VOLVO trucks Prezentace společnosti. RSP Czech. Printed in Sweden

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VOLVO trucks Prezentace společnosti. RSP 20100060019. Czech. Printed in Sweden 06.12."

Transkript

1 VOLVO trucks. driving progress VOLVO trucks Prezentace společnosti RSP Czech. Printed in Sweden

2

3 Za vším stojí lidé Každý den, každou minutu, dokonce i každou sekundu míří někde na světě nákladní vozy se svým nákladem na své místo určení. Všechny tyto dopravní zakázky pramení z neustálé lidské touhy vyvíjet a obnovovat. Úkolem, který jsme si předsevzali ve společnosti Volvo Trucks, je pomoci tuto touhu naplňovat. Tuto úlohu se snažíme plnit v oblasti kvality a bezpečnosti a také s tím, aby dopad na životní prostředí byl v rámci možností co nejméně negativní. Vzhledem ke zkušenostem a odbornosti našich pracovníků máme stanoven jasný cíl: být dodavatelem kompletních přepravních řešení číslo jedna. Nyní i v budoucnu.

4

5 Několik milníků na naší cestě. Jedinou možností je cesta vpřed. Proto se musíme také ohlížet zpátky první sériově vyráběná sklápěcí kabina v Evropě 1979 je zahájen program Volvo Globetrotter 1996 na severoamerický trh byl uveden vůz Volvo VN Švédsko. Před 3000 lety. Lidé zde žili v nehostinných podmínkách. Život byl neustálým bojem proti drsnému severskému klimatu s krátkými dny po většinu roku. Avšak místní lidé přežili díky své vynalézavosti a schopnosti být vždy o krok napřed a začalo se jim dařit lépe. Toto dědictví si s sebou neseme až do dnešních dnů. Funkčnost. Jednoduchost. Spolehlivost. Lehkost. To je součástí skandinávské duše. Proto není vůbec překvapivé, že společnost Volvo byla založena již na konci dvacátých let 20. století. Zakladatelé společnosti Assar Gabrielsson a Gustaf Larson měli pocit, že tehdejší nákladní vozy nejsou na dostatečně dobré úrovni. Zakladatel společnosti Volvo Assar Gabrielsson Zakladatel společnosti Volvo Gustaf Larson 1995 Volvo ECT (koncepce vozu šetrného k životnímu prostředí) Pod pokličkou vývoje Některé věci se prostě nikdy nezmění 1928 řada LV 1, první nákladní vůz Volvo 1957 zahájení soutěže VISTA, každoroční soutěže společnosti Volvo pro mechaniky 1969 je založen tým společnosti Volvo pro výzkum příčin a průběhu nehod 1981 společnost Volvo kupuje divizi nákladních automobilů společnosti White Motor Corporation v USA První nákladní vůz jsme vyrobili v roce Od té doby se stalo hodně událostí, avšak některé věci se nezměnily ani trochu. Přesto máme pocit, že se všechno dá o něco vylepšit. Naše odhodlání řešit problémy a překonávat překážky vždy vedlo k tomu, že se nám často daří uvádět do praxe technické objevy a špičkové inovační technologie jako prvním na světě. Proto je společnost Volvo Trucks proslulá svým dynamickým myšlením a úsilím o lepší budoucnost. Schopnost neustále něco vylepšovat a také tři základní hodnoty kvalita, bezpečnost a péče o životní prostředí charakterizují vše, čeho jsme dosáhli v minulosti, co děláme nyní i co zamýšlíme do budoucna. Tyto hodnoty získáte samozřejmě při zakoupení každého nákladního vozu Volvo zahájili jsme jako první na světě sériovou výrobu motorů s turbodmychadlem 1960 společnost Volvo představuje bezpečnostní kabinu 1978 společnost Volvo Trucks představuje mezichladič stlačeného vzduchu, s jehož pomocí lze dosáhnout většího výkonu turbodmychadla 1993 na trh jsou uvedeny vozy Volvo FH12 a FH16, v současné době naše komerčně nejúspěšnější produkty 1995 byla zahájena sériová výroba airbagů 2006 na trh je uveden nový vůz Volvo FH16, nejvýkonnější nákladní vůz, jaký kdy byl na světě vyráběn Plány do budoucna Další informace o historii naší společnosti lze najít na adrese:

6 Nákladní vůz je třeba udržovat neustále v pohybu Největší vliv na spokojenost zákazníků mají poruchy a jejich četnost, neboť v důsledku poruch zákazníci ztrácejí čas i peníze. Proto naše společnost investuje nemalé prostředky k dosažení maximální spolehlivosti vyráběných vozů. Náš vývojový tým spolupracuje se zákazníky při získávání poznatků o používání nákladních automobilů v praxi. Získané poznatky jsou využívány při dalším vylepšování a při vývoji nových funkcí. Co se týče výroby, je třeba připomenout, že v našich závodech jsou jednotlivé úkony pečlivě kontrolovány, než je vyráběný vůz přesunut do další fáze výroby. Jakmile se vůz ocitne na silnici, je zajištěna neustálá dostupnost originálních náhradních dílů a servisních služeb. Je to právě tak jednoduché, jak by to mělo být. VYŠŠÍ zisk pro vaši firmu Pohonné hmoty jsou drahé a žádné výraznější zlevnění nelze očekávat. Ačkoli se naše společnost ve vývoji alternativních paliv řadí ke světové špičce, pro nejbližší budoucnost zůstane nejúčinnějším řešením nafta. Spalování nafty má však samozřejmě negativní dopady na životní prostředí. Za posledních 10 let jsme proto u našich nákladních automobilů dosáhli snížení emisí oxidu uhličitého o 20 %. Toho bylo možné dosáhnout především díky zvýšení účinnosti motorů, dalším vylepšením převodovek a snížením aerodynamického a valivého odporu. Jedním z výsledků tohoto soustředěného úsilí je zvýšení úspory paliva. A to je pro naše zákazníky jedině dobré. Také pro celou společnost mají takové výsledky pozitivní přínos. Vlastně pro nás pro všechny.

7

8 Čistší budoucnost Společnost Volvo provádí intenzivní výzkum pohon ných hmot, jako jsou paliva typu DME nebo bioplyn, ale pracuje také na dalším zdokonalování účinnosti stávajících motorů. Příkladem může být koncept hybridního motoru I-SAM, kde je vznětový motor podporován elektromotorem do takové míry, že spotřebu paliva lze omezit až o 35 %. Pozornost však není zaměřena jen na motory. V roce 2007 dojde k tomu, že náš výrobní závod v Tuve ve Švédsku se pravděpodobně stane prvním závodem na výrobu nákladních automobilů, který bude neutrální co do emisí oxidu uhličitého. Tato továrna bude využívat výhradně elektřinu generovanou z větrných zdrojů a celý bude vytápěn pouze pomocí biopaliv. V roce 2008 budou následovat další naše výrobní závody v Gentu v Belgii a ve městě Umeå ve Švédsku. V těchto třech závodech vzniká polovina naší celosvětové produkce nákladních vozů. Proč mít tři nákladní vozy, když dva stačí? Naši pracovníci nikdy nesedí s rukama nečinně založenýma; vždy je co zlepšovat. Proto také sledujeme mnoho důležitých záležitostí je-li třeba i z oblasti politiky. Z iniciativy naší společnosti byl v EU například podán legislativní návrh týkající se delších jízdních souprav. Díky povolení maximální celkové délky soupravy 25,25 m lze nyní s pouhými dvěma nákladními vozy dosáhnout stejné přepravní kapacity jako při použití tří kratších, které jsou nyní v zemích EU používány nejčastěji. Jen si to představte: Na silnicích bude jezdit o 30 % nákladních vozů méně než dosud. Použití delších souprav znamená také nižší celkovou spotřebu paliva a nižší objem emisí. Analýzy doprovázející uvedený návrh ukazují, že dopravní společnosti mohou snížit své náklady o 23 %. Objem emisí oxidu uhličitého v Evropě by se snížil o 10 až 20 milionů tun za rok. To nejsou zanedbatelné hodnoty, co říkáte? Další informace týkající se našich vylepšení v oblasti ochrany životního prostředí lze nalézt na adrese:

9 Klíčem k zisku jsou PŘEDEVŠÍM řidiči Co dělá řidiče opravdu dobrým řidičem? Důležitou roli v této rovnici vždy hraje pracovní prostředí. Čím lepší podmínky má člověk k tomu, aby si svůj pobyt za volantem skutečně vychutnal, tím je produktivnější. Z těchto důvodů se snažíme navrhovat pracovní prostředí, která jsou šitá na míru potřebám řidičů. Bezpečnost, komfort i další parametry to vše slouží k dosažení dvou cílů: efektivity a harmonie. Dokonce bychom se odvážili říct, že naše nákladní vozy jsou natolik dobře promyšlené, že mění dobré řidiče na ty nejlepší. A díky tomu také o to prospěšnější pro své zaměstnavatele. To nejdůležitější spočívá v detailech Nikdy jsme si nekladli za cíl vyrábět ty největší a nejnablýskanější nákladní vozy. Naším cílem je totiž vyrábět ty nejlepší. Na našich vozech je zřetelně vidět skandinávská tradice. Hlavními motivy jsou jednoduchost, čistý design, funkčnost a smysl pro detail. Společnost Volvo jako první na světě začala vyrábět nákladní vozy vybavené ocelovou bezpečnostní klecí, deformovatelným volantem, vnitřní výbavou, která pohlcuje případné nárazy, tříbodovými bezpečnostními pásy a airbagy. S nákladním vozem Volvo získáte také výborný výhled. Kromě toho lze vozy volitelně vybavit kamerami. Textová komunikace mezi posádkou vozu a operátorem v přepravní kanceláři snižuje riziko chyb. Klima je příjemné a sedadla se vzduchovým pružením představují tu nejkomfortnější volbu. Nízká hladina hluku znamená, že řidič zůstává ve střehu a že nepříznivé vlivy jsou minimalizovány. Poplašný systém v kabině umožňuje klidný noční spánek. To nejdůležitější spočívá v detailech.

10 Další pár pozorných očí navíc Mnohé výzkumy přesvědčivě ukazují, že za 90 % všech dopravních nehod je nutné hledat lidská selhání. Pokud bychom dokázali zvýšit pozornost řidičů, byl by na poli bezpečnosti učiněn velký krok vpřed. Jedním z experimentů v této oblasti je systém adaptivního tempomatu ACC. Jedná se o tempomat, který automaticky udržuje nastavenou vzdálenost za vozidlem jedoucím vpředu. Jiným příkladem je námi vyvinutý systém pro sledování očí řidiče. Pokud řidič po nepřiměřeně dlouhou dobu zaměří svou pozornost na něco jiného než na silnici před sebou nebo pokud začne jevit známky únavy, systém jej automaticky upozorní. Tímto způsobem se předchází potenciálním nehodám. Brzdný účinek, kdykoli je potřeba Při sjíždění dlouhých svahů s těžkými náklady jsou nesmírně zatěžovány a opotřebovávány brzdy. Tento problém je u vozidel Volvo vyřešen použitím motorové brzdy VEB. Účinnost tohoto systému je na takové úrovni, že jeho brzdnou sílu lze směle porovnat s brzdnou silou elektronické nebo hydraulické pomocné brzdy. Díky tomu je výrazným způsobem zvýšena také bezpečnost řidičů. Každý má právo na bezpečnou jízdu Přirozeně také ostatní účastníci silničního provozu mají právo na stejný stupeň bezpečnosti a ochrany jako řidiči nákladních vozů Volvo. Není proto překvapující, že naše společnost jako první zavedla systém ochrany proti podjetí zepředu (FUPS). V praxi je již používán odpovídající systém ochrany proti podjetí zezadu a z boku. Mnohé z bezpečnostních funkcí a prvků používaných u dnešních nákladních vozů Volvo mají svůj původ v mnohaleté práci výzkumného týmu společnosti Volvo. Tento tým vznikl v roce 1969 s cílem provádět výzkum dopravních nehod jejich příčin, průběhu a způsobu jejich možné prevence. Díky důkladným nárazovým testům (tzv. crash testům) naše nárazové testy kabin jsou nejnáročnější na světě víme, co je pro zajištění bezpečnosti potřeba. Cílem je bezpečnost všech. Další informace týkající se naší práce v oblasti bezpečnosti provozu lze nalézt na adrese:

11 Nespokojíme se jen s výrobou nejlepších nákladních vozů na světě Financování Více než 30 % našich zákazníků se rozhoduje fi nancovat nákup nákladního vozu prostřednictvím fi nančních služeb společnosti Volvo (Volvo Financial Services). Naší výhodou oproti službám běžných peněžních ústavů je to, že jsme dokonale obeznámeni se světem nákladních vozů i s potřebami, které tato oblast obnáší. Ať už se jedná o malou přepravní společnost s jedním (novým či použitým) nákladním automobilem nebo o větší společnost s celým vozovým parkem, jsme vždy připraveni postarat se o všechny detaily včetně vyřízení leasingových a pojistných smluv. Na přání zákazníka lze uzavřít také smlouvu o servisu a údržbě. Školení Naše programy školení řidičů jsou zaměřeny na zlepšení rentability každé jednotlivé dopravní zakázky. Zajišťujeme školicí kurzy ve všech oblastech, kde lze dosáhnout značných fi nančních úspor: úsporná a ekologická jízda, plánování tras a optimalizace vyřizování zakázek. Informace o dopravě a správa dopravních zakázek Nabízíme řešení využívající dálkový přenos dat, která usnadňují efektivní plánování. Digitální mapy, které umožňují sledovat umístění jednotlivých vozů v reálném čase. Systém textové komunikace mezi řidičem a dispečerem, díky němuž lze minimalizovat chyby a omezit vyrušování řidiče. Systémy, které automaticky a v dostatečném předstihu upozorní na potřebné servisní úkony. Pro trhy v různých zemích nabízíme různá specifi cká řešení.

12 Nákladní vozy tvoří přirozené jádro naší nabídky, jedná se však pouze o jednu část vysoce efektivního soukolí. Prostřednictvím nabídky společnosti Volvo můžete získat přístup ke globální síti služeb, která podporuje všechny fáze přepravních zakázek. Díky této nabídce lze rychle a snadno zlepšit samotnou činnost vaší fi rmy. Pokud říkáme, že nabízíme kompletní dopravní řešení, pak máme na mysli právě toto. Služby online Díky našim službám využívajícím internet můžete získat přesné údaje o nákladních vozech. Můžete si například vybrat příslušenství nebo si prohlížet různé modely nákladních vozů či procházet servisní smlouvy. Na některých trzích lze prostřednictvím internetu dokonce vyhledávat použité nákladní vozy či využívat různé systémy pro vyhledávání informací důležitých pro dopravu. Servisní střediska s nepřetržitou činností Servisní služba a služba pro údržbu jsou k dispozici 24 hodin denně. Cílem je maximální omezení doby případných prostojů vozů vaší společnosti. Naším cílem je zajistit kvalitu a zaručit, že budete mít vždy přístup k originálním náhradním dílům Volvo. Servisy Naše globální servisní síť se neustále rozrůstá. Zákazníci mohou získat pomoc zkušeného servisního technika ze společnosti Volvo Trucks bez ohledu na to, kde se právě nachází. Tyto služby mají souhrnný název Originální servis Volvo a zajišťují garantovanou kvalitu a přesnost kdekoli na cestě. Pronájmy a použité nákladní vozy Tyto služby jsou neocenitelné v případech, kdy potřebujete zvýšit kapacitu krátkodobě nebo i na delší dobu. Získáte nákladní vozy certifi kované společností Volvo s prodlouženou zárukou, dobrými fi nančními podmínkami a garantovanou servisní službou. Další informace o servisních službách lze nalézt na adrese:

13

14 1 VOLVO FE Volvo FE má robustnější konstrukci než Volvo FL a je navrženo pro lokální a regionální dopravu spíše na delší vzdálenosti. Volvo FE je určeno k přepravě těžších nákladů v obtížnějších podmínkách a je k dispozici také v třínápravové verzi. 2 VOLVO FL Volvo FL je náš nejlehčí nákladní vůz, určený pro místní a regionální přepravu na kratší vzdálenosti. Nabízí řidiči dokonalý výhled a umožňuje hbité proplétání i v přeplněných městských ulicích. Je navrženo pro dopravní zakázky, jako je například rozvážka ve městech, svoz odpadu či jiné úkoly, při nichž řidič musí za směnu mnohokrát nastoupit a vystoupit. 3 VOLVO VM U vozu Volvo VM jsme se zaměřili zejména na pracovní prostředí řidiče. Našimi prioritami byly komfort, dobrá viditelnost a vysoká bezpečnost. Tento vůz je dodáván v mnoha různých konfi guracích a je vhodný pro regionální přepravu i pro využití ve městech. Vůz Volvo VM je určen pro jihoamerický trh. 4 VOLVO FH16 Volvo FH16 je ideální pro přepravu dřeva nebo těžkých nákladů na dlouhé vzdálenosti. Díky svému výkonnému 16litrovému motoru a převodovce I-Shift dosahuje vysoké průměrné rychlosti. Na výběr je několik variant podvozku, přičemž všechny jsou navrženy pro komfortní a ekonomickou dopravu. Volvo FH16 se dodává na evropský, australský a vybrané asijské trhy. 5 VOLVO FH Volvo FH lze přirovnat k těžkým pracovním valachům. Je určeno pro přepravu těžkých nákladů na dlouhé vzdálenosti. Je dodáváno s několika variantami motoru: čtyřmi výkonnými a úspornými 13litrovými motory a dvěma silnými a úspornými 12litrovými jednotkami. Když se k tomu přidá převodovka I-Shift, lze snadno pochopit, proč je Volvo FH nejúspěšnějším modelem nákladního automobilu v celé historii společnosti. Volvo FH je k dispozici na všech trzích s výjimkou severoamerického. 6 VOLVO FM Volvo FM je zkonstruováno pro celou řadu dopravních zakázek lze jej využít v lokální i regionální přepravě. Nejběžnějšími oblastmi využití jsou stavebnictví a regionální doprava. Díky komfortní a dobře vybavené kabině a široké škále motorů a převodovek nabízí tento vůz výborné jízdní a cestovní vlastnosti a lze s ním dosáhnout nízké spotřeby paliva. 7 VOLVO VT Volvo VT v sobě kombinuje výkon, luxusní výbavu a výrazný zevnějšek. 16litrový motor o výkonu 625 koní je ideální pro dopravu na velké vzdálenosti s vysokou průměrnou rychlostí. Komfort a bohatá výbava jsou na nejvyšší možné úrovni a zevnějšek s množstvím chromu zajišťují, že tohoto krále silnic nikdo nepřehlédne. Vůz Volvo VT je určen pro severoamerický trh. Je dodáván také ve variantě s denní kabinou. 8 VOLVO VN Volvo VN bylo navrženo zejména pro dopravu na dlouhé vzdálenosti po severoamerickém kontinentu. Prostorný, komfortní a bezpečný vůz vás odveze, kam budete chtít. Bez ohledu na vzdálenost. Vůz Volvo VN se zrodil v Dublinu, ve státě Virginia v USA, kde se nachází největší závod společnosti Volvo Trucks na světě. 9 VOLVO VHD Vůz Volvo VHD je vhodný pro použití zejména ve stavebnictví a při svozu odpadu. Jedná se o nesmírně odolný, obratný a úsporný nákladní vůz, při jehož výrobě byly použity ty nejpevnější materiály. Vůz Volvo VHD je určen zejména pro severoamerický trh Další informace o vozech vyráběných naší společností lze nalézt na adrese:

15

16 Vítejte v galerii společnosti Volvo Trucks

17 Od Novosibirsku až po Rio de Janeiro Pobočky společnosti Volvo Trucks lze nalézt ve více než 130 zemích světa to je více než u kteréhokoli jiného výrobce nákladních vozů. Každý nákladní vůz díky tomu může být specifi cky upraven podle konkrétních provozních podmínek a může tak pracovat a pomáhat svým provozovatelům při plnění úkolů v těch prostředích, v nichž je používán. Zákazníci vždy získávají vozy se zárukou funkčnosti a spolehlivosti. Naše vozidla představují špičku na poli technologií a inovace, a to bez ohledu na to, zda vaše společnost působí na trhu, kde jsou potřeba hbité a mrštné vozy pro provoz v městské džungli, nebo naopak v branži, ve které je nutné pomocí silných korábů převážet těžké náklady přes celé kontinenty.

18 Žijeme ve vaší realitě Díky tomu, že působíme na globálním trhu, máme neocenitelné zkušenosti a know-how ohledně různých kulturních, geografi ckých i klimatických podmínek, současných trendů a politického vývoje. Díky tomu může naše společnost plánovat do budoucna a nabízet produkty a služby navržené speciálně pro konkrétní trhy. Náš úspěch je založen na citlivém přístupu a neustálé snaze zkoumat nové možnosti, jak vylepšit své produkty i služby. Naše rostoucí společnost nám každodenně umožňuje získávat další znalosti o nových trzích. FAKTA O SPOLEČNOSTI VOLVO TRUCK CORPORATION VÝROBA NÁKLADNÍCH VOZŮ VOLVO DEALEŘI SERVISY Plně vlastněná společností Volvo Částečně vlastněná společností Volvo Evropa 270 Severní Amerika 250 Jižní Amerika 130 Ostatní regiony 400 Evropa 1000 Severní Amerika 350 Jižní Amerika 130 Ostatní regiony 380

19 Tvořiví a nápadití lidé Ve společnosti Volvo Trucks pracuje více než zaměstnanců. Jednou z věcí, která nás odlišuje od mnoha jiných společností, je to, že všechny své zaměstnance povzbuzujeme k samostatnému myšlení, iniciativnímu jednání, navrhování vylepšených postupů a metod, díky čemuž se naše výrobky neustále vyvíjejí a zlepšují. Za naším vzrůstajícím úspěchem v průběhu let stojí právě tento přístup a způsob myšlení. A přesně touto cestou se hodláme ubírat i nadále. Další informace o naší společnosti lze nalézt na adrese:

20 člen skupiny volvo group Skupina Volvo Group je organizace orientovaná na zákazníky, která vyniká zejména úsilím o zajišťování kompletních dopravních řešení, která by posilovala dlouhodobou konkurenceschopnost našich obchodních partnerů na trhu. Naše společnost je špičkovým světovým výrobcem nákladních vozů, autobusů, stavebního zařízení, lodních a průmyslových pohonných zařízení a poskytovatelem komponent a služeb pro letecký průmysl. Poskytujeme také kompletní fi nanční služby. Společnost Volvo Group má své kořeny ve Švédsku, Francii a ve Spojených státech amerických a má celkem přibližně zaměstnanců. Naše výrobní závody se nacházejí v 18 zemích a prodáváme výrobky na trzích ve 180 státech světa. Objem našeho prodeje se v roce 2005 zvýšil přibližně na 230 miliard švédských korun. Oblasti našich obchodních zájmů jsou následující: Volvo Trucks vyrábí středně těžké a těžké nákladní vozy pro dálkovou i regionální dopravu a pro stavebnictví. Renault Trucks nabízí několik typů komerčních vozů od lehkých nákladních vozů pro rozvoz a distribuci až po těžké nákladní vozy pro dálkovou dopravu. Mack Trucks vyrábí těžké nákladní vozy zejména pro oblast stavebnictví a těžkou regionální dopravu v Severní Americe. Volvo Buses nabízí zejména kompletní autobusy a podvozky pro městskou, regionální, linkovou, turistickou i smluvní dopravu. Volvo Penta vyrábí motory a pohonné systémy pro pracovní i rekreační lodě a také pro průmyslové aplikace, jako jsou elektrické generátory a vodní čerpadla. Volvo Aero nabízí motorové komponenty pro letadla a kosmické rakety i rozsáhlou síť služeb pro letecký průmysl. Volvo Financial Services nabízí celou řadu řešení a produktů z oblasti fi nančnictví a pojišťovnictví pro zákazníky i dealery. Zajišťuje také státní fi nanční operace a služby v oblasti nemovitostí. Volvo Construction Equipment vyvíjí celou řadu různých typů strojů pro stavebnictví a s ním související průmyslové oblasti. Mnohé ze společností skupiny zajišťují podporu pro činnosti v daných oblastech. K největším jednotkám patří: Volvo 3P je odpovědná za vývoj produktů a nákupy pro operace související s nákladními vozy v rámci skupiny. Volvo Powertrain dodává společnostem v rámci skupiny Volvo Group vznětové motory, převodovky a nápravy. Volvo Information Technology zajišťuje řešení v oblasti informačních technologií (IT) pro průmyslové a komerční procesy v rámci skupiny i mimo ni. Volvo Logistics navrhuje a spravuje logistická řešení pro globální automobilový a letecký průmysl. Volvo Parts zajišťuje poprodejní služby a servis pro jednotlivé společnosti skupiny Volvo Group. Volvo Technology vyvíjí nové technologie a komerční řešení primárně pro společnosti skupiny Volvo Group. Další informace o naší společnosti lze nalézt na adrese:

21

22

23 Vývoj Nikoli však za každou cenu Nákladní vozy představují jednu z nejdůležitějších a nejúčinnějších dopravních metod. Díky jejich všestrannosti se mohou lidé kolem nich, dopravní fi rmy i celá společnost volně vyvíjet. Nákladní automobilová doprava má však také některé negativní stránky. Například výfukové a hlukové emise. Naše společnost hraje v tomto problému také svoji roli, ale zároveň se účastní jeho řešení. Společnost Volvo plně podporuje Kjótský protokol. Aktivně pracujeme na vývoji nových technologií a upřednostňujeme použití alternativních pohonných hmot, které méně zatěžují životní prostředí. Každá inovace však musí mít zároveň také komerční přínos, poněvadž v opačném případě by došlo k zastavení vývoje.

24 Dialog pro budoucnost Ze všech sil podporujeme otevřený dialog se zákazníky, politiky, orgány veřejné správy, médii i širokou veřejností. Pouze společnými silami je možné dosáhnout bezproblémové budoucnosti v dopravním průmyslu. Slibujeme převzít zodpovědnost za dynamický vývoj z technologického, komerčního, environmentálního i sociálního hlediska. Pokud máte jakékoli dotazy, nápady nebo připomínky, neváhejte a kontaktujte nás. Rádi se účastníme každé podstatné diskuse.

25 Doporučujeme vám shlédnutí našeho filmu Kontaktujte nás Více informací o naší práci je možné nalézt na násle dujících webových stránkách, na kterých lze také vyhledat kontakty na zástupce společnosti pro jednotlivé oblasti. Historie Životní prostředí Bezpečnost Služby Nákladní vozy Skupina Volvo Group

Společnost Volvo Trucks na veletrhu Bauma 2016 představuje nové výhody stavebních vozidel Volvo

Společnost Volvo Trucks na veletrhu Bauma 2016 představuje nové výhody stavebních vozidel Volvo Tiskové informace Společnost Volvo Trucks na veletrhu Bauma 2016 představuje nové výhody stavebních vozidel Volvo Na veletrhu Bauma 2016 (11.-17.4.), který je největší akcí svého druhu v odvětví stavebnictví,

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

Prodloužená souprava pro svážení dřeva úspěšně prošla zkouškami

Prodloužená souprava pro svážení dřeva úspěšně prošla zkouškami Tiskové informace Prodloužená souprava pro svážení dřeva úspěšně prošla zkouškami Projekt One More Pile probíhá v severním Švédsku už dva roky. Cílem tohoto projektu je objevit způsoby racionalizace svozu

Více

13-litrový motor Scania průlom pro využití plynu v dálkové dopravě

13-litrový motor Scania průlom pro využití plynu v dálkové dopravě TISKOVÁ ZPRÁVA Chrášťany, 7. 12. 2017 13-litrový motor Scania průlom pro využití plynu v dálkové dopravě Nová nákladní auta na plyn Scania jsou vhodná jak pro dálkovou dopravu, tak pro stavební segment

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor.

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor. Dunkermotoren HROMADNÁ DOPRAVA KOLEJOVÁ VOZIDLA Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii:» Rychlá dostupnost vzorků a prototypů» Kvalifikované systémy pro

Více

Tradice. Motory TEDOM

Tradice. Motory TEDOM motory Tradice Historie výroby motorů TEDOM navazuje na bohatou tradici výroby automobilů v Libereckém kraji, která se datuje již od roku 1906. V roce 1953 pak byla založena společnost LIAZ - Liberecké

Více

Kia cee d a cee d SW

Kia cee d a cee d SW Nová Kia Picanto V roce 2011 byla uvedena druhá generace tohoto malého městského automobilu, který se vyznačuje nízkou spotřebou paliva, vysokou bezpečností a výbornými emisemi CO 2. V základní výbavě

Více

B-Series. Precizní chlazení vašeho nákladu

B-Series. Precizní chlazení vašeho nákladu B-Series Precizní chlazení vašeho nákladu Vhodné pro malá auta vybavená klimatizací Výparník s nízkým profilem Nejsou nutné úpravy vozidla Nízká spotřeba Pohon od baterie vozidla i pohon na elektro Prvotřídní

Více

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa

Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Pers/Press/ Presse /Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 Postbus 90065 5600 PT Eindhoven Tel : +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com Robustní, výkonná, hospodárná a vyvinutá

Více

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector.

Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. Pro každý úkol jsou zde jednotky Vector. LEHKÉ A JEDNODUCHÉ Je vašim cílem udržení stálé teploty na dlouhé vzdálenosti s maximálním užitečným zatížením a minimálním prostojem? Jednotka Vector 1350 v sobě

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

ČSAD Uherské Hradiště a.s.

ČSAD Uherské Hradiště a.s. ČSAD Uherské Hradiště a.s. Váš spolehlivý dopravce firemní prezentace ZÁKLADNÍ INFORMACE česká dopravní firma s 60-letou historií v r. 1993 transformována na akciovou společnost roční obrat 21 mil EUR

Více

1. Úvod. Tabulka 1.1. Srovnání množství a výkonů přepraveného zboží v závislosti na druhu dopravy v ČR.

1. Úvod. Tabulka 1.1. Srovnání množství a výkonů přepraveného zboží v závislosti na druhu dopravy v ČR. 1. ÚVOD Česká republika má vzhledem ke své poloze ve středu Evropy důležitou úlohu v mezinárodní dopravě. Rok 2004 pro nás byl zlomový díky našemu vstoupení do EU a v dopravě se to projevilo podle očekávání

Více

Lepší pro životní prostředí, dobré pro podnikání - Ecolution by Scania

Lepší pro životní prostředí, dobré pro podnikání - Ecolution by Scania PRESS info P10902EN / Per-Erik Nordström 22 September 2010 Lepší pro životní prostředí, dobré pro podnikání - Ecolution by Scania Ecolution by Scania znamená novou linii v zelených výrobcích a službách,

Více

ŠETŘI ČAS & PENÍZE VÝBĚREM SPRÁVNÉ BATERIE

ŠETŘI ČAS & PENÍZE VÝBĚREM SPRÁVNÉ BATERIE ŠETŘI ČAS & PENÍZE VÝBĚREM SPRÁVNÉ BATERIE Jelikož je životnost baterie silně ovlivněná podmínkami jejího použití (viz tabulka níže), představuje EXIDE novou nabídku HEAVY baterií, s cílem pokrýt všechny

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

Odpovědnost za životní prostředí je pro dopravní firmy stále důležitější

Odpovědnost za životní prostředí je pro dopravní firmy stále důležitější Tiskové informace Odpovědnost za životní prostředí je pro dopravní firmy stále důležitější Pro dopravní firmy je čím dál tím důležitější prokázat, že chtějí a také dokáží brát svou odpovědnost za životní

Více

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom.

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom. 23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ WORKsmart -Eco Pečujte o životní prostředí i svůj zisk www.tomtom.com/business Let s drive business Obsah 2 Jak ekologické je vaše podnikání? 3 Optimalizace využití vozidel

Více

T R A N S P R O Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT. www.belos.cz

T R A N S P R O Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT. www.belos.cz Ř E Š E N Í J A K VYBRAT SESTAVIT ŘÍDIT VLASTNIT www.belos.cz Z I M A Jaro, léto, podzim a zima. Není tomu tak dávno co bylo třeba několika strojů pro celoroční údržbu. Nyní ovšem Belos představuje nosič

Více

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon.

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon. ELIOS 230 220 210 Agilní výkon. Agilní výkon na míru. Zejména podniky chovající dobytek, obhospodařující louky a zpracovávající zeleninu, ale také uživatelé mimo zemědělství patří k široké řadě zákazníků

Více

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Řada MSL 2,2-15 kw Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ CHYTRÉ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ Nižší náklady na údržbu a prodloužené servisní intervaly Velice jednoduchá konstrukce

Více

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zeleno-žlutá má sílu Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zaručená kvalita originálního náhradního dílu: Program výrobků MANN-FILTER pro stavební stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry

Více

DÁLKOVÁ DOPRAVA. Na cestě k větší produktivitě

DÁLKOVÁ DOPRAVA. Na cestě k větší produktivitě DÁLKOVÁ DOPRAVA Na cestě k větší produktivitě PŘÍLEŽITOSTI _ (3,1) -2- CZ_NY_265462_LongHaul_foldout.indd 08-05-05 16.18.15 U Jste majitelem nákladního vozu nebo vozového parku? Pak jistě víte, že to není

Více

AUTOBUSY A AUTOKARY SCANIA. Představujeme Scania Citywide

AUTOBUSY A AUTOKARY SCANIA. Představujeme Scania Citywide AUTOBUSY A AUTOKARY SCANIA Představujeme Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Buďte nejlepší v džungli města Více než polovina světové populace dnes žije ve městech. A tempo urbanizace se nadále zrychluje.

Více

Efektivní nátěrové systémy. pro modulární obytné kontejnery

Efektivní nátěrové systémy. pro modulární obytné kontejnery Efektivní nátěrové systémy pro modulární obytné kontejnery Přední světový dodavatel nátěrových hmot Společnost Hempel byla založena roku 1915. V současné době se řadí mezi přední světové výrobce a dodavatele

Více

Alfa Laval DIABON AllBrands - plate repase heat výměníků exchangers tepla všech značek

Alfa Laval DIABON AllBrands - plate repase heat výměníků exchangers tepla všech značek Smooth Delší životnost Efficiency pro for vaše Tough deskové Environments výměníky tepla Alfa Laval DIABON AllBrands - plate repase heat výměníků exchangers tepla všech značek Delší životnost pro vaše

Více

MAN Lion s Regio. Autobus pro město i venkov. MAN Truck & Bus

MAN Lion s Regio. Autobus pro město i venkov. MAN Truck & Bus MAN Lion s Regio. Autobus pro město i venkov. MAN Truck & Bus Nejvyšší efektivita jede stále s námi. Přidaná hodnota na palubě. Kdo s málem zvládne více, nechá konkurenci za sebou. Není to hezké, že s

Více

Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 %

Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 % Tiskové informace Rozsáhlý test odhalil, že jednoduchými opatřeními lze snížit spotřebu paliva až o 15 % Náklady na palivo lze u návěsové soupravy při správném nastavení geometrie náprav a při použití

Více

Organizační výstavba podniku

Organizační výstavba podniku Organizační výstavba podniku Posláním organizování je vymezit a hospodárně zajistit plánované i jiné nezbytné činnosti lidí při plnění cílů a dalších potřeb firmy nebo její části. Formou sdružování činností

Více

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Řada MSL 2,2-15 kw Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ SPOLEHLIVÁ Kompresory MSL Řada kompresorů MSL kombinuje jednoduchost a cenovou výhodnost pístových kompresorů

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Vysoce výkonné hydraulické oleje

Vysoce výkonné hydraulické oleje Vysoce výkonné hydraulické oleje Rakouská kvalita pro průmysl www.omv.cz Ve společnosti OMV jsme na budoucnost připraveni Rychleji dál lépe. Ekonomické prostředí se nejen pro rakouské podniky v posledních

Více

Global Brand Local Services

Global Brand Local Services Global Brand Local Services TEDOM Group je skupina firem majetkově spjatá se společností TEDOM, která se zabývá vývojem, výrobou, instalací a provozováním kogeneračních jednotek a dalších vysoce účinných

Více

Obecné informace o spotřebě paliva. Odpor vzduchu

Obecné informace o spotřebě paliva. Odpor vzduchu Souhrn Souhrn Tento dokument shrnuje a vysvětluje faktory, které ovlivňují spotřebu paliva vozidla. Pomocný náhon je jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje, kolik energie je potřeba k pohybu

Více

STARÁME SE O VÁS. MAN ServiceCare. Zvýšení dostupnosti vozidel díky proaktivnímu managementu údržby. MAN kann.

STARÁME SE O VÁS. MAN ServiceCare. Zvýšení dostupnosti vozidel díky proaktivnímu managementu údržby. MAN kann. STARÁME SE O VÁS MAN ServiceCare. Zvýšení dostupnosti vozidel díky proaktivnímu managementu údržby. MAN kann. Zapomeňte vše, co jste potřebovali vědět o údržbě. My na vás nezapomeneme nikdy. Tlak na náklady

Více

vstříc novým zítřkům!

vstříc novým zítřkům! Z minulosti od první až po čtvrtou generaci: stále než 100 letou tradicí od převozu nákladů rodinná společnost, s více koňskými povozy až k 4600 přepravním jednotkám od původního konceptu k evropskému

Více

Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí?

Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí? Co můžete jako řidič udělat pro životní prostředí? Některá zajímavá fakta Některá zajímavá fakta V porovnání s dobou před 30-ti lety jsme nyní v oblasti spotřeby paliva o 20-30% hospodárnější. Proto produkujeme

Více

ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO

ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO ELEMENTS PŘIZPŮSOBENÉ PLÁNY ÚDRŽBY ÚDRŽBA NA MÍRU PRO VAŠE VOZIDLO DÍKY SVÉ EXTRÉMNÍ FLEXIBILITĚ JE SLUŽBA ELEMENTS TAK ATRAKTIVNÍ BEZSTAROSTNÁ JÍZDA SE SPOLEČNOSTÍ IVECO

Více

... technika v souladu s přírodou

... technika v souladu s přírodou ... technika v souladu s přírodou filozofie Všechny oblasti podnikání společnosti TEDOM spojuje společná filozofie - efektivní a ekologické využití energetických palivových zdrojů. Tuto filozofii naplňujeme

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

Rychlejší. Silnější. Lepší pro Váš motor. XTL TECHNOLOGY. Novinka: Převratná technologie v motorových olejích

Rychlejší. Silnější. Lepší pro Váš motor. XTL TECHNOLOGY. Novinka: Převratná technologie v motorových olejích Rychlejší. Silnější. Lepší pro Váš motor. XTL TM TECHNOLOGY Novinka: Převratná technologie v motorových olejích Moderní motory, vyšší zatížení motorových olejů. Moderní automobilové motorové oleje, které

Více

Originální oleje Mercedes-Benz šetří Vaše náklady.

Originální oleje Mercedes-Benz šetří Vaše náklady. Originální oleje Mercedes-Benz šetří Vaše náklady. Doporučujeme oleje Mercedes-Benz Kdo je nejlépe kvalifikovaný pro vývoj dokonalého motorového oleje pro naše vozidla? Za vším stojí naši vědci a inženýři,

Více

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Řešení vylepšení přizpůsobené řadě chladicích jednotek Trane RTAD Trane RTAC Provozní výhody Zisky díky energetické účinnosti

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

POLITIKA OCHRANY KLIMATU V ČESKÉ REPUBLICE

POLITIKA OCHRANY KLIMATU V ČESKÉ REPUBLICE POLITIKA OCHRANY KLIMATU V ČESKÉ REPUBLICE Návrh Ministerstva životního prostředí ČR ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, změna klimatu se stává každodenní realitou. Koncentrace skleníkových plynů v zemské atmosféře

Více

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna TEDOM MICRO Malá tepelná elektrárna energie Nepla te za teplý vzduch! zákazníci efektivita Komu se kogenerace vyplatí? Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník

Více

ZETOR HORTUS HORTUS CL, HORTUS HS. Traktor je Zetor. Od roku 1946.

ZETOR HORTUS HORTUS CL, HORTUS HS. Traktor je Zetor. Od roku 1946. HORTUS CL, HORTUS HS Traktor je Zetor. Od roku 1946. 2 www.zetor.cz 3 UŽITEČNÝ. KDEKOLIV. Nový představuje kompaktní univerzální traktor pro práci na malých farmách, v komunálních službách, parcích, zahradách,

Více

Hybridní revoluce pokračuje...

Hybridní revoluce pokračuje... Hybridní revoluce pokračuje... Doubská 424, Liberec, tel.: 488 577 377, e-mail: toyota@federalcars.cz www.toyotaliberec.cz Využijte výhodného financování a pojištění od společnosti Toyota Financial Services

Více

Strojírenství a doprava. CNG v dopravě

Strojírenství a doprava. CNG v dopravě Strojírenství a doprava CNG v dopravě CNG jako palivo v dopravě Ekologické palivo (výrazné omezení vypouštěných zplodin přispívá k ochraně ovzduší) CNG vozidla neprodukují prachové částice, výrazně nižší

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT

Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT Vše, co byste měli znát... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... ORIGINÁLNÍ DÍLY PEUGEOT Originální díly: know-how značky Vaše vozidlo Peugeot je homogenní a koherentní celek součástek navržených

Více

Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby

Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby Tisková zpráva Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby Září 2012 PI 7811 Zvýšení hospodárnosti a

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO PLUS VOLVO SERVICE AGREEMENT PLUS. Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva

SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO PLUS VOLVO SERVICE AGREEMENT PLUS. Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva VOLVO SERVICE AGREEMENT PLUS Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva PŘI NÁKUPU NOVÉHO VOZU VOLVO MŮŽETE S KLIDEM ZAPOMENOUT NA SERVISNÍ NÁKLADY Jestliže si společně se svým novým vozem

Více

QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech!

QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech! QUADRO4 JÍZDA NA MOTORCE S ŘIDIČÁKEM NA AUTO! QUADRO 350S QUADRO4 - světová novinka na 4 kolech! SVĚTOVÁ NOVINKA NA 4 KOLECH! VÍCE TRAKCE - VÍCE ZÁBAVY - VÍCE BEZPEČNOSTI! Více stability, více bezpečnosti,

Více

Připraveni na budoucí výzvy

Připraveni na budoucí výzvy Růst podpořený efektivitou a stabilitou Připraveni na budoucí výzvy Schwertberg/Rakousko říjen 2012. Po rekordním obratu v hospodářském roce 2011/2012 dokázala společnost ENGEL v prvním pololetí současného

Více

LESNÍ TECHNIKA 770D HARVESTOR 770D

LESNÍ TECHNIKA 770D HARVESTOR 770D LESNÍ TECHNIKA 770D HARVESTOR 770D Probírky ještě efektivněji - s harvestorem John Deere 770D Technické parametry a pracovní charakteristiky harvestoru John Deere 770D předurčují jeho nasazení zejména

Více

Nové návěsové pneumatiky pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid

Nové návěsové pneumatiky pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid Tisková zpráva Nové návěsové pro objemnou přepravu doplňují řadu Conti Hybrid Pneumatiky pro velkoobjemové návěsy v rozměrech 435/50 R 19.5 a 445/45 R 19.5 pro regionální a dálkovou přepravu Valivý odpor

Více

Beru svou rodinu vážně

Beru svou rodinu vážně Beru svou rodinu vážně Nabídka zimních pneumatik 2017/2018 Udělejte rozhodnutí, které vyřeší vaše každodenní potřeby, a buďte v bezpečí za každé situace. Vaše rozhodnutí pro pneumatiky Barum je chytrá

Více

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK. Tomáš Kabrhel

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK. Tomáš Kabrhel ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK Tomáš Kabrhel 1 FLEET DAY 2012 1) CZ, spol. s r.o. 2) CAR FLEET SERVIS co to je? 3) CAR FLEET SERVIS nabízené služby 4) CFS systém 5) Servisní síť 6) Bloková výjimka 7) řešení

Více

neoriginální tlumič výfuku katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco Katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco je zárukou vynikajících výkonů

neoriginální tlumič výfuku katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco Katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco je zárukou vynikajících výkonů KVALITA IVECO VIDĚNA ZBLÍZKA č. 3 katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco VÝHODY neoriginální tlumič výfuku RIZIKA Katalytický tlumič výfuku (SCR) Iveco je zárukou vynikajících výkonů Napodobený výrobek

Více

CAR MONITOR. MONITORING VOZIDEL - SYSTÉMY GPS a GSM

CAR MONITOR. MONITORING VOZIDEL - SYSTÉMY GPS a GSM PREZENTACE CAR MONITOR CAR MONITOR MONITORING VOZIDEL - SYSTÉMY GPS a GSM CAR MONITOR 1.1FUNKCIONALITY SYSTÉMU Monitoring vozidel Generování automatické knihy jízd On-line sledování pohybu vozidel Sledování

Více

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání V oblasti techniky řetězových pil vyvíjí a vyrábí přední rakouská společnost PRINZ už od roku 1947 pro profesionální použití pily, příslušenství a náhradní

Více

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PRAVIDELNÉ PROHLÍDKY

SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PRAVIDELNÉ PROHLÍDKY SPOLU DOJEDEME DÁL VŠE, CO BYSTE MĚLI ZNÁT... PRAVIDELNÉ PROHLÍDKY KDY JE POTŘEBA PROVÉST PROHLÍDKU? Obsah a frekvence pravidelných prohlídek závisí na typu vozu, jeho motorizaci, stáří a počtu ujetých

Více

Nejvyšší výkony podmíněné provozem

Nejvyšší výkony podmíněné provozem 12345 Zajistit provoz Nejvyšší výkony podmíněné provozem Je to tak jednoduché. 12 Rozvíjet nápady Chcete postavit nejlepší stroj a máte již první nápady? Potom je s námi zachyťte na papír: od malých inovačních

Více

servisní NabÍDKa IVECo DaILY

servisní NabÍDKa IVECo DaILY servisní NabÍDKa IVECo DaILY Daily Easy Service 3 ORIGINÁLNÍ DÍLY IVECO 4 MOTOR 6 BRZDY 8 TLUMIČE 10 obsah VYSOCE EFEKTIVNÍ ÚDRŽBA VAŠEHO VOZU DAILY. Společnost IVECO uvádí Daily Easy Service, službu určenou

Více

Beru svou práci vážně.

Beru svou práci vážně. Beru svou práci vážně. Nabídka zimních pneumatik 2016/2017 pro osobní, 4 4/SUV a dodávková vozidla. Udělejte rozhodnutí, které vyřeší vaše každodenní potřeby, a buďte v bezpečí za každé situace. Vaše rozhodnutí

Více

JEDEN MOTOR. DVA ŽIVOTY. Originální motory MAN ecoline + pro vaše starší vozidla MAN.

JEDEN MOTOR. DVA ŽIVOTY. Originální motory MAN ecoline + pro vaše starší vozidla MAN. JEDEN MOTOR. DVA ŽIVOTY. Originální motory MAN ecoline + pro vaše starší vozidla MAN. PLUS FAKTOR: UŠETŘÍ AŽ 65 % NÁKLADŮ. * Opravy originálních motorů MAN ecoline + odpovídají aktuálním tržním hodnotám.

Více

Politika ochrany klimatu v České republice. Návrh Ministerstva životního prostředí České republiky

Politika ochrany klimatu v České republice. Návrh Ministerstva životního prostředí České republiky 0 1 Politika ochrany klimatu v České republice Návrh Ministerstva životního prostředí České republiky Politika ochrany klimatu je příspěvkem k celosvětové aktivitě 80./90. léta 2005 2006 2007 2008 2009

Více

Politika ochrany klimatu

Politika ochrany klimatu Politika ochrany klimatu Brno, 4.5. 2010 Mgr. Jiří Jeřábek, Centrum pro dopravu a energetiku Adaptace vs Mitigace Adaptace zemědělství, lesnictví, energetika, turistika, zdravotnictví, ochrana přírody,..

Více

Nové trendy v oplocení a branách

Nové trendy v oplocení a branách Heras International Nové trendy v oplocení a branách Sídlo společnosti Heras v Holandsku Oplocení a brány, zkušenosti již od roku 1952 Heras svým stálým vývojem celkového řešení, činí Vaše prostory bezpečnějšími.

Více

SCK. Vzduchové kompresory. SCK 3-40 & Allegro 8-11

SCK. Vzduchové kompresory. SCK 3-40 & Allegro 8-11 SCK Vzduchové kompresory SCK 3-40 & Allegro 8-11 Alup Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma Alup Kompressoren má více než 90 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet

Více

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com Innovation Centre e u r o p e NICe nikken-world.com NIKKEN Filozofie Každodenního Výzkumu Společnost NIKKEN se zavázala posunovat hranice moderní výroby a věří, že se to odráží v naší nabídce nejlepší

Více

Řízení a zavěšení.

Řízení a zavěšení. Řízení a zavěšení www.comline.uk.com e: info@corahb.cz t: +420 569 333 130 w: www.corahb.cz DOKONALÁ KONTROLA Řízení a zavěšení Spojovací tyče a klouby Široká škála Comline spojovacích tyčí (axiálních

Více

RYCHLÁ CESTA K ÚSPĚCHU 3

RYCHLÁ CESTA K ÚSPĚCHU 3 RYCHLÁ CESTA K ÚSPĚCHU 3 www.hella.cz 2 3 RYCHLÁ CESTA K ÚSPĚCHU 3 S námi získáte náskok! Společnost HELLA urychlí vaši cestu k ekonomickému úspěchu nabídkou rozsáhlého sortimentu výrobků, profesionálního

Více

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15)

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Nejprostornější a nejschopnější Outback charakterizuje smělejší a výraznější design Převodovka Lineartronic CVT v kombinaci s motorem Boxer

Více

Jízdní vlastnosti. Výkon. Pohodlí. total. Efektivita spotřeby. Bezpečnost. Životní prostředí. Efektivita dopravy. Flexibilita

Jízdní vlastnosti. Výkon. Pohodlí. total. Efektivita spotřeby. Bezpečnost. Životní prostředí. Efektivita dopravy. Flexibilita Volvo FH Jízdní vlastnosti Výkon Pohodlí total Efektivita spotřeby Bezpečnost Životní prostředí Efektivita dopravy Flexibilita Obsah Chcete-li lépe podnikat Nákladní vůz, který splňuje očekávání Všestranná

Více

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BEZPLATNÁ INFOLINKA 800 400 226 WWW.AGERIT.CZ Agerit s.r.o. Stará pošta 750 664 61 Rajhrad u Brna POPTÁVKA +420 547 230 530 obchod@agerit.cz SERVIS +420 547 230 528 servis@agerit.cz PROFESIONÁLNÍ SPRÁVA

Více

1002 KD O JSME CO DĚL A ÁME

1002 KD O JSME CO DĚL A ÁME KDO JSME A CO DĚLÁME VIZE A HODNOTY 02 Prohlášení prezidenta "Nejdůležitějším přínosem, který firma může nabídnout společenskému pokroku, je co nejúčinnější řízení svých aktivit. To znamená, že nikdy nezapomenete

Více

Zeleno žlutá je odolná. Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje

Zeleno žlutá je odolná. Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje Zeleno žlutá je odolná Filtry MANN-FILTER pro zemědělské stroje Stejná výkonnost jako první den Program výrobků MANN-FILTER pro zemědělské stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry Filtry

Více

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily 2 Bystar L velký, přesný a autonomní Vzhledem k velikosti pracovní oblasti překračují univerzálně

Více

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

VYVÁŽECÍ TRAKTORY. - lesní stroje pro úspěšné hospodaření v lese

VYVÁŽECÍ TRAKTORY. - lesní stroje pro úspěšné hospodaření v lese VYVÁŽECÍ TRAKTORY - lesní stroje pro úspěšné hospodaření v lese PRVNÍ V LESE Naše historie odstartovala před 60 lety, kdy Börje Karlsson, zakladatel ROTTNE INDUSTRI AB, pomáhal svému otci odvážet pokácené

Více

Servis rohoží. Etalon vzhledu a čistoty

Servis rohoží. Etalon vzhledu a čistoty Servis rohoží Etalon vzhledu a čistoty Silný a kompetentní profesionální servis textilií Lindström je finská společnost založená v roce 1848. Díky průběžné a dlouhodobé vývojové práci se naše společnost

Více

tisková zpráva Novinky v CONSTRUCTU Nové produkty řady Vario

tisková zpráva Novinky v CONSTRUCTU Nové produkty řady Vario Novinky v CONSTRUCTU Nové vedení společnosti Nové produkty řady Vario Aktualita NOVÉ VEDENÍ SPOLEČNOSTI Společnost CONSTRUCT, působící na českém trhu více než 20 let, prošla zásadní personální změnou.

Více

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20

SONETTO. Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 SONETTO Vzduchové kompresory SONETTO 8-20 Alup Poháněn technologiemi. Navržen na základě zkušeností. Firma Alup Kompressoren má více než 90 let zkušeností s průmyslovou výrobou. Naší ambicí je nabízet

Více

VOLVO S80, V70 drive DOPLN K K UŽIVATELSKÉ P ÍRU CE

VOLVO S80, V70 drive DOPLN K K UŽIVATELSKÉ P ÍRU CE VOLVO S80, V70 drive DOPLN K K UŽIVATELSKÉ P ÍRU CE Obecné informace Tišší a čistější Ekologický přístup vždy patřil mezi základní hodnoty, kterými se společnost Volvo Car Corporation řídí. Díky důrazu

Více

Nové Atego. Stavební doprava. 7,5 16 tun.

Nové Atego. Stavební doprava. 7,5 16 tun. Nové Atego. Stavební doprava. 7,5 16 tun. Nové Atego. Pravý profesionál na stavbě. Obsah Hodnota 6 7 Použití 8 15 Kabina, výbavy 10 11 Motory, převodovka 12 13 Jízdní komfort, možnosti nástaveb 14 15

Více

PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA

PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA PRŮVODCE SPOLEČNOSTI DELL MOBILITA JAK BY MĚLY NOTEBOOKY VYPADAT Požadujete notebook bez kompromisů. Chcete omezit prostoje pomocí systémů, které zvládnou i nejtěžší překážky na cestách. Chcete dosáhnout

Více

Moderní technologie pro zvýšení přepravních výkonů a bezpečnosti a plynulosti v dopravě

Moderní technologie pro zvýšení přepravních výkonů a bezpečnosti a plynulosti v dopravě AŽD Praha Moderní technologie pro zvýšení přepravních výkonů a bezpečnosti a plynulosti v dopravě Konference Smart city Brno Brno 16.února 2017 Vladimír KAMPÍK AŽD Praha Co říká Bílá kniha dopravní politiky

Více

SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO VOLVO SERVICE AGREEMENT. Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva

SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO VOLVO SERVICE AGREEMENT. Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva SERVISNÍ SMLOUVA VOLVO VOLVO SERVICE AGREEMENT Nejjednodušší způsob, jak zachovat hodnotu Vašeho Volva PŘI NÁKUPU NOVÉHO VOZU VOLVO MŮŽETE S KLIDEM ZAPOMENOUT NA SERVISNÍ NÁKLADY Jestliže si společně se

Více

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Město Tábor Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Obsah prezentace Co je CNG? Jak to v Táboře začalo Využití CNG v autobusové dopravě Využití

Více

THE DRIVERS FUEL CHallenge Hledání začíná. Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40.

THE DRIVERS FUEL CHallenge Hledání začíná. Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40. THE DRIVERS FUEL CHallenge 2016 Hledání začíná Zapoj se do soutěže The Driver Fuel Challenge a vyhraj Volvo V40. Hledání začíná Získat z každé kapky paliva co nejvíce vyžaduje zkušené řidiče. Ale jezdíte

Více

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka TEDOM MICRO Malá kogenerační jednotka energie Neplaťte za teplý vzduch! Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník platíte v ceně elektřiny i energii, kterou

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2018 Crafter Nový Motory Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) s SCR/AdBlue 1) Motor 2,0 l TDI 90 kw (122 k) s SCR/AdBlue 1) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový naftový

Více

Sonetto. Šroubové kompresory SONETTO 8-20

Sonetto. Šroubové kompresory SONETTO 8-20 Sonetto Šroubové kompresory SONETTO 8-20 Dědictví značky ALUP Název firmy založené v roce 1923 v německém Köngenu byl odvozen od produktů pro automobilový průmysl, které byly vyráběny v malé mechanické

Více

MAF 5240/4240 NOVÝ HORIZONT. TEN VÁŠ.

MAF 5240/4240 NOVÝ HORIZONT. TEN VÁŠ. CZ 5240/4240 NOVÝ HORIZONT. TEN VÁŠ. Některá data představují milníky v historii - některé produkty přetváří trh. MAF, nejpokročilejší samojízdný postřikovač byl vytvořen, aby zvýšil standardy. 2 roky

Více