Aktivity programového výboru 7RP Doprava

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktivity programového výboru 7RP Doprava"

Transkript

1 Aktivity programového výboru 7RP Doprava Ing. Václav Fencl,CSc. Centrum dopravního výzkumu, v.v.i.

2 Úvod Rozhodnutím Rady ze dne byl zahájen specifický program Spolupráce (COOPERATON) v 7. rámcovém programu. Pro realizaci specifického programu Komise navrhne pracovní program. Pracovní program podrobněji rozepisuje cíle a vědeckotechnické priority, způsob financování témat výzvy a časový plán realizace.

3 Programový výbor Pro dosažení cílů specifického programu komise ustavuje programové výbory. Každá členská země má právo jmenovat jednoho stálého člena a jednoho experta. K hlavním povinnostem člena programového výboru patří přispívat k tvorbě pracovních programů na základě znalostí svého oboru. Člen je povinen prosazovat pozice ČR k dané problematice.

4 Úkoly programového výboru Programový výbor má v podstatě dva úkoly: 1.Vyjadřovat se k seznamu financovaných projektů. V případě projektů, ve kterých je příspěvek společenství 1,5 mil. EUR a vyšší, tak seznam schvaluje, v případě projektů, ve kterých je příspěvek společenství nižší, bere jejich seznam na vědomí. 2. Přispívat k tvorbě pracovního programu.

5 Pracovní program Towards the Work Programme Technology Platforms: ACARE, ERRAC, ERTRAC, Waterborne MS SRA 2 IMG4 Others EC EREA DRAFT W/P Advisory Group AG PC Official Journal Programme Committee FINAL.

6 Aktivity programového výboru v uplynulém období V uplynulém období bylo nejdůležitější činností příspěvky a připomínky k náplni pracovního programu 2010 a schvalování seznamu projektů vzešlých z jednotlivých výzev. Programový výbor byl pravidelně informován o stavu přípravy společných technologických iniciativ, např. vodík a palivové články

7 Aktivity programového výboru v uplynulém období 10. schůze Informace o programu Galileo, přehled schválených projektů, jejichž projednání bylo ukončeno (předloženo pro informaci), přehled schválených projektů předložený programovému výboru k odsouhlasení, presentace strategie pro přípravu pracovního programu 2010.

8 Aktivity programového výboru v uplynulém období 11. schůze přehled schválených projektů, jejichž projednání byl ukončeno (předloženo pro informaci), přehled schválených projektů předložený programovému výboru k odsouhlasení, prezentace zprávy o účasti nových členských zemí v prioritě letectví a letecká doprava, výměna názorů na náplň pracovního programu Galileo v roce 2008, doplnění strategie pro přípravu pracovního programu 2010.

9 Aktivity programového výboru v uplynulém období 12. schůze přehled schválených projektů předložený programovému výboru k odsouhlasení, informace o výsledků výzvy FP7-TPT-2008-RTD-1, prezentace pracovního dokumentu pro přípravu pracovního programu 2010.

10 Aktivity programového výboru v uplynulém období 13. schůze seznam projektů, které nevyžadují formální souhlas, seznam projektů, které vyžadují formální souhlas, prezentace výsledků výzvy FP7-Galileo-2007-GSA-1, presentace výsledků výzvy FP7-AAT-2008-RTD-1, informace o technologické platformě vodík a palivové články, pokračování diskuze o pracovním programu 2010.

11 Aktivity programového výboru v uplynulém období 14. schůze seznam projektů, které nevyžadují formální souhlas, seznam projektů, které vyžadují formální souhlas, presentace výsledků výzvy FP7-SST-2008-RTD-1, pokračování diskuze o pracovním programu 2010.

12 Aktivity programového výboru v uplynulém období 15. schůze presentace výsledků výzvy FP7-GALILEO-2007-GSA-1, presentace výsledků výzvy FP7-SST-2008-TREN-1, pokračování diskuze o pracovním programu 2010.

13 Aktivity programového výboru v uplynulém období 16. schůze seznam projektů, které nevyžadují formální souhlas, seznam projektů, které vyžadují formální souhlas, předložení modifikace pracovního programu Galileo na rok 2008, presentace iniciativy evropský zelený automobil, pokračování diskuze o pracovním programu 2010.

14 Aktivity programového výboru v uplynulém období schůze dne v Brně Prof. Slovák: Transformace výzkumu, vývoje a inovací v České republice, Ing. Krištofíková: Výzkum a vývoj v České republice v oblasti dopravy, Jean-Pierre Medevielle: Prezentace sítě excelence HUMANIST, pokračování diskuze o pracovním programu 2010.

15 Aktivity programového výboru v uplynulém období 17. schůze Informace Komise o řízení iniciativy evropský zelený automobil, seznam projektů, které nevyžadují formální souhlas, seznam projektů, které vyžadují formální souhlas, odsouhlasení pracovního programu 2010, první výměny názorů na obsah pracovního programu 2011.

16 Aktivity programového výboru v uplynulém období schůze dne ve Stockholmu Přivítání švédskou ministryní dopravy paní Asou Torstenssonovou, informace o činnosti švédského Centra pro dopravní studie, informace o střednědobém hodnocení tématické priority Doprava včetně letectví, výměna názorů na obsah pracovního programu 2011.

17 Prosazování zájmů členských zemí K prosazování zájmů členských zemí si zástupci vytvořili evropskou platformu dopravního výzkumu. Jejími členy jsou ti členové programového výboru, kteří o členství projevili zájem. Platforma se schází před zasedáním programového výboru na tzv. pre-meetingu, jehož agenda je podobná, jako agenda jednání programového výboru. Jednou z aktivit platformy bylo hodnocení různých opatření, která by zvýšila úspěšnost podávaných návrhů. Procento úspěšnosti je v řadě výzev poměrně nízké, cca 20%, a proto zástupci členských zemí se snaží prosadit opatření, která by úspěšnost zvýšila.

18 Prosazování zájmů členských zemí Navržena byla tato opatření: předkládání návrhů projektů ve dvou stupních (pro úroveň L1 a L2) výzva každý druhý rok, střídání výzev pro L1 a L2, roční výzvy pro L1 a L2, podrobnější popis témat v L1, plánování témat v delším časovém období, snížení finanční velikosti projektů v L1, snížení finanční velikosti projektů v L2, zvýšení podílu finančního objemu ve prospěch úrovně L1, stanovení minimálního počtu malých a středních podniků v konsorciu, stanovení minimální účasti průmyslu.

19 Podpora MŠMT MŠMT výrazně přispívá k účasti českých subjektů v RP podporou činnosti regionálních a oborových kontaktních organizací. MŠMT současně podporuje spolupráci zástupců v programových výborech se sítí těchto organizací ( tzv. síť NINET). MŠMT podporuje výměnu informací a zkušeností mezi členy programových výborů. Kulatý stůl o strategických otázkách evropského výzkumu za účasti členů programových výborů se bude konat dne v rámci konference Sedmé české dny pro evropský výzkum.

20 Závěr Na závěr několik otázek: Jakým způsobem zvýšit a využít znalosti o evropském programu dopravního výzkumu při vytváření národního programu výzkumu? Umíme dostatečně jasně definovat aktuální národní témata a prosadit je do rámcového programu? V případě, že se to podaří, jak dosáhnout toho, aby se české subjekty do řešení takového projektu zapojily?

21 Závěr Jedním z cílů činnosti českých zástupců v programovém výboru by mělo být vyšší zapojení českých subjektů do rámcových programů. Toto zapojení přináší jednoznačné přínosy jejím účastníkům a českému dopravnímu výzkumu jako celku. Náročnost řešených úkolů zvýší odborné kvality řešitelů a následně zvýší jejich atraktivnost pro zahraniční partnery a usnadní vytváření konsorcií pod vedením českých subjektů.

22 Děkuji vám za pozornost Ing. Václav Fencl, CSc. zástupce České republiky v programovém výboru Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Líšeňská 33a, Brno vaclav.fencl@cdv.cz

Technologické platformy v silniční dopravě. Ing. Jiří Jedlička Ing. Václav Fencl, CSc.

Technologické platformy v silniční dopravě. Ing. Jiří Jedlička Ing. Václav Fencl, CSc. Technologické platformy v silniční dopravě Ing. Jiří Jedlička Ing. Václav Fencl, CSc. Evropské technologické platformy (ETP) ETP jsou průmyslem vedená sdružení, která se začala ustanovovat na základě výzvy

Více

Technologické platformy a dopravní výzkum. Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava

Technologické platformy a dopravní výzkum. Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava Technologické platformy a dopravní výzkum Ing. Václav Fencl, CSc. Technologická platforma silniční doprava Evropské technologické platformy vznikaly před cca deseti lety s cílem zohlednit potřeby průmyslu

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA. Ing. Josef Mikulík, CSc. předseda správní rady

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA. Ing. Josef Mikulík, CSc. předseda správní rady TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Ing. Josef Mikulík, CSc. předseda správní rady Silniční doprava základní podmínka ekonomického i sociálního rozvoje v Evropě i u nás. Vedle pozitivních přínosů

Více

Národní technologická platforma silniční doprava

Národní technologická platforma silniční doprava 7. rámcový program EU 3. výzva v prioritě Udržitelná pozemní doprava a Letectví Praha, 7. října 2009 Národní technologická platforma silniční doprava Ing. Josef Mikulík, CSc., Ing. Václav Fencl, CSc. Centrum

Více

EVROPSKÉ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY vize, strategie, budoucnost

EVROPSKÉ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY vize, strategie, budoucnost EVROPSKÉ TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY vize, strategie, budoucnost TECHNOLOGICKÉ PLATFORMY A INICIATIVY V TEMATICKÉ VÝZKUMNÉ OBLASTI NMP Praha, 13. září 2011 Lenka HAVLÍČKOVÁ OBSAH PREZENTACE kontext rámcových

Více

Aktivity na národní úrovni při přípravě a realizaci programu

Aktivity na národní úrovni při přípravě a realizaci programu Aktivity na národní úrovni při přípravě a realizaci programu Lenka Havlíčková Brno, 13. března 2012 1 Osnova Mezinárodní spolupráce ve VaV v ČR Programové výbory a jejich role při přípravě Pracovních programů

Více

PLATFORMA PRO LETECTVÍ A KOSMONAUTIKU(ČTPL)

PLATFORMA PRO LETECTVÍ A KOSMONAUTIKU(ČTPL) ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO LETECTVÍ A KOSMONAUTIKU(ČTPL) Ing Miloš Vališ-ALV říjen 2009 ČTPL- základní údaje Založena v září 2008( dotace schválena rozhodnutím MPO v lednu 2009) 19 členů-z z toho

Více

N. Witzanyová

N. Witzanyová N. Witzanyová witzanyovan@msmt.cz Kvalitní výzkum a investice do výzkumu mají pozitivní vliv na růst ekonomiky. Internacionalizace výzkumu má pozitivní vliv na jeho kvalitu. 4,0 3,5 FI SE Average R&D investment,

Více

PRVNÍ STŘEDNĚDOBÉ HODNOCENÍ SPOLEČNÝCH TECHNOLOGICKÝCH INICIATIV ARTEMIS A ENIAC

PRVNÍ STŘEDNĚDOBÉ HODNOCENÍ SPOLEČNÝCH TECHNOLOGICKÝCH INICIATIV ARTEMIS A ENIAC PRVNÍ STŘEDNĚDOBÉ HODNOCENÍ SPOLEČNÝCH TECHNOLOGICKÝCH INICIATIV ARTEMIS A ENIAC ČESKÝ NÁRODNÍ INFORMAČNÍ DEN SPOLEČNÝCH TECHNOLOGICKÝCH INICIATIV ARTEMIS A ENIAC Praha, 21. března 2011 Lenka HAVLÍČKOVÁ

Více

Podpora technologických platforem v OPPI. Mgr. Robert Wenzel

Podpora technologických platforem v OPPI. Mgr. Robert Wenzel Podpora technologických platforem v OPPI Mgr. Robert Wenzel Spolupráce podpora vzniku a rozvoje kooperačních projektů na regionální, nadregionální i mezinárodní úrovni prostřednictvím odvětvových seskupení

Více

ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY (ČTPP) Praha, 13. září 2011 Mgr. Šárka Štejnarová 1 Vznik ČTPP výchozím bodem ETP Food For Life (podnět CIAA, ustavující zasedání 5. 7. 2005 Brusel, pod záštitou

Více

Sekce Výzkum, vývoj, inovace. Ing. Radek NOVOTNÝ, PhD.

Sekce Výzkum, vývoj, inovace. Ing. Radek NOVOTNÝ, PhD. Veřejn ejné projednání Kulatý stůl Programové dokumenty ČR R pro období 2007 2013 2013 - Sekce Výzkum, vývoj, inovace Ing. Radek NOVOTNÝ, PhD. Obsah presentace 1. SWOT analýza oblasti Výzkum, vývoj, inovace

Více

Aktivní zapojení SME do 7. RP

Aktivní zapojení SME do 7. RP Aktivní zapojení SME do 7. RP Eva Hillerová, TC AV ČR hillerova@tc.cz NICER Národní informační centrum pro evropský výzkum 1 ROZHODNUTÍ Pro firmu je účast v 7.RP strategickým rozhodnutím Cíle rozvoje,

Více

Zápis 5. valné hromady Technologické platformy silniční doprava - návrh. Místo konání: hotel Constans, Břetislavova 309, Praha 1 - Malá Strana

Zápis 5. valné hromady Technologické platformy silniční doprava - návrh. Místo konání: hotel Constans, Břetislavova 309, Praha 1 - Malá Strana Zápis 5. valné hromady Technologické platformy silniční doprava - návrh Datum konání: 24.2. 2011 Místo konání: hotel Constans, Břetislavova 309, Praha 1 - Malá Strana Přítomni: Ing. Josef Mikulík, CSc.,

Více

Stručná charakteristika projektu

Stručná charakteristika projektu Implementace projektu Foster Rail Stručná charakteristika projektu Ing. Jaroslav Vašátko Projekt FP7 EU 6. výzva SST.013.6-1 Posílení výzkumu a inovací strategií dopravního průmyslu v Evropě Název projektu:

Více

PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE STOA

PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE STOA 5.1.2. PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE STOA ROZHODNUTÍ PŘEDSEDNICTVA ZE DNE 4. KVĚTNA 2009 1 PŘEDSEDNICTVO EVROPSKÉHO PARLAMENTU - s ohledem na čl. 23 odst. 2 jednacího řádu 2, - s ohledem na své rozhodnutí ze dne

Více

7. rámcový program EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace

7. rámcový program EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace 7. rámcový program EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace Regionální podpora výzkumu, vývoje a inovací kde a jak získat finance Brno, 25.1.2007 LENKA HAVLÍČKOVÁ NCP pro regiony TECHNOLOGICKÉ CENTRUM

Více

Role MŠMT při prosazování genderové rovnosti ve výzkumu a vývoji

Role MŠMT při prosazování genderové rovnosti ve výzkumu a vývoji Role MŠMT při prosazování genderové rovnosti ve výzkumu a vývoji 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz www.msmt.cz

Více

, Praha. rozpočty programů v mld , Praha

, Praha. rozpočty programů v mld , Praha 7. RÁMCOVÝ PROGRAM ES PRO VÝZKUM, TECHNOLOGICKÝ ROZVOJ A DEMONSTRACE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Zdeňka ŠUSTÁKOVÁ Technologické centrum AV ČR sustakova@tc.cz RÁMCOVÉ PROGRAMY ES Počátek účasti ČR Vstup ČR do EU

Více

Technologické platformy v OPPI. Mgr. Marie Danišová projektový manažer Praha, 21. února 2013

Technologické platformy v OPPI. Mgr. Marie Danišová projektový manažer Praha, 21. února 2013 Technologické platformy v OPPI Mgr. Marie Danišová projektový manažer Praha, 21. února 2013 Program Spolupráce - program podporuje vznik a rozvoj klastrů a technologických platforem (TP) - kooperační odvětvová

Více

COST základní principy

COST základní principy COST základní principy RNDr. Josef Janda Národní koordinátor COST Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy 13/05/2019 COST Informační den 1 Nejdéle trvající evropský nástroj pro koordinaci výzkumu založen

Více

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 23. listopadu 2007 (19.11) (OR. en) 15362/07 RECH 378 ATO 155 COMPET 388 REGIO 52 TELECOM 147 POZNÁMKA Odesílatel: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát 14690/1/07

Více

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis ze 77. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 10. 11. 2017 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 11.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 9. března 2016 v 20:00 h V Praze 2. března 2016 Čj. 2214/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství

OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC. Partnerství OPEN DAYS 2009 LOCAL EVENTS ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC Partnerství 1 INDEX Středočeský kraj...3 Olomoucký kraj...4 Plzeňský kraj...5 Zlínský kraj...6 2 Středočeský kraj (Regional Partnership on Transition

Více

Setkání zpracovatelů projektů do programu Klastry. Praha 25/1/2006

Setkání zpracovatelů projektů do programu Klastry. Praha 25/1/2006 Setkání zpracovatelů projektů do programu Klastry Praha 25/1/2006 1 Jaké to dnes bude? Názorné Poučné Aktivní - nejsme už začátečníci novinky na CzechInvestu současný vývoj v oblasti podpory klastrů budoucí

Více

BALÍČEK OPATŘENÍ K ENERGETICKÉ UNII PŘÍLOHA PLÁN VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÉ UNIE

BALÍČEK OPATŘENÍ K ENERGETICKÉ UNII PŘÍLOHA PLÁN VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÉ UNIE EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 25.2.2015 COM(2015) 80 final ANNEX 1 BALÍČEK OPATŘENÍ K ENERGETICKÉ UNII PŘÍLOHA PLÁN VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÉ UNIE ke SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU

Více

Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje Liberec

Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje Liberec Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje 2014 2020 3.6.2013 Liberec Plánovací období 2014-2020 na evropské, národní a krajské úrovni Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů

Více

Dílčí závěry analýzy příčin nízkého zapojení států EU-13 do rámcových programů EU pro výzkum, vývoj a inovace

Dílčí závěry analýzy příčin nízkého zapojení států EU-13 do rámcových programů EU pro výzkum, vývoj a inovace Dílčí závěry analýzy příčin nízkého zapojení států EU-13 do rámcových programů EU pro výzkum, vývoj a inovace Michal Pazour, alteruje Vlastimil Růžička Kulatý stůl k interim hodnocení Horizontu 2020 Technologické

Více

Účast podniků 7. Rámcový program

Účast podniků 7. Rámcový program Účast podniků 7. Rámcový program Seminář pořádaný v rámci řešení projektu OKO pro výzkum nových technologií IK OK08003 v rámci programu OK EUPRO. Kateřina Jabůrková GRANTIKA České spořitelny 18.6 2009

Více

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO

Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Podpora výzkumu a inovací Horizont 2020 Úloha kanceláře CZELO Anna Vosečková Seminář ČVUT, Praha 2. 10. 2014 Historické souvislosti Česká styčná kancelář pro výzkum a vývoj (CZELO) v Bruselu od května

Více

Efektivní transfer technologií

Efektivní transfer technologií 2010 EF-TRANS Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog 23.10.2012 Úvodní informace Projekt EF-TRANS je jedním z Individuálních projektů národních (IPn) realizovaných

Více

Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY. Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti. Článek 1 Název a sídlo

Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY. Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti. Článek 1 Název a sídlo Inženýrská akademie České republiky, z.s. STANOVY Hlava I Název, sídlo, cíle a formy činnosti Článek 1 Název a sídlo 1. Název: Inženýrská akademie České republiky, z.s. (zkratka IA ČR) Anglický ekvivalent

Více

4. zasedání 29. duben 2016, Praha

4. zasedání 29. duben 2016, Praha 4. zasedání 29. duben 2016, Praha Program zasedání regionální komory NSK Čas Bod programu 14:00 14:15 Kontrola plnění usnesení ze 3. zasedání NSK 14:15 15:00 Shrnutí jednání jednotlivých komor NSK a diskuse

Více

ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 19/03 ze dne 25.5.2000 k návrhu Strategického plánu hl. m. Prahy Zastupitelstvo hlavního města Prahy I. schvaluje

Více

VÝZKUMNÉ CENTRUM PRO STROJÍRENSKOU VÝROBNÍ TECHNIKU A TECHNOLOGII

VÝZKUMNÉ CENTRUM PRO STROJÍRENSKOU VÝROBNÍ TECHNIKU A TECHNOLOGII VÝZKUMNÉ CENTRUM PRO STROJÍRENSKOU VÝROBNÍ TECHNIKU A TECHNOLOGII České vysoké učení technické v Praze, fakulta strojní Horská 3, 128 00 Praha 2, tel.: +420 221 990 900, fax: +420 221 990 999 ČTP - Strojírenství

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 6. jednání, 22. září 2016 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo Program jednání 1. Zahájení, schválení programu a schválení hostů

Více

9251/08 dhr/zc/mji 1 DG E II

9251/08 dhr/zc/mji 1 DG E II RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 15. května 2008 (20.05) (OR. en) 9251/08 PROBA 18 DEVGEN 65 AGRI 126 WTO 87 COAFR 141 RELEX 298 POZNÁMKA K BODU I/A Odesílatel: Pracovní skupina pro komodity Datum: 14. května

Více

Možnosti účasti MSP v projektech EU. Miloslav Špunda

Možnosti účasti MSP v projektech EU. Miloslav Špunda Možnosti účasti MSP v projektech EU Miloslav Špunda Financování projektů z EU strukturální fondy (NUTS, operační programy) přímé financování (rámcové programy, EHP/Norsko) Pozn.: Definice MSP Nařízení

Více

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku

CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Stanovy Zapsaného spolku Podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Čl. 1 Název a sídlo Název: CYKLISTÉ LIBERECKA z.s. Sídlo: Zámecký vrch 1400, Liberec Vratislavice

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

Ing. Václav Fencl, CSc.

Ing. Václav Fencl, CSc. Pracovní program 2013 Udržitelná pozemní doprava Ing. Václav Fencl, CSc. Základní údaje: Zveřejnění pracovního programu: neoficiálně již 14.6.2012, oficiálně bude zveřejněno ve věstníku EC dne 10.7.2012

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Projekt Systémová podpora rozvoje meziobecní v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 Další vývoj v oblasti MOS Svaz měst a obcí

Více

Zapojení subjektů ČR do mezinárodní výzkumné spolupráce

Zapojení subjektů ČR do mezinárodní výzkumné spolupráce Zapojení subjektů ČR do mezinárodní výzkumné spolupráce Voda jako strategický faktor konkurenceschopnosti ČR příležitosti a rizika, 3. prosince 2014, Praha Michaela Vlková CZELO: historie a cíle Česká

Více

Evropský region Dunaj - Vltava PREZENTUJÍCÍ

Evropský region Dunaj - Vltava PREZENTUJÍCÍ Evropský region Dunaj - Vltava Evropský region Dunaj - Vltava je politicky ustanovené pracovní společenství sedmi regionů založené v červnu 2012 na bázi regionální kooperace podle vzoru Mezinárodní konference

Více

Metodický postup přípravy národních priorit výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

Metodický postup přípravy národních priorit výzkumu, experimentálního vývoje a inovací RADA PRO VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE Metodický postup přípravy národních priorit výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 1. Úvod Tento dokument navazuje na schválené Principy pro přípravu národních priorit

Více

OP Meziregionální spolupráce. 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR

OP Meziregionální spolupráce. 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR OP Meziregionální spolupráce 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR 1 říjen 2010 Počet projektových partnerů v předložených projektech srovnání 1., 2., 3.

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

Z á p i s. z 16. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 15. dubna 2014

Z á p i s. z 16. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 15. dubna 2014 Z á p i s z 16. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 15. dubna 2014 Zasedání Akademické rady AV ČR zahájil a řídil předseda AV ČR Jiří Drahoš. I. Ověření zápisu z 15. zasedání Akademické rady AV

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

KONFERENCE KLASTRY 2006, 4. - 5.května, Brno

KONFERENCE KLASTRY 2006, 4. - 5.května, Brno KONFERENCE KLASTRY 2006, 4. - 5.května, Brno Role inovačních systémů při rozvoji konkurenceschopných klastrů Ing. Luboš Lukasík Ředitel divize rozvoje podnikání Rozvoj MSP Hlavním problémem malých a středních

Více

RPS/CSF Příprava NSRR v ČR z hlediska Rady vlády pro záležitosti romské komunity Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství

RPS/CSF Příprava NSRR v ČR z hlediska Rady vlády pro záležitosti romské komunity Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství RPS/CSF Příprava NSRR v ČR z hlediska Rady vlády pro záležitosti romské komunity Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství

Více

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha

4. zasedání 29. dubna 2016, Praha 4. zasedání 29. dubna 2016, Praha Program zasedání Komory ITI a IPRÚ Čas 10:00 10:30 10:30 11:15 11:15 12:00 Bod programu Metodické a koordinační aktivity MMR v rámci přípravy integrovaných strategií ITI

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_037/ (MS2014+)

Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_037/ (MS2014+) Projekt TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA STROJÍRENSKÁ VÝROBNÍ TECHNIKA III s cílem udržení a posílení konkurenceschopnosti průmyslové produkce oboru v měřítku Evropy i světa a s cílem zvýšení intenzity společných

Více

Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika

Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika Čl. 1 Název a sídlo spolku 1) Název spolku je CIVINET Česká a Slovenská republika, z.s. (dále jen CIVINET ). 2) Sídlo CIVINETu je Líšeňská 33a, 636 00 Brno.

Více

Statut Řídícího výboru projektu CZ0056 E-learning Education for Judiciary (E-learningové vzdělávání pro resort justice)

Statut Řídícího výboru projektu CZ0056 E-learning Education for Judiciary (E-learningové vzdělávání pro resort justice) III. Statut Řídícího výboru projektu CZ0056 E-learning Education for Judiciary (E-learningové vzdělávání pro resort justice) Hlava I Úvodní ustanovení 1. Dne 6. 3. 2008 byla mezi Ministerstvem financí

Více

Statut pracovního výboru pro Architekturu a strategii Rady vlády pro informační společnost

Statut pracovního výboru pro Architekturu a strategii Rady vlády pro informační společnost Statut pracovního výboru pro Architekturu a strategii Rady vlády pro informační společnost (dále jen statut ) Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Pracovní výbor pro Architekturu a strategii (dále jen pracovní

Více

Strategická příprava regionu. Setkání s regionálními partnery Ostrava,

Strategická příprava regionu. Setkání s regionálními partnery Ostrava, Strategická příprava regionu Setkání s regionálními partnery Ostrava, 22. 11. 2011 Obsah Stávající priority kraje - Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje na léta 2009-2016 a Regionální inovační strategie

Více

U S N E S E N Í. Číslo: 38 ze dne 23. května 2013

U S N E S E N Í. Číslo: 38 ze dne 23. května 2013 Číslo: 38 ze dne 23. května 2013 Rozhodnutí předsedy Rady AKČR podle usnesení Rady AKČR č. 25/2005 v období od 23. dubna 2013 do 20. května 2013 I. schvaluje následující rozhodnutí předsedy Rady AKČR:

Více

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Na základě článku X. Jednacího řádu vlády zřizuje vláda své poradní orgány, které jsou

Více

Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE

Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE Setkání regionálních partnerů HLAVNÍ TITULEK PREZENTACE Regionální stálá konference podtitulek Královéhradeckého kraje 20. června 2014 ve 12:30 hod. PROGRAM Aktuální informace o stavu přípravy čerpání

Více

Mezinárodní rok půdy 2015 Světový den výživy. aktuální informace z FAO

Mezinárodní rok půdy 2015 Světový den výživy. aktuální informace z FAO Mezinárodní rok půdy 2015 Světový den výživy aktuální informace z FAO Fakta Půda je základem pro produkci potravin i krmiv, paliv a technických plodin Zdravá půda je základem pro produkci zdravých potravin

Více

Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje

Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Strategický rámec hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. Zmocněnec vlády ČR pro MSK, ÚK a KVK HOSPODÁŘSKO OBCHODNÍ STRATEGIE MINISTERSTVA

Více

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje

Regionální stálá konference pro území. Plzeňského kraje. 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje Regionální stálá konference pro území Plzeňského kraje 3. jednání, 12. listopadu 2015 Krajský úřad Plzeňského kraje 1. Zahájení, úvodní slovo 1. Zahájení, úvodní slovo Úvodní slovo p. Václav Šlajs, hejtman

Více

Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE

Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE Karel Hošek tajemník Krajského sdružení MAS Olomouckého kraje Rozšíření území programu Rozpočet (ERDF) INTERREG IVC 2007-2013 321 mil. Technická

Více

Vědeckotechnický park Plzeň

Vědeckotechnický park Plzeň Prezentace na 9. setkání k problematice rozvoje lidských zdrojů 4. 11. 2005 RNDr. Emil Chochole,CSc. - VTP Plzeň, a.s. předseda představenstva, výkonný ředitel Cíle projektu Zvýšení potenciálu města i

Více

IPn Metodika - Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací

IPn Metodika - Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací IPn Metodika - Efektivní systém hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací Ing. Viera Hudečková, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, expert klíčové aktivity Informační

Více

Základní informace pro zájemce o účast v 7. Rámcovém programu EK pro výzkum a technický vývoj (2007 2013) RIKoC, květen 2010 1

Základní informace pro zájemce o účast v 7. Rámcovém programu EK pro výzkum a technický vývoj (2007 2013) RIKoC, květen 2010 1 Základní informace pro zájemce o účast v 7. Rámcovém programu EK pro výzkum a technický vývoj (2007 2013) RIKoC, květen 2010 1 7. RP základní informace Doba trvání: 2007 2013 Rozpočet: Zaměření: 50,52

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK)

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Hodnocení z hlediska vlivů na ŽP, soustavu NATURA 2000 a veřejné zdraví, Liberec, 1. července 2009 Zdůvodnění tvorby RIS LK- 1 Rostoucí konkurence

Více

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ A RADĚ

PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 1 PŘÍLOHA SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, EVROPSKÉ RADĚ A RADĚ Druhá zpráva o pokroku: první výsledky rámce pro partnerství se třetími

Více

2. Evropský sociální fond

2. Evropský sociální fond 2. Evropský sociální fond Úkoly Evropského sociálního fondu vyplývají jednak přímo ze Smlouvy (speciální ustanovení o ESF), jednak z rámce úkolů strukturálních fondů. Smlouva o ES: Hlava XI článek 146/ex-čl.

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍ nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 30. 11. 2017 OBSAH PRESENTACE 1 2 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU 3 NOSNÉ PILÍŘE PROJEKTU 4 PRACOVNÍ

Více

Evropské projekty Výzkumného centra spalovacích motorů a automobilů Josefa Božka II

Evropské projekty Výzkumného centra spalovacích motorů a automobilů Josefa Božka II Evropské projekty Výzkumného centra spalovacích motorů a automobilů Josefa Božka II http://bozek.cvut.cz 1M6840770002-1M0568 Str. 1 Jan Macek, řešitel projektu, ČVUT v Praze Členství Centra Výzkumné centrum

Více

STANOVY. Společnost vědeckotechnických parků ČR. Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti. Článek 1 Název a sídlo společnosti. Článek 2 Právní forma

STANOVY. Společnost vědeckotechnických parků ČR. Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti. Článek 1 Název a sídlo společnosti. Článek 2 Právní forma STANOVY Společnost vědeckotechnických parků ČR Hlava I Název, sídlo a cíl činnosti Článek 1 Název a sídlo společnosti 1. Společnost vyvíjí činnost pod názvem: Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.

Více

Klíčové faktory úspěchu spolupráce průmyslu s výzkumem

Klíčové faktory úspěchu spolupráce průmyslu s výzkumem VÝZKUMNÉ CENTRUM PRO STROJÍRENSKOU VÝROBNÍ TECHNIKU A TECHNOLOGII České vysoké učení technické v Praze, fakulta strojní Horská 3, 128 00 Praha 2, tel.: +420 221 990 900, fax: +420 221 990 999 http://rcmt.cvut.cz

Více

EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě EPALE Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě E P A L E eplatform for Adult Learning in Europe (Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě) Nová vícejazyčná virtuální komunita

Více

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH ELCOM, A.S., DIVIZE VIRTUÁLNÍ INSTRUMENTACE, TECHNOLOGICKÁ 374/6, 708 00 OSTRAVA - PUSTKOVEC 17. 5. 2017 WWW.SPCR.CZ PROGRAM JEDNÁNÍ 15.00-15:05

Více

Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma

Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma Sdružení právnických osob,,interoperabilita železniční infrastruktury Česká technologická platforma I n g. B o h u s l a v D o h n a l v ý k o n n ý ř e d i t e l Association of Corporate Bodies -,,Interoperability

Více

Chytrý region. Jednání RSK Hradec Králové

Chytrý region. Jednání RSK Hradec Králové Chytrý region Jednání RSK 16.1.2017 Hradec Králové Kde: Hradec Králové 19. 10. 2016 Konference Chytrý region Příležitosti pro obce a města Účastníci: zástupci obcí a měst a odborná veřejnost Dopolední

Více

Jak porozumět Bruselu institucionální rámec 7. RP. Táňa Perglová 13. března 2012

Jak porozumět Bruselu institucionální rámec 7. RP. Táňa Perglová 13. března 2012 Jak porozumět Bruselu institucionální rámec 7. RP Táňa Perglová 13. března 2012 Program 1. Brusel 2. Vše začíná u strategie 3. Jednotlivé nástroje 2 Brusel Kdo v Bruselu rozhoduje o čem? Jaké instituce

Více

Evaluační plán ROP SZ na období

Evaluační plán ROP SZ na období EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad Seznam použitých zkratek ČR DPH EK ES EU NOK OM OP OŘP PSE ROP SZ ROP SZ RR SZ ŘO ŘO ROP SZ ÚRR SZ Česká republika daň z

Více

Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Mgr. Viktor Havlice odbor ekologie Evropa 2020 Stěžejním strategickým materiálem pro hospodářskou

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 23. 2. 2017 od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

127. SCHŮZE PŘEDSEDNICTVA VÝBORU REGIONŮ 26. LEDNA 2011 BOD 6 ZŘÍZENÍ PLATFORMY EVROPSKÝCH SESKUPENÍ PRO ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCI (ESÚS) K ROZHODNUTÍ

127. SCHŮZE PŘEDSEDNICTVA VÝBORU REGIONŮ 26. LEDNA 2011 BOD 6 ZŘÍZENÍ PLATFORMY EVROPSKÝCH SESKUPENÍ PRO ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCI (ESÚS) K ROZHODNUTÍ V Bruselu dne 10. ledna 2011 127. SCHŮZE PŘEDSEDNICTVA VÝBORU REGIONŮ 26. LEDNA 2011 BOD 6 ZŘÍZENÍ PLATFORMY EVROPSKÝCH SESKUPENÍ PRO ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCI (ESÚS) předkládá generální tajemník K ROZHODNUTÍ

Více

Euroregion Bílé Biele Karpaty prezentace a nové platformy spolupráce

Euroregion Bílé Biele Karpaty prezentace a nové platformy spolupráce FOND MIKROPROJEKTŮ Euroregion Bílé Biele Karpaty prezentace a nové platformy spolupráce Od 1. 9. 2011 do 31.7. 2012 realizuje Region Bílé Karpaty spolu s přeshraničním partnerem Regiónom Biele Karpaty

Více

Horizont 2020 (2014 2020) Společenská výzva Zajištěná, čistá a účinná energie Ing. Veronika Korittová, NCP pro energetiku a EURATOM 11. března 2014 E-mail: korittova@tc.cz Tel.: 234 006 115 Technologické

Více

Evropská jazyková cena Label 2014

Evropská jazyková cena Label 2014 Evropská jazyková cena Label 2014 VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NÁVRHŮ NA OCENĚNÍ PRO INOVAČNÍ PROJEKTY V OBLASTI JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 1. CÍLE Cílem Evropské jazykové ceny Label je podporovat kvalitní inovační

Více

Stanovy. České technologické platformy rostlinných biotechnologií - Rostliny pro budoucnost

Stanovy. České technologické platformy rostlinných biotechnologií - Rostliny pro budoucnost Stanovy České technologické platformy rostlinných biotechnologií - Rostliny pro budoucnost PREAMBULE Vycházejíce vstříc vědecko-technickým výzvám vytyčeným v Lisabonské strategii a přijímajíce iniciativu

Více

PROJEKTY SPOLUFINANCOVANÉ EVROPSKOU UNIÍ

PROJEKTY SPOLUFINANCOVANÉ EVROPSKOU UNIÍ ROK 2015-2016: Nové dotační možnosti v PRV a výměna zkušeností z minulého programovacího období Cílem je informovanost potencionálních žadatelů prostřednictvím realizace různých akcí, na kterých budou

Více

Příprava programového období EU Olomouc, 25. června 2014

Příprava programového období EU Olomouc, 25. června 2014 Příprava programového období EU 2014 2020 Olomouc, 25. června 2014 Dohoda o partnerství Dohoda o partnerství upravuje vztah Evropské komise a ČR Cíle ČR Povinnosti ČR Pravidla čerpání prostředků Implementační

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA ZAKLADATELSKÁ SMLOUVA zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Článek I Zakladatelé zástupci níže uvedených organizací: 1. společnost: Centrum dopravního výzkumu, v.v.i.

Více

Výzkumný program COST Doprava a městský rozvoj. Ing. Jan SPOUSTA delegát CZ v Doménovém výboru COST TUD

Výzkumný program COST Doprava a městský rozvoj. Ing. Jan SPOUSTA delegát CZ v Doménovém výboru COST TUD Výzkumný program COST Doprava a městský rozvoj Ing. Jan SPOUSTA delegát CZ v Doménovém výboru COST TUD COST European Cooperation in Science and Technology Evropská spolupráce ve vědě a technologii COST

Více

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil.

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Příloha č. 1 Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce 2004-2005 a plán na rok 2006 Skutečnost 2004 Skutečnost 2005 Plán 2006 počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Kč Výše poskytnutých

Více

Cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti

Cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti Cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky Úřad vlády České republiky Jak začít rozpočtová odpovědnost naplňování zájmů země implementace více než 1 volební období, která odráží také očekávání

Více

AKTUÁLNÍ DĚNÍ V OBLASTI PRŮMYSLU 4.0

AKTUÁLNÍ DĚNÍ V OBLASTI PRŮMYSLU 4.0 AKTUÁLNÍ DĚNÍ V OBLASTI PRŮMYSLU 4.0 PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH JIŘÍ HOLOUBEK, TEREZA ŠAMANOVÁ 27/10/2016 WWW.SPCR.CZ PROGRAM JEDNÁNÍ 1. Úvodní slovo, zahájení jednání, představení

Více

Aktuální projekty v železniční dopravě. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Ministerstvo dopravy

Aktuální projekty v železniční dopravě. Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Ministerstvo dopravy Aktuální projekty v železniční dopravě Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor strategie Ministerstvo dopravy Základní východiska Směřování železničního sektoru, stanovení priorit a návrh konkrétních opatření a

Více

Postavení COST v Horizontu Josef Janda

Postavení COST v Horizontu Josef Janda Postavení COST v Horizontu 2020 Josef Janda 1 Obsah presentace Historie COST a Horizont 2020 poslání, principy, cíle Akce COST Rámcová dohoda a Specifická grantová dohoda Závěry Historie COST Nejdéle trvající

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Regionální stálá konference Libereckého kraje, 26. září 2018, Liberec Obsah příspěvku 1. Příprava ČR na Programové období

Více