Stanovy spolku (dále jen stanovy )

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stanovy spolku (dále jen stanovy )"

Transkript

1 Stanovy spolku (dále jen stanovy ) Úplné znění ke dni Článek I. Úvodní ustanovení 1. Názvem spolku je Bohemistický kruh (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je nám. Jana Palacha 1/2, Praha, Česká republika. 3. Hovoří-li se ve stanovách o písemné komunikaci, spadá pod tuto i komunikace elektronická. Oficiální a jediná ová adresa spolku je spolek.bok@gmail.com. 4. Předmětem činnosti je spolková činnost ve smyslu zákona. Článek II. Cíle a činnost 1. Spolek je apolitický, nezávislý, dobrovolný a neziskový. Jeho cílem je podpora vzdělávání ve všech literárněvědných a lingvistických disciplínách se zvláštním důrazem na bohemistiku, prohloubení spolupráce mezi ústavy zajišťujícími její výuku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (dále jen FF UK ) a sdružování studentů bohemistiky, rozvíjení jejich styků domácích i mezinárodních, odborných i společenských. 2. K dosažení těchto cílů slouží zejména tyto prostředky: a) pořádání přednášek a odborných seminářů, b) spolupráce s vedením ústavů zajišťujících výuku bohemistiky při organizaci dne otevřených dveří, c) poradenská činnost pro studenty a uchazeče o studium, d) udržování kontaktů s dalšími studentskými spolky, e) pořádání společenských akcí. Článek III. Druhy a vznik členství 1. Rozlišujeme členství řádné a čestné. 2. Řádným členem se může stát každý student bakalářského oboru český jazyk a literatura FF UK a studenti navazujících magisterských a doktorských oborů, jakož i všichni ostatní vysokoškolští studenti se zájmem o český jazyk a literaturu či příbuzné obory, již podají žádost písemnou na kontaktní adresu spolku nebo žádost ústní kterémukoliv zastupiteli. Řádným členem spolku se žadatel stává okamžikem uhrazení členského poplatku. Není-li členský poplatek v době přijímání nového člena vybírán, stává se tento členem okamžikem zaevidování na seznam členů. 3. Čestným členem se může stát držitel titulu doktor, docent nebo profesor v literárněvědných nebo lingvistických oborech, dále vyučující, děkan fakulty či jiná osoba významně zasloužilá o rozvoj oboru nebo O udělení čestného členství rozhoduje zastupitelstvo nebo slezina na návrh jakéhokoliv člena Čestným členem spolku se dotyčný stává okamžikem schválení návrhu.

2 Článek IV. Práva a povinnosti členů 1. Každý řádný člen má právo: a) účastnit se sleziny, b) hlasovat na slezině, c) být volen do volených orgánů spolku, d) účastnit se činnosti spolku a jeho orgánů, e) předkládat orgánům spolku návrhy, stížnosti a dotazy. 2. Každý řádný má povinnost: a) dodržovat stanovy a jednat v souladu s cíli spolku, b) informovat spolek o událostech, jejichž následkem pozbývá práva být řádným členem spolku, c) platit členské příspěvky. 3. Každý čestný člen má právo: a) účastnit se sleziny, b) být volen do volených orgánů spolku, c) účastnit se činnosti spolku a jeho orgánů, d) předkládat orgánům spolku návrhy, stížnosti a dotazy. 4. Každý čestný člen má povinnost: a) dodržovat stanovy a jednat v souladu s cíli Článek V. Zánik členství 1. Oba druhy členství zanikají vyloučením, zřeknutím se členství nebo zánikem 2. Řádné členství dále zaniká smrtí člena nebo ukončením studia. 3. O vyloučení člena rozhoduje zastupitelstvo nebo slezina, a to zejména na základě nedodržování členských povinností. Je-li člen vyloučen, pozbývá všech práv i povinností plynoucích ze členství. O jeho případném znovupřijetí rozhoduje orgán, jenž o vyloučení rozhodl. Článek VI. Orgány 1. Řádnými orgány spolku jsou slezina, zastupitelstvo, předseda a místopředseda. Článek VII. Slezina 1. Slezina je tvořena shromážděním všech členů spolku a je jeho nejvyšším orgánem. 2. Slezina je mimořádně svolávána zastupitelstvem podle potřeby, nadto je mezi 1. zářím a 31. říjnem každého kalendářního roku svolána řádná slezina. O času, místě a programu každé sleziny musí být každý člen spolku informován písemnou formou nejpozději 14 dní před jejím konáním. 3. Slezinu svolá zastupitelstvo též na základě písemné žádosti více než jedné třetiny řádných členů spolku, a to ve lhůtě od patnácti dní do jednoho měsíce od doručení.

3 4. Slezina je usnášeníschopná, účastní-li se jí alespoň jedna čtvrtina řádných členů Není-li slezina usnášeníschopná do jedné hodiny od jejího začátku, určí předseda termín náhradní sleziny, jež se koná mezi 7 a 14 dny od termínu původního. O času, místě a programu předseda neprodleně informuje všechny členy, a to písemnou formou. Náhradní slezina je usnášeníschopná bez ohledu na počet přítomných členů. 5. Do působnosti sleziny náleží zejména: a) hodnocení činnosti spolku za uplynulé období, b) přijímání zásad činnosti pro období následující, c) schvalování rozpočtu a výsledku hospodaření, d) volba volených orgánů spolku, e) stanovení výše a splatnosti členských příspěvků, f) vyloučení a znovupřijetí člena spolku, g) udělení čestného členství, h) rušení rozhodnutí zastupitelstva či předsedy, i) vytváření mimořádných orgánů spolku, j) odvolání zastupitele (mimo předsedy), k) odvolání předsedy, l) změna stanov, m) rozhodnutí o zániku 6. V záležitostech podle odstavce k), l) a m) tohoto článku rozhoduje slezina dvoutřetinovou většinou hlasů, v ostatních záležitostech rozhoduje většinou prostou. Článek VIII. Zastupitelstvo 1. Zastupitelstvo je výkonný orgán Navenek za spolek jedná. 2. Členy zastupitelstva je předseda a 4 zastupitelé zvolení do zastupitelstva řádnou slezinou. 3. Kandidovat na zastupitele může každý řádný člen spolku mimo předsedy. 4. Zastupitelem se stanou 4 kandidáti s nejvyšším počtem hlasů. Ostatní kandidáti se stanou náhradníky. 5. Funkční období zastupitele končí zvolením nového zastupitelstva, zřeknutím se funkce, odvoláním nebo úmrtím. Skončí-li funkční období zastupitele bez určení zastupitelstva nového, stane se zastupitelem náhradník, jenž při volbě zastupitelstva obdržel nejvyšší počet hlasů a zároveň není zastupitelem nebo jím v daném funkčním období nebyl. 6. Zastupitelstvo je mimořádně svoláváno předsedou podle potřeby, nadto je v průběhu třiceti dní po konání řádné sleziny svoláno řádné zastupitelstvo. O času, místě a programu zastupitelstva musí být každý zastupitel informován písemnou formou nejpozději 7 dní před jejím konáním. 7. Zastupitelstvo svolá předseda též na základě písemné žádosti více než jedné třetiny všech zastupitelů, a to ve lhůtě od 7 do 14 dní od doručení. 8. Zastupitelstvo je usnášeníschopné, účastní-li se jej alespoň jedna polovina zastupitelů. Není-li zastupitelstvo usnášeníschopné do jedné hodiny od jeho začátku, určí předseda termín náhradního zastupitelstva, jež se koná mezi 7 a 14 dny od termínu původního. O času, místě a programu předseda neprodleně informuje všechny zastupitele, a to písemnou formou. Náhradní zastupitelstvo je usnášeníschopné bez ohledu na počet přítomných zastupitelů. 9. Do působnosti zastupitelstva náleží zejména:

4 a) svolávání sleziny a příprava jejího programu, b) volba místopředsedy, c) péče o hospodaření spolku, d) organizace akcí pořádaných spolkem, e) vyloučení a znovupřijetí člena spolku, f) udělení čestného členství, g) rušení rozhodnutí předsedy, h) schvalování vnitřních předpisů, i) odvolání předsedy, j) odvolání místopředsedy. 10. V záležitostech podle odstavce i) a j) tohoto článku rozhoduje zastupitelstvo dvoutřetinovou většinou hlasů, v ostatních záležitostech rozhoduje většinou prostou. Článek IX. Předseda 1. Předseda je statutární orgán 2. Předsedou se může stát jakýkoliv řádný člen 3. Funkční období předsedy končí zvolením předsedy nového, zřeknutím se funkce, odvoláním nebo úmrtím. Skončí-li funkční období předsedy bez určení předsedy nového, jeho pravomoci přecházejí do zvolení nového na místopředsedu. Tento neprodleně svolá mimořádné zastupitelstvo, na jehož programu bude volba nového předsedy. 4. Předseda je volen řádnou slezinou, ke zvolení je třeba získat nadpoloviční většinu hlasů přítomných řádných členů. Neobdrží-li žádný z kandidátů dostatečný počet hlasů, dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů postoupí do druhého kola, v jehož rámci se volba opakuje, dokud jeden z kandidátů nadpoloviční počet hlasů přítomných řádných členů neobdrží. 5. Předseda může být zvolen opakovaně, nikdy však ve dvou po sobě následujících volbách. 6. Předseda se zvolením automaticky stává členem zastupitelstva. 7. Do působnosti předsedy náleží zejména: a) svolávání a vedení zastupitelstva včetně ověřování jeho usnášeníschopnosti, b) vedení sleziny včetně ověřování její usnášeníschopnosti, c) rozhodování v bezodkladných záležitostech spolku, d) komunikace s vnějšími subjekty, e) odpovědnost za hospodaření spolku, f) jmenování ostatních členů do funkcí nezbytně nutných pro zdravý chod Článek X. Místopředseda 1. Místopředseda je zastupujícím statutárním orgánem 2. Místopředseda může být jakýkoliv člen zastupitelstva mimo předsedy. 3. Funkční období místopředsedy končí zvolením místopředsedy nového, zřeknutím se funkce, odvoláním nebo úmrtím. Skončí-li funkční období místopředsedy bez určení místopředsedy nového, jeho pravomoci přecházejí do zvolení nového na nejstaršího zastupitele. Tento neprodleně svolá mimořádné zastupitelstvo, na jehož programu bude volba nového místopředsedy.

5 4. Místopředseda je volen řádným zastupitelstvem, ke zvolení je třeba získat nadpoloviční většinu hlasů přítomných zastupitelů. Neobdrží-li žádný z kandidátů dostatečný počet hlasů, dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů postoupí do druhého kola, v jehož rámci se volba opakuje, dokud jeden z kandidátů nadpoloviční počet hlasů přítomných zastupitelů neobdrží. 5. Místopředseda může být zvolen opakovaně, nikdy však ve dvou po sobě následujících volbách. 6. Do působnosti předsedy náleží zejména: a) pravomoci předsedy v případě jeho indispozice, b) svolání mimořádného zastupitelstva v případě skončení funkčního období předsedy bez určení předsedy nového. Článek XI. Majetek a hospodaření 1. Prostředky na svou činnost získává spolek zejména z členských příspěvků, z dědictví a odkazů, z darů fyzických a právnických osob z tuzemska i zahraničí, ze státních příspěvků, nadačních grantů, z příjmů ze svých činností a z výnosu svého majetku. 2. Za řádné hospodaření odpovídají orgány spolku dle ustanovení stanov a vnitřních předpisů. Článek XII. Závěrečná ustanovení 1. Spolek může zaniknout dobrovolným rozpuštěním na základě rozhodnutí sleziny nebo z jiného důvodu stanoveného zákonem. 2. Dojde-li k zániku spolku, přechází jeho majetek po vypořádání závazků na FF UK. 3. Spolek vzniká podpisem originálu stanov osobami podílejícími se na založení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy FILMIUM, občanské sdružení Stanovy Čl. 1 Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ FILMIUM, občanské sdružení (dále jen Sdružení ) je neziskovým občanským sdružením založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

Stanovy spolku: Spolek pro obnovu venkova KHK

Stanovy spolku: Spolek pro obnovu venkova KHK Stanovy spolku: Spolek pro obnovu venkova KHK Úplné znění ke dni 14. 4. 2016 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek pro obnovu venkova KHK (dále též Spolek ). 2. Sídlo spolku: Nepolisy 75, 50363

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

STANOVY SPOLKU KRČÍN

STANOVY SPOLKU KRČÍN STANOVY SPOLKU KRČÍN Název spolku: Spolek Krčín (dále jen spolek). Článek I Název spolku Článek II Sídlo spolku Sídlo spolku je na adrese:.. Nové Město nad Metují Článek III Právní postavení spolku 1.

Více

Žehuňský okrašlovací spolek

Žehuňský okrašlovací spolek Žehuňský okrašlovací spolek Stanovy Článek I Název spolku, sídlo spolku Žehuňský okrašlovací spolek (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO EVROPSKÉ A SROVNÁVACÍ PRÁVO STANOVY Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo (dále také ČSESP ) je spolek, jehož fungování se řídí těmito

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění S T A N O V Y spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Na základě této listiny se zřizuje spolek.

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Statut spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Statut spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Statut spolku 1) Sdružení Klub rodičů a přátel při ZŠ Jaroslava Pešaty 11, Duchcov se s účinností od 01.01.2014 považuje za spolek ve smyslu nového Občanského zákoníku. Spolek

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

STANOVY. občanského sdružení Za férové ústřední topení, o.s.

STANOVY. občanského sdružení Za férové ústřední topení, o.s. STANOVY občanského sdružení Za férové ústřední topení, o.s. V Praze, dne 29. srpna 2011 STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Za férové ústřední topení, o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení:

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Klub Domino, Dětská tisková agentura, z. s. Stanovy spolku

Klub Domino, Dětská tisková agentura, z. s. Stanovy spolku 1 Klub Domino, Dětská tisková agentura, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Klub Domino, Dětská tisková agentura, z. s. (dále jen spolek ) má sídlo na adrese Jašíkova 1536, 149 00 Praha 11. Anglický

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole a mateřské škole Hranice, Šromotovo. Stanovy. I. Název a sídlo

Spolek rodičů a přátel při Základní škole a mateřské škole Hranice, Šromotovo. Stanovy. I. Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole a mateřské škole Hranice, Šromotovo Stanovy I. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel při Základní škole a mateřské škole Hranice, Šromotovo Používaná zkratka:

Více

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: 2. Sídlo spolku: Pavla Beneše 765/5, 199 00, Praha 9-Letňany 3., je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., a jako takový

Více

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ).

STANOVY SPOLKU. Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). STANOVY SPOLKU Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Školní Klub Rodičů a Přátel Lipence, z.s. (dále jen Spolek ). 2. Sídlo Spolku: Černošická 168, 155

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

Založení spolku VZOROVÝ, z. s.

Založení spolku VZOROVÝ, z. s. Založení spolku VZOROVÝ, z. s...., nar...., bytem...,..., nar...., bytem..., a..., nar...., bytem... (dále jen zakladatelé ), vedení společným zájmem...naznačte společný zájem..., tímto k naplnění tohoto

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S.

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. schválené členskou schůzí asociace dne 5. prosince 2015 1. 1.1 1.2 2. 2.1 2.2 3. 3.1 3.2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Asociace Absolventů Gymnázia

Více

Stanovy NosiNET z. s.

Stanovy NosiNET z. s. Stanovy NosiNET z. s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. NosiNET z. s. (dále Spolek ) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2. Na Spolek se dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

STANOVY. občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení

STANOVY. občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení STANOVY občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení DOMOV JITKA Název občanského sdružení: Sídlo: Vsetín 755 01,

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

Stanovy spolku - Zahrádkáři Valcha 2, z.s.

Stanovy spolku - Zahrádkáři Valcha 2, z.s. Stanovy spolku - Zahrádkáři Valcha 2, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Zahrádkáři Valcha 2, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: U Čertovy díry E-2507 Plzeň Litice 3. Zahrádkáři Valcha 2,

Více

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s.

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení zní Česká andragogická společnost, o. s. (dále jen sdružení ), užívaný také ve zkratce ČAS, o. s.. 2. Sídlo sdružení

Více

Stanovy Jihlavské astronomické společnosti

Stanovy Jihlavské astronomické společnosti Stanovy Jihlavské astronomické společnosti Článek I Název a sídlo 1. Název: Jihlavská astronomická společnost (dále jen JAS ). 2. Formálně užívaná zkratka: JAS. 3. Sídlo: Rohozná u Jihlavy 33, 588 44.

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

NÁVRH STANOV. Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín

NÁVRH STANOV. Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín NÁVRH STANOV Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín Čl. I Úvodní ustanovení Název sdružení: Sídlo: Sdružení rodičů a přátel ZŠ a MŠ Krčín Žižkovo náměstí 1, 549 01 Nové Město nad Metují Čl. II Právní postavení

Více

Stanovy Spolku Ekolyceum

Stanovy Spolku Ekolyceum Stanovy Spolku Ekolyceum I. Úvod Občanské sdružení Ekolyceum, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb, občanského zákoníku (dále jen NOZ ), tedy od 1.

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

STANOVY občanského sdružení Spolek studentů historie FF UK, o.s.

STANOVY občanského sdružení Spolek studentů historie FF UK, o.s. STANOVY občanského sdružení Spolek studentů historie FF UK, o.s. Preambule Spolek studentů historie FF UK, o.s. (dále jen sdružení) je dobrovolným a zcela nezávislým občanským sdružením studentů studijního

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov NÁVRH STANOV. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov NÁVRH STANOV. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na

Více

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s.

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Slovanský kruh, z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se Zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ Židlochovice Sídlo spolku: Tyršova 611, 667 01 Židlochovice Článek I. Úvodní ustanovení Článek II. Právní postavení členů Spolku

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který

příspěvkem stanoveným Valnou hromadou. O přijetí rozhoduje Správní výbor, který STANOVY Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Spolek českých právníků Všehrd (dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku je 110 00 Praha l, náměstí Curieových 901/7. 3. Předmětem činnosti je spolková

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

Lesní kruh, z.s. Stanovy spolku. verze 1.1

Lesní kruh, z.s. Stanovy spolku. verze 1.1 Lesní kruh, z.s. Stanovy spolku verze 1.1 Čl. I Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Lesní kruh, z.s. (dále též jen spolek ) 2. Spolek má sídlo na adrese: Terezy Novákové 2192/119, Brno-Řečkovice,

Více

Stanovy Kulturního a rodinného centra CoByDup, z.s. Článek I. Článek II.

Stanovy Kulturního a rodinného centra CoByDup, z.s. Článek I. Článek II. Stanovy Kulturního a rodinného centra CoByDup, z.s. Název spolku: Kulturní a rodinné centrum CoByDup, z.s. (dále jen spolek ), Zkráceně: KRC CoByDup, z.s. Sídlo: Toužimská 244/42, 197 00 Praha 9-Kbely

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Stanovy. Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. I. Úvodní ustanovení

Stanovy. Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. I. Úvodní ustanovení Stanovy Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Modrá hvězda života záchranná vodní stanice potápěčů Karlovy Vary, z.s. (dále jen MHŽ

Více

Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice

Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ E. Nápravníka Býšť, okres Pardubice Sídlo spolku:

Více

Stanovy občanského sdružení. I. Název. II. Sídlo a působnost profesního sdružení. III. Vznik, charakteristika a právní postavení profesního sdružení

Stanovy občanského sdružení. I. Název. II. Sídlo a působnost profesního sdružení. III. Vznik, charakteristika a právní postavení profesního sdružení Stanovy občanského sdružení I. Název Český institut pro supervizi II. Sídlo a působnost profesního sdružení 1. Sídlem profesního sdružení je Křižíkova 76/61, Praha 8, 186 00 2. Působnost profesního sdružení

Více

Studio Kokos, z. s. Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo

Studio Kokos, z. s. Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo Studio Kokos, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Studio Kokos, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo v Jablonci nad Nisou, na adrese Rovná 336, 468 01 Jablonec nad Nisou. Čl. II Účel spolku Účelem

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení: Spolek Tábornický klub Písek 2. Sídlo občanského sdružení: Smrkovická 2218, Písek 39701

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s.

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s. Stanovy Článek I Název a sídlo spolku (1) (dále jen spolek ) má své sídlo v Hradci Králové, na adrese Tylovo nábřeží 682, 500 02 Hradec Králové. Článek II Účel spolku (1) Účelem spolku je sdružování aktivních

Více

Stanovy FUNFÁN, o. s.

Stanovy FUNFÁN, o. s. Stanovy FUNFÁN, o. s. Preambule FUNFÁN, o. s. je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného zájmu. Občanské sdružení je právnickou osobou registrovanou ministerstvem vnitra. Čl. 1 Úvodní

Více

Stanovy Klubu seniorů městské části Prahy 18

Stanovy Klubu seniorů městské části Prahy 18 Stanovy Klubu seniorů městské části Prahy 18 Název spolku: Klub seniorů Praha 18, z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku: Třinecká 650, 199 00 Praha 18 Letňany Statutární orgán: Výbor spolku Článek I. Úvodní

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. Článek I Úvodní ustanovení: Název občanského sdružení: Mateřské centrum Studánka Zličín Sídlo: Nedašovská 354, Praha 5 Zličín, 155 21 Článek

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo S T A N O V Y SPOLKU Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo Název spolku je Next RC Rally, z.s. (dále jen spolek ). Spolek je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku

Stanovy spolku. Název a sídlo spolku Stanovy spolku I. Název a sídlo spolku Spolek nese název (dále jen "spolek ) a má své sídlo v Chrudimi, na adrese Čáslavská 973, 537 04 Chrudim IV. II. Úvodní ustanovení 1. Spolek je dobrovolným svazkem

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s.

Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s. Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s. Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku: Klub důchodců v Sadové z.s. (dále též spolek ) 2. Sídlo spolku: 544 01 Dvůr Králové nad Labem, Sadová čp. 2755 3.

Více

SPOLEK PRO SKVRŇOV STANOVY

SPOLEK PRO SKVRŇOV STANOVY SPOLEK PRO SKVRŇOV STANOVY Čl. I Název, zkratka a sídlo Název spolku zní Spolek pro Skvrňov. Používaná zkratka spolku je SpS (dále jen spolek nebo SpS). Sídlem SpS je: Skvrňov č.p. 30, 281 44. Spolek pro

Více

Spolek rodičů při ZŠ Novolíšeňská, Brno. Stanovy. Článek I. Název Spolku Spolek rodičů při ZŠ Novolíšeňská, Brno (dále jen Spolek )

Spolek rodičů při ZŠ Novolíšeňská, Brno. Stanovy. Článek I. Název Spolku Spolek rodičů při ZŠ Novolíšeňská, Brno (dále jen Spolek ) Spolek rodičů při ZŠ Novolíšeňská, Brno Stanovy Článek I. Název Spolku Spolek rodičů při ZŠ Novolíšeňská, Brno (dále jen Spolek ) Článek II. Sídlo Spolku Novolíšeňská 2411/10, Brno, PSČ 628 00 Článek III.

Více

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno S t a n o v y Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno I. Obecná ustanovení 1. Zakládá se občanské sdružení občanů, kteří mají zájem se aktivně podílet na vytváření a naplňování výchovné a vzdělávací koncepce

Více

STANOVY. Spolek přátel GFP. IČO se sídlem Masarykova 450/14, Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze

STANOVY. Spolek přátel GFP. IČO se sídlem Masarykova 450/14, Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze STANOVY Spolek přátel GFP IČO 705 65 309 se sídlem Masarykova 450/14, 277 11 Neratovice sp. zn. L 2744 vedená u Městského soudu v Praze I. Úvodní ustanovení 1) Název spolku: Spolek přátel GFP 2) Sídlo

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Stanovy. čl. I Úvodní ustanovení

Stanovy. čl. I Úvodní ustanovení Spolek rodičů žáků Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov Stanovy čl. I Úvodní ustanovení 1) Sdružení rodičů gymnázia Duchcov, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

Stanovy SRPŠ M. Alše

Stanovy SRPŠ M. Alše Stanovy SRPŠ M. Alše I. Název a sídlo spolku 1. Název: Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše Zkratka názvu: SRPŠ M. Alše 2. Spolek rodičů a přátel ZŠ Mikoláše Alše (dále jen SRPŠ nebo spolek ) byl založen

Více

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s.

Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Stanovy spolku Pink Floyd fanklub CZ, z. s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku zní: Pink Floyd fanklub CZ, z. s. (dále jen spolek ). 2. Povolená zkratka názvu: Pink Floyd fanklub CZ. 3. Sídlem spolku

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

STANOVY. Občanského sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu

STANOVY. Občanského sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu STANOVY Občanského sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu 1 Čl. I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Občanské sdružení pro podporu Tyfloturistického oddílu (dále jen sdružení ) Sídlo:

Více

STANOVY. Velké ceny Prostějovska v požárním útoku

STANOVY. Velké ceny Prostějovska v požárním útoku STANOVY Velké ceny Prostějovska v požárním útoku Článek I. Základní ustanovení 1. Názvem sdružení je Velká cena Prostějovska v požárním útoku (dále jen VCP). 2. VCP je občanským sdružením podle zák.č.

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek školy U Obory

STANOVY SPOLKU. Spolek školy U Obory STANOVY SPOLKU Spolek školy U Obory 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Spolek školy U Obory (dále jen "Spolek") je samosprávným a dobrovolným svazkem sdružujícím především zákonné zástupce (dále jen "rodiče") žáků

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Právní postavení Spolku

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Právní postavení Spolku Stanovy spolku Festival Povaleč z.s. Čl. I Úvodní ustanovení Název Spolku: Festival Povaleč z.s. (dále jen "Spolek") Sídlo: Zámecká 20, 364 53 Valeč Čl. II Právní postavení Spolku 1. Spolek je dobrovolný,

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

S t a n o v y Spolku příznivců netradiční školy

S t a n o v y Spolku příznivců netradiční školy S t a n o v y Spolku příznivců netradiční školy Vydané podle 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb. Občanského zákoníku, zákon ze dne 3. 2. 2012, účinnost 1. ledna 2014 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název Spolku:

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl.II. Účel, cíle a činnost spolku

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl.II. Účel, cíle a činnost spolku Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč Čl. I. Úvodní ustanovení Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč (dále jen spolek ) je dobrovolným, nepolitickým, nezávislým spolkem rodičů a

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL

Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Úplné znění stanov SPOLEK BOSMA ANGEL Článek I. Název a sídlo spolku 1) Název zní Spolek BOSMA ANGEL. 2) Spolek sídlí na adrese Hasova 3094/3, 143 00 Praha 4 Modřany. 3) IČ: 22708537, registrace provedena

Více

Stanovy spolku. SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s.

Stanovy spolku. SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s. 1 Stanovy spolku SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s. I. Základní ustanovení 1 Název: SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova 141, z.s. 2 Sídlo: Masarykova 141, Telč-Podolí, 588 56 Telč 3 Spolek SRPŠ ZŠ Telč, Masarykova

Více

Českomoravská Federace Nordic Walking, z.s.

Českomoravská Federace Nordic Walking, z.s. Českomoravská Federace Nordic Walking, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Českomoravská Federace Nordic Walking, z. s. (dále jen ČMFNW) má své sídlo v Benešově, na adrese Křižíkova 2100, PSČ 256 01.

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník.

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL I. Název a sídlo Byl založen Spolek Angel, se sídlem Angelovova 3183, 14300 Praha 12, IČ: 47610689, registrace provedena dne 25.11.1992 pod č.j. VSC/1-16530/92-R. II. Právní

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Název, sídlo a IČO Úvodní ustanovení 1 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia F. M. Pelcla Rychnov nad Kněžnou (dále jen

Více

STANOVY STANOVY SPOLKU PŘESKOPEC. Článek I Název spolku

STANOVY STANOVY SPOLKU PŘESKOPEC. Článek I Název spolku STANOVY STANOVY SPOLKU PŘESKOPEC Článek I Název spolku Spolek Přeskopec členství ve spolku je dobrovolné, nepolitické a nezávislé společenství subjektů, které splňují podmínky uvedené ve Stanovách. Článek

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

Žijeme pro Hradiště, z. s. Stanovy spolku

Žijeme pro Hradiště, z. s. Stanovy spolku Žijeme pro Hradiště, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek Žijeme pro Hradiště, z. s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Článek I. Úvodní ustanovení Praskoleská společnost sv. Prokopa (dále jen Společnost) je dobrovolným sdružením občanů zaměřeným k plnění stanovených cílů a úkolů

Více

Stanovy občanského sdružení Český západ o.s. Čl. 1. Základní ustanovení

Stanovy občanského sdružení Český západ o.s. Čl. 1. Základní ustanovení Stanovy občanského sdružení Český západ o.s. Čl. 1 Základní ustanovení 1. Název občanského sdružení je Český západ o.s. (dále jen sdružení). 2. Sídlem sdružení je Dobrá Voda č.p. 8, 364 01 Toužim. 3. Sdružení

Více

Stanovy spolku. ANTHROPICTURES, z.s. Čl. I Úvodní ustanovení

Stanovy spolku. ANTHROPICTURES, z.s. Čl. I Úvodní ustanovení Stanovy spolku ANTHROPICTURES, z.s. Čl. I Úvodní ustanovení 1. Dne 13. listopadu 2013 vytvořili zakladatelé: Ing. Pavel Borecký, r.č.: 861011/0410, trvale bytem: Obvodová 34/401, Praha 9, 190 00; Mgr.

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s.

Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Stanovy občanského sdružení Komunitní škola Kasejovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení: Komunitní škola Kasejovice, o.s. (zkráceně KŠ Kasejovice, o.s.) Názvu sdružení v mezinárodním

Více

Stanovy Klubu přátel základní školy při ZŠ Písnická, se sídlem Praha 4,

Stanovy Klubu přátel základní školy při ZŠ Písnická, se sídlem Praha 4, Stanovy Klubu přátel základní školy při ZŠ Písnická, se sídlem Praha 4, I. Klubu přátel školy (KPZŠ), při ZŠ Písnická 760, Praha 4, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

Iniciativa Dokořán, z. s. Stanovy spolku

Iniciativa Dokořán, z. s. Stanovy spolku Iniciativa Dokořán, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Iniciativa Dokořán, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo v Karviné, na adrese Masarykovo nám. 4/3, PSČ 733 01. Anglický ekvivalent jména spolku:

Více