Program. 42. Šerclovy dny Hotel Nové Adalbertinum HRADEC KRÁLOVÉ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program. 42. Šerclovy dny Hotel Nové Adalbertinum HRADEC KRÁLOVÉ"

Transkript

1 Program 42. Šerclovy dny Hotel Nové Adalbertinum HRADEC KRÁLOVÉ

2

3 42. Šerclovy dny Hotel Nové Adalbertinum HRADEC KRÁLOVÉ region Hradec Králové

4 Universitní profesor MUDr. Miroslav Šercl, DrSc. OSOBNOST A DÍLO narodil se 4. února 908 v Praze, kde absolvoval všechna svá studia po promoci v r. 932 nastoupil na I. interní klinice v Praze, zařadil se do neurologické skupiny Univ. prof. MUDr. Kamila Hennera dvouleté údobí v letech byl pověřen vedením neurologického oddělení vojenské nemocnice v Trnavě na Slovensku návrat do Prahy jako asistent na tehdy již konstituovanou Hennerovu neurologickou kliniku v roce 946 se habilitoval pro obor neurologie byl pověřen Ministerstvem školství vybudováním a vedením neurologické kliniky na založené Palackého Universitě v Olomouci jmenován - ve svých 38 letech - universitním profesorem v Olomouci buduje od základu novou neurologickou kliniku postupně buduje i v blízkém městě Šternberk léčebné neurologické oddělení a v lázních Velké Losiny rehabilitační ústav pro léčbu následků dětské obrny v r. 95 jmenován přednostou neurologické kliniky Vojenské lékařské akademie v Hradci Králové, která byla zřízena na bazi tamní lékařské fakulty byl postaven před úkol zajistit vysokou úroveň vojenské neurologie v celostátním měřítku a dále zvýšit úroveň a rozsah neurologické služby pro civilní obyvatelstvo Královéhradeckého kraje pod jeho vedením byly zřízeny laboratoře neuroradiologická a elektromyografická po zrušení Vojenské lékařské akademie v r. 958 zůstal na obnovené Lékařské fakultě University Karlovy nadále jako vedoucí katedry a přednosta neurologické kliniky z klinické neurologie byly vyčleněny dětská neurologie a průmyslová neurologie, při ambulanci byla od r. 966 zřízena poradna pro bolesti hlavy byl vynikajícím klinikem, vědcem a pedagogem vychoval vlastní neurologickou školu s řadou odborníků, primářů, kandidátů věd, docentů vědecká činnost dosahující počtu 50 položek jak v přednáškách, tak i v publikacích včetně monografií se zaměřila na obtížné, málo probádané problémy, ať již to byly vlivy pracovního prostředí na nervový systém, sportovní neurotraumatologie, neuroinfekce, demyelinizační onemocnění, amyotrofická laterální sklerosa, klinické výzkumy nových léků zemřel před třiačtyřiceti lety - dne 4. září 972 v Hradci Králové byl člověk činorodý, pilný, neokázalý, nebojácný, rovný, vedoucí své podřízené osobním příkladem k uctění jeho trvalé památky pořádá neurologická klinika každoročně - od r vědecké zasedání Šerclův den

5 VŠEOBECNÉ INFORMACE Místo konání Hotel Nové Adalbertinum Velké náměstí Hradec Králové GPS: N, E Termín konání Stravování V průběhu setkání je pro registrované účastníky zajištěno průběžné občerstvení. Společenský program Všichni registrovaní účastníci jsou srdečně zváni na společenský večer, který se uskuteční v pátek od 20 hodin ve Velkém sále Nového Adalbertina. Organizační zajištění HANZO Production, spol. s r.o. Malé náměstí 0/ Hradec Králové Vzdělávací akce je pořádána dle stavovského předpisu ČLK č. 6 a je ohodnocena kredity pro lékaře. Vzdělávací akce je pořádána podle vyhlášky MZČR č. 4/200 Sb., kterou se mění vyhláška 423/2004 Sb., kterou se stanoví kreditní systém pro vydání osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků, ve znění vyhlášky č. 32/2008 Sb.

6 Organizátoři vyjadřují poděkování firmám a společnostem za jejich vstřícný přístup a podporu 42. ŠERCLOVÝCH DNŮ VYSTAVOVATEL Baxter Czech spol. s r.o. Biogen (Czech Republic) s.r.o. Boehringer Ingelheim spol. s r.o. Genzyme, a sanofi company Lundbeck Czech Republic s.r.o. Merck spol. s r.o. Mylan Novartis s.r.o. Pfizer, spol. s r.o. Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. UCB s.r.o.

7 PROGRAM INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

8 8 Pátek REGISTRACE SATELITNÍ OBĚDOVÉ SYMPÓZIUM firmy NOVARTIS Kognice a roztroušená skleróza PŘESTÁVKA SEKCE: CEREBROVASKULÁRNÍ ONEMOCNĚNÍ I 2 3 PŘEDSEDAJÍCÍ: prof. MUDr. Egon Kurča, Ph.D., FESO MUDr. Aleš Tomek, Ph.D., FESO Manažment kryptogénnej ischemickej CMP Kurča E, Petrovičová A Neurologická klinika, Jesseniova LF UK a Univerzitná nemocnica, Martin, Slovensko Vaskulitidy centrálního nervového systému - kazuistiky a review Tomek A. Neurologická klinika, KCC, 2. LF UK a FN v Motole, Praha Cévní mozková příhoda - závažná komplikace kardiochirurgického výkonu Vítková E., Krajíčková D., Herzig R. Neurologická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové (30 min) (30 min) (5 min) PŘESTÁVKA SEKCE: CEREBROVASKULÁRNÍ ONEMOCNĚNÍ II 4 PŘEDSEDAJÍCÍ: prof. MUDr. Roman Herzig, Ph.D., FESO, FEAN prof. MUDr. David Školoudík, Ph.D., FESO Vnitřní krkavice. Anatomický aspekt a její segmentace Póczoš P., Česák T., Keller J. T. 2 Neurochirurgická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové 2 Department of Neurosurgery, University of Cincinnati and Mayfield Clinic, USA (20 min)

9 9 Pátek Indikace karotické endarterektomie a stentingu Školoudík D.,2 FZV UP Olomouc 2 Neurologická klinika, KCC, LF OU a FN Ostrava (30 min) Emergentní trombendarterektomie pro akutní symptomatickou okluzi vnitřní karotidy v situaci těžkého iktu a selhávající trombolytické terapie (0 min) Guňka I., Krajíčková D. 2, Leško M., Jiška S., Lojík M. 3, Raupach J. 3 Chirurgická, 2 Neurologická a 3 Radiologická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové Disekce všech čtyř přívodných mozkových tepen v terénu fibromuskulární dysplázie - kazuistika (0 min) Waishaupt J., Krajičková D., Krajina A. 2, Klzo L. 2, Žižka J. 2, Abuhajar M. 2 Neurologická a 2 Radiologická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové PŘESTÁVKA SEKCE: ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA PŘEDSEDAJÍCÍ: doc. MUDr. Martin Vališ, Ph.D. prof. MUDr. Jan Mareš, Ph.D. Algoritmy prvoliniové terapie roztroušené sklerózy v souvislosti s příchodem nových perorálních léků (30 min) Vališ M. Biologická léčba roztroušené sklerózy léky 2. linie současný stav (30 min) Štourač P. Neurologická klinika LF MU a FN Brno Léčba roztroušené sklerózy - úhradová vyhláška a její výklad Mareš J. Neurologická klinika LF UP a FN Olomouc (30 min) Perorální léčba roztroušené sklerózy mozkomíšní (5 min) Pavelek Z., Vališ M.

10 0 Sobota REGISTRACE SEKCE: CEREBROVASKULÁRNÍ ONEMOCNĚNÍ III PŘEDSEDAJÍCÍ: doc. MUDr. Dagmar Krajíčková, CSc. MUDr. Vladimír Nosáľ, Ph.D. Iktus v zadní cirkulaci (30 min) Herzig R. Neurologická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové Endovaskulární terapie akutní okluze střední mozkové tepny - srovnání perkutánní transluminární angioplastiky a mechanické trombektomie. Výsledky z Českého národního multicentrického registru cerebrálních mechanických rekanalizací. (5 min) Blejchařová K.,2, Herzig R., Roubec M. 3, Kuliha M. 3, Šaňák D. 4, Vítková E., Krajičková D., Tomek A. 5, Václavík D. 2, Procházka V. 6, Köcher M. 7, Krajina A. 8, Charvát F. 9, Zapletalová J. 0, Školoudík D., Vališ M. Neurologická a 8 Radiologická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové 2 Iktové centrum, Neurologické oddělení, Vítkovická nemocnice 3 Neurologická a 6 Radiologická klinika, KCC, LF OU a FN Ostrava 4 Neurologická a 7 Radiologická klinika, KCC, LF UP a FN Olomouc 5 Neurologická klinika, KCC, 2. LF UK a FN v Motole, Praha 9 Radiodiagnostické oddělení, KCC, ÚVN-VFN Praha 0 Ústav lékařské biofyziky, LF UP Olomouc FZV UP Olomouc Umíme to stejně? Srovnání mechanických intrakraniálních rekanalizací v našem KCC se studiemi MR CLEAN, ESCAPE, EXTEND-IA a SWIFT PRIME (5 min) Krajíčková D., Krajina A. 2, Lojík M. 2 Neurologická a 2 Radiologická klinika, KCC, LF UK a FN Hradec Králové Foramen ovale patens (30 min) Nosáľ V. Neurologická klinika, Jesseniova LF UK a Univerzitná nemocnica, Martin, Slovensko PŘESTÁVKA

11 Sobota SEKCE: VARIA PŘEDSEDAJÍCÍ: MUDr. Pavel Kunc, Ph.D. MUDr. Oldřich Vyšata, Ph.D. Bulbo-thalamo-kortikální struktury a simulace jejich funkcí modelem Farleye a Clarka a Ivanchněnka (20 min) Faber J. Ústav telematiky a regulace, ČVUT, Praha Bulbo-thalamo-kortikální struktury a jejich neuroinformatické modelování s předpokládaným ziskem pro praxi. (20 min) Faber J. Ústav telematiky a regulace, ČVUT, Praha Ventilační poruchy u neuromuskulárních onemocnění Geier P., Ehler E., Prax T. Neurologická klinika, Pardubická nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, Pardubice (20 min) Záznam dechových pohybů ve spánku systémem MS Kinect (20 min) Centonze F.,2, Schätz M., Procházka A., Kuchyňka J. 4, Vyšata O. 3,4, Cejnar P., Vališ M. 4 Ústav počítačové a řídící techniky, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha 2 Department of Mechanical Engineering, Politecnico di Milano, Milan, Italy 3 Český institut informatiky robotiky a kybernetiky, ČVUT v Praze 4 Genetická varianta Creutzfeldt-Jakobovy nemoci (0 min) Kuchyňka J., Caisberger F., Šoltysová E.

12 2 Sobota SESTERSKÁ SEKCE I S S2 S3 S4 S5 PŘEDSEDAJÍCÍ: Jitka Kubínová Lenka Kopecká Vertigo, symptom, který známe? Sila P. Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, LF UK a FN Hradec Králové Možnosti využití závěsných systémů v ošetřovatelské péči u imobilních pacientů Osladil T., Věchtová B. Rehabilitační klinika LF UK a FN Hradec Králové Endovaskulární léčba malformace Galénské žíly u kojenců Klimešová D. Radiologická klinika, LF UK a FN Hradec Králové (20 min) (5 min) (5 min) Míšní poškození způsobené durální arteriovenózní malformací (0 min) Kántorová M. Ošetřovatelský proces u pacientky s míšní lézí Pechová T., Zabloudilová M. S6 Asijská forma roztroušené sklerózy Devicova choroba Váňová H., Kreibichová R PŘESTÁVKA (0 min) (5 min) SESTERSKÁ SEKCE II S7 PŘEDSEDAJÍCÍ: Jitka Kubínová Lenka Moučková Jízda na kole vždy s přilbou Kopecká L. (0 min)

13 3 Sobota S8 S9 Stiff person syndrom x amyotrofická laterální skleróza zákeřná či zákeřnější (5 min) Tomková R. Péče o pacienta se syndromem Guillain-Barrého (ošetřovatelská kazuistika) Zatočilová J.,2, Ehler E.,3, Mandysová P.,3 Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice 2 Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze 3 Neurologická klinika, Pardubická nemocnice, Nemocnice Pardubického kraje, Pardubice S0 myastenií gravis Žumárová P., Fejglová E. S S2 S3 Kazuistika 4letého chlapce s juvenilní Imobilizující lumbalgie u srpkovité anémie vzácné v ČR Šolínová P. (20 min) (0 min) (0 min) Creutzfeldt-Jakobova nemoc in vivo neznámá (0 min) Cejnarová R., Karenová L. Ischemická CMP a hormonální antikoncepce u mladých žen Erbenová A. (0 min)

14

15

16

Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN. Mgr Marta Želízková Vrchní sestra

Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN. Mgr Marta Želízková Vrchní sestra Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN Mgr Marta Želízková Vrchní sestra Historie kliniky Neurochirurgická klinika ÚVN Praha vznikla 29. října 1959. Zakladatelem kliniky byl generálmajor

Více

Sympozium poruch polykání

Sympozium poruch polykání Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Pardubická krajská nemocnice, Česká společnost otorhinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice

Více

Hotel Galant, Mikulov Angels sesterský cerebrovaskulární kongres

Hotel Galant, Mikulov Angels sesterský cerebrovaskulární kongres Hotel Galant, Mikulov 20.6. 21.6. 2019 1. Angels sesterský cerebrovaskulární kongres PROGRAM ČTVRTEK 20. 6. 2019 - Sál Cabernet 13:00-15:00 Blok 1 Předsedající: Ing. Robert Havalda, Angels konzultant,

Více

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014

NÁDORY HLAVY A KRKU 2014 MEZIOBOROVÁ KONFERENCE CHIRURGIE HLAVY A KRKU, PATOLOGIE & ONKOLOGIE HRADEC KRÁLOVÉ 28. - 29. března 2014 Organizátoři: Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové a Onkologická sekce

Více

PROGRAM XIII. CEREBROVASKULÁRNÍ SEMINÁŘ září 2017 Tábor, Hotel Dvořák

PROGRAM XIII. CEREBROVASKULÁRNÍ SEMINÁŘ září 2017 Tábor, Hotel Dvořák PROGRAM XIII. CEREBROVASKULÁRNÍ SEMINÁŘ 7. - 8. září 2017 Tábor, Hotel Dvořák XIII. CEREBROVASKULÁRNÍ SEMINÁŘ Záštita: Pořadatel: Předseda sjezdu: Vědecký a programový výbor: Sekretariát: Cerebrovaskulární

Více

NADAČNÍ FOND PRO NEUROVĚDY VE SPOLUPRÁCI NEUROLOGICKOU KLINIKOU LF UK A FN HRADEC KRÁLOVÉ POŘÁDÁ. 39.Šerclovy dny

NADAČNÍ FOND PRO NEUROVĚDY VE SPOLUPRÁCI NEUROLOGICKOU KLINIKOU LF UK A FN HRADEC KRÁLOVÉ POŘÁDÁ. 39.Šerclovy dny VE SPOLUPRÁCI S NEUROLOGICKOU KLINIKOU LF UK A FN HRADEC KRÁLOVÉ POŘÁDÁ 1 9. - 20. ŘÍJEN 201 2 ZAHÁJENÍ 19.10.2012 V 16.00 HOD UKONČENÍ 20.10.2012 VE 14.00 HOD HOTEL TEREZIÁNSKÝ DVŮR HRADEC KRÁLOVÉ JANA

Více

40. Šerclovy dny 11. 10. 12. 10. 2013

40. Šerclovy dny 11. 10. 12. 10. 2013 40. Šerclovy dny 11. 10. 12. 10. 2013 Hotel Nové Adalbertinum Hradec Králové Program PÁTEK 11. 10. 2013 13:00 19:00 14:00 16:00 REGISTRACE NEUROCHIRURGIE + NERVOSVALOVÁ ONEMOCNĚNÍ doc. MUDr. Martin Vališ,

Více

33. ŠERCLOVY DNY HARRACHOV hotel Svornost

33. ŠERCLOVY DNY HARRACHOV hotel Svornost POZNÁMKY 33. ŠERCLOVY DNY HARRACHOV hotel Svornost ZAHÁJENÍ 2.0.2005 V 6.00 HOD UKONČENÍ 22.0.2005 VE 4.00 HOD HLAVNÍ TÉMATA VĚDECKÉHO PROGRAMU CÉVNÍ ONEMOCNĚNÍ MOZKU VARIA MEDIÁLNÍ PARTNER NEUROLOGIE

Více

X. sympozium o léčbě bolesti

X. sympozium o léčbě bolesti TA-SERVICE s.r.o. pořádá X. sympozium o léčbě bolesti s mezinárodní účastí 4. - 6. dubna 2019 Hotel Voroněž I, Křížkovského 47, Brno PROGRAM Záštitu nad konáním sympozia převzali Sekce pro diagnostiku

Více

9.45 11.00 Akutní ischemická cévní mozková příhoda Předsedající: M. Bar, D. Václavík, D. Školoudík, D. Kučera

9.45 11.00 Akutní ischemická cévní mozková příhoda Předsedající: M. Bar, D. Václavík, D. Školoudík, D. Kučera PŘEDBĚŽNÝ PROGRAM Úterý 22.10. 8.00 Registrace účastníků 9.30 9.45 Zahájení kongresu a zdravice 9.45 11.00 Akutní ischemická cévní mozková příhoda Předsedající: M. Bar, D. Václavík, D. Školoudík, D. Kučera

Více

Návrh na jmenování docentem

Návrh na jmenování docentem Návrh na jmenování docentem Podle 72 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů /zákon o vysokých školách/ Vysoká škola: Fakulta: Uchazeč: rodné číslo: stav: trvalé bydliště:

Více

Technické výsledky endovaskulární léčby icmp v ČR v roce Je potřebné rozšířit sledované parametry?

Technické výsledky endovaskulární léčby icmp v ČR v roce Je potřebné rozšířit sledované parametry? XXII. PRACOVNÍ SYMPOZIUM 2017 Čtvrtek 1. 6. 2017 16:00-20:00 Registrace účastníků 16:30-18:00 Jednání výboru CSIR ČLS JEP Pátek 2. 6. 2017 08:00-12:00 Registrace účastníků 09:00-09:05 ZAHÁJENÍ M. Roček,

Více

Sjezd Pracovní skupiny kardiovaskulární rehabilitace ČKS. Kardiovaskulární dny v Lázních Teplice nad Bečvou

Sjezd Pracovní skupiny kardiovaskulární rehabilitace ČKS. Kardiovaskulární dny v Lázních Teplice nad Bečvou Sjezd Pracovní skupiny kardiovaskulární rehabilitace ČKS Kardiovaskulární dny v Lázních Teplice nad Bečvou Harmonogram akce a program přednášek Programový výbor: prof. MUDr. Lenka Špinarová, Ph.D., FESC

Více

Přednáškové, publikační a výukové aktivity Kliniky dětské neurologie za rok 2008. I. Přednášky:

Přednáškové, publikační a výukové aktivity Kliniky dětské neurologie za rok 2008. I. Přednášky: Přednáškové, publikační a výukové aktivity Kliniky dětské neurologie za rok 2008 I. Přednášky: A) Regionální akce Regionální seminář neurologické kliniky FN Ostrava, Ostrava, 16.1.2008 Školoudík D., Fadrná

Více

I. Ostravské urologicko-neurologické dny

I. Ostravské urologicko-neurologické dny Sekce neurourologie, urodynamiky a urogynekologie České urologické společnosti České lékařské společnosti J.E.Purkyně pořádá workshop I. Ostravské urologicko-neurologické dny Ostrava Hotel Park-Inn 23.-24.

Více

56. sjezd českých a slovenských revmatologů 2012

56. sjezd českých a slovenských revmatologů 2012 PROGRAMOVÉ SCHÉMA SJEZDU 56. sjezd českých a slovenských revmatologů 2012 Aktualizace k 29. 6. 2012, s výhradou dalších změn a úprav ÚTERÝ 18. ZÁŘÍ 18:00 23:00 INSTALACE DOPROVODNÉ VÝSTAVY I STŘEDA 19.

Více

NEUROLOGICKÉ KLINIKY LF UP A FN V OLOMOUCI

NEUROLOGICKÉ KLINIKY LF UP A FN V OLOMOUCI PROGRAM SEMINÁŘŮ NEUROLOGICKÉ KLINIKY LF UP A FN V OLOMOUCI v letním semestru akademického roku 2007/2008 27. ÚNORA 2008 NEUROCHIRURGICKÉ ODPOLEDNE PŘEDNÍ STABILIZACE PŘI PORANĚNÍ TH-L PÁTEŘE S VYUŽITÍM

Více

mezioborové sympozium Komplexní vyšetření hrtanu a hlasu v ambulantní i klinické praxi

mezioborové sympozium Komplexní vyšetření hrtanu a hlasu v ambulantní i klinické praxi Česká společnost otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Hradec Králové Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita

Více

PROGRAM IV. ČESKÝ NEURORADIOLOGICKÝ KONGRES. 13. 14. října 2011 Ústí nad Labem, Clarion Congress Hotel

PROGRAM IV. ČESKÝ NEURORADIOLOGICKÝ KONGRES. 13. 14. října 2011 Ústí nad Labem, Clarion Congress Hotel PROGRAM IV. ČESKÝ NEURORADIOLOGICKÝ KONGRES 13. 14. října 2011 Ústí nad Labem, Clarion Congress Hotel Česká neuroradiologická společnost ČLS JEP ve spolupráci s KZ, a.s. - Masarykova nemocnice v Ústí nad

Více

56. sjezd českých a slovenských revmatologů 2012

56. sjezd českých a slovenských revmatologů 2012 PROGRAMOVÉ SCHÉMA SJEZDU 56. sjezd českých a slovenských revmatologů 2012 Aktualizace k 5. 6. 2012, s výhradou dalších změn a úprav ÚTERÝ 18. ZÁŘÍ 18:00 23:00 INSTALACE DOPROVODNÉ VÝSTAVY I STŘEDA 19.

Více

mezioborové sympozium Komplexní vyšetření poruch sluchu v ambulantní i klinické praxi

mezioborové sympozium Komplexní vyšetření poruch sluchu v ambulantní i klinické praxi Česká společnost otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Hradec Králové Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita

Více

Prevence ischemické choroby srdeční od dětského věku

Prevence ischemické choroby srdeční od dětského věku XXVII. celostátní seminář Prevence ischemické choroby srdeční od dětského věku pořádá GALÉN-SYMPOSION s.r.o. pod odbornou záštitou Pracovní skupiny Pediatrické kardiologie ČKS a ve spolupráci s Českou

Více

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK

První anonce. 2. pražské mezioborové onkologické kolokvium. 1. LF UK pořádá ve spolupráci s 2. a 3. LF UK Pod záštitou Evropské onkologické společnosti Záštitu nad kolokviem dále převzaly: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR První anonce 1. LF UK pořádá ve spolupráci

Více

Modernizace a obnova přístrojového vybavení

Modernizace a obnova přístrojového vybavení Projekt CZ.1.06/3.2.01/08.07653 Modernizace a obnova přístrojového vybavení iktového centra KZ v Chomutově byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Více

44. MEZIKRAJSKÉ PNEUMOLOGICKÉ DNY

44. MEZIKRAJSKÉ PNEUMOLOGICKÉ DNY 44. MEZIKRAJSKÉ PNEUMOLOGICKÉ DNY ČESKÝ KRUMLOV 17. 19. 5. 2018 PROGRAM ODBORNÝ PROGRAM SYMPÓZIA PÁTEK 18. 5. / 07.00 08.00 hod. PŘÍPRAVA FIREMNÍCH STÁNKŮ 08.00 09.00 hod. REGISTRACE V PROSTORECH PRELATURY

Více

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni 12. 6. 2014 Celkový počet členů VR: Přítomni: Omluveni: 33 členů (Prezenční listina je nedílnou přílohou

Více

I.Ortopedická klinika Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. pořádá pod záštitou

I.Ortopedická klinika Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. pořádá pod záštitou I.Ortopedická klinika Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně pořádá pod záštitou České společnosti pro ortopedii a traumatologii Profesní odborové unie zdravotních

Více

VÝROČNÍ DESÁTÝ ROČNÍK

VÝROČNÍ DESÁTÝ ROČNÍK Neurochirurgická klinika, Klinika léčebné rehabilitace, Radiodiagnostický ústav Fakultní nemocnice v Ostravě ve spolupráci s OS ČLK Ostrava pod záštitou ředitele Fakultní nemocnice v Ostravě VÝROČNÍ DESÁTÝ

Více

Problematika krční páteře

Problematika krční páteře Neurochirurgická klinika LF UK a FN Hradec Králové pořádají multioborové sympozium na téma: Problematika krční páteře Lázně Bělohrad / 10. 11. září 2015 PROGRAM MEDICAL & PHARMA PROMOTION www.mppromotion.cz

Více

4. Májové setkání. ambulantních pneumologů. registrace:

4. Májové setkání. ambulantních pneumologů. registrace: 4. Májové setkání ambulantních pneumologů 3. 4. května 2019 Refektář Jezuitské koleje - GASK Barborská 51-53, Kutná Hora registrace: www.gsymposion.cz Pořádá Sekce ambulantních pneumologů České pneumologické

Více

XV. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER. České Budějovice 20. dubna Program

XV. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER. České Budějovice 20. dubna Program XV. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER České Budějovice 20. dubna 2018 Program ODBORNÝ PROGRAM LÉKAŘSKÁ SEKCE 20. 4. 2018 / 9.00 16.30 hodin Clarion Congress Hotel České Budějovice Konferenční

Více

Funkční Urologie Novinky 2017

Funkční Urologie Novinky 2017 Pozvánka Funkční Urologie Novinky 2017 Hotel ILF, Praha 1. 2. června 2017 Odborná garance: prim. MUDr. Miroslav Krhovský Konference Sekce pro urodynamiku, neurourologii a urogynekologii České urologické

Více

9:15 10:15 Blok 1: Asymptomatické břišní aneurysma Předsedající: M. Mazur (Ostrava), S. Heller (Praha). M. Wierzgoń (Třinec)

9:15 10:15 Blok 1: Asymptomatické břišní aneurysma Předsedající: M. Mazur (Ostrava), S. Heller (Praha). M. Wierzgoń (Třinec) ODBORNÝ PROGRAM Čtvrtek 9. 0. 07 Sál Sapphire 9:00 9:5 Slavnostní zahájení MUDr. Milan Leckéši, předseda představenstva AGEL a.s. MUDr. Karel Lukeš, MBA, předseda představenstva a ředitel Vítkovické nemocnice

Více

XIV. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER. České Budějovice 21. dubna Program

XIV. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER. České Budějovice 21. dubna Program XIV. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER České Budějovice 21. dubna 2017 Program ODBORNÝ PROGRAM LÉKAŘSKÁ SEKCE 21. 4. 2017 / 9.00 17.00 hodin Clarion Congress Hotel České Budějovice Konferenční

Více

XIII. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER. České Budějovice 22. duben Program

XIII. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER. České Budějovice 22. duben Program XIII. SETKÁNÍ JIHOČESKÝCH ANESTEZIOLOGŮ A SESTER České Budějovice 22. duben 2016 Program ODBORNÝ PROGRAM LÉKAŘSKÁ SEKCE 22. 4. 2016 / 9.00 17.00 hodin 8.00 9.00: Registrace BLOK I.: 9.00 10.00 Nutriční

Více

XIII. DNY INTENZIVNÍ MEDICÍNY KROMĚŘÍŽ června Intenzivní medicína - křižovatka oborů

XIII. DNY INTENZIVNÍ MEDICÍNY KROMĚŘÍŽ června Intenzivní medicína - křižovatka oborů XIII. DNY INTENZIVNÍ MEDICÍNY KROMĚŘÍŽ 14. 16. června 2006 Intenzivní medicína - křižovatka oborů Anesteziologicko-resuscitační klinika 1. LF UK a FTN Praha Česká lékařská společnost J. E. Purkyně Sekce

Více

Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16

Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16 Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16 Místa konání a lokální garanti KOC Brno, hotel International, místní garant prim. MUDr. Ivo Kocák, Ph.D. Olomouc, NH Hotel Olomouc, místní

Více

NEU/VC hodin praktických cvičení / blok

NEU/VC hodin praktických cvičení / blok Studijní program : Všeobecné lékařství Název předmětu : Neurologie Rozvrhová zkratka : NEU/VC012 Rozvrh výuky : 18 hodin seminářů / blok 72 hodin praktických cvičení / blok Zařazení výuky : 4. ročník,

Více

VI. SYMPOZIUM PRAKTICKÉ NEUROLOGIE

VI. SYMPOZIUM PRAKTICKÉ NEUROLOGIE VI. SYMPOZIUM PRAKTICKÉ NEUROLOGIE 4.- 5. 6. 2009 BRNO NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE Sympozia praktické neurologie si v Brně již vytvořila svou tradici (termín i místo konání, rámcový program, odborná i zájmová

Více

prodlouženém intervalu do 4,5 hod od vzniku příhody

prodlouženém intervalu do 4,5 hod od vzniku příhody MUDr. Jan Bartoník Historie medikamentosní terapie ischemických CMP Přes veškerou snahu byly do r. 1995 ischemické CMP považovány za více méně terapeuticky neovlivnitelné. Za jedinou účinnou látku v terapii

Více

Úrazy páteře a posttraumatické stavy

Úrazy páteře a posttraumatické stavy Neurochirurgická klinika LF UK a FN Hradec Králové pořádají III. multioborové sympozium na téma: Úrazy páteře a posttraumatické stavy Lázně Bělohrad / 22. 23. září 2016 PROGRAM www.mppromotion.cz Blok

Více

poøádá pod záštitou Èeské lékaøské komory a ve spolupráci s Univerzitním centrem chirurgické anatomie

poøádá pod záštitou Èeské lékaøské komory a ve spolupráci s Univerzitním centrem chirurgické anatomie BR NO 301. 1.- 21. 2.2 00 9 Místo konání: Anatomický ústav LF MU Brno, Kamenice 3 www.ecpa-cz.com poøádá pod záštitou Èeské lékaøské komory a ve spolupráci s Univerzitním centrem chirurgické anatomie PREPARAÈNÍ

Více

KOMPLEXNÍ CEREBROVASKULÁRNÍ CENTRUM, NEUROLOGICKÁ KLINIKA LF UP A FN OLOMOUC

KOMPLEXNÍ CEREBROVASKULÁRNÍ CENTRUM, NEUROLOGICKÁ KLINIKA LF UP A FN OLOMOUC Dorňák T. 1, Herzig R. 1, Školoudík D. 1,2, Šaňák D. 1, Kuliha M. 1,2, Roubec M. 2, Köcher M. 3, Procházka V. 4, Král M. 1, Veverka T. 1, Bártková A. 1, Hluštík P. 1, Zapletalová J. 5, Heřman M. 3, Kaňovský

Více

PROGRAM. Nesnáze a komplikace v péči o pacienty s onemocněním páteře. Lázně Bělohrad října 2019

PROGRAM. Nesnáze a komplikace v péči o pacienty s onemocněním páteře. Lázně Bělohrad října 2019 Nadační fond pro rozvoj neurochirurgie v Hradci Králové pořádá Generální partner VI. ročník Mezioborového sympozia na téma Nesnáze a komplikace v péči o pacienty s onemocněním páteře Lázně Bělohrad 3.

Více

XIX. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY

XIX. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY XIX. ROŽNOVSKÉ ALERGOLOGICKO - IMUNOLOGICKÉ DNY Pod záštitou České společnosti alergologie a klinické imunologie ČLS JEP Rožnov pod Radhoštěm 23.-24. května 2014 SYMPOZIUM LÉKAŘŮ Vážení a milí kolegové,

Více

XXI. PRACOVNÍ SYMPOZIUM ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTERVENČNÍ RADIOLOGIE

XXI. PRACOVNÍ SYMPOZIUM ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTERVENČNÍ RADIOLOGIE XXI. PRACOVNÍ SYMPOZIUM ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTERVENČNÍ RADIOLOGIE VELKÉ LOSINY 2. 4. 6. 2016 Pořádají: Česká společnost intervenční radiologie ČLS JEP Radiologická klinika LF a FN Olomouc Nadace prof. Rösche

Více

Transplantcentrum IKEM. ve spolupráci se Společností pro orgánové transplantace ČLS JEP a Nadačním fondem TRANSPLANTACE.

Transplantcentrum IKEM. ve spolupráci se Společností pro orgánové transplantace ČLS JEP a Nadačním fondem TRANSPLANTACE. Transplantcentrum IKEM ve spolupráci se Společností pro orgánové transplantace ČLS JEP a Nadačním fondem TRANSPLANTACE pořádá konferenci DÁRCE ORGÁNŮ 8. 10. 2015 hotel Barceló Praha Na Strži 1660/32, Praha

Více

Firma BOS. org s. r. o. je zapsána u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 9733.

Firma BOS. org s. r. o. je zapsána u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 9733. 2. SEVEROČESKÝ ALGEZIOLOGICKÝ DEN TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ 24. 3. 2012, Krajský úřad Ústeckého kraje, Velká Hradební 48, Ústí nad Labem Doporučujeme parkování: Podzemní parkoviště Palác Zdar (Mírové náměstí)

Více

ROŽNOV p. Radhoštěm dubna 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení 3. MEZIOBOROVÉ SYMPOZIUM

ROŽNOV p. Radhoštěm dubna 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení 3. MEZIOBOROVÉ SYMPOZIUM ROŽNOV p. Radhoštěm 12. - 13. dubna 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení 3. MEZIOBOROVÉ SYMPOZIUM Fakultní nemocnice Ostrava Lékařská fakulta Ostravské univerzity Česká společnost

Více

Management levé podklíčkové tepny při endovaskulární léčbě onemocnění hrudní aorty

Management levé podklíčkové tepny při endovaskulární léčbě onemocnění hrudní aorty Management levé podklíčkové tepny při endovaskulární léčbě onemocnění hrudní aorty Guňka I. 1, Raupach J. 2, Vojáček J. 3, Leško M. 1, Lojík M. 2, Malý R. 4 1 Chirurgická klinika, Fakultní nemocnice Hradec

Více

XII. setkání jihočeských anesteziologů a sester České Budějovice 24. duben 2015 Program

XII. setkání jihočeských anesteziologů a sester České Budějovice 24. duben 2015 Program Anesteziologicko - resuscitační oddělení XII. setkání jihočeských anesteziologů a sester České Budějovice 24. duben 2015 Program ODBORNÝ PROGRAM LÉKAŘSKÁ SEKCE 24. 4. 2015 / 9.00 hod. 17. 00 hod. České

Více

III. KONFERENCE SESTRA V PRAXI

III. KONFERENCE SESTRA V PRAXI POŘADATELÉ II. interní klinika FN Olomouc Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče VFN a 1. LF UK Praha Česká společnost pro léčbu rány III. KONFERENCE SESTRA V PRAXI 16. dubna 2010, Olomouc

Více

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne

Zápis ze 3. zasedání VR ze dne Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 13. 6. 213 Zápis ze 3. zasedání VR ze dne 13. 6. 213 Vědecká rada Zápis ze 3. zasedání

Více

VI. OSTRAVSKÉ ANGIODNY 2015. 22. - 23. 10. 2015 Clarion Congress Hotel Ostrava ANONCE S PROGRAMEM. nemocnicevitkovice.agel.cz www.angiology.

VI. OSTRAVSKÉ ANGIODNY 2015. 22. - 23. 10. 2015 Clarion Congress Hotel Ostrava ANONCE S PROGRAMEM. nemocnicevitkovice.agel.cz www.angiology. VI. OSTRAVSKÉ ANGIODNY 2015 22. - 23. 10. 2015 Clarion Congress Hotel Ostrava ANONCE S PROGRAMEM nemocnicevitkovice.agel.cz www.angiology.cz VŠEOBECNÉ INFORMACE DATUM A MÍSTO KONÁNÍ 22. 23. 10. 2015 Clarion

Více

Akutní CMP na ose urgentní péče (zkušenosti z Emergency FNOL)

Akutní CMP na ose urgentní péče (zkušenosti z Emergency FNOL) Akutní CMP na ose urgentní péče (zkušenosti z Emergency FNOL) S. Popela1,2, P. Hubáček2, D. Šaňák 2,3 1ZZS Jihomoravského kraje 2OUP FN Olomouc, LF UPOL 3Klinika Neurologie FN Olomouc Cévní mozková příhoda

Více

21. Kubátovy dny: Ortopedická protetika Vrozené a získané poruchy růstu - Diabetická noha

21. Kubátovy dny: Ortopedická protetika Vrozené a získané poruchy růstu - Diabetická noha Ortopedicko-protetická společnost ČLS J.E. Purkyně & Společnost pro pojivové tkáně ČLS J.E. Purkyně Vás srdečně zvou na symposium 21. Kubátovy dny: Ortopedická protetika Vrozené a získané poruchy růstu

Více

Práce sestry na úseku domácí péče

Práce sestry na úseku domácí péče Program Práce sestry na úseku domácí péče Certifikovaný kurz MZ ČR 1. kurz 2014 Praha Česká republika Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se smluvními zařízeními Úvod Studijní plán V rámci celoživotního

Více

6. 7. březen 2015 4. ročník

6. 7. březen 2015 4. ročník 6. 7. březen 2015 4. ročník Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou MaRS = unikátní dobročinný, sportovní

Více

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7.

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7. Obor 1. Intenzivní péče v pediatrii OM 1, 2 a vzdělávacího od 1.8.2012 do 1.7.2017 min. 4 kreditů za ( 8 vyhlášky č. /2011 Sb.) 2. Ošetřovatelská péče v pediatrii OM 1 vzdělávacího od 1..2012 do 0.4.2017,

Více

Lékařská. Lékařská chemie a 11. 6. 2013. Hudební teorie a pedagogika Dějiny slovanských literatur se zaměřením Dějiny české, polské a ruské literatury

Lékařská. Lékařská chemie a 11. 6. 2013. Hudební teorie a pedagogika Dějiny slovanských literatur se zaměřením Dějiny české, polské a ruské literatury A) Řazeno dle data jmenování Fa Jméno/pracoviště uchazeče Obor doc. RNDr. Tomáš Grim, Ph.D./ UP v doc. RNDr. Marián Janiga, CSc./ Výzkumný ústav vysokohorskej biológie Žilinskej univerzity v Žilině, Slovenská

Více

ROŽNOV p. Radhoštěm listopadu 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení

ROŽNOV p. Radhoštěm listopadu 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení ROŽNOV p. Radhoštěm 14. - 16. listopadu 2018 Beskydský hotel RELAX Rekreační a rehabilitační zařízení XIV. OSTRAVSKÉ TRAUMATOLOGICKÉ DNY Národní kongres České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP

Více

VII.KARDIOVASKULÁRNÍ DNY na téma

VII.KARDIOVASKULÁRNÍ DNY na téma VII.KARDIOVASKULÁRNÍ DNY na téma Aktuality v kardiologii, angiologii, kardiochirurgii a kardiovaskulární farmakoterapii pro praxi 2018 REGISTRACE: www.kardiokongresy.cz Kardiovaskulární oddělení a kardiochirurgické

Více

TÉMA: OSTEOTOMIE V ORTOPEDII (INDIKACE, OPERAČNÍ POSTUP, KOMPLIKACE, VÝSLEDKY)

TÉMA: OSTEOTOMIE V ORTOPEDII (INDIKACE, OPERAČNÍ POSTUP, KOMPLIKACE, VÝSLEDKY) POZVÁNKA na XV. VÁNOČNÍ ORTOPEDICKÉ SYMPOZIUM které se koná 13. 14. PROSINCE 2012 V LÁZEŇSKÉM DOMĚ BEETHOVEN V TEPLICÍCH TÉMA: OSTEOTOMIE V ORTOPEDII (INDIKACE, OPERAČNÍ POSTUP, KOMPLIKACE, VÝSLEDKY) Sympozium

Více

X. TRAUMATOLOGICKÝ DEN Téma:

X. TRAUMATOLOGICKÝ DEN Téma: Traumatologické centrum FNKV Praha Chirurgická klinika 3. LF UK a FNKV Praha s garancí České chirurgické společnosti ČLS JEP České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP pod záštitou prof. MUDr. Michala

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc. Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod

Děkan: prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc.   Úřední hodiny: Út: 13:00 14:00 hod Čt: 13:00 15:00 hod Cíl: seznámit nové studenty Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále LF UP) se základními informacemi, souvisejícími se studiem na LF UP. Prezentace: zásady kreditového systému základní normy

Více

11. sympozium. Pracovní skupiny Plicní cirkulace ČKS

11. sympozium. Pracovní skupiny Plicní cirkulace ČKS 11. sympozium Pracovní skupiny Plicní cirkulace ČKS pořádá Galén-Symposion s.r.o. ve spolupráci s Pracovnou skupinou Chlopňové a vrodené chyby srdca SKS ve spolupráci s Českou společností pro trombózu

Více

XIII. OSTRAVSKÉ TRAUMATOLOGICKÉ DNY. Národní kongres České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP

XIII. OSTRAVSKÉ TRAUMATOLOGICKÉ DNY. Národní kongres České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP XIII. OSTRAVSKÉ TRAUMATOLOGICKÉ DNY Národní kongres České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP ROŽNOV p. Radhoštěm www.otd.cz 5. 7. října 2016 Prezident kongresu Doc. MUDr. Leopold Pleva, CSc. Vědecký

Více

XII. REGIONÁLNÍ KONFERENCE DĚTSKÝCH SESTER

XII. REGIONÁLNÍ KONFERENCE DĚTSKÝCH SESTER XII. REGIONÁLNÍ KONFERENCE DĚTSKÝCH SESTER a V. PROSTĚJOVSKÝ PEDIATRICKÝ DEN 12. listopadu 2016 Hotel Tennis Club, Za Kosteleckou 49, Prostějov Registrace: 08:00 09:00 hodin Trvání akce: 09:00 16:00 hodin

Více

14. KARDIOLOGICKÝ DEN

14. KARDIOLOGICKÝ DEN 14. KARDIOLOGICKÝ DEN s doprovodnou výstavou zdravotnických firem 9. listopadu 2017 Ústí nad Labem Pořádá: Kardiologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Více

12. KARDIOLOGICKÝ DEN

12. KARDIOLOGICKÝ DEN 12. KARDIOLOGICKÝ DEN s doprovodnou výstavou zdravotnických firem 10 let intervenční kardiologie v Ústeckém kraji 23. října 2015, Ústí nad Labem Pořádá KZ, a.s., Klinika kardiologie Masarykovy nemocnice

Více

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni

ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni ZÁPIS ze zasedání Vědecké rady LF UK v Plzni 23. 10. 2014 Celkový počet členů VR: Přítomni: Omluveni: 33 členů (Prezenční listina je nedílnou přílohou

Více

Nabídka pro vystavovatele

Nabídka pro vystavovatele Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT AKCE: prof. MUDr. Ivan Rektor, CSc. PROGRAMOVÝ VÝBOR: prof. prof. MUDr. Ivan

Více

CEREBROCON

CEREBROCON CEREBROCON 25. - 26. 10. 2017 PORÁDAJÍ STÁTNÍ LÉCEBNÉ LÁZNE JANSKÉ LÁZNE S.P. KONFERENCE SE KONÁ V KINOSÁLU DL VESNA, HORNÍ PROMENÁDA 268, JANSKÉ LÁZNe 2. ročník multioborové dvoudenní konference. Hlavním

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Obchodní nabídka Základní informace Ve dnech 2. a 3. listopadu 2012 Neurologická klinika FN Ostrava ve spolupráci s Neurologickým oddělením,

Více

XXIV. LUHAČOVICKÉ PEDIATRICKÉ DNY. Dětská nefrologie a urologie

XXIV. LUHAČOVICKÉ PEDIATRICKÉ DNY. Dětská nefrologie a urologie Česká pediatrická společnost ČLS JEP Masarykova univerzita Lékařská fakulta MU v Brně a Lázně Luhačovice, a.s. si Vás dovolují pozvat na XXIV. LUHAČOVICKÉ PEDIATRICKÉ DNY s mezinárodní účastí na téma:

Více

Pokroky v urogynekologii

Pokroky v urogynekologii Urologické oddělení Nemocnice Kyjov pod záštitou Sekce urodynamiky, neurologie a urogynekologie České urologické společnosti ČLS J. E. Purkyně a České akademie urologie pořádá ve dnech 4. 6. - 5. 6. 2015

Více

X. OSTRAVSKÉ TRAUMATOLOGICKÉ DNY

X. OSTRAVSKÉ TRAUMATOLOGICKÉ DNY Česká společnost pro úrazovou chirurgii ČLS JEP Česká chirurgická společnost ČLS JEP POUZP Čech, Moravy a Slezska při FN Ostrava Traumatologické centrum FN Ostrava Chirurgická klinika FN Ostrava pořádají

Více

Projekt vzdělávací sítě iktových center- IKTA

Projekt vzdělávací sítě iktových center- IKTA Projekt vzdělávací sítě iktových center- IKTA MUDr. Petr Kuba, MUDr.Markéta Sližová MUDr.Daniel Václavík Neurologické oddělení Vítkovická nemocnice a.s. Ostrava 7.12.2012 Projekt vzdělávací sítě iktových

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 4. 2019 Místo konání: Velká zasedací místnost děkanátu UP v Olomouci, Hněvotínská 3, Olomouc Čas: 10

Více

Martin Stropnický ministr obrany ČR

Martin Stropnický ministr obrany ČR Vážení, historie ÚVN se píše bez mála osm desítek let. Po celou dobu, s výjimkou období 2. světové války, je zde poskytována zdravotní péče nejvyšší úrovně, vedena řada výzkumných projektů přispívajících

Více

Motolské dny úrazové chirurgie

Motolské dny úrazové chirurgie Pozvánka Motolské dny úrazové chirurgie Pořádá Traumatologické oddělení, Chirurgická klinika 2. LF UK, FN Motol ve spolupráci Aesculap Akademií Pod záštitou České společnosti úrazové chirurgie Hotel Fit

Více

35. ŠERCLOVY DNY. HARRACHOV hotel Svornost 26. - 27. ŘÍJEN 2007 ZAHÁJENÍ 26.10.2007 V 16.00 HOD UKONČENÍ 27.10.2007 VE 14.00 HOD

35. ŠERCLOVY DNY. HARRACHOV hotel Svornost 26. - 27. ŘÍJEN 2007 ZAHÁJENÍ 26.10.2007 V 16.00 HOD UKONČENÍ 27.10.2007 VE 14.00 HOD 35. ŠERCLOVY DNY HARRACHOV hotel Svornost 26. - 27. ŘÍJEN 2007 ZAHÁJENÍ 26.10.2007 V 16.00 HOD UKONČENÍ 27.10.2007 VE 14.00 HOD HLAVNÍ TÉMATA VĚDECKÉHO PROGRAMU NOVÉ LÉČBY V NEUROLOGII VARIA MEDIÁLNÍ PARTNER

Více

Koncepce oboru Dětská chirurgie

Koncepce oboru Dětská chirurgie Koncepce oboru Dětská chirurgie Deklarace dětské chirurgie podle světové federace společností pediatrických chirurgů (W.O.F.A.P.S.): Děti nejsou jen malí dospělí a mají interní i chirurgické problémy a

Více

JARNÍ EDUKAČNÍ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM

JARNÍ EDUKAČNÍ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM Česká urologická společnost České lékařské společnosti J.E.Purkyně pořádá JARNÍ EDUKAČNÍ UROLOGICKÉ SYMPOZIUM Kongresový hotel Jezerka Seč 13. 14. duben 2018 Akce konaná pod záštitou České urologické společnosti

Více

VII. PROGRAM. multioborové neurochirurgickoradiodiagnosticko-rehabilitační. sympozium. Hotel Soláň / 22. 23. ledna 2016

VII. PROGRAM. multioborové neurochirurgickoradiodiagnosticko-rehabilitační. sympozium. Hotel Soláň / 22. 23. ledna 2016 Neurochirurgická klinika, Klinika léčebné rehabilitace, Radiodiagnostický ústav Fakultní nemocnice v Ostravě ve spolupráci s OS ČLK Ostrava pod záštitou doc. MUDr. Davida Feltla,Ph.D.,MBA ředitele Fakultní

Více

POZVÁNKA KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE KONGRES VII. ročník. Hotel Flora, Olomouc

POZVÁNKA KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE KONGRES VII. ročník. Hotel Flora, Olomouc POZVÁNKA KONGRES KLINICKÉ MIKROBIOLOGIE, INFEKČNÍCH NEMOCÍ A EPIDEMIOLOGIE VII. ročník Společnost pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP Společnost infekčního lékařství ČLS JEP Společnost pro epidemiologii

Více

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP

XXVIII. Konference. České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP XXVIII. Konference Sekce perinatální medicíny České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP 6. 8. 4. 2011 Kongresové centrum Parkhotelu Plzeň I. INFORMACE Pořadatelé: Sekce perinatální medicíny

Více

Společnost pro porty a permanentní katétry SPPK Vás zve na

Společnost pro porty a permanentní katétry SPPK Vás zve na Společnost pro porty a permanentní katétry SPPK Vás zve na III. Mezinárodní vědeckou konferenci Optimální využití cévních vstupů a řešení jejich komplikací 27. 28. listopadu 2017 Praha Ve spolupráci: FN

Více

Fakultní nemocnice Ostrava Lékařská fakulta, Ostravská univerzita Česká společnosti ORL a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP WORKSHOP

Fakultní nemocnice Ostrava Lékařská fakulta, Ostravská univerzita Česká společnosti ORL a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP WORKSHOP WORKSHOP Chirurgie nosu, vedlejších dutin nosních, chirurgie slzných cest, live surgery termín místo organizace 8.- 9. duben 2019 (pondělí-úterý) Fakultní nemocnice Ostrava, Domov sester Klinika ORL a

Více

13. KARDIOLOGICKÝ DEN

13. KARDIOLOGICKÝ DEN 13. KARDIOLOGICKÝ DEN s doprovodnou výstavou zdravotnických firem s doprovodnou výstavou zdravotnických firem 20. října 2016 Ústí nad Labem Pořádá: KZ, a.s., Klinika kardiologie Masarykovy nemocnice v

Více

Aspekty tvorby klinických doporučených postupů v oboru neurologie podle národní metodiky K. Šonka, J. Bednařík Česká neurologická společnost ČLS JEP Neurologická klinika 1. LF UK a VFN Neurologická klinika

Více

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV Obor Aplikovaná fyzioterapie 1. (praktická část specializačního vzdělávacího programu), odborná praxe v rámci speciální části programu, odborná praxe na: odd. násl. péče nebo oš. lůžek / odd. neurologie

Více

6. mezioborové sympozium Komplexní vyšetření u náhlých a neodkladných ORL stavů v ambulantní i klinické praxi - krvácení

6. mezioborové sympozium Komplexní vyšetření u náhlých a neodkladných ORL stavů v ambulantní i klinické praxi - krvácení Česká společnost otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice Hradec Králové Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita

Více

ODBORNÝ PROGRAM. Ryska O., Šerclová Z.: Naše chyby v perioperační péči chirurgická praxe versus EBM. Chirurgická klinika FNB, Praha

ODBORNÝ PROGRAM. Ryska O., Šerclová Z.: Naše chyby v perioperační péči chirurgická praxe versus EBM. Chirurgická klinika FNB, Praha ODBORNÝ PROGRAM 10:00 18:00 Prezentace účastníků 11:30 13:00 Oběd 13:00 13:10 Zahájení setkání 13:10 13:30 Vyzvaná přednáška Prof. MUDr. Alexander Ferko, CSc.: Chirurg a operační trauma. 13:30 14:40 Sekce

Více

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka

Nabídka pro vystavovatele. Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Nabídka pro vystavovatele Základní informace Programové zaměření Výstavní plocha Obchodní nabídka Základní informace PREZIDENT SYMPOZIA: doc. MUDr. Vladimír Študent, Ph.D. přednosta Urologická klinika

Více

Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají

Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají Odborná společnost vojenských lékařů, farmaceutů a veterinárních lékařů ČLS JEP ve spolupráci s Fakultou vojenského zdravotnictví UO pořádají 13. konferenci pod záštitou ředitele Agentury vojenského zdravotnictví

Více

BUDĚJOVICE GASTROENTEROLOGICKÉ

BUDĚJOVICE GASTROENTEROLOGICKÉ Pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské PROGRAM BUDĚJOVICE GASTROENTEROLOGICKÉ 4. setkání mladých gastroenterologů a Konference gastroenterologických sester ČAS České Budějovice Clarion

Více

Sborník přednášek. II. ročník OLOMOUC KAZUISTICKÁ 3. listopadu 2011, NH Olomouc Congress. I. interní klinika LF UP a FN Olomouc SOLEN, s. r. o.

Sborník přednášek. II. ročník OLOMOUC KAZUISTICKÁ 3. listopadu 2011, NH Olomouc Congress. I. interní klinika LF UP a FN Olomouc SOLEN, s. r. o. Sborník přednášek II. ročník OLOMOUC KAZUISTICKÁ 3. listopadu 2011, NH Olomouc Congress I. interní klinika LF UP a FN Olomouc SOLEN, s. r. o. ISBN 978-80-87327-73-9 II. ročník 2 PROGRAM 8.30 9.00 Zahájení

Více

NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE

NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE Česká pediatrická společnost ČLS JEP ve spolupráci s BOS. org s.r.o. pořádá cyklus sympozií NOVINKY V PÉČI O NOVOROZENCE A MALÉ KOJENCE 1.10. 2014 Olomouc 19.11. 2014 Brno 15.10. 2014 Liberec 26.11. 2014

Více