIKA BLOKU ODVĚTVÍ ROZVOJE ČLOVĚKA EKONOMIKA ZDRAVOTNICTVÍ VEŘEJNÁ EKONOMIKA EKONOMIKA BLOKU ODVĚTVÍ ROZVOJE ČLOVĚKA EKONOMIKA ZDRAVOTNICTVÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky

Více

Informace ze zdravotnictví Karlovarského kraje

Informace ze zdravotnictví Karlovarského kraje Informace ze zdravotnictví Karlovarského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Karlovy Vary 1 30. 3. 2007 Lázeňská péče v Karlovarském kraji v roce 2006 Balneologic Care in

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ STUDIJNÍ OBORY. přehled.

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ STUDIJNÍ OBORY. přehled. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ STUDIJNÍ OBORY přehled www.fbmi.cvut.cz OBORY BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PROGRAM: BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA Biomedicínský technik

Více

Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina, lídr kandidátky ČSSD pro krajské volby 2012

Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina, lídr kandidátky ČSSD pro krajské volby 2012 Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina, lídr kandidátky ČSSD pro krajské volby 2012 10 Komise pro zdravotnictví RAK ČR začátky fungování rozpačité, strukturu komise se podařilo stabilizovat

Více

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 6 10.5.2004 Síť zdravotnických zařízení v Moravskoslezském kraji k 31.12.2003 Koncem

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

Informace ze zdravotnictví Karlovarského kraje

Informace ze zdravotnictví Karlovarského kraje Informace ze zdravotnictví Karlovarského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Karlovy Vary 13 26.9.2005 Lázeňská péče v Karlovarském kraji v roce 2004 Balneologic Care in

Více

Zápis. ze 13. schůze výboru pro zdravotnictví ze dne 7. listopadu 2007

Zápis. ze 13. schůze výboru pro zdravotnictví ze dne 7. listopadu 2007 Zápis ze 13. schůze výboru pro zdravotnictví ze dne 7. listopadu 2007 Schůzi výboru zahájil v 10.00 hodin jeho předseda. Schůze se účastnili poslanci: Carbol Jiří, Dimitrov Kosta, Fialová Jiřina, Hovorka

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 20.06.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 20.06.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 242 V Y H L Á Š K A ministerstva zdravotnictví

Více

Proč se nemocnice musí změnit

Proč se nemocnice musí změnit 17. 18. května 2018 Proč se nemocnice musí změnit MUDr. Pavel Hroboň, M.S. Advance Healthcare Management Institute ČESKÁ REPUBLIKA 2 Obsah této prezentace Proč se nemocnice musí změnit? Hlavní změny a

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 128/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období ZÁPIS ze 17. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 12. října 2011 /středa/ od 09.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

Co mohou kraje udělat se zdravotnictvím? MUDr. Přemysl Sobotka náměstek hejtmana pro zdravotnictví LK

Co mohou kraje udělat se zdravotnictvím? MUDr. Přemysl Sobotka náměstek hejtmana pro zdravotnictví LK Co mohou kraje udělat se zdravotnictvím? MUDr. Přemysl Sobotka náměstek hejtmana pro zdravotnictví LK Zákon č. 129/2000 Sb. o krajích V zákoně o krajích není uvedena ŽÁDNÁ povinnost vzhledem k péči zdraví

Více

NÁVRH NA LÁZEÒSKOU PÉÈI - díl 6 pouèení pacienta JAK S VZP ČR DO LÁZNÍ 1. Lázeňskou péči jako nezbytnou součást léčebného procesu doporučuje pojištěnci ošetřující lékař přímo na návrhu v části lékařská

Více

Ústav veřejného zdravotnictví a medicínského práva - otázky SRZk 2018/ Vztah lékař pacient, historický vývoj, Úmluva o právech a biomedicíně

Ústav veřejného zdravotnictví a medicínského práva - otázky SRZk 2018/ Vztah lékař pacient, historický vývoj, Úmluva o právech a biomedicíně Ústav veřejného zdravotnictví a medicínského práva - otázky SRZk 2018/2019 A. Medicínské právo 1. Vztah lékař pacient, historický vývoj, Úmluva o právech a biomedicíně 2. Právní systémy, hierarchie právních

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 1 10.5.2005 Lázeňská péče v Jihočeském kraji v roce 2004 Balneologic Care in the

Více

Aktuality z Ministerstva zdravotnictví. Celostátní konference sester domácí péče Brno Mgr. Alena Šmídová

Aktuality z Ministerstva zdravotnictví. Celostátní konference sester domácí péče Brno Mgr. Alena Šmídová Aktuality z Ministerstva zdravotnictví Celostátní konference sester domácí péče Brno 31. 10. -1. 11. 2014 Mgr. Alena Šmídová Obsah Aktuální informace k návrhu nového zákona, který má nahradit zákon č.

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Role krajů v reformě zdravotnictví

Role krajů v reformě zdravotnictví Role krajů v reformě zdravotnictví MUDr. Pavel Vepřek listopad 2012 Reforma zdravotnictví cíl: zdravotnictví, které: je finančně stabilní a schopné průběžné adaptace na vývoj zajišťuje občanům spravedlivý

Více

Prezentace na konferenci Ochrana obyvatelstva 2012. Zabezpečení vzdělávání členů sborů dobrovolných hasičů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva

Prezentace na konferenci Ochrana obyvatelstva 2012. Zabezpečení vzdělávání členů sborů dobrovolných hasičů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva Prezentace na konferenci Ochrana obyvatelstva 2012 Téma: Zabezpečení vzdělávání členů sborů dobrovolných hasičů SHČMS v oblasti ochrany obyvatelstva Mgr.Bohumír Martínek, Ph.D. Vedoucí Ústřední odborné

Více

Ing. Jaroslava Syrovátkov Parlament České republiky

Ing. Jaroslava Syrovátkov Parlament České republiky Veřejn ejná správa Ing. Jaroslava Syrovátkov tková, Ph.D. Představitelem zákonodárné moci v České republice je Parlament ČR, který je tvořen dvěma komorami: Poslaneckou sněmovnou Senátem 2 Posláním Parlamentu

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 19. května 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné

1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 1. Název projektu: Deinstitucionalizace služeb pro duševně nemocné 2. Operační program: Operační program Zaměstnanost 3. Specifický cíl projektu: Projekt zajistí podmínky pro přechod duševně nemocných

Více

2. Konference o.s. Lékaři pro reformu. Standardizace odborné zdravotní péče v České republice. Dnešní stav v oblasti standardizace

2. Konference o.s. Lékaři pro reformu. Standardizace odborné zdravotní péče v České republice. Dnešní stav v oblasti standardizace 2. Konference o.s. Lékaři pro reformu Standardizace odborné v České republice Mgr. Petr Panýr Brno, Kongresové centrum v areálu Výstaviště 25.4.2009 Dnešní stav v oblasti standardizace Existence množství

Více

Standardy hospicové péče

Standardy hospicové péče Standardy hospicové péče představení dokumentu z dílny pracovní skupiny při MZČR Bc. Adéla Zelbová Hospic Anežky České v Červeném Kostelci Pracovní skupina pro paliativní péči ustanovena jako stálý odborný

Více

Institut pro veřejnou diskusi. Integrace zdravotní a sociální péče. MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra

Institut pro veřejnou diskusi. Integrace zdravotní a sociální péče. MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra Institut pro veřejnou diskusi Integrace zdravotní a sociální péče MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra Zákon o zdravotních službách Bez získání oprávnění k poskytování zdravotních služeb je možné

Více

Vybrané kapitoly ze sociální a zdravotní politiky. MUDr. Milan Cabrnoch

Vybrané kapitoly ze sociální a zdravotní politiky. MUDr. Milan Cabrnoch Vybrané kapitoly ze sociální a zdravotní politiky MUDr. Milan Cabrnoch 1 Vybrané kapitoly ze sociální a zdravotní politiky otevřený interaktivní cyklus seminářů otevřený - pro studenty Cevro institut i

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 5. května 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 29. března 2017 v 10:00 h V Praze 22. března 2017 Čj. 2220/17 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne 23. 11. 2017 Přítomni: 1. Petr Vaněk 8. Josef Hnik 2. Karel Borek 9. Tomáš Kučera 3. Stanislava

Více

MUDr. Boris Hynek, MUDr. Jana Zajíčková, MUDr. Pavel Trpák. Mgr. Robert Černý, vedoucí oddělení prevence, rozvoje a sociálně právní ochrany

MUDr. Boris Hynek, MUDr. Jana Zajíčková, MUDr. Pavel Trpák. Mgr. Robert Černý, vedoucí oddělení prevence, rozvoje a sociálně právní ochrany Zápis z 28. jednání Výboru sociálního a zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 03.06.2008. od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. N2.903 v budově RegioCentra Nový pivovar Přítomni

Více

úterý , středa Clarion Congress Hotel Prague Vysočany

úterý , středa Clarion Congress Hotel Prague Vysočany Organizace HealthCare Institute si Vás dovoluje srdečně pozvat na odbornou konferenci úterý 28.11.2016, středa 29.11.2017 - Clarion Congress Hotel Prague Vysočany Akce se koná pod záštitou: Ing. Andrej

Více

Statut Řídicího výboru RIS3

Statut Řídicího výboru RIS3 Vydáno jako příloha Opatření č. 11/2018 ministryně průmyslu a obchodu Statut Řídicího výboru RIS3 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České

Více

Indikační skupiny lázeňské péče Indication Groups of Balneal Care

Indikační skupiny lázeňské péče Indication Groups of Balneal Care Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 16. 5. 2012 13 Souhrn lázeňské péče 2007 2011 Indication Groups of Balneal Care 2007 2011 Tato Aktuální informace přináší

Více

Zasedání orgánů SLM. Zpráva o činnosti SLM ČR/ období 03+I. pol.04 1

Zasedání orgánů SLM. Zpráva o činnosti SLM ČR/ období 03+I. pol.04 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2003 Zasedání orgánů SLM Sněm: 31. 1. 2003 Poděbrady - účast hostů z ČIL a Czechtourism - zpráva o činnosti a hospodaření SLM v roce 2002, zpráva kontrolní komise - volba orgánů

Více

Statut. Článek 1 Funkce a cíle RHSD ČR

Statut. Článek 1 Funkce a cíle RHSD ČR Statut Článek 1 Funkce a cíle RHSD ČR Rada hospodářské a sociální dohody České republiky (dále jen RHSD ČR) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů a vlády České

Více

Efektivita knihovnicko- -informačních služeb ve zdravotnictví

Efektivita knihovnicko- -informačních služeb ve zdravotnictví Inforum 2004, 25.-5.-27.5. 2004, VŠE, Praha Efektivita knihovnicko- -informačních služeb ve zdravotnictví Eva Lesenková Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Praha Helena Bouzková Národní

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 12. května 2014 č. 352 Statut Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro záležitosti romské menšiny

Více

Vystoupení na 4. konferenci o lázeňství

Vystoupení na 4. konferenci o lázeňství Vystoupení na 4. konferenci o lázeňství Ing. Karel Nejdl, CSc. Česká centrála cestovního ruchu 4. října 2001 Mezinárodní salon lázeňství K. Vary 1 Podíl lázeňských turistů na celkovém počtu zahraničních

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

LÉČEBNÉ LÁZNĚ LÁZNĚ KYNŽVART VÝROČNÍ ZPRÁVA

LÉČEBNÉ LÁZNĚ LÁZNĚ KYNŽVART VÝROČNÍ ZPRÁVA LÉČEBNÉ LÁZNĚ LÁZNĚ KYNŽVART VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 OBSAH Úvodní slovo ředitelky Léčebných lázní...3 Identifikační údaje organizace...4 Organizační struktura...5 Vedení organizace... 6 Provozy a oddělení...

Více

OBNOVME KVALITU V NEMOCNICI MOST

OBNOVME KVALITU V NEMOCNICI MOST OBNOVME KVALITU V NEMOCNICI MOST Nemocnici v Mostě musí řídit město t o j e j e d i n á š a n c e n a z m ě n u Volební program Sdružení Mostečané Mostu 2014 říká: Budeme usilovat o získání nemocnice

Více

Přednášející: Ing. Jiří Houdek předseda Sdružení lázeňských míst ČR 15. leden 2013

Přednášející: Ing. Jiří Houdek předseda Sdružení lázeňských míst ČR 15. leden 2013 Přednášející: Ing. Jiří Houdek předseda Sdružení lázeňských míst ČR 15. leden 2013 Ministr zdravotnictví doc. MUDr. Leoš Heger, CSc., v souvislosti s prosazovanou reformou zdravotnictví vyhlásil a již

Více

REFORMNÍ OPATŘENÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ - ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. PhDr. Lucie Bryndová

REFORMNÍ OPATŘENÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ - ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. PhDr. Lucie Bryndová REFORMNÍ OPATŘENÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ - ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PhDr. Lucie Bryndová 17. 10. 2007 PROGRAM DNEŠNÍ PREZENTACE Fáze reformy zdravotnictví Opatření v oblasti zdravotního pojištění Opatření

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

ČESKOMORAVSKÁ KONFEDERACE ODBOROVÝCH SVAZŮ

ČESKOMORAVSKÁ KONFEDERACE ODBOROVÝCH SVAZŮ ČESKOMORAVSKÁ KONFEDERACE ODBOROVÝCH SVAZŮ nám. Winstona Churchilla 2, 113 59 Praha 3 Regionální rada odborových svazů ČMKOS Karlovarského kraje Zápis z jednání RR ČMKOS Karlovarského kraje ze dne 22.

Více

Zpráva analytické komise o vývoji příjmů a nákladů na zdravotní služby hrazených z prostředků v. z. p. v roce 2017

Zpráva analytické komise o vývoji příjmů a nákladů na zdravotní služby hrazených z prostředků v. z. p. v roce 2017 Zpracoval: Ing. J. Mrázek, MBA, předseda AK DŘ 2018-03-26 Zpráva analytické komise o vývoji příjmů a nákladů na zdravotní služby hrazených z prostředků v. z. p. v roce 2017 1 Náklady ZFZP na hrazené zdravotní

Více

Indikační skupiny lázeňské léčebně rehabilitační péče Indication Groups of Balneal Care

Indikační skupiny lázeňské léčebně rehabilitační péče Indication Groups of Balneal Care Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 16. 4. 2014 7 Souhrn Indikační skupiny lázeňské léčebně rehabilitační péče 2009 2013 Indication Groups of Balneal Care

Více

Volební program sdružení ML100

Volební program sdružení ML100 Volební program sdružení ML100 verze 20. 8. 2014 ML100 Město na 100% www.ml100.cz strana 1 z 5 Transparentní radnice spolupracující s občany Radnice by měla fungovat jako živá organizace, kde všichni pracují

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č. 642 Statut Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu Článek 1 Úvodní ustanovení Rada vlády České republiky pro

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

zeňství a 7. konference SLM ČR Karlovy Vary 7.-8.10.2004 STVÍ Z POHLEDU VZP ČR Karlovy Vary 8.10.2004 Pavel Šebánek

zeňství a 7. konference SLM ČR Karlovy Vary 7.-8.10.2004 STVÍ Z POHLEDU VZP ČR Karlovy Vary 8.10.2004 Pavel Šebánek 11. salón n lázel zeňství a 7. konference SLM ČR Karlovy Vary 7.-8.10.2004 LÁZE ZEŇSTV STVÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU VZP ČR Karlovy Vary 8.10.2004 Pavel Šebánek 1 CESTOVNÍ RUCH je jedním z nejdůležitějších

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Pardubice 2 5.5.2003 Síť zdravotnických v roce 2002 Na konci roku 2002 bylo v Pardubickém kraji

Více

9. funkční období. N 087/09/02 a N 088/09/02

9. funkční období. N 087/09/02 a N 088/09/02 N 087/09/02 a N 088/09/02 9. funkční období N 087/09/02 a N 088/09/02 Usnesení Výboru pro záležitosti Evropské unie k návrhu směrnice Evropského parlamentu a Rady o platebních službách na vnitřním trhu,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. ledna 2010 č. 40 Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Rada vlády pro nestátní neziskové organizace

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Schváleno usnesení vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332, ve znění usnesení vlády ze

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne 13. 3. 2012 1. Rudolf Chloupek 6. Oldřich Sedlák 2. Jaroslav Soukup 7. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jiří Kvasnička

Více

Zápis ze 7. schůze podvýboru pro oblast zdravotní péče, vzdělávání a prevenci ze dne 21. května 2015

Zápis ze 7. schůze podvýboru pro oblast zdravotní péče, vzdělávání a prevenci ze dne 21. května 2015 Zápis ze 7. schůze podvýboru pro oblast zdravotní péče, vzdělávání a prevenci ze dne 21. května 2015 Přítomni za podvýbor pro oblast zdravotní péče, vzdělávání a prevenci: Antonín Pavel, Brázdil Milan,

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více